.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Eylül 2019 Cuma

SL05 Beşiktaş - İstanbul Başakşehir



Tarih: 23 Eylül 2019 Pazartesi 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Suat Arslanboğa

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Enzo Roco(Belirsiz), Victor Ruiz / -

Cezalı Oyuncular :  Domagoj Vida, Mohamed Elneny / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

78 Yorum:

Cips kola eşliğinde izlenecek enteresan bir maç olur. İddaada herkes İBB'ye yükleneceği için hakem katliamı ya da farklı şekillerde kazanmamızı bekliyorum. Artık ülke futbolunu böyle yorumlayacağım.

yilmaz dedi ki...

Alırız...

Alırız ama neyi :)

Basar dedi ki...

Son iki maçtaki oyun anlayışımızla oynarsak Robiş şov olur. Bu sene alırız diyeceğimiz bir maç yok, sahamızda oynamak bize biraz fayda sağlar belki.

Umarım Diaby'i izlemeyiz. İkinci ligde bu arkadaştan daha başarılı oyuncular var. N'koudou'yu sağda izlemek gibi bir fantezim var. Sol kanatta oynayıp sağ ayaklı olupta içeriye kat etmeyen nadir oyunculardandır herhalde. Bu sebeple tek artısı olan hızını sağ kanatta kullanmak daha faydalı olur gibi geliyor. Sola da içeri kat eden Güven ya da Boyd'u koysak kanat verimini arttırırız.

Her ne kadar Başakcity belalısı olsa da 6'da Atiba'nın olması son derece isabetli. Pas oyunu filan geçiniz bu işleri, Elneny bu ligde ve bu takımın orta sahasında oynayamaz. Onun yaptığı yan pası Atiba da yapıyor. Adamda pas arası, ikili mücadele filan yok. İngiliz liginden kaynaklanıyordur, burda tutar dedik ama tutacağı filan yok.

Oğuzhan'ın sağlığına da duacıyız. Oynarsa biraz daha etkin hücum yapma şansımız olur. Gerçi city onun da belalısı ama yapacak bir şey yok zaten şu an 3. lig takımı gibi arkaya atılan her topta tehlike yaşamaya mahkumuz. Belki biraz gol atarız...

Bence deli gibi kapanıp kontraya çıkalım. Kanatlar bu işi kotaracak kapasitede. Bildiğim kadarı ile rakibin uzun adamı da yok. Senelerdir bize yapılanı biz yapalım. Çirkin oyun filan geçiniz madara olmaktan iyidir. Bu romantik kadro başka hiç bir şey oynayamaz. Oynadığımız 5 resmi maçın 3'ünde 3+ gol yedik, bu durumu yeterince özetliyor. Gazişehir, dün oynadığımız takım filan nispeten zayıf takımlar.

Not: Feda yıllarında Aybaba takımı güzel hücum ediyordu, Biliç takımı ise düzgün savunma kurgusuna sahipti. Avcı'nın takımı ne savunma yapabiliyor ne de hücum edebiliyor. Birinden birini yapsa razıyım!

Komik olacak ama çare Aykut Kocaman: )
Bu kadroyu ilk üçe ancak pragmatist bir hoca sokar. Avcı baskıyı kaldıramıyor. Bu noktadan toparlayabilir mi göreceğiz.

yilmaz dedi ki...

@övünç 3-1 ;)

yilmaz dedi ki...

Aybaba Bilic'e, Bilic de Güneş'e birşeyler bıraktı gitti.

Güneş ise Avcı'ya kocaman bir 0 bıraktı. Ne bir oyun anlayışı, ne bu oyuna uygun futbolcular, ne gelecek vaadeden bir oyuncu, Tek yaptığı ittire kaktıra takımı üçüncü yaparak, Avrupa ligine direkt katılma hakkı sağlamak.

"Enkaz devralma" muhabbetinin tam tanımı Avcı'ın durumu. Kendisi de sağolsun buna hiç hazırlanmamış.

turgay dedi ki...

2 senedir bireysel kalitesi yüksek ama yaş olarak da yüksek oyunculardan kurulu tamamen bireysel oyuna dönük bir takımdan yaş olarak genç, bireysel kalite olarak daha aşağıda ve takım oyunuyla yükselecek oyunculara geçişi çok hızlı yaptık. bu geçiş nedeniyle de 16,5 milyon euro harcamamıza rağmen ortada bir takım görüntüsü yok. bence bu hocanın hatasıdır. planlamayı doğru yapmadı. geçişi çok hızlı yapıp hazırlık döneminde yapmamız gerekenleri (transferlerin geç gelişi nedeniyle) resmi maçlarda yapıyoruz.

bence temel sorun oyun muhafazakarlığı. geçişi daha uzun tutup sonuçlarla beraber değişime gidilmeliydi. mesela ocak ayına kadar daha esnek bir oyun planı daha sonuç odaklı bir oyun tercih edilebilirdi. ben avcının sistemine inanıyorum ama elindeki oyuncu grubu hemen bu oyuna cevap verecek bir kadro değil. çünkü 2 senedir ne oynadıkları belli değil. haliyle birden geçiş imkansız. oyun muhafazakarlığı konusunda en sert adam olan bielsa lillede neler yaptı. pep'in ilk city sezonu veya klopp'un ilk liverpool sezonu nasıldı bakmak lazım. bizim ülkemiz bu kadar sonuç alınamayan bir durumu kaldıramaz. kimse biz de gidiş yoluna bakmıyor herkes sonuç odaklı. bu nedenle hoca'nın da sonuca yönelik hamleler yapması gerekiyordu. yapmadı veya yapamadı.

Basar dedi ki...

Enkaz devraldı da 2 bek, bir 6 numara, 3 kanat oyuncusu transfer edildi. Aldığı enkazdan daha büyüğünü teslim edecek bu gidişle...

Basar dedi ki...

Pardon unuttum 1 de defans aldık. Az buz değil 7 oyuncu. Bugünkü sonuçlardan ötürü kimse Şenol Güneş'i suçlayamaz, bertaraf edecek kadar transfer yaptık. Geçelim bu enkaz edebiyatını lütfen.

turgay dedi ki...

şenol güneş ilk geldiğinde bilic'in ilk 11ine 3 oyuncu alınmıştı. bu transfer dönemi yıldırım demirören zamanlarındaki gibi oldu. muhtemelen seneye de böyle olur. zaten geçmişteki sıkıntımız da bu değil miydi? her sene takım değiştirip hoca değiştirip başarısız oluyorduk. istikrar önemli. biz değişimi uzun döneme yaysak bugün bu başarısızlığı konuşmuyor olurduk.

yilmaz dedi ki...

@Basar amacım Avcı'yı korumak değil. Kendisinden de pek hazzetmem. Fakat enkaz muhabbetini geçemem. Şenol Güneş bu takımda bir sonraki teknik direktöre hiçbir şey aktaramadı. Avcı bu takımın neresini toplayabilirdi de yapamadı? Ne oynuyordu Beşiktaş da kendi sistemini oturtamayınca dönüş yapsın "oyuncuların bildiği" sisteme?

Şenol hoca takımın gol yollarındaki üretkenlik sıkıntısını çözmek yerine, "Burak'ı alalım" dedi. Burak da kişisel yetenekleriyle beklenenin üstünde gol attı ve ilk 3'e tutunduk. Şimdi Burak da sakatlanınca işte böyle olduk. Yahu takımın bir korner organizasyonu bile yoktu Allah aşkına. Bu tip bir kaç temel olsaydı, Hoca rezalet de olsa takım biraz birşeyler yapardı. Şimdi en az bir sene geçecek ki hocanın takımı olsun. O kadar fırsatı da bırak Beşiktaş'ı, Akhisarspor vermez teknik direktöre.

Oyuncuları kendi seçtiyse durum zaten fecaat. Konuşmaya bile gerek yok. Ama N'Koudu'nun geçen yıldan beri bize çakılmaya çalışıldığını biliyoruz. "Pas oynayacağım" diyen bir adamın pas özürlü birini transfer etmek istemesi mantıklı gelmiyor bana. Ha öyle olduysa faturayı kendisinin ödemesi lazım.

Ha Avcı şu konularda suçlanabilir. Muhtemelen Şenol Güneş "ben gidiyom" dediği anda bizim idareciler bu arkadaşla görüştüler ve anlaştılar. Sezon biter bitmez 1 hafta içinde imzanın atılmasından anladığımız bu. Bu arkadaşımızın bu takımın benim oynamak istediğim oyunla uzaktan yakından alakası yok. Şu Quaresma, Vida, Ljajic, Medel müdel hepsini gönderin. Bana şu şu adamları alın. Anladığımız kadarıyla kadro planlanmasında çok pasif davranmış.

Takım ısrarla sahada enlemesine çok geniş yayılıyor, buna bir çare üretemiyor. Ljajic berbat ötesi oynamasına rağmen, henüz 1 dakika bile kesik yemedi. Yaptığı değişiklikler sinek ısırığı etkisi yapıyor. Böyle devam ederse takım içi disiplinsizlikler de başlar, ve bunun önünü alamayız.

beagle dedi ki...

Sistem mistem hikayeyi birakalim. Derhal çöpe çöp diyip, idare edecek bir hale dönelim. Burak Atiba Oguzhan falan 7-10 arasi bitiririz.
Üzerine gelen adam icinden geçen agir ve stoper icin güçsüz Ruize süper adam dersek, bizi Fener gibi kurtarmazlar, küme dusuveririz.

Diaby Ruiz Elneny, ayni anda max 1 tanesi sahada olmali. 3 vitaminsizler.
Rebocho Canerden iyi gibi. 3 kişiyi devirip orta falan yaptı. En azindan Canerden iyi savunma yapiyordur.

Nkudu koşuyor en azindan, kosmak işe yarar. Bence de sağda bir görsek olur.

Boyd/Güven/Almos dan biri muhakkak solda olup gol tehdidi olusturmali.

Atiba şart Yanında ise Ozzy varsa ozzy oynar. Atiba yoksa Doruk oynar. Elneni de misir tarlasinda korkuluk olsun.

Bu şekilde biraz toparlanmazsak vahim durum

Avcı'nın basın toplantısındaki şoklanmış hali zaten çok şeyi anlatıyor gibi. Bu seviyede bu kadar hata olmaz. Ben hücum yaparken defansın bu kadar boşlanmasına alışık değilim dedi direkt. Bilmiyorum neler dönüyor antrenmanlarda ama işimiz zor.

Huzeyfe dedi ki...

Bence bireysel hata filan degil, çok ciddi bir hareketsizlik sorunu var takımın. Yediğimiz 2. golde Ruiz hamleyi yapamıyor ama esas bekiyle arasında 15 metre mesafe var. Bu nasıl bir duruş allasen. 3. golde Elneny uyuyor resmen. Duran toplarda takımın yarısı alanı savunuyor yarısı adamı. 3. bölgede de ne yaptığımız belli değil. Dorukhan nereye koştuğunu bilmiyor. Ljajic forvet oyuncusuyla üst üste, Diaby kenarda pas istasyonu olana kadar 30 saniye geçiyor. Ben toplu topsuz bir yerleşme yada birlikte hareket etme göremedim. Bu takım hiçbirşey çalışmamış gibi duruyor.

Huzeyfe dedi ki...

Daha önce söylendiği gibi, Burak-Oğuzhan-Atiba gelsin biz onlara bakan birşeyler oynayalım. Avcı bu oyunu oturtana kadar küme düşeriz. Klopp örneği de uymuyor Beşiktaş'a. Liverpool 30 yıldır şampiyon olamamış takım, 2 sene daha beklediler. Sonuçta ortada umut veren birşeyler vardı. Dortmund da iflasın eşiğinde bir takımdı, kaybedecek birşeyi yoktu. Burada kimse beklemez Avcı'yı.

Basar dedi ki...

Böyle devam ederse bu hafta bilemedin alanya maçında hoca takımın başından ayrılmak zorunda kalır. Pas oyunu arzulasakta oynadığımız oyunun bununla alakası yok, oyun tarzımızı değiştirmemiz lazım. 3 maçtan 5 puan alırsak hocanın bazı şeyleri denemek için kredisi olur. Bu hafta ne yapıp edip maçı kazanması lazım.

dominic molise dedi ki...

ljajic sakatlanir. bu da burada dursun, nerden bildin diye soracaksiniz mactan sonra. sormayin, cevap vermeyecegim. macin skoru mu? kim salliyor ki skoru allahaskina.

ozkankaya35 dedi ki...

Renktaşlar sineksavarin provakasyonuna reaksiyon vermediginiz için teşekkür ederim.şenol hoca kötü bir takım bıraktı bence yönetimde berbat transferler ile enkaz verdi avci ya.avci kontrat suresi ve alacagi ucretten once kurulacak takim yapilacak transferler,teknik ekibi,yetkileri vs gibi konulardan pazarlik etmeliydi önce.bu yuzden hicbirinin kiymeti yok gözümde.birseler yapmak lazim yalniz gidisat iyi degil.hoca bitik durumda

beagle dedi ki...

4.6 Milyar TL borç hayirli olsun. %31-33 faizle borçlanmışız. Lan olum 750 milyon Euroya borcu nasıl cikardiniz? Yapacaginiz işe...

Zaitsev dedi ki...

@ ozkankaya35

İlk tercihlerin alınıp alınmadığı konusu ayrı bir mevzu olmakla beraber bence uzun süredir ilk defa hocanın oyuncu seçtiği bir transfer dönemi yaşadık.

Gelen oyuncu profili kısa boylu hızlı adamlar ama kanada kimi getirirsen getir topu orta sahada gevelersen bir halt oynayamazsın. Biz paralel pas işinin suyunu çıkarıyoruz. Terse ve çapraza dönüşler neredeyse sıfır. O kadar pas yapıyoruz ki ileri-geri, sağa-sola derken bir noktadan sonra herkes yerini kaybediyor.

Oyuncularda da bir isteksizlik var. Bence hoca-oyuncu arasında da sorun var. İBB maçı da giderse istifa gelirse şaşırmam.

@ beagle

O tutarı nereden buldun hocam? 31 Mayısta 2.4 olan borcun 3 ayda 4.6 olması biraz zor. 13 Eylül'de Bloomberght 2.6 milyar TL diye açıklamış.

Hidayet dedi ki...

elneny de falan problem görmüyorum . beşiktaş'ın geri dörtlüsü ve önündeki tek adam gayet makul . fakat top 6'dan çıktıktan sonrası tam bir facia . iki 8 numara da 8 değil . 8 oynayacak oyuncun da iki yıldır yok . neyine güvendin de çıktın yola bunlarla hocam ? 8 numara probleminin üstüne kanatlara da yaratıcılığı sıfır adamları koyunca , öyle topu bir sağa bir sola döndürür durursun . atağı sonlandıramayınca da konsantrasyonu dağılıyor takımın .

abdullah avcı beşiktaş'ın ortasaha problemini göremediği için suçludur . elneny'de problem yok derken , şunu da geçmeyeyim . atiba sağlam olduğunda 8 de oynayabilecek adam alacağına , stoper ikamesi almış herhalde abdullah hoca . 8 olmayan ljajic ve dorukhan , iki yıldır sahada olmayan oğzuhan'ın varken . madem ljajic'i aldın ve elinde gerçek bir 8 yok , sen de aldırmadın , güvendin elindekilere , göremedin eksikliği , o zaman sistemini değiştireceksin hocam . dorukhan 7 m ileride oynuyor ne fark eder , demekle olmuyor.

Hidayet dedi ki...

bir de beşiktaş'ın iki kanatının da çizgiye basması bize fayda sağlamıyor . ne hareketli , oyun bilen santrfor ne de derin top atailen , driblingle içeri giren ortasaha oyuncuları var . tek hücum gücü olabilecek kanat oyuncuları da oyundan çok uzak ve tehlikeli olamayacak yerlerde topla buluşuyor . özellikle diaby'i biraz içeride kullanmak gerekiyor gibi düşünüyorum . oyun kurulumuna da yardım edebileceği , şut tehlikesi yaratabileceği yerde . bence ayağı da oyun görüşü de nkoudou 'dan ileride .ben o kadar kestirip atmıyorum . adamların daha ikinci maçları . aylardır çalışan adamlar ne oynadığını bilmiyor , bu adamlar ne yapsın !

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Finans Kartallari yayinladi. 2.6 dernek 2 şirket borcu veya tam tersi. Toplam 4 6. Senin bahsettiğin bunlardan biridir.

Ruiz de bir ay yokmuş. İBB maçında neler olacak çok merak ediyorum. Fiko bende sakatım deyip stada gelmeyebilir.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Ben borsa bilgileri üzerinden gidiyorum. Çünkü dernek-şirket işlerinde çift borçlanma durumu var. Şirket bankaya, dernek şirkete borçlu oluyor. Hızlıca rapora bakıldığında şirket ile dernek arasında 800 milyon liralık alacak+verecek+faiz alışverişi gözüküyor. Bu daha da fazla olabilir. Bunları sadeleştirip işi tek bilançoya dökmek gerekli. Belki o zaman net borç ortaya çıkar. Muhtemelen ikimizin rakamı arası bir şeyler çıkar.

fidddas dedi ki...

Douglas-gg-erdoğan-caner
Dorukhan-oğuzhan-ljajic
Güven-umut nayir-nkoudu

Gibi çıkabilir.

dominic molise dedi ki...

@fidddas, erdogan yerine necip veya atiba gelecektir.
hatta douglas yedege gecip atiba, necip stoperi ile baslanabilir. hoca zaten gg'yi defansi ucleyen oyuncu, caner'i DM'yi ikileyen oyuncu olarak kullanmayi seviyor.

gg-necip-atiba-caner
oguzhan olur sanki, ki bence ideali budur. takim bu kadar kotu durumdayken genclere ve yenilere fazla yuklenmek isleri daha kotu duruma sokabilir.
atiba, gg, necip, caner gibi takimda sozu gecen adamlar digerlerine itici guc olacaktir.

2-0 aliriz. goller atiba, guven

dominic molise dedi ki...

erdogan demisken, ne oldu yahu bizim fatih aksoy, alpay celebi, ege atlam?

Zaitsev dedi ki...

@ dominic

Fatih hala Sivas'ta. Alpay Kayseri'de ama maalesef sezonun ilk maçında 5ci dakikada sakatlanıp devreyi kapattı. Bir tek Ege kaldı elimizde sanırım.

Bu arada Necip-Atiba defansı sonumuz olur. Özellikle Atiba'nın stopere geçtiği bir maç izlemiştim. Çok fenaydı.

fidddas dedi ki...

@dominic
Kinayeli mi sordun bilmiyorum ama
Fatih 1.5 yıl sivasta kirada, bu yıl 45 dakikası varmış, rıza hoca şimdilik oynatmıyor.
Alpay 1 yıl kayseride kirada, maalesef çok kötü sakatlık geçirdi ve sezonu kapadı
Ege bayrampaşaya verilmiş ama transfer şartları belli değil, milli takımda olduğu için şimdilik şans bulamamış.

Elinizdeki 3 stoperin 2si sakat, ikame oyunculardan elneny cezalı. Necipin stoper performanso belli, orada oynata oynata çocugun taraftar gözünde kredisi sıfırlandı. Üzerine düşülse ortalama bir ortasaha iç oyuncusu olurdu.

Kalan opsiyonlardan bana göre en iyisi gg ve erdoğan. Gg milli takımda bile stoper oynadı diye biliyorum.

Hoca ömrünü uzatmak ve planını uygulamak istiyorsa bu maçı almak zorunda. Bunun en kolay yolu da oyuncuların pozisyonlarını devşirmemek bence.

beagle dedi ki...

Alpayin üst kaslari ile bacaklarin orantisiz olduğu belliydi. Oyunculara 15-18 civarinda bu açıdan iyi destek vermedigimizi saniyorum. Depar hizi 36Km/h civarinda olan Mertcan Acikgoz ve Alpayi beraber kaybettik. Hos birini 1 birini 2 sene göre göre oynatmadik zaten. o psikolojide bu haller normal.

Eski U21 jenerasyonu kaybettik. Çoğu profesyonel oldu. Eslem ve Enes Spor Toto 1.ligde iyi oynuyorlar. Furkan da Amedde oynuyor. O da Diyarbakirdan sonra iyi olacak gibi.

Ege bu potansiyelde degildi. Ağırlığı cozmezse alt ligde kalir.

Erdoğan Alpay'dan sonra en iyisi. Ayak iyi fizik yeterli. Akıl da var gibi.

Benim gözüm Ahmet-Almos sol kanadı ve daha alttaki Semih Kilicsoy ve Adnan Karahisarda. Ikı iyi golcü yetişiyor


sinek savar dedi ki...

Tavsadan sapka cikarmis Senol Gunes'e, sapkadan tavsan cikarmasi istenen kripto avicaya ne birakti diye sormak...

Futbol cahilligi degil bu, baska bir sey!

Sinek Savar

Basar dedi ki...

Avrupa maçında stoper, 2 bek, 6 numara, 2 kanat ve santrafor (sonuçta geçen sezon kiralıktı) toplam 7 kişi geçen yıl takımda bulunmayan oyunculardan oluşuyordu. Şenol Hoca'yı sevmezdim ama bugünkü durumdan onu sorumlu tutmak büyük hata olur.

Şu anda yaşadıklarımız artısıyla eksisiyle hocaya yazar, ondan önce de her sene takımı yap boza döndüren, her sene oyuncuları kampa yetiştiremeyen, 34^lük santrafora bel bağlayan, sahanın çimlerini bile koruyamayan yönetime yazar.

Gelmeden önce yazmıştık, büyük takım yönetmek farklı diye. Hocanın baskıyı kaldırıp kaldıramayacağı bu haftalarda belli olacak. Ya bu durumdan sıyrılıp zaman içerisinde kafasındaki futbol mantalitesini oturtacak ya da ilelebet başakcity gibi bir takımda olacak.

Bugün taraftar maç başında yoğun destek verecektir. Arkaya atılan her topun tehlike olduğu bir maç ve kötü sonuç ile rüzgar tersine dönecektir.

Kişisel fikrim; her maçımız Rize maçı gibi olsa her türlü sabır hak ediliyor ama her deplasmanda 3 gol yiyen, 3.lig takımı gibi her ileriye atılan topun tehlike olduğu oyun sabır değil müdahaleyi hak ediyor.

Zaitsev dedi ki...

Rakiplerin bize karşı oyun planı belli. İleriye hızlı adamları koy. Ön liberoya baskı. Topu alınca uzun top at. Bu seneyi de sayarsak 3 senedir devam eden bir plan bu.

Şenol hoca kendi oyununu revize etmeyerek buna çözüm üretemedi. Abdullah hoca ilginç şekilde 5 senedir uyguladığı taktiğine çözüm üretemiyor.

Rakibin bu oyun planına karşı belki de en gereksiz oyuncu ise kesici defansif orta saha. Elneny, Atiba, Necip gibi oyuncular bize derbilerde lazım. Diğer maçlarda değil. Bizi diğer maçları kazanmak şampiyon yapar, derbileri değil. Derbi kazanmak berbat geçen sezonların tesellisidir. Bir halta yaramaz.

Bize bu bölgede iyi savunma yapan değil iyi pas yapan, hızlı karar veren adamlar gerekli. Gerekirse orta 3lüyü tamamen ofansif kurmak gerekli. Rakip zaten ortadan paslı gelmiyor hatta o bölgeye uğramıyor bile.

Abdullah hoca buna çözüm üretemiyorsa ısrar etmenin anlamı yok. yana doğru 500 pası her antrenör yaptırır.

@ sineksavar

Biliç, Şenol hocaya hazır bir sistem ve takım bıraktığı için aynı sorunun sorulması gayet normal. o takıma Gomez+Rhodolfo eklendi 2015-2016da.
Abdullah hocanın bunu yeterli görmeyip yeni transferlere ihtiyaç duyması ayrı bir mevzu.

nkonrat dedi ki...

Akşam pazarında kelepir mal bulmayı marifet sanan ve bu yüzden sezonu temmuzda açıp kadroyu eylülde denkleştiren bir yönetime emprövize becerisi yüksek bir hoca lazımdı. Onlar tuttular belli bir sisteme uygun futbolculara ve kadro istikrarına ihtiyaç duyan birini getirdiler.

Fiko ve kırk haramilerin maceralarından sıkılmıştık. Bu sezon vizyonda göle maya çalmakla meşgul bir hoca olacak. Biraz eski bir hikaye ama eğlence garanti. El alemin maskarası olmak anlamında eğlenceli demek istiyorum, malum medyaya epey malzeme olacağız. Yoksa bizim açımızdan trajikomik durumlara gebe bir sezon.

beagle dedi ki...

Veli Atiba dan yola çıkıp 3 sene sonra Dorukhan Atiba ve kalani rezil bir takimlayiz.
Burak Nkudu Ljajic grubu maçı domine edemezse kac fark yeriz ona bakariz

Murat dedi ki...

Beşiktaş ile kümede kalma heyecanı :) bu sezon bu olur başka bir halt olmaz

yilmaz dedi ki...

Bu futbol denen zıkkımdan kurtulmak için harika bir fırsat bu sezon.

Yahu göstermelik bari bir iki şut atın yaa, bu nasıl bir iştir?

Bu takım Tigana'nın takımına rahmet okutur.

beagle dedi ki...

İlk yarıyı evimizde 1 şut 0 korner ile kapatan takımımızı tebrik ediyorum.
Telefondan oyun oynuyorum o durumda bile içimi sıkıyorlar.

Bi de bu diaby 15 atacak 25 attiracaktı ya, durup durup son 5 hafta toptan mı yapacak? Bidon la işte. Zencinin de g.tunu kaldırmayınını bulmak süpermiş.

BJK4EVER dedi ki...

Madem oguzhan oynayacak durumda neden ic saha macinda amk atibasinin yan ve geri paslarini izledik 65 dakika?

Basar dedi ki...

75. Dk, maç sonu be olur bilemem fakat bu hoca ile olmayacak... Baya bir düz adamımız var, düz olmayanlara da topu unutturan bir sistemimiz var.

Unutmadan YÖNETİM İSTİFA!

Basar dedi ki...

Oğuzhan’ın ölüsü bu takımda oynar! Ljajic’e bu sistem top oynamayı unutturur. Caner’den o dusundugun pozisyon olmaz. Kanatlarda Guven, Boyd, Nkoudou, Diaby, Orkan, Lens... yazmaktan yoruldum! Bu planı kim yaptıysa gitsin kendini boğaza atsın! Diaby bu takımda oynamaz, Bu hoca ile sabaha kadar oynasak sistem takımı filan olamayız.

Huzeyfe dedi ki...

Ben demiştimcilik yapacağım.
1. Rize maçında çok iyi gözüken oyun rakipten kaynaklanıyordu.
2. Avcı'nın oynatmak istediği oyun yarışma yapılırken oturacak bir oyun değil. Bu kervan yolda düzülecek türden değil.
3. Puan kayıpları üst-üste gelince hoca ne kadar dayanabilecek? diye sormuştum. Dayanamadı, pragmatik davranmak zorunda kaldı.
4. Neticede bu takımın ilk 3-4 şansı yok. Hocanın bir sistem oturmasına imkan yok. Eski sistemin işlemesine imkan yok.
5. Ziyan olan bir 20 milyon euro ve daha hiç oynamadan kariyerleri baltalanan bir altyapı oyuncu grubu daha var artık. Olurdu olmazdı ayrı mesele. Örnek: Elinde yedek stoperin yokken süper ligde en azından yarım sezon oynamış Fatih'i kiraya verdin.

Son olarak, devasa bir hayal kırıklığı olmayı başardı Abdullah Avcı. Hayaller Manchester City, gerçekler küme düşme mücadelesi verecek Beşiktaş.

met1903 dedi ki...

Yönetim istifaymış, adam istemeden hiç kimse bir yere gönderemez Orman'ı, kaldı ki seçimde karşısına biri bile çıkamadı adamakıllı, neyin kafasını yaşıyorsunuz burası Türkiye. Hem 2 yıl şampiyon yaptı hem de ŞL'de gruptan çıkardı kolay mı öyle göndermek, rüyanızda görürsünüz ancak.

yilmaz dedi ki...

Bu maçla birlikte kabullenme aşamasına girmiş bulunuyorum. Bundan sonra hiçbir maçı "niye böyle oynuyoruz, niye şöyle oynuyoruz" şeklinde yorumlamayacağım. Bu maç gerçekleri yüzüme çarptı. Bu kadrodan bir şey beklemek çocuklara fazla yüklenmek olur.

Ne hocanın istediği oyunu, ne şahsen benim istediğim oyunu oynayacak bir takım yok. Yönetim neyin karşılığında yaptı bilmiyorum ama kadroyu gençleştiriyoruz diye, önümüzdeki 4-5 yılı piç edecek bir kadro kurdu. Genç diye alınan oyuncular maalesef 4-5 sene sonra da aynı bugünkü gibi olacaklar.

Sezon sonu konusunda taraftarın geneli kadar kötümser değilim. Bu kötü gidişatın "bir şekilde" sonlanacağını düşünüyorum. Hoca gider, sakatlar iyileşir, Atiba-Necip dışında bir kaç oyuncu daha takımı sahiplenmeye karar verir vs. Ben avrupaya kalifiye olarak sezonu bitireceğimizi tahmin ediyorum. Tam Del Bosque-Rıza dönemi.

Oğuzhan ve Orkan girdikten sonra takımın toplam IQ'sunda bir miktar artış oldu. Hocam artık buralardan filan yakala birşeyler.

Basar dedi ki...

Sanırım okunmadı, YÖNETİM İSTİFA!

ozan dedi ki...

Biri su sistemi bir de Abdullah hocanin yapmak istediklerini anlatsin lutfen, bari zorlayim da gece ruyamda takimi gol pozisyonuna sokayim.

fidddas dedi ki...

sistemin istediği şey çok çok çok yetenekli ve tempolu iki tane 8 numara ve bu ikisinin toplam 30 civarı gole doğrudan etki etmesi gerekiyor. Kanat forvetler çizgiye bu kadar basarak oynarken eldeki personel bu sistemi çalıştıramaz. Ljajic su kaynatmaya başladı, yedeği de yok. Dorukhan bu sistemde ortasaha oynayamaz dedik, satalım dedik.

Takım tam kadro iken yapılacak kadro şu olur bence

Dorukhan - gg - ruiz - rebocho
Atiba
Elneny Oğuzhan
Boyd Nkodou
Burak

fidddas dedi ki...

Hocanın istediği oyun için kadro yapılanması
Az gol yemeli şampiyon olacak kadar gol atmalı

Kaleci : ayağı düzgün, basit hata yapmayan, birebirde yetenekli. Kariusın psikolojisi düzgün olanı
Sağ bek : enerjik, ortalama pas yeteneği olan, gerekirse sağ kanadı koridor yapabilecek. Dorukhana çalışılsa olur
Stoper1 : uzun boylu, geriden oyun kursun, ortalama hız. Marcelonun 30 yaşındaki hali
Stoper2 : geniş alanda ve birebirde etkili. Standart pas yeteneği
Sol bek : oyun kuran, pozisyon bilgisi olan
Ortasaha : uzun boylu, pas yapan, defans ile ic oyunculari baglayan. Gonalons :)
Sag ic : hamsik
Sol ic : oguzhan
Sag forvet : 15 civari gol yapabilen, dar alanda yetenekli. Cengiz Under
Sol forvet : sol tarafta rakibin dengesini bozan pir pir.
Santrafor : leblebici, 1.80 uzeri olmasi terclh edilir.

Basar dedi ki...

6 resmi maçta maç başı 3,5 isabetli şut çekmişiz. Bu kadar şut “dışarıdan kötü gözüküyor olabilir”

Hoca hakkında çok fena ilüzyona kapılmışız! Hala hocadan bir şey uman varsa yediğinden içtiğinden bana da ısmarlasın...

Zaitsev dedi ki...

Hocanın oynatmak istediği oyunun kendi içinde mantığı yok. Hem topa sahip olacağız, hem 2 kanat oyuncumuz çizgiye basacak, hem de aynı anda pas oyunu oynayacağız. Bu oyunun gerçek dünyada işi yok. Bu kadar geniş alanda pas oyunu rakibe yarar. Ayrıca topu kaptırdık mı direk pozisyon olmasının sebebi de bu. Pas yaparken iyicene orta çizgiye paralel hale geliyoruz. Sonra geriye doğru marş marş.

Bu sistemde cidden DMCye ihtiyaç yok. Muhayer-Ozzy-Ljajic oynasın. Hatta Caner göbekte oynasın. Solda Rebocho oynasın. Zaten çift DMC oynasak da rakip geliyor. En azından topu iyi kullanacak adam sayısını arttıralım. Topu alınca sağa sola veren adam sayısını arttırmak bize bu sistemde birşey kazandırmaz.

Lens şu haliyle Diaby'den kat kat iyi. En azından ıslıklansa bile bir şeyler yapmaya çalışıyor. Fiziği de iyi. Kolay kolay yıkılmaz.

Ruiz dönene kadar stoperde GG oynayacak gibi duruyor. Bana kalsa ikame adam yerine genç oynasın ama bizimde çekilecek çilemiz bu. Douglas'ta bu bahaneyle kanada yerleşir.

Hakem ise muazzam yine. Ljajic'e göbekten bodoslama dalıp sonra onu atamadı. Devre sonu yaptığı şey saçmalık. Bunlar bizden haftaya çıkartılır. Avcı'da Okan kovulduktan sonra İBB'ye döner.

sinek savar dedi ki...

@ Zaitsev

Abi, Senol Gunes bir sonraki sene icin kendine hazir takim birakamadi, birak avciya hazir takim teslim etmesini falan. Ayrica takima Avci geldikten sonra 6 takviye yapildi. Yani sorgulanmasi normal degil aslinda bakacak olursan.

Amk'dumun lazi gene Necip'i oynatti. Onun bozdugu ofsattan gol yedik.
Am'dumun lazi Douglas diye bir adam icat etmis. Ne oynadigi belli degil. Atilmasi da gerekiyordu bu arada.
Siktirsin gitsin laz, milli takimami gidiyor, trabzona mi gidiyor.

Demek istedigimi daha nasil acik ve net yazabilirim bilmiyorum. #fikretormanparalarnerde

@ ozkankaya35
> Renktaşlar sineksavarin provakasyonuna reaksiyon vermediginiz için teşekkür ederim.

Ya bsg otede oyna amk.



sinek savar dedi ki...

Yanlis anlasilmasin ama Robinho, Adebayor, Demba Ba, Visca ile sampiyonluga oynayip gol atamamis bir takim olusturmus adamin takimina burada sut cekmiyor demek de abesle istigal. Kimse kusura bakmasin lutfen, bu adamin ne mal oldugu zaten belliydi, neden Besiktas'in basina getirildigide belli.

@ Zaitsev
bu arada o bahsettigin donemdeki takimi kuran yonetim uyelerinden hic biri yok su anda. Bu nokta aslinda her seyi ozetliyor.

Sinek Savar

Zaitsev dedi ki...

@ sinek savar

O takımı kim kurmuş? İbrahim Altınsay Ozzy'yi tavsiye edip 2 günde bıraktı. Torunoğulları da Gomez + Aras + Atiba. Ötesi var mı?

Bu transfer işlerini işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz. Transfer görüşmesine yöneticinin gitmesi o transferi ona yazmaz. Oyuncu üzerinde karar verilir, başkan ya yönetici yollar ya da kendi gider transfere.

Basit bir soru. Orman yıllık 5.5 milyon avro veremeyiz deseydi Torunoğulları Gomez'i getirebilir miydi?

Başkandan memnun olmayabilirsin. Bende değilim. Burada çoğu kişi memnun değil ama başkana vurmak içinde sınırları zorlamayın.

Son 2 senede başkanın hatası var ama en az onun kadar Şenol hocanın da hatası var. Bunları kabul edin.

Şenol hoca 2017-18 sezonuna sadece stoperleri değişen bir kadroyla girdi. Senin deyiminle hazır bir kadroyla girdi ama ilk yarı 30 puanda kalıp işleri batırdı. ŞL başarısı sebebiyle de yaptığı hataları görmedi. Egosuna yenildi. Normalde gelmemesi gereken bir şampiyonluk şansı geldi ama o noktadan sonra bizi çizdiler.

Yeni transferleri oynatmayan hoca, oyuncuları küstüren hoca, oyuncuları kaçıran hoca ama her sene kadro değişti bahanesine sığınan da hoca.

Pepe teminat senediyle filan geldi diye biliyorum ben. Adam parasını çatır çatır almak varken niye Porto'ya gitti? Negredo 8-9 milyon avroyu yatarak almak varken niye gitti?

sinek savar dedi ki...

@ Zaitsev
> İbrahim Altınsay Ozzy'yi tavsiye edip 2 günde bıraktı.
Nereye birakmis? Yoksa biraktirilmis mi? Tam anlamadim burada ne demek istiyorsun. Olcay, Cenk falan da Altinsay islerinin urunu. Neden belirtmedin?

> Torunoğulları da Gomez + Aras + Atiba. Ötesi var mı?
Aras Fiko'nun eseridir, aldi, sozlesme uzatti, sonra fesih etti. Cok net para transferi. Arastirilmali kimlere neler odendi Aras uzerinden.

Atiba, Bilic + Onder Ozen eseridir. Bilic'i getiren ve bu hoca ile calismayi sectim, sorumluluk bende diyen de Ozen'dir. Buna izin veren de Fiko'dur. Alkisladik. Cunku, YD'ye hesap soracam diye secilen ve sonra aklayan Fiko, o zaman profosyoneller ile caliscagim demistir ve bunu uygulamistir.

Gecelim bunlari, yanlis bilgi ile algi kasma! Aras'i Atiba'yi Torunlaroglu getirmismis de simdi nerdeymis de fiko ok vermis de. Net yanlis bilgi veriyorsun, ve onun uzerinden yuruyorsun.

> Basit bir soru. Orman yıllık 5.5 milyon avro veremeyiz deseydi Torunoğulları Gomez'i getirebilir miydi?
Basit bir soru. Fiko neden Aras'i aldi, neden sozlesmesini uzatti (oynamadigi halde), neden fesih etti ve kimin cebine para koydu?
Dunyanin hic bir yerinde CEO onayi olmadan is olmaz, ama CEO sorumluluklarini assagiya pay eder ve yonetir. Yoineticilik budur, yoneticilik cobanlik degildir. Torunlaroglu'nun ya da Altinsay'in yaptigi basarilar ya da basarisizliklar Fiko'ya yazar. Cunku bu isin kurali boyledir.

Hic bir seyi isimize(kimsek biz) geldigi gibi sorgulamiyoruz her seyi odugu gibi insanlarin suratina vuruyoruz. (Biz yapiyoruz bunu me, myself & I)

Turkiye'nin acik ara en iyi hocasina, hatalari var miydi vardi evet, her sene lotodan ceker gibi yap boz takim verdin sonra hoca neden oynatmiyor. Her sene tavsandan sapka cikar dedin. (sapkadan tavsan cikarmayi gectim) Su avci'ya verdigin imkani vermedin. Hala bunu gorememek bos konusmaktir. Hayir, adam cikti dedi ki Talisca'nin gidecegi 6 ay once belliydi falan, girmiyorum onlara basa donmemin anlami yok. Adam ne cini kduzgun planlanmadi, kostanre olamayiz lige hazirlanamayiz dedi, adami cine giturdun 4 gunlugune. Hani cine mazleyaya aciliyorduk bu sene temmuzda da acmadik avrupatyi neden gitmedik bir yere?

Ya o degilde bu Inonu'nun cimleri ne alaka amk. Avciyi getirdin, yan pas uzmani adam belli pas oynatacak, ciler niye bu durumda? Aga sen neyi savunuyorsun neyin algisini kasiyorsun ya? Neyse...

Adam istemedi Negredoyu, vida'yi, roco'yu, isvecli cengaveri. Adamin tek istedigi sol stoperdi. Aldin mi almadin, inatla sag stoper aldin adama oynat dedin. Negredo gibi bir santrafor ne sistemine ne de besiktasa uygundu o donem. Bundan dogal daha ne olabilir.

> Senin deyiminle hazır bir kadroyla girdi
Ben hic hazir bir kadroyla girdi diye bir sey solyemedim. Benim deyimimle degildir, senin kendini hakli cikarmak icin benim agzimdan soylemeye calistigin bir seydir o!

6 transfer yapmis, hatta 7 galiba @basar ya da @beagle yazmisti, Sezonu temmuzda acmamis bir hocanin Senol Gunes ile kiyaslanmasi futbol tartismasi cevresinde aciklanamaz.

Zorladigim sinirlar nedir? Neyi acikca ifade etmemisim? Neyi yanlis bilgi vererek (altinsay, torunlaroglu, fiko gibi) egip bukmeye calismisim?

ilk yari 30 puan geriye dusuyorsun, ama CL'de nagmagluop cikiyorsun. Bayern ile eslestigin an fikstur devreye giriyor, hani su FT'nin biz federasyon (bjk eski baskani) ile beraber yapiyoruz dedigi fikstur.

Lens'in kacirdiklarini gectim, hic mi aklina GS, Feto, FB gelmiyor? Hic mi demiyorsun aga bu takim CL'de akiyor, ama biz donup Bayern maci oncesi Turkiye kupasi oynuyoruz durduk yere ama rovansini 45 gun sonra oynuyoruz. Hic mi biraz mantik yurutmek istemiyorsun?

En kolayi Senol'a bok atmak mi?

Kim gercekten sinirlari zorluyor?

Senin mantiginla devam edecek olursak Pepe ve Negredo gibi Lens'in de siktir olup gitmesi gerekmiyor mu? O da sure bulamadi. O da milyonlar aliyor. Aras niye gitmedi? onu da laz oynatmadi?

sinek savar dedi ki...

Hayir bir de Pepe'nin yararindan cok zarari dokundu takima. Yedirdigi goller ortada ve nerdeyse her mac oyntatti Senol. Ama adam gitti bunun Senol ile alakasi nedir? Nasil bir yere varmaya caisiyorsun anlamiyorum. Bu nasil bir algi, nasil bir orneklemedir?

sinek savar dedi ki...

@ ozkankaya35

Otede sikildiysan biraz da "bu tarafta" oyna. (onu cekmeyin bunu cekin hareketi ile hayal edin)

Opuyorum hepinizi :)

Sinek Savar

sinek savar dedi ki...

Ha bu arada bu konulara girmisken,

Gokhan Keskin neden istifa etti? Istifa ettikten sonra neden aciklamalar yapti? Kimi sucladi?

Serkan Rencber neden 2 ayda istifa etti? Serkan Rencber hangi kebap severi elestirdikten sonra trt'den kovuldu?

Hangi menajer kopegi yoneticiye soz geciremedi bu adamlar? Umut kim? Baglantilari ne? Neden voleybol subesi uzerinden sahte evrak ile uye yapilip yonetime alindi?

Sinirlari zorlamayin!

:)

Sinek Savar

turgay dedi ki...

son yıllarda kendi adıma maç başlamadan hiç stres yapmadığım ilk maçtı bu maç. maç sırasında aldığım birkaç notu sizinle paylaşmak isterim.

-sezon başladığında yahiç ve güvenin çok fazla zorladıklarını bu nedenle çok top kaybı yaptıklarını dile getirmiştim. yanlış saymış olabilirim ama benim gördüğüm kadarıyla 5 tane karşı rakip ceza sahası çevresi ve içinde toplam 9 tane top kaybetti yahiç. bunların hepsi bizim arkada bıraktığımız 50 metrelik geniş boşlukta kalemize atak olarak döndü. ne kaybetti bu topları? çünkü sürekli oyunu zorladığı için. geçemiyor topu kaybediyor oyundan düşüyor. bu da neden 5 maçta 4 sarı kart gördüğünün açıklaması. çünkü işini iyi yapamayan adam sinirlenir. gereksiz işlere girer. yahiçte gereksiz işlere girip cezalı duruma düştü. bence cezası olumlu oldu.

-maç içinde bu kanatlar neden yer değiştirmiyor? neden sürekli sol taraftan oynuyoruz.? bu enkudu-yahiç-caner üst üste binerken kimsenin aklına birini burak'ın yanına gönderelim de ceza sahasında adam 2 tane stoperle uğraşmasın fikri gelmedi mi? bu diaby sanki biraz adaha gole yatkın ama neden sürekli kanatta bekliyor? gibi sorular gelirken hocanın basın toplantısında kanat oyuncuları çizgide bekler biz onlara topu ulaştırırız onlarda yaratıcılıklarını kullanır dediğini görünce dedim madem böyle oynayacaktın Q7'nin günahı neydi? şenol güneş'e neden bok attık? senelerde ağzımıza sıçan avcı hoca'nın içinde bir şenol güneş mi varmış dedim.

-yukarıda da yazılmış. bir çok oyunu aynı anda oynamaya çalışıyoruz. sadece çalışıyoruz ve kaptırdığımız her topun 4sn içinde kalemizde olmasına şaşırmıyoruz. enteresan olan hocanın oyunumuzda gelişme var demesi. tek gelişme oğuzhan girince topun dikine oynanması. bunu nereden hatırlıyoruz? rize maçının ilk yarısından. oğuzhan çıkana kadar top hep dikine gitti. o çıktı yine öldürücü yan pas oyununa geçtik. bugün de oğuzhan dışında şu topu bir kerede dikine oynayalım diyen kimse yoktu. bu iyi mi kötü mü artık sizlerin yorumuna bırakıyorum.

-gökhan gönül vida'dan daha iyi stoper. necip erdoğan kaya dahil tüm alt yaş kategorilerinde oynayan stoperlerden daha kötü stoper. minik takımı dahil.

-douglas maalesef tempo olarak da oyun hakimiyeti olarak da sağ bek için yeterli görünmedi. gelişir mi? zor ama imkansız değil.

-enkudu ve diaby'yi tavsiye eden scoutları tebrik ediyorum. Q7 ve lens'in bir boy küçüklerini almışız. gerçek scoutluk bu.

sonuç itibari ile avcı olacakken av olduğumu bir sezon başlangıcı yaşıyoruz. oyun olarak gelişiyoruz diyor hocamız ancak o kadar çok sorun var ki neresinden tutsak elimizde kalıyor. bu takımda bir çok oyuncu oynanan sisteme inanmıyor. inanmadığı gibi performans veremiyor veya vermiyor. bu nedenle işimiz oldukça zor bu yıl. bakalım neler göreceğiz.

Zaitsev dedi ki...

@ sineksavar

Google'da Erdal Torunoğulları + Aras Özbiliz yazarsın. Erdal bey'in kimlerin transferini sahiplendiğini, Aras'ın transferi için kime danıştığını sonra da transferi yaptıklarını okursun.

İbrahim Altınsay yurtiçi transferine pek karışmaz. 1 porsiyon İngiltere, çeyrek porsiyon İspanya.

Cenk Altınsay'ın istifasından 1.5 sene sonra imza atıyor Beşiktaş'a. Olcay ise İbrahim Altınsay istifa ettikten 1 ay sonra transfer edilmiş.

İşin özü 2 oyuncunun da Altınsay ile alakası yok. Cenk Önder Özen transferidir.

Aras ile ilgili Beşiktaş muhabirlerinin açıklamaları var. 2-3 farklı kanalda izledim. Geçen sene oyuncuya para verilmemiş, yerine bir sene sözleşmesi uzatılmış. Aras maaşını ödenerek kiraya veriliyordu 2 senedir kiralık.

Gomez ile soru soruyorum. Aras ile ilgili cevap yazıyorsun. Sonra da algı kasmaktan bahsediyorsun ;)

Takım orta-gol oynuyor ama Negredo bu sistemin oyuncusu değil. Ama 1.70lik Love ile oynanabilir. Sorun yok.

"Senol Gunes bir sonraki sene icin kendine hazir takim birakamadi, birak avciya hazir takim teslim etmesini falan."
Bu senin cümlen. Bende kendine hazır takım bıraktığı seneyi ve neler olduğunu yazdım.

Şampiyonlar liginde üzerine geldiler, açık futbolu bulunca başarılı olduk. Ligde rakipler kapandılar. Açamadın patladın. Aynı 2 ay içerisinde CLde destan yazan takım pozisyon bulamadan lig maçları bitirdi. 2017-2018'in özeti budur.

CEO ile ilgili teknik bilgi vermişsin. Benim anlatmak istediğimden farkı yok. Başkan onayı olmadan bu işler olmaz. İyisi, kötüsü CEO'yu bağlar ama alttaki yönetici çıkıp iyi işleri ben yaptım diyorsa o zaman CEO'nun önüne geçmeye, kendine yer edinmeye çalışıyordur ki çoğu şirkette bu tipler kovulur.

yilmaz dedi ki...

@turgay Diaby için bişey diyemem de, bir scout'un son 3 senede 10 küsür maç oynayıp, 2-3 gol+asist yapabilmiş bir oyuncuyu bulup önerdiğine ihtimal vermiyorum. Ha önerdiyse de "getir bakiim istatistiklerini" diyen bir yönetici ya da teknik heyet yoksa, o zaman scout'un yine bir sorumluluğu kalmıyor gözümde.

İşin özeti, N'Koudu; Tabata, Eneramo, Sezer Öztürk, Maldraşanu kategorisinde bir transfer. En iyi niyetle ahbap çavuş ilişkisi. Gerisi itham olur, ispatlayamayacağım bir şey için bu topun altına girmem.

turgay dedi ki...

@yılmaz

N'Koudou (kopyala-yapıştır yaptım) ocak ayından bu yana gündemimizde olan bir oyuncuymuş. yazılan çizilen buydu. avcı'ya scout ekibinden memnun musunuz sorusu soruldu. uyum içinde çalışıyoruz dedi. eğer yalan söylemiyor ise onayı veren hocadır. benim de aslında takıldığım nokta bu. bize gelen hocaların hiç mi oyuncu portföyü olmaz. pep takip eden adamın ne işi olur N'Koudou ile?

fidddas dedi ki...

Bize güzel bir stat yaptırdığı, 2 sezon şampiyon yaptığı, şampiyonlar liginde efsane bir sezon, avrupa liginde iyi bir sezon yaşattığı ve fener maçının tekrarına çıkmadığı için başkana teşekkür ederim.
Bunun yanında son iki yıldır iradeyi elinden kaçırıp gideceği yol belliyken bizi yine toprak yola soktuğu için çok kızgınım. Alternatif bir evrende bayern münih gibi ligi domine edebilirdik, bütün olanaklar hazırdı ama beceremediler.

Hayırlısı olsun.
Ethem sancak, adalı ve tüpçü üçlüsünden başka biri çıkmazsa hoşgeldin 2004-2013 arası.

Unknown dedi ki...

Oha la ilk defa yaptığım istifa totemi tuttu, darısı yere yatsana'nın başına.

Şenol hocaya bu kadroyu versen şampiyonluğa oynatır. Avcı hoca falan değilmiş. Zaten İBB'nin lige göre gayet iyi olan kadrosuyla maç başına 1 gol attırmasından belliydi iyi hoca olmadığı. Fiko giderken Avcıyı da götürürse sezona yeniden başlarız. Hem Trabzon maçı öncesi hoca değişikliği takıma olumlu etki edebilir. Şu kaos ortamı bir kere de bize yarasın amk.

Laurent Blanc henüz ölmedi diye biliyorum. Gidin getirin şunu değişiklik olsun yav.

Gerçi kim gidip getirecek lan ortada yönetim yok. Fiko yanan evden kaçmadı benzin döküp kaçtı resmen.

Murat dedi ki...

Abdullah Avcı Beşiktaş düşmanı ajan gibi top oynatıyor yeminle

http://kralspor.ensonhaber.com/resimler/kok/2017/05/24/123_2209.jpg

Bu tablo 2017nin bu işten anlayan arkadaşlar bir yorumlasın. Resmen batmış bu kulüp. İşimiz yaş.

Basar dedi ki...

Uzun uzun yazdım sonra internet tıkandı. Hoca olayında olduğu gibi yönetim olayında da gelen gideni aratmaz umarım.

Bu arada, madem bırakacaktı neden 4 ay önce seçimde aday oldu? Ne değişti? Bombayı bırakıp gitti

Hoca dün basın toplantısında play station filan dedi, geçiniz oraları da bana esas enteresan gelen şu cümlesi oldu: "oyunculardan da geri bildirim alarak oyunu geliştireceğiz." Hocaların kafasında bir veya fazla oyun şablonu vardır, buna uygun oyuncu transfer/yolcu eder. Bir hoca oyuncularından tabi ki geri bildirim alır ama oyunu yardımcı hoca ve istatistikçileri ile geliştirir. Bana çok enteresan bir açıklama geldi, sanıyorum arkasında oyuncu/hoca uyumsuzluğu yatıyor.

Hocada yanılmışız ki ne yanılmışız... Oysaki 17/18 senesinde takır takır top oynatıyordu, 18/19 Ardalar Robişler yaşlılar mangası olunca oyunu gümledi. Yine de ligin en az gol atan takımından 3. lig seviyesi defans yapmaya geçmesi, Cengiz-Visca gibi ligin en efektif kanatlarından ligin en etkisiz kanat adamlarına dönmesi. İrfan, Cengiz, Mossoro, Visca gibi nokta atış transferlerden 6 resmi maçta 0 gol sıfır asist yapan bir dolu transfere yönelmesi enteresan oldu. Tamam bu yıl fazla bir başarı beklemiyordum ama şu anki durum da fecaat. Bunu da beklemiyordum. Hoca bağlantıları ne olursa olsun bir potansiyel barındırıyordu fakat bir şekilde korkunç başlangıç yaptı. Bu saatten sonra (yönetim de gitmişken) ne yapar çok meçhul.

yilmaz dedi ki...

Fikret Orman'ın şu anda istifa etmesi takıma sivri sinek ısırığı kadar bile fayda etmeyecek. Kadro kurulmuş, transferler! yapılmış, sezon başlamış... Bu saatten sonra Atatürk bile kurtaramaz Beşiktaş'ı.

Ha camiada herhangi bir hareketlenme olur mu bilemem. En son hareketlenen Bale'i getiriyordu. Durum fecaat.

Zaitsev dedi ki...

Orman eski üye sandıklarının desteğini aldığı için karşısına Hürser bey harici rakip çıkmamıştı. Zaten kongre öncesi ilk 6 sandık çıkışını boşuna yapmadı. İlk sandıklarda ezip diğerlerinde kafa kafaya gitti. Eğer caymazsa artık aday değil. Daha ciddi adaylar ortaya çıkacaktır diye umuyorum. Ahmet beyi bir şekilde başkan yapacaklar sanırım.

met1903 dedi ki...

Oha! İlk defa yaptığım istifa totemi tuttu, darısı yere yatsana'nın başına.

Hidayet dedi ki...

abdullah avcı'nın maç sonu açıklamaları tam bir skandal . yönetici olmayınca büyük takım tecrübesi olmayan , medya/taraftar ilişkisi yönetmemiş hoca da böyle çuvallıyor işte . çizgiye basan kanat oyuncunda yaratıcılık yoksa ne halt edeceksin o zaman ? sen mi aldırdın bu oyuncuları ,eline yönetim mi verdi ? nkoudou ve diaby'nin yaratıcılık seviyelerini anlamak için iki maç izlemek yeterli . hoca olmaya gerek yok . tyler boyd , nkoudou ve diaby.. üçünde de çuvalladın mı hocam ? hadi nkoudou neyse fakat diaby'nin çizgiye basması takımı 10 kişi oynatıyor . hiçbir katkısı yok takıma .

bir de douglas var.. yani bu kadar fiziken yetersiz adamları bilerek mi seçiyorsunuz anlamadım . bir fiyasko transfer daha .

Mayor dedi ki...

Tesaduf eseri Erdal Torunogullari'nin bir sure once yaptigi aciklamalari okudum. Sinirim zipladi.
Bence Gomez Transferinde, Besiktasin alacagi 4.5 milyon euro' bir sekilde ic edildi.

https://www.besiktaspostasi.com/gorevdeyken-yillarca-susan-erdal-torunogullari-konusmaya-devam-ediyor/

Umarim A. Nur Cebi + Torunogullari bir ihtimal Altinsay seklinde yeni bir yonetim talip olur.

Zaitsev dedi ki...

@ Mayor

Onların federasyonları bizimki gibi değil. Bayıltırlar adamı affetmezler. Orada 1.05 milyon avro yazıyorsa o kadardır.

Almanya gibi ülkelerde bu tarz para işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Hatta İtalya'da bile artık bu tarz bir kayıt dışı/en altı para transferine ihtimal vermiyorum.

Mesela Serdar Aziz'in alacağına karşılık bonservisini verip, sonra o parayı bonservis diye gösterirsen pamuğu tıkarlar. Bizde ise kılıfına uydururlar.

Fiorentina için Gomez satışı +12 milyon avro yazmıştır(11 maaş + 1 bonservis).

Yorum Gönder

Ara