.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Aralık 2018 Perşembe

STSL 15 Aytemiz Alanyaspor - Beşiktaş


Tarih: 07 Aralık 2018 Cuma 20.00

Stadyum: Bahçeşehir Okulları Arena 

Hakem Hakkında Bilgi: Alper Ulusoy

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Jeremain Lens, Enzo Roco, Pepe, Caner Erkin / Ufuk Ceylan, Barış Başdaş, Mbilla Etame

Cezalı Oyuncular : Tolgay Arslan(Kadro Dışı), Ryan Babel(Kadro Dışı) / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

34 Yorum:

fidddas dedi ki...

Kadro yazalim
Karius
Gg77 medel vida adriano
Dorukhan oguzhan
Lens ljajic q7
Guven

Zaitsev dedi ki...

@ fidddas

Mustafa'sız ve Atiba'sız kadro olmaz :)

Basar dedi ki...

Medelin defansa Necibin yedege Caner’in de dinlenmeye (çok geçmiş olsun) çekildiği bir maç olsun.

Oğuzhan’ın askeriyiz :)) yukarıdaki kadro bana uyar.

yilmaz dedi ki...

lens'i götürediler alanya'ya

kanatlar pektemek q7

Pheaglix dedi ki...

haftalık istatistiklerin bulunduğu sezonlar içerisinde, 14. hafta sonunda liderin 6 puan ve üstünde gerisinde olan takımın şampiyon olduğu dört sezon var. bunlardan birisi bizim 08-09 şampiyonluğumuz. birkaç hafta önce şampiyonluk konusunda karamsardım, ama yine tesadüfen de olsa doğru oyunun oynanmaya başlanması ve takımın havaya girmesi bizim için umut oldu. şu kalan dört maçın tamamını kazanıp, saçma sapan bir transfer yapmazsak (ipucu: çok iyi beşiktaşlı birini 2m+ euro yıllık ücret ile almak) sezon sonuna kadar potada kalırız.

normalde alanya'yı kolay geçmemiz lazım, ama son haftalarda toparlanmış gözüksek de deplasman performansımız ve alanya'nın hemen altındaki iki takıma karşı epey zorlanmış ve birine puan kaybetmiş olmamız soru işareti. hatta hemen üstündeki üç takıma da puan kaybetmişiz. umarım alanya outlier olur.

karşımızda ligin en az gol atan ikinci takımı olacak. savunmada ciddi sıkıntı yaşamayız herhalde. yalnız ileride sıkıntı yaşamamız olası. dorukhan ve güven her ne kadar takımı hareketlendirseler de enerjileri sayesinde yaptıkları katkı bir yere kadar. kanatlarda quaresma ve pektemek olduğu sürece üretkenlik mutlaka sıkıntı olacaktır. q deplasmanlarda silik ve artık ayakları gitmiyor, mustafa ise çok iyi sporcu ama kötü futbolcu. kanada acilen töre'nin monte edilmesi gerekiyor (eğer şu anda sakatlığı yoksa tabi.)

ligimizdeki antrenörlerin neredeyse tamamı yetersiz ve fazlasıyla tutucu. hem yeni metodlara ve gelişen oyuna uyum sağlayamıyorlar, hem de uyum sağlasalar bile doğru dürüst antrenman yaptırmaktan acizler. bu lige gelen oyuncuların ilk sezonları ve sonrası arasındaki performanslarından da gayet iyi görünüyor. anadolu takımlarının neredeyse tamamında da gelen oyuncu kalitesi düşük olduğundan, adamların savunmaları evlere şenlik hale geliyor. kumaşı vasat savunma oyuncularının kötü antrenörlerin eline geçmesi de ligimizin kendine özel muhteşem savunma sistemine neden oluyor: savunma anlayışı forveti sindirmek olan stoperler, ve doğru yerleşme yerine adam çokluğu ve fiziksel üstünlüğe dayanan savunma anlayışı. bu savunmalar bizim önceki oyunlarımızda olduğu gibi statik takımlara karşı muhteşem iş yapıyorlar, ama biraz hareketli, üstlerine dribling yapan oyuncuları olan takımlara karşı aptala dönüyorlar. bizim de yapmamız gereken rakiplerimizin bu büyük zaafından faydalanmak, ama nedense (!) üç yıldır bunun yerine onları en güçlü oldukları alanda yenmeye çalışıyoruz. bu takıma hareketli oyuncular lazım. orta sahada şimdilik dorukhan ve ljajic ile bunu bulduk, ama yeterli değil. kanatların da onlara uyum sağlamaları lazım. bence töre-pektemek, ya da töre-lens ile bunu yakalayabiliriz. bu noktada töre kritik çünkü onun gibi topu içeri aldığında içeri katetmeye çalışan başka tek bir oyuncumuz bile yok. ille bir sakatlık olacak da orada oynatacak başka kimse kalmayacak oynayabilmesi için.

Adsız dedi ki...

@Pheaglix

+1

Aslında yazdıkların oldukça iyi bir gösterge. Çünkü takımın genel halini yazarak aynı zamanda bu şekilde karşı takım için de analiz yapmış olmak bahsettiğin gibi ligimizin seviyesini de gösteriyor. Bizim içinse bir sürü şeyin de ötesinde artık 35 yaşına gelmiş, rakibi geçemeyen ve defansif özelliği çok düşük olup da hücum tercihlerini büyük oranda bireysel işlerle kullanan bir oyuncu üzerinden takım kurgusunu hesaplamak yeterince olumsuzluk göstergesi zaten.

Şöyle bir konu var, üzerinde ısrar edilenlerle Beşiktaş'ın oynayacağı futbol adına dibi görmesek, oynatılmayan X oyuncunun halini biliyor musunuz da konuşuyorsunuz sözleri anlam kazanabilir. Buna karşın hem bu garabet durum hem de halen ligde aldığı süre 2 maçta 34 dakika olan Töre için (bunlardan birinde 1 dakikalık oyuna girdiği için tek maç sayalım) bu anlamsız oluyor. Pektemek'ten kanat ya da iç oyuncusu icat etme ısrarı neden elde zaten bu formasyonda olan ve kapasitesi belli olan diğer oyuncu için gösterilmez büyük soru işareti. Bulabildiğim tek yanıt: inat.

Halen fark gösteren oyuncular zorunluluktan oynatılmayıp tercihlerle sahada olsaydı böyle düşünmezdim. Fakat durum bu.

Şimdi düşününce gayet yerinde bir şekilde yazılan "içeri katetmeye çalışan başka tek bir oyuncumuz bile yok" ifadesini bile sarf ediyor olmamız gayet üzücü.

Basar dedi ki...

İlla q ile oynayacaksak sol tarafta oynatalım. Bahsettiğiniz içe kat etme olayını da bir nebze rahatlatmış oluruz. Sağda Lens de olur Töre de. Takımın geçmişe göre azalsa da hala potansiyeli var.

İleride de mutlaka ve her daim Güven'de israr etmemiz lazım. Sezon gitse de onu kazanmaya değer.

Bu arada, çiçeği burnunda yeni başkan adayı Beşiktaş için umutlarımı iyice azaltıyor.

yilmaz dedi ki...

Şampiyonluğun halen daha kaf dağının ardında olduğunu düşünüyorum. Aldığımız son 3 galibiyetten ikisi (sarpsborg ve GS) bence mucizevi galibiyetlerdi. Hele GS maçındaki gibi bir oyunla oynarsak 3 maçta bir galibiyet alırız her zaman.

BJK4EVER dedi ki...

Valla rakibin attigi gol sayisina bakarak defansif olarak rahatiz diyemiyorum, hele ki Necip oynarken. Rakipte ne zaman yetenek veya kalite olarak saglam, ama performans ve form durumu olarak kotu bir oyuncu olsa bize karsi hayvan gibi oynamistir. Papis Cisse, Djalma ve Junior Fernandes maksimuma cikmaz insallah.

Ben yine de defanstan ziyade ofanstan korkuyorum. Nispeten zayif ve yenmemiz gereken bir takimla oynuyoruz, ama yine sahada orta sahada Dorukhan ve Medel var, sol acikta defans yapan Mustafa Pektemek, ileri ucta Guven. Bu macta Vagner Love, Oguzhan oynamayacak da ne zaman oynayacak? GS gibi Konya'ya 5 net pozisyon veren takima karsi golu penaltidan attik, son 5 dakika kontradan yakaladigimiz pozisyon disinda pozisyonumuz yok. Nasil gol atacagiz ben acikcasi akil sir erdiremiyorum. Ankaragucu maci yaniltici, bir daha bizi bu kadar kucumseyecek takimlar oynarmiyiz bilemiyorum.

Kadroya baktim, o da guzel degil. Medel'i ben de orta saha olarak goruyorum, ama stoper sikintisi varsa o oynar, Necip degil. Cuneyt Cakir insafsiz olsa Necip kardesimiz gecen hafta 2 penalti yaptirmisti ve bizde isi bitmisti, ama ne hikmetse yine stoper cikiyor. Yine defansif bir kadro, yine sacma sapan sirf gecen haftaki kadro hasbelkader kazandi diye ayni kadroyu kullanma inadi.
Icimi sikinti sardi. Tu kaka ettiginiz Quaresma ve Ljajic'in ayagina bakacagiz beyler, umarim sapkadan tavsan cikarirlar erken bir gol atariz da sikinti olmaz.

beagle dedi ki...

Bu maçin bosa giden ilk 30 dksi turnusol kağıdı vazifesi görür umarim. Saha iyi. Q var Adri var Ljajic var. Oyun yok.

Niye? merkezde 4 kazma var da ondan. Savunmadan oyun kuracak adam yok. Üzerine 2 onlibero.

Oguzhan denen arkadaş bu ortamda takimin kademelerini bağlıyor iste. 1sn önce 1m ileri verdiği paslar, gol atagina dönüyor. Bu haliyle 5-10 arasi siralamaya namzet takımı Şampiyonluk adayina o paslar çeviriyor.

Pheaglix dedi ki...

bu maç da gösteriyor ki yine şenol güneşlendik. ne yalan söyleyeyim, ben gs maçında oğuzhan'ı olası kötü sonuçta taraftar hedef almasın diye oynatmadı sanıyordum. yok, öyle değilmiş, yine "70'ten sonra oyuna soktuğunda skora katkı yapana kadar yedek beklet" durumuna almış oğuzhan'ı. bu gidişle puan bırakırız.

@bjk4ever

love bu maçta değil, gs maçının ikinci yarısında oynayacaktı. savunma arkasına kontra atak hariç koşu yapmayı pek sevmeyen bir arkadaşımız kendisi, yapınca da düşüyor zaten. oğuzhan'dan bile daha vitaminsiz olduğundan en ufak fiziksel müdehalede yere kapaklanıyor, haliyle kapalı savunmalara karşı bizim oynadığımız forveti yalnız bırakan oyunda en ufak şansı kalmıyor. ha bizim oyuna love'ı masum göstermek için sallamadım, love basit forvet görevleri konusunda fazlasıyla güvenilmez. bugün güven'in birkaç santimlik ofsayttan attığı golde koşan love olsa o top kale dışında her yere giderdi.

necip konusunda da haklısın. o puanı kaybetmeden necip kenara çekilmeyecek. aynısı tersten de olsa pektemek için de geçerli. pektemek'in çok kötü oynadığı bir maçta yedekten giren kanat gol atmadığı sürece pektemek de oynayacak. çünkü forma adaleti bunu gerektirir.

Mayor dedi ki...

Güven araya güzel kaçışlar yapıyor 2 kere de ciddi pozisyona girdi ama oyun hala qımıl'ın etrafına kümelenmiş durumda daha kötüsü Onun ilk yarıda kaptırdığı topları, yapamadığı ortaları başka bir oyuncu yapmış olsa Şenol onu oyundan alırdı.
Lens daha iyi demiyorum ama herif bariz takımın en kötüsü.

Mayor dedi ki...

Oğuzhan girdi takım geriden Ljajic'e uzun top atıyor. Araya pas atabilen 2 orta sahamız var ama Güven çıktı kaplumbağa Love sahada.
Bu takımdan cacık olmaz.

Pheaglix dedi ki...

alanya zamana oynamaya başladı. yine cuma maçı yapılan puan kaybı, yine bok gibi geçecek bir hafta sonu. bu arada love'ın pozisyonu penaltı değil miydi, bana mı öyle geldi? tam bunu yazarken larin oyuna giriyor, hepten gitti puan şansımız.

not: q'nun her sezon bir kez çektiği hayvani şut oğuzhan'ın el pozisyonuna denk geldi.

Pheaglix dedi ki...

necip'in saçma sapan yerlere attığı kolay pasları ve gereksiz yere taca veya auta attığı topları sayan var mı?

Mayor dedi ki...

@pheaglix
Necip hücuma çıkışta berbat ama bu maç defansta görevini yaptı bana göre.
Suç Necibin değil geriyle ilerinin bağlantısını kuracak taktiği kurgulamayan hoca'da.

turgay dedi ki...

Oyun hazırlığı olmayan, hazırlanmadığı gibi oyunu da doğru okuyamayan bu nedenle de sürekli olan yanlış hamleler yapan hocanız varsa yapacak bişey yok. Kariusa duacıyız 1 puan için.

BJK4EVER dedi ki...

Hay sokayim qimiliniza da hocaniza da. Bu takim ilk yari 2 kez etkili geldi, ikisinde de Quaresma Ljajic'e asist yapti. Quaresma'nin kisisel yetenegi olmasa o da olmayacak. Hala qimil da qimil.
Sol kanatta etkisizlik rekoru kuran Mustafa, orta sahada kazmalar kazmasi 2 oyuncu var ama suclu Quaresma.
Siz sallayin Quaresma'ya, hatta Fikret Orman'a, biraz da kadro kalitesine. Hatta Oguzhan'a da sallayin. Haftaya kendi sahamizda da Senol Gunes'e cicek verin.

BJK4EVER dedi ki...

@pheaglix,

GS maci konusunda haklisin da, bu macta da oynamali. Evet, morugun onde gideni, ama gol vurusu yapmaya en yakin oyuncumuz. Zaten kabiz takimiz, Love olmayinca gol atma sansin sifir.

Necip ilk yarida iyi oynadi, ama ikinci yarida fabrika ayarina dondu ve neredeyse her pozisyonda sacmaladi. Gecen hafta Cuneyt Cakir kurtarmisti kendisini, bu hafta Karius ve Vida kurtardi.

Guven, Mustafa ve Necip'e salliyor gibi oluyor, ama gercekten sorun onlar degil. Sorun onlara dogru rolu veremeyip kufur ettiren hocada.

Guven mesela tam bir Nihat reloaded. Savunma arasina, arkasina kosu yapar, net vurus yapar, verkaca girer. Hem destekleyici forvet hem iceri kat eden kanat forvet ozellikleri tasiyor. Ileride her mevkide oynar tek mevki haric, o da tek forvet olarak. Hocamiz da tabii ki tek forvet olarak oynatiyor.

Mustafa Pektemek belirli bir rolde oynar. Ljajic sakatsa ve ic sahada vasat bir takima karsi oynuyorsa koy 2. forvet olarak rakibi zorlasin, karambol yaratsin, surpriz goller atsin. Ama sen adami ilk 11'de sol acik olarak oynatiyorsun. Bu kadar agir ve teknik dusmani hic oyuncu sol acikta oynayinca elbette kahrolursun.

Necip 70'ten sonra orta sahaya girip dinamizm katacak, oyunu tutacak el freni. Bu rolde gayet iyi. Sen adami as stoper yapiyorsun. Her hafta 2-3 sacma sapan bomba hata yapiyor, sirf gol olmuyor diye israrlar oynatmaya devam ediyorsun.

Ama hocamiz gercekten dahi. Takimin anasini nasil sikerim derken simdi yeni bir sikme metodu daha buldu; Ljajic sol aciga Oguzhan 10 numaraya. Bir tasla 2 mobbing/sikme resmen. Ljajic geldiginde kendisinin sol aciga cekilecegini mobbing ihtimali olarak yazmistim, ama gercek olacagi hic aklima gelmezdi. Filozof resmen!

Ben maca gram uzulmedim, ne yalan soyleyim. Cunku kazansak da bir bok olmayacagini biliyorum basimizdaki hamsi siktirolup gitmedigi surece.
Birazdan hamsiseverler damlar yine. Ama kadro kalitemiz kotu, yetersiz (rakip Atletico Alanya oldugu icin gecerli arguman), normal diye. Ustelik Alanya deplasmanindan 1 puan iyi, rakiplerimiz daha Alanya'ya gidecek falan diye konusursunuz (GS 6 tane atti, FB bile 2-0 yendi ama olsun).

Neyse, size hamsinizle mutluluklar dilerim. Haftaya cicek verin, Senol Gunes diye tempo tutun ki 1 sene daha kalsin.

Hidayet dedi ki...

hakikaten oğuzhan'ı oyuna alınca ljajic'in mevkisiyle niye oynuyorsun abicim ? bir de ilerideki güven'i çıkarıyor yerine ortasaha alıyor , sonra güven'in yarısı kadar futbolun ruhunu kavramamış larin'i ileriye alıyor . geçen hafta berbat futbolu beğenmedik ,skoru övdüler . yahu işte oyun olmayınca , bir hafta önce gs'yi yensen de bir hafta sonra yoksun . amaç ne ? aman tepkiler azalsın , başkanımıza ,hocamıza sallamasınlar mı ? biraz daha hocamızın ömrü uzasın mı ?

yilmaz dedi ki...

Ben demiştim demeyi hele de konu Beşiktaş'sa sevmem ama, bu sezon öyle bir Gs maçıyla umutlanılacak sezon değil.

sports guy dedi ki...

@yilmaz

Hocam umutlanan var miydi ki ya :) ben mesela sivas macindan sonra sezonu kapattim. 30 yasinda olmama ragmen ergen gibi gozukecegim bunu soylerken ama tek derdim de gsnin uzerinde bitirmek ligi, o kadar.

Bence ligin sampiyonu baya uzun zamandir belli zaten.

Mayor dedi ki...

Keşke Sergen fln gelse bari takıma. 2. yarı baya baskı yaptılar kısıtlı kadroyla. Şenol hakkaten gerzekçe işler yapıyor. Düzelme umudu sıfır. Eldeki adamları da bitirecek.

beagle dedi ki...

Şenol Güneş takima kabus gibi çöktü. Bu takim bir önceki yenilgi serili rezil durumdan nasıl çıktı Güven, Doruk, Pektemek grubunun enerjisi ile.
Bugün maçtan kimler çıktı? Bu 3ü.

Medel Necip yerine Fatih Ozzy koyup, kalanlarla oynamasan, oyun kurardin. Şimdi 1 puanla birkaç maaşı daha kurtardın dimi? Git hoca, bizden uzağa, Kore'ye Çine vb.

Basar dedi ki...

Kadroda gelecek vadeden baska isim varsa onları da oynatalım. Bu sezon kayıp...

Larine yıllık 1,5 vereceginize Tolgay’ın parasını odeseydiniz keske menejerciler

turgay dedi ki...

yahu aklıma geldikçe sinirleniyorum. rakibe çalışmak bu kadar mı zor anlayamıyorum. bu rakibin en önemli özelliği gol atamaması.
biz neden 6 hatta mustafayla beraber 7 defansif oyuncuyla çıkıyoruz bu maça?
3lü savunma yapıp hazır Q7 de defans yapmaya yatkınken neden oyunu kaosa çevirip ölümüne hücum oynamıyoruz?
koca ilk yarım saatte bütün topları uzun vurduk. en önemli aksiyonlarımız dikine oynadığımız zamanlardı. ulan bu oyunu nasıl oturtamıyor bu teknik ekip ben anlayamıyorum. ne işiniz var abi sizin başka? rakibe çalışmak bu kadar mı zor? ben bile kısıtlı futbol bilgimle alanyanın 11ini ezbere sayabiliyorum. orta sahasındaki yeteneksiz ikiliye baskı yapıldığında savunmasındaki beceriksiz 2linin üzerlerine oynandığında hata yapmaya yatkın olduklarını biliyorum. hücumcu 2 bekinin çıkınca arkada uzun bir tarla kaldığını biliyorum da siz senelik 10 trilyon para kazanan adamlar bunu nasıl göremiyorsunuz da bu kadar geniş alanda oynayabiliyoruz bu oyunu biz?
en yetenekli adamımızı koca ilk yarı top yapamıyoruz diye rakip kaleden uzaklaştırıp kendi kalemize yakın oynatmak nasıl bir hatadır?
sonra o adamı sol açık yapıp bek peşinde koşturmak nasıl bir hatadır?
ikinci yarıda tek aksiyonumuzu bu adamın kilit açma özelliği sayesinde yapmışken sen nasıl bu adamı kaleden uzakta oynatabiliyorsun?
seneye şampiyonlar ligi bileti alamadığında bu adama 10 milyon euro nasıl vereceksin? hangi kaynağın var senin?

yaz yaz bitmez hatalar. yazıklar olsun yani karşımızdaki takım şampiyonluğa falan oynasa anlarım da adamlar gol atmayı beceremiyor ya sen bunlardan baskı yiyorsun 6 tane defansif adam çıkarmana rağmen. gerçekten yazıklar olsun

yilmaz dedi ki...

@sports guy

Babel'in olmadığı üç maçta takımın biraz daha kıpırdanması, GS'yi yenmemiz, Başak'ın kaybetmesi filan üstüste gelince biraz umutlandı taraftar (en azından ben öyle gördüm)

Bu sezon şampiyonluk hayal. İkincilik bilemem. Kasımpaşa ne kadar böyle devam eder. GS'in 30 kadro krizinin olduğu dönemde onlarla farkı açamadık tam tersine bugün kazanıyorlarsa geçiyorlar bizi. Yakında tam kadroyla çıkacaklar maçlarına. Bizi tekrar geçeceklerini düşünüyorum. Devre arası takıma takviye yapılmalı diyor herkes. Ben de aksini düşünüyorum. Hoca da Yönetim de misafir gibiler şu anda. İkisinin de transfer yapma ehliyeti yok. Bence sezonu bu kadroyla olabildiği kadar iyi yerde bitirmek lazım. devre arası bir love kazığı daha yememeliyiz.

Basar dedi ki...

“Mutlu aileler birbirlerine benzer, her mutsuz aileninse kendine özgü bir mutsuzluğu vardır.”

Bizimkisi ise çok özgün, hem hoca hem de menejer yönetim kaynaklı! Birinden kaçsan ötekine tutuluyorsun. Hoca özenle saha içini mundar ederken yönetim de özenle saha dışını perişan etti. 1 yılda el birliği ile kupalara ambargo koyacak takımı bitirdiniz! Özel yetenek ister yaptığınız...!

Artık zamanınız doldu diyeceğim ama göreve talip olan benimle yaşıt Zlatan ile seçim startı verdi. Allah’a, Tengri’ye, Odin’e, Buda’ya, Zeus’a, ulu manituya...artık neye inanıyorsanız dua edin! Ateistler filan da dine dönsün. Bu takımın/camianın geleceği Allah’a kalmış!

Murat dedi ki...

@Basar

Göreve talip olan arkadaş normal insan değildir, hakkında daha önce yazmıştım, 8 yıldır tanıyorum adamı..özkaynak ve ekip çalışması odaklı bir yönetim hayalinde olan Okan Koç ve Gökhan Zan gibi değerleri antrene edip futbola kazandırmış antrenör eskisi ve şimdinin batmamakla övünen bir turizm şirketciğine ortak olan birinin "İbrahimovicin parasını havaalanına indiğinde çıkartırız" beyanına dönmesi beni hiç şaşırtmadı..kendisi ayrıca azılı bir Queresma fanatiğidir..

Neyse kendisini ego tatminine bırakıp soğumaya bırakın..çok mühim değil (hala Besiktaşın Fulya davasında verdiği mücadeleden ötürü teşekkür edebilirsiniz belki kendisine, ama that's it)

Dünkü maçta oynanan futbol, başıboşluk bu sezonun karakteristiğiydi zaten, Ankaragücü ve Sarpsorg ikinci yarısı maalesef istisna idi.

Ben hayatımda bu ülkede bir takımın bir sonraki sezonun planlamasına Ocak ayında başladığına şahit olmadım..Bu averaj Türk insanın kredi kartlarını ödeyememesi, iflasın sonuna gelmesine rağmen harcamalaya devam etmesi, borç yiğidin kamçısıdır demiş olan dürrük atamız her kimse onun yolundan gitmesi gibi bir şey,

Köklü değişiklik gerekiyor ama fucking Arap sermayesi bile Türk futbolunu yatırım yapılacak yer olarak göremediğine eminim, kendi yağımızda kavrulmaya, yanmaya devam..

beagle dedi ki...

Bu hafta Trabzonun kupada yediği golleri ge Ashley youngın Fulhama attığı golleri izleyin derim. Futbolu yeniden sevelim.

fidddas dedi ki...

15. Hafta itibariyle ligin ilk ucu daha once hic sampiyon olmamis takimlar. Bu son 20 yilda hic oldu mu acaba?
3 ve/veya 4 buyukler bu mantikla devam ederlerse orta sira takimi olacaklar :).
Gelsin pepeler gitsin sneijderler, Ben daha fazla verir transfer ederim falan derken hem mali acidan hem oyun olarak goz gore gore battilar :)

Bu arada takimlarin ikisi benim sene basinda ligin dibine oynar dedigim takimlar, bu da bana kapak olsun :)

yilmaz dedi ki...

Ben açıkçası 3 büyüklerin ligin sıradan takımları haline gelmesini 5-10 yıl içinde olası buluyordum. Fakat bu gidişle daha da erken olacak gibi. Lig sonuncusu rize 2-0'dan GS maçını çeviriyordu az daha bir de İstanbul'da. Beşiktaş Alanya'ya karşı pozisyon bulamayıp kalecisi sayesinde 1 puan kazandı. Fener zaten belli. Üstelik de bu sezon defalarca tekrar etti bu manzaralar.

Zaitsev dedi ki...

* Hocanın FM/CM'den anladığına inansam kadroları orada yapıyor diyeceğim artık. Bu kadro oyunda tuttu. O zaman sahada da tutar.

* Denenince tutmayan şeyleri genelde insanlar zorlamaz ama Şenol hoca o deneme tutuncaya kadar üzerine gidiyor. Mustafa sol açık, Ozzy 10 numara, Ljajic kanat. Necip stoper. 4-6-0. Tutan var mı? Yok.

* Cuma günkü takımda Töre'nin ölüsü oynardı. Ama 60 küsur dakika Mustafa izliyoruz. Sahaya ilk girmesi gereken adam oyuna hiç girmiyor.

* Gece LigTV'de maçın tekrarını yakalayıp Son 30 dakikayı izledim. Ljajic sola geçtikten sonra 2-3 dakika bir hareketlenme oldu. O kadar.

* 2-3 dakikalık hareketlenme süresince Love'ın pozisyonu, Q7nin şutu filan derken hoca bu kadar heyecan bana yeter dedi taktik değiştirdi. Larin'i soktu. Maçı bitirdi.

* Karius'a teşekkürler. İlk yarı yön değiştiren topa yaptığı hamle, son dakika kurtardığı top. İlk yarı kurtardığı pozisyon gol olsa maç kaça giderdi bilmiyorum.

* Hocadaki bu şansla İBB puan kaybeder yine potada kalırız ama haftaya içeride Trabzon maçı ne olur bilemiyorum. Bizi yenerlerse net şampiyon adayı durumuna gelirler. Onur ve Burak sonrası adamlar şaha kalktılar.

İş Fİkirleri
https://isbufikirbu.blogspot.com/
Teşekkürler

Yorum Gönder

Ara