.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Ekim 2008 Perşembe

Bıkmadan; Arda Turan

Kendisi Türk futbol tarihinin en çok abartılan oyuncularından biri. Diğerleri, çakma yıldızlar Tuncay Şanlı'lar falan olsa gerek. Bu ülkede bir oyuncu Fenerbahçe - Galatasaray forması giydiği anda fiyatının üstüne 5-10 milyon ekleniyor galiba. O öyle de, Avrupa'lıların bundan haberi yok nedense.

Euro 2008'de çok tartıştık Arda'yı. Kendisi Modric'lerle mukayese edildi. Arda 3 Modrid eder dendi, Sinan Engin diyince olay oluyor. Ha Modric te kim ola ki? O da ayrı konu.

Bu Arda Zat-ı muhteşemlerinin takımı Bukres tarafından Şampiyonlar Ligi'nin dışına itildi desem inanır mısınız? Kewell'lı, Lincoln'lü, Topal'lı, Meira'lı muhteşem! kadro. Benim anlamadığım da Avrupa'da kimse ah uh Galatasaray nasıl elenir demedi... Sonra o Arda'lı Milli takım Belçika'yı İstanbul'da yenemedi, Ermenistan'ı yendi Estonya'yı yenemedi. Arda'lı Milli Takım... Galatasaray tarihinin en kötü lig başlangıçlarından birine imza attı... Şans ki Fenerbahçe de o durumda olduğundan sansasyonel bir etki yaratmadı.

Bu yazıyı yazma nedenim aslında bu değil. Dün -sanırım- Estonya maçının 70. dakikasında Yusuf girdi oyuna. Hatırlayın 3-4 dakika sonra topu sağa çekti, sola çekti... Buraya kadar önemli değil, sağ ayağının dışıyla çizgiye paralel öyle bir pas attı ki...

Arda Turan'ın kariyerinde böyle bir pasını gösterebilir misiniz bana? Arda Turan -buraya yazıyorum- düz bir oyuncudur. Bakın, bir oyuncunun çalım atması düz olmadığı anlamına gelmez. Serdar Özkan da çalım atıyor ama düz bir adam. Ne yapacağı belli. Arda da öyle. Sınırlı bir alanda futbol oynuyor. Birebirde oyuncunun üzerine gidiyor ve geçiyor. Bunu yapmak nasıl oluyor da Arda'yı büyük futbolcu yapıyor anlamak zor.

Arda'nın yaratıcı bir pasını göreniniz var mı? 2 çalım attıktan sonra, "o çalımları da anlamlı kılacak" şekilde yapılmış bir 2. hareket var mı? Yoksa Arda çalım attığı oyuncuyu 2 saniye sonra tekrar karşısında mı görüyor? Dikkat edin Arda'nın hücumlarda en önemli katkı topun taça çıkması oluyor.

İnsanlar Arda Turan'ın savunma performansının arttığından bahsediyor. Bu da tartışılır da tamam kabul. Ama Arda'nın hücum performansı iyi değil ki zaten. Arda'nın son dönemde en çok övgü aldığı alan, helal Arda iyi mücadele ettin... İşte iyi mücadele etmekle 135. sıradaki Estonya'yı açamıyorsun.

Temel bir sorum var; Bobo büyük yıldız, Arda avrupa starı, Aurelio gibisi 20 milyon euro'dan başlar, Everton Topal'ı alamayınca gitti Fellaini'ye 20 milyon Euro ödedi, Gökhan Gönül sağlam olsaydı Milli Takım Avrupa Şampiyonu olurdu, Kewell dünya yıldızı, Baros en kaliteli golcü, Guiza İspanya Ligi'nin babası, Zapotocny mükemmel transfer...

Peki neden futbol yok?
Aragones, Skibbe, Sağlam triosu değil mi... Yesinler sizin futbol bilginizi...

6 Yorum:

Adsız dedi ki...

bizde triolar da yıldızlar da bitmez. öyle bir sanrı var ki, takımlar aslında şahane ama sadece bi tane mükemmel diziliş ve doğru kadroları ve birgün bir teknik direktör gelip, o mükemmel kadro ve sistemi bulup takımları uçurcak..

Adsız dedi ki...

jessie, bu yazıyı ancak vakt-i zamanında arda'yı izleyip beğenmeyen sinan vardar kılıklı biri yazabilirdi. hem tebrik hem de takdir ediyorum seni.

hayır arda vekiloğlu diyecem; ama o da fena bir adam değildi. penetre filan, severdik yani.

Adsız dedi ki...

var mıdır acaba bu hafta attığı golü atabilecek bir babayiğit yer kürede?

Adsız dedi ki...

ben geçen hafta halısahada attım

Adsız dedi ki...

bu kadar zamandır niye arda yı eleştirmek için bu kadar kasıyosun anlamıyorum .tamam 10-15 milyon euro etmez arda onu biz de biliyoruz da gazetelerin rating alma uğruna uydurduğu rakamları niye bu kadar ciddiye alıyorsun?arda yetenekli bi oyuncu işte, futbolu iyi biliyor hızı yeterli değil sadece ondan yıldız olamıyor avrupada.düz oyuncu da uydurduğun saçmalık senin estonya maçını örnek gösteriyosun orda verdiği paslardan haberin yok galiba halilin atamadığı.hah pardon ayağının dışıyla paralel pas atamadı ondandır özür diliyorum .tavsiyem bol bol maç izle izle daha çok izle ama dikkatli izle daha çok izle ;izle ki bul arda ya laf koyacak onlarca tırı vırı şey.sanırım senin için hayattaki önceliklerden biri bu..

Adsız dedi ki...

baba arda'ya büyük haksızlık etmişsin bence.

hele verdiği öyle paslar var ki cidden o saydığın Lincoln,Kewell vs veremiyor.

Bu çocukta ki hucüm potansiyelini geçtim.Savunmada yaptıkları bile yurtdışına gitmesi için yeter de artar.

Teklifim milli maçlar dışında da bol bol seyret.

Yorum Gönder

Ara