.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Mart 2019 Perşembe

STSL25 Beşiktaş - Atiker Konyaspor





Tarih: 07 Mart 2019 Pazar 19.00

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Ali Palabıyık

Eksik Oyuncular:  Tolga Zengin, Gökhan Töre, Orkan Çınar(Kadro Dışı)  / Fallou Diagne, Mustapha Yatabare, Jen Jönsson

Cezalı Oyuncular : Dorukhan Toköz / Ferhat Öztorun

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

116 Yorum:

BurkayJK dedi ki...

Açık ve net; Şenol Güneş gidene kadar takımın yenilmesini istiyorum.

Basar dedi ki...

Bakalım bu hafta kime mobbing uygulayacak? Gidiyorsun bari takımın daha fazla canına okuma!

hastati dedi ki...

bugünkü basin toplantısından => Senol Gunes : "Onu bilmiyorum, hersey olabilir, haberim yoktu, siz daha iyi bilirsiniz"
tipik bir öğrenciyi doven ama ailelerin yanında sevimli görünen hoca izlenimi yarattı bende. feci sekilde.

Hidayet dedi ki...

şenol güneş gidince bile bitmeyecek yönetim sorunumuz var . beşiktaş yönetilmiyor . artık iyice ikna oldum ki yerine kim gelirse gelsin fikret orman ve yönetiminin tası tarağı toplayıp gitmeleri gerekiyor . ulan bir insan u21 den a takıma ,hoca'dan yardımcı antrenöre kimsenin parasını ödemez mi , utanın lan utanın . nerede lan paralar ! beşiktaş'ın en büyük düşmanı içerideki sözde beşiktaşlılardır.

Basar dedi ki...

Hocadan Mart'ta, yönetimden Mayıs'ta kurtulmak dileği ile. El ele müthiş bir başarı hikayesi yazacakken takımın/camianın içine ettiniz! Yumurta-tavuksunuz!

beagle dedi ki...

Parasını almadan gitmiyor o kadaaar. Bir de hala kendini matah bir teknik direktör sanıyor.
Başakşehirden 13 puan geridesin, adamlar 11 gol yemiş sen 32. Belliki takimin oyunu kontrol edemiyor.
Git kardeşim birak takimin yakasını, gelecek seneyi de batirma.

Murat dedi ki...

Bu maçta stadımızda teknik direktöre tepkkimizi koyacak taraftar kitlesi olacak mı bunu merak etmekten başka bir heyecanım kalmadı, beşiktaş taraftarı iyidir kötüdür tartışırız her yönüyle ama tepki verme konusunda öncü bir taraftarız, eğer bu da mazi olduysa vah halimize..

yilmaz dedi ki...

Kendi ifadeleri:

*- Yönetim beni istemiyor (dolaylı olarak söyledi ama ortaya çıkan sonuç bu).
*- "İki takım çalıştırmak olmaz" sözümün altında eziliyorum.
*- Oyuncuların paraları ödenmiyorsa, başarı beklemeyin.
*- Taraftar ikinci yarı beni tribüne hiç çağırmadı

Hocam, Allah aşkına, neden o zaman diretiyorsun istifa etmemek için?

kkkam dedi ki...

Mayısta Aziz yıldırıma bile oy veririm o kadar ayar oldum fikoya.Beşiktaş başkanı mısın tff görevlisi mi?

Bu arada çalıştığımız turizm şirketine gelmiş haciz bize değil, onu düzelteyim.

@yılmaz

Hoca toplantıda yönetimde kendisini istemeyenler olduğunu söyledi ama yönetimin kendisini istemediğine dair bir kararının olmadığını hatta Başkan'ın sezon sonuna kadar kendisiyle çalışacağını, yönetimden hocayı istemeyenlerin de istifa etmesi gerektiğini söylediğini hatırlattı. Bunun üstüne söz olur mu dedi. Ilhan hocanın yönetim kararıyla ayrıldığını ama kendisine bir talep gelmediğini kendisinin de yarı yolda bırakmak istemediğini söyledi.

Maaşları ödenmeyen takımın düşüş yaşayacağını söyledi, takımda maaş ödenirken oyuncuların kayırılmaması gerektiğini söyledi.

BJK4EVER dedi ki...

Veeee yine pislik haysiyetsiz antrenorumuz 'koviirmisin agam' 11'iyle karsimizda. Stoperde Necip, onliberoda Medel-Atiba.

Basaksehir orta sahasinda Emre-Irfan Can-Mossoro ile ligi domine ederken biz ic sahada son 5 macta 4 maglubiyet 1 beraberlik almis Konyaspor'a karsi Oguzhan-Ljajic-Kagawa'dan birak 3'unu 2'sini bile birlikte oynatmaya korkuyoruz. Maca Atiba-Medel ile cikiyoruz.

Gerizekali, romantik Besiktas taraftari eseriyle gurur duysun iste.

BJK4EVER dedi ki...

Duygularima resmen tercuman olmus bu entry:


beşiktaş'ın başka bir takımın teknik direktörü tarafından yönetileceği bir başka maç. şu adamı kovamayan yönetimin basiretsizliği de unutulmaz.

necip'i falan geçtim 30 küsür senedir futbolun içinde olan bir adam nasıl olur da medel-atiba orta sahasıyla amatör takıma karşı bile doğru düzgün maç kazanılamayacağını anlayamaz çok merak ediyorum. geçen sene bu yüzden şampiyonluk gitti açın bakın ilk devre puan kaybı yaşanan maçların hepsinde medel-atiba orta sahası var. bir insan nasıl olur da her seferinde aynı saçmalıkları yapar aklım almıyor bir de bu adamı milli takımın başına geçirdiler kendisinden iyi en az 10 tane teknik direktör vardır sırf algıyla, lobiyle kendisini en iyi teknik direktörlerden biriymiş gibi göstererek 3.2 milyon euroluk kontratı kaptı adam.

bu maçta olacaklar o kadar belli ki. maçın başında konyaspor kendi sahasında bekleyecek, beşiktaş'ta geriden oyun kuracak kimse olmadığı için ön bölgedeki tek etkili oyuncu olan adem defansın önünden top almaya çalışacak. topu ileri aktarabilirse ya burak tek başına top almaya çalışıp alamayacak, ya da quaresma 8 konyasporlu arasında tek başına bekleyen burak yılmaz'a orta açmaya çalışıp maçı 30 isabetsiz ortayla bitirecek. bu sırada da orta sahada boş boş koşan medel'in yaratacağı boşluklar sayesinde konyaspor beşiktaş kalesine gelecek. ya muhtemelen necip'in hatasıyla bomboş kalan konyaspor'un forveti golü atacak ya da 3 tane konyaspor şutunu hiçbir şekilde uzaklaştıramayan beşiktaş defansı sayesinde ceza sahasının önündeki konyasporlu golünü yazacak. beşiktaş geriye düşünce şenol güneş önce caner'i oyuna sokup isabetsiz orta sayımızı 2 katına çıkaracak. taraftar delirme noktasına geldiği ve takımın da oyundan düştüğü anda oğuzhan'ı sokup taraftarın önüne atacak ve en son da orta sahadan birini çıkarıp pektemek ya da larin'i sokarak son vuruşunu yapacak.

maç sonu görürüz aşağı yukarı böyle bir senaryo bekliyorum. sivasspor'a yenildiğimiz gibi yenileceğiz muhtemelen. hatta 3-4 farklı yenilgi bile görebiliriz hep aynı şeyi deneyip farklı sonuç alacağını sanan biri tarafından yönetiliyor sonuçta takım. keşke şansa bala da olsa kazansak ama imkansıza yakın görüyorum galibiyeti.

Murat dedi ki...

Yalnız Burak Qımıl'dan epey nefret ediyor ağa, mevcu çıkartsa keşke, Loris denen dallamanın şampiyonlar ligi finali oynamış olması her minik futbolcu için umut ışığı olmalı

Pheaglix dedi ki...

takımın bu halinin en büyük payı teknik yönetimde, biraz daha küçük payı yönetimde ve diğerlerine göre düşük, ama azımsanamayacak bir payı taraftarda. takım ligi dördüncü bitirmesine rağmen tdsine çiçek verenler, takımdaki bariz adam kayırmalara gıkını çıkarmayanlar, aldığı en saçma beraberlikte "x de y deplasmanına gidecek, onları da görürüz" diyenler, takım iki maç arka arkaya kazanınca "takım iyi oynayınca neden yorum yapmıyorsunuz"cular... o taraftar payının tamamı size ait. eserinizle gurur duyun. milli takımda desteklersiniz hocanızı.

Basar dedi ki...

Konyaya karsı evinde Medel-Atiba, kenarda hala quaresma, hala ezbere değişiklikler, 2 maçta gençlerden vazgeçme, mobbing, ego, sezon ortası gitmem yalanı... bitmez (86da bütün sezon yok saydığın kurtarıcı Oğuzhan)

Bütün bunları görüp hiç bir önlem almayan cebinin peşimdeki yönetim.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'a bu kadar skor katkısından uzak iki kanat oyuncusu fazla . adem solda kagawa ortada oyanayacak . burak - kagawa - adem-atiba arasında üçgenlerle bitireceksin oyunu . kaybedecek birşeyin yoksa kagawa-ljajic oturmayacak amk

Basar dedi ki...

Konya’nın penaltısını vermeyen VAR ekibine de yazıklar olsun!

beagle dedi ki...

Yillardir izlemediğim ilk maç. Medel Qimili frikigin basindan döve döve almış o top gol olmuş :)))
Istatistiklere Qimil %87 pas isabeti yazmışlar, 27 orta 1 isabet. Hay sizin yapacaginiz istatistiğe...

Basar dedi ki...

Defol git şenol! Daha nasıl anlatalım?

quaresma da defolsun gitsin, gitmezse ayağı kırılsın!

Sarper dedi ki...

Sanırım mac sonu hoca isliklanmis. Sonunda ama buradan da kendine her takimda oldugu gibi magdur edebiyati yaratip aforizma kasacak.

Seref, haysiyeti edebiyatina devam et hoca sen. Ama haysiyeti olan adam kendini isliklatmaz.

Hidayet dedi ki...

Güneş: "Karius yetenekli ama olmadı. Bugün Tolga Zengin olsa, hemen onu oynatırdım."

peki senin bunu söylemenin kalan 9 maçta karius ve beşiktaş üzerindeki etkisi nasıl olacak ? tolga antremanlara bile çıkmadığına ve dönemeyeceğine göre neden satıyorsun adamı ? karius sıçınca utku'yu oynatamıyorsan tolga demenin mantığı ne ? bitirdin hoca bitirdin beşiktaş'ı . takımı bölen parçalayan oyuncuları ötekileştiren taraftara yem eden sensin . şu açıklamanın kime faydası var ? tolga'ya yok , utku'ya hiç yok , karius'a da zarardan başka birşeyi yok . niye konuşuyorsun ? çünkü tolga'dan dolayı kinlisin , tıpkı burak alınmadı ydiye negredo'ya kinin gibi .

basın toplantısına bakın 80'lerdeki brezilya dizileri gibi . acılar ,acılar,acılar .. entrikalar ..

Zaitsev dedi ki...

* Anladığım kadarıyla kaçtı gitti demesinler diye istifa etmiyor hocamız.
* Hoca belki de çok konuşmadığım için böyle oluyor gibilerinden birşey dedi. Daha da konuşacak demek ki. Beşiktaş için efsane sınıfına girebilecek birisinin kendini taraftar gözünde yok etmesini izliyoruz.

* Maç için söylenecek birşey yok. Ezbere kadro. Ezbere değişiklikler ve ezbere hatalar. Karius'u gömdü, Utku'yu yok saydı. Tolga da kadroda yok. Bu açıklamadan sonra haftaya maça Ersin'le filan çıkmalı.

yilmaz dedi ki...

Karius konusunda hoca haklı. Daha maçın 30. Dakikasında geri paslarda ıslıkladı taraftar adamı. Biz her boku yanlış yaptığımız gibi protestoyu da yanlış yapıyoruz. Dünyanın hiç bir yerinde, taraftar geri pasta kalecisini ıslıklamaz. Kaleci ıslıklamak, kaleciye baskı yapmak işin yapılır. 30 ve üzeri iq sahibi olan herkes bilir ki kendi kalecisine baskı yapıp hataya zorlamanın kaleciye hiç bir faydası / zararı olmaz. Tuttuğunu iddia ettiğin takım maç kaybeder, sen de "gündoğdu, Aldırma kartal" bestelerini söylersin.

Taraftar yargı dağıtmaktan vazgeçmeli. Kafasına bir oyuncu takan stadda alıyor soluğu. Dünyadaki her takım gibi, beşiktaş da gelen taraftan pozitif olmasını bekler. Ota boka ıslık çalarak takıma hiç bir şey vermediğiniz gibi, kendinizi de bizi de rezil ediyorsunuz.

can dedi ki...

@yılmaz
Dünyanın her yerinde kalesine gelen her topta gol yiyen, gol yeme rekorları kıran kaleci ıslıklanır. Zaten doğru dürüst yönetilse takım bu adam hayatta oynatılmazdı.

Zaitsev dedi ki...

Karius potansiyelli bir kaleci olabilir ama net bir huzursuzluğu var. Nereye düştüm ben modunda takılıyor. Maçlarda yüzünden de belli oluyor. Açıkçası önünde pozisyon bilgisi yeterli olmayan devşirme adamlar ve farklı defans 2lileri tercih edilen bir kalecinin mutlu olması da beklenemez.

Hoca da bu durumu kötüleştiriyor. Fabri açıklaması, Tolga açıklaması. Karius daha kötü olsun diye uğraşıyor. Sonra da benim Karius ile sorunum yok diyecek.

Hepsinin üstüne adamda kötü goller yiyor. Islıklanma da bir noktadan sonra kaçınılmaz maalesef. Zaten ligin en çok gol yiyen takımlarından biriyiz. Utku oynasa ne fark edecek?

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Alman kaleci sever biri olarak destekleyesim var ama insan 5 maçta hadi 10 maçta toparlanir. Sonuçta bu oyunu sevip meslek yapiyorsun.
Karius ilginç bir vaka. Kötü dağıldı buradan toplamasi zor. En geç 30 yaşında alt liglere yolcu gibi.

yilmaz dedi ki...

@can demek ki hatalı gol yiyen başka kaleci olmadığı için görmemişim ben. Pardon

Hidayet dedi ki...

beşiktaş taraftarı şenol güneş 'i protesto hakkını kaçırdı . bu vakitten sonra protesto ,sezon sonundaki olası 2 .lik dışındaki kötü sonucu da taraftara yıkar . bence ilk protestoda bu kadar celallenmenin sebebi de bu . tarftar destek vermedi ondan diyecekler sonunda . bırakın kalsın sezon sonuna kadar ,ıslıklamayın protesto etmeyin . şenol hoca'nın dediği gibi , zaten gideceği yer de var ,ortada kalmış falan değil :)

işte dünya böyle sevgili beşiktaş taraftarı ,insanlar böyle . 3,5 yıl omuzlarda taşıdın , dördüncü oldu alkışladın toplu halde ilk protestoda yine eleştirilen sen oldun . artık inandım ki ,geçen yıl şampiyon olsaydık da ancak hastalığın belirtilerini geciktirirdik . bizde ,şenol güneş olayı dahil ,asıl problem yönetimdeymiş . geç farkettik ,konduramadık malesef .ille de protesto edilecekse yönetim edilmeli.

beşiktaş'lı olmayan medya mensuplarının da şenol güneş sahiplenmesi gözlerimi yaşarttı . milli takıma gitmeseydi de emekli olsaydı , yerin dbine geçirirlerdi . fakat serde milli takım ,kamplar,yurtdışı seyahatleri olunca , devletin de desteği olunca , beşiktaş taraftarı hain ilan ediliverdi . onun için diyorum bize imparator ,maestro ,kral ,güneş değil , eleman lazım eleman .

bir de karius hakkında hocanın haklı olması başka oyuncuyu gömmesi başka .haftaya utku ile başlayacaksa bilemem tabi . tolga da dönmeyeceğine göre , hoca da beşiktaşla lig sonuna kadar devam edeveğine göre , hala hedeflerimiz devam ediyor dediğine göre..hangi akılla ilk 11 oyuncusunu gömüyor anlamak zor . neyse ben karius olsam ,haftaya hoca oynatsa ,yakardım hoca'yı . karius iyi bir kaleci olur mu bilmem de kimse türkiye'de 1 yıllık kötü macerasını da çok hatırlamaz yani . almanya ,ingiltere nire türkiye nire !

Basar dedi ki...

Dün gece eşim ile hocanın açıklamalarını dinliyorduk. Eşim benim neye kızdığımı anlamlandıramazken açıklamaları dinleyince bana hak vermeye başladı. Bu adam ne diyor ben hiç anlamadım dedi.

Dün gece hoca bildiğin demogoji yaptı, gariban emekçi muhabire çemkirdi. Taraftarın kendisini istifaya davet etmesine neredeyse cevap bile vermedi (evet aylardır perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Efsane olacakken inadı ve egosu yüzünden tepki görmeye başladı) Hala hata yapmaya devam ediyor ki sinir-stres konusunda zayıf bir insan olduğunu biliyoruz. İlerleyen dönemde daha da fazla hata yapacak. Ayrıca egosu o kadar şişkin ki giderken benle gemi de batsın diyecek ve yönetimi de pespaye yapacak. Bunu kaç zamandır anlayamayan başkan da Beşiktaş'ı yönetemeyeceğini bize göstermiş oldu.

Gelelim twitterdaki zırvalıklara:

Şenol Güneş gelmiş geçmiş en başarılı hocaymış, efsaneymiş... Arkadaş bu efsaneyse Gordon Milne ne oluyor?

Şenol Güneş giderse yine 3. 4. olurmuşuz... Arkadaş geçen seneyi zaten 4. bitirdik, bu yıl da en iyi 3.yüz!

Şenol Güneş'e de Süleyman Seba'ya yapılan gibi ayıp ediliyormuş... Bre densizler bre gafiller, Şenol Güneş kim ki Süleyman Seba ile bir tutuyorsunuz? Biri kulübe cebinde parası yokken başkanlık etmiş adam diğeri ise milyon eurolar ile teknik direktörlük yapmış adam. Maaşlı eleman başarısızsa tabi ki istifaya davet edilir.

Şenol Avrupa'da en başarılı hocaymış. Doğrudur ama o zaman bu sezonki fiyaskoya ne diyeceksin?

Kısaca Şenol Güneş'ten bir mit yaratmaya çalışanlar var, bu mite inanan saflar var. Hoca aldığı oturmuş ve hazır takımı daha yukarıya taşıdı fakat sonra serbest düşüşe geçti.
1) Oyuncuların çoğuna mobbing uyguladı.
2) Bir tane bile genç oyuncuyu kadroya almazken kadroda genç olan oyuncuları da kaybetti (Tolgay, Oğuzhan, Töre, Kerim, Orkan, Karius)
3) Geçiş oyunu- pas opyunu oynayan takımı quaresma oyunu oynayan bir takım haline getirdi.
4) sürekli aynı oyuncuları aynı dakikalarda ezberlenmiş bir şekilde değiştirdi.
5) Ezberlenmiş taktikleri esnetmeyi, değiştirmeyi hiç düşünmedi.
6) Adalet duygusunu yitirdi. Ne oyuncu seçimlerinde ne de oyuncu cezalarında adil değildi. Takımı satan quaresmayı herkesle dalga geçer gibi tekrar tekrar ilk 11'e aldı. Her topun başına geçip oyuna musallat olmasına sesini çıkarmadı (sonunda tokadı yapıştırdı Medel - Allah'ına kurban!)

Liste uzar gider... Burada sayısız defa yazıldı. Bu adamdan bir mit bir fenomen yaratmak beyhude bir çabadır. Giderse Beşiktaş'a hiçbir şey olmaz, koskoca çınar burası. Allah'a şükür federasyon aldı da daha fazla zarar görmeyeceğiz.

Arkadaşlar yönetimin kötü ve aciz olması hocayı iyi yapmaz. Görev bölümleri içerisinde hoca da yönetim de Beşiktaş için artık yetersizdir. Bir dönem harika işler yaptılar fakat arkası gelmedi. Gelmediği gibi çöküşe geçtik!

Bu sebeple dün tribünlerin de bağırdığı gibi:
Şenol istifa!
Yönetim istifa!

SyS dedi ki...

Şenol Güneş Türkiye’deki açık ara en iyi teknik direktördür. 3 büyükler arasındaki en dusuk bütçeyle takımı iki defa şampiyon yapmıştır. Şampiyonlar liginde BJK nin en iyi sezonunun mimarıdır.

Minimum bütçeyle, son dakikada yapılan sezona kamp yapmadan giren transferlerle sampiyon olmak başarı değilse, başarı nedir? Su anda görüyoruz ki taraftarın karşı çıktığı Burak Yılmaz transferi geçen sezon yapılsa BJK rahatça sampiyon olacaktı. Beşiktaş’ın en büyük sorunu çok konuşan düşük futbol bilgisine sahip taraftar kitlesidir.

yilmaz dedi ki...

Dün akşam Ali Ece de şampiyonlar ligi namağlup liderliğinden girdi bol bol.

Ben iki yıllık "görece" başarılı bu avrupa serüveninin ayağımıza daha ne kadar dolanacağını çok merak ediyorum. Beşiktaş daha önce de Avrupa liginde çeyrek final oynadı. ŞL'de de geçtiği yalnızca gurup aşaması (küçümsemek için söylemiyorum, ama gruba bakınca zaten çıkılması elzem bir gruptu, daha iyisini yaptık) AL'de çeyrek finalde Ber Sheva ve Olympiacos'u eleyerek çeyrek finale geldik. Başarıdır, fakat bir daha tekrarlanamayacak birşey değildir. ŞL'de grup aşamasını birinci olarak bitirmek belki tekrarlanamayacak kadar büyük başarıdır, ama en nihayetinde başarılan ikinci tura çıkmaktır. Şenol güneş bu iki sezon haricinde, AL'de iki kez gruplardan çıkmayı başaramamıştır. Birincisi "bence" mazur görülebilir, çünkü üçüncü torbadan "iddialı" denebilecek lokomotiv moskova geldi. Fakat ikincisinin izahı yok.

Beşiktaş'ın, Şenol Güneş döneminde avrupadaki en parlak sezonunu geçirdiği inkar edilemeyecek bir gerçeklik. Fakat Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında 2000 sonrası bir yerininin olduğunu, yakın dönemdeki sonuçlara bakılırsa, benzer sonuçlar gelme ihtimalinin fazla oluşunu, özellikle iç sahada, ŞL'deki en kötü sezonlarında bile belli bir puan barajını hep tutturduğunu (Buradan Mustefa Denizli Hocam'a selamlar), Şenol Güneş dönemi kadrosunun da Beşiktaş'ın "aşağı yukarı" en iyi kadrosu olduğunu unutmamak gerekir. Dolayısıyla, bir sezon ŞL'den çıktık diye iki sezon dördüncülük katlanılması gereken bir diyet değildir.

SyS dedi ki...

tam olarak katlanılması gereken bir diyettir. diyetin büyüğü dolarla yapılandırılmış borcun ödenmesi sebebiyle yönetim tarafından ödenmiştir. cenk satıldı, şampiyonluk, şampiyonlar ligi geliri nereye gitti sanıyorsunuz? neredeyse paranın tamamı borçların ödenmesine gitti, ki buna da karşı olmadığımı belirtmem lazım. ancak sen yönetim olarak bunu yapıyorsan başarısızlıkta da teknik direktörün arkasında durman lazım. bizim yönetimin bence en büyük eleştirilecek tarafı bu, anında aslanların önüne attılar şenol güneş'i. yine de geçen sezon burak alınsa beşiktaş şampiyon olabilirdi. bunu da taraftar korkusundan yönetim yapamadı. fikret orman'ı biraz fazla populist bulduğumu söylemem lazım.

yine de beşiktaş düzlüğe çıkacaksa bunları borçlarını yeterli seviyelere çekerek, önceki başkanın hatalarını düzelterek yapacak. bu yüzden fikret orman'ı da destekliyorum.

sports guy dedi ki...

Senol gunes "aninda aslanlarin onune atildi" oyle mi? O nasil bir "aninda" tanimi cok merak ettim ben?

Basar dedi ki...

@SyS
En iyi teknik direktör mü? Neye göre?
En düşük bütçe mi? Bursa şampiyon olurken bütçesi daha mı iyiydi? Gomez filan bedava mı oynadı? 2. yıl Aboubakar filan 6 milyon değildi.

Hayır, Şenol Güneş sistematikleşmiş bir kadroda Biliç'in yanlış yaptığı işleri düzeltti. Biliç'in iki hatası vardı, Oğuzhan'ı ve Cenk'i oynatmamak. Hoca, biraz raslantısal Veli sakatlanınca yerine Oğuzhan'ı koydu. Ayrıca yedek forvet olarak Pektemek değil Türkiye'nin en iyi yedek golcüsü Cenk'i kullandı. Bu iki doğru + quaresma'nın yedek olarak kullanılması + Gomez faktörü ile ilk şampiyonluk geldi.

İkinci yılki şampiyonluk ise İkinci yarı Babel'in takıma girip ekstrası ve artık pili biten Atiba yerine bir daha hiç denemeyeceği Tolgay-Oğuzhan ikilisinin cuk oturması ile geldi.

3. yıl şampiyonluk ise tamamen Şenol Hoca'ya yazar.
1) Şampiyonluk temelde ilk yarı puan kayıplarından gitti.
2) Ama esasen şampiyonluk gereksiz yere tam kadro ile çıkıp kafasında büyüttüğü fener kupa maçı ve sonrasında takımı gs derbisine hiç hazırlamaması ile gitti. Camia, taraftarından yönetime hocanın arkasında durdu ama kendini toparlayamadı!

Olay bundan ibarettir.

En iyi hoca filan bunlar subjektif yorumlar. Bir dönem iyi olan fakat gün geçtikçe eksiye giden bir performansı var. İnanmıyorsan geldiğinden beri topladığımız puanlara, attığımız, yediğimiz gollere, koşu mesafelerine bakabilirsin. Bunların hepsi geriye gitti. Bu durum ortadayken bulunmaz hint kumaşı gibi hocaya yapışmak nedir allah aşkına?

Bunu podcastlerde sık sık dile getiriyoruz zaten ortadaki durumun 1 numaralı sorumlusu yönetimdir. Şenol Güneş daima listede yönetimden sonra gelir.

Sat-sat politikası zaten sürdürülebilir bir politika değil. Giden adamlar, soyunma odasındaki atmosfer, alacak verecek ilişkisi, hiyerarşi, hoca ile ilişlikleri, taraftar ile ilişkileri kulübe aidiyetleri filan pek çok şey belirleyici olabiliyor.

Porto gibi yarışmacı kalabilen örnekler de var, Monaco gibi yerin dibini görenler de var.

Ama bizdeki durum daha farklı. Beşiktaş kulübü oyuncularına karşı görevlerini yerine getiremiyor. Bu sebeple oyuncuların motivasyonu düşmüş, oyuncular arasındaki ilişkiler bozulmuş, hoca açık açık aidiyet problemlerinden dem vurur hale gelmişken, herhangi 2. bir partinin eleştirilmesi anlamsızlaşıyor.

Şenol Güneş kanaatkar bir insan olarak göz önündeyken bütün topu yönetimin üzerine atabilecek durumu da varken, hem süreci berbat yönetmesi hem de Quaresma ile olan absürt ilişkisi ile kendini mevcut duruma tam ortak ederek belki de efsane olma şansını kaçırdı. Yazık etti.

SyS dedi ki...

bursa'nın başarısını küçümsemiyorum ancak o biraz leicester'ın şampiyonluğuna benziyor. ama 3 büyükler arasında en düşük bütçeye sahip kulüp beşiktaş, fikret orman geldiğinden beri böyle. rakamları isteyen arayıp bulur. ona 3 verdik bune 4 verdikle olmuyor bu işler,son 5 senede fener ve gs'nin yanlış transferlerini yazmaya kalksak yazının okunabilirliği kalmaz. ancak tek sorun bütçenin düşüklüğü değil, takıma katılan adamlar son saniyede katılıyor daha ucuza kapatabilmek için. ne bekliyorsunuz ki kampı kaçıran adamdan? ljajic, abubakar, talisca bunların hiçbirinden ilk 15 hafta doğru düzgün verim alamadık. ilk seneki şampiyonluğun mimarları sosa ve gomez gitti, yerine gelen talisca ve abubakar'da gitti.

şenol güneş sürekli değişen oyuncu profiline göre taktiğini değiştirmek zorunda kaldı. hayatında kafayla gol atmamış adamdan, her an kafa golü atabilecek bir adam yarattı. açın okuyun talisca'nın şenol güneş hakkındaki yorumlarını, bursa'da harikalar yarattı, takımın yarısını fenerbahçe transfer etti. trabzonda harikalar yarattı takımın yarısını gs transfer etti. ne bekliyorsunuz bir teknik direktörden? gelenin daha iyi olacağı garanti mi? ben kendi adıma 10 sene daha şenol güneş ile devam edilmesi taraftarıyım.

tekrar ediyorum yönetimi tek suçladığım konu şenol güneş'in arkasında durmamalarıdır. yoksa beşiktaş'ın borçlarını kapatmaya uğraşması doğru hamledir. 2-3 senelik başarı arkasından gelecek 5-10 senelik başarısızlıktansa, 5 sene daha dişimizi sıkar, sonunda borcu kolayca döndürülebilir bir kulübe dönüşürüz.

EC dedi ki...

36 tane yorum icinde, mac a dair objektif olarak 2 tane yorum var... Yilmaz & SYS ninkiler.. bizim Eksi Besiktas daki TD ve Yonetim Nefreti su an sizi zehirlemis durumda..

Evet Q7 Bok
Evet Karius Konsantre Degil
Evet Necip Sakar
Evet Lens Cop
Evet Senol Gunes TR deki en kotu TD
Evet Fikret Orman cok kotuluk yapti Besiktas a..

2012 yi hatirlatayim, destek olmak icin elimi bende tasin altina koyup Kongre Uyesi olmustum, bir tane de kongreye katilmadim su ana degin.. uzaktan sevdik.. destekledik ve destekleyecegiz..

burada 15-20 kisi karsilikli TD ve Yonetim Nefreti Kusuyorsunuz Karsilikli.. su an yazdiklarinizi Erman Toroglu, Ahmet Cakar, Serkan Korkmaz, Fatih Terim, Abdullah Avci ve Demiroren de soyluyor bilesiniz.. su an saf tuttugunuz nokta orasi!

Yazik..

beagle dedi ki...

@Ec
3 sene önce kötü teknik yönetim başlamıştı. Senin saf tuttuğun noktadakilerle bu çöküşe geldik. Kadromuz ve finansimiz bitti.
Neden? Çünkü hocamiz sagolsun gençleri de oynatmadik kadrodan da adil şekilde yararlanamadik. Tribünden sucsuzlar isliklandi. Hala gormediyseniz asıl size yazık demek kaliyor...
Kötüye giden şeyleri desteklemek takima bir yarar getirmez. BJK taraftarı artık doğru zamanda daha iyiyi talep etmeyi öğrenmeli. Vasatlara mahkum olmamaliyiz.

@Basar
Bir önceki durum değerlendirmen son derece net olmuş. Eline sağlık.

EC dedi ki...

bEagle

@Ec
3 sene önce kötü teknik yönetim başlamıştı...

Gecen sene siyaset, hakemler, medya ve TFF seni surklase etti. Penn State in takimi batmasin diye.

Bu sene de siyasetin tercihi para icin Basakcity.. Bu 4 yilda, transferlerle kulube getirisi en cok olan bu yonetim ve TD. Hata var mi var, bence gecen sene Mayis ayinda, gonderilmesi gerekenleri - ki bir kismi hala klupte - Ocak da yolladik..

Senin saf tuttuğun noktadakilerle bu çöküşe geldik.

Hep istikrar diye aglayan bir takimdik.. istikrarli olunca kotu oldu demekki..

Kadromuz ve finansimiz bitti.
Neden? Çünkü hocamiz sagolsun gençleri de oynatmadik kadrodan da adil şekilde yararlanamadik. Tribünden sucsuzlar isliklandi. Hala gormediyseniz asıl size yazık demek kaliyor...

Hoca ya sunu neden oynatmiyor diye sitem ettik.. her sitem / istek sonrasi gorduk ki, oynatmadigi kisi hazir degilmis..!


Kötüye giden şeyleri desteklemek takima bir yarar getirmez.


Su asamada CL sansin varken, en ezeli rakibini finansal dar bogaza sokma sansin varken, kalkip hoca degistirme mantikli mi..? Bu sene VAR ilk 9 hafta Besiktas lehine tek bir karar vermedi.. dun Twitter da yazdim, Konya ile oyandigimiz ilk macta Umit Ozturk, Babel in ortasini elle kesen Konya li pozisyonunu gormezden geldi, Ljajic e girilen cok sert faule ses cikarmadi, Medel'e penalti uydurdu.. dun aksam da Palabiyik neredeyse.. neredeyse aliyordu puanlari elimizden yine.. ama bazi Vasatlari Begenmeyen BJK taraftari hakem yerine, sahada oyuncusunu, TD sini yuhalamak ile mesguldu.. bunun ustune yukarda yazilmis 36 tane yorumun 30 tanesi TD Yonetim vb olunca bu vasatlik degil.. bence bu dusmanlik Beagle..

BJK taraftarı artık doğru zamanda daha iyiyi talep etmeyi öğrenmeli.

Kesinlikle haklisin.

Vasatlara mahkum olmamaliyiz.

bunda da haklisin ama Vasat diye nitelediklerimizi neye gore ayirdigimiz da onemli..

bu son yazisim bu bloga.. sizlere bol sans...

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Hoca hakli falan degil. Karius'un performansi konusunda hakli olabilir tabii, o tartisilir. Ama ozguvenin olursa olmaz olmadigi iki mevkiiden biri kaleci, digeri santrfor.
Tolga Zengin ve Negredo'da gorduk bunu zaten. Sen bu adam 1. kaleciyken adami moralman bitiriyorsun. Once devre arasindaki Fabri aciklamasi, simdi Tolga Zengin aciklamasi. Konusma iste arkadas. Karius sana sorulmadi, sorulsa bile;
"Evet, Karius'un performansi son haftalarda dusuk, ben de goruyorum. Ama bizde iyi maclari da oldu ve kendini toparlayacaktir, kendisine guveniyorum ve toparlayacagina inaniyorum."
Bu kadar. Cok mu zor yahu? Bu adami Tolgay gibi basin onune atacak kadar kotu buluyorsan da bir zahmet haftaya yedege cekip Utku'yu oynatacak gote de sahip olacaksin. Trabzon'un Onur'u gonderip genc kalecilerini oynattigi gibi. O cesaret yoksa sende susacaksin, su son 9 hafta Karius'un sirtini sivazlayacaksin. Simdi bu aciklamalari gorunce insan Frey'in karakteri hakkinda soylediklerini gayet guzel anliyor.
Mesela boyle bir aciklama Necip hakkinda neden yok? Stoper oynadigi her macta takimi sikip atti. GS macindaki penalti pozisyonlari, Alanya macindaki rezil performansi. Dunku mactaki istatistik 1 ofsayti bozarak gol yedirme, kirmizi kartin sinirinda dolasma ve 90+3'te maci kaybettirecek penaltiyi yaptirma. Hakem vermedi diye Necip o hatayi yapmamis oluyor, sadece sansli oluyoruz.
Necip'i de yerse ya? Mesela Necip cok kotuydu, elimde Marcelo veya Tosic olsa hemen oynatirdim desene mesela? Demez ama.

beagle dedi ki...

Başarmanın yolu dış faktörlere değil kendi degistirebilecegin şeylere odaklanmaktan geçer.

- Bizim hakem sikayetimiz bitmez. Hakliyiz da, en etkisiz lobi, ve en az birlik olan taraftar yapısı ile hakemlere, federasyona baski yapamadigindan bu daha çok zaman böyle gider. Ama Bursa maçını da unutma. Sen FBden GSden sahada iyiysen bu sefer bu faktör sana çalışıyor.
Eşitsek hayatta bize kazandirmazlar.

- Dorukhan, Güven örneklerinde olduğu gibi, gecmişte Töre, Ozzy'de olduğu gibi bu takim taraftarı gençlere toleranslidir, enerjiyi, ruhu sever. Demekki BJK yönetimi ve TDü bunu unutmayacak.
Karşı örnek FB kültürü. Elif Ferdi Barış hatta Salih. Biraz sivrilen genci yiyip bitiriyorlar. Onlara yasli vb hep transfer lazim.

- BJK hoca degistirmedi, hocası hedefi olan Milli Takima büyük maaşla BJKnin üzerine basarak transfer oldu.

- Vida, Dorukhan vb gösterdi ki Şenolun kimin hazir olduğu hakkinda fikri yok. Ancak Qimil hazir ona göre. Yani haklı olduğuna zerre inancimiz yok. Siz nerede haklı gördünüz bilmem. Lens sol kanatta kötü olunca mi hakli, yoksa Ozzy 10da oynayamayinca mi? Bildiğin inadindan BJKyi sabote etti bu bunak. Sinirlenmemek mümkün degilki.

- Son 20 maçın 15inde takimin en iyilerini çıkarmış ve 5-10 dakikada bir sürü oyuncunun yerini değiştirmiştir. Ama 27de 1 isabetle orta yapan oğlu sahadadir.
Adil? İyi TD? Hadi be. Defalarca gördük.

Hakemler,fikstür ağlamayı bırakıp önce "Beşiktaş" gibi oynayan bir takım, oynatan hoca talep edelim. Sonra tabiki dış faktörlere karşı tam destek.

Zaitsev dedi ki...

@ EC
Ligin ilk yarısı 30 puanda kalırsan şampiyon olamazsın. Diğer takımların kabızlığından sana kazara şans gelmesi bu gerçeği değiştirmez.

GS maçında biçtiler bizi ama o maça kadar kaybettiğimiz puanlar kime yazar? CL başarısı övülen takım niye eş zamanlı oynadığı maçlarda batırdı?

10 kişi kalmış İBB'ye, Kayseri'ye pozisyon bulamadan puan verdik. Akhisar, Malatya beraberliklerini, Sivas mağlubiyetini unutmayalım.

** Lyon maçlarından beri çok net olan bir durum var. Orta sahada baskı yapan takımlar bizi dağıtıyor. 2 senedir buna bir çözüm üretebildik mi?

** 4 senedir şu takımda sürekli oynamış 22 yaş altı Talisca harici oyuncu var mı? B36 maçında Fatih'i 45te oyundan alıp Necip'i stopere alıyor. Bunu gören ve vizyonu olan genç oyuncu sana gelir mi?

** Necip'ten, Medel'den, Adriano'dan sağ bek yapıncaya kadar bir tane U21 sağ beki 15 dakika olsa bile oynatılamaz mıydı? GG sakat ama Kayseri kafilesine U21'den sol bek alıyoruz?

** Niye oyuncularımız sürekli mevkileri olmayan pozisyonlarda oynuyor?

** 2 forvetin varken ve maç 0-0 giderken 45-60 arası forvet çıkarıp forvet sokmanın mantığı nedir?

Bunları 1-2 kere yaparsan hatadır, sorun olmaz ama sürekli yapıp 2 şampiyonluğun arkasına saklanamazsın.

*******

Şenol hoca 4 sene önce geldiğinde şartlar belliydi. Beşiktaş takımının içinde bulunduğu maddi durum, gelirsizlik, stad inşaatı ve transfer yasağı gibi kalemler sebebiyle değerini bulan oyuncunun satılacağı belliydi.

Bu durumu kabul edip imza atan bir antrenörün yapacağı ilk şeylerden birisi eksik kaldığı bölgeler için yüzünü altyapıya dönmektir. Her fırsatta gençlere şans vermektir.

Yaptık mı? Yapmadık. Biliç ve Samet Aybaba gençlerle oynayıp afaroz mu edildiler? Bu neyin korkusudur.

sinek savar dedi ki...

@yilmaz @EC @SyS

Boyle aykiri yorumlar yapmayin burda, bok olursunuz camasir susyla temizlerler sizin gibi gerizekali Besiktas taraftarini. Dikkatli olun!

Tecrube ile sabittir!

Bok olmaniz, gerizekali olmaniz, ve camasir suyula temizlenmeniz Heil Hitler yakindir! Bu yaklasimlar hakaret unsuru icermez ama sizin kufursuz yazilariniz icerir ve silinir. Dikkat!

Nasil? guzel sosyoloji di mi? :)

Bu kadar seviyesiz insanlar oldugunuzu 5 yilda anlamamisim o benim hatam. Orda sorun yok.

Su BJK ile GS'yi tam olarak yer degistirin. Tam ama, uefa puani, lig puani, hocasi, yonetimi, milli takim, vs tam olarak yer degistirin bugun konusacaginiz konu (tum turkiye basini dahil) GS 2.ci olmali cunku CL on elemesini gececek tek takim (seri basi ihtimai) GS'dir hoca gitti geldi bunlari konusmamak lazim, Turkiye'nin uzun vadede basarisi icin, ulke puani icin, CL'de 2 takim icin, sik icin pusur icin: VATAN MILLET SAKARYA!

Bu yavsak basinin gazina gelip hedefinden sasan besiktasli salaklara son sozum, burda atip tutacaginiza 1-2 maca gelin, 1-2 forma alin amk! Insanlari gaza getirmekten, burada kendinizi tatmin etmekten baska bir boka da yarayin.

Tekrar sosyolojiye donersek ise, iste de tam bu yuzden bu ulkeden bir bok olmaz, sorsan burdaki herkes kendini egitimli, seviyeli, dunyaya adapte olmus bir birey olarak tanimlar.(ki yurt disinda yasayan ozellikle irkci avrupada yasayanlarda cok) Adalet anlayisindan yoksun bir birey, birey degildir.

Topunuzun amk demicem, sinif farkimiz var cok belli! O yuzden,

Kalin saglicakla,

Camasir susyla temizlenen gerizekali bok Besiktas taraftari.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Bosuna gecen hafta gerizekali Besiktas taraftarina ornek olarak Ali Ece'yi gostermemistim zaten. Senol Gunes'i aklamak icin 40 takla atar bu herif. Surekli namaglup gruptan cikmamizdan bahseder, ama bu sene Avrupa Ligindeki rezillikten bahsettigini gormedim.
Butce demistiniz ya; bir zahmet bakin bakalim Besiktas'in butcesi ne kadar transfermarkt'ta (ki o donem Pepe ve Babel de vardi) ve Genk, Sarpsborg, Malmo'nun butcesi ne kadar.
Utanirsiniz. Ama bahseder mi? Bahsetmez. Gormeden gelir, susar.
Ayrica Besiktas'in performansi konusunda soylenenler dogru. Senol Gunes gelmeden evvel de iyi bir cikis yakalamistik. Bilic doneminde Tottenham, Arsenal, Liverpool'la kafa kafaya oynadik. Bunlar gecen sene CL grubundan cikarken yendigimiz takimlardan daha guclu hatta. Bunlarla CL grubunun manasiz son macinda oynayip yedek takimlarini falan da yenmedik. Tottenham'la iddiali olduklari grup macinda deplasmanda berabere kaldik, ilk yari sahadan sildik. Liverpool'u son derece ciddiye aldiklari Avrupa liginde eledik. Arsenal'la onlar icin hayati onem tasiyan CL on elemesinde tek farkla elendik. Ama nedense Bilic bunlarla hatirlanmiyor (Bilic'i korumak icin soylemiyorum), ama Senol Gunes'in son 2 sene ligdeki rezil hali konusulmuyor, varsa yoksa CL grubu.

Medya'da inanilmaz bir Senol Gunes sevgisi var Besiktas tarafinda, inanilmaz. Boyle birsey gormedim ben.
Simdi de birisi butcemis dusuk falan demis. El insaf. Bize 2. senemizde sampiyonlugu kazandiran Talisca'ya 3 buyukler su anda danaya girer gibi girmeye kalksa almaya gucu yetmez. 20 milyonluk futbolcu adam, ki alamadik da. Kiralik diye bu adam kadronda olmamis olmuyor. Kadrondaydi, yonetim sayesinde 20 milyonluk adami 2 sene de olsa oynattin ve bok gibi oynadigin maclarda attigi ekstra gollerle seni ipten aldi, sampiyon yapti. Adam gitti, takke dustu kel gorundu. Aboubakar (ki kendisini cok begenmem) mesela bizim bonservisini alamadigimiz oyuncu, GS istedi o da alamadi. Ama 1 sene takiminda oynadi bu adam.
Daha Gomez, Pepe, Medel'e falan girmedim. Yuksek profilli, tas gibi oyuncular bunlar. Hele gecen seneki kadromuz ligin acik ara en guclu, en genis kadrosuydu. Su anki halimizle bile ligdeki pozisyonumuz aciklanamaz.

BJK4EVER dedi ki...

Su oyuncu satisi mevzusu da sikti. Duyan da bizim disinda oyuncu satan takim yok zanneder. Atletico Madrid bir ara her sene bir santrfor parlatip satiyordu, ne oldu? Simeone bir anda orta sira takimi haline falan mi getirdi? Bir sekilde takim tutundu. Porto, Benfica, Ajax, PSV, Shakhtar, say say bitmez. Hepsinde oyuncu gidip geliyordu.

Ve bir sekilde istikrar korunuyordu. Istedigi oyuncuyu alacak guce sahip kulup degilsen bu rotasyona hazir olacaksin ve basa cikacaksin. Ki ilk donemki kadroya bakarsak Gomez haric yeri kesinlikle doldurulamadi denecek oyuncu yok bence.

T.Zengin>>>Boyko>>>Fabri>>>Karius ilerleme
Ersan>>>Tosic>>>Vida bence kesinlikle ilerleme
Marcelo>>>Pepe kesinlikle ilerleme
S.Kurtulus>>>Beck>>>G.Gonul kesinlikle ilerleme
Olcay>>>Babel bence ilerleme
Sosa>>>Talisca bence buyuk bir ilerleme

Yerini dolduramadigimiz tek adam Mario Gomez. Onda da hocanin Burak haric hicbir forvete guven saglamamasinin da payi var. Negredo, Love ve Larin super demiyorum, ama verdiklerinin cok daha fazlasini verebilirlerdi.

Hadi bazi mevkilerde degisim yasandi, hani istikrar cok onemli ya. Takimin en degismeyen bolgesi orta saha. Necip, Atiba, Oguzhan, Tolgay 5 senedir bu takimda, Medel de 1.5 sene oldu. Orta sahamizdan memnunmusunuz? Kadro istikrarinin saglandigi orta saha en problemli mevkilerimizden biri degil mi? Hoca'nin zorla, istemeye istemeye formayi verdigi Dorukhan nasil onca isim arasinda en verimli oyuncu olup formayi kapiyor? Hani oyuncular satilmayip istikrar saglandiginda super oluyordu?

Bu sene basindaki kadromuz

Karius
G.Gonul
Pepe
Vida
Adriano/Caner
Atiba/Medel
Oguzhan/Tolgay
Quaresma/Lens
Babel
Ljajic
Negredo/Love/Larin

Oyuncularin neredeyse tamami, Ljajic ve Karius haric en azindan 6 aydir bu takimda. Yani ilk 11'deki oyunculardan sadece 2 tanesi yenilenmis gecen seneye gore. Hani performans o zaman? Babel ve Pepe'yi kattim, cunku bunlar ilk 10-15 mac kadrodaydi ve o donemde bile ligi 3-4. siralarda Basaksehir'in gerisinde goturduk. Ve bu donemde Avrupa Liginden bizim butcemizin 3-4 kat dusugune sahip takimlara elendik. Aciklayin hadi?

Ulan ne guzel dunya be.
Talisca varken> Allah belani versin yonetim, Sosa'nin yerine aldigin adama bak, Sosa'yla hic alakasi yok, pas yapmiyor oyun icerisinde yok, boyle sacma adam olmaz, verin eline cift yonlu bir 10 numara bakin bakalim takim nasil cosuyor!!!!

Talisca gidip Ljajic gelince ve kel gorununce> Allah belani versin yonetim, surekli oyuncu satiyorsun, neden Talisca kalmadi ve 18 milyona bonservisi alinmadi, yonetim istifa!!!

Agir sacmaliyorsunuz, cok feci hemde.

sinek savar dedi ki...

@yilmaz @EC @SyS

yarra yediniz arkasi saglamlar size sardi, polisleri gelir yakinda Heil Hitler! :)

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Soylediklerinde cok haklisin. Hatta eklemeyi yapayim;

- ilk sampiyonlukta bizim Avrupa ligi grubundan erken elenip lige konsantre olmamizin (unutuldu cunku kimse bunu hatirlatmaz, varsa yoksa gecen seneki CL performansi) da buyuk etkisi oldu

- Atiba-Oguzhan-Sosa hocanin dahi fikri falan degildi, tamamen sansimiza Veli ve Tolgay'in sezonu kapatmasi, ki bu sene anliyoruz ki Veli sakatlanmamis olsa butun sezonu Veli-Atiba ile goturup sampiyon falan olamazdik.

Ilk senedeki sampiyonluga lafim yok bu arada. Tas gibi top oynadik, Senol Gunes catir catir dogrulari yapti ve catir catir bir sampiyonluk aldik. Ama kadro kalitesi olarak tek rakibimiz Fenerbahce'ydi, ki o da pahali ve kaliteli bir takim olmasina ragmen tamamen yeni bir takimdi. Bir zaten 30. haftaya kadar sampiyonluk potasinda kalan, Liverpool'la Arsenal'la basa bas oynayabilen takima Gomez+Quaresma+Rhodolfo takviyesini yaparak gelmistik.

- ikinci senede rakipsizlik (tek rakip Basaksehir) ve Talisca+Aboubakar'in kisisel performansini da unutmamak lazim. Ayriyeten son haftalarda Atiba'nin sakatlanip Tolgay-Oguzhan orta sahasina mecbur kalmamis ve egrisine dogrusuna denk gelmesi. Belki Atiba sakatlanmasa ikinci senedeki sampiyonluk da gelmeyecek.

Zaten ucuncu ve dorduncu seneyi konusmaya gerek yok. BJK tarihinin en iyi 2 kadrosundan biriyle ligde dordunculuk ve basiretsiz Aykut Kocaman ve Fatih Terim tarafindan tokatlanma. Dorduncu sene de malum; daha lige 25. haftada havlu atma, ki feda doneminde, Bilic doneminde bile bu olmamisti.
Bu puan ortalasiyla gidersek ligi 60 puanda bitiriyoruz. Bilic'in kovuldugu sezon ligi 69, feda sezonunda 58 puanla bitirmistik. Hani su stoperinde I.Toraman, solbekinde U.Boral ve G.Suzen, forvetinde Almeida'nin, en buyuk yildizimizin Holosko ve Olcay oldugu takim hani.

sinek savar dedi ki...

Vay anam vay! Yonetim guzellemelri carsaf carsaf geliyor!

Camasir suyu ile temizlenen bok, gerizekali besiktas taraftari egitiliyor!

Var ya su adalatesizlige gikiniz cikmiyor ya, simdi gercekten topunuz amk!

arkadasin msj atmadan ben cagirim hadi gel sil @semioticus (shelbyl)

AMk takim konyayi bildigin tekme tokat dovmus burada konusulanlara bak :) Saka gibi ya :) Bu adamlar kendini Besiktasli gibi satabiliyor :) Cok ilginc degil mi? Bence cok ilginc :)

sinek savar dedi ki...

Ha bu arada Atiba'yi itin gotune sokarim ama lafim Atiba'ya degil :))))

@can camasir suyu getir! Arkadaslarin eglenesi var!

sinek savar dedi ki...

Benim yazdiklarim biraz sonra camasir suyu ile temizlenecek

Su mactan sonra bu konusulanlar kasitlidir, hele hele carsaf carsaf yazilanlar kasitlidir!

https://eksiup.com/e405e5b9c237


Dilimde tuy bitti, ve ilginctir inatla benim yazdiklarim siliniyor, ki ben hep ayni seyleri soyluyorum!

ideal 11 dedi ki...

şenol hoca haklı aga.yönetimi çok açık olmasada eleştirdi.

fabri yi satıp niye karius u alıyorsun?

tosiç i niye satıyorsun ?

hoca burak yılmazı istemişti sanırım daha önceden.niye negrodo yu tercih ediyorsun.

hocanın tuttuğu verim aldığı oyuncuyu niye satıyon aga.asıl sorulması gereken soru bu.

el cevap: bonservis kazanmak için.aga bonservis kazanıp maaş yükünü artırdın.oysa bonservis kazanma maaş yükünüde normale çevir.oyuncu satma hocam derler.

sen feeder club mısın sürekli oyuncu satıyorsun.

beşiktaş vasat yönetim nedeniyle şenol güneş ile büyümesini bir üst seviyeye çıkaramadı.bu bi şanstı aslında.

elinde şenol güneş varsa futbol olarak büyümen oldukça kolaylaşıyor.cl gruplarını yenilgisiz tamamlamak aslında büyümenin getirdiği belli bir mesafe idi.

eğer iyi bir yönetim olsa idi şu anki stoperler marcelo tosic ikilisi olurdu.ne pepe yi alıp yıllık 5 milyon avro maaş vermek zorunda kalırdın nede roco ya miloseviçe mitroviçe daha sayısız birçok stopere maaş ve bonservis vermek zorunda kalırdın.

eğer iyi bir yönetim olsa idi 50 tane forvet transferi yapmaz burak yılmazı alıp yoluna devam ederdi aga.iyi hoca bulmuşsan onun isteklerine kulak vereceksin hocam.onu sat bunu sat şunu al bunu al ile olmaz aga.

sinek savar dedi ki...

Bak geldiginden beri 25 stoper tandemi degistirmis bir hocadan bahsediyoruz ha! Ona gore yani, camasir suyunu 5'leyin.

Bu Sezon gidenler gelenler bunlar: (gidenlerden 11 cikiyor amk)

https://eksiup.com/eccbdd925878

Yengenize seri camasir suyu getirin! Gerizekali Bok Besiktas taraftari temizleyecek!

SyS dedi ki...

üç büyüklerde en düşük bütçe beşiktaş'tadır. düşük bütçeyle sürekli şampiyonluk beklemek gerçekçi bir hedef değildir. ayrıca beşiktaş geçen sene hem şampiyonlar liginin hem de süper ligin en yaşlı kadrosuna sahipti. böyle yaşlı bir kadrodan 3 günde bir aynı performansı beklemek gerçekçi değil. şenol güneş bir hızlı bir ağır süpürücü defans istemesine rağmen onu iki ağır defansa mahkum ederseniz, burak'ı istemesine rağmen almazsanız, hem şampiyonluk gelirini, hem şampiyonlar ligi gelirini hem de cenk'in satışından gelen parayı borç ödemeye harcarsanız, takım kötü gittiğinde onu suçlayamazsınız. şenol güneş beşiktaş'ta en son suçlanacak adamdır.

ya da suçlayın, gerçek hayatı football manager oyunu sanmaya devam edin. seneye başka bir td gelir, onu da kısa zamanda kazığa oturtursunuz, ne de olsa muhalif olmak bunu gerektirir.

Zaitsev dedi ki...

@ ideal 11

Ya süreçleri takip etmiyorsun ya da işine gelmiyor.

Öncelikle şu transferleri FM/CM vb. oyunlardaki gibi olmadığını bir kabul edin. Kulübe teklif geliyorsa oyuncunun menajeri zaten anlaşmıştır yeni takımla.

Marcelo'yu sattın çünkü transfer yapacak paran yoktu. Forvetin yoktu. Adam için Lyon teklif getirmişti. Negredo yerine Burak'ı neyle alacaktın? onu almak içinde para lazım değil mi?

Fabri kampta basına açıklamasında ben İngiltere'ye gitmek istiyorum dedi. Zorla mı tutacaksın? O adamdan verim alabilecek misin?

Tosiç çıktı benim yaşım 33 iyi teklif var ben gidiyorum dedi. yıllık 3 milyon eurodan 3 yıllık anlaşma verecek misin?

Niye Burak alınmamış? Hocayı tutan taraftar, yönetimi istemeyen taraftar ise sorun yok. Burak'ı istemeyen taraftar ise niye yönetim almadı? Neyin kafası bu??

Ayağı düzgün stoper arıyorsan al sana Mitroviç. Daha tekniğini zor bulursun o paralara. Oynattı mı Şenol hoca? Geldiği paraya gitti.

Zaitsev dedi ki...

@ SyS

Düşük bütçeli olmak demek zayıf kadroya sahip olmak demek değil. Yönetim Aybaba ve Biliç zamanında iyi yatırımlar yaparak genç bir kadro kurdu. Bu kadroya daha sonra iyi yabancılar ekleyerek şampiyonluk getiren kadro yaratıldı.

Şenol hocanın elindeki kadro 2017-18de ligin en kuvvetli kadrosuydu. Bir tek sağ bek rotasyonu zayıftı. Kimse oyuncu satıldı, hakemler hakkımızı yedi goygoyu yapmasın. Hoca bu kadroyu düzgün yönetemedi.

Büyük takım topu tutar, rakibi baskılar. Süpürücü defansa ihtiyacın varsa önde top tutamıyorsun demektir. Önde top tutmak için transfer lazım. Arkayı süpürmek için değil.

Ayrıca Negredo yerine Love ile orta-gol oynamaya çalışan bir hocamız var.

Zaitsev dedi ki...

@ sinek savar

İşine gelen istatistiği koyarak bir yere varamazsın.

Burada herkesin oynatılmasına karşı çıktığı Q7'nin kötü pası sonrası 1ci golü yedik. Herkesin stoper oynamasına karşı çıktığı Necip'te 2-2 iken 90+3'te penaltı yaptırıyordu. Adam yere atlasa kaçarı yok. Al sana 3-2 mağlubiyet. O zamanda istatistik koyacak mıydın?

Bizim hocamız soruna çözüm olmaz yama yapar. Yamalar da kısa süre idare eder. Sonra işler daha kötü olur.

25 stoper çifti oynamış. Şenol hoca kalsın bu 50 olacak. Bizim sorunumuz, hücuma pasla çıkamamak ve ileride top tutamamak. Bunları çözersen arkada sorunun kalmaz. Bunun çözümü de 2 ön liberodan başlar.

Bu kadar arkayla oynayacağına zayıf rakiplere karşı Atiba'yı, Q7'yi filan kesebilse işin rengi farklı olurdu.
2017-18 Malatya, Akhisar maçları 0-0 bitti. Kayseri ve İBB'yi 10 kişi kalmalarına rağmen yenemedik. Bunları da bir incele istersen.

SyS dedi ki...

@zaitsev

baskılı futbol oynamak isteyen takımın defansında en az bir tane hızlı oyuncu olur ki önde defansı kurup adamları baskı altına alabil. yoksa topu kaptırdığın gibi geniş alanda topla koşan rakibin arkasından bakakalırsın. pepe-vida bu yüzden yanlıştı. kötü oyuncular oldukları için değil. ikisi de yavaş olduğu için.

ayrıca en iyi olduğunu düşündüğün sezonda iyi bir önliberon yoktu. medel çok kısa bir önlibero ve kısa önliberoların sahip olması gereken özelliklerin hiçbirine sahip değil. iyi bir forvetin yoktu, kolayca sakatlanan bir sağbekin vardı ve ligin en yaşlı kadrosuna sahiptin ve üzerine gs rivayı satıp, gayet kaliteli bir kadro kurmuştu. üzerine avrupadan hemen elenerek lige konsantre oldular. ayrıca hakemler de sağolsun hep lehlerine hatalar yaptılar.

sports guy dedi ki...

en iyi olduğunu düşündüğümüz sezonda medeli önlibero oynatarak vermedik yalnız biz şampiyonluğu.

hocanın inatla atiba-tolgay ikilisinden orta saha yaratmaya çalışma inadından verdik. o araya medeli eklemenin bir manası yok. medel'in önlibero olarak maça çıktığı herhalde 10 lig maçı ya var ya yoktur.

zaitsev'in de değindiği o açamadığımız 10 kişilik kayseri maçının kadrosunda bu ikiliyi görüyoruz.

ondan önceki akhisar ve yeni malatya maçlarında rakibi açamazken(iki maç da 0-0 bitti) ne tesadüf yine bu ikili oluşturdu orta sahayı. atiba'yı resmen 8'e iten bir sistemden nasıl bir hücum üretmeyi planladığını o zaman da anlayamamıştım hocanın hala da anlayabilmiş değilim. bana göre geçen sene şampiyonluk orada verildi zaten. Kötü başladığınız ligde bir de devre arasına giderken 3 maçta 6 puan daha bırakırsanız oradan geri dönmeniz için mucize gerekir. bizim için de mucize zaten deplasmanda başakşehir'i yenmek falan. onu da yapamayınca sonuç normal.

geçen sene gerçekten çok rahat şampiyon olunabilirdi. göz göre göre gitti lig, en çok içime oturan sezonlardan biri olarak kalacak aklımda. 03/04,14/15 ve 17/18. Şu üç sezon aklıma geldikçe ağrı giriyor karnıma.

SyS dedi ki...

Ağır defans, doğru düzgün bir önliberon yok,yedek sağ bek yok, mevcuttaki de hem yaşlı hem de sık sakatlanıyor, forvetin yok, Üzerine Avrupa’da cok zorlu maçların üzerine 3 gün sonra ligde maç yap, ligin en yaşlı kadrosu sende olsun, üzerine gs taş gibi kadro kurmuş. nasıl cok rahat sampiyon olunabilecek seneymiş biri anlatsın, gerçekten çok merak ettim.

sports guy dedi ki...

daha az önce anlattım nasıl olunabileceğini aslında ama neyse. o taş gibi kadro kuran gs 75 puanla aldı ligi. aynı puanı görsek ikili averajdan şampiyon oluyorduk. geçen seneki kadronun 75 puan alamayacak bir kadro olduğunu düşünüyorsak çok farklı yerlerden bakıyoruz demektir olaya.

ayrıca sırf o kayseri maçı için leipzig maçına yedek kadroyla çıktığımızı da hatırlatırım, hani 3 günde bir maç yaptık ya geçen sene.

SyS dedi ki...

gerçekten bir takımın teknik direktöründen daha iyi oyuncu seçebileceğine inanıyorsun yani. pazartesi gel işe başla.

sports guy dedi ki...

forvetsizlik yorumunu da anlamıyorum. geçen sene en çok puan kaybettiğimiz dönemde bu kadroda cenk tosun yok muydu?

cenk gittikten sonra ikinci yarının en çok puan toplayan takımı beşiktaş olmadı mı? yani negredo'ya rağmen mi aldık biz 41 puanı ligin ikinci devresinde?

e ilk yarı doğrudüzgün oynamadı bile negredo, cenk gidene kadar 11 çıktığı topu topu 6 lig maçı var. 90 dakika gördüğü 1(bir) maç var.

o zaman cenk'in kötü forvet olmasından dolayı mı gitti şimdi bizim şampiyonluk?

sports guy dedi ki...

@SyS

e bu yoruma göre zaten hiçbir teknik direktörü kadro seçiminden dolayı eleştiremezsin. yarın bir gün bu takıma hangi hoca gelirse gelsin "hocadan iyi mi bileceksiniz?" demek zorunda kalırsın.

film eleştirmen de mümkün değil, eleştirdiğin filmden daha iyisini yapamıyorsan susacaksın.

şarkı eleştiremezsin, beste yapmayı bilmiyorsan senin ne haddine eleştirmek?

çok enteresan kafa yapıları bunlar.

SyS dedi ki...

şampiyonluk ilk yarı kaybedilen puanlardan dolayı gitti. bunlarda ağır defansın, yedek sağbek olmamasının, forvet oyuncularının kötü oynamasının ve şampiyonlar liginde ağır maçlar ardından kaybedilen puanların etkisi vardı. şampiyonlar ligi devreden çıkınca bjk yaşlı, forvetsiz, düzgün bir önliberoya sahip olmamasına rağmen iyi puan topladı. idmanlara izlemeden o haftaki 11 i eleştirmek mantıksız, sen bilemezsin o hafta içi oyuncunun neler yaptığını. belki hasta,belki formsuz,moralsiz. kaldı ki söylediğin değişiklikler de çok fark yaratamadılar oynadıkları zamanlarda. medel geldiğinde kiloluydu, şenol güneş kadroya almadı, sonra kiloları verdi forma girdi, formayı aldı yine de bence yetersiz bir önlibero boyu nedeniyle. atiba iyice yaşlandı. beşiktaş şampiyon olmak istiyorsa önce iyi bir önliberoya sahip olacak.

SyS dedi ki...

Filmi de eleştirirsin, şarkıyı da, hocayı da eleştirirsin taktiği sebebiyle ama oyuncu seçimi için daha fazla bilgi gerekir.

Defansı daha önde niye kurmadın? Sağ bek neden daha fazla bindirme yapmadı. Forvet kanatlara neden açılmadı, bunları eleştir ama sunu niye oynatmadın da bunu oynattın sorusu içinde bir cok bilinmeyeni barındıran bir soru.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ SyS

Hocam ezberden konuşuyorsun. Şampiyonluğun kaçtığı maçlar gol yediğin değil atamadığın maçlar.

Beşiktaş-Akhisar 0-0 Atiba-Tolgay
Malatya-Beşiktaş 0-0 Atiba-Tolgay. Bu maçı bulup izleyin. Kapanan takımlara karşı bu 2linin ne kadar gereksiz olduğunu görürsünüz.
Kayseri-Beşiktaş 1-1 Atiba-Tolgay / Kayseri 49da 10 kişi. Neredeyse pozisyona girmeden geçen bir 2ci yarı.
Sivas -Beşiktaş 2-1. Medel-Atiba. / Maç 1-1 iken 45te Negredo-Cenk değişikliği yapıyoruz. Başka forvetimiz varmış gibi.

Kasımpaşa ve Gençlerbirliği maçları da var. Fener deplasmanı zaten rutin bir sorun.

2ci yarı da İBB-Beşiktaş 1-0. Atiba-Tolgay/ İBB 60da 10 kişi kalıyor ve 10 kişiye doğru belli pozisyon üretemiyoruz.

Bu zayıf ve eksik rakiplere karşı Atiba en az 80 dakika, Tolgayda 60-65 dakika sahada kaldılar. Genelde 2sinden 1i çıktı maçlardan.

sports guy dedi ki...

e yine aynı noktaya dönüyoruz. oyuncu seçimi eleştirisi için daha fazla bilgi gerekiyorsa bir daha hiçbir hocayı oyuncu seçiminden eleştiremeyiz.

mesela bilic neden cenk'i kullanmadı diyemeyiz. belki o zaman cenk'in antrenman performansı pektemek'in gerisindeydi de ondan kullanmadı bilic? hakeza 15/16'da oğuzhan'ı banko 11 oynattığı için şenol hocayı övebiliriz ama 14/15te bilic oynatmadığı için onu eleştiremeyiz. belli ki adamın bir bildiği varmış o dönem. hafta içi full yatmış oğuzhan ondan sadece dört lig maçında 90 dakika oynamış sezon boyu.

bunlar uzar gider. ben atiba tolgay ikilisinin anadolu takımlarına karşı nasıl üretkenlik sıkıntısı çektiğini bir ay boyunca görmüşsem ama hoca bunda inat etmişse, buna cevap "e gel pazartesi işe başla" olmamalı ya komik geliyor bu bana.



Emrah D dedi ki...

bu anlamsız hoca nefreti yüzünden her gün yazdığım şu blogu haftada bir iki okur hale geldim zira okuyunca tansiyonum çıkıyor

beagle dedi ki...

Aradan notlar:
- Pepe ve Vida ağır stoperler mi? Pepe'den çevik ve hizli stoperimiz kaç tane oldu 1? Vida tartışılır da "ağır" ise zaten boyu da kısa oynamasin.

@ Disko
Q'dan nefret edilirken okuyordun. Yazdığın serzeniş hiç adil değil.

Emrah D dedi ki...

Q nefretinin "inşallah beşiktaş yenilir de Q gider" seviyesine geldiğini hatırlamıyorum

Zaitsev dedi ki...

@ SyS

Arada bir mesajı görmemişim. Antrenör oyuncu tercihi sebebiyle eleştirilir.

Yavaş dediğin Vida, Roco'nun bir tık hızlısı Lovren'in arkasını toplayacak kadar hızlı. O da bize yeter.

Uzağa gitmeye gerek yok. İçerideki Genk maçına bakalım. 1-0 geridesin. Rakip hücuma hızlı çıkıyor. Tolgay sakatlanıyor. Orada Dorukhan var, Fatih var ama Şenol hoca o kulübedeki en yavaş adamı tercih ediyor ve oyuna Roco'yu sokuyor ve adam mundar oluyor o gün.
1-0 gerideyken de 45te forvet çıkarıp forvet sokuyor ayrıca. Bunu da sürekli yapıyor.

Daha eleştirel sorular soralım.

Niye mevkilerde inatla devşirme oyuncu oynatıyoruz?

Niye kapanan takımlara karşı yavaş çıkıyoruz?

Niye baskıda defans önü 2liler ortadan kayboluyor ve uzun top atmaya başlıyoruz?

Niye bazı oyunculara gösterilen sabır diğer oyunculara gösterilmiyor?

Necip'in stoperde sürekli yaptığı hatalar ortadayken niye inatla stoper oynuyor? Alpay ne kadar daha kötü oynayabilir ki?

Kayseri maçına 0 sağ bek ve 3 sol bek(Adriano, Caner ve Rıdvan(U21) ile niye gittik? U21den biri alınacaksa niye sağ bek alınmıyor?

Zaitsev dedi ki...

@ diskonnektus erektus

Q7 her zaman tartışıldı ama Şenol hoca çok değerliydi bu sene başına kadar. 2sinin yaptıklarının verdiği zarar farklıdır.

Kovsanız da gitmem diyen Şenol hocamız çoktan gitmiş imzalamış Milli Takım ile. Hala istifa edersem kaçtı derler diyerek takımın başında kalıyor. Basın toplantısında söyledi bunu.

Zaten ilk mağlubiyette taraftar yollayacak onu. Neyi zorluyor? Yönetim neyi bekliyor? Guti ile devam edeceksek artık zamanı. Real'de açıkladı Zidane'ı.

Neymiş yeni yılda çalışılacak antrenör gelecekmiş onunla çalışacakmış. Kendisi gidip Lucescu ile Milli takımda 2 maç idare etseydi o zaman. Adam herkesle kafa yapıyor. En azından Q7 çıkıp car car konuşmuyor.

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nejaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
emruli dedi ki...

Bu kadar akıllı adamın oldugu bir yerde yine tartışmayı ısrarla ve inatla "o mu?, "bu mu?"ya çevirmek bana cok tuhaf geliyor. Tek suclu yönetim mi hoca mi? Daha onceki kısır Olcay mi Q7 mi, Cenk mi Negredo mu tartışmalarından hicbir farkı yok. Şenol Hoca'nin taktiksel, iletisim, idari vb. hataları yonetimin hatalarını ortemez ve biz bu ikisi arasında tercih yapmak zorunda değiliz. Yönetimin tek işini transfere indirgemek tartismayi cok basitlestiriyor.

Hadi önce transferden baslayayim. Bence bir bir incelediğimizde transferlerdeki fiyat/performans/satış yuzdemiz ülke sartlarinda oldukca iyi. Ama planlama rezalet. Gomez, Abou, Negredo ve Love'nin oynadığı bolge haricinde kaç tane ortak özelliğini sayabiliriz? Her sene tüm omurgayı değiştirip başarılı olan kac tane takim var?

Zaitsev belirli aralıklarla maaşların daha önce de odenmedigini hatırlatıyor ama bu kadar üst duzey adamın alindigi ve yuksek maaslarin taahhüt edildigi bir ortamda yonetime basarili diyebilir miyiz?

Gecen sene tekrar edilen FB maçından başlamak ve bugünkü Şenol Güneş vakası da olmak üzere (fikstur, Serkan Recber, yardımcı antrenör, milli takım, medya ile iletisim vb.) krizler iyi yönetildi diyebilir miyiz?

Baskanin aciklamalarinin inandırıcılığı kalmadı. Hoca kafasına göre her hafta açıklamalar yapıyor, yöneticilerin yandaslari her gun yeni bir iddia ortaya atiyor, kadro dışılarin sebebi belli değil, hocayi gonderemiyorsun, yeni sezonu planlayamiyorsun, belki federasyon baskani olurum diye daha once soylediklerini yalanlamak zorunda kaliyorsuno. Hocaya artık en ufak bir sevgim, saygım kalmadı da bu ortamda yönetimi elestirmeyeni iyi niyetli bulmuyorum.

İyi aksamlar

can dedi ki...

@emruli
Aynen imza. Hoca da yönetim de suçlu gelinen noktada. Hatta taraftar da-ama taraftarın etinden budundan ne olacak.

beagle dedi ki...

@disko
Evet de. Beşiktaş yenilsin diyen adam da bir an önce yeniden yapilanma başlasın diye diyor. Takima kininden degil. Hastayken acı ilaç gibi bakiyorum ben buna.

Emrah D dedi ki...

@beagle abi ben takım yenilsin diyenlerde genellikle şenol güneş kininin yeniden yapılanma isteğinden daha baskın olduğunu gözlemliyorum.

doya doya şenol güneş eleştirmek istiyorum ama linç ortamında istemeyerek savunmak zorunda kalıyorum yoksa oyuncu tercihlerini taktiksel katılığını şuyu buyu doya doya tartışmak isterim.

kadro belli, ikinci olmaya çalışılıyor, transferleri zaten hoca (veya yeni hoca kim olacaksa o) değil yönetim yapıyor, yeni hoca şimdi gelip neyi yapılandıracak? Guti olacaksa zaten burada.

Bilmiyorum valla hocaya kal demişler gitmem icap etse kal demezlerdi giderdim kafasında gibi gördüm adamı. Başkan kal dediği halde gidersem olmaz diye düşünüyor. Durumlar kötü, bir şekilde 2. olsak başka bir beklentim yok bu sezondan.

yilmaz dedi ki...

@diskonnektus erektus ben üçüncülüğe fitim. Hatta GS kupayı alırsa üçüncülük ballı kaymak olur. Daha da ileri gideyim, Avrupa'ya doğrudan gideceksek 3 ön elemeli ŞL elemesi yerine AL'ye doğrudan gitmeyi tercih ederim. Maalesef durum bu.

Bazı gerçekler can acıtıyor ama, bizim 1 haziran itibariyle, başkanı, yöneticisi, td'si, sağ beki, sol beki, kalecisi kim belli değil. Takımın özgüveni yerlerde. Oyuncular aylardır maaş alamamışlar. Yönetimin de şimdiden gelecek sezonun transferlerini ayarladığını düşünmek komik kaçıyor haliyle. bu şartlarda temmuzda sezonu açmak gelecek sezonu da kaybetmek anlamına geliyor. Üstelik ön elemelerden ŞL'ye sadece iki takımın gideceğini düşünürsek, kolay kolay yedirmezler o pastayı. Muhtemelen yine Hollanda, Rus, Ukrayna, Portekiz takımları alacak o biletleri. Avrupasız sezon da çekilmez. En iyisi üçüncü olarak AL'ye direkt katılmak. Artık yeni seçilen yönetim de eşek değil ya, usturplu bi kadro kurarsa, yeni sezon yeni umutla başlarız.

Benzer durum Bilic'in ikinci sezonunun sonunda da yaşanmıştı. Şenol Güneş'in ilk sezonu yani. Doğrudan AL gruplarında yer alıp, hiç yıpranmadan (Tolga'nın sporting maçını batırması haricinde), şampiyonluğa yürümüştük.

Ha biz üçüncü olunca GS ikinci olacak onu napcaz dediğinizi duyar gibiyim :) Evet, ama GS'nin bu avrupa puanıyla ilk elemede patlama ihtimali çok yüksek. O konuda içim rahat ;)

beagle dedi ki...

Ben zorlu maçlarda GS deplasman, Basakcity vb 2.likten dusecegimize emin gibiyim. Hiçbir zaman da 2.lik hedefi için gelecek seneyi harcamam. Bir yazda limitli bütçe ile, yeni hoca ile takim kurulamayacagini biliyoruz.

Benim için üst formdaki Kerem ve Oguzhan Akgün'ün A takimda oynamamasi gelecek yil ve milyon Eurolar kaybi demek.

Töre ve Ozzy dururken hiçbir faydası kalmayan Q ile oynamak da inanilmaz.
Dorukhan'in seneye oynayamayacagi pozisyonda israr edilmesi de.

Madem çöktük, kabul edip acilen yeniden yapilanalim. Bu ortamda genç oyuncu kazanmak finansal açıdan tek şansımız.
Bu yüzden önce Şenol, sonra da Filo gitmeli.
Çebi ile yeni bir sezon umuyorum.

ideal 11 dedi ki...

@zaitsev

kulüp kötü yönetiliyor ve bundan dolayı huzur yok.son dönemde kaç oyuncu adeta kulüpten kaçtı.haberiniz var mı?

son olarak karius fifaya başvurmuş alacakları için.

türkiyede yönetici sorunu var aga.yöneticiler bu sorunu örtmek ve suçu başkalarına atmak için medya aracılığı ile oyuncu yada teknik direktörü kötüleme kampanyası yaparlar.

gs da sezon başı gomis gitti.neden?sonra ne oldu?13 milyon avroya cagne alındı.ve üzerine mitroglu.bunlar enteresan olaylar.
beşiktaşta ise oyuncular kulüpten adeta kaçıyorlar aga.kimse bunun farkında değil.tolgay pepe babel ,, kü7 ve adriano son anda kalmışlar.giden gidene aga.kaçan kaçana.

türkiyede hep böyledir.yöneticiler kendilerini suçsuz göstermek için oyuncu ve teknik adamı hedef tahtası alanı yaparlar.

türkiyede oyuncu teknik direktör yönetici manager dörtlüsünden her zaman manager ve yönetici tayfasından şüphe edilmesi lazım.bir yerde arıza varsa yönetici ve managere (futbolcu manageri bu) bakmak lazım.çünkü sorumlulukları yoktur.oyuncu ve teknik direktörü işçi olarak düşün.

olayı karıştıran patronlardır.

şenol güneş her defasında bas bas bağırdı.oyuncuların maaşını ödeyin diye.
genelde kongre dönemleri bu durumlar olur.kesin olarak başkan seçilmeyecek kişiler niye kasadan para çıkartayım diye düşünür.seçilmezsem yeni gelecek başkan enkaz devralsın mantığı vardır.

özetle bu saçma sapan dernekler yasası değişmesi lazım aga.milyon avroların döndüğü bir yerde sıfır sorumluluk var.böyle bir düzen olmaz.merkezi denetim yok.+ başkanların sorumluluğu yok.şu soru sorulabilir.başkanın kağıt üzerinde para kazanmadığı bir yerde niye sorumluluk olsun.bu devirde milyon avroların döndüğü bir olayda hayır işi gönüllülük falan olmaz.amatörde olur.

merkezi denetim olacak hocam.yada kulüpler satılacak.bizde ikiside yok.kulüpler soyuluyor aga.

şenol güneş oyuncu satışları ile cl gelirleri ile milyonlarca avro ekstra para girdisi yarattı.sonuç?maaşlar ödenmiyor.şenol güneş mi suçlu hocam.

Basar dedi ki...

Yönetimin kötü olması Şenol Hoca’yı iyi yapmaz, aynı şekilde hocanın da kötü olması yönetimi iyi yapmaz. İk tarafın da miyadı doldu. Burada her ikisini de elştirdik (ben ta CL’de çıktığımızda ilk taşı atmıştım)

Hocayı eleştirmemizi eleştiren ve tatlı yollu (yazmıyorum, haftada bir kaç kez giriyorum artık, bu son yazım...) mahalle baskısı yapan arkadaşları üzülerek okuyorum. Herkes fikrini son günlerde de duygularını paylaşıyor. Böyle dönemlerde normaldir bu tip yazılar.

Bir sözüm de trollere: arkadaş trollugun de bir adabı var. “Bok, gerizekalılar, salaklar, amk” ayıp oluyor, küfüre gerek yok. Biraz theo’nun eski yazdıklarını inceleyin, hiç küfür yok.

@beagle bence ANÇ aday bile olmayacak, olsaydı hoca kalırdı.

Bu arada twitterda söyle bir yazı dizisine rast geldim, enteresan buldum: https://twitter.com/beeyore/status/1105410301397225472?s=21

yilmaz dedi ki...

Bu iş böyle çözülmeyecek anlaşılan. Blog yönetiminden, son iki sezondaki "idari hata ve fiyaskolar", ve "teknik hata ve fiyaskolar" gibi başlıklı iki post açılsın. Orada bakalım hocayı eleştiren yönetimi savunuyor mu diye.

Hocayı eleştirenler geçen yıl paralar "nispeten" ödenirken de eleştiriyordu. İkinci şampiyonlukta bile çok ciddi oyun zaafları vardı Beşiktaş'ın ve oyuncu kalitesi sayesinde tolere ediliyordu. Talisca'nın, Aboubakar'ın, sonlara doğru Tolgay - Ozzie'nin.

Bir cerrah her ameliyat ettiği hastanın vücudunda alet edevat unutuyorsa, bu birinci derecede doktorun yetersiz olduğunu gösterir. İkinci derecede o doktoru oraya atayan, yaptığı her hataya rağmen görevden almayan sağlık sisteminin. O doktoru oraya atayan yöneticilerin istifa etmesi elzemdir, ama bu doktorun yediği naneyi temizlemez. Ha bu arada, ameliyat masasındaki hastanın da ruhuna Fatiha.

Bence de herşeyin sorumlusu yönetim. Ama yönetim kulübün geleceğini kararttığı, kendi şahsi çıkarları uğruna bazı transferler yaptığı/yapmadığı, futbol okur yazarlığı olan herkesi kulüpten gönderip, ne gerekirse biz yaparız, en iyi biz biliriz dediği için sorumlu. Yedek kulübesinde 2€ ve üzeri maaş alan 4-5 oyuncu olan bir takımın dördüncü olması, sıralamayı boşver, oynadığı oyunun malatya, alanya, abartıyorum rize ve erzurumun da gerisinde olması öncelikle teknik direktörün suçudur. Şenol Güneş'in gitmesini isteyen de, "hoca gitsin biz bu yönetimle 3 yıl üstüste şampiyon oluruk" demiyor. Fakat en azından takımın biraz top oynadığını görmek istiyor.

Geçen yıl ve bu yıl Beşiktaş'ın attığı golleri bir izleyin. İlk yarısında rakibi felç ettiğimiz 3-3'lük Fener maçının gollerini bir izleyin. Organize bir atakla atılmış gol sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Duran top, penaltı, karambol, uzun orta, rakibin kendi kalesine vs vs. Şimdi bu eleştirilmeyecek bir konu mu?

Hidayet dedi ki...

fikret orman şimdi gözünü vida'ya dikmiştir . öyle ya , satacak adam bırakmadı . vida'ya karşı tarafın gerçekte verdiğinin 1,5 katı veriliyor haberleri çıkartılır , meşhur , saf "sat sat amk" 'cu grup sosyal medyadan bombalar, vida peşin satılır , yerine 2 yıl sonra bonservisi ödenmek üzere iki oyuncu kiralanır ,onların da maaşı ödenmez nasılsa . para cebimizde yani . akıllı başkan ,zeki başkan ,tüccar başkan :)

r. sağnak'ın dediğiı gibi fabri'yi peşin sattın bari karius'un maaşını öde . sezon başlarken fabri'nin satılmasını yönetim başarısı olarak gören beşiktaş'lı gazeteciler ,şimdi muslera-karius kıyaslaması ile sözde kaçan şampiyonluğu karius'a yıkıyorlar . niye sattın fabri'yi diyen yok .

şenol güneş gitti abiler . gitti de şenol güneş aradan çekilince yönetimin sıvası biraz daha döküldü . yahu biz negredo'nun ,pepe'nin yüksek maliyetlerinden kurtulmadık mı kalan oyuncuların maaşlarını ödeyemiyoruz diye ? hala oyuncu maaşı ödememek nedir . takımın en pahalı oyuncusu vida herhalde . işte beşiktaş'ta yaşanan mali durum , "her takımda yaşanıyor" türü değil . beşiktaş'ta yönetimin açtığı delik (!) kapanmadan doğrulmaz bu takımın beli. şenol güneş yönetim için bir kalkandı . kalkan gidince yumruk yemeye başladılar . umarım bu populizm yapılmaz ama ,şimdi yeni hoca'yı da o'na göre seçerler . hoca değil , kalkan seçecekler kendilerine .

Hidayet dedi ki...

https://twitter.com/Gokhan_Tore7/status/1105531470947454976

"fatih doğan : parasını da ödüyorsunuz..."

"gökhan töre :9 aydır paramı alamıyorum.."

keşke türkiye'de tff şu işe el atsa da şikayetçi olsa da olmasa da oyuncunun maaşının ödenip ödenmediğini herkes görebilse . bu kamuoyunu yanıltmak olmuyor mu ?

yanlız yönetimi tebrik ediyorum bir konuda . yerli ,yabancı ,genç ,yaşlı ,şöhretli , hoca ,antrenör ayırt etmemiş .kimseye para ödememiş . bravo size . sat amk ,sat sat sat .. !

Zaitsev dedi ki...

@ Başar

Senin paylaştığın tweet gayet mantıklı. Ben bir tık öteye taşıyorum.

**9 Ağustos 2018 Şenol hoca "Ben çalışanımın parasını ödemeden tatile gidersem olmaz. O zaman takım olamıyorsunuz." hoca başkana sallıyor para mevzusunda. Daha önce para konuştuğunu hatırlamıyorum hocanın.
**11 Ağustos 2018 Fikret Orman "Seçime gidiyoruz." Yapılan seçim ve ANÇ yönetim dışı.
**16 Eylül'den sonra sürekli paralar ödenmiyor muhabbetleri. Burada başka bir olay var.
Fikret Orman kendi altının kazıldığı farketti ve fişi çekti. Şenol hoca'yı taraftar baskısından kovamadı. Geçen sene CL başarısı olmasaydı onu da kovardı.
Sonuç == Şenol Güneş Milli takıma.

@ ideal 11

@ Basar'ın dediği gibi yönetimsel sorunlar antrenörü aklamaz. Bu takım ilk yarı alınabilecek puanların yarısı kaybediyorsa bunun suçlusu antrenördür.

Hepsini geçtim. Sahaya çıkıp maç bitsin diye takılan Babel harici oyuncumuz var mıydı ilk yarı?

Tolgay bugüne kadar iyi kaldı. Pepe başarı yoksa niye kalsın? Adam şampiyonluk için geldi. Geçen sene CL başarısı olmasa devre arasına kadarda kalmazdı. Babel'e 3.5-4 milyon avroluk kontratı verseydin kalırdı.

Q7 ne zaman gitmekten bahsetti. Islıklandıktan sonra. Adriano'da bahsedilen kadar alacağı olsa çoktan Brezilya'daydı.

Serdar Aziz 2.3 milyon avro alacağını bıraktı. 2.8 civarına oynuyor. Adamın geçen seneden alacağı var. Geçtim 3-4 ayı.

@ hidayet

Hocam biz farklı bir takım mı takip ediyoruz. Fabri basına kendisi "ben İngiltere'ye gitmek istiyorum" dedi kampta. Şimdi niye bu Fabri meselesi bu kadar sorun oluyor. Premier ligden teklif alan her oyuncu gider. Gitmek isteyen adamı zorla sattık muhabbetlerini bırakalım. Başka örnek verelim. Marcelo iyiydi mesela.

Sürekli yönetime sallayan bir kalkanda ilk defa görüyorum :)

yilmaz dedi ki...

Oooo daha bunun teknik direktör seçimi dönemi var, oyuncu transferi dönemi var. Harbi daha hiçbir şey görmedik. Bu yaz çekilmez yeminle.

Lucescu ile başlayıp, -çok alakalı ya- Jesus'u getiririz. Orada problem çıkar Sergen'e döneriz. Şifo haber bekler. Rıza ben her zaman göreve hazırım der, başka olaya el atar. Ağustos gibi yeni hocamızı buluruz. Kampın yıldızı Quaresma olur. Vida'ya west ham'dan 30m€ teklif gelir (ziyaaaa). Transferin son günü 6.5m€'ya satarız. Atiba ve Adriano ile sözleşme uzatma görüşmeleri 3 ay sürer. Hem biz yerlerine oyuncu almayacağımız için, onlar da başka bir kulüp bulamayacağı için, eylül gibi sözleşme uzatırız.

Off fenalık geldi. Neyseki bu sene forvet aramayacağız. Yani öyle dimi?

Hidayet dedi ki...

@Zaitsev

ben de bu kadar yönetim rezilliğini ısrarla yok saymana şaşırıyorum . yönetim konusu da senin zayıf noktan herhalde :)

şenol güneş'i 2. şampiyon olduğumuz yıldan beri eleştiriyorum . ama eleştirilerim daha çok takımın sınırlarıyla ilgili . kalkan demekle kastettiğim şeyi olur da yabancı bir hoca getirirse yönetim görürüz hepimiz . şenol güneş kariyerinde ,yaşında olan , kamuoyunda belirli bir ağırlığı olan her adam o kadar konuşur . şenol güneş'in can sıkan tavrı sürekli ağzının içinden mırıldanmasıydı . belki açık açık , gönderme yapmadan ,imada bulunmadan konuşsaydı iki yılımız heba olmazdı .

sahi , senin tabirinle bu kadar yönetime sallayan adamı , milli takıma imza atmasına rağmen yönetimin göndermemesine , sonuna kadar savunduğun başkan'la hiçbir problemi olmadığını söylemesine ,başkanın soyunma odasına kadar inip destek vermesine ne demeli ? madem bu kadar salladı sana , seni yem etti taraftarına , kovsana bak hazır firsat ayağına gelmiş, göstersene patron kimmiş . neden çekiniyorlar ? 2 milyon euro'dan mı ? (2 milyon euro utancı ). yoksa şenol güneş kincildir ,kovarsak gurur yapar , sayar döker bütün açıkları diye korku mu var , neden ?

herşeyin bir sebebi varsa , bu kötü durumun sebebi şenol güneş ise ,o'nun orada olmasının sebebi kim ? önceden bu kötü gidişi gördü mü göremedi mi ? önlem aldı mı almadı mı ? gerkenleri yaptı mı yapmadı mı ?

Hidayet dedi ki...

@yilmaz

başarılı olur olmaz bilemem, fakat yönetim sergen'i getirirse ,bil ki takımın içindekiler dışarı çıkmasın(başta ödenmeyen paralar) , kol kırılsın yen içinde kalsın , bir de çok önemli husus ,beşiktaş taraftarınını sergen'e olan sevgisinden istifade edip ,eleştirilerin önüne geçmek için bir nevi yukarıda örnek verdiğim gibi kalkan yapmak için getirir. yani popülizm için . eğer yönetim bu profili tercih ederse ben yönetimin başarıdan umut kestiğini ve işine(!) baktığını düşünürüm .

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ hidayet

Hem Orman hem de Şenol hoca gitmelidirler. 2sinin de başarısızlıkta payları var. Ben sorunlara öncelik veriyorum. Sportif başarısızlıkta öncelik kimin? Başkan mı? Şenol hoca mı?

Bu sene maaşlar ödenmedi. Moraller bozuk. İlk yarı 26 puanda kaldık.
Geçen sene genel algıya göre mali sorun yok. Niye 30 puanda kaldık?

Benim için sahadaki başarısızlığın mimarı hocadır. Parasını alamayan, gitmek isteyen Adriano, Medel gibi adamlar sahada her tarafa koştururken Şenol hocanın paralar ödenmediği için başarısızlık iddiası bana saçma geliyor.

Diğer bir sorunda. Orman gidince kim gelecek? 2 ay kaldı ama ortada net bir rakip yok. Kimse bulaşmak istemiyor şimdilik. Orada bir belirsizlik var.

Öte yandan hocayı değişmek veya yardımcısını görevlendirmek daha hızlı bir çözüm. ilk yarıda 26 puanda kalmak için Şenol Güneş'e ihtiyaç yok.

Zaitsev dedi ki...

@ hidayet

Fikret Orman'la ve yönetimle ilgili sorunlar var. Konuşması, yaklaşımı, mali açıdan büyüyen sorunlar, yönetici ilişkileri, alınan veya alınamayan kararlar..

Benim baktığım yerden finansal yapı hep kötü. Son 5-6 ayda olan bir durum değil. Mali raporlara bakarsan senelerdir temlikler havalarda uçuşuyor. Bunu körükleyen durum var mı? Var. 2017-18 başında alınan gereksiz maaş yükü.

Fikret Orman geldiğinden beri aynı tarz konuşuyor. Üstten konuşan, uçan kaçan bir yapısı var. Başarısızlıkla birlikte göze batan bu durum yeni değil.. Beni sürekli rahatsız eden bir durum.

Risk almak başkanların işi. Tutarsa büyük başkan, tutmazsa kötü başkan olurlar.

Size saçma gelebilir ama 2015-2016da 2 senedir yatan Gomez'e maaş bütçesinin %20'sini vermek büyük risktir. Görüşmeleri Torunoğulları yapmış olabilir ama sorumluluğu alan başkandır.

Orman'da değişti mi? Değişti. Şenol hocayı 2017-18 başında sözleşme uzatması zamanı kovması gerekirdi. Kovamadı. Taraftar tepkisinden korktu. O riski alamadı. Hoca da oradan güç alıyor. Taraftardan korktu diyerek yüklendikçe yükleniyordu ama o güvendiği taraftar bir anda karşısına geçti.

Pheaglix dedi ki...

benim hala anlamadığım olay şu. bu takımın finansal olarak en çökmüş dönemi (borçları döndürebilmek açısından) yd takımdan kaçmadan hemen önceydi. o seneki bugüne kıyasla görece zayıf takımın başındaki vasıfsız carvalhal'den (kişiliğinden bağımsız) daha kötü performans gösteren hoca nasıl oluyor da suçsuz oluyor?

o zaman da parası ödenmeyen takım;

-uefa gruplarından çıkıp daha sonra şampiyon olan atletico'ya elenirken,
-ligdeki play-off zırvası ve sezonun geç başlaması yüzünden ligin ilk yarısında iki üç günde bir maça çıkarken

bile bugünün takımına kıyasla daha iyi futbolla daya iyi sonuçlar alabilmişken, şimdi hangi bahane şenol hoca'yı bulunmaz hint kumaşı yapıyor?

ps: umarım yönetim de şenol hoca da beşiktaş'tan kaldırdıkları paraları yiyecek fırsat bulamazlar.

Hidayet dedi ki...

@ Zaitsev

ben de birkaç hafta önce fikret orman giderse kim gelecek diye düşünüyordum . fakat, ben artık böyle şeyler yüzünden utanmak istemiyorum . sahada futbol adına başarısızlık tabi ki şenol güneş'e ait , fakat hangi şartlarda ;

https://twitter.com/huseyinozkok/status/1105745067782950912

sana fabri yerine karius'u aldım dersen ,teşekkür ederim . bir kıyas imkanı doğar .fakat karius'un parasını ödemezsen( buna maaşı ödenmeyen diğer oyuncular da dahil) bu kıyası yapamam . ben pepe ile marcelo'yu kıyaslamam bile fakat verdiğin sözleri tutmaz ücretini gününde ödemezsen o zaman kıyas yapamaz olurum .

medel ,adriano parasını alamayınca sorun etmeyebilir .fakat kilit yerdeki bir adam takar kafaya biraz, düzen bozulur . şimdi şenol güneş'i sevmiyoruz diye , babel ve pepe'nin konsantrasyonlarının bozulduğunu söylemesine inanmayalım mı ? biz de gördük bu adamlardaki değişimi . geçen yıl ben ligi tamamen şenol güneş'e yazarım . fakat en fazla 1 yıl geciktirirdi bizi bu yönetim kafasıyla . hoca'nın bahane üretmesinden rahatzısan ,hem kendi parasını hem oyuncuların parasını öde ki ,zamanı geldiğinde hesap sor.

şenol güneşle ilgili benim kafamda şüphe yoktu(gitmesi gerektiği yönünde) , fakat artık fikret orman hakkında da kafamda şüphe yok . beşiktaş'ın içinin boşaltıldığını düşünüyorum . mali dengesizlik değil benim kastettiğim .

malesef diğer iki klübe kıyasla beşiktaş sahipsiz bir camia . bunu her geçen gün daha iyi görüyorum . onun için beşiktaş'ın "kene "lerinin gözüyle beşiktaş anadolu takımlarının bir tık ötesi . ikbal devşiriyorlar beşiktaş'tan , kazandıkları en ufak başarıyı da ulufe niyetine dağıtıyorlar ve gönüllü kulluk bekliyorlar taraftardan.

hırsızlık yapmayacak , taraftarına yalan söylemeyecek ve beşiktaş için faydalı olacak futbol aklı olan insanları klubun bünyesinde değerlendirecek vasat bir adam yeterli beşiktaş için .

sinek savar dedi ki...

@zaitsev

Abi evet haklisin, baska seyleri gundeme getirmekten yazdiklarimin icini dolduramiyorum. Ama isime geldiginde istatistik verip kacmiyorum. bunu gene malesef simdilik park ediyorum ama donecegim buna. Simdi baska seyleri dile getirmeye devam...

Herkes elestirilebilir, Senol Gunes, Fikret Orman, Divan kurulu baskani, tribundeki taraftar bile elestirilebilir ama hicbir ama hic bir sekilde nefret kusularak hakaret edilemez.

Bu hakaretlere karsi cikanlar, biz buranin eskisiyiz ya bizim dedigimiz ya da trollsun moduna gecemez.

Laz, hamsi kafali, FT gibi degil, vs dersen sen Besiktas takimi hocasina; ben onun yanlisini elestirmeyi kenara birakir sana haddini bildiririm.

Yazdigim her girdide bunlari ornek verdim ama inatla benim girdilerim silindi. Dikkat edin, kendi fikirlerine karsi olan herkesi TROLL olmakla sucluyorlar, tanidik geliyor mu yaklasim?

Bak bunun ornegi burada var. @james sneijder bir sey yazmis ben de onun yazidigina cevap vermisim, aldigim cevap TROLLLLLLLLL

https://eksiup.com/2f995a17f434

https://eksiup.com/ff59c9836816

Inanilir gibi degil, yani buranin eskisi ile farkli goruste isen fikrini beyan etme sansin yok! Once dizlerinin ustune cokup secdeye yatacak ve onlarin seni onamasini bekleyeceksin!

ve seviyesiz cevaplar, hakaretler falanlar filanlar.

Bir baska ARMUT'un Besiktas taraftarina gerizekali dedigi girdiden alinti yaptim, onu bile sildiler! Sen burda gelmis bana istatistik veriyorsun isine gelince diyorsun. Benim derdim baska!

Burada, Besiktas ozelinde yazilan bir yerde adam acik acik Besiktaslilara gerizekali diyor, Besiktasin hocasina Laz, hamsi kafali, pislik, haysiyetsiz diyor (Bakin bu terimler sadece ve sadece GS taraftarinin kullandigi terimlerdir, yarin bir gun birisi burda zimbali derse anlarsiniz ne demek istedigimi).

Burada Besiktas ozelinde insanlarin fikirlerini paylastigi bir yerde, adam gelmis lagim faresi diyor (@can), bir digeri camasir suyuyla temizlendi(@yilmaz) diyor. Bu seviyesizlik inanilir gibi degil ve super zeka shelby hic piaysada yok, halbuki tek mesajda damlayip camasir suyu dokuyordu "trolleri" temizlemek icin.

Ben bunlara tepki gosterirken sen bana hakli olarak verdigin istatiklerin ici bos diyorsun, inan haklisin altini doldurmadan yazip gonderdigim bir girdi idi o.

(Burda hocanin amkoymustunuz oynatmiyor diye)
Dens Boyko nerde?
Mitrovic nerde?
Kerim Frie, Gokhan Inler, Babel, Pedro Franco, Eslem, Fatih,
Orkan Cinar (HOCA GENC OYUNCU SEVMIYOR BIZI Q7'ye MAHKUM EDIYOR!!!!) Lan adam basin toplantisinda "algi" problemi var bunun, kiralik gittigi her yerden kovuluyor bu yuzden dedi ya! Orkani biz cagirmadik ADS geri gonderdi! Bilmeden de konusmakta ustasiniz! Ama burdaki super zekalar, hakaret hakkina sahip arkadaslar daha iyi biliyor her gununu bu adamla geciren kisiden.

Negredo nerde? Aras nerde? Ya onu bunu birakin Tolgay nerde ya?

Bunlarin hepsine hoca mobbing uyguluyordu, bunlarin hepsi allah gibi futbolcuydu ama hic biri ama hic biri gittikleri yerde dikis tutturamadi, bize sadece bok atanlarin izi kaldi!

@semioticus (shelbyl) camasir suyu getir bok atan boklarin izlerini temizlicez!

Elestireceksen adam gibi elestir. Yazacaksan adam gibi yaz. Suratima soylemeye gotun yemecegi seyi burada bana soyleme! Yeter artik ya, surda adam gibi analiz okuyorduk, bak en basa dondum ilk attigim mesajda da bunu demistim. Vallahi yeter billahi yeter ya!

met1903 nerde? Hido neden ft-cengiz guzellemesi yaparken birden besiktasa dondu? 4EVER pesinizdeyim tum polislerinizle gelin amk Heil Hitler

SyS dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Yonetim elbette sucsuz degil. Ama oran ve yonetimin hatalari konusunda ben baya ayri dusunuyorum.
Ben hata dagilimi yapmak zorunda kalsam;

50 hoca
20 yonetim
20 taraftar
10 diger faktorler

diye siralarim.

Yonetimin bence hatalari;

- hocayi zamaninda kovmamasi
- Besiktas'in hakkini koruyamamasi ve 'dis guclere' karsi yumusak davranmasi, ki fikstur hakkinda soyledikleri ve derbi maci pazartesiye kondugunda sesimizi o yuzden cikaramamamiz en guzel ornek
- ciddi bir sekilde kibirli bir tavir takinmalari (ilk baslardi hic boyle degildi F.Orman)
- sportif direktor ve futbol yonetimi yapilanmasi konusundaki plansizlik
- kur dalgalanmasina karsi onlem alinmamasi

Yonetimin surekli elestirildigi konularda ben cok hatali olduklarini dusunmuyorum. Mesela oyuncu satislari hep soyleniyor, ama tek tek bakildiginda o gunun sartlarinda hicbir oyuncu satisi mantiksiz degildi. Sosa'dan tut Tosic'e kadar. Ciddi hatalar yapilmis olsa tepki gosterildi, ama hicbir giden oyuncuda tepki gosterilmedi. Hangi oyuncu satisi icin ayaga kalkti taraftar? Aksine cogunda yonetim dibine kadar ovuldu. Simdi Tosic'in satilmasini hata olarak gosterenler 33 yasinda taraftarin gozunde vasati asamsmis Tosic 3.5 milyona satildiginda inanamisti, yonetimi ayakta alkislamisti. Yorumlar duruyordur, gidip okuyun. Gercekleri gorursunuz. Hangisi icin yanlis transfer veya ucuza gitti diyebilirsin ki? Oyuncularin bir kismi zaten gitmek istiyordu (Sosa, Gomez, Fabri), bir kismi icin ederinin cok ustunde para odendi (Ersan, Marcelo, Tosic, Cenk). FFP anlasmasi varken ne bekliyordunuz ki?


Oyuncularin yeri doldurulmadigina katilmiyorum. Gomez haric kagit uzerinde hep daha iyisi geldi. Ismail gitti Adriano geldi. Fabri yerine Karius geldi. Sosa gitti Talisca geldi. Beck gitti G.Gonul geldi. Marcelo gitti Pepe geldi. Tosic gitti Vida geldi. Hangisi icin gelen kagit uzerinde gidenden kotu diyebilirsin? Gomez haric diyemezsin. Birde belki Talisca-Ljajic. Ha, ayni oyuncu tiplemesi alinmadi diye elestiri yapacaksan ben de derim ki senin hocan transfer karismiyor, isim vermem diyor, isim verdiginde de onlar anca Burak Yilmaz, Yusuf Erdogan, Volkan Sen oluyor. Ne olacakti baska?

Odenmeyen maaslar konusunda haklisiniz. Ama bu sahadaki rezilligi ortmuyor, ki ben sahada bir isteksizlik sezmiyorum. Babel'de bu vardi, gitti. Pepe gitti. Sahadaki hangi oyuncumuz icin elinden geleni yapmiyor diyebilirsin?

Karius haberlerine inanmiyorum ben. Maas odemeleri ciddi bir konu ve FIFA'nin net talimatlari var. Bonservisini eline alan cok oldu, bosuna kulupler kagit pesinde kosmuyor o kadar. Ha, belki bazi oyuncular bizden iyi para aldigi icin ve gitmek istemedigi icin susuyor olabilir.
Ama mesela G.Tore haberleri cikti. 9 ay deniyor. Bu demek ki yazdan beri para alamadi. Emin olan yazdan beri para alamayan, kadro disi kalmis, antrenoruyle asla yildizi barismayacak, sezon sonu kontrati bitecek olan hicbir oyuncu durmazdi. Catir catir bonservisini devre arasinda eline alip giderdi. Ama gitmek isteyen Love, Adriano bile bonservisini eline alamadi. Hani paralar odenmiyordu?
Ki medyanin bu konuda guvenirligi Serdar Aziz'de ortaya cikti iste. GS'de maaslarla ilgili gecen sene devre arasindan beri hic haber yapilmiyordu, hatta M.Cengiz yonetimi ovuluyordu. Bir anladik ki S.Aziz'in 2.3 milyon euro parasi varmis iceride. Ayrilma durumu olmasaydi kimse bilmeyecekti belki de. Ve siz bu medyanin haberlerine inaniyorsunuz?

Maas butcesi artti deniyor da, bence cok cok buyuk sikinti yok bu konuda. Basari geldikce, hedefler buyudukce maas butcesi artacak, dogal. Sampiyon olmus ve CL'ye gidecek takim feda donemi kadrosunda kalamaz, kalmamali. Maas konusunda ucuk kacik durumlar yok. Pepe, Vida ve Negredo fazla oldu. Ama Pepe'yi Marcelo'nun satisi karsiladi. Negredo Gomez'in yerini doldurdu maas olarak. Vida ise cok degerli bir asset ve bir firsat transferi oldugu icin ekstra maas karsiliginda geldi. Ki 6 milyona satsan bile 2 senelik maasi cikiyor, ki bu cok da zor degil.

sinek savar dedi ki...

Hocanin milli takima gitme konusunda yaptigi basin toplantisinda aslinda her seyi soyledi!

- YD'nin istifa edecegini bilmiyordum. Kendi de istifa etmeyi dusunmuyordu. FIFA zorladi! (BOMBA 1)
- Imzalanmis bir sey yok, soz verdim haziran icin. (BOMBA 2)
- Mart konusu yoktu, sonradan "seferberlik" dediler, eger gitmezsem futbolcu gibi ceza alirdim, hayir deme sansim yok, bunu konustuk, boyle bir durum var, seferberlik gibi, yanlis buluyorum ama durum bu, dedigimin altinda ezildim (BOMBA 3)

TFF Baskan vekili Nihat Ozdemir:
- YD Senol Gunes ile gizli gorustu (valla ben aralikta biliyordum hic de gizli degildi, orda bi suyu bulandirma var) (Neden kimse sormadi "Aga FIFA zorlamasaydi, YD istifa etmeseydi Mart ayinda napacaktiniz diye")
- Besiktasin durumu degisince aciklariz demistik, acikladik (Besiktasin hangi durumu degisti de 11 mac kala acikladiniz?)

Hayir yazilani okuma kabiliyetiniz yok (Bu tecrube ile sabittir), dinlediginizi de mi anlamiyorsunuz? Bu kadar mi Turkce yoksunusunuz?

ideal 11 dedi ki...

bjk4ever

''kur dalgalanmasina karsi onlem alinmamasi''

kur dalgalanması mı?ne dalgası hocam.cl geliri euro şeklinde gelmedi mi?oyuncu satışlarından kasaya euro girmedi mi?

kurdan en az etkilenen kulüp hatta hiç etkilenmemen lazım.türkiyede kulüpler soyuluyor aga.bu çok açık.

ideal 11 dedi ki...

bjk4ever

''ama tek tek bakildiginda o gunun sartlarinda hicbir oyuncu satisi mantiksiz degildi''

oyuncu satıyorsun iyi güzel.kasayı dolduruyon iyi güzel.

o zaman niye pepeyi vidayı alıyon aga.5+4 milyon avro maaş.

pepeyi vidayı alacaksan niye marcelo tosiçi satıyon.böyle saçmalık olur mu hocam.

mantık olarak kendini benfica gördün bir an.o zaman satılan oyuncuların yerlerine genç ve düşük maaşlı oyuncu alacaksın aga.

ya satmayacan yada satıp düşük maaşlı genç oyuncu alacaksın.üçünçü bir seçenek yok.

yok diyorum ama bizde var.kulüplerin soyulması vakıası.üçüncü seçenek bu.marcelo tosiçi sat.sonra vidayı pepeyi al.yok ya.amacın ne abi senin.

tutmuş oyuncuyu niye satıyorsun?el cevap

para kazanmak için

ee ozaman niye pepe ve vidayı alıyorsun?

cevap? cevap yok abi.

sinek savar dedi ki...

> Maas butcesi artti deniyor da, bence cok cok buyuk sikinti yok bu konuda. Basari geldikce, hedefler buyudukce maas butcesi artacak, dogal. Sampiyon olmus ve CL'ye gidecek takim feda donemi kadrosunda kalamaz, kalmamali. Maas konusunda ucuk kacik durumlar yok. Pepe, Vida ve Negredo fazla oldu. Ama Pepe'yi Marcelo'nun satisi karsiladi. Negredo Gomez'in yerini doldurdu maas olarak. Vida ise cok degerli bir asset ve bir firsat transferi oldugu icin ekstra maas karsiliginda geldi. Ki 6 milyona satsan bile 2 senelik maasi cikiyor, ki bu cok da zor degil.


Su paragraftaki ucuz marketing'i bir tek ben mi goruyorum ya :)))) abi matematiksel olarak, mantik(true/false) olarak o kadar sacma ki yani yorum yapamiyorum :)

Kac paraya yapiyorsun bunlari? :))) o kadar komik ki daha baska bir sey yazamiyorum :)


@semioticus (shelbyl) camasir suyu getir, ben gene yorum yaptim :)

@sports guy adamina msj atasana gelsin ortalik kirlendi gene :)

ideal 11 dedi ki...

Ben hata dagilimi yapmak zorunda kalsam;

99 yönetim
1 şenol güneş
0 taraftar
0 diger faktorler

diye siralarim.

iyi yönetilen bir kulüpte ekonomik düzelme olur.ekonomik düzelme var mı? yok

oyuncular kulüpten adeta kaçmaz.şu anda kaçan kaçana değil mi durum?evet

iyi yönetilen bir kulüpte teknik direktör huzurlu ve güvenli olur.şenol güneşin basın toplantılarını izleyin .hocanın psikolojisini bitirmişler

sezon başında hoca ne dedi?bana oyuncu transfer etmeyin kardeşim.oyuncuların maaşlarını ödeyin yeter.çünkü bunu tecrübe etmiş zamanında.
yönetim naptı?hem oyuncu transfer edip kadroyu gereksiz yere şişirdi.hemde maaşları vermedi.

şenol güneş isyan halinde ama konuşmuyor henüz.konuşursam birileri altında kalır manasına gelen ifadeleri var.

kulüplerde manager ilişkileri oldukça sıkıntılı.her kulüp için geçerli.
özetle dernekler yasasının değişmesi gerekiyor.

şenol güneş e başarısız diyebilmek için önce maaşların yatırılması sonra verim aldığı oyuncuları kulübün elde tutması gerekiyor.
sen maaş verme sonra hocanın verim aldığı oyuncuları sat.sonra hoca sorumlu.yok ya.

wenger arsenalde niye yıllarca kaldı sanıyorsun.oyuncu satıyordu patronlar aga.kar elde ediyordu.sahibi olduğu için kar elde ettiler.bizde noldu?dernekler yasası ile yönetildiği için oyuncu satışları cl gelirleri ile kulüp kar mı etti?yok.
şenol güneş suçlu öylemi. şenol güneş sayesinde 2 cl geliri bilmem kaç oyuncu satışı.sonuç?şenol güneş suçlu ,başarısız,maaşlar ödenmiyor,

aynı olayı yakın geçmişte gs yaşadı.
yeni stad.kombine geliri.yeni sponsorlar,cl geliri,şampiyonluklar.sonuç?borçlar attı kulüp soyuldu.

onunçün bjk4ever kardeşim şenol güneş suçlu derken 10 kez daha fazla düşün.türkiyede yönetici sorunu var aga.dernekler yasası değişmiyor.sorumluluk yok.

ideal 11 dedi ki...

bu arada şenol güneş aynı güzelliği bursaspor için yapmıştı.

bakambu
ozan tufan
şener
volkanşen

kulüp 20 milyon avroluk satışlar yaptı.sonuç?kulüp borç içinde.şenol güneş üretiyor.1 olanı 8 yapıyor.sonra o 8 buharlaşıyor aga.yönticiler eliyle.

o 8 birileri arasında paylaşılıyor.(yönetici manager diyebiliriz).taraftar ise safiyane şekilde ozan tufan ı 8 milyon avroya sattık kulüp iyi kar elde etti diye düşünüyor.işin aslı öyle değil tabi.kulüplerin sahibi olmadığı için kulübe giren parayı kulüpte bırakırlar mı sanıyorsun.bırakmıyorlar.gazianteo eskişehir yıllarca oyuncu sattı.sonuç?malum.

onunçün o suçlu dağılımını yaparken 10 kez düşünmen lazım bro

sinek savar dedi ki...

@ideal 11

Yok aga orda taraftarin da sucu var amk %0 olmaz en az %10. Macta futbolcu isliklamak nedir ya. Burda gereksizleri okuyup gaza geliyorlar, sonra ben tribunde kavga ediyorum amk.

sezon başında hoca ne dedi?bana oyuncu transfer etmeyin kardeşim.oyuncuların maaşlarını ödeyin yeter.çünkü bunu tecrübe etmiş zamanında.
yönetim naptı?hem oyuncu transfer edip kadroyu gereksiz yere şişirdi.hemde maaşları vermedi.


gecen sene ne dedi peki? Kadroda siskinlik var dedi :) 1.5 sene once uyardi mi? Uyardi... Daha gecen basin toplantisinda "ben kadroda siskinlik var derken sayisal sandiniz siz (basina)" dedi mi dedi... Turkce bilmedikleri icin kacirdi tabi bizimkiler :)

sinek savar dedi ki...

Bunu net yazim, eger Senol Gunes'i anlamiyorsaniz cidden ama cidden Turkce dersi alin. Eger yok anliyor ama GS basini gazina gelip bu adam nediyor yaaaa diyorsaniz, Umir Ozat Adana'da sizde bi kebap yemeye gidin bence!

@zaitsev gelicem abi bana cevap olarak yazdiklarina, kusur bakma burda yonetici gecinenlerin yapamadigi ortam toplama ile mesgulum biraz, unutmadim seni!

Ortam toplama dediysem atarli giderli cvplar yaziyorum amk. Turkish Styla!

sinek savar dedi ki...

@yilmaz

Bu iş böyle çözülmeyecek anlaşılan. Blog yönetiminden, son iki sezondaki "idari hata ve fiyaskolar", ve "teknik hata ve fiyaskolar" gibi başlıklı iki post açılsın. Orada bakalım hocayı eleştiren yönetimi savunuyor mu diye.

Olay hocayi ya da yonetimi elestirmek degil ki?!?!?!? Hakaret etmek, elestiri adi altinda sacma sapan seyler soylemek.

Camasir suyu much?

Blog yonetimi diye bir sey olsaydi, boyle sikin tassagina denk yorumlar yapamazdin!

O degil de blog yonetimi nerde ya? :)

sinek savar dedi ki...

@zaitsev

Abi o penalti 90+3'te degildi bizim attigimiz gol 90+3te idi ona gore.. Hani olayi dramatize edicen ya, ha iste etme girme o toplara beceremiyorsun...

25 stoper çifti oynamış. Şenol hoca kalsın bu 50 olacak. Bunu aciklar misin lutfen. Yani bunu demendeki temel faktorler, seni bunu dusunmeye iten seyler nedir? Bu lafin arkasi nedir baba onu de bana. Dramatize etme! 90+3 talan oldu, bu nedir peki onu acikla!

Atiba'yi kesince ne oldu gorduk oguzhansiz! Ozzy'de yedik islikla taraftar olarak cok sukur.

Bak sana senin gibi dusunen super zekanin bir lafini soyleyim.

"Lafim Atibaya degil ama"

"Bizim hocamız soruna çözüm olmaz yama yapar. Yamalar da kısa süre idare eder. Sonra işler daha kötü olur. "

Yamalarina ornek verebilir misin? Yani bu yama, bu kesin cozum diyebilecegin seyler nelerdir? Neye gore onun kesin cozum olmadigina ama yama olduguna kanaat getirdin?

Sinek Savar

Basar dedi ki...

Şu sorular doğru sorular
https://twitter.com/kasar_yaza/status/1105939913692848128?s=21

Şu da tek cümlede analiz:
https://twitter.com/hasanyildirimpf/status/1105991606950420480?s=21

Beşiktaş hem yönetsel hem de teknik anlamda sürekli geri gitti. O öyle oldu bu yüzden böyle oldu, suçun % şu kadarı onda digeri bunda degil. Hem yönetim hem de hoca üste koyamadı, sürekli erozyon yaşadılar! İki tarafın da efsane olma şansı vardı, bozuk para gibi harcadılar.

Bunu göremeyenin analizi taca çıkar arkadaşlar. Yukarıdaki yazı dizisinin benzeri hoca için de yapılır.

sinek savar dedi ki...

@BJK4EVER

Sosa'dan tut Tosic'e kadar.
Sosa'dan Tosic'e kadar olan satislarin hepsini yazar misin lutfen? Hagisine taraftar OK dedi hangisine karsi cikti yaninda belirtirsen iyi olur.
Kendi savini da desteklemis olursun boylece!

ciddi bir sekilde kibirli bir tavir takinmalari (ilk baslardi hic boyle degildi F.Orman)
Karar ver yonetimimi elestiriyorsun yoksa Fikret Ormani mi? Yonetim ile Fikret Orman'in farkli oldugunu biliyosun di mi?
Tam olarak neyi elestiriyorsun? Gotu kurtarma postumu bu yoksa?

sportif direktor ve futbol yonetimi yapilanmasi konusundaki plansizlik

Burada nasil bir plansizlik var? Aciklar misin lutfen. Yonetim burada nasil bir yol izledi, sana gore bu yol neden hataliydi?

kur dalgalanmasina karsi onlem alinmamasi
Hedging bir opsiyondu ama havayolu degilki bu sirket bunu dusunsun...
bence @can @yilmaz @semioticus (shelbyl) temizlerdi ortaligi... hedging besiktas styla! Camasir suyu var mi samasir suyu!

eee anlat @BJK4EVER daha daha neler?

Oyuncularin yeri doldurulmadigina katilmiyorum. Gomez haric kagit uzerinde hep daha iyisi geldi
kagit uzerinde yazinca yirtiyon di mi? :))) Let's go baby :))

Simdi Tosic'in satilmasini hata olarak gosterenler 33 yasinda taraftarin gozunde vasati asamsmis
1. Kimse Tosic'in satilmasini istemedi
2. Genclerbirliginin sol bekini, bas bas bagirmasina ragmen sol stoper almayan yonetime inat, sol stopere eviren Senol Gunes, satilmasina karsi cikti, karsi cikmasini gec adami stoper diye satilabilecek seviyeye getirdi mi?
3. sen hala bir Tosic ariyor musun? Senol Gunes bunu daha ilk gun soyledi mi? Yapamiyorsaniz ben bunu yaptim dedi mi? Bu yaptigi adam tuttu mu?

Sahadaki hangi oyuncumuz icin elinden geleni yapmiyor diyebilirsin?
Parasini almayan, Q7, Adriano, Karius, Medel, Babel daha sayim mi? Iscinin maasini odeyeceksin aga, bunun lami cimi yok!

Maas odemeleri ciddi bir konu ve FIFA'nin net talimatlari var.
Medel niye oynamadi 3-5 mac? Adriano niye oynamadi 3-5 mac? Babel niye yan cizdi? (gerci gordu ebesinin amini ama...)

Aga hayirdir, gerizakali besiktas taraftari dememissin, pislik, haysiyetsiz, laz senol Gunes dememissin, neden bu kadar yumusak bir girdi? Neden anarya yaptin?

Cok net soruyorum sana kac para aliyorsun bunlari yazmak icin? Cunku ciddi zaman harciyorsun burada, hakkini veriyorlardir umarim!



@semioticus (shelbyl) gel baba dok camsir suyunu temizle buralari... Ortalik cok kirlendi @can ve @yilmaz yardim eder hic bilemedin @sports guy yardim eder yahu :)))

BJK4EVER dedi ki...

@ideal11

Kardesim defalarca aciklandi, ama bir daha aciklayim. Bu takim her sene CL'ye mi gidecek? Oyle bir dunya var mi?

Tek tek kur dalgalanmasini yazayim sana.
Yonetim 2012 yilinda geldi, Sampiyonlar Ligine 2 defa katildik (16/17 ve 17/18).
Buyur sana kurlar:

30/6/2012: 2.86850
30/6/2014: 2.89415
31/12/2016: 3.70871
31/12/2017: 4.53095
30/06/2018: 5.33477
31/12/2018: 6.01880

Farki goruyor musun?
CL gelirlerini aldigin seneler bile simdikinden 20% dusuk kur. Aldigin 40 milyonun 8'i cop demek bu.

Besiktas'in mali tabloblarina bakinca:

Gelirler

TV gelirleri (sabit USD uzerinden, sictin)
Lig performans geliri (TL uzerinden, sictin)
Sponsor gelirleri (yabanci)
Oyuncu satislari (yabanci)
Avrupa kupasi primleri (yabanci)
Bilet satisi (TL uzerinden, sictin)
Merchandising (Avrupa satislari kucuk kisimdir, cogu TL, sictin)


Gelir tablosunda oyuncu satisi, sponsorlar (bir kismidir) ve Avrupa geliri haric (ki sadece CL burada fark yaratir Avrupa ligi yaratmaz) tamami sabit kur veya TL, yani kur dalgalanmasinda sictin. Ki burada olasi CL geliri haric buyuk kismi yayin geliri ve TFF'den gelen primlerdir, bunlarin tamami TL. Giderlere bakalim:

Borclarin finans giderleri; yabanci kur, sictin
Oyuncu maaslari (giderlerin buyuk kismi); yabanci kur, sictin
Diger personel giderleri; cogu yerli oldugu icin TL muhtemelen
Ivir vizir; muhtemelen TL

Giderlerinin buyuk kismini olusturan finans ve oyuncu maaslari yabanci kur uzerinden odeniyor. Stat konusunda emin degilim, muteahhit Turk mu yabanci mi bilmiyorum, yapan firmalar Turk mu yabanci mi bilmiyorum. Malzemelerin bir kismini mesela ANC karsilamistir (TL uzerindendir muhtemelen), ama mesela catiyi galiba Almanlar yapmisti. O konuda birsey diyemem.

Bu kadar belirgin bir FX riski olan sirket ve Turkiye gibi kotuye giden, riski yuksek bir ekonomik ortamda calisan bir sirketin buna onlem almamasi skandal. Sadece bizim icin degil, tum kulupler icin gecerli bu.

Ekonomik anlamda rezil yonetiliyoruz.

Bak, sizde oyle bir hava var ki, sanki ekonomik olarak darbogazdan ciktik, oyuncu satislari falan kasaya ekstra para olarak giriyor, bolluk var falan.
Hayir, oyle degil kardesim. Acin bakin mali tablolara; CL geliri ve oyuncu satisi varken bile gelir/gider tablomuz ya ufak bir zarar ya ufak bir karla kapatiliyordu. Yani o gelirlerle anca cekip ceviriyorsun kulubu. 40 milyon euro'luk CL geliri gelmeyince ve sampiyonluk primi olmayinca siciyorsun iste. Seni 25 milyonluk Cenk satisi bile kurtarmiyor iste, siciyorsun. Sadece BJK degil, diger kulupler icin de gecerli. GS seneye CL'ye gidemesin gor bak ne oluyor.
Besiktas'in CL'ye gidemedigi veya sampiyon olamadigi sene darbogaza girecegini biraz mali tablo okuyabilen herkes gorebilirdi. Yonetim gorup onlemini alamadi, veya korktu. Sacma bir marketing sevdasini dusup gercekleri gozden kacirdilar.

Bakin, ayni sey yine oluyor. Baskan sponsorluk gorusmesi icin Japonya'ya gitmis. Vallahi gotumle guldum ne yalan soyleyim.

Senin hocan adama mobbing yapip oynatmiyor. Adamin bonservisini alacak paran yok, 2. olamayacagin icin CL gelirin olmayacak, donsuz kalacaksin. Adam 2. olmadigin icin sana gelmeyi istemeyecek bile, ki takimin vazgecilmez parcasi olmadigi icin kalmak bile istemeyecek. Sen Japonya'ya gidiyorsun. Gulerler adama.

Sen once hocayi kov, adami pamuklara sarip iyi hissettirecek bir antrenor getir. Ikinci olup CL imkanini al, sonra Kagawa'yi satin alip istedigin gorusmeyi yaparsin.

Bak, biraz beyni calisan insan ongoruyle bunlari gayet cozer. Eski postlardan birkac alinti kopyalayacagim:


BJK4EVER dedi ki...

http://eksibesiktas.blogspot.com/2017/12/karne-kayserispor-1-1.html

"Ben dun gece kahroldum, neredeyse uyuyamadim, cogu kisi icin boyledir. Ama Senol Gunes basin toplantisinda hic uzgun durmuyordu. 1 puana sevinmisti bile hatta. Besiktas icin sampiyon olmak kacinilmaz. Ekonomik acidan, rakipleri diplere itmek ve farki acmak acisindan herseyden onemli. Senol Gunes kendi tarihini yazmak icin kendi egosunu Besiktas kulubunun onune koyuyor. Ligdeki puan kayiplarinin kendisini rahatsiz etmedigi ortada, cozum uretmemekte de direniyor.
Karma karsina cikar ve boyle Bayern Munchen'i cekersin iste. Al iste sana acik oynayan ekip. Sikiyorsa o pas futbolunu oyna iste. Daha ilk mactan 5 tane sallayip anamizin ligine gondersinler de goreyim o mac secenleri. Ama is isten gecmis olur muhtemelen, cunku GS maclarini kaosla hakemle baskiyla falan bir sekilde alir, FB de hakemlerle vs 1-0 alarak goturur, biz de arkalarindan oyle bakakaliriz."



Bakin orada ne yaziyor. Gecen senenin devre arasi bak. Bayern'den 5 yememize kadar tutmus. Ekonomik darbogaz gelir bulur seni. Hala cogu romantik gerizekali taraftarda GS dusecek, puan kaybedecek, geceriz kafasi falan vardi. Hala Bayern'i eleriz ruyasina kapiliyordu taraftar.
Bu arada devre arasinda iyi ki Cenk satilmis. Cenk satilmamis olsa senin fasist hocan hala Negredo'yu yedek birakacakti. O zaman o saglam (yine de yetmeyen) 2. yari performansi da olmayacakti, hatta Cenk'in degeri bile duserdi ve 20 milyon ucup giderdi.

BJK4EVER dedi ki...

@ideal 11

Bu ciddi bir soru mu? Cidden neden Pepe ve Vida'ya o kadar para verildi diye mi soruyorsun? FFP anlasmasindan haberin yok mu? Cidden unuttun mu rol mu yapiyorsun? Forvetin yok, 10 numaran yok. Kadron genis degil.
Anca giren para kadar harcayabilirsin. Alabilecegin bonservissiz adam yoksa ne yapacaksin? Ederinden fazla teklif edeni satip yerini kiralik, bonservissiz adamla dolduracaksin, bu kadar basit?
Marcelo'yu 8 milyona satip yerine bonservissiz Pepe'yi aldik, artan parayla da Lens, Medel, Negredo, kiraliklar vs geldi.
Ne bekliyordun? Yonetim ederinin cok ustunde para teklif edilen Marcelo'ya 8 milyonu reddedip takimin forvetini Cenk Tosun, M.Pektemek'e mi biraksaydi? Cozumun bu mu yani?
Senelik 3 milyon euro maas teklif edilen, 3.5 milyona satabilecegin 33 yasindaki Tosic'e teklifi reddedip adam kendini mutsuz hissetmesin diye senelik 2.5 milyon euro maas mi verseydi? Bu mu cozumun?
Facebook'tan camiaya gider yapan, kampa gelecegi yere Italya'ya giden Sosa'yi 8 milyona satmasamiydi FFP anlasmasi ve darbogaz varken? Ne bekliyordun yani?


Zaitsev dedi ki...

@ sineksavar

90+3, 90+5 meselesi değil. Necip'in pozisyonu Kagawa'nın golünden 2-3 dakika önce. Ben golü 90+5 diye hatırlıyordum. Adam yere düşse kaçışın yok VAR verecek penaltıyı. 3-2 mağlup olsak yine suçlu Necip mi olacak yoksa Necip'in pozisyon bilgisizliğini ve sakarlıklarını görmeyip orada oynatan hoca mı?

Stoperler mevzusu. Beşiktaş orta sahası baskı yediği zaman toptan kaçıyor. Gelen topu geri veriyor. Atiba/Tolgay/Ozzy kim oynarsa oynasın. Bu bizim oyunumuzu yavaşlatıyor ve sürekli top geri döndüğü için stoperler bir noktadan sonra uzun atmaya başlıyor. Ljajic sonrası bu biraz düzeldi. O da Sosa gibi geriye gelip top alıyor. Hocamız baskı gelince topla çıkma konusunda esas sorunu orta sahadan ziyade defansta görüyor. Niye Necip ve Medel stoper oynuyor? Hızlı oldukları için mi?

Diğer nedeni ise. Hoca boğuşan, hamleli stoper istiyor. Tosiç gibi, Egemen gibi. Bu da bol cezalı maç demektir. Bu da oynayan stoper sayısını arttırır.

Atiba bu seneye kadar 2016-17'nin son 5 maçı harici hep oynadı. Bence şampiyonluğu getiren bir sakatlık bu. İyi bir kesici ve kontrol oyuncusu ama zayıf takımlara karşı bizi yavaşlatıyor. Ayrıca dripling'i zayıf ve önünde bir bozkır yoksa dikine çıkmayı da düşünmüyor. Geçen seneki puan kayıplarının olduğu maçları incelersen; (istatistik tablosunu değil) topla oynama olarak üstünüz ama kapalı defansa karşı yan top, duran top. Topu hızlı dolaştırıp bulduğumuz pozisyonumuz neredeyse yok. Mesela Malatya maçı %70le oynadık ama pozisyonumuz yok. Geçen sene özelinde bu sıkıntılı maçlarda Ozzy-Tolgay 2lisinin çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Atiba'yı bazen kesmek gerekiyordu.

Oyuncuların maç içinde skora göre 10-15 dakika mevki dışına kaydırılmasına karşı değilim. Ama maça devşirme mevkili oyuncularla çıkmak takımı baltalamaktan başka birşey değildir.
Buradan yola çıkarak Yama nedir? Maça sol açık Pektemek'le başlamak yamadır. Keza Güven ile de. Babel'i forvet oynatmak yamadır. Medel ve Necip'i stoper oynatmak yamadır.
Elinde tek sağ bek varken genç takımdan bir oyuncuyu yedek olsun diye bile A takıma almayıp orada yedek olarak Necip/Medel ve Adriano'yu kullanmak/düşünmek yamadır.

Hidayet dedi ki...

bugün bild'in haberinin benzerini hürriyet yapmış . bakalım bild'e atar yapan , hukuki yollara başvuracağını söyleyen fakat almanya'dan duyduğumuz kadarıyla hiçbir işlem gerçekleştir(e)meyen yönetim ,hürriyet'in haberine nasıl tepki verecek . hürriyet'in falan ne mal olduğunu biliyoruz da sadece atarı tek geçim kaynakları taraftarlarına mı yapıyorlar , görelim bir .

met1903 dedi ki...

Bild gibi Almanya'nın Fotomaç'ı sayılabilecek bir gazetenin iddiasını (Karius maaş) gerçek sayıp yönetime sallamak da ilk şampiyonluktaki hocanın muazzam katkısına bok atmak da aynı kafanın ürünü. Niye herşeyde bu kadar uçlarda olmak zorundayız ki! Yok mu bunun bir orta yolu. Hayatta birçok şey griyken, neden bu kadar siyah ya da beyaz olmak zorundayız. Fetiş seviyesindeki bu bağlılık neden?Herşeyde olduğu gibi çok sevdiğimiz Beşiktaş da bile kutuplaşmayı nasıl bu kadar kolay başarabiliyoruz?
Yönetim de hoca da Beşiktaş'ı belli bir seviyeden alıp bir üst seviyeye çıkardılar ama gelinen noktada her ikisi de Beşiktaş'a zarar vermeye başladı, bu yüzden mümkün olduğu kadar kısa sürede Beşiktaş'tan uzaklaşmalarıdırlar. Neyse ki Buddha sesimizi duydu da bunak hocayı milli takıma, hırsız Fiko'yu da federasyon başkanlığına yaklaştırdı, son aşamada da bir sorun çıkmazsa seneye bu iki kanser hücresinden de aynı anda kurtulmuş bir vaziyette yeni umutlarla çıkmış olacağız. La viva Beşiktaş!
Dil bilen troll bundan sonrası sana "I'm not gonna fucking feed you!"

Yorum Gönder

Ara