.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Mayıs 2021 Perşembe

STSL 40 Galatasaray - Beşiktaş



Tarih: 08 Mayıs 2021 Cumartesi 20.30

Stadyum: Türk Telekom Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır

Eksik Oyuncular:  Ajdin Hasiç,  Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup, Vincent Aboubakar, Kevin Nkoudou, Bernard Mensah / Fatih Öztürk, Christian Luyindama, Oghenekaro Etebo

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

163 Yorum:

yilmaz dedi ki...

İki takımın zaaflarını, üstünlüklerini karşılaştırınca ağır favoriyiz diyebilmek lazım ama sonuçta derbi. Ucu açık bir maç. Ortasahada cesur olmak gerekiyor. Joseph Atiba GS'nin ortasahasına üstünlük kurmaya yeter. Ljajic de kendi bildiği işi yaparsa, o cephede sorun yaşamayız.

Ben Fener'in puan kaybını da olası görüyorum. Bu yüzden kazanıp kupa maçına kadar biraz rehabilitasyon yapmak güzel olur.

Eksikler biraz can sıksa da zor virajlarda bunları tolere edebildik.
Gs'nin zayıf noktası orta sahası ve bekleri. Çok geriye yaslanmadan oyunu orta sahaya sıkıştırıp Ghezzal'in yetenekleriyle pozisyon kovalamak lehimize olacaktır.
Beraberlik hiç can sıkmaz. İnönü'de alırız şampiyonluğu.

GeceGezgini dedi ki...

Hatay maci oncesine benzer bir his var icimde.
Atiba'nin 1 asisti, Ljajic'in 1 goluyle 2-0 alip gececegiz bence.

Pheaglix dedi ki...

hakemin cuneyt cakir oldugu resmi olarak aciklandi mi? tff'nin sitesinde herhangi bir bilgi bulunmuyor. eger hakem firat aydinus disinda birisi olursa epey sasiracagim, ama medyada gecenlere bakilirsa gercekten cuneyt cakir olacak gibi.

ben abou'nun bu maca hazir olacagini dusunuyordum ama yanildim. hala sozlesme uzatma maddesi yuzunden bekledigini dusunmuyorum. bu mac oynasaydi fark yaratir miydi? mutlaka tavsan cikardigi ve skora etki edebilecegi birkac an olurdu. yalniz onceki macta gorece diri halinin gs stoperleri arasinda ezildigi de bir gercek. simdi sakatliktan yeni cikmis halinin muhtemelen daha zayif kalacagini dusunursek, oynamamasi asiri buyuk bir kayip degil.

derbilerde form durumunun cok da onemli olmadigini goz onune alirsak, macin sonucunu muhtemelen bireysel hatalar ve macin hakeminin tarzi belirleyecek. hem gs hem biz fazlasiyla bireysel hataya acik takimlariz. iki takimin da geri dustugunde pek iyi sonuclar alamadigini dusununce bireysel hatanin onemi daha da artiyor.

ayni zamanda hakemin maca nasil bakacagi da onemli. sanirim hepimiz gs'nin fazlasiyla agresif oynayacagini tahmin edebiliyoruz. umarim hakem kim olursa olsun gereksiz agresiflige izin vermez. bir tane daha dayak yedigimiz derbi gormek istemiyorum.

genel olarak bakarsak puan kaybi ihtimalimiz epey yuksek. tutup kaybedersek kimse ankaragucu maci gibi beklenmedik puan kaybi diyemez. biz haric ligin tum aktorleri icin ideal sonuc bizim kaybetmemiz. bununla beraber kaleci avantaji da net olarak gs'de. umarim kazaniriz ama tum sartlari dusununce bana beraberlik iyi sonuc gibi geliyor.

yilmaz dedi ki...

Nkoudu'nun tüm sezon tek bir maçta oynama hakkı olsa, o maç bu maç olmalı. Ben NKoudu'nun sprintlerinden ya bir gol ya da bir kırmızı kart çıkarabileceğimizi düşünüyorum. İğne miğne neyse oynamalı. Abou'dan daha kritik bence. Ben geçen sene Nkoudu'nun oyuncu olduğundan şüphe duyan birisiydim, ama özellikle son maçlardaki temposunu gördükten sonra GS'nin ağır savunmacılarını çok hırpalayacağını düşünüyorum. Umarım oynayabilir.

eagleye dedi ki...

Galatasaray son 7 macta 9 gol atip 6 gol yemis. Tek gol bile yeterli olabilir. Yakalamisken en az 3 atsak cok guzel olur tabi :)

Emre Toraman dedi ki...

Büyük ihtimal Ghezzal-Gökhan-Larin'le başlayacağız gibi görünüyor. En önde Larin başlayacak gibi geliyor ama ben bu maçın 0-0 oyunu için Gökhan'ı daha uygun buluyorum. 0-0'da topun büyük oranda Galatasaray'da kalacağını düşünürsek Larin en önde çok denklem dışı kalabilir ve bir kişi eksik gibi oynayabiliriz. Orada Gökhan'la başlayıp topla oynamayı en azından %45'lere getirebilmek ve fırsat buldukça yerleşip hücum pres yapabilmek daha mantıklı bir seçenek olur bence.

Diğer senaryolarda oyunun nasıl olacağı az çok belli ama Galatasaray'ın 1 veya 2 farklı öne geçeceği senaryolarda oyun nasıl şekillenir merak ediyorum. Galatasaray 2.liği riske atıp yüklenir mi, biz 2'li averajı riske atıp yüklenir miyiz, bunlar oyunun psikolojisi ve matematiği adına güzel sorular. Ben öne geçenin kazanacağı 2-1 veya 1-1 tahmin ediyorum.

Hamle şanslarımız Montero, Rıdvan, Necip, Dorukhan, Mensah; iyileşirlerse Nkoudou ve Aboubakar olacak. Kesinlikle işe yaramaz bir kulübe değil ama Oğuzhan ve Ljajic'ten faydalanabilmeye başlamışken en azından birbirlerini yedekleyebilselerdi iyiydi. Nkoudou ve Aboubakar iyileşse bile kulübede o tarz bir oyuncunun eksikliği var çünkü.

Gs'nin bizi dövecek fizik gücü yok. Aksine hakem izin verirse biz temiz dayak atarız. Larin, josef, rosier, nskala freni patlamış kamyon gibiler. Gs'de bu ayarda yalnızca Donk ve Luyindama var. Onlar da formsuz.

fidddas dedi ki...

Abuş ve nkoudunun oynamayacağı kesinleşmiş.
Törenin durumu da net değil. Şu durumda bana göre en ideal kadro
Ersin
Rosier vida wellinton nskala
Josef atiba ljajic
Ghezzal larin rıdvan

Takım Rize ve hatay maçlarında eksiklere rağmen olağanüstü bir performans sahaya yansıttı.
Bu maç daha farklı olacaktır, yenilgi bile olsa moral bozmamak lazım, çünkü son iki maçımız çok daha rahat olacak.

fidddas dedi ki...

Bu arada yedekler montero, necip, dorukhan, mensah ve töre. Mensahtan bişey alamayacağımız kesin. Onun dışındaki değişiklikler töre hariç oyunu tutmaya yarar.

yilmaz dedi ki...

Mensah da yok. Baya eksiğiz. Joseph hadi koçum.

YSY dedi ki...

Maça tek ayağımızla çıkacağız galiba.

Unknown dedi ki...

Merhaba. Herhalde oynayacaklar konusunda Gökhan ve Rıdvan dışında hemfikir olmayan yoktur. Sizce kim oynayacak? Ben bütün gücümüzle saldırmaktan yana olduğum için Gökhan oynamalı diyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Ben Aboubakar meselesinin masum oldugunu dusunmuyorum. Bu adam butun sene sakatlanmadi catir catir oynadi ve ne hikmetse bir anda sakatlandi. Tesaduf ki tekrar oynamaya zorladik ve bir anda yine sakatlandi. Ve ne gariptir ki saglik kurulu da su su zaman kesinlikle iyilesecek diyemiyorum, tesadufe bak.

ANC ne dedi? Opsiyon bizim elimizde. 2 tane sik var;

1 Kayitsiz sartsiz opsiyonumuz var, o zaman zaten uzatirsin, bunu aciklarsin ve herkesin kafasi rahat olur. Aboubakar bundan memnun kalmazsa da sene sonu tekrar masaya oturursun sozlesmesini bir daha uzatmak ve iyilestirmek icin anlasirsin.

2 Opsiyon mac sayisina bagli, ki bence oyle. O zaman da bunu acikca aciklarsin ki herif 1 ay sonra bir anda gittiginde yalanci durumuna dusme. Ki bu o kadar garip bir durum da degil, mac sayisina gore opsiyon yapmis olabilirsin, herif oynamiyorsa da bunu aciklarsin herkes bilir kimin ne mal oldugunu. Sokmusum Aboubakar'ina.

Ayni olay Dorukhan'da da oluyor. Ben kalsin gitsin meselesinde de degilim. Ama adama zaman verirsin, sartlari koyarsin masaya, kabul ederse imzalarsin etmezse yollarimizi ayiriyoruz diye aciklama yaparsin siktirir gider. Bayern Munchen Javi Martinez'le uzatmayacagini acikladi. Ulan adamlar Alaba'yla yollarini ayirdi yahu. Hani Alaba yani, az buz degil. Yok beklerim belki imzalar vs degil, bildigin kapiyi gosterdiler. Hatta yerine Upamecano'yu da aldilar bile. Sen de ya imzala ya kapiyi goster yerine adam aramaya basla.

Simdi islerin bu sekilde yurudugu bir yerde ben transferin planli programli sekilde yapildigini, Rosier, Ghezzal'in vs bilincli bir sekilde alindigini ve bu sene tekrar ayni sekilde duses atilacagina nasil guveneyim? Bence uyandirdiklari intiba bunlar bir boktan anlamiyor, hicbir plan program yok, tamamen son dakika menajerlerin eline bakacagiz, oyuncularin da oyuncagi olacak bu kulup, sacma sapan sekilde kendimizi kucuk dusurecegiz. Ben tum bu olaylardan kisaca bunu cikariyorum.

Bu kulup hakli olarak agirligini ne zaman koyacak merak ediyorum. Yazik, vallahi yazik.

Unknown dedi ki...

Bu günlerde maçları konuşsak.
Ben kesinlikle yukarıdaki kişinin yazdıklarına katılmıyorum. Tabiki Aboubakar'ın sözleşmesinde 30 maç oynarsa sözleşmesi uzar maddesi olabilir. Ama onun 30 maç olmasın diye oynamadığına inanmıyorum. Siz benimle aynı fikirde olmasanız bile bugünlerde bunu karıştırmasanız. Beşiktaş'ı destekleseniz, konuşsanız. Aboubakar bizi bu ligde tutan adam. Gökhan da öyle ne kadar az oynasa da. Dorukhan'ı da takdir ediyorum ben. Tamam sözleşme imzalamadı ama bu ne kin? Hepsi elinden geleni yaptı bu sene.Kabalaşmak istemem ama yukarıdaki cm, komplo sevdalılarını dinlemek yerine maçı konuşun da okuyalım.

Unknown dedi ki...

Bir de adamın yazdıklarını okuyunca sinirim daha çok tepeme çıkıyor. Boşuna demiyorum ben cm diye. Kimse demedi ki planlı programlı diye yaptığımız işler. Biz bu sene şampiyon olalım plan programı yaparız. Sırası mı şimdi? Yukarıda fidddas ve bir arkadaş ta yazmış; kadro şöyle olmalı vs diye düşüncelerini. Onların konuşulması lazım. Yukarıdaki Aboubakar masum değil diyor. Sinir bozucu...

Ahmet Usal dedi ki...

Valla Aboubakar konusunda Kontrada Candaş Tolga Işığın açıklamalarından tatmin oldum ben. Oyuncunun zaten bu kadar performans verip oynayabilmesi mucizeymiş, adam o sakatlıklarla biten kasların yerine başka kası geliştirerek oynamış, şimdiki sakatlığı da oradan. Ne kadar etkileyeceği belli değil, belki futbol hayatı bile bitebilir. Ki ilk fırsatta oynamayı denedi, zorladı, patladı. Bu sene verdikleri ve bizi yarışta tutmasına sadece teşekkür edilir. İlk geldiğinde 3.5 milyon bareminde maaş alan adam 1.5 milyona oynayıp neredeyse şampiyon yaptı, sağolsun, helal olsun.

Dorukhan bu sene ne zaman iş düşse sakatlanırım falan demeden yırttı kendini, çok leziz hiç tahmin edilmeyen bir sol bek performansı, Rosierin yokluğunda da hiç aratmayan sağbek performansı aldık. ŞL de oynayacak olursak zaten kendi kontrat yenilemek isteyecek, adama 600 bin Euro (TL ye çevrilerek) garanti para önerilmiş ki hayal ettiğinin yarısı, ama daha genç, ŞL yüzünden kalıp değerini arttırmayı denemesi kendi kariyeri için mantıklı olur. Verim desen verdi, oyun namusu iyi bir oyuncu, tabii ki geleceğini ve kazanacağı parayı da düşünecek, önemli olan görev verdiğinde gereğini yapması, Mensah gibi iyice salmamasıydı, salmadı.

İlk 11 belki idare ederiz ama yedekler için @fidddasın dediği gibi sadece oyunu tutma performansı beklenir, son haftalardaki değişen oyunda Abou dan çok Nkodounun yokluğu problem olur, özellikle Töre de oynayamazsa.

Her zamanki gibi, hayırlısı..

Unknown dedi ki...

Ahmet seni umutsuz gördüm yazdıklarından. Ben de aksine umutluyum. Bence saldıracağız Larin, Ghezzal, Llajic ve Töre ile. Goĺleri attıktan sonra çekiniyorum ben:)
Hayırlısı...

Emre Toraman dedi ki...

Hücumdaki darlık can sıkıcı olsa da ilk 11 olarak Aboubakar dışında net eksik yok aslında. Bence bu alternatifsizlikte Ghezzal ve Ljajic'i 90 dakika oyunda tutacak formüller üzerinde durmak gerekiyor. Geçen maçın postunda da paylaşmıştım ama tekrar paylaşayım. Ghezzal ve Ljajic'in aynı anda sahada olduğu dakikaların skorları:

Rakip Dk AG YG
goztepe 19 1 0
konya 70 1 0
gencler 62 1 0
antep 69 1 0
basak 72 2 1
fener 73 1 0
kayseri 73 3 1
rize 85 3 0
hatay 69 7 0

Oyunun akışı ne getirecek bilinmez ama zor duruma düşmezsek ve dengeli oynamaya devam edebiliyorsak şöyle bir planlamayı makul görüyorum ben:

1. Başlangıç:

Atiba-Josef-Ljajic
Ghezzal-Gökhan-Larin

2. Gökhan yorulunca: Gökhan çıkar, Dorukhan/Rıdvan girer

Atiba-Josef-Ljajic
Dorukhan-Ghezzal-Larin (Larin-Ghezzal-Rıdvan)

3. Maç sonu: Atiba ve/veya Larin çıkar, Necip ve/veya Dorukhan/Rıdvan girer.

Necip-Josef-Ljajic
Dorukhan-Ghezzal-Rıdvan

Geriye düşüp %55+ topla oynayacağımız senaryolar haricinde Larin'in santraforda olduğu planlar pek cazip gelmiyor bana bu maçta. 3x6 da zaten tabu gibi oldu ama muhtemelen göreceğiz, umarım doğru maç budur ve işe yarar.

Unknown dedi ki...

Emre Toraman yazmış. Ben de aynısını düşünüyorum.
Yalnız trajikomik.
Elimizde 3. kaleci dahil 19 kişi olduğu için sadece; kimse de alternatif üretemiyor bence:)))

Unknown dedi ki...

Bu arada Ahmet'in yazdıklarını tekrar okudum. Bence de hepsi için helal olsun...

Ahmet Usal dedi ki...

@Unknown

Eyvallah.

Bu bir derbi maçı. Ne çok umutlu ne de çok umutsuz olunur. Empati yapmaya çalışarak düşünmek- değerlendirmek daha iyi geliyor bana. Hoca, açıklamaları, moral, motivasyon iyi, takım zaten olabileceği kadar iyi, eksikler malum, hakem de Çakır, o da başlıbaşına bilinmeyenli denklem, genelde o sahada da aleyhimize işlemiş türden.

Rakip için de ölüm kalım maçı, bireysel kalitesi yüksek bir oyuncu grupları, kazanmak için her yolu mübah görüp ona göre davranan bir Hocaları var. Kalecileri zaten lige geldiğinden beri haksız rekabet:) Hani at gibi koşup kendilerini kanıtlayacaklarsa o maç bu maç, normal hallerinden çok daha iyi ve mücadeleci olmaları doğal beklenti. Fizik olarak da bireysel anlamda ezilecek bir kadroları yok

Bu nedenlerle çok fazla diyecek bir şey yok, her şey, her sonuç olabilir, şaşırtıcı olmaz. Kırılma anları olabilir. En kötüsüne de hazır olup en iyisini dilemekten başka yapacak bir şey yok..Ki en iyisi de takımın şimdiye kadar yaptıklarına bakarak gayet mümkün.

Şimdi baktım da baya acar spor yazarı gibi yazmışım:)

Enseyi karartmayalım, bu maç bitmese sonrakinde çözeriz:)

BJK4EVER dedi ki...

@Unknown,

Arkadas ne bu tantana anlamadim ki. Begenmiyorsa, hosuna gitmiyosra okumazsin cevap yazmazsin, bu kadar basit. Insanlara ne yazip yazmayacagini sana mi soracak, izin mi alacak? Kaldi ki Aboubakar meselesi durup dururken de ortaya cikmiyor, kac haftadir takim yanliz birakti ve sezonun en kritik macinda yine yok.

@Ahmet,

Su ana kadarki oyununa veya performansina diyecek birsey yok zaten, ama soz konusu yabancilar olunca ve isin icine sozlesme, para vs girdi mi her sey degisiyor. Birak yabancilari yerlilerde bile neler gorduk yahu. Ben Aboubakar'in aidiyetine koru korune guvenmiyorum, ki ayriyeten menajer denen bir kavram da var. Yonetimin aciklamalari da asiri tutarsiz ve sacma, o yuzden ben kesinlikle bir is oldugunu dusunuyorum. Sadece bu yonetimle alakali degil, yonetimler genel olarak zaten hukuktan, sozlesmeden vs anlamiyor. Gomez de 1.000 dolar karsiliginda bizdeydi, gorduk. Aboubakar'i da sene sonu kira doneminden sonra alacaktik, gorduk. Victor Ruiz de haksiz yere fesih etmisti donuna kadar alacaktik, gorduk. Daha sayayim mi? Ben kalsin gitsin meselesinde degilim, sadece bu belirsizlik, beceriksizlik, oyunculara karsi kucuk dusme canimi sikiyor.

Unknown dedi ki...

Okuyorum zaten de, yazmazsam senin gibiler cirit atar burada. Bu bir.
"... yonetimler genel olarak zaten hukuktan, sozlesmeden vs anlamiyor..." Bu ne özgüven? Bu da iki.
Hepsi mi salak bu adamların? Adamlar Türkiye'nin veya Dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun olmuş bilmiyor, yapamıyor bizim lise mezunu bjk4ever biliyor Adamları gözümde de büyütmüyorum ama alçaltmıyorum da.
Aboubakar meselesine gelince; ben inanmıyorum. Adamın sakat olduğuna inanıyorum.
Maça gelince; Saldır Beşiktaşım...

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Valla adamın aidiyeti Portoyla yaptığımız maçta belli olduydu zaten, kazandığımızda bizle kutladı, takım arkadaşlarından dayak yiyecekti az kaldı.

Menejeri tabii ki kafasına giriyor olabilir, adam daha ne kadar futbol oynayabileceğini, para kazanabileceğini bilmeden oynuyor, kalben değil mantıken karar verecekse, gidip şampiyonluğu kaybetmenin acısıyla Ali Koç ne kadar oynayabileceği belirsiz bir adama tekrar 3 milyon maaş vaad ederse her şey olabilir. Ki yapacaklardır, gündem değiştirip biz hala büyüğüz güçlüyüz imajı için bile olsa. Tam da bu nedenle, bir kere riske girip tekrar kendini sakatladıktan sonra tekrar riske girmek de istemeyebilir, bu dediğin gibi ihtimal dahilinde.

Katılmadığım kısım bunu eleştirecek bir nokta olarak görmemem. Bence hayatın doğal akışı, geleceği belirsiz bir adama Yönetim büyük paralar bağlamak istemiyorsa ancak anlayışla karşılarım, eleştirmem. Oyuncu da mantığıyla belki son büyük iyi kontratını yapacaksa ona da kızmam, adam zaten defalarca yukarda da dediğim gibi kalben bağını bize gösterdi. Hem kendi varoluş mücadelesini verip hem de bizi yarıştırdı. Benim açımdan anca teşekkür edilir, giderse de yolu açık olsun, ŞL oldumu cepte daha garanti performans vaad eden iyi oyuncu yine bulursun, sıkıntı olmaz. Bu aynı zamanda gözüme plansızlıktan çok plan gibi görünüyor bu açılardan baktığımda, seneye 10 maç oynayabilecekse bu senenin hatırına 2 milyon bağlarsın, ynına da iyi bir alternatif daha alırsın, mantıklı plan zaten benim açımdan böyle olur.

Son olarak, biz Hatay maçını alarak bu maçın stresini rakipler üzerine yıktık zaten. İsterse GS bizi farklı yensin, yine kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, kalan maçları alır, keyfimize bakarız, artık onlar düşünsün, ve de düşünüyorlar. Bu söylentileri kaşıyan da renkliler. bizi bozmak için her nevi psikolojik oyunu da oynarlar, sıkıntı yok, Hoca gerekli cevabı veriyor :)

planck dedi ki...

Oyun olarak ezeceğimiz, 15dk da 5 pozisyon bulacağımız bir bölüm olacaktır maç içerisinde. Muslera bu sırada insanlıktan çıkarsa maçı psikolojik olarak gs lehine çevirme ihtimali var. Cepheden pozisyonlar yerine daha yüzdeli olacağımız kanattan arka direk pozisyonlarına yoğunlaşmak lazım. Ersinin de çok dikkatli olması lazım, babelin akbabanın şutlarını tutmaya çalışıp sektirmesin veya içeri almasın, direk yumrukla tehlikeli bölgeden uzaklaştırır umarım. Welington penaltısız, Nskala sakarlıksız maçı bitirirler umarım.
Bizim açımızdan keyword tempo ve yüzdeli şut. Ama Larin cezasahasında bana hala güven vermiyor. Karşı karşıya muslerayı geçebilme ihtimali 30%. Umarım yanılırım.

Emre Toraman dedi ki...

Daha tamamlamadım ama harika bir analiz videosu gelmiş Saha İçi'nden. Biraz uzun ama vakti olanlara mutlaka tavsiye ederim:
https://www.youtube.com/watch?v=GU5WNZd0Leg

Ahmet Usal dedi ki...

@planck her satırına +1

Maç herşeye gebe derken tam da anlattığın detayları kastediyordum. Biz maç içinde en azından belli bölümlerde oynayacağımızı yine oynayacağızdır. Sıkıntı Musleraya karşı Hatay maçındaki gibi yüzdeli oynayabilmek. Adam o yüzden haksız rekabet:) Kırılma anları olacaktır muhabbetim de tam da dediğin. Daha buna Çakırı, kenarda kulübemize yürüme potansiyelli oadadaki fili falan da dahil et, denklem tamamlansın :)

Ki bu sene bir hafta dinlendiğimizde genelde maçlarda ilk devre iyi tempo yapamadık. Takımın tekrar ısınması zaman alıyor:) Mesela bence GS maça yapabileceği en amansız presle başlayıp gol aymaya bakacak. Sonrasını göreceğiz.

İşte bu gibi nedenlerle şimdiye kadar hiç olmadığı kadar bu maç için en iyi kelime : Hayırlısı...

Ahmet Usal dedi ki...

@Emre

Ben de daha kısa bir takım analizimizi paylaşayım, maçı bizim gibi bekleyenlere gelsin, Hastalık Bu Futbol Kanalından: Taktik Analiz, Sergen Yalçının Uçan Kaçan Beşiktaşı :

https://youtu.be/MNIrLvPr84g

BJK4EVER dedi ki...

@Unknown,

Ben birkac tane kaybettigimiz dava saydim zaten, daha tonla sayarim da. Sadece ANC yonetimine yonelik degil bu soylediklerim, Orman yonetimine de, Demiroren yonetimine de, Koc yonetimine de (Kruse davasini da gorduk). Sanki ulkemizde ve sporda herseye liyakata gore oluyor, kuluplerimiz finansal olarak gulluk gulistanlik durumda, kalite ve liyakat fiskiran bir ortamdayiz da elestirmeyecegiz haha. Sesli guldum vallahi. Bir uyan da etrafina bak istersen. Ayrica lise mevzunu da degilim, doktora sahibiyim ya, neyse. Mesela zaten benim bilgim degil, yonetimin bilgisizligi, tutarsizligi. Bunu gormek icin de Einstein olmaya gerek yok.

@Ahmet,

Hocam mactan sonra uclu cektirmekle olmuyor bu isler. Biz adami Porto'dan almak istedigimizde baski uyguladi mi mesela takimina? Sikinde olmadi, gitti Porto'da pasa pasa CL oynadi iste. Mactan sonra uclu cektirerek sirinlik yapsin isterse bana ne. Oyunculardan ben hicbir sekilde aidiyet beklemiyorum, olacagini da dusunmuyorum. FB senelik 3 milyon euro teklif etsin sene sonu gorurum ben Aboubakar'in aidiyetini. Hala mi saf saf bu sacma sovlara vs inaniyorsunuz yahu?
Ben Aboubakar meselesinin sene sonunda buyuk sikintiya yol acacagini dusunuyorum. Yonetime gore tamamen bizim elimizde olan opsiyon gibi birsey olmadigini, sozlesmenin uzamayacagini ve Aboubakar'in baska bir takimla bedavaya guzel bir sozlesme imzalayacagini dusunuyorum. Biz de sakatti zaten vs diye kendimizi avuturuz. Ama soyledigim gibi, benim icin mesele Aboubakar'in kalmasi veya gitmesi degil, Aboubakar'in yerinin gayet dolabilecegini dusunuyorum. Benim icin mesele bu tur sorunlarin surekli ortaya cikmasi, hicbir sekilde pro-aktif bir sekilde cozume ulastirilmamasi ve herseyin olagan akisina birakilmasi. Alaba'yi ornek olarak verdim, Bayern Munchen salak mi ocak ayinda Alaba gibi degerli bir oyuncuya yol versin, onlarin yonetimi salak da bizimkiler mi isi biliyor? Aboubakar'in sozlesmesine bakarsin, opsiyon dedigin gibi elindeyse uzatirsin olur biter. Eger bir opsiyon yoksa opsiyonum var diye aciklama yapip insanlari salak yerine koymazsin. Eger sakatligi soru isaretiyse ve uzatmak istemiyorsan da bunu duyurursun, tesekkur edersin oyuncuya ve simdiden yeni bir forvet ararsin, kimse de spekulasyon yapamaz, kimsenin aklinda soru isareti olmaz.

BJK4EVER dedi ki...

Bizim acimizdan hersey o kadar net degil bence. Besiktas kontrol futbolu oynayamiyor kendi baskili futbolu oynar demek biraz kolay oluyor bence. Kontrol futbolunu oynayamamak baska sey, maclarin son diliminde galipken ve cok eforlu, baskili bir 70 dakika oynadiktan sonra maci tutamamak baska sey. Gecen sene GS, bu sene TS deplasmaninda kontrol futbolu oynadi ve bunu baya iyi yaptik. Hatta Ankaragucu, Kayseri, Yeni Malatya deplasmanini da sayabilirim. Bunlar en iyi maclarimiz tabii degildi, ama kapandik ve pozisyon vermedik. Zaman zaman kapaninca sikinti yasiyoruz, ama sikinti yasamadigimiz maclar da oldu. O yuzden emin olamiyorum bu konuda, ben de birkac hafta evvel takim geriye cekilince kendi ayarini bozuyor dusuncesindeydim, ama emin olamiyorum.

GS'ye karsi bu ortamda Hatay, Ankaragucu macindaki gibi deli gibi presle baslayacagimizi da zannetmiyorum. Bence oynayacagimiz oyun bu sene ic sahadaki GS ve FB maclarindaki gibi olacak. Savunmayi cikar, rakip sahaya yerles, topa sahip olmaya bak ve tempoyu fazla yukseltmeden sabirli set hucumu yap. Top rakibe gecince de full baski yapma, zaman zaman bas zaman zaman geri cekilip dinlen, eforunu sakla. O sekil bir oyun bekliyorum ben.

Kadro tercihi konusunda zaten pek fazla alternatif yok. Tek soru solda Ridvan mi oynar Tore mi oynar o kadar. Tabii Sergen'in Ljajic'i kesip 3x6 yapmayacagini var sayarak soyluyorum, ki boyle bir sacmaliga girismez insallah.

thenorthman dedi ki...

Yine şampiyonluk öncesi bir gs maçı.Hatta 2016 daki gibi tarih yine 8 Mayıs ve gs stadı.Gs istikrarsız ama kötü oynarken de skoru bir anda değiştirebilecek yetenekte oyunculara sahip.Stoperleri baskı yediklerinde sakarlık yapabilen ama ayakları düzgün adamlar.Gençlerbirliği gibi leş bir takıma karşı bile golü attıktan sonra geri çekilerek uzun toplarla golü aradılar belki de bu yüzden maç sonuna kadar bir şekilde tempoyu koruyorlar.Bize karşı daha açık oynayacaklardır ki bu da işimize gelir.Artık motivasyonun taktiğin önüne geçtiği haftalardayız eksik oyunculara takılmak anlamsız.İlk yarıda kilidi açan Josefti bu maç başkası olur,Son maçlardaki tempoyla oynarsak hata yaptıracak pozisyonları mutlaka buluruz yeter ki değerlendirelim.

Resmi olarak şampiyonluğumuzu ilan etme ihtimalimizin olduğu bir maçta Sergen hocanın basına yansıyan sözlerinin de gazıyla bu maçı alacağımızı düşünüyorum.Kızımın adaşı Larini santrafor izlemek istemiyorum da yazayım da beni yine bir utandırsın:)

2003,2009,2016 daki gibi tarih yine tekerrür etsin Sergen atsın şampiyonluk gelsin

BJK4EVER dedi ki...

GS acisindan bakarsak, 2 tane opsiyonlari var bence:

- Trabzon'un yaptigi gibi geriye gomul, topu alinca direkt toplarla kanat oyuncularini beklerin arkasina kacirmaya bak. Ki buna musait Onyekuru, Kerem gibi oyuncular var. Topu ileri vurunca pivot gorevi yapacak Muhammed de var. Ileride Onyekuru-Mohammed-Kerem, orta sahada pasor olarak Feghouli ve arkasinda Taylan/Etebo-Gedson olabilir.
Ama tabii soru su; GS bu takim kurgusuyla yeterli seviyede savunma yapip gol yemeden durabilir mi? Aslinda ilk yaridaki macta 10 kisi kalan kadar savunmada gayet saglam durmuslardi, Aboubakar'i ve Ghezzal'i etkisizlestirip Larin'in net bir pozisyonu haric hic pozisyon vermemislerdi. Kalede Muslera oldugunu da dusunursek bu taktik mantikli olabilir. Ama GS 2 farkli kazanmasi gerektigi bir macta, koskoca ego sahibi Terim onderliginde bu oyunu kendine yakistirir mi? Eeeeeh yani.

- Trabzon taktigi olmazsa Alanya taktigini deneyebilirler. Deli gibi savunmaya baski, ozellikle sag kanadimiza, oyun kurmasini engellemek ve sag kanadi kitleyip Atiba ve Josef'e veya tahtabacaklardan olusan sol kanadimizi top kullanmaya zorlamak. Bunu deneyebilirler, ama bunu Onyekuru, Feghouli vs gibi oyuncularla yapamazsa. Boyle bir oyun plani dusunurlerse bunu uygulayacak oyunculari aslinda var. Emre Kilinc, Taylan, Kerem, Halil vs yapabilir bunu, ama temposu ve fiziksel gucu yuksek teknigi dusuk bir takimla anca durdururlar. Sonucta 2 tane gol atmasi sart olacak, boyle teknik kapasitesi ve dogal yetenegi dusuk oyunculardan kurulu bir takimla bize 2 gol atmalari kolay degil. Ki GS'de bu organize presi yapip organize sekilde atak yapacak takim kimligi var mi o da bir yari konu, aslinda kesinlikle yok.

Velhasilkelam, GS acisindan bakinca ben isin icinden cikamiyorum. Bizi soyle soyle oynayip soyle zorlarlar diyemiyorum. Bizim icin kolay mac olmayabilir, belki kadro kalitesi farki kisitli oldugu icin, Muslera vs. oldugu icin bir beraberlik de olabilir, ama GS'nin kazanmasi, hele ki 2-3 farkli kazanmasi bana cok cok zor geliyor. Birkac sene evveli olsa baski kurdugunda duran top gucu, uzaktan etkili sut ceken yetenekli elemanlari oyunu cozebilir derdim, ama oyle oyunculari da yok artik. Emre Akbaba belirli bir yere kadar yeter, Feghouli bitik, Onyekuru tek basina birsey yapamiyor Mohammed gibi, servise bagli isleyen oyuncular bunlar. Tam tersine o guc bizde var, hem duran toplarda cok iyiyiz, hem Ghezzal, Ljajic, oynarsa G. Tore gibi beklenmedik isleri yapip olmayacak golleri atacak oyuncular bizde.

beagle dedi ki...

Linç edilmezsem bence Abusuzluk daha iyi. takimdaki en fiziksel zaafi olan oyuncuydu ve bazen 50-60 dk kayboluyordu ortadan.
Bugün tüm oyuncuların Karakartal gibi oynayip, sorumluluk alip, sampiyonlugu getirmesini bekliyorum. Biz 2-3 yaparsak FB de cözülür.

Ahmet Usal dedi ki...

@@BJK4EVER

Zaten ne yazdığım ortada, söylemediğim ya da takılmadığım şeyleri takılıyormuşum gibi ifade etmek anlamlı olmuyor.

Benim açımdan yönetimin bir hatası yok, bir şeyleri şimdi netleştirip şampiyonluğa oynarken santraforumuz seneye renklilerden birinde oynayacak, haline güvenmedik, devam etmeyeceğiz demek bence daha saçma olur, rakiplere psikolojik koz vermiş, taraftarı da üzmüş olursun. Şimdiki tavır bence en doğru tavır.

Aidiyet başka, maddiyat başka, adamın da hakkıdır futbol hayatı ne kadar devam edebilecek bilmezken daha iyi bir kontrat kovalamak, ve risk varsa oynamamak. Hoca dahil kimse eleştirmiyor, aksine arkasındalar, biz riske etmeyip oynatmıyoruz diyorlar. Oyuncu bizden önceki iki senesi de toplamda 5 maç oynayabilmiş, kariyeri sakatlıklardan bitme noktasına gelmiş, geleceğini düşünmesi kadar doğal bi şey yok.

Kaşımakla kanayacak yara değil yani, ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın :)

Yani kriz varsa da gayet iyi yönetiliyor, sıkıntı yok:)

yilmaz dedi ki...

@Beagle N'koudu olaydı katılırdım. Hücumda hiç alternatifimiz kalmadı

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Genel anlamda +1. Kadronun yarısı değişmişken ilk senede A planı oturdu. Ghezzal kadar kritik adam yok, Abousuz kazanabiliyoruz ama Ghezzalsız daha zorlanıyoruz. Bir anlamda yaptığı fiziki ve taktiksel katkıyla Larin bile daha önemli, hiderse net yeri doldurulur.

beagle dedi ki...

@yilmaz
Evet,ama sampiyonluk maçina 1 hafta dinlenmiş çıkıyoruz. Hemen hemen en iyi 11imiz olacak. Ilk yaridan maçi kazanabiliriz.

dominic molise dedi ki...

tum gostergeler bu kadar olumlu iken tek dilegim 1'den farkli maglubiyet yasamayalim. skor tahminim gs 1-0 yener.

Unknown dedi ki...

Meşgul etmesin blogu diye buraya yazıyorum. Söyle bakalım hangi üniversite vermiş sana o doktorayı. Seninle ilgileneceğim ama şampiyon olduktan sonra...

BJK4EVER dedi ki...

@dominic molise

Senin soylediginden ben GS FB'den daha tehlikeli anlamini cikariyorum. Bende ikisi de iyi oynamiyorum, FB bir tik onde futbol olarak, GS'nin fikstur avantaji net var, ama puan farki fazla.
1 farkli yenilsek bile bizim 2 macta da puan kaybetmemiz gerekiyor, zor.
2 farkli kazansa bile genel averajda geride, kagit uzerinde Denizli ve Yeni Malatyla maclariyla kapatabilecek olsa da takim o goruntuyu vermiyor.
Bence her halukarda FB daha tehlikeli.Fiksturleri cok cok zor, ama berbat oynayip mac alma potansiyeli GS'den hala daha yuksek bence. Kalan 3 maci berbat oyunla duran top golleriyle, Pelkas'in, Irfan'in vs kisisel yetenegiyle alabilirler, zor da olsa.

O yuzden yenilmemek onemli bence. Berabere kalirsak Karagumruk maci sampiyonluk maci oluyor, ona gore oynamak lazim.

Ben acikcasi heyecan, baski hissetmiyorum, baya rahatim. Takim o guveni veriyor, verdi son haftalarda. 3-4 farkli agir travmatik bir yenilgi olmadigi surece bence buradan is cevrilmez, yeter ki bu macta dagilmayalim. Bu macta 3-0 vs yenilirsek (ki abuk subuk isler olmadigi surece olacak is degil) o zaman iste stres ve travma olusabilir ve son 2 macta garip garip durumlar olabilir. Onun disinda fiksturun en zor kismini atlattiktan sonra ve bu puan farkini yakaladiktan sonra vermeyiz.

Bu aksam sampiyon olamasak bile hafta ortasi bitiririz bence.

11'ler belli olmus, bizim 11 beklenen klasik 11. Tore-Larin'den hangisi kenarda hangisi ileride oynayacak gorecegiz, gerisi bilindik 11. Cok sukur 3x6 gibi sacmaliga girmemisiz. Anlasilan o ki baya baya galibiyete oynayacagiz.

GS'nin 11'i baya surpriz bence. Uzun toplar icin Mohammed'i oynatir mutlaka demistim, Falcao oynuyor. Kanatlarda Babel, Onyekuru gibi tembel oyuncular var, hatta Emre Akbaba bile o kategoriye giriyor. Acikcasi bu 11'le bizim fiziksel gucumuze asla karsilik veremezler. Hakem abuk subuk faul dudukleri calmazsa (ki Cuneyt derbilerde garantici maalesef) cok net sindiririz GS'yi. Anlasilan Fatih Terim koy gotune rahvan gitsin modunda ne var ne yok taktige vs bakmadan sahaya surmus. Enteresan mac olacak.

Emre Toraman dedi ki...

Arkadaşlar lütfen birbirinize küfür etmeyin, hatta hiç kimseye etmeyin, hakaret de etmeyin. Bulunmaktan zevk aldığınız ortamları zehirleyip tüketmeyin.

Emre Toraman dedi ki...

GS bizim sol tarafımızı Yedlin, Babel + Donk, Taylan, Gedson ile savunacak. İyi işlemek lazım orayı. Sağdan hazırlayıp soldan vurma opsiyonu dışında Gökhan, Ljajic ve Ghezzal'in birlikte sola kaydığı hücum setleri de iş yapar.

Zaitsev dedi ki...

Nsakalayı hemen çıkarmak gerekli

Pheaglix dedi ki...

gs bizi gayet iyi kilitliyor. donk'un futbol akli sayesinde devreye hasar almadan girebilecektik ama atiba da sagolsun donk'a tas cikardi. daha bes dakika once sen benzer pozisyonda penalti almisken aynisini rakibe yapmanin anlami yoktu. yazik oldu.

gs'nin aksine bizim oyuna sokabilecegimiz kimse yok. eger ilk 20 dakikada en azindan beraberligi bulamazsak bence puan alma sansimiz yok. isin kotusu oyunu degistirmek icin saha icinde de yapabilecegimiz cok bir sey yok. bu gidisle sampiyonluk goztepe macina kalacak.

Zaitsev dedi ki...

Atibayı da çıkarmalıyız. Süzgeç gibi bugün. GSye epey katkısı oldu ilk yarı. Larinde hemen öne geçmeli.
Terim Falcao ile uyutup Babel ve Onyekuruyu koşturuyor bizde izliyoruz.

Huzeyfe dedi ki...

Benim gördüğüm önde basmıyoruz ve hızlan bir pas trafiği kurmak gibi bir çabamız da yok. Bu durumda forvette Töre’yi tercih etmek çok anlamsız bence. En azından maç içinde bunu değiştirebilir Sergen.
Takım olarak geride konumlanıyoruz, bu bizim oynayabildiğimiz bir oyun değil. Welinton ve Ersin’le ciddi kumar oynamış oluyoruz. Bize ön alanda topu tutup zaman kazandıracak biri lazım - Larin.
Töre direkt oynamak için doğru tercihti ama bugün değil.
Sergen’in bunu görmesi lazım yoksa maç sıkıntıya girecek.

BJK4EVER dedi ki...

Oyun kotu degil ama camia'mizin DNA'sinda olan yenilmek ve rakibin DNA'sinda olan kazanmak devreye girdi maalesef. Bosuna bir camia winner, bir camia loser olmuyor. Bu kadar futbol farkina, organizasyon farkina ragmen yine ondeler oyle veya boyle.

Allah'tan FB galip degil ama onlarin 10000% ihtimalle kazanacak. Devreye 1-0 geride girseler stres yapip puan kaybi olur derdim, ama 1-1 yaptiktan sonra ikinci yarida 10000% cevirirler maci, kesinlikle ordan ekmek cikmaz bize.

Atiba ve N'Sakala'yi cikarmak lazim. Tahtabacakliklari bize sikinti cikariyor top bizdeyken, ikisi de sari kartli ve hic gunlerinde degiller. Zorlamaya gerek yok, cikaracaksin beklemeden. Kenarda bekleyen Ridvan ve Dorukhan/Necip varken alacaksin.

Rakibin iki stoperi de sari kartli, ustlerine gitmek lazim bir sekilde. Gokhan Tore'nin oralara sizip dripling/calim yetenegiyle bir seyler cikarabilmesi muhtemel.

Bu mac kirmizi kartsiz bitmez. Bir sekilde mudahale etmek lazim. N'Sakala ve Atiba bu kadar kotu onynuyorken ve ikisi de sari kartliyken hic beklemeye gerek yok, ama bence bekleriz yine, cunku 46'da oyuncu degisikligi yapmak gunah. Sonra N'Sakala sacma bir pozisyonda atilir falan, hakeme kufrederiz mac elimizden kayip gider vs, bilindik seyler iste. Bir kere sasirt be Sergen.

Pheaglix dedi ki...

bu arada ikinci yariya atiba-dorukhan/necip, nsakala-ridvan ile baslamazsak net kirmizi kartimiz var. atiba maalesef koca sezonda kotu oynamak icin bu maci secti. nsakala da fiziken kendinden iyi oyuncularla karsilasinca futbol bilgisi eksigi yuzunden aksiyor.

Zaitsev dedi ki...

Terim madeni gördü Onyekuruyu sağa çekti. Nsakala 10 dakikada atılmaz ise iyi. Topu arkada çevirip Falcao ile stoperleri öne çekip arkaya uzun atıyorlar. Töre önde yalancı pres yaptığı içinde rahat hareket ediyorlar.

Son not: Rıdvan olsa ilk golü yemezdik.

@ Pheaglix
Hocam Atibaya yakın temaslı oynadığı her maç böyle. Falcao gibi kafası çalışan biri gelir yaptırır penaltıyı

yilmaz dedi ki...

Hiç hazırlanamamışız maça. Töre hamlesi bu kez yemedi. Gs presten kolay çıkıyor. Bu maç buradan dönerse mucize. Bence gelecek maçı düşünmeye başlamak daha sağlıklı

Huzeyfe dedi ki...

Oyun sırtı dönük forvet çağırıyor, Töre ve Larin’in acil yer değiştirmesi lazım bence. Hiçbir atağı bitiremiyoruz ve her top geri dönüyor. Savunmacılar ve hücumcular olarak ayrıldı takım, geçiş çok kolaylaştı Gs için. Sergen’in beklememesi lazım artık.

can dedi ki...

muhtemelen Ljajic cikip Dorukhan girecek

Pheaglix dedi ki...

ikinci devrenin ilk 15 dakikasi sunu gosteriyor: gs'nin ustune gitmenin anlami yok. hucumda cogalamiyoruz ve bizden cok daha diriler. hala daha gs'nin bize iki gol atmasi gerekiyorken, takimlarinin yarisi da arkaya sarkabilecek oyunculardan kuruluyken acik alan vermenin anlami yok. bu mac puan kaybedebilecegimiz bir macti ve belli ki puan kaybedecegiz. rakibe daha fazla avantaj vermenin anlami yok.

can dedi ki...

@pheaglix, Maalesef GS'nin hizli ve driplingci oyuncusu cok. Uzerine gidince arkada bosluklara iyi siziyorlar. Ama soyledigini yaparsa da tefe koyarlar Sergen'i, hepimiz koyariz.

can dedi ki...

@pheaglix Yalniz soyle bir noktada katiliyorum. Bizimkilerin vucut dili maglubiyeti kabullendiklerini gosteriyor bana. Bari 2 fark ve uzeriyle yenilip buyuk avantaj kaybetmesek.

Pheaglix dedi ki...

@can 2 farkla kaybedersek de deplasman golu sayesinde ikili averaj bizde.

yalniz ben geri cekilelim derken elimizde ne kadar 6 varsa sahaya atalim demek istememistim. su hamlelerden benim anladigim mac son dakikalarda ft'nin teknik direktorlugunu tanimlayan "doldur bosalt" oyununa donecek. o da bizim icin cok iyi degil. yapmamiz gereken aksayan atiba ve nsakala'yi cikarip sanki mac berabereymis gibi oynamakti ama topluca savunmaya cekilmeyi secmis gibiyiz.

Huzeyfe dedi ki...

Ljajic’i değişikliği çok gereksizdi bence. Rakip geriye yaslanmışken Necip bizi geriye koşturacak top kayıplarıyla.

can dedi ki...

Terim zengin kadroyu yanlis kullandi, bence macin son bolumunde halimiz kaldiysa oyunu GS sahasina yikabiliriz.

Pheaglix dedi ki...

al iste. yine kabus gibi bir 20 dakika var onumuzde.

Huzeyfe dedi ki...

Sergen sıçıyor resmen. Kusura bakmayın.

BJK4EVER dedi ki...

Her sene koyup koyup gonderiyorlar. Bu haldeyken bile ne gerekiyorsa yaptilar, koydular gonderdiler. 4 fark yapmalari gerekse 4 fark da yaparlardi.

Bugun ezik camia'yla winner camia, winner buyuk antrenorler kucuk Anadolu takimi arasindaki farki gorduk. Degisiklikler rezalet, Atiba ve N'Sakala'nin sahada kalip Ljajic ve Tore'nin cikmasi aciklanamaz.

Insallah sampiyonlugu veririz de bu ezik loser camia'miza ders olur diyecegim, ama olmaz, ayni tas ayni hamam devam eder. O yuzden umarim hic icime sinmede de bir sekilde sampiyonlugu aliriz, ama ezik, loser olmaya devam edecegiz, DNA'miz maalesef bu.

Yazdiklarima kizmadan evvel sunu dusunun sadece. Senaryoyu degistirsek, biz bu kadar kotu oynadigimiz bir sezonda 6 puan geride olsak ve GS bu kadar iyi oynasa ve 6 puan onde olsa biz o maci 2 farkli kazanabilirmiydik? Zorlanmadan 2 farkla kazanip sahamizda sampiyonluk turu atmislardi coktan.

Serkbal dedi ki...

Havaya çok erken girdik,karagümrük maçı çok stresli olacak o maçta puan kaybı olursa şampiyonluğu veririz

BJK4EVER dedi ki...

Ezik, loser olunca boyle oluyor demek ki. Ben ezikligimizin de bir siniri vardir diyordum da, yokmus. Bundan bir adim sonrasi sampiyonlugu vermek zaten, o da olursa sasirmam.

Ders alacagimizi bilsem verelim bu sampiyonlugu ders alalim diyecegim, ama ezik geldik ezik gidecegiz, ders de almayacagiz. O yuzden oyle veya boyle sampiyon olalim, ama icime gram sinmiyor.

Bu senaryo'da GS olsaydi bugun koyup gecmisti ama biz resmen 2 farkli yenildigimiz icin sevinecegiz neredeyse. Oyuncularda gram hirs, mucadele istegi yok. Bizim o hirsimiz zaten anca Hatay'a yetiyor zaten, capimiz o kadar, GS cikinca karsimiza sut dokmus kediye donuyoruz. Anca yaristan kopmus olacaklar da bize aciyacaklar da verecekler maci oyle alacagiz, obur turlu hangi camia ezik hangisi winner ortaya cikiyor iste.

Yapacak birsey yok, yolumuza bakacagiz. Fener'in atmasi kotu oldu, ama futbol'da da karma var maalesef. Sen 2 farkli maglubiyete razi olup onliberolari doldurursan karma seni bulur rakibin 1 tane atar son dakikada olsa da dimdizlak kalirsin.

turgay dedi ki...

Ben bir kaç haftadır yazmıyordum bir totem diyelim buna. Bu haftada yazmayacsktım ama şu yazılanları görünce dayanamadım.

Kulübe de adam yok arkadaşlar. Süreyya soner bile yok. Gs uzun vurup babelle çift forvet oynuyor. Bizim gibi topu seven bir takım için 60 metre geriye koşmak bu farketmiyor musunuz oyunu? Şu oyunu eleştirmek için elinizde veri yok. Yedek adamların sikinde değil deyip yedekler 3 haftadır ortalığın içinden geçerken bu hafta elinde oyuna alacak adam yok. Topu 60 metre vurursan layiç de töre de bi anlam ifade etmiyor çünkü topu alamıyorsun. Babel vidadan tüm topları aldı var mı çözümünüz? Rıdvan oynasa çözebilir mi orasını? Gedson bütün topları alıyor layiç ve töre yaklaşarak oynamıyor topu 60 metre taşıyamıyoruz. Bugün Fatih terimin planı tuttu yapacak bişey yok. Sen hamle yapacak rakibin oyununa cevap verecek genişliğe sahip değilsin haliyle birşey yapamıyorsun. 3 tane 6 numaraya 1 tane daha ekledik ama yapacak bişey yok.

Burada artık 2 maç sakatmış falanmış demeden herkesi kadroya alıp Allah ne verdiyse kazanmaya oynamalıyız. Şampiyonluğa 4 maç önce de çok inancım yoktu kalan 2 maç içinde çok inancım yok. Ama mantıklı konuşmak lazım. Ben sahaya çıkan ve kenarda olanlarla bu oyuna cevap verilebileceğine inanmıyorum. Bu maçı kazanmak Galatasarayın oyunu nedeniyle çok zordu. Kazanamadık. Kalan 2 maça konsantre olmak lazım. Umarım dağılmayız

Pheaglix dedi ki...

sanirim tr'de deplasman golu kurali yokmus ve ikili averaji esitlemis oldular. su macta sergen 4x6 denemesini yapmasa sergen'de en ufak suc bulmazdim. resmen yedeksiz ciktik maca, rakip de gs sonucta, denizlispor degil. yalniz 4x6 artik bu isi baska seviyeye cikardi. not: atiba'nin pozisyonunda bir metre icerideki topa aut diyen yardimci hakem bir daha futbol sahalarina taraftar olarak bile alinmamali.

eger is genel averaja kalacak gibi olursa gs'nin genel averaji aradaki farka ragmen alma ihtimali az degil. oyle cok iyi takim ya da winner olduklarindan degil tabi ki, neden oldugunu gayet iyi biliyoruz.

sonuc olarak is goztepe macina kaldi ve 5 puan farktan sampiyonluk verme noktasina geldik. karagumruk macina da boyle cikarsak o maci da kaybetmemiz surpriz olmaz.

Zaitsev dedi ki...

Larin’i forvete koyup sadece ileri uzun top oynasak ne 3 gol yerdik ne de bu kadar ezilirdik. Saçma sapan bir oyun ve tercihler ile maçı verdik. Bugün dersine çalışan antrenör kazandı.

Ljajic’i çıkarınca GS orta sahasında bir kişiyi daha hücuma kattı hocamız. Dorukhan sol açığa geçince adamların sağ tarafını da rahatlattık. Ljajic sonrası sağ kanadımızda tek hücum opsiyonu olarak kaldığı için orayı da felç ettiler.

İşin saçma tarafı ise maçı bu kadar baskıya rağmen 2 tane saçma sapan bireysel hata ile kaybetmemiz. Yazık çok yazık

yilmaz dedi ki...

Beraberliğin bile şampiyonluk anlamına geldiği bir maçta, koca bir yarı 2-1'lik yenilgiyi korumaya oynamak hakikaten tarihin yazacağı bir salaklık. Bundan daha büyüğü, Ajax'ın küme düşen takıma evinde yenilerek şampiyonluğu kaybetmesi.

O 2-1'in bize yarayacağını düşünen her kimse, eseriyle yüzleşir umarım. Evet kadro kısıtlıydı, ama hafta içi bundan da kısıtlı olacak. Şimdi puan kaybını bekleyen bir değil iki takım var. Artık birine karşı puan avantajın kalmadı, birine karşı da ikili averaj şansın kalmadı. GS'nin Denizli'ye 6 gol atması hiç anormal değil.

Koca bir maçı yarım pozisyonla bitirdik, sırf 2-1 yenilelim de ikili averaj bizde olsun diye. Allah kahretsin böyle futbolu, valla bak.

Küçük hesap yapmanın bize yaradığına şahit olmadım hiç. Takım bu kadar eksikken, yenilgiyi kabulleneceğine adam gibi oynasan, belki son maça gerek kalmayacak. Şimdi önünde, eksik kadronla oynayacağın iki tane daha maç var. Oldu mu şimdi?

can dedi ki...

Moral bozucu bir gece oldu. Tam GS'ye ikili averaji vermedik, Fener de berabere kaldi derken bir de Fener galibiyeti tuz biber oldu. Simdi Karagumruk'u yenip isi saglama almamiz lazim.

BJK4ever anliyorum senin de canin hepimiz gibi sikkin, bu sekilde desarj oldugunu dusunuyorsun ama rica ediyorum su sacma sapan muhabbeti birak. Herkesin sinirleri bozukken su muhabbet trollukten baska bir sey degil.

Unknown dedi ki...

İkinci yarı rezil olduk. Gerçekten rezillik...
Kızıyorum, aşağılıyorum ama bjk4everın dedikleri doğru maç ve cincon hakkında. Eğer cinconun ihtiyacı olsaydı puana onlar kesinlikle alırdı bizim yerimizde olsaydı.İnanamıyorum Sergene hala. Geçmiş olsun. Büyük rezalet...

teahead dedi ki...

Arkadaşlar telaşa gerek yok.
Şampiyon olacağımızı fbgs de biliyor.
İkide iki yapıp şampiyon olacağız.
🦅🦅

turgay dedi ki...

Şunu da eklemek lazım. Aralar bize yaramıyor. Üst üste maçlar daha konsantre olmamıza neden oluyor. Oyunculara verilen izinlerde sanırım desarj olma olayı farklı oluyor.

İlk gol bence wellintonun pozisyonu gibi ofsayt. Ona veriyorsan diğerine de vermen lazım. Orada hata var. Cücü ve ekibi istemediler puan almamızı. Kötü oynadık ama hakem de istemedi rakibin kaybetmesini. Buradan sakin kalıp hafta arası bir şekilde kazanıp göztepe maçına avantajı taşımak lazım. Fener bugun kazandı ama stres onlarda daha fazla. Gs en rahat takım. Ayrıca gedsonun forma girmesiyle avantajlı. Bakalım bizim sakatlar ne zaman dönecek. Ayrıca umarım başkan dahil 1 tane yönetim kurulu üyesi şu maçtan sonra rakiplere havaya sokacak bomboş açıklamalarını yapmazlar. Ben hayatımda bu kadar salak adamı bir arada yönetimde görmedim. Boş boğazlar. Konuşmaları gerekeni konuşmayıp susmayı bilmiyorlar.

yilmaz dedi ki...

@teahead bizim telaş yapıp yapmamamız mesele değil. Takım yapıyor. Yahu bir takım nasıl koca bir yarı 2-1'lik mağlubiyeti korumaya çalışır? Üstelik de sahada oynayan oyuncular, olabilecek en iyi oyuncular. Yedekten girip skora etki edecek tek bir oyuncun bile yok. Madem böyle bir kontrol oyunu oynayacaksın, solda Rıdvan'la ortada Necip/Dorukhan'la başla, Ljajic ve Töre'yi de hamle elemanı olarak kullan.

Tek kelimeyse rezil bir akşamdı. Ben derbi mağlubiyetlerini diğer maçlardan ayrı tutmam, fakat bu mağlubiyetle kalan iki maçını da zora attın. Oynayacağın takımlar ligin iyi takımları ve bu maçtakinden de fazla eksik oyuncumuz olacak, Atiba da yok şimdi. Daha anrenmanlarda da daha kritik oyuncuların sakatlanmayacağı, hastalanmayacağının garantisi yok. Bu işi burada bitirmeliydik.

Yine ağlaklar çıkmış ortaya. Bu kadar eksikle GS'ye kaybetmek normal. Vura vura sike sike şampiyon olacağız. Kaldı 2.

Zaitsev dedi ki...

Wellingtonun pozisyonu ofsayt. GSnin attığı ilk golde Rosier ofsaytı bozuyor. Saha çizgilerinden de çok net belli. Hatta stoperlerden biri de bozuyor.

Aynı şehrin takımlarında UEFAda 2 li averaj uygulamıyor diye bir bilgi var aklımda ama kontrol etmek lazım.

yilmaz dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok peki bu kadar eksikle Karagümrük'e kaybetmek de olası değil mi? Kim düzelecek kalan maçlarda?

BJK4EVER dedi ki...

@turgay,

Sende de Larin var? O zaman sen de topu yere indirme, sen de uzun vur mesela? Rakibin maca gore, rakibe gore taktik yapiyorsa sen de yap? 46'da rakibin iki stoperi de sari kartliydi. Sen onlarin ustune gitmek yerine (mesela) dar alanda etkili, kart aldirabilecek 2 hucum oyuncunu da cikardin, takimi onliberolara+dar alan becerisi stoper seviyesinde olan Larine biraktin mesela. Basit bir ornek. N'Sakala defalarca bos alan buldu, ama teknik kapasitesi yetmedigi icin etkili kullanamadi. N'Sakala sari karti varken ve kotu oynarken oyunda kaldi Ridvan'i sol one koydun mesela, olmadi tabii.
Cunku sen defansif dusundun, kazanmaya gelmedin, 2 farkli maglubiyete bile sevinecek kadar eziksin.

Mactan once kimse Fataih Terim'in elinde iyi kadro var vs demiyordu. Sergen guzellemeleri vardi, GS'nin nasil daginik oldugu konusuluyordu. Kac haftadir dogru durust oynamayan formsuz oyuncularla yendiler seni iste. Ilk yaridaki maci da aslinda Terim kitlemisti, Diagne'nin salakligi cozmustu o maci.

Sergen'in caylakligi kabak gibi ortada, bu macta da ortaya cikti. Sergen'in taktiksel olarak ilk kez yenilip cevapsiz kaldigi mac da degil bu arada.

@Yilmaz
Karagümrük ile GS bir değil. Motivasyonu çok daha düşük bir rakibe karşı oynayacağız. Buradan şampiyonluk falan vermeyiz. Bein sports izlensin diye tiyatro dönüyor şu an.

BJK4EVER dedi ki...

@can,

Tamam konusmayayim istersen ama ben konusmayinca gercekler degismiyor. Iki camia yer degisse GS bugun sampiyonluk turunu atiyordu. En azindan su maca bizim ciktigimiz gibi sunepe cikmazdi, galibiyet icin sonuna kadar oynayip yenilse bile sampiyon gibi yenilirdi, bizim bu aksam yenildigimiz gibi yenilmezdi.

Winner-loser camia arasindaki fark bu kadar. Ben zaten sampiyonlugu bu macta kazanacak capimizin olmadigini dusunuyordum, ama bu kadarini da beklemiyordum.

Ister salaklik de, sunepelik de, eziklik de , loserlik de, ne dedigin onemli degil. Ortada bir gerceklik var be bunu nedense kabul etmiyoruz. Kabul etmeden tedavid zaten olmuyor maalesef. Kabul etmedigimiz surece de bol bol serefli ikincilik/ucunculuk kutlariz.

Bizim sansimiz rakiplerimizden sadece birinin winner olmasi, digerinin en az bizim kadar loser olmasi. Ki loser olmasalar o capsiz antrenorlerini coktan devre arasi gonderip su an sampiyonluk kutluyorlardi, ama onu bile zamaninda yapamadilar, onlar da en az bizim kadar loser garip bir sekilde. Sansimiz da bu zaten.

Unknown dedi ki...

Ordabirköyfakanyok benim canımı sıkan yenilmek değil. Zaten şampiyonuz. Ama ezildik be:( Ezdi adamlar bizi...

yilmaz dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok GS değil ama Denizlispor da değil. Üstelik bu maçta eksiksek o maçta da eksiğiz. Düzelme ihtimali olan tek bir futbolcu bile yok.

Zaten benim eleştirim GS'ye niye yenildik eleştirisi değil, 2-1'den maçı çevirmeyi hiç düşünmememiz eleştirisi. Çünkü kafa küçük hesaplara çalışıyor, "Fener Ankara'dan puan alamaz, biz de GS'ye ikili averajı vermezsek kalan iki maçta bir puanla şampiyonuz". En nefret ettiğim şeyler bunlar, bi de bundan sonuç almayı bırak madara olmuşuz. Bu öyle "aman canım GS'ye yenildik, ne var bunda" meselesi değil.

Ahmet Usal dedi ki...

Öncelikle katılmadığım eleştirileri belirteyim. Atibayla Nskala görüldüğü gibi kırmızı kart görmedi, Dorukhan da hiç bir şey oynamayan ve takımı 10 kişi oynatan Ljaicin yerine girdiğinde tek tabanca Nskalanın önünü kapattı, oradan sonra eskisi kadar etkili gelemediler.

Larin uzun boylu olabilir ama karşısında da Marcao ile Donk vardı, Marcao da kısa değil, Donk zaten kule, daha etkili olcağımızın hiç bir garantisi yoktu.

3. golü net olarak yan hakemin bilerek vermediği kornerimizin hemen ardındaki ataktan yedik.

GS ın alması sürpriz değil, sadece yedekten girenlerin bile karşılığı ilk 11 imizde yoktu. Asıl başarı bu kadar kadro farkıyla ligi domine etmekti. Onların başarısızlığı da bu maça kadar hakemler olmasa gelemeyecek olmaları. Kötü yönetildiler, bir maç her şart lehlerineyken de kazansınlar, sorun değil.

Arada hala 8 gol fark var, bizi elimizde armut toplamayacak. Kalan maçlarımız geçtiklerimiz kadar zor maçlar değil, normal şartlarda şampiyon oluruz. Hoca bu krizi de toparlayacaktır.

Asıl üzücü olan böyle geçmesi gayet muhtemel bir maçın ardından(maç önü yazdıydım), hatta öncesinden itibaren, Beşiktaşlı oldukları iddiasıyla Theonun daha sofistike versiyonu olmaktan öteye gidemeyen arkadaşların acıyı mutsuzluğu arttırmak için yaptıkları net trollükler.

Artık net kararımı verdim, bunlar çok bilinçli tavırlar.

Diyalektikten başlarsak, biri ben BJK4EVERım diyorsa onun tam tersi olma olasılığı da en az Beşiktaşlı olması olasılığı kadar yüksektir.

Eğer taraftar olduğunu iddia eden biri, bu iddiasında bulunduğu kulübün değerler sisteminden zerre kadar nasibini almamışsa, en büyük rakiplerini tuttuğunu iddia ettiği takımdan her fırsatta daha çok yüceltiyorsa, ne pahasına olursa olsun kazanmak kulübün kültürü değil rakiplerin oyuna bakışı ve kültürüyken bizim sahip olduğumuz değerlere ve etik tavıra sürekli hakaret edip aşağılayıp rakiplerin tavrını yüceltiyorsa, onun Beşiktaşlı olması mümkün değil. O, sadece aslında "rakip" olarak gördüğü taraftarları mutsuz edip, üzüp aşağılayıp bununla tatmin olan, katıksız bir renkli ve "troll"dür. İlacı da @Ordabirkoyfakanyok lardır.

Çünkü, aksini iddia ediyorsa, Beşiktaşlıyım diyorsa, kendi kulübünden, Hocalarından, oyuncularından, yönetiminden ve taraftarından bu kadar nefret edemez. Eğer bizleri "ezik" görüyorsa ve gerçekten Beşiktaş taraftarıysa, teoride en başta kendisi korkunç ezik ve aşağılık kompleksine sahip demektir. Madem rakiplerimizin değerler sistemi, sahip oldukları kazanma etiği daha doğru, daha güzel, olması gereken, bizler de romantik gerizekalılarız, o zaman aramızda "işi ne"?

Ki bütün bunları yapabileceği, yazabileceği başka bir "taraftar" platformu bulması mümkün değil.

Blog yöneticilerine sesleniyorum, siz bu insanları "ifade özgürlüğü " maskesiyle yazdırmaya devam ettiğiniz sürece, çizgiyi aşan sınırı geçen yorumlarını silip müdahele etmediğiniz sürece, bizim gibi yazan taraftarları buradan uzaklaştırırsınız. Zaten şampiyon olduktan sonra yazmayı düşünmüyordum, benim burada yaptıkları gerçekte bütün aşağılık komplekslerini kusmak olan insanlarla ortak bir tarafım yok, dolayısıyla yazmama gerek de yok. Sakın Beşiktaş demeyin, arkadaş Beşiktaşlı falan olmayıp troll olduğunu defalarca ispatladı. Karar sizin, siz sofistike NeoTheolara göz yumduğunuz sürece ben yokum..

Hayırlı işler...

BJK4EVER dedi ki...

Aboubakar konusunda ogle vakti tartisan arkadas umarim E. Kocadag'in su anki aciklamalarini izliyordur. 30 maclik bir opsiyon yok, opsiyon bizde vs diyemedi, resmen kivirdi. MR, agri vs diye kivirdi. Sanki agri kesiciyle maca cikan dunyada futbolcu yokmus gibi insanlari keriz yerine koymaya devam ediyorlar.

Elimizde guclu bir yonetim olsa, biz winner, guclu bir camia olsak Aboubakar'a sadece bunu soyleriz; ya agri kesiciyle cikarsin oynarsin son 2 mac, ya da gule gule. Kabul etmezse kadro disi birakirsin, yollarini simdiden ayirdigini aciklarsin, sampiyonluk kutlamalarina almayip karakterini ortaya koyarsin ve yoluna devam edersin. Biz hala Aboubakar bey'in keyfini bekliyoruz. Sonra ezik vs diyince kiziyorsunuz. Bakkal yonetir gibi koskoca kulubu yonetiyorlar.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Karagumruk ve Goztepe'ye gidecek primleri simdiden tahmin edebiliyorum. Goztepe'nin GS'ye olan yakinligi malum zaten, keza Yeni Malatya'a olan yakinligi. Yeni Malatya macini 5 farkla kazanirsa gram sasirmayiz herhalde. O yuzden o maclari da cantada keklik gormeye gerek yok.

Karagumruk ve Goztepe'nin gucu ne kadar yetecek tartisilir, gorecegiz de ama motivasyon acisindan bence laylaylom kesinlikle cikmayacaklar.

Unknown dedi ki...

Ahmet Usal bence sakin ol. Boşver doktoralıyı:))) Şampiyonuz, beraber kutlarız. O gitsin sana ne...

Bu kadar kahroluyorsanız maç izlemeyin la. Küçük Emrah bu kadar ağlamıyor. Bugün bi barca- atletico maçı izledim gözlerim kör oldu. Biz yine Larin, Töre, wellington'la falan baya keyif veriyoruz. Şu blogda yönetici olsam ağlayan, zırlayanı şutlarım. Arabesk filmi mi çekiyoruz şurda. Derdimiz Beşiktaşlı dostlarla muhabbet etmek.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet Usal,

Vallahi daha once 10x gidiyorum diye konusup 1-2 gun sonra tipis tipis gelmesen seni belki ciddiye alabilirdim, ama ciddiye alamiyorum, kusura bakma.

Deger yargilari konusuna hic girme bence. Bu deger konusu cunku senin kafanda olustugu gibi degil. Kazanirsan sampiyonlugu ilan edecegin derbide rakipten sinip, korkup 2 farkli yenilgiye razi olmak benim camia'min deger yargisi olmamali. Boyle bir deger yargisi da yok, bu sunepelik, korkaklik, 'efendilik' falan da degil.

Hakem sana tokat attiginda 'efendilik' adi altinda diger yanagini uzatmak da benim camia'min degeri olmamali. Cunku bu da efendilik degil, bu da eziklik, sunepelik. Sen bu eziklikleri, sunepelikleri efendilik altinda kabul edebilirsin bilmem kac milyon taraftar gibi, ben kabul etmiyorum.

Cok sukur eziklikle efendilik arasindaki farki net gorebiliyorum. Madem degerler senin icin cok onemli ve o sekilde goruyorsun, o zaman her mac hakem elestiren, Seba'yi mezarinda ters donduren Sergen'e de bir iki cift laf etsen, bugun akillica penalti alan Atiba'ya bir-iki cift laf edebilsen keske. Ama edemiyorsun tabii.....

Unknown dedi ki...

Ordabirköyfakanyok kime dedin anlamadım ama ağlayan yok. Şampiyonuz işte
Bu arada neden moda oldu blog yöneticilerinden yardım istemek?
Bkj4ever gerçekten merak ediyorum sana hangi üniversite verdi o doktorayı?:)

yilmaz dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok

bi konuda yorum yapıyorsun, biz de o yoruma göre cevap veriyoruz, sonra topluca ağlak yapıyorsun bizi. Gerçekten tartışmak istemiyorsan, niye zahmet ediyorsun ki buraya yazmaya?

Derdimiz Beşiktaş'lı dostlarla "burada" sohbet etmek, ne eksi'de yazıyorum ne Twitter'da. 14-15 senedir bu blogda dostlarımla maç kritiği yapıyorum, ve eğer mümkünse buna engel olunmasını istemiyorum.

can dedi ki...

Herkes sakin olsun. Her kriz döneminde burada birbirimize dalmamızın alemi yok. Şurda bir kaç gün sonra beraber kutlama yapacağız.

Emre Toraman dedi ki...

Yıkıcı diyemem ama üzücü bir akşam oldu, umarım geri sıçramak için motivedir futbolcular. Önde Gökhan formülü tutmadı ama önde Larin oynasak daha iyi olur muydu emin değilim, bence o da olmazdı, ben şahsen Aboubakar'ı aradım bu maçta.

Dorukhan-Gökhan değişikliğini çok problemli bulmadım, Gökhan yorulmuştu ve baya etkisizleşmişti. Ama bu bölümde Rosier ve Dorukhan'ı sağda, Nskala ve Ghezzal'i solda çizgiye indirip Larin, Ljajic ve Atiba'yı ceza sahasına sokmayı denemeliydik bence. Bu şekilde ne oynadığımızı pek anlamadım. Dorukhan ve Ljajic'in pozisyonlarını hiç anlamadım özellikle. Necip-Ljajic değişikliği ise nakavt etti, 2 gram futbol oynama ihtimalimiz vardıysa o da bitti.

Kalan 2 maçta bence büyük ihtimalle 6, bir ihtimal de 4(Karagümrük'ten 1) puan alıp şampiyon olacağız. Ama şampiyonluğu kaptırma ihtimalimizin de %10'dan %25'e falan yükseldiğini düşünüyorum.

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Hocam Ljajic Nsakalanın önünde 5 dakika filan oynadığı için Nsakalanın Ljajic sebebiyle tek tabanca kalması gibi bir olay yok.

Geçen sene Umut Nayır’ın Marcao ve Luyindamaya hava topu vermediği bir maç izledikten sonra Larin+uzun top 2lisinden umutsuz olmak için neden yok.

Rizeye karşı Töre önde iş yapabilir ama vasat üstü hiçbir takıma karşı işe yaramaz. O sistemin işe yaramasının tek sebebi Nkodou+Ljajic’tir.

İlk 20 dakikadan sonra Larin-Töre yer değiştirmeliydi. Çünkü sistem işlemedi ama bunu inatla görmedik. Atiba ayağına topu beklerken 3-4 sefer basıp araya girip topu aldılar. Bize gel gel yapıp çapraz derin paslarla arkaya sızmaya çalıştılar. Bunu engellemek için iyicene arkaya yaslandık.
Ayrıca GSnin bizim gibi bir kondisyonu yok. İlk yarı oynadıkları oyunu sürdüremeyecekleri içinde 4 oyuncuyu hemen değiştiler.

Futbol yetenekli oyuncularla oynanır. Ljajic yerine Necip girmez. Dorukhan girmez. 2-1 gerideyken hiç girmez. Atiba yerine Necip girer. İstinasız bir şekilde Ljajic’in çıktığı her maçta o andan itibaren oyunu da kaybettik. Ghezzal etkisizleşti. Bunu görmek lazım artıl. Ayrıca Töre hazır değilse kafadan zorlamazsın. Maç sonu rakip yorgun iken sokarsın.

yilmaz dedi ki...

@Emre Toraman değişiklikler oyuncuları oradan oraya sürerek maçı bitirmeye yönelikti sanki. Ljajic etkisizdi, ama sola geçtiğinde maçta bulduğumuz yarım pozisyonumuzu yarattı. Hemen ondan vazgeçmek çok saçmaydı ve giren oyuncularla oyunu tutmak mümkün değildi.

Karagümrük maçı çok çok stresli olacak. Umarım hoca ve oyuncularda bendeki stres yoktur.

Unknown dedi ki...

Emre Toraman ben de senin gibi düşünüyorum. Bence 6 puan alacağız. Ama üzücü değil, yıkıcı bir akşam oldu. Bir dahaki maça kadar hayatımız piç oldu. Neyse...

theotheo dedi ki...

Ya kardeşim şunu sorgulayın önce. Bu gs denen takımın kadrosu neden bu kadar alternatifli? Koç a bisey demiyorum. Ama Cengiz dediğin adam benzinci.

Bu Ahmet Nur cebi denen ahmak bu takıma neden iki tane düzgün adam alamıyor önce onu tartışın.

theotheo dedi ki...

Adamlar devre arasında bi dolu transfer yaptı. Siz bakmayın Fatih terim kafası yerinde olsaydı veya Erol bulut denen gerzegi daha önce gönderseydi Fener biz ancak 3.olurduk. Salak şampiyonluklarla kimse kendini kandırmasın. Seneye bu zihniyetle 4. Olursun.

Huzeyfe dedi ki...

@Zaitsev

Aynen katılıyorum. Maç 5. dakikadan itibaren Töre-Larin yer değişikliğini istiyordu. Sahadaki oyuncular da bence hamle beklediler, herkes taktik olarak 0.dakikada geride olduğumuzu farketmiştir diye düşünüyorum.

Gs’ye Rize muamelesi yapmak olmadı.
Bu maç özelinde Sergen çok kötüydü, geçen üç maçta ne kadar övüldüyse bugün o kadar eleştirilmeyi hakediyor. Başlangıç tercihlerinden oyun hamlelerine, sakin kalamayarak oyuncuları da gereksiz gerginliğe itmeğe kadar birçok konuda yanlış yaptı.

@Ahmet

İnsanların niyetlerini, kimliklerini, aidiyetlerini sorgulayacak kadar kişiselleştiriyorsun konuları. Sonra da edep ahlak goygoyu yapıyorsun. Şu blogda ana avrat küfretmiş üç beş insandan birisin halbuki. Üslubunu beğenmediğin insanları okumayabilirsin. Bu tahammülsüzlük niye? Niye hoşuna gitmeyen şeyler yazan insanları buradan kovalamanın derdindesin? Adminlere ikide bir ‘onlar varsa ben yokum’ resti çekiyorsun, nedir seni bu kadar özel kılan? Herkes kendince birşeyler yazıyor, sen de yaz. Birçok insan birçok zaman yanılıyor, zaten izleyiciyiz. Aramızda bu işin profesyoneli mi var? Anlamıyorum senin insanlarla problemini.

Bütün bloğun en ukala, en az futbol bilen, en çok bildiğini sanan ve en çok konuşan insanı x şahsı olsun. Bu insan her zaman burada yazabilmelidir, başkalarına hakaret etmediği müddetçe. İsterseniz x yerine benim adımı koyun. Ben gocunmam. Sizin fikrinizdir. Ama ‘o yazmasın, şu yazmasın, adminler göreve, o Beşiktaşlı olamaz’ lafları bence çok çirkin. Bu bloğa yakışmıyor. Rahat bırakın insanları. Trol dediğim insanlar bile yazsın, hiç problem değil benim için. Lütfen.

theotheo dedi ki...

@huzeyfe

Ya kardeşim adamın ana forveti falcao yerine giren Mohammed. Sen hala Sergen kafasındasın. Sende larin var PTT ligi seviyesi. Kendinizi kandırmaktan vazgeçin.

Zaitsev dedi ki...

@ theo

Kadrodaki forvetin çamurdan bile olsa en önde oynar. Sol açık değil. Karşı takımın stoperler Ramos-Varane değil. Biri zaten orta sahadan bozma. Santrafor için kısa sayılacak Adem Büyük bile iş yapar o kadar

yilmaz dedi ki...

@Huzeyfe

"Bu bloğa yakışmıyor. Rahat bırakın insanları. Trol dediğim insanlar bile yazsın, hiç problem değil benim için. Lütfen."

Bu cümlenden sonraki yoruma bakar mısın? Evet insanlar istediklerini yazsınlar ama bu yazdıkları diğer insanların yazma hevesini köreltiyor.

Bakar mısın şampiyonluk maçı postunda yazanlara. Hep aynı kişiler. 4-5 kişi kaldık. Yandaki tarihten bi 3-5-10 sene öncesine gidip bir de o postların altındaki yorumlara bakar mısın?

Her mağlubiyetten sonra topumuzu "ezik" olmakla itham edenle, hocanın kararlarını eleştirenleri "ağlak" olmakla itham edenlerin arasında kalıyoruz. Sahi daha ne kadar bu ithamlara katlanabileceğiz sence?

theotheo dedi ki...

@zaitsev

Ya kardeşim senin yedeğin dorukhan Necip rıdvan.adam 5 tane adam soktu bi bak bakalım. FB bin kadrosuna bi bak bakalım. Adam Mesut sosa irfan Ozan ortasahası var. Sen 40 yaşında Atibayı 10 numara oynatmaya çalışıyorsun.

Kimse hikaye anlatmasın rakiplerin aptsllıgından dolayı bir şampiyonluk elde etmek üzereyiz. Seneye mahvoluruz bu zihniyetle.

BJK4EVER dedi ki...

@theotheo

Senin baskanin ve yonetim kurulun Umut ve Guven'in toplam 600.000 euro'luk maaslarindan tasarruf etmeyi dusunecek kadar ezik ondan. GS'de Mohammed, Babel ve Falcao var, gittiler ustune Halil'i aldilar. Bu arada Kerem artik 5. alternatif bir yere kiraya verelim demediler onu da kullandilar. Halil ve Kerem Goztepe macini aldi, belki de o macla sampiyon olacaklar, o macin galibiyet primiyle neredeyse maaslari cikti bile.

Umut ve Guven sana 2 mac kazandirsa zaten maaslari cikiyor bile, ama herkes aptal bir biz akilli oldugumuz icin tasarruf ediyoruz tabii. Bu arada tasarruf vs tabii olmuyor, cunku camia'nin evladigi o paranin fazlasini yedi ya, neyse.

Sozluk'te vs goruyorum bu arada, taraftarlar Aboubakar'a sovmeye baslamis. Sovun tabii, sovun de bu sovmeyi derbiyi kaybettikten sonra, sampiyonluk tehlikeye girdikten sonra yapmayin, mactan once yapin. Mactan once Abus en buyuk kartal, yigidimiz, sakattir tabii vs diye konusup mac gidince sovmek komik oluyor, yapmayin, tutarli ve delikanli olun.

Yonetimimiz guclu degil maalesef. Su Aboubakar meselesinin bu kadar uzamasi, hala net birsey soyleyememiz bile ne kadar caresiz, gucsuz oldugumuzun kaniti. Senin doktorlarin capsizca getirirsin Wolfhart'i koydurursun teshisi. Sakatsa 1 ay yok dersin, konu kapanir. Sakat degilse ve igneyle vs oynayabilecek durumdaysa oynamaya zorlarsin. Oynamiyorsa da raporlarla birlikte gidersin etik kuruluna sikayet edersin, kadro disi birakirsin ve donuna kadar alirsin, bu kadar basit. Niye bu pasiflik, bu kabullenmislik anlamiyorum. Ondan sonra biz konusunca biz suclu oluyoruz. Yonetim diye duruyorlarsa orada yonetsinler, karar almaya korkmasinlar. Kenarda oturup cekirdek citleyeceklerse de yonetmesinler defolup gitsinler.

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

Kaybettiğimiz birşey yok. Karagümrük maçında 3 puan alıp fişi çekeriz. Fb Sivas'ı yenemez zaten. Rahat olun. Ama şunu eklemek istiyorum 2 hafta değil 5 hafta kalsaydı, buradan şampiyonluğu kesinlikle verirdik.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

Artık dünyada trend belli. Güçsüz yönetim olmayacak yönetim para harcamıyor. Cebinden kuruş para koymuyor. Kardeşim gücün yoksa siktir git. Karşında Cengiz le Albayrak var adamların yaptığı transferlere bak.

Ali koca bisey söylemiyorum. Önümüzdeki 5 yılın sampiyonu bellidir eğer Ali Koç kalırsa. Burası çok net. Onunla yarısamazsın.

Barreto dedi ki...

Bu maç bunca eksikle mağlubiyet normal. Kalan iki maçta bu kadar güçlü ve motive rakip olmayacak. 6 puan aliriz, sakin olun.

Yazdıklarını beğenmediğiniz kisileri okumayın, görmezden gelin, cevap vermeyin, ben öyle yapıyorum. Muhatap olmak istemediğiniz tiplerle ne uğraşıyorsunuz.

Huzeyfe dedi ki...

@yılmaz

Haklısın. Bir grup sanırım kapalı devre tartışıyor, biraz ondan. Onlara da hak veriyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@theotheo,

Yonetim gelsin para koysun fazlasiyla alaturka dusunce, islemiyor da. Dunyada bunu yapanlar zaten kulubu satin alip kisisel oyuncak olarak kullaniyor. Bizdeki kulupler dernek statusunde oldugu icin ve finansal anlamda batik oldugu icin zaten cazip degil. Kuluplerin ve ligin marka degeri de belli, cazip degiliz iste.

Anca fanatik cani sikilan bir is adami gelecek de oyuncak gibi oynayacak kuluple iste. Ki bu da care degil, Demiroren ve Ali Koc'ta goruyoruz iste. Ali Koc'un harcadigi paranin sponsorluklarla vs birlikte 1 milydar dolari gectigi soyleniyor. Kulubu devraldigi pozisyona, transferlere vs bakilirsa bu rakam cok da sacma degil. Ama ne getirdi? Birsey getirmedi.

Benim derdim para degil. Benim derdim cesur ve liyakat sahibi olmak. Sen mesela cebinden 100 milyon euro koyma, eyvallah. Koymak zorunda degilsin, bunu beklemek de abes olur. Ama oglu kulubune 1 milyar dolar harcamisken rica minnet senede 3-5 milyon euro para'yi zar zor veren Rahmi Koc'un da bir yerlerini de yalama be abi, gote got demesini de bil, biraz agirligin olsun.

Senin rakibin Sow'u 16 milyon euro'ya satip 1 sene sonra bedelsiz kiraliyorsa, Jailson'u bile 5 milyon euro bonservis bedeliyle satiyorsa, rakiplerin abuk subuk oyunculari 2. 3. lig takimlarina kulubun toplam butcesini asan paralara satiyorsa bir oturup dusuneceksin, ben bunu niye yapmiyorum diye.

Turk futbolunu camura bulayan biz degiliz. Ama madem ortam bu sartlar bu, adapte olacaksin. Ortada bir hak yeme varsa sen de o hakki yiyeceksin, bu kadar basit. Sen o hakki yemiyorsan efendi olmuyorsun, sana madalya da takmiyorlar, anca sunepe oluyorsun, kendini serefli ucuncu vs gibi bos laflarla kandiriyorsun. Bahsettigim eziklik, sunepelik bu. Ben yonetimden para koymasini beklemem, ama bu takimin hakkini sonuna kadar korumasini, cesut ve liyakate dayali kararlar almasini beklerim en azindan. Bu kulubun maasli bir calisani, basit bir teknik ekip sorumlusu olmasina ragmen Sergen camia'ya yonetimden kat kat iyi yon veriyorsa, iletisimi daha iyi yapiyorsa, camia'nin hakkini daha iyi koruyorsa sizin orada isiniz ne?

Sadece su alkislama mevzusunda yaptigi sacma aciklama bile yonetimin ne kadar capsiz oldugunu gosteriyor, durduk yere motive ettiler rakibi sacma sapan sekilde, mactan sonra da F. Terim vermis ayari zaten. Koskoca Besiktas'in baskani bir teknik direktorden ayar yer mi?

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

Kardeşim bu iş bugünden yarına olmaz. Adam nakit 150 Euro koydu. City bir yılda böyle olmadı deniyorsun bir süre sonra başarılı oluyorsun. Seneye Ali Koç kalırsa Fener şampiyon olmazsa eşek gibi anırırım. Doğru hamleler yapıldı karşılığını alacaklar.

Demirören in halen içerde 100 milyon TL’si var. Çebi açıkla ne kadar koyduğunu. Milletten para dilenme. Sergen’e ve Erol bulut kazmasına dua et.

Emre Toraman dedi ki...

Özellikle iyi niyetiyle, sabrını ve üslubunu koruyarak yazmaya devam eden arkadaşlara kendi adıma minnettarım ama bildiğim kadarıyla bu blog miadını dolduralı ve dağılalı baya oldu arkadaşlar. Zaten farkında olduğumuz üzere format da iyice blogdan foruma kaydı. Ben bu topraklarda mutlu günleri de gördüm deyip çorak toprakları terketmeyen bir avuç "ihtiyar" kaldık. Moderasyon veya içerik üretme konusunda hevesli olan varsa öne çıkabilir. Beni de özellikle karne işlerini yürütme konusunda gönüllü olmam üzerine "yazar" olarak(moderatör değil :)) ekleyen semioticus (shelbyl)'a iletirim talebinizi.

Zaitsev dedi ki...

@ theo

Yedek kulübesi öyle böyle işlerine daha gelmeden maç kaybediyoruz. Sakatlıkların olması rotasyonu daralttı ve bence bu bizim için iyi oldu.

Töre-Larin denemesi tutmayınca yer değiştirmemenin, gerideyken skor üretme potansiyeli yüksek Ljajic’i Neciple değişmenin, penaltı alması haricinde maç boyu batıran Atiba’nın 87 dakika sahada kalmasının kadro kalitesi veya kulübe derinliğiyle bir alakası yok. Bunları tam kadroyken bile yaşadık ve gördük.

Açıkçası Cenk geleceğine Umut ve Güven kadroda tutulsa daha iyiydi. 2sinin yıllık maliyeti Cenkin 6 aylık maliyetinin yarısıdır muhtemelen.

theotheo dedi ki...

Bu sene şampiyon olsan ne olucak kardeşim. Seneye 30 milyon para gelecek Cl den onu da bok edersiniz. Zengin değilsen Beşiktaş’ın başında işin ne kardeşim. Senin en boktan adamın bile yılda 5 milyon TL maaş alıyor. Dorukhan denen grrzek bile 15 milyon TL maaş istiyor. Sen cebinden para koymucaksın sonra da başarı bekliceksin. Bi tane şansa şampiyon olursun 15 senede 1 bu gidişle.

theotheo dedi ki...

@zaitsev

Ya kardeşim ben sana ne diyorum sen bana ne diyorsun.

Adamın forvet rotasyonu falcao Muhammed Babel Halil falan. Adamın ortasahada 50 tane alternatifi var. Arda turan dediğin adam yedek takımda. İki takımın aptallıgından ve yanlış seçimlerinden dolayı şansa bir şampiyonluk bu. Bu kafayı değiştirin. Beşiktaş’ı küçültmeyin. Biz az para harcayıp başarılı olacakmışız. Yok ya. Millet keriz dimi city chelsea falan.

Hayatın gerçeği bu kardeşim ne kadar ekmek o kadar köfte. Eğer Beşiktaş’ı yönetecek cebinden koyacağın 1 milyar TL yoksa siktir git. Ben de yaparım o başkanlığı o zaman.

Anlaştık mı?

Emre Toraman dedi ki...

@Zaitsev

Devre arasında gündeme gelen ve bedavaya, muhtemelen de çok çok düşük bir maaşla Hajduk Split'e giden, görünüşe göre çatır çatır offensive all-rounder oynayan Livaja'yı alsaydık bence asıl. İzlediğim kısıtlı videolarda atanmış Adem Büyük izlenimi uyandırmıştı bende, bildiğim ve okuduğum kadarıyla hırsıyla da Türkiye Ligi için çok uygun bir adam, hücumda Rosier etkisi yapabilirdi. 6 aylık sözleşmeyle gitti, sezon sonu için düşünülür umarım:

https://www.transfermarkt.com/marko-livaja/leistungsdatendetails/spieler/95438/saison/2020/wettbewerb/KR1/verein/447

Zaitsev dedi ki...

Cepten para koyma işine çok takılıyorsunuz. Beşiktaş tarihindeki en kötü süreç Demirörenin cepten para koyduğu süreçtir. Beşiktaş’ı etkileri bügune kadar gelen kötü bir batağa sürüklemiştir. Cepten para koymasın kimse. Düzgün yöneticilik yapsınlar yeter.

Ali Koç bastı parayı ama 3 senedir tık yok. Bu sene biz saçmalamazsak tabi

Bazı arkadaşlar üzülse de ben bu akşam oynanan oyundan memnunum. Galatasaray şansının ve bizim eksiklerimizin yardımıyla aldı maçtı. Karşımızda tüm sezonu hayal kırıklıklarıyla geçirmiş, taraftarına en azından bir derbi galibiyeti hediye etmek isteyen bir rakip vardı. Maça arzulu ve istekli başladık ancak geride verdiğimiz boşlukları iyi kullandılar. Sonuçta bir kumar oynadık ve tutmadı. Derbiyi unutup bir an önce Karagümrük'e odaklanmalı. GS maçı kesinlikle bir kırılma maçı değildi. Yenilgi kredisiyle bu viraja girmiştik zaten. Bırakın onlar geçmişte kaybettikleri puanlara üzülsünler. Bizim önümüz açık, kafamız rahat.

Barreto dedi ki...

Blogda hep konuşuyorduk GS maçına 4 puan önde çıkmalıyız diye, çoğumuz mağlubiyet yazmisti bu mac için. Son iki haftadayız ve bir beraberlik hakkımız var. Rakiplerimizin küme derdi yok, 5.lik şansları da yok. Takım iştahını sahaya yansıtacaktır. 6 puan yüksek ihtimal. Bu arada ben de hakem kötü yönetti gibi bir hissiyat pek oluşmadı. Bir kaç bariz hata var ama art niyetli olsa VAR'da lehimize penaltı vermeyebilirdi.

Hasta ti dedi ki...

antremana cikmasak bari, sakatlık felan olmasın:) Bence çok kotu oynadık, üzülmedim acikcasi.

BJK4EVER dedi ki...

Temcit pilavi gibi surekli eksikliker, sakatliklar vs bahane ediliyor. Bunu bahane olarak kullanan arkadaslara sormak lazim;

1 Guven ve Umut'u cerez parasi denecek maas'lardan kurtulmak icin gonderen kucuk zihniyet seneye niye aynisi yapmasin? Seneye peki sampiyonluga oynayan takima yakisacak genislikte bir kadro kurabilecek mi?

2 Eksik-meksik diye zirvaladigimiz macta dun ideal 11'den kac eksik vardi? Sadece 1 (Aboubakar). Ideal 11'imizden sadece 1 oyuncunun eksik oldugu maci biz 70'ten sonra kulube zayifligi sayesinde kaybetmedik, dikkatinizi cekerim, macin basindan beri ustun oynayamadik.

3 Kulube zayifligini bahane eden arkadaslara sormak lazim, kulube doluyken ne katki aldik yedeklerden? Ilk yarida aldik eyvallah, koskoca 2. yarida Cenk'in 1 maclik katkisi haric kulubeden hangi oyuncudan verim aldik? FB macinda dopdolu kulube vardi da ne oldu, senin antrenorun mudahale etmedi bile, mac ellerinin arasindan kayip gitti o derbide de. Kulubu dopdolu olsa Sergen'in zamaninda cok dogru mudahalelerle macin gidisatini degistirebilecegine dair en ufak bir emare var mi? Aksine, hicbir emare yok.

YSY dedi ki...

Yazık oldu diyeceğim bir maç olmadı çünkü berbat oynadık açıkçası. Sebebi terimin taktiğimiydi yoksa bizimkilerin stresimiydi bilmiyorum ama maç 1-1'e gelince yedek klübesinin tezahuratları bu maça büyük anlam yüklendiğini gösteriyor. Geçen haftaki sansayonel galibiyetten sonra rakiplerin gardının düşeceği zannediliyordu ama işte olayın psikolojik yönü öyle cereyan etmiyormuş demekki rakiplerde. Daha geçen hafta herkes bizi şampiyon ilan etmişti halbuki.

Umarım bu yaşadıklarımız boşa gitmez ve tecrübe olarak bize kazancı olur en azından.

Bu arada atibanın olmayışı daha hayırlı olabilir. Dorukhan daha güçlü daha hızlı bir çocuk. Eğer nkoudou'da dönerse bence karagümrük maçını sorunsuz geçeceğimizi düşünüyorum.

YSY dedi ki...

Bu arada hemen salıya maç olması iyi oldu. Buraya fazla takılmamak lazım. Sonuçta berabere bile kalsak fener maçını kazandığı için değişen birşey olmayacaktı. Futbol bu tek kale oynayıp şanssız bir top ile yine mağlup olabilirdik.

fidddas dedi ki...

kötü oynadık ve olabilecek senaryolardan en kötüden biraz daha iyi olan gerçekleşti. fener kazandı biz de ikili averaj avantajımızı kaybettik. bu duruma rağmen hala 4 puan bize yetiyor.
galatasaraya karşı +6 gol averajımız var ve bunu kaybetmediğimiz sürece 3 puan da yetebilir ancak onların kalan maçları denizli ve malatya. bu averaj pek anlamlı olmayabilir, iki maçta +10 averaj çıkarabilirler.
açıkçası bu maçın öncesinde de yazdığım gibi iyi bir sonuç beklemiyordum. rize ve hatay maçları biraz aldatıcıydı. bu kadar alternatifsiz kadro hele ligin sonunda rakibin umudu olduğu bir durumda tepki veremeyebilirdi ki öyle oldu.

@4ever
bloğu, camiayı, yönetimi, taraftarı sürekli ezik olmak ile suçluyorsun ama bence asıl ezik olan sensin. aynı durumda galatasarayın bizi kendi sahamızda yenebileceğinden çok eminsin. neye dayanarak böyle bir sonuca ulaşıyorsun. mevcut durumlar karşılaştırılıyorsa adamların çıkardığı takımda nerden baksan 5 oyuncu 3-4 haftadır 11 çıkmıyordu. ikinci yarı girenlerin çoğu da son haftalarda takımı sürükleyen isimlerdi. bize göre daha az yıpranmış ve daha alternatifli olarak sahaya çıktılar. söylediklerinin arkasında başka bir gündem ve niyet yoksa (ki bence yok) en mantıklı durum senin olayları analitik olarak değerlendirme yeteneğinin zayıf olduğudur.

daha önceki postlarda da 3 takımın transfermarkt değerlerinin yakın olduğu falan söylendi. ama değerlendirme bugüne bakılarak yapılıyor. ersin transfermarktda sezon başında 200bin euroydu şimdi 3 milyon, takımdaki yıldızların bile transfermarkt değerleri ocaktan itibaren en az 2şer milyon euro arttı. aynı esnada diğerlerinin değerleri düştü. şimdi son duruma bakıp aslında kadroların ederleri aynı falan demeyi hiç anlamıyorum. maaş bütçesi olarak bakarsak adamların maaş bütçesi resmi olarak bile en az 25 milyon euro fazla bizden.

bu sezon ortaya konan perfromans üst düzeydir. takım kendinden beklenenin çok daha fazlasını ortaya koydu. hocanın hataları var ama doğruları ve ortaya koyduğu şey hatalarından daha fazlası ki takım bize dün akşam beraberlikle şampiyon olma fırsatı verdi, kullanamadık.
bu sene seyircili olsaydı bu noktaya gelmemiz imkansızdı. bunu en azılı beşiktaş taraftarı bile söylüyor.

bence herşeyden önce böyle bir sezonda ortaya konan oyunu takdir etmeliyiz. bu genel olarak bu blogta da çok az söyleniyor ama ilk mağlubiyette herkes zıvanadan çıkıyor. bence bloğun bir avuç insan kalmasının ve herkesin bezmesinin sebebi bu. sürekli bir negatif enerji pompalanıyor burada. insanları ben dahil sıkıyor bu durum.

değişiklikler eleştiriliyor. bu maç final maçı değildi. ljajic sarı kart sınırında töre de sakatlıktan yeni dönmüştü. karagümrük maçında yine bu adamların ayağına bakacağız. final maçı değildi bu maç. önümüzde orta sıralarda iki takımla oynayacağımız maçlar var ve 4 puan almamız yetiyor. yerlerine giren oyunculardan dorukhan ocaktan beri bi fenere bi cimboma göz kırpıyor.

salı günü atiba yok dorukhan oynayacak. ondan karakter gösterip ortaya bişey koymasını bekleyeceğiz. sakatlardan sadece nkoudu dönecek o da ne kadar hazır olur belli değil. gökhan ile başlayıp nkoudu sonradan girebilir. onun dışında yapacak bişey yok.

Quizas dedi ki...

Gol attıktan 2 dk sonra gol yemeyi başaran beceriksiz bir oyuncu grubumuz var. Penaltı dışında şutumuz yok. Bu takım şampiyon olsa ne olur?

Zaitsev dedi ki...

@ fidddas

Hocam Ljajic’in çıkmasının sarı kart ile filan alakası yok. Negatif katkı vereceği defalarca görülmesine rağmen tamamen ezbere yapılmış değişiklik.

Nkodou dönerse ideale yakın bir kadro olur. Atiba’nın yokluğunun faydasını görebiliriz. Daha direk ve hızlı bir oyun bekliyorum.

Kapanan takımı analiz etsen de sonuç vermeyebilir ama basan takımı analiz edersen iş farklı olur. GS bizi iyi analiz etmiş. Bastığımızda önde ortaya dikine pasla ilk pres hattını geçtiler sonra da uzun pas kovaladılar.

Bende şartlar tam tersi olduğu durum için @BJK4EVERa katılıyorum. GSden ziyade Terim 6 puan önde bizim sahaya gelse kendi sahasına kapanır ve bizim gelmemizi beklerdi. Gidip ceza sahasında baskı yapmazdı. Kontra atak kovalardı. Beraberliği alır evine döner bizi de yarış dışı bırakırdı. Sergen hocanın acemiliği diyelim bu duruma

BJK4EVER dedi ki...

@fidddas,

O kaniya son 20 senenin aramizda oynanan maclara bakarak gayet kolay variyorum. Iki takimin da iddiasini tasidigi final maclarinda kazanan GS olmus, bakiniz son 2 senede aldiklari sampiyonluklar. GS'nin kazanmasi gerektigi ve bizim iddiamiz olmayan maclari da rahatlikla kazanmislar, hatta deplasmanda bile (H.Kabze'nin son dakika golu, play-off senesinde 0-2'lik mac vs). Bizim kazandigimiz maclar ya ligin ilk yarisindaki iddiasiz bos beles maclar (bu sene oldugu gibi yine) ya da rakibin iddiasinin kalmadigi koftiden ciktigi maclar (15/16, Denizli doneminde Yusuf'un attigi golle aldigimiz mac vs).
Ne zaman kritik bir maca ciksak ve iddialari olsa catir cutur yenmisler iste, hicbirsey yapamamissin. En son kritik galibiyetimiz 02/03, motive olmak icin neredeyse 20 sene evveline gitmemiz gerekiyor, dusun.

Hadi bu istatistikleri bilmiyoruz, paralel evrende yasiyoruz. Ben de ezigim, analitik yetenegim dusuk, hatta ben renkli bir troll'um mesela. Hadi beni gec. Butun blog ahalisi olarak GS macina mutlaka en az 3 puan onde girmeliyiz demedik mi? Bu psikoloji neden oluyor peki, kicimizdan mi uyduruyoruz bu psikoloji'yi? Neden bir Allah'in kulu da ligin en iyi oynayan takimiyiz, winner takimiz, kazanacagiz ve gerekirse gidip deplasmanda onlarin iddiasi olsa bile catir cutur yenecegiz demedi, diyemiyor?

Nedeni ortada. Onlar winner, biz loser'iz, bu kadar basit. Sen simdi boyle degilmis gibi davranabilirsin, sadece kendini kandirirsin. Istatistikler ortada, bizim mac oncesi taraftarimizin maca yaklasimi ortada. Dahasi dunku oyun ortada. Sanki GS'nin ihtiyaci vardi da bizim yoktu. Kazanirsak sampiyon oluyorduk bilmem anlatabildim mi? Simdi butun camia'da moraller dibe vurdu, ama sorsan GS'nin ihtiyaci vardi ondan kazandi. Biz loser'iz diyemiyoruz.

Ayni durumda roller degisseydi, GS butun sezon ligin tepesinde olup en iyi futbolu oynasaydi, 6 puan onde sampiyonluk macina ciksaydi hic averaj hesaplarina vs bakmadan, kucuk hesaplara girmeden full konsantre sekilde gelip catir cutur yenip giderdi. Biz de yine buraya kadar iyi getirdik, canlari sagolsun seklindeki her zamanki ezik ucuncu triplerine girerdik.

Bak, sen yavastan o triplere girmissin bile. Sampiyon olmazsak fark etmez ne demek yahu? Sokmusum futboluna da butcesine de, sen Besiktas'san ve bu noktaya kadar getirmissen sike sike sampiyon olacaksin. Bu takim burada sampiyonlugu verirse de normal sartlar altinda camia yonetim'den, yonetim de antrenor ve futbolculardan bunun hesabini sormali. Ama bizde basarisizlikta kelle koparma, hesap sorma kulturu yok. Cunku kazanma kulturumuz yok, bu aliskanligi kazanmak icin de hicbirsey yapmiyoruz. Bizde ezik ezik 2.likle tatmin olup kendini kandirma kulturu var.

Quizas dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam konuyu 10 numara özetlemişsin. Gs-Bjk maçlarında eğer Gs kazanmak zorundaysa kazanır. Bunu ben kabullendim artık. Senelerdir gs deplasmanlarında pozisyona bile girmeden yenilip geliyoruz. Beşiktaş ölüm kalım maçına çıksa ölür.

YSY dedi ki...

@BJK4EVER

O kazanma kültürü kolay oluşmuyor ama farkındaysan son senelerde artık daha bir yarış içinde kalıyoruz. Bizim en büyük çıkmazımız şu; hep iyi oynayarak şampiyon olmaz zorundayız. Bu bizim genlerimizde var. Bak takım lider ama kimse oynanan oyunu beğenmiyor. İyi bir ürün ortaya çıkarmakta yönetim-teknik heyet-oyuncu çarkının mükemmel işlemesine bağlı, o da bu ülke şartlarında sürekliliği çok zor. Bu böyle olmadığında bile kazanabilmek o işte bizde yok. Diğer ikisi her şartta iyi olmasalar bile psikolojik baskı ve masa başı işlerle sinekten yağ çıkarıp şampiyon olabiliryorlar, özellikle gs. Sergen'de bana biraz bu kategoriden geliyor. O yüzden taraftar ikiye bölünmüş vaziyette.

Ayrıca sahaya rakipten önde girmeye çalışmak birazda altındaki arabaylada alakalı. Düşün elde parasızlıktan kaleci alamadık, kadromuz geniş değil. O yüzden bizim şuanki halimize bu hesap uyuyor.

Şu takım sağ salim hele bir ligi bitirsinde sonrasına bakılır. Önce şu ligi bitimemiz lazım.

theotheo dedi ki...

@ysy

Kardeşim ne parasızlığı Galatasaray nasıl yapıyor bu transferleri. Cebindeki parayı koymucaksan buraya sen Beşiktaş başkanı olmucaksın kardeşim. Para harca para fakir edebiyatı yapma. Bak Ali koça neler yapıyor adam Mesut’u getirdi. Paran yoksa siktir git bu takımdan. Senin o pis suratını görmeye kimse muhtaç degil.

YSY dedi ki...

@theotheo

Ali koç dediğin adamın serveti geri kalan 20 takımın başkanlarını al sülaleleriyle üstüne geçmişleriyle topla yine etmez.

theotheo dedi ki...

@ysy

Gs de mi öyle? Kardeşim bahane bulmayın. Demirören bu takıma para koymaya hazır.

turkkant dedi ki...


Bu maçla ilgili benim düşüncem net.

Övünç ile maçın başında yazışıyorduk. Orada, maça başlama taktiğinin çok hatalı olduğunu söyledim. 7-0 takıma ve özellikle "hocaya" gereğinden fazla özgüven getirmiş. Maça özel bir hazırlık yapmamış. Ben iyi takımım, ben çıkar aynı oyunu oynarım, o düşünsün demiş. Bu bence düşünme tembelliği ve kolaycılık. Nadal'ı seyredenler bilirler, kendisi her maça neredeyse favori çıksa dahi, o maça özel rakibin zaaflarına yönelik farklı plan ve taktikler yapar, çok ciddi hazırlanır. Ben hocada bunu göremedim.

İkincisi, rakibin yaratıcı iş yapacak orta saha oyuncusu yok. Maçın temposu düşse ve orta sahada kilitlense, dar alanda yaratıcı bir pasla işi değiştirecek oyuncusu yok. Senin orta oyuncuların Atiba-Josef'in yaş ortalaması 35, haliyle sanıldığı gibi bu oyuncular tempoda değil, daha sakin oyunda bu maçlarda daha iyi iş yaparlar. Zaten kenardan enerji atma şansı var GS'nin, bizim bu şansımız da yoktu. Üstelik kazanması gereken GS. Bu kadar deli dana gibi koş koş, bas bas oyunları iki ucu keskin bıçaktır, sana da dönebilir, rakibe de... Bu riski almaya gerek yoktu, orta sahada rakibi karşılayıp maçı dengede götürmeye bakacak ve vakit ilerledikçe GS'nin bozulmasını bekleyecektik. Lucescu 100. yılda GS'yi iki maçta da böyle yendi. Şenol Güneş iki şampiyonluğumuzda da GS'yi böyle yendi. Ama çok hatalı bir tercihle hoca sükse ve gövde gösterisi yapmaya çıkmış. Kendisi için iyi bir deers bizim için ise üzücü bir ders oldu.

Şampiyonluk öngörüm yüzde yetmiş hala favoriyiz. Ama yüzde 30 da azımsanacak bir rakam değil.

teahead dedi ki...

Arkadaşlar bu maçta kötü oynadık.
Ankaragücü, Kasımpaşa hatta Erzurum maçlarında da kötü oynadık. Bunlar oluyor futbolda.
Genele bakınca biz başarılı ve ruhu olan bir takımız.fbgs de bunlar yok.
Tek maçla bu kadar umutsuz olmaya gerek yok.
Önce bir şampiyon olalım. Sonrasında yetersiz oyuncuları konuşabiliriz.
Şu an tam destek zamanı.

Huzeyfe dedi ki...

Sergen’in hoca olarak puan kayıplarından sonra oyuna odaklanıp yaptığı hamlelere bakınca şampiyon olacağız diye düşünüyorum.

Bazen pragmatizmi aşırıya kaçırıyor ve sahada neyin neden çalıştığıyla ilgilenmiyor. Buna tembellik de denebilir.

beagle dedi ki...

Kazanilan derbilerde Welinton ve Nsakala yerine, Montero ve Ridvan olmasi, neredeyse her 3 DOSa dönüşte basarisiz olmamiz bu sezonun Sergen için ögrenimleri olmali.
@EmreToraman
Ridvan 3 ve Nsakala 3 pozisyonlarindayken takimin golleri vb karsilastirabilecegin bir data var mi ulaşımında?

Sampiyon olur bir de bu hatalardan kurtulursak güzel bir gelecek olur

Hoş Sergenin Elneny istemesi ve bizim Josefle sampiyon olmamiz futbolda kısmet faktörünü gösteriyor. Bakalim transferde kismetimize kim düşecek?

Pheaglix dedi ki...

derbinin uzerinde artik cok da fazla durmaya gerek yok. nasil biz ilk yarida gs'yi surklase ettiysek onlar da simdi bizi surklase etti. sergen (kotu) bir plan yapti, gs'nin elinde de tam o plana karsi gelecek oyuncular oldugu icin cok da zorlanmadan kazandilar. derbiden cikarilabilecek de cok ders yok, cunku sergen'in puan kayiplarindan ya da kotu oyundan cok ders cikarmadigini defalarca kez gorduk. gunun sonunda ikili averaj avantajini verdik, ama fb'nin puan kaybetmeyecegini varsayarsak zaten 3 puan bize sampiyonluk icin yetmeyecekti. yani degisen cok da bir sey yok.

simdi son macinda dusmeme icin son sans macina cikan gencler'e 5 atan karagumruk ile, sonra da gs'nin kardes kulubu goztepe ile oynayacagiz. ozellikle goztepe'nin bize karsi asiri motive cikacagini dusunursek beraberlik hakkimizi kesinlikle karagumruk'e karsi harcamamamiz lazim. karagumruk'e kaybedersek zaten sampiyonluk gider, ama berabere kalirsak da ben sansimizi dusuk goruyorum. mac coktan gecti gitti tabii ki, ama bana gore tum bu hesaplar ankaragucu beraberligi yuzunden. eger olur da sampiyonlugu verirsek ne gs, ne karagumruk, ne de goztepe maci yuzunden olur. ankaragucu'ne 2-0'dan puan vermeseydik rakipler ligden coktan kopmus olacaklardi, ama durduk yere ikisini de lige ortak ettik.

Pheaglix dedi ki...

abou ile ilgili candas tolga isik'in soylediklerini sanirim duymadim. birkac hafta once soyledigi "sorun yok" tarzinda bir seyler vardi, ama eksisozluk'te 30 mac maddesinin abou'nun garanti ucretini 2.5 milyon euro'ya cikardigi ile ilgili bir entry okudum. eger abou'ya 2.5 milyon garanti ucret vermek gibi bir durum varsa kesinlikle sozlesme uzatmayalim. evet bu sezon cok faydaliydi, ama bu gidisle sezonu maclarin dortte birini kacirmis olarak tamamlayacak. ustelik bu yeni sakatliginin da onceki sakatligindan farkli ve esit derecede kariyer bitirici olabilecegi soyleniyor. senelik 2.5 milyon euroyu iki tane kariyer bitirici sakatlik riski olan ve en iyi sezonunda maclarin dortte birini kacirmis birine baglamanin anlami yok. en basitinden gs mostafa mohammed'e 1 milyon'un altinda maas veriyor. 2.5 milyon'a mutlaka abou katkisi verecek ve ekstrem durumlar haric mac kacirmayacak birisi bulunur.

ayrica bu saatten sonra karagumruk ya da goztepe macinda oynamasina cok da gerek yok. eger abou'nun ya da bizim sozlesme kaygilarimiz varsa (ki ben hala abou'nun kasitli olarak oynamadigina inanmiyorum) son iki mac kalmis ve abou'suz derbi haric takim oturmusken takimi bozmak gereksiz. eger gercekte nsakatligi nedeniyle tedbir amacli oynamiyorsa da 2 mac icin mac kondusyonu olmayan birini riske etmek anlamsiz. her turlu kenarda kalmasi daha iyi. en kotu mac kadrosuna alip maclari alamayacak gibi olursak 70'ten sonra son sans olarak oyuna alabiliriz.

Emre Toraman dedi ki...

@beagle

Hazır bir kaynağım yok maalesef, transfermarkt'tan el emeği göz nuru :)

Kabaca 90 dk. başına AG-YG
Rıdvan: 2.81 - 0.83
Nsakala: 2.04 - 1.21
Diğerleri: 2.09 - 1.05

Maç listesi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tGAccn8puTbHq_WSsUk4tLMBNeJcIS621qmrO45_9VE/edit?usp=sharing

Pheaglix dedi ki...

gelecek sezon icin de konusmak icin henuz erken, ama ben fazlasiyla pesimistim. belli ki bu sezon sampiyon olsak da olmasak da sergen ile devam edilecek. yonetimde de herhangi bir degisim yok. yani bu sezon basinde hazirlik olarak ne gorduysek benzer mentaliteyi gormeye devam edecegiz. sezon basinda ve ortasinda yaptigimiz kadro planlamasi ve takima katilan / takimdan gonderilen oyunculara bir bakalim:

- rosier: basinda surekli sergen'in santon'u istedigi konusuluyordu. santon'u kovaladik, istedigimiz ucrete alamadik. onun alternatifi yedlin'di, onu da istedigimiz sartlarda alamadik. gunun sonunda ucuncu tercihimiz rosier'i aldik. benim bu olaylardan anladigim sey, sezonun en kritik bes oyuncusundan (rosier, ghezzal, abou, josef, larin) birini kulubun ekonomisi biraz daha iyi olsaydi almayacaktik.

- josef: sezon basinda arap yarimadasi'ndan geldi. anormal bir profesyonel oldugu icin hem takimi sahiplendi, hem de kondusyon sikintisi cekmedi. genel olarak ghezzal ile birlikte en basarili transfer hamlemiz josef, ama diger faktorleri goz onune alinca gercekten takimin ihtiyaci oldugu be josef'in oyun disi ozellikleri goz onune alinarak mi alindi, yoksa "fb'de iyiydi, ucreti dusuk, alalim bir iki sene idare eder" diye mi alindi emin olamiyorum.

- ghezzal: josef ile birlikte bence en basarili transfer hamlemiz. ama ghezzal ile ilgili sikinti su ki ben ghezzal'i gercekten ghezzal gibi bir oyuncuya ihtiyacimiz oldugu icin mi, yoksa forvet alamadigimiz icin mi aldigimizi kestiremiyorum. ghezzal takima geldiginde kadroda sag acikta boyd, tore, atakan, hasic, ve lens (kadro disi) varken sol kanatta sadece nkoudou vardi. hadi hasic ve atakan'i sergen dusunmuyordu diyelim. ghezzal geldigi zaman hem tore'nin surekli sakatlanacagini bilmiyorduk, hem de sergen boyd'dan fazlasiyla memnun gibiydi. sol kanatta elimizde tek oyuncu varken, ve o oyuncunun surekli kulupteki herkes gayet iyi bilirken gidip kadro disi lens dahil sag aciga dorduncu yabancimizi aldik. ghezzal olmasa su an yarista degildik, ama ghezzal transferi ex-ante cok da mantikli bir transfer degildi. yine de buyuk katki sagladi tabii ki, ama yanlis mantikla yapilan dogru transfer gelecek icin umut degil kaygi olusturur.

- abou/kalinic/mandzukic: abou sakatlanip mac kacirirsa kulube tazminat odeyecegi hatta tek tarafli sozlesmesinin feshedilecegi sozlesme ile geldi. butun transfer sezonunda abou gelmesine ragmen kalinic ve mandzukic kovaladik, ki bu abou'nun ne kadar riskli bir transfer oldugunu kulubun de gayet iyi bildigini gosteriyor. diger iki forveti de alamayinca sezona abou/larin/umut uclusu ile girmeye karar verdik. sezon oncesinde su oyunculardan bir tanesi bile sampiyonluga oynayacak takimin as forveti olur diyemezdik. ancak hem abou ve larin konusunda asiri sansli ciktik ve buraya kadar geldik. bu noktada abou ve larin'in planli hamle olmadiklari kulubun yaptigi hamlelere bakinca acikca anlasiliyor. ne sergen ne de yonetim abou ve larin'in ligi domine edeceklerini ongorerek kadro planlamasi yapmadilar. sozun ozu, abou hamlesi de gelecek sezona umutla bakmamiza degil, endise duymamiza neden olan bir hamle.

- larin/umut/nkoudou: sezonun abou'dan da ote en buyuk kazanimi larin olabilir. ancak blogda da daha once soylenildigi gibi umut'un kiralik gonderilmesi (ki anc yonetiminin usul olarak yaptigi en buyuk yanlistir bana gore) sergen'in larin'i sol acik olarak degil, forvet yedegi olarak gordugunun gostergesi. yani sezonun en kritik performansini veren bolgelerden biri icin sezon basinda planimiz iki mac oynayip uc maci sakatliktan kaciran nkoudou'yu tek basina oynatmakti. sergen'in orayi llajic de yedekleyebilir diye dusundugunu soyleyebilirsiniz, ancak sergen'in boyd yerine llajic'i kadro disi birakmayi dusundugunu hatirlatayim. neyse ki larin sol kanatta absurd bir performans gosterdi, yoksa sezonu sol kanatsiz gecirmek zorunda kalacaktik.

Pheaglix dedi ki...

(devam)

- montero: montero'dan cok fazla bahsetmeyecegim. montero'yu maclarin yuzde yetmisinde oynatmadigimiz icin sezon sonunda 600 bin euro kiralama bedeli odeyecegiz. bu yeterli sanirim. ne bileyim, sozlesmesi sezon sonu biten roco'yu yada mirin'i tutabilirdik takimda ayni maliyete.

- cenk: su ana kadar saydigim tum hamleler icinde hem kotu planlanan hem de kotu sonuclanan tek hamle bu. bir ay boyunca hulk'i kovaladik, alamadik. sonra gittik hala sakatlik gecmisinden cekindigimiz abou'yu sakatliktan yeni cikmis cenk ile yedeklemeye kalktik. bu transaferin cok daha baska olumsuz etkileri olabilirdi ama cenk'in sakatligi o etkilerin onune gecti. sunu dusunun: takimda her ne kadar sakatligindan korksan da ligin belki de en iyi santrafor performansini veren abou oynuyor. sen gidip abou'yu tamamen euro 2021 icin kendini hazirlamaya gelen cenk ile yedekliyorsun. hadi diyelim hem cenk hem abou sakatlanmadi. kimi oynatacaksin? cenk yedek otursa tum medya ve taraftarin cogunlugu milli takim santraforunu oynatmiyorsun diye ustune gelecekler (turkiye gibi milli takima oldugundan fazla deger veren bir ulkede bunun ciddi problem olacagini gayet iyi biliyoruz). abou'yu yedek oturtsan her turlu rezalet: takimin hem en iyi hem de takim icinde en sevilen oyuncusunu kiralik bir oyuncu icin yedege cekiyorsun. neresinden baksan rezalet bir hamleydi.

- guven: aslinda guven'in kiralik gonderilmesi cenk'in gelmesiyle birlikte dusunulebilir, ama yonetimin (ozellikle anc'nin) kadro planlamasi konusunda ne kadar basiretsiz oldugunu gosterdigi icin ayrica yaziyorum. cenk'in takima katilmasinin tum olumsuz yanlari yetmezmis gibi iyi kotu yedek performansi veren guven'i takimdan gonderdik. buradan cenk hamlesinin kadroyu genisletmeye yonelik degil, guclendirmeye yonelik bir hamle oldugunu goruyoruz. bununla beraber o transfer donemi sirasinda anc'nin ekstra yabanci oyuncu icin bastirdigini ve bahane olarak da tff'nin getirdigi sacma sapan "hukmen malubiyet kurali" oldugunu hatirlatayim. yani yonetim takimin dar ve sakatlik gecmisi olan oyunculardan olusan kadrosunun pandemi doneminde buyuk problem yaratabileceginin gayet farkindaydi. sonuc: sakatlik gecmisi olmayan yedegimizi gonderip sakatlik gecmisi olan yedek aldik. bu arada atakan'i da gonderdik ama ondan bahsetmiyorum bile. yani kadromuzu genisletecegimiz yerde daralttik.

tum bunlardan hareketle ben bu sezonu sampiyon da bitirsek onumuzdeki sezon sansimizi asiri dusuk goruyorum. yazdiklarim her seye olumsuz yonunden bakmak gibi gorunebilir tabii ki, ama lutfen tum bu hamleleri yapildiklari zamanin sartlariyla degerlendirin. bununla beraber kadro planlamasi acisindan bahsetmedigim olumlu hamleler de var: welinton ve nsakala (nsakala saha ici performansi ve ridvan yerine tercih edilmesi ile olumsuz olarak da gorulebilir, ama sadece kadro planlamasi acisindan dusunuyorum su an), ama diger olumsuzluklari goz onune alinca bana onumuzdeki sene icin isik vermeye yetecek seviyede degiller. kadro planlamasini degerlendirirken ex-ante (donemin sartlariyla) degil ex-post (sonuclar uzerinden) dusunursek yaniliriz.

https://www.oddsportal.com/soccer/turkey/super-lig/outrights/

şu an dünya bahis piyasasında ortalama şampiyonluk oranları. Panik atak geçiren arkadaşlar biraz rahatlar belki.

beagle dedi ki...

@EmreToraman
Çok teşekkürler.

Fark muazzam değil mi? Nsakala'nin şuursuz mücadelesinin takima zarar vermekten baska birşeye yaramadiğı çıkmış ortaya.

Sergenin en kanıtlanabilir hatası bu oldu arkadaşlar. Rıdvanla +2 Nsakala ile +0.8 averajla oynuyoruz. Biri sampiyon yapar, diğeri 3.

yilmaz dedi ki...

@pheaglix

"abou ile ilgili candas tolga isik'in soylediklerini sanirim duymadim. birkac hafta once soyledigi "sorun yok" tarzinda bir seyler vardi, ama eksisozluk'te 30 mac maddesinin abou'nun garanti ucretini 2.5 milyon euro'ya cikardigi ile ilgili bir entry okudum. eger abou'ya 2.5 milyon garanti ucret vermek gibi bir durum varsa kesinlikle sozlesme uzatmayalim."

Ben olaya şöyle bakıyorum. Sonuçta Larin Güven ve Umut ile sezona başlamayacağımız belli. Bir as santrfor alacağız. Geçen sene Abou'nun 2-3 katı maaş teklif etmemize rağmen gelmeyen adamların isimleri belli, Hulk, Kalinic, Mandzukic. Neredeyse hiç biri kulüplerinde iş yapmadı. Bu sene de o parayı vereceğimiz skaladaki adamlar üç aşağı beş yukarı bu tarz oyuncular olacak. Çok kariyerli (Kalinic'in de kariyeri nedir onu da anlamadım gerçi ama) fakat ya yaş olarak, ya performans olarak gözden düşmüş futbolcular.

1. İsim olarak taraftarı medyayı tatmin eden bir oyuncu olmalı
2. Bonservisi elinde ya da kolaylıkla alabiliyor olmalı
3. Menajer bağlantılarımızın çevresinde olmalı

Dolayısıyla bence zaten 33+ yaşında, yıllığı 3.5m€'dan 3 yıllık bir kazık girmeyi bekliyor bize. Yani o parayı sokağa atma ihtimalimiz %80'lerin üzerinde.

Yanisi bu şartlar altında Abou ile sözleşme yenilemek bence çok da manasız olmaz. Larin'in 1.4m€ aldığı ortamda, Abou'ya 2.5m€ vermek de çok adaletsiz olmaz. Abou oynadığı bölümde, istediği şartları kulübe kabul ettirecek oyunu da oynadı şimdi, Allah var. Dolayısıyla Abou ile istediği maaş üzerinden mümkünse pazarlık yaparak sözleşme imzalamak bana daha doğru geliyor. Çünkü bizim 24-25 yaşında zıpkın gibi bir forvet bulup 1.5m€ maaşla oynatabilecek bir kulüp değiliz maalesef.

beagle dedi ki...

@Yılmaz

1.5 m Euro net maaş deli bir para. 50 bin euro scoutinge harcarsan o paraya 2 3 tane zipkin forvet buluruz. en az 1 tanesi de burada tutar.

Gidip Monaco'dan Falcao ,Porto'dan Abu falan almak istersen 1.5 sıkınti sadece.

Larin bize gelmeden 180 bine mi ne oynuyordu.

yilmaz dedi ki...

@beagle rakamı örnek olarak verdim. Fazla kaçmış olabilir, ama söylemek istediğim, geçmiş sezonlardaki transfer hareketlerimize bakarsak, Abou olmasa bile, bizim düşük ücretli bir forvet ile sezona başlamamız mümkün değil. Yine gidip o paraları vereceğiz.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Hiç yazmayacaktım, hatta mailini bilsem oraya atardım, ama bir yanlış anlamayı önlemek adına, yukarıda paylaştığım linki tekrar buraya ekliyorum :

Hastalık Bu Futbol Kanalından: Taktik Analiz, Sergen Yalçının Uçan Kaçan Beşiktaşı :

https://youtu.be/MNIrLvPr84g

Burada Nskala konusunda Hoca neden haklı tüm detaylı istatistikler verilmiş, hepsi Opta verisi. En büyük fark ikili mücadele başarı oranı, çalım yeme ve top çalmada, Rıdvanın daha iyi olan tek istatistiği daha az top kaptırma ve çalım yeme, hiç üşenmeyip şunu izleyin, 10-15 dakika, tüm sezon burada ne kadar yalan tartışıldığını, havanda su dövüldüğünü görün.

Nskala Rıdvan
Maç Sayısı 23 13
Top Çalma 2.7 1.3
Top Çalma Denemesi 79 29
Başarılı Top Çalma 61 17
Çalım Yeme 18 12
Başarı Oranı %77 %58

Hava Topu 59 9
Kazanılan 43 4
Kaybedilen 16 5
Pas İsabeti %82 %81
Başarı Oranı %72 %44

Söyleyeceklerim bu kadar, ve @beagle, inan sadece senin hatırına...

Bu maç değerlendirilirken herşey normalmiş yaklaşımı bana çok tuhaf geliyor.

Öyle veya böyle bu takımın 11'de oynayabilecek 5 oyuncusu eksik ve bunların hemen hepsi hücum bölgesinden. 2 tanesi direkt kontra tehdidi. 1 tanesi seni buralara getiren en önemli sac ayaklarından. Takımın yıldızı maçlara oruçlu çıkıyor.

Bahaneler filan tamam da biraz insaflı olmak lazım. Rakibe deplasmanda kaybetmek zaten beklenti dahilinde olmalı. Aynı hafta sonu Guardiola şampiyonluğu ilan edebileceği maçta Chelsea'ye 1-0'dan maç verdi, dünya kadar yazı okudum bir tane Guardiola şöyledir böyledir diye sallanılan yazı görmedim.

Ben Beşiktaş'ın alternatif bir oyun planı olduğunu düşünmüyorum. 3 DOS ne zaman dönsek zaten oyunu da verdik çoğunda maçı da verdik ama bakıyorsun 2. bir alternatif ne var elimizde ? Bana mantıklı bir şekilde şöyle yapsak olurdu diye birşey gösterin abi ? Yok öyle bir yol. Erzurum'a, Ankaragücü'ne, Rize'ye oyun tutamayan BJK, en önemli kontra tehditlerinden mahrumken kurum kurum kurulmuş bir tam kadro GS'yi kendi yarı sahasında karşılayıp geçiş oynayacak öyle mi ? Güldürmeyin abi adamı.

BJK eldeki tek işlediğine emin olan planla sahaya çıktı ve Fatih Terim o planı gayet rahat bir şekilde bypass edip paketledi ve gönderdi. FT'nin hatırlarsanız ilk maçtaki planı da aynı şekilde ters tepmiş SY bu sefer paketleyip göndermişti. Bunlar normal şeyler.

Benim hiç inanmadığım bir isimdi Sergen Yalçın. Eksikleri var, inatları var, kıramadığı şablonları var da var ama geldiğinden bugüne BJK'nın en yakın rakibinden 0,3 puan fazla ortalama yakaladığını unutmayalım. Buna ister terimizasyon, motivasyon veya x diyin ortada böyle bir gerçek var. BJK'da bir teknik direktörlük başarısı olduğu tartışılabilecek bir konu değil.

Barreto dedi ki...

@Ahmet, çok güzel detay. Benim aklımda da N'Skala'nin üçüncü stoper gibi hava topu alması ve hızlı rakip kanatlarla didişmesi yer etmiş. Bir de sakatlık sonrası Rıdvan aynı ritmi yakalayamadı.

Barreto dedi ki...

@Övünç, aynen, şu sağ duyulu yorumların ve bir kaç kişinin katkıları olmasa blogu bırakacağım.

Son zamanlarda, ahali buraya deşarj olmaya ve kusmaya geliyor.

beagle dedi ki...

@Ahmet
Hepimiz üzgünken olan konuları es geçmek lazım. Sonuçta bu bir hobi. bdenge et gmail nokta kom dan ulasabilirsin her zaman.

Bireysel mucadele gücü tabiki Nsakalanin daha fazla. Bu istatistikler biraz ondan, biraz da onun ve Welintonun oynadigi maclarda savunma yapmak zorunda kalmamizdan.

FT deyişiyle "Look to the tabela" 2.5 kat atilan-yenen farkı Rıdvan lehine. Ayrica istatistiklerde yer almayan rakip ceza alanina koşular, savunmada depar, hız vb hep Rıdvan lehine. Sakatlıktan sonra 11de pek oynatilmadi.

Burada "Rıdvan Nsakaladan iyi savunmacidir" demiyorum. "Rıdvan sahadayken Besiktaş takımı Nsakala olan ankara göre 2.5 kat daha fazla gol averajı olusturmaktadir" diyorum.

Baska örnek Welinton. Savunma gücü icin Montero mu, Welinton mu? Welinton tabi.
Peki kadrosunda Vida ve Josef olan, çift 6 ile oynayan bir Besiktaş'a Montero mu lazim Welinton mu? Montero...

BJK4EVER dedi ki...

Aboubakar meselesinin bu kadar konusulmasinin tek nedeni yonetim. Hicbir sekilde seffaflik yok. Orada bulunmalarinin nedeni yonetmek, kenardan bakmak degil. Karar almaya korkuyorlar, aldiklari kararlari aciklamaya korkuyorlar tepki gorururum diye. Seffaf olmadiklarindan insanlar daha cok spekule ediyor, gayet normal. Aboubakar kac haftadir yok.

1 Sakatligi ne biliyormuyuz? Bilmiyoruz.
2 Takriben kac hafta oynamayacagini, ne zaman donecegini biliyormuyuz? Bilmiyoruz.
3 Sozlesmesinde bir opsiyon var mi, varsa neye bagli biliyormuyuz? Bilmiyoruz. Gazeteci'nin cok net sormasina ragmen kivirdi yoneticimiz ve soruya cevap vermedi. Spekulasyonlara izin verdi ve Aboubakar'da boyle bir durum oldugunu 'zannetmiyorum' gibi sacma sapan bir cevap verdi. Senin gorevin zannetmemek degil, dusunmemek degil. Senin gorevin bunu arastirmak ve ona gore bir karar vermek. O yuzden sen yoneticisin, biz seyirciyiz. O yuzden sen maas aliyorsun bu kulupten, biz almiyoruz. Senin bizden farkin ne o zaman?

Aboubakar konusunda yapilacak sey gayet basit. Besiktas kulup doktorlarinin bu durumda kani vermeye bilgisi yetmemis olabilir. Bu utanilacak bir durum degil. Her iste oldugu gibi sporcu sagligi konusunda da uzman var, uzman var. Bilgileri yetmediyse dunyada bu konuda uzmanlasmis doktorlari getirip baktirirsin net bir kaniya varana kadar. Bu utanilacak bir durum da degil. Besiktas'in sampiyonluk mucadelesinde as forvetinin sagligi soz konusuyla bir zahmet de bunu yapiversinler. 2 tane sik cikar ortaya:

1 Aboubakar sakat ve oynayacak durumda degil. Sakatligini aciklarsin, ne kadar surecegini aciklarsin, konu seffaflikla kapanir.
2 Sakat olsa bile oynayacak durumda. Agrisi ve sakatligi olmasina ragmen igneyle oynayabilecek durumda olabilir. Bu durumda oyuncuyu zorlarsin, dunyada ilk agrisi olmasina ragmen igneyle oynayacak tek oyuncu da degil Aboubakar. Oynamak istemiyor mu? O zaman kadro disi birakirsin, durumu aciklarsin ve kapiyi kapatirsin, bu kadar basit. Sporcu hukukuna gore tazminat alma durumun varsa da bu konuyu arastirirsin, gerekirse FIFA'ya sikayet edersin. Her durumda oyuncuyu zorla igneyle oynatma durumun tabii ki olmaz, ama her agrida da oyuncu oynamamazlik edemez. Koskoca bir gri alan var ve ona gore pozisyon alirsin. Oyuncular kayitsiz sartsiz bizi mahkemeye verip donumuza kadar aliyorsa (hakli olarak) senin gorevin de bu kulubun hakkini sonuna kadar korumak.

Hala neyin tartismasini yapiyoruz anlamiyorum.

GeceGezgini dedi ki...

Ankaragücü macindan sonra en iyi senaryo ne olur bizim icin diyorduk ? GS macina min 4-5 puan onde cikmak ve maglubiyet kredimizi o macta kullanmak diyorduk. Ee ne oldu abi ?;

Sivas'la berabere kaldik, Kayseri. Rize ve Hatay'i yendik (beraberlik ya da maglubiyet yaziyordu herkes bu maca) ve sonunda 6 puan avantajla TT Arena'ya geldik. Daha ne istiyoruz abi anlamiyorum ki ? Kagit ustunde bu maca 0 puan yazmak eziklik falan degil, pragmatist olmaktir. Bitime 3 hafta kala arkandaki bir rakipten 5 digerinden 6 puan ondeysen ve arkandaki rakibinle deplasmanda 5-6 eksikle mac yapiyorsan, takiminda oyuna etki edecek yedek oyuncun yok vw bu maca 0 puan yazmak kusura bakmayin looserlik falan degildir. Ayrica ben Besiktas'in son duzluge bu sekilde gelip de sampiyonlugu verdigi bir sezon hatirlamiyorum;

2002-2003 sezonu - Sergen atti sampiyonluk geldi, nerede atti golu ?
2008-2009 kahin Denizli sezonu
2015-2016 meshur Vitor Pereira'nin pskolojik avantajli sezonu (GS deplasmaninda kazandigimiz sezon)
2016-2017 sezonu vs.vs. (ikili averajimiz yok)

ha sampiyonlugu versek de dunyanin sonu degil, su kadronun buraya gelmesi mucize. Ha illa bir looser ariyorsaniz orada bir FB duruyor, GS duruyor. Ama yapmayin etmeyin, koskoca camialar bunlar ve kimse winner veya looser a ayri bir apolet verip apolet sokmuyor:)

Sirf Hatay'i 7-0 yendik ve Ahmet Nur Cebi'nin gereksiz aciklamalari ile herkes Besiktas'i sampiyon ilan etti, ben de ettim. Mactan once GS'li arkadaslarla sohbet ettik, 3 atariz dedim. Maca da iyi basladik aslinda. Cat diye Welinton'un sayilmayan golu geldi. Ama sonra yavas yavas bittik. Ama olur boyle. Lutfen donun reset atin kendinize, Ankaragucu maci sonrasina gidin ve su anki puan durumuna tekrar bakin.

Peki ne olur bundan sonra; Ankaragucu maci sonrasi bir senaryo olacak bence. 6 puan alacagiz ve sampiyon olacagiz. Fener ve GS de Juventus'lu ve Liverpool'lu bir uefa gurubunda puan kovalayacaklar, bitti :)

Az biraz metin olun, guvenin su takima. Tersini yaptiginizda bir sey degismiyor, sadece mutsuz bir hafta suruyorsunuz.

sports guy dedi ki...

Valla bu sene hakkaten blog'daki gerilim apayri bir seviyeye geldi, sadece okuyorum cok nadir yaziyorum artik ama.

Benim acimdan (simdiden) genel sezon degerlendirmesi yaparsak soyle olacak,

1- sergen'in bu takimda devre arasini goremeyecegini dusunuyordum, beni yamulttu.

2- bu dar kadronun sene sonuna kadar saglikli kalmasini mumkun gormuyordum. Eh yani yine iyi dayandilar bence, elalemde 2 ayri 11lik oyuncu grubu var. Su cokusu 10 "maç haftası" oncesi yasasak hic garipsemezdim.

3- normalde bu edebiyattan nefret ederim ama bu sene ozelinde gercekten diger takimlarin sacmalamasi sayesinde geldik aslinda buralara. Bende bir fenerin bi gsnin falan oyuncu grubu olsa, su ligi alamadigim icin kendimi yakardim. 11 niteliginden degil, nicelikten kaynaklaniyor bu dedigim. Yoksa 34 haftali normal bir sezon olsa bizim bu kadro az sakatlikla lig goturebilecek kalitede.

4- bence her seye ragmen sampiyon olacagiz yine, bu biraz da benim "eternal pesimistlik" sevdamdan vazgecmemle alakali galiba ama. Covid sonrasi futbol dunyasinda eskisi kadar kendimi parcalamiyorum artik besiktas maclarinda, beinsports'u bile kapattim antin kuntin yontemlerle izliyorum artik :) karagumruk falan istedigi kadar iyi takim olsun, bu tarz "rahat" takimlar motive olmus bizim gibi takimlara karsi oynarken fazla direnemez ligin son virajlarinda. Mac kafa kafaya gitse son 15 20 dakikada dagilirlar, o motivasyon isi baska is.

5) buralarda bol bol donen su "ezik/loser camia" muhabbetine gelince.. valla o etiket hala uzerimizde olsa biz bu ligi buralara getiremezdik zaten. Fresh ornekler var nispeten onumuzde, bilic seneleri vb gibi. Bence yeni stattan beri bu konularda daha iyiyiz. En azindan ic saha derbilerinde "bu takim yenilmez abi" diyebiliyoruz mesela atiyorum, neler neler yasadik travmatik olarak oncesinde. Gs'ye karsi da genel olarak son 11 macta 2. Maglubiyetimiz miydi neydi bu, yani oyle eziklige can kurban be :) bu kadroyla bence komple yatmayi denemeliydik hucumda kisir olacagimiz belliyken o ayri. Hata varsa orada var. Yoksa sergen'in derbi karnesine henuz laf edebilecek konumda oldugumuzu dusunmuyorum.

6) gelecek seneye gelince.. evet muhtemelen bu seneden sonra dagiliriz komple, cunku her sene duses atilmiyor :) bizim genel isleyisimiz boyle oluyor, sagdan soldan adam topla, duses attiysan tepeye oyna. Simdi ghezzal vb gittigi an elinde savasan ama uretkenligi dusuk bir takim kalacak. Gecmis tecrubelere bakarsak da adamin kalacagini sanmiyorum. Yerine de duses atamazsak eh, sonuc belli.

Genel ozet ve netice: bu sene ozellikle beklentiye oranla ortalamanin oldukca ustunde keyifli bir takim izledim ben. Yeri geldi bol gollu galibiyetler, yeri geldi kisir oyunda tek golle 3 puan koparmalar. Keyifli bir sezondu yani, taraftar olarak mutluyum. Geriye de sampiyon olmasi kaldi, o da zaten olacaktir diye dusunuyorum. Hic gerilmenin falan da manasi yok bana gore ne bileyim, baya iyi sezon gecirdik iste yahu :)

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc,

Yaptigin sey bence biraz bahane bulmak oluyor.
Eksik olan oyuncularin 1'i haric hicbiri bu sene ilk 11 oyuncusu olmadi. Buna N'Koudou da dahil. Oguzhan'a 35 mac yokmus gibi davranip sonra derbide eksik olarak gormek garip geliyor. Ki eksik olarak gordugumuz oyuncularin cogu yedek kulubesinde varken aldiklari sureleri de gorduk. En basitindan FB maci ornegi var gozumuzun onunde. Bu oyuncularin tamami olsa kesin degisik olurdu demek biraz bahane yaratmak gibi geliyor bana. Sergen su ana kadar kendisini outperform eden hangi macta Bu seneki veriler bence tam tersini destekliyor. Bence eksiklerin buyuk kismi da olsa, hatta Aboubakar da olsa sonuc degismezdi.

Bence sikinti zaten ana plan degildi. Sikinti yedek kulubesinin zayifligi da degildi, ki biz maci 70'ten sonra vermedik. Rakibin karsi planina cozum bulamadik. Ki Sergen'i en cok elestiren 2-3 kisiden biri olarak mac sonunda Sergen'le ilgili en ufak birsey soylemedim. Cunku bana gore bu maglubiyet Sergen'e yazmaz. Belki oyuncu degisiklikleri daha erken olabilirdi vs, ama bunlarin hicbirinin sonuca etki edecegini dusunmuyorum. Biz bu maci mac oncesi konsantrasyonuyla verdik. Camia olarak inanmadik, istemedik, konsantre olamadik. Suc zincirleme olarak yonetim-futbolcu-teknik ekip, hepsinde var.

Bence insanlarin kizdigi da kaybetmek degil. Bu kadar caresizce, istemeden, mucadele etmeden kaybetmek.
Bu maglubiyeti de City ile karsilastirmak da bir garip. City bilmemkac puan fark yapmis, United tum maclari kazansa bile (ki kazanamaz) geri kalan 3 macindan birini kazandigi halde sampiyon oluyor. Biz yarin yenilelim sampiyonluk kacti bile. Ayni kefeye koymak garip.

Basar dedi ki...

Arkadaşlar,

Bizim maçta yapabildiğimiz yegane hamle şansı, hepimizin yıl boyu eleştirdiği 3 ön liberoya dönmekti. Bu yüzden karşımızdaki aşırı hırslı rakibe yenilmemiz normal. Keşke oyunu öldürebilen uyuz bir kadro yapımız olsaydı ama bizim takım o oyunu oynayamaz.

Benim maç yönetimi ile ilgili tek eleştirim Atiba'nın çok geç değiştirilmesiydi. Maç 2-1 bitseydi çok iyiydi, fenerin bu hafta kayıp yaşayacağını düşünüyorum ama gs kayıp yaşamayacaktır.

fidddas dedi ki...

@4ever

bu sene şampiyon olmasak da olur demedim. sözlerimi çarpıtma lütfen. takımın iyi oyununu takdir edelim demek şampiyon olmasak da olur demek değil. ayrıca sana troll falan da demedim.

kötü oynadık kabul ancak bizim telekoma 3 puan önde çıkmalıyız dememizin temel sebebi takımam güvenmememiz değil. en azından benim için öyle değil, burada bazı arkadaşlar için de öyle olmadığını düşünüyorum.
3 puan önde çıkmalıyız çünkü

https://twitter.com/bjklicorona2/status/1391275001966481411
https://twitter.com/bjklicorona2/status/1391402309905756162

hakem yüzünden yenildik demiyorum, kötü oynadık. ama o deplasmana onların şansı varken çıkarsan başına bin türlü iş gelir. bu herkesin malumudur. atibanın içeriden çevirdiği top ghezzale geldi ceza sahasında 2 gs li 2 bizden oyuncu vardı ama aut kaldırdılar.

biz bu sebepten hep iyi oynamak ve bu tip kritik deplasmanlara avantajlı çıkmak zorundayız.

BJK4EVER dedi ki...

@sports guy

Genel degerlendirmene katiliyorum, ama loser muhabbetine gelecek olursak; bence biz sampiyonlugu almadik, sampiyonlugu vermeyi bol bol denedik, rakipler alamadi. GS'nin garip bir ic karisikligi vardi, FB'de de berbat bir antrenor ve ona garip sekilde sabreden bir yonetim vardi.
FB erken antrenor degistirseydi isimiz bitmisti acikcasi.

Burada mesele hak etmek-hak etmemek degil. Sezon sonunda ilk siradaysan hak ettin zaten. Ama rakiplerimiz bu kadar fahis hatalar yapmasaydi da bu takim sampiyonlugu hicbir sekilde alamazdi. Bunu da anlamak lazim.

Ve yine, yeniden birebir bir final macinda rakip zorlanmadan cat cut yendi bizi. Teknik olarak analiz yapmaya gerek duymuyorum, sahadaki durusu gorduk. Hangi takimin istedigini, inandigini gorduk. Su winner-loser muhabbetini de o kapsamda degerlendirmek lazim. Seneye rakiplerimiz bu kadar fahis hata yapmazsa, biz bu seneki gibi duses atsak bile (ki atmamiz zor) sampiyonlugu alma ihtimalin yok. Kafa kafaya getirsen bile final macinda gelir vururlar ensene alirlar agzindaki lokmaya. Buna katiliyormusun yoksa katilmiyorsmusun? Katiliyorsan benim bahsettigim fark tam da bu iste.

yilmaz dedi ki...

@Övünç @GeceGezgini tabii ki GS maçlarında puan kaybı olağan. Fakat eksikler sebebiyle bu puan kaybı olduysa, eksiklerden düzelebilecek tek oyuncu N'Koudu. O zaman kalan maçlarda da puan kaybı muhtemel oluyor.

Bu kadar eksik oyuncu varken, tek maçlık daha defansif bir plan yapılabilirdi. As takımdan bir ya da iki oyuncu yedeğe çekilip hamle oyuncusu olarak kullanılabilirdi, sağda Ghezzal'in çaresizliğini gidermek için sola Rıdvan daha erken konulabilirdi. Bunları bitmiş maçtan sonra söylemek kolay, kabul ediyorum, ama maçla ilgili de değerlendirebileceğimiz bir avuç şey de bunlar.

Karagümrük maçı kazanıldığı zaman tüm bu kıyamet tabii ki unutulacak, ama başlamamış her maç puan kaybına gebedir. Özellikle fb'nin son dakika golü ile birden farkı tek maça indirmiş olması çok kötü oldu.

sports guy dedi ki...

Final macinin oynandigi sahaya gore degisir o is 4ever.

20 sene evvel bizim iddiamizin olmadigi bi sezonda kabze'den yedigimiz gol ona bi ornek olmaz. Ha dersen ki besiktas gibi takim deplasman derbisinde de kazanmak zorunda oldugunda kazanmali. Yani bu en azindan kendi icinde tutarli olur belki de, fb-gs bunu ne zaman yapmis merak ediyorum mesela? Senin kurdugun "gs kritik maci alir" teorisi ic saha uzerine hep. Verebilecegin deplasman ornegi de yok hakkaten. Feneri iki senedir yeniyorlar ya mesela, o maclar ligin sondan 3. Haftasi olsa nolurdu acaba? Cunku senin skalanda bakinca bizim gs'yi icerde yillardir yeniyor olmamiz "erken mac gazozuna mac" kategorisine giriyor enteresan bir sekilde.

O yuzden senin gibi dusunmuyorum ben, hayir. Puan farki ayni sekilde olsa ve gs inonu'ye gelmis olsa bu kadrolarla bile ayni mac oynanmazdi. Ve bunun seyircisizlikle falan da alakasi yok bence. Psikolojik bir durum.

BJK4EVER dedi ki...

@fiddas,

Dedigin sey su:

"bu sezon ortaya konan perfromans üst düzeydir. takım kendinden beklenenin çok daha fazlasını ortaya koydu."

Sezon bitmeden bu kaniya variyorsun, ben de erken diyorum tam olarak. 53 turluk yarista 52 turu onde goturup son turda direksiyon hakimini kaybedip yari disi kalirsan kimse seni alkislamaz, podyuma da cikmazsin, bu kadar basit. Bu seneki performansimiz her halukarda berbat olmadi o kesin. Ama ust duzey demek icin cok erken. Biz ligi 2. de bitirebiliriz, 3. de bitirebiliriz. 2. bitirirsek kupa anlaminda kayip bir sezon olacak, ekstra gelirler anlaminda kayip bir sezon olacak, ekonomik degerlenme acisindan da Larin disinda 1 tane asset kazanmadin. Sonuc olarak kayip bir sezon daha. Kayip bir sezona ben ust duzey diyemem, iyi bile zar-zor derim.

GS maciyla ilgili beklentileri olusturan seylerden biri tabii ki hakem, ama o sadece bir kismi. Kendi takimina guvensizlik, korku da var isin icinde. En basitinden, hakemlik birsey oldu mu macta?
Bence aldigimiz penalti biraz ucuzdu. Bana gore de penalti, ama calinmasa kimse birsey diyemez. En basitinden rakibe calinsa gordun mu hakemler yine GS'ye vermek icin herseyi yapiyor denecek turden bir penalti. E sen yine birsey gostermeden? 3. golde top tabii ki cikmadi, ama o hatali karardan dolayi gol yemedik. Top GS kalesinin onunden bizim kale onune kadar geldi, sen defans yapamadin. Yapsaydin. Ki o gol olmasa bile skor 2-1, yine yeniliyorsun. Ve 2-1 kalsa mac bizim 2-2 yapacagimiza dair en ufak bir isaret yok. Birak isareti, bir gayret, inanc bile yok. Bu sikintiyi gormek lazim.

@yılmaz

Ben argümanımı sunduö.

BJK'nın alternatif bir planı yok. Ankaragücü maçını tutumadı, deplasmanda Rize , Erzurum gibi takımlara yakalanıyordu, kupada Başakşehir'e yakalandı. 3 defansif orta saha ile çıktığı bütün maçlarda puan kaybetti. Aksi varsa söyleyin bilelim ? Dönem dönem geçiş oyununda topu rakibe bıraktığımız durumlarda bile 2-3 gol yedik. Seri şekilde gol yemeden kapattığımız periyortların hepsi Gençler, Denizli, Erzurum gibi ligin en az gol atan takımlarıyla oynadığımız dönemler.

Bu bir eksik midir ? Evet eksiktir. Ciddi bir problemdir. Ama bugün mevcut konjonktürde, eldeki oyuncu profili ile çözülebilecek bir konu değil.

Beşiktaş şampiyonluğu verebilir abi. 2 tane as forveti sakat. Sezon başı sövdüğümüz Pideci Töre'den medet umar hale gelmiş bir takımın şampiyonluğu alması normal şartlarda zaten daha büyük bir sürpriz değil mi yahu ?

Maç olarak bakılırsa kısmi zaafiyetlerden söz edilebilir. Rakipler zaafına vurduğunda reaksiyon veremeyen bir takım gördük bu sezon ama olmayacak yerlerden geri de döndük. Bu bağlamda ben total bir teknik direktörlük zaafiyeti olmadığını söylüyorum. Tamamen subjektiftir.

BJK4EVER dedi ki...

Besiktas sampiyonlugu falan veremez abi.
Ben Sergen suclu demiyorum, ama bu kadro yapisi yonetim ve/veya teknik ekibin tercihidir. Bu tercih sampiyonlugun kacmasina neden olacaksa kocaman bir eksik olarak hanelerine yazilir. Hersey sanssizlik vs degil.

Bahane falan uretmeyin. FB'de Samatta 7-8 hafta oynamadi, o da as forvet. GS'de Falcao maclarin herhalde yarisini kacirmistir, oda forvet. FB'de kac haftadir Altay yok. Luiz Gustavo bilmem kac hafta kacirdi, Perrotti gayet iyi katki veriyorken 6 aydir sakat. Onlar bahane uretiyor mu? Sen de uretmeyeceksin, bu kadar basit.

Aboubakar'in kacirdigi 8 mac mi kotu sans ve bahane, yoksa son 2 sene 10 mac bile yapmamis bir adamin su sene 30 mac yapabilmesi aksine iyi sans mi? Bakis acina bagli.

Sezon basinda 40 mac oynanacagini bile bile sezona 2 santrfor+1 forvetle girmek bir tercihtir. Umut Nayir gibi dusuk maasli, yedekligi sorun etmeyecek bir adami gondermek bir tercihtir. Hadi ilk plan tek forvet oynamakti eyvallah, sezon icerisinde A plan cift forvete dondu.

Devre arasinda sakatlik sorunu olmayan, ucuz yerli bir forveti gonderip yerine uzun zamandir surekli mac yapmamis bir adami almak bir tercihtir. Bu arada bu noktada cift forvet oynadigi ve en azindan 4, mumkunse 5 tane forvete ihtiyacin oldugu ortada. Hele ki elinde 1 tane ilk yarida full oynamis forvet, 1 tane full oynamis ve sakatlik sorunu olan forvet ve 1 tane uzun zaman mac yapmamis forvetle ikinci yariya girmek tamamen senin riskli tercihindir. Ideal sartlarda Cenk'i alip Guven'i de tutup gerekirse Umut Nayir'i geri cagirmak veya Atakan'i tutmak, veya Halil Dervisoglu (bize cuk otururdu) gibi bir adam daha eklemek mantikliydi. Bunlar butcede delik yaratacak hamleler de degil, maddiyatla aciklanamaz.

Bunlar bir bahane falan degil, sanssizlik falan da degil. Senin beceriksizliklerinden dolayi olusan eksiklikler.

Huzeyfe dedi ki...

@Övünç

Bence son anlattığın şekliyle subjektif de olsa Sergen’e ısınamayan veya teknik direktörlüğüne ikna olamayan benim gibi insanlar bile aşağı yukarı aynı düşüncede.
Daha iyisi olmaz mıydı sezon geneline bakarak, olurdu. Zaten çok tartıştık burada. Kriz dönemlerinde çözümler üretebilmesi önemliydi benim için. Özellikle son düzlükte forvetsiz kalmışken başka birşey deneyip oradan 9 puanla çıkması benim hiç beklemediğim birşeydi. Zaten ben bu son düzlükte şampiyonluğu kaçıracağımızı düşünüyordum.
Yine de Gs maçındaki ilk planı, devamındaki oyuna müdahale etmemesini filan eleştirmeliyiz bence. Rakip ödevine bizden daha iyi çalışmıştı yani, burada biraz fatura Sergen’e çıkar. 40 maçlık sezonda kadroyu daraltmak çok yanlışmış, bunu da kenara not etmesi lazım.
Arkasından hemen Salı oynamak güzel.

Yorum Gönder

Ara