.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Ocak 2019 Perşembe

STSL 19 Beşiktaş - BB Erzurumspor


Tarih: 25 Ocak 2018 Cuma 20.30

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Mustafa Öğretmenoğlu

Eksik Oyuncular:  Tolgay Arslan, Tolga Zengin, Gökhan Töre, Orkan Çınar, Vagner Love(Kadro Dışı) / -

Cezalı Oyuncular : Domagoj Vida / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

78 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Kadrolari gormeden iy1ms1 oynayan kafama sicayim. Klasik bir ilk yariyi cope at kadrosu iste, tipki Alanya ve bircok mactaki gibi. Dorukhan hepimizin gozbebegi, ama 8 falan degil. Ligde maclarin 70%ini rakipten ustun oynayan ve gol atmasi gereken takimin 8'i degil. Cesaret, istah, gol bolgesine sizma eyvallah, ama yaraticilik yok iste. Bizim icin ideal bir 6 numara, ama 8 olmaz. Oguzhan olmayinca hizli cikamiyoruz, bozluk bulamiyoruz, yaraticilik gosteremiyoruz. Ilk yaridaki belki de tek yaraticilik pariltisi defolup gitmesi beklenen Quaresma'dan geldi iste.
Bari Vida olmadiginda Medel'i cekip Oguzhan'i oynat be adam. Necip sari kartli, hala oyunda saatli bomba. Bu macta Necip cikip Oguzhan girerdi, ama girmeyecek tabii.
Allah'tan golu yemedik, yoksa sittin sene 2 tane atamayiz.....

Murat dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Murat dedi ki...

tabi yine istediğim Dorukhan'ın gol atmasıydı :)

beagle dedi ki...

Herşey bir yana, yılların sıçışından sonra ortalık hala Quağejma ortalayacak Burak çakacak sanan salak doluydu...

Senorrr kadar neğden bileceysiniiiz.

BJK4EVER dedi ki...

"Skor sahane ama oyun baya sikintili bence. Bu kadar pasif ve kontrollu oyunla eninde sonunda patlariz. Attigimiz ilk 2 gol ekstra gol, her zaman bulamazsin. Onun disinda cok fazla da uretemedik, defans da (Caner'in kanadi daha cok) guven vermedi. Vida ve Karius'a masallah, Dorukhan kesinlikle macin adami. Ilk 15 dakikadan sonra tam bana mi oyle geliyo yoksa Dorukhan harbiden baya baya saglam mi diye yazacakken sahane golu de atti. Bu cocugu bekte harcamayiz insallah."

Akhisar sonrasinda yazdiklarim. Uzun bile surmedi, 1 haftada patladik. Getirin oradan Talisca ve Gomez'i, Senor hocam antrenorluk yapacak.
Neyse, cikar birazdan hamsinin biri kadro yetersiz cart curt kafa sisirir. Stoperleri 45 yasindaki Egemen ve Lokman olan takima kendi evimizde tek gol attik, o da duran toptan. Ikinci yarida degisikliklerde kim nereye gecti nasil oynadik ben takip edemedim biraktim.
Ic sahada zayif bir takimla oynarken ilk tahtaya yazman gereken adam Caner iken yedek nedense. Her mac 45 dakikayi cope atip her mac 1 oyuncu degisikligini bekle harcarsan bundan iyisi zaten olamaz.
Ve bizim sigir surusu mactan sonra tek tepki bile gostermedi tabii. Bu beyinsiz taraftara da bu takim ve hoca laik zaten.

Valla burada iki senedir boğaz, el, bilek ne varsa patlattık.

Beşiktaş'ın Türkiye ligini domine edebilmesinin tek yolu, oyun olarak herkesi kendine gıpta ettirmesidir. O zaman hakem muhabbeti de biter, medya da üzerimize gelemez.

Beşiktaş iki sene önce oyunu bırakıp skora odaklanma tercihi yaptı. Bu sene "neyse kayıp oldu, kadrodaki çöplerden kurtulalım" demek yerine Quaresma gitmesin diye yalvaran, Burak Yılmaz'ı alan bir kulübe dönüştü.

Şenol Güneş, yönetim ve hatta bugün bile Quaresma tezahüratı yapan taraftar hepsi miadını doldurmuştur. Bunların en az birinden -ercihen iki- kurtulmadan hiçbir yere varamayız.

beagle dedi ki...

Hepsi gitmeli hepsi. Bu düzene biraz da bu taraftar grubu sebep oldu. 25bin olsun saklabansporlu 40 bine yeğdir.

Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

ihtiyaçlar doğru tespit edilmeden, önlemler zamanında alınmadan ne yaparsanız yapın başarısız olursunuz. tıpkı bizim gibi. finansal tablolarımız bizim 4. olarak neler kaybettiğimizi ortaya koyuyor. geçen sene seni hocan düşünmez sen düşüneceksin demiştim sivas maçından sonra. biz geçen yılın ocak ayında şenol güneş ile vedalaşıp yolumuza devam etseydik şuandaki halimizden daha kötü olmazdık. mantıklı insanlar işlerine duygularını karıştırmazlar. hele hele teknik iflas durumunda olan şirketler duygusal kesinlikle davranamazlar. ne kadar köklü firmada olsanız iyi yönetilmiyorsanız batarsınız. tıpkı bizim gibi.

sezon başı 2 tane eski futbolcumuzu getirene kadar keşke adam akıllı bir hoca getirip ocak ayında kurtulmak için paralar verdiğiniz adamları sezon başında bonservis verilerken gönderip akıllı ve geleceğe yönelik transferler yapsaydınız şuandaki halimizden daha kötü olmazdık.

ben artık şenol güneş'e kızamıyorum. çünkü adamın olayı bu. önce yükseltip sonra batırmak. siz bunu iyi tahlil edemeyip bu adamla hala uzun süreli kontrat peşinde koşmanız sizin henüz kaybetmediğiniz taraftarınızı kaybetmemek için çırpınışlarınızdır. adamın bütün kariyerinde aralıksız en uzun süreli çalıştığı takım biziz sanırım.

sonuç olarak artan borçlar, istikrarsız saha sonuçları sezon sonunda hem yönetimi hem de hocayı götürecek. ancak kaybeden şahıslar değil beşiktaş olacak.bu durumda ne fikret orman'ın ne de şenol güneş'in umurunda.

beagle dedi ki...

Medya mensubu olsam Şenorr a "sizce Bjk TD olarak kimi getirmeli" derdim basin toplantisinda :D Ugrassin çakma filozof.

Razu dedi ki...

Yav taktik teknik konuşan blog haber193 e döndü. Ülke vasatlığı buraya da hakim oldu. Lütfen toparlanın artık.

yilmaz dedi ki...

@razu hangi taktiği konuşalım? 2 senedir söylenmeyen bir şey kaldı mı?

beagle dedi ki...

@Razu
Burak yilmazi getiren hoca ve yönetim ortaminda taktik ne konuşacan. Birinde zerre beyin olsa genc millileri A takima koymuştu, bütün camia ruhen toparlanmaya başlamış olurdu.

Diğer mac sonuclarina göre 15 maç kala liderden 11 puan küme düşme hattindan 10 puan yukaridayiz. Mac maç sampiyonluga gidiyoruz diyor meczup Şenorrr. Onu sorry assına anlat babacim yemezler. S.ktin attin sezonu.

Genç oyuncu izlemek bir idman, sevgi işi. Az önce hataysporun yedek yabanci forvetinin genç maçlarını izliyordum.

Bu sikintili bagimliliga dayali olarak U19dan 4 u21den en az 2 oyuncunun mevcut Bjk kadrosu rotasyonunda rahat oynayacağını soyleyeyim. Ruhen daha sağlıklı bir günde detaylandiririz.

Yasin de Senoldan kat kat iyi maç yonetiyor bu arada...

beagle dedi ki...

Hala takım için hirsindan kart gördü diyenler varmış.

Quaresma nedir nasıl tespit edilir 101:
https://twitter.com/TosicReyiz/status/1089135392241143808?s=20

Şimdi ağır ağır oku:
Canı istedigi için kart gören, Bjk sevgisi ve takim arkadaşlarına zerre saygı duymayan bencil katiksiz o.ospu cocugudur.

Tüm o...luk meslek sahiplerinden özür dilerim. Siz bu d.l israfından tabiki sereflisiniz de küfür yıllardır böyle yer etmiş...

Emrah D dedi ki...

bu serseriliğe hırs diyen aptal değil muhakkak kötü niyetlidir artık bu kadarı olmaz 1 değil 2 değil

Adsız dedi ki...

@Razu

Olan bitenin teknik taktiği mi kaldı. Zaten yararı onca tartışılır 35 yaşındaki arıza gidecem deyince yönetimi teknik yönetimi gitme diye yalvarıyorsa ve aynı şahsiyet son maçta kart görmek için kıçını zorluyorsa ne tekniği ne taktiği. Üşenmezsen ŞG'nin maçtan 1 gün önceki hakkındaki yorumlarını oku. Tek kelimeyle yazık.

Adsız dedi ki...

Bu arada Orkan'ın algı sorunları var. Nereden mi biliyoruz, takımın teknik yönetimi bunu basın toplantısında apaçık söylediği için. Şimdi Pektemek düşünsün.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi hala Quaresma konusuluyorsa yazik. Adamin yaptigini elbette dogru bulmuyorum da, sanki o kirmiziyi gormese hersey toz pembe. Herseye ragmen sahada isyan eden 2 oyuncudan biriydi bu adam. Her top bu adama atildi, yine takim ayagina bakti. Bir yerde de kayis koptu her zamanki gibi. Koskoca Besiktas nasil Erzuruma kendi sahasinda 90 dakika boyunca duran top haric gol atamiyor, pozisyona giremiyor konusulmuyor da Quaresma'nin kirmizisi konusuluyor.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

Bak ne yazmışım: "35 yaşındaki arıza gidecem deyince yönetimi teknik yönetimi gitme diye yalvarıyorsa". Gidecem diye tutturan adam sahadaki oyunun neyine isyan ediyor kardeşim bu neyin kafası. Üstüne üstlük @beagle'ın paylaştığı görüntü de mi sahada olan bitene isyan hali. 35 yaşındaki kanat oyuncun adam geçemez, topla hızlanamaz ve dahi içeri kat etmez. Koskoca Beşiktaş Erzurum'a karşı duran top diyorsun da o duran topu bu defa çok da akıllı şekilde ve çok daha fazla başka işler peşinde olan Ljajic kullandı ama senin Q7 bir nane yapmadı neden bunu konuşmuyorsun.

Gitmek istiyorum diyor ipimle kuşağım kart yiyor hala bu kafa. Ne içiyorsanız aynısından.

Imotheb Imotheb

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Bunları 2si ŞL kazanmış ve 1. Dünya Kupasi finali oynamış savunma hattiile yiyorsak sorun nerededir:
https://twitter.com/sarigelinler/status/1089078739244404736?s=20

A- geri dönmeyen, zirt pirt top kaptiran kanatlar

B- Topu ileride tutamayan hayalet santrafor ve başı kesik tavuk gibi koşturan onliberolar

C- bunlari kral sanan çanak tutanlar

D- bunları aynen oynatip orkana oguzhana larine Tolgaya pay biçen hatta Güveni bile bir şeye giciklanip kesen hoca kilikli bunak egoist

E. Hepsi...

Not (tabii ki takim dagildikca bu oyuncular da sakatlik moralsizlik vb daha az dk alip yerlerini Caner Necip Medel gibi yuksek zekali savunma sihirbazlarina da biraktilar)

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Gollerin cogunda Medel ve Necip'in imzasi var. Hele ilk golde Necip'in pasi facia. Sen stopere stoper yerine onliberodan bozma oyuncu oynatirsan duran topta kafa da vuramazsin, oyuncun topun onunde duvar da olamaz, olursa da ne yapacagini bilemeyip boyle komik goruntuler ortaya cikartir.
Roco'yu begendigimden degil tabii de, Necip stoper oynadigi son 4-5 mac agir siciyorken hala israrla oynatmak sacmaliktan ote degil. Roco tek mactaki hatalariyla sezon sonuna dek yedek kalmayi neden hak ediyor da her mac o performansi gosteren Necip hala takimin 3. stoperi anlayan varsa beri gelsin.
Neden bu tur anlamsiz denemeler bizim takimda oluyor anlamiyorum. Oguzhan'dan 10 numara, Dorukhan'dan sagbek, M.Pektemek'ten solacik, Guven'den santrfor, Necip'ten stoper yaratma cabasi artik midemi bulandiriyor.

BJK4EVER dedi ki...

@james sneijder,

Yanlis anlamayin, Quaresma tabii sucla. Anlatmaya calistigim sey; adam bence bunlari dun pustluk ibnelik olsun diye yapmadi, kazanmas hirsina yenik dustugu icin yapti. Bu kadar berbat bir takima karsi bile zorlanan takima isyan etti, dokunma bile olmadan yerde yatan serefsizlerin kafasina topu atti. Kancik kari gibi her pozisyonda yerde kivranan sahtekarlara tek laf edilmezken Quaresma'ya edilmesi garip geliyor bana. Adamlar 10 kisi kalmis rakibe karsi bile yerde surunerek maci bitirmeye calisti. Siz sinir olmadiysaniz bilemem.
Quaresma en cok kazanma hirsina sahip adamimiz belki de, bu hafta yine zorladi zorladi, 2 sutunu kaleci inanilmaz cikardi. Takim da bekleneni veremeyince yine kendini kaybetti. Quaresma'nin yaptigini dogru bulmuyorum da, bir oyuncuyu bu kadar kontrolden cikaracak sebepleri de tartismak lazim.

beagle dedi ki...

Besiktasin toparlanmadsi Tribünün gözünün toparlanmasini da gerektirir. Anlaşılmaz bir şekilde futbol özürlü Veli Kavlakin askeriyiz dendi. Lan forumun yarisinin top tekniği %95inin zekasi ondan iyidir. 300binlik topçu 1.5M isterken, yenilenmesin diyordum. VATIBA diye tutturuyordu millet. Omuz sakatlığı traş. Aldi kontrati yatti iste i.ne. besiktaşin 8-10 milyon Eurosunu elbirliği ile Veliye arpaladiniz...

Kötü futbolcuya mahalle baskisiz kötü diyebilmeliyiz.

Zaitsev dedi ki...

Açıkçası ya Şenol hoca takımı ve başkanı birileri için sabote ediyor ya da kendini kovdurmak için uğraşıyor. Çünkü teknik taktik veya oyuncu performansı ile açıklanacak oyun noktasını çoktan geçtik.

Kendi gölgesinden, yenilikten, sorumluluk almaktan, gençlere güvenmekten korkan bir adamın ezberine mahkum kalmış bir şekilde dibe doğru sürükleniyoruz.

Elindeki 4cü stoperi kiralayan, 3cü stoperi maç okuyamadığı için suçlu çıkarıp mundar etmesi sebebiyle(GENK maçı) oynatmayan garip bir antrenörümüz var.

Erzurum gibi bir takıma karşı bile Oğuzhan'a güvenemeyen, hala Pektemek'ten medet uman, geçen hafta girip gol atan Larin'i arka plana iten, elindeki en iyi gol opsiyonunu Pektemek tercihi sebebiyle mecburen çıkarmak zorunda kalan bir adamla uğraşıyoruz.

Ama adam şanslı. Yine arkasına saklanabileceği bir saçmalık gerçekleşti. Q7 attırdı kendini.

Tribün ise iyicene kendini kaybetti. Hocanın arkasındaysan Burak'ı ıslıklamayacaksın. Burak'ı ıslıklayacaksan hocaya sahip çıkmayacaksın.

beagle dedi ki...

Gitmeden önce babası ve hamikosu ile kulübü o kadar batirdi ki zerre heyecan yok. Gitmesin. Oynatin da mk ayaginin kenarcilar orgazm olsun. Zaten mucize bir hoca gelmezse bu takidan 3 sene bi b.k olmaz artik.
http://m.milliyet.com.tr/besiktas-ta-ayrilik-bugun-veda-besiktas-2818403-skorergaleri/?PAGE=2
Ayağını da sizin caninizi da...

Hidayet dedi ki...

şenol hoca'dan daha iyisini mi bulacağız diyenler ,alın burak yılmaz'ı hoca istiyor diyenler haketmediği payeleri biçenler , bugün , hoca'nın kafası 1,5 yıldır rahat değil diyor . bu beşiktaş'ın medyadaki gerizekalıları diyebileceğimiz grup geçen yıl tek eksiğimiz santfordu diyen grup . şimdi yavaştan yavaştan yan çiziyorlar . ne değişti peki ? bir tek maçla mı değişti herşey ? 1,5 yıldır kafası yerinde olmayan adamın ellerine klubü mü emanet ettiniz ?

ha birde kıytırık galibiyetler de buraya gelip ahkam kesenler de kaybolmuş . harbi , nerdesiniz siz yaw ?

Basar dedi ki...

Bence iki takımın hocasını değiştirsek bu maçı kazanırdık.

Şenol ile artık gitmiyor. quaresması, burakı ve kafasındaki diğer kıt/dar oyuncu dünyası ile (ve bununla ilintili taktik dünyası ile) artık Beşiktaş'a fayda sağlaması mümkün değil. Bunun en güzel örneği sezonda net iki kırmızı kart alan, disipline etmeyi bile düşünmediği, gitmek isteyen quaresmaya can simidi gibi sarılması. Şu anda kulübün durumu daha genç oyuncular ile çalışacak bir hocayı gerektiriyor, gençleri çürüten, aşağılayan ve önüne gelene mobbing yapan egosu şişkin bir hocaya ihtiyacımız yok.

Hoca geçen sezon sonu bırakmalıydı. Kendisini hep iyi hatırlayacaktık fakat yanlışta israr hem Beşiktaş'a hem de hocaya zarar verdi. Sonunda muhtemelen küfür kıyamet gidecek.

Yanlışta israr eden yönetim de Allahlık... Tıpkı Wagner Love-burak örneği gibi. burak 2019'un Wagner Love'ıdır. burak'ın karakterini filan geçiyorum, temelde ikisi de bitik oyuncular. Katkıları sınırlı kalacak oyuncular ve bu oyunculara milyonlar akıtıldı. Neyse o ayrı bir yazının konusu.

Kısaca hocanın yarın değil, bugün değil, dün gitmesi gerekirdi. Şu sabır başka hocalara gösterilmeli.

beagle dedi ki...

Hesap günleri geldi. En azindan fikirsel olarak boş konuşanlara hesaplar kesilecek ki gelecek daha iyi olsun:
Bjkli 32-34 yaslarinda oyunculara bonservis büyük maaşlar verirken "Vizyoooon, hepsini Çine Araba satar büyük başgaaaan" diyen saksakci Zümre turemişti:
- Negredo, Pepe, Adriano, Love, Quaresma... bir işe yaramadiklari sezonlara göre subjektif kayip 35-40 Milyon Euro'dur.
Ne oldu? Cinli Arap birleşip sizin vizyona göre salagı oynamadi dimi?....de patladı bu moruklar. Hayirli olsun.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

MANU örneği ortada. Solksjaer mucize bir antrenör mü? Mourinho 17 maç 26 puan. O gittikten sonra 6 maç 18 puan. Bu antrenör gittikten sonra oyuncu grubunun davranışı ile ilgili bir durum.

O yüzden mucize bir hocaya ihtiyacımız yok. Oyuncuların biraz inanacağı bir karakter olmalı. Guti olur mesela. Oyuncuları mevkisinde kullanabilecek, düzgün oyuncu değiştirebilecek herhangi biri kabulüm benim. Sağ bek oynayabilecek bir stoper arayan biri değil :)

Rakip takım örneklerine takılan arkadaşlar var ama Şenol hoca FB veya GSde olsaydı taraftar 5 kere kovdurmuştu onu.

Basar dedi ki...

Eğer bugün quaresma ile birlikte kovulursa şansımız hala var, eğer devam ederlerse ilk 10 için bile zorlanabiliriz. Hatta şenol kovulmazsa fener'in ligi üzerimizde bitirme ihtimali de azımsanmayacak kadar yüksek.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Para bitik, futbol akli olmayan bir yönetim, 40Milyon üzeri maaş yapisiyla yaşlı pahalı iflas etmiş takim... Solksjaerden çok fazlasi lazim olabilir. Guti hakkinda çok onyargiliyim ama 1 maç yonetti CarvalhalxSenol Güneş kadar salak göründü bana.

Benim hoca adayim 1- Yasin Sulun. Vizyoooncu tayfanin adami bitireceginden korkuma zorunlu okarak en azindan 2-Sifo Mehmet derim.
Yasin u21 de izlediğim maç yonetimi ve hirsini A takima bir şekilde getirebilse ancak o büyük performans artışı yapar.

Bir de detox kardeşim. Medel, Roco ve benzerlerini büyük paralarla Bjkye layik görenleri kalasla kovalamadan birşey olmaz. İkisinin yillik maliyeti Gomez ediyor.


yilmaz dedi ki...

Atladığımız bir şey var. Şenol Güneş sadece maç kadrosunu belirlemiyor. Bunun antrenmanı, kondisyonu da var. Ligin bitimine kalmış 15 hafta. Şu an başa baş giden bir maçta bizi fizik olarak ezemeyecek bir takım yok ligde. Bu saatten sonra sadece oyuncuların mevkiilerini değiştiren, doğru oyuncuları doğru yere koyan hoca da sökmez bence. Oğuzhan kalan maçların hepsinde 8 numara oynasa nolur bu saatten sonra? Adam yürüyemecek halde. Ha daha kötü olmayız, ama bence eğer bir hoca değişikliği olursa, beklentiyi bu sene için fazla yükseltmemek lazım. ManU özelinde tek sorun Morinho ile oyuncular arasındaki anlaşmazlıklar gibi görünüyordu, bizde tek problem o değil.

Pheaglix dedi ki...

bu arada ipini koparan benim kontratımı salın gideyim diyor. bonservissiz veteranları yüksek maaşlarla takıma katınca transfer sihirbazı olan yönetim de aynı oyuncuları paralarını ödemeyip alacaklarına karşılık serbest bırakınca eleştirilemiyor, eleştirince "bana sahip çıkın" oluyor.

şu oyuncuların bonservissiz gitmeyi isteyebilecek durumda olmalarına bu kadar siniri bozulan başkası yok mu? bana kalsa iki sezon önce gönderirdim q'yu takımdan, ama daha sözleşmesinin bitmesine zaman varken "ailem portekiz'e döndü" gibi saçma sapan bir bahaneyle bedava gitmeyi istemek, ve bunun çok normalmiş gibi davranılmasında bir sıkıntı yok mu? hayır yarın ronalda juventus yönetimine "ben homesick oldum gitmek istiyorum" dese bedavaya sözleşmesini feshedecekler mi? iyiden iyiye dingonun ahırına döndü takım ve en ufak bir protesto yok taraftardan. taraftar onun yerine takımı düşme hattının biraz yukarısında tutmayı ancak başarabilen hoca kasıtlı kırmızı kart gören oyuncuyu alkışlama derdinde.

bu takım bu saatten sonra iflah olmaz. sadece bu sezon değil, önümüzdeki en az iki sezon ilk ikiyi zor görürüz. hatta sonrası da karanlık görünüyor. üç büyükler arasında en çok ve en çözülmez probleme sahip olan biziz. fenerbahçe'nin başkanı sorunsuz (en azından yozlaşmamış), taraftarı idare eder, oyuncu kadrosu sıkıntılı. bir şekilde çözerler onu, bir iki sene tepeye oynayamazlar ama doğru hamlelerle toparlarlar. gs'nin oyuncu kadrosu sıkıntılı, yönetim idare eder, taraftarı hep böyleydi. onlarda o lobi olduğu sürece kısa dönemler hariç tepeye oynamaya devam ederler. bizde yönetim yozlaşmış, oyuncu kadrosu şu an oynatılmayan bazı oyuncular hariç bitik, taraftarın en az yarısı da neyin ne olduğunu idrak edebilme yetisinden yoksun. bunların tamamının düzelmesi (o da olursa) çok uzun zaman alacak.

geleceğimiz karanlık. iki sene önce rakiplerimiz bitik durumdayken, "artık bizim zamanımız" derken şu anda büyük takımlar içindeki en kötü duruma düştük. tarih bunu yapanları affetmeyecek diyicem ama sonuçta biri "stad yaptı", öbürü "iki şampiyonluk kazandırdı", "şl grubundan lider çıkardı."

Hidayet dedi ki...

vida da giderse beşiktaş' ta beşiktaş 'a birşeyler kazandıracak potansiyeli olan üç oyuncu kalıyor . ljajic , güven ve dorukhan . gerisi çöp..

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ben Quaresma'nin gidisini pek hayirli gormuyorum.
Kagit uzerinde yuksek maas alan 35 yasindaki bir oyuncudan kurtulduk diye de gorunebilir. Ama bence sportif olarak katkisi baya fazlaydi. Evet, top kaybi fazla yapiyordu, bazen kirmizi kart goruyordu, ama yaraticiligi ve 2-3 kisiyi surekli mesgul etmesi de artilari. Bunu kadromuzdaki hicbir oyuncu yapamaz bence su anda. Hep sikisinca top Quaresma'ya veriliyordu. Acikcasi o gitti diye bir anda cok daha iyi pas yapacagiz, organize olacagiz falan diye dusunebilirsiniz, ama bence kabizligimiz iyice artacak o kadar.
Hadi Babel kalmis olsa Babel-Lens yaparsin da, su anda kagit uzerinde Quaresma cikti M.Pektemek girdi. Sevinilecek birsey degil bence.

Ha, su acidan guzel olabilir; hem Babel hem Quaresma gittigine gore ve kanattaki tek alternatifler mobbing kadrosundan Lens, Tore ve Orkan olduguna gore belki baklavali 4-4-2'ye geceriz. Bence bu bize cok olumlu yansiyabilir, ama bunun olacagini sanmam. Senol Gunes hem bizde, hem Trabzon ve Bursa'da 4-2-3-1'den vazgecmedi. Bizde 1-2 mac haric baska sistem de denemedi. Simdi de degisterecegini sanmam; onumuzdeki maclarda sol acikta Pektemek ile kanser olmaya hazir olun bence.

Hidayet dedi ki...

herhalde dünyada romantizmi uçlarda yaşayan taraftar arasında beşiktaş taraftarı ilk sıraları kimselere bırakmaz . kimi önüne kim gelirse sat diyor ,klüp para kazansın diyor . sanki şu ana kadar oyunculardan kazandıkları ekonomik çöküşünü engellemiş gibi . vida'yı sat diyor , marcelo örneği veriyor . ulan marcelo'ya gelene kadar stoper çöplüğüne çevirdin takımı , bir tane tutturdun diye her zaman marcelo maliyetine o'nun gibisini bulabileceğini zannediyorsun . düne kadar tek eksiğimiz santrfor diyen adam , şimdi gençler için şans bu kolej takımı olabiliriz diyor . ne şenol 'un rezil performansından ne herbir oyuncunun kaçarcasına terketmek istediği klüpten ve sorumlularından söz ediyor . kimi geçmişi tekrarlayıp şimdiki zamanda yeniden diriltebileceğini düşünüyor . onlara göre ümraniyede menemen yapılması lazım ki başarı tekrarlansın . kimine göre hoca iki şampiyonluk kazandırdığı için , iki yıl da takımın içine sıçması anansının ak sütü gibi hakkı . kimine göre vodafone'u fikret orman yaptırdığı için çimlerinin rezil durumunu kabullenmemiz lazım . kimine göre fikret orman feda'dan aldığı için altı yıl sonra tekrar feda'nın kapısında bırakmasında sorun yok , vefasızlık etmemeliyiz...

bu kadar kısa sürede çıktığın pisliğe tekrar dönmek insanın ümitlerini yitirmesine sebep oluyor . hiç mi aklı başında rasyonel düşünülmez ,hiç mi tutarlı olunmaz . ya fikret'i destekleyecem ,şenol'u yerin dibine sokacam . ya tam tersi . nasıl oluyor anlamıyorum . gs , fener'de de aynı sorunlar var deniliyor . hiç öyle durmuyor . yoksa şampiyonluk umudu olan takım nasıl oluyor da ocak ayında bu kadar as oyuncusuyla vedalaşabiliyor ? şampiyonluk umudu yoksa burak yılmaz neden var ,o'na niye ihtiyaç duyuyoruz .tolgay quaresma ,babel belki de vida yoksa , burak yılmaz niye var ? beşiktaş normal düşmüyor . insanları kendine güldürecek , utandıracak şekilde düşüyor . saat 12'yi geçinde balo'ya gittiği arabası mutlaka balkabağına dönüşüveriyor...

BJK4EVER dedi ki...

Transferde cok sacma isler oluyor yahu.
Roco niye illa gonderilmeye calisiliyor anlamiyorum. Kadronda sadece 2 stoper var. Seneye de illa ki 4 stoperin olmali bir sekilde. Adamin maasi dusuk, profili belli, fena degil. Super stoper demiyorum, ama simdi 3., seneye 4. stoper olabilecek seviyede. 1 mac kotu oynadi diye adami bu kadar istenmeyen adam ilan etmek neyin kafasi arkadas ya? Kuculeceksen Roco alternatif stoper olarak gayet kalabilir, nasil bir mantik bu?
Tolgay-Sener meselesi bittigimizin resmi bence. Sener'e lafim yok. Vasat bir oyuncu, alternatif olarak olur bence. Ama su an sagbeke ihtiyacin yok. Zaten kaldi surada 15 mac, kupada Avrupa'da yoksun. Bu sene Gokhan oynar, adami 4 ay sonra bonservissiz alirsin. Hatta su an gorusme hakkin bile var, konus anlas iste.
Tolgay bir sekilde istenmeyen adam, eyvallah. Ama adamin yetenegi, potansiyeli belli. Hocan istemiyorsa veya cezalandirmak istiyorsan ver Trabzon veya Fener'e kiralik. Yasi uygun, yerli, potansiyeli var. Boyle bir oyuncu sozlesmesi bitecek vasat bir sagbek icin elden cikarilir mi yahu? Oguzhan, Tolgay, Tore gibi oyuncularin potansiyelini tekrar ortaya cikararak birsey yapabiliriz yapabilirsek. Bu oyuncularin cop muamelesi gorup Necip, Pektemek gibilerin on plana cikmasini kaldiramiyorum ben arkadas. Basimizdaki beceriksiz antrenor zaten eninde sonunda milli takima defolup gidecek. Neden kulubun ve takimin gelecegini tamamen adamin inatci duygularina gore isa ediyoruz ki? Takimin iyice anasini sikti, simdi de tuy dikmesine izin veriyorsunuz. Artik zararin kapatilamayacak noktalara geldigi anlari yasiyoruz. M.Pektemek'le yeni sozlesme yapin tam olsun.

yilmaz dedi ki...

Love sözleşme imzaladı, daha kulüpten çık çıkmadı. Babel kaça gitti belli değil. Onlarca transfer söylentisi var, kulüpten tek bir yalanlama/doğrulama bile gelmedi. Ya batılır anlarım da, herşeyiyle mi batar bi kulüp anlamadım ki?

Sanıyorlar ki taraftar sadece saha performansından rahatsız. Bir iki galibiyet alınca "düzelir herşey" diye bekliyorlar.

Ayrıca, Roco niye bedelsiz gönderilmeye çalışılıyor? Kaç maç oynadı abi bu adam? Takımda herşey bok gibiyken, bu mu batıyor bizi yönetenlerin gözüne? Almışsın işte, Fatih'i de göndermişsin. Dursun kadronda 3. 4. stoper olarak.

Tolgay'ı gözden çıkardınız, anladık da, niye Şener ile takas yapıyorsunuz? Aylardır takım sağ bek problemi yaşıyor. Şimdi Fenerbahçe'nin beğenmediği sağ bekle 3-4 yıllık sözleşme imzalarız. Muhtemelen de yeni sezonda bek aramayacağız. Aylardır bek arayan takıma Şener'i mi bulabildik?

Lütfen çıkın adam gibi bir açıklama yapın, şunları şunları yapacağız, şunları şunları yapmayacağız diye. Tek istediğimiz biraz ne yapmak istediğinizden "biraz" haberdar olmak.

Pheaglix dedi ki...

@bjk4ever

bence çoktan sözlü anlaşmaya varıldı pektemek'le. senelik 1m euro civarı bir ücreti olur (anlaştığı dönemdeki kura göre TL'ye çevrilir), bu kadar sene fahiş paralar kazanıp sıfıra yakın katkı vermesi unutulup yeni fedanın simgesi bile yaparlar onu.


bizim, ve genel olarak büyük takım taraftarlarının çoğunun anlayamadığı bir şey var. gerek stad gelirleri, gerek yayın havuzundan aldıkları pay, gerekse bankalardan kredi çekebilme olanakları sayesinde büyük takımlar ligin geri kalanına kıyasla ezici bir bütçe üstünlüğüne sahipler. son zamanlarda önceki kötü yönetimlerden biriken borçlar nedeniyle bu makas biraz daraldı, ama hala üç takımın da doğru yönetilirse ligi sürklase edebilecekleri boyutta. bu borç yapılandırması yapıldıktan sonra da makas tekrar açılacak. bu ortamda büyük takımlar kendileri arasındaki yarışta geriye düşseler bile, ligin geri kalanının neredeyse tamamına (belli aralıklarla ön plana çıkan anadolu takımları hariç) üstünlük sağlamaları gerekir, sağlamak zorundalar.

bu ortamda, eğer bir büyük takım ilk dört dışında kalıyorsa yönetim-hoca ikilisinden birisi mutlaka suçludur ve sorumlu tutulmaları gerekir. eğer ilk dördün içindeyse de başarıları tepedeki diğer takımlara göre belli olur. mesela ligin açık ara en iyi kadrosuna sahipken dördüncü olursan orada yanlış giden bir şeyler vardır ve birilerinin sorumlu tutulması gerekir.

her takım belli aralıklarla maç kaybedebilir. kalite açısından olmasa da, kulüplerin göreli pozisyonları açısından bize benzeyen la liga'da da büyük takımların puan kaybettikleri oluyor. bu fazlasıyla kabul edilebilir bir şey. ancak, elinde ligin neredeyse tamamından daha iyi bir kadro varken orta sıra takımına dönüşmenin hiçbir bahanesi olamaz. bugün as kadromuzdaki oyuncuların herhangi birini alıp ilk onbire monte etmeyecek anadolu takımı bulmak neredeyse imkansız. sen bu haldeyken gidip ligin yarısından fazlasına puan kaybettiysen:

- puan kayıplarını kadro kalitesine bağlıyorsan yüzsüzlük yapıyorsun ve karşındakini aptal yerine koyuyorsun,
- taraftarın puan kayıplarını kadro kalitesine bağlıyorsa belli durumları analiz yetisinden yoksunlar.

bizim durumumuzda ortada doğal olarak iki olağan şüpheli var: yönetim ve teknik kadro. diğer değişkenleri bir kenara koyarak düşünürsek; teknik kadronun suçu elindeki takımı verimli kullan(a)mamakken, yönetimin suçu uyumlu bir kadro kuramamak (maaş dengesi, takımın ihtiyaçları, yaş ortalaması vb. bir çok değişkene göre.) bence iki taraf da affedilebilecek düzeyin üzerinde suçlu ve gitmeleri gerekiyor. ancak gerek teknik kadronun yönetime kıyasla çok daha az alternatifinin olması (hatta şu an görünen tek alternatifinin takıma ibrahimovic'i getirmek isteyen birinin olması), gerek değişiminin yönetime kıyasla çok daha çabuk yapılabilecek olması, gerekse uzun uzun saymayacağım başka sebeplerden dolayı (örn. mobbing, "rigid" oyun anlayışı vs.) temizliğe önce teknik kadrodan başlanması taraftarıyım. ama bir şeylerin değişmesi gereksinimi bu kadar ortadayken, taraftardan en ufak bir ses çıkmaması sıkıntılı. hadi benimle farklı görüşte olup da şenol güneş yerine yönetimi hedef alıp istifa çağrısı yapın, o da kabul. ama iki senelik çöküşün tek tepkisinin sadece bir kez çıkıp bir daha bahsi açılmayan "paralar nerede" tezahüratı olması belki de en büyük sorunumuz.

beagle dedi ki...

@pheaglix
Ilk 2-3 sene önce çizilen pembe mali tabloya inanmayarak başlamıştım. Menejerler kulübe yerleşince netleşti. Hesabı verilmeyen para yenir kardeşim. Kim yiyor? Evet o. Hepimiz içten içe biliyor, konduramiyorduk.
Defolup gidin Bjk uzerinden vampirler.

Emrah D dedi ki...

ben bir süre öncesinden bir haber hatırlıyorum, 90 milyon mu ne kredi çekilecekti de sonra zaten paramız var diye çekilmemişti (2018 başı kredi anlaşması yapıldı 2018 yazında vazgeçildi). o zaman baya sevindiğimi hatırlıyorum demek mali durum toparladı filan diye. madem futbolculara maaş veremeyecek durumdaydık niye o krediyi almadık? madem futbolculara maaş veremeyecek durumdaydık niye bir sürü pahalı transfer yaptık?

turgay dedi ki...

sezon başı road to bakü deneceğine road to feda denseydi şimdi maskara olmazdık. başkan efsane olacakken şimdi kestane olma yolunda hızla ilerliyor. büyük başarı gerçekten.

Emrah D dedi ki...

hep diyorum ama yerleşmiş bir algı var. 4 büyükler ekonomik olarak en rahat değil, süper ligdeki her kulüpten daha zor pozisyonda. bizden örnek vereyim geçen sene (gelir rekorlarını kırdığımız sezon) 70 milyon eurodan fazla borç ödememiz varmış. toplam gelirimiz 140 milyon euroydu. maç günü gelirimiz 20 ticari gelirler 53 milyon yayın gelirinden şampiyonluk payı 7 milyon.

maçlarına toplam 0 seyirci gelen, toplam 0 forma atkı vs satan, isim hakkı geliri 0 olan, 0 şampiyonluğu olan fakat kredi borcu ödemeyen rastgele isimsiz süper lig takımının potansiyel geliriyle bizimkisi neredeyse eşit. (zira en dandik takım bile sırf senede 34 maçı yayınlanıyor diye bir miktar reklam geliri bir miktar sponsor geliri spor toto iddaa payı vs gibi gelirlere sahip). yani bizim kredi ödemelerimiz tarih payı diye isimlendirebileceğimiz maç günü + ticari gelirler + yayından şampiyonluk payı gelirlerinin taban noktasına ancak ulaşıyor.

bu da rekor gelire sahip olduğumuz sezon için, yoksa gelirimizin azaldığı sezonda kredi ödemeleri azalıyor değil. kaldı ki bu rekor senede toplam 80 milyon borcun 30 milyonunu gelirlerle ödemiş kalan 50 milyonu için (kıt finans bilgiyle anladığım kadarıyla) yeni borç alınmış. bunu şuradan çıkarıyorum toplam finansal gider 30.4 milyon euro gözüküyor oysa ki ödenmesi gereken kısa vadeli borç 80 milyona yakındı.

benim anlamadığım şey 2016/17 sezonunda 40 milyondan az olan kısa vadeli borçlar 2017/18 sezonunda (ve bu arada şampiyon olunur CL geliri alınır bir sürü futbolcu satılırken) nasıl 70 milyonun üzerine çıktı. toplam borç miktarında artış az, eskiden alınmış kredilerin günü mü geldi ne oldu anlamadım. 2016/17de finansal gider 21.8 milyon euro. ödenmesi gereken kısa vadeli borçlar 40 milyona yakın. yarısını ödemiş yarısı için kredi çekmişiz demek? yani hem CL geliri olan hem futbolcu sattığımız yıllarda bile kısa vadeli borçları çeviremiyoruz.

yani 4 büyükler nasıl başarısız olur diye sormak yersiz, bence 4 büyükler bu güne kadar nasıl bu kadar başarı elde edebildi diye sormak gerek bence. çünkü borçlar 4 büyük olmaktan gelen gelirlerden çıkarıldığı zaman toplamda baya dezavantajlı bir durumdalar.

beagle dedi ki...

Bjk Serdar Bilgiliye kadar borcsuz, Demirorenr cuzi borçla gelmisti. Son 15 yilda bu borç yapilirken zaten 3 sampiyonluk var. 2si Feda sonrasi. 1i ise Sivastan alınmış skimsonik bir sampiyonluk. Para nu şekilde harcandiginda açık başarısıziz.
Bi saksiyi calistiralim, cikolataya muhtaç buyuyen, dayak yiyen vb hangi sümüklü çocuk, yilda 15-20 milyon Tlden 5 yil kontrat imzaladiktan sonra laf dinler, çok çalışır. En Beşiktaşlı olan için bile emin olamam.
Yillik 1.5-2M Euro ve üzeri kontratlardan zerre fayda gormedik. Dagitin kadroyu..., altyapiyi değil ustyapi deben p.cleri dağıtın. Özkaynak agirligi ile baştan baslayalim. Bugün hersey pahasina iddiaya girerim. Şenolun oynatmadigi oyuncular ve altyapi takimi karmasi ile Senol ve ogullarini perisan ederim.
Böyle battik. Böyle batiyoruz.

beagle dedi ki...

Bu arada Bunak hala yönetimden uzatma teklifi bekliyormuş. Beyinsiz A.N. Çebi aday olacak mı laflari çıktığı anda senin biletin kesildi. 50 senedir futbolun içinde olup futbol işini bu kadar bilmemek pesss. Seçim dönemi yeni hoca yeni vizyon lafları başlar. Bitmiş bir bozuk plağın son ciyaklamasindasin pislik...

beagle dedi ki...

Geçen Şenolun FB maçındaki kansiz kafasina da niye inanmadigimi anlatirken ornekledigim olayin, çoğu kişi tarafindan bilinmediğini gördüm. Aha gol yememek, maçı durdurtmak için tekmelige yediği şüpheli darbe sonrasi ölü taklidi yapan Şenol:

https://www.dailymotion.com/video/x4say64

Tarih affeder İnönü'nün çocukları affetmez. Şenola işte bu yüzden hep mesafeliydim. Kalk canin yaniyorsa topalla kalene dön kurşun mu yedin itoğlusu? Kaleci yatarsa maç durmak zorunda saniyordu çakaaaal.
Birilerine hayranlık duymadan tanimak lazım.

turgay dedi ki...

2 saat önce başkan için efsane olacak derken kestane olma yolunda diye yazmıştım. ek yapmak istiyorum. şenol güneş sezon başında görevinden ayrılsaydı efsane olacakken böyle konuşmaya devam ettikçe kestane olacaktır. olan yine beşiktaş'a oluyor bu arada. ne yazıkki etkili muhalefetimiz olmadığından şuan kaosa doğru sürükleniyoruz.

kaan dedi ki...

Efsana batmisiz, tebrikler yonetim+hoca+futbolcular. Simdi siktirip gidin lutfen.

@Beagle

Hocam efsane sacmalamissin sana da tebrikler.

beagle dedi ki...

@kaan

Saçma neresi bi b.k solememissin. Golü hakem düdüğü ile yememek icin yatan hocanin yanina uzaaan. Kebaaap.

kaan dedi ki...

@Beagle

Hocam bi bok soylemeye gerek duymadim cunku net sacmalamissin. Supheli darbe dedigin bizim Ziya cift dalmis:) Top neredeyse taca cikiyormus kalksa kalesine gecse muhtemelen gol de olmaz zaten. Darbeden sonra golluk bi pozisyon falan yok,kaleci kalesinde olsa topu da rahatlikla tutar.

Herkesin sirazesi kayiyor, su sezon bitsin artik.

Hidayet dedi ki...

kalbimizin hırsızı sus pus . mobese kameralarına konuşan adamdan tık yok . ne sinir oluyordur gs -fener ',n transferlerine . ekonomi batık ,euro /dolar facia , başka bir yola girmemiz gerek ,diyerek yırtacaktı ,uyutacaktı yazın yapacağı tatil de burnundan gelecek . ne yazık ki federasyona atlayacak konjektür de pek yok gibi . bir feda daha satsan ..

bir defa daha , bir feda daha..

BJK4EVER dedi ki...

Cok sacmaliyoruz cok. Basit bir yapilanmayla tekrar yarismaci olmak zor degil. Maasi 1-1.5 milyon euro'yu asmayacak 4-5 transferle cok rahat yarismaci olabilirsin.
Feda donemindeki gibi 1 yildiz oyuncu icin maas butcesini zorlamana bile gerek yok, o kontenjani Vida, Burak icin ayirabilirsin.
Cok zor degil yahu.
Elindeki potansiyeli yuksek ama verim alamadigini oyunculari parlatacaksin. Kim bunlar?
Dorukhan
Guven
Oguzhan
Tolgay
G.Tore
Lens
Orkan
Larin

Zorlayacaksin. Bunlar potansiyelini gostermis. Zorlayacaksin. Yeni hocaya guveneceksin.
Karius'u ya bir yil daha kiralarsin ya buyuk takimlarda yedek kalmis ucuz tecrubeli bir kaleci alirsin.
Stoperde Vida-Mirin sampiyonluk icin yeterli, Roco'yu tutarsin. Butcen varsa 3. stoper alirsin, yoksa Fatih ve Alpay ile idare edersin.
Beklerde Gokhan ve Caner var zaten. Adriano bitik, tutmana gerek yok. Bir Motta ve Beck bulmak cok zor ve pahali olmasa gerek, rotasyon icin yeterli.
Orta sahada Medel, Dorukhan, Tolgay, Necip, Oguzhan var, yeter de artar bile. Yeter ki bu oyunculardan verim alabilen bir antrenor olsun.
Ljajic pahali gelecek, olmayacak. Yerine Guney Amerika'dan top teknigi olan, biraz oyun zekasi olan 10 numara bulursun. Zaten hepsinin top teknigi iyi, biraz kaleye yakin oynayan zeki oyuncudan iyi 10 numara cikartisin Batalla ve Talisca gibi.
Bir tane saglam kanat forvet. Babel, hatta Olcay gibi senede 10 gol atacan adam bulmak zor olmasa gerek. Lens ve Tore'den verim alacaksin. Forvette fiziksel olarak saglam bir Burak ve Larin ile gayet idare edersin.

Tamam, super kadro mu? Degil. Ama rakiplerimiz de EPL'den degil sonucta. FB'nin kadro kalitesi belli. GS 6 ayi santrforsuz gecirdi ve bir sekilde sampiyonluk yarisinda kaldi bu stoperleriyle.
Trabzon'un su an 6 ve 8 numarasi yok bile.
Bunlarla mucadele ediyoruz, Liverpool'larla falan degil.
Basaksehir'in gecmisi var, aliskanligi var, eyvallah.
Ama kagit uzerinde bizden cok guclu degiller.
Onlarin kalecisi FB'nin 2 dokuntusu, seninki Karius.
Onlarin lider stoperi 2 milyonluk Epureanu, seninki Vida ve 2 aya kadar Pepe de vardi.
Onlarin orta sahasi 38 yasindaki Emre ve Irfan Can, senin rotasyona bak.
Arada bu kadar fark olmamasi lazim.
Biz yanlisi yanlis yerde ariyoruz.
Hep oyuncular sucluymus gibi davraniyor herkes, ama hocayi sorgulayan yok.
Sevilla ve Inter'de catir catir oynamis Medel cop. Oguzhan cop. Daha 6 ay evvel milli takima gelmesi icin hersey yapilan Tolgay cop. Daha 1 sene evvel Serie A'dan cift haneli gol ve asiste yaklasmis Ljajic cop. Herkes cop. Bir performans veren Dorukhan var, o da bir forma aski, gazla iste. Bu organizasyonlukta 3 ay sonra o da kufur yemeye baslar.
Her oyuncu cop, suclu, isteksiz, ama antrenorumuz super.
Allah sonumuzu hayir etsin. Elimizde potansiyeli olan ve iyi seyler verebilecek 3-5 oyuncu var zaten. Onlari tekrar takima kazandirip degerlendirip 2-3 transferle tekrar iddiali gelecegimize dagitmaya calisiyoruz.
Bu takim kurtulacaksa Tolgay, Lens, G.Tore, Oguzhan kurtaracak. Necip, Pektemek vs degil.

beagle dedi ki...

Yani numaradan yatmiyordu Senol? Birak bu işleri 30 sene önce neyse simdi de o işte. O yillarda birak yatmayi omzu çıkık kolu kirik maç bitirirdi millet. Pasam İnönünün çimlere uzandi, düdük bekliyor.

Neyse la. Kagawa gelmiş. Eğlence cikti. Tutarsa hoca da degisirse, gelecek yil bir umuttur.

ozkankaya35 dedi ki...

Fiko nun kafasinda bi çakalliklar var bence.oyun daha bitmedi.hocaya son düzlüğü koşturacak

Pheaglix dedi ki...

@disko

bildiğim kadarıyla sırf şampiyonluk sayılarından 10-15 milyon dolar civarı fazladan para alıyor büyükler. ligi genelde tepelerde tamamladıkları, ve genelde daha çok puan topladıkları için oradan da ekstra para geliyor. en kötü ihtimalle 20 milyon dolarlık fazla bir gelir var, ki bu pek de azımsanacak bir miktar değil.

yine de ne kadar kazandığımızın çok da önemi yok aslında. "ekonomik olarak rahat" ve "ekonomik olarak güçlü" olmak çok farklı kavramlar. anadolu takımlarının hiç borcu olmasa da bizim gibi 30-40 milyon dolarlık maaş bütçelerine çıkamıyorlar, ya da yüksek fesih bedelleriyle transfer yapamıyorlar. çünkü biliyorlar ki, eğer bizim borcumuzun onda birini bile yaparlarsa iki sene sonra bir alt ligde transfer yasağı ve puan silme cezası ile küme düşmeyi bekliyor olacaklar. bu yüzden de, bizim bütçe seviyemizde bir takıma sahip olamıyorlar. ama biz onlardan daha kötü bir finansal yapıya sahip olsak da rahatlıkla bu harcamaları yapabiliyoruz, çünkü biliyoruz ki bu savurganlığın ciddi bir sonucu olmayacak.

tarih boyunca büyük takımlar ne zaman yere düşse devlet yardıma koştu. ne zaman biri vergisini ödemese vergi indirimi geldi. milyon euro alan teknik direktörünün sigortasını asgari ücretten yatırdığı ortaya çıkınca takip edilmedi. küme düşecek gibi olduğunda alenen hukuksuzluk yapılıp engel olundu. stada ihtiyacı olunca stad yapıldı. sponsor bulamayınca sponsor ayarlandı. şimdi de tarihlerinin en kötü finansal durumunda olduklarında, tl'nin beklenen değer kaybına rağmen, büyük ihtimalle düşük faiz ve uzun vade ile bu borçların tamamı yapılandırılacak. açıkladıkları gibi gaziantep, kocaeli falan umurlarında değil. eğer biz bu kadar kötü durumda olmasak böyle saçma sapan bir destek çıkmazdı. türkiye'nin belli dinamikleri değişmediği sürece de - ki yakın tarihte değişeceğe benzemiyor - bu böyle devam edecek. büyük takımların ve futbolun devletten gördüğü desteğin temelleri ve ne derece etik olduğu üzerine tartışabiliriz, ama bloga kayyum atanabilir :)

sonuç olarak ortada ligin büyük çoğunluğunın üç dört katı maaş bütçesine sahip, yüksek fesih bedelleri ile transfer yapabilen, ve repütasyonu sayesinde daha yüksek profilli oyuncuları (yerli ve yabancı) kadrosuna katabilen büyük takımlar var. bu takımların ligin zirvesinde yer almaları 34 maçlık bir ligin doğal sonucu. eğer daha aşağıda kalıyorlarsa takım yönetiminde düzeltilmesi gereken önemli sorunlar vardır (saha içi ya da saha dışı.)

bu arada maaş ödeyemeyecek durumdayken parayı basıp kagawa'yı alıyormuşuz, ne güzel. bir de tolgay konusunda yönetim daha nasıl saçmalayabiliriz diye düşünüp, sözleşmesi biten adam + 2.5 milyon euro yerine direk 3 milyon euro almaya karar vermiş. bize dibe battığımız dönemde bitik sezer'i 1.5 milyona veren adamlara, en ihtiyaçları olan bölgedeki yerli ve daha 28 yaşındaki oyuncuyu 3 milyona bırakmak akıl tutulmasına işarettir. başka teknik direktör ile yeniden yapılanmada önemli bir rol alabilecek oyuncuyu yok pahasına rakibimize gönderiyoruz. tebrikler gerçekten.

yilmaz dedi ki...

Kagawa konusunda neredeyse herkesin umutvar olmasının bir sebebi var mı? Neredeyse oynamamış bu adam ligin ilk yarısında. Neyi kaçırıyorum ben?

Basar dedi ki...

Yorumları henüz okumadım, belki yazılmıştır ama elde Ljajic varken Kagawa'yı almanın anlamı nedir? ikisi de aynı mevkide oynamıyor mu? birini anlamsızca 8'e mi çekeceğiz? veya yine anlamsızca kanada mı koyacağız?

turgay dedi ki...

kagawa fırsat transferi. bizim yönetim böyle işleri seviyor. senin nereye ihtiyacın olduğu önemli değil eğer isim olarak oyuncuyu yakalıyorsan ve maliyeti avantajlıysa hemen alıyorlar. kagawa bu sene sadece 5 maç oynadı. ekim ayını sakat geçirdi ama yeni hoca favre'ın sistemine uymadığı için genel olarak onu oynatmadı. biz de ne yapar bilmiyorum ama bizim önceliğimiz başka yerlerdi. özellikle teknik heyetin bu denli formsuz olduğu bir yerde oyuncuların isimleri veya oynadıkları mevkiiler çok önem taşımıyor bence.

Basar dedi ki...

@ kaan

haftada bir buraya gelip birine laf çakıp gidiyorsun. Fikrin varsa karşı görüşünü anlat düşünceni dinleyelim. Laf çakıp gidince ne düşünüyorsun anlaşılmıyor. Hoca ve yönetim iyi mi, hoca iyi yönetim mi kötü, hoca iyi oyuncular mı kötü...? nedir fikrin? Allah rızası için laf çakma, yorumunu yaz.

kaan dedi ki...

@ Basar

Hocadan veya yonetimden memnun olan kaldimi ki ben memnun olayim. Ufak ufak guzel isler oluyor, misal Kagawa hamlesi mutlu etti ama bu sezon hoca-yonetim-futbolcular ayri ayri hepsi takimi satiyor. Umarim tez zamanda sifirdan baslayabiliriz.

Laf cakmiyorum direk soyluyorum. Sen nasil Senol Gunese gommek icin dediginin tersini soyluyorsan Beagle da Senol Gunese gommek icin kac senelik pozisyonla masal anlatmis sonra da Fener kupa macina baglamis. Kafasina sargi bezi baglayan Finansbank Muduru hesabini hacklemis olabilir.

Bu arada Beagle ile her yorumda birbirinze destek cikmak gibi bir aliskanliginiz mi var? Yorumun Beagle kismindan sonrasi senin alakadar etmis cunku daha oncesinde yonetim-hoca-futbulcular siktirin gidin demistim, fikrimi daha net nasil anlatabilirim bilmiyorum:)


Basar dedi ki...

Tolgay'ın satılmasına kesinlikle karşıyım. Bu mobbingci hoca bu sene sonu gidecek. Yine milli takıma göz kırpmış konuşmasında. Lucescu'yu bekliyor... Bizden gitsin de ne yaparsa yapsın.

Bu takım çok değil 6 ay sonra yeniden yapılanacak (keşke hoca karga tulumba kovulsa da şimdi başlasa) böyle bir durum önümüzdeyken hocanın sözü ile Tolgay gibi oyuncuyu dehlemek, Pektemek gibi oyuncunun sözleşmesini uzatmak Beşiktaş'a ihanettir.

Senelerdir quaresma gitsin diye bekliyoruz, onu israrla oynatanın gitmesi için de duacıyız!

kaan dedi ki...

@Basar

Yeniden yapilanan takimda Tolgaya ne rol biciyorsun? Yada Oguzhan-Tolgay-Lajic-Dorukhan-yeni defansif orta saha+ belki kagawa bu adamlarin hepsini nasil ikna edecegiz? 6 oyuncu saydim hepsi de 11 oynamaya aday, bana fazla luks gibi geliyor. Fenere 3 milyona gitmesin ama bir tane Avrupa takimi da taklif yapmiyor, sozde alman bu arkadas.

Emrah D dedi ki...

@Phaeglix

hepsini hesaba kattım hocam, uzun lafın kısası şu: yayın gelirinin şampiyonluk payını bütün ürün satışları sponsorluk vs hepsini üstüste koyup toplayınca kısa vadeli kredi ödemelerinin altında kalıyor. yani herhangi bir sezona başlarken bütçe yaparken gelecek paraları gidecek paraları birbirinden çıkarınca büyük takımların (hatta eski takımların diyeyim) harcama bütçesi (maaş transfer vs) küçük takımlardan (yeni takımlar) düşük. bu düşüklüğe rağmen beklenti büyük olunca ayağı yorgana göre uzatmak bir yana ekstra borç büyütülüyor. anlatmaya çalıştığım bu. 3 büyüklerin maaş bütçesinin kasımpaşadan filan daha düşük olması lazım iflasa yürümemeleri için.

ziraat bankası operasyonu da detaylarını bilmediğimiz için spekülatif ama TL üzerinden bile kredi verilse, ödenebilir olması için de uzun vadeye yayılacaksa, bu dönemin faiz oranları da düşünüldüğü zaman, bel bükücü bir kredi ödemesi olacaktır.

bakalım neler olacak

beagle dedi ki...

Theogiller her sene yeni nickle is başında. Sallayalim. Ben simdi birsey bulmadim da tarihten aramiyorum. 32 sene önce o maçı canli izleyip vay Şenol da numaraci cakalmis diyen biriyim. Seven aziz sanan sevsin de gene arkayi donmeyin Senola.
Sargili piçler ayri konu, Senolun yarattigi stresle geçen sezonu s.kmesi ayri konu. Ikisinin de hesabi kesilmeli.

@Yilmaz
Kagawa heyecaninda benimki anlik futbol izleme keyfinde artış ve gelecek yil yapilanma için en kritik yetkinlik"gol" konusunda garantili bir adam olmasi. Bu sene çoktan bitti. Bize Dorukhani verdi.

@Basar
Ljajic iyi topçu, yanlış transfer. Opsiyonu kullanilmazsa şaşırmam. Kagawa ile skor etkisi alakasiz. 8 oynadiginda ise Ozzynin en vitaminsiz halinden bile kotü.
Sanirim ikinci yari Solacikta bir varlik gostermezse Ljajicle en fazla al sat yapariz.

kaan dedi ki...

Allahtan Theo gecmiste bu blogdan , sikisan topu Theoya atiyor rahatliyor, buranin Quaresmasi Theo:D

Ne guzel is kazaninca canim cicim hocamlar kaybedince cakal cakal 32 senedir yatiyor bu . Sargili picler daha durustler en azindan 10 ay beklemediler bel alti vurmak icin.







turgay dedi ki...

Kagawa fırsat transferi demiştim ama son gelen bilgilerden sonra anladığın yönetim rakiplerin transfer hamlelerine cevap olması için opsiyonsuz ve sakat olarak transfer yapmış. Son anda şöyle oldu böyle oldulara ben inanmıyorum. Gerçekten bunalttılar yani hocasıyla yönetimiyle

yilmaz dedi ki...

@turgay +1 onu bile açıklayayamıyorlar

BJK4EVER dedi ki...

Kagawa kagit uzerinde super. Maliyeti fena degil, 29 yasinda, super potansiyelli vs. Ama transferin kalitesini takimin ihtiyaci da belirliyor.
Bu adama gelmeden evvel takimin ihtiyaclari:

- yedek sagbek
- yedek stoper
- sol acik
- sag acik

Bunlar alinmadi, ama zaten Ljajic'in oldugu mevkiye baska bir 10 numara alindi. Bunlardan biri 8'te oynasa iyi bir 10 numaradan vasat bir 8 numara yaratmis olacagiz. Ljajic sol aciga gecerse de iyi bir 10 numaradan kotu bir 11 numara yaratmis oluruz.

Millet opsiyona takmis da, opsiyonun da garantisi yok. Aboubakar, Gomez, Talisca olmadi iste. Oyuncu iyi oynatip Turkiye liginde kalmak istemiyorum derse gider.
Ha, nasil iyi olurdu? Ljajic'ten umudu tamamen kesersin, seneye gonderirsin. Bu adami da firsat transferi olarak bonservisiyle transfer edip simdiden takima katarsin ve 6 ay alistirirsin. E bu da yok? Sonuc 6 ay cope atilmis para.

kaan dedi ki...

Quaresma kalmis bu durumda Quaresmadan pas alamayan Kagawadan harakiri bekliyorum sene sonuna kadar.

Huzeyfe dedi ki...

6 ay için 1.2 milyon euro verilecek, bonservis opsiyonu olmayan, koca bir ilk yarı boyunca toplam 300 dakikadan az oynamış bir oyuncu aldık. O 300 dakikanın da 90'ı ikinci takımla çıktığı maç. Kagawa bu. 4-5 hafta sonra sakatlığı yoksa takıma girebilir belki. Muazzam iş gerçekten. Bu arada yedek stoperin yok, sağ bekin yok, 8 numaran kulübede ölüyor, kadroda kanat oyuncun yok, yedek kalecin yok.

Sadece yabancı transferi planın değil, aynı zamanda yerli/genç transfer planın da yok, mevcut genç oyuncuları takıma kazandırma stratejin de yok. Bu sezona dair gerçekçi veya değil- bir planın yok. Gelecek sezona dair de bir planlanan yok.
Var olan tek şey kafası yanmış, oyunu unutmuş, oyuncularla ilişkisini koparmış bir hoca.
2019 model Beşiktaş. Tünelin sonunda ışık yok, tünel mi bok çukuru mu onu bile bilmiyoruz.

beagle dedi ki...

@4ever

Ljajic iyi bir 10 mu? Belki Sosa tipine yakin ama hem savunmasi ve oyun kurmasi daha zayıf hem de bize şu anda skorer 10 gerekliydi.

BJK4EVER dedi ki...

Kagit uzerinde iyi bir 10. Takimin en kaliteli veya en pahali 3 adamini sayacaksa ilk ucte bu adam varsa iyi bir 10. Ha, biz verim alamiyoruz o ayri konu. O da bizim antrenorumuzum okuzlugu.
Sonucta elinde Ljajic varsa Kagawa'yi almazsin.
Bu arada bize skorer 10 gerekli diyorsun da, gecen sene taraftarin yarisindan fazlasi Talisca'yi pas yapmiyor topsuz oyunda yok sadece kendine oynayip gol atiyor diye elestiriyordu.
Bir karar da vermek gerekir......

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Maydonoz olmak gibi olmasın ama İtalya liginde skorerdi Ljajic. Son iki sene mac/gol/asist sayıları 33/10/9 ve 27/6/10. Bunları Sosa yapamadı oraya gittiğinde. Burada skor/asist üretemiyorsa takım içindeki rolü problemli demektir. Kısaca hoca.

YSY dedi ki...

Aslında bizim 10 numaraya almamız gereken isim sene başında kagawa idi yada benzeri bir adam. Daha tek pas yapan, kilit pas sayısı fazla birde tabi dortmund tedrisatından geçmiş her adamın başımın üstünde yeri vardır. Fakat şimdi ne olacak bilmiyorum, bir kere onca avrupa takımı varken bu adam niye bize geldi onu anlamadım, kronik bir sakatlığı mi var acaba ? Ljajic kadroda var, gerçi performansı ihtiyar sosa yı aratır vaziyette ama duyulana göre q7 de kalmış. Ee bu çocuğu nerede oynatacaksın (ljajic) ? Bu arada bazı arkadaşlar sormuş elzem bölgeler var sağbek, stoper falan. Oraların adamı necip. Bilginiz olsun.

Adsız dedi ki...

Dante'nin İlahi Komedya'sının benzeri anlar yaşıyoruz. Kagawa geliyor ey ahali Kagawa diyerek yönetime yakın kaynaklar ve yine yakın medya tarafından yüksek nitrojenli gazlar verildi, bu uğurda nice tivitler atıldı ve dahi duyumlar paylaşıldı. Yalan söyleyecek halim yok, ben de ilk duyduğumda yarım sezon kiralık ve sezon sonunda 1,5 milyona opsiyon mükemmel dedim kendime, ki sakatlığını durumunu vs takip eden biri olarak. Şimdi bakıyoruz kendisine 1,2 vererek yarım sezonluğuna kiralık ama satın alma opsiyonu yok, zaten rehabilitasyon sürecinde olduğu için de ligde kalan 15 maçın denilen muhtemelen 4'ünde yok. Şok güzel öyle değil mi. Şimdi gaz alma işi gerçekten mühim demek. Öte yandan son anda ortaya çıkan Hannover işi de gerçekten enteresan. Bu transfer için 20 gün harcandı deniyor ama satın alma opsiyonu vardı ama bu Hannover devreye girdi diye rafa kalktı da söyleniyor. Almanları tanıyan ve az buçuk iş yapan herkes bilir ki asla kolpa değillerdir. Bu nedenle buraya bir soru işareti bırakıyorum.

Benzer bir konu o dönem bazı Beşiktaşlıların çok mutlu olduğu ama benim garibime giden Deron Williams olayında da yaşanmıştı. Garibime gitmesi pragmatik olarak vereceği zaten belli olan üst düzey katkı değildi, yarım sezon sonra gittiğinde giydiği forma numarasını emekliye ayıran Beşiktaş yönetiminin ve bu yöndeki taraftarının halleriydi. Yani bu haller baştan bu numarayı müzeye kaldırma hali olduğu için. Şimdi de Kagawa geldi ey ahali doğru yazlık sinemaya izlemeye formatı reloaded. Sezon sonu gidiyor ama o başka konu.

Bu arada Q7 kalmış ama kriz mevcutmuş. Hazret alacaklarına karşılık sözleşme fesih etme işini kabul etmemiş ve söylenene göre bir miktar para istemiş. Sorun da bu paranın miktarı olmuş ve sonunda yöneticilere telefonunu kapatıp idmana çıkmış. Futbolcuyken çok sevdiğim Conceicao'nun kendisini Porto'ya istemediğin rolünün olduğu da söyleniyor. Ben ikinci opsiyona daha çok şans veriyorum. Öte yandan bu vatandaş özelinde kulübün düştüğü hal tek kelime ile skandaldır. "Ricardo çok profesyonel". Öyle gerçekten de.

Şimdi bu tabloya bakın ve ne gördüğünüzü söyleyin. Matrix reloaded. Koltuklarınızı arkaya yaslamayı unutmayın, zira Universal müziği başlıyor.

beagle dedi ki...

@4ever
Olmadi ki 6.7. Takiliyoruz.
Yoksa bence de yetenek durum acisindan en değerli 3 topçudan da. Bjkde şurada iş yapar demek zor. Sol acikta gördükten sonra netlesir.

Huzeyfe 0.2 ile başlayan sayilar 10 numara adi verilen geneli savunma zaafli oyuncular için yeterli gol sayisi degil. Hele duran toplar da bolsa icinde. Istisnasi 30-45 dk alip, skor yapan adamlar olabilir. Sonucta gol sayisi x2 demek gerekir adalet için.

Santrafor ve kenarlar golcuyse Sosa Ljajic tipi oyuncu uyar. Ama bu malzeme ile çok zor. Kagawa ise son düzlükte 7-8 gol atip katki verebilir.

Adsız dedi ki...

Şöyle teknik yönetim + Q7'yi toptan paketleme opsiyonu sağlayan bir buton olsa muhteşem olmaz mı ey ahali.

Bu arada: EC, şaka değil cidden görüşlerini merak eden biri olarak gelinen nokta hakkındaki düşüncelerini paylaşmanı diliyorum.

Yorum Gönder

Ara