.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Ağustos 2022 Salı

2023/24 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler

 


GELENLER :

Emrecan Bulut 

GİDENLER :

Kevin Nkoudou
Dele Alli
Atiba Hutchinson
Tayfur Bingöl
Welinton
Emre Bilgin
Alexandru Maxim

DEDİKODULAR :

David Okereke
Marcel Sabitzer
Daler Kuzyaev
Yerry Mina
Daniel Amarey
Lyanco
Halil Dervişoğlu

127 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

En buyuk avantajimiz kadro'nun bosalmasi ve butce'nin rahatlamasi. Bunu iyi kullanmak lazim. Avrupa'da da olmayacagimiz var sayilirsa genis bir kadro yerine dar ve kaliteli bir kadro kurmak daha mantikli. Hoca'nin kafasindaki sisteme bakarsak oyuncu sayilari su sekilde olacak:

Kaleci: 3
Stoper: 5, mumkunse 6
Solbek: 2
Sagbek: 2
Orta saha: 4, mumkumse 5
Sag acik: 2
Sol acik: 2
Santrfor: 2, mumkunse 3

Kale: Ersin gitse bile buraya saglam transfer yapmayi gerekli gormuyorum. Yabanci kontenjan sebebiyle mumkun degil. Cok ciddi fark yaratacak bir yerli bulamayiz, bulsak da alamayiz. Emre, Mert'e guvenmek mantikli. Ersin kalirsa kalir.

Stoper: Saiss, Montero, Welinton, Serdar duruyor gibi. Serdar'in kiralanmasi gundeme geldi, ama mantiga oturtamadim. Yabanci kontenjani varken ve seneye sozlesmesi bitiyorken Serdar'i kiralamaya calismak nasil bir mantik cozemedim. Denayer'in adi geciyor, ama 4 yabanci stoper gereksiz. Buraya yerli bir isim (Koray Gunter mantikli duyor) daha dogru sanki. Abdulkadir'e hic isinamadim acikcasi. Maliyet/fayda konusunda feci patlayacak gibi duruyor, ama belki ben fazla karamsarim.

Solbek: Ridvan'in gidisi bence sanildigindan daha fazla etki edecek. Bizim 3'ludeki en buyuk avantajimiz iki wingback'imizin cok uygun olmasi. Ridvan'dan Umut'a dusus baya buyuk bir dusus (ozellikle bu sistemde). Ridvan'in yerini bir yerliyle mumkun degil dolduramazsin, Kazimcan vs tam komedi zaten. Yabanci alsan kontenjan sikintisi oluyor. O zaman ya Josef-Gedson'dan vazgececeksin ya da sol aciga Cenk Tosun'u mecburen koyacaksin. Zor.

Sagbek: Rosier tamam, yedek olarak bence fazla zorlamaya gerek yok. Kerem ve Necip idare eder etmeli, her ne kadar Kerem'i Ismail pek tutmuyor gibi gozukse de.

Orta saha: Josef-Gedson-Emirhan yeterli gibi, ekstra olarak Necip ve Salih var. Salih sisteme uymuyor gibi, hoca istemezse takasta kullanilabilir. Atiba'yla sozlesme uzatilacak deniyor, tamamen gereksiz olur. Katkisi da olmuyor, kontenjan kapliyor. Vefa adina bu sacmaligi anlamiyorum.Kartal Kayra da rotasyona girebilir. Hem quality hem quantity yerinde bence.

Sol acik: Teixeira'nin bileti kesildi, ama bu kadar skor potansiyeli olan bir oyuncuyu bu kadar kolay birakmamaliyiz bence. Transfer gelse bile ben kadro'da kalmasindan yanayim. Cenk Tosun ve sprinter bir oyuncu (Onyekuru) mantikli olur. Boylece N'Koudou belki wingback alternatifi olarak da kullanilabilir.

Sag acik: Ghezzal, N'Koudou ve belki donerse Hasic olabilir. Ghezzal'in da onemini var sayarsak buraya transfer pek elzem durmuyor.

Forvet: 1 tane baba adam lazim, Alex Teixeira ve Cenk Tosun'un durumuna gore de belki 2. bir oyuncu.

Bence sol bek transferi cok cok onemli olacak. Dahasi cozum yok gibi duruyor. Santrfor ve sol acik transferi onemli, adi gecen isimler de kotu degil. Weghorst sisteme cuk oturur, Sorloth faydali olur. Cenk Tosun buyursun gelsin (maliyeti ucuk olmayacaksa), Muleke da hem santrfor yedegi hem sol acik alternatifi olarak olabilir.

-------------------Ersin--------------------

---------Koray------Saiss----Montero-----------

Rosier---------Josef------Gedson--------Yerli solbek

---------Ghezzal-----Weghorst----Muleka-------------

Sol aciga Cenk gelirse solbek yabanci olabilir, ama hucumda Cenk'e birsey olursa (ki olmasi muhtemel) onu yedekleyecek yerli yok. Bu yola girilecekse Guven'le sozlesme uzatmak sart.

Simdilik gozuken transfer sayisi:

- yerli stoper
- sol bek (yerli veya yabanci)
- yerli sol acik/forvet
- yabanci sol acik/yedek forvet
- yabanci forvet

turgay dedi ki...

ben çok başarılı bir transfer sezonunun bizi beklediğini düşünmüyorum. yine olmayan paraları harcıyoruz. tek beklentim başarılı alt yapı oyuncularını yukarıya çıkartabilmek. bu nedenle ersin ve rıdvan'ın satışlarını doğal karşılıyorum. her sene böyle 2 oyuncu satsak alttaki adamların özgüveni de yükselecek. bizim de alt yapı oyuncularına bakışımız değişecek.

yilmaz dedi ki...

Weghorst 3 milyonun altına gelir, yerli rotasyonu sorunu tatmin edici bir şekilde çözülür (içeriden ya da dışarıdan), sol forvete de 15 civarı gol katkısı yapacak bir oyuncu gelirse, benim için başarılı bir transfer dönemi geçirilmiş olur.

Rıdvan'ın satışının sebebi bence sözleşmesinin bitmesine yaklaşması. Yani bence Rıdvan sözleşme sezonunda olmasa Frankfurt talip olmayacaktı. Olsa da yine bu paraların üzerine çıkmayacaktı. O yüzden ben satış konusunda o kadar sert değilim. Avrupa takımları Türk takımlarının darboğazının farkında. Çok yüksek bir potansiyel görmedikçe sözleşmesinin bir sezon kalmasını bekleyip çökecekler böyle hep. O yüzden Rıdvan'dan hiç bir türlü bu paranın üstünün geleceğine ihtimal vermiyordum zaten. Bizim için büyük kayıp orası ayrı.

Emrah D dedi ki...

sol kanat: Aliaga Belediyespor kume dustu diye Halil Akbunar bedavaya gelebilecekse alalim yoksa Sedat Sahinturk bosa cikti hem de clubgrown.

Huzeyfe dedi ki...

Rıdvan’ın sözleşmesini geçen yaz uzatmayarak esasen oyuncuyu kaybettik. Bu satış artık mecburiyet. Daha önce de konuşuldu, yönetimin eylemsizliği, sadece reaksiyon vererek birşeyler yapabilmesi büyük problemdi. En azından duruma uyandılar ve Emirhan’la uzattılar.
Sol forvet için Cenk konuşuluyor da bence berbat fikir. Sakatlıklardan önce tembelliğine katlanmak zordu, şimdi hayal edemiyorum. Rakip bekler yürüye yürüye çıkar.

koşu mesafesi dedi ki...

Yeni transfer politikası açıklanan yeni kurallara göre yeniden belirlenmeli

koşu mesafesi dedi ki...

Yeni artı üç kuralından (8+6+3) mevcut haliyle Ajdin Hasic ve Besar Gudjufi uygunluğu sebebiyle en çok Beşiktaş'ın yararlanacağı söyleniyor. Muhtemelen diğer takımlar da genç yabancı transferleri yapacaklardır. Düşük bedelli ya tutarsa şeklinde genç yabancı transferleri.
Sahadaki 8 sayısına gelecek olursak; yeni transferler roman ve gedson sonrası kalıyor 6. rosier, ghezzal ve josef geçmiş performanslarına binaen sahada olsa kaldı 3. yerli stoper transferi olmazsa kadrodaki kontratlı yabancı stoperler montero ve welinton ile birlikte geriye 1 kontenjan kalıyor. O kontenjanı da yabancı forvet dolduracak gibi görünüyor.
Yedek olacak 6 kişiye gelecek olursak; sakatlık geçmişi ile ilk 11'e yazılma şüphesi bulunan kevin, kontratlı formsuz ama form tutarsa eski günlerden esintiler sunabilecek alex, son sezonunda olacak atiba, kiradan dönecek tyler boyd ile birlikte 2 yedek yabancı kontenjanı kalıyor.
Bu çerçevede 1 tane as forvet ve 2 tane farklı mevkilere yedek olacak şekilde üç yabancı transferi ile transfer sezonu bitecek gibi görünüyor.
Ancak, montero ile welinton yedek olarak planlanıp yerli havuzu arttırılırsa ve boyd, kevin, atiba ve alex hakkında farklı tasarruflar olacaksa durum değişecektir.

yilmaz dedi ki...

Hazırlanan programa göre 6 tane hazırlık maçı gözüküyor, hepsi de taş gibi takımlar. Geçen sezon yapılan hata, bence transferlerin kampa yetişmemesi filan değil, komple kamp olmamasıydı. Bu sene bu konuda işi sıkı tutmuşlar. Tabii burada hoca faktörü de var.

koşu mesafesi dedi ki...

Transfer ve kadro planlaması çerçevesinde geçmiş performans ve potansiyel noktasında değerlendirme yapılacaktır. Kadroya ve pozisyonlara şöyle bir bakıldığında;

Kale: Ersin, tekliflere bakılır kafi gelmezse Avrupasız sezonda as kaleci kalır. Mert, sakatlıktan nasıl döneceği belirsiz ve 1. yedek olur mu şüpheli. Emre’ye direkt ikinci kalecilik verilebilir.

Stoper hattı: Welinton sisteme uygun, az maliyetli, kontratın son senesi kalabilir. Montero’ya yatırım yapıldı ama düzenli ilk 11 oynatmak gerek. Necip o artık stoper, fiyat/performans oyuncusu. Serdar genç yerli rotasyonu. Saiss sol stoper mi merkez stoper mi olacak belirlenip tamamlayıcı bir stoper transferi daha yapılmalı. Atınç tekrar transfer edilebilir Bardakçı için transfer pazarlığı yerine. Fizikli genç yerli sağ ayaklı stoper transferi de rotasyon için iyi olacaktır. Rotasyon 6-8 sayıları arasında olacaksa “eskiler bilir” Erman Güraçar tipi hızlı stoper iyi olur.

Sağ kanat beki: Roiser, Kenan Karaman (as yedek gibi değil taktiğe ve 8+3’e göre dönüşümlü)

Sol kanat beki: Meraş ideal yedek. As olarak fizikli gidip gelecek ve teknik özellik aranmayan bir profil. Nskala’nın yerlisi ve sakar olmayanı gibi.

Orta saha: Gedson, Josef, Emirhan iki pozisyonun maçına göre ilk 3 adayı. Yerli ve ucuz Pjanic tipi Kartal Kayra iyi bir alternatif. Salih Uçan rotasyon için. Atiba rotasyon için. Alex kadrodaysa en iyi ve en kötü (performans olarak) senaryoya göre alternatiflerini bulmak: Can Bozdoğan tipi gurbetçi veya yerli daha ucuz alternatif transferleri.

Sağ kanat forvet: Ghezzal as, Hasic yedek. Halil Akbunar tipi yerli yedek lazım.

Sol kanat forvet: N’koudou sakatlık geçmişi ile vedalaşılması gereken bir profil. Elde kalırsa ikinci yedek olarak düşünülmeli. Yeni oyun planına göre Tyler Boyd devamlılığı kapsamında birinci yedek olabilir. As oyuncu ise mümkünse yerli, değilse de skor potansiyelli özenle seçilecek bir profil olmalı. Uefa çeyrek final sezonu Babel veya 2021 yılı Larin profili olmalı. Olmuyorsa Bruma değil Onyekuru tipi bir profil olmalı. Bir ihtimal şampiyonlar ligi Cenk Tosun’u gibi profil olarak Cenk Tosun alınabilir ama 2 sene sakatlığın ardından verecekleri meçhul.

Merkez forvet: Güven ile kesin uzatılmalı. Çok genç alındığı için hala genç. Düzenli oynatılmalı, forma adaleti uygulanmalı. Uygulanmayacaksa oyuncunun önü tıkanmamalı. Bats kadar oynatılsa geçen sene Bats’ın istatiklerini ikiye katlardı. Futbol dışı saiklerle yapılan kadro tercihleri takıma zarar veriyor. Kenan sağ kanat bek rotasyonunda esas ama burada 3. Yedek olabilir. As ve 1. Yedek olarak buraya 2 transfer şart. Olası Cenk transferi yedek olmalı. As forvet tartışmasız olmalı. Pascal, Gomez veya Negredo gibi olmalı. Bileşik hareketleri soğuk kanlılıkla yapabilen bir santrafor.

yilmaz dedi ki...

Abdülkerim transferi de acayip bir yere doğru gidiyor. Benim nazarımda, sezonun çıkış yapmış yerli oyuncuları değerlidir.

Şahsen Aldülkerim'e verilecek 2m€ bonservis benim gözümde makuldür. Onun üzeri ise yabancı kısıtlamasının sebep olduğu köpüktür. Bu köpük de makul miktarda kalma kaydıyla kabul edilebilir. Bence 2.5 civarı, 3'ü geçmeyecek bi bonservis ile transfer olursa çok karşı gelmem. Oyuncunun bazı özellikleri gayet iyi. Ayrıca en önemli özelliklerinden biri de istikrarlı bir oyuncu olması.

Fakat bir anadolu kulübünün sözüne güvenerek, bizi 2.5 - 3m€ civarında zarara uğratmış olması da en hafif tabirle "saflık" denebilir.

yilmaz dedi ki...

Ayrıca tamamen hissi olarak söylüyorum. Bardakçı'yı almazsak, Alanyaspor'dan eski oyuncumuz Fatih Öztürk'ü kiralayacağımızı tahmin ediyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi bence Abdulkerim alanin elinde patlayacak. Oldum olasi Anadolu'dan gelen adamlari sevmem, hele ki tek sezonluk parlamis olanlari. Paran varsa Dogukan'i al tabii, ama 27 yasinda kadar adam gibi birsey oynamamis, tek sezonluk Konya performansina bakarak adama 2.5-3 milyon euro gibi bizim icin buyuk paralar vermek bence mantikli degil.

Ben yerli rotasyonunu mumkun oldugunca ucuza halledip parayi yabancilara gomme taraftariyim, asil farki onlar yaratiyor ve yaratacak. Ben de isterim hem Abdulkerim gelsin hem Kaan Ayhan hem yildiz santrfor vs, ama Abdulkerim'e verecegin parayla ister istemez santrfor ve sol acik butcesinden kisacaksin.

Bende S.Saatci-Abdulkerim arasindaki fark 3 milyon euro etmez/etmeyecek, ama o 3 milyon euro sana Almeida/Gomez arasindaki farka tekabul edebilir. Sonucta sahada 3 tane yerli olacak. Diger yabancilar iyi oldugu surece bir sekilde tolere edilir.

koşu mesafesi dedi ki...

Saiss Premier lig tecrübesi sahibi yeni transfer ve Montero A.Madrid tedrisinden geçmiş olup kiralık sürecinin ardından para ödenip yatırım yapılmış bir stoper. İkisinin ortak özellikleri dominant ayaklarının sol olması. Stoper özelliklerinden ziyade hücuma katkılarıyla anılan profiller.
Kadroda iki solak ve bu tarz stoper varken, ayrıca tff yabancı kuralında geri adım atmışken. “One season wonder” A.Bardakçı için fb ve gs ile transfer yarışına girmek ne kadar mantıklı? Hiç tereddüt etmeden, küme düşen Göztepe’den Atınç alınabilir. Ağır ama sol ayaklı ve uzun topla oyun kurar. Hava toplarında savunma ve hücumda baskın bir üstünlük + 1 yönü de var. Geçmişi ve kulüp aidiyeti cabası.

BJK4EVER dedi ki...

Abdulkerim ve Kazim'in GS'ye gitmesine sevindim. Dunya kadar parayi bosa harcayacaktik yoksa iki tane bana gore patlayacak oyuncu icin. Kazim zaten solbek bile degil, boyle bir oyuncuya Besiktas as solbek formasini verip Ridvan'i unutturmasini beklemek komedi.
Ha, Ridvan'i unutturacak yerli solbek zaten yok o ayri mesele, ama Ridvan'i bu sekilde kacirtmak da yonetimin beceriksizligi zaten.
Abdulkerim ise patlayacak bence. Genellikle stoper defansif meziyetleri disindaki seylerle ovunuyorsa, forvet de gol atmak disindaki meziyetleriyle ovuluyorsa bu oyuncular bos cikiyor (benim gozlemim). Ha, tabii ki pivot santrforu, pasor stoperi kullanip oyuna level atlatmak mumkun. Ama TR'de antrenorler ve takimlar o taktiksel seviyede olmuyor maalesef genel olarak. O yuzden rakibi yildiracak klasik stoperler ve karambolden de olsa bala gote de olsa bir sekilde gol atabilen forvetler her zaman is yapiyor.

Abdulkerim'i almak zaten Montero transferinin hata oldugunu kabul etmekle ayni. Cocugun verimli olabilecegi sisteme gecmisken yedege cekmek gereksiz olurdu.

Ben olsak bostaki Omer Toprak'i alir, Serdar Saatci'yle uzatirdim. Stoper rotasyonunu o sekilde kapatirim. Parayi da santrfor ve sol aciga gomerim. Cenk Tosun'u getirip, hatta butce yetiyorsa ya Guven'le uzatip ya da bostaki Mame Diouf'u alip o rotasyonu tamamlarim. Solbek zaten Allah'lik olacak, ama bir kapi araligi olsa bile Ridvan'la yenilemeyi deneyip Ersin'i gonderirdim. Ridvan'in potansiyeli ve takima katabilecekleri bence Ersin'den fazla.

BJK4EVER dedi ki...

Yazmayi unutmusum ama santrfor rotasyonu derken sadece Mame Diouf degil, Weghorst'un alindigini var sayarak yazdim.

---------------Ersin/Mert----------------

-------Yerli----Saiss------Montero----------

Rosier-------Josef----Gedson--------Yerli

-------Ghezzal----Weghorst----Muleka

Yerli stoper ve solbek rotasyonu cok cok zor. Stoper yine idare edecek bir sekilde tamamlayabilirsin de solbek hakikaten zor. Umut Meras iyi bir alternatif, ama ilk 11 sansi anca 4'lude olur. 3'lude cok net siritir. Ve acikcasi oraya kim olur hicbir fikrim de yok. Tayfur Bingol de ucuz olmaz sanki.

koşu mesafesi dedi ki...

Acaba değişik bir düzende sol kanat beki olarak Ghezzal kullanılabilir mi?
Rıdvan Yılmaz'ın gidişinden oluşacak boşluğu yerli bir alternatifle kapatmak zor görünüyor. Yerli alternatifler olsa olsa Umut Meraş'ın lezzet ikizi olacaktır. N'Koudou veya Ghezzal gibi radikal çözümler geliştirilebilir.
Ya da çok uçuk ama herkesin Fenerbahçe üçlü denediğinde de tam onun formasyonu dediği Caner Erkin'i rotasyona yama yapmak.
Ama sanırım sol kanat bekine transferde bir bakmışız Aziz Behich getirilmiş olabilir.

Stoper planlamasını hala anlayamadık. Bardakçı'ya ilgi gerçekten var idiyse Anadolu'dan en az bir alternatif stoper yolda demektir. Bardakçı da milli takımda daha çok şans bulacaktır. Necip Uysal'ı bugün Galatasaray transfer etse ilk milli takım kampına çağrılır büyük ihtimal. Benzer şekilde Kazım da milli takım sol kanat rotasyonunda defansif orta saha Berkan ile birlikte iyi bir ikili olacaktır.

Forvet transferi için Weghorst geldi deniyor ama temkinli olmakta fayda var. Diğer taraftan, teknik direktörün eski takımlarında özellikle santraforları dönüşümlü ve eforlu oynattığı biliniyor. Weghorst gelirse ona benzer tipte yedek bir forvet daha bekleyebiliriz. Cenk Tosun bu profile uymuyor. Üçüncü santrafor ve sol forvet yedeği olabilir. Performans gösterirse ilk 11 olur orası ayrı ama sakatlık geçmişi maksimum performans beklememek gerektiğini gösteriyor. Güven Yalçın konusu sürüncemede kaldıkça oyuncu Beşiktaş'a uzaklaşacak. Halil Dervişoğlu isminin ise oyun formatına uygun olmadığını, Umut Bozok'un ise FB, GS veya TS'ye transfer olacağını düşünüyorum. Bu arada Muleka hep olası 11'lerde sol forvete yazılıyor ancak Kasımpaşa'da merkez forvet olarak daha efektif performans gösterdiği söyleniyor. Sol forvet oynayacak oyuncudan belki takımdaki en yüksek skorer olması beklenecek. Son olarak Mame Diouf profil olarak tam Weghorst'un yedeği olacak özellikte bir oyuncu ama daha eforlu ve genç alternatif bulunamazsa düşünülmeli.

F.N. dedi ki...

Son haberlerde bitmiş diye gözüken 3 oyuncu wergost mukela ve cenk sadece lig olan sezon için bence yeterli seviyede.
3 yerliyi tamamlamak Rıdvan satışı sonrası bizi zorlayacak konu. Yerli stoper ve sol kanat bulmak zorundayız. Wellington.un kaldığı düşünülürse serdar/necip bence lig için yeterli. Sonuçta Türkiye ligi ön taraf ve orta saha kaliteli oldukça arka taraftaki zaafiyeti zorlayacak takım sayısı çok az. Sol taraf için Halil akbunar denenebilir. Orta saha içinde alternatif yaratmak gerekebilir

Huzeyfe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

Bence yerli rotasyonu sol orta sahada N’koudou/Umut Meraş, sol önde Cenk/N’koudou-Muleka ile olur.

Bu taktiğe 4’lüden bek yerleştirmeye karşıyım ben. Özellikle de yerli yetişmiş oyuncu havuzundan.

Emre Toraman dedi ki...

https://youtu.be/nw1wW76afjE

Emrecan Terzi'yi unutmamak lazım solda, fiziği yeterli olmasa da hücum temposu ve hem dribbling, hem de orta/pas tekniği iyi bir oyuncu bence.

Kenan Karaman da sağ beki kotardığı kadar sol beki de kotarabilir diye düşünüyorum. Gereksiz bir transferdense Emrecan/Kenan/Umut rotasyonu makul görünüyor bana.

yilmaz dedi ki...

@koşu mesafesi

Ben Ghezzal'in önümüzdeki sezon kanat forvette bile birinci tercih olmayabileceğini düşünüyorum. Bir de bizde geçirdiği dönemde, hoca bana böyle radikal pozisyon değişiklikleri yapabilecek bir görüntü vermedi.

Yalnız, övünç weghorst'u "gelenler"e yazmak için ıslak imzayı beklememiş :) bu eksibesiktas tarihinde ilk galiba :)

Ben senenin büyük bölümünü 3412 dizilişi ile geçireceğimizi düşünüyorum. Weghost-Cenk-Muleka şeklinde bir hücum rotasyonumuz olursa, yerli kontenjanı sebebiyle, Weghorst-Cenk iki forvet, Ghezzal'de arkalarında oynar, Muleka da genelde yedekten girer gibi.

carlito dedi ki...

Rıdvan ve Ersin takımda kalacak olsa yapılan ve yapılması gereken transferlerle birlikte gayet umut verici bir vaziyetteyiz aslında, ama hem Rıdvan gidiyor ve yerinin nasıl doldurulacağı meçhul, hem de Ersin'in gidişi konuşuluyor.. İllaki birinin satılması zaruri ihtiyaçsa, halen yerli sınırı sürerken Rıdvan ve Ersin gibi ilerde daha da değerlenmesi muhtemel genç/yerli oyuncular yerine Alex gibi, Boyd gibi isimleri üçe beşe bakmadan elden çıkartmak daha mantıklı.. Rıdvan transferi muhtemelen bu saatten sonra iptal olmaz gibi ama Ersin umarım kalır, hatta bana kalsa gelişimi her geçen sene artacak bir kaleci olarak kariyeri boyunca Beşiktaş'ta kalsın ve biz de Fb-Gs gibi uzun süre kaleci aramama dönemi yaşayalım çok isterim..

Şu anki tabloda geri üçlü için Montero-Saiss-Welinton üçlüsü ön planda.. Ama savunmaya Kaan Ayhan vb. bir yerli gelirse işler değişir.. Açıkçası ben 1 güvenilir savunmacı daha istiyorum, Serdar Saatçı'yı pek beğenmiyorum ve gelişim gösterir mi emin değilim, bence kiralık gitmeli.. Yok alınmazsa kaleci harici 2 yerli oyuncu muhtemelen ideal 11'in sürekli değişkenlik gösteren 2 ismi olacaklardır; Umut, Necip, Emirhan, Kenan, gelirse Cenk ve genç çocuklar bu kontenjanda maçına göre şans bulacak isimler olurlar.. Diğer 9 oyuncu ise genel olarak değişmeyen isimler olur, kadro istikrarı için öyle de olmalı zaten..

Saiss, Rosier, Gedson, Josef, Ghezzal, Weghorst şu an için iskeleti oluşturacak oyuncular gibi görünüyor.. Ama tabii sezon başı kampları her zaman sürprizlere açıktır, hiç aklımızda olmayan oyunculardan biri Valerien Ismael'in favorisi haline gelebilir.. Emirhan veya gençlerden Kartal Kayra buna aday isimler olabilir, böyle bir durumda bir bakmışız Josef kulübede mesela! Atiba'nın ise kalmasına sevinmekle beraber, bu sene Beşiktaş kariyerinin muhtemelen en az süre aldığı sezon olacağını düşünüyorum, olması gereken de bu zaten.. Skorun alındığı bazı maçlarda son yarım saatlerde süre alabilir, tecrübesiyle skorun korunmasına fayda sağlayabilir.. Dünya kupasına katılım için formunu da korumuş olur böylece, 9 sezonda bize kattıklarıyla bu vefayı göstermemizi hak etmişti.. Neticede az bir maaş ile kalıyor, sezon sonu güzel bir jübile yakışır bu formayla..

Sezonun kaderini belirleyecek olan ise hücum hattının yapacakları, zira bizim ligde belirleyici olan topu üç direğin arasından geçirebilmek.. Geçen sene bu anlamda Batshuayi ile en kabus sezonu yaşadık, tüm takımın verimini düşürdü, emeklerini hiç etti tek başına.. Weghorst ve gelirse Muleka, Cenk gibi oyuncular bu ligde fark yaratacak seviyede isimler.. Bu sayede Ghezzal da ilk sezonu gibi istatistiklere ulaşabilir diye ümit ediyorum ben de çoğunluk gibi..

carlito dedi ki...

Bu arada uygun mali şartlarda getirilebilecekse Tayfur Bingöl transferine de çok olumlu bakıyorum.. hem sağ hem sol kanatta, hatta sol bekte de oynama tecrübesine sahip.. net bir mevkiisi yok gibi görünse de, nerede oynarsa oynasın belli bir seviyede performans veriyor, şampiyonluk yarışında bu tip asker oyuncular her zaman lazımdır.. yerli oyuncu kontenjanına katkısı da bir başka avantajı olacaktır.. Dorukhan'dan sonra bu tip joker oyuncu eksikliğini yaşadık açıkçası.. sağlam bir Beşiktaşlı olması da cabası tabii, ama sırf Beşiktaşlı diye değil, beğendiğim bir oyuncu olduğu için istiyorum, hayırlısı..

koşu mesafesi dedi ki...

@yilmaz

V.Ismael, Rosier'i sağ stoperde denedi diye hatırlıyorum çok kısa olsa da. Kenan Karaman'ı kanat beki rotasyonuna soktu. Geçen sene için benim anlamadığım şuydu; Sergen Yalçın da Önder Karaveli de Valerien Ismael de Batshuayi'yi merkez forvet dışı bir pozisyonda (mesela sol forvet) denemediler. Pjanic belki bir maçın sadece 10 dakikasında forvet arkası olarak denendi. Oysa kayıp sezonda çok fazla şey denenebilirdi. Serdar Saatçı bir ara kayboldu. Kupada ve arkasındaki lig maçında resital sunan Emirhan yedek bırakılarak korundu. Montero iyi oynadığı maçlardan sonra yedeğe çekildi. Kadro planlaması ve kadro tercihleri geçen sene irrasyonel ve sürrealdi.


Transfer sezonuyla ilgili taraftarın çoğunluğu yerli kontenjanına kafa yormakta. Tayfur Bingöl, kuzen Çalhanoğlu ve ADS'li Talha gibi isimler haber sitelerine düşmüş durumda.

8 + 6 çerçevesinde baktığımızda; kalecinin ası da yedeği de yerli olacak. Geriye ilk 11 için 2 yerli kontenjanı kalıyor. Oyuncu değişikliği ile birlikte 4, en kötü durumlar için 6 diyelim.
Emirhan ilk 11'e yazılacak ilk isim olmalı ve altyapı üretiminin sirkülasyonuna sembol olmalı. Diğer kontenjan için Umut Meraş, Kenan Karaman, Serdar Saatçı, Kartal Kayra ve Necip Uysal'dan biri desek. Asıyla yedeğiyle hatta fazlasıyla yerli oyuncu var. Yerli transferi çok elzem değil gibi 8 + 6 + 3 statüsünde.

Emrah D dedi ki...

Kuzen Calhanoglu iyidir bu arada eger makul bonservise geliyorsa. Yoksa Halil Akbunar olur bedavaya geliyorsa. O da olmazsa tekrarlayayim Sedat Sahinturke fitim.

GeceGezgini dedi ki...

Benim aklimda hala Josef'i 3'lu stoperin ortasina atmak var. Cunku Josef'in alametif harikasi 6 numarayi oynamak, 4-3-3 un capasi olmak ve 3'lu sistemdeki merkez stoper ile 4-3-3'un 6 numarasi cok cok benzer pozisyonlar sahadaki pozisyonlari geregi. Merkez stoper icin kesiciligi, ayagi, pozisyon bilgisi, boyu (1.90), yasi (33) gayet iyi bence.

Ve de 3-4-1-2, 3-5-2 veya 3-4-3 'te orta ikili baya cigersiz 8 numara pozisyonu. Josef'in 6 numara veya stoper icin saydigimiz artilari, 8 numara icin yeterli olmuyor maalesef. Yasinin (33) bu sistemdeki tempoyu kaldiracagini sanmiyorum.


Josef' i stopere atarsak boylece defans rotasyonu da; Serdar(Necip/Welinton)-Josef-Saiss(Montero) olarak kullanabiliriz. Bu arada hala Rosier'i de sag stoper kullanma fikrini destekliyorum. Kenan da sag wing bek olarak git gel yapabilir.


Boylece orta ikiliyi Emirhan-Gedson gibi dusunebiliriz ve Emirhan'in gelisimini de devam ettirmis oluruz, hem de yerli kontenjanini kaliteli biriyle doldurmus oluruz.

Bu sistemde tek uzulecegim nokta Kartal Kayra biraz taca cikiyor gibi. Adam Umraniyespor'da baya 6 numara olarak oynadi. 3-4-3 un merkez 8 i olarak nasil oynayabilir pek emin degilim.

Jokerim ise; kamp yemis bir Hasic! ve gonderilmemesi durumunda kamp yemis fir Teixeira. Hem Ghezzal'i, hem de Nkodou'yu yedekleyebilirler eger iyi bir kamp donemi gecirirlerse . Boylece transfer hakkimizi 2 forvet (Weghorst+Muleka(Cenk) e kullanip transfer sezonu kapatabiliirz.




Huzeyfe dedi ki...

Hoca Josef’i geride denemez bence ama denese çok ilginç şeyler çıkar bu takımdan. Keşke.
Saiss’i sola almadık sanki. Montero vardı zaten solak. Umut Meraş yedeklerdi onu.
Bu arada bence Kayra box-to-box oynar. Derin oyun kurucu gibi değil sanki daha dinamik, geniş alanda oynadı gibi geliyor bana. Çok az izledim gerçi.
Bence de hiç yerli transferi yapmayalım. Altyapıdan vasat veya üstü çocuklar çıkıyor. Kafi.

koşu mesafesi dedi ki...

"2022 - 2023 sezonunda kulüpler sözleşmesi devam eden ve yeni sezonda vizesi yapılmamış futbolcular da dahil olmak üzere en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirebilirler."

TFF'nin bu açıklamasına göre geçen seneki Lens, Ljajic, Douglas ve N'Sakala gibi kadro dışı yabancılar da kontenjan dolduracak artık. Sözleşmeler tam zamanında bitmiş. Kulüplere kadro planlamasını iyi yapın mesajı verilmiş.

Diğer yönden, 8 + 6 + 3'ün 3'ünü (Ajdin Hasic ve Besar Gudjufi gibi) efektif kullanmak önem taşıyor.

8 + 6 = 14 yabancının en az 1'inin "01.01.1998 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunlu"

+ 3 için gerek şart; "01.01.2001 ve daha sonra doğmuş olmaları ve U14 milli takımı dâhil olmak üzere ülkesinin milli takımlarında en az 10 müsabakada oynamış olmaları"

Bu çerçevede, 1997'den sonra doğmuş bir yabancı transfer etmek ve 2001 ve sonrası doğumlu olup en az 10 kere milli olmuş üç yabancı daha transfer etmek statüyü en iyi şekilde kullanmak anlamına geliyor.

"Montero" 1999'lu olduğu için Beşiktaş adına bu noktada sorun yok. "Hasic ve Gudjufi" de hesaba katıldığında sadece bir tane 2001 ve sonrası doğumlu olup 10 kere milli olmuş yabancı transfer lazım.

GeceGezgini dedi ki...

@Huzeyfe; aynen katiliyorum. Umarim alt yapi + 2 forvet transferi ile bitiririz donemi.

Bu arada Wout Weghorst haberleri bakarken uyuyakalmisim ve ruyamda 4'te 0 ile lige basliyorduk. Stadda homurdanmalar falan. Lucescu de boyle basladi, sonra supurdu diye kendimi avutup uyaniyordum D

Emrah D dedi ki...

8+6+3'un +3'unun son elemani Badra Cisse olabilir. Olmayacaksa transfer olarak onerim Torino altyapisindan Krisztofer Horváth olur.

Huzeyfe dedi ki...

@GeceGezgini
İçerdeki maçlar zor geçecek. Hocanın oyunu tam deplasman oyunu. Sezona içerde lige hazır girmeyen takımlarla başlarsak kazanma alışkanlığı özgüvenle filan götürebiliriz. Ama uzun vadede nasıl olacak bilemiyorum.

koşu mesafesi dedi ki...

Yeni TFF Yönetimi'nin bir başka yeniliği de rezerv lig olacakmış.

Bu geçen sene olsa Lens, Ljajic, Douglas ve N'Sakala her hafta maç oynayabilirdi. 2 kadro dışı ile şampiyon olundu, 4 kadro dışı ile yarıştan erken kopuldu. Genel bakış açısı, kiralık ya da başka şekilde farklı bir takıma gitmek istemeyen futbolculara karşı olumsuz oldu hep. Futbol oynamak yerine hafif tempo spor yapıp aynı parayı almayı tercih etmeleri doğal olarak yargılandı. Ama yönetimin insan yönetimi noktasında hiç mi kabahati yoktu? Bir takımda 1 kadro dışı olur 2 kadro dışı olur, futbolcunun tavır ve davranışları dersin. Ama sanırım yanlış iletişim stratejisi ya da iletişimsizlik geçen iki seneki anormalliği doğurdu. 4 kadro dışı as futbolcunun parasını ödeyip oynatmadan da hedeflere zor koşarsın.

Rezerv lige dönecek olursak sanırım V. Ismael as takımdaki formasyonu talep edecektir. Olası bir reserv lig kadrosu; as takım rotasyonu harici 6 stoper ve 4 kanat beki barındıracaktır. Ligin yoğun haftalarında buradan A takıma takviyeler mümkün. Çünkü V. Ismael hücum pres sürekliliği sağlamak için bazı mevkilerdeki oyuncuları 45 dakika-45 dakika şeklinde full kapasite kullanabilir. 5 oyuncu değişikliğinin devam etmesi artı yön.

koşu mesafesi dedi ki...

Yeterli verim alınamayan ve kadroda düşünülmeyen Alex ile karşılıklı anlaşılarak sözleşme feshedilmesi oldukça şaşırtıcı. Ya istisnai bir durum ya da yeni yönetim yönetişim işini iyi beceriyor.

BJK4EVER dedi ki...

Yeni yonetim o iyi becerilerini keske baska alanlarda gosterse.
Mesela 38 yasinda olup futbol olarak takima hicbirsey vermeden yabanci kontenjani kaplayacak Atiba'yla sozlesme uzatmamak, Ridvan ve Ersin'le zamaninda sozlesme yenileyemeyip 3-5 kurusa kacirmamak gibi.

Alex'in sozlesme fesih meselesi konusunda emin degilim. Dogru bir takimda, dogru bir taktikle, iyi bir kamp donemiyle Alex bu ligde fark atacak potansiyele sahip. Umarum sozlesme fesih edilmesinin arkasinda cok net olarak sakatlik/fizik sorunu vardir ve toparlayamayacagi bilimsel olarak ortadadir. Yoksa bence 38 yasinda'ki Atiba'yla sozlesme yenileyip lige damga vurma potansiyeli olan ve cok da ucuk maas almayan Alex Teixeira'yi gondermenin hicbir mantigi yok.

Cihane dedi ki...

Atina konusu zor konu. Dünya kupasında oynayacak Atibayi yüz üstü bırakmak büyük vefasızlık olur. Kaldı ki yine takıma yararı dokunacaktir.

BJK4EVER dedi ki...

Yuz ustu birakmak mi? Biz sozlesme onermeyince takim bulamiyor mu kendine? Bulamiyorsa bu zaten neden sozlesme uzatmamamizin mantikli oldugunun kaniti.
Necip'e evlat diyip senelerce maas ver, Atiba'ya karsi vefa goster vs.
Burasi hayir kurumu mu yoksa profesyonel sekilde yonetilen bir futbol kulubu mu anlamadim. Vefa'nin karsiligi olsa neyse. Mesela altyapimizdan yetismis ve bu kulup sayesinde bir yere gelmis 2 oyuncumuz vefa gostermiyor mu? Yoksa sene sonu catir catir gidecekler mi?

Cihane dedi ki...

Atina dediğin adam bu takımın 100 yıllık tarihinin en iyi bir kaç yabancısından biri. Fiyat performans olarak zaten daha iyisini bulamazsin.

koşu mesafesi dedi ki...

Bugün İstanbul'da, yarın uçakta diye haberi yapılan forvet bir haftadır ortada yoksa. Günlerce görüştüğün Muleka'yı, forvetini almaya çabaladığın takıma kaptırdığın haberleri düştüyse. Tek imza attırdığın forvet, oynadığı maç sayısıyla değil dakika sayısı ile anılıyorsa. Sosyal medyadaki rüzgarın yönetim aleyhine dönmesi an meselesi.
Başkanın demeçleri zaten efsane. Gedson'un parladığı maçta Arda Turan'ı bile Atletico günlerindeki gibi oynatmıştı. İletişim önemli bir mesele. Rıdvan ve Ersin ile önceden sözleşme uzatılıp zamanında federasyona bildirilmediği için bu noktaya gelindiği haberlerine inanmak istemiyorum. Altyapıdan çıkan oyuncun, takımın as oyuncusu ve milli futbolcu pozisyonuna geldiyse kontrat görüşmelerinde takımdaki hiç performans göstermeyenlerin 10'da 1'i kadar ücret teklif edemez, üstüne medyanın önüne atamazsın. Kuşak değişiyor, yeni futbolculardan 80 ve 90'lardaki futbolcuların gibi davranmasını bekleyemezsin. Hem eskiden de Feyyaz ve Sergen gibi örnekler mevcut. Necip Uysal ise en amatör davranan ve eski mantaliteye sahip olan bir örnek. Keşke her sene bir Necip Uysal çıkabilse altyapıdan. Atiba da ucuza oynadığı ve yaşlı olduğu için yeterli itibar gösterilmeyen diğer bir örnek. Bir önceki sezonda forvet arkasında müthiş istatistik yapsa da yaşlı damgası var bir kere. Ljajic'e aşk acısı temalı klip yapan, Oğuzhan Özyakup'tan ümidi kesilmeyen taraftarın Atiba'yı az paraya oynadığı için yeterince taltif etmediğini düşünüyorum.

Gelelim, transferde gelenlere;

Weghorst hala yolda olduğu için gelmiş sayılmaz.
Saiss sonrası yabancı stoper transfer haberi pek çıkmadığına göre kendisi galiba merkez stopere alınmış.
Gedson keşke ikili 8 numara olarak Emirhan ile birlikte denense.
Cenk Tosun profesyonel bir kulüpte bu sakatlık geçmişi ile üçüncü santrafor olarak konumlandırılır. Ama hazırlık maçlarında elde kalan tek santrafor. Belki de Kenan Karaman ile çift forvet olarak denenecek.

yilmaz dedi ki...

Cenk'in gol becerisi yüksek. Ben az süre bile alsa çift haneli gol sayısına ulaşacağını tahmin ediyorum. Hatta yabancı problemi nedeniyle sıklıkla forma bulacağını düşünüyorum. Çünkü sol bek ve stoper'deki yerli oyuncu rotasyonunu inandırıcı bir şekilde çözebilecekmişiz gibi gözükmüyor. Ben çift forvetten birinin Cenk olma olasılığını yüksek görüyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@Cihane,
O zaman Sergen, Ibrahim Uzulmez, Tayfur Havutcu vs. de gelsin onlara da verelim bir sozlesme? Adamin sozlesmesi gelecek sene icin. Gelecek sene ne verebilir takima Atiba? Gecen sene zaten artik tamamen dustugunu gosterdi.
Cakili 6'yla degil, iki tane dinamik 8'le oynayan bir takim olacagiz. Josef'in uygunlugu bile tartisilabilecekken Atiba ne verecek sana? Defansta cekmeyi dusunsen, orada zaten 3 tane stoper yabancin var, orada da yer yok. Kanat bekleriyle oynadigin icin orada da alternatif olamaz. Tamamen bosa kontenjan kaplayacak. Vefa diyorsan adama teknik kadroda yer almasi icin bir kontrat onerirsin, ayriyeten takimla birlikte calisma firsati verirsin kendini fit durumda tutsun diye. En mantiklisi bu.

Cenk'in bitmesi olumlu. Sakatliklari bildigim kadariyla farkli bolgelerde yasadi, kronik bir durum yok gibi. Sadece mac ritmi sifir, ama onu iyi bir kampla giderir, ki calismalara baslamis da. Bir sekilde 3 yerli sahaya surecegiz, eldeki alternatifler kisitli. Cenk'ten iyi yerli forvet baska bulamazsin zaten.

Olur da Ridvan'la bir sekilde uzatirsak (Frankfurt isi zora girmis) ve Weghorst gelirse durum bambaska bir noktaya gelebilir. O zaman yerli stoper zorunlu bile olmayabilir. Sol kanada sprinter bir alternatifle yerli rotasyonu solbek-kaleci-sol acik/stoper diye gidip gelir. Stoper de mecburen Necip ve Serdar Saatci olarak kalir. Bence Serdar, Ersin ve Ridvan'la sozlesme uzatmak dis transferden daha onemli su anda.

turgay dedi ki...

rıdvan'ın menajeri nedeniyle kalacağını düşünmüyorum. bu sene kalsa bile seneye bedava gider. adamın menajeri beşiktaş düşmanı. bu nedenle çok ümitli değilim. aynı durum serdar saatçi içinde geçerli. onun da menajeri bizimle çalışmayı sevmeyen biri. ahmet gülay ve fatih aksoyda aynı menajerle çalışıyor. bu türk oyuncu kıtlığında ahmet mesela önemli olurdu bizim için ama onu bile çıkaramıyoruz alanyadan. adam 9 süperlig maçı oynamış sadece 42dk ortalaması var. baktığınız zaman kiralık olarak pek de tatmin edici bir durum değil.

Zaitsev dedi ki...

Atiba yıllık 200 bin avroya kaldıysa bir noktaya kadar kabul edilebilir ama gidip 600-700 bin avro + maç başı veya buna denk gelecek bir anlaşma yapıldıysa başlarım böyle vefaya. Defansif orta saha olarak tül perde seviyesinde olan, oyunu yavaşlatan bir oyuncuyla helalleşip ondan arttırdığın parayı Rıdvan'a, Ersin'e gömmek gerekliydi. Atiba'ya 600-700 bin verirsen Ersin-Rıdvan'a 1 milyon ve üstü vermelisin ki kalsınlar. ​

Atiba yerine Kartal'a güvenmek daha iyi olabilirdi ama artık olan oldu. Onu oynatmak için Kartal'ı yine kiraya veririz. Zaten koştura koştura Kerem kiraya verilmiş yine.

Bu arada Abdülkadir Bardakçı kazığını da yemediğimize çok sevindim.

Takımda güzel bir temizlik oldu. Larin harici kalsaydı iyi olur muydu diye düşündüğüm kimse de yok açıkçası. Eldeki gençleri tutup, iyi 1-2 golcü transferi ile işi götürebiliriz. Okay Josef'i yedeklekmek için düşünülebilir bu arada. iyi transfer olur.

GeceGezgini dedi ki...

Yeni transferimizin fm’deki 62 golluk sezonunu suraya birakiyim da keyfimiz yerine gelsin:)

https://community.sigames.com/forums/topic/561380-62-goals-in-one-season/

Emrah D dedi ki...

Okay yerli stoper sorununu cozebilir.

Atiba ile garanti ucret 0, sadece mac basi anlasma yapildi yaziyordu eger dogruysa.

Adamı prime yıllarında 700-800 bine oynattık bir şekilde, tepe tepe kullandık. Örnek karakter, taraftar seviyor, dünya kupası oynayacak. Ben rahatsız olmuyorum. Beyinsiz Töre'ye, Topal'a her hangi bir SY yancısı tipli topçuya para vereceğimize Atiba kaslın.

Efsane la adam 10 sene top oynamış, 10. Koca BJK camaisında 10 sene geçiren kaç yabancı var ?

Okay çok yavaş arada, hiç bize gidecek oyuncu değil.

Huzeyfe dedi ki...

Atiba istikrarıyla, yaptıklarıyla ve yapamadıklarıyla Beşiktaş’ın hem tabanı hem tavanı oldu geçen on senede.
Kalsın bence, o kadar genç oyuncunun arasında çalışma etiği vs örnek olur. NBA’de böyle adamlar çok var, soyunma odası liderleri. Takım dinamiği için değer, saçma paralar ödemedikçe.

carlito dedi ki...

Atiba'nın kalmasının faydalarını zaten yazan yazmış da, istemeyenler ne zararı olacağını düşünüyor onu anlamıyorum.. adam son iki sezon bile, 500 ve 400 bin aldı.. bu sene daha da az alacak, hatta sadece maç başı alacağı konuşuluyor, 600-700 nerden çıktı?
istersen çok az oynat önemli değil, oynadığı an sana sadece fayda sağlar.. geçen sene rezil oynamış gibi gerçeği yansıtmayan algılar yapılıyor, izlemesek inanıcaz! Atiba olmasa aldığımız tek kupayı bile alamazdık, çıktı finalde de golünü attı, takımı ayakta tuttu.. hala takımın en çok koşanları arasına giriyor, performans verilerine hiç bakmadan sadece yaşına bakıp konuşuyorlar!
ha, şimdiki sisteme pek uymayabilir evet, ama zaten ideal 11 oyuncusu diye tutulmayacak ki, Necip gibi çok zorda kalınca güvenebileceğin bir joker olacak.. 8+6 gibi fazlasıyla geniş bir yabancı kontenjanı varken kontenjan problemi yaşanmayacağı da aşikar.. alex gitti, n'koudou, welinton, boyd gibi isimlerin de gitme ihtimali var..
velhasıl gereksiz uzatılan bir konu olduğunu düşünüyorum, eminim sezon içinde ve dünya kupasında da süre alınca iyi performanslar gösterip bizleri gururlandıracak, ama utanması gerekenler yine utanmayacak!

weghorst nihayet geldi, umarım altından kalkılabilir bir opsiyonu vardır.. asıl sürpriz muleka oldu, burnley'e gitti derken piyango gibi düştü tekrardan.. bir sürpriz olmazsa o da imzalayacak.. son vuruş kalitesini geçen sezon gördük, bu lig için üst seviye bir isim.. cenk'i de sayarsak eğer, üst üste büyük sakatlıklar olmadıkça seneye çok şükür skorerlik sıkıntısı çekmeyeceğiz gibi..
bir de sol stopere emrecan'ı almışız.. canlı izlemedim ama performans analizlerinden takip ettiğim kadarıyla umut vaadediyor.. montero'ya bir yerli alternatif olması bakımından olumlu, bir bakarsın onu da yedeğe atmış, neden olmasın..

şu an en kritik nokta ersin ve rıdvan'ın durumları.. eğer onlar da kalırsa en az weghorst'un gelişi kadar sevineceğim! ben ersin dışındaki bir isimle kalede sorun yaşayacağımızı düşünüyorum, ister mert olsun ister bir başka genç.. her altyapıdan çıkanın tutacağının garantisi yok, mesela utku'dan olmaz bana kalırsa..
daha önce de yazmıştım; Ersin'in her sene biraz daha üzerine koyarak 15 sene kalede kafamızı rahat ettirecek bir adan olduğunu ve satılmaması gerektiğini düşünüyorum.. bunun maddi getirisi bir defa satmaktan çok daha büyüktür.. bu fikrim Rıdvan için de geçerli..
ama oyuncuların avrupa hayali varsa ve bir gün kesin gitmek istiyorlarsa da aceleye gerek yok, daha çok gençler.. bunu onlarla konuşacak, ikna edecek bir akla ihtiyaç var.. şu an onlara ihtiyacımız olduğu hissettirilmeli, özellikle bu sistemde Rıdvan'a.. şimdilik kalsınlar, eminim daha da değerlenecekler.. ilerde gideceklerse de bile şimdiki gibi 4-5 milyona değil, çok daha fazlasını kazandırarak gidebilirler..

Zaitsev dedi ki...

@ carlito

Atiba muhteşem profesyonel, iyi niyetli, çalışkan ama devri biteli çok oldu. Defansın önünde oynadığı her maç sorun. Zaten Atiba'yı son zamanlarda skor katkısı ile değerlendiriyor herkes. Bu adam defansif orta saha. Bu da benim anlatmak istediğimi gayet net anlatıyor. Josef'i skor katkısı ile anlatıyor muyuz mesela?
Bu sebeple çok emeği geçti diye de gerçekten kaçınmayalım. Aynı paraya kulübede antrenörlük yapsın, oyuncu izlesin ama artık sahada olmasın. Bunu diyorum.

Ayrıca Atiba'nın önceki sözleşmesi için 750 bin avro garanti + maç başı diye haberler çıkmıştı. Öyle 500-400 gibi rakamlar yok.

Bu sene için garanti ücretsiz anlaştığı yazılıyor. Garanti ücret olmadığı için maç başı 30 bin avro civarı bir tutar olacaktır tahminim. Sadece 30 maç kulübede oturarak 450 bin avro kazanır.

carlito dedi ki...

@zaitsev

ilk üç sezon 1er milyon, sonra iki sene 1.7 milyon, sonra iki sene daha 1 milyon ve son iki sezon da 500er bin euroymuş.. (rakamlar küsüratlı, ben düz söyledim) kısa bir araştırmayla ulaşılabiliyor zaten
evet atiba orjinalde 6 numara, ama son şampiyonlukta 8 numarada verdiği katkıyla şampiyonluğu getiren oyunculardan olurken 38 yaşına girmişti! yani öyle ya da böyle uzun maratonda ihtiyaç duyarsan birçok yerde kullanırsın, 20 dk ihtiyacın olur girer sahaya takımı toparlar, o kadarına da enerjisi yoktur demezsiniz herhalde.. yani gerçekten hiçbir zararı olacağını düşünmüyorum.. dünyada bu kadar emeği olan her oyuncuya hakkı olan değer veriliyor, bu da gelecek nesillere örnek teşkil ediyor.. bunu Atiba'ya yapacaksın ki, yerli veya yabancı başka Atiba'lar da çıkabilsin, bu kulüp kendisini adayana hak ettiği değeri veriyor denilsin.. bence çok önemli şeyler bunlar..

BJK4EVER dedi ki...

Burada mesele illa ki Atiba'ya verilecek maas vs degil ki. Mesele kulubun profesyonel davranmasi ve mantikli is yapmasi.
Vefa diyorsunuz. Barcelona Iniesta'yi gonderdi. Real Madrid Raul, Casillas, Guti'yi gonderdi.
Yasin gelmisse ya futbolu birakacaksin ya da baska yerde devam edersin. Barcelona Iniesta'ya tekmeyi basmissa Besiktas'in Atiba'ya 45 yasina kadar kontrat vermesi size mantikli geliyor mu?
Atiba'nin sahada bize verebilecegi hicbirsey yok. Bunu tartismamiza gerek yok sanirim. Antrenor olarak devam etsin basimin ustunde yeri var. Hatta dunya kupasi oldugu icin antrenman da yapsin, ona da kimse'nin itirazi yok. Ama sahada olmasinin anlami yok. Hadi yabanci kontenjani olmasa sadece dusuk bir mac basi ucretle anlasirsin, ama su an kontenjan kapliyor. Atiba'nin kapladigi kontenjani buyuk bir takimin yedek takimindan dusuk ucrete kiralayacagin yabanci bir sagbeke verebilirdin, boylece Rosier'i Kenan Karaman, Necip gibi sacma sapan biri yerine gercek bir sagbek yedeklerdi. Ornek olarak soyluyorum.

Ayricac 600-700 bin euro'ya cerez parasi denmis. Atiba gibi bir oyuncu icin gayet iyi para. Kopenhag ve PSV'de ne kadar kazaniyordu Atiba? O paralelde Larin bizde senelerce 1.6 milyon euro'ya oynadi, 2.5 milyon euro istedi, simdi Brugge'de 800k'ya imza atti. Atiba'nin bizde senelerde kazandigi para kendi kalitesindeki bir oyuncu icin gayet iyi bir para, bize saglanmis bir lutuf degil.

koşu mesafesi dedi ki...

Kadronun efektif kullanım analizi:

Kale
Ersin Destanoğlu: Transfer olmadığı taktirde kalede ilk aday. TS ve FB kalecileri kadar spektaküler kurtarışlar yapmasa da tecrübe kazandıkça güven verdiği bir gerçek. Penaltılarla Avrupa'ya veda ettiren noktadan, penaltılarla tur geçirten ve kupa getirten noktaya geldi 2 yılda. Beşiktaş'ın Angelo Peruzzi vibe'ı veren genç ve tecrübeli kalecisi.

Mert Günok: Beşiktaş'ın yeni sistemde rakibi çıkartmayacağı maçlar daha az olacak gibi. Alamet-i farikası ayak kullanımı olan ve sakatlıktan dönen Mert'in, forma rekabetinin ne kadar içinde olacağı meçhul. Fakat sorunsuz bir Mert'i, Ersin'in cezalı veya sakat olduğu bir maçta (derbiler dahil) gözün kapalı kaleye koyabilirsin.

Utku Yuvakuran: 25 yaşına geldi. Gençken yatırım yapmak mantıklı olmuş olabilir ancak şu anda rezerv lig rotasyonu için uygun bir aday.

Emre Bilgin: Ersin, Karius krizi sonrası formayı almıştı. Emre'nin önünde daha yaşlı adaylar var ama üçüncü kaleci olarak başladığı sezonda ikinci kaleci tecrübesi kazandı. Kariyeri biraz teknik direktörün teşviği ve cesaretine bağlı.

Göktuğ Baytekin: Rezerv lig rotasyonunda tecrübe kazanma ihtimali var.

Defans
Roman Saiss: Banko stoper görünümünde zira yeni ve sükseli transfer. Elbette defansta başarı uyumda gizli.

Welinton: Kontratının son senesi. Genç oyuncularla takas edilerek gelmesi ve tatlı-sert-bazen sakar oyunu hep diken üstünde bir profilde olmasına katkı sağladı. Oynadığında vereceği aşağı yukarı belli.

Francisco Montero: Yatırım yapsak mı yapmasak mı, olacak mı olmayacak mı derken bir şekilde defans rotasyonunun parçası haline geldi. Üçlü sistemde bir tık daha avantajlı.

Serdar Saatçı: Defansa yapılacak takviyelere ve performansına göre A takım rotasyonu ile rezerv lig arasında bir yerlerde konumlanması muhtemel.

Necip Uysal: Welinton'un yerli alternatifi. Kontenjan kuralından ötürü Welinton'dan daha fazla forma bulabilir. Rezerv lige bile göndersen ağzını açmaz.

Sağ kanat
Valentin Rosier: Yeni oyun formatında teknik özelliklerini ön plana çıkarması mı yoksa daha çok fizik kapasitesini ortaya koyması mı istenecek göreceğiz. İki farklı durumda iki farklı Rosier izleyeceğiz.

Kenan Karaman: Forvet rotasyonu bollaştıkça Kenan için en akıllıca olan buraya demir atmak olacak gibi.

Tyler Boyd: Bu pozisyonda değerlendirmek mantıklı. Diğer taraftan, geçen senelerde kontenjan yüzünden yerine tercih edilen Hasic ve Kevin hep sakatlıklarla boğuştular. Boyd geçmiş performansı ile vereceği belli bir futbolcu. Kontratının bu son senesinde ve bu yeni oyun formatında hiç değilse rotasyonda olması lazım. Sürekli sakatlanan Kevin'e güvenerek yola çıkmaktansa Boyd kadroda tutulmalı.

Sol kanat:
Umut Meraş: Sol stoperi beceremeyeceği emarelerini geçen sezon gösterdi. O yüzden sol kanatta yüksek kondisyon ile oynaması kafi. Bir de iyi ortalar yapabiliyor bazen.

Rıdvan Yılmaz: Gitmezse as oyuncu olur, giderse yerini dolduracak kadro mühendisliği yapmak zor olur. Olası alternatifi dominant sağ ayaklı olursa detaylarla oynamak gerekir.

Orta saha:
Gedson: Sürekli Galatasaray - Rizespor maçındaki gibi oynarsa sezonu kapattırırlar. Bir defans stratejisi olarak kasti faul ve cezalandırılmaması büyük sorun.

Josef: Yine çok efor sarf etmesi gerekecek.

Emirhan: Artık Ersin gibi ilk 11'e temelli yerleşmeli.

Kartal Kayra Yılmaz: Rotasyonda iş yapar.

Salih Uçan: Neredeyse kadroda olduğunu unutacağız ve yeni sezon kadrolarında kendisinden bahsetmiyoruz. Belki rotasyona dahil olur, olmazsa rezerv lig maçlarında şov yapabilir.

--- devam edecek ---

koşu mesafesi dedi ki...

Kadronun efektif kullanım analizi (devamı)

Orta saha (devamı)
Atiba: Atiba olayı basit. 14 yabancı kuralı 12'ye inseydi sözleşme imzalanmayacaktı. Bu sefer çabuk reaksiyon alınmasını geçen sezonlardaki sözleşme pazarlıklarının absürt uzamasının bir telafisi olarak görebiliriz. Lyon ve Bayern Münih maçlarında verdiği geri paslarla takımı yakmış olsa da, iş disiplini ve kurumsal aidiyet noktasında kattıklarıyla efsaneler arasında yerini aldı. Tabi Beşiktaş Avrupa'da çeyrek final seviyelerine geldiyse Bilic ve Z.Ö.Özen ile birlikte ince ince işlenen kadronun ve Atiba'nın da büyük payı var.

Sol forvet:
Kevin: Sakatlanmayacağının garantisi olsa sol forvet pozisyonunu üstüne tapularsın.
(Boyd buranın da alternatifi)

Sağ forvet:
Ghezzal: Sağ forvet pozisyonu üstüne tapulu. Ama önemli bir zaman diliminde forvet arkası olarak oynama ihtimali de var.

Hasic: Yaş nedeniyle kontenjan kapatmaması avantajını sakatlıktan iyi dönerek perçinlerse teknik kadroyu Sergen'in tabiriyle "sıkıntıya sokar"
(Boyd buranın da alternatifi)

Santrafor:
Weghorst: Pivot santrafor. Attığı gollerden oluşan videolar mazideki birini andırıyor yalan yok. Ama Bats da ilk maçlarda neredeyse topu yiyordu. Esas olan sezonluk performans.

Cenk Tosun: Beklentiyi düşük tutmak üzmez. İkinci Alex veya Pjanic performansı gelmesi muhtemel.

(Yeni transferler loading?)

Özetle kontenjana bakıldığında 11 yabancı (Aslında 12 ama Hasic kontenjan harcamıyor) görünüyor. Bu başka yabancı gönderilmeksizin en az 3 yabancı transferi yolda demektir.

Bunların santrafor, stoper ve sol forvet pozisyonuna yapılacağını düşünüyorum.
Birisi Muleka olabilir.

Gidenler notu: Larin'in boşluğu için 22 yaşındaki Muleka düşünülüyor. Mantıklı strateji. Larin Club Brugge'de oldukça düşük maaşa razı olmuş. Fikret Orman'ın para saçtığı zamanlardaki sözleşmesinin kıymetini geç de olsa idrak etmiş ve belki sözleşme uzatmadığına pişman olmuştur. Her şeye rağmen; şampiyonluk maçında son düdükten sonra hırs, mutluluk ve stresle karışık ağlamaklı olduğu kare ile hafızalarda yer edecek.

Huzeyfe dedi ki...

Emrecan’la birlikte 3 tane solak stoper olacak. Montero gidiyor mu acaba?

Cihane dedi ki...

Bobo kendisine teklif edilen parayı kabul etmemiş, sonra klüp bulamayıp bizim teklifimizin beşte birine felan Brazilyaya gitmişti. Hatta sonra Kayseri'ye geldi bir ara. Latin in kaderi de benzer olacak bence. Yarı fiyatına Brugge e gitmis. Tek üzüldüğümü nokta hiç bonservis kazanamamış olmamız.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Ozellikle cok saglam kariyeri olmayan yabancilar konusunda bu sekilde ketum olmak dogru. Almeida da sanirim bizim saglam teklifimizi kabul etmeyip 400K'ya adini bile unuttugum sacma bir Italyan takima imza atmisti.

Larin de sasirtmadi. Zaten vasat oglu vasat topcu, kendi hayatinin 3 yilini da cope atti salak. Belcika'da 800K vs Turkiye'de 1.5 milyon euro secenekleri varsa neyi sececegin malum. Bir gurbetci olarak soyluyorum ki; bu tur saglam paralar kazanan biri icin Bati Avrupa cehennem, Turkiye cennet. Turkiye'de zaten adalet, hak, hukuk gibi seylerle ugrasmiyor. Havasi, sik mekanlari, deniz kenari, tatil beldeleri, gunesi, sosyal hayatiyla Turkiye bu tur ulkelere bin basar. Paran varsa tabii. Kendine yazik etti bence.

Bize gelecek olursak; transferde cok saglam bir 3-4 gun gecirdik. Yaptigimiz tum transferler sahane. Cenk Tosun cok mantikli, hele ki soylenen maliyeti (senelik 10 milyon tl) dogruysa. Weghorst hem bizim oyun sistemimiz hem ligimiz icin bicilmus kaftan. Muleka cok iyi transfer, hem 9 alternatifi hem sol acik sag acik alternatifi. Bonservisini her turlu cikartabilecek yasta ve potansiyelde (kotu olsa bile), maasi da transferi engellemeyecek kadar dusuk. Tam bir al, tepe tepe kullan, sonra sat transferi.

Emrecan olursa iyi olur, ama solak sayisi fazlalasiyor. Ama tek sezon parlamis vasat Anadolu topcusuna o paralari verecegime oyle bir oyuncuya veririm daha iyi. Piyasa'da zaten baska yerli stoper yok gibi.

Ersin ve Ridvan'in kalacagini var sayarsak yerli stoper disinda baska transfer olmayacak gibi, gerek de yok. Tayfur Bingol Ridvan kalsa bile mantikl olabilir hem yerli pasaportu, hem Besiktas'li olmasi, hem genc olmasi (nispeten), hem sisteme uyumu sebebiyle, ama ucuk paralar istiyorlarsa kalsin. Ridvan giderse zaten tek alternatif gibi duruyor, baska yerli solbek yok. Oraya yabanci getirmek hoca'ya biraz fazla matematik yaptirabilir.

Ersin ve Ridvan kalirsa (uzatirsa), Emrecan gelirse kadro tamam. Ve en onemlisi; bu kadar spesifik bir oyun anlayisina gore oynatan, fiziksel guce dayali bir oyun isteyen antrenorumuz kampa neredeyse full kadro'yla gidecek. Yillar sonra. Ceyhun Kazanci'yi bu konuda ayri tebrik etmek lazim.


Ersin
Utku
Mert
Emre

Emrecan
Montero
Saiss
Welinton
Serdar Saatci
Necip

Ridvan
Umut

Rosier
Kenan Karaman

Josef
Gedson
Emirhan
Salih Ucan
Atiba
Kartal Kayra

N'Koudou
Muleka
Cenk
Ghezzal
Hasic
Boyd
Weghorst

Bence gayet iyi duruyor. Kalecilerden biri, Kartal Kayra, Boyd/Hasic'ten biri de kiralik gidebilir aslinda.

sadrazam dedi ki...

2004-2005 net hatırlamıyorum ama çok soğuk bir Ocak ayında,Ankara 19 Mayıs stadının basın trübünün önünde tanıştık Vedat Okyar ile.

Mehmet Özdilek in jübilesinden kalma çubuklu formama imza atmasını istemiştim."Boşver imzayı, gel çay içelim" değip, sadece akreditasyon olanların kullanabildiği cafe de çay ısmarlamıştı. Ben rahmetlin futbolculuk dönemine yetişemedim.Ancak yazılarını hiç sektirmez okurdum. Abi futbolculuk kariyerinde pişman olduğun bir şey var mı diye sorduğumda; "Jübile yapılmasını ben istemedim, onlarda(yönetim) çok da ısrar etmedi" demişti. Güzel insandı Vedat abi.

Bu gün Şifonun jübilesinin üzerinden 22 sene geçmiş, o tarihten sonra da ne Beşiktaş da ne de diğer büyük klüplerde jübile yapılmamış.

İşte Atiba dediğiniz sporcu, 23 sene sonra jübilesi yapılacak ve son maçı dilden dile dolaşacak bir oyuncu. Ölüm kalım olmazsa da bir şekilde çocuğumu göndereceğim, o güne tanıklık etmesini sağlayacağım bir organizasyon olacak. Kim bilir günün birinde diğer Beşiktaş efsaneleri ile birlikte dikilecek heykelinin önün de fotoğraf çektirmek de nasip olur.

3 kere ağzına, 3 kere burnuna su çekmeden ismini ağzına almaması gereken total futbol gerzeklerinin ağzına meze olacak bir insan değil Atiba.

Huzeyfe dedi ki...

@4EVER

Bence N’koudou ve Boyd’u orta 4’lünün kenarlarına düşünmek lazım. Hem daha makul bir forma rekabeti oluşur hem de iki oyuncudan da daha iyi verim alabiliriz.

Cihane dedi ki...

NKoudou dan verim almak icin futbol disinda bir iste calistirmamiz lazim. Scout, yardimci hoca vs

carlito dedi ki...

Larin konusuyla ilgili dedikodular para mevzusunu açıklar nitelikte aslında.. 2018'de 100-150 euro gibi bir rakama oynarken, 1.6 milyona bize imza atmıştı! Bu paranın menajerler, bazı yöneticiler ve kendisi arasında üçe bölündüğü, hatta bunun bir sonraki sözleşme için bile sürdürüldüğü iddiaları ayyuka çıkmıştı.. Larin'in de kendisine kalan paydan dolayı öyle 2.5 milyon gibi absürd rakamlar istediği konuşuluyordu.. eğer bu iddialar doğruysa Belçika'ya 1/3 paraya razı olup gitmiş olduğunun da doğru olmadığı anlaşılır, ki zaten hiç mantıklı değil buna razı olması..
ne yazık ki taa Seba'nın bırakmasından itibaren yerli/yabancı birçok transferde gerçekleşti bu işler.. bazı yiyici akbabalar sadece bizim değil tüm kulüplerin kanını emdiler ve buna devam ediyorlar..

dün Cenk'in ropörtajını takip edenler olmuştur, Atiba için "hâlâ koşuları en önde bitiren o oluyor, hayranım ona" demiş :) yeter ki Atiba'ya robot değil, insan muamalesi yapılsın, nasılsa sesi çıkmıyor diye bütün yük sırtına bindirilmesin.. o zaman nasıl fayda sağlıyor herkes görür diyerek Atiba konusunu kendi adıma kapatıyorum, maçlar başlayana kadar..

transferlerin isabetliliği konusunda zaten çoğunluk hemfikir, ben de Ersin ve Rıdvan'ın kalıp kalmayacağına odaklanmış durumdayım şu anda.. çünkü bütün kadro mühendisliğini belirleyecek olan bu.. 3 yerli konusu, her maç farklı isimlerle bir şekilde geçiştirilmemesi gereken bir konu.. en az 2 yerli ismin ideal 11'in bankosu olması gerekiyor.. bu isimler de Ersin ve Rıdvan'dan başkası olamaz.. gelecek 3-5 milyondan çok daha fazlasının hem sportif olarak, hem de gelecekte ekonomik olarak kazanılması için şu anda satmama kararının alınması elzem.. futbolcu gitmek istiyor olabilir, ikna etmek yönetimin ve sportif direktörün işi..
Tayfur Bingöl'ü ben de çok istediğimi yazmıştım ama kendisi orjinal bir sol kanat bek oyuncusu değil, ofansif özellikleri daha ağır basan bir oyuncu.. orada Rıdvan'a ancak alternatif olabilir.. ama başka mevkiiler için de alternatif olacağı için çok değerli..

welinton, n'koudou, boyd ve hasic 4'lüsünden en az 2'si elden çıkartılıp 2 yabancı daha alınacak şeklinde istihbaratlar var, ne olacağını kısa süre içinde göreceğiz.. ama bana kalırsa hem sağ stoperde, hem gerektiğinde ortada oynayacak bir savunmacıya daha ihtiyacımız var.. daha iyisi gelmeyecekse Welinton kalsın derim ama gelecekse yol verilebilir.. o bölge için Amartey ismi konuşuluyor, göreceğiz..
sol ön için de N'Koudou elden çıkarsa Denis Bouanga, Christian Fassnacht, Jovane Cabral gibi isimler geçiyor.. hem sol hem sağda oynayabilecek bir isim getirilebilirse Ghezzal'ın da yokluğu sözkonusu olduğunda kafamız rahat eder.. açıkçası N'Koudou'ya güvenerek yola çıkılamayacağını 3 sezondur yeterince gördük..
Hasic 14+3 yabancı kontenjanındaki +3'ü yaş sayesinde karşılıyor olabilir, tam bilmiyorum, eğer öyleyse kalma şansı yüksek olur.. ama Boyd'un ve Salih'in kalma şansını düşük görüyorum.. orta sahada geçen sezon takip ettiğimiz Kartal Kayra, Josef'e ilk alternatif olarak düşünülecek kadar kendini geliştirmişti bence.. bu sezon kiralanmayıp Emirhan ile beraber bolca süre bulursa, sezon sonu değerleri çok yükselmiş taş gibi 2 özkaynak oyuncumuz daha olabilir...

BJK4EVER dedi ki...

Ridvan ve Ersin'deki sorunu anlamiyorum. Gorebildigim kadariyla abuk subuk paralar isteyecek tipler degil. Yonetimin de sacma sapan paralar teklif etmedigini var sayiyorum.
Ersin ve Ridvan'i karsina alip 1-1.5 milyon euro arasi maas ve yurtdisi cikis maddesi teklif ettigin zaman reddedeceklerini hic zannetmiyorum. Bunlar da Besiktas'in kapisinin hep acik olmasini isterler, bonservissiz ayrildiklarinda bunun boyle olmayacagini hissettirmek gerek.
Ridvan'in gerci menajeri Dorukhan'i bizden kopartan ve sosyal medya'da bize kufur eden kisiymis galiba. Ama menajer etkisini hicbir zaman anlamadim. Sonucta oyuncular sigir degil, dusuncesi ve agzi olan insanlar. Menajer onlar tarafindan tutulmus isci. Alirsin oyuncuyu karsina, konusursun, menajerini degistirtirsin, olur biter.
Ridvan ve Ersin meselesi gercekten nasil bu kadar buyuyor hic anlamiyorum.

yilmaz dedi ki...

Rıdvan'ın bu saatten sonra kalmasını hiç sağlıklı bulmuyorum. Bence er ya da geç, 1m€ da olsa bir bonservis ile gidecek ve gitmeli. İkinci bir Aboubakar vakası yaşamamak için, bir an önce yeni takımına gitmesi lazım. Ayrıca her kötü oynadığı maç sonrasında "istediği takıma gitmedi diye oynamıyor" geyikleri dönecek çemçük ağızlı Türk Spor Medyası tarafından.

Ersin'in de sözleşme imzalayacağını tahmin ediyorum. Rıdvan Avrupa'da kendine yer edinebilecek bir oyuncu ama kaleci mevkiisi öyle değil. Onu alan takım muhtemelen yedek olarak alacak. Parlaması için ekstra bir şeyler olması lazım. O yüzden, Ersin akıllı adamdır, ilk tercih olacağı, risksiz takımda devam edecektir.

Ha ikisi de giderse;

Benim fikrim kesinlikle kaleye transfer yapılmamalı. Utku ve Emre Bilgin ile devam. Yerli rotasyonu işini de stoperde çözüp, sola bir uçan bek almalı. Tabii maçına göre stoperde yabancı olur, forvette cenk olur, ortada emirhan olur... bir sürü alternatif üretilebilir.

can dedi ki...

Yapılan kağıt üstünde isabetli transferler negatif havayı bir anda pozitife çevirdi ama ben duruma çok daha temkinli yaklaşıyorum. Çünkü bu yönetimin işbilmezliği ve ANÇ’nin boşboğazlığı her an yoktan kriz yaratma kapasitesine sahip. Bakınız mesela taraftarda büyük hava yakalayarak başlayacağımız sezona altyapıdan kadromuza yükselen ve yerli kontenjanı nedeniyle başarı için hayati öneme sahip futbolcularla kriz yaşayarak giriyoruz. Rıdvan meselesi tabii artık ayyuka çıktı ama alttan alta kaynayan Ersin ve Serdar krizleri de var. Emirhan’ın çözüldüğü söyleniyor, ama tabii o da yalan olabilir. Ne de olsa Ersin ve Rıdvan’ın sözleşmelerinin de iyileştirilerek uzatıldığı medyaya servis edilmişti; ama ne hikmetse uzatılmamış. O arada Rıdvan aylığı 15,000 TL’ye (yani asgari ücret X 3) oynamaya devam etmiş. Şimdi de 800,000 euro net kazancı olacağı Avrupa şampiyonu Alman takımına gidemediği için morali bozuk ve kafası karışık, ve taraftarla arası açılmış bir sol kanat bekimiz var; üstelik o mevkinin tek yedeği de yok. (Umut o mevkinin oyuncusu olmadığı için bence gerçek bir yedek değil) Birinci kalecimizin de sözleşmesinin son senesi ve bu durumlar takımın başarısını baltalamaya yeter.

Tabii ki bu işleri bu noktaya gelmeden çözmek gerekirdi. Mesela Rıdvan’ın menajeri Ergezen’in Dorukhan krizi sırasında ANC’ye ve Beşiktaş’a ana avrat küfreden Galatasaraylı lümpen bir fanatik olduğu ortaya çıktıktan sonra onun Beşiktaşlı herhangi bir futbolcuyla çalışmasına izin vermemek gerekirdi. ANÇ‘nin “nereye giderlerse gitsinler,” “analarının kucağı” filan gibi düpedüz aptalca ve vizyonsuz açıklamalar yapmaması gerekirdi. Rıdvan ve Ersin’i keriz yerine koymadan haklarını vermek gerekirdi. Ama madem bütün bunlar oldu, durumu şimdi çözmek gerekiyor. Rıdvan’ın menajerini değiştirip, Frankfurt’tan alacağı civarında bir masala ve makul bir çıkış ücretiyle sözleşmesini uzatmak, olmuyorsa satılacak mı, kadro dışı mı bırakılacak, bu sene oynatılıp gitmesine göz mü yumulacak bunun net kararını vermek gerekiyor. Ersin’le ise hemen sözleşme yenilemek gerekiyor. Ersin giderse kaleci almayız söylemleri kanımı donduruyor. Biri senelerdir oynamamış ve ağır sakatlıklar yaşamış, biri kendini hiç göstermemiş, vasıfsız, en gencinin de sıfır tecrübesi olan üç kaleciyle yola çıkmak bütün sezonu çöpe atmayı göze almak demek. Bu yatırımları yapmasaydık bari o zaman.

Bunlar dışında bana kadromuz hala çok dar ve niceliksel ve niteliksel olarak eksik geliyor. Hala ilk 11 stoperlerimizde en az 1 hatta bence 2 eksik var. Bir sürü adamın ve mevkinin hiç yedeği yok. Rıdvan kalsa bile sağ ve sol kanat beklerinde, orta sahada, ve sağ kanatta yedek sıkıntısı büyük. Belki hoca kadro içinden devşirmelerle yama yapabilir (bkz. Karaman RWB, Boyd LWB vs.) ama yamalarla bu iş lig maratonunda ne kadar yürür, Josef, Gedson, Saiss, veya Ghezzal sakatlanırsa ne olur, cevapsız. Hocanın istediği pres gücüne dayanan yüksek tempo oyununun sakatlık riskini arttırdığını düşününce bu eksiklikler beni düşündürüyor.

Umarım yönetim yaptığı iyi şeylerin bozulmasını engelleyecek kadar bu resmin farkındadır.



Huzeyfe dedi ki...

Sistem mecburen oyuncu devşirmeye zorluyor belirli pozisyonlar için. Genç takımlarda 3’lü oynamayı öğrenen kaç oyuncu var?
Bence kadro alternatifsiz değil. Rıdvan’ın durumunu çözmek lazım yalnız, sezona moralsiz girip kötü maçlar çıkarırsa taraftar baskısı daha kötü yerlere götürür olayı.

koşu mesafesi dedi ki...

Bayramın birinci günü, Beşiktaş bugün hazırlık maçında Werder Bremen ile karşılaşacak. 16:00'da başlaması beklenen müsabakada yeni transferlerden kimlerin oynayacağı meçhul. Performansa dayalı forma dağıtımı yapıldığında sürpriz isimler ilk 11 oyuncusu haline gelebilir. Mevcut teknik direktör de bu minvalde seçimler yapsın diye getirildi.

Tamamlanan transferlere bakıldığında santrafor oynayabilecek üç forvetin transferinin hızlıca sonlandırıldığını görüyoruz. Üçü de kampa yetişti ki geçmiş yıllara kıyasla bu çok enteresan. Hele Avrupa mücadelesi de yokken ve hedef sadece lig yarışı iken. Vida'nın muadili mahiyetinde kadro planlaması daha az maliyetle gerçekleşirken, orta saha takviyesi ise yarım sezon önce planlanmış idi. Geçmişe göre iyiye işaretler var gibi ama bekleyip devamını görmek lazım. Ayrıca defalarca değinildiği gibi kadronun kalitesi sahaya hatta skora yansımayınca bütün profesyonel çalışmalar boşa gidebilir.
Bilmem kaçıncı hafta galibiyetler gelmediğinde spor yorumcuları; ligi tanıyan hoca şart, oyunculara bu kadar yüklenirsen sakatlık çok olur, üçlüyle olmaz abi, şeklinde klişelere başlamaya hazır olacaktır.

BJK4EVER dedi ki...

Artik nasil ozlediysem dunden beri ilk hazirlik macini bekliyorum, yarim saat sonra basliyor. Oyle gencler oynasin ilk 11'i vs degil, baya catir catir ideal ilk 11'le cikiyoruz. Gedson ilk defa sahada, Cenk Tosun sahada, Hasic dondu, guzel mac olacak. Boyd ve Hasic'i ekstra merak ediyorum, umarim rotasyon oyuncusu olma adina umut verirler. Umut de yerli kontenjani ve sol kanat kitligi sebebiyle onemli, sol stoper icin daha uygun gorulse de onun sol wingback performansi da onemli.
Yarinki Djokovic-Kyrgious maciyla birlikte spor acisindan guzel bir hafta sonu.

Beşiktaş'ın Werder Bremen 11'i: Ersin; Welinton, Necip, Montero; Rosier, Josef, Gedson, Umut; Hasic, Boyd; Cenk Tosun

koşu mesafesi dedi ki...

Werder Bremen ile oynanan hazırlık maçında ilk yarı itibarıyla 3-4-1-2 şeklinde bir dizilişi var Beşiktaş'ın. Ersin kalede. Necip sağ stoper iken Welinton merkez stoper. Savunma lideri sol stoperdeki Montero ve tüm oyunu o kuruyor. Ortada Gedson hareketli, Josef sabit şekilde alan kapatıyorlar. Sol kanatta Umut Meraş, sağ kanatta Rosier vasatın altında performans gösteriyorlar. Forvet arkası Hasic klasını konuşturuyor. İki forvetten biri Boyd, diğeri Cenk Tosun. Boyd fizik performansı ile Cenk ise santrafor sezgileri ile ön plana çıktı. Bazen pozisyon gereği Hasic en ileride kalabiliyor.

koşu mesafesi dedi ki...

Sıcağı sıcağına (Beşiktaş-Werder Bremen) ikinci yarı notları:

Welinton - Kenan Karaman(Rosier'in pozisyonuna geçti),Cenk-Oğuzhan Akgün ve Josef-Salih Uçan değişiklikleri ile başlanan ikinci yarıda Rosier'in sağ stoper, Necip Uysal'ın merkez stoper olarak denendiği defans hattı, derhal rakibe gol hediye ederek gerekli mesajı verdi.
Skor 1-0 iken teknik direktör; hadi çocuklar Atiba dedeniz nezaretinde hepiniz oyuna girin dedi. İkinci yarı Beşiktaş'ın A veya B planı olmayan bir kadro izledik.
Bazı dikkat çekenler:
-Sol stoperde denenen Serdar Saatçı
-Sağ stoperde oynayan, güçlü ama ağır izlenimi veren Cisse
-Döktüren Emirhan Delibaş
-Gedson ve Josef'in alternatifleri Atiba ve Salih'in vasat performansları
-Pozisyonu belirsiz ama çerçeve golcüsü Oğuzhan Akgün
-Rosier'in formsuzluğu ve yerli statüsüyle ilk 11'e göz kırpan Kenan Karaman
-Rosier'in sağ stoper olamayacağı
-Umut Meraş'ın değil ilk 11'i, kulübeyi zorlamasının zor olduğu
-Emre Bilgin'in yaşına göre çok rahat ve özgüvenli olması

Elbette bu notlar güncel durum için. Teknik direktör formayı isme veya geçmişe değil mevcut performansa veriyorsa (bu maç sonrası) güncel as kadro aşağı yukarı şu şekilde: Emre/Serdar-Necip-Montero/Emirhan Delibaş-Gedson-Josef-Kenan Karaman/Hasic-Cenk-Boyd.
Ama Weghorst, Muleka, Ghezzal, Rıdvan, Emirhan İlkhan ve Saiss ileriki hazırlık maçlarında ilk 11'i zorlayacaktır.

turgay dedi ki...

Oğuzhanın boyddan fersah fersah iyi oyuncu oldugunu görmek lazım. Boyd kardeşimiz futbolcu falan değil. 2 senedir kiralık veriyoruz insan kendini hiç mi geliştirmez?

Kadroya uygun sol ve sağ açık bulmamız lazım. Yoksa bu sistemi işletecek tek opsiyon orta sahalar kalıyor. Tıkandığımız noktalar burası. Tahmin edilebilir oyun var. Bakalım ilerleyen maçlarda ne kadar ilerleyecek oyun.

U19 takımımız gerçekten muazzam. Badra dahil her oyuncudan faydalanmak lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Garip bir Rosier'i sag stoper'e kaydirma merak var herkeste ve neye gore bu tur seyler dusunuluyor anlamiyorum. Insanlar enteresan seyler yazayim da prima yapayim diye mi dusunuyor anlamiyorum.
Adamin en buyuk ozelligi zaten dinamizmi, cigersiz olmasi ve hem yerden hem havadan gayet iyi orta kesmesi. Oyuncu profiliyle zaten ideal 3'lu sistem wingback'i. Sen kalkiyorsun adami ideal pozisyonundan alip ideal pozisyonu olmayan stopere koyuyorsun. Ne icin? Wingback'e aslinda wingback olmayan N'Koudou veya Kenan Karaman'i koymak icin.

3'lude stoperlerden birinde back ozellikli oyuncu kullanmak futbolda var. Azpilicueta, Piszcek aklima gelen ilk ornekler. Ama bunu defansif ozellikleri iyi olan bek'ten yaparsin. Gidip Moses'i, Dani Alves'i stoper yapmazsin.

Illa bu sekil birsey denenecekse Umut Meras ve Necip mantikli olur, ama Rosier'i stoper yapmanin hicbir mantigi yok.

BJK4EVER dedi ki...

Maca gelecek olursak; oyunu fena bulmadim. Gecen seneden kalan oyun anlayisi ve formasyon devam edecek gibi duruyor. Fiziksel olarak hazir olmadigimiz icin full baskili oynayamasak da zaman zaman denedik.

Oyuncu bazinda Ersin yine kaleye gelen ilk topu iceri aldi. Ikinci kalecmize gelen pozisyonda yan topta kafa vurusunu izledi, auta gitti yoksa 2. golu de yiyecekti. Emre'nin yaptigi kurtarisi yapabilirmiydi emin degilim. Tam da bu yuzden zaten Ersin'in gidisine cok buyuk tepki yok, en azindan Ridvan'daki kadar. Asla bir Ridvan gibi yeri doldurulamaz hissi vermiyor.

Cenk Tosun baya istekliydi, 1-2 pozisyonda eski gunlerinden esintiler sundu. Mac temposunu yakalayinca mutlaka cok faydali olacak. Emirhan Delibas cok cok iyiydi. Sanirim altyapi cikisi kanat forvet olarak, ama sol kanatta cok iyiydi. Uzerinde durmak mantikli olabilir. Oguzhan Akgun 3. forvet olarak dusunulebilir, yaptigi son vurus her forvetin yapabilecegi bir vurus degil. Zaten sol ayagi ve bitiriciligiyle fark yaratan bir oyuncuymus. Bu tur gencleri kullanmak guzel. Vasat Anadolu topcularina 3-5 milyon euro bonservis bedellerini dagitacagimiza kendi genclerimizi kullanalim.

fidddas dedi ki...

bana göre ligin ilk maçında olmasa bile 3. maç gibi falan aşağıdaki gibi bir kadro ve dizilişle sahada olacağız. stoperlerden birini yerli kullanmak gerekiyor. ama hocanın oynatacağı oyuna göre bu biraz riskli olduğu için daha farklı bir şey denenecek. şu anda takımda olmayan ama kadroya yazdığım oyuncular için mevcut dedikoduları kullandım. aynı isim olmasa bile benzer bir profil oyuncu gelebilir. zaten bu transfer sezonunun en iyi tarafı belirli bir oyuncu tarifi ile transfer yapılıyor olması. umarım transfer döneminin sonuna doğru yönetici-menajer ilişkisi transferi görmeyiz. (yüksek maaşlı fırsat transferi, çünkü büyük ihtimal o oyuncular çalışkan olmayacak ve ismail hocanın çalışkan olmayan oyuncuyla işi yok. )

ersin
amartey josef saiss
fashnacht transfer gedson rıdvan
ghezzal weghorst cenk

alınan yerli stoperler, emirhan ilkhan, kartal kayra, zaman zaman necip ve altyapıdan kendini gösteren oyuncuların da ara ara ilk plan da olmak üzere sahaya sürülecektir. buna göre oyuncularda değişiklik olabilir ancak eğer 8+3 olamasaydı sol tarafa da cabral vs. tarzı bir oyuncuyu mutlaka isteyecektir. belki yine o tarz bir oyuncu gelir (nkoudou giderse) o zaman defans veya orta sahada değişiklikler olabilir.

ben josefin orta sahada devam etmeyeceğini düşünüyorum. rosierin geçen yıl sonu ard arda iki kırmızı kart olayının hoca tarafında not edildiğini düşünüyorum. wellinton, nkoudou vs gibi oyuncuların da bu senenin kadro dışı oyuncuları olacağını düşünüyorum.
nkoudouyu hala körfez liglerine sepetleyememiş olmamız çok ilginç.

turgay dedi ki...

Bu sistem de 3 stoper 2 kanat bek 1 defansif orta saha ile bizim ligde maç kazanmak zor. Avrupada başarı daha olası bana göre. Josefi stopere çekip emirhan gedson yapmak lazım. Ayrıca sol ve sağ kanat bekler hücumda hem golü hem asisti olmalı. Eldekikerle işimiz zor.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş ikinci hazırlık maçını bugün 16:00’da(Türkiye saatiyle 17:00’de) Viktoria Plzeň ile yapacak. Arka arkaya kampa katılan yeni oyuncuların ardından transferde yine bir sessizlik var. Dün bir gazetede Badri Cisse’nin UEFA kurallarına göre yerli, TFF kurallarına göre yabancı sayıldığı ve Beşiktaş’ın bu konuda başvuru yapacağı haberi vardı. Tabi bu haber Cisse’nin alt yaş kategorilerinde 10 kere milli olmadığı bilgisine/varsayımına dayanıyor.

fidddas dedi ki...

beşiktaşın orta saha kurgusu atiba-oğuzhan-sosadan beri hep yama ile idare ediliyor. her zaman parçalardan biri eksik veya yanlış oluyor. şu anda olan durum da bu ve orta saha transferi en konuşulan transfer şu anda.
ayrıca bu 3lü defans ile alakalı bir durum da değil. 4lü defans oynadığımız ortayı 1-2 veya 2-1 kurguladığımız 4-1-4-1, 4-3-3, 4-2-3-1 formatlarının her birinde mevcut durumda josef-gedson dedikten sonra 3.yü net yazamıyorsunuz (kaldı ki gedsonun yedeği yok).
3lüde ortada 2li bir tandem olduğu için sanki josef oranın adamı gibi hesap yapılıyor ancak 4lüden 3lüye geçişte aslında eksilen pozisyon orta sahadaki çapa olması gerekiyor. emirhan desek bile ki bence de öyle olsun. gedson ve emirhanın yedeği yok.
ortasaha için hem 3lü hem 4lüde gerekecek olan 2 tane 8 numara için adaylar
gedson, emirhan, salih, kartal, atiba. buraya en az bir tane daha gedson transfer etmek zorundayız. çünkü salih ve atibadan istediğimiz verimi alamayacağız. kartalın ise 8 numara olarak ne vereceği henüz bu seviyede test edilmedi. bu transfer yapılmadan hem 3lü hem 4lüde üretkenlik sorunu yaşamaya devam edeceğiz.

Huzeyfe dedi ki...

3’lü eğer doğru oyuncularla oynarsanız sayısal üstünlük demek. Elde bu oyuna yatkın oyuncular yoksa orta sahada eksik kalmak demek. Oyunun en önemli parçası aslında 9 numara. Orta sahaya geri gelip pres yapması , top kapması ve orta 2’liye destek olması lazım. Bu oyunu Cenk’le oynayınca komik oluyor biraz. 30 metre var Cenk’le Gedson arasında. Ben sezon bitiminde de yazmıştım burada, Ismael’in başarılı olma şansı istediği forveti getirebilmesine bağlı diye. Weghorst Bundesliga’da en yüksek top kazanma yüzdesiyle oynayan forvetti. Buundesliga’nın YouTube kanalında ayrıntılı videosu var, tavsiye ederim. Weghorst’u 9’da izlemeden oyun hakkında birşey söylemek zor. Hatta Gedson ve Salih’i değerlendirmek de zor, 3’e 2 top oynuyorlar orta sahada.

koşu mesafesi dedi ki...

Viktoria Plzeň maçı ilk yarı sahaya çıkan kadro; kalede Ersin-Necip sağ stoper, Welinton merkez stoper, Montero sol stoper-Umut ve Rosier kanat bekleri, Gedson ve Salih merkez orta sahalar- Emirhan Delibaş sağ forvet, Tyler Boyd sol forvet, Cenk Tosun santrafor şeklinde.
Saiss'in uzun süreli sakatlığı olduğu söyleniyor. Bu durumda, bir müddet sakar ve acemi stoperlerle oluşacak defans bloğu takımın zayıf karnı gibi görünüyor. En tecrübeli gibi oynayan Montero yaşça en küçükleri. Buraya stoper orijinli olmayan bir orta saha çekmek şu durumda mantıklı gibi. Josef olur, pozisyon bilgisi için Atiba bile olur. Orta saha ikilisinde Josef yerine Salih'i koyduğunda teknik pas kalitesi kazanıyorsun ancak sertlik kaybetmiş oluyorsun. Kondisyonlu bir Salih aslında tam buranın oyuncusu olur. Umut Meraş ağır antremanlardan ötürü yorgun değilse sahada çok sırıtıyor. Rosier bu maçta daha istekli. Cenk Tosun tam bir fox in the box, gerçi Batshuayi transfer videosunda Kevin, Bats için de böyle demişti! Boyd'un olayı durmadan koşmak. Bu sebeple hocanın gözdesi. Emirhan Delibaş'ı ise geçen maçtan sonra ilk 11'e alarak ödüllendirmiş hoca. Ghezzal'ın pozisyonunda deniyor. Ama oradaki forma rekabeti yerine, her ne kadar hücum oyuncusu da olsa acaba sol kanat rotasyonunu mu zorlasa? Umut Meraş ile rekabet daha kolay olur.

Huzeyfe dedi ki...

Serdar Saatçi patlamış. Geçmiş olsun. Bence hiçbir meziyeti olmayan dümdüz stoper. Güle güle.
Bu çocukları menajerleri gazlıyor herhalde. Yazık.

Cihane dedi ki...

Serdar Saatci nin sanki biraz ego sorunu var. Hoca niye kosmuyorsun diye azarlamis buda gider yapmis diye duydum.
ANC Besiktas in kiymetini bilmeyen istedigi yere gidebilir lafini bosuna soylememis o zaman. Bence bunun biraz sert olsa da yanlis olmadigini dusunuyorum. Tabi on kosul Besiktasin, genclerine gereken maddi ve manevi degeri vermesi. Tamam bu cocuklar daha 20 yaslarinda ve hata yapmaya cok eleverisliler ama yine de "Besiktas in kiymetini bilmek" belirli bir olgunluk ve akil gostergesi. Ve bu olmadan iyi bir kariyere sahip olmak kolay degil. Mesela Emirhan Ilkhan bu olgunluga sahip.

BJK4EVER dedi ki...

Maci izlemedim, ama sorun herhalde sadece tempo degildir, yoksa hoca Atiba'yi oynatmaz zaten. Direktifleri uyarilara ragmen uygulamamis ve isteksizmis. Bu durumda adam seni 10 dakikada cikartir, normal.
Hoca dogru olani yapmis. Sozlesme mevzusunda yonetimi pasif buluyorum, ama bu oyunculara sahada isteksiz olup sacma davranma hakkini vermiyor, ayni sey Ridvan icin de gecerli. Ister 1 milyon euro al ister asgari ucret al, o sozlesmeyi imzaladiysan karsiligini sahada gostermen lazim. Bunlar sozlesme mevzubahis olunca profesyonel oluyor, ama baska mevzularda nedense o profesyonelligi gostermeyip bir anda duygusallasip amator ruha bagliyorlar.

Futbolcularin asiri korunmasi beni zaten son birkac yil asiri rahatsiz ediyor. Kulubun yukumlulukleri olculebilir, oyuncularinki cogunlukla degil diye oyuncular kuluplerle oyuncak gibi oynayabiliyor. Simdi bu hiyaragasi hakli olarak kadro disi kalsa bile catir catir parasini alacak ve kulup buna birsey yapamayacak. Verebilecegi max para cezasi bile hukuksal olarak maksimize edilmis durumda. Yazik.

YSY dedi ki...

Kimisi yazmış hoca gençlere toleranslı olması lazım vs tamam eyvallah ama hoca ile diyaloglarında ne geçti bilmiyor kimse. Belki adam maç öncesi kaç toplantıda beklentilerini söyledi anlattı ama arkadaş hala aynı ise ders vermek istemiş olabilir. Kaldı ki bu çocuk geçen sene de çeyrek sezon aynı hoca ile vakit geçirdi.

yilmaz dedi ki...

Serdar'ın aklını nasıl çeldilerse, çoluğun çocuğun takıma girmek için kendini paraladığı dönemde, "beni kovun" hareketleri yapıyor. E be evladım, takım yana yakıla yerli stoper arıyor. Azıcık performans göstersen ya da çabalasan diğer tüm gençlerden önce seni yazacaklar kadroya.

Tamam anladık, Avrupa'ya gitmek istiyorsun. Ama koskoca kulüp seni, ergen tavırlarından bıkıp "ehhyeterbea" diyip bedavaya bırakır mı? Daha geçen sene 4 tane kazık gibi adamı tesislerde beslemedi mi? Seni de beslerler. Çık efendi gibi oyna, yönetime de "gitmek istiyorum, yardımcı olun" de.

Hocanın tavrı ve kulübün anında refleks göstermesi de iyi oldu. Benzer sorunlar çıkarma potansiyeli olan oyunculara bir mesaj oldu.

Bence ortada geri dönüşü mümkün olmayan bir hadise olmadığı (küfürleşme, formayı yere atma, takım arkadaşıyla şiddetli kavga, instagramdan Beşiktaş formalı fotolarını silme :) vb) için, samimi bir özür dilerse affedilebilir. Affedilirse de çocuğa sırt dönmemek lazım. Ama bence en makulu, güzelce anlaşıp 1-2m€ bile olsa bonservis ile göndermek.

turgay dedi ki...

ben işin teknik taktik kısımları haricinde biraz da menajer-oyuncu ilişkilerini takip edenlerdenim. serdar menajerini değiştirip bu cenk melih yazıcı'yla anlaştığından beri piyasada ciddi bir beklenti oluşturuldu. geçen seneden beri italya söylentileri çıkarılıyor bu menajer kaynaklı. bununla beraber ben asla bu genç oyunculara sözleşme teklif edilmediğine inanmıyorum. bizden giden dorukhan veya larin gibi oyuncular dahil. serdar, ersin ve rıdvan gibi oyunculara sözleşme teklif edilmemesi saçmalık olur. tamam ben de beğenmiyorum yönetimi ama bu adamlar o kadarda salak değiller. ellerinde para edebilecek oyuncuları bedava göndermek istemezler ama türk oyuncu piyasasında işler düşünülenin tersinde gidiyor hep.

şimdi fatih ve ahmet nasıl gittiyse alanyaya serdar içinde aynısı geçerli. serdar saatçi de gidecekti alanyaya ama baskıyla kaldı. menajeri bu çocucuğu yönlendiriyor. burada konu sporcularının aileleri çocuklarını bir kazanç kapısı olarak görmeleri. eleştirilebilir hakverilebilir bilemiyorum göreceli kavramlar bunlar. burada benım eleştirdiğim konu serdarın gelişim trendinin iyi ölçülememesi. daha yaşı genç ama bizde takip ve teşhis konularındaki zayıflık nedeniyle oyunculara zamanında müdahale edemiyoruz. edemediğimiz için zaten kıt görüşlü taraftar profilimiz nedeniyle her oyuncuyu star olacak diye düşünüyoruz. bunun en önemli nedeni de yerlerine oynayan adamlara verdiğimiz büyük paralar. o kazanacağına bizim çocuk oynasın diyoruz. bende böyleyim. mesela marcao ve kim bizde olsa çıkıp serdar oynasın dermiyiz? zannetmiyorum. ama vida ve wellinton varken diyoruz. çünkü adamların yaptığı hataları bu gencolarda yapıyor.

sonuç olarak menajer ve aile gazlaması nedeniyle serdar şuan psikolojik olarak aşması gereken önemli bir eşikte. bizse takip ve teşhis olarak kendimizi hala geliştirememenin verdiği sorunlarla uğraştırıyoruz. artık günümüz döviz kuruyla alt yapının çok daha önemli olduğu bir dönemde daha çok yatırımı aşağıya yapmanın kıymetini anlamalıyız. çoktan anlamalıydık ama tren kaçtı.

carlito dedi ki...

Serdar konusunda karakteri, disiplinsizliği, menajer konuları vs. bir tarafa; performans bakımından da sırf özkaynak ürünü diye gereksiz bir şişirilme olduğunu ve çocuğun da bu yorumlardan etkilenerek kendisini olduğundan daha çok iyi falan zannettiğini düşünüyorum..
Oysa geçen sezon da birçok kez izleme şansımız olmuştu ki, henüz daha çok yolun başında.. onun için en hayırlısı oynayabileceği bir süper lig takımına kiralık gidip, gelişiminin gözlenmesi olabilir.. ben şahsen çok gelişebileceğini de öngörmüyorum, ama daha çok genç bakarsınız doğru yerde doğru bir süreçle bu gelişimi gösterebilir de..
Ama göstermezse de çok kayıp değil, Serdar olmuyorsa Berkan olur.. Forvete bir dördüncü mü lazım, Oğuzhan Akgün var, o olmuyorsa Semih olur.. kalede Ersin gitti mi, Emre Bilgin olur, o olmuyorsa aşağıdan gelen Emir Yaşar var.. velhasıl, özkaynağımız sınırsız bir kaynak, ama oradan her çıkan da bir Ersin-Rıdvan olmayacak.. destekleyelim, şans verelim ama her gelene olmuş, olacak muamelesi yapmayalım...

YSY dedi ki...

@carlito

Bende açıkçası benzer düşünüyorum. Muhakkak birileri gelecektir. Yani her altyapıdan gelen de süper oyuncu olacak anlamına gelmiyor. Bu sefer iyi kötü vasatı duygusal sebeplere dayandırıp ayırt edemezsek yine duygulanan biz oluruz :)

BJK4EVER dedi ki...

Bu arkadaslari cocuk olarak gormeyi de birakalim be abi. Adamlar 19-20 yasinda (belki bunlar degil ama iyilestirilmis sozlesme imzalayanlar) kelli felli profesorlerin kazanamadigi parayi kazaniyor.
Kulupte her turlu danismani kullanmak icin imkanlari var, olmadi kendilerine danisman tutacak kadar para kazaniyorlar.

Ve bunlar 10 yasinda degil arkadaslar. 10 yasinda cocuk muamelesi gosterip yanina abilik yapacak keko birini vermekle olmuyor. Bunlara boyle davraninca Ozan Tufan, Arda Turan, Caner Erkin gibi tipler turuyor. Neden yurtdisindaki gencler istisnalar haric boyle abuk subuk hareketlerde bulunmuyor dusunmek lazim.

carlito dedi ki...

Emirhan İlkhan bildiğim kadarıyla Serdar Saatçı'dan yaş olarak daha ufak.. Ama mental gelişimi çok daha üst düzey görünüyor, özel uzmanlar tutmuş ve kendine yatırım yapıyor.. şu ana kadar yerli yersiz beyanatlar verdiğini de görmedim..
yaştan ziyade gençlerin nasıl yetiştirildiklerini ve kendi kendilerini ne kadar yetiştirebildikleri de belirleyici oluyor.. özellikle utku ve serdar örneklerinde babalarının her boka burnunu sokarak oğullarına ne kadar büyük zarar verdikleri aşikar.. açıkçası o yaştaki çocukların babalarını aradan çıkartacak olgunluğa erişmeleri, özellikle bu ülkede pek mümkün değil maalesef.. üstüne bir de ne idüğü belirsiz menajer bozuntularının oyuncağı olmuşlarsa geçmiş olsun, gelsin yeni batuhan karadeniz'ler!

Huzeyfe dedi ki...

Ben şunu anlamıyorum. Konu sözleşme olunca menajerler devrede, gayet profesyonel hareket ediliyor. Sahada sorumsuz, umursamaz davranışlara gelince “e daha genç çocuk”.
Git bu hareketleri İtalya’da yap bakalım be oluyor. Bu kadar üzerinde konuşulacak bir oyuncu değil bir kere Serdar. Ne hızlı, ne güçlü, ne ekstra pas yeteceği var, ne hava topu var. Dümdüz oyuncu. Altı boş bir özgüveni vardı, onun da kaynağı yeteceği değil görmüş olduk. Özür diler, makul sözleşme imzalarsa belki futbolcu kariyeri devam eder. Yoksa 25’inden önce 2.ligde bulur kendisini. Bu gözler ne yetenekler gördü altyapıdan gelip 2-3 senede kendini bitiren. Daha 2 ay düzenli top oynamamış oyuncusun, neyin tribi bu?

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş üçüncü hazırlık maçını FSV Mainz 05 ile 15 Temmuz, saat 21.15'te oynayacak. 90'lı yıllardan beri işi futbol gazeteciliği olan bazı gazetelerin ve ortak bünyesindeki futbol haberi kanallarının internet sitelerinde Mainz'ı Fransız takımı olarak lanse etmeleri hayret verici. Çoğu sitenin de bunu aynen kopyalaması bir o kadar şaşırtıcı.
Serdar Saatçı vakası ağızların tadını bozdu. Ama kadro dışı oyuncu, yabancı statüsünde olmayınca o kadar göze batmayacaktır. Ceyhun Kazancı görüşülen iki yerli stoperi de kadroya katmak istediklerini söylemiş. Gidişat stopere Saiss'ten başka yabancı transferi yapılmayacağı doğrultusunda. Bu durum, 3 pozisyondan 2 tanesi için taraftarın "ismen" tatmin olmadığı oyuncuların ilk 11'de olacağı anlamına geliyor. Necip, Montero, Welinton ve diğer olası yerliler ya yüksek performans gösterip işi çözecek ya da ön taraf sağlam arka taraf zayıf haydi 4'lü defansa dönelim istekleri ses yükseltecek. Esasında geriye kalan tüm transfer planlamasını mevki ve sayı olarak net açıklasalar iyi olurdu. Beklenti ona göre şekillenirdi.

Huzeyfe dedi ki...

Ben stoper planlamasını anlamadım açıkçası. Almak istediğimiz iki yerli stoperin ikisi de solak. Sağda Welinton-Necip’e muhtaç olacağız demektir bu. Geri üçlüde ters ayaklı stoper kullanıldığını gören bilen var mı?

Emrah D dedi ki...

Yerli sag stoper lazimken bosta olan Okay ile niye daha yakindan ilgilenmiyoruz? Samsundan Yunus Emre de gelecek vadeden bir genc ama bize daha tecrubeli lazim. Josef de bu arada bence stoperde daha uygun olur defansi 3 orta sahasi yanyana 4lu duzenler icin. Belki de plan sag stoperi Josef yedegi Necip yapmak, sol stoperi tamamen Turk ortayi da Saiss/Montero yapmak.

BJK4EVER dedi ki...

Ben stoper rotasyonunu o kadar sikintili gormuyorum.
Lider stoper cok lazimdi, alindi.
Saiss lider baba stoper, Welinton/Montero yardimci, 3. stoper de herhangi bir yerli. Cok sikintili degil.

Turkiye liginde savunmasi kotu olan takimin sampiyon oldugunu gordum, ama hucumu kotu olup sampiyon olan takim hatirlamiyorum. Orta sahan ve hucum hattin iyiyse Welinton-Vida ile de sampiyon olursun. Simdi begenmedigimiz Welinton ve iteleyerek gonderdigimiz Vida ile sampiyon olduk. Cok sahane stoperler diye degil tabii, topu ileride tuttugumuz ve baskili oynadigimiz icin. Onlarin defolari da gorunmedi. Ertesi sene takim kurgusuyla alakasi olmayan Pjanic ve Teixeira geldi, sakatliklar yasandi, denge bozuldu, Welinton ve Vida patladi. Alexis Delgado-Rhodolfo-Ersan'la da sampiyon olabiliyorsun gerekirse.

Orta sahada Josef-Fernandes, on tarafta Muleka-Weghorst-Ghezzal oldugu surece ben defansa takmam. Rakipler savunmaktan zaten hucum edemeyecek.

Bu arada Josef'i geriye cekmenin mantigini ilk etapta cozuyordum, ama Saiss geldikten sonra gereksiz. Ikisi de lider ruhlu, agir oyuncu, ikisi de ideal olarak merkezde oynar. Josef'in sag stoper veya Saiss'in sol stoper oldugu bir sistem mantikli gelmiyor bana.

Bana stoper olarak Saiss, yaninda Montero/Welinton'dan kim formdaysa, ucuncu stoper de herhangi bir yerli. Bu 3'luyle kesin sampiyon olamayiz diyemiyorum ben.

koşu mesafesi dedi ki...

Galatasaray’ın Marcao, Fenerbahçe’nin Kim modelini Beşiktaş Montero için neden beceremiyor? GS ve FB, Uefa Kupasında oynadıkları sezonda stoperlerini rekor fiyata satarken, Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde Haaland’a karşı oynattığı yatırım transferini satamıyor. Daha kötüsü, kadroya da banko şekilde yazamıyor.

“Beşiktaş, 2019’dan bu yana vedalaştığı oyunculardan Garry Medel dışında kimseden tek kuruş kazanamadı. Aynı sürede Fenerbahçe 39.8 milyon euro, Galatasaray ise 19.3 milyon euro kazandı.” Bu haber, durumun vehametini gösteriyor.

carlito dedi ki...

Gs ve Fb'nin satış stratejisinin özenilecek bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Zamanında Orman dönemi biz de yaptık aynı hataları, yerini nasıl dolduracağımızı hiç hesap etmeden para eden kim varsa sattık, ki bunlar kilit oyuncularımızdı.. sonra CL lideri olan takım bir sene içinde grup sonuncusu oldu!
Evet kazanılan paralar büyük paralar ama bunu doğru kullanacak çapta yönetimin varsa değeri var.. Gs'nin sadece Diagne ve Falcao'dan, Fb'nin sadece Kruse ve Mesut'tan uğradıkları zararlar çok daha büyüktü.. Şimdi de çapsız yönetimlere sahipler ve kazanılan paraları eminim çarçur edecekler.. Marcao ve Kim Min Jae şu an sahip oldukları en iyi oyunculardı, göndermek resmen intihar! Zaten gs'nin hazırlık maçlarında Abdülkerim Bardakçı'yı takip edenler görmüştür, gidenlerin yerinin nasıl dolduğunu (!) :)
Bizim için hava hoş, Ts ve Bjk dışında kadro mühendisliğini iyi yapan olmazsa onlarla veririz şampiyonluk yarışını..

Evet eldekilerden para kazanabilmek kötü bir şey değil ama rezil bir dönemin ardından bir süre bunun yapılamaması da doğal, uzun süredir satıştan para kazanamamayı buna bağlıyorum ben.. tabii döviz kurları ve yabancı sınırlaması gibi faktörler de etkili.. yönetim maaş skalasını dengeleyebilmek için senelik kiralanan pjanic, batshuayi gibi isimli oyuncular haricinde kimseye 2 milyon euro üzeri maaş vermeme prensibi nedeniyle dorukhan, güven, larin, vida gibi isimlerle sözleşme uzatmadı, uzatsa belki satılmaları mümkün olabilirdi ama geçmişte bu mantıkla uzun süreli ve abartılı paralarla yapılan sözleşmelerin (oğuzhan vb.) acısı çok çekildiği için bunu yapmaktan kaçınmalarını anlayabiliyorum.. ekonomik toparlanma sadece adam satarak değil; kadro bütçesini doğru ayarlayıp kasadaki parayı çarçur etmeyerek de yapılabilir..

bizim ligde şampiyonluk için hücum gücünün savunmadan daha önemli olduğu fikrine ben de katılıyorum, ama bunca yatırım yapılmışken savunmaya 2 tane daha verim alınabilecek takviye hayati önemde olabilir.. zira Saiss dışında lider ve tecrübeli isim alınmadı, onun kötü bir sakatlık yaşadığını varsayalım, ne yapıcaz? savunma ortasında ve sağında oynayabilecek deneyimli bir yabancı daha alınmalı bence.. sola da emrecan gelirse yeterli sayısal çoğunluk sağlanır, bir aksilik yaşanırsa da devre arası bakılır..
Josef, Rosier gibi oyuncuların da alıştıkları mevkiiler dışında kullanılmasına sıcak bakmıyorum...

GeceGezgini dedi ki...

Oyuncuyu alip, yuksek paralara Avrupa kuluplerine satmak hem finansal olarak hem de takimini gelecek vadeden oyuncular icin Avrupa'ya bir basamak olarak göstermek acisindan oldukca onemli. Bu satislar sayesinde kiyidaki kosedeki kesfedilmeyi bekleyen potansiyelli futbolcular senin takimina gelir. Ayrica Avrupa takimlari bu satin almalardan memnun kalirsa, senin maclarini daha cok izler ve daha cok oyuncu satarsin.

Oyuncunun yerinin dolduramama, yanlis planlama baska mevzu ama overall'da kosu mesafesi'ne katiliyorum. Bu konuda baya sinifta kaliyoruz ve Forman doneminde oldukca iyi yaptigimiz ve devamini getirmemiz gereken bir durum. Hala o donemin ekmegini yiyoruz hatta transferlerimizi yaparken, unutmamak lazim bunu da.

YSY dedi ki...

Ben hocanın defans bloğunu çok endişe ettiğini düşünmüyorum. Sergen de kısmen böyleydi zaten oyunlarda birbirine yakın. Rakibi ben önde baskılayacağım, geri kaçan olursada eldekiler beni götürür heralde diye düşünüyor. Şahsi fikrim eğer öyleyse bence yanlış düşünüyor.

GeceGezgini dedi ki...

Bence sag tarafa Christian Fassnacht'i almamiz , sol tarafa da genc Münch ya da genç Caner bulmamiz gerekiyor. Diger türlü hücumda kisir kalacagiz gibi hissediyorum.

Ya da stoperlerimiz atletik, beklerin aciklarini kapatacak kadar hizli olacak ki; Rosier ve Ridvan defansi pek dusunmeyecekler ve ceza sahasina girecekler surekli. (Bkz; TS maci Rosier golü, GS maci Ridvan golü)

Josef in merkez stopere gecmesi konusu da orta vadede su akar yolunu bulur seklinde gerceklesecek gibi hissediyorum.

turgay dedi ki...

oyuncu satışlarını yönetim özelinden çok menajer özelinde düşünmek lazım. hangi menajerlerle çalıştığınız networkleri nedir bunlar çok önemli detaylar. fenerin rogon menajerlik şirketi ile çalışıyor olması kendilerine gelen oyuncular bazında dezavantaj olarak görülse de satış yapmalarında önemli detay. geçmişte comolli ile kurulan menajer bağlantılarını kullanıyorlar.

bizim ülkemizde menajerle verilen komisyonlar açıklanmıyor ama detaylı baksalar yapılan transferlerin çoğunda menajerlerin büyük komisyonlar aldıklarını görecekler. bu ülkede menajere borçlu (ahmet bulut) diye haberi yapılan tek takımın beşiktaş olması da ayrıca manidardır.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş'ın Mainz maçına çıkan ilk 11'i şu şekildeydi: Ersin/Necip-Welinton-Montero/Rosier-Gedson-Salih-Umut/Kevin-E.Delibaş-Cenk.
Teknik direktör Saiss'in yokluğunda kale ve defansı Ersin, Necip, Welinton ve Montero olarak kesinleştirmiş gibi. Kalede Emre veya Mert ilk etapta düşünülmüyor olsa gerek. Saiss defanstan kimi kesecek o da muamma.
Maç öncesindeki basın toplantısında teknik direktör, yerli kontenjanından bahsederken kale ve sol kanat sabit, üçüncü kontenjanın mevkisi değişken olacak minvalinde konuşmuş.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş-Mainz maçının ikinci yarısının ardından analiz:
Mainz takımı oldukça agresif ve faulu taktik olarak kullanan bir takımdı. Beşiktaş ilk yarı Mainz’a oyunda üstünlük kuramazken ikinci yarı güçlenen Beşiktaş kadrosu rakibi ezdi. Rosier ikinci yarı sağ stoperde iyi gözükürken, Boyd sağ kanatta etkiliydi.
Ersin: Bu maç libero kaleci tarzını daha çok yansıttı.
Emre: Bu maç estetik kurtarışı yoktu ama bir frikikte çok iyi yer tuttu.
Montero: Son değişen stoper olarak en favori konumda olduğunu gösterdi.
Welinton: Hep merkez stoper oynuyor. Tekniğinden veya Saiss’in yedeği olarak düşünüldüğünden olsa gerek.
Rosier: İlk kez stoperi kanattan iyi oynadı ama ikinci yarı stoper defolarını gösterecek pek pozisyon olmadı.
Berkay: Yeni nesil Necip Uysal. Hep dan dun giriyor rakibe. Sürekli faul yapıyor.
Boyd: Sağ kanatta iyi performans gösterdi. Muleka’nın asistini harcadı.
Umut: Vasatın altı.
Rıdvan: Kalmalı ve 11’de olmalı.
Gedson: Galatasaray-Çaykur Rizespor maçı gibi dayak yedi. Bir de üzerine sarı kart gördü.
Salih: İnceci olarak asistini yaptı.
Kartal: Az oynadı ama hızlı pas yaptığını gösterdi.
Emirhan İ: Adaşımı da konuşun ama bende daha ne numaralar var dedi. Gedson’un yanına talibim dedi. Dripling yetisi çok önde.
Emirhan D: Tek yarı oynadı. Bir hareketi dışında kendini gösteremedi.
Ghezzal: Her yeri dolaştı. Pas atıp geri alabildiğinde oyun iştahı arttı.
Cenk: Şu formuyla ilk 11’e yazılır.
Muleka: Forvetler içinde en formda olanı görüntüsünde.
Weghorst: Oyunun içine tam oturamadı. Daha fazla izlemek gerek.

Gün itibarıyla en formda ilk 11: Emre/Rosier-Welinton-Montero/Boyd-Gedson-Emirhan İ.-Rıdvan/Ghezzal-Muleka-Cenk
Sosyal medyadaki taraftar 3’lü defans mevzusuna şimdiden takmış. Ona takacaklarına Beşiktaş’ın yıllar sonra çift forvet ile oynadığına sevinseler daha yerinde olacak.

Huzeyfe dedi ki...

Beşiktaş taraftarına 3’lü konusu ve Ismael hedef gösteriliyor 6 aydır. Normal. Cenk tamamlayıcı rolde, bitirici forvet olarak çok iyi ama oyunun tek forveti asla olmamalı. Kadroya Weghorst, Muleka, Rıdvan’ı ekleyince pozisyona girme sıkıntısı kalmayacak bence. O presten çıkabilecek takım yok ligde. Uzun topları Saiss ve Josef karşılarsa ben oyunda sıkıntı görmüyorum. Şunu söyleyeyim, biraz göz kanatan bir oyun. Pres, bir veya iki pas, şut. Rinse, repeat.
Bu arada Bremen maçı haricinde taş gibi iki takımla hazırlık maçı yaptık. Amatör Alman takımlarına 8 atılan maçlardansa bu tarz sıkı maçları tercih ederim.

yilmaz dedi ki...

Salih konusunda dalgasına söylediğim şey gerçek olacak gibi. Bir şekilde rotasyonda kendine yer bulacak. Ayrıca Ghezzal ve Joseph'in formaları da bence garanti değil.

GeceGezgini dedi ki...

Sanki Rosier sag stoper isi de ciddi ciddi olacak gibi ve mantikli olan da o. Boylece hem hücumda 1 oyuncu daha kazanmis olacagiz hem de defansin arkasina atilan toplari Kyle Walker vari süpürün bir adamimiz olacak. TSL'de her turlu is yapar.

Fakir Mahrez'imizden sonra fakir Walker'imiz da olur, kötü mü olur :)

Ikinci yari oynanan oyun cok umut verdi bu arada. Emirhan'li-Gedson'lu orta saha, Muleka'nin hareketliligi vs. cok heyecanliyim cok!

YSY dedi ki...

Josef yarım devre yok. Gedson-Necip ortasahası h.o

yilmaz dedi ki...

@YSY ironi mi yapıyorsun bilmiyorum ama, Ismael Necip'i ne zaman orta saha oynattı ki?

GeceGezgini dedi ki...

@YSY; Emirhan-Gedson orayi bence yeterince kotarir. Salih, Kartal ve transferi olursa Fassnacht bile orada degerlendirilebilir. Cok cok zorda kalindiginda 15-20dk Atiba da is gorur hatta.

YSY dedi ki...

Yok yav dediğime bakma, makus talihe gönderme benim ki :))

Huzeyfe dedi ki...

Josef’i daha ziyade istatistiklerde görünmeyen özelliklerinden dolayı arayacağız. Ben Sergin’in futbolculuğundan bu yana bu kadar derbi seven oyuncu hatırlamıyorum. Yerini kolay kolay transferle filan dolduramayacağımız oyuncu. Josef dışında orta sahada rakibi ürkütecek oyuncumuz yok.

koşu mesafesi dedi ki...

Josef'in sakatlığı belki de 2015-2016 sezonunda Tolgay'ın sakatlanıp Oğuzhan-Atiba-Sosa üçlüsünün keşfedilmesi gibi bir domino etkisi yapacak. Oğuzhan'ın denkleme girmesi Liverpool kahramanı Tolgay'ın sakatlanmasıyla doğan fırsattan türemişti. Belki şans sırası Emirhan İlkhan'da, Kartal Kayra'da veya Salih Uçan'dadır. Formayı Atiba alırsa ona da şaşırmayacağız tabi.
Diğer taraftan, şu Emrecan Uzunhan transferi amma sürüncemede kaldı. Bir alt ligden stoper almak bu kadar zor mu, yoksa ikinci bir Çağlar Söyüncü vakası mı?

carlito dedi ki...

Josef güçlü bir oyuncu, ekim ayı başında sahalara dönerse şaşırmam şahsen.. bu da maksimum 10 haftalık bir kayıp olur.. öte yandan yazıldığı gibi, bu eksiklik başka kapıların açılmasını da sağlayabilir, özellikle Emirhan İlkhan (hatta Delibaş) ve şans tanınırsa Kartal Kayra için ciddi bir fırsat olabilir.. Atiba da kasımda gerçekleşecek dünya kupasına kadar formunu üst seviyede tutmak isteyecektir ve bu nedenle hocanın ikinci yarılarda yapacağı ilk değişiklik hamlesi olarak akla gelecektir ligin ilk yarısında.. bir de kampın yıldızı Salih var tabii, gideceğinden emin olduğum ve fena yanıldığım bir isim oldu.. ama bundan çok da mutlu oldum, çünkü geçen sezon en umut bağladığım oyunculardan biriydi.. bu süreçte onu da kullanabilirsek çok sevinirim.. ama en çok istediğim şey tabii Emirhan İlkhan'ın Gedson'un partneri olarak ideal 11 oyuncusu haline gelmesi..

Emrecan transferi bitmiş durumda, sürecin uzadığına bakmayın aslında 20 gün önce biteceği kesinleşti de bizim yönetimin bazı gerekli/gereksiz pazarlıkları işi uzattı.. 2.kampta takıma katılacaktır.. diğer gündem olan Emirhan Topçu ile ilgili analizler ise pek bir şey vaadetmiyor, konuşulan paralar da az değil, o transferde ısrar edilmese daha iyi olacak gibi..

kanatlar için de Fassnacht ve Cabral transferlerinden en az biri kesin olmak üzere, belki ikisi birden gelecek.. tahmin ediyorum bunların ardından transfer de kapanmış olur.. uzun bir aranın ardından ligin başlaması beklenmeden transferlerin bitirilecek olması gerçekten mutluluk verici..
eğer Josef'siz bir yerleşim oturtulabilirse bakarsınız iyileştiğinde o da kendini hamle oyuncusu konumunda bulabilir..

BJK4EVER dedi ki...

Josef'in eksikligini sadece performans olarak degil de mental olarak da dusunmek lazim. Takima sertlik katiyor ve takimin dustugu anlarda motivasyonu yukseltiyor. Saiss, Muleka ve Weghorst bu anlamda ne katabilecek bakmaliyiz.

Ama bizim insanimizda garip bir transfer fetisi var. Eksisozluk'te de yine tutturmuslar Josef sakatlandi 6 numara lazim diye. Adam sadece 10 hafta kaciracak (belki de daha az), yani sezonu falan kapatmadi. Kaldi ki mevkisinde yeterince adam da var. Salih'i iyi kotu bir potansiyeli var diye aldik. Gecen seneki sacma duzende aciga cikmamis olabilir, bu sene birseyler vaad etti. Emirhan Ilkhan var, mutlaka forma giymesi gereken adam. Karal Kayra var. Bunlara forma sansi veremiyorsan niye kadrolar zaten? Her boka transfer istiyoruz. Bu hastalik en cok da Fenerbahce'lilerde var. Kadro muhendisligi adina adamlar resmen sifir. Bu sezon 2-3 nokta transferle hazir olacakken yine sisir babam sisir yaptilar, yine 14 yabanci hakkin varken 20 yabanci doldurdular, daha da istiyorlar. Sonra 3 kisinin oynayabilecegi orta sahada 12 kisilik rotasyonla sezona baslayip karman corman duzen ve mutsuz oyuncularin oldugu ortamda ligden kopunca basliyorlar hakemlere sovmeye.

Bizim kadromuza bence artik transfer gerekli degil (Ridvan ve Ersin'in kaldigini var sayiyorum). Kadro muhendisligi acisindan yedek yerli sagbek ve kaliteli sag ayakli yerli stoper mantikli olurdu, ama ortamda bizim butcemizle alacagimiz o sekil bir oyuncu yoksa gerek yok bence. Bildigim kadariyla Emirhan Topcu da solak. Emrecan Uzunhan, Saiss, Montero varken bir de onu almak gereksiz.

Ben kadronun tamam oldugunu dusunuyorum. Kaldi ki oynayacagimiz lig alt tarafi Super Lig ve Avrupa'da yokuz. Biz stoperde Vida-Welinton, sol acikta Larin'le sampiyon olduk yahu, hala neyin transferi. Her seye transfer. Bizim millet altyapi oyuncularini kullanma, potansiyeli olan oyunculari gelistirme, kadro icinden devsirmeler namina hicbirsey anlamiyor, dusunmuyor. Transfer Allah transfer, transfer Allah transfer. Batsin transferiniz arkadas.

GeceGezgini dedi ki...

Papagan gibi yazdigim seyi baskasinin agzindan yine yaziyim da hayal kuralim ve keyfimiz yerine gelsin. Christian Fassnacht ve Rosier özelinde bir yazi eksi'den;

""

Christian Fassnacht; kati suretle besiktasin almasi gereken , hatta kesin konusuyorum, kendisi gelirse, sampiyonlugun da gelecegi , kilit tasi.

maalesef bir konuyu artik kabullenmeliyiz. her ne kadar sevsek de rosier sag kanat bekte olmuyor arkadaslar. adam ambeleye dondu ileri geri oynamaktan, agresiflesti iyice, ciger yetmiyor. ne ofansi tam yapar oldu, ne defansi. sag defans(welinton) ile birbirlerine giriyorlar her defasinda. bence rosier'in yeri sag defans olmali. bunun sebebi valerien'in sag ve sol defansi ileri gondermek istemesi. rosier bunu yapar. top rakipteyken de , rosier sag beke gecer, saiss ve emrecan da kademeli olarak saga yaklasir, onlarin biraktigi boslugu da ridvan doldurarak , defansif aksiyonlar icin 4 lu defansa donulur. rakip oyuncunun sag bekini de sol orta saha(josef,emirhan) marke eder.

bu adamda hucum aksiyonlarinin kralini yapar. 3'lude sampiyon olmak istiyorsan, kanat beklerin skora katki yapmak zorunda. sart oglu sart hatta.
""

koşu mesafesi dedi ki...

Geçen seneki transfer postundan devam etmek, Valerien Ismael ile hayal edilenle bu sezonki hayal edileni karşılaştırmak adına keyifli olacak.

Yönetim transfer işini ağırdan alırken Şenol hocanın Talha,Saiss ve Colley'i sayıp üç stoperimiz var 1 tane daha lazım minvalinde demeç vermesi endişe verici. Öncelikle ağır sakatlığının ardından Talha bu sezon olsa olsa ekstra oyuncu olur ve hesaplama dışında tutulmalı, belki ligin ikinci yarısının sonuna doğru forma giyer. Saiss zaten gitmek istiyormuş ve kampta bile yok. Ayrıca Şenol hocanın Emrecan Uzunhan ve Montero'yu da takımda düşünmediğini anlamış olduk. Tek elle tutulur stoper Colley varken işi bu kadar ağırdan almak? Bilemiyorum.

Tirana (Arnavutluk)-Dinamo Batum (Gürcistan) turunun galibiyle 17 gün sonra maç yapacak Beşiktaş. Şenol hocanın yeni transferleri gelir gelmez oynatmadığı eski zamanlarını hatırlasak da bu gelişinde işler biraz değişti. Eskiden oyuncu değişikliklerini de maçın sonunda yapardı, 5 değişiklik kuralıyla o konuda da biraz değiştirdi kendisini. Ama diyelim ki transferler yetişmedi veya başka bir sebeple kamp kadrosu ile ilk Avrupa maçına çıkılacak varsayalım:

Mert/Rosier-Necip-Colley-Masuaku/Amir-Salih-Gedson/Muleka-Aboubakar-Hasic

İki devre arası transferine (Colley ve Amir'e) Hasic'i ekleyebilirsin, forma bulabileceğini düşünüyorsan Hasic yerine Emrecan Bulut'u da yazabilirsin. Geçen sezondan kalma oyun alışkanlığı ile bu kadronun bir miktar avantajı olabilir ama tüm skor yükü Aboubakar'ın üstünde olur gibi. Bu kadroda Aboubakar'ı kitlersen Beşiktaş'ın hücumunu etkisizleştirirsin.

Ghezzal'ı antremanda gördüm ama yazmadım. Geçen seneki bitmeyen sakatlıklarından sonra ilk 11'e yazmak zor. Üzerine plan yapmak zor.

Redmond tatili uzatıp yaz sonuna doğru gelebilir. Redmond konusunda çok fazla mali yüke girmeyi doğru bulmuyorum. Adam sezon boyu ortalarda yoktu. Birkaç maçta üstün performans gösterdiği için kesin sözleşme yenilemeliyiz gibi bir imaj oluştu. Performansını sezona yayan bir kanat alternatifi daha uygun olur.

Aslında fazla uzağa gitmeden Borini-Aboubakar-Yusuf Sarı hattı kurup Cenk sağlıklı dönene kadar işi kotarmak mantıklı gibiydi. Bakalım şimdi hücuma hangi "yüksek profilli" isimleri transfer edecek yönetim?

fidddas dedi ki...

ağustos ortasını bekleyip suuda gidemeyen adam kovalayacağız. transfer özeti bu. çok heyacan yapmaya gerek yok.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaşlı taraftarlar heyecanla transfer beklerken gündem; bir futbol şovmeninin Beşiktaş teknik direktörüne "lan" ve "adam değil" demesi/diyebilmesi.

Diğer gündem; Beşiktaş başkanının her demecinde "iletişim konusunda profesyonel yardım" alması gerektiğini tekrar ve tekrar göstermesi. Son örnekler; belki Avrupa'dan erken eleniriz kombine ucuza gelir ve transferlere çok para veremeyiz minvalinde söylemleri. Taraftara ve camiaya "negatif" mesaj vermekten vazgeçmeli.

Altyapı futbolcularına anasının evine gitsin, kaostan beslenebilen rakip camiaya tabi ki alkışlayacaklar başka ne yapacaklar gibi eski demeçlere hiç girmeyelim .

Deprem sonrası lig statüsüne dair çok şey yazıldı, çizildi. Beşiktaş başkanı erken bir zamanda yaptığı açıklamayla çok tepki çekti. Gerçi ilginçtir açıklama öncesinde kulüpler toplanıp görüşmüşler konuyu. Ama radyoya bağlanan o olunca Beşiktaşlı taraftarlar dahi çok sert tepkiler gösterdiler. Lig bittikten sonra Beşiktaş teknik direktörü girdi bu kez konuya. Çoğu kişi anlamadı nedenini.

Hatayspor ve Adanaspor'un ligden çekilip İskenderunspor ve Adana Demirspor'un ligden çekilmediği enteresan bir sezon yaşandı. Anlaşılan yankıları önümüzdeki sezona da yansıyacak. Aynı şehrin bir takımının ligden çekilip diğer takımının lige devam etmesi bu süreçte pek dillendirilmedi. Acaba bütün tartışmalar bu sebeple mi çıktı?

BJK4EVER dedi ki...

Mevcut baskani pek sevmem, Senol Gunes'i hic sevmem. Ama deprem konusunda 100% haklilar. Hatta Senol Gunes'in sozleri maksat disina cikarilip algiya kurban gidiyor, algi yapildigi gibi soylemis olsa bile hakli.

Bizim milletimizin genel olarak yapisi bozuk. Yapi bozuklugunun parcalarindan biri de kendini gosterme meraki. Depremde hepimiz uzulduk, tabii buyuk bir facia. Ama sacma bir sekilde uzuntumuz 1 iken onu 10 gibi gosterip prim kasmaya kalktik kisisel menfaat icin. Instagram'da sahte gozyasi dokenler, yaptigi yardimlari goze sokanlar basta. Sonra da yardim programlarinda adini bas bas bagirip yardim yapanlar. Ki sag elin verdigini sol el gormez gibi bir deyim varken nedense pek dinibutun milletimiz isine gelmeyince bazi degerleri unutur, kisisel menfaatini on plana koyar. Ligde de ayni sey oldu.

ANC ve Senol Gunes'e hakaret edenler su sorulari cevaplasin:

- Adanaspor ligden cekilirken Adana Demirspor niye cekilmedi? Demir'liler robot da Adanaspor'lular mi sadece insan? Yoksa bunun lig pozisyonuyla mi alakasi var? Hadi canim sende, olur mu oyle sey. Hepimiz neyin ne oldugunu biliyoruz, ama gote got diyemiyoruz. Ben derim, kusura bakmasin kimse.

- Antep futbol takimi ligden cekilirken neden basketbol takimi devam etti? Basketcilerin duygusu yok mu mesela? Onlar depremi yasamadi da sadece futbol takimi mi yasadi?

- Maxim, Figueroa vs nasil futbol oynamaya devam etti? Onlar cikip 2-3 hafta sonra catir catir oynarken digerleri niye oynayamaz? Bunun kurali mi var, kim olcecek bunu?

- ANC'in kurali begenmemesi ahlaksizlik, duyarsizlik oluyor da TFF'nin ondan once yangindan mal kacirir gibi toplanti yapip karar almasi duyarsizlik olmuyor mu? Ona kimse neden agzini acmiyor, acamiyor? ANC cani sikildi da mi boyle bir cikis yapti? Hayir tabii.

- O sehirde sadece futbolcular mi yasiyor? Isciler, emekciler de 6 ay kendine gelme firsati buldu mu mesela? Yoksa onlar gunluk hayata devam etti mi?

Millet olarak igrenciz. Tamamen duyar kasma, kisisel menfaat pesindeyiz. Kulupler de ayni sekilde, kimse hikaye anlatmasin. Hatayspor ligde lider durumda olsaydi ne isterdi? Cekilmeyi kabul edermiydi? Ben soyleyim, NAH ederdi. Hatta Hatay halki icin bu sampiyonlugu alacagiz, savasacagiz vs gibi bos laflarla prim kasip yoluna devam ederdi. Bunu hepimiz biliyoruz. Kuldan saklamaya gerek yok.

koşu mesafesi dedi ki...

Geçen sezondan Arda'yı ve Valencia'yı kaybeden Fenerbahçe, bugün yedinci (ikisi kiralıktan satın alma) transferini gerçekleştirirken Beşiktaş bugünü de boş geçti. Oysa iki takım da Avrupa kupaları sezonunu beraber açacaklar.

Şimdi yanlış olmasın. Beşiktaş haftasonu ilk hazırlık maçını yapacak. Transfer olmasa da hazırlık maçı yapmak akıllarına gelmiş. Bak bu da yanlış olmasın. Transfer de vardı. İki alt ligden alınan, bir ara futbolu bırakıp geri dönmüş 21 yaşındaki yıldız adayı var.

Galatasaray da RB Leipzig'ten Angelino'yu almış. Sol bekte yabancı oynatacaklarına göre acaba 8+3 kuralı değişecek mi?

Evet, bu transfersizlikle Beşiktaş taraftarı (malum) suni gündemlerle ancak bir iki gün oyalanır.

Ama kayıt düşmek için bir çırpıda akla gelenleri sayacağım:

Eli kürsüye vurarak konuşan federasyon başkanı, limitlere takılmayan sayısını unuttuğumuz transferler, sahaya girip uçan tekme atan holigan, ligi bitirmem diyenler, saha içindeki tartışmalı kararlar, ofsaytımsılar, komik penaltılar, sosyal medyada atışan futbol kulüpleri ve diğerleri... Bunlar da gündem oldu zamanında ama geçen sezonla beraber geride kaldı.

Şu sıralar Beşiktaş transfer komitesinden beklenen çatır çatır transfer yapması. Şenol hocayı getirdiysen sağlam kadro kurup teslim edeceksin.

Buna mali gücün ve çapın yetmiyorsa Valerien Ismael projesine devam edecektin, ona da "gençleri oynat ne olursa olsun seni kovmayacağız hocam" garantisini verecektin. Ondan önce altyapı hocası bile takımın başına geçince oynatmamış gençleri. Ligimizden bir örnek daha, Real Madrid'in yeni genç yıldızı bile eski takımında doğru düzgün forma bulamamış bir "dede" yüzünden.

Bu sebeplerle kimse Şenol hocadan genç parlatmasını beklemesin.Zamanında Ersin yokluktan kaleye kondu, N'Sakala Rıdvan'a tercih edildi. Emirhan tam çıkış yapmışken 11'den kesildi. Şu kadar sezonda ikinci bir "Necip Uysal" çıkmamış kulüpten. Transfersizlikten taraftar kampa götürülmeyen gençlerin hesabını yapmaya başlamış artık. Bir de iki alt ligden alınan oyuncunun analizleri falan yapılıyor. Yardımcı hoca Burak'a lisans çıkaralım oldu olacak. Vereceksin hazır kadroyu hoca oynatacak. Transfer komitesi az konuşup çok iş yapacak.

BJK4EVER dedi ki...

Amartey kagit uzerinde iyi transfer. Yasi musait, PL tecrubesi var, yillarca oynamis, fena olmayan bir milli takimin banko oyuncusu, bonservissiz. Lakin takima bakinca hic uymuyor.

Saiss kalip Saiss-Amartey yapacaksak kagit uzerinde mukemmel ikili bence. Ama Colley'le birlikte 3 stoperini Afrika kupasinda kaybedeceksin. Bir yabanci stoper daha alman sart, ki Emrecan, Montero, Talha, Necip, Berkay da varken inanilmaz sisecek.

Saiss giderse Colley-Amartey yapacaksin. Bu kadar sakar, oyun zekasi ve top teknigi dusuk, oyun kurma becerisi sifir, birbirine benzeyen 2 stoperler sampiyonluk sansimiz olmaz.

Herseyden evvel once Saiss meselesini cozmek lazim. Bu kadar kaliteli bir oyuncuyu nasil ikna edemiyoruz anlamiyorum, harbiden anlamiyorum.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş bugün ilk hazırlık maçını yapacak. Konferans ligi mücadelesinden 12 gün önce ilk hazırlık maçı için biraz erken değil mi??

Bugünkü maç konferans liginin hazırlığı ise; Mert/Rosier-Necip-Colley-Masuaku/Amir-Salih-Gedson/Ghezzal-Aboubakar-Muleka 11'i,

Yok, kampın genel hazırlığı ve kadroda geride görünenlere bir şans ise; Ersin/Onur-Montero-Emrecan-Umut/Berkay-Kartal-Kerem/Hasic-Oğuzhan-Emrecan 11'i bekliyorum.

Beşiktaş - Augsburg müsabakası saat 16:00'da.

Diğer taraftan, Şenol hocanın son çıkışının (basına ayaküstü verdiği demecin) çok etkili olduğu ve Halil'in transferinin gerçekleşmesinde efektif olduğu ve genel olarak da yönetim ile transfer komitesine bir mesaj olduğu söyleniyor.

Bilançoya bakacak olursak; 2 alt ligden gelen Emrecan dışında;
Amartey ve Halil transferinin bittiği, Tadic ve Pereyra'nın loading olduğu yazılıp çiziliyor. Ama bittiği iddia edilen transferleri ne kampta ne uçakta gördük. Ne de transferin bittiğine dair bir paylaşım yaparken gördük.

Kampın başında bir stoper (Saiss giderse iki), ortaya bir 6-8, bir 8-10, ileriye bir forvet, bir kanat forvet transferi hedefi olduğunu, bir ihtimal sol beke de ekleme düşünüldüğünü hesap edersek;

Amartey dışında bir stoper daha, Halil dışında bir ileri uç oyuncusu daha gündeme düşecek gibi görünüyor. Tadic ve Pereyra olmazsa da yerlerine birer isim daha. Ama Masuaku ve Umut varken sol bekle ilgili ihtiyaç nedir çözemedim.

Halil transferi gerçekleşirse ileri üçlü için Cenk(Halil)-Aboubakar(Muleka)-Ghezzal(Redmond ya da yeni transfer) rotasyonu hayal ediliyor sanırım. Sol forvet yerli kurgulanarak kaleyle beraber el rahatlatılacaktır. Üçüncü yerli de maçına göre Onur Bulut, Necip veya Salih olacaktır. Bu arkadaşlar daha önde görünüyor şimdilik.

turgay dedi ki...

Abi biz nasıl oyuncu arıyoruz farkında mıyız? İsmi düşen adamların birbirinden alakasız olması bir bana mı saçma geliyor. Mesela bir onana haberi çıkıyor adamın bizim oyun yapımıza alakası yok. Amirin oyuna etkisiyle onun arkasına ya da onun yerine bu adamı nasıl isteriz? Adamın top kullanmakla alakası yok. Mesela amertay alıyorsun saisle alakası yok. Colley var yanına baba adam alman lazım bunu bile bilemiyorsun. Afrikalı topla sevdasına hiç girmiyorum. Plansız programsız olduğu çok açık bu gidişatın.

koşu mesafesi dedi ki...

Hazırlık maçını beklerken Halil'in son anda dümeni cimboma kırdığı haberleri düşmeye başladı.

Transfer sürecinde her sene ayrı bir komedi. Beşiktaş'ı takip eden fenomenlere ve sosyal medya hesaplarına kalsa transfer dün "bitmişti".

Yerli olması dışında Oğuzhan Özyakup'un forvet versiyonuna benziyordu. Gol katkısı düşük ama ah bir oynasa ah bir kendini bulsa topçusu.

Benim anlamadığım, bu takım yakın zamanlarda Umut Nayir ve Güven Yalçın gibi en az Halil kadar kaliteli yerli forvetlerini yok pahasına gönderiyor. Sonra da Galatasaray'da tutunamamış Halil'in peşine mi düşüyor?

Not: Herkes Amartey-Saiss süper olur ama Amartey-Colley olmaz diye ezberlemiş söz meclisten dışarı. Sadece Fenerlilere değil tüm taraftarlara vermiş gazı "baba stoper"ci malum spor yazarı. Yok baba stoper yok hamle stoperi yok denge stoperi. Tandemde oynayan iki stoper gerektiğinde önde, gerektiğinde geride karşılar pozisyona göre. Biri hamle yaparsa diğeri derinlik sağlar. Ya da ofsayt çizgisine göre taktik yaparlar. Necip derbilerde bile önüne gelenle tandem oynayıp müthiş işler çıkardı. Necip hamle stoperi mi denge stoperi mi? Sözleşmesi bitmeden gitmeninin yolunu yapan tecrübeli denge stoperi yerine 100 defa "hamle stoperi" Colley'i tercih ederim. Sahada en azından her şeyini vermeye çalıştığını bilirsin. Efsanevi Kadıköy deplasmanında Talha, Welinton, Necip diye yanındaki stoper sürekli değişirken Colley ayakta kalandı. Amartey-Colley tandemi de hücum futbolu ve kontra atakları erken kesme tandemi anlamına gelir. Colley boyuna göre hızlı, Amartey zaten orta saha orijinli olduğu için stopere göre hızlı.

koşu mesafesi dedi ki...

Augsburg maçının ilk 11'i;

Ersin/Rosier-Necip-Emrecan U.-Montero/Berkay-Demir Ege-Gedson/Emrecan B.-Muleka-Ghezzal

Üç ihtimal var:

1-Konferans ligi kimsenin umrunda değil.

2-Şenol hoca bana transfer yapın mesajı veriyor.

3-Kampın en formda isimlerine forma vermiş.

Bence ikinci seçenecek.

koşu mesafesi dedi ki...

Yarıda kalan hazırlık maçının ardından bir yönetici açıklama yapmış transferlerle ilgili.

Öncelikle; hazırlık maçında meşale ve havai fişek yakan taraftar görünümlü holiganları tebrik ediyorum. Bizlere görsel şölen yaşattılar. Biz zaten maçı değil onları izlemek için ekran başında yerimizi almıştık. Hakem de enteresan, hiç ateşli atmosfer görmemiş gibi tekrarında hooop maçı bitirdi erkenden. Gelse bizim ülkede maç yönetse biraz daha taraftar-friendly maç yönetmeyi öğrenebilir. Bizde takım arkadaşına uçan tekme atan holigana mukavemet gösterip ceza alan futbolcu var, Josef. Ne var yani tribünde üç beş kişi kendi arasında eğlenmişse. Bu Avrupalılar da çok kuralcı canım.

90 dakikaya tamamlanamayan maçtan akılda kalan notlar; Emrecan Bulut olur gibi, Demir Ege olmuş gibi, transfersiz Beşiktaş yedek takımı rakibe çok pozisyon verip az pozisyona giriyor. Başka bir takım cezayı ağır kesebilir.

Transfer demiştik, yönetici açıklaması demiştik. İsteyen açsın okusun. Ama Halil'i bile Galatasaray'a kaptıran ve vakti zamanında şampiyon hocasıyla bile uzun süre sözleşme yenileyemeyen, yine vakti zamanında 4 kadro dışı yabancı futbolcuya maaş ödeyen malum yöneticilerin;

Tadic'i getirebileceğine,

Redmond ile sözleşme yenileyebileceğine,

Saiss'i yeniden takıma kazandırabileceğine,

İnancı olan var mı?

koşu mesafesi dedi ki...

Gün itibarıyla genel resmi çizelim:

(Önce Beşiktaş) Halil'den sonra Tadic de rakibe kaptırıldı. Alamayacağın oyuncuların ismini anıp günlerce uğraşırsan, rakiplerin sessiz sedasız şıp diye alırsa dalga konusu olursun. Geçen sene Avrupa maçı bile yokken Valerien Ismael'e şu günlerde 5 oyuncu alınmışsa ve bu sene tek transfer iki alt lig oyuncusu ise bu işte bir tuhaflık var.

"Bir gsm operatörü" Park stadyumuna yeni sponsor anlaşması halen yapılmamış. Eski anlaşma bittiğine göre eskiyi anmaya gerek yok. Aman canım ne olacak, eskiden stadyum sponsoru mu varmış?

(Sonra Galatasaray ve Fenerbahçe) Özellikle Kadıköy ekibi enteresan bir kadro kuruyor. 34'lük ve 37'lik yıldızlara Arda'dan gelecek parayı verdi diyebilirsin. Ama çifte stoper aldı. Kaleci bakıyor. Kanat aldı. İki on numara oyuncusuna sağlam para yatırdı. Geçen senelerdeki gibi neredeyse iki takım kuruyor. Ama bu kez isimler daha "yüksek profilli". Galatasaray forvet ve sol bek aldı şimdilik.

Hem geçen sene için hem de bu sene için iki takımı da takdir etmek lazım. Bu kadar borcun, bu kadar harcama limitinin olduğu ortamda nasıl da çatır çatır transferler yapıyorlar. Eskiden dolar/euro kuru bu noktada değilken 2-3 milyon eurolar yıldız transfer maaşı oluyordu. Bugünlerde bu kura rağmen 5-7 milyon eurolar havada uçuşuyor. Aman canım taraftara ne, taraftar muhasebeci mi diyen olacaktır tabi. Ama burada bir enteresanlık var.

Gelelim transfer gündeminin gölgesinde kalan ve zamanlaması manidar olan 1959 öncesi şampiyonluklara ilişkin federasyonun reaksiyon almasına. Fenerbahçe ben beş yıldızı takarım arkadaş dedi. İlk günlerde maçlara böyle çıkılması halinde cezadan söz edilirken şimdi federasyon komisyon kurup şampiyonlukları inceleyecekmiş. 1924'ten bu yana sayılırsa Fenerbahçe'nin argümanı FB 28, GS 24, BJK 21, TS 7 şeklinde. Mevcut durumdan ne farklı olacak? Beşiktaş bir yıldız fazla takacak.

BJK4EVER dedi ki...

Augsburg macinin son yarim saatini seyrettim. 1 hafta sonra resmi on eleme macina cikacakken hala ilk macimizi oynadik kadroya giremeyecek oyuncularla. Bu tur maclarin sakasi olmayacagini defalarca gorduk, umarim kazaya kurban gitmeyiz.

Bir gurbetci olarak gurbetcilerin davranisi sasirtmadi. Cogu sigir. Hadi ilk jenerasyon cahildi ok, ama Avrupa'da dogup buyup yetismis olanlarin medeniyetten gram kapmamasi sasirtici. Ama suc bunlarda degil, hala bu sigirlarin farkina varmayip bok varmis gibi bu ulkelerde kamp yapanlarda. Git mis gibi Antalya'da yap kampini iste. Yabanci takimlar Turkiye'ye geliyor, biz birsey varmis gibi Almanya Avusturya'ya gidiyoruz. Anlamsiz.

Transfere gelirsek; Tadic'e uzulmedim. Konusulan rakam korkunc, 6 milyon euro maas 6 milyon euro imza parasi 3 yillik kontra deniyor. En fazla 1 sene max verim verecek 34 yasindaki adam icin, korkunc. Ki elinde Zajc, Szymanski, 4 tane forvet, Kent ve adi gecen Zaha varken gereksiz de. Ki Zaha'ya alternatifse zaten sacma. Kaliteyi net arttirdilar, ama kadro muhendisligi acisindan hala sacma isler yapiyorlar. Bize de gitmezdi. Aboubakar nedeniyle sahte 9 olmaz, ki bizim ligimizde zaten sahte 9 olmaz. Sol kanatta Cenk var, diger kanatta Ghezzal varken oraya Tadic degil bir forvet lazim. Orta saha desen Amir-Gedson varken Tadic fazla gelirdi. Orta sahaya takim savunmasini zayiflatmayacak, dinamik, skor gucu yuksek bir 8.5 lazim, yildiz bir 9.5 degil. FB'den bedava Zajc'i cekersek tertemiz olur ve onlar bize kazik attiklarini sanarken biz onlara kazik atariz. Neden boyle birsey denemiyoruz anlamiyorum.

Halil'e daha cok uzuldum. Yerli acisindan kadro sikintili, Cenk sakat ve sakatlanmaya musait. Halil nispeten ucuza nispeten risksiz bir adamdi. Onu alamadigimiza gore kimi aliriz bilemiyorum.

F. Orman doneminde de boyle bir donem yasamistik. Diego Ribas'i kaptirmistik, van Persie geldi demisken sok olmustuk. Ama gidip aninda Sosa, Gomez'i indirip cevabi sahada vermistik. Bu yonetimin boyle bir capi yok maalesef. F. Orman demisken, sosyal medyada F. Orman'i ozleyenleri goruyorum. Bu sigir surusu S. Bilgili gibi F. Orman gibi birini de kacirtti sagolsunlar, hic aglamaya gerek yok. Bilgili sonrasi Demiroren'le Allah cezamizi verdi, simdi de Orman donemi sonrasi ANC ile. Normal sartlarda bu transferlerin etkisini kapatabiliriz. Saiss ve Redmond'i tutarsin, Zajc'i indirirsin, bir stoper ve yerli bir sol forvetle ve belki yabanci bir yedek orta sahayla tamamlarsin transferi. Kimse de agzini acamaz, ama yonetimin hicbir sekilde plani programi yok. Tamamen kim bosta veya kim bosa cikacak, menajerler kimi getirecek, kimden 3-5 kurus kisabilecegiz ona bakacagiz. En buyuk korkum agustos'u bekleyip J. Rodriguez, Coutinho gibi sisteme uymayacak bitik adamlara kalmak.

BJK4EVER dedi ki...

Yaptiklarimizi hic anlamiyorum. Kulupte para yok deniyor, Tadic'e 2.5 milyon euro gibi oldukca komik bir maas teklif ettigimiz konusuluyor.
Ama kariyeri en optimist yaklasimla vasat olan, gecen sene berbat otesi bir sezon gecirmis transfermarkt degeri bile sadece 3.5m euro olan Lyanko icin 6 milyon euro bonservis odenecek deniyor.
Lyanko ve Amartey geldikten sonra Onana'yi ne yapacagiz o da mechul. 6 numaraya koyacaksan Amir'i niye aldik, hem de 4 milyon euro gibi ciddi bir bonservis parasi odeyerek?

Ben bonservis odemeye karsi degilim, aksine gayet mantikli bence. Turk kuluplerinde yillardir bonservis bedeli odemek kotu birsey algisi olustu. Takima uyar mi, bekleneni verir mi diye bakmadan donanimhaber olucusu kafasiyla bonservissiz kim varsa coktuk. Halbuki bonservis odememene ragmen genelde zararli cikiyordun, cunku cogu bosa cikmis oyuncu kariyeri dususte veya fiilen bitmis adam oluyor, ustelik bonservisi yok diye fahis maaslar veriyorduk. Boylece hem satman imkansiz oluyor, hem yatis halinde 2-3 sene zike zike absurt maas odemek zorunda kaliyorsun. Son 2 sene maasa yedirilen imza parasi modasi cikti birde.

Yonetim gercekten cok sacma tercihler yapiyor, anlamsiz isler pesinde kosuyoruz. Simdi de yeterince Afrikali yokmus gibi birde Toko-Ekambi pesinde kosuyoruz. Anlayan varsa beri gelsin.

Yorum Gönder

Ara