.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Ocak 2011 Pazartesi

Bütün Takımların Taraftarları, Birleşin!

Bizim aynı takımda olduğumuz bazı adamlar var. Asla aynı takımda olamayacağımız bir takım adamlar var. Örnekte görüldüğü üzere, bir Galatasaraylıyla aynı takımda olabilirken, bazen bir Beşiktaşlıyla da aynı takımda olamayabiliyoruz. Aklı, vicdanı, taraftarlık kültürünü konuşabildiğimiz, paylaşabildiğimiz, futbol ve spor aşkımızı parlatabildiğimiz adamlar, üzerindeki forma ne olursa olsun, takımdaşlarımız.

Aynı takımda olmadığımız adamlar da bu ayrışmanın öylesine farkındalar ki...

Adnan Polat, Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım... Biz bu kişilerle aynı takımı mı tutuyoruz, aynı futbolu mu izliyoruz? Söylemlerine baksanıza... Hepsi neredeyse aynı tornadan...

"İki kupayı unutma vefasızlık yapma" pankartını hatırlıyoruz elbette. Recep Tayyip Erdoğan'ın "Nankörler!" tepkisiyle ne kadar benzer... Taraftar müşteriydi güya. Müşterinin nankör olma hakkı yokmuş gibi. Dükkandan kovacaklar müşteriyi, sayın Erdoğan ortalar, Polat bey kafayı çakar, Abdürrahim Albayrak da üç sıra öne fırlar artık...

Protestoyu yapanlar 300-500 kişiymiş... Denizlispor maçında da Demirören'i protesto edenler o kadardı zaten. "Demirören İstifa" diye pankart açtı diye stadyumdan tekme tokat kovulanları da hatırlıyoruz, Adnan Polat'ın "Protesto edenleri kameradan tesbit ettirip kombinelerini alacağız" açıklamalarını da... "Tribünleri temizleyeceğim" i de hatırlıyoruz, "Gel dediler, geldik"i de...

Ultraaslan protestocuları kınamış... Stadyumda protesto olacak deseler, ilk onların kınayacaklarını tahmin ederdik. Karabükspor protestocuları kınayan bir başka metin kaleme almış. Karabük'ün taraftarları da "Kime yaranacaksanız yaranın, Karabükspor adını kullanmayın, sizin adınıza biz utanıyoruz" demişler... Kulüple maddi çıkar ilişkileri yokmuş demek ki, acı ama gerçek.

Telegol programında 3 saat boyunca "Büyük Ayıp" başlığı atılmış. Hatırlayın, Ahmet hocam Demirören başkan seçilmeden 5 gün önce "Gülmek size yakışıyor başkanım..." demişti. Telegol'ün hangi başlığı atacağını da sorsalardı söylerdik, ona da şaşırmadık.

Aslantepe'nin geniş caddesine büyük bir heykel yaptırılıp Galatasaray'ın başkanları üzerine işlenecekmiş. Tebrik ediyoruz bütün başkanları... Biz sporcuları, yani kendi efsanelerimizi  görmek isterdik ya hadi neyse.

Köşe yazarlarını da okuduk. Aman başbakana ne büyük ayıp edidi... Aman "bunlara iyilik yapmayacaksın"...

Kim kime iyilik yapıyor, pardon! Mesela Erman Toroğlu bize bir iyilik yapsa da, kendi programını halka iyilik olarak tanımlayıp televizyon ekranlarından çekilse fena olmaz mı?

Uğur Vardanlar tüm medya içerisinde % 1 seviyesinde, zira şöyle yazmış; Link
Şaşırmadık. Zira Bağış Erten'in malum Denizlispor maçı sonrası yazdığı yazıyı da hatırlıyorduk, % 1 parantezine almamız kolay oldu.

---

Ne demişti Bağış Erten;

O ceberut adamlara, o paralı askerlere inat, yönetimi protesto etmek isteyen tribünlere sahip çıkmalı. Bugün, “Tamam, neyse, oldu bir kere, artık bir aradayız” deme  günü değil. Bugün kötü giden ne varsa onu öne
çıkarma günü. Feridun Düzağaç’la, İbrahim Altınsay’la, Banu Yelkovan’ın babasıyla Yıldırım Demirören, Sinan Engin, Levent Erdoğan, Celal Kolot, Erdal Acar aynı Beşiktaş’ı tutmuyor çünkü. Hangi Beşiktaş’ı tercih ettiğiniz bu dönemde belli olacak...

---

Gün artık Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzon, Yozgat, Kayseri olarak ayrışmanın günü değil.

Gün, futbolun üzerindeki bu siyah ceketli adamlara karşı birleşme günü.

Ne yani, Fener'i yendiğimizde de "koyduk mu?" diye bağırmayacak mıyız?

O kadar da değil yahu...

44 Yorum:

Adsız dedi ki...

Bir fenerbahçeli olarak, bu yazıyı yazan arkadaşı destekliyorum. ve bu görüşü benimseyenleri.

amnesiac dedi ki...

yüreğine sağlık ekşi beşiktaş.açılış maçında renklere gönül vermiş olduğunu gösteren gerçek G.Saray taraftarınada selam olsun.Adanademirspor Oleyy!!

Erdal Güngör dedi ki...

Ellerine sağlık tribün emekçisi..

Sarper dedi ki...

eline sağlık, bir futbolsever olarak hala galatasaray taraftarına yapılan haksızlık ve hakaretleri hazmetmeye çalışıyorum. tribünler ortak paydanın futbol olduğunun farkındalar, bu konuyu renklerden arındırıp, bir olma zamandır senin dediğin gibi.

enorton dedi ki...

Ellerine sağlık harika bir yazı olmuş. Ekleyecek fazla bir şey yok.

Tek kelimeyle helal olsun...Bizleri yalnız bırakmadığınız için bir Galatasaray taraftarı olarak sonsuz teşekkürler...

Özgür Ersöz dedi ki...

Eskişehir'de bilindiği üzere İstanbul takımlarına mesafeli bir duruş vardır. Ama bu mesafe aslında (tam da şu an olduğu gibi) yapılmaya çalışılan kirli ve karanlık oyunlardan kaynaklanıyor. Dolayısıyla üzerinden prim yapılmaya çalışılan taraftar boyun eğmek yerine masaya yumruğunu vuruyorsa bizden de hep destek, tam destek var...

helldoradotcom dedi ki...

Kesinlikle katiliyorum. Bence en yurekli davranis "spora siyaset karistiran yonetimi kiniyorum" deyip kombineyi iade etmektir.

Arena'nın açılışından beri üzerimde olan rte gerginliği aldı bu yazı.
İçimi rahatlattı, teşekkürler.
no al calcio moderno!

BarFly dedi ki...

Galatasaray yönetimi kombineleri iptal etmeye başladı

Schumy dedi ki...

Şu şerefsizleri gördükçe (Galatasaray başkanı dahil) en azılı bir Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftar kardeşim gibi geliyor.

Yazı için teşekkürler...

tugaykarab@s dedi ki...

ultraslan stadda ıslıklayanları susturup alkışlatmaya çalışırken,bjk blogunda böyle bir yazı görmek çok güzel.başbakan,bakanlar,müsteşarlar,toki ve bazı yazarlar galatasaray klübü ve taraftarında onur şahsiyet bırakmamıştır.o kadar laf söylemiştir ve uA bilet derdinde olduğu için adnan'a,adnanda tayyibe muhtaç.adnan diyo 300-500 kişinin işi.nerdeyse bütün stad ıslıkladı ultraslan alkışladı yazıklar olsn diyorum.sivas maçındada adam gibi adam rte yazılı pankart açarlarsa şaşmayın.

ederlezi12 dedi ki...

Her cümlesine katıldığım bir yazı .

Bence bu duyarlılığı futbolcular da gösterse ne güzel olur .Onları , giydikleri formayı giyen takımlarına destek olmak için gelen taraftarlara sahip çıkmalılar .

Basar dedi ki...

Sevgili GS taraftarı;

O stadyum Galatasaraylının, Beşiktaşlının, Fenerbahçelinin... benzine 4 TL verirken, her ay cep telefonu faturasında gördüğü "özel iletişim" vergisini verirken, araba alırken, son 10 yılda geçen çarşamba izlediği Manisa-Beşiktaş maçı haricinde izlemediği TRT için vergi verirken topladığı para ile yapıldı.

O da yetmedi, üstüne birde "416 milyon tl'ye satılan bir arazi verildi. Karşılığında 130 milyon tl'ye yapıldı stat." http://artemiofranchi.blogspot.com/2011/01/gercek-galatasarayl.html

Ben bir Beşiktaşlı olarak stadınızda en ufak bir hakkım varsa helal-i hoş olsun diyorum. Nice güzel günlerde, nice zaferlerde (BJK maçları hariç :) kullanın.

Tuco Salamanca dedi ki...

@basar

"O stadyum Galatasaraylının, Beşiktaşlının, Fenerbahçelinin... benzine 4 TL verirken, her ay cep telefonu faturasında gördüğü "özel iletişim" vergisini verirken, araba alırken, son 10 yılda geçen çarşamba izlediği Manisa-Beşiktaş maçı haricinde izlemediği TRT için vergi verirken topladığı para ile yapıldı."

çok güzel söylemişsin. peki bu durumda stad neden galatasaray'a verildi?

umitsll dedi ki...

Kalbimden geçenleri yazsın yine EKŞİBEŞİKTAŞ var olasın... Gün, futbolun üzerindeki bu siyah ceketli adamlara karşı birleşme günü.. İnadına beşiktaş inadına

pi dedi ki...

Tebrik ederim, destekliyorum!

mehmetozy dedi ki...

hemen ilk macta konu ile ilgili bi tepki verilmeli, yavas yavas protesto hakkimiz elimizden aliniyor. Istedikleri tepkisiz, kolaylikla yonlendirilen, saksakci zihniyet.
futbol bizim oyunumuzdur sizin oyuncaginiz degil.

pazar günü sami yen'de olalım, şunu organize edelim, hepimiz kaşkollarımızla gelelim tepkimizi koyalım. omuz omuza.

Forza dedi ki...

@Tuco Salamanca

Nasil Inonu bize verildiyse, Saracoglu Fenerbahce'ye verildiyse, ayni nedenle verilmistir heralde.

Forza dedi ki...

Bu isin gidecegi iki yol var bana gore,

Ya Galatasaray taraftari o gun farkinda olmadan fitili ateslemistir; once hukumet ve yanlilarinin sonra medyadaki ve futbol camiasindaki rant dilencilerinin uzerimize gelmesiyle bizler uyaniriz, birlesip oyle bir tepki gosteririz ki bize karismaya cesaret edemezler bir daha..

Yada once Galatasaray yonetimi kombineleri iptal eder, gereken kisilere bedava kombine ve bilet dagitir.. Medya dalga gecer gibi konusur, anlatir birseyler.. Biz susariz, sustukca bolunur ve kuculuruz.. Sonra zevk aldigimiz su futbolda bu adamlarin oyuncagi olur..

Bireysel veya toplu her turlu destegi vermeye hazirim.. Bu is artik sadece Galatasaraylilarin meselesi degil.

Jatrah dedi ki...

Nasıl Fenerbahçeli arkadaşlarım bugün bana gelip "Helal olsun abi... İlk kez kendimi GS'li gibi hissettim..." dediyse ben de diyorum ki: Ekşi Beşiktaş ailesi, görünen-algılanan değil sizin takipçisi, destekçisi olduğunu Beşiktaş benim de Beşiktaş'ımdır artık!

sihroje dedi ki...

Ultraslan protestoyu açıkça kınamışken , böyle bir organizasyon şu haliyle gereksiz bence.

ama yapılacaksa bu aralar yapılmalı , yasa çıktıktan sonra içeride dışarıda konuşmak daha da zorlaşacak. Ağır yaptırımları var. Son zamanlarda çıkan yasalar hayatın her alanında iktidarın keyfini ve gücünü kullanan insanlara yarıyor maalesef.

Forza dedi ki...

Bu arada ortada bir yalan var. Pclionfc'nin blogunda gordum video'yu. Hem burda okudugum bir kac kisi, hem de medyadaki satiliklar daha Toki baskani konusma yapmadan protesto yapildigini soyluyolardi.

http://www.youtube.com/watch?v=srwiWQEQTRU&feature=player_embedded#!

buyrun, linkte yalan soylediklerini gorursunuz. Adamlar oley felan diyor konusmanin baslangicinda..

@Forza

Yok yalan degil aslinda da, abarti diyelim. Protokolun isimleri okunurken stattan bir ugultu yukseliyor gene, ama cok uzun sureli ve de yuksek desibelli degil.

TOKI Baskani'nin konusmasi o yakilmak istenen fitili yakan konusma.

Tuco Salamanca dedi ki...

@forza

galatasaray'a sıfırdan stad yapılması ile beşiktaş'a hurdası çıkmış inönü stadının verilmesini bir mi tutuyorsun? o stad on yıllarca ortak kullanıldı zaten, hatta bir ara istanbulspor'u bile başımıza bela etmişlerdi.

beleş mal ne tatlı valla, ne güzel istanbul anasını satıyım.

Forza dedi ki...

@shelbyl

Ama benim soylemek istedigim o degil. Eger belirtildigi gibi sartlanmis bir topluluk olsaydi toki baskaninin konusmasinin basindan itibaren tepki konurdu. Toki baskaninin ismi anons edilince alkislar var, Protokol isimleri okunurken gercekten de cok kisik sesli isliklar geliyor ki cok normal, hemen ardindan konusmanin temasi Galatasaray olunca oleyler basliyor; ne zamanki sacmalama basliyor tepki o zaman basliyor.

O zaman soyle soyleyeyim; belirtildigi gibi protesto yapmaya sartlanmis bir topluluk yok ortada. Misafire saygisizlik etme gibi bir durum yok.

@Forza

Tamam, sen "TOKI Baskani konusmadan protestolar vardi" deyince ben zaman dilimini genis almisim, sen daha belirli bir zamandan bahsediyormussun.

lamhaltas dedi ki...

borges konuyla alakali cok guzel bir yazi yazmis. ortada bir provakator varsa bunun kim oldugu acik ve net. ozetle planli bir sekilde olusturulan suni gundem ve reklamimiz hayirli olsun.

Bu olayin ortaya cikardigi resmi, "Sporda Siddet Yasasi" ile birlikte okuyunca cok ilginc seyler cikiyor ortaya.

Biz kulupler yeniden yapilanacak diye beklerken adamlar bizi yeniden yapilandiracaklar.

Adsız dedi ki...

bence bu protestoya destek işini, ya da başbakana tepki işini biraz abarttık. mevzuyu benimsemeye gerek yok. kendi dalgamıza baksak daha iyi olur kanımca.

Adsız dedi ki...

üstteki yorumda söylemek istediğim şey "kendimizi dış ortamdan tamamen izole edelim, kendimizden başkasını gözümüz görmesin" değil. sadece bazı mevzuları gereksiz benimsememiz gerektiği. sanıyorum hepimizin "beşiktaşlı" kimliği, "futbol sever" ya da "taraftar" kimliğinden daha önemlidir.

outlaw dedi ki...

@jessie,

aynı galatasaray'ı tutuyoruz, tıpkı aynı beşiktaş'ı, aynı fenerbahçe'yi tuttuğumuz gibi... takım elbiselilerle birleşip kendi kardeşine küfretme - yaşasın renklerin kardeşliği! :)

kard dedi ki...

iyi de sonra ne olcak. kurtardık diyelim sonra napıcaz?

sen bağırma FB'yi yendiğinizde koyduk mu diye. Hey Allah'ım yaa.

Ulan bir gün sahaya FB için ortak pankart açılırken Manisa'da polis karıya kıza dahil FB'lilere cop indirirken, U-17 takımımız dayak yerken birilerinden destek görmedik şimdi FB'liler GS'a destek çıkacakmış?

Elitist GS lisesi zihniyeti ile akp birbirini yiyor. her iki kesim ne kadar zarar görürse bu ülke için okadar iyi.

Ömer Özlü dedi ki...

Tamam, çok basit bir şey soracağım, madem bu stad hiçbir özel ilişki kullanılmadan benim vergilerimle yapıldı, o halde hemen Beşiktaş'a, Trabzon'a, Bursa'ya da vs. vs. yapılsın...Ben de vatandaşım, onlar da vatandaş, onların ki de vergi, onlarınki de arsa...

Haa, eğer öyle değilse ıslıkçı arkadaşlar bir kez daha düşünsünler...

Hoşlanmasalar da, işlerin nasıl yürüdüğünü kabul etsinler...

sy dedi ki...

Ya hakikaten tesekkurler. Blogda son zamanlarda gordugum en guzel yazi.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

http://spor.milliyet.com.tr/arena-/spor/sporyazardetay/18.01.2011/1340661/default.htm

Budur. Daha fazla abartmaya gerek yok.

ilgilenen olursa diye;

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=193597657324489&notif_t=event_invite

BeşiktAŞK dedi ki...

yorumumu neden yayınlamıyorsun kardeşim!
fenevlilerin yayınlıyorsunu bizim yayınlamıyorsun
desteklemek zorundamıyım beter olsunlar!

DES-TEK-LE-Mİ-YOR-UM!!!!!!

@BesiktASK

Burada yukaridaki kriterlere uyan her yorum yayinlanir. Cogu blog'dan farkli olarak, yorumunuzu yolla dediginiz anda buraya cikiverir o zaten. Eger cikmamissa sorun var demektir.

Blogger'in arada olabilen teknik arizalari yuzunden bizim gunahimizi almamaniz onemle rica olunur.

ilgilenen olursa:

(bkz.300 taraftar) sular bulndığında tüm taraftarların birleşeceği bir platform olsun diye kuruldu: http://www.facebook.com/pages/300-Taraftar/184889068199236

Ömer Özlü dedi ki...

ve bugün de 'Kaleci Lefter'den etkilenip Fenerli olan' Kılıçdaroğlu, boynunda Galatasaray atkısı, hazır cimbomlular başbakana tepkiliyken iki-üç oy daha koparırım diyerekten Özhan Canaydın'ın heykelinin açılışında sökün etmiş...

ıslıklar burada alkışa dönüştü mü bilmem...

Yorum Gönder

Ara