.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Nisan 2023 Perşembe

STSL 28 Beşiktaş - Bitexen Giresunspor


Tarih: 
09 Nisan 2023 Pazar 20.30

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Atilla Karaoğlan (BJK Karnesi  1G 1B 3M)

Eksik Oyuncular: Tayyip Talha Sanuç / -

Cezalı Oyuncular: Welinton / Sergio

6 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Derbi galibiyetinin ardından Beşiktaş için tam gaz devam edilebilecek bir iç saha maçı. Sosyal medyada bazı hesaplar "intikam" temalı paylaşımlar yapıyor. Bunun sebebi 4-0'lık, Mert sakatlandığı halde fair-play uygulanmayıp gol atılmış maç. Tabi maça böyle bakanlar münferit. Büyük çoğunluk için keyifle izlenebilecek bir iç saha maçından farklı bir anlamı yok maçın.

Olası Beşiktaş 11'ine gelirsek: Kalede başarılı dönüş hikayesiyle Mert, sağ bekte eğer iyileştiyse Rosier (Onur'a ufak bir uyarı mahiyetinde forma bulabilir) aksi halde Onur'dan devam, sağ stoperde yine eğer iyileştiyse Saiss yoksa Necip, sol stoperde istikrarlı Colley (röportajda kalecisini öven stoper), sol bekte bir zamanlar Umut'un! yedeği olan Masuaku. Orta üçlüde ilk sırada son zamanlardaki performansıyla Salih yazılmalı. Diğer formayı Gedson, Amir ve Maxim'den biri giymeli. Son forma forvet arkası olarak Redmond'a teslim edilmeli. İleri üçlü belli Ghezzal, Aboubakar ve Cenk. Peki, bu kadar ofansif kadroyla maça çıkılır mı? Fenerbahçe'ye karşı skoru korurken orta sahayı Salih ve Maxim tuttu. İleride Redmond, Cenk ve Aboubakar vardı. Giresunspor kapalı oynayacak diyelim, yine mantıklı 4 hücumcuyla oynamak.

koşu mesafesi dedi ki...

Postta hakemin maç karnesi "(BJK Karnesi 1G 1B 3M)" şeklinde belirtilmiş. Veri doğruysa enteresan. Çünkü bu maçlar Beşiktaş - Chelsea maçları değil bildiğimiz kadarıyla.

turgay dedi ki...

Hocanın geçmişte de başlangıç planları kötüydü ama bu sene böyle göstere göstere kötü başlıyor. Redmond neden ortada neden cenk solda anlayana kadar cenk adeleden gitti. Çok meraklı tavşan çıkarmaya gerçekten

BJK4EVER dedi ki...

Siralamamizda bu saatten sonra kritik bir degisiklik olmayacak, ama Besiktas aski oyle birsey ki Liverpool-Arsenal macindan sonra arma ugruna bu sacma lige 90 dakika da olsa katlaniyoruz. Benim gozume carpanlar:

- Amir Haciahmetovic her mac ne kadar bos bir transfer oldugunu gosteriyor. O parayi etmeyecek bir oyuncu olmasi bir yana, Salih'le net pisti oluyorlar. Ikisi birlikte oynayinca orta saha bu sekilde helva gibi 2 oyuncuyu kaldirmiyor.

- Saiss sag stoperde oynayinca oyun ritmini ve aliskanligini kaybetmis. Ligin en iyi stoperine yazik oluyor.

- M. Pektemek, N'Sakala, Necip, K. Karaman'dan sonra yeni bir teknik direktor inadi ugruna takima zarar veren oyuncumuz hayirli ugurlu olsun. Rosier'in kotu olmasi mazeret olamaz, zira kotu bir Rosier bile iyi bir Onur'dan iyi performans verir. Yedek sagbek olarak alinmasina lafim olmaz, ama Rosier'i yedek birakmasi mantikla acikalanacak birsey degil maalesef.

- Senol Gunes'teki hakem ve mac sansinin ceyregi V. Ismael'de olsa su an yarista olurduk. Cenk'in sakatlanmasiyla Gedson girdi ve miyminti orta saha'ya ihtiyacimiz olan dinamizm katildi. Simdi bekleyelim de Onur ve Colley de sakatlansin da o mevkilerde de egrisi dogrusuna denk gelsin. Bu sansla o da yakindir zaten.

- Aboubakar, Ghezzal, Cenk uclusu gelecek sene sezonun buyuk bolumunde saglikli kalabilirse her turlu sonuna kadar gotururuz ligi, vasat bir orta saha ve savunmayla bile. Ghezzal Rosier olmadan, formda ve 100% fit olmadan bile fark yaratiyor. Aboubakar'i soylemeye gerek yok. Karakteri konusunda konusmaya artik gerek yok, futbolculugu tartisilmaz. Ligin cok ustunde adam.

Huzeyfe dedi ki...

Geriyi Saiss-Colley kurup Saiss’i sağda oynatmasından anladığım, hoca sol stoperden Masuaku’nun defansif zaaflarını kapatmasını istiyor. Mantıklı esasen ama ben öyle ciddi farklı bir performans görmedim Colley’den. Saiss de aynı işi yapıyordu.
Geçen hafta demiştim, bu maçta Gedson lazım olacak diye. Yine Allah’ın hikmeti, eğris doğrusuna denk geldi :)
İnşallah Cenk’in sakatlığı uzun süreli değildir.
Onur atlet olarak ok ama o top tekniğiyle ancak yedek olur Beşiktaş’ta.
Salih-Amir yorumun %100 doğru bence 4ever.
Sezon başındaki kadro planında bazı sorunlar vardı, bunları çözemediğimiz gibi devre arasında yeni sorunlar ürettik.

koşu mesafesi dedi ki...

Giresunsporlu bazı oyuncular Dolmabahçe deplasmanından çıkmanın yolunu tatlı-sert markajlar ve kendini yere atıp topa sarılmakta bulmuş gibiydi. Taktik plan olabilir. Normalin ötesinde bir durum var gibiydi çünkü Aboubakar şahsi mesele yapıp kırmızı kart görmenin kıyısından geçti ve gol attıktan sonra enteresan bir sevinç yaptı.

Giresunspor öne geçtiğinde Beşiktaşlı taraftarlar çok rahattı. İşte bu Şenol hoca takımı farkı. Oyun ve oyuncu tercihlerini çok eleştiren vardır. Ama "sistem takımı" diye yola çıkıp ligin ortasına gelmeden havlu atmak mı, yoksa tutmuş formülden devam edip ligin sonuna kadar yarışta kalmak mı daha mantıklı?

Oyuncu tercihi olarak eleştirilecek tarafı "adamcılık" yapması. Sanki halı saha takımı gibi favori oyuncuları var. Oyundan çıkan önemli değil. 12'nci favori, 13'üncü favori oyuncusu kimse o giriyor. Takım kurgusu, pozisyonlar falan karman çorman oluyor.

Maçın sonunda forvet oyuna alırken sol bek çıkarıp forveti kanada kanadı sol beke koyuyor. Cenk de sakatlanmışken Muleka'yı 10 dakika santraforda denemiyor. Aboubakar da sakatlansa yedeksiz şekilde Muleka'ya kalacaksın oysa.

Maça başlayan Beşiktaş 11'i kağıt üzerinde çok mantıklı gibiydi. Ama Redmond orta sahada verimli olamadı. Cenk'in sakatlanması Gedson'un girmesiyle kurguyu düzeltti. Gedson'un Fenerbahçe maçında kaptırdığı top bu haftaki kadro tercihine kadar sirayet etmiş. Gedson'da ciddi bir form düşüklüğü var. Giderek düz bir oyuncu haline geliyor. Bu oyuncunun şutları, driblingleri, ikili mücadelelerdeki eforu için takımlar transfer savaşı vermişti. Kaç maçtır idareten oynuyor gibi.

Masuaku ise günündeydi. Kafaya taktığı zaman sol çizgide her rakibini ekarte ediyor. Bazen İbrahim Üzülmez bindirmeleri, bazen Adriano sakinliği. Sözleşmesi de uzamak üzere.

Yorum Gönder

Ara