.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Şubat 2019 Perşembe

STSL22 Evkur Yeni Malatyaspor - Beşiktaş


Tarih: 15 Şubat 2019 Cuma 20.30

Stadyum: Yeni Malatya Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Oğuzhan Özyakup / Yiğithan Güveli, Ekran Kaş, Robin Yalçın, Michael Pereira, Issiar Dia

Cezalı Oyuncular :  Gökhan Töre, Tolga Zengin (Kadro Dışı) / Fabien Farnolle


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

147 Yorum:

Pheaglix dedi ki...

"ak koyun kara koyun" maçı. eğer antalya ve bursa'dan görece iyi savunma yapan bir takıma karşı da aynı oyunu üzerine koyarak oynayabilirsek, ligin geri kalanında ikinci olmamıza yetecek kadar maçta aynı oyunu oynayabiliriz demektir. ama biraz sert savunma görüp yine dan dun top şişirmeye dönüp, üstüne tekrar futbol komedi videolarındaki gibi savunma yapmaya başlarsak sezon hedefimizi ilk 2 değil ilk 4 olarak revize ederiz.

bu arada malum şahıs ilk 11 başlamaz, hoca'nın kazanan 11'i bozmama ilkesine karşı gelebileceği kadar kötü bir kanat performansı yoktu geçen maç. ama, eğer ilk yarıyı geriye düşüp ya da kötü oyun ile pozisyonsuz kapatırsak o zaman 45'te girer, haftaya da tekrar 11'de yerini alır. eğer pozisyon bulup gol atamıyorsak da 60-70 arası girer oyuna, performansına göre haftaya 11 ya da yedek olacağı belli olur.

turgay dedi ki...

Malum şahsın bu kadar olayına, gitme isteğine, takımı daha içinde yalnız bırakmasına rağmen hala kadroya alınabiliyor olması takdir edilesi. @pheaglix güzel yazmış bu maç zayıflayan rakibe karşı da olsa bir mesaj maçı olacak. Bu nedenle ben de merakla bekliyorum başımıza gelecekleri

hastati dedi ki...

@pheaglix
"komedi videolarındaki gibi savunma" ahahahah. boing boing'll müzikler olan mi?

sports guy dedi ki...

Bence cok kafa yormanin alemi yok yine yazi tura usulu mac olur :)

Abuk bi gol yemeyip yoktan gol var etmeye calisicaz. Ya tutarsa.

Bu vesileyle gecmis sevgililer gununuze de kutlamis olayim :)

yilmaz dedi ki...

cuma maçı -> check
zorlu deplasman -> check
quaresma kadroda -> check
lige havlu atma ihtimali -> check

analyzing...

match result: 1-1

geçmiş olsun :)

Takımdan bi oyuncunun öne çıkıp yapması gereken bi maç. Artık Burak mı geçen haftaki gibi goller atar ya da Ljajic mi frikikten vurur Dorukhan mı uzaktan çakar bilemem. Aksi taktirde @yılmaz'ın senaryosu gayet uygun.

BurkayJK dedi ki...

Cezası biter bitmez kadroya alınması inanılmaz. Müthiş yani, diyecek söz yok.

Dorukhan ve Ljajic sarı kart sınırında. Ben yıllardır bu ligi izliyorsam, ikisinden birine (özellikle Ljajic) sarı kart çıktığını şimdiden görebiliyorum.

beagle dedi ki...

Kirmizi gormek için dk 83de yerdeki oyuncuya top vuran, sonra cift dalip takimin puan kaybetmesine katkida bulunan bir sorumsuz maç kadrosunda... Bu takimin oyunculari dürüm de yer, soyunma odasına kari da atar. Sorumlu adaletsiz yoneticidir. Açıkçası 25 yaşındaki gazla hangimiz olsa Şenola gider yapardik.

Zaitsev dedi ki...

Q7nin kadroya alınması normal ama senaryonun devamı muhtemelen sorunlu olacak. Q7 sürekli oynamak isteyen bir adam. Bu tip adamı cezalandırmanın yolu kulübe de oturtmak, onu ısınmaya yollayıp oyuna sokmamaktır. Bunun dışında kalan uygulamalar (kadro dışı, direk oynatmak gibi) ona ödül olur.

Bizim hocamız yedek başlatacak, 45e kadar gol atamazsak panik yapıp Caner/Adriano/Lens 3lüsünden birinin yerine cart diye oyuna sokacak.

@ Burkay JK

Türk hakemi mantığında normalde 2si birden kart görmez. Bir tanesini ilk fırsatta sarı ile ödüllendirirler. Lens'i atıp bizi Q7ye mahkum ederlerse de şaşırmam :))

Basar dedi ki...

Maç için dileğimi bir önceki postta yazmıştım. Maçın sonucu bunun yanında önemsiz bir detay

BJK4EVER dedi ki...

Bursanin bebelerine karsi sov yapan atibanin videosunu yapmistiniz ya hemen. Su malatya macinin ilk 15 dakikada yaptiklarinin videosunu bir yapin da gorelim....

beagle dedi ki...

Geçen haftaki tüm zaaflari taşıyan bir kadro sürdük. Boktan futbolun çözümü oldugunu sanan Caner ileri doğru gidiyor. Birazdan arkasini rakip delik desik eder.

Armagan dedi ki...

Dorukhan’a birisi ceza sahasi onunde gelenleri toplamasi gerektigini soylemeli. Neredeyse Burak’la ust uste binecek.

kaan dedi ki...

Atibanin videosunu isteyen Canerin bekten kac pozisyon verdik onu soylesin once.

Cok akilli var burada cok. Pusuda bekliyor Atiba sicsa da gelip forumda havami atsam diye:D

Sineksavar bazilarina az bile soyluyor.

BJK4EVER dedi ki...

Tum ataklar soldan caner uzerinden gelisiyor, varsin 1-2 ekstra pozisyon verelim. Adrianonun pili bitiyor diye her mac 1 oyuncu degisikligini beke harcamaktan iyidir.

Basar dedi ki...

Olacak iş değil, aynı geçen yılki Trabzon maçı, Lens %100 kaçırdı dönen top gol oldu. Beşiktaş adamı hasta eder! Nalet olsun böyle sevdaya!

kaan dedi ki...

Lens senin de ayaginin ayarini.

Ulan kacirdin golden ettin hem de kendine ettin , sicsan toparlayamaz bir daha hem q girdi. Ne belaymissin sen be Lens.

Ljajic golu atip sari yedi, super amk fener macinda yok. Lan ne bicim takim olduk.

Hidayet dedi ki...

mirin hakkında geçen hafta yazdığım çekincem gerçek oluyor gibi . bu adama sert dedilerdi , bu sertse vida ne ? stoper ayağa hakimiyetten önce bu pozsyonları vermeyecek ,döndürmeyecek , vurdurmayacak .

afenin sana da ljajic , haftaya yoksun kardeşim . çok güzel korner bayrağı kırdın ..

Mayor dedi ki...

Ulan ljajic bi gole bile tam sevinemiyoruz. Bu kadar salakca sarı kart alınmaz.

Basar dedi ki...

Yahu bize şöyle keyifle sevinmek bile haram!

Hidayet dedi ki...

haftaya burak yılmaz'ın arkasında m .pektemek başlar . kader işte . şu adamları beşiktaş'tan postalayamadık , bir şekilde bizim önümüze önümüze geliyorlar .

Armagan dedi ki...

7-1 olabilecek mac, 2-1 bitti. Kapinin kilidini Atiba acmasa daha da ikinacaktik muhtemelen. Son vuruslara acilen bir seyler yapilmali.

beagle dedi ki...

Uzun vadeli hedeflerden Karius ve Mirin'i de düşelim.
Güven solda olmadi Vol2.
Burak bu işte. Bir tane topa bas takimi hucuna yerleştir mk kumarbazi.
Haftaya sıçtık. Şenol Pektemek Quaresma Medel kim varsa iteler sahaya.

Basar dedi ki...

Oyuna girdi, ayağına gelen 3 topu da ortaladı... malesef bu hafta da ayağı kırılmadı.

kaan dedi ki...

Cidden ben de saydim, ilk 2 dakikada 3 orta denemesi bir korneri var pasanin. Acmaya calistigi ortalar da onundeki adama carpti. Duran topu var bir tane hesapta kesme vuruyor, ilk savunmacinin kucagina iniyor falan.

1.5 senelik sozlesmem var, sampiyonluk hedefliyorum demis:D Ulan denyo takimi sattin Erzurum macinda ne hedefi.

YSY dedi ki...

Karius hakiki patatesmiş. Bu arkadaşı lens ile beraber seneye paketlemek lazım. Yahu bir adamda top kontrolü bu kadar mı kötü olur. Kaçıncı bu ya. Hızından başka numarası yok bu çocuğun.

Haftaya ljajic yerine kagawa bekleyecek herkes ama bence koymayacak, belki haklıda olabilir. Fizik olarak hazır değil henüz belli fakat eleman biraz emanet gibi oynuyor. Bilmiyorum bana belki öyle geldi yada fiziki durumundan ötürü.

turgay dedi ki...

2.yarıda oynadığımız tüm maçlarda rakipler bizi kendi yarı sahamızda karşılayarak başladı oyuna. Bu nedenle ilk golü atana kadar hep oyuna hükmetmeyi başaramadık. Çok şanslıyız ki daha bu baskılardan gol yemedik. Yani geriye düşmedik bu önemli bir detay ancak olur da geriye düşersek işler nasıl olur bilemiyorum. Bu duruma kafa yorulması gerektiğine inanıyorum. Eğer atiba-dorukhan devam edecekse bu ikiliye 10numara çok daha fazla yanaşmalı ki o baskıyı atalım. Bunun üzerine ciddi çalışmak lazım.

Ben lensin eleştirilmesine anlam veremedim. Lens kadar layiç ve burakta çok net goller kaçırdı. Ama sosyal medyada gördüğüm bir linç kampanyası var buna anlam veremiyorum. Lens kötü oynayabilir ama oyunumuza kattıkları yerine giren şaklabandan çok daha fazla. Bunu göremeyip lens işe yaramaz demek bana doğru gelmiyor. Adam 1.dkda çizgide beklemek yerine baskıya gidip asist yapıyordu bunu da görelim madem. Hoca hiç kimseye atmadığı fırçayı lense atarken akıllı adamların olduğunu düşündüğüm bu mecrada lensin sadece bu seri de ilk kez kötü oynayıp asılmasına şaşırdığımı belirtmeliyim.

sinek savar dedi ki...

10 metre onundeki topla alakasi olmayan net kirmizi kartlik pozisyonu VARsiz veremeyen sisirilmis Cuneyt Cakir.
Armut gibi penaltiyi Antalya macinda VARsiz veremeyen Bulent Yildirim.

Ondan sonra tum taktir haklari rakip takima zaten.

Eski MHK baskaninin ekrana bakip da hala yanlis karar veren hakem aciklamasi.

Futbolun dogasinda olan seyler degil bunlar.

Ya Mirin sacmaladi, Karius yanlis yer tuttu kesinlikle katiliyorum ama sen nasil rakip sahadan hizli fual kullanimina izin veriyorsun yok bir tane onunde duracak adam ya. Cok mu zor abi herkes yerlesene kadar topun onunde durmak. Ama orda da Lens pasamizin kacirdigi 100% pozisyon ve oyundan dusen tum takim var.

Dedim bu Lens en fazla kontra oyuncusu, normal oyunda bi boka yaramiyor. Daha macin basinda kaptigi topta, daha dogrusu onune dusen topta, yaptigi orta nedir ya? bir pozisyon nasil pic edilir ders olarak verilibilecek cinsten.

Trabzon maci kacirdi, dondu geldi gol oldu.
Fener maci 3'e 1 Sener yetisti aldi, dondu geldi gol oldu. Sonra zaten Q7 atildi 5 mac ceza aldi, gerginlik tavan yapti, vs vs. Ordan alevlenenler ile Kadikoyde neler oldu malumunuz.

Bu mac gene kacirdi, gene dondu geldi gol oldu. Inanilmaz bir salaklik var adamda. Fual olmayan pozisyonda Cuneyt fual caliyor, donup alakasi bile yok falan diye itiraz bile etmiyor. Boyle sacmalik olabilir mi?

Bu Lens'in pic ettigi 2 mac daha var tam hatirlamiyorum sanki Konya ve Kasimpasa diye kalmis aklimda ama gozumde canlanmadi. Hatirlayan varsa soylesin cok merak ettim.

Bu arada dip not olarak, su Adem'in geldiginden beri kacirdigi pozisyonlari Oguzhan kacirsa bir daha Vodafone Park'ta tribune bile cikamazdi sanirim (Oguzhan formsuz degil demiyorum - anlamayanlar cikacaktir kesin).


sinek savar dedi ki...

"Bursanin bebelerine karsi sov yapan atibanin videosunu yapmistiniz ya hemen. Su malatya macinin ilk 15 dakikada yaptiklarinin videosunu bir yapin da gorelim...."

su cumle bile bunlarin Besiktas ile alakasi olmadiginin cok net gostergesi ama kime diyorum.

isin ilginci Atiba'da inadina hucumda, inadina gol atiyor, indadina defansta. Bak cit yok bizim sozde Besiktas'li bebelerden :)

Bir de hava topunda "spor ayakkabisinin" cikmisligi var Cuneyt'in onunde. Normal seyler bunlar hava topunda, hepimiz mahalle arasinda oynadigimizda, hali sahada hep yasariz bunu. Kafa topuna cikariz ayakkabimiz cikar. :) sonra hemen giyeriz falan :)

Ne oldugunuzu ben biliyorum da buradaki gs basininin mahalle baskisini yemis orta yolculara anlatamiyorum.

Barreto dedi ki...

Podcast sisteminden sonra buranın iyice cılkı çıktı.

Barreto dedi ki...

Podcastler akli selim, makul ve keyifli. Burası ise semt pazarı gibi.

sinek savar dedi ki...

@Barreto

He iste bende kac zamandir onu diyorum, onu diyorum da, sen hem elma ile armudu kiyasliyorsun hem de her hangi bir cozum onermiyorsun. (Ki ben ilk ortama daldiktan sonra Ovunc de podcastten sonra buralari biraz boslamis olabiliriz tarzinda bir seyler yazdi).

E podcast daha iyiyse neden gelip buraya boyle bir yorum yaptin? Buranin daha iyi olmasini istiyorsan neden sadece sikayet ettin de bir oneri sunmadin. Mesela buraya gelip ozgurce "ya burasi da pazara dondu" dedin, podcastte bunu diyebilir misin? Unmute edip iyice pazara cevirdiniz burayi diyebiliyor musun mesela?

Elma ile armudu kiyaslama.

Burada ozgurce fikrini ifade edebiliyorsun. Sadece herkesin ozgurce fikrini ifade edebilmesi icin kurallarin dogru uygulanmasi gerekiyor.

Ben burayi cok seven takip eden biriyim. Semt pazarina donunce daldim ortaya napim, cunku ben bu platformun degerine inaniyorum. Cok sey ogrendim burdan. Yeri geldi oha sacmalamis dedim ama hic bir zaman uye olim de ona buna satasim demedim, ta ki semt pazarina dondugunu gordugum, assagilamalarin, hakaretlerin havada ucustugu, belli bir alginin yerlestirilmeye calistigini gorene kadar.

Ya bir futbol threadinde bunlari yazmak cok sacma geliyor ama demem o ki; tamam semt pazari eyvallah amk da cozumun ne? Yazdin gittin. Ben de bok attim gittim. O da yazdi kufur etti gitti. eee?

Ya tam ozetler arasinda set oyununda 4-2-4 dizilisimiz gozume carpmisti mac icinde onu ariyordum, buraya koyim belki bir yorum yapan olur diye bakiyorum bu yazdigini gordum. Onu biraktim simdi sana bunu yaziyorum.

Ne kadar cok seviyorsunuz yediginiz kaba sicmayi mk ya.

beagle dedi ki...

Şenol Yorum: Kagawa oyunu yonetemedi. Ozetle Kötüydü, verimsizdi dedi.
Senoldan bagimsiz maçın yildizi Ljajic. 62 dk Kagawa'nin yerinde oynadi.

Kagawa 28 dkda 27 pas, 6 uzun pas (oyun yönü degistiren). %88-89 isabet.

Ljajic 89 dk 45 pas. %90in biraz üstü isabet. Sadece 1 uzun pas.
Lan yildiz 2 dkda 1 pas yapmış. Oyun yönü degistirmemis. Kagawa Dkda 1 pas yapıp dk basina 18-20 kat daha fazla oyun yönü degistirmis. (Ljajic kötüydü falan demiyorum ha. Yazdim işte macin yildizi. Konumuz ise oyun yönetmek)

Şenol bunagi belli ki FB maçına Medel Atiba Dorukhan Pektemek Necip (arti 1 macligina Huseyin Çimşir) çıkacak.
Kagawa senin neyine zaten. Elinde Volkan Şen olacakti ki hey heeeey.

Lens'in bu maç kötü oynayacağını başka bir yere yazmıştım adam istikrarsız, 3 maç iyi oynadığı bir seri yok Beşiktaş kariyerinde. Arkada derli toplu oynayan takımlara birşey oynayamıyor, ki ilk yarıda pas hatasından önüne düşen topu orta yapması, ikinci yarıda kaçırdığı gol büyük rezillikler. Özellikle o golü kaçırması hem golü yedirdi hem de Ljajic'in Fener maçını kaçırmasına sebep oldu. Ljajic büyük psikolojik baskı hissetmiş olmalı, net kaçırdıktan sonra 10 kişi takımdan gol yemişsin, malatya deplasmanı, takımın durumu belli ince ip üstünde yürüyoruz, golü attıktan sonra patladı adam, bi anda boşaldı, tabii gamlı adamın hali başka oluyor.

Lens bu maç epey saldı, rakip pozisyon ararken geriye epey uzak kaldığı anlar oldu, hocanın azarlaması da haklıydı. Quaresma'ya mecbur kalmasının sebebi Lens. 2016'da formda Olcay Töre hatta Kerim varken rahatça yönetebiliyordu Quaresma'yı çünkü rakipleri sağlamdı, faydalıydı, hoca şampiyonluk hedefleyen takımda pragmatist davranmak zorunda, Lens geçen sene Quaresma'nın cezalı olduğu 5 maçlık seriyi bile iyi değerlendiremedi, sürekli uyarması/azarlaması da tamamen performansını iyileştirme çabası, olumlu çaba. Çünkü Lens hocayı 2 ucu boklu değneğe mecbur ediyor.

sinek savar dedi ki...

@beagle

Kagawa'ya salladi gecti basin toplantisinda. Lens olayina girmedi bile o kacirdigindan once almaliydim dedi. Lens'e cok net sinirliydi, ki ben hala sinirliyim, bu kacinci mac koparamadigi ama dedim bu adamdan yerlesik defansa set yapacak kanat olmaz diye, neyse. Onu da salladi gecti. Asil bence, topu ayagimizda tutamadik, cok kolay top kaybettik derken falan Adem'e salliyordu gibi geldi bana.

@Fernando

Bir onceki mac thread'inde yazdiklarina hem de simdi yazdiklarina noktasiz katiliyorum.

sinek savar dedi ki...

Adam Besiktas ile o kadar alakasiz ki, Guven'i altyapi oyuncusu falan saniyor ya. Bu yavsagin ugruna benim postlarim falan silindi. Artik arkasi ne kadar saglamsa...

"Guven konusunda o kadar negatif olmaya gerek yok. Her altyapi oyuncusu surekli ilk 11 oynayacak diye birsey yok, kendisinden sahane bir rotasyon oyuncusu olur. Ama su tekrar gozuktu ki; bu cocuk santrforda harcanir. Iki stoper arasina atmaktansa daha serbest takilacagi forvet arkasinda kullanmakta yarar var. Hem kanat forvet hem forvet arkasi olabilir"

Goruyorsunuz di mi ozgur irade nasil semt pazari oluyor without moderation :) Bu adamlara burada yazdirip, gercek besiktaslilara atar yapiyorsunuz, inanilmazsiniz, i-na-nil-maz! Semt pazari olmasini istemiyorsan sesini cikar amk! Fatih'in kopeklerinin isi yok burda!

sinek savar dedi ki...


sports guy dedi ki...
Meh. Burak Yilmazli Besiktas'i izlemem diyemem, Emre denen olusum bile gelse yine izlerim ben bu takimi, yapacak bir sey yok.

Ama ne buralarda yorum yazarim, ne de baska yerlerde. "Online taraftarligi" donduruyorum ben Burak gidene kadar.

Kalin selametle.

3 Ocak 2019 00:20



james sneijder dedi ki...
Burak Yılmaz kesinleştiğine göre zaten herhangi bir başka takımın maçını takip etmediğim ligde Beşiktaşımızın maçlarını izlemeye mecalim olmadığımı belirterek, takıma ve kadroya başarılar diliyorum.

Saygılar sevgiler.


Lan benle ugrasacaginiza kemiginiz olsun kemiginiz. Basi BJK gotu 1903 olanlarin elini guclendiriyorsunuz!

Dunya duz mu @semioticus (shelbyl) ? be a good boy and clean after your friend's mess, would you? :)

Sinek Savar

sinek savar dedi ki...

Son olarak sunu merak ediyorum: Burasi herkesin ozgurce fikrini beyan edebildigi bir yer mi? Yoksa arkadaslarin kafasina gore tassak gectigi bir yer mi?

Yok burasi cok "Halk" yapti "Vatandas"rahatsiz diyorsaniz biz kendimize baska bir yer bulalim.

@Övünç Şentürk how is this for a "Sociological" approach?

P.S. dedim ama aklinizi alirim girmeyin sosyolojik islere diye...

Adam gibi Besiktas konusun algi kasmaya calismayin. Buraya yazanlari da gerizekali yerine koymaya calismayin...

sports guy dedi ki...

Ya gurcan bilgic falan yazan adam hala bi de laf sallamaya calisiyor saga sola hahahaha.

Gercekten basarili bir troll ornegi ama. Troll dedigin boyle olur hocam, o eski "author" havasini aliyorum ben bu vizildayan kardesten :)

Neyse maca gelelim, ben kirmizidan sonra pozisyon bile bulamayiz diye dusunmustum ama erol bulut takimini komple geri cekmemeyi tercih etti, ve bence hata etti.

Yazi turada yaziyi tutturmus olduk yine. Ilk 4te kaldigimiz surece sikayetim yok, ekstra puanlar bunlar.

BJK4EVER dedi ki...

@hidayet

Pozisyon zor. Mirine kizamam pek, biraz da rakibin hakkini vermek gerek, cok iyi aldi onune. Mirin risk alsa orda kirmizi kart olur, adamin topu o kadar iyi onune alip bitirecegini beklemezsin zaten.

@beagle

Kagawa tas gibiydi girdikten sonra, oyunu muhtesem yonlendirdi. Oyun zekasi ligin baya ustunde.

BJK4EVER dedi ki...

Kufure duyarli moderator arkadaslar gerekeni yapar umarim, sivrisinek viziltisi hic cekilmiyor.

Basar dedi ki...

Evet Lens kabız ama oyuna kattıkları çok fazla. Solda da Güven eleştiriliyor, onun da katkısı çok fazla. 15/16 sezonuna en yaklaştığımız futbolu izliyorsak bu iki adamın pozisyon bilgisi, mücadelesi, atletizmi ve oyun anlayışının etkisi büyük. quaresma denilen ayağı kırılacısanın ne yaptığını 2 dakikada gördük. Adam kabus gibi... Dün Burak ve Ljajic de çok gol kaçırdı.

Eyvallah ama pozisyona giremeyen (quaresma olmazsa pozisyona giremiyorduk ya!) Beşiktaş’tan 5 tane %100 kaçıran Beşiktaş’a evrildik. Bugün patates sahasının da etkisiyle atamazsın ama yarın rakibi parçalarsın. Üstelik bahsettigimiz takım bu yıl en iyi çıkışı yakalayan disiplinli bir takım. Bu takıma karşı patates tarlasında deplasman maçı yapıyoruz. Neyse çok uzattım, Lense filan yüklenmeyin, gidin 2 dakikada 3 orta yapan şaklabana saydırın. Seneye de şaklaban gitsin Lens kalsın.

Hidayet dedi ki...

ya sevgili moderasyon , lütfen biraz burayla ilgilenir misiniz ?

toplumdaki yansıması ,derin güçler ,üst akıl , gizli el vs olan adamın biri buraya gelmiş ,insanlara aleni küfrediyor . kimin gizli gs'lı ,kimin fatih'in bilmemnesi olduğunu çözümlüyor aklınca .

ne akıl ama ? öyle ya , derin feto ve gizli gs'li güçler birleşip , milyonlarca doların döndüğü (!), türk spor kamuoyunu belirleyen (!) eksibesiktaş'ı ele geçirmeye ve beşiktaş'ı içten çökertmeye çalışıyorlar ! ne muhakeme , ne dedektiflik ,ne müthiş bir akletme süreci !

sevgili moderatör arkadaşlar , burada insanların aptalca şeylerle insanlara hakaret etmesine izin vermeyin . kim , ne isterse düşünüyorsa hakaret etmeden , takımla , futbolla , oyuncularla ilgili yazar .

Hidayet dedi ki...

herhalde asıl sormamız gereken oyun 11-11 gitseydi neye evrilirdi ? genel deplasman performansımızla birlikte, malatya kırmızı kart görmeden önceki futbolu düşünürsek , takım hakkındaki endişelerin yersiz olmadığı görülür.

gol atsa da kırmızı öncesi atiba çok kötüydü . cezalandırabilen bir takım o top kayıplarından en az bir gol çıkarırdı .fakat bu atiba'nın ve beşiktaş ortasahasının doğal sınırları . bu yüzden atiba'ya değil ,yönetime kızılır iyi niyetli fakat kapasitesi artık bu seviyelerde .

caner'i bek olarak beğenen yoktur . fakat b. yılmaz'ı da uzun yerden tek pasla kaleciyle karşı karşıya bırakabilecek bir adam .beşiktaş her maçını kazanmak zorunda olduğu için her türlü riski de almak zorunda.

bir de ljajic 'in bir 10 numara olarak bitiriciliği biraz vasat geliyor bana . yine bir 10 numaraya göre kendisi gol atmak için fazla hırslı geliyor . attırmaktan öte kendi atmak niyetinde ve bitiriciliği zayıf . çalışkan gayretli fakat o "10" kalitesinin altında . güven'in yerine denenebilir mi diye düşünüyorum , forvet arkası kagawa ile birlikte . kagawa daha pasör ,daha inceci .

Basar dedi ki...

Bu arada hiç dillendirmiyoruz ama şampiyonluk hava işidir! Bu trendle gidersek ipi göğüsleriz!

Vergilerimizile (haram zıkkım olsun!) kurulan takımın şampiyon olacağını sanmıyorum.

beagle dedi ki...

@basar
Kalan 12 maçta 12 yapsak 75 puan ediyor. Normal iyi performans 12 maç 9 gb 2beraberlik desek 68 puanda kaliyoruz. Bence hoca değiştirip, gelecek senesi olan Tore Ozzy Lens Guven Doruk gibi oyunculari kazanarak, 11 kurarak ilerlemeliydik. 5-6 maç sonra ikisi de olmayacak bir halde birakip gidecek Şenol.

BurkayJK dedi ki...

Ljajic'e fena kuruldum. Hırslı ve istekli olabilirsin, gidip vurma şu direğe kardeşim. O da ne biçim bir direkmiş, dokununca kırılıyor. Normalde darbeyi yeyip hacıyatmaz gibi sağa sola sallanması lazım. Hakem bizle uğraşmasa bile, biz bir şekilde işimizi zora sokuyoruz. Efsaneyiz o konuda...

Malum şahsın cezası biter bitmez oyuna dahil olmasını ne aklım ne de midem kaldırmıyor.

Ne olursa olsun, içeride Fenerbahçe'yi bahanesiz yenmeliyiz. Ah ulan Ljajic...

sports guy dedi ki...

Adem'in gordugu kart tabii ki salaklik, ama cok da uzerine gidilmesi gereken bir durum degil bence. Samimi bir isyandi onunki hissedilebiliyor. Hele hocadan basin onunde ayar yemeyi hic haketmiyordu.

Adamin oyle bir gecmisi de yok zaten temiz oyuncu.

Hem iyi niyetli hem savasan hem de kalitesi olan oyuncu bulmak zordur, adem'de bunu bulduk bence. Zaten opsiyonunun zorunlu oldugunu dusunuyorum, iyi is oldu bana sorarsaniz.

Deplasmanlarda ekstra fark yaratabiliyor kendisi, onu da not dusmus olalim. Onemli ozellik.

Huzeyfe dedi ki...

Bence burasi cok guzel platform. Trolumuz bile kaliteli. Hic degilse yabanci dili var.

"Küfür eden, diğer yorumculara saldırganlık yapan, İnsanlara kişisel saldırıda bulunan, fikre değil, fikir sahibine odaklanan, kavga eden, diğer takımlar ve camialar hakkında bel altı yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar kendilerine lütfen başka yer arasınlar. "

Bu ifade yeterince net diye düşünüyorum, yanılıyor muyum ? Koca koca adamlara bekçilik yapılmasın artık yahu.

Burada fikrini dile getiren çok güzel bir kitle yakalanmış. Başka türlü kendini tatmin etmek isteyenler için bunu farklı platformlarda yapsın lütfen. Sağa sola sataşmadan, küfür etmeden yorum yapmak bu kadar zor olmamalı.

hastati dedi ki...

"Küfür eden, diğer yorumculara saldırganlık yapan, İnsanlara kişisel saldırıda bulunan, fikre değil, fikir sahibine odaklanan, kavga eden, diğer takımlar ve camialar hakkında bel altı yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar kendilerine lütfen başka yer arasınlar. "
butun bunlara "canı sıkılan" ekleyebilir miyiz?

sports guy dedi ki...

Valla buraya 4-5 yildir yazarim, sanirim agzimi hic bozmadim. Ama anladigim kadariyla kufur falan serbest hale gelmis :)

Yani oyle bi durum varsa haberimiz olsun da biz de saydiralim yahu. Enerji bosaltiriz iyi gelir.

kaan dedi ki...

Beyler kusura bakmayin ama kufur burada belli bir suredir var. Surekli birilerinin bekcilik yapmasini beklemek yerine eger kufurden gercekten sikayetiyseniz bu kufur edenleri ayiklarsniz, kaale almazsiniz onlar da zamanla Theo gibi gider ama siz bu kufur ve hakaret edenleri burada sirf bazi konularda sizle ortak dusunuyor diye es gecerseniz, adamlarla karsilik sohbete girerseniz ozaman biri de gelir sizle ortak dusunmuyor diye size kufur eder. Fikret Ormana, Senol Gunese, Quaresmaya, Oziye serbest kufur ve hakaret ama bize yasak. Sinir hali ile anlarim yazarsin birseyler ama surekli gelip belli kisilere hakaret edersen o kisileri seven adamlar da sana kufur eder. Bu kadar basit.

Pheaglix dedi ki...

haftaya iyi ihtimalle lens ve ljajic yerine kagawa ve q oynar, kötü ihtimalle kagawa değil necip ya da medel oynar. lens'in kaçırdığı gol lens-q değişikliği için zemin hazırladı. işin kötü yanı haftaya puan kaybedince sorumlusu ljajic'in oynamaması olacak, q 30 tane orta açtı ceza sahasında burak yalnız kaldı olacak. bir de flu bir pozisyonda penaltı çalınmaz, fb'nin yaptığı hakem toplantısı da biraz pay sahibi olur.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

Ljajic, "Benim yokluğum vs Q7'nin yokluğu" diye bir karşılaştırma yapmış olabilir :)

Yalnız, yıllardır futbol izlerim, korner direğine bu kadar estetik bir tekme görmedim. Direğin üst kısmının anında toz olması da görselliği arttırdı :)

Normal şartlarda Ljajic'e okkalı bir ceza lazım. Ama önünde, her istediği maçta kırmızı kart görüp takımı yalnız bırakan, sonra da ilk maçta 11'de başlayıp, taraftardan da sevgi gösterileri gören bir oyuncu varken, Ljajic'in gayet masumane kartı için tabii ki hiçbir aksiyon alınamaz.

Biz zaten zeki oyuncuya muhtacız. En zekimiz de Ljajic işte. Düşünün gerisini.

Adem Büyük'ün kırmızı kartına da çok üzüldüm açıkçası. Futbol tarihinin en samimi özürlerinden birini diledi faul yaptıktan sonra. Hem de defalarca. Ayağını da çekmeye çalıştı, ısrar etmedi. Buna rağmen gidip VAR'dan kırmızı kart verdiler. Bu çok kötü yaa.

Ben hakemin görüş alanı dışındaki olayların da artık cezalandırılabiliyor olmasını hiç sevmedim açıkçası. Bizim lehimize ya da aleyhimize. Hakikaten VAR canımı sıkmaya başladı benim. Teknolojiyi bu oyuna bu kadar sokmak iyi bir fikir değil. Çünkü elimizdeki teknolojiyle, maçları hakemsiz oynatmak, hatta maçları sahaya çıkmadan simüle etmek bile mümkün. VAR bunun ilk kapısı oldu.

kaan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Buradaki seviyesizleşmeye rağmen...

@yilmaz Adem’in kırmızısı benim de içime sinmedi, hakemin 5 metre mesafede olup pozisyona sarı diye kart çıkarttığı pozisyonda devreye VAR girmeneli.

Son olarak, beyler birbirinizin telefonunu mu alacaksınız, twiterını mı alacaksınız napcaksanız bir karar verip buradan atışmaya bir son verin artık. Haftada 3-5 yazışıp kah tartışıp kah dertleşip kah birşeyler öğreniyoruz (düsünüyor/düşündürüyoruz) kamplaşma kutuplaşma gerginleşme trendine bari burda girneyelim. Bi keyfimiz var, içine etmeyin Allah aşkına!

ozkankaya35 dedi ki...

Ayni takimi tutuyorsunuz,hatta buyuk ihtimal hayat gorusunuzde benzer.uzatmayin lutfen cocukca.burasi fight club degil...ve cevrede rahatsiz oluyor

beagle dedi ki...

Futbola donelim. Şifo takimina eldrn geldigince karakter katmis. Erzurum Bjk'den keyifli top oynuyor neredeyse.
Fatih Aksoy da Ronaldinho asisti yapti. Atamadilar.

Hidayet dedi ki...

@basar

her hafta quaresma tercihi yüzünden hoca'ya saydırıyorsun . kendince haklısındır da birşey demiyorum . fakat bunlar tarafından hiç suçlanmıyorsun . sana birisi bu tercihin yüzünden küfretse , diğeri de hakettin bu küfrü dese , ne yaparsın ? küfür sana edilmedikçe meşru mu ? böyle düşünmediğine eminim . buradaki herhangi birinin küfrü hakettiğini savunan adam da başka dilden anlamıyor demektir . adam niyet okuyor . atiba için pusuda bekliyorsun diye bir başlıyor , gizli gs'ye kadar gidiyor .

Basar dedi ki...

@hidayet

Tamam haklısın ama futbola dönelim istiyoruz. Konu gel dışarı seviyesine geldi. Bence cevap vermene bile gerek yok. Cevap vermek istersen; evet hakkındır ama bunu yavaş yavaş ayrı platforma taşımak gerekir.

Senle ben de zamanında atıştık ama hiç küfürleşmedik, gel dışarı moduna girmedik. Bir yerlerde orta yol bulup konuyu devam ettirmedik. Bence takma kafana, yazan a troll b buranın karşılıklı yazışma kültürüne henüz adapte olamamış.

Basar dedi ki...

Gündemden uzaklaşmayalım... şaşılmayacak şekilde geçen yıl bize perşembe akşamı Norveç’ten dönüp pazar günü maç yaptıranlar, derbi maçını pazartesi akşamı 9’a koymuşlar.

Nafile çaba bu minik kanaryalılar, bu sefer oyuna düşmeyiz. Tek yapabileceğiniz ortam germek, ona da alıştık artık. quaresma oynasa bile bu maçtan puan yok size!

Hidayet dedi ki...

@basar

aslında haklısın fakat görmezden gelmemize rağmen devam ediyor . burası en uç fikirlerin tartışıldığı yerden , niyet okunan acayip bir yere evriliyor .

Basar dedi ki...

@beagle

Samet, rıza, Tayfur, Feyyaz, Recep, Ertuğrul hepsi görev aldı. Bi Şifo’ya şans verilmedi, sanırım lobisi yok. Bence mevcut hocadan sonra iyi iş çıkarır. Bence Sergen değil Şifo!

Basar dedi ki...

@moderatör kardeşlerimiz

Bir kaç mesaj silinmeye değer gözüküyor. Silinirse sıkıntılar bertaraf olacak gibi. Ne dersiniz?

Hidayet dedi ki...

burada özellikle nevzuhur olmayan , kıdemli arkadaşlara karşı sorumluluk gereği yazdığım küfürlü girileri sileceğim . çevreye verdiğim rahatsızlık içiz özür dilerim..

kaan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kaan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

@kaan

Güzel kardeşim burada sineksavar adlı arkadaşın sataşmadığı bir senle ben kaldık. Moderatörlerden tut senelerdir yazan adamlara kadar herkese laf soktu. Daha önce sana da yazmıştım, fikriniz varsa sabaha kadar tartışalım. Ama olay kişisele girince olay farklı yerlere gidiyor. Bu arkadaş da burda yazanları bu kadar beğenmiyorsa sağa sola sataşmasına gerek yok kendine kafasına uyan başka platform bulsun.

Anladığım kadarı ile sende bu arkadaşın topuna girmişsin, sonrası da nahoş oldu. Artık herkes yazdığını sildiğine göre futbola ve Beşiktaş’a ve fikirlere odaklanalım mı?

kaan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kaan dedi ki...

@Basar

Hocam oyle bir yazmissin sanki ben Sineksavari savunuyormusum gibi. Dedigim basit kufur etme sana da etmesinler. Kisisel olmasi gerekmiyor. Biri surekli atiyorum Dorukhana kufur etse dayanamam doner ben de kufur ederim. Biri surekli Senol Gunese kufur edip Fatih Terimi overse ben bundan rahatsiz olurum. Sineksavar bazilarina az soyluyor dedim, ustune alinan olmus demek bir rahatsizligi var. Kalkmis bir de buranin durmadan kufur ve hakaret eden adamini bana savunuyor. Neyse uzatmayalim.

Futbola donelim dedigin gibi.

Ben genelin aksine Malatya macindan memnunum. 11e 11de genellikle ustun oynadik. Pozisyon bulduk, Caner tarafi haric her yeri iyi kapadik. Oynadigimiz takim ligin iyi takimlarindan biri. Ucmuyoruz, kacmiyoruz ama gozle gorulur bir duzelme var bu ligde de ucmaya kacmaya pek gerek yok zaten.

Asil sinav Malatya maci demistik asil sinav Fb maci. Hoca Malatya macinda Quaresmayi sokmakla sinifta kaldi, umarim Fb macindan ayni hatayi yapmaz. Ben futbolcu olsam Quaresma bu kadar olaydan sonra ilk 11 ciksa dukkani kaparim.

Zaitsevin dedigi gibi her mac isindirip isindirip oyuna sokmayip cezalandircak hoca lazim ama Senol Gunesten oyle bir beklentim yok.

Basar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

@kaan gözünü seveyim, bu kadar hassasiyeti boşver. Kimseyi birseyle suçlamıyorum, ikinizde sildiniz yorumları. Olur böyle arada boşver. Ecnebinin deyimiyle chill

Gel fener maçını konuşalım. Kıdemse bu kadarını koyalım mı? ;)

kaan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kaan dedi ki...

Tahmin ettigim gibi yorumlar ust uste biniyormus:) Tekrardan kusura bakmayin ozellikle sen Basar. Ortami da duzeltmeye calistigin icin ayrica tesekkurler.

Basar dedi ki...

@kaan hiç sorun degil. Yalnız sana kötü bir haberim var, quaresma bu hafta ilk 11!

beagle dedi ki...

Uzlasinizda şurası muallakta, önceden belirteyim de sonra konu olmasin.
Sert laf Sebaya, Baba Hakkiya, Gordon'a MAF dönemi topcularina soylenmemeli.
Ama Qimil zararlisinin ne mal oldugunu önce gören sayar, Şenolun iyi bir adam olmadigina inanan sayar. Bu adamlar Beşiktaş'a ve her bir bireye zarar veriyor. Sen 3. Kişi olarak bu adama kufredemezsin. Senolun avukati gelsin cok istiyorsa.

Yillarca Q'yu koruyan eleştirenlere bir sürü saygisizlik eden dolu adam vardi. Ne oldu 2-3 sene sonra gercek yüzünü görünce özür dilediler mi ( hoş Q konusunda ozelestiriler de gördüm. Guncel örnek diye anlatiyorum)

Özetle konu şu. Ben Necipi herşeye ragmen severim. Ama ona sinirlenene pek bişey demem. Maçta ben de sayiyorum.
Kirmizi çizgilerle diger durumları ayirirsak daha az çatışma yaşar daha sakin tartışırız.

Ya bir de bir konuyu bir tezle eleştiren adama iki satir gerekçe yaznadan cevap vermesek süper olma mı?

Kasımpaşa koyacak... derken koydu bile :)

Basar dedi ki...

@beagle sanırım gs camiası olsa şöyle yapardı böyle yapardı tarzı yorumlar da hassasiyet yaratıyor. Bence buna da bir kırmızı çizgi çekebilirsek forum üst seviyeye çıkmaya hazır

Basar dedi ki...

Bu arada, Luiz Suarez Lens’inkinden de kötü gol kaçırdı! Demek ki olabiliyor böyle. Oyun sistemini baltalamak gol kaçırmaktan çok daha kötü!

beagle dedi ki...

@Basar
Bizimle rekabet halinde 2 camia var. Bunlardan bir tanesi Fransiz klübü oldugundan herhalde krizleri acayip iyi yönetiyor. Bkz şu boktan halde Uefa'yi bile top edip cezadan yirttilar.
Bu işleri bir seviye öğrenene kadar bu çok örnek verilir. Normaldir.

Hatta şu Tudoru ilk 2deyken gönderip Şampiyon olma konusu da "takimi iyiye götürmeyen hocadan ne zaman kurtulmak lazim" konusunda da yillarca örneklenir. Ne formalari, ne teneke kupalari umrumda değil ama 4. Sampiyonlugumuzu çaldiklari gün uzerimizden gecirdikleri uçaga kinim ve muhendis Oktay unutulmaz. Düşmanımızı iyice tanimak, yenmek için gereklidir. Konusmaktan kormayalim, birbirimize bundan girmeyelim.

Renklilerin bir sürü de dalga geçilecek konulari var. Mesela 31 maçta 3-4 gb almış 19 maglubiyet almış bir Avrupa ......usu var. Kendini fatih saniyor. Ligin 3te 2sini küme düşme potasinda tamamlayan ötücü kuşu da bu sira herkes öttürüyor mesela.

Lens konusunda da katiliyorum. Gol kaçırıyor evet de, isi haritasina, koşulara bakinca gayet müspet kanat performansi var. Her maç da, 45 orta yapmadan, 1-2 gol pozisyonu üretiyor. Elimizde sanki Metin Tekin varmış gibi neyi tartışıyoruz anlamiyorum. Alternatifi 10 kişi oynamak.

Çok israrli olduğum bir konu var. Altyapıdan Mertcan ve Erdem iyi kanat oyunculari. Bjknin bu 2 adami CL iddiamiz biterse hemen A takimda kullanmaya başlaması lazım. Lensi de Qyu da aninda unuturuz. Ayrica Dorukhana da bir sağ kanatta bakmak lazım. Bizim Viscamiz olur belki.

BJK4EVER dedi ki...

Uyeye kufurle sporcuya kufuru bir tutmak da bir garip olmus. Benim sevdigim Quaresma'ya da burada neler dendi, 1 kere insanlara ayni sekilde saygisizlik yapmadim. Adam istedigini der; gicik kapmistir, sevmiyordur, sevmek zorunda da degil.
O bir futbolcuya sinir oldu hakaret etti diye ona karsilik verecek degilim, geciniz.
Varsa sikintin futbol icerikli arguman yazarsin olur biter.

BJK4EVER dedi ki...

@hidayet,

Yaziklarinin tamamina katiliyorum. Atiba 11'e 10 kalana kadar cok kotuydu; Camara ve Bifouma olsaydi muhtemelen top kayiplarini cezalandirirlardi.
Asiri reaktif bir takim kimligine burunduk. Top bizdeyken hic set kuramadik; orta sahalar inisyatif almayinca bekler ve stoperler sisirdi; ileride 3 sprinter oyuncuyla oynadigimiz icin bazen pozisyona girdik, bazen duvar gibi dondu toplar. Iki 6'yla oynayinca da normal. Ha, ilk yaridaki kisiliksiz karman corman oyundan iyi tabii, en azindan bir fikir var, bir direnc var, ama Besiktas'i ileriye goturecek futbol bu degil, olmamali.
Lens'e elestiriler agir; kacirdi o pozisyonu ama adamin ozelligi bu iste. Kontra atakta sarkiyor savunma arkasina. O golu kacirdi diye forma Quaresma'ya gececekse haksizlik olur.

Hidayet dedi ki...

@BJK4EVER

umarım yanılırım fakat atiba'nın kötü durumu maça özgü değildi . bu tür ortasahalara karşı yaşayacağız bu problemi . hatta dorukhan da kötüydü bence ilk yarı .

lens'e gelince birçok faktör var . fakat en önemlisi ,şenol güneş lens'i istemiyor , beğenmiyor . lens de bunu biliyor . onun için oluru pek yok . adamın suratı çok çabuk düşüyor ve sürekli güven problemi yaşıyor . benim tercihim her zaman için kanatlarda ters ayaklı , içeri giren ,sut çeken , araya oynayabilen ,seri adamlardır . yani şu gökhan töre oynayabilecek durumdaysa çok büyük kabahati de yoksa, kadro dışı bırakılmasını aptallık olarak görüyorum .

Basar dedi ki...

Bu arada dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Güven çıkarken hoca çocuğa dönüpte bakmadı bile, çocuk el sıkmak için adamın yanına gitti. Koçluk böyle olmamalı. Bu sene şampiyon olsak bile bu hocayı istemiyorum. Bu hafta iddiaya giriyorum oğlunu ilk 11e alacak. Güven’in elini sıkma, Ozzy’i yuhalat, Lens’e çemkir, 25 dakikada 34 pas atan Kagawa’yı basına göm ama allahın belası şarlatanı sürekli el üstünde tut!. Hocanın karakteri her hafta daha da eksiye gidiyor!


Allahtan milli takım var, orada bu şaklabanı izlemeyeceğiz!

yilmaz dedi ki...

@Basar bence hocadan çok fazla beklentiye girmemek lazım. Defalarca bize medyanın anlattığından çok farklı bir kişi olduğuna şahit olduk. Bu saatten sonra ben, Şenol Güneş sahaya girip yanlış pas atan oyuncuyu dövdü deseler, kayıtsız şartsız inanırım.

Ben de kazara ligi ilk ikide bitirsek bile kendisiyle devam etmenin takıma prestij, para kaybettirmekten başka, taraftar da kaybettirmeye başlayacağını düşünüyorum.

Şerefli Türk Medyası!, Her kişi ve her kurumda olduğu gibi, Şenol Güneş konusunda da insanları çok yanlış yönlendiriyor. Bu adamı bize senelerce babacan, öğretici, gençleri parlatan! (buraya kahkaha efekti gelecek) biri olarak tanıttılar. Gayet iyi kadrolarla alınan iki şampiyonluğu ona malettiler(teknik direktördür, eyvallah payı büyüktür) ve bu kadrodaki önemli oyuncular gittikten sonra takımın düşüşünü de "adamın elindeki en iyi adamları göndermişiniz, istediği oyuncuları almamışınız (Burak, Serdar Aziz, Volkan Şen) tabi düşüş olur" diye yedirdiler bize. Fener ve GS ağırlıklı Türk medyası, "Şenol Güneş olmasa sizden bi bok olmaz" tezini millete yedirdi de yedirdi. Şimdi bizim taraftar bile, 120 yıla yaklaşan tarihi olan Beşiktaş'ı, Şenol Güneş'e, Quaresma'ya muhtaç olarak görüyor.

Yönetimin medyadan mı etkilendiğini, medyanın kışkırttığı taraftardan mı etkilendiğini, sözleşmedeki tazminattan mı çekindiğini, yoksa Şenol Güneş tarafından uyuşturulmuş taraftarın desteğini arkasına almak için mi hocayı göndermediğini çözemedim. Hepsi olabilir. Zaten bir planlarının olmadığını 3 yaşındaki bir çocuk bile biliyor.

Herneyse, "Şenol Güneş'e, bize yaşattığı şampiyonluklar için teşekkür eder, milli takım kariyerinde başarılar dileriz" mesajının, bjk.com.tr adresinden yayınlanacağı günü iple çekiyorum.

Basar dedi ki...

İşin ilginci başakcity bu akşam da puan kaybedecek. Yarış yeniden başlıyor. Hoca ayağımıza sıkmazsa kendimizi 3'lü bir yarışta bulacağız.

Taraftar profilimiz dünyadaki yeni akımlara paralel bir şekilde sosyal medyanın da etkisi ile önüne sunulanı iyi zanneden, sistemleri ve kalıcı büyümeyi değil kişiye bağlılığı ve günlük başarıları üstte tutan bir profil.

Hidayet dedi ki...

basar'ın yukarıda iyi niyetle başka camialardan örnek vermeme diye anladığım başkalarında hassasiyet yaratabilecek ! şeylerin azaltılması önerisine katılmayacağım ve uygulamayacığımı da belirtmek isterim .

şöyle ki , bundan iki yıl önce lens fb'de oynarken , quaresma'yı sevmeyen , beğenmeyen arkadaşlar genelde lens'i çok beğenen ,quaresma ile kıyaslayan giriler yazarlardı . kimse de bundan gocunmazdı . fenerlilikle falan itham etmezdi . burası zaten öyle düşünenlerin buluştuğu bir ortam değil .

kişi sevmediği , performansını düşük bulduğu insanları diğerleriyle kıyaslar . beşiktaş'ta oynayan bir futbolcuyu , başkanın icraatini de eleştirmek ve insanların kıyas yaparak olayı kavramasını istiyorsak burada herhalde konyaspor'dan , malatya'dan vs .. örnek vermeyeceğiz.

şenol güneş'in olumsuz bir yönünü kıyas yoluyla belirtmek istersem , gs 'nin , fb'nini başındaki adamı ,o anda kim varsa örnek veririm . keza bütün beşiktaş camiası fikret orman'ın kendi taraftarına karşı aziz yıldırımlaşmaya başladığını konuşurken , kendi taraftarına karşı bu tutumun yanlış olduğunu gs başkanının yine kendi taraftarına karşı bir demecini örnek göstererek eleştiririm . tıpkı başkanın , beşiktaş'ın ekonomik durumuyla ilgili taraftarı bilgilendirmesini ali koç'un tv kanalında yaptığı gibi yapması gerektiğini söylerken ali koç'dan örnek verdiğim gibi . bunun hassasiyet yarattığı kişi (eğer varsa) yi baz alarak fikir serdedemeyiz yani , ne münasebet !

burada herhangi bir beşiktaş'lı futbolcu hakkında kullanılan ve kullanılmasında sakınca görülmeyen her ifadeyi de gerek görürsem diğer bütün futbolcular için kullanırım . ben nasıl diğerlerini hoş görüyorsam , diğerleri de beni hoş görmeli . şimdiye kadar sevmediğim oyunculara bile sövmedim , hakaret etmedim . keşke burada beşiktaş forması giyene hiç tahkir edici ifade olmasaydı da herkes buna uysaydı , fakat hakaret edileceği ben belirlerim tavrı varsa (olmadığına inanıyorum) ona da uymam mümkün değil.

Emrah D dedi ki...

gündeme dair eyyorlamam:

1- genel olarak kimseye küfür hakaret etmemek konusunda bir konsensüse doğru gidiliyor olması sevindirici
2- ilk maddeden rakipleri nispeten hariç bırakabiliriz, mesela galatasaray camiasını başka türlü tarif zor.
3- galatasaray demişken, bu fenerbahçe maçının pazartesi oynanmasıyla ilgili kızılacak yer bence fenerbahçe değil galatasaray zira bence olması gereken iki takımın da sonraki hafta içi maçı yoksa ve bunlardan en az biri önceki hafta içi maç oynamışsa pazartesi oynanması akla yatkın olan çözüm. biz norveç dönüşü galatasaray maçını niye pazartesi değil pazar oynadık dersek çünkü galatasaraylılar ............... diye devam etmemiz gerekir.
3buçuk- zaten biz fenerbahçe maçını kazanamazsak bunun yarayacağı takım da fenerbahçeden çok galatasaray. fenerbahçe herhalde küme düşmeyecek puanı bir şekilde toplar, avrupaya filan gidecek puanı da ne olursa olsun toplayamaz bu bağlamda bizim maça ancak işte derbi performansı mutluluğu için çıkıyorlar yani muhtemel puan kaybımızda fenerbahçeden çok sevinecek takım galatasaray.
4- kasımpaşa tiyatrosu gerçekten acınasıydı.
5- bu akşam bakalım başakşehirin siyasal islam lobisi mi daha kuvvetli yoksa galatasarayın illuminati lobisi mi. bu akşam özelinde illuminati öne çıkarsa bize de yarar.
6- (bu tepki alabilir) futbolcu grubu / yönetim / taraftar / teknik ekip 4lüsünde bana göre en az sorunlu olanı teknik ekip, yerine daha iyisi gelme ihtimali en düşük olan da o. yerine daha iyisi gelme durumuna milyonlarca taraftarı değiştiremeyeceğimiz için onu katmadım.
6buçuk- daha yan bir dal olarak beşiktaş medyasının da değişmeye ihtiyacı var. en azından bir kanalın / medya grubunun spor müdürünü / departmanını vs bir şekilde fanatik beşiktaşlılarla doldurup nasıl aspor gstv gibi ntv fbtv gibi çalışıyorsa körükörüne fanatikçe ama tarafsızmış gibi görünme kaygısı da duyarak beşiktaş hakkında pozitif algı oluşturulması gerek. ha bu nasıl olur derseniz en ufak bir fikrim yok. bir şekilde ufak da olsa bir kanala (ama ulusal çapta yayın yapan) sızılması gerek. sonra bir döngü oluşur daha çok beşiktaşlı o kanalı izler o kanal rating gördükçe spor programlarını arttırır vs vs. 360daki iki denyoyu postalayıp oraya mı sızsak ya da bloomberg htye mesela? bu işlerden pek anlamam, çok bilmiyorum.
7- eğrisi doğrusuna geldi bir şekilde bir ivme yakaladık artık ne yapıp ne edip bunu sürdürmemiz lazım sonrasına sonra bakarız.

turgay dedi ki...

8-9 senedir takip ediyorum burasını sadece bir kere açık açık lionel carole'ün türkiyenin en iyi sol beki diyen galatasaraylı gördüm bu forumda o da yavrum 2-3 kere yazınca kaçtı. ya bende sorun var ya da gerçekten fenerli galatasaraylı ölçen bu işi bilen adamlar var burada. bu kadar fazla agresif olmaya ve hakarete gerek yok diye düşünüyorum. polemiğe girilecek bir ortamın burada oluşturulmaması gerektiğine inanıyorum. maalesef site yöneticilerinin bu konuda eksikleri var. sürekli kontrol edilmediğinden bir çok hakaretin sansürsüz yayınlanması nedeniyle insanlar çok rahat hareket ediyorlar. buraya biraz daha özen gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. haliyle de arkadaşların ağızlarına geleni klavylerine de dökmemeleri gerekir. biraz daha oto kontrol şart bu konuda da.

son olarak da burada herkesin derdinin beşiktaş olduğunu düşünüyorum. yorumunu okumak istemediğimiz insanın yazdıklarını görmemezlikten gelip hayatımıza devam edebiliriz. kendi özel hayatlarımızda türlü türlü sorunlarla uğraşırken birde burada kendi kişisel düşüncelerimizi paylaşma platformunda bu denli birebir husumetlerin olması herkese zarar verecektir. artık herşeyin maddi olduğu bu günlerde bedavadan nefret kazanmaya gerek yok ve bedavadan beşiktaş konuştuğumuz bir yerde de bu kadar nefrete gerek yok. güzel bir hafta diliyorum herkese.

Basar dedi ki...

Arkadaşlar ben ara yol bulmaya çalışıyorum yoksa gs'nin de fener'in de amk!

Bu camialar eşyanın tabiatı olarak bu kadar antipatikken/...ken(artık meşrebinize göre siz doldurun) bazı arkadaşlarımızın buralardan verilen örneğe tüylerinin diken diken olması da anlaşılabilir bir durum.

Bu hassasiyeti fark ettiğim için öneriyi yaptım. Aslında benim için fark etmiyor. Gözlemlerime göre Beşiktaşlı insan diğer 2 kulüp taraftarından çok çok farklıdır. Bu sebeple genel örnekler dışında bu kulüplerden verilen örnek konular bizimle pek örtüşmez.

Pheaglix dedi ki...

@diskonnektus erektus

6. madde hariç tamamının altına imzamı atarım. yalnız bence değişip iyileştirilme olasılığı en yüksek ve görece maliyetsiz olan teknik ekip. dediğin gibi taraftarı (maalesef) değiştiremiyoruz. yönetimin de (şimdilik) tek alternatifi ibrahimovic'i getirmek isteyen birisi. oyuncu kadrosunu da değiştirmek maliyetleri dolayısıyla kısa vadede neredeyse imkansız. bu durumda yapabileceğimiz en mantıklı hamle zaten sezon sonunda sözleşmesi biten td yerine şimdiden yenisini ayarlamak. sahadaki oyuncular arasında mobbinge varacak seviyede ayrım yapan, oyuncuları sevip-sevmemesine bağlı olarak takım için en iyisini yapmaktan çekinen birisindense bu oyuncularla herhangi bir bağı olmayıp, gelip takımı sıfırdan kuracak birisi bizim için en uygunu şu an.

yilmaz dedi ki...

6. madde özelinde:

Yönetim -> Felaket
Oyuncu grubu -> Yetersiz
Teknik Direktör -> Rezalet
Taraftar -> Allah'lık

dolayısıyla, taraftarı değiştiremeyeceğimize göre:

Önce teknik direktör şutlanmalı. Gelmeyeceğine emin olsak da adam akıllı, başka gündemi olmayan, transfere karışmayan bu işleri işinin ehli birilerine bırakan bir yönetim gelmeli. Halen daha kötüysek oyuncular komple temizlenmeli.

BurkayJK dedi ki...

Hocaya bu sezon çok küfür ettim ama kendimce bir çıta koydum. Eğer ikinci olursak kalsın diyorum. (Evet, halen) Tabi gelecek sezon yönetimin hocaya uygun bir kadro vermesi ve hocanın da kendini tamamen sahaya vermesi şartıyla. Yaş ortalamasını 2 kademe daha düşürüp ligi alacak kadro oluşturalım yeter, Şampiyonlar Ligi umrumda değil. Gruplara kalırsak kalırız, kalmazsak lig ve kupada ilerleriz. Dandik de olsa çifte kupanın süksesi başka oluyor. :)

Karius

Transfer Vida Mirin Transfer

Transfer Oğuzhan

Lens Ljajic Transfer

Burak

Şu iskeleti korursak güzel işler olacak gibi. Oraya Oğuzhan yazmam garip veya komik gelebilir ama bir şekilde yeniden devreye girmeli. Yanına ayağı ortalamanın üzerinde iyi bir canavar orta saha gelirse yeniden bir şeyler olabilir. (Leroy Fer adaylarım arasında ancak ne derece uygun bilmiyorum, daha iyi bilenler vardır.)

Burak ismini mecburen yazdım. Kendisi yeni alınmışken ve Güneş ile devam ediyorken transfer yapılmaz.

Adriano, Gönül, Atiba ve Q'nun da gönderildiğini varsayıyoruz. Belki içlerinden biriyle, makul ücreti kabul ederse bir yıl daha uzatılabilir.

Hocanın sezon sonu milli takıma gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Tüm bunlar hocanın kaldığı düşünülerek karalanmıştır.

Emrah D dedi ki...

hoca gitsin yönetim kalsın veya yönetim gitsin hoca kalsın seçenekleri içinden ben ikinciyi tercih ederim (tercih hakkım olduğundan değil de, teorik olarak). taraftar zaten sabit futbolcular da zaten belli bir sirkülasyon içinde.

buna ek olarak, bu yönetimin (fikret orman özelinde değil, çevresindeki tiplerle birlikte) getireceği hocanın da en büyük özelliğinin yönetim sözü dinlemek olacağından şüpheleniyorum.

ha mayısa kadar neler olur bilemeyiz. başakşehiri şampiyon yapıp katarlılara satma projesini tamamlayamazsa onların başkanı federasyona zıplayamaz sanki, bu fikret orman ihtimalini arttırıyor. fikret orman giderse adalı + leş tayfa (umut güner, mahmutyazıcıoğlu filan) başkanlık seçimini kazanabilir mi şüpheliyim (bindirilmiş kıtalara rağmen). peki kime kaybedecekler seçimi ibrahimovic getirelim diyen mecczup olduğundan şüphelendiğim hürser hoca tek rakipse leş tayfa bile kazanır. anç aday olur mu? bilmiyorum. başka aday çıkar mı? bilmiyorum. ama yönetimin değişmesi durumunda hocanın kalma durumu olabilir diye ümit etmek istiyorum.

bundan daha iyisi yönetimin değişip ideal bir yönetimin gelmesi, bir futbol aklı olacak adam getirip futbolu ona teslim etmeleri, onun da bir hoca bulması filan ama bunlar baya gündüz düşü, pek gerçekçi şeyler değil.

yilmaz dedi ki...

Yönetimin değişmesi, sadece seçimle olabilir. Daha iyisi gelmesi için de bir aday çıkması gerekir. Çıkacak adayı da duyduk, Zlatan'dan bahsediyor. Üstelik bi daha sorduklarında "daha genç" diyor. Fakat teknik direktör öyle değil. Bavulunu eline verirsin, cebine de 3-5 milyon para, istediğin gibi yollarsın. Yerine de birini bulursun. Dolayısıyla Yönetimin değişmesini ve hocanın değişmesini birbirlerinin alternatifi olarak düşünmek bence yanlış.

Ha bu arada yanlış anlaşılma olmasın. Hepsi gitsinciyim. Safımızı bi belli edelim de önce :)

kaan dedi ki...

Konu uzamasin kapansin istiyorum fakat sikik mobbingci laz fatih terim seni bocek gibi ezicek vs tarzi bir suru yorum var. Lutfen bunlari ne var yahu gs ile kiyasladiysak diye birbirimize satmaya calismayalim. Besiktas forumu burasi ister sev ister gicik ol adama su yorum yanlis, Fikret Orman,Senol Gunes, Quaresma bilmem kim farketmez. Sunu diyen adam da kalkip argumanin varsa yaz yoksa geciniz diyor, digeri de hukuki sorumluktan bahsediyor. Kiyaslamaktan elestirmekten sikayetci olmak icin herhangi bir sebep yok ama su tarzda yorum yapan adam da kufuru sonuna kadar hak ediyor, bunun adi da etkiye tepkidir. O yuzden birbirimizi kandirmaya calismayalim.

Takima donersek.

Baskan ve hoca buyuk hayal kirikligi yaratmistir. Ikise de gitsin ama baskan adayi cikmiyor muhtemelen Adali bir sonraki baskan, Adalinin getirecegi hocanin da Senol Gunesten iyi olmasini beklemiyorum. O yuzden sezon sonu kotu gunleri geride biraktik sirada daha kotu gunler var deriz.

beagle dedi ki...

@Burkay
Tüm iyi niyetinle kadro yazdın ama durumun vehametini ortaya koydun. Savunma hattına bir bakalım:

- Karius (Performansı Şüpheli, Opsiyonu zorunluysa gelecek sene sonunda 8M euro daha vereceğiz ya da zorunlu olmaması için oynatmayacağız)
- GG,Q'nun 1.5 sene daha kontratım var açıklaması sonrası her an bileklerini kesebilir.
- Vida en iyi savunmacı ama 3m maaş ve 10M civarı satış potansiyeliyle, ekonomik açıdan ilk gidicilerden.
- Mirin, pas attı, çok ağır değil iyi de dilsiz uşaktan zayıf fiziği var. Savunma zaafı Ömer Şişmanoğluna ikram ettiği golde gördük. Üstelik bu gol 3-0 da konsantre eksiği golü değil 1-0 da bariz zaaf golü. Seneye Necipi bile kesemeyebilir.
- Adriano gidici- Caner... Gelsin soldan yenen goller

Bu liste uzar, şu anda oynatılanlardan Ljajic hariç seneye iç huzuruyla 11 e yazacak adam yok. Dorukhan'ın, senin de kesmene sebep, mevki problemi var.
Burakın da an itibariyle dk başı gol sayısı Larin ve Negredo ile aynı seviyede. Diğer eleştiriler hariç...

Koca takımda "1 oyuncu" seneye şüpheli değil. O da Kagawa kalırsa mevki sorunu çekebilir.

Böyle feci bir kadro mühendisliği/yapılanması görmeyeli çok oldu.
Hocanın suçu değil mi sanıyorsunuz? Bu hafta twitterda Ljajic, Lens ve Güven'e nasıl davrandığı yayınlandı. Öyle düşünen iyi baksaın. Berbat bir insan, hoca, mobbingci her ne haltsa.

------------------

Adam gibi bir teknik direktör takımının bu kesat halini görür Töre, Ozzy, Utku gibi adamları kullanır, hazırlardı.
Altyapıda acayip bir gol serisi yakalamış(2-2-2-2-1) olan Oguzhan Akgün'ü ve taş gibi oynayan Kerem Kalafatı A takım kulubesine çekmemiş olmak, 5er 10ar dakika Vodafone'a çıkarmıyor olmak inanılmaz. Çok oyuncu var sanmayın. Kulubeye 2 kaleci koyuyoruz. Skandal kardeşim bu. BJK'nin geleceğini çöpe atmak bu. Kulup sadece Sezer, Larin transferleri ile batırılmıyor, Erdemi, Eslemi, Mertcanı Oguzhan Akgünü oynatmayıp bu transflere zemin hazırlayarak da batırılıyor.

BurkayJK dedi ki...

@beagle

Karius'un durumunu tam bilmiyorum. Satın aldık gözüyle baktığım için mecburen yazdım. Şu ana dek Fabri'yi aratıyor diyebilirim. (Fabri'yi de yeterli bulmuyordum)

Gökhan Gönül'ün sözleşmesi bitiyor ve kabul ederse yedek oyuncu olarak şu an kazandığının yarısına falan uzatılabilir. Aynısı Adriano ve Atiba için de geçerli.

Vida'nın ikinci yarıdaki performansından memnunum. Satışa en yakın isim olduğunun da farkındayım ama belki satılmaz ve uzun yıllar kalır. Bu ekonomik durumda hayal tabi. :)

Mirin için sezon sonunu bekleyip görmek lazım. Aslında lig için konuşursak, ileri iyiyse gerinin pek önemi olmuyor. 15/16'daki defans hattımız bu sezonkinden iyiydi diyemeyiz sanırım. Buradaki kilit nokta Atiba'nın yerine kimi koyacağımız...

Kagawa'nın bize yar olacağını sanmıyorum. Olsa bile Ljajic'i yerinden edip sola kaydırmak pek içime sinmiyor. Başka bir diziliş/taktik uygulanırsa bilemem.

Altyapıdaki isimlerden sayende az çok haberdarım ve arada izlemeye çalışıyorum. Bu çocuklar ucundan kıyısından dahil olmalı, oynadıkça süreleri artacaktır zaten. Mevcut hoca ile altyapıya yöneleceğimizi pek sanmıyorum. Kalması halinde, gelecek sezon eline dar bir kadro verip altyapı oyuncularına mahkum kalmasını bekleyeceğiz. Başka türlü olacak gibi değil.

fidddas dedi ki...

Burada gs, fb ya da fatih terim guzellenmesine kim yaparsa yapsin( goruslerine genelde katilsam bile) her durumda karsi cikarim.
Bana gs camiasi guzelleyecek birinin once 90lardaki calinan sampiyonluklarimizi ogrenmesi gerekir.
Bana fb guzelleyecek birinin en yakin zamanda kupa macinda ve sonrasinda olanlari yeterince hazmetmis ve sindirmis ve 101. Yilin ikinci devresini bilmesi gerekir.
Bana fatih terim guzelleyecek birinin rasim karanin elinden caldigi sampiyonlugu, onun benzer durumlar karsisinda aldigi tavirlari, taktik yetersizligini ve saha kenarinda hakem manipulasyonlarini gormus olmasi gerekir.

Tamam kazanalim ve daha mutlu olalim ama bu gs, fb ve fatih terim yontemleriyle olmasin. Olacaksa bile onlar ornek gosterilmesin. Kendi yolumuzu kendimiz bulalim.

Ve bu kurumlari ve kisiyi burada guzellemek normal olmasin, en azindan benim icin degil.

fidddas dedi ki...

Yanlis anlasilmanin onune gecmek icin ;
Hoca ve yonetim elestirilecekse dumduz elestirilse de anlariz. Gereksiz kiyaslar hos olmuyor.

fidddas dedi ki...

Hoca ozelinde ;
Ozellike milli takima ilk gidemedigi ve son kupa macindan sonra sirazesiniyice kaydi. Ben butun bunlardan camianin ona gosterdigi saygi ile kurtulur ve yeniden sahaya odaklanir diye umuyordum. Maalesef olmadi. Genel olarak sacma sapan davraniyor. Ilk yarinin ortasina kadar da destekledim ama artik bu birliktelik zararli oluyor. Milli takima gitsin ve herkes huzura kavussun.

Yonetim ve baskan icin ;
O mali durumdan sonra uefa basarisi ve sampiyonlar liginde gruptan namaglup lider cikmak yaramadi. Boyle bir moral ve maddi sermaye nasil çöp edilirse öyle çöp ettiler. Geçen sezonun devre arasından beri gösterdikleri performans hocanın gitmesinden sonra yeni hoca konusunda da 2000 lerin ortasındakine benzeyecek diye cok endişelendiriyor.

sinek savar dedi ki...

Oh be! Nihayet! Tekrar burada besiktas communitinisin oldugunu anladik.

Hala bana troll diyor, yazilarini okudugum, saygi duydugum adam/adamlar. Yapacak bir sey yok. Ya gercekten salaksin ya da matematik falan bilmiyorsun artik ne diyim. Bak armut gibi ortaya cikarmisim goren goruyor, artik ne diyim ya.

@Ovunc yok abi o is oyle olmuyor, eger forum yonetiyorsan, BJK4EVER, Hidayet zer zikkim, met1903 adamlar icin moderasyon lazim ve bu uygulanmali. Bugun bunlar gider, yarin bir baskasi gelir, burasi public forum.

Oyle yasini basini almis adamlara moderasyon gerek yok falan omuyor bu isler. FT kopekleri yas mas dinlemez. Remote calisacak is ahlaki yusek adam aramiyoruz burda, fikrimizi beyan ediyoruz internette.

Derdimi anlayanlar oldugu icin de ayrica mutluyum.

Bir de yeni bir klise cikti, mahalle baskisindan dolayi "sineksavari savunuyor degilim ama..." lan benim ne dedigim ortada iste.

"BJK4EVER, Hidayet zer zikkim, met1903" buraya yakisan adamlar degil, yakisan derken haddime degil tabi ama amaclari Besiktas konusmak degil, ortami karistirmak.

GS propagandasi yapmak.

Bana FT soyle, Mustafa Cengiz bunu yapmis onun gibi olamiyorsaniz dersen bende isik yanar, hele gel bakim soyle yamacima derim yani. Sen hic bir besiktaslidan (her ne kadar objektif, her nekadar mahalle baskisi yemis) duydun mu boyle bir sey? Biz burda okumaktan sikildik amk.

Bakin dikkat edin hep birbirlerinin yazdikalrina katiliyorlar, destekliyorlar, ve birbirlerine cvp veriyorlar. Zor degil ya 3-5 ay geriye gidin bunlarin hepsi kayitli duruyor.

Bana GS baskanini oven, Fatih Terimi oven, Senol gunesi yeren (yaaa atladiniz degil mi, adam yermiyor, agzina geleni soyluyor ama kufretmiyor) yok ya biz de gerizekaliydik.

Gercekten simdi mutluyum cunku benim dediklerimi goren insanlar var burada, her ne kadar mahalle baskisiyla ismimi zikretmek istemeselerde. Birilerinin sesini cikarmasi gerekiyormus demek.

Ben acik ve net isim zikrediyorum burada, o kadar eminim ki konustugumdan.

@Huzeyfe puahhahahahaa adamsin :)

@basar

Oyle bir yazmissin ki ben onume gelene satasiyorum. Ben @sports guy, @james sneijder, @semioticus (shelbyl) gibi arkadaslara satasmadim, bilakis onlarin yazdiklarinin daha one cikmasi icin ortama daldim, temizlige giristim. Ben lafimi ortaya koydum alinan alindi alinmayan yuzsuzler ortada hala.

Sonuc itibari ile terkrar galatasaray degil de besiktas konustugumuz icin mutluyum. Troll muroll gecin bunlari gercekci olun!

You're welcome!

Sinek Savar

sinek savar dedi ki...

@Basar dedi ki...
Bu arada hiç dillendirmiyoruz ama şampiyonluk hava işidir! Bu trendle gidersek ipi göğüsleriz!

O is burada baslar babocan. O yuzden burda gotumu yirtiyorum. Bu hareketlenmeden rahatsiz olanlar ve olacaklar var. Bekle gor!


Bu arada Kagawa tas gibiymis oyuna girdikten sonra. Buna maci izleyen besiktaslilardan bir yorum alayim, atlamayalim boyle oltalari lutfen :)

Goruyorsan gelisine vur gec amk, birak kibarligi, bizim platformda yorum yapiyor falan... kagawa das gibiydi... hey yavrum be! :)))

fidddas dedi ki...

@sineksavar

Buralarda yeni oldugun belli. Fatih terim kiyaslamalarina karsi cikma durumunun seninle basladigini sanman falan...
gecen yil kacan sampiyonluktan sonra burada o tartismalar bi tur döndü zaten.
Yani seninle baslamis bisey yok. Burada su an bile hocaya yonetime karsi cikanlar o zamanlar yeterince soylenmesi gerekenleri soylediler.
Hasbelkader bu karsilastirma konusunda benzer goruse sahip olmamiz senden cesaret almamiz anlamina gelmiyor.
Basindan beri uslubunu hic begenmiyorum, genelde de burada kimseye kisisel bir yorum yazmam ama biraz sakin olsan iyi olur.
Buradaki insanlar seninle tanimadi Besiktasi ve senden ogrenmeyecekler onu savunmayi.

sinek savar dedi ki...

Bir kac seyide netlestirelim:

Hoca milli takimda sezon sonu. Artik bunu tartismanin anlami yok. Cok net diyorum.
Mart maclari Tayfur hocada.

Hoca giderse, gelirse falan yok artik. Hoca gitti. Bakalim gitmesine ragmen neler yapacak.

Hoca milli takima direktor olarak mi gidecek yoksa antrenor olarak mi? Asil soru burda :) Bizimkisi sevmez oyle direktor falan...

Bunlarin hepsinin golesinde cok net sampiyonluk adayiyiz bu sene icin. Her ne kadar bazi yavsaklar komplo teorisi olarak gostermeye clissada, Galatasarayin ve Fenerbahcenin acik ve net bir sekilde kollanmasi kabul edeilmez...

Evet yavsak sana diyorum... sikayet et beni modaretorlere!

Peki ben ne dedim bu hakem yonetimleri hakkinda? Peki be ne dedim 96-00 sezonu hakkinda?

Uyanin lan, uyanin! Gercekten imkanim olsa tekme tokat girisicem herbirinize...


@semioticus (shelbyl), sports guy rahatsiz olabilir yazdiklarimdan silcen mi? sms geldi mi? whatsApp msji da mi yok!? Kankani korumayacan mi? Tassak gecesnize benle, o kucuk aklinizla :) GS, gurcan bilgic falan takilsaniza yau!


Sinek Savar


fidddas dedi ki...

@beagle
Altyapi oyunculari konusunda ilk heyecanlanacak nesli yakalamadik.
Saydigin oyuncularin Orhan Gülle( hayatini. Golunu bize antepte atan), Erkut Sahinturk( soyadi hatali olabilir, eskisehire basip giden ve bi daha adini duymadigimiz), Muhammed Enes( goztepeye giden) vs gibi oyunculardan farki nedir?
Saydiklarim ve unuttuklarim icin de cok heyecanliydik ama oynayabilecekleri takimlara gitmelerine ragmen kaybolup gittiler.
Oyuncular yetenekli anliyorum ama bunlarin belli bariz eksikleri var ki sonradan biz de olmasalar da kayboluyorlar. Bu sadece Senol Gunes sorunu degil gibi geliyor bana.
Yani Orkan Cinar cok iyi yetenek ama gecen sene Konyada bu yil AdanaDemirde durmadi. Sonra nargile kafeden fotograflari dustu medyaya.
Tamam bizde de suc var ama meslekleri konusunda bu kadar laubali olup yeteneklerinin uzerine gitmemeleri biraz sacma geliyor bana.
Bu yeni cocuklarin da Muhammed gibi bir menajerin eline dusup dagilip gitmeyeceklerini nereden biliyoruz?
Sen iyi takip ediyorsun, bu cocuklsri diger kaybolup gidenlerden ayiran mental bir olgunluk var mi sence?

sinek savar dedi ki...

@fidddas

Benden cesaret alman falan, boyle seyler benim haddime degil. Ben burayi 3 yildir okuyorum ilk defa buraya yazdim, cunku gercekten sacmalama potansiylei gordum.

Hani benim yazdiklarimdan potansiyel cikarip kendine maaal et durumlari falan yok yani onu diyim.

Hasbelkader bir durum yok.

Ben son zamanlarda gordugumu not ettim, buraya yazdim.

Yazmiyorum diye "burali" degilim degil yani. Sakin!

Ben kimseye benimle tanisdi ya da benim sayemde Besiktasli oldu demiyorum ama son 1 yildir yasanan sacmaliklar benim sayemde konusulmaya baslandi diyorum.


Bu ben buranin senden de eskisiyim raconu nedir ya? (shelby'e silsin diye not mu bu nedir yani)


Bu kadar mi bos hayatiniz var?

Bu kadar mi sahiplendiniz burayi? Hayir sahiplendiniz bu kadar, bu mahserin 3 yavasigi buranin tozunu attiriken nerdeydiniz?

Ben gelince, adam akilli yazinca mi kalkti klavyeniz? Nedir yani?

Sacma salak konusmayin, yillardir okudugumuz yorumlariniza golge dusurmeyin!

Sinek Savar

fidddas dedi ki...

@sineksavar

Sen ne yazdiginin farkinda bile degilsin o zaman. Seni ciddiye alip cevap vermek de benim hatam olsun.
Burayi veya baska yeri ciddiye almasak niye buraya yorum yazalim? Nasil bir yargilama duzeyin var senin? Buranin eskisi olmak falan onemli degil de senin kucuk daglarin ben yarattim havan asiri rahatsiz edici. Asil sen sakin ol!

sinek savar dedi ki...

@fidddas

Ben ne yazdigim cok net farkindayim.

Sen bana biz bunlari konustuk, biz buralarin eskisiyiz, sen tesadufen (hasbelkader) bu islerin icine girdin, biz senden feyz almayiz dedin mi demedin mi?

Ya gercekten karsindaki adamin Turkce bilmedigini falan mi dusunuyorsun? Dusunuyorsunuz? Bunu diger super zeka eskilerde yapti burda.

Nedir abi sizin olayiniz? 3 yil 5 yil plaketimi istiyorsunuz?

Bence bunu ayarlayip verelim, sizinde gaziniz alinsin. Cunku bu tur yaklasimlariniz ile sizi okuyanlarin saygisini yitiriyorsunuz.

Vay amk siz neymissiniz be. Biz de bir sey sandik bunca zamandir.

OHA DIYORUM ARTIK OHA!

Shelby kos arkadaslarin magdur...

Durupdurken @Basar in dedigine geldik mi... Vay amk ya...

Sinek Savar

sinek savar dedi ki...

@fiddas

Simdi gordum, benim yorumum seninkinin ustune gelmis. Tabi sen eskisin, gormedim senin yazdigini belli ki alinmissin yazdiklarimdan. Bir onceki yorumlari okumamissindir. Pardon benim hatam...

Ben genel olarak son yazdigimdan itibaren yapilan yorumlara istinaden yazmistim yorumumu...

Kusura bakma seninkinin ustne gelmis ve halk yanlis anlayabilir.

Gerci sen ustune alinip yanlis anlamissin, hatta bir de bana yorum yagdirmissin ama diyecek bir sey yok. Mahalle baskisi boyle sacmalatiyor adami iste... Vatandas darda!

Belli ki son 3 aydir sen yenisin heraalde buralarda...

Oldu mu? Senin gibi yenisin cekebildim mi?

Son kez tekrar ediyorum:
"Sacma salak konusmayin, yillardir okudugumuz yorumlariniza golge dusurmeyin!"


Sinek Savar

sinek savar dedi ki...

Simdi Senol Gunes (3 silahsore gore Senol, askerlik arkadasi ya yavsagin) milli takima gittikten sonra bu adamlar buraya yazmicak.

19 Subat 2019

Ben yazidm buraya, 3 silahsor ekstra mesai yapar mi?

1) Yapar
2) Sana trol dedik ama onlar trol cikti ya la (yapmaz - Turkce bilmeyen eskiler icin)

sports guy dedi ki...

Ahahahahahahahahahahaah adam hala gurcan bilgic diyor inatla :)

Dur bu sefer birakmicam, gel lan sinek cevap ver hadi. Gurcan bilgic ile konumuzun alakasi ne?

Basar dedi ki...

@sineksavar

Hayatımızda bir çok mecrada troll görüyoruz ama bu kadar narsistini ilk defa gördüm. "son 1 yildir yasanan sacmaliklar benim sayemde konusulmaya baslandi"

Bak sana bir şarkı yolluyorum. Dinler dinler mutlu olursun... Senden önce ot bitmiyordu burada, iyi ki geldin.

https://www.youtube.com/watch?v=X1wUCJVYaAo

yilmaz dedi ki...

@sinek savar

biz burada bir avuç kişiyiz zaten. Bence şansını twitter ya da ekşi sözlükte dene. Bak bu kadar kıyamet kopardın yine de 115 yorum var galip geldiğimiz postun altında.

kaan dedi ki...

Bir de yeni bir klise cikti, mahalle baskisindan dolayi "sineksavari savunuyor degilim ama..." lan benim ne dedigim ortada iste.



Bana laf cakmissin da mahalle baskisi yok. Dedigim sabit kufur eden, gs yalakaligi yapan kufur yedim diye tepki gostermesin yedigi kufuru de haketmistir. Met1903 Mirin Danynin sakar olmayan hali demis. Adami vatan haini ilan ediceksin. Yazamayan adamlara bile laf cakiyorsun. La neyini savunayim senin.

beagle dedi ki...

@Fiddas
Öncelikle selam. Mata çayı falan nasıl gidiyor?

Altyapinin nesi farkli?
1. organizasyon Muhammed D. Dönemi gibi değil. Devamlilik var. Bir hica yillarca çalışıyor, oyunculari taniyor. Gokhan Keskin ve Yasin Sülün sayesinde saniyorum.

2. Bahsettiğim oyuncularin çoğu fiziken daha iyi, ayrica mevcut A takim da fiziken berbat :) Son dönemde Alpay Fatih ayrica az da olsa Kartal, Berkay ve u19lar Ridvan, Erdoğan forma buldu. Hiçbiri fiziken siritmadi.

3. Dış faktorler de var. Artik hucbir U21 bir tane maradonaya topu verip oyunu izlemiyor. Bursa TS Altinordu hatta Kasimpaşa GS FB derken alttan gelen oyuncular daga düzgün top oynuyor.

4. Cengiz Atinç Salih Çağlar vb örnekler artti. Kulüplerin battığı da biliniyor. Bence biz motive edemesek de gençler bu işe daha çok motiveler artik.

Basar dedi ki...

Bu arada şampiyonluk hava işidir yorumum havada kaldı! Biraz atı alan üsküdarı geçti, 9 puan olmayaydı iyiydi ama Antalya’yı hoca da sağolsun yendiler.

kaan dedi ki...

@Basar

Ic sahada bu kadar cok puan kaybedip sampiyon olmak imkansiz gibi.2.lik icin Fb maci sonrasi iddaaliyiz diyebilirim. skordan bagimsiz kadro tercihi ile alakasli ama gsyi de cok saglam kolluyorlar 2 senedir. Namgolu giti Sabri Celik geldi, degisen birsey olmayacak . Ts maci sonrasi sictik artik Umit Ozturku bize vermezler diyen gsli biliyorum.

Zaitsev dedi ki...

Konuşurken ufak tefek küfürler kullansak bile yazı yazarken bunların kullanılması hoş olmuyordu. Sokak ağzı ve formal konuşma ayrımı diye bir gerçek var. Yazdıklarımızı okuyup küfür ve hakaretleri çıkarmak zor değil. Biraz daha dikkat gerekli.

Bu sene şampiyonluk işi yalan. Zaten ilk yarıyı 26 puanla 7ci sırada kapatan bir takımın şampiyon olması mucize. Zaten 5 haftada 13 puan aldık ama hala 9 puan gerideyiz. Bizim dışımızda herkes de korunuyor. O yüzden elimizden gelenin en iyisini yaparak ligi 2ci bitirmeli ve son sezonlarda topladığımız puanlarla seri başı olabiliyorsak CL'ye gitmek için savaşmalıyız.

CL'ye gidemezsek gençlerle çalışacak bir antrenör bulup Şenol hoca milli takıma gitmese bile yollamalıyız. 4 senede 25 yaş altı 3 oyuncuyu sürekli oynatmış(Ozzy, Töre ve Talisca), hep tecrübeli oyuncu tercih etmiş, zorunlulukta bile mevki devşirmesi ile çözüm üreten ve transfer konusunda eski TS ve Bursa kadrolarından öteye geçemeyen bir hoca ile gençlerin yetişmesi imkansız.

Zaitsev dedi ki...

Bursaspor sol bek Emre Taştemir'i serbest bıraktı ve GS onu havada kaptı. Şenol hoca da zamanında bu genci oynatmıştı. İhtiyacımız varken Emre Taştemir'i biz nasıl kaçırdık? Süper bir sol bek mi? Belki değil ama elimizdekilere göre fazlasıyla iş yapardı. Caner'den daha iyi sol bek. En azından Caner gibi devşirme değil. Herhalde daha 23 yaşında diye düşünmedik.

Bu hafta Lens çıkarken özellikle baktım. Şenol hoca ne yapacak diye? kafasını bile çevirmedi hocamız. Bir oyuncu nasıl kaybedilir? işte böyle. Teselli etme yok. Pozisyonu tartışma yok. Gir kulübeye otur. Sana mecbur olmasam oynatmazdım hareketleri. Böyle yaparsan oyuncuların ilk fırsatta gitmeye çalışır. Negredo, Tolgay gitti. Sırada Lens var.

@ Burkay JK

GG'nin sözleşmesi 2020'de bitiyor. Muhtemelen imza parası vermemek için 4 senelik sözleşme yapıldı. 2020'de futbolu bizde bırakır.

BurkayJK dedi ki...

@Zaitsev

Pardon karıştırmışım. Evet Gönül'ün bir senesi daha var ama seneye kendisini kulübeye çekip, önüne sağ bek almalıyız.

Gençlerle çalışabilecek hocayı ben de istiyorum fakat yönetim bulabilir mi emin olamıyorum. Şenol Güneş'e her ne kadar kızsam da kolay kolay silip atmamamın sebebi bu. Hediye edilen iki sezondan sonra başka hocanın bir şeyler yapmasını bekleyecek sabrımız var mı bilmiyorum.

beagle dedi ki...

Bu hocanın saçmalıklarına sabrimiz varsa yeniye niye olmasin? 3 sene üstüste kötü teknik direktörlükle ligi domine edecek (kendi kurmadigi) takimi mahvetti. Yav daha ne yapacak. Şortsuz topçu koysa sahaya , bir bildiği vardır diyecek hale geldi tribün.

Bakin diyorum ki adam maç kadrosuna 3 kaleci yaziyor. Gençlerin önü daha nasıl kapanir?

Emrah D dedi ki...

sanki şenol güneş gidince rasim kara gelecek şafak mahmutyazıcıoğlu tayfası kime sözünü geçirebileceğine inanıyorsa o gelecek muhtemelen de menajer topçularını parlatmak için şenol güneşten daha az genç oynatacak. benim yeni hocaya sabrım şimdiden yok.

BurkayJK dedi ki...

Abi eyvallah katılıyorum ama beni düşündüren yönetim. Saçma sapan birini de getirebilir. Sonrası kargaşa, kaos, cefa, feda... Bana kalsa, Avcı gibi sistemli oynatan biri gelsin ve gerekirse 1-2 sezon daha şampiyonluk beklemeyelim. Sistemi oturtalım ve devamında ligi uzun yıllar domine edelim. Her sezon kafaya oynayan bir sistem oturtacaksak ben beklemeye hazırım. Kulüp borçları bekler mi orasını bilmem.

Tekrar söylüyorum, Şampiyonlar Ligi falan umrumda değil. Her sezon ilk ikide olan bir takım yaratılsın. "10 sezonda 1-2 kere şampiyon olup ŞL'de gruptan çıkmak mı, 10 sezonda 4-5 şampiyonluk mu" deseler ikincisini seçerim. Ligi alacak kadroyu yaratalım ve Avrupa hayallerine kapılmayalım.

Zaitsev dedi ki...

@ Burkay JK

Hocam ne kadar kötü olabilir ki durum? 17 maçta 26 puanı en son ne zaman almıştık. 94-95 sezonundan beri en kötü 2ci ilk yarı performansı Beşiktaş'ın. Geçen sene de 30 puanda kalmıştık. Samet Aybaba da 30 puan almış ilk yarıda.

@ diskonnektus erektus

Hocam sürekli tecrübeli oyuncu oynatıyoruz. Bu sene Dorukhan harici sürekli oynayan en genç adamlar Ljajic ve Karius. Güven bazen oynuyor. Kalanı 29+ yaş. 4 sene boyunca sürekli oynayan oyunculara bakın. Kim çıkıp oynamış Güneş zamanı alt yapıdan. Oynadığı sezonda 25 yaşından ufak olup sürekli oynayan kaç topçumuz var? Bunlardan biri Talisca. O da menajer topçusu.

********

Forma ve mevki adaleti olan herhangi birine razıyım. Mesela sürekli sol stoper peşinde koşmak yerine Vida'nın yanına Fatih veya Alpay'ı koyabilecek birisi olur. Veya Adriano sakatken onun yerine Rıdvan'ı koyabilecek birisi. Caner ile defansif hata yapacağımıza en azından genç bir topçu kazanırız. Caner'i de önde kullanırız Pektemek yerine :) Rotasyon olur.

Kasımpaşa maçına genç bir sol bek yazacak biri olsun. Adriano sakatlandı. Necip stoper, Fatih sol bek oynadı çaresizlikten. Fatih'te stoper bu arada. 2 mevkide birden devşime adam kullandık. Bunu düşünecek biri olsun.

Guti veya Sergen ile devam etmek lazım diye düşünüyorum. Şifo da opsiyon olabilir. Şifo dahil antrenör olan eski topçularımızda genel bir kapanma potansiyeli var. Sergen bu grubun dışında olduğu için öncelikli olarak düşünülebilir.

beagle dedi ki...

Safaki taniyor muyuz? prensi vb? siz hayaller üzerinden gözünüzün önündeki berbat hocayi gormuyorsunuz. Bak son mac Lense ne yapti? Ne alakasi var Safakla?

Pheaglix dedi ki...

bu takıma yakın tarihte gelen en net "yönetimin adamı" hoca carvajal'di (tayfur havutçu'yu kısa süre takımda kaldığı için saymıyorum), onun takımı da 22. haftada 50 puanlı liderin beş puan arkasında averajla üçüncüydü. üstüne o sene ligde, işin ayrımcılık kısmını bir kenara koyarsak, ciddi bir fikstür sıkıntısı vardı. play-off denen zırva yüzünden ligin ilk yarısında nasıl bir fikstürümüz olduğunu hatırlıyorsunuzdur. o sezon avrupada gruplara kalan tek takım bizdik ve bizimle benzer fikstür sıkışıklığı olan başka takım da yoktu. o dönem de kronikleşmiş maaş ödeme sıkıntılarımız olmasına rağmen, o takım bile liderin sadece beş puan gerisindeydi. varın yönetimin adamı olmayan teknik direktör ile ne durumda olduğumuzu siz düşünün.

ha bu arada carvajal, her ne kadar yetersiz bir hoca da olsa, fiziksel olarak çok daha iyi durumda olan q'nun sallamazlığına tahammül edemeyip adamı kadro dışı bırakmıştı. net menajer transferi, kendine söylenen oyuncuları oynatması için getirilen adam, kendisini takıma getiren oyuncuyu, saha içi sorumsuzluğuna tahammül edemeyip kadro dışı bırakmıştı. defalarca kez kasıtlı kırmızı kart gören, veya görmek için elinden geleni yapan birini cezası bittiği anda kadroya alıyoruz şu an, hatırlatayım dedim.

Emrah D dedi ki...

@zaitsev

hocanın eleştirilecek ve benim de eleştirdiğim yanları zaten var, yok değil. elde ne varsa ondan en iyi 11i çıkartmaya çalışıyor adam. eline kimi topçular veriyorlar, yaşına şuyuna buyuna bakmadan (eleştirdiğim yeri burası, gence daha fazla pozitif ayrımcılık yapabilir, ama forma ve mevki adaleti deyince bu da bir çeşit adalet) hangisi iyi oynayacak diye düşünüyorsa sahaya sürüyor. adam 3 senedir sağ bek diye ağlıyor becki sattık yerine kimse alınmadı tek sağ bek gökhan, benzer şey sol bekte var. atibanın yaptığı işi yapacak kimse gelmedi, 2 buçuk milyon maaşa 30 yaş üstü bambaşka profil medel geldi. dev maaşlara pepe geldi negredo geldi larin (!) geldi hoca yine ondan bile bir şey çıkartmaya çalıştı. bizim şerefsiz gs gibi federasyonda adamlarımız yok altyapı oyuncularımıza U15ten U21e 6-7 yıl boyu 70-80 milli maç garanti edemiyoruz öyle bir tecrübeyle gelmiyorlar bir yerlere kiraya versek topçuyu oynatacak yeri bulamıyoruz kolay kolay.

Hiç değilse TFF 1.lig seviyesinde takımına pozitif katkı vererek en az 1-2 sezon oynayabilmiş birileri olması lazım ki ciddi dakika verince takımı yakmasın. güvenin bu kadar performans dalgalanması (hem maç içi, hem maçtan maça) da alman altyapısına rağmen bundan. Son 15 dklar filan denenebilir kopan maçlarda, bu konuda ben de eleştiriyorum ama zaten son 15 dksını kopmuş şekilde geçirdiğimiz kaç maçımız oluyor? O kadar dk için gül gibi hocanın kalbini kırmaya değmez diyorum.

Şanssızlık da var, sezon başı Alpay'a da Mertcan'a da profesyonel kontrat verdirip A takıma aldı ikisi de bağ kopardı oynayamadan.

Rıdvan'ı Adriano yokken koysa, futbolun çakalı olmuş rakipler döve döve ilk maçta sudan çıkmış balığa çevirseler, çocuk tribünde canlısından gir sosyal medyasından çık kudurmuş taraftardan envayi çeşit küfür yese daha mı iyi kazanılacak?

Kopan maçlarda, oynamanın zul geldiği kupa maçlarında filan deneyebiliriz ama aşağı yukarı bu.

@beagle

Şafak vs leş tayfa ve getireceği hoca Şenol Güneş'ten iyi olur diyorsan ona katılmıyorum. Berbatın kelime anlamı bu tayfa.

Hoca topçuyu sever de döver de

Zaitsev dedi ki...

Bir de bu menajer oyuncusu kavramını bırakalım. Menajersiz oyuncu yok. Senelerdir menajer gelir, oyuncu önerir. Aklınıza yatarsa görüşürsünüz. Takımdaki 15 oyuncu aynı menajerin topçusu olsa eyvallah ama öyle birşey de yok. 19 farklı menajer gözüküyor şu anda.

Gomez'i menajer önermedi mi Beşiktaş'a? Veya Demba'yı, Sosa'yı? Erdal T. kendi mi gitti İtalya'ya? Hayır. Menajer geldi önerdi. Başkan'ın aklına yattı. O da transferden sorumlu yöneticiyi gönderdi. Orman yıllık 5.5 milyon avro veremeyiz deseydi ne olacaktı? Erdal T.'nin esamesi okunmayacaktı bugün. Mesela Hollanda portföyü olduğu yazılan Erdal bey zamanı oradan kimsenin gelmemesi ilginç değil midir?

Bütün transferler başkan üzerinden geçer. İyisi de kötüsü de öncelikle başkanı bağlar yöneticiyi değil. Transfer hataları vardır(Sezer, Love, Larin gibi). Ama genelde yapılan transferler başarılıdır. O yüzden ne Erdal T.'yi yüceltmenin ne de Şafak Y.'yı gömmenin anlamı yoktur.

Mesela geçen seneki kadronun Avrupa'da başarılı olacak iyi olması ama ligde ilk yarıyı 30 puanla kapatacak kadar kötü olması yönetim/menajer ilişkisine bağlanacak bir durum değildir ve hesabı iyi yapılmalıdır.

Basar dedi ki...

@disco
Yapma bu kadar gözünü seveyim. Oynatmadığımız menejer topçusu kalmadı, bir ara 31,5-32 yaş ortalaması ile oynuyorduk. Daha oralara gelme, Lens'e Güven'e çıkarken bakma bile, Kagawa'ya basın önünde söv, keşke Fabri kalede olsaydı diye açıklama yap, Oğuzhan'ı taraftara yuhalat, Negredo'ya hem basın hem de maç günleri mobbingin kralını uygula, oğluna ceza bile verme (bu arada Olcay kötü, Kerim kötü, Aras körü, Orkan kötü, Lens kötü, Güven kötü... herkes kötü sadece maç başı 50 orta 10 top kaybı ile oynayan senede 3 kırmızı kart alan oğlu iyi), Burak-Serdar-Volkan-Şener portfolyosuna her ortamda övgü düz, her hafta kanat oyuncularını çıkar.

Bunlar gördüğümüz duyduğumuz şeyler değil. Bir hoca takım içinde dengeyi bu şekilde kurmamalı. Son iki yıldır yönetimden gayrı olarak Beşiktaş'a ayrıca dinamit koyuyor hoca.

İlaveten, geçen yıl şampiyonluğun kaçmasının yegane sorumlusudur. Lig yerine hısmı fenerbahçe ile yapılan dandik kupa maçına camiayı kanalize ettiği için gs maçı konsantrasyonunu mundar etti. Bu sayede gs şampiyon olurken biz burun kıvırdığımız Samet Aybaba seviyesinde ligi tamamladık.

Bunlar fahiş yönetsel hatalardır, sanki dünya üzerinde başka hoca yokmuş gibi o giderse daha da kötü oluruz düşüncesi büyük yanılgıdır. Bugün Manchester United örneği, Osmanlıspor örneği net bir şekilde önümüze durumu sermektedir. Egosu şişkin bir hocadan kurtulan Manchester hiç olumsuz etkilenmedi. Bizim de artık kaybedecek bir şeyimiz yok. Daha kötüsü Feda sezonunda bile yaşanmadı.

Zaitsev dedi ki...

@ diskonnektus erektus

Hocam B36 karşısında 4-0'ın rövanşında 2-0 öndeyken Fatih Aksoy'u 45te oyundan çıkaran bir hocamız var. Adamın genç oyuncu konusundaki duruşu bu.

Rıdvan'ı alırsın kadroya. Caner yokken en azından Adriano sakatlandığı durumlarda sokarsın. Ama onu da yapmıyor. Sonra kasımpaşa maçında Fatih Aksoy sol bek oynamak zorunda kalıyor.

GGyi yedeklemek için transfer yapamıyorsan alttan bir genç çıkartırsın. Maç kadrosunda 3cü kaleci yerine oturur. Necip ile idare etmek hocanın tercihidir.

Emrah D dedi ki...

takım şöyle az puan aldı böyle az puan aldı denilen dönemde topçulara ve daha acısı normal maaşlı kulüp elemanlarına maaş veremezken kulüpten para alan şafakla torunoğullarını (kahramanlaştırıldığı kadar iyi değil ayrı mevzu) filan hayatta karşılaştırmam.

o x yılından beri en kötü puan performansı vs denilen şeylerin tamamına değilse tamamına yakını maaş ödemeyen yönetimin kabahati. parasını verince bak nasıl güzel oynuyorlar. CL maçlarında tabi para almadan da oynarlar kendini gösterip kurtarıp para alabileceği yere gitmek için. Bunun hesabını yaptığım için hocayı savunuyorum zaten.

Ha zaten kurda kuşa yem olacak, seneye filan göreceğiz yeni hocayla neler yaşıyoruz da maalesef ben başkaları gibi beşiktaş kötü gitsin de birilerine nefret kusayım kafasına giremiyorum yenildiğimizde üzülüyorum o yüzden ben demiştim kehkehkeh diyemeyeceğim.

@Pheaglix
Carvalhal konusuna gelecek olursak 11/12 sezonunda Quaresmayı sakat/cezalı olmadıkça boş geçmeden oynattı. 12/13 sezonunda göndermeye çalıştığımız için PAF takıma filan postaladık o zaman da oynatmadı. Bu arada Carvalhal'ı severdim, vaktiyle beni twitter'dan takip bile ediyordu bizden sonra da zaten başarılı oldu sayılır 2buçuk sezon championshipte yarım sezon de premier ligde hocalık yaptı ama konu dışı şimdi.

Demeye çalıştığım şu, topçuların parasını vermezseniz Şenol hoca bile oynatamaz. Topçuların parasını vermezken kendi para alan adamların getireceği hocadan da kolay kolay hayır gelmez.

Emrah D dedi ki...

vallahi yetişemiyorum. q7ye ne kadar muhalif olduğumu biliyorsunuzdur diye düşünüyordum hem buraya hem başka nereye yazıyorsam oraya hem podcastte artık defalarca söyledim.

kerim aras orkan cidden kötü çıktı, aras sakatlığı yeni atlatıyor belki seneye yedek olur belki olamaz. olcayı kuduz taraftar gönderdi güvenle lensi hoca zaten oynatıyor.

osmanlı maaşları ödemeye başladı yükselişin net sebebi o, manchester da koca manchester. biz fenerbahçe örneğine de bakalım mesela veya 1.lige bakıyorsak demirspor.

yegane sorumlu diye bir şey varsa yönetimdir.

ya bu arada sonunda 3 maç üstüste net kazanmışız, ikinci devre 5 maçta 13 puan toplamışız, bir anda internetin her yerinde hocaya karşı kampanya başladı. bu yönetim hoca gitsin istiyorsa sırf o sebepten ben de kalsın istiyorum. yani hoca zaten gidici de niye böyle celalleniliyor? galibiyet serisindeki sinire bakınca sanki yenilsek ortam daha sevinç dolu olacaktı gibi görünüyor.

Emrah D dedi ki...

@zaitsev
Fatih Aksoy'un o maçta oyundan çıkması benim de katıldığım bir eleştiri, sakatlıktan çıkan oğuzhanı 45 dk ısındıracak idiysek diğer stoper necipi çıkarabilirdi. bunlara katılıyorum ama bu hoca gitsin şafak umut tayfası kafasına göre hoca getirsini onaylamaya yetecek şey değil bence.

Basar dedi ki...

Yanlış anlaşılmasın yönetimi korumuyorum. Burada geçen yıl CL’de üst tura çıkmışken devre arasında ikisi de gitsin diye ilk yazan kişiyim.

beceriksiz yönetim yüzünden mobbingci Şenol kalsın fikri kafama yatmıyor. Bu saatten sonra quaresma şaklabanı oynatan hoca art niyetlidir, Beşiktaş’a zarar vermek istiyordur.

Unknown dedi ki...

alttan okumaya basladim. sineksavar'a yazilan ilk cevapta kapattim.

Pheaglix dedi ki...

@diskonnektus erektus

quaresma 45 dakikasında 2 km koştuğu atletico madrid maçından sonra kadro dışı bırakılmıştı.

http://spor.haber7.com/spor/haber/854971-besiktasta-quaresma-kadro-disi

http://www.hurriyet.com.tr/quaresmadan-carvalhale-sen-kimsin-sen-hicbir-seysin-20095156

daha sonra carvalhal yönetim baskısı ve takımın kötü gidişatı nedeniyle kadroya geri almıştı, döndüğü maçta da golü vardı. o dönem öncesinde quaresma'nın eksiksiz oynaması çok da anormal bir şey değil, çünkü fiziken çok daha diriydi ve doğruya doğru, epey etkili oynuyordu.

quaresma'nın şu an takımı nasıl etkilediği konusunda blog olarak neredeyse uzlaşmaya vardık sanırım. benim esas söylemek istediğim şey şu: yönetimin adamı olan birisi, kendine karşı açıkça tavır alan veya takımın kalanını alenen baltalayan birini, takıma gelmesini o oyuncu ve menajeri sağlamış olsa bile çat diye kadro dışı bırakabiliyor. ama biz kimsenin adamı olmayan hocamız ile o oyuncuya tüm yaptıklarına rağmen katlanıyoruz.

bu arada, bu da yönetimin adamı carvalhal ile ligde rezil fikstüre rağmen şimdikinden çok daha iyi pozisyonda olduğumuz zamanlardan kalan bir haber:

http://www.fotospor.com/haber-uefadan-besiktasa-sok-54371

6.5 aydır para ödemiyormuşuz futbolculara. yani tek başına maaşların ödenmemesi de (her ne kadar önemli olsa da) ligdeki rezil ötesi performansı açıklamak için kullanılamaz.

yönetimin gitmesi gerektiğine ben de katılıyorum. ama;

1- teknik direktör değiştirmek yönetim değiştirmekten çok daha maliyetsiz ve kolay,
2- yönetimin aksine teknik direktörün alternatifleri çok daha fazla. en basitinden sezon başında takımın başında yasin sülün olsa ligde daha çok puan toplardık, ki bu en maliyetsiz çözüm.

turgay dedi ki...

Hala Şenol Güneş güzellemesi yapabiliyorsanız tebrik ediyorum sizi. Şimdi rakiplerimizden örnek vereceğim ama umarım renkli takım taraftarı olmam.
1.Siz hangi kulübün paraları eksiksiz verdiğini düşünüyorsunuz başakşehir dışında? Sanki oynadığımız rakiplere paralar ayın 5inde yatıyormuş algısını bırakalım. Kimse paraları zamanında vermiyor ama başka hiçbir takımda da bu kadar afişe edilmiyor bu sorun. Çünkü medya algısı hep bize yapılıyor.
2. 4senede odun koysanız altyapıdan 1 oyuncu çıkarırdı. Zaten yazılmış asıl mevkisi olmayan oyuncuların nerelerde oynatıldığını, genç oyuncuların yetersiz olduğunu söyleyen bir hocadan bahsediyoruz. Adam isim yapmamış oyuncuyu oynatmıyor şans bile vermiyor bunun savunulacak bir yanı yok.
3.cl oynarken her transfer döneminde ben geniş kadro istiyorum deyip eline verilen kadronun hangi genişliğinden yararlanmış hoca? Tek derdi tutunduğu dalları korumak olan birinden bahsediyoruz. Tekrar hatırlatayım 4 senede 11e bir tane genç oyuncu yerleştiremeyen bir hoca var.
4. Tolga`ya gelince üzülen, Q7ye gelince toleransı artan ama başkalarına düz giden ilhan manasız zaten.
5. Hepsini tamam ama forvetinde love oynarken bile kenar ortasından başka plan üretemeyen adama karşı ya yönetim bence daha hatalı demeyin lütfen
6. Burada kimse şafakla umutu korumaz. Bu adamların derdi kendi reklamlarını. Tıpkı Şenol güneşin düne kadar suratına bakmadığı spor yazarlarına birden bire sarıp sarmaladığı gibi bunlarda kendi adamlarını sarıp sarmalıyor. Benim için aynı bokun laciveritler.
7. Burada kimse ayrıca başkanı da savunma öyle kolay kolay. Son 2 yılda ekonomiyi yönetemediği için büyük başarısız yönetim ancak bu hocanın saha içi ve dışındaki hatalarına mazeret olmamalı.

Velhasıl kelam hocanın saha içi hataları bizi geçen sene 4.yapıp büyük borç altına sokmuştur. Geçen sene Sivas maçından sonra kovulsaydı hoca şu durumdan daha kötü olmazdık. Hatta sezona başlamak bile büyük hatadır bence. O kadar pahalı oyuncuların olduğu bir takıma 4lük yaşatan hoca kovulmalıydı ve büyük temizlik yapılmalıydı. Yönetimin en büyük hatası budur bence

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...


@beagle
Selamlar. Askerlik harici 16 yil MRP/ERP danismanligi ve kod yazma surecinden sonra bana Turkiye’den en zor ulasabilecekleri yere kactim ve daglara tirmanarak meditasyon yapiyorum. Yedigim yemegin ictigim suyun tadi geldi :)

Senol hoca ve yonetim olmasa keyfime diyecek yok :)
Ama @discoya katliyorum. Ben bu yonetimin Senol hocadan sonra mantikli bir tercih yapabilecegine inanmiyorum. Ama hocanin da artik eski konsantrasyonunu yakalayayacagini dusunmuyorum.

Senin yazdiklarindan da zamane genclerinin eski hatalari tekrarlamayacaklarini umdugumuzu ve genc takim hocalarinin daha bilincli olgunu dusundugunu anliyorum.
Ama yine @disco nun yazdiklari da dogru. Biz ridvani sol beke koysak ve o gun cocugun kotu gunu olsa o cocugu bitiririz.
Ayrica altyapi oyuncularimizin fizige daha fazla onem vermesi gerekiyor. Celimsizlik gunumuz futbolunda cok cabuk cezalandiriliyor.

Bir de Kerim Frei ornegi oyuncunun israil ligine Avci’nin takimindan kiralik gonderilmesiyle artik bitsin. Oyuncularin potansiyelleri ve yetenekleri baska takim icinde ve sahada ortaya koyduklari baska bir olay.

beagle dedi ki...

@fiddas
16 seneyse MS Dynamics ihtimali yok, Abap mi Basis mi der huzurunu kaçırırmışım :) 2 defa beni de soktular o dünyaya, zor kaçtım. Iyi dinlenmeler.

Sergen ilk oynadığı yil şampiyonluk garanti olunca Gordon bunu kanat olarak koydu. Bütün devre önümüzdeki cizgide hiçbir halt yapmadi sadece 1 bacak arası atti. Bir kişi olumsuz laf etmedi. Alkisladik.

Bir genci zorlu maça kurtarici sürmekle yedekten ısındırmak veya Adriano sakatken 11 sürmek arasinda çok fark var. Bütün tribün Canerin kötü bir bek olduğunu biliyor. Ridvana büyük destek gelirdi oynatsaydik.

Altyapıdan çıkan M.Enes ve Furkan Yaman sirtlarinda adam taşıyacak kadar güçlülerdi. A takimdaki az şanslarını iyi kullanirken çarçur edildiler.

Güç müç değil bu iş. Izleyip formları tepedeyken şans vereceksin. Şu anda 18 yaşında 2 oyuncu top formda. Oguzhan ve Kerem. Gazeteciler gol atiyor diye Oguzhani kesfetti. Kenarda 2 yedek kaleci olacağına al kulubeye kardeşim. Mustafa pektemek yerine Oguzhani koy 10 dk, ne olacak? Geçen hafta attığı voleden bir tane A takimda atarsa buyuk oranda kabullenilir zaten.
Bütün yaz sağbek arayacagiz, 2 maçta 4 asist yapan 18 yaşında genç milli sagbekimiz de fulyada hali sahada çalışacak.

Şenol güneşin dorukhan ve guveni hangi koşullar altinda koyduğunu unutmayin. Sezon batmış takim berbat haldeyken, Babel Q Love kontrolden çıkmışken kendi üzerindeki baskiyi azaltmaya sürdü. Ne adil ne de iyi bir hoca.

Valla @disco bana kalirsa şu anda Şenolun geldigi halden daha kötü bir hoca bulmak için Safak'in çok çalışması gerekir. Hoca döver sever de adam kayirmaz ;)

Huzeyfe dedi ki...

@beagle +1

@disco

Haftaya derbide malum adam oynayacak. Ljajic'e hocanın isteğiyle ekstra para cezası verilmiş. Şaka gibi! Hiç böyle birşey duyduk mu son of sun ile ilgili?

Zaitsev dedi ki...

Bu maaş/performans olayına olandan fazla sonuç bağlıyoruz. Maaşların ödemesinde sorun var ama bu senelerdir var olan, herkesin bildiği bir durum. Oyuncu buraya bu şartları bilerek geliyor. Parayı geç alırım ama fazlasıyla alırım durumu var.

Ayrıca 2 kere şampiyon olduğumuzda durum şu andakinden iyidir diyebilir miyiz? Emin değilim.

Zaten maaş yüzünden performans sorunu yaratan adam 5-6 aylık alacak sebebiyle kendini sıkmaz, direk FIFA'ya gider. Bonservisini alır, başka takıma gider. FIFA'da kalan alacaklarını eşek gibi ödettirir kulübe. Bakınız Love. FIFA'ya giderim sopasını gösterdi, aldı bonservisini gitti.

Hepsini geçtim. Beşiktaş'ın oyuncu grubu kariyerli ve karakterli bir grup. Bu adamlar para yüzünden takımı baltalama lekesini bu dakikadan/yaştan sonra üzerilerine bulaştırmazlar.

Ayrıca bizim durumumuz iyidir diğerlerine göre. Serdar Aziz yıllık 2.8 milyon avro alırken, 2.3 milyon avro bırakıp gitti. Kucka 4.5 milyon avro alacağını yapılandırıp ayrıldı. Pepe'nin ise giderken 100 bin avro alacağı vardı. O kadar enseyi karartmamak lazım.

Bu seneki sıkıntısının en temel sebebi ise geçen sene ilk 2ye girememektir. Bunun temel sorumlusu ise Şenol hocadır.

Bu arada dün karşı karşıya golü kaçıran Diego Costa çıkarken Simeone nasıl davranmış hocamız bir izlesin.

Emrah D dedi ki...

ya iyi gitsin hoca valla bıktım mevzusundan. gitsin de ben de yeni gelen hocaya aynı önyargıyla rahat rahat saydırayım.

BJK4EVER dedi ki...

Ben buradayim sen neredesin? Hoca herkesin bekledigi, mantikli 11i kurdu diye sevindik. Bu sefer mudahale etmeyerek zararini verdi, helal....

Yorum Gönder

Ara