.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Aralık 2018 Cuma

STSL 16 Beşiktaş - Trabzonspor


Tarih: 16 Aralık 2018 Pazar 19.00

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Halil Umut Meler

Eksik Oyuncular: Gökhan Gönül, Pepe, Enzo Roco, Ryan Babel, Tolgay Arslan(Kadro Dışı), Jeremain Lens, Caner Erkin / Onur Kıvrak(Kadro Dışı), Burak Yılmaz(Kadro Dışı), Juraj Kucka

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

62 Yorum:

Serkbal dedi ki...

Sezonun kepenk indirme maçı

Basar dedi ki...

Bu maç ile game over der TV’nin düğmesini kapatıp yatarız. Ben sahamızda hezimet yaşamaktan korkuyorum!

yilmaz dedi ki...

1.5 2 sene önce post neden açılmıyor111!!! diye isyan ediyorduk bir an önce yazmak için. Şimdi kimsenin yazası gelmiyor. Herkes yine mi maç var moduna girdi. O kadar keyifsiz ve ışıksız oynuyoruz ki, maçların skorunun da bir önemi yok. Ne olursa olsun, yine Beşiktaş'ı favori görüyorum bu maçta, ama uzun vadede bir işimize yarayacak bir galibiyet olmayacak. Bu sezon amaçsız kalacağız gibi gözüküyor. Hiç değilse az forma şansı bulan oyuncularla oynayıp onların oynama açlığıyla lige tutunmak gerekir. Kalan maçlarda artık fatih, dorukhan, güven hiç bir şart altında takımdan kesilmemeli ve zaruri olmadıkça da oyundan çıkartılmamalı. Pepe Babel Quaresma kesinlikle forma almamalı. Adriano'ya el mahkum. Ben takımın yöneticisi ya da teknik direktörü olsam, hedefi ilk 4 olarak koyarım bu sene. Devre arasında eğer transfer yapılacaksa (bu yönetim ve teknik direktöre zerre güvenmiyorum ama neyse) iki kanada da birer bek transferi yapılmalı.

karius
transfer(gg) fatih vida transfer
medel dorukhan
lens ljajic töre(pektemek)
güven

şeklinde bir ideal 11 ile ligi bitirip, lig sonunda komple temizlik.Babel, Quaresma, Pepe, Pektemek, Töre, Adriano, Love, Larin, Tolga, Adriano kesin, Vida Medel, Ozzie, Tolgay satılabilirse gitmeli. Töre Ozzie ve Tolgay'a şerhim var, ama bu oyuncuların yüzleri eskidiği için hep bir hatasını arayacak taraftar. Onlar için de yeni kurulacak takımın huzuru için de artık kariyerlerine başka yerde devam etmeleri gerekli. Böylece de birinci FEDA sezonun son kalıntılarını temizlemiş olacağız takımdan.

BJK4EVER dedi ki...

Basarisizliga tahammulsuzluk o kadar onemli bir konu ki. Yurt icinden degil, yurt disindan da bir suru ornegi var.
Cok iyi yonetilen kulup denince akla ilk gelenlerden biri Bayern. Adamlar 3 kupali Heynckes'in gitmesine goz yumdu. Ligde liderken Ancelotti'yi kovdu. Guardiola'yi kovdu CL'de basari gelmiyor diye, dunyanin en iyi 5 antrenorunden biri.
Chelsea kendini 1 sene evvel kendine ozgu sistemiyle City'i gecip sampiyon yapmis Conte'yi kovdu oyuncu grubuyla ters dusup sampiyonluk yarisinda geri kalinca. Senol Gunes gibi bize gelmeden somut hicbir basarisi olmayan adam falan degil, Juventus'u ayaga kaldirip hegemonya kurmus Conte. Bak, simdi Sarri'nin verdigi pozitif hava ve degisimle sampiyonluk yarisindalar ve City'i yendiler. Mourinho'ya sacma bir israrla sarilan United orta siralarda, tesaduf degil.

Sen ligin en pahali, kaliteli kadrosunu 4. yapmis adami kovmuyorsan ertesi sene hicbirsey anlatamazsin. Antrenor hicbir caba gostermez, motivasyon gostermez. Oyuncu grubu zerre sikine takmaz. Disiplinsiz, ruhsuz, sacma bir oyuncu grubuyla ne oldugunu anlamadan 8 puan geride kalirsin, UEFA'dan elenirsin, daha ilk yari bitmeden sezonu kaparsin.
Cunku bunu sen istedin. Basarisizligi kabul ettin, kimse basari icin savasmadi.

Hakikaten merak ediyorum; pazar gunku macta ne olmali ki Senol Gunes kovulsun? Bir akliniza getirin yahu, dusunun. Ne olmali? Farzedin ki tek farkla yenildik. Kovulur mu? Kesinlikle kovulmaz. Mactan sonra yapilacak yorumlar gozumun onunde; Basaksehir kazanirsa en azindan 2. olma sansimiz devam ediyor, Senol hoca giderse yeni gelen hocayla bunu da basaramayiz (kahinsiniz nasilsa anasini satayim), kesinlikle devam edilmeli. Basaksehir yenilirse sampiyonluk sansimiz hala var, devre arasinda 1-2 takviyeyle ve sakatlarin gelmesiyle toparlaniriz, yola devam denir. Senaryo gozunuzde belirdi mi? Belirmistir.

3-4 farkli hezimet olsa kovulur mu? Ben o konuda da emin degilim. Emin olan var mi aranizda? Sanmiyorum.

Ha, peki nasil kovulur? Benim aklima gelen su; mactan sonra cirilciplak soynuyor Senol Gunes, sahanin ortasinda Ciplak Vatandas kosusu yapar, sonra seyircilere donup sikini sallar alin bunu diye; bak o zaman kovulur iste. Eger bir antrenoru kovmak icin bu gerekiyorsa, adami o konuma yerlestirmissen zaten bitmissin demektir.

BJK4EVER dedi ki...

Taraftarimiz, camiamiz basarisizliktan sacma bir haz aliyor. Basarisiziz ama kulube bagliyiz, bu da bizim buyuklugumuz, romantigiz kafasi herkeste hakim. Boyle buyukluk falan olmaz! Bu kucuklerin kendini buyuk sanmak icin uydurduklari birsey. Besiktas buyuk bir kulupse 4. lugu kabul etmez arkadasim! Belediye takiminin 8 puan gerisinde olmayi kabul etmez! Hesap sorar sorumlulardan! Sormuyorsan sen buyuk falan degilsin. Minnaciksin, eziksin, buzuksun, bu kadar basit.

Sadece taraftarda degil, gazetecilerde, camiada komple var bu basarisizligi kabul etme. Taraftar derbilerde 0 gol 0 galibiyet almis Bilic'e manifesto falan yazar. Malmo macindan sonra cogu gazeteci agzini acmadi hocaya, varsa yoksa Quaresma ve kadro kalitesi elestirildi. Sanki Quaresma kirmizi kart gorene kadar bok gibi top oynayip 0-1 geride olan baska takimdi. Sanki bizi skor veya oyun olarak yenen Sivas, Antalya, Malmo, Sarpsborg takimlarinin forvetinde Aguero, Lewandoski falan var da biz yarisamiyoruz.
Ulan bir kisi de demiyor ki dalyarraklar neden bahsediyorsunuz, kafayi mi yediniz? Bizi kendi sahamizda yenip eleyen takim Malmo minakoyim. Al transfermarkt degeri 16 milyon euro toplamda, al bak:
https://www.transfermarkt.de/malmo-ff/startseite/verein/496

Senin transferlerini begenmedigin yonetimin bu seneki transferi Karius 12 milyon euro, Ljajic 13 milyon euro, al:
https://www.transfermarkt.de/loris-karius/profil/spieler/85864
https://www.transfermarkt.de/adem-ljajic/profil/spieler/69374

Bir kisi de kafayi mi yediniz lan demiyor su kodumun medyasinda. Agiz birligi yapmis gibi tutturmuslar forvet de forvet. Ulan Malmo'yi yenmek icin Mario Gomez'e ihtiyacimiz olacaksa sokarim oyle antrenore zaten! Getiririm Hikmet Karaman'i 300 bin euro'ya o calistirsin takimi. Mario Gomez'le Malmo'yu o da yener zaten. Takim 5 gram top oynamamis, organizasyon, disiplin anlamina 1 emare yok. Kalkmislar kadro kalitesini elestiriyorlar. Vay arkadas!

fidddas dedi ki...

Alacaklarina karsi fesih cumlesine pepeyle baslamisiz. Sirada babel ve adriano var gibi. Bakalim piyango kimlere vuracak.

Pheaglix dedi ki...

harcamalarını mutlak şampiyonlar ligi katılımına göre yapıp, ligde senin planların ile aynı doğrultuda davran(a)mayan adama gıkını çıkarmazsan önce as forvetini, sonra da as stoperini yok pahasına göndermek zorunda kalırsın. daha bunun babel'i, adriano'su da gidecek. üstüne bu saatten sonra töre de sözleşme yenilemeye yanaşmaz. gidip mustafa ve tolga ile sözleşme yenileyip her şeyin üstüne tüy dikeriz.

işin en kötü yanı da erken davranamadığımız için önümüzdeki sene doğru dürüst bir hoca bulamayacağız. ersun yanal'ı fb kaptı. abdullah avcı da şampiyon olursa başakşehir'i bırakmaz. baya sir ohdaddy ile ikinci menemen dönemine gireceğiz, ya da yaptığı o kadar rezillikten sonra "rıza hoca çok iyi beşiktaşlı" diye (epey seviyor başkan bu tarz açıklamaları) rıza çalımbay'a bırakacağız takımı.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Basaksehir'e bakiyorum da, adamlarda Da Costa eksik. Ellerinde Attamah, Gokhan Inler varken GS'ye karsi Mahmut'u geriye cekip orta alanda
Emre-Irfan-Mossoro ile cikiyorlar. Bir 10 numara, bir 10/8 numara ve bir 8 numara. Dusundum de, biz GS derbisinde Medel'i geriye cekiyoruz, orta alanda da Tolgay-Oguzhan-Ljajic oynuyor. Hey yavrum hey. Biz anca 1-0 one gectikten sonra Atiba'yi oyuna alip korkak tavuklar gibi defansa cekilelim.

yilmaz dedi ki...

@Pheaglix menemenli günler Samet Aybaba'nın tercihi miydi? Beşiktaş'ın başına başka şartlarda gelmesi mümkün olmayan hoca, "senden bi beklentimiz yok, Sinan Kurumuş, Emre Özkan, Hasan Türk bi de Uğur Boral var hocam gelir misin?" dediler geldi adam. Bence kurban olalım Samet Aybaba'ya. Ben şu Alanya ve Malmö maçındaki gibi aciz tek bir maçını izlemedim kendisinin. Onlar da yakın örnekler olduğu için aklıma geldi. Daha da var yani.

Hidayet dedi ki...

fener skertel'i falan iyi idare ediyor .şampiyonluk yok , taraftar gelmedi yıllarca maça , adamlar bizden çok çok iyi . feda dönemi fener'i bir tarafta , şımarık sefa pezevenkleri diğer tarafta . pepe'nin havasını atıp parasını ödememek ne güzel dimi lan . 1 yıldır düzenli parasını ödemiyormuş adamın . sormayalım da ne yapalım paralar nerde diye . taraftarın önüne de atarlar gidecekleri ki , taraftar gidecek futbolculara bilensin,kendilerine , niye ödemedin lan paraları ,diye hiç sormasın .

turgay dedi ki...

Neyse en azından pepenin neden sakatlandığı resmileşti. Sezon başında teklifler gelirken bu ekonomik ortamda neden satılmadığını her kameraya konuşmaya can atan başkan açıklar diye umuyorum.

met1903 dedi ki...

yıllık 5 milyon alan 35+ yaşındaki adamın alacaklarına karşılık gönderilmesini, para kazandırmadadığı için eleştirmek neyin kafası çok merak ediyorum. Temizliğe bir yerden başlamak gerekiyordu, başlandı,sırada love,Babel,q7 var, ama kulübede kan değişimi öncelik olmazsa sadece bu yıl değil gelecek yıllar da kaybedilir,çok geçmeden kulübe İlhan&guti ikilisine emanet edilmeli,kadrodaki gençler ve devre arası alınacak bir kaç tane kaliteli gelecek vadeden oyuncuyla bu yılı en iyi yerde bitirip önümüzdeki yıllara umutla bakabiliriz.

sinek savar dedi ki...

Ne kadar cok kripto makbuleci turemis burada son 1 senede. Cok ilginc.
Belli bir hamle ile ayni zaman denk geliyor neredeyse.

Basar dedi ki...

Come to Beşiktaş’tan Go Home’a...

Yönetim istifa! Menejer Umut Güner’ii de alıp gidin!

sinek savar dedi ki...

6-4 aliriz. Vurdugun gol yedigin ofsayt olsun.

turgay dedi ki...

Pepe ve negredonun gidişi normal ama gidiş zamanları doğru değil. Bu gidişlerin nedeninin para olduğunu zaten biliyoruz. Ancak sezon başında bu adamları göndermemek hatadır. Burada defalarca kez yazıldı ligi 4.bitiren ve ekonomik olarak geliriz %80 azalan bir takımın 2 milyon Euro üzerinde alan her oyuncuyu göndermesi gerekir diye. Siz bu planlamayı lig biter bitmez yapmalısınız. Sezona bu oyuncular ile başlayıp sonra bu paraları veremeyince alacaklarına karşılık bu adamları gönderiğinizde alacağınız oyuncular ve menajerler gözünde kara listeye giriyorsunuz demektir. Aynı sorunları basketbolda da yaşıyor bu kulüp. Her hücresi kötü yönetiliyor ve karar almada geç kalınıyor. Takım yenileme sezon ortasında değil sezon bitince olur. Talisca’nın gideceği ocak ayında belliyken yerine oyuncu 30 Ağustosta alınmamalı. Negredo lig başlayınca ve form tutunca değil daha önce gönderilmeli. Sezona road to bakü mottosuyla başlayıp maaş ödeyemeyen bir kulüp olarak yola devam etmek utançtır. Hocana ve kaptanına 1 senedir para vermemek utançtır. Bunu basın toplantısında açıklamak daha büyük utançtır. Ancak utanan görmüyorum ortada. Hala sempozyumlara konuşmacı olarak katılıp hayal satmaya devam. Hala kameralara boş boş konuşmaya devam.

Basar dedi ki...

Valla ben bu ortamda hocaya sallamam, beğenmiyorum ama sallamam. Başkan artık kulübe hiçbir şey vermiyor/veremiyor (maddi degil kastım)

Geçen yıl come to Beşiktaş videosu çektirdiğin adama parasını odeyemiyorsan kusura bakma gideceksin. Ha sezon başı kur yükseldi gelirler de düştü kusura bakma Pepe kardeş dersen anlarım ama sezon oynanırken bunu diyorsan sen yönetemiyorsun demektir. Bunu vaka olarak duyan adam ileride Beşiktaş’ın kapısından girer mi? Bu yaptığın kulübe direk zarar!

Lütfen özellikle o ümit güner denilen Beşiktaş’a yakışmayan adamı da al git!

Yönetim istifa!

Mayor dedi ki...

Komisyonları peşin aldılarsa siklemez gönderirler herkesi. İneği sonuna kadar sağmak için bir kaç dandik ara transfer bile yapabilirler göstermelik.

Basar dedi ki...

Tabi tabi Benteke filan gelir devre arası, taraftar coşar. E böyle taraftara böyle yönetim!

Pheaglix dedi ki...

q iyi performansının ödülünü ilk 11 çıkarak alıyor. necip de haftalardır süren istikrarlı performansı karşılığı stoperde devam ediyor. çünkü forma adaleti bunu gerektirir.

bunlara ilaveten de rakipler puan kaybettiği için epey rahatız, o yüzden beraberlik bizim için yeterli bu hafta. bunu da ortada atiba-medel ikilisiyle sahaya çıkarak gösteriyoruz.

sonraki maça paf takımla çıkarız deyip, sekiz yedikten sonra paşa paşa as takımla çıktığımızda bile bu kadar aciz hissetmemiştim.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

@met1903,

O zaman 2 senelik sozlesme imzalamayacaktin arkadasim. Adam 35 yasindaki haliyle ligin en kalburustu stoperi, catir catir oynuyor. Gecen sene CL'de 1. olarak ciktiysan bu herifin tek basina catir catir defans yapmasi sayesinde ciktin.
Iyi-kotu hala 2.lik iddian varken bu herife catir catir parasini odersin sene sonuna kadar, sonra planlama ne gerekirse onu yaparsin, kimse agzini acmaz. Sene basina Pepe'yle baslayip sezon ortasinda parasini odemeyip kacirmak is bilmezligin daniskasi, hele ki haftalardir stoperde yetenegini siktigimin Necip'ini izliyorsak.
Bu beynini siktigimin yonetimi tam bir gerizekalilar ordusuymus ki CL gelirinin onemini hala anlayamamislar. Bu beynini siktigimin yonetimi anca 1 sene daha CL'den uzak kalip kulubu kapatma noktasina gelince anlayacak demek ki. O zaman da alirlar Pepe'nin verilmeyen 2 milyon euro'sunu sokarlar bir tarafina umarim.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Necip sagbek Dorukhan orta alanda. O da birsey!

BJK4EVER dedi ki...

Elimizden geleni yapiyoruz, son maclara gore nispeten daha iyiyiz, ama yetmedi. Pepe'yi cok ariyoruz maalesef. Ikinci yaridaki default degisikikler:

Lens, Dorukhan, Guven cikar
M.Pektemek, Larin girer, 3. isim surpriz olur.

46'da Oguzhan ve Love girmeli ve Allah ne vardiysa saldirmaliyiz, ama olmayacagi kesin.

met1903 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
met1903 dedi ki...

97'den beri futbol izliyorum, ilk defa her duran topta gol pozisyonu veren bir takım görüyorum,ayrıca sikmeseler bari.

Pheaglix dedi ki...

trabzon bizden iyi takım, hatta şu an ligin en formda takımı. bir takım evindeki tüm derbileri kazanacak diye bir kural yok, ve bu trabzon'a karşı kaybetmemiz de gayet normal. ama sen gidip ligin yarısına puan kaybedersen, daha sonra oynayacağın takım bayern de olsa puan kaybedersen eleştiri alırsın. iyi bir takıma karşı puan kaybetmenin affedilebilir olması için kendinden kötü takımları yenebilmiş olman gerekiyor.

neyse, son kez "perşembe maçından sonra pazara maç koyuyorlar" diye fikstür eleştirisi yapar hocamız, bu maçtan da kurtarır. nasılsa bir kez daha bu kartı oynayacak şansı olmayacak bu sezon. en sevdiği bahaneyi son kez kullanma hakkından vazgeçmez.

Basar dedi ki...

Hain quaresmayı oynatan da Beşiktaş’a ihanet ediyordur! Oğlunu da al git hoca!

mit dedi ki...

Bu bloğa uzun zamandır girmiyordum. Yorumları okuyunca sebebini hatırladım. Eskisi kadar sık yorum yapılmıyor, sadece takım yenilince insanlar yazıyor diyenler olmuş sanırım. Onları da şu yorumları okumaya davet ediyorum.

Beyler selam,

Burada defalarca söyledim ama galiba anlaşılmıyor: İnsanlara ağır lâflar söylenebilir, öyle 7/24 polislik yapmak istemiyorum ama ETNİK KÖKEN üzerinden yapılan hakaret "nefret söylemi"dir ve Anayasada dahi hükmü vardır.

Daha da açık söyleyeyim kafası almayacak olan varsa: "... Laz" diye yapılan her yorum, gerisinde evrenin sırrını verseniz de SİLİNECEKTİR. Daha nasıl anlatayım bilmiyorum.

Basar dedi ki...

Bu arada podcatte konusmadık ama attıgımız golun iptali fiyaskodur. Ofsayt pozisyonu ile gol atmadık, yanlis karardan 30 saniye sonra gol attık.

BJK4EVER dedi ki...

@met1903,

Odeyemiyorsak gitsin Pepe, ona lafim yok. Ama sen butceni ve para akisini transfer doneminde duzenleyecektin. O zaman adamlar karsilikli anlas saliver haziran'da, yerine adam doldur.
Mental olarak ligi bitirdik, ama iyi-kotu 2.luk iddiamiz var. 2.lik iddiamiz varken Trabzon ve Kasimpasa gibi 2 zorlu takima karsi stoperde Medel'le, Necip'le falan ugrasmak zorunda kaliyoruz, boyle sacmalik olur mu yahu?

YSY dedi ki...

Maçı stadda izledimde. Ljajic de kötü be ya. Dehşet pas kaybı yaptı eleman. Yani arkasında oğuzhan-dorukhan ve kenarlarda iyi kanat oyuncuları olsa ne yapardı merak da etmiyor değilim fakat ne bileyim artık kime kabahat bulacağımıda bilemez hale geldim. Nereden tutsan dökülüyor.

Ha bu arada tüm takım dorukhanın t..klarını yesin.

turgay dedi ki...

tesadüfler üzerine kurulu oyunumuz az kalsın bize özgüven arttırıcı bir 3 puan hediye ediyordu. burada hep söyledik caner hamle oyuncusu olmalı. bu bize her zaman artı getirecek dedik. dün belki 11 başlasa veya sol bek oynasa bu kadar oyuna etki etmezdi. bu forma altında net en beğendiğim oyununu oynadı. yine serseri toplar attı, yine zorlama işlere girdi ama oyunu ancak bu kaos ile çevirebilirdik bunu da en iyi yapacak adam canerdi. dilerim hep kenardan gelir diğer başa bela gibi.

bu oyun sürdürülebilir bir oyun değil. bunu zaten herkes görüyordur. sadece bir kaç oyuncunun girmesi ve çıkmasıyla bir takımın 180 derece değişmesi olumludur. önünde alan bulan gökhan gönül'ün neler yaptığını veya lens'in nasıl ikinci forvet gibi sürekli ceza sahasında olmasının veya caner'in gol vuruşu eksik olsa da ceza sahasında nasıl ikinci forvet görüntüsü verdiğinin umuyorum iyi analizi yapılır. çünkü bu oyunu doğru oyuncularla oynadığınızda nasıl sonuçlar alabileceğimizi görüyoruz. bugün medel'in ilk golde boyu yetmeyebilir ama defans olarak orta sahaya göre çok daha verimli olduğu gerçeği apaçık ortada. hazır pepe ayrılmışken onu oradan kıpırdatmamak lazım. çok da uzatmak istemiyorum. çünkü biz ne konuşursak konuşalım kalıplaşmış doğruları olan ve yaptığı yanlışları inatla devam ettiren bir hocamız olduğu sürece işimiz zor. ligin boktan olması bizi yukarıda tutuyor. bu boktanlığı lehimize çevirmemiz lazım.

Emrah dedi ki...

@met1903
Her duran topta pozisyon veriyoruz çünkü takımda Atiba (1.87) haricinde 1.84 üzeri 1 tane adam yoktu. Ahhh Marcelo ahh!! Gs maçı da aynıydı Malmö maçı da. Bu kadar kısa bir takımın top şişirmesi sonrası galibiyet alma ihtimalimiz çok zayıf zaten.

Zaitsev dedi ki...

* Sahaya çıkan kadro dizilimi ilginç. Ya hoca rakibi çalışmış ya da muhtemelen takip ettiği tek takım olduğu için bildiği yerlerden önlem almış.

* Caner bu takımda sol açık oynamalı. Daha önce de bunu yazmıştım. 2 maçta sol açık oynadı. Rize ve Trabzon. 2sinde de etkiliydi. Pozisyona girdi. Hareketlilik sağladı. Dün vurduğu 2 kafa da güzel yerlere gitti. Ama olmadı.

* Hem Caner'i sola atarsak hocanın Q7 üzerinden oynatmaya çalıştığı benzer oyunun daha hareketli ve paslı versiyonunu oynayabilir ve Q7 yerine daha hareketli bir adam kullanabiliriz. Bu şekilde hoca da taviz vermez oyunundan:)

* Lens'te sağa sabitlenmeli ve as oyuncu sensin denmeli. Duygusal bir adam. Az sonra hoca beni çıkartır kafası onu bozuyor.

* Devşirme stopere karşıyım. Medel/Necip hep bir sorun var. Medel kısa kalıyor. Necip heyecanlı. Hem mevkinin temel hamlelerine de sahip değiller.

* Benim TV karşısında pas atılırken ofsayt muhtemelen dediğim pozisyonu VAR hakemleri 3 dakikada zor çözdüler. Yazıklar olsun. Bilerek yapsan bu kadar iyi yapamazsın bu yavaşlatmayı? Yoksa bilerek mi yaptılar? Bütün momentumu kaybettik o an itibariyle. O enerjiyle 4-5e gidebilecek maç zar zor berabere bitti.

@ YSY

Hocam Ljajic'te biraz sallansın ara sıra. kaç maçtır tek başına ileri geri, farklı mevkilerde bitirdi Şenol hocamız adamı. Bu hafta içi kendine gelir inşallah.

**** Pepe'ni yollanması da iyi oldu. Pepe-Vida 2lisi de lider oyuncular. Yanlarına bir asker lazım. Sözleşmesi bitecek olanın imkan varsa yollanması daha mantıklıydı. Muhtemelen gideceği yerde bellidir. O kadar ihtarı da boşuna çekmemiştir.

Basar dedi ki...

Fatih stoperde çok mu sırıtır?

Beşiktaş'ın içini kimse bilmiyor, Babel oynamıyor sakatlık Pepe oynamıyor sakatlık ne sakatlığı kimsenin açıklaması yok. Pepe ayrılıyor kulüpten açıklama yok tek taraflı mı fesh ediyor karşılıklı mı? Parasını ödemişiz ödediysek neden oynamıyor haftalardır? Böyle bir kaotik ortam olamaz.

Beşiktaş son yılların en kötü Beşiktaş'ı, neyi değiştirebiliyoruz? Hoca başarısızsa kov? Oyuncular sorunluysa kadro dışı bırak, ceza ver (tek kötü Tolgay mı?)? Sorun para ise ya parayı bul ya da oyuncuları parasal sorunların çözüleceğine dair motive et bişey yap. İdari hiçbir hareket yok yönetimden. Hoca hiçbir şey açıklamıyor, dediği şey yönetim elinden geleni yapıyor, oyuncular iyi niyetli e hocam sorumlu sen isen bu takım senin yüzünden kötüyse neden meşgul ediyorsun neden işini iyi yapmıyorsun? Kısacası yönetim halinden memnun, hoca memnun, topçular kaygısız ve en az suçsuz onlar, sadece taraftar mutsuz.

Teknik konulara gelirsek; Serdal Adalı'nın 2 üstü maaş alan herkesi göndereceğiz devre arası başlayacağız dediği konuşuluyor. Bence takımda kalabilecek düzeyde 3-5 oyuncu var. Dorukhan şuanda rotasyon oyuncusu olur, Güven de aynı şekilde, Töre ile daha düşük fiyattan kontrat yapmak gerekir. Ljajic 10 numarada Oğuzhan'dan farksız kanatta deneyelim olmazsa opsiyonu kullanmayalım, Karius aynı şekilde performansı yeterli değil kafası sahada değil gibi oynuyor, Medel orta saha hiç olmayacak stoperde ve rotasyonda faydalı olabilir ama dünkü gibi hatalara devam ederse iyi bi teklife gitmesi iki taraf için de iyi olur. Oğuzhan'ın da gitmesi her iki taraf için de iyi. Lens'e girmiyorum bu takıma istikrarlı katkı vermesi imkansız. Quaresma'yı hiç yazmıyorum bile. Hedefleri olan parasını ödeyebileceğimiz bi kadro kurmak şart ama bu yönetim bunu yapabilecek kapasitede değil o yüzden 2012'ye geri gidip yeni başkan yeni hedefler yeni kadro şart.

Unknown dedi ki...

@ Basar

Fatih, Necip ve Medel kadar oynar. En azından mevki bilgisi var. Ayağı düzgün, hızlı ve uzun. Ayrıca mevcut muadil stoperlerimizden ne kadar kötü olabilir?

@ Can Asal

Pepe'nin en az 2 hafta, Babel'in en az 3 hafta oynamayacağına dair açıklamalar vardı. 2sinde de uyluk yırtığı var. Babel zaten milli maçı da bitirememişti sanırım.

Ljajic ile Ozzy'nin 10 numara performanslarının alakası yok. Ljajic ve Dorukhan takıma iyice yerleştikten sonra takım oyununda bariz bir hızlanma var. Bu bile büyük bir fark. Ljajic şu durumda 8 numarada bile Ozzy'den kat kat iyi oynar. Ayrıca Ozzy, Ljajic kadar mücadele etse şu anda transfer olacağı takımı seçiyor olurdu.

beagle dedi ki...

@Baha
Ljajic Ozzy gibi pas verebiliyor olsa, Ozzy Ljajic gibi şut cekebiliyor olsa ikisi de başka yerdeydi.

Ozzy olmayan Q olan maçlarda "kilit pas" sayisi yeterli noktaya cikmiyor ve çok zorlaniyoruz. Doruk bence 2 Ozzy 8 Ljajic 10 oynamali. Doruk kanatta rakip ceza alani kenarina gelince hep iyi iş yapiyor.

Bu dönemde büyüklerle digerlerini bir kaç anahtar topçu ayiriyor. FB Guilano ve Souzayi gonderince kume düşüyor. Biz de Ozzyi gonderirsek uzun süre niye olmuyor diye kasar dururuz.

Marcelo başka bu tip adamdi. Gomez ve biraz da Sosa. Hiçbirinin yeri dolmadi.

beagle dedi ki...

@Basar

Fatih oyun üzerinde etkili, oyun kurucu yönü olan bir stoper. Elimizdekilerin hepsinden daha uygun sağ stopere.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Dorukhan'ın kenara girmesi için sağ bek oynamasına gerek yok. Normalde sol ve sağ göbek oyuncularının da pozisyona göre o bindirmeleri yapması gerekiyor. Takıma girdiğinden beri Dorukhan o bölgelere girmekten çekinmiyor, boş koşu yapmaktan kaçınmıyor ve ara sıra Q7den bile pas alabiliyor :)

Ozzy ile Ljajic arasında yetenek, oyun görüşü, pas şut kabiliyeti gibi faktörlerden önce kişisel tempo, oyun hızı ve oyun isteği farkı var.

Ozzy'nin maalesef oyun hızı, oyun isteği ve temposu uzun süredir zayıf. Benim açımdan en önemli fark bu. Mehmet Topal gibi bir düz oyuncu bile topu aldığında dikine gitmeye çalışırken Ozzy bunu yapmıyor.

Ljajic üzerinden gidecek oyun nasıl kendini geliştirecek göreceğiz. Zorunluluktan ortaya çıkan bu orta saha ile daha hareketli oynayabiliyoruz.

Bu pas mevzusuna da çok takılıyoruz. GS geçen sene pas oyunuyla mı şampiyon oldu? Adamlarda topu alan ok gibi ileri fırladı. Bu ligde dikine hızlı çıkarsan şampiyon olursun.

Fenerbahçede geçen sene Guilano ve Souza'nın verdiği katkıyla Ozzy'nin verdiği katkı aynı mı? Biri hücumu öteki orta sahayı tutan 2 oyuncu. Guilano 14 gol 5 asist yapmış ligde. Eldeki son 2 oyuncusunu satan bir takımla biz eşdeğer olamayız öncelikle.

Fenerbahçe 17ci sırada ama her maç 3-4 tane net pozisyon kaçırıyorlar. Belli süreler rakibi baskılıyorlar. Kondisyonları zayıf ve forvetleri kazma. Defans hattının ötesi tamamen değişmiş bir takımdan bahsediyoruz. Aramızdaki fark ise sadece 11 puan. Aykut kalsaydı %90 puan tablosunda üstümüzde olurlardı.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
1. Oğuzhan ile puan ortalamamiz ve buna sebep olan kilit pas sayimiz dramatik yüksek. Bizim için Guilano.

2. Fb sonuncudan 3 puan önde 2 averaj geride.
Biz de zaten iyi değiliz. 2 puan ortalamasi beğenmezken 16 maç 26 puan. Neredeyse 1.5a düşeceğiz.

BJK4EVER dedi ki...

Kadro muhendisligimiz iyice sacma sapan bir hal aliyor. Pepe'yi para icin gonderiyoruz, ama Babel, Adriano, M.Pektemek'le ilgili vs kontrat yenileme haberleri cikiyor. Eger birini tutup pamuklara saracaksan bu adam Pepe. Su ana kadar bir falsosunu gorduk mu? Catir catir oynadi her mac ve 100% ozveriyle oynadi. Yarin oburgun yuksek profilli bir oyuncu almaya kalkarsan, hele ki Fransa'dan, ilk referans noktalarindan birisi Pepe. Bu sekilde ayrilmak ne katacak sana? Bu sene takimda tut, 2.lik mucadelende faydali olsun, seneye bakarsin artik. 4 milyon euro vs isterse zaten takimda tutmazsin, ama adama o sorumluluk ve guveni verirsen dusuk maasla 1 sene daha kalabilir, Guti gibi bir yol acilir.

Babel'e gosterilen imtiyaz niye? Bir kulubun twitter hesabina laf atiyor, bir taraftarin anasina. Transfer donemindeki davranislari malum. Coktan siktiri yemis olmasi gerekirken birde kontrat yenileme haberleri cikiyor, deliriyorum resmen. Adam Besiktas'i sikine takmiyor, biz hala pesinde kosuyoruz. M.Pektemek keza oyle; at kurtul artik arkadas, kurtul yahu. Adamin kontratinin bitmesini Godot'yu bekler gibi bekledik, simdi 2 gol atti diye uzayacak mi yani?

Adriano ve Atiba iyi hos, ama artik gitmiyorlar. Atiba kaplumbaga gibi, bitti artik. Adriano 2 mac var 1 mac yok, oynadiginda da 1. viteste iste. Belli artik, olmuyor. Ki bu adamlar atletizm, fizik gucun gerektigi bolgelerde oynuyorlar. Caner ve Medel'in veya Dorukhan'in olacak orasi, sal gitsin artik.

YSY dedi ki...

@BJK4EVER

Ben açıkçası babel, adriano, atiba, love, q7 ve pektemek in gönderileceğini düşünüyorum. Veteranlardan bir kalırsa gg77 kalacakmış gibime geliyor, o bile belki yani. Pepe konusuna gelirsek ona yakın vida var olduğu için ve görünen o ki bu seneyle beraber seneyede sadece tr liginde yarışacak bir takım için defansta yıllık 4 milyon adam bulundurmaya gerek duymadılar. Ayrıca pepe'de max size 2 sene faydam olur diyerek geldiği bir yerde seneye de ne halde olacağı meçhul bir durum.

Bu arada guti demişken, ilhan mansız ve guti'nin ne yaptığını ve ne işe yaradıklarını bilen var mı ?

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER kaç maçtır ortada yok adam, ne çatır çatır oynaması? Neyini saralım pamuklara? Lig dördüncülüğü için mi saralım pamuklara 5.5m€ maaş alan adamı?

Yani iyi adamdı, hoş adamdı ama Avrupa liginde bile oynamayan bir takımda 5.5m€ maaş alan adam biraz fazla değil mi?

yilmaz dedi ki...

Ali Koç FFP'ye uymayacaklarını söylemiş anladığım kadarıyla. Bence çok mantıklı. Bir iki sezon Avrupa arenasında olmamayı göze almış takımı toparlamak için. Geçen sezon GS çuvalla para harcayıp, ceza almadığı için artık bu kuralın da inandırıcılığı kalmadı gözümde. Belki yapılan anlaşma gereği ceza almaması doğrudur bilemiyorum detayları, ama özünde amaç finansal haksız rekabeti engellemekse, GS'nin geçen yıl yaptığı harcamalar fair değildir. Ligde yarışan diğer takımlar (mesela biz) GS'nin hayvani harcamasını sadece seyretti. Sonucunda da ittire kaktıra şampiyon oldu adamlar. FB de bu örnekle hareket ederek "ceza almayız, ama alırsak da yapacak bişi yok" kafasıyla devre arası harekata girişecek galiba.

Federasyon denen kurum olsa, UEFA'dan ayrı olarak, maaşları düzenlese, lig o kadar adil olacak ki. Biz 500b€ maaşla Pedro'yu oynatırken, adamlar 4m€'a Kjaer'i oynattılar iki sezon. Bizimkiler de bu iş böyle olmayacak diye diye takımın maaş planlamasının içine etti.

beagle dedi ki...

Bu arada Oguzhan kalsın ama şöyle işler de yapmalı artık: https://twitter.com/i/status/1075323650218299392

sports guy dedi ki...

@yilmaz

Bu gibi yorumlari cok goruyorum bi aciklama getireyim. Gs'nin o harcadigi yaz hali hazirda bir FFP anlasmasi yoktu, gozetim durumunda degillerdi. 2017 yilina kadar 65 milyon euroluk maas sinirlamalari vardi sadece, ve bonservis harcama limitleri de olmamisti bizim ve fbninki gibi.

GS bu ulkede ilk FFP anlasmasi imzalayan kulup. Uymadilar, 1 sene ban yediler. Ban yedikleri kararda 65 milyon euro maas siniri koyuldu, ona uydular. Ama maas sinirina uyarken bambaska yerlerden acilince bu sefer UEFA adamlara dedi ki "sana boyle ufak sinirlar yetmiyor, gel fb ve bjk tarzi anlasma koyalim". Adamlar da caresiz kabul ettiler.

GS'nin FFP gecmisi bu kisaca.

FB halihazirda oldukca agir bir FFP anlasmasinda zaten. O GSnin yaptiklari bonservis harcamalarini yapamazlar. Yaparlarsa da oyle 1 senelik cezayla falan yirtmalari mumkun degil. GS zamaninda 1 de degil 1+1 almisti cezayi hatirlarsaniz. FB 2+1 bile alabilir eger gercekten imzaladiklari anlasmayi tinlamazlarsa.

Ben Ali Koc'un bu topa girecegini hic sanmiyorum sahsen. Taraftarini da bosa gaza getiriyor, yazik edecek kendisine.

turgay dedi ki...

ali koç kendi kişisel serveti ve bağlı bulunduğu ailenin imkanlarıyla kulübü ayakta tutmaya çalışıyor. bir nevi taşın altına elini sokmak yetmiyor bildiğin gövdesini sokuyor. bu durum bence ciddi tehlikeli. çünkü ekstra finansal kaynak yaratmadan görece olarak sınırlı kaynakları da tükettiğinizde elinizde bir şey kalmayacak. işte o bir şey aslında şampiyonlar ligi. siz şampiyonlar ligini sallamayıp aman canım gitmeyiz ne olacak derseniz daha da kötüye giderseniz çünkü elinizdeki tüm gelirler temlikli. transfer yaparak da olmayan paranızı harcıyorsunuz. ben bu kadar da aptal olacağını düşünmüyorum.

planck dedi ki...

3 seneye gs bjk fb hepsi satılır beyler çok şeetmeyin..

yilmaz dedi ki...

@sports guy bu konuda senin daha önce yazdıklarını da hatırlıyorum. Birkaç kez daha açıklamıştın. Ama gsnin yaptığı harcamalar gsnin ffp anlaşmasına değil ffpnin ruhuna ters. Söylemek istediğim bu.

yilmaz dedi ki...

Uefa'nın anlaşmaları gevşeteceğini düşünüyorum ileride

Basar dedi ki...

Bu durumda Fatih neden hiç süre almıyor? En azından daha kolay maçlarda oynasa...

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

B36 rövanş maçı ilk yarı bitmiş. Maçta 2-0, toplamda 4-0 öndesin ve sahanın en genç oyuncusu Fatih çıkıp Ozzy gidiyor. Medel stopere çekiliyor. Garanti maçta bile bunu yapan Şenol hocanın Fatih'i oynayacağı biz burada ancak ümit ederiz.

@ beagle

Attığın linkte Real'in attığı ilk golden önce Guti'nin topu alışı ve hemen dikine gidişini bekliyorum Ozzy'den. Bunları her maç 5-6 kere yapmalı ama denemiyor bile. Genel olarak göbekte oynayan oyuncularımızın hepsi bunları yapmalı. O zaman ayağına top bekleyen paşaların dönemi biter.

@ yilmaz

Uefa anlaşma gevşetmez. Takımlar mali açıdan düzelinceye kadar Türkiye'yi men etmesi daha kolay bir uygulama :)

Fener bu sene hedefi tutturamaz ve örneğin 2 sene men alırsa o zaman anlaşma tanımazlar. Yıl sonunu tutturursa o zaman bakarlar duruma.

beagle dedi ki...

@zaitsev
Bende bekliyorum. Ama problem o olmadığında takimin genel oyun kalitesinin düşmesi. Q icin yillarca sabredildiği gibi, duran hali bile lazım.

casper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

En kaliteli Diyarbakır temizlik şirketi, evcil hayvanlara ve insanlara hiçbir şekilde zarar vermeyen yeşil temizlik ürünleri kullanır. Diyarbakır temizlik şirketi, Diyarbakır’da A’dan Z’ye yaptığı hizmetlerde %100 memnuniyet garantisi veriyor. Diyarbakır temizlik şirketleri pazarında mükemmelliğe olan bağlılığımızın arkasında, güven ve müşteri memnuniyeti yer almaktadır. Herhangi bir sebepten dolayı yaptığımız hizmetten memnun kalmazsanız hiçbir şekilde ücret talep etmiyor ve hizmetimizden memnun kalana kadar işimizi bırakmıyoruz. Çünkü Diyarbakır temizlik şirketleri sektöründe bizi özel yapan şey, mükemmellik için amansız çalışmamızdır.

Yorum Gönder

Ara