.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Eylül 2019 Pazartesi

UEL 02 Beşiktaş - Wolves



Tarih:  03 Ekim 2019 Perşembe 19.55

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Harald Lechner (AUS)

Eksik Oyuncular:  Victor Ruiz, Burak Yılmaz / Ofosu-Ayeh 

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

46 Yorum:

Cihane dedi ki...

Hadi bakalim Q7, Senol Günes düsmani modern fitbolcular, özelestiri alalim mi bir?

Hidayet dedi ki...

sakatlık/ceza durumundan bağımsız ligde de avrupa'da da ; elneny -dorukhan -ljajic 4-2-3-1 caner -necip- atiba ilk 11'de olmayacak . yoksa abdullah hoca'ya güle güle .

BJK4EVER dedi ki...

Senol Gunes'li sezondan fark ne? Yine bok gibi futbol, yine sampiyonluktan uzak kalmis bir camia. Sanki Senol Gunes doneminde superdik. Gecen sene bala gote 2. yarida topladigimiz puanlarla birseyler yaptigimizi sandik, is ciddiye binince GS ve TS cakti tokadi oturduk assaga? Ne Senol Gunes'inden bahsediyorsun?

Quaresma olsa da birsey degismezdi, o varken de puan kaydediyorduk zaten. Eldeki kanatlardan iyi, o ayri konu. Zaten BJK Quaresma'ya kaldiysa kulubu kapatsin daha iyi.

BJK4EVER dedi ki...

Benim icime sindiremedigim olay bosvermislik. Ben dun gece uyuyamadim arkadas sinirden, ama kimse sorumluluk almiyor, hayirdir birader demiyor.
Bu tum katmanlarda var. Taraftar desen; acik ara sampiyon olacak kadronun anasini siken hocaya cicek veriyor. Hocanin israrla oynattigi Necip, Atiba gibi zararli oyunculara tepki gostermiyor. Ki sempatikliklerine, iyi niyetine lafim yok ama zarar veriyorlarsa isliklayarak takimdan zorla gondereceksin arkadas. Yonetime gosterilen yarim yamalak sacma bir tepki var, o da bir ise yaramadi. Bizim salak romantik taraftarimiz takim yenilse de arabesk arabesk turku cigirsak tribunde diye bekliyor resmen.
Ulan su durum rakibimizde olsa ne kelleler gitmisti. FB hoca gondere gondere kendini 6. yapacak hocayi buldu, simdi sampiyonluk yarisinda. GS Tudor'u liderken 2 macta farkli yenildi diye kapinin onune koydu. Biz bu rezil halde hala tepkisiziz.
Herkes tepkisiz. Oyuncular sahada hicbir tepki gostermiyor Caner haric. Ulan hic mi bu kadar rezil olmak gucunuze gitmiyor? Anladik profesyonelsiniz vs, ama hic mi gururunuz yok? Bir oyuncu sinirden rakibe ve arkadaslarina tekme atsa ayakta alkislayacagim, o derece artik.
Hoca desen ayni tas ayni hamam. Sen otoritesin arkadas. Oyuncular kotuyse kes, kadro disi birak. Vida gereksiz bir kirmiziyla 3 puan hic ettiyse para cezasi kesilmesini iste. Sistem degistir. Her mac mutemadiyen bok gibi oynayip bir sonraki maca ayni formasyon ve ilk 11'den 9-10 ayni oyuncuyla cikiyoruz. Sen bunu bana aciklayamazsin.
Bas suclu yonetim zaten. Oyuncular ihanet ediyorsa, hoca bunlara cezasi kesmiyorsa sen de hocanin cezasini keseceksin, bu kadar basit.
Bizim camia'daki bu romantiklik, vefa falan sinirimi bozuyor. Surekli bir basarisizliga bahane bulup
kabullenme durumu var. Yok Senol Gunes'in her sene kadrosu degismis (halbuki en fazla 3-4 kisi ayrildi takimdan her sene), yok Abdullah Avci yeniymis de elinde iyi kadro yokmus da.
Ulan GS Muslera haric takimi komple yenileyip ilk senesinde sampiyon olmadi mi diyen yok. FB'nin orta saha ve hucuma hatti komple yenilendi, defans desen eski oyuncular var ama hicbiri orijinal mevkisinde oynamiyor, buna ragmen adamlar catir catir oynuyor ve GS'den 1 puan aldilar. Onlar yeni takim degil de biz mi yeniyiz demiyor. Hep bir basarisizligi kucaklama, romantiklesme, acilarin cocugu pozisyonuna girme. Ulan 1 Allah'in kulu da sikerim yapacaginiz isi burasi Besiktas burada liyakat gecerlidir diyip yumrugunu masaya vurmuyor ulan. Nerede sunepe ezik var bizim camia'da ortaya cikiyor. Abdullah Avci, Fikret Orman, futbolcular, taraftar, herkes bir ayri ezik, sunepe.

yilmaz dedi ki...

Şenol Güneş'in oynattığı oyunu beğenmiyoruz, çağdışı buluyoruz diye, bundan sonra dünyadaki tüm teknik direktörleri beğenmemiz gerekiyor anlaşılan. Tamam yaptım özeleştirimi. Şenol Güneş'in oynattığı oyunu beğenmediğim için Allah beni kahretsin.

Cihane dedi ki...

Senol Günesi yada Q7 yi savunmak degil niyetim. Oyanan topu da kiyaslamiyorum. Q7 ye baya bir küfür etmisligim de vardir.
Büyük camialarda insanlar güclü karakterlerin arkasina gecerler. Topcular ve taraftarlar inanmak, güvenmek istedikleri figürler ararlar. Senol Günes bu takimin futbol akliydi, güclü bir karakterdi ve en önemlisi elestirilerin muhatabiydi. Gidince cok büyük bir bosluk olustu ve yönetimin karsisinda bir denge unsuru kalmadi. Böylece bütün yük, elestriler vs. Ormana akmaya basladi. O da tehlikeyi sezip, küstüm diye kacti.
Öyle bir duruma geldik ki, insanlar kizacak muhattap bulamiyor. Boyd`a, Necip` e kizmak, bizi bir yere götürmez. Avci nin stili farkli olmakla beraber, belki zamanla böyle bir fonksiyona evrilebilir ama o kadar kötü bir zamanda besiktasa geldi ki, mucize olmazsa sonu belli gibi. Sergen denenebilir ama liderlik vasfi pek yok gibi, yine de böyle kriz dönemleri kendi kahramanlarini yaratabildigi icin belki de tutar. Bence, caliskan bir yönetim, vizyonu olan yabanci bir hoca en azindan bizi felaketten kurtarir.
Demem o ki, Avci`nin oynatacagi futbol Senol Günes´in oynattigi futboldan daha modern olabilir ama kulup icindeki ve disindaki dengeleri dikkate almadan baska bir sistemin basarili bir parcasini alip kendi sistemine monte edip, kesin basari beklememek lazim.

Basar dedi ki...

Şenol Hoca ve quaresma kötüydü, sistem yanlış sistemdi. Şu an Avcı daha da kötü, N'Koudou daha da yararsız. Bu, ilk ikilinin kötü olduğunu ve Beşiktaş'a zarar verdiği gerçeğini değiştirmiyor.

Ben konunun abartıldığını düşünüyorum. Şu an camida total bir infial olduğundan Richter ölçeği gibi magnitude'da 0.1 etkisi çok fazla oluyor.


Bir kere hocanın Dorukhan'a biçtiği rol sağ bek. İdeal orta saha üçlüsü de Elneny, Ozzy ve Ljajiç olacaktır. Ayrıca Ruiz sistemin kilit adamlarından biri. Beşiktaş bu kadroyla 3 maç oynasaydı bambaşka şeyler konuşuyor olurduk. Hocanın pragmatik bir adam olmadığı belli. Plansız, programszı günlük iş yapamıyor. Ben kendi adıma zaten onu beklemiyordum ama büyük camia teknik direktörünün anlık çözümler üretme konusunda da daha maharetli olması gerekiyordu bu konudaki düşünceye de saygı duyarım.

Dediğim gibi as kadroyu 4-5 maç üstüste sahada görmeden ben Avcı'nın ipini çekmem. O maçlarda da skordan çok felsefeye bakarım. Türkiye gibi vasat teknik direktör ülkesinde oyun gücü ile fark yaratmanız çok çok kolay. Bunu da yapabilecek en iyi hocalardan birinin Avcı olduğunu düşünüyorum. Şuanki durum büyük oranda özgüven problemi. 1-2şanslı galibiyet bütün çehreyi değiştirirdi ama geldiğimiz noktada bu psikolojiden çıkmamız zor görünüyor.

beagle dedi ki...

Problem, uyum, zaman, ilk 11 secimi falan değil fizik başta olmak üzere yetersiz kadro problemi.

Oynamayan Rebocho belki hariç işe yarar kimse alinmadi.

Ruiz Elneni falan komedi bunlar. Savunma yapamayan zayıf savunmacilar ile gol atmayan ya da kosamayan kenar forvetler almak büyük gerizekalilik. Çok iyi yan pas veriyorlarmış ama. Afferiiiim.

Takima sirasi ile güçlü fizikli 6,4,9 transferi devre arasinda lazim. Bunlar gelirse kalan oyuncular biraz biraz işe yarar.

Basar dedi ki...

Övünç ben de senin gibi sağda Doruk, ortada Elneny-Ozzy-Ljajic görmek istiyorum. Fakat bu bizim hayalimiz mi hoca da bunu mu düşünüyor anlamış değilim.

Ayrıca biz ne kadar eksiksek Trabzon ve fenerbahçe de benzer eksiklerle oynadı. Oğuzhan'ı 10 numaraya koymak, Necip'i stopere çekmek geçmişte defalarca denenmiş ve verim alınamamış durumlardı. Caner'den asla vazgeçmemesi sorgulanmaya değer bir durum. Takımda eksikler olabilir ama 6 maçta kim oynarsa oynasın kanatların tek eksende gidip gelmesi, içeri kat etmemesi, kanat değiştirmemesi soru işaretlerini arttırıyor. Mevcut durum sadece şanssızlık ile açıklanacak bir durum değil, ciddi teknik direktörlük hataları var. Evet günü kurtaracak şekilde Sergen gelmesin başımıza ama hoca da Beşiktaş'ı hayal edemeyeceği uçuruma yuvarlamak üzere. Takıma bakınca umut, ışık vb. görsek sabredelim diyeceğim ama kimse bunu görmüyor, infial de buradan kaynaklanıyor.

Şu anda zaten hoca değiştirecek bir yönetim yok ortada, 3 hafta daha da olmayacak. Aslında bu durum hoca için büyük bir şans, 3 maç üst üste (ki 3. maç gs derbisi) galibiyet alsa bütün bulutları dağıtır. Normalde muhtemelen İngiltere ve Almanya dışındaki tüm liglerde Trabzon maçı gibi bir maçtan sonra kendisine teşekkür edilirdi. Bu sebeple hala daha şanslı ama bir noktadan sonra kendi şansını kendisinin oluşturması gerekiyor, 12 maçta 1 galibiyet, 4 resmi deplasmanda 3,5 ortalama gol ile şansını fazlası ile zorluyor.

Emrah D dedi ki...

Abdullah Avcı kazanması beklenen takımlarda hiç bir şey yapamayacak bir hoca olduğunu milli takımın başındayken ispatlamıştı, geçen yıllarda da arpa boyu yol katetmemiş.

Sahadaki rakibin senin o maçta beraberlikle yetinmeyeceğini kazanmak zorunda olduğunu bilirse ona göre oynar Abdullah Avcı bunu çok iyi yapan bir hoca, kazanmak zorunda olmadığı maçları sabırlı oynayıp kazanarak büyük başarılar kazandı.

Öte yandan kazanması gereken maçlardaki karnesi berbat. Beşiktaş (veya diğer 2 büyük) hocası bütün maçlara kazanmayı bekleyerek çıktığı için bu kafayla (hoca futbol algısında radikal bir değişiklik yapmadıkça) maç başı 1-1.2 puanın üzerine çıkmamız imkansız.

Ama ben yine de sırf 5. haftada hoca değiştiren kulüp olma etiketini taşımamak için hoca kalsın istiyorum, 11. hafta milli ara var oraya kadar bakalım ne yapacak.

Zaitsev dedi ki...

Avcı'nın önünde 2-3 maçlık bir seri var gibi dursa da Wolves maçı ya tamam ya devam olacaktır. Aynı kafayla Wolves maçına çıkarsa, rakip bizi fizik gücüyle ve uzun toplarla hallaç pamuğu gibi atar. Avcı'da kafasına pet şişe yiyerek Beşiktaş kariyerini bitirir.

Avcı konusunda ümitliydim ama Rize maçında 2ci forveti alamayıp bekleri 4lediği gün ümitlerim patates oldu. Caner ve Güven ısrarı, sıkışınca Atiba'ya sarılması. Stoper ve DMCden oluşan defansta stoperi çıkarması gibi olayları zaten geçen sene yaşadık. Tekrara düşeceksek bu sefer fişi hızlı çekmek lazım.

Emrah D dedi ki...

Ha hocayı bu haydut yönetimin göndermesini istemiyorum. Yeni hocayı hele bu yönetimin getirmesini hiç istemiyorum. Önce yönetim bir defolsun gitsin, yerine de düzgün bir yönetim gelsin (Orman gidip Demiremen veya Adalı veya İsmail Ünal filan gelecekse o yönetim değişmiş sayılmaz) onlar baksın hoca işine.

Yok aynı yönetim zihniyeti devam edecekse amatör kümeye düşürene kadar Abdullah Hoca başımızda kalsın. Bundan hızlı ardarda lig düşürtecek hoca mumla arasak bulamayız, sırtımızdaki kenelerden de eğer bu seçimde de kurtulamazsak küme düşmeden kurtulamayabiliriz.

Bu arada ANÇ de son düzlük hariç bu yönetimde yer almış bir şeye ses çıkarmamış bir karakter, ona bile mesafeliyim açıkçası konuşulan isimler içerisinde Hürser meczupu meczup olmasına rağmen bana en yakın isim an itibariyle. En azından Beşiktaş'tan menfaat bekleyen veya menfaat edinilirken ses çıkarmayan birisi değil gibi görünüyor.

Ya arkadas siz neyin kafasini yasiyorsunuz? 10 tane CM ci toplanmis yok Atiba, yok Dorukhan?! Kulüp belki de tarihinin en büyük krizinin esigine gelmis siz CM tecrübelerine dayanarak, Avci ya akil veriyorsunuz, Senolun adam yerine koymuyorsunuz. Senol Günes dedigin adam 50 senedir en üst düzeyde futbolun icinde, senin gibi CM de mac kaybedip, kayit yapmadan reset atma sansida yok mesela. Neyse, son üc yönetimde Besiktasi zengin cocuklarina teslim edelim bizi de Fener, Cimbom yapsinsinlar diyenlerin cok da hakli olmadinlarini, simarik zengin cocuklarinin sirayla besiktasin icine edip kactiklarini hep bereber izledik. Bundan sonra yine öyle bir formül yerine memur zihniyetli bir baskan secip, baskanin, yönetimin degil vizyonun konusuldugu bir yola girmemiz lazim. Gültiken olur bence. Yok biz mafya babalarina, zengin cocuklarina raziyiz diyorsaniz su nu hatirlatayim. Artik eskisi gibi zengin yönetici devri kapandi. Simdi futbolcular yöneticlerden daha zengin. Yöneticilerin belli bir kismi sirf rant icin sivri sinek gibi dolasiyorlar. Hele ki zengin is adamlarinin yaninda bolca var bunlardan. Bizim özümüze, köklerimize dönmemiz lazim, besiktas baskani olup simaracak degil, memur gibi calisacak, kullübün icinden gelmis amatör ruhlu insanlara ihtiyacimiz var.

bu forumda Beşiktaş tarihinin en başarılı hocası ŞG itin şeyine sokuldu. Adam resmen kiralık ve bitik oyuncularla takımı ayağa kaldırdı. Üst üste üçüncü şampiyonluğu kazanmasına tepeden müdahale geldi. O sezon olanlar unutulur cinsten değil. Hakem ve fikstür rezaletleriyle takımın önü kesildi. Taraftarsa hocaya ana avrat sövme yoluna girdi. Şimdi Şenol hocanın ekmeğini yiyen Fiko da kaçtı gitti. Eğer camiayı ve futbolcuları toparlayacak babacan bir figür bulamazsak bu ergen taraftarla küme düşeriz.

yilmaz dedi ki...

Kiralık olarak gelen oyuncular da Gomez, Talisca, Aboubakar. Bitik oyuncular Adriano, Quaresma, Babel, Negredo, Pepe.

Şenol Güneş Beşiktaş tarihinin en başarılı hocası mı, hayır diyemem. Ama Beşiktaş'ın tarihinde hiç bu kadar güçlü kadrosu olmamıştı. Ve kendi ağzından bizzat duyduğumuza göre, kadronun kurulmasında da pek bi rolü yok. Transfere karışmadığını defalarca söyledi.

4 sezonda alınabilecek 12 kupadan 2 tanesini aldı. Bir dördüncülük ve son maçın son dakikasında kurtarılmış bir üçüncülük var.

İki kez AL gruplarından, bir kez de ŞL gruplarından çıkılamamış. ŞL grubundan çıkamadığı sene AL'de yarı final kapısından dönülmüş. AL'de geçildiği takımlar Lokomotiv Moskova ve Malmö. ŞL'de geride bıraktığı takımlar Kiev, Porto, Monaco ve Leipzig.

Avrupa kupaları tarihimizin en başarılı hocası dersen, evet öyle. Ama ŞL'de grup birincisi olarak bitirdiği sezonu ligde dördüncü bitiren de kendisi.

Bence diğer hocalara gösterilmeyen tahammül kendisine fazlasıyla gösterildi bu camia tarafından. Bilic, Güneş'in kadrosunun yarısı kadar bile kaliteli olmayan kadrosuyla her derbide doğranırken "Bilic bi derbi kazan be kardeşim" diyenler, Güneş'e daha şefkatli davranıyor. Burada bir çifte standart yok mu sizce?

beagle dedi ki...

Adam gittiğinde geriye ne mevkisi ne oyuncusu kalmış 30ustu kadro bıraktı. Bunun olacagini soyleyenler hakliyke o zaman yalayanlar simdi gordunuz mu pesinde. Kör ölür badem gözlü olur.

Zaten Quagejmaaa da kalsaydı 34 gol atip bizi sampiyon edecekti.

Gençleri, hatta tipini sevmediklerini oynatmayan bir hoca gitti, berbat futbol anlayışı ve oyuncu/transfer tercihi olan başkası geldi. Ikisi de boktan napalim. Getiren de ayni başkan.

Zengin ve yancilarin kulübe borçtan baska birşey birakmadigi goruldukten sonra artik olgunluktan dibi tutan Ali Gultiken gibi isimlerden başkan/ direktör vb olarak yararlanacagimiz yeni bir dönem umuduyla...

Zaitsev dedi ki...

@ Ordabirköyfakanyok

Bir sezonda 102 puan var. 70-75 arası alan şampiyon oluyor ülkemizde. Maksimum 32 puan kaybı demektir bu. İlk yarı 21 puan kaybedip 30 puanda kalırsan şampiyon olamazsın.

O yüzden yok yukarıdan müdahale geldi. Yok şöyle olduları geçin. İlk yarı 21 puan kaybederken bir müdahale var mıydı? Yoktu. 2ci yarı niye 41 puan aldırdılar o zaman bize?

Bu ortamda başka bir arkadaşa yazdım. o 21 puanın çok rahat 10-12si belki fazlası alınırdı. Kötü kadro tercihleri ve oyuncu değişiklikleri ile gitti o puanlar. Yukarıdan müdahale ile değil.

Bu kadar batırdıktan sonra seni doğrarlar. Olmaması gereken bir şey ama gerçek bu. Deplasmanda FB ve GS maçına 0 puan yazarak hesap yapmıyorsan hesabın şaşar.

Şenol hocanın 4 senesine bakarsan oyun kalitesi her sene aşağı yönde ilerledi. Forvet mevkisi hariçte her mevkiye daha iyi oyuncular getirildi.

2016-17de şampiyon olan kadro genel anlamda korunarak ve geliştirilerek 2017-18e girdik. Ne oldu peki? Şampiyonlar liginde üzerine geldiler, bunu iyi kullandık. Ligde kapandılar. Pozisyon bulamadın.

Yine bu gereksiz ofansiflikler başladı. Arkadaşlar burada birbirimize laf sokmamızın, fikrimizi sürekli dayatmaya çalışmamızın anlamını çözemedim ben ?

Herkesin bir fikri var ve bunu ifade etmek konusunda da bir kısıtlamamız yok ama bunu yaparken sürekli birilerine cevap yetiştirerek yapmayın. Gerek yok.

fidddas dedi ki...

kimse kadro yazmamış

dorukhan gg vida rebocho
Elneny
Oğuzhan Ljajic
Güven Nkodou
Burak

yenilsek bile biraz top oynayalım. taktik falan hepsi tamam, oyun oturtuyoruz o da tamam da top oynamıyoruz. biraz top oynayalım, herkes için bir nefes alma olsun.

bak galatasaraylılar elek gibi defanslarına rağmen umut dolu olabiliyorlar, şampiyonlar ligi için aldıkları ve 7 milyon verdikleri forvetleri de 2 maçta 1-2 pozisyona girdi. iş forvet almakla olsaydı, çok kolay olurdu.

yilmaz dedi ki...

@fiddas Burak'ı unut kardeşim, çıkarmışlar kadrodan.

Bir daha devre arası forvet alan yönetimin ben taa...

"Burak'ı sezon başı alsak, belki de şampiyonduk" Al sana sezon başı. Nerede Burak?

yilmaz dedi ki...

Bu hatalara rağmen bu akşam da sol bekte Caner çıkarsa, hoca ya Caner'den bizim göremediğimiz bir katkı alıyor, ya da Rebocho denen arkadaş tırı vırı çıktı.

Duyduklarım, okuduklarıma göre Dünya üzerindeki en hızlı bir kaç oyuncudan biri rakibimizde oynuyormuş (Traore). Bu maçtan bir umut beklememek için tek başına bu bile yeterli bir sebep.

fidddas dedi ki...

@yilmaz
O zaman diaby. Ama hoca guveni forvete koyup diabyi kanata yazar gibi ve yine hata yapar.

yilmaz dedi ki...

Wolves'i pek tanımamakla birlikte, geçmişteki bazı benzer eşleşmelerdeki gözlemlerime dayanarak söylemem gerekirse, İngiltere'nin başaltı takımları, Avrupa sahnesi'ne çıkınca, bi afallayabiliyorlar. Tam olarak nasıl ifade dilir bilemiyorum ama, Avrupa'daki takımlar, Watford gibi, Huddesfield fibi, S'oton gibi oynamıyor. Birbirlerine olan bağışıklıkları Avrupa takımlarına işlemeyebiliyor. Bu akşam bizim takımda güvendiğim hiçbir şey yok. Ama rakibin saçmalayabileceğini düşünüyorum. Mesela yıllar önce karşılaştığımız Stoke gibi. İki sene üst üste UEFA'da çuvallayan West Ham gibi. Burnley gibi.

Bu akşam tabutta rövoşata yapacaksak, bu bizim takımdan çok rakibin deneyimsizliğinden olabilir gibime geliyor. Ben tek farklı bir galibiyete şaşırmamakla beraber, acı çekmeden 1-2 farklı yenilgiye de okeyim.

Basar dedi ki...

Akşama tiki-taka futbol ve bol gol görelim. Çocuk gibi safız hala... fidddas güzel kadro kurmuş.

beagle dedi ki...

Yapici olalim. Malzeme buysa ne yapariz...

Karius
Doruk Erdogan Vida Rebocho
Oguzhan Atiba
Boyd(Lens) Güven Ljajic
Burak

Çıksa Ersin Kerem Almos Ahmeti rotasyona koysa ben pek kufretmem. Ama kadroyu fizik özürlü pahalica oyuncu doldurana/oynatana çok kufrederim.

Basar dedi ki...

Bu Elneny baya faydasız bir adam. Uğruna da Ozzy kesik yemiş. İkinci yarı Elneny-Ozzy değişikliği fark yaratabilir.

Basar dedi ki...

Elneny oyun tarzından dolayı Ljajic sürekli geri top almaya geliyor, ileride çoğalmamızın önüne geçiyor.

Basar dedi ki...

Sahanda 0-0, 83. Dakikada oyuna bek almak...

Basar dedi ki...

Son dakika golünü boşverdim (ki Necip’in 18 çizgisinde ne işi var) biz sabaha kadar oynasak gol atamazdık.

Sahasında berabere kalan, deplasmanda fark yiyen garip bir takım olduk.

beagle dedi ki...

1 isabetli şutla evimizde oynadik. Yan pas iyi yapiyoz ama. Var olsa 0-3 oluyorduk galiba.
Sezondan tek beklentim küme düşmemek. Bu hocayla düşeriz hissim de %51.

Basar dedi ki...

Bütün olan bitenin yanında sağ kanat sahibini buldu diye düşünüyorum. Onu da yuhalamışlar çıkarken! Şuursuzluk diz boyu.

yilmaz dedi ki...

Son dakikada yediğimiz gol, maçın en iyisini yuhalayan çürüklerin diyeti.

Huzeyfe dedi ki...

Benim anlayamadığım birkaç şey var. Öncelikle biz ne tür bir duran top savunması yapıyoruz bilen var mı? Alan mı savunuyoruz? Öyleyse neden Elneny, Necip topa gitmiyor? Adam adama mı savunuyoruz? Öyleyse neden hiçkimse adamını bilmiyor ve tutmuyor?
2019 senesinde böyle bir saçmalık olabilir mi?
Sahada hiçbirşey yok. Başta bunu hocanın oyun fikrinin sahaya henüz yansımamış olmasına bağlıyorduk ama aylar geçti, tek hücum organizasyonumuz Caner-Vida arasında orta-kafa. Bu takım çok kaliteli oyunculardan kurulu olmayabilir ama kesinlikle bu kadar berbat oynayacak bir takım değil.

@Övünç podcastte oyuncuların mental durumlarına vurgu yapmıştı, ben Wolves maçında öyle birşey görmedim. Caner de dahil herkes bir tarafını yırtıyordu topu geri kazanmak için, pas alanı yaratmak için. Bu takımın 3.bölgede hiçbir planı yok. Yani 0, hiçbirşey yok. Hiçkimse nereye pas atacağını, kimin koşu yapacağını bilmiyor. Herkes topla 3 saniye beklemek zorunda kalıyor. Böyle bir takımın hücum etmesine imkan var mı? Böyle bir oyun olabilir mi ya? Nedir yani, ne yaparsan yap topu kaybetme, bu mudur? Bu oyunla bırak atak yapmayı, uzaktan şut bile atılmaz. Atılmıyor zaten.
Ayrıca @beagle haklıymış Elneny konusunda. Elneny Oğuzhan'ın bir tık altı, dümdüz bir adam. Vasat oyuncu tanımla desen Elneny referans olur. Bir tane kafa topuna vuramadı. Bu adam orta sahada oynuyor. Şaka gibi.
Yediğimiz golü bir izleyin. Neciple filan açıklayamazsınız. Rebocho'nun etrafında tam 4-dört tane rakip oyuncu ceza sahası içinde bomboş. Top rakipte, orta geleceği belli. Böyle bir kargaşayı oyuncuların bireysel hataları açıklamaz.
SAHADAKİ HİÇBİR BEŞİKTAŞ OYUNCUSU NE YAPTIĞINI BİLMİYOR.
Avcı macerası bitmeli. Yerine gelecek hoca çok iyi olacağı için filan değil. Sonumuz çok kötü olacak. Ligi 3. bitirmekle 10. bitirmek arasında çok fark olmayabilir eğer bir oyun inşa ediliyorsa. Buna dair tek bir emare yok. Ligi 16. bitirmekle 10. bitirmek arasında çok fark var. Bu takım oraya doğru gidiyor. Sanırım Abdullah Avcı, Başakşehir'de 10 sene inşa ettiği sistemin Beşiktaş'ta kendi kendine ortaya çıkacağını filan sanıyor. Bu adamdan acilen kurtulmak lazım. Bu noktadayım artık ben.

Huzeyfe dedi ki...

Bence Beşiktaş'ın mevcut kadrosu 3-5-2 oynar. Atiba'yı stoperlerin önüne koyup bekleri rotasyona sokabilir yeni -inşallah duamız amin- hoca. Rebocho, Caner, Douglas, Gökhan geberene kadar oynasınlar. 60'ta değiştirirsin, gerekirse N'koudou ve Lens'i de kanat rotasyonuna sokarsın. Ortada Doruk-Ozzy-Elneny hiç değilse bir sayısal üstünlük verir. Önde de Ljajic-Burak ne yapıyorlarsa yapsınlar. Sabote etmeyin ligde kalalım. Avcı'nın kafa yanmış.

Zaitsev dedi ki...

Lens-GG değişikliğini anlayan var mı? Oyunu yıktığın oyuncuyu gidip bek ile değiştirmek nasıl bir fantezidir? Rize maçındaki gibi 4 bek sahada oldu yine. Boyd girseydi en azından. O da yok. Sonra da antrenörlüğü sorgulanmazmış.

Bir oyuncunun farklı bir mevkide oynatılmasının cezasını gol yiyerek yaşadık. Bu oyuncular adrenalin tavan yapınca, yorgunluk artınca ezberden gerçek mevkilerinin gerektirdiklerini yapıyorlar. Necip adamını tutmak yerine bir defansif orta saha oyuncusu gibi yaya çıkıyor. Aynı işi Elneny'de yapınca Rebocho kime gideceğini şaşırıyor. Yanlış adama yatırım yapıyor.

Boştaysa Aybaba gelsin.En azından gölgesinden korkmadan oynatır takımı.

fidddas dedi ki...

hoca baskıyı kaldıramadı. yaptığı açıklamalar saçma sapan.

Adsız dedi ki...

Öncelikle sahada ezber dışında bir taktiğin olmadığı kesin. Olayın özeti şu gibi: Bakın arkadaşlar hızlı paslar ve üçgenlerle ilerleyip rakibin dengesini bozuyoruz, sonra 3. bölgede de aynı işlerle golü buluyoruz, oyun sıkışırsa ceza alanına bolca orta pls.

Nasıl oynarsan oyna, takımda öncelikle bir omurga kurman gerekli. Bu omurgada defanstan topu çıkardın, 6 numaran aldı, hücumda yine omurgan devreye girecek. Yaptığı pasların yüzde 80'i pas aldığı adama geri vermek olan Elneny'yi geçtim, önüne bakıp biraz kat etse ne olacak ki?

Bakın illa 8 derken, bu ucube kadro yapısında dahi ortada bizde formda olduğu haliyle Sosa'nın olduğunu düşünün. Bunu söylerken teknik ekibin böyle bir açığı görmediğini de ekleyelim, yani onların şu ana değin göstediklerine göre mesele 8 de değil. Bu anlayışla o Sosa olsa belki yedwk girecek ya da full kanat oynayacak. Bu arada bugün yine gördük ki Ljajic ne 8 ne de 10 nunara. Aslında gerçek yeri değersiz değil, sol iç çok kolay bulunan bir bölge değil zira.

Bu sezon çöp ama daha da ötesi her türlü anlamda birkaç sezonluk bir kaos kapıda. Gerçi Beşiktaşlı bunlara artık alışkın sonuçta.

Basar dedi ki...

Şaka gibi geliyor ama bu hoca ile küme düşebiliriz. Takım istekli, arzulu ama oyun sistemi gol atmaya uygun değil. Şansa bir gol bulsak bu sistem işler ama o şansa olcak gol için bile biraz ofansif organizasyon gerekiyor.

Ben bu kadar aciz bir Beşiktaş hiç izlemedim. Bu takım gün geldi yardımcı hocalarla hatta ‘stajyer’ dediğimiz hocalar tarafından yönetildi. Böyle aciz duruma hiç düşmedi. Briegel 13/13 yapmıştı mesela.

Bu hoca Beşiktaş tarihinin gördüğü tartışmasız en kötü hoca! Kalaa tersten tarihe geçer

turgay dedi ki...

geçen 2 sene şenol güneş'i neden eleştirdiysek aynılarını bu sene de yaşıyoruz. yani yeni gelen hocadan ne görmek istemiyorsak görüyoruz. inanılmaz gerçekten

BJK4EVER dedi ki...

Dun ilk kez kadroya goz attigimda sevindim, en azindan Rebocho-Caner birlikte oynuyor birsey deniyoruz diye.

Sonra N'Koudou ve Buragin sakat olup zorunlu degisiklk oldugunu ogrendim, sevkim kirildi. Kadroya dikkatli bakinca da dehsete kapildim.

3 ana nokta uzerinden bence hoca cok net elestirilebilir;

- Son 2 mactaki hatalara ragmen hala Necip'le oynamasi. Altyapidan biri listede mi bilmiyorum, emin degilim, ama belirli bir yasin altindakiler zaten listeye yazilmiyor ve altyapi minimum siniri var. Illa ki bir stoper vardir listede (3 stoperli takimiz sonucta). Cikip altyapidan stoperi koymayacaksan senin Necip'i stoper oynatip takimin anasini siken Senol Gunes'ten farkin ne?

- Oguzhan'in oynamadigini gorunce anladim ki yine kisir bir mac olacak. Gol atamayacagiz, atsak bile karambol, duran top, tamamen kisisel beceri veya bariz rakip hatasindan olacak. Ama adam gibi hucum edemeyecegiz, kendi yarattigimiz sekilde pozisyona giremeyecegiz. Ki oyle oldu da zaten. Besiktas'in maclarinda ilk baktigim sey bu zaten. Buradan macin nasil gececegi belli oluyor.

- Takimin ana sablonu hicbir sekilde mantik icermiyor. Mesela sol kanadi 2 winger'dan, sag kanadi 2 winger'dan kurmusuz. Iki ofansif pirpir bek, iki cizgiye yapisan klasik winger. Bu oyuncular orta yaptiginda santrforunda 1.70lik Guven, diger kanatta cizgiye yapismis sezon gol ortalamasi 3 olan bir kanat oyuncusu ve ceza sahasina kosu yapacak 1.60lik Ljajic var. Nasil gol atacaksin? Kanat futbolu oyna, ama mesela biz bu sistemle CL grubundan cikarken takimin forveti Cenk/Negredo, forvet arkasi Talisca, uzak forveti Babel idi. Bilmem anlatabildim mi?

Eyvallah, kadromuz rakiplerin 1 tik asagisinda ve muhendislik acisindan iyi kurulmus degil. Ama surekli 4-2-3-1'i ayni oyuncularla zorlamak olmuyor be abi. Hep ayni sistemi ayni oyuncularla olmamasina ragmen oynayacakmiyiz? Senol Gunes'ten niye nefret ettik? Her rakibe ayni formasyonla ayni dusunceye oynadigi icin. Gitse de gitmese de cogunlukla ayni oyunu oynadik son 6 ay haric. Oradaki farkta da ne kadar parmagi var bilemeyiz.

Ama gayet versatile bir kadromuz var.

Mesela 5-3-2 denenebilir. G.Gonul bekteki tempoyu kaldiramiyor, ama stoperde daha oturakli. Elinde 2 tane yeni, pirpir, tutulamayan bek var. Koy Ruiz ve G.Gonul'u kenarlarla, defanstan hem pas hem driplingle cikabilesin. Ileri ciktikca sacmalayan Vida sadece geride kalsin sigorta olarak.

Beklerin zaten bu dirilikle kanadi idare eder. 3'lu defansla oynayinca 2 onliberoya ihtiyac olmaz kesinlikle, Oguzhan ve Ljajic orta alandan hucuma destek verir. Forvette de 2 forvetle oynadigin icin cogalma sorunun biraz cozulur bari. En azindan denenebilecek birsey.

Mesela 4-4-2 olur. Takim hem transferler hem gecen donemden kalma aliskanliktan dolayi kanadi asiri zorluyor. O zaman sal gitsin 4-4-2 oynasin takim. Solda Rebocho-Caner, sagda Douglas-N’Koudou/Lens yardirsin insinler son cizgiye. Cift forvet de pozisyona girsin. Gecen sezon bir kanat oyuncusu kadar asist yapmis 2 bekimiz var, ustune ligin en iyi orta kesen sol ayakli adami bizde, ama Umut Nayir neredeyse hic oynamiyor. Mantik???

Illa pas yapalim, oyun kontrolu bizde olsun diyorsan baklavali 4-4-2 de olabilir. Olur yani, opsiyon var. Hicbiri optimal degil tabii. Ilk sistemde N’Koudou cope gidiyor, Diaby ne kadar forvette oynar bilemiyorum. Ikinci sistemde Ljajic cope gidiyor. Ama artik birseyler degismeli, sadece saha disinda degil, icinde de. Bu kadroyla, bu formasyonla gitmiyor iste. Niye biz ve ligimizdeki cogu takim su 4-3-3 takintisina sahip ki zaten? Dunya futbolundaki meta formasyon olabilir, ama herkes oynamak zorunda mi? Conte geldi Inter’i nasil ayaga kaldirdi. Bunu da 5-3-2’yle yapti adam mesela. Cift forvet mumkun degil kafasinda olsa olurmuydu mesela? Zannetmem.

BJK4EVER dedi ki...

Ligdeki cift forvete en musait kadro bizimki. Ceza sahasina kosu yapacak 10 numaramiz ve kanat oyuncularimiz yok. Zorlasan Guven bu rolu ustlenebilir, ama o da teoride mantikli. Praktikte ne getirir elimizde veri yok. Ama o kadar yani, baska yok. 2 tane disi asistci ofansif bekimiz var. Umut Nayir gibi fizikli bir forvetimiz, Guven gibi tek forvette her mac ezim ezim ezilen ama serbest oldugunda cok rahat pozisyona girip gol atabilen bir oyuncumuz var. Burak en iyi donemlerini Drogba ve Umut’la birlikte yasadi mesela. Ustelik GS’den beri, ama ozellikle son 2 sene cok daha guclu fiziksel olarak. Eski klasik savunma arkasina kosu yapan Burak’tan cok daha komple bir forvete evrildi, hem yardimci forvet hem pivot santrfor rolune musait. Umut-Burak-Guven’den her kombinasyon kagit uzerinde basarili olur. Deneyelim be abi. Bu Abdullah Avci neden umut dagitti? Taktiksel olarak guclu, oyuna kafa yoruyor ve GS’i ve BJK’yi baska sekillerde oynayip yenebiliyor diye umut dagitti. Simdi bakiyorum, sezon basindan beri ayni formasyon, ayni oyuncular vs. Senol Gunes’ten ne farkin var o zaman? Robinho’yu israrla forvet oynatmasi sandigimizdan buyuk bir sinyalmis meger. Formasyon degisince ucacagiz demiyor tabii, ama net etki eder. Klasik ornek olacak, ama hepimizin bildigi ornek. 4-4-2'ten asla vazgecmeyecek Lucescu AEK'dan 5 yiyince artik tamam diyip 3-5-2'ye donmustu ve sonra neler olmustu hepimiz biliyoruz.

yilmaz dedi ki...

Dün hocanın açıklamaları çok tehlikeliydi. Belli ki çok rahatsız ve huzursuz. Bu sonuçlara bağlıdır tabii, ama taraftarın daha ligin çeyreği bitmeden kendisine sırtını dönmesine içerlemiş. Şu anda bir restleşme var. Bence kongreyi "teknik direktörü değiştireceğim" diyen adam kazanır.

Ben dünkü maçta pozisyona girememişiz şu bu önemli görmüyorum. Artık o günleri unuttum ben. Daha önce de söylemiştim, artık benim takımdan böyle bir beklentim yok. Bundan sonra takım elinden geleni gösteriyor mu, yoksa hemen pes mi ediyor buna bakacağım diye. Bu bağlamda, çok uzun zamandır bu kadar büyük hayal kırıklığı yaratan bir mağlubiyet yaşamadım şahsen. 0-0'a razıydım. Herkesin limitlerini zorladığını düşünüyorum.

Dün takımın en gayretli oyuncusu tartışmasız Lens'ti. Aynı FB'nin boktan kadrosunu tek başına sürüklediği dönemdeki gibi ( benzerliğe dikkat:) ) oynadı. Neredeyse bütün pozisyonlarımız onun kişisel gayretiyle oluştu. Bu adamın çıkarken ıslıklanması, takım 1 lig düşerse, taraftarın 3 lig düşmesi gerektiğini gösteriyor. Ne kadar düşersek o kadar müstehak bunlara.

Dorukhan'nın kart problemi yüzünden çıkması da kötü oldu. Maçın son dakikalarına doğru Wolves'un "bunlarda bi cacık yok" diye oynaması adamlara galibiyeti getirdi.

İki kulvarı birbirinden farklı düşünmek gerekiyor. Geçen sene FB ligde dökülürken, eğrisini doğrusuna denk getirip AL'de ikinci tura çıkmıştı. Dolayısıyla "ne Avrupa ligi kardeşim, takım elden gidiyor" lafının yanlış olduğunu düşünüyorum.

İki Braga maçından 6 puan çıkarıp Bratislava'nın Wolves'e en az bir maçta çelme atmasını (ki bence gayet mümkün) bekleyeceğiz. Böyle olursa kendi işimizi kendimiz görebiliriz. Ha şu özgüvensizlik ve formsuzlukla Braga'dan değil, Çorumspor'dan bile puan çıkartamayız orası ayrı. İşlerin yoluna gireceği umuduyla yazıyorum.

Lig için de şu takım savunmasının Djalma, Fernandes, Cisse hücum hattına karşı ayakta kalması mucize olur. Erol Bulut yine klasik "Büyük takımın üstüne gitmeyim, kendi sahamda kalıp bekleyeyim" der belki beraberliği kurtarırız.

beagle dedi ki...

Gözlem sayısı arttikca ayni dogrultuda düşünmeye başlamışız. Son 15yorumun falan hepsine katiliyorum :)

@zaitsev Ben de bari Boydu al çüş dedim. Kafası yanık bu adamın.

Uzun süredir Guvenin 2.forvet/destek forvet olması gereğini söylüyorum. 442 352 4141 hepsi uyar, yeter ki 2 onlibero değil 2 Merkez forvet kullanalim.

Ya bir de sonraki hocaya lafım var, 2 onlibero kullanacaksan gelme. Maçları tutup 1 2 pozisyonla maçı kazanacaksan, hakemler bize kazandirmaz. Burası Beşiktaş, saldıracaksın, genç oyuncularla ruhu ve kadroyu dinç tutacaksın. 34lük son dem yabancilara milyon Eurolar gommeyeceksin...

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Bence işin vahim yanı maç önü. Nkodou ısınırken rahatsızlanmış. O yüzden onun yerine Caner ilk 11 başlamış. Bu tamamen plansızlığın göstergesi benim açımdan.

Nkodou yerine Caner ile aynı oyunu oynayamazsın. Boyd ile en azından denersin. Bu tercih ya 2-3 günlük maç hazırlığının çöpe atılması anlamına gelir ya da maç hazırlığı yapmadığımıza.

Zaten GG-Lens değişikliği maçın gittiği dakikaydı.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara