.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Nisan 2018 Perşembe

STSL 28 Beşiktaş - Göztepe


Tarih: 07 Nisan 2018 Cumartesi 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ümit Öztürk ( BJK 0G 0B 1M - GZT 0G 0B 0M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Atınç Nukan ,Wagner Love , Gökhan Gönül(Belirsiz)   / Kadu , Hakan Çinemre , Atakan Kesgin , Ömer Şişmanoğlu

Cezalı Oyuncular : Ricardo Quaresma , Oğuzhan Özyakup , Tolgay Arslan , Atiba Hutchinson / Milos Kosanovic , Yoann Goufrann


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

46 Yorum:

Emrah D dedi ki...

daha yeni öteki posta ayı kadar yorum yazmıştım buraya taşıyorum:

bir yerde daha shakhtarlı bernardı okudum gelirse on numara iş olur. haydi seneye için transfer hayali kuralım:

harika işleyen q7 babel negredo talisca ileri dörtlüsü hiç bozmadan aynen kalıp halinde çinde maçinde hindiçinde kaf dağının ardında bir takıma satılsın. talisca garantili önce satıp sonra benficadan almalı şekil sign&trade olmayacaksa bırakalım gitsin.

vida pepe adriano tosic kalsın ama fahiş para veren varsa saniye düşünmeden satılsın. dünya kupasının burada bir faydasını görebiliriz.

caner ve gökhanlar (doğru tabir gökhaneyn, osmanlıca aynı isimden iki tane işaret etmek için sonuna eyn eklenir) teklif almaz ama iyi teklif alırsa tabi ki satılır

medel ancak fahiş bir teklif alırsa satılır (ki almaz) yoksa tutulur.

necip tolgay ozi satılamaz, satılması teklif dahi edilemez, ömürlük kontrat yapılır

atiba artık yedek otursun ama MLSten talip varsa yollayalım son yıllarını (bizden başka bir yerde) as 11 oynayarak geçirsin, veli yedek de olsa rotasyona girebiliyorsa tutalım vefa gösterelim olmayacaksa oynayabileceği bir yere gönderelim.

pektemek, love veya lense (sanmıyorum ama) teklif filan gelirse süratle satılmalı veya da seneye formda olması için ne gerekiyorsa (dayak?) o yapılmalı.

sedat şahintürk kesinlikle yedek filan da olsa rotasyonda düşünülmeli. keza orkan çınar. keza larin. mitrovic esas rotasyonda düşünülebilinir özellikle papaz defanslardan dünya kupası marifetiyle filan birilerini birilerine itekleyebilirsek fakat 4 milyonluk opsiyonu brugge kullanacak gibi.

shakhtardan bernardla fereyra, NECden ferdi, sturm grazdan maresic gelsin.

haberlerde ahmet canbaz okudum onu tanımıyorum ama gelesi varsa o da gelsin. 19 yaşına girmiş artık clubgrown olma ihtimali yok devre arası atakan akkaynak alınsa o da clubgrown olabilirdi artık onun da o şansı yok. ferdi için de bu yaz son şans clubgrown olabilecek yaşta gelmesi adına.

bizim ikna etmemiz biraz zor ama eğer olabilecekse sentetyenden jonathan bamba da gelsin.

eskişehirden doğukan excelsiordan doğucan istanbulspordan zeki (devre arasında ilk yazdığımda alacaktık artık pahalılandı) keçiörengücünden kubilay denizliden atakan frankfurttan şahverdi genç takviye olarak gelsin.

altınordudan alıcı kardeşleri ve de bir kaleciyi (yedek kaleci oynayandan daha yüksek potansiyele sahip gibi artık hangisine sulandığımızı anlamadım) almak istiyormuşuz, altınordunun sahibi bize gıcık özellikle başkasına satıyor ama alabilirsek onlar da iyi takviye.

Armagan dedi ki...

Umarım öyle olmaz ama hakem sıvayacak gibi duruyor bu sefer. Gençler maçındaki iyiydi ama bundan ümitli değilim.

Oyun olarak in Medel we trust, başka da bir olay yok maalesef. İlk devredeki Trabzon maçının bir benzeri olabilir ama o gol girecek bence bu sefer. O nedenle 1-1’den 2-1 veya 2-2’den 3-2 gibi bir durum ortaya çıkabilir. Lens yine kahretmez umarım, bi çıkamadı şu depresyondan.

Zaitsev dedi ki...

Ortada Medel-Necip 2lisine kalmamız göründüğünün aksine avantaj olabilir. 2si de topu hızlı ve hatta dikine oynamaya çalışan oyuncular. Topu o bölgede gevelemeyip hızlı çıkartırsak farklı bir maç olabilir. Açık alan bulma ihtimalimiz de yüksek olduğu için Lens'in toparlanma maçı olabilir.

Atiba-Q7-Talisca'dan sadece birisinin oynaması gerektiğine inanan biri olarak bu maç benim açımdan ilginç olacak :)

Love'da sakatlanmış. Hocanın değişiklik ve taktik hamleleri için elinde Pektemek ve Caner kaldı. Babel'den forvet yaratmaya çalışmak dışında fantastik bir hamlesi yok hocamızın çok şükür.

Tabi büyük konuşmamak lazım. Tosiç sol bekte, Caner onun önünde, Adriano ortada ve Necip'i de sağ bekte görebiliriz maç içinde :)

turgay dedi ki...

Gönülde sakatmış. Baya sakat ve cezalımız oldu. Ben galip gelmemizi zor görüyorum. Bu kadar eksikle -bir kaç tanesi eksik mi diye tartışır- kazanırsak moral olarak güzel olur. Hayırlısı bakalım

BurkayJK dedi ki...

Önceki başlıkta @Basar da değinmiş. Ben de bu hafta Vodafone Park'ta ilk lig yenilgimizi alabileceğimizi düşünüyorum. Daha Alanya maçını izlerken böyle bir his oluştu. Umarım yersiz bir kuşkudur. Yenilirsek ikincilik bile tehlikeye girer.

Bir önceki başlıkta yazdığımı buraya da kopyalayım;

Biraz alakasız olacak ama yönetimle bağlantısı olan bir arkadaşımız vardı. Adı ozkankaya35 olması lazım. Eğer buralardaysa bir konu hakkında konuşmak için sosyal medya veya e-posta adresini rica edecektim. Tabi kendisi için sakıncası yoksa.

Ruşenaliduran dedi ki...

Maça şöyle bir 11,le çıkardım ben Fabri Gökhan Gönül Pepe Tosic Caner sağ önde Adriano sol önde Babel ortada Necip Medel Talisca önde Negredo iki etkisiz eleman Love ve Lens oynamasın lütfen Love sakatlanmış zaten Ların ve Gökhan Töre 10 dakikada olsa oynasınlar artık bir görelim mümkünse Pektemek gol atacak hissi var bu maçta

Ruşenaliduran dedi ki...

Atibanın oynamadığı Kasımpaşa Trabzon Bursa ve FB (kupa)maçlarının 2-2 bitmesi de çok enteresan olmuş

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Bu kadar eksikte bile Töre ve Larin oynamayacaksa ne zaman oynayacaklar merak içindeyim. Oynayınca über fark yaratacaklar diye umutlu olduğumdan değil; biri eski eleman ve haftalardır hazır deniyor, diğeri de Orlando ile papazlanarak Fifa'lık olma riskine rağmen alındı. Larin'i bir 20 dakika görmek gerekli.

Bu arada Love için 3,7 milyon sözleşme parası verdik, yarım sezon 900bin seneye 1,9 ücret ödeyeceğiz. Jahovic Konya'ya 1,5 milyona gitti, yarım sezon 500bin yıllık da 1 milyon alacak. Love Jahovic'ten 3 yaş büyük, ceza alanında hava hakimiyeti sıfıra yakın ve kapalı defansla mücadele için fizik gücü pek de yeterli değil. Bu niye mi önemli, Talisca'nın çıkardığı tavşanlar dışında bu sezonki tek silahımız rakip ceza alanına orta şişirmek de ondan.

Yanlış anlaşılmamak için, benim golcü hedefim Jahovic değildi, çünkü umduğum takım oyun yapısı bu değildi, ama illa devre arası bu tarz bir transfer yapacaksak daha iyi bir tercih olurdu orası kesin.

Zaitsev dedi ki...

@ james

Ben hocanın mecbur kalmadıkça veya iddiamız devam ettiği sürece Larin, Töre ve hatta Vidayı bu sene oynayacağını düşünmüyorum. Bunlar hocanın sene başı planı harici ortaya çıkan oyuncular. Geçen sene Olcay gitmese Babel zor oynardı bence :)

Love bence net hoca transferi. Zorla bir forvet daha aldırdı diye düşünüyorum. Bitmeyen sol stoper çilemize dönmez inş bu forvet transferi :)

@ Ruşen

0-0 yerine gollü beraberlik tercihimdir. En azından aksiyon olur. Akhisar-malatya maçları ile 10 kişi kalan İBB ve Kayseriye gol atmayı geçtim %60+ top oynamayla neredeyse pozisyona giremedik. Gol sayımız artacaksa ki artar Atibasız oyuna razıyım.

dominic molise dedi ki...

oncelikle yazim hatalarinin goz kanattigini soyleyeyim;

@zaitzev: Love'da sakatlanmış. -de zaten ayri yazilmasi gerektiginden ' gereksiz.
@turgay, dahi anlamindaki -de ayri yazilir. gonul de sakatmis olacakti orasi.

analize gececek olursak da @zaitsev'in "Ben hocanın mecbur kalmadıkça veya iddiamız devam ettiği sürece Larin, Töre ve hatta Vidayı bu sene oynayacağını düşünmüyorum" cumlesine tamamiyla katiliyorum.

bununla beraber hocanin bu mac mecbur kalacagini dusunuyorum.
tore, larin, vida bence yapilacak 3 degisiklik olacak, "mecburen".
cunku baska bir alternatif yok, belki 3'unden biri yerine pektemek girebilir.

fabri,
adri, pepe, tosic, caner
necip, medel
lens, talisca, babel
negredo

defanstan biri cikar, vida girer.
negredo cikar, pektemek ya da larin girer
lens cikar, tore girer.
ya da talisca cikar, hem pektemek hem larin girer.

hadi hayirli traslar.
dahi anlamindaki -de ayri yazilir.
hatta soyle yardimci olayim, -de'yi cikardiginda anlam bozulmuyorsa ayrilir, bozuluyorsa bitisiktir.

dominic molise dedi ki...

atlamisim
@rusen, Gökhan Töre 10 dakikada olsa oynasınlar artık bir görelim mümkünse
burada da -de ayri yazilir.
cikardiginda anlam bozulmuyor. basit, cok zor degil.

turgay dedi ki...

dominic

telefon azizliği haklısın. saygılar

sports guy dedi ki...

@dominic

Traş kelimesi oyle yazilmaz, tıraş olarak yazilir :) Saygilar.

BurkayJK dedi ki...

@dominic molise

Ahahah. Hep yapmak istediğim şeyi yapmışsın. İnsanlar rencide olur diye hiç o topa girmedim. Elbet benim de yazım veya imla yanlışım oluyordur ama basit hatalar bu platforma yakışmıyor. :)

hastati dedi ki...

bende bu mac icin bir 11 yaziyorum: 11

ozzie dedi ki...

Fabri'nin dün ikizleri olmuş, tebrikler. Ama iki çocuk babası bir vatandaş olarak, bu durum beni biraz korkutuyor. Hadi doğum sonrası adrenalinle heyecanla çıkar sahada mücadele edersin de, kalecilikte esas olan konsantrasyon sürekliliği. Tolga başlarsa şaşırmam, hatta bu maç özelinde anlayışla karşılarım. Profesyonellik bir yana, topçular da insan en nihayetinde.

Fabri'yi hem kaleci hem de insan olarak çok beğendiğimi de ekleyeyim. Umarım uzun yıllar bizde devam eder.

Xavier dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Topu ayağında gevelemeyen Medel-Necip'in, Atiba-Tolgay'dan daha iyi bir orta saha performansı vermesi çok şaşırtıcı değil mi? :) Tamam, Göztepe'nin de eksiği var ve öyle baskılı bir oyun profili sergilemediler ama yani Medel izlerken gözlerimin pası siliniyor resmen ya.

BJK4EVER dedi ki...

Medel kardesimiz ilk 20 dakika itibariyle uc sut cekti; biri gol oldu biri orta sahadan kil payi outa gitti digeri auta gitti. Atiba'nin kariyeri boyunca Besiktasta 3 uzaktan sutu yoktur herhalde.
Ama egoist inatci hocamiz onunuzdeki mac medeli defansa cekip veya kesip atibayi oynatacak yine.

Armagan dedi ki...

Tek pas yasak değil miydi? Dışardan etkili isabetli şut fizik kurallarına aykırı bir şey değil mi?

Şaka maka takım top yapabiliyormuş diyoruz. Geçenlerde kim demişti q7,atiba,talisca 3lüsünden en fazla biri oynamalı diye, gerçekten doğru!

BurkayJK dedi ki...

Atiba'sız orta saha çok güzel. Özellikle içerideki maçlara Atiba'sız çıkmalıyız. Medel golün sinyalini vermişti. Beklediğimden kolay bir maç gibi geçiyor. Pozisyona girip farkı arttıramazsak, ikinci yarı saçmalamamız olası.

Xavier dedi ki...

@semioticus,yeminle aynı şeyi yazmak için girmiştim. :) Umarım Şenol Güneş topu eveleyip geveleyen, oyunu yavaşlatan, tempomuzu aşağı çeken oyuncuların esasında Tolgay ve Atiba olduğunu görmüştür. Medel-Necip ikilisi bile bekleme yapmadan oynadığı için fark yarattı.

@Xavier

Göztepe'nin eksiklerini ve bize uygun oyun felsefesini unutmamak lâzım tabii de, mesela ligin ilk yarısındaki maçta sahada öyle saçma bir diziliş vardı ki Talisca 50 metreden kafayla gol atmasa o maç n'olurdu bilmiyorum. Bu maçta sahada organizasyon çabası görüyorum organizasyonun illa kendisi olmasa da ve bu Beşiktaş şampiyonluğu kaybederse bana uygun. Bıktım artık geviş geviş.

mit dedi ki...

Şu Lens'in güven eksikliğini nasıl halledeceğiz bilmiyorum. Fener'de oyun kuran, asist yapan, sorumluluk alan adam normal bir sprintere dönüştü gitti.

Pheaglix dedi ki...

o gol illa yenecek. üstüne ba 2 cm içeri vursa 3-0'lık maçı zora sokacaktık. işin ilginç kısmı yine 5 dakikalık herkesin "aha geliyor gol" dediği bir aralık yaşayıp gol yemeyi başardık. şu rakiplerin saldırmaya başladıkları dakikalarda reaksiyon verebilsek iyi olacak.

bu arada necip-medel ikilisinin başarısı kesinlikle göztepe'nin oyun düzeninden bağımsız. evet göztepe değil daha çok kapanan bir takıma karşı oynayasalardı bu kadar iyi görünmezlerdi, ama atiba'lı bir düzenden çok daha etkili olurlardı. her şey bir kenara, medel'in gol attığı pozisyonda medel yerine atiba'yı düşünün. muhtemelen bunu düşünen herkesin gözünüzün önüne gelen sahnenin atiba'nın kendisine gelen topu durdurup sağ kanada aktarması olması puan kayıplarımızın çoğunun sebebini özetliyor.

gerçi larin'in şu maçta yaptığını sezon başından beri lens veya negredo'nun yapamaması da puan kayıpları için güzel bir açıklama. cidden sırf kadro kalitesi sayesinde tutunuyoruz şu lige. bu kadar aksayan takım 2004-2015 arası herhangi bir takım olsaydı avrupa'ya gidebilmek için deli gibi kupaya asılıyor olurduk şu an.

Xavier dedi ki...

Bu maç ölçü değil elbette de Larin için daha iyi bir başlangıç olamazdı.

Öte yandan bu maçta artık net bir şekilde belli oldu ki Negredo "yetersiz". İyi niyetli olması onu eleştirilerden muaf tutmamalı. Verdiği katkı/aldığı maaş oranı van Persie'den bile düşük. van Persie'nin her şeye rağmen gol sayısı fena değildi. Negredo karakter olarak RvP gibi olsa şuan çoktan tefe konmuştu zaten, ordan kurtarıyor.

Huzeyfe dedi ki...

Su saatten sonra ligin sonuna kadar Lens dakika gormemeli artik. Dentinho v2.0 bu adam. Hep yaratici birseyler yapacakmis gibi ama iki metreye pas atmaktan aciz. Bu oyun zekasiyla 30 yasina kadar oynayabilmis olmasi mucize.

Forvet dedigin Ba gibi olur. Ayagina top geldiginde aklinda birseyler oldugunu hissedersin, heyecanlanirsin. Pepe ve Tosic gibi iki stoperin arasinda top indirir, saklar, doner, vs.

Negredo ama.. diye cumleye baslayani anti klise timi tokatlasin.

Larin'in gol atmasi guzel, iyi baslangic. Love sezonu kapatir umarim yoksa bu cocuk forma sansi bulamaz.

Medel kesilmez artik. Hoca oyle birsey yapmaz ama Atiba'yi kesecegini de sanmiyorum.

turgay dedi ki...

Şut atan 6 numara be kardeşim. Nasıl büyük bir özlem ne büyük bir hasretmiş bu. Ama haftaya yine durdur bekle geriye pas ver atibayla oynayacağız. Mesela larin kadroya giremeyecek. Yazık değil mi? Kaç hafta bunu bekledik ama sadece 1 maç seyretmiş olacağız.

Armagan dedi ki...

Haftaya bir İzmir’li olarak kesin gidiyorum maça. Gelen olacaksa buradan yazsın, biralarımızı(çay da olur) yudumlarken takımın halini konuşuruz.

Armagan dedi ki...

İzmirli* :)

YSY dedi ki...

Necip > ozzy+atiba+tolgay lan !

Zaitsev dedi ki...

* Medel-Necip 2lisine bile razıyım en azından topu eveleyip gevelemezler demiştim zamanında.
* Hata yaptılar mı? Evet. Ama topu hızlı oynarsan hata yaparsın. Oyunu hızlı oynayacaksan bu riski alacaksın.
* Necip yedek olduğunu biliyor. Adamı durdur, pası hızlı ver mottosuyla oynuyor. Medel zaten futbolu büyük liglerde oynamış. Kendi bölgesinin doğrularını bilen bir adam. 2 tane benzer ama hızlı pas yapan oyuncunun ne kadar fark edebileceğini görmüş olduk.
* Atiba risk almaz. Tolgay ne zaman risk alsa kesik yer. Atiba-Tolgay ile bu kadar oluyor.
* Şut çekilmesi gereken yerde şut çeken 6/8 numara gördük sonunda. Sağol Medel reis.
* 3-0 olduktan sonra takım bir gevşedi. Gol yemek için elinden geleni yaptı. Talisca, Lens giden adamları izlemeye başladılar. Sonunda Talisca'nın asistiyle golü yedik. Rakip saçma sapan bir hareketle 10 kişi kalmasaydı epey sıkıntılı bir maç sonu olurdu.
* Haftaya Lens hariç aynı kadroyla maça çıkar mıyız diye düşünüyorum. Zor gözüküyor. Merhaba Atiba. Merhaba yan pas.

mit dedi ki...

Mustafa Pektemek şaşırttı. Larin'in golündeki asisti çok iyiydi. Bizde bunu yapan orta saha yok. Yani Ozzy falan var da... yapamıyorlar bir türlü. Beşinci golde de Medel'e topu kazandıran yine Mustafa. Helal olsun.


Galibiyet güzel, Larin'in gol atması da güzel. İnşallah Şenol Hoca oyun sisteminde bu tür değişiklikler yapması gerektiğini görür de kalan maçları da böyle seri oynarız.

BurkayJK dedi ki...

Ne yalan söyleyim, Pektemek şu takımda oynar diyordum ama çekindiğim için sesli bir şekilde dile getirmedim. 11 çıkmasını beklemiyorum tabiki, hamle oyuncumuz olabilir.

Lens beni acayip şaşırtıyor. Geçtiğimiz sezon, "Quaresma yerine şu adam bizde olacak var ya..." dediğim futbolcuya bak. Gelecek sezon kendisi için bambaşka bir başlangıç olur umarım.

Cuma günü Akhisar maçını kazanıp, Pazar günkü maçın berabere bitmesini bekleyeceğiz.

fidddas dedi ki...

Eger galatasaray pazartesi gunu puan kaybederse ve akhisari yenersek ben beraberlik yerine galatasarayin yenmesinintercih ederim...

yilmaz dedi ki...

Başaksporun gs maçı dışında puan kaybetme ihtimali olan maçı yok. O treni iki hafta önce kaçırdık. Bu maç da klasik şampiyonluk stresi ortadan kalkmış büyük takım maçı gibiydi. Yine de matematik halen daha "umut var" diyor.

YSY dedi ki...

Yalnız şu tezahürat var deli gibi sallanılıyor ne zaman yapılsa gol yiyoruz be kardeşim. Yapmayın şunu belliki konsantrasyon dağıtıyor.

Zaitsev dedi ki...

Pektemek ve Larin iyi performans göstermekle beraber bunu abartmamak gerektiğini düşünüyorum. Göztepe 10 kişi kaldıktan çok açık verdi ve ön tarafımızın etkinliği arttı. Talisca ön plana çıktı. 78de rakip 10 kişi kalmasaydı farklı bir hikaye görebilirdik.

Larin için ileriye dönük umudum var. Yeterli servis ile tek vuruşta etkili olacağına inanıyorum.

Basar dedi ki...

Göztepenin de etkisi var ama 15-16ımsı bir maç izledik. Talisca orta saha gibi orta saha performansı gosterdi, orta saha dikine oynamaya çalıştı ki çok özlemişiz. Sezon basindan beri Atiba yerine Medel diyoruz, hakikaten Atiba yerine Medel.

Bizle ilgili eleştirilecek iki şey var. Çok pozisyon verdik. Tribün organizasyonumuz Avrupa maçları hariç rezalet!

turgay dedi ki...

@basar

Birliktelik olmadığı müddetçe eski tribünleri asla bulamayız.

Maçı tekrar seyrettiğim de aslında orta sahayı kaybettiğimizi gördüm. Golleri atmasak bizim için ciddi sıkıntılar olabilirmiş. Taliscanın forvette oynama isteğini anlayabiliyorum çünkü tabela yapmadığı zaman sahada yok. Çok iyi dediğimiz anlar rakibin eksik kaldığı anlar. O zamana kadar yine top kaybeden değişik şutlar deneyen topu ezen ve pası doğru zamanda veremeyen oyuncu.
Lens hakikaten bu 5 maçlık serüveni hiç ama hiç değerlendiremedi. Kendisi adına çok üzgünüm. Satabilirsek büyük iş yaparız.
Medel bence Oğuzhan’la değil de Necip-Tolgay ikilisinden biriyle oynadığında daha etkili olur. Çünkü onunda arkasını süpürecek biri lazım. Oğuzhan zaten Allah’a emanet oynuyor talisca-Oğuzhan-medel direnç olarak çok düşük kalır diye düşünüyorum.
Negredoyu çok seviyorum ama elde çıkarılabilirse hiç sesim çıkmaz. Larinin üzerine gitmek lazım. Vuruşunu beğendim temiz vurdu. Negredo kenardan gelebilir son 6maçta. Kenardan gelip oynasa sanki daha fazla katkı verecek.

Basar dedi ki...

@turgay

Dün ilk defa Talisca orta saha gibi oynadı. Bana Sosa'yı hatırlattı. Oyunun başında Lens'e attığı ara pas gibi 3 topu var. Al ver yaptı, presle yop kaptigi 2 kontramiz var ki biri gol oldu...

Larin'in temiz vuruşu ümit vericiydi. Mustafanin 1 golde duvari digerinde efsane asisti bu kadar zaman oynamayan, elestirilen hatta asagilanan bir oyuncu icin takdir edilesi..

Basar dedi ki...

Mesela Atiba'nın dünkü maçta 2. Yarı orta saha düştüğünde 2. Yarı oyuna girmesi yani yedek olması ideal olurdu.

Beşiktaş'a yakışmayan, Beşiktaş'ta hicbir sekilde isi olmayan Love yerine Pektemek ve Larin umuyorum alternatif yedek olabilirler.

BJK4EVER dedi ki...

Abi bu Love nefretini hic anladiramiyorum yahu. Adam ayakta belki duramiyor falan ama adamin oyun tarzi bu yahu. Tek forvet oynayacak adam kesinlikle degil; klasik savunma arkasina/arasina kacan adam, baska birsey bekleyemezsin.
Bu adami da bu sekilde kullanmak lazim. Orta sahamizin biraz top yaptigi, one gectigimiz maclarda kaciracaksin iste savunma arkasina. Ayni Lens gibi iste. Lens'i cizgide birebir birakmadigin zaman veya onune top atmadigin zaman ise yaramiyor iste. Adam hicbir zaman pas oyununa katilan, ikiye bir yapan oyuncu olmadi ki.
Lens ve Love'a cok az sure verdik, kullanmayi denemedik, sildik attik su ana kadar. Bir arkadas sormus Lens'i nasil kazanacagiz diye. Adamin performansi ne olursa olsun 65'te cikarirsan, takimin kotu oynadigi maclar sonrasinda tum yakimi ayni tutup sadece onu degistirirsen gunah kecisi yapar gibi kazanamazsin emin ol. Bu macta mesela oynasin iste arkadas. Rakip acik veriyor kullan adami. 1 pozisyon kacirdi, ikincide atar o zaman. Babel yerine bu adami cikarttin ne degisti? Adama 2 dakika bir 90 dakika sans ver de bir kendine gelsin yahu. Gerci onu sayin hocamiz su an degil ilk yarida yapacakti, ama mobbing yapacagi tuttugu icin olmadi maalesef. Quaresma geberene kadar oynadi Lens curudu kulubede.

Xavier dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
murat dedi ki...

Bilgileriniz için çok teşekkürler.



Sitemize bekleriz www.bim-aktuel.site

Yorum Gönder

Ara