.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Haziran 2008 Perşembe

Kuntz! Kuntz! Kuntz!


Benim en sevdiğim yabancı oyunculardan biriydi. Top ona gelsin isterdim hep. Maçı asla bırakmayan yapısı, ön liberolar kadar yüksek olan dayanıklılığı, devamlılığı ve bitirici vuruşlarıyla çok özel bir oyuncuydu. Bir Rosenborg maçında üçüncü dakikada attığı kafa golü hala hafızamdadır. Bir de ligin son maçında -kendisinin de son maçıydı Türkiye'deki- Galatasaray'a tek başına direnmişti. İddiasız kalınca disiplinden kopan Türk oyuncularına örnek olabilirdi, tabi anlayana. O günkü bir gazete şöyle bir başlık atmıştı; Kuntz:2 - Galatasaray:2.

Kendisi için ürkütücü bir; Kuntz! Kuntz! Kuntz! tezahüratı yapılırdı. Bence en gaz tezahüratlardan biri. Çok da yakışıklı ve sempatik bir adamdı.

Marijan Mrmic, Oscar Cordoba'dan daha iyi bir kaleci antrenörü olabilir mi Beşiktaş için? Kim? Datcu mu? :)

Kuntz'u sadece bir futbolcu görüp ona göre muamele eden yönetim anlayışından ancak Beşiktaş ölçeğinde bir takım çıkabiliyor. Beşiktaş'ta geçmişte görev yapmış oyuncuları alt alta dizsek bir bakalım kimler var. Bu oyuncuları kulüp bünyesinde tutmanın ne gibi faydası olur onu da başka bir konuda inceleriz. Siz ne dersiniz Kuntz teknik heyette olsa, Cordoba kaleci antrenörümüz olsa? Dünya takımı mı dediniz? Mutlu Topçu? Sinan Engin?

Ara