.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Mayıs 2019 Perşembe

2019/20 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler




GELENLER :

Abdullah Avcı
Ajdin Hasiç
Tyler Boyd
Douglas

GİDENLER :

Şenol Güneş
Shinji Kagawa
Cyle Larin(Kiralık)


SÖZLEŞMESİ BİTENLER :

Adriano
Mustafa Pektemek
Tolga Zengin
Gökhan Töre

DEDİKODULAR :

Olcay Şahan⛔
Edin Visca⛔
Charles Kabore
Andre Schurrle⛔
Ertaç Özbir
Mert Çetin
Altay Bayındır⛔
Doğan Erdoğan⛔
Arda Turan
Ljubomir Fejsa
Kerim Alıcı⛔
Lokman Gür⛔
Meriç Müldür
Taylan Antalyalı
Daniel Sinkraven⛔
Nataniel
Emre Mor⛔
Jonathan Cafu
Ertaç Özbir
John Obi Mikel⛔
Duhan Aksu
Jean Armel Kana Bıyık⛔
Georg Margreitter
Ömer Toprak
Tyler Boyd👌
Ozan Tufan⛔
Umut Meraş
Douglas👌
Mehmet Topal
Leonel Di Placido⛔
Sergio Reguilon⛔
Kevin Prince Boateng⛔
Ollie Wilkens (Allah Akıl Fikir Versin)
Lewis Holtby
Vitor Hugo⛔
Mert Yılmaz
Timothee Kolodziejczak⛔
Riza Durmisi
Miguel Trauco
Mehmet Özcan
Atınç Nukan
Yevhen Konoplyanka
Mahmut Tekdemir
Eliaquim Mangala
Omar Colley
Bruno Martins Indi
Pedrao
Bongani Zungu

267 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 267 / 267   Yeni›   En yeni»
Adsız dedi ki...

Ekleme: Ljajic Oğuzhan'la birlikte derken Oağuzhan'ın ortada oynadığı oyunda.

Hidayet dedi ki...

@james

ben 8'i hayati buluyorum . iki yıldır kayıp olan , mental eksikliklerinin yanında taraftarla da kopmaya her an hazır bağlara sahip oyuncuya güvenmemeli beşiktaş . sonra mecburen iki 6'ya döner , aynı senaryoyu üçüncü yılda da yaşarız . yaşamayalım ... iki yıl üstüste ilk ikiye giremiyor takım fakat giden oyuncular mecburiyetten gidiyor . bu faturanın çıkarılacağı hiç oyuncu yok mu ? beşiktaş ortasahası yarım sezon dorukhan ve biraz atiba dışında görevini yaptı mı ? son iki yıl yapamadıysa bu yıl da yapamaz diye tedbir almalı büyük takım .

Hidayet dedi ki...

@james

hocam sizi anlıyorum . gerek avcı'nın kısa pasla oyun kurgusunun gerekse de bu oyun kurgusu dolayısıyla misal atiba/dorukhan ve oğuzhan'ın çevresinde geçen yıllara oranla daha çok pas istasyonu olacağı için sorun yaşamayabileceğini düşünüyorsunuz . aslında ljajic'e biçtiğiniz rol de atiba -oğzuhan'ın sosa'sı olmak . ben buradan daha iyi pas yapan takım çıkabilir fakat bugün şampiyon çıkartmaz bu ortasaha diye düşünüyorum .

beagle dedi ki...

Formalar güzel.
Boyd, Hugo güzel.
Savunma yanlarini bilmiyorum ama Trauco ve Durmisinin ayaklari güzel.
Schürrle'nin veya Qimildan en uzak futbol oynayacak birinin daha gelmesi rüyası güzel.
Kimsenin almadığı elimizde patlayan çöpleri yillarca yildiz sananlarin da kafası güzel :) Asgari ucretlilerin sudan ucuz dedigi milyon Euroluk kontratlari birakip gitmiyorlardı. Neymis Bjkyi çok seviyormuş. He seviyor. Bjk Dolarını seviyor.

carlito dedi ki...

Karius
Gönül Vida Hugo Caner
Dorukhan Atiba Oğuzhan
Ljajic Burak Boyd

Eldeki oyuncularla şöyle bir 4-3-3'e sıcak bakmaktayım. Avcı'nın yıllarca böyle bir oyun şablonu oynamışken, bizde artık baygınlık veren 4-2-3-1'i oynatacağını düşünmüyorum, düşünmek dahi istemiyorum.
Bu 11'e Caner'i yedekleyecek kaliteli bir sol bek ve Atiba'yı yedekleyecek bir izbandut 6 numara katarak ligi domine edebilmek mümkün.
Tabii sağ bek yedeği ve bir kanat alternatifi de lazım. Ama Lens, Q belalarından kurtulamadığımız için şimdilik kanat alınacağını sanmıyorum. Hatta tahminimce Orkan'ı da kadroda tutup değerlendirmek istiyor Avcı.
Sadece sağ ve sol bek alınıp transfer kapatılırsa şaşırmam, ama orta saha da alınmazsa hata olur. (Medel'i yollayacağımızı varsayıyorum, onunla olmaz bu iş)

Formaları ben beğendim bu sene, güzel bir 93/94 nostaljisi oldu, siyah forma ise şahane. Lila renkli forma gözümüzün korktuğu kadar uçuk bir model olmadığı için de memnunum .

carlito dedi ki...

Not: Yedekleyecek derken, Caner ve Atiba'yı yedeğe atacak demek istedim, yanlış anlaşılmasın.

yilmaz dedi ki...

@carlito ben de 4231'den nefret edenlerdenim. Ama en az bir iç orta saha oyuncusu transfer edilmedikçe 433 oynayacak kadromuz yok. Transfer haberleri, yönetici demeçleri, ilk hazırlık maçını filan izleyince 4231 ile devam edeceğiz gibi gözüküyor. Çünkü bir açık ve 2 bek arıyoruz diyorlar sürekli.

carlito dedi ki...

@yilmaz 2 bek arıyor olmamız 433'e engel değil. Orta saha için sol içe Oğuzhan'ı sağ içe de Dorukhan'ı düşündüm zaten, ortaya ise bence de biri lazım, şimdilik tek uygun aday Atiba olduğu için onu yazabildim. Bu diziliş için bir kanat daha almak gerekmez, zira Ljajic kenara yakın oynar.

Ben Avcı'nın yıllardır sonuç aldığı ve dünyada trend olmuş bir sistemi bırakıp artık köhneleşen 4231'i seçeceğine inanmıyorum. Yardımcılarını birkaç ay önce Guardiola'nın uygulamalarını gözlemlemeleri için City antremanlarını izlemeye gönderen bir teknik adamdan sözediyoruz. M.City an itibariyle dünyayı kasıp kavuruyor bu sistemle.
Dediğin gibi 4231'e dönerse çok büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaşarım.

beagle dedi ki...

Bir iyi dediğimiz 2 gün yaşamıyor. Gene buluruz Mirin gibi geçirgen bir stoper son gün.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Ben Abdullah hocanın Şenol hocanın aksine eldekilerden iyi olmayan bir stoperi transfer olarak kabul edeceğini düşünmüyorum. Alpay ile oynar ama yeni bir Mirin daha aldırmaz.

@ yilmaz

Sistemsel gereksinimleri düşünmeden 2 bek oyuncusuna ihtiyacımız var. GG'nin ise hem son senesi hem de tam sezon çıkaramaz. Ayrıca banko oynayacak sol bekimiz yok. Belki GG'yi genç bir bek ile yedekleyebiliriz ama sola bir transfer kesinlikle lazım.

İBB gibi topa basan bir takım olsaydık Caner direk sol bek oynardı ama top hakimiyeti ve baskı konusunda ilerlemeden Caner ile oynamak intihar olur :)

yilmaz dedi ki...

Yok bek alınmasına değil lafım. Kaldı ki bir değil iki sol bek ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Sadece 433'e uygun bir orta saha aradığımıza dair bir işaret yok yönetici demeçlerinde.

dominic molise dedi ki...

arkadaslar gecen sezon u19 ligini gs'nin 1 puan gerisinde 2. bitirdigimizi biliyor muydunuz? necip'ten baska altyapidan oyuncu cikaramayan takimimiz.

Adsız dedi ki...

Fikret Orman yönetimi samimiyse gelinen bu ekonomik darboğazda Oğuzhan Akgün ve en az iki arkadaşının A takımda oynamasını sağlar. Love gibi kısıtlı pozisyonu olan bir kağnıya ve Larin gibi bir yetenek yoksununa para basmayı ve sabretmeyi biliyorsanız bu gençlere haydi haydi bilmeniz gerekir. Öte yandan ligimizde verimli olanı bir elin parmağını geçmeyen 8 numara pozisyonu için Avrupa'da gayet nispeten düşük maliyetli tonla adam var, bi zahmet menajerlere sormadan takip ediverin.

yilmaz dedi ki...

7-1'lik maçta yine aslar uyumuş, yedekler gol atmış. ilk 2-1'lik maçı da eklersek 9 golü atan 7 oyuncudan Güven, Quaresma ve belki Roco takımda kalacak bence. Bizim as takım oyuncularının silik performansı nefret ettiriyor beni. Yedeklerin de yurdun muhtelif yerlerine kiralanacağını da tahmin etmek zor değil.

dominic molise dedi ki...

bence kadromuz belli oldu son maclardan sonra;
=
spoiler

karius
gg-roco-vida-caner
oguzan-dorukan
lens/q7-ljajic-boyd
burak.
=

yedek: utku, ridvan, alpay, ege, kerem, atiba, necip, muhayer, oguzhan akgun, guven, umut nayir.

mirin---antepspor
medel-----avrupa
orkan-----denizlispor
aras----westerlo
oguzhan aydogan---genclerbirligi

beagle dedi ki...

@dominic
U19 ve u21 lig sonunda GS ile final maçlarını kazanıp öndeyken son maclarda eksiklerden puan kaybettiler. Uzun zamandir sampiyonluk maçlarını iyi oynuyoruz. Çok karakterli cocuklar.

Geleceği merak eden u14 ligi puan durumuna bakip Semih Kilicsoy ismini araştırsın.

Gsnin jenerasyonu cok iyi amaaağ diyene acı konusurum.

yilmaz dedi ki...

Blog yönetimi, transferi görünce ışık hızıyla güncellemiş "GELENLER" başlığını :)

Artık nasıl bir transfersizlik yaşıyorsak

turgay dedi ki...

douglas avcı'nın oynatmak istediği oyuna uygun bir bek. geriden oyun kurabilen pas opsiyonu olan ve her daim dikine oynayan bir oyuncu. aslında imza parası ile beraber 1,3 milyon euro seviyelerinde gönül'ü yedekleyecek ve aynı zamanda 1den fazla pozisyonda oynayacak bir oyuncu aldık. ben başarılı bir transfer olarak görüyorum. sırada şürle ve kagawa 2lisi var. ben çok inanıyorum bu 2linin bize geleceğine. mirin'i göndermek önemli. çünkü roco'dan bile kötü stoper. gerekirse bonservis almayalım onu alacak takım bize vereceği bonservisi ona versin. oraya da sert ve ayağı düzgün bir oyuncu aldığımız zaman biraz daha umutlu olabiliriz. medel gidici ama bizim bu sene medel'e ihtiyaç duyacağımız bir ortam olmayacak düşüncesindeyim. orta sahada daha fazla topa yön veren daha az fiziksel oynayan bir takım olacağız. bizim ligde fiziksel olarak oynamayıp ne kadar yukarılara çıkarız bilemiyorum ancak skorer oyuncu sayımızı arttırırsak güzel şeyler umut edebiliriz.

can dedi ki...

Douglas’ın defansif meziyetleri konusunda şüphelerim vardı ama şu istatistikler adamın geçen sene hem hücumda hem defansta ligin en iyi sağ beki olduğunu söylüyor:

https://cdn.ntvspor.net/dfcc3e4303ca4873bafd11027f25ca6f.jpg?&w=940

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

Karius
Gönül Vida Transfer Transfer
Dorukhan Atiba Oğuzhan
Boyd Burak Ljajic

Geçenlerde Avcı'nın 433 oynatacağına dair büyük beklentilerime dayanarak şöyle bir diziliş çıkartmıştım. Bu şablonda Douglas'ı ortada sağ içte kullanarak Dorukhan'ı tam merkeze de çekebiliriz diye düşünüyorum. Atiba'sız oynamanın temelleri de artık atılmalı zira.

Sol stoper ve sol beke adam alınamayacaksa Alpay Çelebi ve Rıdvan'ı denemeyi sonuna kadar desteklerim. Ama bence alınacak. Keşke alındıktan sonra hem Roco hem Mirin'i elden çıkartabilsek de Alpay stoperde kulübedeki ilk alternatif olsa. Aynı şekilde keşke Avcı Caner'i de savunmanın solundan bir daha dönmemek üzere uzaklaştırıp, sol öndeki alternatiflerden biri haline getirse, Rıdvan da sol bekin kulübedeki ilk alternatifi olsa.
Ama bu dileklerimde Şenol hoca zamanındaki gibi yüzde yüz umutsuz değilim. (Kendisinin genç oyuncu alerjisi ve mevkiiler konusundaki inatçılığı kimsede olamaz!) Gs'ın Ozan Kabak piyangosu gibi bir örneği de Abdullah hocanın bize yaşatacağına çok inanıyorum.

Stoper ve sol bek transferleriyle muhtemelen transfer faslını kapatırız, Kagawa&Schürrle haberleri pek gerçekçi gelmiyor. Daha Q ve Lens'ten kurtulamazken kimi nereye getiriyorsun!
Tabii dediğim gibi olursa 6 numara beklentilerimiz de suya düşecek. Oraya da şu Mehmet Özcan'ı da koparabilseydik iyiydi, yeni Dorukhan olma potansiyeli çok yüksek...

yilmaz dedi ki...

@carlito

Avcı'nın da genç oyuncu konusunda Şenol Güneş'ten bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Cengiz Ünder çok extrem bir örnek. Cengiz zaten Altınordu'dayken de yıldız statüsünde olan bir oyuncuydu ve üç büyüklere geleceği aşikardı. Başakşehir -bence- kesin arada bi dalavere çevirdi ve aldı çocuğu. Zaten Cengiz'i oynatmama şansı yok gibi birşeydi bence.

Burada gamlı baykuş gibi ötmek istemem ama, Avcı'dan beklentilerim daha basit konular. Futbola benzer birşeyler oynayabilmek, tek bir oyuncunun sırtına binerek ilerlememek, futboldur, tabii ki top kaybedilir, ama her top kaptırdığımızda gol yememek, arada bir de savuşturabilmek, geniş kadro istiyorum deyip, dar kadroyla oynamamak, adil olmak, hatada ısrarcı olmamak gibi standart şeyler.

Tabii bu arada artık bahane filan yok, "yok ligi koyalım ligi" filan da yok. Avrupa'da max puanla gruptan çıkmak ve mümkünse bir iki tur ilerlemek şart. Avrupa puanımız 62 ve bu sene 11 puanın altında kalırsak seneye puanımız düşecek. Bir sonraki sezon da sadece 7 puanımız düşecek. Bu iki sezonda iyi puanlar yapabilirsek, olası bir ŞL katılımında ikinci torbaya bile yükselebiliriz. Evet tek başına bir anlam ifade etmiyor ama, eğer uzun vadede bir şl çeyrek finali benzeri bir başarı kazanabileceksek bu şekilde olur ancak.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Hocam Cengiz İBB yerine bize gelseydi oynayabilir miydi? Yoksa daha hazır değil diye kulübedeki abileriyle takılır mıydı?

Cengiz'i almak bir vizyondur ama ona güvenip oynatmak cesaret ve başarıdır.

Cengiz'in İBB'ye gidişinde Salih Uçan'ın heba olması örneği de etkili olmuş olabilir bu arada.

Avcı, Şenol hocanın yaptığı takıntılı hareketleri yapmasın yeter. Forma adaleti, mevki adaleti, oyunculara güven verme, oyuncu kayırmama, gençlere sahip çıkma ve oynatma. Bu konulara dikkat etsin. Sonuç çok farklı olacaktır.

@ carlito

Roco'yu bir izlemek lazım. Roco içerdeki Genk maçında taraftarın önüne atıldı. Ondan sonra da doğru belli oynatılmadı.

Mirin ise tam bir el bombası. İsteyen varsa hemen bedava yollanmalı.

Caner'in sol bek oynaması ve oradaki başarısı bu dakikadan sonra takıma bağlı. Geçen seneki Beşiktaş gibi oynarsak tabi ki patlar. İBB gibi takım olarak oynarsak çok farklı bir Caner izleyebiliriz.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev haklısın oynatılmazdı ama Şenol Güneş de kadroda artık oyuncu kalmayınca oynatmıştı Güven'le Dorukhan'ı. Başakşehir'in kadrosu Cengiz'in kesemeyeceği bir kadro değildi. Yani bence Cengiz bir ölçü değil Avcı'nın genç oyunculara bakışı konusunda.

Emre Toraman dedi ki...

Ben de bu sene görev tanımları daha net çizilmiş bir oyun göreceğimizi düşünerek, Caner ve Oğuzhan'dan yükseliş bekliyorum. Ljajic ve Burak'ın bireysel sorumluluk almalarını dışarda bırakırsak, Caner'in doğru hazırlanmış oyunlardaki ortaları ve Oğuzhan'ın doğru hazırlanmış oyunlardaki arapasları mevcut kadronun vadettiği en güçlü yaratım seçeneklerimiz olabilir. Ama bu oyunculardan(Şenol Güneş'in hatasıydı bence) bireysel sorumluluk almalarını bekleyince Ljajic ve Burak'ın aksine verimleri çok düşüyor, muhtemelen psikolojileri onlar kadar güçlü olmadığı için.

Lens ve Quaresma'nın ise bireysel sorumluluktan/sorumsuzluktan asla vazgeçmeyeceklerini, kendilerine çizilmiş rolü anla(ya)mayacaklarını düşünüyorum. Quaresma'nınki kibrinden, Lens'inki de alıklığından.

can dedi ki...

Avcı’nın oynatıp parlattığı tek genç oyuncu Cengiz değil, İrfan Can’ı orta saha oyuncusuna dönüştürüşü daha bile iyi bir örnek. Artı, altyapı tecrübesi çok. O konuda ümitliyim çok.

Roco’dan cacık olmaz kanaatindeyim. Şans bulamadığına filan da katılmıyorum. Ben o kadar kolay çalım yemiyorum yeminle. Bu kadar hantal bir adam ancak gömülen bir takımda oynayabilir, gelene gidene kafa vurur. Talibi varsa 3-5 demeden gönderilsin, aynen Mirin gibi. Bence Fatih ikisinden de daha iyiydi oynadığı maçlarda.

Armagan dedi ki...

Sol bek: oczipka der kaçarım
Geçen yıl canales i önermiştim, ücretsiz alınabilir diye, adamın değeri 20mio aştı.

YSY dedi ki...

Maçı izlemedim ama takım bombok diyorlar ?

Emre Toraman dedi ki...

Bomboktu. Karius ve geri 4'lüye 5-6 kişiyle efektif baskı yaptılar ve çıkmakta çok zorlandık. Pasla çıkayım derken ortasahayı göremediğimiz dakikalar oynadık ve sürekli gollük pas hatalarının ucunda gezindik.

Dorukhan, Boyd ve Quaresma ve hatta Güven bu tarz durumlarda pas opsiyonu olmaya, topu çıkarmaya çok dönmediler, ki dönmeleri sorunu çözer miydi emin değilim. Bu tarz düşük tempoyla kısa paslarla çıkamadığımız maçlarda orta-uzun mesafeli bek ve savunma arkası pas opsiyonları da yaratmamız ve kullanabilmemiz gerekiyor.

beagle dedi ki...

Roco düz yan pas bile veremiyor. Recep ve Bakinin iki katı kazma bir ayak düşünün. Hayretler icindeyim. Bu kazmaları satmak için Alpay Erdogan falan oynatilmiuor umarim

yilmaz dedi ki...

"Ne izledim lan ben az önce" dedirten bi maçtı.

Hidayet dedi ki...

geçen sezon mirin'e bunun için pahalı demiştim . aynı sezon roco ve mirin'in maliyeti ve hüsran . sonra diyorlar ki ,vida iyiymiş ama bir marcelo değilmiş . iyiymiş ama aldığı para fazlaymış.. ya dokunma birader . sen roco , mirin vs gibilerini buluyorsun . 10 yılda bir marcelo belki yakalayacaksın diye vida'ya da salça olma . aldığı parayı ailesiyle çocuğuyla güle güle ezsin . pepe'nin maaşa fazla dedik , takımda ilk 11'e koymayacağımız iki adam elimizde patladı . nasıl , nereye satabileceksin ? beşiktaş'ta bu kafa hiç bitmeyecek . başkan bile pahalı oyuncuları aldık dördüncü olduk diyor . aynı yıl gs transfere ne kadar harcadı bir baksa . o da şampiyon oldu . hata sende olmasın başkan .

nkonrat dedi ki...

Şu Kerem Kalafat’ı gördüğü halde yeni bir sağbek transferi yaptıran hocanın gençlere şans vereceğini falan umut etmeyelim boşuna.

Takımın oynamaya çalıştığı sisteme gelince… Tek eksiğimiz geriden pas yaparak çıkmaktı. Onu da halledince borç harç kurulmuş bir takımla pek çok dünya devini çatlatacağız. Ya da öküze özenen kurbağa misali çat diye çatlayacağız.

YSY dedi ki...

Hatırladığım kadarıyla fikstür sorunsuz başlamak için müsait ama ben yinede tökezlemelerin olacağını düşünüyorum. Avcının verebilecekleri ortada fakat geldiği takımda 9 sene hocalık yaptığını burada da birgün de sihirli değnek ile birşeyleri büsbütün iyileştireceğini ummamak lazım. Zaten stili ve manteliteside biraz zamana dayalı bir hoca. Yine de şu kadroyla eğlence bekliyor sanki bizi :(

Orhan ak mevzusuda daha fazla büyümeden kapatılmalı. Kendisinin durumu görüp hocayı da daha fazla zor durumda bırakmadan istifa edebilir. Onun haricinde ben başkanın çarşı istiyor diye göndereceğini hiç sanmıyorum.

yilmaz dedi ki...

Beagle duymasın, Alpay Çelebi'yi kayseriye kiralamışız :)

Bu maç ölçü olmaz pek. Muhtemelen hiç beklemediğimiz bir ön alan baskısı yedik. Hem Eibar son derece ciddiyetli ve organize bir baskı yaptı hem o havada yerden oynamak çok makul değil hem de bizim takımın geçiş döneminde olmasından mütevellit hiç ışık vermediğimiz bir maç oldu.

Ben hocaya güveniyorum ama eldeki personelin kafasındaki oyuna uyum konusunda sıkıntı çıkaracağı aşikar.

Hidayet dedi ki...

abdullah avcı son dört yılda belki de beşiktaş'ın ön alan baskısı karşısında nasıl afalladığını en iyi test eden teknik direktör . fakat bizim ortasaha oyuncularımızda yaşlanma (atiba) ve formunun dip yapması (oğuzhan) haricinde bir değişiklik olmadı . kalecimizin ayağı da bir öncekine göre daha iyi değil(fabri-karius) . sosa yerine ikame edebileceğimiz oyuncu da (ljajic) oyunun geride kurulumunda bir sosa değil . stoperimiz de (vida) oyun kurulumu açısından marcelo değil . nasıl olacak bu iş peki ?

oğuzhan iyiyken bile rakip kaleye yüzü dönükken iyiydi . en iyi zamanlarında bile ön alanda baskısında siner ,kaybolurdu . kalçasını rakibe dayayıp topu alıp dönebilecek ( m. fernandes tipi ) en az bir oyuncuya ihtiyaç var .

beagle dedi ki...

@yilmaz
Valla duydum neredeyse takimi birakiyordum. Net konuşayım Marcelo donmezse sezon bitti.

Hazirlik maçlarında Qimil, Necip, Medel, Mirin, Roco, Caner ful oynuyor.
Çok bir fayda beklemedigim Umut, Muhayer, Utku da ilk tercih yedekler.

En son olarak bozulmuş takim icinde
Bence en iyiler Erdem, Kerem ve Oguzhan Akgune şans veriliyor.

11de yeri hazır olmasi gereken Alpay ise ful dislandi.

Futbol mantalitemiz ters. Yetenekten/sporcudan zerre anlamayan mallar tarafindan yonetiliyoruz. 2003lü ahmetle 2001li Almos Kaan Müthiş Solbek-Sol acik uyumundalar. U19 a gönderdik. Biz transfer pesindeyiz.

O oynatmadigimiz Almos Kaan 1.80lerde. İçeri giriyor, gol atiyor, top sakliyor, cizgide suruyor.

Bir oyuncunun mevki uyumunun overall yetenekten önemli olduğunu anlamadik.
Caner mesela. Yetenekli hicbirsey. Necip Medel azimli hicbirsey. Güven de bu yolda Burak yokken koy takimlarini bile yenemiyoruz Güvenle. Ileri gideyim Dorukhan da 8de bu şekilde kaybolacak.

Fikodan zaten umutsuzdum, gidişata bakarak Avcidan da umutsuzlasiyorum. Roco nedir ya? Keşke sakatlanmasa herkes izleseydi. Yan pas verirken topu sakatlayacak kazma. O oynuyor, Alpay Kayseriye.

Duydugum kadari ile Kayseri'de bir sürü yabanci savunmaci almış. Bir çıkarları olmazsa hayatta oynatmazlar. Bize topcu mu yetostirecekler?

yilmaz dedi ki...

Hayır top oynasak da gençler kadroya giremese yüreğim yanmayacak. Ben Alpay'ın yerinde olsam "şu takıma giremedim amk" diye futbolu bırakırım.

can dedi ki...

3 yıl sonra İstanbul’dayım ve 2. hafta Göztepe ve bir ihtimal 3. hafta Rize maçlarına gitmek istiyorum. Kimler var blogdan gidecek olan? Passolig bokunu mu almam gerekiyor şimdi?

yilmaz dedi ki...

Fener ile güzel eğlendik de, şimdi gerçeklere geldi sıra.

Bayern de bizim gibi herhangi bir ön eleme vs oynamayacak. Hemen hemen aynı dönemlerde sezonu açtık denebilir. Onlar kendi kalibrelerinin kat kat altında bir takımla oynarken bu kadar dominant olabilirken biz neden olamıyoruz? 6 golü filan geçtim, bi ara Fener resmen kümede kalma maçıymış gibi oynamak zorunda kaldı. Bayernli futbolcular ne kadar fit, ne kadar dinamikti. Sanki Kasım Aralık aylarındaki ŞL maçları gibi. Biz ise noname takımlarla 0-0 berabere kaldığımız yetmezmiş gibi, heyecanlanacak pozisyon bile bulamıyoruz. Bu iş nasıl çözümlenecek bilmiyorum ama, bu kadar geride olmamız acı verici bir durum.

beagle dedi ki...

Konoplyanka gelecek sampiyonnolacaz diye dolasan taraftar gecen yil 21 maç 1 gol, Ukrayna dışında 20 30 macta 1 2 gol atan adam bu. Lan Quaresmanin pembesi iste.

fidddas dedi ki...

3. yil oldu ve yine benzer senaryo ile karsi karsiyayiz... yonetimin zihniyetinde hicbirsey degismemis, olan bitenden hic ders almamislar.

bundan tam 4 sene once mario gomez gelmis ve sosanin bonservisi alinmisti, mevki olarak degil ama yonetim bu dusesi 3 senedir deniyor. ve genelde tutturamiyor. buradan kalan aliskanlikla bugune geliniyor. sifir planlama.

konop transferine hem bu gozle bakiyorlar hem de orhan ak meselesinden olusan infiali idare etmeye calisiyorlar. ergen taraftara kemik atma operasyonu, yoksa avcinin bu tip transferleri kabul etmesi kolay degil.

yeri gelmisken orhan ak meselesi ile burak(takimda olmasindan da birinci kaptan olmasindan da nefret ediyorum) meselesi ayni sey degil bence ve ayni duzlemde degerlendirilmemesi lazim. burak klasik turk profosyonel futbolcusu olarak hem sahada hem disarida beklenenden cok farkli degil hatta bunun bir prototipi. Besiktasta daha once de boyle futbolcular oynadi. Buragin farki gencken bizde oynamasiydi. gosterilen tepkinin goller attikca azalmasi zor da olsa anlasilabilir.
ama orhan akin taraftara silah cekmesi ve malum fotografi bu duzlemde degerlendirilebilecek bisey degil. bana kalirsa taraftarin bu konudaki tavri hakli. ve bunun zamanla azalacagini dusunmuyorum, profosyonel hayat icerisinde degerlendirilebilecek bir kaypaklik ile karsilastirilamaz bu.
atilla gokcenin dedigi gibi orhan ak konusu fikret ormanin takim ile ilgili konsatrasyonunun ne kadar dusuk oldugunun en buyuk gostergesidir. ve gittikce dusen bu konsantrasyon ortaligi silip surme ihtimalimizden bizi bu durumlara getirdi. umarim avci sapkasindan tavsan cikarir ya da yonetim yine duses atar da ben yanilirm.

fidddas dedi ki...

ek;

takimin genc oyuncular ile ilgili politikasinin hocaya dogrudan bagli olmadigini da Alpayin durumundan goruyoruz. Hem senol hoca hem avci hem de yonetim genc oyuncularin %100 eksiksiz hazir olmasini bekliyorlar, gencliklerinden kaynakli olusabilecek hicbir riski kabul etmek istemiyorlar.
Avcinin cv sinde cengiz var ama hem cengiz bir anomali hem de pozisyonu risk alinabilecek bir pozisyon.
Zaten yukaridaki mantalite ve futbol iklimi bu riski sadece kanat forvetlerde alabilir, kalan hicbir pozisyonda bu riski almiyorlar.
zaten benzer riskin alindigi yakin tek ornek ozan kabak, onun disinda son 10 yilda bi isim gelmiyor aklima.

yilmaz dedi ki...

Fikret Orman'ın bugünkü basın toplantısı, tabuta atılan son çividir.

"Benim bu sene son dönemim", "orhan ak pırlanta gibi çocuktur", "transfer yaparız, nedir yani" söylemleri, kulübün "başsız" kaldığının göstergesi. 10 yıl içinde ancak olacak travmaları, geçen sene bir sene içinde yaşayan takımın; hocasını, sistemini, transferlerini filan çoktan halletmiş olması lazımdı. Ama başkan hala "transfer yapabiliriz" diyor. Ağustosun 1'i itibariyle yerel ligden yapılan iki transferden başka hiçbir hareket yok. Transferde adı geçen oyuncuların hepsi en az 4-5 transfer dönemidir ismi anılan oyuncular. Tek oyuncu satılmamış, kiralık gidenlerden tek kuruş alınmamış.

"Transfer yapmak kolay iş"miş. Yap o zaman, ne duruyorsun? Boyd'a 2.4 vereceğine, bonservis bedeli ödemeden, ya da daha cüzi fiyatlara hem sol açık hem sol bek alsaydın o zaman. Ya da İngiltere ikinci ligindeki takımın stoperi için kapıda yatacağına, ümit milli stoperini göndermeseydin Kayseri'ye. Ya da alt yapıya hesap sorsaydın, "ya bir yedek stoper bile veremiyorsunuz şu takıma" diye.

Abdullah Avcı seçiminin de, sportif kritere göre değil, tamamen vakit kazanmaya yönelik bir seçim olduğu da çok net gözüktü.

Saatlerce basın toplantısı yapıyor, hamasi söylemleri çıkarırsan, tek cümle yok manşetlik. Böyle başkanlığı dedem(rahmetli) de yapar. Sonra da kendini Seba'yla bir tut. Oldu canım.

Hidayet dedi ki...

fikret orman konuşamıyor . resmen konuşamıyor . eğer ailesi olsam cidden endişelenirdim . ıkınıyor adam konuşmak için bir türlü uygun kelimelerle akıcı konuşamıyor . ne öznesi belli cümlelerinin ne yüklemi . "mutluyuz ,gülüyoruz ,gülümseyen takım , pozitifiz gibi anlamsız şeyler söylüyor . adam ,futbolcu bardak değil ki dedi . kastettiği şey futbolcu cansız mal ,eşya ,herhangi bir meta değil ,onun da istekleri var , demekti. yani temsil problemi var bu nedir abicim . adam kendini ifade edemiyor . işimiz çok zor .

fikret orman , bırakın büyük bir futbol klübünü, herhangi bir yarışmacı spor klübünü yönetecek motivasyonun çok altında . kafa bambaşka yerlerde ,zihin dağınık . konuşmanın tamamı hamasi nutuk du diyeceğim de nutuk değil bir araya getirilmeye çalışan kelimeler yığını .

Zaitsev dedi ki...

Transfer de yavaş gidiyoruz ama en azından ihtiyaca yönelik iş yapacak adamlar alıyoruz.

Bugün Avcı ben ekip olarak çalışırım o yüzden istifa ediyorum derse transferden daha büyük sorunlarımız ortaya çıkacaktır.

Bir stoper ve sol bek alınırsa iyi olur ama takımın sahada bir bütün olarak hareket edebileceği bir sistem ile oynarsak bu transferlerde çok acil değil.

Konoplayanka'yı eğer oynatabilirsen büyük transfer. Avcı'da bu transferin üstüne atlar. Topu ayağında tutabilen, içe katedebilen bir oyuncu. Ama mesele oynatabilmek.

@ beagle Marcelo önündeki 3lü ile beraber yükseldi. Defansa gelip sürekli top alan 3 adamla oynayan Marcelo ile topla ayağındayken kendi kaderine bırakılmış Vida'yı veya başka bir stoperi oyun kurma konusunda karşılaştırmam. Marcelo olmazsa bittik yaklaşımını ben kabul etmiyorum. Aktif bir orta saha kuramazsak kesin biteriz.

Fikret Orman ile ilgili mevzu son 2 senelik mevzu değil. Daha önce de yazmıştım. Bu adam hep böyleydi ama başarı varken göze batmıyordu. Genel olarak konuşmalarını dinleyin. Geldiğinden beri üstten konuşuyor. Başarıyla gelen bir havalanma yok. Hep havadayız :) Peki hareketleri şimdi niye göze batıyor? 2 senedir başarı yok. Başarı olmayınca altını kazan eski yönetici çok. Sıkıntı da burada başlıyor.

Orman'ı devirmek isteyen çok ama bu yapacak kadar öne çıkmak isteyen yok. Kongre kararı alsın, aday olmasın diye bekliyor herkes.

Ayrıca düzgün bir adayın Orman'ı son seçimde devirebileceği de görüldü. Orman eski üyelerin oy attığı sandıklar haricinde net bir üstünlük ortaya koyamadı.

Mesela GS'de herkes bu kadar konuştuğu zaman maddi durum ne kadar kötü olursa olsun o başkanı kongrede uçururlar. Biz 2 kongre yaptı sonuç yok. Çünkü aday yok.

Bizde mevzu hep aynı. Başkan değişimlerine bakıyorum. Demirören harici son başkanlar hep taraftar eliyle götürüldü. Giden başkanlar tekrar aday olamayacak noktaya getirildiler. Aynı Seba'ya yapılan gibi, aynı Bilgili'ye yapılan gibi bir kısım taraftar yönetimi devirmek için kullanılıyor. Beşiktaş tarihinin en kötü başkanı Demirören ise bundan nasibini almadı 7 sene boyunca.

Orhan Ak mevzusu, paralar nerede mevzusunun devamı olarak büyütülmektedir. Başkanın dediği gibi bundan sonra da başka bir mevzu orta çıkacak.

beagle dedi ki...

@zaitsev 1.85 ve altı stoper ikilisi ile başarılı oldugumuz kaç sezon sayabilirsin?
Rodolfo ve Marcelo gelince 2 sene duran top ortasindan gol yemedik. Sonraki sene 7de saymayı biraktim. Medelle muhteşem tandemler...
Istatistik diyor ki, savunmada fiziğin kötüyse golü yersin. Katılıp katılmamak sana kalmış. Benim yaklasimim sadece oyun kurma değil toplam kapasite. Vida asla bir Marcelo değil. Bin tane Vida muadili bulursun. Serdar Aziz style.

beagle dedi ki...

Transfer stratejimiz gene mukemmel.
Takimin en zayif en çok açık veren, as adami giden bolgeleri:

Solbek
Sol açik
Sol Stoper
As adami 37 yaşına gelen yer DMC.

Transferler:
Sag açık 2 pahali 2 genç milli vardı.
Sagbek: 1 A milli 1 genc milli var. Arti Doruk ihtimali.

Ilkokul çocuğu bundan iyi yonetirdi.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Bu forumda Marcelo üzerinden dönen muhabbetin büyük kısmı oyun kurma üzerinden gidiyor. Benim yorumumda o noktaya ilişkindir.

Pepe-Tosiç zamanı da duran toptan doğru belli gol yediğimizi hatırlamıyorum. Tosiç'in kendi kalesine attıkları hariç diyelim. Duran top savunması genel bir başarıdır. 2 etkili stoper işi kolaylaştırır ama rakibi duran topta 2 stoper ile durduramazsın. Vida'nın yanına kalıplı birini de koyarsan aynı başarı elde edilebilir.

6 attığımız Antalya maçında Atiba 4 kere duran topta adamını kaçırdı. Hepsine de vurdu Antalyalılar. Vida ile Mirin ne yapsın bu durumda?

Veya FB'de GG'nin üzeri otoban olmuşken bizde durum tam tersi.

Bu olayı sadece Medel özeline de indirmemek lazım. Necip var daha ayrıca :)

Hızlı yerden oynayan takıma karşı Roco, uzun takıma karşı Medel ile çıkarsan veya takımı maç içinde bu şekilde güncellersen gol yersin.

Necip ve Medel'den stoper yapılmasının amacı topu ileri taşımaktır. Son 2 senedir topu doğru düzgün ileri götüremediğimiz, sürekli top şişirmek zorunda kaldığımız için stoper mevkisinde DMC kullanılması gibi altın bir fikir ürettik ve bunun cezasını ödedik.
Bunun eldeki stoperlerin zayıflığıyla ilgisi yoktur. Roco ne kadar kötü olursa olsun Necipten iyidir ama Necip stoperde daha fazla oynamıştır.

Zaitsev dedi ki...

Boyd geçen sene Ankaragücünde sol açık oynamış. Kariyerinde de ağırlıklı olarak sol açık olarak tercih edilmiş.

Bana göre Caner sol bek değil sol açık oynamalı. Ancak sol bek sorunumuz Caner'in yeterli olup olmamasından mı kaynaklanıyor yoksa oyun planından mı? Sol bekte de Caner harici bir genç millimiz var.

Adriano geçen sene hep sakattı. Caner bütün sene tek başına bütün kanatta oynadı çünkü Güven sol açık oldu bir anda. Caner gibi savunması zayıf bir adama önünde açık oyuncusu olmadan bütün kanadı bırakırsan oradan pozisyon verirsin. Bunun suçlusu ise Caner olmaz.

Sol-Sağ stoper kavramını kabul etmiyorum. Stoper eksiğimiz var. Stoper açık alanda oyuncunun gelişine göre pozisyon alabildiğine göre bu işin sağı solu olmaz.

GG veya Kerem'e bir sezon güveniliyorsa transfer yapmazsın. GG bir sezon çıkaramaz. Oraya bir adam daha lazımdı alındı.

Ortada ne oynayacağımız ise belli değil. Avcı topu hızlı çevirecek bir kombinasyonun peşinden gidecektir öncelikle. Atiba iyi bir kesici olsa da topla çok oynuyor ve takımın hızını kesebilir. Dorukhan-Ozzy-Ljajic gibi fantastik bir 3lü ile sezona gireceğiz gibi geliyor bana.

beagle dedi ki...

@zaitsev
Duran top savunmasinda toptan tarafa 2 kapı gibi adam koyunca iş çok kolaylasiyor. Gomez-Marcelo mesela. Gomez ilk düşeceği yere marcelo biraz arkasina. Arka direğe falan düşen topun etkisi azaliyor.
Gelelim sag sol stoper. Ben de çok takmam, su anki piyasa dili. Vidanin 2 eksigi var, size/cüsse ve oyun kurma. Ve bir stoper Sivok, Mirin gibi gecirgen, yerini kaybeden, gerileyen stilde olmamali. Bu açıkları kapatan herkese ok. Marceloyu bildigimiz için ilk tercih.
Benim de dedigim gibi 6 transferi gerekli.

Daha önce dedigim gibi Dorukhan ve Güven ile ilgili çok umutlu degilim. Q Medel Mirin Roco Caner oynadiklari her dk takima zarar veriyorlar. Gitmediler. Mümkün değil bunlardan cacık olmasi. O yüzden de pek kimse istemiyor zaten bunlari.

Ridvan bence 2003lu solbek Ahmetin gerisinde. Eldeki tek iyi sol açık da Almos Kaan Kalafat. Ikisini de muhtemelen asla A takimda goremeyecegiz.

Boyd benim için Sag açık. Sol açik solak olmali :)

Dediklerimin ozeti Marcelo veya muadili gelirse çok şey duzelmeye başlar. Yoksa Mirin Medel Necip Roco döner dururuz.

yilmaz dedi ki...

Bana futbolu sevdiren beşiktaş'tı, galiba soğutan da o olacak. Bu kadar kötü nasıl oynanır Allah aşkına?

beagle dedi ki...

Mac sonu 20 dkda Kartalin savunmadan top alabildigini, Burak ve Umuttansa Güvenin oynamasi gerektigini, Alpayin yerine Mirin bastonu oynarsa kevgir oldugumuzu, Caner yerine maskeli Ridvanin bile yeğ oldugunu, Q zararlisinin önüne atilan topa bile kosamadigini, 10 muhayerin vurmasi gereken 2 frikiğe giden Burak Q papazlarinin baraji bile gecemedigini gormezsek futboldan soguruz tabi.
Gecen yilin taktigi Quaresmanin s.k.k ortalari idi, bu sene Q ve Canerin çok s.k.k ortalari taktigi ile oynuyoruz.

32 yaş üzerinde kim varsa sutlamazsan bi halt olmaz. Morukspor.

Ha celimsiz bir italyan Stoper Mirine bir omuz koydu, mirin kapali üst kata kadar gitti. Getirenin beynini...

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ın acilen oğuzhan'dan umudunu kesmesi biran önce gecikmeden mevkisine transfer yapması lazım . yeter artık . bu adamın partneri olduğu herhangi bir ortasaha düzeniyle şampiyonluk hayal.

Emre Toraman dedi ki...

Ljajic ve Dorukhan'in sezon basini kacirmasi hic iyi olmayacak. Dorukhan topsuz, Ljajic toplu oyunlariyla onemli hucum opsiyonlari yaratabiliyorlardi. Burak da form tutmakta gecikirse duran top disinda pozisyon bulabilmemiz cok zor gorunuyor. Surdurulebilir olabilecek 2 hucum cizebiliyorum sadece kafamda:

1. Stoper->Medel(tek pas)->Stoper->Gokhan/Boyd ceza sahasina dribbling

2. Karius/Stoper/Oguzhan'in tembel paslari sonrasi uyuyan rakip savunma arkasina/arasina orta mesafe dikine Caner paslari

yilmaz dedi ki...

Valla bence hiç analiz yapılacak bi durum filan yok. Başkanı yönetimi aylar öncesinden terketmiş takımı. Abdullah Avcı'nın da oynatacağı oyun aşağı yukarı bu. Biz Şenol Güneş'in uyuşuk takımından şikayetçiyken, bir de başımıza Abdullah Avcı'nın uyuşuk takımı çıktı. Hazırlık kampını gol atamadan bitirmek nedir arkadaş? Neye hazırlanıyorsunuz? Yani nasıl geçti şimdi hazırlıklar? Biz lige hazır mı olduk şimdi?

@Hidayet polemiğe girmek istemiyorum ama, Beşiktaş son 15 senedeki en güçlü futbolunu ve bu süreçteki 3 şampiyonluğundan ikisini Oğuzhan'ın "iyi" olduğu dönemde yaşadı. Formsuz olduğunu kabul ediyorum ama, "o varsa şampiyonluk hayal" lafı fazla değil mi?

yilmaz dedi ki...

5 hazırlık maçında 9 gol. 9 golün 7si bir maç 2si bir maçta atılmış. 9 golün sadece 2si as oyuncular tarafından atılmış (1 quaresma, 1 güven) Yani aslında reelde as oyuncularımız 9 maçta 2 gol atmış. o kalan 7 golü atan oyunculardan muhtemelen sadece roco rotasyonda olacak. Diğerleri kiralık gönderilecek. Roco da mevkii itibariyle gol beklenen bir oyuncu değil.

Ağır arabesk bir sezona giriyoruz gibi. Zaten ben bu kadar çok konuşuyorsam vaziyet kötüdür :)

beagle dedi ki...

Burak'in sakatlığı belki de sezonu kurtaracak. Haydi başkan görelim ense tıraşını. Git bize santrafor bul. Burak çöpü uzun süre yok.

planck dedi ki...

Avcının maç sonu açıklamalarını birkaç yıldır takip ederim. İki sene önce lider oldukları ilk zamanlarda söylediği şeyler takımın YILLAR içinde nasıl geliştiği oluyordu. İlk sene defans yapmayı, ikinci sene geçiş oyunu oynamayı, üçüncü sene ise pozisyon oyunu oynamayı öğrenmişlerdi. Ben bu sene hala q7nin olduğu takımdan geçen seneki fener performansından fazlasını beklemiyorum. Maçları izlemiyorum, transfer haberlerine de göz ucuyla bakıyorum. En son lucenin geldiği 2002 yazında takımdan bu kadar kopmuştum sanırım ama sonunun benzemesi olası değil.

Hidayet dedi ki...

@yılmaz

hocam son iki yılı baz alıyor ve oğuzhan'a güvenmek için bir sebep göremiyorum . dört yıl önceki oğuzhan'dan bahsetmiyorum . üstelik özgüvenini de kaybetmiş ki en büyük problemi bu bence . eski videoları izliyorum , geldiği noktaya inanamıyorum . m . demirkol'un güzel bir analizi vardı . selçuk gs'de düşüşe geçtiğinde yapmıştı . büyük takımlar bu kadar uzun süreli performans düşüklüklerine tahammül etmez kardeşim , keser atar diye . ben de öyle düşünüyorum . bu yıl da olası bir "kesiciler (6'lar) " ortasahasına mecbur olmak istemiyorum . istemiyorum derken bunun yaratacağı başarısızlığı istemiyorum . ille de yaşayıp mı görelim .

turgay dedi ki...

Duyumculuk yapalım dedik şürle rusyaya gitti kagawa ispanya yapacak gibi. Kolpacı pazarına konu olabilirim.

Hazırlık sürecini değerlendirirsek,
- bir kere stoperlerimizin pas oyunuyla alakası yok. Bundan mütevellit vida, roco, mirinle vedalaşmak gerekiyordu. Yapmadık
-2 tane sol bek almamız gerektiği ocak ayından belliydi. Yapmadık
-Q7, lens gibi maliyeti yüksek yeni sistemde verimleri düşecek adamlarla devam etmemeliydik. Yapmadık
-Burak gibi kronik hazırlık dönemi kaçıran bir adama güvenip yola çıkmamalıydık. Yapmadık
-ekonomik olarak rezalet durumdayken elimizde bulunan iş yapacak gençleri daha önceden takıma adapte etmeliydik. Hoca halen necipten stoper yaratma sevdasına girmemeliydi. Yapmadılar
-bu kadar çok adele sakatlığı yaşanıyorsa hocanın takımı iyi analiz edemediği, oyunculara yüklemenin doğru yapılmadığını anlıyorum ben. Hoca işini doğru yapmamıştır.
-Fikret Orman senelerdir taraftar ile didişmekten yorulmamış olmalı ki pırlanta çocuk Orhan Ak ile sahnelere geri döndü. Bunu yapmamalıydı.

Şimdi bu kadar çok sorunun olduğu yerde başarı tesadüftür. Bizden de bu tesadüfe inanmamız bekleniyor. Şahsen ben buna inanamam. Yönetim maalesef aldığı hocaya uygun bir takım yaratmadı şu güne kadar. Eksikleri aylar öncesinden belli olan takımın hala aynı eksikleri sezon başlarken sürüyorsa ben orada hocaya çok fazla yüklenemiyorum. Ancak hoca da Allah rızası için necipten Q7den medet ummasın. Yaşadık biz bunları olmuyor işte. Sonuç olarak 1 ay içerisinde 2 stoper bir sol bek bir 6 numara 1 kanat 1 de forvet lazım. Para ve vizyon yokken bu sene bizden ancak vakit kaybı çıkar

Emre Toraman dedi ki...

3 maçı da 90 dakika izledim. Çözülemeyecek sorunlarımız yok bence. Çözüm alternatiflerim:

1. New Career. Tempo: Much Higher, Closing Down: Much More.
2. Liverpool/Dortmund fixtures.
3. Kimyasal.

1.den başladım zaten bu sabah, sonuçları bildiririm.

beagle dedi ki...

Kerem O.Akgun Erdem Kartal kotuler miydi? Transfer paralari olmasa Umut Nayir Orkan Caner Quaresma Mirin 5 dk forma hakediyorlar mı bu gençlerin önünde?
Ahmetle Almos 180 uzerinde 16 18 yaşında iki fişekten kurulu savunmasi, oyunu ileri tasimasi, gol atip, attirmasi olan komple sol kanat dururken Q-Caner özgüvenli kevgirleri ile niye her maçı kaybetmek zorundayiz?

Yeter biri de dürüst olsun, kötüye kötü deyip gondersin. Politikaniza, bu çöpleri alanin beynine s.cayim.

Cihane dedi ki...

yine yonetim becereksizligi ile TD un istedigi takim kuralamayacak, en az iki-uc pozisyon acikta kalacak, bu garanti gibi. Avci nin sinavida burada basliyor. Kafasindaki oyunda israr mi edecek, elindekilere gore oyunu modife mi edecek. Benim Avcinin su ana kadarki kariyerinden aldigim izlenim, pek esnek bir insan olmadigi. 5 haftada 5 puan toplayip, 6 ci macta da bildigi dogrulardan vazgecmiyen bir TD. Senol bu konuda cok esnekti mesela.
tahminim, ilk yarinin ortalarinda buyuk bir kriz bizi bekliyor. Avci basarili bir TD ama yanlis zaman ve yanlis takimda. Umarim en azindan bu sayede yonetimden de kurtuluruz.

yilmaz dedi ki...

@Hidayet, Oğuzhan'ı savunmayı çok isterdim, lakin kendisi -bence kendi elinde olmayan sebeplerden ötürü- takımla bağı koparmış vaziyette. Bahsettiğin son iki sezondaki çöküşün sebebi, takımın onun rolüne ihtiyaç duymayan oyunuydu. Bir de taraftarın tepkisinden aşırı etkilenmesi var. Bence yine toparlayabilir ama taraftarın sabrı var mı emin değilim.

Dediğine özünde katılıyorum, Beşiktaş'ın çok iyi bir iki yönlü ortasahaya ihtiyacı var, ama aylardır bek sorununu görüp çözemeyen yönetim (ben böyle bir sorun gördüklerini bile düşünmüyorum), böyle kritik bir mevkiiye bu saatten sonra oyuncu bulabileceğini sanmıyorum.

Bence Ljajic, Dorukhan, Vida ve Karius haricinde tüm takımın 11'in yenilenmesi gerekiyordu. Bu operasyon da lig biter bitmez başlamalıydı. Ağustos ayının ilk haftası da bitmiş, daha gelen iki transfer var. Giden oyuncu yok. Böyle travmatik bir sezonun ardından, kaldığımız yerden devam ediyoruz. 4 maçta 0 gol de olur, 10 haftada 1 galibiyet de olur.

Howard Finance dedi ki...

Mali İhtiyaçlarınıza Uygun Çok Çeşitli Krediler.

İnternet üzerinden yasal krediler aramak zaman alıcı olabilir ve gereksinimlerinizi karşılayacak doğru krediyi bulmak genellikle zordur. Howard Financial, tüm dünyada çok çeşitli kredi seçenekleri sunar ve sizin için doğru krediyi sağlayabiliriz.

Bireysel krediler, Ödeme günü kredileri, Ev kredileri, Borç konsolidasyon kredileri, Araç finansmanı, Kara listeye alınmış cep telefonu sözleşmeleri, İşletme kredileri mevcut.

Danışmanlardan birinin iletişim kurmasını ve doğru krediyi bulmanıza yardım etmesini istiyorsanız, E-posta: Howardfinancialaid@yahoo.com

Büyük miktarda bir kredi veya daha küçük bir nakit kredi arıyorsanız, her türlü krediyi sunuyoruz. Şimdi bizimle iletişime geçin ve size nasıl yardımcı olabileceğimizi görün. Her türlü kredi için bugün bize ulaşın.

İletişim Postası: Howardfinancialaid@yahoo.com
Whatsapp: 1 (573) 279-4038
Şirket adresi: West ave, hawthorne, ca.

En iyi dileklerimle.

«En Eski ‹Eski   201 – 267 / 267   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara