.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Ocak 2021 Perşembe

SL 22 Beşiktaş - Trabzonspor


Tarih:  31 Ocak 2021 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Halil Umut Meler

Eksik Oyuncular:  Güven Yalçın / Abdulkadir Ömür, Ander Trondsen

Cezalı Oyuncular:  - / Kamil Ahmet Çörekçi

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

182 Yorum:

Avcı ile Sergen son karşılaştığında Avcı Beşiktaş'ın, Sergen Malatya'nın başındaydı. Otobüsü park edip ikinci yarı bulduğu gollerle 2-0 kazanmıştı Sergen'in Malatyası.
Bu yönden de ilginç bir maç olacak. Bu kez çok büyük ihtimalle kapanan Avcı, saldıran Sergen olacak.

Trabzon stoperlerinden Edgar İe hızlı ve ayağı temiz ama yeterince sert bir stoper değil. Geriden oyun kurmasına müsade etmez sürekli rahatsız edersek Trabzon kolay top çıkaramaz. Diğer pas isabeti yüksek oyuncuları Abdulkadir parmak. Ligde de ilk üçte. Onun da fiziki dezavantajından yararlanıp özellikle Josef'le üzerinde baskı kurabiliriz.
Bu iki oyuncunun dezavantajları bizi sonuca götürür diye umuyorum. Tek yapmamız gereken doğru pres.
Savunma oyuncularımızı Ekuban'la çok fazla biberir bırakmadıkça kazanmaya yakınız.

Serkbal dedi ki...

Çok zor maç, tam 1-0 olsun bizim olsun maçı

Basar dedi ki...

Cenk Tosun konusu alevlenmiş. Göztepe maçındaki ceza sahası içi golcüsü tanımına oturuyor gibi. Yığılma yaptığımızda 2. golcü önemli.

Trabzon maçı zor geçecek. Truva atı yine bol bol yere yatarak puan kazanmaya çalışacaktır.

fidddas dedi ki...

uğurcan
serkan hugo edgar-ie marlon
berat-baker-flavio
ekuban-djaniny-nwakame

trabzonun çıkarabileceği neredeyse tek kadro bu. parmak da sakatmış sanırım. avcı iyice gömülüp ekuban ve nwakame ile gol bulayım derse hosseiniyi baker yada flavio yerine oynatır. her iki durumda da elinde seçenekler çok kısıtlı.

benim endişem ekuban tehdidi nedeniyle hocanın n'skalayı 11 başlatması.

avcının yapacakları kısıtlı ve belirli. bu maçı bizim hocanın tercihleri belirleyecek.


Töre yine sakatlanmış. 3 hafta yok diyor. Hulk ya da benzeri kanat forvet takviyesi şart oğlu şart artık. Aboubakar'ın ayağı kaysa hapı yutarız.

turgay dedi ki...

İlk golü biz atmalıyız sonrasında Avcı istediği skoru almak için açıldığında olaylar farklı yere gidebilir. Bencd Trabzona çok ters gelen takım yapımız var. Her alanda fiziksel üstünlüğümüz var. Dediğim gibi ilk golü biz atarsak oyun çok başka olur. Hakem umarım standart üstü performans verir.

hulk'la cenk tosun arasında kaldığımız söyleniyor. sizce hangisi faydalı olur?

sadrazam dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok
Güven Yalçın.

Ortada para yok, federasyonda limit yok, satılamayan topçu çok.
Seneye yabancı sayısının ne olacağını bilen yok,düşecek takım maaş limitlerini hesaplayan yok. Sözleşmesi bitip kurtulacağımız doğru düzgün oyuncu yok. Kullanmadığımız satışından gelir getirecek oyuncu yok. Beşiktaş sayesinde zengin olan iş adamı çok, sponsor olacak adam yok.
Seneye en büyük gelir kapısı yayıncı yok. Şimdikinin ödediğinin yarısına dahi yayıncı bulunacağına dahi umut bile yok.
Sahada seyirci yok, localara milyonlar bayılacak zengin yok, taraftar da ürün alacak para yok.
Beyler bu transfer fetişizmi bizi kayyuma götürür. Deniz bitti, bugün de değil seneler önce bitti. Mali açıdan uzatmaları oynuyoruz, planlar hep günü kurtarmak üzerine. Yarını düşünen yok. Her sene başı oyunculardan indirim isteyip, IBAN vererek kampanya mı düzenleyeceğiz?
Almayalım hocam, ne varsa elimizde onlarla oynayalım. Marifet zaten eldeki imkanlarla başarıyı yakalamak değil mi? 30 tane transferle şampiyon olup yarınları kaybetmektense, mevcut kadrodakilereri değerlendirerek geleceği kazanmayı tercih ederim.
Bence en büyük transfer Ersin, Utku, Rıdvan, Larin, Güven, Hasiç e katacağımız ekstra değerler. En kıymetli transfer Oğuzhan, adem, lens, vida, mirin, Douglas kontratlarından çıkmak.

Anlaştığımız söylenen Eskişehir in sağ beki Bilal benzeri, 200-300 bin € bandında fırsat varsa alınsın, yoksa Özkaynak geleneğimiz, Özkaynak geleceğimizdir.

Ya da siktir edin hepsini, hep birlikte inletelim tribünleri "şımart bizi başkan, çıldırt bizi başkan ..."

@sadrazam
Bana kalsa ben de transferden yana değilim de haberlerde geçen isimler bunlar.
Dediğin gibi kulüp batağın içinde. Covid de tuz biber oldu. Barcelona'nın, PSG'nin bile ekonomik krizle uğraştığı bir ortam var.
Yönetim taraftar tepkisinden çekiniyor muhtemelen. İki kötü sonuç alınırsa hangi tepkiyi göreceklerini hepimiz biliyoruz.

turgay dedi ki...

maliyetli transfer peşinde koşmanın bende doğru olduğunu düşünmüyorum. özellikle bu kadar mali dengelerin bozuk olduğu bir takıma yine sadece kendine oynayan 1 oyuncu transfer etmek ne kadar doğru? maaşları bile başkanın kendi cebinden verdiği bir takıma porto sonrası sadece para düşünen oyuncuyu getirmek ne kadar akıl karı? bununla beraber elimizdeki fazlalıklardan kurtulamamışken 6 ay sonra ne yapacağı beli olmayan hulku almak takımdaki dengeleri değil ama kulüpteki dengeleri bozabilir. bu nedenle illa transfer yapılacaksa hulk yerine kendini kanıtlama derdi olan hedefi olan birini getirmek daha doğru olur. tabi bunu ocak ayı gelmeden planlamak lazımdı. transferin bitmesine saatler kala değil.

Pheaglix dedi ki...

cenk'in alinmasi abou ve larin'e haksizlik. ayrica bizim gorevimiz euro 2021'e oyuncu hazirlamak mi? cenk'in derdi turnuvaya hazirlanmaksa ustu kapali oynama garantisi ile geliyordur, ki elinde gol kralligi yarisinda iki hucumcun varken bunu kabul etmek buyuk sacmalik. derdimiz abou'nun potansiyel sakatligiysa bunun cozumu abou'yu denklem disina atacak transfer yapmak mi? bu takimin ihtiyaci olan sey, ki bu ihtiyacin olusmasinda en buyuk katkiyi sagolsun guven verdi, hem hem abou hem larin'i (ama ozellikle abou'yu) yedekleyecek veteran. en guzel ornegi de o sezon senol gunes'in asla kullanmadigi 16/17'de demba ba'yi kiralamamiz.

bununla beraber transferin bitmesine birkac gun kaldi ve ne yapacagimiz belli degil. sanirim boyd'u hala kadroya yazmadik. bildigim kadariyla limit degisimi ile su an boyd'u kadroya yazabiliyoruz. boyd tipinde bir oyuncuya ne kadar ihtiyacimiz oldugu tartisilir (bence yok), ama belli ki takima katilacak. neden kadroya yazmak icin bu kadar bekledik ki? eger transfer yapacaksak onu da son gune biraktik. gelen oyuncu yedek olacaksa tamam, ama adi gecen oyuncular ya yedek olmayi kabul etmeyecek oyuncular ya da o maasla yedek olmalari sacmalik olan oyunculardi. ilk 11'e yazacaksak da belli ki yine bay sonrasinda takima uyum saglamasini bekliyoruz. ama zaten devrenin dortte birini kaciracaksa ne diye ilk 11'e 6 ayligina kiralik transfer yapiyoruz? ben yonetimin mantigini anlamakta zorlaniyorum.

trabzon maci icin de benim cok umidim yok. kupayi kazanmis olmalari iyi olsa da muhtemelen bize karsi bilenmis bir abdullah avci olacak karsi tarafta. bizde degilken zaten bize karsi oynamayi cok seviyordu, simdi kovulmanin acisiyla daha da hazirlanmistir. umarim mactan sonra avci'nin klasik "besiktas'i nasil analiz ettim" basin toplantisini izlemek zorunda kalmayiz. ama klasik avci takimina karsi oynayacak olmaktan daha cok bu maca yine josef-atiba-necip ile cikma ihtimalimiz beni korkutuyor.

Emre Toraman dedi ki...

Aboubakar, Larin, Güven
Ghezzal, Nkoudou, Gökhan, Hasic, Boyd

3 pozisyon için elimizdeki 8 oyuncu. Ghezzal hariç hepsi bonservisli. Bir de kiraya verdiğimiz Umut, Atakan var. Altyapıdan da 3 pozisyonun 8 kişilik rotasyonuna dahil olabilecek seviyede Oğuzhan(kirada) ve Almos ilk akla gelenler.

Bence öncelik Güven, Hasic ve Boyd'a laf olsun diye değil de sürekli oynayabilecekleri ve rotasyona aday dönebilecekleri kiralar bulabilmek(di). 11-14 arası rotasyona aday dönebilirlerse çok iyi olur, 14-18 arasına dönmeleri de yeterli olur.

Kadro dışında Lens var. Kötü giden takımda verdiğimiz sürükleyici rollerde ağır sıçtı. O dönem kadrodışı bırakılmasını %100 doğru buluyorum. Ama iyi giden takımda tamamlayıcı, yedekleyici roller alabilir. Fesih için makul bir yol bulunamıyorsa, motivasyonu ve takımdaki arkadaşlık ortamına etkisi sorgulanarak dönmesine hayır demem. Tabi Hasic veya Boyd'u kiralık gönderebiliyorsak.

Adı geçen Cenk ve Hulk arasında tercihim pozisyon ve portföy olarak daha versatil olduğu için Hulk olur. 1.5 yıl 3 milyon bence kötü bir sözleşme değil. 1.5 yıldan fazla garanti olursa %100 karşıyım. Yapabiliyorsak gelecek yılı opsiyonladığımız bir 3.5 milyon'u garanti 3 milyon'a tercih ederim. Hulk veya Cenk gelecekse Güven, Hasic veya Boyd'dan birini kiralık gönderebilmek gerekir.

Aslında Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılımın son senesi o yüzden başarı kritik görünüyor. Ama sezon başında Larin'in önüne Mandzukic alsaydık şu an daha iyi durumda olmayabilirdik. Diğer taraftan Mandzukic olmayınca son saniye Ghezzal almak kağıt üstünde çok gereksiz olmuştu ama yaptığı katkı ortada.

Kısacası transfer yapılsa da yapılmasa da %100 doğru denebilecek bir durum yok ortada, en fazla %55-60 doğru/yanlış denebilir. Benim %60 doğru diyebileceğim senaryo Lens'le fesih; Güven-Boyd-Hasic'ten birini oynama garantili ve gelişme beklentili kiralama; mümkünse 0.5 + 1 sezon, değilse 1.5 sezon makul sözleşmeyle Hulk.

BJK4EVER dedi ki...

Anlasilan para 1.5 yillik 3 milyon euro, yillik 2 milyon euro. Uzerinde ahlar-vahlar edecek, kafa patlatacak bir maliyet degil.
Seneye Aboubakar ve Ghezzal'in sozlesmeleri bitiyor, kalacaklar mi belli degil. Larin'in transfer olma durumu olacak muhtemelen, giderse 1.6 milyon euro yillik maliyetten kurtulacaksin.
Simdi icin ise Mirin'in sozlesmesi fesih edildi, Douglas gidecek deniyor.
Vida-Ljajic duruyor, ama katki sagliyorlar en azindan.
Rakipler catir catir transfer yapiyorken (oyle veya boyle) bizim yedek forvette Guven'le devam etmemiz, ustelik yarim senelik 1 milyon euro odemek istemeyecegimiz icin, buyuk aptallik.
Uzun bir sozlesme olsa, abuk subuk bir yillik maliyet olsa ben de net istemem. Ama risk belli. Falcao'luk bir durum yok yani.

Ayrica Hulk mu Cenk mi dersen net Hulk. Cenk sadece 2 mevki (sol acik-forvet) doldurabilirken Hulk 4 mevki yedekleyecek. Cenk tek basina mac ceviremez, sadece sistem ici beslenirse etkili olur. Larin'den artisi yok. Hulk tek hareketiyle mac cevirebilecek adam. Bizim ihtiyacimiz olan o zaten. Sistem uzerinden yuruyecek oyuncu zaten yeterince var, onemli olan takimda oyun sikisinca ekstra isler yapacak bir adamin olmasi.

Ayrica Hulk daha kasim ayinda futbol oynadi, Cenk son 1 senedir topa dokunmuyor neredeyse, mac ritmi tamamen sifir. Ki Hulk'un maliyetine laf edenler Cenk'in maliyetini yazsin da gorelim, sanki Cenk bedavaya gelecek. Muhtemelen 6 aylik maliyeti Hulk'un 6 aylik maliyetinden fazla.

Bitik yasli yabancilara abuk subuk kontratlar verilmesine ben de karsiyim, ama 1.5 yillik 3 milyon euro maliyet dogruysa bu riski almamak aptallik olur. Sonra 1 milyon euro odemedik diye 50 milyon euro sampiyonluk+CL gelirlerinden olup ligi 3. bitirince baslar yine yardim kampanyalari artik.

Emre Toraman dedi ki...

@BJK4EVER

Fırsat maliyetini gözden kaçırmamak lazım hocam. Sonuçta Hulk'u oynatınca başka birinin süresinde oynatacaksın, 12. adam olarak değil. Mesela at şu topu da 3 kişiyi çalımlayıp 90'a takayım dediği pozisyonda Ljajic'in daha müsait bir pozisyonda atabileceği bir şutu veya Ghezzal'ın bırakabileceği bir arapası kaybetmiş olacaksın. 90'a takma ve dağlara taşlara gibi bu ihtimalleri alt alta koyduğumda ben de mantıklı bir transfer olduğunu düşünüyorum ama yapmamak aptallıktır seviyesinde emin olmak fazla iddialı geliyor. Genel olarak üslubun da biraz böyle farkındayım ama doğru bir düşünce değil bence.

Zaitsev dedi ki...

Para için Rusya'ya ve Çin'e gitmiş bir adamın 1.5 sene için 3 milyon avroya bize geleceğini sanmıyorum. Bu paranın yanında maç başı 30-40 bin avro ücret, oynama garantisi ve imza parası isteyecektir. Ivır zıvırları düşünmek bile istemiyorum. Bu işin bize maliyeti 1.5 sene için 7-8 milyon avro bandına gelecektir diye düşünüyorum. FB'nin Mesud transferindeki gibi sponsorlar bulmadan zor iş.

Oyunculuk açısından Cenk'e tercih ederim Hulk'u. Ama zor transfer. Eldeki kadro dışı oyuncuları çıkarmadan ise imkansız transfer olarak görüyorum.

turkkant dedi ki...

Hulk'un 1,5 senesi bonus filan 4-5 m. euro bandında olur. İkincisi, Hulk benzeri gazı sönmüş yıldız transferleri Niang, Kagawa, Boateng, genelde Beşiktaş'ta pek katkı vermedi. Maliyet açısından pek mantıklı gelmiyor bana.

Takım kimyası olarak da, şu ana kadar Beşiktaş farkı fiziksellikle yaptı. 34 yaş futbolda performansın istisnalar dışında ciddi düştüğü yaş. 35 zaten görüyoruz Sosa'yı, oynatamıyorlar... 6 ay için vermiş oluruz o paraları.

Ben her türlü, İngiltere idmanı yemiş oyuncuyu Çin liginden gelen oyuncuya, 29 yaşı 34 yaşa, 1.2 m. euro maliyeti Hulk'un maliyetine, Beşiktaş'ı-Türkiye ligini bilen oyuncuyu bilmeyen oyuncuya, Avrupa Şamp. hedefi olan oyuncuyu, hedefsiz oyuncuya tercih ederim.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi Sergen'in kafasinda ne var bilmiyorum, ama ilk etapta Hulk'u ben 12. adam olarak goruyorum. Forvet arkasi oynayacagini zannetmiyorum, kanatlarda da Larin ve Ghezzal iyi oldugu surece oynamaz.
Ama Larin ve Ghezzal 2. yarida bu form grafigini surdurebilecek mi dusunmek lazim. Ki surduremezlerse su anki yedekler yine 3 hafta sakatlanmis Gokhan, henuz fazla birsey ispatmamamis Hasic ve ben cok begensem de mevcut oyun duzeninde aslinda yeri olmayan Guven.
Ghezzal fiziksel olarak zayif, performansi ilk yarinin sonlarina dogru dalgalanmaya basladi. Sergen'in surelerini kisitlamasi bence net dogrularindan biri. Larin bence 2. yarida cok buyuk hayal kirikligi olacak. Simdi uzun uzun yazmayim (daha once fikirlerimi yazdim), ama bence rakiplerin konsantrasyonu ve sertligi arttikca performansi dusecek. Derbilerdeki ilk yari performansi belli, sert defans yapan konsantre Alanya, Goztepe vs karsisinda performansi belli. Her takim Rize gibi 3-4 pozisyon hediye etmiyor, ikinci yarida canla basla mucadele eden takimlar hele hic etmeyecek.
Kaldi ki 6 ay yedek kalsa bile seneye Aboubakar, Ghezzal ve Larin'in hepsinin durumu belirsiz, her turlu yer bulur kendine.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman, @BJK4EVER, @Zaitsev +1

Ben de makul maliyete getirilebilecekse eldeki oyuncuların oynayacakları yere kiralanması şartıyla, Hulk transferinden yanayım. Bizde disiplinli ve sistemli bir takım var, eksik gerektiğinde şapkadan tavşan çıkaracak adam. GS kontra oyunu ve hızlı çıkma sorununu Onyekuru ile çözüyor, Fener yine iyi koşucu bir arapla Özili getirdi, TS bile Bakasetası kapatmaya çalışıyor.

Bu sene kritik, ŞL ye direk katılmak için son sene, biz o bileti alırsak rakipler külliyen batıyor, biz idare edebilir pozisyona geçiyoruz. Şapkadan tavşan çıkaran bir adam şampiyonluk şansımızı en az %10-20 bareminde yükseltir. 50 Milyon ŞL gelirine hayır diyemeyeceğim. Özellikle malum takım şamoiyon olamadığında direk küçülmek zorunda, Fener de üstüne koyacak halde olamayacak şampiyon olamadığında. Yapılanacaksak seneye hep beraber yapılanırız. Zaten uzun vadeli başka doğru çözüm yok. Ama madem buraya kadar geldik, şansımızı arttıracak her risk alınmalı.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Hoca zaten kaliteli teknik oyuncuları sınırlı ve ekonomik kullanıyor. Biz zaten 11 e adam aramıyoruz, maç sıkıştığında, rakip yorulduğunda bi şekilde koyup işi bitirecek adam lazım.

Bir de, bu aynı zamanda psikolojik savaş, rakiplerin senin oyununla ve liderliğinle ezilmiş, derbi alamamış. İyi bir isim hem bizim taraftarın moralini ve motivasyonunu yükseltir, hem de rakiplere karşı gözdağı olur, bizim elimizin de boş durmadığı gösterilir.

Larin e 6 - 7 milyon bandında teklifler var, sene sonunda da ikinci devreyi kötü geçirmezse o teklifler artacaktır. Hocanın parlattıklarından her şekilde para kazanacağızdır. Mühim olan sonucu alalım, ŞL görelim, yoksa kupası falan umurumda değil, 15 tane var,sürekli tepelerde olacak yapılanmayı gerçekleştirmek önemli, ŞL parası akıllı bir yönetimle sıkıntılarımızı azaltır.

BJK4EVER dedi ki...

@turkkant

Bonuslara bagli. Abuk subuk takim bonusu verilirse gelmesin tabii, ama kisisel bonuslara agirlik verilecekse ve arkadas ligde 30 mac oynayip 20 gole katki yapacaksa o parayi hak etmistir zaten. Yani adam tamamen yatisa gecse alacagin risk 3m euro, onu demeye getiriyorum. Ki adam senin dedigin gibi Rusya ve Cin'e gitmis para icin, ama orada da yatisa gecmemis. Her parayi secen yatisa geciyor diye birsey yok, adam Cin'de bile yatmamissa bizde hic yatmaz. Ki sakatlik gecmisi de belli, adamin 10 senede yasadigi sakatlik Gokhan Tore'nin son 2 senede yasadigindan az. Falcao'luk durum bence kesinlikle yok.

E ne var 20 golde, Larin da bunu yapiyor demeyin. Larin Rize defansinin hediyeleriyle 4 gol atar, kolay maclarda cosar. Ama zurnanin zirt dedigi yerde ligde son 5 haftada ortada gozukmez, derbilerde siner ve bir anda kendini 3./4. sirada bulursun, Demba Ba/Bilic reloaded olur.

Hulk tam da o haftalarda sinmez, aksine takimi sampiyonluga tasir, o yetenegi ve kalitesi var adamin.

turkkant dedi ki...

@BJK4EVER

Bence o bahsettiğin son düzlük katkısını, Cenk'ten alırız. Üstelik cebimizden çok daha az para çıkarak...

fidddas dedi ki...

hulk konusundan bağımsız 21 takımlı ve sıkışık fikstürlü bir ligde ben ikinci yarıda bütün takımların vites arttıracakları tezine katılmıyorum.

uzun zamandan sonra ilk kez 3 büyükler ligi ilk 3te kapattı. burada geniş kadroların etkisi ve 3 büyükler harici takımların sıkışık fikstüre hiç alışık olmamaları yatıyor bence. (3 büyüklerde bu konuda çok iyi değil ama diğerlerinden daha iyi.)

bunun yanında 7den sonraki takımların çoğu fazlaca transfer yaptı ve kadrolarını bırak 11lerini %40 seviyelerinde yenilediler. devre arası da yok, uyum süreci maçlarda geçirilecek.

devre arası az transfer yapanlar için sıkışık fikstür bir yandan dezavantaj iken takım kimyasının fazla bozulmaması da bir avantaj.

yine sıkışık fikstür sebebiyle düşme adayları her maça aynı konsatrasyon ile çıkamıyorlar ve maç seçmeye başlıyorlar. bu sebeple 3 büyükler maçları uzun zamandan sonra ilke kez hedef maç olma potansiyelini kaybetti. düşme adayı takımlar zorlayıp 3 büyüklerden beraberlik almak yerine 3 gün sonraki yenebilecekleri takım maçına diri çıkmayı tercih edebilirler.

ligin %70i çöp diyoruz, o sebeple ilk yarıda olduğu gibi antalya ile evde berabere kalma yada gençlere evde yenilme gibi kazaların olmaması gerekiyor.
yani ikinci yarı maçları o kadar zorlayıcı olacak mı emin değilim ben. hem düşme adayı takımlar maç seçecekler hem de orta sıralarda hedefi kalmamış takım sayısı daha fazla olacak. şimdiden 5-6 takım hedefsiz kalmaya aday oldu bile.
nisan ayında 8 maç var. ne olacaksa orada olacak gibi duruyor. nisan fikstüründe ne kadar düşme adayı ve orta sıra takımla oynarsak o kadar iyi.


turkkant dedi ki...

Beşiktaş devre aralarında kimlerden ciddi katkı aldı? Ernst, Marcelo, Yusuf, Burak Yılmaz, Guinti. Bu dört oyuncu da aman aman isimli transferler değildi.

Kimlerden isminden beklediği katkıyuı alamadı? Niang, Adrian Ilıe, Boateng, Kagawa, Wagner Lowe

Bunlara, Mitroviç, Larin, Mirin'i de ekleyebiliriz.

Benim gördüğüm ligi bilenler Yusuf-Burak, ve profesyonelliği yüksek oyuncular, 28-32 bandında oyuncular Guinti-Ersnt-Marcelo katkı vermiş.

Bu mantıkla Hulk daha çok Niang-Ilıe-Boateng sınıfına giriyor.

Cenk de aslında oynamadan gelecek, o da müthiş katkı vermemesi olası.

fidddas dedi ki...

yukarıya ek olarak bu sene daha fazla 3 büyüklerin 4-5-6 attığı maç görüyoruz. bu da genelde ikinci golü yedikten sonra takımların direnmeyi bırakmasından kaynaklanıyor. bence alt sıra takımları bu güç tasarrufu meselesini ikinci yarı daha fazla yapacaklar.

Emre Toraman dedi ki...

Bu tarz iyi gidişatlı dönemler/yarı dönemler ağzımıza bir parmak bal çalıyor ama bu mikro düzeyde(Hulk mu Cenk mi Larin mi Güven mi) kıyaslamalardan biraz uzaklaşıp bakınca Türkiye Ligi çok enteresan bir yer. Şampiyonluğun en güçlü adayı olmak için Ljajic-Ghezzal-Hulk-Aboubakar'lı bir hücum hattıyla oynamak istiyorsun ve rakiplerinden de dolayı böyle iş mi olur denilecek bir tablo oluşmuyor. Komik gerçekten, ancak Hall of Fame'lerde görülmesi gereken kadrolar bir arada oynatılmaya çalışılıyor ve başarılı olamaz diyemiyorum. Yani yarın bir gün UEFA çıkıp bizim futbol anlayışımız ve vizyonumuz uyuşmuyor deyip üyelikten çıkarsa bir şey diyemezsin.

BJK4EVER dedi ki...

@turkkant hocam

Yapma hocam, sanki Hulk'un profesyonelliginin kotu olduguna dair elimizde veri mi var? Sakatlik gecmisi yok, catir catir oynuyor iste adam. Ayrica Ernst, Burak, Giunti vs kalitesi, kariyeri belli adamlar, bos adam degil bunlar.

Son duzlukte katkiyi Cenk verir demissin, Cenk zaten 4-5 senedir bizde zaten. Bilic donemi kayip, orayi gec. Ilk sampiyonlukta esas adam degildi, Gomez'in yedegiydi. Ikinci sampiyonlukta katkisi kisitliydi, daha cok Talisca-Babel ve kismen Aboubakar kritik haftalarda is yapti. Ucuncu senede ligde esas adamdi, esas adam oldugu devreyi bilmemkac puan geride 4. sirada bitirip sampiyonlugu kaybettik. Cenk yedek olarak fena degil de, kurulu duzende is yapacak adam. Tek basina girip maci tek hareketle cevirecek adam mi dusunmek lazim. Gomez'li takimda is yapiyordu, ama daha cok cozulmus maclarda girip kilidi vuran golleri atiyordu Frei gibi. Skor 0-0 iken ve mac kitlenmis ben kenardan Hulk'u sokmak isterim, Cenk'i degil.

Kimin alınacağı çok önemli değil. Mesele yeni gelenin takıma çabuk uyum sağlaması. Hulk'da, Cenk'de verimli olur gibi geliyor bana. Bu bölgeye bir transferin şart olduğu kesin. Mümkünse mali olarak bizi zorlamayacak olan gelsin.

Hulk'un faydası Erzurum,Sivas, Malatya deplasmanlarında olabilir. Hepsinde berbat zeminlerde bombok maçlar olacak. Füzeleriyle katkısı olur mutlaka.

turkkant dedi ki...

@BJK4EVER

Haklısın, ancak ikinci şampiyonlukta Cenk'in 13 golü var, Abu'nun da... Çok Kritik Bursa deplasmanında skor yapmıştı. Keza ilk şampiyonlukta GS derbisinde Gomez'e asist yapmıştı. Bence zor anlarda güvenilir bir oyuncu.

Öte yandan, Abu Covid olursa, ciddi sakatlık yaşarsa Hulk'a nazaran daha net bir santrafor alternatifi. Hulk'un son dönem anladığım kadarıyla büyük oranda kanatta Ghezzal'ın pozisyonunda oynamış. 34 yaşında tek santraforu ne kadar tam oynar emin değilim.

34 yaş bence ciddi risk.

turgay dedi ki...

hulk 2. Q7 olur. benim görüşüm bu yönde. ben porto zamanlarından beri takip ediyorum kendisini. hiç takım için oynadığını görmedim. 5 senedir çinde oynayan adamın tek hedefi paradır. covid çıkmamış olsa kılını kıpırdatmazdı. ha maliyeti düşük olursa alınabilir bir risktir. tıpkı ilk geldiğindeki Q7 gibi. kimse istemezken bizim yükseklerden uçmamızın alemi yok.

Barreto dedi ki...

Cenk ve Hulk'u ilk 11'e değil ilk 18'e düşünüyorsak ki sanıyorum öyle, her ikisi de alınabilse iyi olur.

Antep gs'ye karşı savunma çizgisini orta sahaya çekmiş top oynuyor. Geçen hafta Malatya'nın oynadığı oyun da akıllarda zaten. Bize karşı da göreceğiz bu takımları. Aynı oyunu oynasınlar 5 atarız. Ben oyunu 20 metrede oynayacaklarından eminim.

Pheaglix dedi ki...

bize 30 saniyede elden ofsayt caldilar, gs'ye 3 dakika bakip kalcadan ofsayt calmadilar.

tff ve hakemlere karsi proaktif olmadigimiz surece sampiyonluk falan hayal. fb kazandigi mactan sonra hakemleri hasladi, o mactan beri kollaniyorlar. belli ki gs'nin hakemlere pek bir sey soylemeye ihtiyaci yok, o isi baska sekilde hallediyorlar. bizde de sergen tek basina capaladi ilk devrede. yonetim "besiktasli durusunu" bozmak istemiyor. anca gs macinda dograndiktan sonra konusurlar ama is isten gecmis olur.

bu sartlar altinda transfer falan bos is. hulk ya da cenk ekstra 2 mac kazandirsa baska turlu dengelerler o puanlari.

Ahmet Usal dedi ki...

@Pheaglix

Yapılabilecek en iyi şey başka türlü "dengelemeye" zorlamak. Ne kadar aleni rezillik, o kadar iyi, bir şeyler değişecekse bunları teşhir edip sosyal medyayı kafalarına yıkarak olacak.

Ben o yüzden istiyorum zaten şapkadan tavşan çıkaracak transfer. Yoksa habire hakemi falan nasıl yenicen:)

beagle dedi ki...

Bütün adı geçen isimlerden yaş, fiyat, mevki vb tek uygun adam Kenan Karaman'dı. Herhalde sezon sonu gelecek.
Boyd geri döndüğüne göre, Güveni tutup devam bence. Larin Abuyu yedekler, Kenar forveti ise Güven ve Boyd oynar.

Hulk Atletico Minerio'ya gitti. Sürpriz bir isim çıkmazsa ya Cenk gelir ya da Güven'le devam.

YSY dedi ki...

Hulk işi yattı, üzüldüm mü desem hayır. Cenk'te gelmesin, bu kadar naz yapmasına aşırı uyuz oldum, 2 sene geçti beyefendi hala kendini kanıtlayacak, biraz daha burnu sürtsün yedek kulübesinde.

Gerçekten guinti, ernst, yusuf gibi arada gelip katkı sağlayan sonrasında da kalıcı olabilecek birisi gelecekse gelsin yoksa böyle devam.

BJK4EVER dedi ki...

Pahali denilen Hulk'un maliyeti Brezilya kulubune 1.5 yillik 2.6 milyon euro. Gercekten buyuk riskmis. Simdi Cenk'i 6 ayligina 2-2.5 milyon euro verip kiralariz artik, ne de olsa bizim evladimiz.

@Bjk4ever
Haklısın bu maliyetin altına girilirmiş. Hulk gibi bir efsane için büyük rakamlar değil.
Yalnız dikkat ettiysen böyle büyük beklentiyle haftalarca transferi konuşulan oyuncular genelde iş yapmadı. Hem bizim takımda hem de renklilerde.
Şöyle son anda basında hiç ismi geçmemiş bir oyuncu sessiz sedasız gelse keşke. Oyuncunun üzerindeki baskıda azalacağı için faydalı olma ihtimali artar.

BJK4EVER dedi ki...

Su belli oldu ki ya Cenk gibi 6 ay sonra topuklayacak ve ciddi katki saglamayacak adam icin cebimizden abuk subuk bir rakam cikacak, ya da yine menajer itelemelerinden birini secip zar atacagiz. Bu sene bol bol duses attigimiz icin dusuk zar gelme sansi da baya yuksek. Ikinci yarida da Aboubakar, Larin, Ghezzal, Rosier, Josef sakatlanmasin diye bol bol dua edecegiz.

Sergen'e yazik oldu bence. Ben de ligin ilk yarisinin ortalarinda futbolu, dusunceyi begenmiyordum, ama son 3-4 mactir kontrollu, ofansif futbol oynayan iyi bir takima evrildik.
Rakipler bu kadar gucleniyorken, cabaliyorken takimi belirli bir seviyeye getirmis, sampiyonluk yarisina sokmus adama bu yapilmamaliydi.

Zaten 1 tane adam istedi, onu da alacaksin arkadas. Gerekirse 3 tane zengin adama gidip yalvaracaksin, alacaksin.
Ama bizim camia'da bu sunepelik hep var. Bahsettigim sadece taraftar degil, bu camia'nin zenginleri, yoneticilerin cogu vs, hepsinde var bu.

Hep bir mazlum'luk, ezik'lik, hep bir aglama. Bir milletin yaptigi transferlere bak, bir de bizim yoneticilerin limit konusundaki aglamalara bak.

Bir kisi de cikip aga bu nedir bu ne sacmaliktir diyemiyor. Sen kendin limite uyuyorsun veya bunu bahane ediyorsun, ama Mesut Ozil'i 6 ay bedelsiz oynatan rakibin hakkinda da tek kelime edemiyorsun. Bu sunepe'ligin daniskasi.

Pheaglix dedi ki...

umarim cenk gelmez. gelen oyuncu larin'i kesecek ve su an oynadigimiz oyunda cenk larin'den cok katki veremez. ayrica gitmeden once ligde pek parlak performans vermedigini, transferi esas sl performansi ile yaptigini hatirlatayim. bunun ustune eger yedek birakirsak da "milli oyuncuyu turnuva oncesi yedek birakiyorlar" diye ustumuze gelecekler. bizim misyonumuz milli takima oyuncu hazirlamak degil. tek derdi turnuvaya hazirlanmak olan bir oyuncunun garanti opsiyonu olarak gorulmektense almayalim daha iyi.

beagle dedi ki...

Arkadaşlar Atletico Minerio ile bizden ayni parayi istedigini cidden dusundunuz mü? Brezilyali moruklar camiasında "emekli ikramiyesini Besiktaşa gecirmek" gibi şakalar dönüyordur. bizden yillik 3 ve 2.5 yil kontrat prim derken rahat 9-10M Euro istemistir.

Ayrica baskana Hulk için sayan twitter ordularina hayretle bakiyorum. Lan lideriz, süper bir serimiz var, bize sadece yedek lazimdi. Boyd katilinca, Ljajic golle Töre asistle dönünce, ona da ihtiyaç kalmadı. Hulk gelip Ghezzali kesince ne olacakti? üretemeyip, sola Nkudu sokup, sezonu skecektik. 2-3 jeneriklik golle de orgazm olup, hakemlere kufredecektik.
Bu kulubü transfer manyaklari ve onlari dinleyenler batirdi. Yani liderken, iyi giderken, transfer olmadi diye kufreden sizler batirdiniz. Bir düşün yakamizdan, bakin sari gelinler tam sizlik.

Lens gitsin Messi gelmiş kadar sevinirim. Daha bunun Mirin'i, Douglas'ı var. Hulk konusunda taraftarın suçu yok. Türk taraftarının huyunu bilip Hulk gibi adamlarla transfer için uğraşan yönetimin suçu var.
Bu takıma kulübeden gelip katkı verecek bir oyuncu (forvet) lazım. Genç olur, deneyimli olur alın artık bir tane. Güven'i de İtalya'dan isteyenler varmış. Ver kiraya gitsin Larin gibi.

Bu arada sözlerim yanlış anlaşılmasın. Fikret Ormanrman enkazını devralan bu yönetim şimdiye kadar harika iş çıkarıyor. Yapılan transferlerin hepsi tuttu. Zar mar bilmem ben. Maaşlar da zamanında ödeniyormuş. Lens, Mirin, Douglas'dan da kurtulsunlar sırtımda taşırım.

turgay dedi ki...

yine kötü yönetilen bir transfer dönemi. kötü yönetiliyor çünkü amaç kendi reklamları. bu transfer işleri emre kocadağ ve erdal torunoğullarından alınmalı diyeceğim de yerlerine gelecek adamlarda zaten reklam için gelecek. çok önemli bir maç öncesi taraftar transfer yüzünden birbirine girdi. aslında önce değişen taraftar profiline değinmek lazım ama konu çok uzun.

YSY dedi ki...

@turgay

Ben olaya öyle bakmıyorum. Yani bence gerçekten hulk u almak istediler ama istedikleri rakama yaklaşmadığı belli. Eminim ki bizden brezilyadan aldığının 2 katını istemiştir. Zaten başka taliplisi yok belliki biz çekilince direk orayı tercih etti.

YSY dedi ki...

Birde şöyle bir durum var; hocanın istediğini bir kerede alsalardı deniliyor. Welinton, nsakala dedi alındı işte diğerlerini de yönetimin yaptığını düşünüyorsak sergen'in transfer talepleriyle ilgili yönetimin imkanlar dahilinde çok yerine getirmediğini söyleyemeyiz.

Ahmet Usal dedi ki...

Alamadılarsa yönetime kızacak bir şey yok. Bir Acunumuz yok alsın hediye etsin, demek ki anasının nikahını istedi, yoksa Brezilyaya gittiği şartlarda zaten alınırdı.

@Pheaglix e katılıyorum, aman Cenk gelmesin, dediği gibi oynamadığında başımıza dert de olur. ŞL maçları dışında oyunculuğuna hiç bir zaman ısınamadım. İyi bir tek vuruşçu, o kadar. Larin her şekilde ondan faydalı.

Töre ye güvenilmez, yine sakatlandı, 3 hafta yok. Hasiç ve Boyd tan daha iyi yararlanıp Ljaic ve Oğuzhanı denkleme katabilirsek daha da iyi oluruz. Sorun ilk devre ezilen sarı gelinler hakemle yarışta kaldı, eksiklerini tamamladı, iyi transferler yaptılar. TS bile Bakasetası aldı, başka oyuncular da aldılar, Avcı da bizi yenerse yarışın içinde olacaktır, TS de ilk 4 te bitirecektir. Yani küçük maçlarda hem hakemlerle hem de oyunu çözecek daha iyi oyuncularla renkli kardeşlerimiz kolay puan kaybetmeyecektir. Karagümrük ve Antep maçlarına bakmak yeterli bunu anlamak için.

Sadece bu nedenlerle bile işimiz daha zor, çünkü biz böyle puanlar alamayız, kötü bir günümüzde puan kaybedelim diye de her şey yapılır. Yarınki maçın hakeminin GS, Fener ve bizim maçlarımızdaki istatistiklerine bakmak bile yeterli görmeye.

Psikolojik savaşta da ilk devredeki ezikliklerini transferlerle çözdüler, Hulk bizim için yıkım da oldu, alamayacaktıysak hiç girmesek daha iyiymiş, zaten en iyi takımız, devam ederiz psikolojisi daha önemliydi.

Yine en büyük dayanağımız Hoca olacak o yüzden, takımı ne kadar iyi hazırlayıp medyada algı yönetiminde ne kadar iyi savaşırsa o kadar şansımız var.

Zaitsev dedi ki...

Beşiktaşın verdiği 1 milyon avroyu beğenmeyip 1.25 milyon avro isteyen ve sonra Almanya’ya dönüp 400 bin avroya oynayan Hilbert’i hatırlatarak Hulk’un 1.5 sene için 2.6 milyon avroya bu ülkeye gelmeyeceğini söylemek isterim. En az 2 katı para istemiştir yukarıda yazıldığı gibi. Burası çiftlik. Burası yabancılar için cennet.

Emre Toraman dedi ki...

Benden de Cenk konusunda @Pheaglix + 1.

Bir sıkıntı da Cenk adam tayfaya çok uzak biri değil. Amacım kişisel bir saldırı değil ama adam tayfanın en önemli özelliklerinden biri takım içi gruplaşmaya çok yatkın olmaları. Bıraktığı takım gurbetçilerin çevresinde 4-5 yılda kurulmuş bir takımdı ve takımdaki arkadaşlık ortamının liderlerinden biri de kendisi olmuştu.

Şimdi gelirse takım içinde o dönemki pozisyonunu elde edemeyecek. Şu anda takımda benim gördüğüm Afrika kökenli oyuncular etrafında oluşan bir arkadaşlık ortamı var ve yeni gelen birinin buna eklemlenebilmesi gerekiyor. Cenk ilk 11'de yer bulamaz ve bu ortama da entegre olamazsa takımı bozma riski yüksek olur. Antep'ten gelen Cenk'te bu sorun olmazdı ama Beşiktaş'tan kral olarak uğurlanıp yıldız olarak dönen Cenk'in bu entegrasyon için göstereceği tutum bende büyük soru işareti.

Sezon başındaki özgüveni ve statik oyun portföyüyle Larin'i santrafor oynatmaya pek sıcak bakmazdım ama Aboubakar'a bir şey olursa şu anki Larin santraforda sırıtmaz bence.

Güven'in de bu sezon Rio Ave ve Sivas maçlarındaki santrafor performansı hiç kötü değildi. Kenarda da sonradan girip fark yarattığı, penaltı aldığı maçlar oldu.

Boyd'u da Abdullah Avcı dönemiyle değerlendirmeyelim, o dönemde kanatlara topu ortasahada verip cezasahasına götürmesi isteniyordu, bütün kanat oyuncularının performansı da rezaletti. Bu sezon ise kadro dışı kalana kadar takımın en iyilerindendi. İlk 11 olmasa da şu anki oyunda güvenilir bir yedek bence. Larin ve Nkoudou'nun performans artışı yüksek bir çıta ama bulduğu süreye bağlı olarak Boyd da bir benzerini gösterirse ben şaşırmam.

Hasic'le ilgili aklımda kalan pozisyon Rize maçındaki golü değil aslında. Kayseri maçı mı Rize maçı mıydı hatırlamıyorum ama sağda oynamasına rağmen soldan gelen bir ortaya ön direkte kafa vurmuştu ve az farkla auta gitmişti. Uzaktan şutları zaten kendisini elit bir potansiyel yapıyor. Bu topsuz cezasahası koşuları da portföyünde olursa 2 yıldan fazla zor elimizde tutarız.

Şimdi hiç bir transfer yapılmazsa Sergen'in şu hesabı iyi yapması lazım. Zaten sezon sonunda başarısız olursa "Ben transfer istemiştim yapmadılar" der ve kendini çok rahat kurtarır, bu krediyi sağladı. Ama şu anda çıkıp kendine has üslubuyla "Arkadaşlar siz kafayı mı yediniz, bu takımın sergilediği performansı görmediniz mi, oyuncular 2. yarıda transferden daha iyi olduklarını gösterecekler, burası Beşiktaş, göstermek zorundalar" gibi bir açıklamayla camiayı birleştirme gücü var. 1-2 puan kaybı sonrası yönetimle transfer üzerinden erken bir tartışmaya girmesi çok tehlikeli olur.

fidddas dedi ki...

hulk transferine hiç ihtimal vermemiştim, olmamasına da şaşırmadım. gelse de gelmese de o transfer yine bir barbut transferi olurdu, zarın nasıl geleceği çok net değildi.

olmadığına göre temel ihtiyaca dönebiliriz. abu ve larini takım kimyasını bozmadan yedeklemeli, ljajic ve oğuzhanı sisteme adapte etmeli veya sistemi ljajic ve oğuzhanda katkı alacak kadar revize etmeliyiz.

elimizde olan seçenekler bunlar. takım son haftalarda artan ivmesiyle lider, burada hocanın katkısı büyük yönetim de ödemeleri yapıyor ki üstüne düşen odur zaten. beşiktaş diğer iki renkliye ne zaman öykünse o kıyafet üzerine oturmaz ve kendi içine çökmeye başlar. 2000lerin ortasında renkli eskilerini aldığımız dönem, 2010 sonrası portekiz çetesi dönemi ve 2017 sonrası #cometobeşiktaş dönemleri hep aynı sonuçları getirdi bize.

buna arabesklik, küçük düşünme vs isimler de verilir. kısmen haklı olduğu yerler de vardır. ancak her camianın tarihte kapladığı yer birbirinden farklıdır. şerefli ikincilikten falan bahsetmiyorum, ancak ülkenin futbol ikliminde bize düşen rol her zaman takım kimyasını öne çıkararak başarılı olmak oldu. bu takım kimyası içinde de her zaman yıldızlar bulunmuştur. MAF, İlhan Mansız, Şifo Mehmet, Sergen Yalçın, Mario Gomez, Sosa, vs gibi oyuncularımız her zaman olmuştur. Talisca #cometobeşitaş dönemi oyuncusu olduğu için diğer isimlerin arasına bilerek yazmadım.

fenerbahçe eskiden beri transfer şampiyonudur ve bununla mutlu olur. 88-89 da sanırım 42 oyunculuk bir sezon açılış posterleri var adamların. yine benzer bir şey yapıyorlar. cm-fm oynar gibi takım kurmak da onlar misyonu demek ki. cimbom zaten bilindiği gibi, her zaman belirli odaklarla yakın olmuş, oralardan nemalanmış bir kulüptür. 14 sezon şampiyon olamadıktan sonra nasıl yükselmeye başladıkları falan zaten ortada. tarihlerinin en büyük başarısında büyük pay sahibi iki futbolcuyu tarihlerinden silmeye çalışıyorlar.

amacım romantiklik yapmak ya da arabeske bağlamak değil. ancak hulk transferi olmadı diye şampiyon olamayacaksak zaten şampiyon olacak kadar iyi bir takım değilizdir. oyuncuların ödemeleri devam etsin, sergen hocayı tatmin edecek-oyun planına uygun bir forvet alınsın, ljajic-oğuzhan performansını takıma eşitleyelim yine şampiyon oluruz.
ha bir de ilk 30 dakikada 1-0 öne geçelim :)

yilmaz dedi ki...

Bence transfer dönemini "büyük kayıp olmadan" atlatmak ve abuk subuk paralara oyuncu almadan tamamlamak başarıdır. Şu bi gün de dişimizi sıkıp, transfer şımarıklığına girmezsek yakın dönemin en başarılı transfer dönemini yaşamış oluruz.

"Oynarken çulunu yırtmak" diye bir deyim vardır. Hulk transferi de tam olarak bu. Avrupada çift hanelere ulaşan sayılı forvet ikililerinden biri var elimizde. Kanat oyuncularımız da yeteri kadar skorer. Neredeyse hiç bir maçta gol sorunu yaşamıyoruz. Eldeki forvetler golün her türlüsünü atıyor.

Evet, yedekleri yok ama yedek olarak da Hulk olmaz zaten, akıl izan var. Bizim vereceğimiz ücreti kabul etse bile Abou'dan Larin'den fazla alacak. Böyle yedek forvet mi olur? Üstelik baskın bir karakter. Oldukça genç yaşta Doğu Avrupa oradan da Çin'e gitti. Avrupa'da tek bir takımın bile ilgisini çekmemiş olabilir mi şimdiye kadar?

Benzer şeyleri Cenk için de söyleyebilirim. Bu kadar iyi giden bir hücum hattına as mı yedek mi belli olmayacak bir oyuncu alınmamalı. Bu işte transfer şımarıklığıdır. Ha Larin'i 10m€'a satarsın, yerine de ister Cenk-Hulk gibi geçici bir çözüm, ister 24-25 yaşlarında yeni yeni kafa göstermiş bir adam alırsın, eyvallah. Tutmazsa en azından "denedik" deriz.

Ben devre arasında Güven'i kiralayıp/satıp, yedek bir forvet alınmasını bir de sağ bekin yedeklenmesini yeterli görüyordum. Bilal bu işi görür mü bilmiyorum ama bu hamlelerin yapılmamış olması bizi zayıflatmaz. Yeter ki oyuncular form düzeylerini korusunlar. Burada da teknik ekip'e büyük iş düşüyor.

fidddas dedi ki...

avcının orta sahada çok seçeneği yok dedim bakasetas aldı adamlar :) bir de yunus mallı alacaklar. trabzon kadrosunu çok boşaltmıştı ve ortasahası alternatifsizdi. mantıklı transferler.

ama o baksetası beşiktaş ise 3 milyon için telefonu açmazlardı. 7-8 den aşağı bişey konuşulmazdı.

beagle dedi ki...

Talisca ve Hulkla beraber bizim gerizekali taraftari 2 twitle, bir gistermelik emojiyle falan manupile eden latinler devri kapanmistir umarim.
En sevdiklerini sirsa Quaresmadir ama en cok gol atanlar, kupa kazandiranlar Feyyaz, Sifo, Oktay. Metin Tekinin de kanattan 20 falan derbi ve derbicik(Ts) golü vardir.

BJK4EVER dedi ki...

Hocam fii tarihinde ornek veriyorsun, 90'lar futbolu kalmadi artik.
Yapabiliyorsa sampiyon yapsin iste Necip, Umut Nayir vs. Isler oyle yurumuyor. Seni Alex, Talisca, Muslera sampiyon yapiyor, bunu kabul etmek gerek. Futbol artik 90'li yillarin futbolu degil, birakin bu romantizmi.

Bu saatten sonra kimse gelmesin zaten. Cenk gelirse pahaliya patlayacak ve 6 ay sonra topuklayacak, bizi antrenman kulubu olarak goren birine kucak acmis olacagiz. Kalsin oturdugu yerde.
Diger adi gecen yabancilar zaten gelip cok katki saglayacak isimler gibi durmuyor, paralar cope gidecek.
Ne durumda ve kontrati izin veriyor mu bilmiyorum, ama hic degilse Umut Nayir cagirilsa bile daha mantikli olur su anda. En azindan forveti yedeklersin, rakibi
acamadiginda cilingir gorevi gorecek bir pivot santrforun olur kulubede. Vallahi bence en mantikli cozum su anda o, yoksa Hulk'un maliyeti fazla vs derken bu isin sonunda daha da
zararli cikacagiz.

turgay dedi ki...

@ysy

Benım sorunum transferi yapış şeklimizde. Çok fazla göz önünde oluyor herşey. Muhabirler kadroları herkesten önce yönetim kurulu konuşmalarını sanki berabermişçesine biliyor. Bunlar hoş şeyler değil. Mandzukic ve hulk ile harcadığımız enerjiyi taraftarın bir kısmında bıraktığı beceriksiz izlenimini toparlamak zor olacak.

Planlı bir takım olsak vida ve larine gelen teklifleri değerlendirebilirdik. Ama hiç hazırlığımız olmadığından rüzgar nasıl eserse öyle devam ediyoruz. Şu da var. Bu ligde ne kadar iyi transfer yaparsanız yapın güçlü oyununuz yoksa işiniz zor. Zaten hakemler ve federasyonun tarafı belliyken, Hükumetin önde gelenleri kendi aralarında ligin en değerli orta sahasını yok pahasına bir yerden başka bir yere götürürken Bu kadar çok transfer bağımlısı olmak geleceğimizi daha da karartmak bana pek mantıklı gelmiyor. Daha fazla planlı olmalıyız benim düşüncem bu şekilde.

Emre Toraman dedi ki...

Marko Livaja'ya ısındım ben yalnız. Tam bir offensive all-rounder (https://www.transfermarkt.com/marko-livaja/leistungsdatendetails/spieler/95438 Positions Played kısmındaki tablo). Profil itibariyle 11 baskısı oluşturup Abou-Larin'in önüne ismiyle geçecek biri de değil.

Yunanistan Ligi de Türkiye Ligi'ne benzetebildiğim sayılı liglerden dünyada. Bir ekol oluşturmaktan uzak kör dövüşü maçlar oynanıyor diye biliyorum. Yaş ortalamaları falan da çok yakındı bir gençleşme atılımı yapmadılarsa. Pelkas'ın Fenerbahçe'de verdiği katkı da güzel bir referans bence.

Biraz da deli sanırım Livaja. Entegre olursa özellikle sonradan girdiği maçlarda bu hırsıyla çok iş yapabilir. Sezon sonunda sözleşmesi bittiği için 500-600 bin euro civarında bonservisle bitirebilirsek çok olumlu bir hamle olur bence. Yaşı da çok iyi, tam zirve performans yaşları.

Üstüne Güven, Boyd veya Hasic'e güzel bir kira da bulabilirsek çok sevinirim şahsen.

beagle dedi ki...

@Bjk4ever
Korkunç tutarsizsin, kusura bakma. 442 istiyorsan, tek onlibero istiyorsan Alex Talisca falanla üzerinden gecerler.

Basaksehiri sampiyon yapan Epureanu, Visca, Crivelli ile Demba Ba'nin bitmiş hali.
Takim oyunu ve ceza alaninda çoğalma her zaman bireysel yildizlari yener.
Pepe, Negredo, Talisca, Babel hepsi varken sen sampiyon olamadin.

Şu anda bizi lider yapan oyun da zaten takim oyunu, herkesin geri kosmasi. 1 tane bile eli belinde adam bunu bozar. Konu hayran olunan boktan Latin kisiliklerin bu oyunu bozmasiydi.
Sen takim kurmaz bir adamin ayagina bakarsan o da utanmadan 9m Euro maaş ister. Odeyemez 3 tane Vagner Love alip bitersin.

BJK4EVER dedi ki...

Yahu ben Alex, Talisca oynasin 4-4-2 oynayalim mi diyorum. Diyorum ki, gunumuz futbolunda o yabancilara sen bagimlisin. Onlar olmadan olmuyor maalesef. Bunun kokenle de alakasi yok; Josef, Adriano, Muslera da Guney-Amerikali.
Ayrica kimse Hulk gelsin butum takim onun ayagina baksin, takimin tek lideri olsun, tum toplar onda bulussun demiyor ki. Ben aksine Hulk gelir ve yedek bekler, kim formsuzsa, sakatsa onun yerinde forma giyer diyorum. Kimse Hulk'a bagli takim olalim demiyor ki.
Kenardan gelip mac cevirecek adam lazim oluyor, istesen de istemesen de.
Pepe, Negredo, Talisca, Babel varken sen sampiyon olamadin cunku ligi bir yerine takmadin, sacma bir Avrupa sevdasi yuzunden. Kucuk gordugun o kadro ligin ikinci yarisinda 40'in uzerinde puan topladi.

Su an bizi lider yapan takim oyunu, haklisin evet. Bilic zamaninda bizi lider yapan da takim oyunuydu mesela. Gorduk sonunu. Ligin son haftalarinda, zor anlarda o takim oyunu yetmeyebilir. Ayrica su an iyisin eyvallah, sali gunu Aboubakar'in ayagi kirildi sezonu kapatti, ne olacak? Sampiyonluga aninda havlu atiyormusun, atmiyormusun? Bal gibi de atiyorsun.

Yıldız oyuncuya gerek yok. Takıma uyum sağlayacak, güzel ortamı bozmayacak oyuncu lazım. Oyuncunun camiayla kimyası uyuşursa isminin önemi kalmıyor. Bugün Josef Instagram'dan çok güzel bir paylaşım yapmış.
https://www.duhuliye.com/m/futbol/josef-ten-hulk-gondermesi-h39259.html
Takım Trabzon maçına motivedir umarım.

beagle dedi ki...

Ben de o yüzden 1.2M a Kenan Karaman alinsin, ayrica da bir tane 16-18 ayicik Zenci genç santrafor kadroda bulunup yedrk olsun, yetissin istiyorum.

Jeneriğe Mesut girer ama Mulleri olan sampiyon olur. Cünkü bahanesiz her maçı ciddiye alirlar.

Besiktaş formasiyla gazozuna maç oynayan çocuk bile o maça asılacak arkadaş.

beagle dedi ki...

Bilic konusu basit. "Ceza alaninda coğalma" ile ilgisi yoktu. Yani takim oyunu degil sadece takim savunmasi söz konusu. Bütün gol yükü 10 ve 9a yükleniyordu. Bu hatasi da zaten kariyerini basarisizliga goturdu.

Bilic ne alaka abi. Adam ne derbi kazanabilirdi ne de 1-0'ı koruyabilirdi. Yine de severdim güzel adamdı.

YSY dedi ki...

Tüm biz bunları konuşurken sanırım cenk işi halledilmiş. Bakalım sergen nasıl monte edecek onu.

Cenk gelmiş diyorlar. Hayırlı uğurlu olsun. Ben Cenk'in takımda sorun çıkaracak bir karakterde olmadığına ve faydalı olacağına inanıyorum. Artık önümüze bakma vakti.

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre Toraman +1

Ne yazdıysan aynılarını düşünüyordum ve yazacaktım da, tüm ofansı yedekleyebilecek, formsuzluklarda as oynayabilecek, takımı yükseltecek oyuncu profili. Keşke Cenk alacaklarına onu alsalar, ama Cenk bitmiş haberleri dolanıyor. Ki bu yüzden yazmadıydım.

Kısmet, hayırlısı...

Ahmet Usal dedi ki...

@YSY

Cenki Antepte bize hazırlayıp sattıran Hoca Sergendi. Beşiktaşa gelmesini sağlayan Hoca. Torpil geçeceğini sanmıyorum. Oyuncuyu kontrol edebilecektir, geçmiş hukuku da var. Yani haketmedikçe Larini kesemez. Götünü yırtmazsa forma giyemeyecektir diye umuyorum. ŞL Maçlarındaki gibi performans versin, oynasın, sıkışan maçlarda şutu, tek vuruşu alternatif olsun bari, yine de Livaja yı tercih ederdim, evin öz oğlundan bana ne, Avrupa Şampiyonasında oynayabilmek için geliyor, sakatlanmamaya da çalışacaktır, çok içime sinmedi, yanılırım inşallah.

YSY dedi ki...

@Ahmet

Ya eninde sonunda olacak olanı ben sana söyleyeyim. Cenk eğer iyi giderse sene sonunda 2 yıllık kiralama yapılır satın alma opsiyonlu :) Cenk geri dönüp everton'da kadroya falan giremez.

Huzeyfe dedi ki...

Hulk’ı al(a)mamış olmamız sevindirici. Beni ürkütüyordu açıkçası, takımı ‘ver Hulk’a şut çeksin’ tarzı birşey oynamaya zorlayacak tipte oyuncu. Quaresma da böyleydi.
Bence Cenk’te sorun yok, daha önce de Abou’yla formayı paylaştı. Kaldı ki Cenk solda iyi maçlar çıkardı geçmişte. Hem Larin’i hem Abou’yu yedekleyebilir ki bence mutlaka ihtiyaç olacak, umarım sezon kapattıracak sakatlık olmaz.

Ahmet Usal dedi ki...

@YS :))

Valla dediğin doğru, A.N.Ç Cenki seviyor, hem alırken hem de satarken sorumlu oymuş, hukukları iyi Başkanla, var öyle bir ihtimal :)

@Huzeyfe

Hocam Cenkle ilgili değerlendirmen bizden gittiği dönemdeki haliyle geçerli, ama iki yoıdır doğru düzgün oynamadı, çok ağır sakatlık yaşadı, PL nin temposuna ayak uyduramadı, biz de fizik oyunu oynuyoruz, bana zor görünüyor ama düşündüğün gibi olur inşallah.

Emre Toraman dedi ki...

Umarım bütün senaryolar olumlu gerçekleşir. Cenk yıldız statüsünde forma garantili geldiğini düşünmüyordur ve Larin, hatta Nkoudou'nun önüne çalışarak ve performans göstererek geçmesi gerektiğinin farkındadır. Dakikaların %40'ı civarında kendisine ihtiyaç duyulduğunda şampiyonluğa katkısını sağlayıp yazın Burak'a ciddi bir rakip olarak döner. Ha şampiyonluğu getirecekse dakikaların %100'ünde de oynasa başımızın üstünde yeri olur tabi. Ama kendisi yıldızlaşır da sahada yer açabilmek için Aboubakar, Larin ve Nkoudou'nun ritmini kaybedersek ve şampiyon da olamazsak ağır kaybederiz. Ligde ilk yarı Negredo yerine kullanarak bunu yaşamıştık 17/18 ilk yarısında. Şaka gibi devre arasında Cenk'i sattığımız için şampiyonluğu kaybettiğimizi düşünenler vardı bir de o dönem.

Olumlu tarafından bakarsak yönetimin Cenk, Sergen'in Hulk istediği söyleniyordu. Sezon başındaki transferler düşünüldüğünde yönetimin referansı Sergen'in önünde diyebiliriz heralde.

Emre Toraman dedi ki...

Cenk'in kariyeriyle ilgili görüşlerim de Türkiye Ligi transfer rekoru kırmasına rağmen potansiyelinin altında kaldığı yönünde.

Bence ideal rolü yaratma sorunu yaşamayan bir takımın 9 numarası olmaktı. Hatta kişisel görüşüm, iddialı olduğunu kabul etmekle birlikte, Gomez'in 15/16'daki hayvani performansını Cenk oynasa o da yakalardı. Kanat forvet olarak çıkabileceği seviye bence kendi potansiyeli düşünüldüğünde vasatüstü.

Yaratamayan takımların 9 numarası olmak ise ona biçilebilecek en kötü rollerden. Aboubakar'dan mahrum kalırsak Larin'i santrafor Cenk'i kanatta oynatmak daha mantıklı olabilir bence.

Murat dedi ki...

2017-2018'de ilk yarıdaki kabız takımın toparlanıp üreten ve sonucunda yarışa dahil olan takımın ortaya çıkmasında Cenk'in satılması ve Negredo'nun Talisca'ya alan yarattığı bir taktiğe dönülmesi rol oynamıştı. Ama o zamanki futbolla ilk devre giderek daha iyi oturan taktiğin birbiriyle alakası yok, 2015-2016 model Cenk çok iş yapar, 2017 yılındaki ŞL Cenk de. Gaz alma amaçlı bir transfer olduğunu da düşünmüyor değilim.

Yıllar önce bir film seyretmiştim, bir çiftçi mi ne, herif hayatını köpeğini satarak kazanıyordu, zira köpek nereye satılırsa satılsın sahibine geri dönüyordu, bu öze evlat kafası ve dışarı satıp sonra kiralamalar falan bana bu filmi hatırlatıyor,

BJK4EVER dedi ki...

Cenk geldi, bu saatten sonra destek olmak duser bize. Hulk icin konusulan maliyet 1.5 yil icin 3 milyon euro (bonuslarla 3.5) idi, Cenk'in alacagi para 900 bin euro ve 300 bin euro sampiyonluk primi.
Arada cok az fark var. Hulk'a parasi yetmeyen'in parasi oz evlada yetiyor nedense.

Saha icine gelecek olursak, en azindan mevki ihtiyacimizi karsiliyor, gidip bir solbek vs almadik. Bu sacmalik gibi gelse de gecmiste cok gordugumuz icin bu bile birsey. Rol model olarak Larin'e daha yakin, belki fizigiyle degil ama pozisyon bilgisiyle bekleri gecip kanatta gol atabilecek forvet tiplemesi.

Tek forvet isini ligde zor kotarir, ozellikle kucuk takimlara karsi ilk 11 forvet olarak. Bu role burundugu yarim sezonda cok kotuyduk, tesaduf degil zaten. Cenk alan isteyen golcu, birebir temasi sevmez, stoperler arasinda kaybolur. Aboubakar'in rolunu asla dolduramaz, ki Aboubakar'i dinlendirmek gerekirse zaten Larin forvete gecer gibi geliyor.

Hayirlisi olsun, umarim faydali olur. Iyi-kotu biri geldi ve dogru mevkiye adam aldik, buna da sukur.

Rakipler kazandıktan sonra maça çıkmak normalde strese sokar ama Sergen'in rahatlığı ve büyük maçlardaki performansı ümit veriyor. Trabzon'da Bakasetas'da maç kadrosuna alınmış. İlk 11'de başlayacağını düşünüyorum. Bakasetas-Ekuban-Nwakame biraz ürkütücü yalan yok.
Başlama düdüğüyle birlikte şampiyonluk modunu açmış bir takım görürüz umarım. Trabzon'a puan alamayacağını hissettirirsek Apo tırnaklarını yemeye başlar. Baskıyı kaldıracak çapta değil.

Emre Toraman dedi ki...

Şu İrfan savaşı bitmeden Dorukhan'ın sözleşmesini uzatabilseydik ve Salih Özcan'ı bağlayabilseydik iyi olacaktı. İki oyuncunun da menajeri dört gözle bu savaşın mağlubunu, İrfan'ın alacağı maaşı ve Başakşehir'in eline geçecek parayı bekliyordur muhtemelen.

Ortasahada 3 içi geçmiş oyuncuyla oynayan Anadolu kulüplerine de bu Mert Hakan ve İrfan transferleri ders olsun. Ortasahada 22-26 yaş arası Türk oyuncuya sezonda 7-8 gol+asist yaptırırsan Trabzon'a 2-3, sarışınlara 5-6 milyondan açarsın kapıyı.

Feda döneminden beri oturttuğumuz en iyi şeylerden oldu Anadolu kulüplerinde parlayan oyuncular için şu kapışmalara girmememiz, girsek de absürt rakamlara çıkmadan çekilmemiz.

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet

Geçen kupa maçını izledim, CL’de zirve yapan formunda değil ama aşağı yukarı aynı Cenk. Hiçbir zaman tek başına forvet yükünü kaldıracak kadar uzun süre yüksek formda oynamadı. Ama o yükü paylaşınca iyi katkı verdi. İkinci yarıda o tarz maçları çok oynarız bence, 15-16’nın ikinci yarısındaki gibi.

Şanssızlığı tam lige ayak uydurduğunda Everton’ın hoca değiştirmesi, bir de üstüne DCL’in canavara dönüşmesi. Yine de bence Cenk Everton’da daha çok süre alabilir. Ancelotti tutmuyor ki zaten daha gelmeden takıma söylemişti, istemiyor Cenk’i.

Zaitsev dedi ki...

Cenk için ingiltere yanlış bir tercihti. Bizim için ise o para doğru tercih :) Cenk’in ligi ispanya. Almanyada olabilir.

Cenk eğer kendini kanıtlama moduna bağlarsa faydadan çok zararı olur. Zaten Aboubakar o modda oynuyor golü buluncaya kadar. 2si oynarken çok sefer aynı topa girerler. Form tutmak için geldiyse yedek kalmayı sorun etmemeli. Direk kadroya giremez bu maç formuyla.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Eyvallah Hocam, ben yakın zamanda izlemedim, inanırım dediğine. Zaten genel değerlendirmende de haklısın, hiç bir zaman tek başına takımı taşıyan türden oyuncu değildi.

Bundan sonrası Hocanın yedekliğe ikna edip 15-16 nın ikinci yarısı gibi katkı almasına bakar.

@Zaitsev +1

Bence de tam ligi İspanyaydı, belki bizde parlarsa Dünya Kupası sonrası akıllı bir transfer yapabilir.

Eskişehirden Bilali aldıysalar yine kötü bir transfer dönemi geçirmiş sayılmayız, korktuğumuz mevkiler yedeklenmiş oldu. Sağbeke tutarsa iyi de bir genç alternatif.

Asıl mevzuya geldik aslında tranfser dönemi bitince, bu TS yi nasıl yeneceğiz? Şu an en çekindiğim takım, Avcı her zaman bize ters, her nevi intikam maçı onun adına, kontra silahlarına bakarsak bence düşündüğümüzden daha tehlikeliler. Bir de psikolojik açıdan kritik, renkliler zaten transferde aldılar gazı, bir de puan kaybedersek üstümüze çıkacaklar, umut vermemek lazım.

TS nin defansı da iyi, stoperleri Hugo geçen sene Ruizden önce ilk tercihimizdi, anlaştıydık, Brezilyaya dönmeyi tercih ettiydi. Havadan da zayıf değiller, hiç bir Avcı takımı zayıf olmaz havadan zaten. Bakasetasla 8 açığını giderdiler, bizim maçta oynayacak, kadroda. Yunus Mallıyı da almışlar ama herhalde bizim maça yetişmez. Ben baya çekiniyorum.

İyi başlamamız dileğiyle..

@ahmet
Ts'nin öndeki üçlü iyi ama onlara geriden gelip destek verecek, ince işleri yapacak oyuncu yok. Abdulkadir Ömür sakat. Zaman zaman Abdülkadir Parmak yapıyordu o ince işleri ama o da sakat. Bakasetas daha yeni geldi. Takımla uyumu ne olacak belirsiz.
Orta sahası ve savunması vasat bir takım. Ortada Baker ve Flavio dümdüz oyuncular. Ne sertlik var ne de ince iş.
Savunmada sağ bek Serkan deneyimsiz, hataya meyilli.
Stoper Edgar İe hızlı, ayağı iyi ancak pozisyon bilgisi ve sertliği zayıf.
Diğer stoper Hugo'nun ayağı iyi değil. Gençlerbirliği maçında penaltıya neden olan hatasını görebilirsin. Baskı altında çok kötü top kullanabiliyor.
Eğer Bakasetas müthiş bir başlangıç yapmazsa yeneriz diye düşünüyorum.
Başlama düdüğü çalsın artık ulan : )

Emre Toraman dedi ki...

Avcı'nın karşısına Sergen'le çıkmak Şenol Güneş'le çıkmaya göre çok daha iyi bence, bu açıdan biraz rahatım. Bu tarz maçlarda Avcı rakibin defoları üzerinden oyunu almayı planlarken, Sergen rakibin defoları üzerinden anları almayı ve kendi defoları üzerinden anları vermemeyi planlıyor, Şenol Güneş zaten bu işlere hiç girmeyip kendi her zamanki oyununu oynamaya çalışıyor. Sergen'in ekibinin analizleriyle Avcı'nın analizleri arasında oynanacak bence maç. Burada avantajımız, Sergen rakip analizlerini kendi oyununa eklemlerken Avcı tüm planını rakip analizi üzerine yapıyor. Avcı'nın planını yenmen yetebiliyor ama Sergen'in hem planını hem oyununu yenmen gerekiyor.

Abdullah Avcı'nın planı bence topu Vida'ya kullandırmaya çalışıp kapılan toplarda atletik oyuncularıyla Welinton/Montero'yu delmek olacak. Aynı şekilde ortasahada da Josef'i top almaması için marke edip Atiba'ya sert şok pres yapmaya çalışacak, düşük bir ihtimal tam tersi de olabilir. Savunmadan top çıkarırken Rosier ve Rıdvan'ın mutlaka Ekuban ve Nwakaeme'den uzaklaşıp boşluk aramaları ve pas opsiyonu olmaları lazım.

Serkan-Larin eşleşmesi çok avantajlı olabileceğimiz bir uzun top opsiyonu gibi görünüyor. Aboubakar, Mensah ve Rıdvan ribaund toplayabilirse işleriz bence orayı. Set oyununda da yine en zayıf karnı Serkan gibi görünüyor. Rıdvan-Ghezzal/Nkoudou-Mensah'ın kurabileceği üçgenlerle orayı manyak edip Aboubakar-Larin'i merkezde ve sağda demarke bırakabiliriz.

11'imiz hakkında pek özel bir beklentim yok. Temennim Montero ve Rıdvan'la oynamak ama Welinton ve Nsakala'yı en anlayışla karşılayacağım maç olabilir. Aslında stoperde Necip'i düşünmek de fena olmaz ama böyle bir tercih geleceğini sanmıyorum. 3 defansif ortasahayla veya Larin yerine Nkoudou'yla başlayarak intihar etmeyelim yeter bence.

Serkbal dedi ki...

Hocam öyle trabzonsporu öyle bir anlatmışsın ki denizlispor filan zannettim oynayacağımız takımı:)

Basar dedi ki...

Cenk’in yedek forvetliği dünyada ilk 3’e filan girer herhalde.

Ben net 10 gol katkı bekliyorum. Zorlaşan maç trafiğinde sıkıştığımız, kısır kaldığımız maçlarda ilave bir golcüye ihtiyaç duyulacaktı. Bence o golcüyü aldık.

Başta Şenol olsaydı eyvah derdim ama Sergen olunca daha rahat hissediyorum. Gol krallığına oynayan oyuncuyu Türk oyuncu kayıracağım diye heba etmez. 3üne de 10+ gol atacak bir yönteme odaklanır. Bu transfer, sağ önü de güçlendirdi. Larin Cenk ile değişirken, Ghezzal da (Töre’nin sakatlığında)N’Koudou ike değişebilecek artık.

Barreto dedi ki...

@Basar
+1
Bu arada maç eksiği olabilir,fakat premier ligden antrenmanlı geliyor ve çok çalışkan, savunmaya yardım eden bir forvet. Ayrıca takım ceza sahasında çoğalarak oynuyor, bu özellikleriyle bence Sergen için biçilmiş kaftan. Keşke gelmeseydi diye yazanları anlamak gerçekten çok zor.

Ahmet Usal dedi ki...

@barreto

Cenk düzgün bir çocuk, iyi de bir takım oyuncusu, @Basarın da hakkı var, söyledikleriniz aysbergin görünen tarafı.

Ben @Emre nin ve @ Muratın değerlendirmeleri üzerinden yürüdüm. Açıkçası Şenol Hocadan da torpilliydi, onu parlatıp satıcaz diye şampiyonluğu ve Negredoyu harcadık son senesinde. Şu anki takımda Larin de Nkodou da daha atlet, defansa yardımları Cenkin en iyi zamanından daha iyi.

Kiralık alıyoruz, ucuz değil, bizim oyuncumuz değil, daha yaşlı, ağır sakatlık geçirmiş, oynayamamış, Livaja gözüme daha iyi alternatif göründüydü. Hem yunan liginden gelip başarısız olan oyuncu yok, hem de versatile, hücumun her tarafını yedekleyebilecek, 10 da oynayıp asisit de yapabilen oyuncu.

Yine de haklısınız, iyi zamanındaki bir Cenke fazla mıkırdanmaz, Dünya Kupası için forma girmeye de ihtiyacı var, Hoca da torpilci değil, iyi olacaktır muhtemelen.

@Ordabirköyfaanyok

Öyle bir anlatmışın k @Serkbalin dediği gibi Denizli zannettim Trabzonu:) Hugo Ruizin iyisiydi, Avcının ilk istediği adamdı. Benim izlediğim maçlarda tek başına defansı toparlıyordu. Ayağı da aksine düzgündür, bir maçlık yumurtlamıştır. Serkan için yapılan değerlendirmelere de katılmıyorum, Rıdvanla beraber Avrupa scoutlarının takip ettiği isimlerden, seneye iy bir transfer yapacaktır, çabuk, pire gibi, güçlü, markajcı, yapışkan, bizim Recep Çetine benzetiyorum. Oradan gitmek diğer kanada göre daha zor olacak bence. Yine de gönülden haklı çıkmanı dilerim:)

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de insanın sinirleri bozuluyor, dün Fener hakemle aldı yine maçı, gol öncesi firikiklerinde faul yok, Rizenin buz gibi golü VARa bile gitmeden iptal edilmiş, hakem GS lı Hall Umut Meler.

Beşiktaşlıyız ya, travmamız çok, kader ağlarını örüyor gibi bir his var içimde, karamsarlık ondan. Biz çok iyi olup vurup geçmedikçe hep de böyle olacak bu ikinci devre..

Pheaglix dedi ki...

@barreto

kime karsi oldugunu hatirlamadigim bir macta cenk oyuna sonradan girmesine ragmen son dakikada top sisiren rakip savunmaya pres yapmadigi icin bir gol yemistik. hangi macta oldugunu hatirlayan biri mutlaka vardir. eger ayni sallamamazligi burada da yaparsa sergen manevi babasi senol gunes gibi sineye cekmez, yedek kulubesine hapseder. ayrica @ahmet'in soyledigi gibi cenk ne n'koudou'dan ne de larin'den daha atlet degil. bence son derece kotu bir transfer yaptik. yedek desen degil, ilk 11'e gecip takimi gelistirecek desen o da yok. en iyi senaryoda cenk abou ile 30-70% rotasyona girer ve arada yedekten oyuna girer, ama turnuvaya hazilanmaya geldigi icin oynamadigi her dakika huzursuz olacak. neyse, yine de bu saatten sonra bizim oyuncumuz. umarim 15-16 katkisinin benzerini verir.

@pheaglix
İnönü'de 1_1 biten fener maçı. 9 kişi kalmıştı fener. Marcelo 90'da kendi kalesine atmıştı diye hatırlıyorum.

Yorumumu tekrar okudum da Trabzon'u biraz fazla gömmüşüm gibi.
Yalnız cidden Ekuban hariç bir numarası yok Trabzon'un. Avcı zaten tipik devlet memuru taktiğiyle oynatıyor.
Bizim maç kasetlerimizi izletip, nasıl top çalacaklarını anlatmaktan oyuncularını birer robota dönüştürmüş olabilir.
Bu adam o kadar pasif ki İBB'nin başında şampiyonluk maçına çıkıp teknik ekibiyle birlikte dayak yedi TOKİ arenada. Gıkını bile çıkaramadı sonra. Aykut Kocaman, Abdullah Avcı gibi adamlar Terim'e kaybetmeye mahkumdurlar. Çünkü silik, karizma yoksunu hoca bunlar. Sergen mükemmel bir taktisyen değil ama ülkemizde iş yapacak karakterde. Kimseden korkusu yok, kimseye eyvallahı yok. Avcı'yı hakem katliamı olmazsa tokat manyağı yapacak. Gönülden inanıyorum.

Zaitsev dedi ki...

@ Barreto

Hocam Cenk korner harici defansa yardıma gelmez. Hücum presi de iyi değildir. Genelde yalandan koşular yapar. Anlık anlamsız preslerini göreceğiz eskisi gibi. Dostlar alışverişte görsün.

@ Ahmet

Rizenin golü faul. Kaleci yerdeki topun üzerine elini koyduktan sonra müdahale fauldür. Hakemin hatası faulü geç çalmasıdır. O an çalmalıydı. İyi bir hakem değil zaten.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hocam eyvallah, doğrudur da frikik öncesi ucuz faul, önceki maçta GS a rakip stoperin VAR da poposunun büyütülmesi falan, Onyekurunun golü golse bizim Abounun sayılamayan golü golün karesi.

Böyle ard arda gelince, medyada da bizim sosyal medya dışında konuşulmayınca her maça 1-0 geride başlıyormuşuz gibi hissettiriyor. Hakemler aptal mı, SAÇ ım dediği gibi güneş neredeyse ayçiçeği gibi kafayı oraya dönüyorlar. İyi oynadığımız bir ilkyarı Abounun golü sayılmayınca boşa gitti, yenik duruma düştük, her maç böyle tırmalayacağız, Hoca ve takım mental olarak benden daha güçlüdür diye ummak dışında seçenek yok..

Emre Toraman dedi ki...

Şöyle güzel bir kaynak buldum:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5dXR9bHuKvlc97G2DkWMUsVoNdykYLqR

Geoblock engeline takılıp VPN kullanmayanlar https://www.y2mate.com/ vb. siteleri kullanarak indirip izleyebilir.

İşin ticari boyutu da çok iyi. TR'de 3 dakikalık ayağa basma ve tartışmalı pozisyon özetleri, USA'de 10 dakikalık futbol özetleri :)

sadrazam dedi ki...

@Emre
Bu saatten sonra tr de maç özeti izlenmez zaten. 4 dk. Özet diyor, net 2 dk. Ayağa basma videosu.
Ben özetleri uzun süredir VPN ile beinsports YouTube usa kanalından izliyorum. Kemiksiz 10 Dk. PL standartlarında olmasa da, bizdekinden fersah fersah kaliteli.

Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

Yine stoper adı geçiyor, halbuki çok yaklaşmıştık bu kez stopersiz bir transfer dönemi geçirmeye, yaz dönemine artık :)

Cenk'ten en iyi nasıl faydalanabiliriz?

*- Larin'in etkisiz olduğu maçlarda/dönemlerde sol forvet olarak. Larin'den farklı olarak 2'ye birleri de çok iyi oynayabiliyor. Ceza sahasında daha kreatif.

*- Skoru alamadığımız maçlarda Larin Abou Cenk ile 3lü forvet'e dönüp Ghezzal/Ljajic'i merkez ortasahaya çekerek.

*- Önde olduğumuz maçlarda Larin ya da Abou ile değiştirerek gol atma hevesinden faydalanarak skoru arttırarak.

Cenk'in en beğendiğim özelliği iyi bir şutör olması. Üstelik ceza sahası çevresinde, cepheden olduğu kadar, kenarlardan da iyi şutlar atabiliyor. Gol olmasa ile isabetli ya da tehlikeli/isabetsiz şutlar rakibi daha da sindirip ceza sahasına hapsetmeye yarıyor.

Tabi şunu da eklemek gerek, "formsuz Cenk" hakikaten çekilmiyor. Orası ayrı. Umarım formda ve motive bir şekilde gelir.

Huzeyfe dedi ki...

Hala Sergen’in oyununa ikna olmamış biri olarak şunu söyleyebilirim. Rakibe çalışıp kadro kuruyor Sergen. Montero bugün doğru tercih bence.

Emre Toraman dedi ki...

Mevcut durumda ideal kadro bence. Bu sezonki zirve futbolumuzu oynadığımız Karagümrük maçından farklı Nkoudou yerine Ghezzal var, kağıt üstünde artı yazar. Fakat Karagümrük ve Göztepe maçlarındaki ben oyunumu oynarım düşüncesiyle(Şenol Güneş style) çıkarsak Avcı'nın ekmeğine yağ sürebiliriz. Umarım bugüne kadar rakibin planlarına reaksiyon konusunda iyi bir sınav veren Sergen taktik tahtasında Avcı'ya yenilmez.

Yönetimle Sergen arasında gerçekten Hulk-Cenk fikir ayrılığı olduysa ikinci yarının ilk puan kaybeden takımı olmak istemem. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın haftaiçi maçları da zor, haftasonu da derbide karşılaşıyorlar zaten, bu haftayı atlatırsak puan kaybetme kredimiz biraz oluşabilir bizim de.

Emre Toraman dedi ki...

Rıdvan bugün de Ekuban'ı sahadan silebilirse ben bu yaşımda bu lige fazlayım mesajını verir, bu yaz Avrupa Şampiyonası'ndan sonra elde tutmamız zor olur. Gökhan-Caner ikilisini kaybederken hiç korkmadım ama Rosier-Rıdvan ikilisini aynı anda kaybetmekten baya korkuyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Guzel kadro. Larin-Serkan eslesme uzerine gideriz insallah. A.Avci sasirtmadi, tam bir Avci kadrosu. Bence geriye cekilmeyip baski yapacaklar savunma uzerine, bu da onlara pahaliya patlayacak.
Handikap 1 oynadim, hayirlisi bakalim. Guzel bir galibiyet ve moral olur insallah.

Aboubakaaaaaaaar. Nskala efsane asist koçum benim.

can dedi ki...

Rıdvan’ı neden bu kadar rotasyona tabi tuttuğunu Sergen’in, anladım. Sprintte baldırı attı resmen. Bir de tam Cenk’in maçıymış. Larin 4 pozisyonu harcadı. Çok etkisiz bugün.

can dedi ki...

Adamları resmen Uğurcan maçta tutuyor. İkiyi atsak kopar maç. Ama çok da açık veriyoruz. Bizde de Ersin iyi işler yaptı. Montero, Josef, Atiba çok kolay çalım yiyorlar. Derken golü yedik.

YSY dedi ki...

Ne saçma gol yedik ya. Yalnız ortasahalar baya düştü pinpon maçı gibi gidiyordu maç.

can dedi ki...

@ysy
Hakikaten saçma bir goldü.3 bant bilardo gibi. Orta sahalar derken hangi orta sahalar? Hiçbir dirençle karşılaşmadan iki takım da geçiyor orta sahayı.

fidddas dedi ki...

koş koş oyunu en sevmediğimiz oyun. atibanın ve ghezzallın kaptırdıklarıyla buna sebep veriyoruz. uğurcan da her önüne geleni çıkardı. neredeyse golü de çıkarıyordu.

Ahmet Usal dedi ki...

Maç ortada, skorun daha yükselmesini kaleciler engelledi, ilk devre 26 dakika faul çalınmadan oynandı, senenin ligde kör döğüşü olmayan tek maçıdır şimdiye kadar herhalde. Bence Nkodouyu çağırıyor maç Larinin yerine, böyle koş koş tempoda en çok iş yapacak adam. Mensah yerine de Ljaic-Oğuzhan olabilir..

Tam bir Beşiktaş golü yedik. O neydi yahu?
Skoru bulduktan sonra Trabzon'a bu kadar açık alanı niye verdik onu da anlamış değilim.

can dedi ki...

Şimdi yedigimiz golü tekrar izliyorum da montero nasıl reaksiyon verememiş, topu kaleye yuvarlamış, hayret!

Zaitsev dedi ki...

Çok top eziyoruz. Aboubakar ve Atibanın her kaptırdığı/ezdiği top pozisyon oldu. Golü yiyeceğimiz çok barizdi ama iyi direndik.

@ can

Larin 2 kaleyi tutan şut çekti. Birinde açı bile yokken tehlike oldu. Gol öncesi bu maç bizden kimsenin yapamadığı işi yapıp Nsakala’ya düzgün pas verdi. Ne top ezdi ne de saçma sapan pas attı. Ezbere adam eleştirmeyelim.

Ahmet Usal dedi ki...

Ghezzal da iyi değil, Onun yerine de Ljaic-Oğuzhandan biri daha iyi olabilir..

@can Rıdvan yorumuna +1

Ben de bundan korkuyordum, çok zayıf fizik, maksimum zorlayarak oynuyor ki böyle oynadığı sezon yok daha, at gibi bir zenciyle depara çıkınca patladı sonunda.

Atiba'nın yerine Necip veya Dorukhan girse daha iyi. Koş koş oyununda yeri yok.
Ghezzal'de çabuk siniyor. Nkodou daha faydalı olur bu oyunda.

can dedi ki...

@zaitsev
Ezbere yorum da eleştirmeyelim. İlk yarıyı tekrar izlersen larin’in şahane pozisyonlarda nasıl hareketlenmediği için pozisyonu kaybettiğini, uğurcanın üstüne en müsait pozisyonda nasıl vurduğunu, ve dört kaleye vurabildiği pozisyondan bir gol çıkaramadığını izleyebilirsin.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Şimdi sen Larin için böyle diyince mantıklı geldi, hadi Abou lazım da Atiba da çıkabilir, şimdi bir daha düşününce Atiba-Ghezzal-Mensah kaldıramadı tempoyu, Mensah kötülerin iyisi, değişiklik şart.

Emre Toraman dedi ki...

Sırtı dönük top saklamaya çalışan oyuncu yakaladılar mı 3 kişi sıkıştırıyorlar hemen, bu tarz pozisyonları çok zorlamamak lazım. Nwakaeme'ye karşı sarı kartlı Rosier'le yine ip üstünde yürüyeceğiz. Normalde tek 6 oynamamız gerektiğini düşünüyorum ama bu maç Atiba'nın Josef'i ikilemesi lazım bence. Hem savunma önünün bu kadar kolay geçilmemesi, hem de Ekuban-Nwakaeme karşısında beklere destek olmak lazım.

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Larin atletizmiyle ve fiziğiyle kalsın, lazım olacak gibi. Uğurcanın çıkardığı pozisyona da anca o kadar vurulurdu, yine iyi gitti oraya, o golcü sezisi de lazım olabilir..

Ahmet Usal dedi ki...

Ha bi de Rosierin yerine Dorukhan olur, o Hakem hiç affetmez bir daha kontrolsüz girdiğinde..

can dedi ki...

@ahmet
Ben zaten şu anda larin çıksın demiyorum, bence çıkarmak yanlış olur, pozisyon buluyor çünkü. Ama Cenk olsaydı bence sergen ilk yarı sonunda çıkarmıştı larini. Bu arada Amerika beyninden izlediğim için devre arasında pozisyonları onlarca kere tekrar gösterdiler. Kayarak vurduğu çok zor pozisyon hariçlerin gol vuruşlarında sıçmış ilk yarı, tekrar izleyin arkadaşlar.

Şu maçın Rus ruletine dönmesi tamamen gevşekliğimizden. Skoru bulmuşken geriye yaslansak Trabzon çaresiz kalacak. Biz 0-0 gibi devam edince saçma sapan da olsa golü buldu adamlar.
Trabzon'da ikinci yarı yorgunluk belirtileri başlayacaktır. Kulübeden katkı alıp çözmek lazım maçı.

BJK4EVER dedi ki...

Gol sinir bozucu anda gelse de hak edilmemis diyemezsin, pamuk ipligine bagli gidiyordu mac zaten. Trabzon 2-3 transferle toparlarsa cok can yakan takim olabilir seneye.
Bizde Atiba ve Ghezzal asiri kotu, Ghezzal zaten son haftalarda oldukca formsuzdu. Atiba bu tur maclarda hep kayboluyor, hep zarar zaten. Kac tane top kaptirdi sayamadim bir noktadan sonra. Klasik olacak, ama Oguzhan su ilk yariyi oynasa 46'da cikip 5 hafta forma yuzu gormezdi mcuadele etmiyor laubali diye, ama Atiba olunca kimsenin sesi cikmiyor tabii.
Umarum Atiba-Dorukhan/Oguzhan ve Ghezzal-N'Koudou degisikliklerini fazla beklemeyiz.
Ikinci yarida her yone dogru gidebilir mac, ama rakibimiz bizden daha yorgun ve bizim kulubemiz daha iyi. Insallah ceviririz. Birde sari kartli Rosier-N'Wakaeme eslesmesi var ki, umarim can sikmaz.

can dedi ki...

Amerika bein’i olacak.

Pheaglix dedi ki...

umarim ridvan'in ciddi bir seyi yoktur. bu macin telafisi var ama ridvan'in yok.

eger kalede ugurcan'dan baskasi olsaydi larin'in iceri cevirdigi topta 2-0 yapip maci bitirmistik. olmadi, ustune sacma sapan bir gol yedik.

larin'in iceri cevirdigi topta (sut degildi o) yapabilecegi daha iyi bir sey yoktu, macin basindaki pozisyonda kotu sut cekti. abou ve atiba sacma pas hatalari yaptilar. mensah ilk devredeki trabzon macindaki gibi iyi. acik alan olunca etkili ama kapali savunmaya karsi ihtiyacimiz olan oyuncu degil. nsakala penaltiyi yapiyordu az daha, milimetrelerle kurtardik. baker'in karsi karsiya kaldigi pozisyon haric montero iyi. ghezzal biraz etkisiz, bu gidisle ilk cikan o olur.

hem ridvan sakatlandi, hem maci bitirecekken rakibi maca ortak ettik, hem de yedigimiz gol ekstra moral bozan cinsten. bence bu saatten sonra beraberlik iyi sonuc. tabi ki beraberlige oynamayalim ama benim sacmalamamalari disinda takimdan bir beklentim yok ikinci yari.

can dedi ki...

@4ever
Haklısın ama maçın pamuk ipliğine bağlı gitmesinin sebebi uğurcanın kurtarışları. Kaleci farkı çok belirleyici oluyor. Bak muslera geldiğinden beri Galatasaray nasıl çıkışa geçti. Halbuki oyunlarında bir düzelme yok. Ama kaleye gelen 21 şutta sadece bir gol yiyince maçları koparabiliyorsun

Ahmet Usal dedi ki...

@can

Bizimki de üç yüzdeyüz çıkardı, biri karşı karşıya, biri de erken çıkıp karşı karşıyayı engelleyerek, bir tane daha vardı.

Onlar da atabilirdi, geçişte çok hızlılar ve tutamıyoruz, ha biz daha iyi takımız, daha çok pozisyonumuz var ama Uğurcan farkıyla ya da haem penaltı verse yenik de kapatabilirdik ilk yarıyı.

Emre Toraman dedi ki...

Nkoudou-Ghezzal değişikliği olursa bir artısı da Nkoudou'nun Rosier'in önünü kapaması olabilir. Normalde dezavantaj olacak bu durum Rosier'in sarı kartıyla Nwakaeme'ye hazırlıksız yakalanmamasını sağlayabilir. Hücumda kanatlarda Nsakala ve Nkoudou'yla iyi bir 4-4-2 modeline yaklaşabiliriz.

can dedi ki...

@ahmet
Haklısın bizimki de çıkardı ama kontürpiye pozisyonda kaleye tıngır mıngır giden topa uğurcan bence müdahale edebilirdi. Spekülasyon benimkisi tabi. Her koşulda yedigimiz gol en başta ortasahaya yazar

can dedi ki...

Takımda Ghezzal ve Atiba gibi şut çekmemeye yeminli iki oyuncu olması karşı defansın işini kolaylaştırıyor. Bir de biliyorum benimle bu konuda hemfikir olmayan çok arkadaş var ama stoperlerimiz çok kötü. Top bizdeyken bile rakibe pozisyon verebiliyorlar, top rakipteyken zaten her türlü pozisyon veriyorlar.

can dedi ki...

Vida maçtaki ikinci asistini yaptı. Trabzon’un stoperi gol atıyor diye hayıflanmaya gerek yok bizim stoperlerimiz de iki asist bir golle oynuyor.

BJK4EVER dedi ki...

Gecen hafta oyuncu degisiklikleri ne kadar dogru ve zamanindayda bu sefer de o kadar kotu oldu. Hem cok bekledik, hem de sacma sapan degistirdik. Bitik Atiba'nin sahada kalmasi ve iyi oynayan Mensah'in cikmasi, hele ki gerideyken buyuk skandal bence. Daha fazla negatif olmayim, ama 3.lugumuz hayirli olsun.

can dedi ki...

@4ever
Değişikliklere ben de çok şaşırdım. Bakalım nasıl sonuç verecek?

Emre Toraman dedi ki...

Berat da çıkmışken Atiba'yı değil Mensah'ı almak hiç doğru olmadı bence de. Atiba-Ljajic için çok geç kalmazsak 1 puanı kurtarırız.

Ahmet Usal dedi ki...

En fazla sarıydı, sadece kontrolsüz hareket, ortadaki topa müdahele, hakem hakem derken dediğimiz buydu!

Emre Toraman dedi ki...

Zekasız herif. Takım geride olmasına rağmen faul alamadı diye takım hücum ederken yerde yatmaya devam edince başlamıştım sövmeye zaten.

turgay dedi ki...

Açık konuşmak gerekirse takımın kendine fazla güveni nedeniyle şu skoru aldık. Adamların tek hücum silahı kaptıkları toplarla hiç savunmaya gelmeyen 2 kenar oyuncusuna aktardıkları toplardan oluşuyor. Maalesef çok top kaybettik bunun sonucu olarak da oyun çok git gele döndü. Hocanın oyunu iyi okuyamaması kadar Uğurcanda sağ olsun herşeyi çıkardı. Kötü oyun yoktu belki ama skorer olamayınca Beşiktaş gollerini çıkaramıyoruz

beagle dedi ki...

Atiba Ghezzal Mensah Montero Dorukhan Vida... Bunlarin hepsinin yerine daha iyisi gerekiyor.

Başta Ghezzalden kurtulmak lazim. Nkuduyu da solda oynatanin gelmisini gecmisini...

fidddas dedi ki...

- 1-0 öne geçmişken niye sakin kalmayı beceremedik ve koş koş oyununa izin verdik.
- uğurcan da iyi günündeydi ama biz çok top kaptırdık. atiba artık emekli olayım dedi bence bu maçta.
- dorukhan trabzonun oyundna düştüğü anda bizi 10 kişi bıraktı.
- avcının ülke futbolundaki misyonu bizi yenmek, o yüzden bizde başarısız oldu herif.
- moral bozacak kadar kötü değildik, umarım ortalık toz dumana dönmez. iyi ki hemen çarşambaya maç var da bu maç çabuk unutulacak.

Huzeyfe dedi ki...

Sergen’in oyuna müdahaleleri bayağı skandal.
Neden bu oyunla şampiyon olamayız bu maçta gözüktü bence. Daha bu maçlardan çok oynayacağız ikinci yarıda.

Beşiktaş’ın orta sahası Joaef-Atiba-Dorukhan’a dönmemeli hiçbir zaman.

YSY dedi ki...

Yazık oldu bence. Yenilmeyecek takım değildi ama 2. gol geliyorum dedi resmen. Oyuncu değişikliklerinde çok geç kaldık

Şu maçta yediğimiz goller insanın asabını bozuyor. Yine de 10 kişi kaldıktan sonra takımın mücadelesi iyiydi. Uğurcan'da ekstra performans koydu ortaya.
Dorukhan'ın yaptığına söylenecek bir şey yok. Sebebi neydi ki sormak lazım?

YSY dedi ki...

Bu arada atiba hakikaten bitti, bitmiş yani..adamada yazık daha fazla madara olmaya gerek yok. Koy yedeğe otursun işte.

Barreto dedi ki...

Atiba ve Ghezzal 45'te çıkmalıydı. Ljajic ve N'Koudou girmeliydi. Hocanın ilk 11 seçimi doğruydu ama değişiklikler hem geç hemde hatalıydı. Yediğimiz ilk gol bu maçı alamayacagımızı göstermişti zaten. Yani şu Atiba'nin yerinde Necip'e bile razıyım.

Ahmet Usal dedi ki...

E işte o kadar kadro kalitesi muhabbeti oldu, Nwakame şapkadan tavşan çıkardı, Uğurcan dünyaları kurtardı, en kötü beraber olacak maçta yenildik.

Bizim Abou hariç TS nin hücum hattı da kalecisi de bizden iyiydi. Orta sahada zaten biz baskındık.

Stoperlerimiz de @can ın dediği gibi aman aman değil, takım 40 metrede oynadığında önde basınca iyi görünüyorlar. E önde basarken yetenekli forvet üçlüsü olan takımla oynarsan oyun git gele döner, daha fazla pozisyonun olsa da kaleci ve forvet farkıyla kaybedersin.

Hakem de renklilere sarı çıkaracağı pozisyonda sana kırmızı çıkarır, tam maçı tek kaleye çevirecekken oyuncundan olursun.

TS en azında Yunus Mallıyıo da dahil edince ve Bakasetası oturtunca inşallah renklilere de bir güzellik yapsın, bence ilk 4 te yer bulmaları garanti zaten.

turgay dedi ki...

Çok önemli maçı kaybettik ama telafisi mümkün bir mağlubiyet. Kazanmış olsaydık rakiplerimizin zorlu fikstüründe arayı açma şansımız olacaktı. Biz 3 puan kaybettik ama fener oyununun en önemli aktörünü 2 hafta kaybetti. Galatasaray çok transfer yaptı ve kaotik oyunlarında bu transferi adapte etmek uzun sürebilir. Bu gibi faktörlerin yanında hocanın oyunu biraz daha iyi okuması gerekiyor. Öne geçtikten sonra beklesek -ki beklediğiniz 5dk da hızlı çıkmayı başardığımız 2 pozisyon var- 2.yarıya daha güvenli çıkabilirdi. Maalesef durmadan hücum etmenin zararları bunlar. Abou ve atiba çok top ezdi. Bence 2si de 2.yarıya çıkmamalıydı. Çok kötü maç oynadılar. Bunlara rağmen uğurcanın performansı olmasaydı ki ondan iyisi yok ligde başka şeyler konuşuyor olabilirdik. Bu mağlubiyet hayırlı bir mağlubiyet olmalı bizim için. Kafayı dik tutup önümüze bakmalıyız. Hoca biraz daha maçı okumaya gayret etmeli. Sonrası gelecektir

Barreto dedi ki...

Bu arada Uğurcan'ın hakkını teslim etmek gerek.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu arada Atibanın hep kaptırdığı toplara ve hücum performansının zayıflığına takılıyoruz. Kötü olduğu maçta istatistikte sahipsiz 7 top kapmış, %94 pas isabeti, hem hücumda hem savunmada hep olması gereken yerde, tam da bu nedenlerden oynuyor. Oyun içinde düştüğü anlar olsa bile devamında toparlıyor. İyi profesyonel, muhtemelen antremanlarda da eşşek gibi çalışıyor ki Hoca da röportajında dediydi. Bu maç iki defa net pozisyona da girdi.

Her şey Siyah Beyaz değil, ara renkler de var, özellikle kötü göründüğü ve kaybettiğimiz maçtan sonra yazıyorum. Ama ilk devre sonu çıksa ya da Ljaic 60 da girse tabii ki daha iyiydi, yine de keyiften oynamıyor, istatistiki olarak da iyi olduğu için oynuyor, kayda düşelim..

Emre Toraman dedi ki...

Rosier, Josef, Atiba ve Ghezzal'deki düşüş devam ediyor. Rosier ve Josef'i ikame etmek pek mümkün değil ama Atiba ve Ghezzal'i bekletmek lazım artık.

Bu sezonki zirve maçımız Karagümrük maçı baya yanıltıcı oldu bence. Bu kadar yeni kurulan takımlar rakip sahada topa sahip olma oyunu oynamaya çalışınca kısa bir süre sonra rakip sahada top geveleme oyununa dönüşebiliyor ve geride çok savunmasız kalıyor.

Yine de maçı alacak pozisyonlar bulduk gibi ama Göztepe maçında da oyun olarak sürklase ettiğimiz ilk yarıyı geride bitirmemiz ve zorlanmamız tesadüf değildi bence. İlerde çoğalma pozisyonlarını doğru seçmemiz lazım bizim, her pozisyonda ilerde çoğalmaya çalışamayız.

Avcı'nın Robinho'lu Başakşehir'i ve bu sezon her hafta daha fazla topla oynamaya başlayan Çağdaş'ın Alanyaspor'u bu konuda ligimizden çarpıcı örnekler. %60'ın üstü bizim için fazla topla oynama, bunu 55'lere çekmemiz lazım.

Emre Toraman dedi ki...

Atiba ne kadar iyi bir teknik direktör olabileceğinin sinyallerini röportajlarda genelde veriyor. İnsan yönetme tarafında da iyi olur ve doğru yöneticilerle çalışırsa gerçekten başarılı bir teknik direktör olacaktır ama her türlü çok değerli bir yardımcı antrenör olacak.

"Oyunun kontrolü bizde olsun diye çok uğraştık ama rakibin kontralarına önlem almakta zorlandık. Bu maçtan öğreneceğimiz çok şey var. Belki daha akıllı, daha dikkatli oynamamız gerekiyordu.

Biz de çok gol şansı bulduk, yaratıcılık eksikliği değil endişe etmemiz gereken konu."

%100 katılıyorum şu söylediklerine.

Ahmet Usal dedi ki...

2.32 gol beklentisine karşı 1.10 gol beklentisine kaybetmişiz. Maçı en iyi açıklayan istatistik..

Emre Toraman dedi ki...

Bu arada Uğurcan'ın performansını takdir etmemek mümkün değil ama bu kadar half-chance ile çizgi kaleciliği şansı verirsek ligde bu seviyeye yakın performans verebilecek en az 10 tane kaleci çıkar bence. Cenk, Ljajic ve Hasic bu tarz half-chance'ları daha net vuruşlar ile gol yapabilecek isimler, faydalanmak önemli olacak.

Huzeyfe dedi ki...

@Ahmet

Mesele Atiba’nın yana geriye verdiği isabetli paslar değil. Vermeyi denemediği progresif paslar.
Ben şahsen Atiba’nın öne oynayıp top kaybettiğine şahit olmadım. 8 numarada %80 pas isabetiyle oynayıp en azından bir kaç tane kilit pas atacak oyuncuyu Atiba’ya tercih ederim.
Üstelik de elde Josef gibi bir adam varken, onu direk çapa kullanıp yanında hocanın Oğuzhan’ı önünde Mensah/Ljajic’i denememiş olması bu sezonu kaybettirecek bize bence.

Zaitsev dedi ki...

Sonuna kadar hakettiğimizi bulduğumuz bir maç oldu. Göz göre göre yenildik.
Atiba yine yine yeniden garip top kayıpları, altıpas içinden garip vuruşlarıyla on numara katkı verdi.
Abobuakar golü attı ama kötüydü.

Uğurcan çok top kurtardı ama Mensahın şutu haricindeki şutların çoğu üstüne geldi. Kalecilerin kol mesafelerine top atarsanız kaleciyi kahraman yaparsınız. Yediği golde de Aboubakar ön direğe yakınken çok ortaya kaçtı mesela.

Sergen hoca 2ci golü yediğimizi idrak edemedi diye düşünüyorum. Yaptığı değişiklikler bunu gösteriyor. 2ci yarıya en azından Atibasız başlamak lazımdı.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

Hocam eskisi gibi değil, dikine pasta bol bol atıyor artık. Bu maç en az 4-5 böyle pası var ki her maç böyle. Geçen senelerden çok daha dikine oynuyor, o konuda bu yaşta değişti-gelişti. Yani tuhaf top kayıpları diye yakındığımız maçta 7 sahipsiz top, %94 pas isabeti. Defansta kafayla çıkardığı toplar, hücumda hem kafa hem ayakla iki pozisyonu oldu. Adamı hala bundan kullanıyorlar. Başka Hoca da olsa kullanacak. Avcı da kesmediydi, ŞG de.

Bu kadar hızlı çıkabilen TS ye karşı daha çok top kaybetsek kalbura dönerdik. Bence eldeki diğer 8 adaylarının defansif performanslarının hiç olmaması nedeniyle oynatıyor zaten. Ha bu maç özelinde daha erken çıkarılıp risk alınırdı, haklısınız.

BJK4EVER dedi ki...

Atiba 3 senedir futbolu birakti da, biz kendisini birakmiyoruz maalesef. Gecen sene sonunda yazdigimi tekrarlayim; Atiba'nin merkez orta sahasinda ciddi dakika aldigi hicbir buyuk takim sampiyon olamaz.
Atiba orta sahanda oynuyorsa 2 ihtimal var;

1 defansif A.Kocaman/A.Avci futbolu oynuyorsundur, bu sistemde siritmaz, bol bol yaptigi yan pasla carki dondurur, ama bu kafadaki takim rakibin hatasi sayesinde birkac mac alir, belki 1-2 flas derbi sonucu alir, ama uzun vadede ligi goturemez

2 ofansif futbol oynamaya calisiyorsundur bugun gibi, oyle oldugunda da tempo altinda eziliyor, sacma sapan toplar kaptirir, orta sahan delik desik olur ve kontra ustune kontra yersin

Bu kadar basit beyler. Bak, bu sene Allah'tan Josef'i aldik da gercek bir 6 numara nasil olurmus gorduk ve su Atiba guzellemeleri biraz kesildi, ama hala devam ediyor maalesef.

2 sene evvel kuluple iliskisi (en azindan 11 oyuncusu olarak) kesilmesi gereken adami takimda tuttuk, hala kahrini cekiyoruz. Sene sonu 1 sene daha imzalariz, 1 sene daha cope gider maalesef.

Huzeyfe dedi ki...

Ben her maç atamadığı 10 pas sayıyorum.
Bu Atiba'yı beğeniyorsanız şu skorlar müstahak başka diyecek birşey yok.
Sene sonunda yine hakemler, renkliler diye ağlıyor olacağız. Oraya gidiyor sezon.

Emre Toraman dedi ki...

Dorukhan'a da sinirim hala geçmedi. Kırmızıdan da öte nokta takım 1-2 gerideyken faul alamadı diye takım hücum ederken yerde yatmaya devam etmesiydi.

Yarın önerilen şartlarda sözleşme imzalamazsa kadro dışı bırakılsa gıkımı çıkarmam. Cehennemin dibine kadar yolu var. Beşiktaş'ta hayatımda kadro dışı bırakılmasını istediğim 2. oyuncu oldu kendisi, 1.si bu sezon başı Lens'di, Ferrari ve Quaresma'yı tam net hatırlamıyorum belki onlar olabilir.

Zaten Youtube videolarında yabancılara karşı Türkçe konuşurken anlamıyor diye saygısız ve gevşekçe konuşması da gözümün önünden gitmiyor, Necip dışında seveni olduğundan emin değilim takımda. Josef-Necip-Atiba-Oğuzhan-Mensah-Ljajic gayet yeterli bir ortasaha rotasyonu.

Emre Toraman+1
Sözleşme uzatmayacaksa kadro dışı bırakılmalı. Yoksa takımı satacak hareketlere devam edecek. Haftaya da işimiz zor. Ersun Yanal'ın Antalyası bize bilenmiş çıkacaktır. Daha Hamza'nın Malatyası, Ömer Erdoğan'ın Hatay'ı, Rıza hocamızın! Sivas'ı var.
Bu mağlubiyete tepkimiz iyi olur umarım. Bugün çok gevşek gördüm takımı. Skordan çok bu üzdü.

Barreto dedi ki...

Dorukhan'ı sağ bek kullanmak lazım. Hem Rosier'de biraz nefes almış olur. 8 numara için pozisyon bilgisi ve topla mahareti yetersiz. Giderse hiç sorun değil.

Serkbal dedi ki...

Rıdvan yılmaza nazar değdi, maalesef sağ arka adalesinde yırtık şüphesi varmış,inşallah kısa sürede iyileşir

Ben çok acayip birşey görmedim. Beşiktaş yine istediğini yaptı. Normalde fazla pozisyon vermemizin sebebi çok fazla orta denememiz, Ghezzal'in tercih hataları ve sonucunda atak bitiremememizdi. Böyle olunca geçiş oyununa davetiye çıkarıyoruz. Ghezzal'in olayı zaten doğru karar verme yetisi ve atak bitirme-geliştirmedeki vizyonuydu. Bugün günüde olmayında pek çok pozisyonda Atiba-Rosi hatta Josef ceza sahası civarlarındayken top kaybettik. Bunları yapamayız. O zaman eldeki oyuncular olduğundan da kötü görünüyorlar. JoseF'in Vakayeme'den yediği çalımlar hayra alamet değil.

Ha herşeye rağmen yine saçma sapan 2 gol yiyip öyle kaybettik. Ben bunu zayıflık olarak görmüyorum açıkçası. Beni düşündüren konu camia olarak kırılganlığımız. Antalya deplasmanında ne yapıp edip kazanmak lazım.

Dorukhan itini de gönderelim gitsin. Bu kadar Necip'de oynuyor zaten.

fidddas dedi ki...

mart başında bir maçımız eksik 3 puan farkla lideriz.
fikstürleri de yazayım
beşiktaş : antalya(d), konya, gençler(d), bay, denizli
fenerbahçe : hatay(d), başakşehir, karagümrük(d), göztepe, trabzon(d)
galatasaray : başakşehir, fenerbahçe(d), kasımpaşa, alanya(d), erzurum

Lan düşündükçe deli oluyorum.Vida'dan seken topu Montero ağlara gönderiyor:)

turkkant dedi ki...

Ben genelde Övünç'le benzer fikirdeyimdir, ama bu aralar bayağı farklı düşünüyorum.

Övünç'ün aksine ben Beşiktaş'ın oyunun oturduğunu düşünmüyorum. Karagümrük maçı yanıltıcı oldu Emre Toraman'ın dediği gibi. Aksine sanki zihinsel konsantrasyon ve fiziksel güç olarak takım iki maçtır düştü. Bu maçlık bir durum mu, yoksa devam mı edecek, 1-2 maça anlarız.

Atakları bitirememek, topu kaptırdıktan sonra baskıda geç kalıp geçişe izin vermek bence fiziksel-zihinsel form ile ilgili.

Mesele sadece atak bitirmek değildi bu maçta bence. Gole kadar da oyun daha çok Trabzon'un istediği gibi gidiyordu. Golle öne geçtik, sonrasında Rosier'in durumu fecaattı. Golden ilk yarı sonuna kadar yediğimiz kontraları seyredin, eskiden ok gibi geri koşan Rosier dönemedi. Oyuncu ciddi düşüşte.

Bence şansımız yaver gitti, öne geçtik. Orada hemen Atiba'yla ikiliye geçip, Rosier'e de daha bekle, demek lazımdı. Topa basıp 3 gün önce maç yapmış rakibi fiziksel yıpratacaktık. 1-0 öne geçmişsin öyle kontralar üst üste yenir mi Allah aşkına??

Rosier ligin en etkili sol ön oyuncusuna karşı zihinsel olarak hiç hazırlanmadan çıkmış.

Lig arasına üst üste galibiyetlerle girmemiz bence biraz olumsuz oldu. Bir sürü pozisyondaki eksiklerimizi tamamlayamadık. Üst kalite stoper bence kesin lazımdı.

Ve asıl ofansif orta saha. Nasıl Galatasaray'da Onyekuru eksik halkayı doldurmuşsa, Babel Beşiktaş'a geldiğinde, Ernst Beşiktaş'a geldiğinde eksik noktayı tamamlamışsa, orada üçüncü orta saha en önemli transferdi bana göre. Ne Mensah, ne Oğuzhan, ne Ljajic o katkıyı maalesef veremiyor. Yatıp kalkıp Ljajic'in küllerinden doğmasına dua edelim, diğerlerinden bir şey olacağı yok çünkü.

czeslaw dedi ki...

maçı izleyemediğim için maç özelinde yorum yapamam, ama 3-4 yıl sonra yeniden, uzaktan uzağa takip ettiğim blogda topa girmek istiyorum. :)

bence atiba konusunda herkes haklı. eğer sadece yaptıklarını değerlendirirsek, 35 yaşından sonra ceza sahasına sık sık koşu atabilmesi, iki kutunun içinde de aksiyon alması, muhtemelen dikine pas isabetini ve denemelerini arttırmış olması falan filan... diğer taraftan da bahsedildiği gibi bir türlü proaktif oyuna dahil olamaması, atılabilecek paslardan vazgeçmesi, geri ya da yan pas yapma alışkanlığı yahut oyun koş-koşa döndüğünde tüm agresifliğini kaybetmesi... bence biraz da hocanın ne oynadığımıza karar vermesi gerekiyor ya da kendisini oyundan almaktan çekinmemesi... derbilerden 3 puanla dönmemizde ne kadar fayda sağladıysa, diğer maçlarda da o kadar silik kalmış olabilir. %70-75 topla oynadığımız, isabetli pas rekoru kırdığımız maçlarda ya da koş-koşa dönmüş oyunlarda kendisinin çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum; ama göz ardı edilemeyecek kadar zeki ve profesyonel. yararlanmamak da anlamsız. ayrıca tekrar söylüyorum ki, öyle biri ki, üzerine konuşulduğunda haksız çıkacak taraf yok. herkes haklı! :)

dorukhan'ın da oynamasından ziyade, kaptan olmasını içime sindiremiyorum. hoca direkt olarak "formayı necip'ten daha fazla hak eden kimse yok" diyor, ama dorukhan da ısrarla süre alıyor ve sık sık kolunda da pazubent/bant/band görüyoruz. sevilen biri olduğunu, söz geçirebildiğini, hakem tarafından dikkate alındığını düşünmüyorum. kontratı da uzatmadığına göre belli ki aidiyet konusunda da problem var. büyütülecek mesele değil, ama bazen küçük detaylar da büyük organizasyonları oldukça etkiliyor. keşke birileri bu konuya el atsa.

YSY dedi ki...

@turkkant

Evet yukarıda bir arkadaşta aşırı özgüven problemi olabileceğinden bahsetmişti. Bununla birlikte mental yorgunluğun asış sebebi bizim bu noktaya gelirken tulum çıkartmam zorunda kalışımız olabilir. Sene başında kaybedilen puanlar geri kalan maçları (derbiler dahil) kazanma mecburiyeti getirdi, kaldı ki takım bunu becerdi ama gel gelelim kafa ve fizik olarak bir araya ihtiyaç duyuyor olabiliriz. Öyle ki o kadar maç kazandık derbileri aldık ama hala adamlar 2 puan üstümüzde.

Ahmet Usal dedi ki...

@czeslaw :)

Hoş geldin, farklı bakış açısı için teşekkürler. Beğendim.

Bu maç özelinde Atiba en kötü 60 da çıkmalıydı, ikinci yarı başı olsa daha bile iyiydi. Hakkaten @turkkant ın dediği gibi bize iyi bir 8 lazım. Kadroda en kalabalık mevkii ama her işi 10 üzerinden 7 lik yapabilen adam yok.

Takım bence de fizik olarak düşmeye başladı. Buradan nasıl çıkacağımız önemli, daha ofansif olmayı deneyip şansımızı mı zorlayacağız yoksa yine temkinli oynamaya mı döneceğiz, her ikisinde de sıkıntılar var. Defansifte atmak sorun, ofansifte atsan yatmak. Fizik düşüyor çünkü, belli.

İlk devre son 16 haftanın anormal performansı rakipleri korkuttu, çok para harcattı. Yoklarını verip asılıyorlar şu anda. GS 22 lik bir defansif orta sahada aldı ki Portekizli, scouting transferi. Onlar da fiziğe ve Onyekuruyla çabukluğa yatırım yaptılar, daha teknik ve iyi gol vuruşu olan bir golcü de aldılar.

Fener zaten abarttı, ama stopere bir adam, kanada bir koşucu, iki de teknik orta saha, kadro kalitesi açısından arayı açtılar. Özil falan. Tek tesellim İrfan Canı GS ın almamış olması. Ha o kadar generali nasıl oynatacaklar ilginç olacak izlemesi.

Bu akşamdan ders alırsak faydalı bir yenilgi olabilir. TS eğer kazanmayı sürdürüp Fener - GS maçlarına potada girerse hele en hayırlı yenilgi olur. Onlar da galiba aldıklarının üstüne bir santrafor daha alacaklar, Avcıya yarışacak bir kadro verecekler.

İkinci devre çok şeye gebe, hayırlısı..

Ahmet Usal dedi ki...

@YSY

Doğru, mental yorgunluk ta net, Rosieri Ghezzalı Josefi falan da dinlendirebilmemiz lazım, alternatifleri aynı seviye değil, yapamadık şimdiye kadar.

Bi de dediğin gibi kazan kazan hala hakemle transferle tepene çıkıyorlar, moral bozucu..

Zaitsev dedi ki...

Bu maç aslında her Anadolu takımının yapmak istediği ama yetenekli oyuncu eksikliğinden yapamadığı planı Trabzonspor gerçekleştirdi. Topu bize bıraktılar ama bizim topla çıkmamızı da zorlaştırdılar. Arkası dönük oyunculara nefes aldırmadılar. Topu kapınca da uzun ve isabetli paslarla ilerideki yetenekli adamlarıyla pozisyon buldular ve sonuca gittiler.

Bizim sorunumuz top tutan oyuncu eksikliği. İlk 11imiz topu aldığı zaman kas hafızasıyla oynayan oyuncular ile dolu. Kafasını kullanıp takımı rahatlatacak oyuncu sayalım desek biraz Ghezzal o kadar. Larin'in de yetenekleri seviyesinde pas tercihleri fena değil. Sürekli oynasa Rıdvan'ı da yazarım ama bir var bir yok.

Atiba-Josef-Dorukhan-Necip ve Mensah 5lisinden 3ünün oynadığı her maç rakibin pas tercihleri ve bitiriciliğine bağlı olarak bugünkü senaryo yaşanabilir. Buradan türetilecek 3lülerin top tutması, oyun kurması mümkün değil. Ancak yan top, duran top veya saçma sapan defans hataları ile skor bulabiliriz.

2-1 gerideyken Ljajic Josef'in yanına geldi ve topu aldı. Al-ver ile kısa çalımlar ve driblingler ile eksik olmamıza rağmen dengeyi kurdu sahada. Eksik olduğumuz için doğal olarak rakip geldi üzerimize ama fark yarattı adam.

Bir de Atiba kendini geliştirdi filan yazmayın. Bu adam senelerdir her derbi de altıpas içinde pozisyon bulur ama ya direğe ya defansa hedefler ya da topu dışarı atar. Yeni değil pozisyon bulması veya ön tarafa koşu atması. Bu adam heykeli dikilecek bir adamdı, öyle kalmalı. Zorlanmamalı.

Aboubakar'da gol attığı için kurtarıyor ama o da çok fena. Ezdiği toplar, veremediği/vermediği paslar. Yenilen ilk golde kaptırdığı top, ikinci de yediği çalım. İlk yarı Mensah'tan aldığı topu bindirme yapan adama atmayıp kontrol etmesi ve adam bu yüzden bindirmeyi kesince önüne atması. Teklif geldi de kafası mı karıştı acaba?

Emre Toraman dedi ki...

Dikkat çekmek istediğim bir nokta da stoper rotasyonu. Öncelikle her transfer sezonunda stoper almak benim açımdan da can sıkıcı. Ama bence mevcut durumda Vida'nın yanına uzun boylu ve vücuduyla tackle yapabilen, Montero kadar kesicilik defosu olmayan birini 5-6 milyon satın alma opsiyonuyla 1.5 sezon kiralamak doğru bir hamle olur. Dikine 30 metre pas atmak zorunda değil, Josef-Vida ve Rıdvan/Nsakala arasından en müsait olana topu verebilsin yeter.

Tanıdığım biri değil ama Leo Pereira'yı videoda beğendim. Boyu 1.89 ve sol ayaklı. FM profili de gayet iyi görünüyor. Flamengo bir sene önce 7 milyona almış ama son 10 maçtır oynatmıyor. 500 bin bu sezon kira bedeli + 1 milyon gelecek sezon kira opsiyonu + 5 milyon satın alma opsiyonu + Şampiyonlar Ligi bonusları gibi bir paket hazırladım ben kendisi için :)

Football Manager'i bir kenara bırakırsak abi biz niye stoperde rotasyon yapıyoruz, kafayı mı yedik? Bizim oynadığımız futbolda kale + iki stoper + 6 numaranın birbirinin cümlelerini falan tamamlaması lazım. Vida son 5 maçta sırasıyla sol-sağ-sağ-sol-sağ stoper oynadı. Son 2 maçta önce durduk yere Montero'yu, bugün de Welinton'u kesip akan oyunda 3 gol yedik. Galatasaray ve Karagümrük maçlarından sonra Montero'yu kesmeseydik yine yer miydik bu 3 golü bilemem ama bu rotasyonun fayda getirdiğini/getireceğini hiç düşünmüyorum. Benim tercihim Montero ama Welinton'sa Welinton olsun o kadar büyük dert değil sezon sonuna kadar sakatlık ve ceza harici bozmayalım şu tandemi artık.

KKTC'de yaşamaya başladığımdan beri hep kafamdaki sorudur. Türkiye ve KKTC arasında düzenli seyahat eden insanlar araba kullanırken nasıl dalgınlık yaşamıyor, sağdan mı soldan mı sürüyorduk olayı mutlaka karışır gibi geliyor. Hadi hayatında 1-2 kere giden insan ekstra dikkatli olur, farkındalığı yüksek olur ama sürekli bu durumu yaşayan insan mutlaka dalar gider. Ben Vida'nın yerinde olsam karşıdan rakip gelirken arada aptallaşırım, ben sağda mıyım solda mıyım şimdi, arkamda Welinton mu var Montero mu var, hangisi nasıl kademe alıyordu diye.

Huzeyfe dedi ki...

Bu maçın gösterdiği bir iki nokta var Beşiktaş’ın oyununda çok belirleyici olan.
Birincisi Montero-Rıdvan ikilisinin geriden oyun kurabilmemiz için ne kadar önemli olduğu. Sakatlıktan sonraki değişiklik N’sakala ne kadar iyi oynarsa oynasın birebir değişiklik değil, Sergen’in burada takımda birşeyleri değiştirmesi lazımdı. Rıdvan’ı kaybedince sadece hızlı bekle defansif beki değiştirmiş olmuyoruz, komple oyun değişiyor.
İkinci nokta, Ghezzal’ın 4 kişinin arasında her zaman Aboubakar’ın bulamama ihtimalini hesaba katarak Beşiktaş’ın bir oyun geliştirmesi gerekiyor. Bunu yapmadık ve şimdi işte atak bitiremedik filan konuşuyoruz. Eninde sonunda rakipler Ghezzal’ı çözecekti yani, buna şaşırmamak gerek.
Son olarak da N’koudou’yı sola, Larin’i sağa atma saçmalığını artık tekrar etmemesi gerek Sergen’in. Oyunu sıkıştırıp iki oyuncunun da verimini düşürüyor bu şekilde dizilmek.
Neticede bugün Abdullah Avcı’nın istediği oyun oynandı. Oyuncu değişikliklerine hemen cevap verdi veya saha içinde çözüm üretti rakip. Mesela N’koudou girince sağ kanatta kademeye adam getirdiler hemen, hiçbirşey üretemedik oradan. Diğer tarafta da Rosier tek kaldı, Nwakame maçı soğuttu boş alana sürerek topu.
Bu tarz işleri rakipler daha sık yapacak önümüzdeki haftalarda.
Bizim hala güçlü bir oyunumuz yok. Daha önce de söylemiştim, kırılgan takımız bence. Puan kayıpları arka arkaya gelir Sergen oyuna müdahale etmezse. Şaşırmayın.

can dedi ki...

@emre
Burada haftalarca yazdım, stoper ton demi ve kaleci üçümüz çok zayıf diye. Pek çok arkadaş stoperlerimizin lig için gayet yeterli olduğu kanaatindeydi, Jozef ve Atiba ikilisinin çok formda olduğu dönemin göz boyamasıydı bu. Bu maç stoperlerin bütün defollarını bir kere daha gösterdi, üstelik de özel olarak kötü oynamamalarına rağmen. Josef ve Atibanın Sürekli o düzeyde oynayamayacaklarını tahmin etmek için kahin olmak gerekmiyor. Biri 38 yaşında, 1.02 senedir bırakmış düzey top oynamayı, amatör küme antrenmanı yapıyor.

can dedi ki...

Maç sırasında yazdığım yazdığım bir yorum nedense hiç yayınlanmadı. Dorukhanın Beşiktaştaki kariyerine nokta koyduğu maçtı sanırım bu. Gördüğü saçma sapan kırmızı kart bir kenara dursun, atıldıktan sonra kaptanlık pazu bandını bir fırlatışı vardı ki sana o bandı takanın dedirtti bana. Takımdaki önemli sorunlardan biri bence bu. Sene sonu Fenerbahçe’ye gidiceği neredeyse kesin olan adama kaptanlık veriyoruz.

can dedi ki...

Üstüste yorumlar için özür dilerim. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim fener ve Galatasaray’ın transferleri camia üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. Zaten kadroları bizden kuvvetli olan rakiplerimizin çok ciddi eksikliklerini giderecek nitelikli transferler yapmaları ce kadro genişliklerini arttırmaları kırmızı alarm veriyordu. Bu maç üzerine tuz biber oldu. Takımı aylardır taşıyan oyuncuların neredeyse tamamının formu yere çakıldı. Ghezzal, Rosier, Josef, Atiba... Önümüzdeki haftalarda yerlerine koyacak oyuncumuzun olmadığı bu adamların formu ligi nerede bitireceğimizi belirleyecek.

Emre Toraman dedi ki...

@can
Ben Vida'nın sorunları hallolduktan sonra o kadar yetersiz bir stoper grubumuz olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi Montero ve Welinton yerine Vida'nın yanına daha güvenilir ve kalıcı olabilecek biri olsa güzel olur ama olmazsa olmaz değil bence. Süreklilik sağlanırsa ligi sürklase etmese de yetecek bir stoper grubumuz olduğu düşüncesindeyim. Rotasyon yapılacaksa da bu kadar sık aralıklarla ve proaktif yapılmasına karşıyım stoperde.

Vida-Welinton'la zayıf takımlara karşı da olsa Hatay maçında patlayana kadar gayet güzel bir clean sheet serisi yakalamıştık. Welinton o maçta cezalı duruma da düşünce Galatasaray maçında mecburen Vida-Montero'ya döndük. Montero derbide iyi bir performans gösterince Karagümrük maçında da oynadı ve yine gayet iyiydi. Buraya kadar her şey mükemmel.

Fakat Göztepe maçında Welinton'un dönüşü bence epey saçmaydı. Bugün Welinton yerine Montero tercihiyle birleşince daha da saçma oldu. Bence olması gereken Göztepe maçında da Montero'nun devam etmesiydi. Rakibe göre stoper seçme durumu benim pek kabul edebildiğim bir durum değil, stoperde bana göre süreklilik ve ikilinin birbirine uyum sağlaması esastır. Şu anki görüntü "Welinton daha iyiydi sanki ya, yok yok Montero daha iyiydi, yok ya Welinton" gibi bir duygu hali oluşturuyor.

Geç kalınmış ya da karalar bağlanacak bir durum yok. Montero'ysa Montero, Welinton'sa Welinton, bir tercih yapılmalı artık ve ceza-sakatlık olana veya stoperlerden biri 2-3 maç üstüste düşük form gösterene kadar değişim yapılmamalı. Yapılan değişim tuttuysa da bozulana kadar yine dokunulmamalı. Josef'in ve Atiba'nın performansının düştüğüne de katılıyorum tabi ama stoper ikilisinin habire değişmesi bu form düşüklüğünü tolere etme imkanımızı iyice ortadan kaldırıyor bence.

Pheaglix dedi ki...

haftanin bilancosu: derbi kaybettik, liderligi kaybettik, bizim eksiklerimiz (orta saha) dururken rakiplerimiz en onemli eksiklerini giderdi, rakiplerimizden biri rosier'i alamazsak muhtemelen yonelecegimiz sag beki (yedlin) aldi, bir yedek forvet gonderip bir yedek mi degil mi belli olmayan forvet aldik, en onemlisi de muhtemelen ridvan'i uzun sureli kaybettik.

konya'dan dort yedigimiz hafta dahil sezon basindan beri gecirdigimiz en kotu hafta. bu kez is sezon basindaki bay haftasi oncesine benzemez. eger baya kadar toparlanamazsak yaristan duseriz.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Öncelikle hayırlı bir mağlubiyet olması dileğiyle.

- hoca 10 defa maçı izlesin, dersleri alsın. Biliyorum göze hoş gelen futbol yayın gelirleri ve borcun çevrilmesi için önemli ama 1-0 olmuşken deli dumrul gibi saldırınca, nwakeme denilen yetenekli bir yiğit önemli maçta çıkıp seni dağıtabilir. Her an atak düşünülmez yani!

-maçı siktir edelim, sonuçta nasıl fb gs bu olayı sadece 3 puan maraton şeklinde karşıladıysa biz de aynı tepkiyi vermeliyiz. Bu ts yi bile, son 25 dk 10 kişiyken köşeye sıkıştırdıysak, vida’yı falan forvete gönderecek cesareti kendimizde bulduysak bunda tisk almaktan öte güçlü oyunun katkısı büyük.

-rıdvan mr bugün geliyor, umarım çok ciddi bir şey yoktur. Nsakala asistiyle onun yerini iyi doldurdu.

-rosier son 3-4 maçtır sallantıda bu yoğun tempoda. Bilalin gelmesi önemli oldu rotasyon açısından, umarım o kanadın verimini yine old good daya moduna çekeriz.

-uğurcan kendine geldi, bu şekilde birkaç maç daha oynarsa sezon sonu yüksek bonservisle satılır.

Şampiyonluk olur olmaz çok umrumda değil açıkçası, ben bu güzel oyunu seviyorum. (Yoksa her sene %90 ihtimalle 3 büyüklerden biri şampiyon oluyor, yani 3 yılda bir şampiyonluk yaşanıyor düz ortalama alırsak.) Bu maç için teşekkür ederim katkısı olanlara, umarım eksiklikler kapatılıp daha mükemmel bir sistem haline getirilir.

Basar dedi ki...

Dün yazdım ama cepten yazınca bazen msjlar hata verip siliniyor...

2 haftadır en olmadık goller bizi buluyor. Bu maç özelinde de acayip kaçan pozisyonlar var. Bir şekilde şanssızlığı da kırmak lazım.

Dünkü maçla ilgi söyleyeceğim şey klasik Sergen eleştirisi olacak.
1) Dorukhan'ın bu takıma orta sahada verebilecekleri kısıtlı. Hele hele yenikken. Takımın 5 dakikalığına bile 3 take 6 numara ile oynamaması lazım. Aslına bakarsanız 2 6 numara ile de oynamaması lazım.
2) Atiba artık tekliyor. Artık ciddi ciddi onu yedekleyecek bir plana ihtiyaç var. Rakipler İrfan ve Gedson'u almışken biz bu bölgeye yatırım yapmayarak yanlış yapıyoruz. Seneye kesinlikle teknik heyete çekilmeli. Hatta bu iş bu devrede de yavaş yavaş yapılmalıydı.
3) Aslında o bölge için Oğuzhan var ama hocanın hiç mi hiç aklına gelmiyor. Maçta yeniksin, maç zaten git gele dönmüş orada Ozzy-Ljajic oynasan kaybın olmaz.
4) 2 ve3'e geri döneceğim. Cenk transferi yedek golcü pozisyonunu doldurdu ama Atiba'nın ikamesi kesinlikle yok. Burası 2. yarıdaki zayıf karnımız olacak.

Basar dedi ki...

Yazmayı unuttum. Bu yenilgi hayırlı olabilir. Bizi delicesine çalışmış Avcı bize eksik noktalarımızı göstermiş oldu.

Emre Toraman dedi ki...

1-0 ile 1-1 arasındaki futbol için Sergen'i suçlayamam ben. Maç sonrası flaş röportajda "Trabzon'un ön alan oyuncularının ileride kaldığını, kontra atak tehditine karşı topun gerisinde kalmamız gerektiğini konuştuk ama bazen oyun kontrolünüzün dışında gelişiyor" şeklinde anlattı.

İkinci yarıda ise 1-2'ye kadar %65 topla oynayıp 4 şut atıp 5 şut görmemiz maçın gittiğinin habercisiydi. Fakat golden önce Avcı'nın Berat'ı çıkarıp Bakasetas'ı alması büyük hataydı bence. Bakasetas girecekse Flavio yerine girerdi. Avcı gereksiz ve büyük bir risk aldı.

Bizim değişikliğimiz ise çok daha büyük hataydı. Bakasetas girdikten sonra biz değişiklik yapana kadar golün gelmesi talihsizlikti. Ama gol gelmemiş de olsa rakip 6 numarayı boşaltmışken yapacağımız değişiklik Mensah-Dorukhan olmamalıydı, Dorukhan'ın Atiba yerine girmesi gerekiyordu. Gol geldikten sonra zaten bu değişiklik kesinlikle iptal edilmeliydi. Gerekirse aynı anda Ghezzal-Mensah-Atiba çıkıp Nkoudou-Oğuzhan/Dorukhan-Ljajic girmeliydi. 1-2 geriye düşmüşken Josef-Atiba-Dorukhan'la oynadığımız 12 dakika maçın dönme ihtimalini ortadan kaldırdı. Kırmızı da gelince Ljajic zaten önlibero bile oynadı kalan sürede, gol bulmamız büyük iş olurdu ki yaklaştık da gole 1-2 kez, olmaması talihsizlik oldu.

Bu maça bu kadar üzülme sebebim Trabzon haftaiçi oynamışken biz görece dinlenme şansı bulmuştuk ve önümüzdeki 2 maç Galatasaray ve Fenerbahçe'den puan kayıplarının geleceği maçlar. Hem haftasonu derbi oynuyorlar, hem de haftaiçi maçları çok zor. Böyle iki maç geliyorken kredimizi bu maçtan kullanmamız kötü oldu, şimdi iki tane ağır kapanacak ve çok etkili kontraya çıkabilecek 2 takımdan 6 puan çıkarmak lazım. Göztepe maçına benzer 2 maç olabilir, 4 puan dünyanın sonu olmaz ama 3 puanda kalırsak işimiz zorlaşır, ilk yarıdaki gibi bir Başakşehir-Fenerbahçe galibiyetine ve arkasından gelecek seriye ihtiyacımız olur.

fidddas dedi ki...

antalya konya fikstüründen 3 puan çıkarırsak aslında kırılgan bir oyunumuz olduğunu söyleyenler haklı olarak haklı çıkar ancak 6 puanı iyi bir oyunla çıkarırsak bu durumda trabzon maçı bir yol kazası sayılabilir. hayırlı bir galibiyet olarak tarihe geçer. çünkü sonraki iki maç gençler, denizli ve arada bay hafta var 10 gün dinlenmek için. ligin en kötü iki takımı ile geniş geniş oynayacağız.
arada bir de konya kupa maçı var ama onu pek ciddiye alan olmaz sanırım.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi biz ne FB ne GS'yi yenemeyiz. Anca sacma bir kirmizi kart falan gorurler, anca oyle. Ikinci yarida daha konsantre olacaklar, kadro kalitesi farki arsa cikti zaten.
Maharet GS'yi 15. haftada yenmek degil, onu Abdullah Avci da yapiyordu. Gidip sampiyonluk macinda orada yenebiliyormusun adamlari? Yenemiyorsun, yine yenemeyeceksin. Onlar sampiyon olmak adina 4-5 tane ilk 11'e transfer yapti, sen oylece seyrettin. Onlar sampiyon olacak tabii, sen mi olacaksin?

@Emre Toraman,

Haklisin da, burada suc yine antrenorde ve oyuncu grubunda. Sen bunu fark ettiysen (ki etmis), bir tac pozisyonunda cagirirsin Rosier veya Ghezzal'i, sakatlik numarasi yaptirirsin. Gerekirse Ersin'e yaptiririn. O arada takimi toplarsin, napiyoruz beyler ne is dersin, hem nabiz duser hem takimi toparlasin. Bunu sadece hoca degil, oyunculardan biri de yapabilir. 21. haftadaki bir macta bunu akil edemeyen takim 38. haftada sampiyonlugun en sicak anlarinda mi sakin kalacak? Guldurmeyin yahu.

Ahmet Usal dedi ki...

Sorun güçlü oyun, kırılgan oyun değil ki, kadro kalitesi.

2.35 gol beklentisine karşı 1.10 gol beklentisine yenildik. Güçlü oyunsa rakiplerin güçlü oyunla buralara gelmedi. Bu ligde bu sene güçlü oyun oynayabilmiş iki takım var, biri Alanya, biri biz. Güçlü oyun zor oyundur, istikrarı daha da zor. Senin yedeklerin asılları forma düşünce daha yerlerini dolduramadı. Şapkadan tavşan çıkarman gerekince yapacak adamın sadece Abou, Ghezzal zaten skorer adam değil, Abou dışında sıradışı oynayan oyuncumuz yok, en yakını Ljaic.

Rakip kaleci 5 i net 7 top çıkardı. Nwakame ligin en iyi sağbekini madara etti, Ekuban her topu aldığında stoperlerin ağzına sıçtı. Al sana kalite..

Değişiklik zamanlamalarında Hoca evet bu maç hatalıydı ama ligde istatistiki en iyi oyunu oynadıysak bu zamana kadar oynatan da, takımı hazırlayan da Hoca. Ofansif oynamamakla suçlanan adam ligin en ofansif maçlarından birini oynadı, Karagümrük maçından sonra kimse burada gıkını çıkaramadı, değil mi, gelinen seviye susturdu herkesi. Bu sene renkli rakiplerimiz bu kalitede bir maç oynayamadı, ligde şu ana kadar ki en iyi maç da bizim Alanya ile oynadığımız maçtır.


Aralıksız en yüksek tempoyla oynayıp en çok koşan takım da düşecek formdan elbet, belki düşmeye de başlamıştır. İşte Hoca bu zamana kadar başardıklarını heba etmek istemiyorsa çözüm üretecek, bekleyeceğiz.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Maraton uzun aga v2:
daha oynanacak 19 maç ve havuzda toplanmayı bekleyen 57 puan var.

Thanks you! Released post very spectacular!
Teşekkürler! Oldukça harika görünüyor. Çok güzel yazı olmuş. Tek kelimeyle harika! Ne desem bilemedim. Yapay Zeka Mühendisliği adı altında ilk ve tek yapay zeka platformuyuz. Vay canına. Oldukça iyi.
Türkiye Yapay Zeka
Best Regards!

Yorum Gönder

Ara