.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Mayıs 2019 Perşembe

STSL33 Trabzonspor - Beşiktaş


Tarih: 18 Mayıs 2019 Cumartesi 19.00

Stadyum: 
Medical Park Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Fırat Aydınus

Eksik Oyuncular:  Tolga Zengin, Gökhan Töre, Orkan Çınar(Kadro Dışı), Gökhan Gönül / Ogenyi Onazi

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

49 Yorum:

yilmaz dedi ki...

33. hafta maç sonuçları:

gs 1-1 başak
ts 0-2 Beşiktaş

fidddas dedi ki...

gs-basak hakemi cuneyt cakirmis. Skor zaten 1-1 olarak mactan once tescil edilmis :)

BJK4EVER dedi ki...

Bu posttan devam edeyim.
Diger postta biri oyun olarak cok ustun olmaliyiz vs gibilerinden seyler yazmis. Sahada taktiksel olarak cevap vermeliyiz falan.
Bakin beyler, met1903'un yazdigi seyler agir olabilir.
Ama sapina kadar hakli.
Biz ezigiz. A'dan Z'ye kadar, camia olarak ezigiz. Bildigin ezik buzuguz.
Bakin, su sahada super olmaliyiz lafi bile o ezikligin gostergesi. Biz niye bastan hakemleri rakip olarak kabul ediyoruz ki? Rakiplerimiz boktan futbol oynayip pislikle sampiyon olabiliyorsa, biz niye illa super futbol oynayip herkesi yenmek zorundayiz? Hakem ve federasyon yapisi geregi tarafsiz olmasi gerekmiyor mu? Niye onlari bastan rakip olarak goruyoruz ki?

Niye biz boyle ezigiz abi? A'dan Z'ye kadar.

- Taraftar ezik. Adamlar dogru tac kararinda bile hakemi yuhalayip baski altina aliyor. Bizim taraftar da sessiz tezahurat, atki sov, decibel rekoru gibi sacma sapan islerin pesinde. Sessiz tezahurat yaptin da ne oldu? Dunya capinda taraftar mi kazandin, haber mi oldun, ne oldu? Sacma sapan bir ego masturbasyonu. Basarilarla gundeme gelemeyince boyle eften puften sacma seylere yoneliyoruz. Sikerim sessiz tezahuratini, dunyayi biz kurtaracak degiliz. Sen oraya Besiktas'i desteklemek icin gidiyorsun, isini yap o zaman. Rakibi titret, hakemi etki altina al.
Bak, sosyal medyada adamlar grup halinde inanilmaz algi yaratiyor. Okursan sanki ilk yari catir catir dogranmislar da hak yerini bulmus gibi konusuyorlar.
Halbuki hangi maclar desen?
Konya macinda gri bir penalti pozisyonu, ki kamuoyunda penalti diyen kadar penalti degil diyen de vardi.
Fenerbahce maci, ki ayni pozisyondan bize gol attilar ve VAR'in taca karismadigini biliyorlar. Ama onlara olunca dograndilar, bize olunca defans geri kossaydi. Ki o macta attiklari ilk gol korner degil, neyse. Ama algi var ya o algi. Besiktas derbisini de soyleyip duruyorlar, ki penaltilarin hicbiri penalti degil. Ama sanki dogranmislar gibi algi yaratiliyor. Topluca.

- Basinimiz ezik. Biz daha GS-BJK macinda kamuoyunu ikna edemiyoruz arkadas! Su Necip'in kaptigi temiz pozisyonu gundem bile yapamadik. Serefsizler Besiktas ne oynadi ki arkadas diyene; ulan bok herif, Necip kotu kapip kontraya ciktiginda hakem gol pozisyonunu kesiyor, bizim olan tacta rakibe bir anda verip kontra atak ve gol yaratiyor. Bu ortamda nasil pozisyona gireceksin ulan diyemiyor! Boyle sacmalik var mi lan?


- Yonetimimiz ezik. Adamlar 3 hafta inanilmaz bir hakem destegi aldi. Buna ragmen hala aciklama yapiyorlar, sirf Basaksehir macinda olasi hakem etkilemesini onlemek icin. Biz bunlar derbi oncesi hungur hungur aglarken ve bunlarin olacagi belliyken agzimizi acmadik. Derbiden sonra bile konusmadik. Sen hakemleri niye baski altina almiyorsun arkadas?

Niye biz ezigiz? Hep su efendi, serefli olma takintisindan geliyor. Efendi olacagiz diye enayi oluyoruz, ezik oluyor. Aradaki farki goremiyoruz. Hak yemeyelim, ama hakkimizin da yenmesine engel olalim bir zahmet. Rakibin serefsizce, pislikse sen de oyunu onun kadar oynayacaksin. Oynamayinca bir bok olmuyor. Oyle kimsenin gozunde de 20 sene evvelki gibi efendi Besiktas, serefli Besiktas olarak gozukmuyorsun. Gunumuz insaninda boyle bir ethical awareness yok ki. Neyin ugrasi bu?

beagle dedi ki...

Strateji olustururken kendi güçlü yanlarını, zayifliklarini goz önüne alırsın. GS denen Frankafon oluşumun destekcilerinin eli UEFA'ya bile uzanıyor. FB denen patirtici güruh ise kolay galibiyete aşık paralı enayi kitlesi. Küme düşmeleri gereken sezonda ligin statüsü degistirilip sampiyonluk maçı yaptilar. Sen hangi gücünle bunlarla başa cikacaksin?

Önce Kabataş vb bir kurumla uzun süreli ilişki kurup, uzun vadeli hedefleri olan güçlü bir kitle yetistirmen lazım ki bu bir nebze olsun. Boyle bir hazırlığın yoksa eline yüzüne bulastirirsin. telefonda rakip takimin hangi kaleciyi oynatacagini sormak gibi efsane salakliktan hapse girer ceza alirsin.

Besiktas şu anda sahada en iyi olup hakemi de yenmelidir. Zaten çok iyi olduğunda hakemler de birşey yapamiyor. Sempatimiz gücümüz. Bu ise ozkaynak, atak futbol vb ile olur.

Korkarim federasyon tazminat ödemesin diye Lucescuyu çoktan bize caktilar. Bu da FO Tupcunun maşası demektir.

BurkayJK dedi ki...

Söylenenlerin bir kısmına hak veriyorum ancak bunu "eziklik" olarak nitelemek pek içime sinmiyor. Efendi, dürüst, hakkaniyetli olacağız diye enayi gibi kalıyoruz, doğru. Şunu da sormak lazım; bu kulübün genlerinde arsız ve çirkef olmak var mı? Bana göre yok. Olsa dahi pek işe yarayacağını sanmıyorum. Tabiri caizse, FETÖ misali, kurumlara sızmadan saha dışında çoğu savaşı kaybederiz. Düzen bu. Devlet en tepeden bu işe el atmalı. TFF ve MHK kadroları değişmeli, yeni nesil temiz hakemler yetiştirmeliyiz. Ülkenin siyasi alandaki çarpıklıkları her kuruma yansımış. Bunları düşününce çok umutsuz kalıyorum.

Öte yandan Burak transferi bile hala içime sinmemişken ve de sinmeyecekken pislik bir takımı destekleyebilir miydim, bu da ayrı bir sorunsal.

fidddas dedi ki...

Onceki posttaki o biri galatasary postuna da mumkunse en haksiz sekilde yenelim diye yazdi sen de bunu destekledin :) aslinda bu da bahsettigin ezikligin bi gostergesi sayilir. Butun Besiktas taraftari o iki takima galatasaraya karsi ozellikle haksiz galibiyet ister ve bu da arabeskligin icimize islemis halidir. :) cunku bizim hakkimizi oyle boyle yemediler yillarca.

Ama gercek hayatta oyle aleni haksizlikla yenip icimizi sogutamiyoruz ve basarinin tek yolu oyununu hep yukarida tutmaktan geciyor. O iki yilin ardindan ego savaslarina girilmese ve surec duzgun yonetilse idi ( hoca, yonetim hepsi beraber ) simdi bunlar zatenhic yasanmazdi.

Zaten gecen sene fener kupa maci bile herseyin acik ispatidir. O olay mac ve sonrasi olanlari degil Trabzonspor, Bursaspora bile yapamazdin ama bize yaptilar.

Elindeki kisa ve orta vadede tek sey iyi takim ve iyi oyun.
Bunu gelistirdikten sonra elde ettigin guc dogal olarak artacaktir. Ama biz hep beraber boyle surecleri pic etmeyi iyi basariyoruz.
Fatih Terim gibi ici kof demode bir adamdan bile imparator yarattilar ve bu miti herkese yedirdiler. Ama bize gelince hadi icimizden boyle bir mit cikaramadik diyelim, uzun zaman sonra bize en cok basari kazandiran adama her gun siktir cekildi burada... seyh ucmaz murit ucurur, elinde parlamaya baslayan bisey varsa onu sen daha fazla parlatacaksin. Senol hocanin elestirildigi herseyin daha fazlasini fatih terim yapmistir ama bir azinlik disinda fatih terim elestiren galatasarayli goremezsin. Helenonu futbola ve futbolcuya saygisizlikla ( ki bunu cok daha fazla hak eder genelde ) suclayan galatasarayli da yoktur.

Neyse hoca konusu uzar zaten asagiya dogru.





sports guy dedi ki...

Evet hayirli olsun bugun itibariyle FFP anlasmamiz sona ermis bulunuyor :)

Muhtemelen 2020 yazinda yenisini imzalariz ama olsun, demokles'in kilici bir yilligina da olsa bizden irak olacak.

beagle dedi ki...

Kanatlarimizin durumunu izleyip hala Şenola iyi TD diyen olabilir mi ya? Akılsız çok hoca gördük ama bu salaklıkta tepe noktası. Sırf inattan adamcılıktan takimin içine etti.

Basar dedi ki...

Şaklabana da onu oynatana da lanet olsun! Son maçı beklemeden de gidebilirsin hocam!

Pheaglix dedi ki...

bilin bakalım galibiyet serisi sırasında her maç patır patır duran toptan gol atarken kimin takıma katılması ile duran toplarımız topu rakibe hediye etmenin alternatif bir yoluna döndü?

neyse ki önümüzdeki sene bizim için çok daha az stresli geçecek. eğer ligin üçüncü haftası sonunda bu arkadaş hala ilk onbir çıkarsa (takımda kalması durumunda) sezon beklentimizi erkenden sıfıra indirip 32 haftalık stresten kurtulabiliriz.

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma takintisi ebemizi sikiyor. Atiba da rezil otesi masallah. Seneye senol gunes, adriano, atiba, quaresma siktirolunca cok daha iyi olacagiz insallah.

Basar dedi ki...

Ayağın kırılsın quaresma!

yilmaz dedi ki...

@basar abi deme öyle.

beagle dedi ki...

2. Yari da sirf Oguzhan takintisindan Ljajici 8e çekti, kaleden uzaklaştırdı.
Beyinsiz.

BJK4EVER dedi ki...

Golumuzu attiktan sonra serefsizin suratina bak. Bariz uzuldu pislik laz. Siktirolup gittigi gun bayramdir bizim icin. Ah ulan bu fasist pislik yaz yerine Kagawa'yi oynatacak bir hocamiz olsaydi...

Erhan dedi ki...

Pozisyon ofsayt değil ve penaltı değil mi ya? Yanlış mı gördüm? gsnin olsa kesin öyle olurdu da...

beagle dedi ki...

Asıl ilk yarı Yusuf ofsayt değildi direkten dönende hatta 1 dk sonra bir ataklarini daha kestiler yanlış ofsaytla. Fark yemediysek Karius sayesinde.

yilmaz dedi ki...

Benim kadar inanmamışlar. Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum.

Erhan dedi ki...

Onları görmedim hocam, maçı ara ara seyrettiğim için de pozisyon vs hikaye aslında. Kazanıcak top oynamadık.

BJK4EVER dedi ki...

34. hafta geldi hala Kagawa ilk 11'e monte edilemedi. Neden? Cunku hazir degil.
Ama Quaresma haftalarca oynamadiktan sonra geri geldikten sonra 3 mac ust uste hazir formayi giyiyor. Fiziksel olarak tamamen bitik olmasina ragmen.
Lens'in 87. dakikada girdikten sonraki ruh hali, performansi aciklayici zaten.
O boktan ortayi yaptiktan sonraki alayci surat ifadesi zaten yeterince aciklayici.
Trabzon'u ve Unal Karaman'i takdir ediyorum. Adam birbirinin dilinden anlayan, cesur futbol oynayan sahane bir takim yaratti.
Forvet arkasinda 3 tane birbirinden yetenekli oyuncu. Adamlarin hepsinde hem hiz var, hem sut var, hem pas kabiliyeti var. Orta sahada da 2 tane klasik 6 numara yerine 2 tane 8/10 kirmasi oyuncu oynatinca ortaya muthis zevk veren bir futbol ortaya cikiyor. Cunku orta sahada bizdeki gibi topu eveleyip geveleyip stoper veya bek'e veren oyuncu yerine ileri pas atabilen oyuncular oynuyor.
Adam sezonu kalecisiz, stopersiz, Onazi 6 ay yokken gayet iyi bir yerde bitiriyor.
Cunku adam gibi bir hocalari var. Bizim oyun formatimizi onlara modelliyorum da;
muhtemelen orta sahada Kami Ahmet ve Kucka oynardi (veya Amiri). Forvet arkasi Sosa olurdu. Kanatlardan birinde Nwakaeme-Yusuf-Abdulkadir'den biri olurdu. Diger kanada da yeteneksiz, yetersiz Ekuban konurdu. Nwakaeme her mac 85'te falan girerdi, sacma sapan isler olurdu.
Fazla soyleyecek bir yok. Senol Gunes'in siktiriolup gidecegi gun yaklasiyor, sunun surasinda 1.5 hafta daha katlanacagiz o eksimis pislik suratina.

Erhan dedi ki...

Ben inanmadan daha çok quaresma'nın varlığıyla dorukhan'ın yokluğunun kazanan takımın ritmini bozmasıyla ilgisi olduğunu düşünüyorum.

turgay dedi ki...

Seni 4.yapan adamı sezon sonunda kovmazsan böyle koca bir sezonun içine eder. Final maçlarının hepsinde silik oyun silik performans. Hasbelkader Q7 sakatlanınca üst üste alınan galibiyetlerle potaya girdik ama yine ortaya çıktı vizyonsuzluk. Artık sinerlenmiyorum bile. Helal olsun Ünal Karamana böyle bir takım yarattığı için.

Başta dünya s.kime minare g.tüme takılan başkan ve yönetim kurulu, daha sonra teknik taktik özürlüsü adam ayıran sahaya müdahale etmek ne demek bilmeyen hocası, doğruyu göremeyen vasat sevinci taraftar topluluğu ile bu puan herkese hayırlı olsun. 33hafta 62 puan. Yazıklar olsun.

Hidayet dedi ki...

ne hoca'ya ne oyunculara kızmıyorum . at sahibine göre kişner . beşiktaş'ın beşiktaş'ı düşünen ne başkanı ne yönetim kurulu var . onlar gitmeden önce son kez ellerini ovuştuma peşindeler .

ben gelcek yıldan da umutsuzum . özellikle lucescu'yu beşiktaş'a çaktılarsa beşiktaş için önümüzdeki sezon ilk yarısında bitebilir , uzun bir aradan sonra iddiasız sezonlara merhaba diyebiliriz.

Hidayet dedi ki...

hoca'ya kızmıyorum derken , gönderseydin kardeşim anlamında . yoksa geçen sezonun sonunda postalanması gerektiğini burada çok yazdık . neyse hocamız itibar kaybetmeden sağ salim milli takıma kapağı attı, maaşını artırdı , uzun sözleşmeyi kaptı . olan beşiktaş'ın son iki yılına oldu . iki yıl şampyon yaptığı için, içine etme hakkı da o'na aitti nasılsa .

yilmaz dedi ki...

Bu sene yaşadığımız rezaletleri (kendi takımımız ile ilgili olan) yazsak buraya sığmaz. Linz maçını afaroz edilen Negredo ile kurtarıp, sürüne sürüne son maça taşıdığımız avrupa liginden gruptan çıkma ümidimizi Malmö ile berabere kalamayarak bitirmekten, ezeli rakibimize kendi evimizde 3-0'dan maç vermeye.

Hiçbiri bu akşamki maç kadar bende hayal kırıklığı yaşatmadı. Teknik direktörü de, oyuncuları da bu maçın bizi bir gün daha şampiyonluk potasında tutacağını unutmuş gibiydiler. Beraberlikle üçüncülüğü garantiye alma derdindeydiler. Medel-atiba ortasahası bize sadece napoli ayarındaki takımlara karşı birşey kazandırdı, bunu bi kafasına sokamadı hoca. Kagawa'sı Oğuzhan'ı yedekte duran takım ortasaha rotasyonum iyi değil diye ağlayamaz. Kusura bakmasın kimse.

Artık bu senenin son rezaleti Kasımpaşa'yı evde yenemeyip, ligi dördüncü bitirmek olur. Bunu da bekliyorum açıkçası. Şu takım "herşeyi" yapar.

Seneye "4-5 transfer yapacağız" geyiğiyle başlamayız umarım. Sadece sağ bek pozisyonu için bile 2 tane üst düzey oyuncu lazım. Bu rezalet kadronun çok ciddi revizyona ihtiyacı var. Ve lütfen ama rica ediyorum lütfen, "futbolu bilen" bir teknik direktör. Öyle yerli olsun, ligi bilsin, filan filan yok. Ortasaha oyuncusu topu her kaptırdığında gol yiyen bir takım olmayalım artık. Bunu yapabiliriz.

Yarınki maç umarım berabere bitmez. Kim kazanacaksa kazansın artık da bitsin bu tantana.

Basar dedi ki...

Artık geçen sene Burak’ı alsak şampiyon olamayacağımız anlaşılmıştır herhalde! Olay onu bunu almak değil, parçaları birbirine uyumlu, bir sisteme dayalı takım oyunu oynamak.

Konuyu değiştireyim, hocamızın bitmek bilmeyen bir quaresma aşkı var. Her fırsatta bu futbol katilini oynatırken koca bir sezen neden tek devre bile Oğuzhan’ı oynatmadı? Ne oldu bu çocuğa, bu kadar sefil vaziyette mi?

Bize 6 hafta kazandıran sistemi neden bıraktık? Bunun da cevabını merak ediyorum. O günden beri “kral” gol atamıyor! Kornerleri neden yine takımın vebası kullanmaya başladı merak ediyorum. Burda bile kazandıran sistemimizi terk ettik! Adamın bünyeye girmesi ile net bir şekilde düştük.

Bence artık başımızdaki hocaya gerek kalmadı ama hala 3.lül şansımız olduğu için hayalet yönetim hocaya izin vermez, eh bu hoca da 3.lük maçı için takımın starı şaklabanı oynatır. 1 tane bile genç oyuncu oynatmaz...

Bakalım seneye bizi ne rezillikler bekliyor. Lucescu gelirse bu yılı bile ararız! Transfer rantçılığına o da ortak olur, yaş ortalamamız 32’de 35’e filan çıkar herhalde!

beagle dedi ki...

Şaklaban ve futbolcu farkinin özeti:

https://twitter.com/mackolik/status/1130042390981611520?s=17

Hidayet dedi ki...

bu adına "eziklik " denen şeyin ilacı daha önce de yazdığım gibi başarı talebidir . ben buna eziklik değil de başarısızlığı kanıksama demiştim . başarısızlık beşiktaş için norm haline getirildiği için en ufak başarıda değmeyecek adamları başımıza tac ediyoruz . iki sene üstüste başarısızlığa rağmen bazı orman adamları nasıl bu kadar rahat olabiliyor , kendi kapasitesine göre taraftara racon kesiyor , mahalle kabadayısı ağzıyla konuşabiliyor !

beşiktaş taraftarının bir an önce popüler olmak , kendi güzelliğini temaşa etmek , kendine tapmak , kendi egosunu yükseltmek sevdasından vazgeçip takımının başarısına odaklanması ve bu konuda elinden geleni yapması ,hesap sorması , bedel ödetmesi gerekiyor . beşiktaş'ın başına yönetim ya da teknik adam kim gelirse gelsin ya başarı sağlaması ya da başarı yolunda ilerlediğini göstermesi gerekiyor . yoksa "nereden aldı beşiktaş'ı" denilen adamların birkaç yıl içinde aldıkları noktanın da gerisine getirip klübü bıraktıklarını gördük .

teknik direktör umarım yabancı olur (lucescu hariç) . eksiklerimizi ,kendine verilen tutulmayan sözleri vs çatır çatır söyler anlatır . ne muhabir'e yaranmayı düşünür , ne milli takıma zıplamayı . twitterda bakıyorum koca koca adamlar çare sergen diyorlar . sorun sadece saha içinde olsa bile çare sergen demeye utanır adam ki sorun kesinlikle beşiktaş'ın yönetilememesinde . bu çapsızlık bizi bitirecek .

Basar dedi ki...

Ben Sergen+Yasin+Atiba istiyorum. Bu geceden sonra Avcı da aday olur. O da Bilicvari bir sistem takımı yaratabilir.

beagle dedi ki...

Gutiyi 1-2 maçlık gozlemlere dayali istemiyorum ama adama efsane Fiko kazigi attilar. FO marka degeri yapiyor diyenler bu kaziklarin zararlarini anlamıyor.

Sergen Yasin Atiba bence de en iyi ihtimal. Olmazsa Avcı yerine Luce'ye
Raziyim. Adebayoru oturtsrak sampiyonlugu verdi. Bizi de kanser eder.

Basar dedi ki...

@beagle dedim ya, Bilicvari

Serkbal dedi ki...

Karakter olarak hiç sevmem ama Fatih terim gerçekten 1 numara bu ülkede ,bu adam oldukça Mayıs'ları uzaktan seyrederiz

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi bize gelecek olan antrenor takima korkusuz, ofansif futbol oynatacak, butun camia'yi ayaga kaldirip arkasina alabilecek kadar Besiktas'li ve karizmatik, Fatih Terim'e kafa tutacak cesaret ve karizmaya sahip biri olmali.

Abdullah Avci Bilic v2 olur her anlamda. Loser'ligini gectim, su Basaksehir'e empoze ettigi futbol bizde olmaz aga.
Vodafone Arena'da o oyunu oynatamazsin. Oyuncu grubun olsa bile o taktiksel disiplini saglayamazsin; stat, seyirci seni iter.

Ligin formulu basit, ki GS iki senedir uyguluyor.

Ic sahada 17 macin var, oynayacagin 4 buyukleri cikar kaldi 13 mac.
O 13 macin 12'sini kazandigin an zaten 36 puan oluyor ve ligi yaraliyorsun. 2 de derbi kazansan etti zaten 42. 17 deplasman macinin 10'unu kazandigin an zaten sampiyonsun.

Bize kucuk takimlara karsi Vodafone Arena'da cesur, manyakca bir futbol oynatacak hoca lazim.
Talisca'li senede catir catir sampiyon olduk Vodafone Arena performansiyla. Kac mac yenilmedik; o atmosferi saglayacak hoca lazim.

Aykut Kocaman, Bilic, A.Avci gibi antrenorler kaybetmeye mahkum. GS yerinde biz olsaydik su 2 ic saha macindan 6 puan cikarirmiydik? Eminim ki Necip'li falan sacma beraberlik kadrosuyla cikip en az 1 macta puan kaybi yasardik, belki yenilirdik.

Besiktas'in gucunu ortaya cikaracak, harekete gecirecek, kabus gibi rakiplerin uzerine cokturecek hoca lazim.

Sergen Yalcin mi bilemem. Takimlarina ofansif ve guzel futbol oynatiyor, sapina kadar Besiktas'li. Karizma kesinlikle yerinde. Ama fazla siki tassagina denk bir abimiz. Gerilimli ortamda, hakkimiz yendiginda yeterince sert olup liderlik vasfi gosterir mi yoksa siner mi bilemiyorum. Benim icin en buyuk soru isareti o.

Lucescu uzun suredir kulup takimi calistirmiyor; mevcut hali nasil bilemiyoruz. Milli takim performansi kistas olmaz. Ama gonlumdeki tarz hoca degil.

beagle dedi ki...

69 atip 44 yiyerek şampiyonluğu verdik.
Sampiyonluk formülü maç başı 2nin biraz üstü atıp 1in biraz altı yemektir.

Yeni bir Fedaya girerken saçma sapan transferler peşinde koşmadan matematiksel tespitler yapılmalı.

1. Niye gol yiyorsun:
- Diziliş? 2 onlibero hatta 3 onlibero kullandin. Kalecin ligin sonlarinda formdaydi. Gene de yedin. Çünkü orta sahan top yapamiyor. Savunmacı sayisi artirmak çözüm değil. Top yapman lazım. Ya Oguzhan ya da top yapan başkasını 8e koyacaksın, mecbursun.

2. Öne gectigin maçları bitiremiyorsun. Normalde 1i atinca 2 3 daha kolay olmalı. Olmuyor, çünkü hem merkezde aklın yok, hem de koşup iyi top kullanan kanatların. Sahada en çok depar atmasi gereken mevkide Adriano Quaresma GG Caner ile oynuyorsun. Yaş ve sakatlik geçmişleri korkunç bir grup.

3. Savunma bilgisi/Mucadele yönü zayif stoperler intihar demek. Rocco ve Mirin ile merkezde koca bir delik açtın.

4. Vasat ve vasat altı fazlalığı
Medel Necip Lens Tolga Larin Pektemek Qimil Caner Roco Mirin Güven Orkan Aras...13-15 kurtulman gereken kontrat var. Bunlari ilk 11e koyduğunda zaaf olusturuyorlar, koymazsan masraf. Ucuz gencler haric bu kontratlari yaparken Sampiyonlugu verip kulübü batirdin.

Bu gibi baska maddeler cikabilir ama çözümler yakinsiyor:

- Fiziken çok iyi/tempolu kanat oyunculari gelmesi
- Sayiyi azaltip niteligi artirma. 3 gönder 1 al, 1 altyapidan genç çıkar
- Marcelo'nun dönüşü
- Oguzhanı 8e, Dorukhani 2/7 rotasyonuna kaydirma
- Buragi kesecek/zorlayacak/2li oynayabilecek santrafor

Biliç degilse de Şenol gibi genç sevmez Lucescu'nun gelmesi bizi çok zorlayabilir. Ortalama bir Alman hoca şu anda daha iyi olurdu.

YSY dedi ki...

Sergen'in gelmesi belki özgüven açısından fayda sağlayabilir ama yinede soru işaretleri yok değil. Yönetiminde heleki sallandığı bu günlerde hiç sergen riskini alabileceklerini sanmıyorum ama olsa bize kesin hava katar orasını söyleyeyim. Gs nin yapmış olduğu her türlü lobi, katakulli veya psikolojik baskı haricinde hakkını bir yerde teslim etmemiz gereken bir noktaları var, o da scout ekipleri. Bir ara sanırım hamza hamzaoğlu zamanında var olan bir ekip vardı ünal aysal o ekibi dağıtıp gönderdi sonrasında tekrar geri çağırdılar. Şimdi ismini hatırlayamayacağım ama başlarındaki adam modern futboldan anlayan iyi bir scout yöneticisiydi. He öyle yer altından elmas bulup getirmediler iyi de para yatırdılar kadroya ama ne lazımsa bölgelere doğru oyuncular geldi hep. Onyekuru dan tut, ndiaye ye, fernando dan tut mariano ya kadar adamların transferler hep doğru. Veya brumalar vs.. Diyebilirsiniz ki para, e bizde az paralar vermedik saçma sapan oyunculara. Zaten kadromuz fena değildi son yıllarda gelen gelirlerle beraber bir iki adam gibi takviye gerekiyordu ama işin özünden çıkıp scout işi otoparkçılara kalınca malum verimsiz ötesi bir kadro oluştu. En başta zihniyetin değişmesi ondan sonrada futbola bakışın değişmesi lazım. Tabi bunları bu yönetimden beklemek zor, o sebeple belki doğaçlama sergen en iyi çözüm yolu olabilir.

YSY dedi ki...

Ve bu oyuncuları satıp tekneyi tekrar çevirebilirlerse bize ileride sıkıntı olur. Bizde az parayla çok iş devrine girdik. Kurulacak kadroda çok dikkatli olmalıyız boşa atacak barutumuz yok ve winner hoca lazım.

yilmaz dedi ki...

Şimdi Trabzonspor maçına bakıldığında, Kagawa'nın kaptırdığı toptan gol yedik. Şenol Güneş medyası bunu şu şekilde yorumluyor: "Bakınız Kagawa'yı oynatmıyor diye kızıyordunuz, al işte oynattı, takımı şampiyonlar liginden etti".

Ortasaha oyuncusunun kaptırdığı her topta gol yiyen bir takımız. Böyle bir istatistik var mıdır çok merak ediyorum. Bu kadar yüzdeli oynanmaz. Oğuzhan'ın başını da böyle bir pozisyon yemişti. Gerçi Oğuzhan yan pasta hata yapmıştı ama olsun.

Her hafta Borussia Dortmund ve Liverpool ile oynasak, kaptırdığımız her topta gol yemeyi anlarım, (Gegenpressing) ama Erzurum'undan, Başakşehir'ine, Rize'sinden gs'sine, Trabzon'undan malmö'süne her takım bize kaptığı her topta gol atıyor. Sezon başından beri bu böyle, ve hep kaptıranların kellesi gitti. Bir kişi de demiyor ki "ya iyi tamam da niye her top kaybında adamlar kaleciyle karşı karşıya geliyor?" Oğzuhan Tolgay bu konuda suçlu oldu. Şampiyonluk maçına atiba dorukhan necip, üçüncülük maçına atiba medel çıktık. Çünkü onlar top kaptırmaz, kaptırsalar da hemen geri alırlar. Alamadılar.

Zaitsev dedi ki...

Gol attığımızda yüzü düşen hocamızı Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Yazıklar olsun.

@ beagle

Bizim diğer büyük sorunumuz oyuncuları mevkileri haricinde kullanmamız. TS maçında Caner, Adriano ve Güven ile maça çıktık. Bu %30 güç kaybı demektir. Güven yüzünden sürekli kanatları değiştiriyoruz. Bu ayrı bir sorun.

Yetmiyor Necip giriyor, Ljajic 8e dönüyor. Bu kadar saha içi rotasyon ile başarı geleceğine inanmıyorum. Zaten gelmiyor da. İlk golde Mirin adama eşlik ederken Necip geriye orta saha oyuncusu gibi dönüyor. Adamın eğitiminde bu var. Sağ bek olsa deparı basardı mevkisine doğru.

Roco'yu da hocanın yaktığını düşünüyorum. Bence şu şartlarda iş görür. Mirin'den iyidir en azından. Temastan kaçmaz. Medel'de düzgün kullanılırsa işimize yarayabilir. Listedeki kalanları yolla gitsin :)

yilmaz dedi ki...

Umarım, kasımpaşayı yeneriz de, yeni gelecek teknik direktör, takımı bir de elemelere hazırlamak zorunda kalmaz. Bu futbola Avrupa Ligi'ne direk gruplardan başlamak bir lütuf. Düşünün onu da kanlı bıçaklı olduğumuz GS bir kupa daha fazla kazandığı için başardık. Yani yine bizlik bir şey yok ortada.

Hakikaten çok küçük düşürücü bir durum. Taraftarın boynunu bu kadar çok eğen başka bir sezon hatırlamıyorum. Tüm futbolcular, Teknik Heyet, Yönetim, personel toptan istifa edip gitse, "sen gitme" demem kimseye.

turgay dedi ki...

gençlere önem veren bir hocanın seçileceğini düşünmüyorum. beşiktaşı yöneten 3lü sadece ceplerini düşündüklerinden aşağıdan geleni umursamazlar. dışarıdan daha pahalısını almak için uğraşırlar. bu yönetim oyuncu portföyü olan yetiştirirken yarışmayı bilen bir hoca almaz. bu yönetim transfere karışmayacak alınan oyunculardan verim alabilecek hoca seçer. benim dışardan gördüğüm bu maalesef. bu nedenle lucescu bu yönetime uygundur. oyuncu portföyü vardır ama artık emekli olduğundan parasına bakar.

yilmaz dedi ki...

İşte, "Burak'ı sezon başı alsaydık, kesin şampiyonduk" tezini, bizatihi bu algıyı pompalayan quality turkish media tarafından boşa çıkaran bir haber:

http://duhuliye.com/n-18629-burak-durdu-kartal-durdu.html

Demek ki burak 3 maç arka arkasına gol atamayabiliyormuş. Ne de olsa o da insan. Bu durum Beşiktaş'ın sorununun "futbolcu" olmadığını, NET şekilde gösteriyor. Çünkü forveti haftalardır penaltı dışında gol atamayan takım, dün İstanbul'u sarı kırmızıya boyadı. Yoksa onların da Diagne gol atamadığında teklemeleri gerekiyordu.

Burak'ın övgüye değer kişisel çabası sayesinde attığı gollerle, ıkına sıkına şampiyonluktan kopmayan bir takım, Burak tekleyince Erzurumspor'dan hallice bir takım oluverdi işte.

Goy goyunu sevdiklerim yaz boyunca "Burak olsaydı" temalı goy goy yaparak, Yönetimi, Teknik Direktörü, Futbolcuları pas geçerek yine taraftara bulacak kabahati.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Mevki Corbası da dogru bir nokta. Şenol'un gidişiyle kurtulmayi umuyorum. Sadece devşirme kullanmiyor maç icinde de bir anda 3-4 oyuncuya mevki değiştiriyor. Bu belki kötü giden maçta 1 kere olur da, 5 10 dkda bir olmaz. Cidden şenolun son 2 senesi "kötü teknik direktor" nasıl olurun okulu gibi geçti.

Zaitsev dedi ki...

Yaşanan son 2 seneye bakıyorum. Yönetimsel hatalar var ama yönetim ne kadar kötü olursa olsun bu kadro yine de son 2 sezonda şampiyon olurdu.

Antrenör, yönetim ve taraftar 3lüsünün ortak çalışmasıyla son 2 senemizi heba ettik.

**Antrenörün garip takıntıları, adalet anlayışı, hesapları, düşmanlıkları ve gerginlikleri
**Eski ve yeni yöneticilerin, başkanın hepsinin kendi reklamlarının peşinden koşması
**Taraftarın romantikliği ve operasyonlara alet olması

Taraftardaki romantiklik büyük sorun. GS ve FB'de çalışsa Şenol Güneş bu devre arasını göremeden taraftar tarafından yollanmıştı. Bizim tribünler zayi olan 2 senenin sonunda ayılıyor daha mevzuya. Şenol hoca da kendi gidiyor.

Son maçımız kaldı. İnşallah onda garip tercihler yapmaz da. En azından sezonu erken açmayız. Son bir kazık atacak diye bir korkum var.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev o korku bende de var. Hatta, bu hafta Rize'nin kazanmasını istedim ki son haftaya avrupa hayali ile trabzonun karşısına çıksın diye. Allah'ım ne durumlara düştük ya rabbim.

Basar dedi ki...

https://medium.com/@sircakmak/be%C5%9Fikta%C5%9F-ve-%C5%9Fenol-g%C3%BCne%C5%9F-726b8a7effd3

Güzel analiz

beagle dedi ki...

Medel konusunu atlamisim. Atlamayalim önemli.
Maaşi 2M Euroyu aşkın yedek topcumuz olamaz, olmamali. 2M Euro(15M TL) kar etmek için kartal yuvalarinin 300M-500M TL satış yapmasi gerekiyor.

Ikinci boyut, yüksek kariyerli ve/veya oynayacak yaşta sisteme uymayan yedek olması. Bu da hoca ve takim üzerinde baskı oluyor. Quaresma 2 sene önce gitse Lens çok daha düzgün oynardı.
Medel olmasa Oguzhani bu kadar kaybetmemiş olurduk

beagle dedi ki...

Abdullah Avcıyı hiç sevmiyorum ama katlanabilirim. En azindan basaramazsa gider tipi var. Lucescu ucurumun kenarindaki kulübe son darbe olur büyük ihtimalle.
Kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan arsız yaşlılardan korkmak gerek.

yilmaz dedi ki...

Teknik direktörün gideceği aylar öncesinden belli, sözleşmesi bitecek oyuncular belli, yaş sebebiyle kadroda olmaması gerekenler belli, performansı yeterli olmayanlar belli... Aslında yeni sezon çalışmalarını başlatmak için herşey hazır. Fakat bizim yöneticiler "henüz kimlerle yollarımızı ayıracağımızı kararlaştırmadık" diyor. Gerçek anlamda zeka geriliği göstergesi laflar bunlar.

Yahu sezon ağustosta açılıyor diye, takım planlaması için de ağustosu mu bekleyeceksiniz? Hiç mi görmediniz takımın eksiklerini aksayan yönlerini. Lafa gelince "Burak'ı sezon başında alaydık şampiyonduk" diye aklınca analiz kasıyorsunuz ama.

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

Yorum Gönder

Ara