.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Kasım 2010 Perşembe

Bugun Var Yarin Yok!

Zurnanin zirt dedigi yer burasi iste... Donelim arkamiza bakalim...


Fatih Terim 1. yildaki sampiyonlugu gecelim, orasi bizim derdimizin buyuk oldugu yer. Dort sampiyonluga giderken kendi sahasinda Fener'den dort yedigi mactan sonra kovulsaydi kim ne derdi? Kovulmadi. Yeri saglamlastikca saglamlasti, tartismasiz kulubun lideri oldu. Chelsea'dan benim de son gunlerini yasayan Ali Sami Yen'de mevcut oldugum o macta 5 yedi. Yine kovulmadi. Gitti UEFA kupasi'ni aldi.

Gordon Milne 3 sene ust uste ligi ikinci bitirdi. Metin'i mi kesmedi takimdan? Her mac herkes Metin'i isterken o onemsemedi, iyi yapti kotu yapti bilinmez ama arkasinda duran bir yonetim vardi, gucluydu. Bugun vardi, yarin da vardi. Geldi uc sene ust uste sampiyon yapti bu takimi. Dorduncu senesini konusmayalim. Yine Ali Sami Yen'de yine mevcutlar icinde ben de varken o 1-1 biten macta kacirdi sampiyonlugu. O donemde 2 yabanci hakkimiz oldugunu unutmayalim...

Cok sevgili Lucescu! Geldi ne oldu? O efsanelesen, Galatasaraylilarin hala dovundugu kadroyla sampiyonlugu kaybetti. Kimisi Emre Okan ikilisini hala suclar bunun icin. Ama Lucescu da guclu tutuldu, takimi bastan yaratti, gitti yine Avrupa'da yukarilara oynadi. Olmadik adamlarla... Kovsalar kovamazlar miydi yani Mustafa Denizli'ye gecilen Lucescu'yu? Kovmadilar.

Mustafa Denizli!!! Besiktas'a geldi, cok  mu iyi gitti her sey devre arasina kadar? Devre oldugunda kim Besiktas sampiyon olacak diyordu ondan baska? Sabredildi, kredi verildi, guclu olmasi saglandi ve sampiyon yapti Besiktas'i.

Bakin ozellikle farkli periyodlar, farkli hocalar veriyorum. Schuster basarili olur olmaz bilemem. Ama biz de kendimizi kaptirip "Bugun var yarin yok" demeye baslarsak zaten gerizekali bir organizasyona sahip futbolumuzda nereye gidebilecegiz? Sercan Yildirim 10 Milyon Euro. 10 Milyon Euro. Versen alabilir misin? Bence hala alamama ihtimalin var. Turk futbolu budur. Sercan Yildirim gelecek vaad eden 100 futbolcu arasindaymis, Ertugrul Saglam gelecek vaad eden hocaymis, Ismail gelecek vaad eden 100 topcudanmis birakin bu isleri.

Sismis piyasa degeriyle Turkiye'de futbolun iki tane secenegi var bugun. Ya yerli oyuncularin boyunduruguni kiracak ya da yerli oyuncularin boyundurugunu kiracak.

Sen Ibrahim Toraman'a muhtac misin degil misin? Muhtacsin... Nihat Kahveci'ye muhtac misin degil misin? Muhtacsin... Peki Ibrahim Toraman sana muhtac mi? Yarin Galatasaray almaz mi Toraman'i? Zan, Serdar'i almadi mi? Ne oldu peki? Arkadas bu adamlarin zaten hali hazirda mevcut uc kurusluk futbol yetenegi ne zaman ortaya cikiyor? Sana muhtac oldugunda. Bu topcularin hepsinin tek motivasyon kaynagi varolma savasi. Hele 3-5 sene dunyaligini yaptiysa kalmiyor, bitiyor. Maalesef futbolcun bu. Kalite bu kadar. Bunu duzeltebilir misin? Evet ama duzeltmemeyi secip ahmaklik ediyorsun. Yabanci siniri, kapali ekonomi bunu kurtarir zannediyorsun. Kurtarmaz. Bilakis batirir. Yahu dunya almis yurumus, butun ekonomiler dunyaya acilmis, globallesmis, sen hala yabanci siniri pesindesin... Dun aksam rezil olduk iste, rezil olduk. Memleketimiz dunyaya en buyuk futbol sahnesinde boyle tanitiliyor. Fener gidiyor bir ceyrek final oynuyor ertesinde 2 puan aliyor. Besiktas 8 yiyor, Bursa bes macta 15, sifir puan ofsayttan bir gol. Galatasaray elemeleri bile gecemiyor senelerdir. Sorsan sahadaki takima 50 Milyon Euro isterler dun aksam. Kapali ekonomi budur iste. Sen bugunun dunyasinda araba ithal etmezsen, vergileri %80'e cikarirsan Sahin'e 20 sene biner, Albea'ya binince ne guzel araba dersin. Eger rekabetci olmak istiyorsan rekabeti once iceride yaratmak zorundasin...

Carelerden biri ne peki? Hoca. Senin hocan bu "ben oldum" adamlari "bittin sen" diyerek cope atarsa hadi bakalim dusuk performans gostersinler de goreyim. Serdar da Gokhan da gitmeden Besiktas'ta hala futbol oynuyorlardi. Oynatma Nobre'yi on mac bakalim kac paraya gidecek Galatasaray'a? Ama sen diyorsun ki hoca icin "BUGUN VAR YARIN YOK" e sen de bunu dersen, ben de bunu dersem o zaman sen taraftar olarak bu kulube iki kazik caktinsa bu topcu onbes kazik cakiyor. Bunu gormemek mumkun mu? Biz bilmiyor muyuz Turkiye'de 5 mac kaybedince hocalarin asildigini, kovalandigini?

Besiktas kirk kere yapti, bir kere tutturdu. Bu takim sezon ortasinda hoca degistiremez. Olmaz. Bu bir cozum degil, bilakis cozumsuzluktur. Sen gidip hocayi koydugun 20 sezonda 1 kere sampiyon olmussun. Hepsi enkaza donusmus. Bunu gormuyor muyuz? Sonra hoca kulubede oturuyor, basina saygi gostermiyor, ligimizi demode buluyor... Bunu soyleyen bes bininci kisi olarak tekrar edeyim. Senin sampiyonun, ustelik baya baya ligi uzun suredir domine eden sampiyonun dun aksam 6 tane yedi Valencia'dan. Degismez nasilsa deyip, iki tik degisim gordugumuz seyi de cope mi atacagiz?

31 Yorum:

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Yonetim gecmis senelerde yaptigi hatalardan ders almis gozukuyor. Hocayla sonuna kadar devam edeceklerini soylediler. Orada Serdal Adali gibi akilli bir adam varken Schuster'e bir sey olmaz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

shelbyl'nin dediği gibi, hepsi beklenti meselesi.

sen bana sezon başında "bu takım şampiyon olacak" dersen, ben de en azından ilk 3'te olmasını beklerim.

bana dersen ki "sabret" hangi kadroya? derim.

dersen ki, schuster istediği takımı baştan yaratsın, ona da toraman'la mı derim?

beşiktaş'ın ilk probleminin schuster olmadığı açık. benim için teknik direktörler problem değildirler zaten.

ama sezon başı yaratılan hava üzerinden bugün schuster'e vurmak hoşuma gidiyor. çünkü ya sezon başı yanlıştı ya da bu yanlış.

zaten yazdıklarım schuster'e değil, bu satırları okuyan, sezon başı uefa hayali kuran adama gidiyor.

soru şu olsun o zman; türkiyedeki 18 takımın teknik direktörü de schuster olsun. kaç sene sonra lig şampiyonumuz valencia'dan 6 yememeyi başarabilir?

3 sene? 5 sene? 10 sene.

10 sene diyorsan 10, 5 sene diyorsan 5 sene burada kalsın schuster. çok samimiyim.

6. da olsa kalsın, 9. da olsa kalsın.

ama bugün bana schuster düşmanı diyen adam yarın tribünde gönderecek schuster'i.

galatasaray yönetimi gidiyordu, dur dediler bari rijkaard gitsin.

rijkaard'ı kim gönderdi? 20 kişilik yönetim kurulu mu yoksa binlerce taraftar mı?

schuster'in devrim yapmaya gücü yetecekse buyursun yapsın. ama sen-ben'le sınırlı kalacak, 2 hafta sonra kovulacaksa, ben de derim ki ne gerek vardı devrime? biz denizli'yle de şampiyon olabiliyorduk...

mesele şampiyonluksa tabi. bize göre o da değil. ama koskoca bir camia var ortada.

türkiyede sportif aydınlanmaya ihtiyaç var. schuster'in altından kalkabileceği bir iş değil yani.

mesela beşiktaş kulübünün transfer listesinin ilk ve tek ismi robinho olmayacak mesela.

temelde sorunlar var.

o noktada da schuster'i konuşmak abes.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Disaridan gelip de su yazilanlari gorenler ligin son haftasi oynaniyor sanir...

yuki the zorba dedi ki...

Gurcan lig bitti mi? Bu takim Avrupa'da tarihinde kac kere UEFA Ligi'ne katildi? Kacinda tur atladi? Bu sene Avrupa Ligi'nde tur atliyor mu atlamiyor mu? Birinci, ikinci torbadan UEFA Ligi'ne girip 5. ciktik, 4. ciktik. Ilk defa 2. torbadan girip, 2. sirada gidiyoruz. Bu takimin ederi son 16'dir. Olamazsa basarisiz deriz. Ceyrek Final gorurse ustun basaridir.

Bu takim bu sene transfere ne kadar para harcadi, Mustafa Denizli'yle ne kadar harcadi? Mustafa Denizli'yle kim geldi Besiktas'a, Schuster'le kim geldi? Bunlar veri degil mi? Ingilizce'de jump to conclusions diye bir sey var. Ben artik bunu okudugumu dusunuyorum.

Ekrem Dag'i begenmeyen Besiktas bu dinamik oyuncusuna muhtac. Ferrari'ye Q7'ye muhtac. Guti'ye muhtac. Bu adamlardan 30 mac verim almak zorunda. Olmayacak sey miydi bu? Hepsi darbe aliyor, sakatlaniyor. Oynadiklarinda bu mu oluyor? Ben artik ortada olanlar da gorulsun istiyorum.

Porto macinda o toplardan biri iceri girse, Guti penaltiyi atsa, Tabata su ayak icini vursa su anda her sey gulluk gulistanlikti. Uc tane kirilma noktasi, ucunun olasiligini carpsan hala %50'nin uzerindedir. Bunlara, sakatlara at gozluguyle bakip Shuster'i tu kaka ilan edemem. Hele 3 sene turkiye'de calismis Lucescu'yla da mukayese edemem. Benim takildigim konu bu.

Hem yuki'ye, hem de Gurcan'a katildigim yer iste tam burada basliyor.

Turkiye'de yabanci siniri -belirli altyapi kurallari dahilinde- kalkmali, bu konuda hemfikiriz. Fakat su an kalkmis degil.

Schuster su kosullarda bu bahsettigimiz revizyonu yapabilecek mi? Schuster yapmaya niyetli, lakin yonetimin finansa gucu ve arzusu var mi? Bunu bilmiyoruz iste.

"Devre arasini beklemek lazim" dememin de sebebi o. Yonetim devre arasinda hicbir ic-dis transfer yapmazsa Schuster'in omru 1 yil kisalmis demektir.

Bugun yonetim ciksin, "Biz Schuster ile uzun sureli bir is dusunuyoruz, bu takim bir sistem oturtacak ve oyle takilacagiz" demis gibi bir guven versin, o an butun soru isaretlerim silinir, tam da tribal'in arzuladigi gibi zevkle, dertsiz tasasiz mac izlerim.

Ama iste Turkiye'deki sistem bu. Sistemi degistirmek icin ayni seyleri seksen defa ben yazacagim, benim seksen defa yazdigimin birini populer medyadan biri on defa okuyacak, onun on defa dedigini bir yonetici duyacak falan filan.

Once Sergen'ler, Ridvan'lar gidecek. Onlarin gitmesi icin de talep sekillenecek. Talebin sekillenmesi de, alternatif talebin yaratilmasi ile olusacak. Alternatif talep, alternatif arzi yaninda getirecek.

Nasreddin Hoca fikrasi gibi, o citalara yun takilmasini bekliyoruz. Ve iste o bekleyis Schuster'e yetmeyecekse, bastan bilelim de "Bugun var yarin yok!" gibi dusunelim.

Yani ozetle diyorum ki:

Schuster bence 5 sene kalsin. Ama yonetim Nihat'tan, Toraman'dan vs. once gonderecekse/gondermek zorunda kalacaksa bosuna kor dovusu yapmayalim.

Bence harika bir yazı.Sorun Bjk yönetiminin plansızlığının üstünde Türk futbolunun plansızlığında biraz da hocam.Gerçi oda tek başına bir etken değil zira toplumun ekonomik ve sosyolojik durumuylada birebir bağlantılı.Dediğin gibi önce ekonomi yani devlet toparlanmalı sonra futbol ona bağlı olarak zaten toparlanır.

Bundan bağımsız olarak Ertem Şener 40 yılda bir doğru laf etti, Futbolumuz geri gidiyor sürekli ve çözüm üretilemiyor.Küçük kulüpler bilaskis bilerek istemiyorlar yabancı sınırının kalkmasını neden mi? Nedenini Uğur Meleke yazmış bugün? Çünkü futboldan gelen para futbola harcanmıyor bu ülkede hocam ... Çünkü Sercan'a 10 milyon verirsen kimbilir kimler cebe atacak o parayıda kalanla göz boyamak için 300 bin $'a Nunez'ler alacak sonra gidip 6 yiyecek ... İsterse 15 yesin benim 10 milyonum cepte olduktan sonra ... Bu durumda ne oluyor dediğin gibi bizim yetersiz yeterlilerimize muhtaçlık , gelen devasa paraların kazma adamlara maaş olmasıyla sıfıra sıfır elde var sıfıra dönüyor.

Aziz Yıldırım senelerdir debeleniyor sınır kalksın Avrupa ile başedelim diye çünkü adam harbiden başarılı olmak istiyor harbiden vizyonu var.Bazen işe çok karışıyor ama bu hedef var ...

tribal'in zevkle, dertsiz tasasiz mac izleme gibi bir niyeti yok, olmadı. öyle olsa sizlerin de dediği gibi gider başka takımı tutarım. barcelona mesela.

ooh süper. veya 2-3 sene öncesinin psv'sini falan. olmadı mı? malta liginden bi takımı tutarım amaç zevkle tasasız maç izlemekse.

ben beşiktaş'ı izlemekten keyif alıyorum, tek sevgim beşiktaş dedikçe siz ama yeniliyor diyorsunuz, ama 5 sene sonra bi şey olmayacak diyorsunuz, beşiktaş zaten 3-5 senede bir şampiyon diyorsunuz. anlamıyorsunuz.

sonra ben romantik oluyorum, rakıya meze beşiktaşlı oluyorum siz de objektif, gerçekçi beşiktaşlı.

başarıya endeksli değil bakış açımız diyorsunuz sonra 5 sene sonra beşiktaş'ı 5000 kişi izler diye bağlıyorsunuz. amaç şampiyonluksa bilmem ne diyorsunuz şu kafanızdaki "beşiktaş'tan ne beklediğiniz", plalama ile ne hedefliyorsunuza e kalıcı başarı diye cevap veriyorsunuz.

hani başarıya endeksli değildiniz diye soramıyorum. sorarsam da terbiyesiz oluyorum, başkasının beşiktaşlılığını askdjasdl eden adam oluyorum. olmuyor...

ceyhun dedi ki...

yine de seyircinin takımından kendisini bu hallere düşürmemesini istemesini doğal karşılarsın herhalde tribal:)


http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=141236282595826&oid=174170352594478&comments

theotheo dedi ki...

@yuki the zorba

sen bu kötü gidişimize şanssızlık diyosun.

bak kardeş bu takımın her geçen hafta fizik gücü düşüyor sürekli. bu takım çalışmıyo. hiç bir organizasyonu yok.

bu takım antepteki maça aynı gün gidip orda maç oynuyo.

bu takımın antrenörü gazetecilere şeyini kaşıyo.

bu takımın antrenörü alenen ligdeki diğer takımlara hakaret ediyo.

beşiktaş tarihindeki en ii kadroyu bu hoca ne hale getirdi.

beşiktaş ligde son yılların en kötü durumunda.

sevgili ceyhun;
seyirci takımının o hale düşmesini ekşibeşitkaş blogunda tam ad tv'de sergenin, oktayın yaptığının süslüsünü yapmasını da istemeyeceğini düşünüyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Bugün Beşiktaş'ın futbol takımının 1 numaralı problemi; teknik direktör Schuster ile kulüp aklını temsil eden bir sportif direktör bulunmamasıdır.

Sen Schuster'e inanalım diyorsun ama bu inanç, Schuster dışı yapısal problemleri aşmadıkça beklediğin sonucu vermeyecek.

Ben neden Lucescu dedim? Çünkü o hem teknik direktör, hem sportif direktör gibi davranabilip, beşiktaş'ın mali yapısına uygun talepler ve yönlendirmeler yapıyordu.

Benim gördüğüm; Schuster Roberto Nanni'yi "başkan hediye ederse" transfer eder ama Lucescu "Mali yapımız göz önüne alındığında bu transfere gerek yok" diyebilir.

Ben bu yüzden Lucescu ismini gündeme attım. Yoksa bizi şampiyon yaptığı için değil.

Schuster'den önce, Guti'den önce kulüp aklını talep etmeliyiz. Schuster Ferrari gitsin dediğinde, Ferrari bizim 3 yıllık planımızda var olan bir oyuncudur" diyebilen bir zihne ihtiyacımız var.

Ki zaten o kişinin gidip Schuster'i transfer etmesi gerekirdi.

O zaman salt schuster'i konuşmanın da, yermenin de, desteklemenin de anlamı kalmıyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Çünkü Holosko'yu Beşiktaş'a 7 Milyon Euro'ya aldıran adam aklandı gitti. Schildenfeld'ler, Diatta'lar... Kim aldı bunları? Faturayı yine ben mi ödeyeceğim?

Rodrigo Tabata transferi kimin transferi? Zapotocny hangi aklın transfer kararı? Bilelim.

Bugün bu kadrodan bir şey olmaz deniyorsa bu süreç bugün başlayıp sonlanmadı ki.

fatih tekke'yi kim istedi arkadaş? oynatmayan kim? Niye oynatmadığını soran kim? Fatih tekke neden hala beşiktaş'ta?

Devre arasında Sivok döndüğünde kimler gidecek? Kimler gelecek?

Bütçe?

Schuster'in hedefleriyle bütçe birbirini tutmuyorsa ne olacak? Biz kadroya sallamaya devam mı edeceğiz?

ne zamana kadar "schuster iyi de, çevresi kötü" demeye devam edecez. sezon sonuna kadar mı?

eğer sende bütçe yoksa ve satacağın hiç bir oyuncudan para kazanamayacaksan sezon sonu ne değişecek?

m-oil yine hediye mi edecek?

yuki the zorba dedi ki...

abi ben schuster diyorum sen yonetim stratejilerinden bahsediyorsun. Schuster neyi carcur etti? Var mi carcur ettigi tek kurusluk kaynagi besiktasin? Bak adam diyor ki, idman yaptirmiyor, onu dinlerim olabilir hakli da olabilir. Gozlemleyemiyoruz artik idmanlari. Ama ayni adam diyor ki gazetecilere cihazini gosteriyor. Ben orada mantigimi kaybediyorum. Deniyor ki saygisizlik yapti. Yapmadi iste, turkiye'de abuk sabuk yapi yuzunden cok kotu futbol oynnaiyor kim yalan diyebilir? Azerbaycana yenildik yahu!

Neticede Antep'e ayni gun gitmesi hatasidir, onu oturup konusalim ama futbola saygisizlik ediyor tartisilacak bir sey degil yuzde yuz subjektif. Onun arkasindan gelenler de yuzde yuz dezenformasyon. Derdim bu.

Quaresma'ya verilen para hata midir? Guti? Bonservis verildi mi? Serdar Adali'nin elini attigi yerden beri ben carcur edilen para gormedim. Ertugrul sacmalamissa Schuster'in sucu ne? Ben anlamiyorum hala neden yonetim stratejisine geri dondugumuzu?

yuki the zorba dedi ki...

kusura bakma ama sen gidip lucescu "6. haftada bunu oynaticam dedi ve oynatti" yazdiginda dogrudan Schuster elestirisi yapiyorsun. Sonra bunu sordugumda da bana yonetimin hatalarindan ust seviye strateji problemlerinden bahsediyorsun. Kaldi ki her defasinda soyleyecegim, Lucescu Turkiye'de 3. yilinda Besiktas'a geldi! O noktadan itibaren sen Schuster elestirisi de yapiyorsun, buna niyetin olmasa da. Ben de bunun yanlis oldugunu dusunuyorum.

yuki the zorba dedi ki...

Ustad guzel anlatmis, okuyalim...

http://www.sporyazarlari.com/FFutbol/besiktas/ibrahim-altinsay/25-11-2010/asil-kafalar-1960la/289564.aspx

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sen de schuster'e sabretmekle her şeyin hallolacağını savunuyorsun ben de bunu kabul etmiyorum...

büyük üstad altınsay da posası çıkmış, tribüne oynayan yıldızlar demiş...

Bu Altinsay da hep ayni seyi yaziyor ya, biktim artik yani.

yuki the zorba dedi ki...

Ben islerin duzelecegi garantisini vermiyorum. Olacak bitecek en dogru sey, devam etmektir diyorum. Ne olacak, her yerimiz Gareth Bale ile mi dolacak Schuster gidince?

Kaldi ki adami lige calismiyor diye elestiriyorsunuz, beklemedigim sekilde futbol oynaniyor, 1960 model diyor, duzelecegiz duzeltecegiz diyor adam yine yaranamiyor. Ben bunlara katlanamiyorum. Schuster 12. bitirirse ligi Besiktas'la o baska bir sey. Ben daha iyi seyler yapabilecegini dusunuyorum. Ya ben bazen inanamiyorum bu arada, bu adam geleli 5 ay oldu Gurcan. Abi senle konusuyoruz di mi? 5 ay lan bu!

Altınsay'ın samimiyetine ben hiç inanmıyorum çünkü eline eleştirdiği şeyleri değiştirme fırsatı gelmişken o eleştirmeye devam etmeyi seçti.O kaçtı ...

Bu fikirlerinizi uygulayabilme fırsatınız olsa bundan kaçıp ekşibeşiktaş'a ama planlama ama Schuster ama nobre diye yazmaya devam edermiydiniz ...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

abi türkiye'de teknik direktörlerin ömürleri 7 ay ise, 5 ay çok ciddi bir vakittir.

başkan ben olsam, tribünün hakim sesi ben olsam 7 sene beklerim diyorum.

senden farklı bir şey söylemiyorum ki.

ama bir gerçek var, schuster kazanamazsa gider.

beşiktaş toparlanmayacak mı? galatasaray'ı yenerse, sonra bursayı yuvarlar, devre arasında robinho falan yine ilk dörtte oluruz.

ama mesele o da olmamalı.

schuster başarısız diyor isek, sen de bobo kaleye yuvarlasaydı dememelisin. çünkü ne o, ne o.

bobo'nun kaleye yuvarlayamadığı top üzerinden yorum yapmıyorum ki.

ben ilk lucescu'nun adını verdiğimde de, schuster gitsin demedim abi. ben sadece "gelecekse lucescu gibisi gelsin" dedim. başarısız da olabilir. ama lucescu bana hep bir şeyler anlattı. bir sözü oldu.

tigana'nın da sözü vardı. burak yılmaz falan diyordu ama bir şey diyordu.

schuster bana umutlu olmamı sağlayacak bir şey vermiyor.

60'lar tesbiti doğrudur, yanlıştır. mesele o değil ki.

düzeleceğiz, düzelteceğiz diyorsa bana bunu anlatması lazım. yoksa önümüzdeki maçlara bakıyoruzdan başka bir yere çıkmıyor o da.

desin ki, şunları bunları yapacağız.

türk futbolu 60'lar seviyesinde diyeceğine, beşiktaş 60'lar seviyesinde desin "oh diyeyim. teşhisi koymuş ve dışa değil, içe bakıyor".

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@Övünç "Bu fikirlerinizi uygulayabilme fırsatınız olsa" altınsay her zaman parayı verenin düdüğü çalmak istediğini, bu yüzden yönetimde bile olsa karar aşamasında kimsenin dinlenmediğini söylemiştir.

bu adam başkan olacaktı da, istemediği için olmadıysa eleştiririz.

ama mevcut kulüp ve camia yapısında değil, altınsay.. ghandi bile olsa tıpkı türkiye'ye gelen yabancı yıldız gibi, buraya uyum sağlayıp yaşamını sürdürmeye çalışır.

yuki the zorba dedi ki...

Kimin omru 7 ay?

Mustafa Denizli 1,5 yil
Ertugrul Saglam 1,5 yil
Tigana 1,5 yil

Simdi Ertugrul Saglam'a 1,5 yil veren kulup Schuster'e 1 yil vermesin mi? Nerede 7 ay? Besiktas'ta Del Bosque sonrasi 1 yildan az calisan adam olmus mu? Bu cycle'a girmesine sozum yok, ama 5 ayda adam asma noktasina gelir mi? Bu desteklenir mi? Bu mantiksizligin oldugu yerde Lucescu'nun adi anilir mi? Senin yazdigini okuyan arkadasim bana gelip Lucescu rerero yapiyor, ben iki kat deliriyorum.

Kazanamazsa gider ben de biliyorum. Kazanamayan gidiyor, Alex Ferguson da gider kazanamazsa. Ama daha bir bismillah diyorum, Schuster basarisiz demek icin 13 mac yeterli midir? Bu mudur gosterge? Yukarida kendin yazdin iste basarisiz diye, neyi basaramamis? Daha nereden koptu bu takim? Turkiye kupasindan elenecek diye mi basarisiz?

Benim bildiğim Tuncay Özilhan ve tayfası İbrahim Altınsay'a destek vermek amacındaydı ama o bu birleşme mevzusunu kabul etmedi.Belki dediğin gibi ileride yine parayı verenler düdüğü çalmak isteyeceklerdi diye kabul etmemiştir.

Ama bence BJK'nın öz sermayesi ve senelik gelirleri ile doğru bir planlama sonucu düzlüğe çıkabilir kimseye bel bağlamadan İlhan Cavcav gibi kütür kütür yönetirdi takımı ... Yani onun durmu bizim gibi değil demek istiyorum.Elinde fırsat vardı,şimdi atıp tutması samimi gelmiyor bana ...

serpil dedi ki...

futbolcu fiyatları düşmekdikçe bu futbolcu kardeşlerimiz kesinlikle kendilerini geliştirmeyeceklerdir.. bunu için her branşta yabancı sınırının kalkması şart.. eskiden takımlarda en fazla 2-3 oyuncunun fiyatı yüksek olurdu.. şimdi türm oyuncular 1 milyondan fazla alıyorlar.. kadroya girselerde girmeselerde.. niye kendilerini yorsunlar ki? türk futbolcusu zihniyeti işte..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o saydığın isimlerin ilk 7 ayları tamam, son 7 ayları her gün kovulma ihtimaliyle geçiyordu. her maça son maç gibi çıkıyordu takım.

liverpool maçıyla kharkiv maçı arasındaki sürece baksana.

ben lucescu adını lucescu gelsin diye demedim yine söylüyorum. model olarak gelsin diye dedim. yoksa ben de temcit pilavı gibi ve dünyada teknik direktör yokmuş gibi aynı isimlerin dönüp dolaşmasını doğru bulmuyorum.

inter'de başarısız demek için benitez'in 13 maçına bakmak yeterli mi? çok sevdiğimiz mourinho da dalga geçiyor, yine mi yenildiler diye...

ben bir adamı 13 maçlığına aldıysam 13 maçlığına değerlendiririm. 13 yıllığına aldıysam yine ona göre.

şunu kabul edelim, beşiktaş schuster'i 13 maçlığına aldı. al bu takımı şampiyon yap dedi. bana modern futbol oynat demedi.

o öyle sandıysa bilemem.

schuster biz ligi kaçıncı bitirirsek başarılı kabul edilecek?

daha nereden koptu bu takım diyorsun... 2 hafta sonra koptuktan sonra aha koptu mu diyeceğiz... kıstası koyalım o zaman ortaya...

yuki the zorba dedi ki...

Inter vs Besiktas?

Inter her sene Avrupa'da ceyrek final oynayan takim, ust uste kac senedir sampiyon olan takim. Elbette basarisizligi konusulacak. Besiktas her sene sampiyon mu oldu da basarisiz olsun? Sampiyon oldugunda da surunmuyor muydu donem donem?

Besiktas kac senedir ligin ilk yarisini domine edemiyor? Yedi. Hangi sezona super baslamis, ilk yariyi onde bitirmis 2003'ten beri?

Basari nedir? Sampiyonluk mudur tek basina? Bu takim Avrupa'da ceyrek final oynarsa kovulacak mi zannediyorsun Schuster? Ceyrek Final Aralik'ta oynansa kovulur belki, neyse ki Mart'ta oynaniyor. Kalirsa kovulmayacak bu kadar net. Taraftari al karsina konus ceyrek finali masaya koy, herkes onu ister. Sampiyonluk mu var kac senedir?

Takim ligden koptuysa her sene kopuyor. Her sene liderin 9 puan gerisine dusup arkasindan toparlaniyoruz. Burada nasil bir problem var ben anlamadim. Ligden koptu mu Besiktas? Kupayi 4 senede uc kere aldik da noldu? Hangimiz keyifli? Finalde feneri yenmedikce bi boka yaramiyor.

Schuster icin sunlari alt alta yazalim o zaman:

1) Her zaman alinan kalite / maliyetteki yabancilar yerine daha iyi yabancilar daha iyi maliyetlerle geldi. Schuster'in adi bunda etkili oldu.

2) Senelerce 1. 2. torbalardan girdigi Avrupa Ligi'nden elenen Besiktas ilk defa bu kupada tur atlama noktasinda

3) Ernst, Bobo, Ferrari, Quaresma ve Quti'nin bir arada oynayabildigi her maci kazanmis veya futboluyla herkesi fazlasiyla memnun etmis Besiktas. Demek ki bu omurgaya devre arasinda destek verirsen kalkinacak. O futbolu kac senedir gormedik Gurcan? Bir tane su takima forvet koysan, Sivok iyilesse cok mu uzak o futbol?

Bunlar veri degil mi? Goruyoruz iste, Gerrard ve Torres'in yoklugunda kume duser Liverpool denirken, ikisi birden oynamaya baslayinca tirmaniverdiler yukariya. Futbol boyle bir oyun. Bir sekilde elindekini optimize etmen gerek ama elindeki bu kadar yara alirken bunu yapmak kolay degil.

Ben yine 90 dakika kapanmaya calisirken Ferrari sakat diye abuk bir kafa goluyle kaybedecek Besiktas yerine, kotu oynadigi macta bile 90+5'te penaltiyi alabilecek, o hucumu yapabilecek ama kontradan yedigi golle maci kaybedecek Besiktas'i izlemek istiyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bugün beşiktaş'ın sırrı belli değil mi?

Beşiktaş Guti - Quaresma varsa var, yoksa yok değil mi? İyi oynadığında da bu adamlar üzerinden iyi oynuyor, kötü oynadığında da bu adamların yokluğu yenilginin sebebi oluyor.

O zaman Guti ve Quaresma'yı cam fanusta saklayacağız sakatlanmasınlar diye.

ben beşiktaş bu yarışta olamaz derken guti ve quaresma'nın önümüzdeki dönem muhtemel ve doğal sakatlıkları nedeniyle böyle konuşuyorum.

bunlar bugüne kadar devamlı oynayabilseydi zaten en tepede olacaktık.

ama sen sezon sonu gelir de, quaresma sakatlandı o yüzden şampiyon olamadım dersen dur derler adama. liverpool'da da derler...

baros, kewell ve arda'sı olmayan rijkaard'a dedikleri gibi.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş'ın lig serüvenini belirleyecek maç bu hafta oynanmayacak mı?

bir oynansın, ondan sonra yorumlayalım. çünkü çok kritik bir haftanın eşiğindeyiz.

Galatasaray - Beşiktaş
Beşiktaş - Bursaspor
Eskişehirspor - Beşiktaş
Beşiktaş - Gaziantepspor

çok acayip bir fikstür bu maalesef.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

4'te 4 veya 4'te 3 yapmak durumundayız.

quaresma varsa varız ama maalesef quaresma yok.

hayalini kurduğumuz 11 bir araya gelene kadar da havlu atmış olabiliriz.

knuur dedi ki...

İstediğimiz nedir ki gerçekten.Bunu samimiyetle şu son haftalardaki sonuçlardan sonra kendime soruyorum.Maç içinde veya maçın hemen akabinde aynı beceriksiz adamları oynatıyor diye çok kızıyorum Schuster'e.Hatta sen hala otur öyle kenarda mal gibi bak marifetine diyorum.Sonra kendime geliyorum.Kimin marifetidir bu olay ki?
Allahaşkına ne zannediyoruz?Bu hafta bir orta oyunu oynanacak ASY de.Canımızı yakacaklar yine muhtemelen zaten bizde meyilliyiz bu duruma.Ondan sonraki hafta üstün taktik zekası ve geleceğin ultra süper TD si Ertuğrul ve Anadolu ihtilali tekrarlanacak.Yine Guti'nin ayağına basacaklar.Volkan ağzından köpükler sıçratarak hakeme saldıracak.Hakem ise sarıları bize saklayacak.
Türk futbolunun her köşesi tutulmuş arkadaşlar.Bu haftaki maçtan sonra kaybeden takım yarıştan kopacak.Siz Beşiktaşı seçeceklerine ihtimal veriyor musunuz?Bu hafta Bursa muhtemel bir puan kaybı yaşarsa haftaya kimi yarışta öne çıkartacaklar sanki.Bursa'mı Beşiktaş'mı.
Biz rakiplerle beraber bu mümtaz medyamızın yarattığı ligin marka değeri ile de savaşmak zorundayız.Buınu kabul edelim.
Bunu Lucescu'da fark etmişti.Adam çatır çatır top oynatırken ince ince kıydılar takıma kimsenin gıkı çıkmadı.
Şimdi Schuster olayın 60 lı yıllarını gördü.Birde 80 li yıllar şikesini görünce o da kalmaz. Gitsinmi kalsın mı bugün mü yarın mı deyip her yıl yeni heyecanlara yelken açarız.Sonra da süper ligin süper milli takımı ile mantarlamaya devam.
Ben o zamana kadar da azından değişimin tadına varıcam.Schuster gibi harbi adam az gelir bu ülkeye.

Yorum Gönder

Ara