.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Nisan 2023 Cumartesi

STSL 31 Umraniyespor - Besiktas


Tarih:  22 Nisan 2023 Cumartesi 19.00

10 Yorum:

Huzeyfe dedi ki...

Beşiktaş altyapısından futbolcu yetişmesi her halükarda güzel birşey, artı bonservisle gönderebiliyor olmak önemli. Yalnız önemli çoğunluğu Beşiktaş’ta oynayabilecek oyuncular değiller. Geriye dönüp bakınca Emirhan’ı Torino’ya 4.5 milyona satmak başarı gibi gözüküyor. Saatçi’den de bonservis aldık galiba. Kartal’ı da bugün izlemiş olduk, olmazmış.

Serkbal dedi ki...

Gerçekten emirhan ve Kartal hayal kırıklığı, bu arada onca sakatlıktan sonra Atınç Nukan Göztepede iyi bir istikrar sağladı, Atınç bizim alt yapıdanmıydı?

koşu mesafesi dedi ki...

Ümraniyespor'daki Kartal şu oyunu ile Beşiktaş'ta Amir-Salih ve Gedson ile rotasyona girmez mi şimdi? Dün için Gedson'u ayrı tutalım, uzun zamandan sonra bir tık kıpırdadı hücum yönünden. Belki o da haftaya oynanacak maçı kafaya takmıştır. Salih de yeteri kadar övülmese de Hollandalı Oğuzhan'dan yıllarca bekleneni yerine getiriyor görünüyor. Kuvvetli, top kapan, mücadeleci özelliklerini geliştiren teknik bir orta saha. Beşiktaş taraftarı yıllarca Oğuzhan'dan bekledi bu ikili mücadeleleri, top kapmaları. Salih yerli olması yönüyle de büyük kazanç. Amir ise hala vasat.

Taraftar duygusal olduğu için ortayı bulamıyor. Ya Emirhan örneği gibi Messimizi bulduk kaptırdık moduna giriyor. Ya da rotasyonda kullanılıp el ve bütçe rahatlatacak altyapı oyuncuları için istemezük moduna giriyor.

Kartal kiralanmayıp daha çok şans bulsa belki Konya'dan bonservisle Amir'i transfere ihtiyaç kalmazdı. Emirhan Delibaş kadroda tutulsa belki kadro dışı yaptığın N'Koudou'ya Trabzon'da bel bağlamazdın.

Yani Beşiktaş Umut Meraş'ın muadilini de altyapından çıkarsın bir zahmet. Hatırlarsanız, forvet Oğuzhan Akgün'ü sol bekte denemiş iyi de sonuç almıştı Valerien Ismael. Bu oyuncu da kayıplarda şimdi.

Yazmadan olmaz; Aboubakar ne gol attı öyle? Beşiktaş'ın kendi evinde iki maçı kaldı. Forvet hattı bu kadar formdayken imkanı olan Galatasaray derbisine gitsin.

Huzeyfe dedi ki...

Atınç Beşiktaş altyapısından çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Kartal kötü futbolcu değil ama fizik-pozisyon uyumsuzluğu var. Amir de Beşiktaş seviyesinde değil belki ama Kartal bir tık daha düşük bence. Aboubakar’ın attığı gole dikkat edersen neden olmaz dediğimi anlarsın.

koşu mesafesi dedi ki...

@Huzeyfe
Bonservis verip Kerem Atakan alıyorsun hiç oynatmıyorsun. Kartal'ın bir tık üstü Amir'e hem bonservis veriyorsun hem de seneye kadro planlamasında elini daraltıyorsun. Net olarak bir şey var ki Beşiktaş'ın orta sahası rakiplerinden geride. Oysa taraftar sezon başı Josef-Gedson-Alli vay be diye hayaller kuruyordu. İkisi pek katkı veremedi, Gedson ise giderek düz bir futbolcuya dönüştü. Umalım sezonun son maçlarında biraz kıpırdasın.

Gerçi şampiyonluk yolundaki rakiplerin maçlarını izleyince, en az 2 penaltı tarifesini görünce kadro planlaması falan konuşmak biraz boşa düşüyor. Bu akşamdan çıkarılacak tek sonuç; Mert hafta boyu penaltı çalışsın, olur.

BJK-GS postu açılana kadar buradan devam ederiz: İki takımı güncel formlarıyla karşılaştırırsak; Forvet konusunda BJK, orta saha konusunda GS ileride. Beklerde ve kalede BJK, stoperlerin oyun kurulumuna katkısında GS ileride. Ligin seyri açısından çok önemli bir noktaya geldi maç. Beşiktaş'ın bu sezon sondan ikinci iç saha maçı.

turgay dedi ki...

Galatasarayın seri yapmasını sağlayan orta sahası ve hücum oyuncularının verimliliği. Hakem konusunu kenara koyuyorum tabi. Bizim ligde orta sahan verimliyse bir şekilde golü atıyorsun. Antalya ve Karagümrük maçlarından galibiyet alsak şu halimize rağmen şampiyonluk kovalıyor olabilirdik. Şaka gibi bir lig gerçekten.

Huzeyfe dedi ki...

Amir transferini savunmuyorum tabii ki. Kerem Atakan yeteri kadar süre buldu mu emin değilim, çok bariz görmediğimiz bir eksiği varsa zaten niye transfer ettik?
Bizim orta sahada bir uyum bulamamamızın başlıca sebebi sene başında oyunu geride ve ilerde oynamak isteyen bir hocamızın olmasıydı. Bence Salih-Gedson kötü bir ikili ama tek tek baktığında iyi oyuncular. Biri kısa pas trafiğinde hareketsiz, al ver yapamadığın, direkt oynamak isteyen oyuncu. Diğeri driplingi olan ama basit pas hatasını çok sık yapan oyuncu. O kadar ki Ümraniye maçında Amir çapraz uzun paslar atmasa geriden hiç çıkamayacaktık. Ne yapılabilir? Gedson’a net bir rol tanımı lazım. Oyun zekası ve vizyonu bir orta saha için yetersiz. Zaten bu atletizmde bir oyuncunun bu yaşta Avrupa’da tutunamamasının başka bir açıklaması yok. İnsiyatif almadan basit oynarsa sekiz olabilir, belki daha çok uzaktan şut deneyebilir. Salih langırt oyuncusu gibi, geriden çıkarken dönemiyor, yüzü dönük topla gidemiyor, pas verip yeniden pozisyon alamıyor. İyi oynasa bile ben çözemedim hangi rolde oynayabileceğini.
Bu durumda pasör 6 lazım, daha iyi pasör 10 veya 8 lazım. Amir’e o parayı verdikten sonra kalır. Velhasıl atsan atılmaz satsan satılmaz bir orta sahamız var.

koşu mesafesi dedi ki...

@Huzeyfe
"atsan atılmaz satsan satılmaz bir orta saha". Tam olarak özetlemişsin. Gedson 24, Salih 29, Amir 26 yaşında. 26,33 yaş ortalaması ile futbolcunun en performanslı çağı denilen 25-30 bandının başında. Biraz daha genç olsalar ve şampiyonluk hedefin olmasa bu üçlüyle bir yapı inşa edebilirsin. Tabi Beşiktaş'ta olmaz o iş. Kimse 2 sezon beklemez.

Bu durumda Beşiktaş için iki farklı çözüm yolu görünüyor.
Birincisi; orta sahanın daha az önem taşıdığı "sezon başı Valerien Ismael Beşiktaş'ı için öngörülen" bir oyun ve sistem kurgulamak. Bu ihtimal, Şenol hocanın geçmiş takımları düşünülünce zor görünüyor.

İkincisi; yabancı sınırının kalkacağı ve yeni sponsorluk anlaşmasından gelecek paranın "bir sezon başarısız olan Galatasaray'ın müteakip sezonları misali" sil baştan takım kurduracağı bir ihtimal. Yani Gedson-Salih ve Amir yeni orta saha üçlüsünün yedekleri olacaklar. O yeni as üçlü de ne kadar para tutar hesap edin.

Ama Beşiktaş'ın kadro mühendisliğini yıllardır tanıdığım kadarıyla; Galatasaray'ın yatırımlık yabancılarını bir kalemde sildiği gibi bir aksiyon alınmaz. Fenerbahçe gibi 4 sol bekli bilmem kaç orta sahalı bilmem kaç forvetli kadro kuracak olsa onun da maliyetiyle baş edilmez. Belki yabancı sınırı kalkmazsa; Cenk-Oğuzhan-Gökhan-Kerim-Olcay gibi uzun vadede başarı getirecek gurbetçi yetenekler nüvesine dönülebilir.

BJK4EVER dedi ki...

Altyapi oyuncularina bakis acimiz biraz garip. Her altyapidan cikan adamdan Sergen olmasini veya ilk 11 oyuncusunu olmasini beklemek sacma. Asil kazanci 10 yilda 1 Sergen cikararak degil de her sene rotasyon/backup oyuncusu rolunu ustlenecek 2 oyuncu saglayabiliriz. Besiktas 10 senede 1 Sergen cikaracagina her sene bir Tayfur Bingol, Necip Uysal, Umut Meras cikartabilse daha karli olur.

Bu takimin yedek bekleri, 4. ve 5. stoperi, 4. ve 5. orta saha oyuncusu, 3. santrforu gibi oyuncular altyapidan doldurulmali bir sekilde. Farkinda degiliz ama bu tur oyuncular icin de saglam paralar oduyoruz.

2 kaleci
3 stoper
2 bek
6 orta saha
4 kenar hucumcusu
2 santrfor

Bu 19 kisi disinde 6 oyuncu altyapidan gelebilmeli.


@kosu mesafesi

Vallahi fikrim radikal olacak belki ama ben orta sahanin ligimiz icin zerre onemli olmadigini dusunuyorum. Sacma sapan vasat tek onliberolarla sampiyon olmus takim cok var. Ama saglam istatistik kasan 2 hucumcu orta saha olmadan, saglam golcu olmadan, iyi istatistik kasan bir yedek golcu olmadan sampiyon olabilen takim pek hatirlayamiyorum.

Bence Necip-Berkay-Kartal-Kerem Atakan-Amir-Salih-Gedson-Redmond orta sahasi sampiyon olmak icin yeterli.

koşu mesafesi dedi ki...

Şimdi de Ghezzal'ın sakatlığının en az 1 ay süreceği düştü medyaya. 2 sezon önce şampiyonluğun son düzlüğünde neredeyse söküp almıştı. 1 sezon önce o nice asistler yapacaktı ama suç Batshuayi'deydi. Bu sezon ise tam bir hayal kırıklığı.

Rosier ve Ghezzal üzerinden yapılan bonservis alma yarışını hatırlayınca (Gedson'u da katalım) sezon sonu Redmond ile sözleşme uzatmak için bir daha mı düşünmeli acaba?

Beşiktaş'ın 11'ini kiralık oyunculardan oluştur her sene şampiyon olabilir.

Yorum Gönder

Ara