.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Haziran 2021 Salı

Binemedik bir alamete... Transfer sezonu / Gündem...



 200+ sonrası zorluklardan dolayı yorumlar buradan devam edebilir.

198 Yorum:

dominic molise dedi ki...

ben senol gunes gelsin istiyorum. her turlu lince acigim.

Emre Toraman dedi ki...

"Başarı bizim eserimizdi"nin ispatı çabasına girip götü başı dağıtmaz inşallah yönetim. Ben açıkçası Sergen sürecinin Erdal Torunoğulları'yla birlikte en çok eleştirilenleri Mesut Urgancılar ve Adnan Dalgakıran'ın en azından bu konudaki disiplinine ve samimiyetine inanıyorum. O taraflardan da istifalar veya kızağa çekilmeler gelirse umutsuzluğum daha da artar şahsen.

yilmaz dedi ki...

Kimsenin fikirleri için linç edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ama bence Şenol geleceğine necip yönetsin takımı.

Şenol pişmanlıktır.

Emre Toraman dedi ki...

Favre tedrisatından da geçmişken ve 1. adamlık tecrübesi de edinmişken Terzic'i koparabilir miyiz acaba? Yönetimle de muhtemelen arası iyidir. Tabi böyle bir ortama böyle bir dönemde gelmeye ikna edilmesi çok zor olacaktır muhtemelen.

Şenol Güneş konusunda çok negatif değilim ben ama milli takımda devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Farioli, Terzic, Tamer olur sıralı tercihlerim.

Barreto dedi ki...

35 günün sonunda hocan yoksa bu tam bir intihardır. Yönetim taraftar nezdinde hem kendini hem de hocayı havaya uçurmuştur. ANÇ bir röportajda SY için çalışması zor biri demişti. Hayallerinde gıkı çıkmayacak, her söylenene eyvallah diyecek, Erol Bulut, Samet Aybaba veya Carvahal gibi biri var galiba.

Bu saatten sonra SY'nin gerçekten dinlenmesi lazım, bu sezon faydalı olamaz. 41 yaşındayım böyle bir yönetim fiyaskosu hatırlamıyorum, belki Tabata transferi yaklaşır buna. Beşiktaş'ın hocası 1 Haziran'da belli olmalıydı. Zaten sezon boyunca ANÇ'nin zamanında maaş ödeme konusu hariç her icraatı felaketti. Hele iletişim konusunda bu sezon en kötü Başkan performanslarından biriydi.

Hoca adaylarına gelirsek, hemen performans bekliyorsak Çağdaş Atan, 3 yılda takım inşa edeceksek Rıza Çalımbay diyorum. Şenol Hoca zinhar uzak dursun, bence emekli statüsünde ve bize katacağı hiçbir şey yok. Tamer Tuna ve Okan Buruk olmaz, bunlarda liderlik vasfı olduğunu düşünmüyorum.

İmkanım olsa "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" filminde olduğu gibi beynimden Beşiktaşlılığı ve futbol izleyiciliğini sildirirdim. Formula 1, NBA, Roland Garros falan idare ediyoruz aslında.

BJK4EVER dedi ki...

Terzic, Riza Calimbay gibi isimleri zikrederken saha disini da dusunmek lazim. Saha ici tabii onemli, ama hele ki Turkiye gibi bir ulkede, bu isin saha disi da var. Terzic Turkiye'yi taniyor, genc, ama oyuncular ne kadar saygi duyar dusunmek lazim. Ghezzal'in Sergen hakkinda soylediklerine de bir bakin isterseniz, hocayi tanimiyordum ama futbolculuk doneminden kalma 1 video izledim saygi duydum diyor adam.
Zidane'in da kariyeri bosken nasil saygi kazandi antrenor olarak gorduk futbolcu kimligi sayesinde. Tabii Nagelsmann, Mourinho vs gormek guzel, ama her no-name antrenor de o yollari basariyla gecip o seviyeye gelmiyor.
Terzic bence ideal bir yardimci antrenor olur ama otesi olmaz. O tarz bir teknik adamla calisacaksak Okan Buruk ve ideal sartlarda Cagdas Atan tercihim olur. Cagdas gelirse Salih Ucan transferi de garanti olur bence.

Sergen'in hevesi pamuk ipliğine bağlıyken ANÇ gibi bir başkanla uzun süre çalışması olacak iş değildi zaten.
Bu dakikadan sonra uzarsa da faydalı olacağını sanmıyorum. İlk gerilimde ipler kopacaktır. Tahminim Rıza hoca ya da Çağdaş'la anlaşılır. Okan Fener'e gider. Sergen de hazır pandemi tedbirleri azaltılıyorken kafa dinler.

yilmaz dedi ki...

Teknik direkörlük konusunda benim hayallerimin beklentilerimin pek bi önemi olmasa da, bir kaç talebimi sıralayım.

Hazır sezonun başlamasına vakit varken yabancı bir hocayı tercih ederim. Yerli olacaksa illa, idealist olarak bakarsam Çağdaş Hocayı isterim. Ama Çağdaş Hoca'nın ilk yarıyı görememe ihtimali çok yüksek. Rıza Çalımbay'ı çok severim ama taraftar gözünde kredisi hiç yok. Bu sezonki Sergen Yalçın pragmatikliğini yapabilir ama ilk başarısız skorda homurtular başlar.

Taraftarın Sergen yoksa biz de yokuz mavallarına da inanmıyorum. İlk ŞL ya da derbi galibiyetiyle beraber kendilerinden geçip "pambık" gibi olurlar. Defalarca şahit olduk.

En risksizi bence yabancı teknik direktör. Çünkü Beşiktaş'ın denemediği çok az yerli alternatif kaldı. Dikkat ettiyseniz Milli Takım Teknik Direktörü Sayın Şenol Güneş'in adını hiç anmadım. Mümkünse bizim teknik direktörümüz belli olana kadar milli takımı başarıdan başarıya götürmeye devam etsin.

sadrazam dedi ki...

Bu klüpten kimler geldi, geçti. Başkanından hocasına, topçusundan, malzemecisine kadar. herkesin yeri doldu. Sergenin de elbet dolacaktır. Futbolculuğunda Ekşioğlu ile polemik yaşamış o varsa ben yokum demiş Seba tarafından dehlenmiş bir kişilik sergen. Arkadaş çevresi, kardeşi, menajer arkadaşları, acun ılıcalı ile yakınlığı hep sorun olmuştur kendi adıma. Bu sezon bu saatten sonra anlaşılsa dahi gerekli motivasyonunun olmadığı açık, en ufak sıkıntıda sezon ortasında bırakıp gitme potansiyeli var.
Medyaya yansıdığı gibi Adnan Dalgakıran, Mesut Urgancılar, Erdal Torunoğulları ile problem yaşayıp, onların olduğu yerde çalışmam gibi bir düşüncesi varsa, veya transferde Erdal Torunoğulları nı devre dışı bırakıp, menajer arkadaşlarına para kazandırma gayreti varsa, hemen bu akşam teşekkür edilip gerçekleri kamuoyu ile paylaşarak, bir daha açılmamak üzere kapının önüne konması gerekli.
Beşiktaş klübü hocasız kalmaz, kimse endişelenmesin.

turgay dedi ki...

burada sorun kriz yönetememek. hiçbir krizi yönetemedi yönetim. iyi şeyleri hep anlattılar ama kötülere gelince susup kaçtılar. 40 gün hoca beklenmez. 40 gün çok büyük bir süre. büyük takımlar tercih yaparken hep sonrasını düşünürler. sen sergenden veya onun çevresinden hoşnut değilsen sergensizliğe çözüm bulmalısın. 40 gün ondan cevap beklememeli veya 40 gün onu bekletmemelisin. inter conteyi bıraktı adamlara 50 sene sonra şampiyonluk verdi. hiç tereddüt etmediler. araları bozuktu mali olarak iyi durumda değillerdi. hemen yerine hoca buldular. inter taraftarı conteyi sevmiyor muydu sanki? lampardı kovdu chelsea, zidane gitti real'den hepsi taraftarın sevgilsi ama gel gelelim otorite var oralarda. hemen çözümlerini sundular. bizde ise tamamen saçmalıklar silsilesi.

sonuç olarak süreci rezalet yöneten yönetim burada asıl suçludur. sergen kendisine addedilen yeri çok güzel kullandı ve şuan mağdur durumda. bir sonraki yönetim kimseye değil önce sergen'e gidecek. ali koç, acun ve rıdvan köşede bekliyor. sergen 10 defa gitse bu yönetim sayesinde 11 defa geri gelir. süreç ve kriz yönetmek önemli meziyettir. bu yönetimde bu meziyet hiç yok. sorun buradan başlıyor.

Emrah D dedi ki...

Terziç yüksek profilli bir yardımcı olmayı kabul eder belki, o yardımcı olarak gelsin Şifo da hoca olsun ideali budur sanki bugünkü konjonktürde. Tamer çok isterim ama bizde yönetimlerin yap(a)madığı teknik direktöre düşen ve geçen sene Sergen Hoca'nın en pozitif işlerinden biri olan camia liderliği işini yapamama ihtimali yüksek. Muhtemel isimlere bakınca bence yapsa yapsa Şifo yapar bu tarz bir hocalığı. Takımı ve teknik ekibi "yönetir", daha modern futboldur yabancı bağlantılardır vs o işleri de Terziç yapar mesela.

yilmaz dedi ki...

"burada sorun kriz yönetememek. hiçbir krizi yönetemedi yönetim. iyi şeyleri hep anlattılar ama kötülere gelince susup kaçtılar. 40 gün hoca beklenmez. 40 gün çok büyük bir süre. "

İşte burada her b.ka burnunu sokan taraftarın kabahati var. Taraftarın bu kadar olayın içine dahil olduğu yerde yönetim "imzalamazsan imzalama, kapı orada" da diyemiyor. İnter diyor, çünkü aklıevvel taraftarı konte'nin kapısında yatmıyor. Taraftar her zamanki gibi yine takıma zarar verdi.

Beşiktaş'ı küçümseyen, kendisini onun sahibi olarak görmeye kalkan, kendi küçük aklınca, böyle bir yetkisi olmamasına rağmen Beşiktaş'a akıl vermeye, yön göstermeye kalkan herkesin karşısındayım. Önce Gomez yedi bu naneyi, sonra Şenol, şimdi de bu. Sanane kardeşim, kulübün bütçesi bu. Bununla birşey yapabiliyorsan, sana verilecek para ile de mutludan buyur, yoksa olmaz başkanım de çekil git. Para da yok, limit de yok, transfer de transfer sezonunun son haftasında belki. Şartlar bu, şartlar bu olduğu için zaten sen bu kulübe teknik direktör olabiliyorsun.

Git Tottenham boş, oraya hoca ol. Para sınırsız, limit yok, yöneticiler de profesyonel. Ya da malatya, tercih senin.

Hasta ti dedi ki...

hierarsi onemli bence, yani yönetim isterse az para önerir, isterse 40 gunde önerir, kontrata bakmam bile diyorsan eger yönetim de kendince uyanıklık yapar. Bence tartismanin ana konusu "kontrata bile bakmadım" olmalı. Bence yönetim sadece açıklama yapmadigi icin eleştirilir, onun disinda ben yeni hoca görmek isterim, at ghezzale topu seklinde oynamaktansa yeni bisiler olur en azından, Karagumruk fena top oynuyor mesela, gelse keske o adam.

BJK4EVER dedi ki...

Taraftarin payi da elbette buyuk. Ne yonetimden hesap sorabiliyorlar, ne de rahat birakiyorlar. Simdi de Sergen'in evine yurumusler destek icin, hic sasirmadim.

Besiktas taraftari profil olarak tam anlamiyla sacma romantk ve sigir. Cem Yilmaz'in orneklendirdigi gibi; hepiniz sigirsiniz demiyorum, ama hepinizi toplayinca ortalama olarak o cikiyor ortaya. Bu romantik sigirlari da gudmek icin iyi bir coban lazim. Yonetim maalesef cobanlik yapamiyor. Her aksam kurtlar geliyor hayvanlari telef ediyor, yonetim de onlem almaya korkuyor. Nasil olsa koyunlarimiz hala var, ileride koyunlar ciftlesir yeni koyunlar gelir Allah'in izniyle kafasinda.

Cikip kimsenin konusmasina firsat vermiyorsun. Antrenorumuzle konustuk, su su konularda anlasamadik, yollari ayirdik, kendisine basarilar diliyoruz bitti gitti. Sen uzattikca millet hakli olarak uydurur da uydurur, komplolar uydurulur, her turlu sey yazilir.

Kriz yonetimi namina hicbirsey yok ortada. Ama bunu soyleyince ne deniyor cevap olarak;

'sen gosgoca sirketleru yoneten adamlardan daha mi iyi bileceen yeenim sen hic garisma bu gonulara gosgoca zengin neyim adam bunlar'.

Bsg.

Huzeyfe dedi ki...

ANÇ anladığım kadarıyla herkesi micromanage etmek istiyor. Sergen çalışması zor biri değil bence, başarısızlığı getirecek saçma yönetim tercihlerinin olduğu bir yerde çalışmayı reddediyor. Haklı.
Yönetimle türlü akıl oyunları oynayarak bir şekilde götürdü geçen sezonu ama hak veriyorum cidden yorulmuştur. Bilen bilir, o tarz yöneticilerle çalışmak kolay değildir.

Sergen’i ikna etmek demek başarısız geçecek bir sezonu garantilemek demek. İkna olması gereken yönetim. Hocaya belirli bir çalışma alanı vermeden olmaz, bu illa ki her transferi hoca yapsın demek değil ama en azından adamın fikrini sorarsın, bir rapor alırsın, vs.
ANÇ büyük karakter, winner filan istemiyor. İtaatkar birini arıyorsa, o da başarısızlık demek.

Anlamıyorum bu işleri ben. Her şampiyonluğun ardından saçmalamak zorunda mıyız?!

Emre Toraman dedi ki...

35 gün oyalanma olayı gördüğüm kadarıyla herkes tarafından mutlak yanlış olarak kabul ediliyor. Ben de yanlış olduğu fikrine epey yakınım doğal olarak ama o kadar mutlak yanlış olduğunu düşünmüyorum bunun ya.

Tabi ki ideali 15 gün içinde ulaşabileceğin sonuç için 35 gün için beklememek ama o aradaki 20 günün bir şeyleri düzeltme ihtimali yoktur da diyemem yani. Keşke her iş, her proje planlanan tarihte sorunsuz şekilde tamamlansa ama belli bir "shit happens" hakkı da tanımak gerekiyor olabilir.

En basitinden aklıma gelen ilk örneği vermek gerekirse 15/16'da Gomez'i beklemek yerine Ndoye'i bitirip kampa getirmek gerekir miydi mesela?

Bu tarz konularda prensipli olmak, tüm transferleri kampa yetiştirmek, bütün opsiyonlarını yeterli sürede değerlendirip olmuyorsa sonraki opsiyona geçebilmek vs. uzun vadede kazançlı olsa da kısa vadede bol bol taviz vermek gerekebiliyor gibi görüyorum ben. Kısa vadede kazanmazsan uzun vadeyi göremezsin kuralımız da zaten malum.

Yönetim şakşakçılığı yapıyor veya hesap sormuyor gibi görünmek istemem ama belki farklı ve Türk futbol ortamı için daha realist bir bakış açısı olabilir diye düşündüğüm için paylaşmak istedim.

Neyse Sergen'le anlaşılmış sonunda. Şampiyonlar Ligi'nde averaj takımı olmayıp ligde yeniden ipi göğüslersek yeterli. Şimdi transferleri yetiştirme zamanı.

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Evet, Sergen zafer kazandı. Ama bu bir Pirus zaferi, kendisi de çok yıprandı. Her kriz anında— mesela yaşamamız çok muhtemel bir ŞL hezimetinde—bu günler hatırlanacak.

Bu süreçle ANÇ’nin Kulüpler Birliği başkanlığını bırakması arasındaki ilişki ne, onu çözemedim.

sports guy dedi ki...

Valla patlamis misirla takip ettim su son birkac gunu, seneye zaten sergen olsun olmasin cok bi buyuk beklentide olmadigimdan bu yaz donemini pek sallamiyorum cunku.

Yalniz "anlasma fotosunda" anç fena bozuk cikmis geldi bana :) muhtemelen yonetimden bir iki adam gidici, en olasi goruneni de torunogullari.

Bana erdal mi sergen mi diye sorsalar valla erdal diyebilirim gercekten. Adam transfer isinde olmadiginda yurtdisi transferlerimizdeki "atip tutma" yuzdesi baya bir dusuyor.

Bence yonetim kolaya kacti biraz, taraftar sergen baskisi yapinca "sene bok gibi gecerse gunah kecimiz hazir" dercesine bi hamle yapti ve sergen'in suyuna gitti.

Bakalim neler getirecek bu satranc hamlesi. Ben kisa vadede pek olumlu sonuclar beklemiyorum sahsen.

can dedi ki...

@sportsguy
Aynen! Ben de çebinin ifadesine takıldım. En mutlu kişi Kıcadağ. Zaten basına açıklamayı da o yapmış.

Zaitsev dedi ki...


Yönetim Başkan kulüpler birliği ile ilgili açıklama yaparken Sergen sorusuna cevap vermeden gittikten sonra gidip Sergen hoca ile anlaşma yapıldı. Madem anlaşacaktınız niye konuşmuyor başkanımız. Mecburcu kalmanın sonuçları bu işte. Bu dakikadan sonra Sergen işi batırsa da yönetim gider.

Ayrıca sorunun büyük kısmının Sergen hoca tarafında olmadığını düşünüyorum. Transfer konusunda karar verici olmak istemesi de doğal. Antrenör alınacak oyuncuyu işaret edecek, yönetim gidip alacak. Hocaya sormadan transfer yapmaya çalışılmaz.

GeceGezgini dedi ki...

Ya su transferdeki yetki kisminda cok emin degilim ben. Sampiyonluktan sonra Erdal Torunoglu'nun roportajini izlemistim. Adam acik acik nasil calistiklarini anlatti;

- Tum yil gonullu ve kendi ekbindeki scoutlar oyuncu tarar
- Ellerinde her mevkiden oyuncu havuzu olusur
- Hoca ile oturup hangi mevkiye nasil bir oyuncu profili lazim konusurlar
- Bu kriterlere uygun olan oyuncular eldeki listeden belirlenir
- Hoca ile tekrar oturulup bu isimler uzerinden ilerlenilir.


Yani Erdal Torunoglu yalan soylemiyorsa eger, zaten Sergen in de yetki,bilgi ve onayi olmadan bir transfer yapilmiyor zaten

sadrazam dedi ki...

Sergen in zaferi, Beşiktaş kulübünün aciz durumu. Seba nın kemikleri sızlıyor dur şu an.

BJK4EVER dedi ki...

Tabii ki mevzu transfer degil, gecen sene gayet ilimli yaklasti yonetim. Oyle olmasa forvet Balotelli olmustu coktan Aboubakar degil. Hoca’nin agzina ve muhabirlerin bilgilerine gore N’Sakala, Mensah ve Welinton hoca transferi, digerleri hoca onayli yonetim transferi. Sergen transferleri nasil katki sagladi ortada, yonetim transferleri nasil katki sagladi ortada.
Hoca Santon’u istedi, butce yetmedi Rosier geldi. Hoca Hulk’u istedi, butce yetmedi Cenk geldi.
Bu kadari Turkiye sartlarinda normal, yonetim icin herseyi dersin ama hoca’ya yetki vermiyor diyemezsin.
Zaten Guardiola degilsen de kimse kasa’nin anahtarini sana verip herseyi teslim etmez, oyle bir dunya yok.

BJK4EVER dedi ki...

“ Beşiktaş'ta 1 sezon daha görev yapacak olan Sergen Yalçın bu sezon için 10 milyonu peşin olmak üzere 25 milyon TL garanti para kazanacak.

2021-22 sezonunun da şampiyonlukla tamamlanması halinde Sergen Yalçın 10 milyon TL şampiyonluk bonusu alacak.

Sergen Yalçın'ın mukavelesinde Şampiyonlar Ligi ikramiyeleri de bulunuyor. Beşiktaş yönetimi şampiyonlar liginde alınan galibiyet başına tecrübeli hocaya 50 bin Euro, grup aşamasının geçilmesi halinde ise 500 bin Euro performans bonusu ödeyecek.”

Vay anasini, parayi onemsemeyene bak hele. Terim c.v.sinde adamin 1.5 milyon euro aldigi yerde 2,5 milyon euro fahis bir para. Mevcut ANC yonetimi ve bazi taraftarlar Avci sozlesmesine laf ediyor da, bunun izahini nasil yapacaklar? Yonetim yerinde olsam ucuz vasat oyunculari toplarim salarim hoca’nin ustune ne hali varsa gorsun. Madem 2.5 milyon euro’luk hoca cikarsin iste sapkadan tavsani. Seneye 4. oluruz siktirolup gider sonsuza kadar kurtuluruz yuksek ihtimalle.

Mayor dedi ki...

Sergen'le anlasilmasina wallahi üzüldüm. Ben artik taktik, teknik, sistem, düzen görmek istiyorum, 2-3 oyuncunun bireysel performansina dayali, maçın gidisatini okuyamayan dogmatik hocalarin takimlarini seyretmekten sıkıldım. Okan Buruk falan yazmistiniz buraya ümitlenmiştim kendimce.
Bütün is yapilacak nokta transferlere kaldı. Avrupada basari beklemek asiri iyimserlik olur. TR icin onumuzdeki sezon maclar seyircili oynanirsa bu sezon'un basarisini tekrar etmek mumkun degil.
Aynen, 4 fln bitiririz. Keske FB ye gitseydi.

Zaitsev dedi ki...

@ Gecegezgini

Hocam antrenör bir oyuncu ister ama görüşmeyi yönetim yapar. Mali şartları oyuncu aleyhine zorlaştırarak hocanın istediği oyuncuyla anlaşılmaz. O olmadı bunu alalım denebilir. Yurtdışı aksiyonlarda bunu yapmak zor değil.

Basında hocanın kontratı hakkında çıkan rakamları da çok gerçekçi bulmadım. 25 milyon rakamı hocanın bütün ekibini kapsıyorsa olabilir.

Yönetimin bir kere daha hocaya mağlup olması da ilginç. Cidden şans eseri işler yolunda gidiyor şu güne kadar.

bb dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
bb dedi ki...

Umarım Sergen Yalçın'ın çevresindeki Hakan Korkmaz gibi mafyatik, garip tipler Beşiktaş'ın başına bela olmaz. Bir menajerin hocaya bu kadar yakın olması, kulübün içine bu kadar girmesi hiç iyi kokular vermiyor. Adam şampiyonluk yolunda en önemli süreçte Karagümrük maçından sonra rakip futbolcu dövmeye kalktı, olayları büyüttü. Takımdan oynayan bir futbolcu ceza alsaydı daha da eksik kalacaktık. O da önemli değil. Bu fotoğraf Beşiktaş'a yakışmıyor. Daha da kötüsü çok büyük çoğunluk Beşiktaş taraftarı twitterda bu tiplere abi çekiyor, destekliyor.

Cenk Sümer, keza, bütün bu 30 günü aşan pazarlık sürecinde ortalığı karıştıran kişi deniyor. Sanırım kızağa çekilmiş ama o da Sergen'e yakın bir isim. Karamgümrük maçı sonrasındaki krizde, en soğukkanlı olunması gereken zamanda Conrad Hotel-Karagümrüklü futbolcularla teşvik primi iddialarını köpürtüp twitterda "we push the button" "şimdi onlar düşünsün" mealinde tweetler atıp taraftar topluyordu.

Yine de bu süreçten sonra en makul senaryo Sergen ile anlaşmaktı büyük ihtimalle ama umarım hem bu tiplerin önü kesilir hem de başkan kelle vermemiştir yönetimden.

Emre Toraman dedi ki...

Sergen'i böyle bir sürecin sonunda tutarak yönetim kendisi için sonraki round'u kazanma fırsatı yaratmış olabilir yalnız. Olası bir kötü gidişatta, Sergen'e yapılacak oyuncu(Welinton, Nsakala vs.), formasyon(3x6) ve maaş eleştirileriyle "Biz zaten Sergen'i istemiyorduk, taraftar zorladı, şimdi bizi rahat bırakın da o zaman görün" söylemini birleştirmeyi başarabilirse yeni kredi açabilirler kendine. Bkz. Şenol Güneş ve "Bana Burak'ı aldırmadınız".

Çok benzer bir argümanı "Ben bu yönetimle çalışmayacaktım, yeni transferleri de yine onlar yaptı zaten ama taraftarımızı kıramadım" şeklinde Sergen de kullanabilir, o yüzden şartlar eşit denebilir. Ama şurası kesin, Sergen gitseydi yeni gelecek hocanın en ufak sallantısında yönetim banko gidiciydi. Şu anda en azından bir hamle fırsatı yarattılar.

Ne zaman oynanacağı açıklanmadı henüz ama sezon öncesi oynanırsa Süper Kupa maçının Antalyaspor gibi görece kolay bir takımla olması iyi oldu. Gerçi kadronun tamamlanma ihtimali de yok o zamana ama kazanırsak belki bir nebze şu kaostan çıkış fırsatı yaratır.

Cihane dedi ki...

Bence sorun ANC nin ne istedigine karar vermemesi.

Eger 3-5 sene boyle takilip mali durumu duzelteceksek ilk olarak baskanin cikip planlarini anlatip beklentiyi dusurmesi lazim.
Sergen ile konusulup anlasilmali (mutavazi kadro konusunda) yada yollar ayrilmali ya aybaba ya rizadan biri ile anlasilip uzun vadeli bir feda donemine girmeliyiz.

Yoksa hem paralari yine 35 yasinda Dzeko lara yedirecegiz, hem sampiyonlar liginde elek olacagiz, hem de gelecege yatirim yapamayacagiz.

Zaitsev dedi ki...

@ Cihane

ANÇnin ne istediği belli ama bunu taraftarla karşı karşıya gelmeden yapmanın yolunu bulamadılar. Sergen bir laf etsin diye beklediler. Bu şekilde anlaşmamanın bahanesi olacaktı ama Sergen sessiz kalınca iş patladı.

@ Emre
Hocam bu iş her türlü yönetime patlar. Geç anlaştılar, transferler geçe kaldı der Sergen hoca işin içinden çıkar.

Barreto dedi ki...

Kulüpte Sergen Yalçın kağıt üzerinde idari hiyerarşinin 3. basamağında yer alıyor. Ama manevi rütbesi Beşiktaş camiasında an itibariyle herkesin üzerinde. Avcı fiyaskosu sonrası iki kupa sayesinde bu yaz geçici olarak "invincible" statüsüne yükseldi. Tam o esnada sözleşmesi sona erdi. Yönetimin de çanak tuttuğu bu sağlıksız koşullarda bence CV'sine göre gayet pahalı bir kontratı kaptı.

Yönetim, bu işleri becerebiliyor olsaydı zaten ne Abou olayı böyle olurdu, ne hocanın sözleşme konusu bu kadar yaralayıcı olurdu.

Mümkün olsa da Süleyman Seba, Hakkı Yeten, Beckenbauer gibi futbolcu geçmişi olan ve şöhrete ihtiyacı olmayan kişilerin başkan ve üst yönetici olabileceği bir tüzük değişikliği yapılsa keşke. Tamamen sallıyorum, mesela Beşiktaş'ta altyapı dahil en az 15 yıl spor yapmış veya 300 profesyonel maça çıkmış kişilerin öncelikli olarak başkan olabileceği veya yönetimde olabilecekleri bir mekanizma kurulsa. Olacak bir şey değil pek ama doğrusu bu.

Kendi PR'ını her şeyin önüne koyan veya servetiyle kulübü kendine borçlandıran basiretsiz zenginler elinde kulüpler batıyor.

dominic molise dedi ki...

ben baskan olsam sergen'in istedigi oyunculara 1 yillik ve sonrasi opsiyonlu kontratlar oneririm. gelen gelir, gelmezse de "hocam oyuncu kabul etmedi, uygun bulursaniz sunu getirebilirim." dersin, olur biter.

ha boyle bi dalavereden olumlu sonuc cikar mi? dalavere yapmasan da sonucun olumlu ihtimali yok. en azindan para kasada kalir (lafin gelisi, borc fazla artmaz diyelim)

dominic molise dedi ki...

bi menajer ucreti limiti koyabilirsin.
-kiralik oyuncularda oyuncunun yillik kazancinin %10'unu asmayacak,
-bonservis verilen oyuncularin bonservisinin %5'inden fazla olmayacak,
-yeni kontratlarda yillik 1 ml euro limit.

ve tabii ki bunu kamuoyuyla paylasirsin.

BJK4EVER dedi ki...

E.Kocadag 6 transfer yapmak istiyoruz demis. Asgari olarak lazim olan:

- yedek stoper
- as sagbek
- as 8 numara (aslinda 2 tane ama 1 diyelim)
- sag acik
- forvet
- yedek forvet

Bu listeyi yaparsak Atiba, Ljajic, Tore, Utku, Umut, Guven, Larin'in simdilik kaldigini dusunuyoruz. Bu durumda bile gayet dar bir kadro ortaya cikiyor. Takimdan ayrilanlar:

- Montero
- Rosier
- Dorukhan
- Mensah
- Ghezzal
- Aboubakar
- Cenk (sakat)

Gecen seneden bile dar bir kadro dusunuyoruz. Sadece kiraliklar donup takima katilacak hepsi bu.

Yonetim Larin'i satmayi dusunmuyorsa boku yedik demektir, mis gibi bir sorunumuz daha ortaya cikacak 1 sene icinde. 10 milyon euro degerinde bir adam bedava ucup gidecek ya da senelik 3 milyon euro baglayip yatmamasi icin dua edecegiz. Rosier, Ghezzal transferlerine giremedim bile, onlari zaten unutalim. Gelecek sene 6 tane agir CL maci oynayacagimizi dusunursek ve Vida, Josef, Atiba gibi oyuncularin 1 sene daha yaslandigini dusunursek devre arasi geldiginde sezonu kapatmis bir durumda olmamiz baya yuksek ihtimal.

Barreto dedi ki...

@4ever anladığım kadarıyla hocanın planlarında Serdar Saatçı, Boyd ve Hasic (evet sakat) de yer alıyor. Ayrıca bahsi geçen 6 transfere ilave olarak bir son dakika kiralaması daha olacaktır diye düşünüyorum. 6 iyi transfer aslında yeterli olur. Ama bu sene de geçen sezon gibi tutturabilir miyiz kolay değil.

Fakat asıl sorun hoca zihinsel olarak bayağı yıpranmış, bu sağlam kontrattan ve kupalardan sonra, yorgunluk ve doyumla nasıl tekrar başarılı olacak bilemiyorum. Bu sezon nadasa kalacak gibi.

GeceGezgini dedi ki...

@Barreto;

Hocanin motivasyonu konusunda acikcasi tam tersini dusunuyorum. Sanki surec boyle oldugu icin, hoca istediklerini aldigi icin ekstra motive olacaktir diye tahmin ediyorum. Umarim oyle de olur :)

can dedi ki...

Aziz, Koc'a sallamis, vermis veristirmis. GS'de on koldan muhalefet aportta bekliyor. Bizde yonetim kendi kendine kriz cikarmasa isimize bakabilecegiz.

Arada burada 4ever basta olmak uzere taraftara sallayanlar oluyor ama aslinda taraftar olmasa Besiktas koca bir sifir. Camiamizin ve dolayisiyla yonetimlerimizin icleri o kadar bos ki yonetmeyi de muhalefeti de yapmak taraftara kaliyor. Bu arada bir suru sacmalik da yapiyor tabii ki taraftar ama bunun suclusu taraftar degil ki, yonetme ve muhalefet etmeyle yukumlu olup, o yukumluluklerini yerine getirmeyenler. Bu arada camianin ve yonetimin onde gelenleri ne yapiyor? Sosyal medya trol hesaplari ve medyadaki kalemsorleri araciligiyla birbirlerinin kuyusunu kaziyor. Besiktas kongre yapisini duzeltmek (demokratiklestirmek) birinci hedef olmali.

can dedi ki...

Bu arada belki Vida'nin Euro 20'den sonra talibi cikar de satilir diye bir umitle Hirvatistan Iskocya macina baktim. Ben scout olsam ve Vida hakkinda rapor duzenlesem, duzenleyecegim raporu ilgilenen takima degil Hirvatlarin teknik direktorune gonderirim, abi niye bunu oynatip kariyerinle oynuyorsun diye. O derece. Iskoclarin butun ataklarinda basrolde Vida. Ayagi kaymalar, kafa topuna cikamamalar, adam kacirmalar...Bir gun Vida'yi kakalayacak bir keriz bulma sansimiz Vida'nin golculugune duaci. Ispanya'ya punduna getirip bir tane sikistirsa kornerden kafayla filan. Kahpe kader yuzumuze ne zaman guleceksin, ah bu ele bir joker ne zaman vereceksin.

BJK4EVER dedi ki...

Vida'nin EURO 2021 performansi hic umrumda degil, satilmazsa da satilmasin. Gecen sene catir catir oynadi mi? Evet. Ligin en iyi stoperimiydi? Atilla Szalai ile birlikte evet. O zaman basimin ustunde yeri var. Maasi hala fazla, ama maasini makul bir seviyeye cekip 3 yillik imzalasak sahane olur.

Gecen sene catir catir oynamis, performansi da hic belirli bir seviyenin altina dusmemis bir oyuncuyu almamak kerizlik oluyorsa ben keriz olayim seve seve.

Taraftarimizda garip bir pahali/yildiz futbolcu dusmanligi var. Hulk'u da istemiyorduk sakat, yasli, pahali vs diye, gorduk iste bitik Hulk'u. Gittigi takimdaki istatistikleri 24 mac 9 gol 5 asist. Yildiz dusmanligi yapmayip sikimsonik evladimizi alacagimiza Hulk'u alsaydik lig de daha kolay gecerdi, su an da Ghezzal ve Aboubakar'in yerini nasil dolduracagiz diye bu kadar kara kara dusunmezdik.

Huzeyfe dedi ki...

@4EVER

Beşiktaş taraftarı adına yaptığın genellemeler çok yavan, kusura bakma. Gerçekten yıldız/pahalı düşmanlığı mı var? Havaalanında futbolcu karşılama organizasyonlarını bir gözünün önüne getir. Beşiktaş taraftarını eleştireceksek, yerli/isimsiz oyuncuyu gereksiz baskıladığı için eleştirebiliriz.

Vida’ya gelince, benim hayatta izlediğim en vasat stoperlerden biri. Akmaz kokmaz, boyu kısa, hava toplarında vasat altı, alan savunması vasat altı, sert, duran topta gol atar. Adı Vida olmasa, Hırvat milli takımında oynamasa kimse dönüp yüzüne bakmaz. 4 milyonu bırak 400 bine satın alınırdı geçen 3 senede gördüğümüz performans.

Hulk’u da burada istemeyenler olduysa bile (ben dahil), ortalama taraftarın ağzının suyu akıyordu.

Hasta ti dedi ki...

Vida balerin gibi, dönüyor, zipliyor, saçları uzun, gorsel bir adam. Zaten o yüzden bizde, sivok'tan iyi, geri geri koşarken...

can dedi ki...

@huzeyfe +1000
Vida'nin Zapo'dan herhangi bir artisini gormedim bunca yildir. Vasatligin vucut bulmus hali. Ayrica da en kaale alinan yerlerde Welinton yilin altin karmasina secildi, Vida degil. Vida veya Welinton'un altin karmaya secildigi ligimizin stoper kalitesine dair baska soylenmesi gereken bir sey yok.

@hasta ti
O kafasindaki killara sac mi diyorsun? Hayatini uzun sacli gecirmis bir insan olarak hakaret olarak nitelendiriyorum bu sozlerini :)

GeceGezgini dedi ki...

40 gundur tek bir imza yok. Heralde yine motor kuryeleri maviliklere surecegiz :)

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Benim icin ayni kapiya cikiyor zaten.
Vida'yi begenme tamam da onun yerini dolduracak adami da 1-1.5 milyon euro'ya bulamiyorsun. Zapo, Escude, P. Franco vs diye baslarim bu liste uzar gider. Gecen sene Montero vardi, Vida'yi kadrodisi birakmak icin neler denediler kapti formayi catir catir oynadi iste.
Su son 10 sene Marcelo ve belki Tosic haric hangi ucuz stoper faydali oldu ki? Ki Marcelo'nin capini da zorluk seviyesi yuksek maclarda gorduk zaten. Tosic ile iyi, ucuz bir ikili oldular ama zor maclarda cuvalladilar.

Vida'yi gonderip bonservissiz, 1.5 milyon euro maasla ayni seviyede adam bulacagimiza inansam ok derim de oyle bir ihtimal yok bence.

En iyisi Via'yla 2 milyon euro bandinda bir maasla 3 sene imzalamak, seneye Welinton-Vida ikilisiyle devam etmek. Niye israrla yabanci stoper (simdi de Hoedt ismi cikti ortaya) ariyoruz onu da anlamiyorum. Vida-Welinton ikilisi iyi oturdu, oynadigimiz oyuna uygun. CL'de follos olacagiz o ayri, ama ona zaten care yok. Ligde oynadigimiz oyunu iyi oynuyorlar bence. Arkalarina ucuz bir yabanci stoper (ucuz ama) yerlestirip 4. stoper olarak Necip/S. Saatci ile devam etmek lazim.

Alex Teixeira da niye gundeme geliyor onu da anlamiyorum. Gecen sene oynadigimiz oyunla uzakten yakindan alakasi yok. Tam bir 9.5 numara kendisi, hatta Talisca'dan bile daha az orta alan oyuncusu bu adam. Alirsak orta sahayi dusurecek, sol aciga falan koyup murdar edecegiz belli.

Insallah Ghezzal olur ama. 6 milyon euro bonservis 3.5 milyon euro maas deniyor. Maas fazla ama Ghezzal 2.5-3 seviyesine kadar iner, onda sikinti olmaz. O seviyeleri de alsin zaten, hak etti. Bonservisi de daha fazla dusmez. Ligin seyrini tek basina degistirmes o seviyedeki bir adami daha ucuza kolay kolay bulamazsin. Oturmusken almak lazim her turlu. Bunun icin Ersin ve/veya Larin satilacaksa, Rosier'den vazgecilecekse o da olur bence.

------------------Mert-------------------

Rosier----Welinton----Vida-------N'Sakala

------------------Josef----------------

Ghezzal---Salih-----Fernando------Kenan Karaman

-----------------Mitrovic--------------------

Gayet guzel olur boyle.
Teixeira'ya yer yok, gerek de yok. Larin'le uzatmak (makul sartlarda) mumkun olursa uzatilsin, ama olmuyorsa 1 sene tutup bedavaya gondermek akil kari degil hicbir sekilde, uce bese bakmadan gondermek lazim az-cok birsey kazanabiliyorken.
Kenan'i iyi bir organizasyon icinde gormek lazim, milli takim oyun tarzi hakkinda fikir verse de bence verebilecekleri hakkinda fikir vermedi. Bu milli takimda Caglar, Burak dahil herkes kotu gozuktu zaten.

beagle dedi ki...

Sergenin stoper istediği çok net. 2. önlibero da sahada olur.
Mert/Utku
Rosier Vida/Wel. Transfer Ridvan/Nsak.
Josef Atiba/Transfer
Ghezzal Salih/Oguzhan/Tex. Kenan/Nkudu
Costa/Transfer
gibi bir sezon görünuyor.

Olayi Costanin formu ve 2. forvet transferi belirler

Emrah D dedi ki...

Bayağı uzun bir yazı yazmıştım, sonra başka bir yere kaydetmeden göndere bastım ve tarihin karanlık sayfaları arasında kayboldu. Aynı uzunlukta yazmayı yüreğim kaldırmaz özetini yapacağım. Yazıda geçen sene hangi mevkide kim ne kadar oynamış, bu sene o mevkide kim ne kadar oynar diye bir değerlendirmede bulunacağım. Geçen sene Beşiktaş Avrupa Lig ve Kupada toplam 47 maç oynamış, bu maçların 3 tanesi de 30'ar dakika uzatma görmüş ve böylece uzatmalar hariç 4320 dk futbol izlemişiz. Açıkçası izlemesi bile yordu uzun bir sezondu. Önümüzdeki sezon Avrupa ve Kupa'daki başarı durumumuza göre 50-55 maç yapacağımızı düşünüyorum.

Kale: Ersin ve Utku bu seneyi götürdü, bence Ersin kimilerinin değerlendirdiğinden veya basit istatistiklerin gösterdiğinden daha iyi bir kaleci, özellikle de bizim oynadığımız tarz oyuna uygun bir kaleci. 1 milyon TL maaşı var ihmal edilebilir miktar euro ediyor. Muhtemel bir satıştan gelecek paranın sadece 1/3'ünün limite ekleneceği ve benzer kalitede bir kaleciye 2 milyon euro bonservis/imza parası ve 1 milyon euro maaş vereceğimiz düşünülürse zaten sırf limit konusunda kafa kafaya gelmesi için 12 milyona satılması gerekiyor. Yani 12 milyon altına satılmasın üstüne bir düşünülür, ki iyi düşünmek lazım zira iyi paraya satıp yerine başka kaleci alacak bile olsak yerli kaleci havuzu belli iyileri ucuza almak zor yabancı sınırından ötürü bir mevkiyi daha yabancıyla kapatacak olmak da iyi değil.

Yedek kaleci olarak Utku idare etti, fakat Ersin'in 2 katından fazla kazanıyor yani yedek kaleciye verebileceğimiz ideal maaşın 3 katını alıyor diyebiliriz. Yıllık 750-800bin TL almaya razıysa kalsın, yoksa yerli yedek kaleci bulmak çok zor değil. Eğer hocalar Emre yedek kaleci olmaya henüz hazır değil diyorsa Bursaspor'un genç ve bana göre gelecek de vadeden as kalecisi Ataberk boşta, Giresunspor'un as kalecisi Onurcan da boşta, Karagümrük'ün geçen sene 1.ligden çıkarken as bu sene yedek olan kalecisi Aykut da boşta. Bu üçü ve Utku'dan hangisi en az maaşa razıysa gelsin.

Stoper değerlendirmesi birazdan!

Emrah D dedi ki...

Stoperler: Kuruntum olduğuna inanmak istemediğim taktik durum var gibi geliyor. Yüksek maaş alan her durumda oynatmak isteyeceğimiz ana stoper Vida, takım ön alanda oynarken üst düzeye çıkan geride kabul ettiğimiz oyunda berbat Welinton, ve oyunu geride kabul ettiğimiz zaman Welinton yerine oynayacak Montero.

Vida Kovid olduğu 4, cezalı olduğu 1 ve dinlendirildiği 2 maç hariç sadece 4-1'lik Konya maçından sonra kesik yemiş, yani ligde oynayabileceği neredeyse her maçta oynamış. 2 defa 75. dakika civarı sakatlanıp çıkmış. Seneye de en az bu kadar (sakat cezalı formsuz olmadığı her ciddi maç) oynamasını beklerim.

Welinton 2 kart cezalısı 1 sakat, 3 maçta da nispeten daha geçiş oyunu oynayacağımız için taktik kesik yemiş. Sakat olduğu Başakşehir ve sarı kart cezalısı olduğu Galatasaray maçları acaba Allah yüzümüze gülüp denk mi gelmiş, yoksa Hoca yine keser miydi bunu bilemeyeceğiz. Fenerbahçe ve Karagümrük maçlarında kesik yeme sebebi belki önceki maçları kazanmamız ve kazanan kadroyu bozmama isteğiydi, belki cidden oyuna göre 2. stoperi seçtik (ben buna inanmak istiyor ve inanıyorum). Seneye kupada 3-4 ligde de kapanan rakiplere karşı yapacağımız takriben 30 civarı maçta oynamasını beklerim.

Montero diğer iki stoperden birinin eksik olduğu maçlarda ve oyunu geride kabul edip geçiş oyunu oynayacağımız maçlarda oynamış. Ligin 2. yarısında taktik sebeple hiç oynamayıp sadece Vida/Welinton'dan biri sakat/cezalı olunca oynamış. Burada ben hocadan farklı tercih yapardım. Bu tarz önde oynamaya çalışan takımlara karşı ilk yarıda Montero'nun oynadığı 6 maçta (Başakşehir, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Alanya, Galatasaray, Karagümrük) 15 puan almışız. 2. yarıda aynı takımlarla yaptığımız maçların hiçbirinde Montero oynamamış ve 7 puan almışız. Tek faktör Montero/Welinton tercihi değil ama etkisi vardır. Önümüzdeki sene bu roldeki stoperin 6-12 Avrupa 3-4 Kupa 8 Lig toplam en az 20-25 maça çıkmasını öngörüyorum.

Montero yerine gelecek stoperin en azından yakın seviyede topla ilişkisi olmalı, biraz yavaş da olsa geride kabul edeceğimiz zaman oynayacağı için dert olmaz, hava ve çevre hakimiyeti yüksek olmalı. Taban olarak Roco'nun top tekniği iyi olanı bile bizi kurtarır. Caulker gelse olurdu mesela ama Fener aldı.

Juan Jesus: Bu role vereceğimiz dakika ve maaş bu kariyeri kesmez, yoksa iyi olurdu.
Andrea Cistana: Sakatlıktan iyi döndü, Montero'dan sadece 2 yaş büyük gelişime değer kazanmaya açık ama bize düşmez Serie A papazları kapar.
Robin Yalçın: Hava topu zaafı olmasa aslında fena seçenek değil hem hesaplı hem Türk ama maalesef boydan kaybediyor.
Kaan Ayhan: Ljajic'le takas etmiyorlarsa (bonservisin 1/3'ünün limite eklendiği bu sistemde takas kullanılmalı) bonservise para bulmamız zor, kiralık işine ben sıcak değilim. Oyuncu olarak bakınca tartışmasız iyi olur hatta Vida'yı iç rahatlığıyla satabiliriz.
Miha Mevlja: Topla ilişkisi Montero'ya yakın, 30 yaşında yani gelişmesi zor ama defansif olarak boy pos hava çevre hakimiyeti olarak Montero'dan daha iyi oyuncu. Bonservisi elinde. Bence bu role en iyi gidecek seçenek.

Necip: Diğer 3 stoperin 2 tanesinin sakat olduğu 3 maçta Necip oynadı, bu maçların ikisi Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarıydı ve 3'ünü de kazandık. İL GRANDE KAPİTANO.

Son olarak Erdoğan Kaya ve Serdar Saatçi 15'er dk oyuna girmişler birer kere kupa maçlarında. Alpay Çelebi kiradan dönmüş olacak, bunlar içinden biri kalır adam kıtlığında veya kupa maçlarında filan A takım tecrübesi edinir az buçuk. Ben olsam U19 maçlarında oynayabilecek birini tutar A takımla idmanlara çıkarırdım, oynamayacakları haftalar (yani çoğu hafta) en azından U19 takımla maç temposu olur. Doğum tarihlerine göre Serdar seneye de U19, Erdoğan da 2 tane U21 oyuncu kontenjanından kurtarıyor. Alpay'ın sakatlıkları talihsiz oldu oynayabileceği bir yere gitmesi lazım. Ha üçünden biri demin tarif ettiğim 3. stoper rolünü kıvırabilir derseniz bir transfer zorunluluğundan kurtulmuş oluruz harika olur.

Bekler bir sonraki yorumda!

Mayor dedi ki...

Hollanda 2.liginden 20 yaşindaki Elayis Tavşan'ı almışız. Tam bir Erdal Torunogullari transferi gibi gozukuyor.
Boş çikacagini sanmam ama 1.5 milyon euro bonservis biraz fazla geldi.
Umarim Sergen şans verir.

Basar dedi ki...

@Mayor

Tamam Tavşan'ı alalım ama o 1,5 yüzünden de Ghezzal'ı kaçırmayalım. Bir de o bölgede zaten oyuncu bolluğu var...

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi transfer sikesi vs deniyor ya, asil transfer sikesi bu tur transferlerde oluyor bence.
Bu arkadasin transferini hicbir mantigi yok. Ben izlemedim ama NEC taraftari bir arkadasa sordum. Kendisi baya egolu, topla inanilmaz oynayan, bencil herifin teki. Ve asil cikisini sag acik iken serbest 2. forvet olarak oynamasiyla yapmis.
Kendisinin takim icin onemli oldugunu, ama 1.5 milyon euro'nun baya ucuk bir rakam oldugunu ve bu paranin piyango oldugunu soyledi. Bu arada Hollanda 2. liginin seviyesinden bahsetmeme gerek yok. Ajax, PSV'yi gectim Twente, Heerenveen, Vitesse, Groningen gibi scout isinde baya iyi takimlarin bu oyuncuyu dusunmemis olmasi da tesaduf degil.

Simdi bizim acimizdan degerlendiriyorum. Bu arkadas en iyi donemini 2. forvet olarak gecirmis. Biz 2. forvetle oynamiyoruz, o bir. Ikincisi, bu tur oyuncular genelde takimin en pahali, kilit oyuncusu oluyor. Bu arkadasin Besiktas'in 9.5 numarasi olma potansiyeli var mi? Varsa da bu adami 1.5 milyon euro'ya alabilirmisin? Hadi sag acik olacak diyelim; bu arkadasin oynadigi mevkiye yabanci gelecek, G. Tore uzatilmak isteniyor ve bunlarin arkasinda 2 tane potansiyelli arkadas (Atakan, Hasic) daha var. Butun bunlarin arasinda forma sansi bulacak mi? Muhtemelen ilk takimda sure bile alamayacak, devre arasinda bir 2. lig takimina kiralanip kaybolacak. Bu arada olan bizim paralara olacak, birilerinin cebi sisecek.

Sadece bu arkadas degil, Hollanda'li aldigimiz zenci arkadas da tam bir komedi. Bu adamin Besiktas'a geldigine o kadar sasiranlar oldu ki, ana akim spor medyasinda yer buldu. Ahanda linki:

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=389869

Bunlarin toplayinca, Erdal Torunogullari'nin varligini da dusununce insanin burnuna cok pis kokular geliyor. Hadi biz yine iyimser olalim, ama bu 2 arkadas da 99% ihtimalle 1 sene icinde kaybolacak ve Besiktas formasini 3 resmi macta bile giyemeyecek.

Emrah D dedi ki...

Elayis bir kaç senedir takip ettiğim bir futbolcu, Töre tarzı skora katkı yapan sol ayaklı sağ kanat fakat öyle aman aman bir oyuncu değil. Kontratı bitiyor olsa düşük maaşla bir zar atalım bakalım diye alınır fakat 1buçuk bonservis vermenin hiç bir açıklaması yok. Şöyle karşılaştıralım aynı ligde aynı takımda Elayis'in 20 yaş sezonunda yaptığı skor katkısının (3065 dakikada 19 gole katkı) fazlasını Ferdi 18 yaş sezonunda yaptı (3077 dakikada 21 gole katkı). Hollanda ikinci ligi ofansların iyi defansların zayıf olduğu sen ben bir sezon oynasak gol+asist 10'u geçebileceğimiz bir lig.

Bu tarz gurbetçi kanat oyuncusu düşünülüyorsa Tunahan Taşçı da Samed Onur da şu anda boşta, yanlarına bonus olarak bir de orta saha Cem Türkmen'i alırsın üçünün toplam maaşı Elayis kadar olur bonservisleri de sıfır olur 1 yerine 3 zar atmış olursun.

Vaktiyle (2 sene önce) bonservissizken kulübe Elayis iyi fırsat olur diye ulaşmaya da çalışmış (emailden linkedine her bulduğum insana her bulduğum yerden şu oyuncuyu alalım diye tacizlerim sonucu bir çok yerden bloklanmış olduğumu tahmin ediyorum) bir insan olarak şu anda bu transferin aşırı karşısındayım. Tutma ihtimali yok mu var, tutup as oyuncumuz olabilir ama 1buçuk bonservis bu ihtimalin karşılığı değil.

Mayor dedi ki...

Bencede bu transferde en az bi 500bin sakal parasi var.
2012 de Arsenal Reserve den Oguzhani 500bin bonservisle almistik bu adamin ederi max 1 milyon.

Emrah D dedi ki...

Beklerde kalmıştım oradan devam:

Sağ bek: Rosier 5. haftada geldikten sonra Kovid olduğu 1 kart cezalısı olduğu 2 maç hariç bir tek bir kupa maçında dinlendirilmiş, 37 maça 11 çıkmış. Oynamadığı 2 Avrupa 1 Kupa ve 7 Lig toplam 10 maçın 7 tanesinde Necip, 1 tanesinde (masmalesef) Lens, 2 tanesinde Dorukhan oynamış (Necip birinde mecburi stoper diğerinde cezalı).

Benim dikkatimi çeken bir detay, İL GRANDE KAPİTANO Necip'in bu 7 maçta 5 asist yaparken Rosier'in 5 asiste ulaşmak için 24 maça 11 başlaması gerekmiş. Pek popüler bir fikir olacağını sanmıyorum ama Sporting'le anlaşamazsak bence seneye as sağbekimiz Necip olsun hem bir mevkiyi daha Türk oyuncularla kapatmış oluruz. Dorukhan makul bir sözleşme kabul edecekse o da bir fikir bir opsiyon olabilir ama çok sıcak değilim gitmeyi kafaya koyan kalmasın.

İşin kötüsü piyasada boşta iyi Türk bek yok, Sassuolo başkanı beyin kanaması geçirip Ljajic/Vida karşılığında Kaan/Mert vermeyeceğine göre yeterliyse Kerem Kalafat'ı değilse boştaki Furkan Şeker'i yedek yapıp Necip'i de as sağ beke yazacağız.

Yok illa yabancı olsun ama Sporting Rosier'i vermiyor dersek de Stefano Sabelli veya Jacob Murphy boşa çıktı onların birine çökersek götürebilir bizim sağ tarafı. Ben yine de Necip ve bir yerli yedekle devam etme taraftarıyım.

Sol bek: N'Sakala'nın cezalı Rıdvan'ın sakat olduğu Gençlerbirliği maçında oynayan Dorukhan hariç maçların 2/3'ünü N'Sakala 1/3'ünü Rıdvan oynamış. Bu konuda bulunduğum ortamlarda Rıdvan'ın daha çok tercih edilmesi gerekliliği konsensüs. Bir kaç yerde çeşitli defansif istatistiklerle ofansif Rosier'in karşı bekinde defansif N'Sakala'nın oynamasının mantıklı olduğunu savunan fikirler gördüm. Öte yandan bence istatistiklerle kolayca ölçülemeyen ofsayt bozarak pozisyon verdirmeme gibi futbol aklı gerektiren defansif özelliklerde Rıdvan daha önde.

N'Sakala'ya transfer teklifi var deniyordu ben olsam düşünmeden satardım. Rıdvan'ı ilk tercih yapıp yedek olarak da mesela Bursaspor'un bu sene as sol beki olan şimdi boşta olan Onur'u alırdım. Antalya'dan Eren'in kontratı bitiyordu ama yeni uzattılar.

Yabancı kullanalım diyorsak Atalanta'da Arkadiusz Reca, PSV'de Michal Sadilek, Rapid Wien'de Robert Ljubicic bu tercih sırasına göre makul fiyatlara satın alınabilir. Boşta işe yarar adam pek yok.

Bir dahaki sefere 6-8 numaralar incelenecek!

Barreto dedi ki...

Uzun değerlendirmelerin için, eline, zihnine sağlık @disco. Necip'in istatistikleri gerçekten ilginçmiş.

Emrah D dedi ki...

@Barreto

Daha uzun olarak hepsini tek posta yazmıştım sonra kaydetmeden göndere bastım ve site yuttu oturdum parça parça baştan yazdım bir de :D

Sağ bek 11 başladığı 7 maçta 11 puan 1.57 ortalama (ki bu 7 maçın içinde Ghezzal yetişmediği için 3 maçta 7 puan kaybettiğimiz Antalya-Konya-Gençler maçları da var)
Stoper başladığı 3 maçta 9 puan
Orta saha başladığı 10 maçta 20 puan

Puan kaybettiğimiz maçlarda sonradan oyuna girdikleri ve sağda Ghezzal solda Larin düzenine geçmeden önceki kaybedilen puanlar olmasa sanırım takımın maç başı puan ortalaması en yüksek oyuncusu çıkabilir.

dominic molise dedi ki...

acilin cok bos zamanim var, kadro yapmaya geldim. oncelik siralamasina gore yazacagim.

1. vida, josef, guven. kontrat imzala, teklif varsa sat. !!1birbirbir!!!
2. larin, ljajic sat sat sat. yoksa teklif kontrat imzala. !!
3. ghezzal, rosier'i sonuclandir.
4. yerli transferleri kovala
5. lens, douglas. kontrat feshi ya da B takim. kiraya versen ne olcak sanki.
6. oguzhan, nskala, kartal, kerem, umut. ya sat ya kontrat imzala.


sonrasina transfer sezonunun son haftasi.



dominic molise dedi ki...

transferde oncelik balkanlar, almanya ve iskandinavya lutfen. ozellikle portekiz'den uzak dur. ispanya'dan kosarak kac. ingiltere'yi bosver.
fransa'nin vasat takimlarinin birinden afrika kokenli bir DM
almanya'dan bir stoper
iskandinavya'dan bek ve CM
balkanlardan bi forvet ve acik.

BJK4EVER dedi ki...

Hollanda basinina gore Bruma icin teklif yapmisiz opsiyonlu kiralama olarak. PSV hicbir sekilde istemiyor adami, tamamen patladi. Maasi 2 milyon euro imis ama brut mu net mi anlamadim, ama brut olmasi daha mantikli, net olarak 1 milyon euro'dan biraz fazla. Mantikli bir kiralama olur o acidan. Gecen sene Olympiakos'ta baya mac oynadi ve iyi istatistik yapti, ama 7 milyon euro'luk bedel tuzlu gelmis adamlara.
Maliyet acisindan asiri mantikli geliyor, CL'de de kendini gostermek isteyecek ama ne kadar ihtiyacimiz var emin degilim. Ghezzal'in yerine aliniyorsa sacma, hem kalite hem oyuncu tipi olarak alakasi yok. Larin'in yerine gelebilir, ama ondan da cok farkli profilde bir oyuncu. O sekil oynayan N'Koudou var zaten.
Maliyet olarak mantikli olsa da gereksiz gibi duruyor. Onyekuru icin de aynisi gecerli, hatta o maliyet acisindan da pek mantikli olmayabilir.

Bu ismi gecen oyunculara bakarsak yonetim mantikli bir yol cizmeden menajerler kimi oneriyorsa, hangi oyuncu ucuz/kiralik olarak varsa ve hele ki ligimizi taniyorsa salca oluyorlar. Scouting, dusunulmus kadro muhendisligi namina hicbir emare yok. Hayirlisi bakalim.

Cihane dedi ki...

Ghezzal konusunda ben emin değilim. Tamam iyi topçu ama sistemin baya bir ekmeğini yedi. Bonservisi ile alınacaksa ok yoksa 3 milyona kiralamanın manası yok. Gs alsın oynarsın.

yilmaz dedi ki...

@Cihane katılıyorum

Ghezzal harika bir sezon geçirdi ve bizi şampiyon yaptı. Lakin o bizi şampiyon yaparken biz onu bu sezon da kadroda tutacağımızın hesabını yapmadık. Şu anda takımın çok acil bir santrfor ve bir skorer orta saha ihtiyacı var. Bu mevkii'ler için adı geçenler Costa ve Texeira. Oyuncuların iyiliğini kötülüğünü tartışmıyorum ama, bu iki oyuncunun toplam maaşı konuşulanlara göre minimum 5-6 m€. İstedikleri imza paraları ve bonuslar da cabası daha. Ghezzal'e de 4m€ bonservis + 2.5m€ maaş versek bile sırf üç oyuncu için yapacağımız harcama tüm limitimizi bitirecek.

Ben kanat oyuncularını piyasada kıtlık olan bölge olarak görmüyorum. Eğer Ljajic'i gönderemezsek onu oraya kaydırabilir ve kenardan oyun kurucu rolünü ona verebiliriz. Alternatif olarak, süratli bir sağ kanat oyuncusuyla (Belki NKoudu ile) onu yedekleyebiliriz. Maçların durumuna göre tercih değişilir. Ghezzal için GS ya da başka bir takımla sidik yarışına girmeyi hiç istemem.

Larin'i satamayacağız gibi göxüküyor. Sözleşme de imzalamıyor. Bu durumda yine bir bonservissiz ayrılık olacak söz konusu. Bu hikayede diğerlerinden farklı olan Larin'in cüzi bir bonservis ile alınmış olması ve bu sezon tahmin edilenden fazla katkı yapmış olması. Bence şartlar ne olursa olsun oyuncuyla köprüleri atmamak lazım.

Lens'ten her ne kadar umut yoksa da, Boyd'dan 3-5 bişey koparabilmek lazım. Hem maaşı düşük hem yaş itibariyle potansiyeli var. Biraz yoğunlaşmak lazım. Artık Sivas mı olur, Braga mı olur, orasını bilemem. Ama Boyd'u bedelsiz göndermemek gerekiyor.

Hocanın Texeira'yı istemesi ve Salih Uçan transferi, sanki tekrar 4-2-3-1'e döneceğimizi gösteriyor. Bu demode dizilişi çekilebilir yapacak tek şey kanat oyuncularının ceza sahasına sık sık girmeleri. Yoksa Babel ve Quaresma'nın ortalarının Love'un kafasına çarpmasını beklediğimiz günlere döneriz.

BJK4EVER dedi ki...

Ghezzal alinmasin gorurum ben seneye onsuz isleyen sistemi. Ghezzal sistemden faydalanan degil, aksine sistemi isleten adamdi.

Talisca ve Quaresma icin de oyle deniyordu, onlar gidince gorduk. Cok top kullaniyor, egoist, takim oyununu vs bozuyorlar, ama onlar gidince gorduk ki takimda kalitesiz basi kesik tavuk gibi gezinen oyuncularla sistemsizligin dibine vurup bok gibi bir takima donmusuz. Megerse onlar sistemsizlige yol acmiyormus, sistemsizligin gozukmemesini sagliyormus. Buradan takimin taktiksel anlamda anasini siken Senol Gunes'e tekrar selamlar, milli takimin anasini sikmeye devam etsin bize yaklasmasin.

Ghezzal gecen sene 8 gol 17 asist yapmis. Kisisel becerisiyle attigi goller var, muhtesem uzun paslari var (orta dersen ayip etmis olursun), duran toplar da kremasi. Sirf onun duran toplari sayesinde kac puan aldik bir bakmak lazim.

Sistemi benim gozumde isleten en degerli kilit parca Ghezzal'di, digerleri ondan faydalaniyordu, ozellikle Larin.

Transfer haberleri beni mutlu etmiyor. Ghezzal'e butce yetmeyebilir. Ama keske gundeme gelen oyuncular Ajax'e gitmek uzere olan Berghuis, Yarmolenko olsaydi. Keske Alex Teixeira, Bruma, Onyekuru hic gundeme gelmeseydi. Bu transfer haberleri gundeme geldikce kadro muhendisligine dair bir fikrimizin olmadigi, gecen sene oturan sistemin de tesaduf oldugunu dusunuyorum. Butceye kim uyarsa, kimin bonservisi yoksa veya kim kiraliksa, musaitse salca oluyoruz.

Teixeira tipik bir Brezilyali. Top rakipteyken tembel, orta sahayla alakasi yok, top ayagina geldiginde yetenekleriyle cok is yapar ve istatistik de kasar. Ne kadar boktan sistemsiz bir takima gelirse gelsin istatistigini her turlu yapar. Ama forvet arkasinda Teixeira, sag kanada da sadece hiziyla is yapacak, ceza sahasina 10 macta 1 kere girecek, bol bol top ezip seneyi 3-5 gol ve bir o kadar asistle kapatacak bir adamla seneye husran olur. Forvet de bu egoist oyuncularla 10 golu gecmez, Larin parlak bir sezonun ardindan eskiye donder.

Yarmolenko+Fernando Martins+herhangi vasat ustu bir forvetle gecen seneye yakin bir kadro gayet kurulur bence.

GeceGezgini dedi ki...

Quaresma konusunda degil ama Ghezzal konusunda BJK4ever'a katiliyorum.

Larin'e hatta Rosier'e sistemin ekmegini yedi diyip, yerlerini benzer profilde adamlarla ikame edebiliriz.

Ancak Ghezzal gibi, Aboubakar gibi hem bireysel yetenegi olan ve bu sayede sorun cozebilen; hem de taktik bilgisi olan adamlari kolay kolay replace edemeyiz. Quaresma taktik disiplini olmadigi icin varligi dert yoklugu ayri dertgillerden oluyor.

Ghezzal ve Abu sisteme uyumlu ve hatta sistemin daha iyi islemesini saglayan parcalar. RPG oynayanlariniz belki bilirler; helmet+shield+boot+belt+arrow gibi tek tek baktiginda cok iyi damage veren itemlarin vardir, 300K damage vurursun; diger yanda ise bir tane set item in vardir vardir; tek tek itemlara baktiginda damage 150K'dir ama seti toplarsan 500K damage vurusun. Ghezzal+Rosier+Larin de bizim set item imiz aslinda. Bozmamamiz lazim veya bozacaksak da Ghezzal'i sabit tutup digerlerini ikame etmemiz lazim.

can dedi ki...

@4ever @gecegezgini

Ghezzal'in epic item oldugunu yadsimiyorum ama bence Rosier'in rolunu kucumsuyorsunuz. Ghezzal'in defansif eksikleri hucuma katkisini torpulemediyse bunda Rosier'in payi buyuk. Kaldi ki Ghezzal'in ortaya dogru devrildigi her pozisyonda kanattan bindiren ve Ghezzal'a alan acan da Rosier. Bence Ghezzal-Rosier tahin-pekmez, Zeki Alasya-Metin Akpinar gibi bir kombinasyon. Elimize bir kere gecmisken birakmayabilsek keske.

Emre Toraman dedi ki...

Ghezzal'i bence 2 ayrı dönemde değerlendirmek gerekli: Aboubakar satışa geçmeden öncesi ve sonrası.

Aboubakar satışa geçmeden önceki dönemde Ghezzal daha çok gizli kahramanlardan biri rolündeydi. Ghezzal mi daha önemli Larin mi diye tartışabilirdin mesela. Ben bu dönemin en tarif edilebilir omurgasını Aboubakar-Josef-Rosier-Rıdvan olarak görüyorum. Bu 4 oyuncuyu sabit tutup etrafındakileri değiştirmek mümkündü bence bu omurgada.

Aboubakar satışa geçtikten sonraki dönemde ise "Ghezzal ve arkadaşları" oldu bence takım omurgası. İnanılmaz bir aidiyet ve liderlik gösterdi. Tekrarlanabilir bir durum olduğunu düşünüyorsak tabi ki tüm bütçeyi basalım ama oyuncu üzerine takım kurduğumuzun farkında olup diğer parçaları mutlaka buna göre kurgulayalım.

BJK4EVER dedi ki...

@can,

Haklisin, ama ikisi arasinda temel bir fark var bence. Cigersiz, teknigi vasat ustu bir sagbek cok rahat bulabilirsin. Ama 10 gol 20 asist civari uretim yapacak bir kanat bulamazsin. Bence de Ghezzal'in verimi arkasinda bindirecek bir bek yerine sabit, onu 1'e 1 birakmayacak bir bek olunca duser. Karsi kanatta uzak forvet yerine cizgiye yapisan bir kanat olunca duser. Pivot rolu ustlenebilecek, ceza sahasinda pozisyon olacak bir forvet yerine asiri gezgin pirpir bir forvetle duser.
Ama bir Ghezzal kolay kolay bulamazsin. Ama Larin yerine uzak forvet rolu ustlenecek bir adami bulabilirsin, Rosier yerine bindirecek vasatin bir tik ustu bek bulabilirsin.
O yuzden bence Ghezzal'in yeri farkli. Ama ozunde haklisin, Ghezzal'in etrafini dogru kurgulamazsan o da verimsizlesir.

Bu baglamda planlamayi iyi yapmak lazim. Basinda cikan haberler ne kadar dogru bilmiyoruz, ama Rosier icin 4 civari rakamlar konusuluyor, Ghezzal icin de Leicester 6'ya kadar indi deniyor. Maas konusuna girmiyorum, cunku Ghezzal icin 2.5-3 milyon euro civari maas normal, hele ki seneye Vida, Ljajic, Lens'in kontratlarindan cikacagimiz dusunulurse. Ama bu rakamlar dogruysa dusunmek bile sacma, direkt olarak Ghezzal'i alirsin, sonra diger mevkilere bakarsin. Ve bence bir sagbeke asla 4 milyon euro vermemeliyiz, o capta degiliz acikcasi.
Benim icin mantikli bonservis bedelleri;

Ghezzal: max 8 milyon euro
Rosier: max 2.5 milyon euro

yilmaz dedi ki...

Bence konu Ghezzal'in katkısı, aidiyeti, yeteneği filan değil. Onlarda hemfikir olmayan tek bir kişi bile yoktur eminim. Konu Ghezzal'in maliyeti. Geçen sene kiralanırken de "bir sene oynatırız gider" diye kiralanmış bir oyuncu. Onun bu senede oynamasının önü geçen seneden açılmalıydı. Şimdi önce lestır'ı ikna et, sonra kariyer sezonunu geçirmiş, son büyük transferini yapacak oyuncuyu ikna et... Olmayacak iş.

Ben alternatifini hazırda tutup, son haftaya kadar beklemek gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca Ghezzal'in sezon bittiğinden beri yaptığı Beşiktaş'ta oynamak istiyorum açıklamaları her ne kadar hoşumuza gitse de, yönetime taraftar gözünde, "bu transferi şartlar ne olursa olsun bitir" baskısı da yapıyor. Bu işte de menajerinin yönlendirmesi olduğunu düşünüyorum.

Bence öncelikle santrfor ve ortsaha problemini çözmeliyiz. Galiba da bitmeye en yakın transferler de bunlar gibi duruyor. Buradaki maliyet eğer altından kalkılamayacak boyutlarda olursa, Ghezzal transferi mucize olur.

GeceGezgini dedi ki...

Bu arada Avrupa Sampiyonasi'nda da net goruldugu gibi 5 oyuncu degisikligi hakki oyunun rengini cok degistirecek. Ozellikle maclarin cok siklastigi donemde. Bu yuzden iyi bir 11'i olan degil iyi bir 16'si olan takim one cikacaktir. Basketboldaki gibi ilk 11, ikinci 11 gibi kavramlar bile konusulabilir ileride :)

Umarim kulupler de teknik direktorler de oyuncular da kendini buna hazirliyordur. Basketboldaki en iyi 6.adam gibi futbolda da en iyi 12.13.14.vs. adamlar daha degerli olabilir ve bunu iyi yoneten kulupler one cikabilir. Ancak Turk kuluplerinin mali durumuna bakinca bu fazladan oyuncu degisikligi bizim aleyhimize olacak gibi duruyor.

Dunku macta gorduk; Mount, Rice cikiyor; Foden ve Henderson giriyor, Danimarka'da ise Delaney, Christiansen, Damsgaard cikiyor ve yerine giren adamlar yuzunden bir anda ibre Ingiltereye donuyor.


Bakalim bu kural daha nasil evrilecek ancak oyunun mekaniklerini degistirecegi acik.

Emre Toraman dedi ki...

@GeceGezgini

Normalde böyle +'lı quantum karmaşıklığında kuralları sevmem ama ben o kuralın Türkiye'de kesinlikle 3 normal + 2 U21 olarak kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Direk ilk 11'de 2 U21'le başlıyorsan da 5 normal hakkın olur ki U21'leri yedek başlatmak daha avantajlı olmasın.

Hasta ti dedi ki...

@emre toraman
kafam yandı:)

Emre Toraman dedi ki...

@Hasta ti
Çok da karışık değil ya:
Oyuna sonradan sokacağın 3 kişinin yaşı farketmeyecek, 2 kişi ise U21 olmak zorunda olacak. Çıkan oyuncunun hiç bir önemi yok. 2 tane U21'i de illa sokmak zorunda değilsin. İstersen 3 değişikle maçı bitir.

İkinci madde ise Nsakala'yla başlayayım da nasılsa Rıdvan'ı sonradan sokma kontenjanım var denmemesi için. Maça 2 tane U21 oyuncuyla başlarsan istediğin yaştaki 5 tane oyuncuyu oyuna alabilirsin. Çıkan oyuncunun yine hiç bir önemi yok.

Böyle bir kuralla hem U21'lere oynama garantisi verip götlerini kaldırmamış oluyorsun, hem de her takım iyice eşek değilse 2 tane U21'i 5-10 dakika da olsa oynatıyor.

GeceGezgini dedi ki...

Su 20 kulubun yerinde olsam ;

- Senol Gunes gitmeden milli takima oyuncu vermiyoruz

ve

- TFF gitmeden ve yabanci siniri duzelmeden liglere baslamiyoruz

ortak aciklamasi yapardim ama nerde o g.t bizimkilerde. Herkes bu kokusmus duzenin parcasi, Besiktas bile.

GeceGezgini dedi ki...

@Emre Toraman;

Cok mantikli dedigin ama hic zannetmiyorum bunu uygulayacaklarini

yilmaz dedi ki...

@GeceGezgini

- Senol Gunes gitmeden milli takima oyuncu vermiyoruz
// FB ve GS hariç bütün kulüpler "Şenol milli takımı bıraksa da bizim başımıza geçse" diye bekliyor. Maalesef bizimkiler de öyle. Futbol adına sendeki bendeki beklentiler yok kulüplerde.

- TFF gitmeden ve yabanci siniri duzelmeden liglere baslamiyoruz
// Onlarda o yürek olsa zamanında derlerdi bu lafı. O günün hamaseti için verilmiş bu karara karşı gelecek dirayet hiç birinde yoktu. Bence daha da acısı, bu karardan "konjoktür değişince" vazgeçileceğinden eminlerdi.

yilmaz dedi ki...

Türk Futbolu'nun bu rezil ve çağ dışı durumundan birinci derecede sorumlu olan kulüplerdir, TFF ikincidir benim gözümde. TFF kimi zaman kulüplerin, kimi zaman hükümetin söylediklerini yapan, maç takvimi filan şey yapan bi kurumdan ibaret zaten.

Emrah D dedi ki...

İşler güçler derken Beşiktaş'ın geçen seneki 11'ini pozisyon pozisyon inceleyip seneye ne olacak ve ne olmalı diye düşündüğüm yazı dizimin devamını geciktirdim. Bir yere yazıları yazma konulu kontratım olmadığı için rahat davranıyorum :)

6 numarada Josef beton gibi oynadı, sadece ligin rakip yarı sahada en çok top kazanan, en çok başarılı pas yapan vs futbolcusu olmakla kalmadı iki tane 3-2'lik Başakşehir maçında, bir kere 4-3'lük Fenerbahçe maçında, bir kere de 2-0'lık Galatasaray maçında tabela yaptı çok kritik maçları çevirdi. Transferi olduğunda 4. haftaydı, bu haftadan sonra 2 maç kart cezası 2 maç sakatlıktan kaçırdı, kırmızı cezasının bittiği hafta kesik yedi, 3 kupa maçında da dinlendirildi. Bu 8 lig maçının 4 tanesinde Dorukhan, 3 tanesinde Atiba, 1 tanesinde Necip 6 numarayı oynamış. Burada net bir yedekten ziyade form durumlarına, neyin daha önce işleyip neyin işlemediğine ve takımın önceki maç aldığı sonuca filan göre bir arayış durumu var.

Josef 35 maça 11 çıkmış, seneye icap ederse daha fazla da oynayabilir ama bir yaş daha alacağını da göz önüne alarak yine 35 maç hedeflemek lazım. Bu demek oluyor ki seneye yedek(ler) 15-20 maç oynayacak. Necip'i as sağ bek yapmayacaksak buraya düşünebiliriz. Keza Atiba'yı bu sene yedekte düşünürüz sanıyorum geçen sene 39 maça 11 çıkmış, bu sene burayı rahat yedekler.

8 numarada ilk 3 hafta Oğuzhan (başarılı), Dorukhan (eh) ve Mensah (berbat) denedikten sonra Atiba'da karar kıldık ve mecbur kalmadıkça Atiba'yı oynattık. Mecbur kaldığımız zamanlar sezonun başlarında birer kere Dorukhan ve Oğuzhan denesek de 8 defa Necip bu görevi aldı. Açıkçası verilen görevi yapsa bile Necip'in en verimli olduğu pozisyon bu diyemem, seneye buraya yapılacak bir transfer (Gedson Fernandes gibi), arkasında Atiba (ve kalırsa onun da arkasında Kartal) yeterli bir rotasyon olur. Burası en net transfer gereken bölgelerden birisi. Eğer Fernandes olmazsa Grenier boşta onu deneyebiliriz, aynı profil değil temposu yeter mi bilmiyorum ama kalitesi yeter sanki.

8/10 ya da inceci 8 olarak düşünebileceğimiz bölgede sürekli arayıştaydık. Oğuzhan, Mensah ve Ljajic'i çevirip çevirip kullandığımız bu bölgede Atiba bile zaman zaman şans buldu. Burayı o kadar çok analiz etmek istemiyorum zira yamalı bohça gibi herkes bir şansını denedi. Önemli olan önümüzdeki sezon ne olacağı. Bence Salih ile Oğuzhan burayı götürecek, Ljajic'e müşteri arayacağız, Mensah zaten (iyi ki) gitti. Hem Salih hem Oğuzhan'ın eksik olduğu bir dönem olursa da yine iş Atiba Kartal Necip üçlüsünden birine düşecek veya çift forvete filan döneceğiz.

Bu arada hoca Teixeria'yı burası için düşünüyor yazılıyor ama bunun doğru olmadığına inanmak istiyorum, Teixeria bizde ya geçen sene Töre'nin bir ara oynadığı gibi sahte 9 olarak veya Larin gibi kanat forvet olarak iş görür diye düşünüyorum. Josef önüne Salih Teixeria koyarsak o iş olmaz sanki.

Bir dahaki yazıda 7/11 numaraları değerlendireceğim.

Huzeyfe dedi ki...

İtalya futbola geri döndüğü için sevinçliyim. Italya ligi de yeniden yükselişte. Bence İtalyanlar taktik derinlik katıyorlar futbola ve global olarak futbolun evriminde etkileri pozitif ve çok.
Danimarka final oynamalıydı. İngiltere maçında Dolberg ve Damsagaard’ı çok erken çıkardı hocaları, kendi kendilerine kaybettiler biraz.
Genel olarak İskandinav takımlarında ciddi potansiyeli olan genç oyuncular var, tesadüf değil tabi ki.
MLS takımlarından birinde önemli bir görevi olan bir arkadaşım var, o şaşırtıcı değil, 10 yıldır kadar önce altyapıya yöneldiler ve lisanslı oyuncu sayısını artırmaya yönelik çalışma yaptılar dedi. Ben çok bilmiyordum açıkçası.
Atla deve değil gerçekten. 10 yıl çok uzun bir zaman da değil. Profesyonel ligleri kaşar hocalardan, futbolla alakası olmayan yöneticilerden temizlemek gerekiyor yalnız.

Basar dedi ki...

@yılmaz

"bu transferi şartlar ne olursa olsun bitir"

Öyle valla... Bu oyuncu, ligde Hagi ve Alex'ten sonra gelen oyuna en çok dokunan oyuncu. Başarı için tek kriter olmasa da büyük etmen. Maalesef parayı verip bitirmek durumundayız zira dönüşü olan bir yatırım. 4 yıl oynasa 2 sene net şampiyon oluruz ki parasını haydi haydi çıkartır. Futbol hayatının sonuna gelmiş, son 5 yılda 5 gol/sezon istatislikli yaşlı oyunculara bu parayı dökeceğimize Ghezzal'a verelim.

Not: Şahsi olarak şu yüzden de istiyorum: Senelerce şaklabanın peşinden koşan şuursuz taraftara hep kişisel performans hem istatistik hem takım oyunculuğu hem taktiksel farkındalık hem de takımdaşlık adına muazzam bir buket sunuyor. Takıma faydalı oyuncu ile zararlı oyuncunun ayırt edilebilmesi açısından da çok önemli bir oyuncu Ghezzal.

yilmaz dedi ki...

@Basar

Ben Ghezzal'in bizden başka bir talibi olduğuna, hele hele Avrupa'da bir talibi olduğuna inanmıyorum. Bence transfer sürecini bizim takım değil Ghezzal'in menajeri yönetiyor.

Transfer sezonunun sonuna doğru bizim istediğimiz fiyatlara daha çok yaklaşacağını düşünüyorum. Oyunucu bizde 4 senede 2 şampiyonluk yaşatabilir, ama bunu yıllık 2m€ alırken de başarabilir. Ben biraz o yönüne dikkat çekmeye çalışıyorum.

GeceGezgini dedi ki...

Mehmet Topal hayirli olsun :) Riza, Kadir, Ulvi, MAF'i da getirdik mi tamam :D

Saka bir yana sunu anlamiyorum; senin onceligin;

- Forvet
- Ghezzal ve Rosier'i takimda tutmak

degil mi ? Limitlerin cok belirleyici oldugu bir ortamda niye Topal icin 300K€ daha limitimizden yiyoruz anlam veremiyorum.

Forvet ve Ghezzal&Rosier'i alirsin, sonra limitin kaliyorsa Topal, Kenan Karaman doldurursun gerekirse. Ama sirf su 8+6 garabeti yuzunden bu adamlari alip sonra da Forvet ve Ghezzal&Rosier icin harcama limitin kalmazsa, isi bilmiyorsun demektir.

Bir de Kulupler Birligi olarak aciklama yapildi daha gecen hafta. Bir ihtimal yabanci kurali tekrar unlimited'a donerse ne yapacaksin ?

Hic anlam veremiyorum bizimkilere gercekten ama bakalim nasil devam edecek transfer sezonu.

Cihane dedi ki...

300 bin ise bence çok akıllı hareket. bekletselerdi başka takıma giderdi. Tamam hint kumaşı değil ama fena topçu da degil. Yerli kuralı, maç trafiği felan 20 maçta oynasa yeter.

Basar dedi ki...

İşte tam da demek istediğim bu... 300 k bitmiş Topal'a vereceğine o parayı birinin maaş pazarlığında kullan. Topal kadar Necip, Kartal, Atiba da oynar. İnanamıyorum şu transferi yaptığımıza...

Takıma Atiba hariç 32 yaş üstü adam transfer edilemez şartı koymalı! Tamam tecrübesine, kariyerine çok saygı duyuyorum ama adam bitmiş artık. Ben oynayamıyorum diyor.

Makul yaş ortalaması, makul oyuncu sirkülasyonu beklemek çok mu kötü bir beklenti?

Cihane dedi ki...

Tabi ki çok makul bir beklenti ama bence gerçekçi değil Türkiye koşullarında. Tigana bunu yapmaya çalıştı mesela. Ama Beşiktaşin öyle bir lüksü yok malesef. 22 yaşındaki Kartal in şans bulması, bulsa da kullanabilmesi, kullansa da ilk hatasinda linc edilmemesi felan mucize isteyen şeyler. 35 yaşındaki Mehmet Topal ile oynamak daha garanti. Uzun vade de yanlış ama ben de Beşiktaş'in TD si olsam Mehmet Topali seçerdim. Kimse sana o zamanı vermiyor sana Sergen bile olsan.

can dedi ki...

Topal’ı yedek yerli stoper olarak mı transfer ettik acaba?

BJK4EVER dedi ki...

Topal transferi baya tepki almis da, ben pek anlamlandiramadim. Oyun formati geregi orta alanda 3'lu oynuyoruz. 2 tane basan, rakip yari alana yerlesen 8 ve arkalarini toplayan, pozisyonu koruyup seken toplari alan bir 6.
Gecen sene Josef'i Dorukhan ve Necip yedekledi, ama onlar bu tarz bir oyuncu degil aslinda, daha dinamik oyuncular. Bu oyuncu tiplemesine en yakin olarak Atiba var, o da 8'de kullaniliyor.
O yuzden o tarz bir 6 iyi bir yedek olurdu. Ustelik yedek yerli stoper olarak da dusunulur. Arda veya Abdulkerim gibi seviyesi soru isaret, kafadan 1-1.5 milyon euro bonservis bedeli odeyecegin adam yerine Topal daha mantikli.
Ustelik tecrubeli, yerli ve maasi baya cuzi (300.000 euro para degil).
Bence baya mantikli, dogru transfer.
Bu transferden sonra yedek sagbek de rafa kalkar, Necip Rosier'in yedegi olur. Yabanci yedek stoper bakariz ama herhalde.

Barreto dedi ki...

4EVER +1 aynen. Topal transferi tam bir fiyat/performans transferi. 15-20 maç oynasa gayet yeterli. Birde adamın karakteri de iyi, takımdaşlığa katkı sağlayacak birisi. Bu kadar eleştirilmesini anlamak zor.

Barreto dedi ki...

Bu arada benim için destansı bir sezon oldu. Beşiktaş-Chelsea-Arjantin-İtalya. Kusursuz fırtına.

Topal transferini iyi kötü değerlendirmek bir yana bu adama neden 300k+maç başı ödüyoruz maç başı üzerinden bir kontrat yapılsa en azından limit olayına takılmazdı. Hayırlı olsun.

Emre Toraman dedi ki...

Mehmet Topal konusunda karışık duygular içindeyim. Kariyeri boyunca hep çok sevdiğim bir oyuncu oldu ve potansiyelinin de altında kaldığını düşündüm. Josef'i ve stoperi yedeklemek için de ideal oyuncu tiplemesi gibi görünüyor.

Fakat rotasyonu bozma ihtimali de yüksek olan bir oyuncu. Çünkü ortasahada çift 6/8'le oynayan takımlar(Süper Lig'in %90'ı) için 8 özellikleri aşırı zayıf kalıyor. Yanındaki oyuncu da 8/10 oynayan bir oyuncu değilse anında Aykut Kocaman takımı oluyorsunuz. Ki Aykut Kocaman'ın Topal-Josef-Atiba üçlüsünü bir kez olsun izleyebilmek için gönderdiği esprisi de bu anlamda hoşuma gitti :)

Josef'in "Daha önce de iyi oyuncuydum ama bu kariyer sezonumdu, hep tek 6 oynatılsaydım bambaşka bir kariyerim olurdu" açıklamaları var. Umarım Josef'in hücum presine ve cezasahası koşularına aldanıp Topal 6-Josef box to box'lı maçlar görmeyiz.

Bence büyük ihtimalle Josef, Atiba, Topal, Necip 4'lüsünden 2'sini sürekli 11 göreceğiz ve bu pek de hoşumuza gitmeyecek. Ljajic ve/veya Oğuzhan ayrılmazsa artık başka orta saha transferi rafa kalkmıştır diye düşünüyorum. Şu anki tabloda "Dorukhan gitti Topal geldi, Mensah gitti Salih geldi" şeklinde oluşmuş oldu ortasahadaki transfer stratejimiz.

Kartal'a da çok vakit kaybetmeden ilk 12-13'de yer alacağı Süper Lig, Bundesliga 2, Ligue 2, Hollanda 1, Belçika 1, Avusturya 1, İsviçre 1 vb. bir kiralık bulsak çok iyi olur. Hiç boşuna kampla hazırlık maçıyla falan zaman kaybetmesine gerek yok, hele hele devre arasına kadar tutmak büyük saçmalık olur.

Basar dedi ki...

Josef'in yedeği net olarak Atiba olurdu, artık ciddi anlamda 6-8-8 oynayan takım olacağımızı düşünüyordum.

Bu transferden anladığım yine 6-6-8'e yakın olacağız. Eğer Ghezzal'ı alamıyorsak Josef-Atiba-X, Josef-Topal-X, Atiba-Topal-X varyasyonları bizi baya olumsuz etkiler. Sergen için de 'Söylesene bize Hocam takım neden oynamıyor' tezahüratı söylenir. Hatta Ghezzal'ı alsak bile rakipler geçen yıldan oyun tarzımıza aşina oldukları için sıkışıklık yaşama ihtimalimiz yüksek yukarıdaki kombinasyonlarda.

İlaveten, Topal'ın temposunun artık orta sahayı kaldıracağını sanmıyorum. Stoper yedeği olarak eyvallah ama orta sahada olmaz. Stoperde de biraz daha derin savunma stoperi olarak oynuyordu yanılmıyorsam.

BJK4EVER dedi ki...

Evet, benim kafamda da tek soru isareti buydu, ama bu biraz da hoca'nin kafasinda bitiyor. O sekil sacma sapan defansif kadro dusuncesi varsa bir sekil Josef-Atiba-Necip de yapabilir, ki gecen sene yapti da.
Benim gormek isteyecegim kadro Josef-Fernando-Salih, yedekleri de Topal-Atiba-Oguzhan olur, kagit uzerinde gayet guzel.
Ljajic gitmezse Fernando yerine olabilir, formda gozukurse Salih-Oguzhan'i birlikte de gormek isterim. Ceza sahasinda cogalma acisindan sikintili olabilir, ama top kesinlikle bizde kalir ve guzel kombinasyonlar izleriz en azindan.
Adi gecen Alex Teixeira'yi anlamlandiramadim hala. Ne orta saha, ne kanat forvet, ne tek santrfor, hicbir sekilde sisteme uymuyor. 4-2-3-1'e doneceksek de Topal transferi biraz anlamsiz kaliyor.

beagle dedi ki...

@Basar
Texeira ve Bruma konuşulurken 688 bence konu değil. 6,8,10 kullanacak. Larinli günler bitti, gelecek santraforun kalitesi de şüpheli olacak.

BJK4EVER dedi ki...

4-2-3-1'e gecersek gecmis olsun, RIP diyebiliriz bence.
Alex Teixeira cok iyi oyuncu, bence geldigi an ligin en iyi oyuncusu olur. Ghezzal, Pelkas, Mesut'u donunda sallar. Ama Teixeira geldigi an herkesin verimi duser.
Tek 6'da cok iyi olan Josef 2 dinamik orta sahadan biri olamaz, verimi duser. Atiba keza oyle, tempoyu kaldiramaz.
Ghezzal topu ceza alanina kaldirdiginda 2 fizikli santrfor yerine cizgiye yapisik bir kanat, henuz profili ve kalitesi belli olmayan bir forvet ve 1.50'lik Teixeira ile verimli olamaz. Ghezzal uzerinden oyun ilerlemeyince Rosier'in fonksiyonu da kalmayacak. Hersey karman-corman olacak.
Teixeira cok iyi oyuncu, hatta ligimizin bug'i denebilir bence. Gelirse de kafadan 10-15 gol ve bir o kadar asist yapar. Ama gecen seneki yapinin da icine sicar. Gecen sene bilincli veya bilincsiz olarak iyi-kotu bir sistem oturttuk. Anadolu takimlarina karsi oyunu mutlak olarak domine eden bir yapi kurduk. Sirf Alex Teixeira icin bunu cope atmamaliyiz. Alex Teixeira 'gel benim gotumu kurtar' kafasindaki, durumundaki takimlar icin ideal adam. Biz o noktada degiliz bence.

Basar dedi ki...

@beagle tam olmasa da Kenan da Larin tarzı oynayabilecek bir oyuncu sanki.

Şu transfer sezonunu hiç sevmiyorum. Euro 2020'yi izlerken baya endişe ettim, bu kafayla bizim içimizden geçmeleri çok olası. 20 yıllık 6-6-x oyun kafamız yerle yeksan oldu. İçeri kat edip şut çeken bekler, 40-50 metreye top atan sahte 9'lar izledik. Böyle bir sezondan sonra yavan bir turnuva değil baya ileri gitmiş oyun sistemleri izledik.

Sergen'in de oyuna daha çağdaş bir yorum getireceğini umuyorum. Bu noktada hala daha Topal'ın alınması, evet yazdığın gibi Texeira düşünülmesi moral bozucu. Biz Gedson gelir mi diye düşünürken Topal geldi, Sörloth gelir mi derken yine başka bir bitik ama eski popüler forvet ile baş başayız...

Emrah D dedi ki...

ben halen teixeria'yı forvette sahte 9 olarak kullanacağız diye ümit ediyorum

turgay dedi ki...

Bence gitmemiz gereken yön sahte 9lu sistem olmalı. Ülkede bu oyuna çözüm üretecek pek kimsenin olduguna inanmıyorum. Pivot santrafordan çok sahte 9 daha çok iş yapacaktır. Tabi ki gezzal kalır solda da forvet özellikli bir oyuncu oynarsa veya ceza sahası koşusu yapmaktan çekinmeyecer kanat oynarsa çok verimli olacaktır bu sistem

Emre Toraman dedi ki...

Nihayet GS deplasmanında sezon finali olayını kırdık. Gerçi içerde Fenerbahçe'yle son derbi görünce de Kezman, Guiza ve Samatta? hafiften bir ürperme getirdi. Son maçın içerde olması da güzel. 8-13. haftalar arası sağlam kırıcı olacak gibi görünüyor, umarım güzel kredi toplayıp gideriz.

Kutlu Kutluer dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

orta 3lü şuan josef, salih, transfer (alex) şeklinde. yedekleri topal, atiba, ozzy. layiçi gönderdim.

yanlız rosier naapmış abi öyle. 98in formasını tişört olarak hazırlayıp arkasına da i'm a child of beşiktaş yazıp satsalar keşke.

BJK4EVER dedi ki...

9.5'a prensip olarak karsi degilim. Gecen sene de Aboubakar klasik 9 gibi oynamadi, sahte 9 gibi oynadi. Bol bol kendini geri atti, verkaca girdi, duvar oldu, stoperleri surukleyip Larin'e alan acti.
Ama gerektigi zaman 9 rolune de girip ceza alanina kostu, stoperlerle de savasti. Larin asla yanliz kalmadi.
Bu sekilde bir 9.5'a hayir demem. Gerekirse de 9 olacak ve fiziksel olarak guclu olacak.
Eger dusundugumuz false 9 9'dan bozma 9.5 degil de 10'dan bozma 9.5 olursa Talisca, Alex de Souza, Alex Teixeira gibi bence olmaz. Fiziksel olarak ezilir, ceza alaninda eksik kaliriz. Gecen seneki Tore tipinde bir oyuncu mesela olmaz. Son birkac haftaki oyun bence yaniltici olur.
Ben acikcasi birakin klasik 9.5, fiziksel olarak guclu olmayan bir direkt 9'la oynayip sampiyon olan takim hatirlamiyorum.
Klasik bir pivot almamak mantikli olur zira sol kanatta zaten statik ve pivot gibi bir adam var. O zaman daha playmaker, false 9 tarzi bir forvet cok mantikli olur. Ama forvetten bozma, tifil bir Brezilyali bence risk olur. Bence Diego Costa da, Sorloth da bu role uygun. Bunlar da ceza alanina dikileyim top gelsin tipinde oyuncular degil. Gezinen, duvar olan, canini disine takip oyuna katilan adamlar.

Solda Larin, sagda Ghezzal, forvette Diego Costa, orta sahada Josef'in onunde Salih-Fernando sahane olur.

yilmaz dedi ki...

Arkadaşlar, bu Bruma'nın olayı nedir bilen var mı?
Geçen yıl kiralık Oly'de geçirmiş. Fena istatistikleri yok. Fakat PSV yine kiralamak istiyor. Bizimkiler de ellerinde tuzluk koşmuşlar tabii.

Bruma 26 yaşına geldi ve gözlerden ırak bir şekilde kariyerini devam ettiriyor. Biz niye bu adamı kiralama derdindeyiz? Oyuncu kanat oyuncusu. Bizim elimizde çıkartmak istediğimiz en az iki belki 3 tane kanat oyuncusu var. Bu adamın N'koudu'dan ne fazlası var? En büyük özelliği sürati olan, bitiriciliği ahım şahım bir oyuncu değil. E NKoudu da öyle. Zaten onun 4 yıllık sözleşme kazığı dururken niye oyuncu kiralıyoruz ki o bölge için?

"Bir oyuncunun Beşiktaş'a gelmesi için tek yeter şart, daha önce Türkiye'de oynamasıdır" kuralının acilen def edilmesi lazım. Gerçekten her transfer sezonunda aynı şeyleri yaşıyoruz, kusma noktasına geldim. Dünyada sözleşmesi elinde tek bir kanat oyuncusu yok mu Allah aşkına, onu da kiralık almaya çalışıyoruz?

Emrah D dedi ki...

Yine aşırı iyimser düşünme modumu açıyorum ve Bruma olayını PSV Nkudu'ya talip oldu ama bonservisin yarısını Tottenham'a kaptırıp kalanının da sadece 1/3'ünü limite ekleyebilmek yerine kafa kafaya takaslayacağımız Bruma'yı bulduk diye eyyorluyorum.

schwadorf dedi ki...

Kadrodaki fazlalıklar gönderilmeden yabancı transferi beklemiyorum açıkçası. Şu an açıklanacak her yabancı transferi pazarlık masasında Lens'in Douglas'ın Ljajic'in Boyd'un elini güçlendirir.

Boyd haricindekiler kontratlarının son sezonuna giriyorlar. En kötü ihtimalle maaşlarının bir kısmı karşılığında gideceklerini düşünüyorum ama süreci mümkün olduğunca uzatıp daha fazla para koparmaya çalışacaklardır.

Mehmet Topal beğendiğim bir oyuncu değil ama bizim sadece kalite değil, sayısal olarak da yerli oyunculara ihtiyacımız var. Geçen seneyi 13 futbolcuyla tamamladığımızı unutmamak gerek. Rize'nin, Antalya'nın yedek kulübesinde oturan 23 yaşındaki yerliye talip olsak kapıyı 1.5 milyondan açıyorlar. Bu şartlar altında 300 bin Euro maliyetli Mehmet Topal kabul edilebilir.

BJK4EVER dedi ki...

Dun yayini bastan sona izledim ve tekrar baskan'dan utandim. Adamin iyi niyetine, Besiktas'liligina kimse birsey demiyor, ama konustukca batan biri resmen. Adamin isigi, durusu diger baskanlara (A. Agaoglu'na gore bile) kiyasla inanilmaz sonuk kaldi. Diger baskanlar catir cutur konususrken kendini tuttu, yemedi konusmak resmen.

Konularda detaylari bilmedi aylarca KB baskani olmasina ragmen, cocuk gibi Ali Koc'a danisti surekli. Ve ortak sorunlarin konusuldugu, kimsenin olayi kisisellestirmedigi bir ortamda cocuk gibi menajerlerden sikayet edip GS'ye catmasi gereksizdi.
Ki sen Gedson'a salca oldun. Sen yaparsan sana da aynisini yaparlar. Ya cikip aglamayacaksin serbest piyasayi kabul edeceksin ya da sen de etik kurallara uyacaksin ilk basta.

Ghezzal-Rosier olayi can sikici bir noktaya geldi. Belli ki 2 oyuncu da Besiktas'i istiyor. Bana gore fiyatlar da gayet makul bir seviyeye geldi, ozellikle Ghezzal icin. Rosier (veyahut herhangi bir sagbek) icin o bonservis bedeli fazla, ama belli ki 4 milyon euro'yu gozden cikardik. Oyuncunun Ghezzal'le uyumu, genc olmasi, asiri aidiyet gostermesi ile birlikte opsiyonu seneye aktararak almak istiyoruz belli ki.
Eyvallah, ama durum buysa bitireceksin artik transferleri. Gecen sene tas gibi performans gostermis, takimin ana hucum planini olusturmus, yasi musait ve aidiyet gosteren 2 oyuncuyu daha fazla bekletmeyeceksin 3-5 kurus icin.

Tasarruf Hulk'tan 3-5 kurus tasarruf edip gidip senelik 1.5 milyon euro'yu bitik sakat camia evladina vermekle olmuyor. Oyuncularla cingene pazarligi yapip 300-500 bin euro icin oyunculari alamamak, alsan bile 1 ay hazirlik kampina gec katilmasini saglayarak diger yandan da Ruiz, Avci'ya kat kat fazlasini tazminat odeyerekle de olmuyor.

Elindeki Dorukhan, Larin gibi asset'leri zamaninda aksiyon alip piyasaya sunmak ve satmak yerine fiyatlarda diretmek, ucuz sozlesmeye zorlayarak bedavaya gitmesini saglamakla da olmuyor.

Gecen seneki sampiyonluk cok ayibi ortuyor bence. Bu yonetim F. Orman yonetiminin beceri ve vizyon olarak cok cok gerisinde maalesef.

GeceGezgini dedi ki...

Transfer

Ben de tam bu yuzden Topal transferinin "zamanlamasina" karsi oldugumu soylemistim. Prioritisation diye bir sey var ve bizimkilerin bundan haberleri olmamasi canimi sikiyor. Senin Mehmet Topal'a verdigin 300K'yi Ghezzal pazarliklarinda kullanabilirdin mesela. Ya da Karaman'a verdigin 1M'u vs.vs.

Sen once performansindan emin oldugun Rosier ve Ghezzal'i bitir. Ondan sonra Karaman, Topal kim varsa cer cöp doldur kimse birsey soylemez

Ayrica Ghezzal olayinin yavas yavas Aboubakar olayina dönmesinden korkuyorum. Ghezzal maalesef Rosier gibi olaya cok da duygusal bakmayabilir.


Formalar

Ben formalari begendim acikcasi. Ozellikle beyaz ve siyah formayi cok begendim Gri forma yerine her ne kadar pek haz etmesem de Kirmizi forma yapabilirmisiz. Siyah ile Gri ayni anda biraz absurd duruyorlar.



4 Baskan Ortak Yayini

Maalesef elimizdeki baskan bu 🤦🏻‍♂️ Adamda diksiyon namina hic birsey yok, ama daha da enteresani BJK4EVER'in da dedigi gibi hazirlik yapmadan oraya cikmasi. Beni oraya cikarsaniz ben de bu kadar konusurdum heralde. Hele yabanci siniri sacmaligina duzgun arguman uretememenin hic bir anlami yok.

Burak Elmas gibi catir catir soyleyebilirdin; Senol Gunes denen yetersiz adam turnuvada basarisiz oluyor diye bu garabeti getirdiniz diyebilirdin sen de. Ornek verdiginiz Italya ve Ingiltere final oynadilar diyebilirdin.

Hala yok efendim ben de orada milli mars okunsun istiyorum, gorsel acidan cok iyi gormemelerini anlayabiliyorum, bellir bir kisitlamayi anlayabiliyorum falan kivirmalar.

Is ekonomik olarak dokununca konusmasini biliyor ancak; Turk oyuncularin fiyati artiyor vs onlari soyledi ya da ihracat daha iyiydi eskiden falan diyebildi ama diksiyon o kadar kotu ki mesajlar nasil alindi emin degilim.

Ayni sekilde Iddia vs ekonomik konulara gelince konusmayi biliyor, olay biraz Tayyip'e dokunacak olsa hemen kivirmalar. Hem F.Orman hem ANC o kisilik olarak o kadar uymuyorlar ki su kulube.


Cok basit bir gercek var; Basketbol'da Voleybol'da; amator branslarda ulke olarak niye az biraz daha basariliyiz; Cunku spordan gelen adamlar yonetimde. Spordan gelen adam ekonomi master i MBA yapiyor ve yonetime geliyor. Boylece basarili oluyoruz.

Futbolda ne oluyor; Allah'in insaatcilari, holding sahipleri, servis sirketi sahipleri, Nato mutahitleri futbolu yonetmeye calisiyor. Olayin ekonomik boyutundan baska bir sey gormuyorlar. Ancak ceplerindeki paraya dokunulunca dunku gibi palazlaniyorar.

Futbolcu sagligi, pskolojisi, antrenman programi, bilimsel ve stratejik uygulamalar, 10 yillik sporcu kalkinma plani vs bunlar yok adamlarin aklinda. Bilmiyorlar neyin nasil yapilabilecegini.

Yatirim yap abi Hamit'e, Nihat'e, Riza'ya, Sifo'ya; bu adamlar gitsin yoneticilik, ekonomi, spor yonetimi, MBA vs biseyler okusunlar. Gelsinler ulke futbolunu yonetsinler. Aerolimac sahibi adam TFF'nin basinda olursa, Tayyip futbolu seviyor diye Tayyip futbolun basinda olursa burnumuz boktan cikmaz.

Son soz de S.gunes'e; beden ogretmeni diye basimiza ogretmen ogretmen diye kakaladilar. Allah bin belasini versin. Senol Gunes, F.terim, E.Belozoglu, Volkan Demirel vs, gibileri futboldan men edilmedikce; sistem&duzen gelmedikce, liyakat sorunlari duzelmedikce arpa yol kat edemeyiz


Karman corman yazdim kusura bakmayin.

BJK4EVER dedi ki...

Bilerek mi yazdin bilmiyorum ama haber dogruysa Ghezzal'deki fark tam da Mehmet Topal'in maasi, ironiye bak:

https://www.duhuliye.com/futbol/ghezzal-transferinde-son-durum-fark-300-bin-euro-h44433.html

dominic molise dedi ki...

ghezzal'i gs alirsa fena bi rezalet olur bence. bu sene bile arap ulkelerinden teklif aldigi soylenen ghezzal'i seneye sampiyonlar liginden sonra bu heriflere cok rahatlikla +5 ml euroya satabiliriz.
ozetle, bir sene hatta belki 2 sene bizde bedavaya oynayacaktir bu denklemde(bonservis+yillik ucreti hatta 2 yillik ucreti=satis bedeli)

ancak bununla beraber beni en cok endiselendiren kisim aslinda su.
anc baskan kulubu memur gibi yonetiyor, risk almak, yatirim hak getire. ali koc mesela borsa gibi yonetiyor, alirim ve satarim hatta kovarim diyor. memurlugu ile birlikte anc ayni zamanda belki de benzer sebepten dolayi cok lokal kaliyor, oyuncu satisinda ozellikle korkunc basarisiz.
hepimizin memur arkadaslari vardir, universiteden sonra icimizde ilk is bulan. bazilarimiz 3 yil is ararken, yurt disinda master kovalarken temiz temiz hayatini iyi kotu idare ettiren. iste o adam anc.


GeceGezgini dedi ki...

@BJK4EVER; tesadüf olmus :D

yilmaz dedi ki...

300 bin €'yu küçümsüyoruz ama onunla da 6 numaramızı yedekledik işte, demek ki az para değilmiş. Ayrıca oyuncuyla anlaşmakla da bitmiyor, daha kulübüne de para verilecek.

eagleye dedi ki...

Baskanin eksiklerinin yazilmasi guzel ama son 20 yildaki en iyi baskan da kendisi belkide! Fikret Orman’in basarisinin arkasinda da Cebinin oldugunu dusunuyorum. Maddi destegi, yonetim kurulu secimi ve egosunun olmamasi cok cok onemli faktorler bence.

eagleye dedi ki...

Bir de Ghezzal €300k dark icin GS ye gidiyorsa(bence yalan haber) gule gule demek duser bize. Sampiyonlar ligi ve oturmus takimi birakmaz diye dusunuyorum.

Olaya sadece €300k olarak bakmamak lazim ayrica. Maas dengeni bozuyorsun. Kac oyuncuya daha o kucuk denen farki verecegiz ileride acaba!

beagle dedi ki...

Valla ben başkancıyım. Geçen yilki maliyet/performans mükemmeldi. Abu ihanet etmese açık ara şampiyonluk.

Bu sene 3 transfer var:
- Salih. Bedavaya ihtiyacimiz olan mevkiye yetenekli, kariyerli yasi makul oyuncu.
- Topal: takimda uzun savunmaci acigi varken çok makul iş.
- Kenan: Larine olabildiğince yakın oyun oynayabilecek Türk milli oyuncu. Makul yaş, makul maaş.

Başkan bu yoklukta sağbeke 4.5m bonservis veriyor, Ghezzale 2.5m Euro maaş veriyor. Daha ne yapsın? Ghezzal 3 alirsa Sorlothu, Costayi, Texeirayı 2.5a getiremezsin.

Zincirleme etki maaş bütcesi de 10 milyonu bulur, yetmez huzursuzluk cıkar.

BJK4EVER dedi ki...

Daha once de hesap-kitap yapmistik. Besiktas'in 20-25 milyon euro maas butcesi kapsaminda maksimum 3, ideal sartlarda 2 oyuncuya 3-3.5 milyon euro maas verecek gucu var.
Bunu da gecen sene 8 gol 18 asist yapmis, 29 yasinda olan ve ligin mvp'si olmus oyuncuya vermeyecek de kime verecek?
Gelecek sene Vida, Ljajic, Lens, hatta Oguzhan'in kontratindan cikacaksin zaten, maas butcen tamamen rahatlayacak.
Ghezzal'i su an almazsan ligin en iyi oyuncusunu kaptiracaksin ve 100% eminim ki yerine alacagin oyuncu Ghezzal'in ulastigi istatistigin yarisina bile ulasamayacak. Ki bu arkadas gittinde Rosier-Ghezzal uyumu da kaybolacak, Larin-Ghezzal uyumu da kaybolacak.

Asil sacmalik 300.000 euro icin ligin en iyi oyuncusunu kacirip bir sagbeke 4-5 milyon euro bonservis bedeli odemek.

dominic molise dedi ki...

ben ghezzal'ciyim. bence baskandan bile daha onemli besiktas icin. herkesin yeri dolar diyorsak baskanin yeri dolar oncelikle. ghezzal'siz kenan'in da anlami kalmiyor. topal'a hic girmiyorum bile. ben alabilecegimizi hic dusunmemistim aslinda ghezzal'i. monaco'ya gitse falan uzulurdum ama gs'ye giderse bence ilk uzulmesi gereken anc olur.

costa, teixeira, sorloth'a para kalmiyormus. ne yapacagi belli olmayan costa ve teixeira, gelmeyecegi kesin sorloth'a neden para arttiralim ki? ghezzal takimin en cok kazanani olmayi hak ediyor. ki olmali. bence sorun sergen'den cok para vermek zorunlulugu. anc'yi arada birakan bu oldugunu dusunuyorum.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER

sorunun 300b€ olduğu da belli değil ki. Adamla daha önce anlaşıldığı haberleri çıktı ciddi ciddi. Takımla görüşme aşamasına geçmiştik. Sonra menajeri GS şunu veriyor dedi. Ayrıca Kulübüne de daha çok veriyor. E şimdi biz 300bini verince GS'nin 500b daha vermeyeceğinin bi garantisi var mı? İş açık arttırmaya dönmüş vaziyette.

Bu işin beceriksizlik kısmı, sezon devam ederken bu işi bitirmemekti. Şimdi GS sırf biz almayalım diye bile fiyat yükseltse doğru bi hamle yapmış olur.

Bu performans değerlendirmesi işini yapamıyor bizim kulüp. Ghezzal için de Rossier için de daha ilk yarı bitmeden kulüpleriyle anlaşma yolu aranmalıydı. Ha para var mıydı bilemem. Ama risk diyorsanız, risk oydu. Şimdi sezon bitmiş, herkes adamların ne olduğunu görmüş, kulüpleri görmüş, bu saatten sonra sen beş verirsen öbürü 15 verir. Bunun riskle bi alakası yok, bu bile bile lades demek.

BJK4EVER dedi ki...

Is birkac hafta evvel soyledigim noktaya geliyor zaten. Bunlar aktif olarak yonetmiyor, pasif sekilde bekleyip gelismelere gore en risksiz karari aliyor. Bu kadar.
Yoksa senin dedigin gibi bu oyuncular sezon icerisinde gayet iyi performans gosterirken en azindan nabiz yoklardik, ucretler hakkinda fikrimiz olurdu. Ki belki limit, takimin sezonu bitirecegi pozisyon vs belli olmadigi icin transferi bitiremezdin, ama duruma gore on protokol imzalanirdi veya fikrin olurdu. Ayni sey Larin ve Aboubakar icin de gecerli. Her zamanki gibi sorunlari ertelediler, elimizde patladi. Ben Besiktas'in sezonun mvp'si olmus, 8 gol 18 asistle oynamis adamin kulubuyle ilk gorusmesini sezon bittikten sonra temmuz'un ortasinda yapmasini kabul edemiyorum.

GS'nin salca olmasi cozulebilirdi. Ararsin Burak Elmas'i, sorarsin ilgileniyormusunz veya ilgilenecekmisiniz diye. Evet derse aciklama yaparsin, GS ile transfer konusundaki dostlugun tamamen bittigini deklare edersin, savas acarsin. Kimse de aaa demez sana, taraftari arkana alirsin. Hayir derse de menajer kazigini yutmamis olursun, tesekkur edip transferleri tertemiz bitirirsin. Ha, ilgilenmiyoruz diyip alirlarsa yine ayni sekilde aciklamani yaparsin. Ama bunu yapamadin? Neden? Cunku sen birkac hafta evvel kendi agzinla Gedson'la ilgileniyoruz dedin. Bunu dedikten 2 hafta sonra cikip carsamba gunku gibi egilip bukulursen buna en hafif tabirle ikiyuzluluk denir.

yilmaz dedi ki...

GS PSV'den umut bir kırıcı skor alırsa bu transfere asılmaz. Ben kesinlikle fiyat arttırmamak gerektiğini düşünüyorum. Dediğim gibi zaten oyuncuyla anlaşıldı, sonra kulüple görüşüleceği sırada GS fiyat arttırdı. Bunu sonu yok. Ben Beşiktaş ve şimdilerde GS dışında bir talibi olduğunu düşünmüyorum. Ghezzal Avrupa'da 3m€ maaş verebilecek takımların kalibresinde bir oyuncu değil. Olmadığını defalarca ispatladı. Bizim ligimiz gibi durarak oynanan liglerde çok başarılı olur, Arabica'ya gitse orada da başarılı olur.

Ama ben şahsen Monaco blöfünü yemem. Adamı oynattı zamanında Monaco. Olmayacağını bizzat izleyerek gördü. Şimdi "onlar için" kıytırık bi ligde harika bir sezon geçirdi diye mi alacak? Transfer sezonunun başına 15m€ bonservis filan konuşuluyordu, ne oldu o iş mesela? Şu anda Leichester 5'e tav oluyor :)

Menajer üfürmelerinden ibaret bence Monaco haberleri.

schwadorf dedi ki...

Ghezzal konusunda oyuncunun (ya da menajerinin) aklını karıştıranın 300 bin Euro'luk fark değil, kontrat süresi olduğunu düşünüyorum. (GS 4, biz 3 sene teklif etmişiz)

33 yaşına geldiğinde bonuslarla birlikte yılda 3 küsür milyon Euro'yu dünya üzerinde GS'dan başka hiçbir takımın vermeyeceğinin farkındadırlar muhtemelen.

İlginç olanı Galatasaray'ın da bizim gibi parası yok, üstelik maaş yükü bizden beter. Bu şekilde rakibin teklif yaptığı oyuncuya talip olup fiyat arttırmak onların da işine gelmez. Yani bundan sonra teklif yapacakları her oyuncuda Beşiktaş'ın da devreye girip fiyat arttıracağını tahmin edebiliyor olmaları lazım.

turgay dedi ki...

O para ve kontrat süresine kafa karışması normal. İstanbul da bu kur farkıyla bu parayla bedevi çöllerinde yaşamak yerine çok da güzel yaşanır. Rosier psikopat olabilir ama gezzal daha mantıklı çünkü 3 çocuk var ve evli. Evli olmayan anlayamaz diye konuyu kapatayım 😀

Barreto dedi ki...

Ghezzal 3 veya 4 yıllık sözleşmeyi alınca yatışa geçecek, bakın görün.

Pheaglix dedi ki...

hem ghezzal hem rosier isleri fazla uzamis olmakla birlikte eger soylenildigi gibi ghezzal'in menaeri bizimle anlastiktan sonra "gs daha cok veriyor" diye fiyat arttirmaya calistiysa buyursun gs'ye gotursun oyuncusunu. nasil biz oyuncuyla anlastiktan sonra gidip fiyat indirmeye calisinca rest yiyebiliyorsak (sanirim mandzukic transferinde oldu bu, emin degilim) aynisini karsi taraf bize yapinca da bizim yapmamiz gerekiyor. evet ghezzal cok degerli, ama aciz duruma dusecek kadar degil.

ayrica limitler konusulurken atlanilan onemli noktalardan birisi basinda konusulan oyuncu ucretlerinin net ucretler olmasi. kuluplere verilen limitler vergiler dahil tum harcamalari (oyuncu ucretlerinden seyahat masraflarina kadar) kapsarken basinda net ucretler konusuluyor. yani ghezzal'e verilecek 2.5 milyon euronun harcama limitlerine yansimasi 3.5 milyon euro. bu halde bile sirf ghezzal'e harcama limitimizin yuzde onunu baglamis oluyoruz. daha alinacak en az iki forvet var ki eminim hepimiz en azindan as forvetin en azindan 2.5 milyon euro ucreti hakedecek kalibrede bir oyuncu olmasini istiyoruz. oturup hesaplamaya usendim ama muhtemelen soylenilen ucretlere ghezzal+santrafor transferi ile limiti doldururuz, o da leicester'i ghezzal'in sozlesme fesih bedelini seneye odemeye ikna edebilirsek. daha bunun rosier'i de var.

ha vergileri nasilsa odemeyiz diye limitlere dahil etmeyelim derseniz de haberturk'teki baskanlar yayininin tekrarini izlemenizi oneririm. o "buyuk resmi goren" kisi olmak istemiyorum ama ben fena halde kuluplerin bilerek fakirlestirildiklerini dusunmeye basliyorum. yayinda soylenen miktarlara bakilirsa bein'e bir senelik yayincilik hediye edilmemis olsa ve iddia gelirleri daha hakkaniyetli dagitilirsa kulupler rezil yonetimlerine ragmen gayet surdurulebilir borc seviyelerine inebiliyorlar. durum buyken gelirleri katar ve demiroren'e peskes cekilen kuluplerin yine demiroren'in medyasinda surekli ne kadar kotu yonetildiklerinden bahsediliyor. bu ortamda "vergiyi nasilsa odemeyiz" diye is yapmak buyuk risk, ozellikle de her durumda en kolay gozden cikarilan buyuk takimken.

Huzeyfe dedi ki...

Kenan Karaman’ın niteliksiz işe yaramaz bir oyuncu olduğunu düşünen bir tek ben miyim? Kariyerinde 15 gol+asist skor yaptığı sezon yok, ki 2.ligde oynamış yarısında. Üstelik 27 yaşında.
Bence Larin oldu diye bu adam da olur diye düşünmek mantıklı değil. Ben 5 golden fazla katkı alacağımıza inanamıyorum açıkçası. Bu adamı transfer etmemizin tek açıklaması bence Şenol Güneş’ten başkana sevgilerle..

yilmaz dedi ki...

@huzeyfe milli takım için evet, ama Beşiktaş için o kadar sert değilim. Kadro derinliği açısından bile mantıklı. Gönül ister oraya alt yapıdan bir oyuncu koymak, ama artık bu hayale kapılmayı unutturdular bize.

Oyuncu tiplemesi olarak da kenar forvet ve santrforu da yedekleyebiliyor. Top dönmeye başlayınca daha iyi belli olur ama ben faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Emre Toraman dedi ki...

Kenan bence takım oyunu turnusolu diyebileceğimiz oyunculardan. Çabası ve fizik kondisyonu gayet iyi, topsuz koşuları da bence iyi, tekniği ve bitiriciliği ise vasat altı.

Bir takımda bu tarz oyuncuların ne kadar kötü oyuncu olduğu sürekli göze batıyorsa benim suçladığım noktalar genelde takım mühendisliği, top/görev paylaşımları ve oyun kurucuların performansı oluyor. Mesela Kenan'ın dar alanda adam geçmesi, adrese orta açması, iğne deliğinden gol atması falan gerekirse teneke bağlarız. Ama topu ayağında tutma süresini minimumda tutup anların oyuncusu yapmayı başarırsak en kötü ihtimalle akmaz kokmaz, iyi ihtimalle de Larin benzeri bir performans gösterir. Burada iş biraz da -geçen sezonun rolleriyle- Ghezzal'in ve Ljajic'in performansına kalıyor yani.

Larin kalsa bile bu tarz bir oyuncuya daha ihtiyacımız vardı bence de kadro derinliği için. Ben Boyd'a bile sıcaktım şahsen bu rolde, Kenan hem upgrade oldu, hem yerlileştirdi.

Güven aslında çok daha geniş yetenek setine topsuz oyun meziyetleri de eklese Süper Lig seviyesinin üstüne rahatlıkla çıkabilir ama henüz olamadı ne yazık ki. Hala 22 yaşında, umarım o sıçramayı yapabilir, benim tam olarak görmek isteyeceğim tarzda bir kenar/destek forvet olur.

Huzeyfe dedi ki...

@Emre

Vallahi ben hiçbirşey beklemiyorum Kenan’dan. Adamın highlight videolarında altıpas dışından golü yok. Nasıl bir yokluksa kaçırdığı gollerden video yapıp adını amazing skills koymuşlar.

can dedi ki...

@huzeyfe
Bir yandan benim de düşüncem o Kenan’la ilgili. Ama öte yandan Larin hakkındaki fikirlerimi hatırlayınca hiç beklemediğimiz şeyler olabilir diye de düşünüyorum.

can dedi ki...

Kenan’la ilgili dengeli bir scouting raporu için:
https://insa-scouting.com/Portals/0/Templates/KARAMAN.pdf

Bu rapora göre Kenan’ın en beklenmedik olumsuz özelliği savunmadaki duran toplarda etkisizliği. O boyda ve fizikte bir adamdan daha iyisini beklersin. En beklenmedik olumlu özelliği ise uzaktan iyi şut atması. Videolarında bir tane bile uzaktan şutu yok çünkü. Onun dışındaki eksileri bilindik şeyler: dripling yok denecek kadar kötü, kontratakta etkisiz. Sırtı dönük oyunda çok iyi olması bana santrofor yedi olarak da düşünmebileceğini anlatıyor.

Basar dedi ki...

Ben de Kenan’ın hikmetini anlayamayanlardanım. Bakalım ondan da fayda sağlayacak mıyız? Eğer amaç yedek kanat forvet ise o rolde Güven’in de Kenan kadar katkı verebileceğini düşünüyorum.

Şu transfer sezonu bitse de rahatlasak. Hiçbirimizin sevmediği bir dönem bu. Kendi adıma hayalim: Rosier, Gedson, Sörloth + sağ ön

BJK4EVER dedi ki...

Forvette, Ghezzal'den vs kismaya calisirken bir sagbeke 4.5 milyon euro bonservis odemek bana sacma geliyor. Rosier fedakarlik yapti vs deniyor da 1.3 milyon euro maas da az degil. Cok degil ama fedakarlik yapti sudan ucuz denecek kadar da kesinlikle degil.
Sagbek gibi sampiyonlugu dogrudan etkilemeyecek bir pozisyon icin bu maliyeti cok cok fazla. Hele ki bu maliyet yuzunden Ghezzal gelemeyecekse, forvet transferinde cita 1-2 tik dusecekse daha da kotu.

Ben bu seneki transfer mantigini cozemedim. Sisteme uymayan ve dunya kadar maliyeti olan Teixeira konusunda sacma bir israr var. Oyun sistemimize uymayan, maliyeti cok yuksek olacak Godin'i zorluyoruz. N'Koudou dururken Bruma, Onyekuru zorlaniyor.

Ve bence almamiz gereken ilk adam Ghezzal konusunda sacma bir ozguvenimiz var. Tabii orada prensipler de soz konusu, o ayri mesele. Ama son 2 senesi Cin'de gecmis, Ghezzal'den 3 yas buyuk, oyun sistemimize hicbir sekil uymayan ve bize uyumu soru isareti olacak bir adama dunyalari verirken gecen sene en iyi oyuncumuz olmus oyun sistemini uzerine kurdugumuz adam soz konusu olunca musluklar kisiliyor.

Anlam veremiyorum, hayirlisi olsun.

turkkant dedi ki...

BJK4EVER haklı, sağ beke 4.5'un fırsat maliyeti var. Öte yandan, hem maaşı aşırı yüksek olmadığından satılabilecek olması, hem de yaş olarak 8-10 sene ömrü olması yüzünden kısa vadede kötü, uzun vadede iyi transfer.

Kenan-Salih ise bence elzem transferler değildi. İkisi de Beşiktaş'ın net bir eksiğini doldurmadılar. Larin-Oğuzhan'ın çok benzeri iki oyuncu aldık. Kadro derinliği ve Türk olmaları olumlu.

Bence takımın acil ihtiyaçları açısından öncelik sıralaması:

1. Oyun kurucu kanat oyuncusu.

2. Santrafor.

Bu iki oyuncuya bütçeni harcayacaksın. Sonra,

3. Enerjik 8 numara.

4. 10 numara

5. Kesici Stoper

Bu açıdan ben Texeria'yı öncelik sıralamasında gerilerde görüyorum.

Huzeyfe dedi ki...

Son iki yoruma katılıyorum transfer dönemine bakarak. Ama ne söylesek çok anlamlı değil çünkü bütün sezon kuryenin son anda yetiştireceği belgelerle belirlenecek yine.
Sergen yine kenardan oyun kurmak mı istiyor acaba? Yoksa Ghezzal’ın oyun kuruculuğu sürpriz miydi merak ediyorum sadece. Bize göre çok daha rahat konuşuyor hoca Ghezzal konusunda.

Basar dedi ki...

4EVER ve Turkkant’a tamamen katılıyorum (Salih düşündüğünden fazla katkı yapabilir) 10 numara konusunun oyun sistemiyle Uzak yakın alakası yok. Bizim kafasız taraftarın odağını olası Ghezzal hüsranından uzaklaştırmak için olduğunu düşünüyorum.

Ben 3. Maddenin de 1,2 kadar elzem Olduğuna inanıyorum..

Emre Toraman dedi ki...

Larin, Ersin vb. satışlar gelmeyecekse bence de Rosier için anlaşıldığı söylenen bonservis çok gereksiz. Ama zorunlu satın alma opsiyonu garabetine falan girmektense bunu tercih ederim. Gelecek sezona kim ölecek kim kalacak bilmeden bütçesinden yemeyelim artık.

Sağ açık, ofansif 8(veya 10), santrafor transferleri konusunda ise çok fazla oyuncu tarzı gözetildiğini düşünmüyorum. Gözetilen kriter bence kabaca "teknik topçu mu, bana maç alır mı". Hücumda 2-3 tane böyle MVP adayı oyuncu bulup bunların üzerinden bir oyun kurmayı düşünüyor bence Sergen. Sisteme göre oyuncu düşüncesini çok beklememek lazım yani.

Transfer sezonu bittiğinde eldeki oyuncular maç alabilme potansiyeline göre sıralanacak. İlk 2-3'ü tahtaya yazılacak. Geri kalan mevkiler biraz taktiksel uyumlarına, biraz form durumlarına göre doldurulup ihtiyaç duyuldukça yapılacak tweak'lerle ilerlenecek.

BJK4EVER dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=IUg7MaM1BLs

Hastalik bu futbol Ghezzal konusunda cok guzel bir degerlendirme yapmis.
Ozellikle; Ghezzal GS icin su an luks, Besiktas icin zaruriyet ve Besiktas elini bol tutacaksa bu Ghezzal'da olmasi denmesi cok dogru bence.

Ghezzal'in yerine oraya bir Lopes, Bruma koymak Rosier'in bindirmelerinin gecen seneki kadar efektif olmamasi demek. 18 asist yapan bir karsi kanatla oynayan Larin'in karsi tarafta egoist bir driplingci ile oynarken attigi gol sayisinin belki de yari yariya dusmesi gerek.

Ghezzal gitsin o rolu Teixeira alsin demekle olmuyor. Gecen sene Josef ve Atiba'nin dinamizm eksikligi 3'lu orta alan ve savunmayi cikartarak bertaraf edildi. Ikili onunde Teixeira hem orta alan performansina, hem genel oyun duzenine buyuk etkisi olacak.

Bilinci olarak mi oldu bilmiyorum, ama gecen sene isleyen bir sistem yarattik. Oyle veya boyle. Simdi o sistemden vazgecip old-fashioned sekilde 'at 10 numaraya maci kurtarsin' duzenine gececeksek yazik olur. Taraftarin genel tavrini da pek anlamlandiramiyorum. Teixera'ya inanilmaz bir hayranlik var, herkes bekliyor, ama kimse oyun sistemine uyuyor mu diye bakmiyor. Kimse neden 32 yasinda sisteme uymayan bir adama bu paralari veriyoruz da gecen sene en iyi oyuncumuz olmus 29 yasindaki Ghezzal'e ketum davraniyoruz demiyorum. Anlamiyorum.

Basar dedi ki...

Yazdım ama post etmemiş.

8 numara oldukça elzem. Bu pozisyonu bütün sene yine Atiba’dan beklemek haksızlık. Atiba artık bir hamle oyuncusu ve yavaş yavaş da yardımcı hoca olmalı. Oraya iyi bir 8 bize 2. Josef etkisi verir. Diğer 8 numarayı da zekası ike oynayan Ozzy/Salih doldurur. Bu oyun Ghezzalla da mükemmeleşir. Geçen yılın üstüne koyarız.

Yok biz 6-8-10 Texeria) kanada da driplingci oyuncu alacaksak yine ağzımıza 15-16 sezonu gibi bir parmak bal çalındı demektir.

Basar dedi ki...

Evet ben de Ghezzal’ı çok istiyorum ama dikerse 5’i 1 yerde camiayı tercih edebilir.

Bu camiaya baktıkça theo gibi inreniyorum! Taktik maktik yok, bam bam bam…

Emre Toraman dedi ki...

Şöyle bir hücum yerleşiminden bir oyun çıkmayacağına emin misiniz arkadaşlar?

https://tactical-board.com/7a7b84de6cddfa_bfuk

Sağ kanada hiç transfer yapmasak bile -ki yapmama ihtimalimiz çok çok düşük görünüyor- buradan da gayet bir oyun çıkabilir bence. Mesela Rosier'in önü zekasız bir bencil tarafından kapanırsa, ortasahadaki dinamizm sorununu çözmek için faydalanamaz mıyız?

Ben Ghezzal ve Teixeira'ya aşağı yukarı eşit mesafede gibiyim şu an için. Hangisi daha hızlı ve ekonomik bir şekilde bitiriliyorsa uygundur bana. Ghezzal'in de geçen sezonki aidiyetine hayran olmamak elde değildi ama 3 yıllık yağlı sözleşmeyi alsa bile hayatta yatmaz diyecek kadar da iyi tanımıyorum yani.

Huzeyfe dedi ki...

Oyun illa ki çıkar da, Ghezzal+Rosier, onlara eklenen Atiba, servisi skora çeviren Larin+Abou bir bütün halinde işlemişti. Yine kiralıkların denk gelmesi olarak bir sezonluk başarı olarak kalmasaydı keşke. Cidden en zor bulunan ve en önemli parçaya olmasa da olur muamelesi yapıyoruz.

Basar dedi ki...

Dün bahsettiğim çift 8 numara aşağı yukarı şöyle bir şey…

https://twitter.com/analysischef/status/1417940566604668931?s=21

BJK4EVER dedi ki...

Dun maci izlerken icimin yaglari eridi resmen. Ezici bir ustunluk ve net bir skor bekliyordum, ama 5 olmasi ve kisisel hatalarla gelmesi ustune kaymak oldu.

Dunku mac Turk futbolunun yapisal sorunlarini yuzumuze carpti. Bir yanda eksikleri olan, ama eksiklere ragmen sistemi catir catir oynayan, gencecik aciklarla, fizigiyle ve organizasyonuyla rakibi perisan eden bir takim. Diger yandan fiziksel olarak bitik, organizasyonu sifir bir takim. Ki o takimin sagbeki stoper, santrofru sol acik, solbeki solic, 8 numarasi da 40 kiloluk bir adam.

Dunku mac Turk futbolunun yapisal sorunlarini yuzumuze carpti, ama kimse bundan bahsetmiyor. Agustos ayina girmek uzereyiz, haziran ayinin basinda degiliz. Ve bir takimin ilk 11'inde 4-5 mevkisi bos ve Avrupa kupasi macina cikiyor. Neden? Cunku transferde scout edip erkenden bitireyim, sozlesmesi biten ve alabilecegim oyunculari ocak ayinda bulup imzalayim kafasinda olmak yerine bekleyelim menajerler hangi bitik yildizlari onerecek, buyuk kulupler hangi dokuntulerini transfer listesine koyacak, transferin son haftasi hangi artiklari toplayabilecegiz onun dusuncesindeler. Yine zar atacaklar ve duses gelmesini bekleyecekler. Bu arada hazirlik donemini yari takiminla yaptin. Sonra niye PSV organize biz degiliz diye konusursun tabii, ama bu yapisal, dusunce sorunundan kimse bahsetmez.

Sorunu GS uzerinden yazdim ama bizim icin aynisi gecerli. Agustos ayina girmek uzereyiz ve eksikler (Larin, Ersin, Ljajic kaldi varsayiyorum):

- As sagbek (Rosier aciklanmadi henuz)
- Yedek sagbek
- Yedek stoper
- As 8 numara
- As sag acik
- As santrfor
- Yedek santrfor

Hadi 8 numarada Ljajic-Atiba-Oguzhan-Salih idare edecek, ok. Yedek forvette de Umut ve Guven kaldi diyelim, ok. En kotu ihtimalle 5 eksigin var. Ligler 3 hafta baslayacak ve senin takiminin yarisi hazirlik kampini efektif gecirmemis olacak. En azindan 3-4 oyuncu transferin son gunu gelecek.

Ve en kotusu hala bu rezilligi gormuyoruz, konusmuyoruz. Medya'yi sikica takip ettim, kimse mac oncesi gercekleri soylemedi. PSV'yi hafif favori gorenler oldu, ama kimze GS fark yer demedi. PSV hafif favori ama biz Avrupa fatihiyiz kafasinda yorum yapildi. Bunu taraftara sirin gozunmek icin mi yapiyorlar, yoksa basitce rasyonellik kenara itilip duygularla mi yorum yapiliyor emin degilim. Bence ikincisi. Milli maclarda da olayi vatan millet sakarya'ya bagladi, dun bile aptal spiker atmosfer guzel ama bunun Istanbul'u da var gibi sacma cumleler kurdu. Ve mactan sonra dikkat ettim, elestiriler vardi. Ama neredeyse tamami transferlerin yetismemesi uzerine. Sanki transferler yetisse PSV'nin ceyregi kadar organize olacak bir takim kurabilecekmissin, o capta antrenorlerin varmis gibi bos bos konusmalar. Ama niye agustos ayinda bu takimin yarisi bos diye dillendiren yok.

Ve adim gibi eminim ki bugun agir elestirenler yarin suspus olacak. 1 sene kiralik gelecek ve seneye bonservisini alamayacagin ve tekrar seni arayisa sokacak Muriqi, Sorloth kiralandiginda cosacaklar. Takiminin en buyuk sorunu tempo ve fizik guc iken ligin en temposuz adamini, sirf rakibine calim attim demek icin, ustelik o mevkide senelik 4 milyon euro maas verdigin bir oyuncu varken aldigin oyuncu yuzunden herkes havaya girecek, hersey unutulacak.

O yuzden bize mustehak. Duzelmeyecegiz de. Cunku milletce gerizekaliyiz, rasyonel dusunemiyoruz, bilime inanmiyoruz, tamamen duygusallik, gaz ve olmayan bir buyukluk algisi uzerinden kendimizi tatmin ediyoruz. Gercekler yuzumuze carpilincaya kadar, ki carpilinca da uyanamiyoruz. Yani Turkiye'de genel yasanti olarak ne sikintilar varsa aynisi futbola da yansimis durumda.

Emre Toraman dedi ki...

@Huzeyfe
Bence Ghezzal için "Olmasa da olur" düşüncesinde çok büyük bir sıkıntı yok. "Olmazsa olmaz, ne istiyorsa vereceksin" ve "Nereye giderse gitsin, bir kuruş fazla verme" gibi duygusallığa varan radikal uçları daha tehlikeli görüyorum. "Olmasa da olur" düşüncesindeki tek sorun arkasından gelmesi gereken "ama ne olur, nasıl olur?" sorusuna alternatif cevaplar hazırlamamak. Bu cevaplara yeterince çalışıldığını ben de düşünemiyorum maalesef.

Benim şu anki önceliklerimde santrafor hiç tartışmasız Ghezzal'den de, başka sağ açıktan da, 10 numaradan da yukarıda. Hatta Rosier bittiyse olmazsa olmaz diyeceğim tek transfer santrafor. 8/10'da Necip-Atiba-Salih-Oğuzhan-Ljajic, kanatlarda Nkoudou-Gökhan-Larin-Kenan-Güven'le bence çok kötü durumda değiliz. Santrafor listemizi, zamanlamamızı ve bütçemizi hazır ediyoruzdur umarım diğer transferlerle uğraşırken.

Basar dedi ki...

BJK4Ever’a ilaveten, Kendimizi geliştirmek gibi bir derdimiz de yok. ŞG ve FT 20 yıl önce neyse aşağı yukarı şu anda da aynılar. Oysa son 20 yılda futbol 3-4 kere şekil değiştirdi. Umarım sergen bu hataya düşmez, Ziradiğer iki hocaya göre çok daha büyük potansiyeli var.

Bizim oyun sistemimiz Avrupa’ya göre zaten eksiklikler içerirken bir de üzerine transfer yapılmamışken muhtemelen dün gece yenilendi dayan bir benzerini birkaç defa da biz yiyeceğiz CL’de.

beagle dedi ki...

@Emre Toraman
Larin kalmak üzere Sörloth > Texeira veya Ghezzal

Töre ve Hasiç var bizde. Hatta Cenk de gelir devre arası. Tüm bütçeyi Larini 2mdan uzatmaya ve Sörloth ve opsiyonuna gömerdim.

Emre Toraman dedi ki...

@beagle
Sörloth'da makul opsiyon imkansız, hatta kira da imkansıza yakın bence. En başta oyuncu Türkiye'yi kendini geliştiremeyeceği ve elit liglere adaptasyon için -artık- yetersiz bir referans olarak görüyor diye düşünüyorum. Ben oyuncu veya menajerinin yerine kendini koyduğumda Bundesliga orta sıra, La Liga başaltı veya Portekiz/Hollanda kafa takımlarını önceliklendiririm şahsen. 2025'e kadar sözleşmesi varken Leipzig'in de aldığı fiyat olan 20'den aşağı opsiyon vereceğini sanmıyorum. Sörloth olursa 2-3 milyon kira bedeli + oyuncunun maaşı ile opsiyonsuz kiralık olur ve bence bu kesinlikle kabul edilebilir değil bizim açımızdan.

turgay dedi ki...

Çok kötü yönetim var bizde. Hala twitterdan ahkam kesiyorlar. Yalakaları sayesinde eleştirileri bastırıyorlar. 3 hafta sonra lig başlayacak daha yukarıda da yazıldığı gibi 5tane net adama ihtiyaç var. Hocayla bile sidik zoruyla 45 günde sözleşme yapabilen bu beceriksiz sürüsü her gün pazarlık yapmanın derdinde. Ben Alexi bize uyduramıyorum ama sen bu oyuncuya bir şekilde temas ettiysen bitirdik diye yalakalarına söylediysen o zaman bitir abi araya kimse girmeden. Gezzalla anlaştıysan menajerine de başkalarına gitmesine izin verme. Ama bizim beceriksiz adamlarımız rosieri bile elden kaçıracaktı da adam onlardan daha çok Beşiktaşlı olduğunu kanıtladı zorla aldırdı kendini. Utanıyorum bu yönetimden. Her yerde biz yaptık biz başardık deyip sergenin arkasından iş çeviriyorlar ama ortada hep arkalarını toplayan birileri var. Yazıklar olsun umarım en kısa zamanda gidersiniz. Maaş ödüyoruz diye övünen ama ne planı ne programı olan adamlarsınız. Kupa kazanınca en öndesiniz ama iş yapmaya gelince hep birbirinizin arkasına saklanıyorsunuz.

BJK4EVER dedi ki...

Fikret Orman'in ahi bunlar bence. Yildirim Demiroren yonetimi de Serdar Bilgili'nin ahindan dolayi basimiza geldi.

Fikret Orman>Serdar Bilgili>Ahmet Nur Cebi>Yildirim Demiroren

turgay dedi ki...

Yahu bir yönetici ajax modeli diyor bir yönetici psv diyor sonra 30+ oyuncu peşinde koşuyorlar. Geldiklerinde özkaynak dediler maaş düşüreceğiz dediler aralıktan beri top oynamayam Diego Costa peşinde koşuyorlar. Böyle beyinlerin bizi bulmasını hayretle takip ediyorum.

Abou gidecek belli dorukhan gidecek belli rosier kalsın istiyoruz gezzal kalsın istiyoruz larinin kontrat bitiyor ama bunlar için hep son dakikayı bekliyoruz. Bakın böyle kulüp yönetilmez. Böyle aptalca plan yapılmaz. Zaten plan yok da hani neyse. Bütün beceriksizler toplanmış bize gelmiş. Hala twitterdan bomboş muhabbetler. Çıldırmamak elde değil.

Emre Toraman dedi ki...

"Yani Turkiye'de genel yasanti olarak ne sikintilar varsa aynisi futbola da yansimis durumda."

üzerine fikrimi belirtmek isterim. Geçenlerde İbn Haldun'un "Coğrafya kaderdir." sözünün yanlış anlaşıldığı ile ilgili bir düşünce okumuştum. Bu sözü genelde "Bizim de kaderimiz bu, elden ne gelir" anlamında düşünüyoruz. "Kader" kelimesinin Arapça'daki ilk anlamı ise yazgı değil ölçü. Okuduğum düşünce de "Coğrafya kaderdir" sözünün aslında "Olaylar dönemsel ve çevresel şartları ölçü alınarak değerlendirilmelidir." gibi bir anlamda söylendiğini belirtiyordu.

Üzerine George Carlin'in "Politicians doesn't suck, public sucks!" temalı bayıldığım standup'ını da ekleyeyim: https://www.youtube.com/watch?v=07w9K2XR3f0

Ben mevcut yönetimi ve icraatlerini, coğrafya ölçüsüyle değerlendirdiğimde rezalet görmüyorum. Daha iyisi olabilir mi, kuşkusuz evet. Fakat bu coğrafyanın, bu camianın ve bu dönemin üretebileceği ortalama bir yönetim bundan iyi midir, bence hayır. Burada referans noktam da diğer camialar.

"Yönetimimize sahip çıkalım, daha iyisini mi bulacağız" gibi bir aklama ve yalama yapacak değilim. Sadece başarı/başarısızlığı, iyi/kötüyü değerlendirirken daha rasyonel olduğunu düşündüğüm bir çerçeveyi paylaşmak istedim. Kimse delirmezse, kimse ne oluyor lan burada demezse nasıl düzelecek bu durumlar da denebilir tabi, yanlış bir düşünce diyemem.

turgay dedi ki...

Coğrafya içinde de dışında da başarısızlar.
Amatör şubelere bakalım.
Basketbolda bir menajer racon kesiyor bize. Para verdim istediğim takıma oyuncumu götürürüm diyor.
Erkek voleybol kapandı.
Kadın voleybol küme düştü.
Kadın baskette fenerin gsnin altyapısından çıkan oyuncular özellikle tercih ediliyor.
En başarılı branşımız hentbol komple dağıldı. 30 senelik adamlar gittiler. Kaç kişinin haberi var.

Plan program bu adamların sadece ağzında. Babalarından kalan bişeyler olmasa aç kalır bunlar. Yaşar kaptan çebinin parası olmasa bizde geçen sene aç kalırdık.

turgay dedi ki...

Son kez şunu yazıp kapatayım bu konuyu kendi adıma.
Emre kocadağ çok bilmişi trtspora çıkıp gedson bize teklif edildi demese gs rozier ve gezzala bulaşmadı.
Emre kocadağ çok bilmişi trtspora çıkış dzekoya da costaya da talibiz demek yerine bakın limitler belli kime ne vereceğiz belli paramızı doğru harcamalıyız deseydi bu kadar beklenti yükselmezdi.ne zaman nerede nasıl konuşacağını bilmek lazım. Bizim yöneticilerin derdi kendi reklamları

Emre Toraman dedi ki...

Uygulanabilir bir şey mi bilmiyorum ama ben başkanlık seçimi ve bütçe olarak amatör şubelerin kesinlikle futboldan ayrılması gerektiğini düşünüyorum zaten. İkisinin felsefesi çok farklı. Kongre üyeleri %99 futbolu yönetsin diye seçiyor bu adamları. Adayların amatör şubeleri yönetmek gibi ne bir vaadi, ne bir ilgisi, ne de bir sorumluluğu olmuyor mevcut düzende.

Erkek basketbol şubesinden ben geçen sezon şahsen çok keyif aldım. Alperen, Şehmus ve Blackmon'ın tutulabilmesini de beklemiyordum bu sezon için. Şubenin hazırlığını buna göre yapması ve hiç bu Şehmus savaşına girmemesi gerekiyordu bence. Umarım menajerin diğer oyuncularından verim almaya devam edebiliriz bu sezon.

Diğer şubeleri çok takip etmediğim için bir şey diyemem ama yönetimin "Düşeceklerse düşecekler, zarar yazmayacaklar, kendi yağlarında kavrulacaklar" çerçevesindeki bakışını haklı buluyorum, benim de görüşüm bu yönde olurdu sınırlı ilgim ve bilgimle.

GeceGezgini dedi ki...

"Huyum kurusun çok pazarlik ediyorum",
"alt yapidan her sene Ridvan-Ersin cikaricaz",
"Ajax modeline geciyoruz"
"Burasi Besiktas, artik 32-33 yasindaki adamlari getirmeyecegiz"

gibi gibi populist soylemler verip sonrasinda ise;


- Diego Costa
- Alex Teixeira
- Arnautovic
- Hulk

gibi menajerlerin onune getirdigi isimler disinda bir transfer calisman, gundemin olmazsa, maalesef tepki cekmen normal.

Alanya mesela, adamlar TSL'ye ciktigindan beri ayni strateji ile ilerliyor. Yine toplamislar Championship'ten, Dogu Blok undan adamlari ve eminim uzun bir scouting surecinden gecirmislerdir bu isimleri. Ve seneye 3 buyuklere 3-5M'a okuturlar. Biz de yine baslariz; bu adamlari biz niye bulamiyoruz diye.

Korkum; benden bile daha iyi Besiktas'li olabileceginden suphe duydugum Rosier'le bile anlasamamak.


vs isimlerini gundeme getirmeyeceksin.

GeceGezgini dedi ki...

Copy paste'ten son cumle kalmis :D

Su da Alanya'nin transferler ; https://www.transfermarkt.com/alanyaspor/transfers/verein/11282

GeceGezgini dedi ki...

Bir tarafta Adnan Dalgakiran tweet atiyor; PSV'nin maas butcesi 25M€, hepimizin bundan ders cikarmasi lazim diye; ama konusulan isimlere bak.

Belki de gizliden yurutuyorlar calismalari bilmiyorum ama rezalet bir iletisim ve sonucunda bizim duydugumuz guvensizlik de yonetimin sucu.

beagle dedi ki...

@EmreToraman
Sorloth sezonun ilk yarisi bitmeden 26 yasini doldurup sezonu 26.5 yasinda bitirecek. Atletik ozellikleri itibariyle A sinifi liglerde de birsey yapamayacak. Bkz TCnin kralı Şaban Şükür. Bunu RB de biliyor artık. Geçmiş olsun o 20 milyona.
Bu sene maaşla kiralayip 10-12 bandinda opsiyon mumkun olur. yeter ki kararli olalim.

BJK4EVER dedi ki...

@Emre Toraman,

Aslinda soylediklerinde haklisin. Ama insan bir umut iste daha iyisini bekliyor. Ben de Joseph de Maistre'nin uygun bir sozunu ekleyim:

"Every nation gets the government it deserves."

BJK4EVER dedi ki...

Ghezzal´le anlasmisiz tekrar. Leicester da bonservis konusunda baya inmisti, bu saatten sonra orada patlamaz zaten. Bir sekilde gelir.

Bence en kritik transfer Ghezzal´di. Ghezzal kaldigina gore gecen seneki sablonu devam ettiririz.

Rosier de bitmisti sadece aciklanmasi kalmis. Bu durumda kalan mevkiler±

1 as santrfor
2 yedek santrfor
3 as 8 numara
4 yedek sagbek
5 yedek stoper

Bence as santrfor haric hicbir bolge o kadar da elzem degil.
Sagbek yedegi olarak Necip ve her ne kadar Sergen pek begenip sans vermese de Bilal Ceylan var. Ki buraya ucuz bir yerli bulabilirmiyiz kolay kolay, zor bence.
Stoperde Welinton ve Vida var. As adam sadece oyun sistemini ve uyumu bozar, gerek yok. Yedek olarak Necip ve Topal var. Bulabilirsek ucuz bir yabanci yedek stoper olabilir, ama bence o da o kadar elzem degil.
8 numara olarak Atiba, Ljajic, Oguzhan, Salih var. Yerlilerden birinin mutlaka oynayacagini var sayarsak diger bolgede Atiba ve Ljajic var. Ljajic giderse bir Fernando iyi gider, ama gonderemeyeceksek ki oyle gozukuyor, bence transfere gerek yok.
Santrfor sol acik kadrosuna bakarsak N´koudou, Larin, Kenan, Guven, Umut var. As santrforla birlikte 7 oyuncu olacak. Bence daha fazla transfere gerek yok. Guven ve Umut ucuz maasli yerli oyuncular. Gondermek bu konjunkturde sacma. Umut´un Anadolu takiminda biraz iyi sezon gecirmis versiyonu 4 milyon euro. Elimizdeyken tutmak lazim, Guven keza oyle. Sozlesme uzatip tutmak lazim. 2 tane yarim, vasat santrfor alacagimiza 1 tane sakatlik gecmisi olmayan, soru isareti olmayacak, 3 milyon euro maasli baba adam alalim takim tamamlaniyor zaten.
Rosier ve Ghezzal´in bonservisleri ve artan maas yukuyle maas butcesi artiyor zaten. Eger bir sekilde kismak gerekecekse bu sekilde kismak bence en mantiklisi.

Hasta ti dedi ki...

@BJK4Ever
"4 yedek sagbek" 4 tane fazla olmaz mi:)

GeceGezgini dedi ki...

@BJK4EVER;

Ghezzal ve Rosier alindi varsayarsak;

- As santrafor: Umarim yazilan cizilen isimlerden kim pivot santrafor rolunu kotarabilirse alabiliriz. Ben acikcasi Willian Jose'ye gayet okeyim de o bize okey olur mu bilemem :)

- Yedek santrafor: bence Guven, Umut, Larin ve sahte 9 (Töre) formulleriyle bu rolu kotarabiliriz. Tabi ki as santraforun Aboubakar gibi 10 mac arka arkaya satmadigini varsayiyorum.

- As 8 no: Salih-Ozzy-Atiba uclusu burayi kotaracak bence. Gedson kumarina girecegimizi sanmiyorum. Ljajic kalirsa ondan da verim almaya calisicaz artik.

- Yedek sag bek; Dorukhan kekosu takim bulamayip bize eski kontrattan gelse yedek sag bek sorunu ortadan kalkabilir. Onun disinda dedigin gibi Necip, Bilal Ceylan ve Kerem Kalafat dusunulebilir

- Yedek Stoper: Bu pozisyon baya elzem bence. Hatta bunu As Stoper olarak degistirirdim. Guney Amerika'dan boyu posu olan ve ayagi duzgun birini getirirdim veya gecen seneki gibi Montero tarzinda bir kiralikla cozerdim.

Basar dedi ki...

Transfer sezonu fena tamamlanmayacak gibi duruyor. Seneye umarım bu işleri önceden (Sergenle devam edilecekse Nisan ayında başka bir hoca ise Mayıs sonunda) ve daha kimse duyup uyanmadan halledebiliriz.

Şu Teixeria’yı bir istemeyen ben miyim? @beagle bile istiyor anladığım. Bizim oyun sistemine ters olmayacak mı?

BJK4EVER dedi ki...

Ben hem Teixeira'yi hem Godin'i istemiyorum. Gecen sene iyi bir oyun plani oturttuk. Bu oyun planiyla yillardir suren Anadolu takimlarini acamama, ilk yariyi cope atma gibi hastaliklarimizdan kurtulduk Sergen'in sacmaladigi birkac mac haric.
Bu sistemi sol acik, santrfor ve 8 numaralardan birini ceza alanina gondererek, hucumlari sag kanattan kurarak yaptik. Orta sahada klasik bir 10 numara yerine fizikli 3 orta saha ile oynayarak (cogunlukla) yaptik. Rakipleri fiziksel olarak ezdik. Stoperleri orta sahaya kadar cikararak, takim boyunu kisarak yaptik. Takimda fiziksel olarak sikinti yaratacak tek oyuncuyu cok iyi tasidik.
Teixeira takimimizdaki tum oyunculardan kalite ve yetenek olarak ustun, hatta gelirse aninda ligin en iyi oyuncusu olur. Ama sistemi bozar. Orta sahadaki fiziksel ustunlugumuzun korelmesini saglar. Sagdan hucum kur ceza alaninda cogal futboluna uygun degil.
Godin elimizdeki tum stoperlerden iyi, tecrubesi tartisilmaz. Ama derin savunmaya aliskin, bu oyun karakteriyle Atletico Madrid'de fark yaratmis ve Inter'de asla o seviyeye cikamamis bir oyuncu. Bizim oyun sistemimizle alakasi yok.
Belli ki Sergen biraz da CL'yi dusunerek istiyor bu transferleri. Teixeira orada klasiyla sapkadan tavsan cikarabilir, hucum olarak tikandigimiz maclari acabilir. CL'de rakipleri fiziksel olarak ezemeyecegiz, bu kadar onde savunma yap(a)mayacagiz. Bu oyunda Godin buyuk katki saglar.
Ama ikisi de ligimizdeki oyunu, sistematigi bozar. Zaten 90% olarak 6 mac sonunda veda edecegimiz bir turnuva icin ligi bok etmeye degmez. Bu oyuncular kulubeye koyabilecegimiz profilde ve maliyette oyuncular degil. Godin gelirse mecburen Welinton'u keseceksin. Teixeira gelirse Atiba'yi veya Ljajic'i keseceksin. Ister istemez lig performansimiza yansiyacak.
Benim icin CL onem tasimiyor, 0 ceksek de sorun degil. Yeter ki sahaya karakter koyalim yeter benim icin. Yeter ki ligi alalim, 4 sene evvel yaptigimiz hatayi bir daha yapmayalim.
O yuzden hem Teixeira hem Godin kalsin.
Forza baba santrfor.
Forza Fernando.
Forza ucuz dinamik genc yabanci stoper.

yilmaz dedi ki...

Açıkçası Ghezzal ve Rossier transferlerinde benim içime sinen Rossier transferi oldu. Sağolsun kendisinin emeğiyle oldu bu transfer daha çok. Ama nihayetinde görece düşük maaşlı, yaşı genç bir oyuncu olduğu için işler kötü gittiğinde satmak mümkün olabilir.

Fakat Ghezzal öyle değil. Maaş konusunda taviz verilmediği söyleniyor ama ortalıkta gezen iddiaların hepsi flu. Ben maaş arttırımı da yaptığımızı düşünüyorum. Ayrıca sözleşme süresi de 3+1 yıl. Oyuncunun kim olduğundan bağımsız bu ücretler çok fazla.

Ayrıca maaşlar yine almış başını gidiyor. Texeira, Diego Godin gibi 2.5m€ ve üzeri maaş alacak oyuncularla ciddi temaslar var artı bir de santrfor alınacak. Santrfor'un da 3'ten az alması mucize olur. Dolayısıyla Ljajic, Lens, Ozzie, Vida varken bir de Ghezzal, Godin, Texeira filan maaş yükü Premier lig takımları seviyesine çıkacak neredeyse. Takımları batıranın bonservis ücretleri değil maaşlar olduğunu ne zaman anlayacağız bilemiyorum. GS'nin PSV'den şamarı yiyince yaptığı 3 transferden ikisi bu yönden akıllıca transferler bence. Bizim Rossier'e de kısmen öyle bakıyorum (bek için bu bonservis fazla, katılıyorum)

Eğer bu yüksek maaşlı transferler eğer ŞL için yapılıyorsa, hatırlatmak isterim GS'yi tarumar eden PSV, gruplara kalırsa 29.000 puanıyla dördüncü torbanın en sonlarında yer alacak. Yani ŞL'nin en zayıf halkalarından birinin, bizim ligi averajla ikinci bitiren takımı nasıl çarkıfelek gibi çevirdiğinden bir ders çıkarmak lazım. Türk takımlarının ŞL'den bir şeyler çıkartmasının tek yolu kura şansı ve bir şekilde üçüncü torbaya atlayabilmek. O yüzden, umarım "ŞL'de oynucaz, bize iyi oyuncular lazım" şeklinde bir transfer politikamız yoktur.

Pheaglix dedi ki...

bence teixeira sistemi bozmaz, aksine sistemin en zayif yeri olan amc tadindaki mc'yi guclendirir. sezonun cogunda orada savunma ve takima direnc katma acisindan evde maci izleyen taraftardan bile az katki veren mensah ve llajic ile oynadik. teixeira mensah ve llajic'ten daha zayif oynayamaz, ayrica hucuma getirecegi kalite ve cesitlilik sayesinde lig maclarinin cogunu daha kolay cozmemizi saglar.

bence teixeira ile ilgili asil sikinti geldigi anda 3 milyon euroya yakin maas alan llajic'i taca atacak olmasi. eger llajic ve lens'i gonderemezsek her ne kadar sozlesmelerinin bir yili kalmis olsa da bu kadar dusuk limitlerin oldugu yerde 6-7 (vergiler dahil) milyon euroluk maasi cope atmis oluyoruz. yazik gercekten.

Huzeyfe dedi ki...

@Pheaglix

Güzel nokta. Bence de yetenekli oyuncu kazanan takıma her zaman bir şekilde monte edilir. Önemli olan adamcılık yapmamak veya maaşının kadroya girmesi için bir baskı unsuru olmaması. Sergen hocanın pragmatik olması bu açıdan iyi.
Diğer yandan söylediğinde çok haklısın, Lens’le yirmi yıllık kontrat imzalamışız gibi hissediyorum. Her sene aynı geyik dönüyor: “önce Lens’in kontratından kurtulalım”

Emre Toraman dedi ki...

İşin teknik/taktik boyutunda @Pheaglix'e katılıyorum, Teixeira sol içe monte edilir ve Ghezzal olmadığında veya kilitlendiğinde ne yapacağız diye geçen sezonki kadar düşünmeyiz. Bence burada korkmamız gereken noktalardan biri, 10 numara oynatıyoruz diye defansif kaygılara girip çift 6 + Teixeira dizilmek. Atiba-Tolgay-Talisca üçlüsüyle şampiyonluğu verecekken Atiba'nın sakatlığı ve Tolgay-Oğuzhan-Talisca sayesinde kurtardığımızı hatırlayalım. Bloklar arası mesafe, defansif/ofansif oyuncu dengesinden çoğu zaman daha önemli.

Benim şu saatten sonra asıl kaygım ise Ghezzal bu kadar tantanayla geldikten sonra Teixeira da gelirse camia/kamuoyu beklentileri(Gedson ve kısmen Fernando için de geçerli bu). "Uzay takımıyız, Beşiktaş ligin üstünde, transferin de şampiyonu" gibi süreçleri yönetmek çok kolay değil. Takım içinde de yıldız statüsündeki bir Ghezzal, Teixeira ve muhtemelen santrafor arasında top ve görev paylaşımını yapmak zorlaşacaktır.

Satış olmayacaksa as santrafor ve yedek stoper ile transferi kapatmak makul artık bence. Ljajic'in kontrat senesi olduğu için etinden sütünden faydalanıp sezon sonu Arap yarımadasına bonservissiz gidişine üzülmek kısa vadede mantıklı bir çözüm olabilir. Genç ve düşük maliyetli bir 8/10 denk getirebilirsek Ljajic'i zararına göndermek de uzun vadede mantıklı olur.

yilmaz dedi ki...

@Emre

"Bence burada korkmamız gereken noktalardan biri, 10 numara oynatıyoruz diye defansif kaygılara girip çift 6 + Teixeira dizilmek."

Bence yapılan transferler net bir şekilde ŞL'de 4231 oynamak için. Özellikle ağır deplasmanlarda joseph topal salih -bir ihtimal tex- çıkacağımıza bahse girerim.

Ben "maaş politikası", "tavan fiyat" filan derken yine şirazemizi kaybettiğimizi görüyorum. Bir takımda 7-8 tane "tavan fiyat"lı oyuncu olmaz. Hem Ghezzal hem Texeira olsun, Vida varken Godin de olsun, santrfor Costa olsun, Lens'in maaşının 200b'ni kiralayan takım ödesin, Layiç bir senesi kaldı, o da kalsın... Bu açıdan bakılırsa cidden hiç akıllanmadığımızı ve seneye yine aynı sarmala gireceğimiz çok bariz gözüküyor. Taraftar ciddi şekilde kulübün transfer sürecine yön veriyor.

Yönetimi en sert eleştirenlerin de önerileri "Ghezzal gibi oyuncuya 300 daha versen şimdi kamptaydı" kafasında. 300b o kadar değersiz gözüküyor ki adamın gözüne. Ama yarın Club Brugge'ün 300b€ maaşlı sağ açığı bizi pas pas edince (takım ve mevkii temsilidir) "biz niye bunları bulamıyoruz" diyecekler. Transfer sezonu bende kelimenin tam anlamıyla tiksinti uyandırıyor.

Hasta ti dedi ki...

elimizde ilk 11'de en az 4 sene ve fazlasını oynayacak oyuncular :
ersin, ridvan, rosier, salih, ghezzal. buraya 2 oyuncu daha ekledikmi bence tamamdır.
gerisi 30 yas ustu olabilir

can dedi ki...

@hasta ti
Atiba’yı unutmuşsun :)

fidddas dedi ki...

yine ülkemiz futboluna yakışır saçmalıkta bir transfer sezonu geçiriyoruz. eskiden 30-31 ağustos akşam pazarı bekleniyordu şimdi oyuncu aldığımız pazardan 1 hafta sonra transfer kapatıyoruz. ligin ilk 3 haftası elde ne varsa onunla oynanacak.
yabancı sınırı hala net değil. takımlar zaten kafasına göre transfer yapıyordu şu anda nasıl bir plan var ben anlayamıyorum.
takımın 3 önemli as eksiği var golcü, sağ forvet(ghezzal daha imzalamadı), yaratıcı orta saha.
golcüyü 7 eylül günü getirirlerse şaşırmayacağım artık.

dominic molise dedi ki...

@fiddas, sana katilmakla beraber gecen seneye gore cok daha hazir bir kadromuzun oldugunu da soylemek zorundayim. rosier ve ghezzal'i takimda sayarsak kadronun eksigi neredeyse yok.

ersin,
rosier, vida, welinton, ridvan
josef,
ghezzal, salih, ljajic, larin
kenan

utku, necip, nskala, oguzhan, atiba, guven, umut, nkoudou, tore, topal.
yedek olarak bile tum mevkilerde "yeterli" adamlar var (sezon geneli icin degil, sezon basi icin bahsediyorum)

asil temel sorun oyuncu satisi (ljajic, vida, larin, ersin) ve suresi dolacak kontratlar (ljajic, vida, larin, josef, nsakala, oguzhan, guven, umut) bence.

0. douglas, lens yolla -ki nasil olacak bilmiyorum. (fener gibi tek tarafli da olsa feshetmeli belki de. 3 ml euro maas butcesi bosalir en azindan)
1. rosier + ghezzal transferi
2. ljajic, vida, larin satis/yeni kontrat
3. josef, nskala, oguzhan, guven, umut satis/yeni kontrat
3. boyd'u sat/kirala. (abdulkerim bardakci'nin son senesi. boyd ile takas dusunulebilir)
4. yabanci stoper transferi (transferin son haftasi)
5. yabanci forvet transferi (transferin son haftasi)

yilmaz dedi ki...

Bence transferlerin, transfer sezonunun son gününe kalması konusunu konuşmanın bir anlamı yok. Çünkü kelimenin tam anlamıyla akşam pazarını beklemek zorundayız artık. Ben Ghezzal'in de son haftaya kadar beklenmesi taraftarıydım aslında, ama GS girince devreye bizimkiler panikledi.

Biz artık avrupanın son halkası olduğumuz yetmiyormuş gibi, arap yarım adasından bile gerideyiz artık tercih sebebinde. "Güzel İstanbul" haricinde hiçbir cazibemiz kalmadı. İşte yalandan bi ŞL faktörü var, o da iki teklif arasındaki fark 300-500 bin olunca işe yarıyor.

E scouting filan da bizde olmadığı için, transferlerimiz hep arta kalanlar olacak. Ben kanıksadım artık.

Fakat kurtuluşumuzun futbolculara yüksek maaş + imza parası vererek değil, bonservis + düşük maaş vererek olacağını düşünüyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Ljajic ve Mensah gecen sene bekleneni veremedi, Teixeira onlara gore bir arti, haklisiniz da. Biz optimal cozume mi bakiyoruz yoksa laf olsun diye mi transfer yapiyoruz?
Biz birakin 9.5'u, 10 numarayla da oynamiyoruz. 4-1-4-1 oynuyoruz.
O 2'liyi nasil doldurdugun sana bagli, ki orta ikilide 1 tane 10'dan bozma 8 gayet kullanirsin Irfan Can, Sosa, Hamsik gibi, eyvallah.

Ama Teixeira o bile degil ki. Birak 8'i, adam 10 numara bile degil, bildigin 9.5.
Bu adamin FIFA 21 karti ST, santrfor yani. Pes 2020'de CF.
Dogru tabirle adam bildigin second striker, forvet, 9.5 numara.
Adamin orta sahayla alakasi yok.

Ha, sistem falan hak getire, ben Alex'i alayim o da got kurtarsin modundsaysak o baska tabii. Ama o zaman da takim oyunu, sistem vs fuzuli kaliyor. Kisisel yetenegiyle mac getirecek adam lazim, ama bu adami sistemi bozmayacak sekilde de alabilirsin. Git asiri iyi bir forvet al, hem sistem icinde faydali olsun hem tek basina mac alsin mesela.

Ben aksine butce acisindan degil, teknik uyum acisindan sikinti olacagini dusunuyorum. Bu sene limitimiz dusuk, ama TFF limitleri 1 sene geriden geldigine gore limit seneye rahatlayacak. Vida, Oguzhan, Lens, Ljajic'in kontratinin bitecegini varsayarsak baya bir rahatlama olacak. Ki Vida ve Oguzhan uzatsa bile kesinlikle daha dusuk maasa uzatir.

Bunlarin disinda yuksek maas alan Ghezzal olacak ve gelirse santrfor olacak. Bunlarin yanina 1 oyuncu daha eklemek sikinti degil bence. Tabii bu seneki limit acisindan sikinti yaratmiyorsa.

Basar dedi ki...

Karşı argüman: Adam aylardır futbol oynamıyor sezon öncesi kampı da görmedi muhtemelen uzun bir hazırlık süreci olacak. Erken yaşta para için Çin’i seçti şimdi de Arap kulüplerine yokluyor, en önceliği para. Son olarak 4-1-2-3 oynuyoruz gelirse muhtemelen ve çok muhtemelen sistemimiz değişecek.

Gedaon ve Santrafora odaklanalım.

yilmaz dedi ki...

Çok fazla Texeira'cı biri olmama rağmen, adamın sadece tek bir mevkii'de oynayabilecek kadar dar bir repertuarı olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki biz geçen sene kağıt üstünde 4141, 4123 gibi oynasak da, özellikle sezon sonuna doğru Ljajic sakatlana kadar, orta ikiliden biri daha defansif biri daha ofansifti. orta ikiliyi simetrik oyunculardan çok, biri 6'ya yakın biri 10'a yakın (illa kullandıracaksız bana o numaraları :)) oyunculardan tercih ediyor sanki hoca.

Ayrıca Texeira komple bir hücum oyuncusu. Ghezzal ile aynı takımda olmaları bizim gibi düşük bütçeli takımlar için her ne kadar lüks olsa da, kanat forvet olarak Larin'in yerinde de oynayabilir. Özellikle Larin'in tıkandığı ve bireysel yeteneklerin gerektiği maçlarda.



Basar dedi ki...

Çok sancılı transfer dönemleri gördük ama sanırım bu en sancılısı olacak (2 hafta önce Ghezzal-Rosierden ötürü fena olmayan yazmıştım). Ortada Ghezzal ve Rosier yok daha…

Erdal Torunoğullarının da transfer görevini bırakması başka bir soruna işaret ediyor. Sergen’in uzuun süre imzalamaması, imza atarken korktuğumuzu başımıza getirdi. En basitinden geçen yılki ahenk/harmoni kayboldu gibi duruyor.

sadrazam dedi ki...

Adnan dalgakıran ın yokluğu, Erdal torunoğullarının transferden el çektirilmesi, İbrahim Altınsay ın sürekli pasif görevlerde bulunması ile hoca rakı yaren i emre Kocadağ ile at koşturur artık. Başkanın dirayetli duruşu ve mali disiplini de Rıdvan Dilmen in bir twiti ile yerle bir olmuştu zaten. Bir twite kulübün anahtarını vermişiz neredeyse.

yilmaz dedi ki...

Torunoğulları'nın gelenekselleşen kaçmaları sıktı artık. Hep de haklı oluyor nedense.

3.7 milyar TL borç açıklanmış. Kulüp bugün "tüm transferler dondurulmuştur, seneye elimizde olanlar ve gençlerle devam edeceğiz" dese bile gık çıkarmam.

Lütfen yönetime transfer baskısı yapmaktan vazgeçin. Zaten saçmalıyorlar, bir de taraftara şirin gözükmek için 35'lik adamlara 3er yıllık sözleşmeler vermeye başlayacaklar.

Zaitsev dedi ki...

Geçen seneki şampiyonluk bonus oldu ama bu yönetimin böyle olacağını söylemiştim. Eskiden bütün sorumluluğu başkan'a atmak/yıkmak kolaydı. Orman öyle yaptı böyle yaptı. Salla geç. Şimdi iş ciddiye binince dökülmeler başladı.

Torunoğulları geldiğinde keşke gelmeseydi de Gomez'in ekmeğini yemeğe devam etseydi demiştim. Hollanda ağı çok iyi olan adam Atiba harici kimseyi getiremedi. o da 30 yaşında geldi ülkeye. 18de değil. Transfer komitesi başkanlığı güzel iş. Yap transfer. Patlarsa at suçu başkana ve antrenöre. İyi çıkarsan ben yaptım diye gezin.

Sergen hocayı bile kovmak için getirdiler. Muhtemelen bu yaz Şenol hocayı getireceklerdi. Sergen'in taraftar desteği ve gelen şampiyonluk işi bozdu. Hoca ipleri atsın diye beklediler. Görüşmekten kaçındılar.Taraftar tepkisiyle geri vites yaptılar.

Transfer işi saçma sapan ilerliyor. Görünüşe göre Ghezzal-Rosier bitti. Godin-Texeira yerine bir santrafor alalım iş bitsin.

BJK4EVER dedi ki...

Bilgi, birikim, liyakat uzerinden birseyler yapmak yerine kahraman yaratma merakimiz milletce var zaten, transferde de oyle. GS'liler at kuyruklu arkadasi kahraman yapmisti, biz de once Serdal Adali sonra bu arkadasi kahraman yaptik.

Nedense Fikret Orman doneminde tum iyi transferler bu arkadasa yaziliyordu, ama Lens, S. Ozturk, Eneramo vs baskalarina. Mesela Gomez uzerinden cok ovuldu kendisi, ama kendisinin defalarca olayin perde arkasini anlatmasina ragmen ovulmeye devam ediliyor. Arkadasa kalsa o sezon forvetimiz Gomez degil N'Doye olurdu, ama sorsan transfer sihirbazi.

Bu arkadasin bu sene portfoyundan cikan arkadaslar Hollanda'dan gundeme gelen abuk subuk transferler. O transferlerin Hollanda'da yarattigi gundemi paylasmistim zaten, resmen dalga konusu olmustuk. Sanirim genc takima transfer olacak olanlar tamamlandi, ama Elayis Tavsan Sergen vetosu yedi hakli olarak. Arkadas da kendi yapmak istedigi transferler yapilmayinca bozulmus olacak ki tekrar yeniden istifa etti.

Hayirlisi olsun.

Emre Toraman dedi ki...

Erdal Torunoğulları'ndan emin olamıyorum da, Mesut Urgancılar ve Adnan Dalgakıran pasifize olursa üzüleceğim. Vizyoner söylemleri populizmden ibaret ve içi boş olabilir tabi ama gözlemlediğim kadarıyla kurumsal yapının fren ve navigasyon sistemi olması gereken kişiler olduklarını düşünüyorum. Umarım Sergen'le anlaştıktan sonra verdikleri fotoğraf Ahmet Nur Çebi'nin mağlubiyet, Sergen'in ve Emre Kocadağ'ın galibiyet pozu değildir.

BJK4EVER dedi ki...

Adnan Dalgakiran'in ne oldugunu ben de anlamadim. Diger yoneticilerde iyi-kotu bir fikir olusuyor, ama onun ne ise yaradigini anlayamadim. Tamam, yoneticilik sadece transfer, iletisim, futboldan ibaret degil eyvallah, ama bu arkadasi fonksiyonu da belli degil, herhangi birinin ovguyle bahsettigini, adinin gectigini de gormedim.
Aksine bol bol sacma sapan tweet atiyor kendisi, adami sadece buradan hatirliyorum. Ve genellikle sosyal medyaya, ozellikle twitter'a asiri onem yukleyen, orada cok vakit geciren insanlar inanilmaz bos-beles tipler oluyor (tamamen is amacli kullanmiyorsa). Bu beyefendi de bir boka yaramayan meshur twitter yoneticilerinden olsa gerek.

Barreto dedi ki...

@4ever ve @Zaitsev aynen katılıyorum. İlave olarak ET bana hiç bir zaman samimi gelmedi. Ayrıca sürekli istifa edip ayrılması pek geçimli olmadığı anlamına geliyor. Transfer sihirbazlığı, kaju, kebap vs ise hep hikaye. Menajerler çekip çeviriyor. Kulübün başarılı bir altyapı ve genç oyuncu politikası olmadığı sürece bu tarz yönetici hikayelerini çok dinleriz.

Emre Toraman dedi ki...

@BJK4EVER

Dediğim gibi tamamen içi boş söylemler olabilir. Ne yapmak istiyor, icraate gelince ne kadarını yapabiliyor gibi konuları yönetim kurulunda olmadan bilmek zor. Kendi açıklamalarıyla görev tanımı aşağıda(5:18'den itibaren):

https://www.youtube.com/watch?v=Q7Q2wtkB0WI&t=318s

En azından söylem olarak doğru şeyler benim için, duymak istediğim şeyleri söylüyor.

BJK4EVER dedi ki...

Ben yonetimin uzerinde ciddi bir transfer baskisi oldugunu dusunmuyorum. En azindan taraftar yuzunden kaynaklanan bir baski.
Sonucta transfer doneminim basinda 10-15 kisilik bir kadromuz vardi. Bu kadroyu yaratan yonetim. Opsiyonsuz kiralamalar, tek yillik sozlesmeler, zamaninda oyuncularin sozlesmesini uzatmamak yonetim tercihleri. Sen sezon basinda takimi 10 kisi kalacak sekilde dizayn edersen kendiliginden baski olusur bu bir.
Ikincisi, senin sagbekin tas gibi performans sergilemis, sende kalmak icin can atiyor. Butun sene transfer gorusmesi yapmadin, ki agustos ayina girmek uzereyiz. Surekli BJK mesajlari veren Rosier'e kardes sen bir dur baski yaratma taraftari gaza getirme demiyorsun, aksine hosuna gidiyor. Ondan sonra taraftar baskisi.
Gecen sene 8 gol 18 asist yapmis ligin mvp'sini rakibine kaptirmak uzereydin. Ligi senin altinda bitirmis, CL bileti olmayan takim senin kariyer sezonunu gecirttigin adami senin elinden kapmak uzereydin. Taraftar kizmasin da ne yapsin?
Baski hissediyorsan adam gibi iletisim kuracaksin. Transfer donemi basindan beri 1 yonetici transfer hakkinda aciklama yapti mi? Su kadar oyuncu alacagiz, hedefledigimiz profil sunlar, su donemde transferi bitirecegiz dedin mi? Demedin. Kulubun resmi sitesi var, youtube kanali var, spor kanallarinda Allah'in her gunu transfer programlari var, ama 1 yonetici cikip aciklama yapmiyor.
Mesela dun haberlerde Emre Kocadag'in agzindan Godin yuksek ihtimalle bizde icerikli bir haber yapildi. Adamin direkt agzindan verildi aciklama. Ne yalanlama geldi ne birsey. Taraftarda beklenti artmasin da ne olsun?
Teixeira keza oyle, hala uzattikca uzatiliyor. Adama verirsin 1 hafta zaman, aciklarsin basina, 1 hafta sonunda gelmezse cekersin teklifini yoluna devam edersin. Ama sende alternatif yoksa, scouting yoksa, plan yoksa bosta veya kapi onune konmus menajerler tarafindan kulube getirilen kim varsa ona muhtac kalirsin, gayet dogal.
Sonucta eski yonetimi neyle sucladiysan tipkisinin aynisini yapiyorsun. Tek farkin daha cimrisin ve daha az risk aliyorsun. Bu yonetim zaten borcu dusunerek dogru bir yapilanmaya gitse;

- transferler haziran ayinda bitter, agustosta degil
- para maasa degil bonservise yatirilirdi
- bu takim son 2 sene 0 satis yapmazdi, 5-6 oyuncu satisi yapardi, su anda da elinde satabilecegi 3-4 oyuncu olurdu
- gundeme gelen oyuncularin 99%'u herkesin bildigi oyuncular olmazdi, en azindan yarisi scout edilmis kimsenin iyi bilmedigi oyuncular olurdu
- transfer edilmesi dusunulen oyuncularin adinin tamami twitter'larda dolasmazdi reklam veya tepki olcmek amaciyla, transfer tamamlandiginda ogrenirdik

Emre Toraman dedi ki...

+ İmkanım olsa oturup muhabbet etmek isterim yani Mesut Urgancılar, Adnan Dalgakıran ve İbrahim Altınsay gibilerle. Sergen'le, Emre Kocadağ'la, futbolcu takımı vb. ile 5 dakikadan fazla edemem muhtemelen. Doğru yöneticiye güvenmenin kriteri bu mu denilebilir ama elimdeki verilerle kriterim bu şahsen.

yilmaz dedi ki...

Eğer normal kanunlar işler de kulüplerin kapısına kilit vurulursa bilemem, ama kulüpler böyle devam ederse önümüzdeki 5-10 yıl daha transfer Ağustos'u bırak Eylül'de biter. Bunun ANÇ'si FO'su Ali Koç'u yok. Ha takımlar küçülüp 10m€ toplam maaş bütçesiyle filan oynamaya başlarlarsa o başka.

Senin bütün imkanlarını zorlayarak, bütçeni delerek, sponsorlardan oradan buradan destek alarak ıkına sıkına 2.5 verdiğin adama arap gelip 5 veriyor. Araptan başka taliplisi olmayan oyuncunun da -genelde- ömrü bir sezonluk oluyor. Yani sene sonunda o da çöp oluyor. Sonra sezon başı dön başa.

Ya bu bütçeler küçülecek, ya ağustos sonuna kadar transfer takip etmeyi unutacağız. Aksi sinir zıplatmaktan başka bir işe yaramıyor çünkü.

yilmaz dedi ki...

Yanlış anlaşılma olmasın, yönetimin transfer politikasını (var mı öyle bir şey) beğendiğimi, onları suçsuz bulduğumu filan düşünmeyin. Bence transferden daha büyük arızalar var takımda. Korona diye yurt dışı kamp iptal oldu. Sadece iki hazırlık maçı gözüküyor önümüzde. Bir de 6 ağustosta adana sıcağında maç. Berbat bir planlama. Hadi transferde, teknik direktörde yerelliği kanıksadık, artık uluslararası hazırlık maçı yapmaktan bile aciziz.

yilmaz dedi ki...

Al işte, şampiyon takım 2 aydır taraftarından uzak. Millet sezon başlasın da takımımı izlesem diye bekliyor. Adamlar sezonun ilk hazırlık maçını "taktik deniyoz" diye yayınlamıyorlar. Bu kadar kötü iletişimi olan bir büyük takım olur mu?

Emre Toraman dedi ki...

@yilmaz
Benim de canım sıkıldı maçı izleyemeyecek olmaya. İletişim tarafında kimi suçlayacaksın ki ama bu durumda? Sergen "Taraftar ne anlar ya, izlemesinler" dediyse mesela bunun iletişimi nasıl yapılabilir ki? İletişimi baltalayan kişi bizzat iletişim konusunda en övülen ve taraftarın taptığı kişiyse yani. "Hocam yapma etme bir açıkla en azından taraftara gözünü seveyim" desen bir dert, "kurumsal yapımızda bu maçı yayınlamamak kabul edilebilir değil, bunun kararı teknik direktöre ait olamaz" desen bir başka dert, "Sirgin hıcımız yıyınlımımızı istimidi" diye kendin açıklasan bambaşka dert.

Sergen'in iyi kötü yanlarıyla komple bir paket olduğunu ve böyle sorunlar yaratmaya ne kadar müsait olduğunu kabul etmek ve kulağının üstüne yatmak ne yazık ki bazen en optimal çözüm olabiliyor gibi geliyor bana.

Unknown dedi ki...

İlk lig maçımız 11'i büyük ihtimal şöyle olacak:)
Ersin
Necip
Vida
Welinton
N'Sakala
Josef
Salih
Ljajic
Töre
N'Koudou
Kenan Karaman

Hazırlıklı olun. Bence rahat kazanırız:)

Unknown dedi ki...

Yönetim kısmıyla ilgili de yorum yazmak isterim:
Öncelikle Ahmet Nur Çebi ve yönetimini savunmuyorum. Ama anladığım kadarıyla burada yorum yazanların eğitim seviyesi Türkiye ortalamasının üstünde. Doğal olarak ta iş hayatınızda bulunduğunuz işler ve pozisyonlarınız da ülkemizin ortalamasının üstünde olmalı.
Bu durumda da iş hayatınızda bir çok sorunla ve sorunlu insanla karşılaşmanız muhtemel. Her şeyi sorunsuz yapıyor olamazsınız. Bizim yöneticilere bakalım:)
Futbolda siyaset, mafyacılık,hırsızlık vs. vs. var mı sizce?:) Bu adamların işi zor değil mi sizce? Bütün istediklerini ve planladıklarını yapabiliyorlar mı sizce? Sizi bir siyasi ve mafya arayınca nasıl cevap verebileceğinizi düşündünüz mü? Burada yazdığınız gibi sert olabilecek misiniz? Yoksa durumu idare mi edeceksiniz? Burası Türkiye. Kaçınız seneye ligin adaletli biçimde yönetileceğini düşünüyor?
Son sözüm; bence Sergen Yalçın ve yönetim elinden geldiğince iyi planlama yapıyor. Hata tabii ki yapıyorlar. Gördüğüm; bizim kadro bu sene dengeli ve iyi bir kadro olacak. Geçen seneden de ders çıkarmışlar.
Saygılarımla.

yilmaz dedi ki...

@Emre Toraman

yani bir hazırlık maçının canlı yayını da hocaya danışmasınlar artık abi, derdim bu. Böyle kulüp mü olur Allah aşkına? hazırlık maçları takvimi açıklandığından beri maçı izlemek isteyen taraftarı nasıl hayal kırıklığına uğratacaklarını da mı kestiremiyorlar?

Bu kadar basit bir şeyi de anlamıyorsa Sergen Hoca, uzatmadan yol vermek en iyisi. Teknik direktör kulübün sahibi değil, nasıl bu konulara müdahil olma cesareti gösterebiliyorlar anlamıyorum.

Ha tabi yönetim bu maçı canlı yayınlamayı beceremeyip suçu "nasıl olsa ona kimse bişey demez" diye hocaya attıysa bilmiyorum. O zaten daha da affedilmez bir durum.

yilmaz dedi ki...

@Unknown samimi olarak söylüyorum, en son konu benim için saha içi.

,Bazı basit kurallara dikkat edilsin yeter. Kulüpte teknik direktörden daha üstte bir futbol aklı olsa ve hoca canlı yayın, kamp yapılacak yer gibi sikko konulara karışmayıp işine odaklansa zaten, bir sezon gelmese diğer sezon gelir başarı. Bu atla deve bir şey değil, Türkiye ligi şampiyonluğu en nihayetinde.

Unknown dedi ki...

@yilmaz,
amacım tartışıp konuyu uzatmak değil ama "... bir sezon gelmese diğer sezon gelir başarı..." demek doğru gelmiyor bana. Başarı gelmezse kovulur çünkü. Bizim istikrara ihtiyacımız var ve bu da ülkemiz koşullarında ve hatta diğer ülke koşullarında da başarıdan geçiyor. Türkiye ligi şampiyonluğu da senin deyiminle "atla deve" bu arada:) Çok önemli bizim için...
Bırak ne yaparsa yapsın Sergen Yalçın. Geçen seneki takımı korumasından dolayı ben ümitliyim. Tekrar söylüyorum; tabii ki hataları olmuştur ama hangi insanın olmazdı ki? Sakin olalım bekleyelim.
Bir de bırak yayınlatmasın maçı.(Haberin doğruluğunu bilmiyorum.)
Zaten az kaldı Rizespor maçına:)

Unknown dedi ki...

@yilmaz,
Ben de saha içiyle ilgileniyorum. Benim işim ve haddim değil ama buranın da saha içiyle ilgilenmesi daha hoş olur. Yukarıda ilk maç kadrosu da yazmıştım zaten:)
Saygılarımla.

yilmaz dedi ki...

@Unknown
Saha içi ile ilgilenmemiz için önce sahayı görmemiz gerekmez mi? Ben oyuncuların ne oynadığı görmeden hiçbir zaman bu adamın bu takımda ne işi var demem.

Yorum Gönder

Ara