.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Nisan 2018 Perşembe

STSL 30 Beşiktaş - Evkur Yeni Malatyaspor


Tarih: 22 Nisan 2018 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Halis Özkahya ( BJK 12G 8B 5M - EYM 0G 0B 1M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Atınç Nukan ,Wagner Love   / Nacer Barazite

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

184 Yorum:

Emrah D dedi ki...

kimi oyuncuları çok içim sinerek yazmasam da eldeki mal ve boyu kısa kalan ligde 3 puana en mantıklı ulaşma metodu olarak malatya maçı 11im:

fabri
adriano pepe medel caner
tolgay oğuzhan
q7 talisca babel
negredo

bu bağlamda bu akşam çıkması gereken 11:

tolga
gg vida necip tosic
veli atiba (muhteşem ikili geri döndü!)
lens pektemek töre (retro akımı pideciyle devam ediyor)
larin

veli yerine fatih oynayabilir necip orta sahaya geçer

Basar dedi ki...

@disco
Malatya 11'ine imza, diğeri bence bu maç için lüks bile olmuş. Pah ile oynayalım.

Emrah D dedi ki...

yedekleri yazmayı unutmuşum:

utku
veli/fatih (hangisi oynamıyorsa)
alpay çelebi
abdullah çelik
mertcan açıkgöz
şamil başaran
burak ceylan
süleyman selak
mustafa apardı
oğuzhan aydoğan

Emrah D dedi ki...

@basar

hocam bu akşama kadro yazarken malatya maçı 11ini korudum, fakat sonradan girebilecek filan da elde bulunsun diye vida yerine alpay atiba yerine mertcan mustafeynden de pektemek yerine apardı koyulabilir gayet güzelce.

planck dedi ki...

bu akşam tam kadro çıkılacak gibi duruyor malesef..

Emrah D dedi ki...

hoca bu akşam tam kadro çıkmaya karar vermişse malatya maçına da benim bu akşama için diye verdiğim kadroyla çıkmayı göze almış demektir. bugün fenerbahçeden beklemediğim çeşit pislik yok.

beagle dedi ki...

Oğuzhani bitirme maçı mı? Akhisara karsi oynatmadigin adami ligin en pislik takimina karşı koymak???

ozzie dedi ki...

Bence FB maçı ilk 11'i şahane bir kadro. Bu akşam Fener'e takalım, gerisi de gelir.

Malatya'dan hiç korkmuyorum, bu hafta sonu FB ve GS'den biri veya ikisi de puan/laf kaybedecek bence. Dünkü Galatasaray maçı bir de uzatmaya gitse şahane olurdu.

ozzie dedi ki...

@ beagle

Hoca Oguzhan'i oynatmadiginda da kiziyosunuz, oynattiginda da. Topcu adam, sans verilmis ciksin oynasin iste.

Emrah D dedi ki...

bu kırmızı lig maçlarını etkilemiyor deyin lütfen

Basar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Pepe Malatya ve GS maçlarında yok. Hoca kendi egosu uğruna takımı yaktı yine.

Barreto dedi ki...

Fener maçlarına malzemeci Süreyya takımın başında çıksa daha iyi olacak.

Pheaglix dedi ki...

pepe haketti kırmızıyı. şimdi 60 dakika gol atmak zorunda olduğumuz bir maçta on kişi oynuyoruz, muhtemelen de ezeli rakibimize karşı neredeyse as kadro çıkıp ciddi efor sarfettiğimiz bir maçta elenip, üç gün sonra lig maçına çıkacağız. avcı, terim, veya kocaman'ın rüyalarını gerçek yaptık şimdiden.

yedek kadro çıkıp gül gibi efor sarfetmeden elenmek varken as kadromuzu yorup üstüne rezil olup eleniyoruz. sir ohdaddy bile önceliklerinin daha farkında bir teknik adamdı.

Soran olmuştu kupa maçlarına neden başlık açılmıyor diye. Bu yüzden. Şu maçların zerre anlamı yok ve takıma sadece ama sadece zararı var as oyuncu oynadığında, şunu camia olarak artık idrak etsek fena olmayacak.

beagle dedi ki...

@Ozzie
Bir adama sezonun en iyi performans göstereceği ortamlarinda sans vermez, böyle maçta oynatirsan ben art niyet ararim.
Tolgay arslan 2 senedir FB maçlarında en başarılı olan orta sahamiz.
Neyse maç gitti zaten de bence paso Ozzy Medel oynasın. Arkada da Vida oynasin.

dominic molise dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

Her Fenerbahçe deplasmanında aynı senaryo, ben şaşırmıyorum artık.

mit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

Yarın Ümraniye’ye 1 kilo kına göndereceğim. Yazıklar olsun şu kadro Fenerbahçe ezikliğidir. Başka bişey değil. Hoca hangi kupanın en önemli olduğunun farkında değil. 2 senedir sallamadığı Türkiye kupası birden önemli olmuş. Amaç kupa değil önemli olan üzerindeki ezikliği göstermek.

mit dedi ki...

Şenol Hoca'nın bu küfrü hak ettiğine inanmıyorum. Güzel başlamıştık, kontrol bizdeydi, iyi de gidiyorduk. Hatta ofsayt olup olmadığı tartışmalı bir golümüz de var ama Mete Kalkavan başka her takıma sarı kart vereceği bir pozisyonda Pepe'yi aptalca, direkt attı. Caner'e de anında sarıyı yapıştırdı.

Talisca ve Babel'e de bir şeyler bekliyorum ben.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

hoca'nın kafasında basmayan bir yer var , temas etmiyor . yani gidişini kolaylaştıracaksa şampiyon da olmayalım ona da razıyım . geçen yıl lig mi uefa mı denilince ce lig diyen adam , ziraat kupasını önceliyor .
git hocam , trbazonun başına geç , a.k fener'in , hırsını ,intikamını al , ama orada al

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

15 yıldır kırmızı kartsız fener maçı görmedik nerdeyse yeter bezdim arkadaş ya! yenilelim elenelim umrumda değil de şöyle 11e 11 delikanlı gibi kozlarını paylaşabildiğini görelim şu iki takımın (öyle olursa zaten ak ve kara çıkıyor ortaya) ama yok amk yok olmuyor bir türlü. zerre zevk almıyorum daha şu maçtan. pepe de 2 maç ceza alacaksa sokayım böyle işe..

Kupasının amına koyayım ya! Fabriyle medel de birbirine girecekti. Nedir bu çektiğimiz arkadaş! Koy yedekleri rahat rahat izleyelim. Sinirden kendimi düzücem mkk!

dominic molise dedi ki...

bir kufur de eksibesiktas'a.
kupa maciyla ilgili baslik acmama cool'luguna girip, cezali oyunculari bir mac onceden ilan etmek ne demek yahu? koca adamlarsiniz.

birazdan +3 ekleyin de utanin editlerken.

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

Su uyduruk maca Pektemek, Larin, Lens, Tore, Necip, Tolgay, GG, Vida ile bile ciksan yenersin. Yenemesen bile en azindan as takimini cikarmadin diye ezilmessin.
Ama Senolun kisisel meselesi, kompleksleri isin icine girince takimin menfaati ikinci planda.
Ikinci yari bir kac oyuncu daha cezali duruma duser, elenir gideriz.

Nerden baksan sacmalik.

Basar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Çekin takımı!

mit dedi ki...

Şu manzarayı, şu muameleyi, şu çirkefliği görüp de hâlâ Şenol istifa diyorsanız tutmayın kardeşim bu takımı. Adamakıllı taraftar grubu var diye bir tek burada takılıyorum ama bugün son olacak herhalde.

fidddas dedi ki...

Tamam bunlarin olacagi belliydi de bu orospu cocuklari bizi rahat rahat ezsin diye mi bekleyecktik... yillardir yaptiklari yanlarina kar kaliyor... ayni drumfda trabzon maci tatil edildi.
Ayrica malatya macinda pepeye ihtiyac yok. Galatasaray macinda da vida var tosic var mede var.
hoca konusunda en hafif tabirle cok fazla acimasizsiniz... el insaf!!!!

Ekrem35 dedi ki...

Hocaya çok fazla yüklenilmiş. Ben de bu maça yedekle çıkılmasını teecih ederim demiştim daha geçen hafta. Hatta kupası da yere batsın demiştim ama as kadro ile çıktı diye hocaya siktir git denebiliyorsa ve burda yayınlanabiliyorsa sorgulamamız lazım bazı şeyleri.

Mustafa pektemek ve tolga zengin sizi alnınızdan öpüyorum. Helal olsun size. Ben hayatım boyunca gsden nefret ettim ama bu fb bütün her şeyin önüne geçti. Allah belalarını verse de yokulup gitseler.

beagle dedi ki...

Bu maçta 2 olay var:
1- As kadro çıksın çıkmasın konusu. Ben deebilere önem veririm. Kupa sayisi büyüklük göstergelerindendir. O yüzden bence makul. Ama Sampiyonluk prestijinin parasinin 10da 1i yok bu kupada. Yedek çıkalım diyene de lafim yok.

2. Azdirilmis FB cirkefligi. Taraftari Futbolcusu hepsi. Biz bırak rakip oyunculara hocalara mudaheleyi, merdivenden ceza alıyoruz. Her FB maçina 2 sayi skor kart handikapli başlıyoruz. Bu artik taraftari hocayi cildirtti. Maç basi Babelin pozisyonu FBnin olsaydi gol verilirdi.

Neyse umarim 3-0 aliriz. Sinir harbine bu sefer biraz cevap vermemiz iyi oldu.

BJK4EVER dedi ki...

Olasi bir hukmen maglubiyet lige puan eksilme seklinde yansir mi emin degilim, ama zannetmiyorum. O yuzden bu saatten sonra hakem istese bile cikmamaliyiz, gerekirse hukmen maglup sayilip turu onlara vermeliyiz.
Artik bu pisliklere dur diyeceksek an tam olarak bu an'dir. Serefimizle hukmen yenilelim bu kahpelikle orospulukla pislikle alsinlar turu kupayi gotlerine soksunlar.

beagle dedi ki...

Dominic küfürü adminleri beklemeden silsen ne güzel olur. Başka şekilde de elestirebilirsin.

Ekrem35 dedi ki...

@BJK4EVER

Hatta bundan sonraki senelerde de kupaya katılmama kararı almalıyız. Bunun yaptırımı var mıdır bilmiyorum ama bu şerefsizliklerle boğuşmak zorunda değiliz her maç.

Huzeyfe dedi ki...

Hocaya sahaya tam kadro ciktigi icin kufur etmek yakismadi pek.
Demek ki rakibin cirkefligi taraftar olarak bizi de etkiliyor. Hoca da etkilenmis olabilir. Su ortamda sakin kalmak taraftar icin zorsa hoca icin binlerce kat daha zordur eminim.

Pepe bence hocadan daha hatali. Cok gereksiz bir hareket yapti.

Hocam gözünü seveyim sahaya çıkarma takımı.

BJK4EVER dedi ki...

Senol Gunes'i hic sevmiyorum acikcasi, ama bu derbideki ilk 11 konusunda karar vermek zor. Evet, her FB macinda oluyor bunlar, hakemlerin tutumu da belli, ama yedek kadroyla cikip yenilgiyi bastan kabul etmek bana sacma geliyor. As kadroyla cikip aman Ali Riza bey tadimiz bozulmasin tarzinda oynayin diyemezsin de oyunculara. Rakip her turlu sertligi pisligi yaparken sen dut yemis bulbul gibi duramazsin.
Burada artik is yonetime dusuyor bence; cikip bu olanlari catir catir soyleyecekler, konusacaklar Mahmut Uslu style. Artik bu olaylardan sonra efendilik falan diyip sahaya cikmayacaksin, gerekirse turu onlara verip mactan sonra catir catir konusacaksin korkmadan. Burada ana suclu yonetim, hoca ve oyuncular degil.

Pepe konusunda da adama kizabilirsin, belki kagit uzerinde sari kart, ama burada yine cifte standart ortaya cikiyor. Mehmet Ekici GS derbisinde ilk 15 dk'da buna yakin 3 hareket yapip tek sariyla bitiriyor nedense, ve en onemlisi medyada herkes hakem tansiyon artsin istemedi idare etti falan diye kiviriyor, ama soz konusu Besiktas olunca tansiyon kimsenin sikinde degil, gerilim kimsenin sikinde degil. Aninda kural kitabi devreye giriyor. Ki hepimiz biliyoruz o Pepe'nin faulunu bir FB'li oyuncu yapsa kirmizi karti mumkun degil gormezdi. Skrtel'in hareketini bizden biri yapsa kirmizi+3 mac garantiydi.

turgay dedi ki...

Sahaya çıkmamalıyız. Hocayı eleştirdim diye takım değiştirecek değilim. Bu kadro bu maç için fazla lüks. Böyle kadro şampiyonluk kaçına çıkılır böyle saçma sapan bir maça değil. Hocamızın başına gelenlere çok üzüldüm umarım sağlığı iyidir

Emrah D dedi ki...

maçtan hemen önce as kadro çıkılmasını eleştiren bir kişi olarak belirtme ihtiyacı hissettim şenol hocanın kalabildiği kadar süre kalması taraftarıyım adam peygamberim değil tabi ki eleştireceğim doğru bulmadığım şeyleri fakat sinkaflı filan laflar bir yana istifa çağrısı bile ağır.

BJK4EVER dedi ki...

Duzeltme; kagit uzeri kirmizi olacakti tabii, sari degil....

Emrah D dedi ki...

maçtan hemen önce as kadro çıkılmasını eleştiren bir kişi olarak belirtme ihtiyacı hissettim şenol hocanın kalabildiği kadar süre kalması taraftarıyım adam peygamberim değil tabi ki eleştireceğim doğru bulmadığım şeyleri fakat sinkaflı filan laflar bir yana istifa çağrısı bile ağır.

carlito dedi ki...

Sahaya çıkarsak dünyanın en keriz takımıyız demektir. Hükmen yenilen biz olacaksak da olalım.
Hocaya yazılan küfürlerin de bir an önce kaldırılmasını bekliyorum, blog yönetimi bizi hayal kırıklığına uğratmasın.

fidddas dedi ki...

Adamim kafasina dikis atildi, ne sahaya cikmasi. Dus bile almadan otobuse binip gidelim... 10 kisi kaldik yine de top oynamaya calistik... futbolun irini o takimin artik copun dibindeki yerini almasi lazim.

beagle dedi ki...

Hocanın kafasına dikiş atılmış. Geçmiş olsun FB. Hocanın kafası 3-0 olarak girdi munasip yerinize

Bu ülkeden tiksindim iyice amk. Pepe'nin kırmızı kart noldu şimdi? Tüm dünyaya rezil olmakta üstümüze yok.

YSY dedi ki...

Teamülü bilmiyorum, hükmen mi olacak şimdi ? Birde saha kapanma falan gelmeyecek mi bunlara ?

Ayrıca rüzgar tam tersine döndü bizim için, fenerin lig içinde konsantrasyonu etkiler bu iş.

beagle dedi ki...

3-0 olur. 5-6 maç alirlar sonra 3e iner

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

@dominic

Ne cool'luğundan bahsediyorsun yahu ? 2013'ten beri kupa maçlarına başlık açılmıyor ? 4 sene sonra mı gaza geldin ?

Tansfermakrt'ta yazmayan sakatlıkları da görmeyip yazmayı es geçebiliyoruz bunun için kaydı düzenle seçeneği koymuşlar zaten ?

Ha çok ciddiye aldığımız kupanın yarı finali Bursa ile olsa başlığında Malatya maçı konuşacaktın zaten ?

Şuraya sinir kusmaya gelmeyin çok rica ediyorum .

Barreto dedi ki...

Tatil edilen maçta verilen kartlar sayılıyor mu?

@barreto
3-0 hükmen mağlup sayıldığımız GS maçında kırmızı kartı olan Melo cezasını çekmiş. Yani Pepe maalesef ceza alacak gibi.

Barreto dedi ki...

Teşekkürler @Mustafa Yıldırım

dominic molise dedi ki...

yazdiklarimin arkasinda degilim ama yine de postlari silmeyecegim;

1. bence cikan kadro inanilmaz hatalidir.
2. kupa maclarina post acilmamasi sacmaliktir.

4 yildir devam eden bir gelenekse de elestiremeyecek miyiz?
4-5 yil nedir bi de, 15-150-1500 yillik gelenekleri sorguluyoruz, sorgulamaliyiz.

kufur icin ozur dilerim, keske ben hakli olmasam en basindan.
gecmis olsun,

Emrah D dedi ki...

Mustafa Pektemek'e (cüzi bir miktarla) 5 yıllık kontrat uzatılmalı

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Buralardaysan sence ne olur? Bir kılıf uydurup maçı devam ettirmeleri mumkun mü hukuken?

ozzie dedi ki...

Bence sırf bu maç değil, lig de tatil edilsin. Böyle oyun da olmaz, ürün de. Türk futbolunda milat olması gerekip de olmayacak, olamayacak bininci maçtı. Sahaya bir iki beş değil düzinelerce şey atıldı ve hemen hemen her pozisyonda. Bu maçın hikayesi çözülmeden top mop oynanmasın memlekette. Hele bir de oyuncu provokasyonu falan olsa bugün çok daha büyük bir facia yaşanırdı. Hocaya geçmiş olsun. Bu kötü ve ciddi bir travmadır ve hocanın sezon sonunda futbolu bırakmasına sebep olabilir. 70 yaşında adamın yaşamaması gereken şeyler bunlar.

Tribünlerin de, sosyal medyanın da (burası da dahil) futbolun bir oyun, oynayanların da insan olduklarını öğrenmesi gerekiyor. Olmuyosa oynamayalım, yeter artık!

Zaitsev dedi ki...

Senol hocanın kafayı tünelin basında yarıyorlar gibi gözüküyor. Bizim kulübeden çekilen bir görüntü var. Orada o aksiyon olmasa bu maç devam ettirilirdi. Hocanın kafa yarılıp orada devrilince hakemde mecbur kalıyor.

Bu Fener taraftarına da Allah akıl fikir versin. %90 tur geçeceksin rahat durmuyorsun.

fidddas dedi ki...

Ya bunlar nasil haysiyetsiz serefsiz bir camiaymis... resmi aciklamada yalandan gecmis olsun bile yapmamislar...

sports guy dedi ki...

@beagle

Abi burasi turkiye her sey olur. Ama talimatnameye gore 3 0 almamiz lazim bu maci bu saatten sonra. Aksi bi sonuc beni gercekten sasirtir.

Adsız dedi ki...

Maç 3-0 lehimize tescil edilir zannımca, FB'ye de en az 3 maç saha kapaması. Ancak bizim futbolculardan bazılarına da ceza bekliyorum, söz konusu Beşiktaş olunca beklenir çünkü.

Kulüplerinin açıklamasıysa tek bir nedene dayanıyor. Bundan sonraki stratejileri olayın tahrik ve hikaye olduğu iddiası üzerine. Oysa geçmiş olsun deseler bu strateji baştan çökecek. Gerçi bu defa da teknik direktörlerinin baş tahrik sorumlusu ilan ettikleri Beşiktaşlı futbolcuya sarılıp sakinleştirmeye çalışmasını ve teselli etmesini nereye koyacaklar orası ayrı. Ya da kulüp doktoru değil Şenol Güneş'in kaldırıldığı hastanede görevli Prof.Dr'un beyin sarsıntısı geçirdiğini açıklamasını. Yine ya da çıkış tünelinden soyunma odasına yönelen Beşiktaş kulüp idari sorumlularından birinin yaka paça tutulup darp edildiği görüntüleri.

Bu arada maçtan sonra bu camiadan arkadaşlarımın neredeyse tamamı yaşananları doğrudan ayan beyan abukluk olarak nitelendirdiler. Bu nedenle genelleme yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

hastati dedi ki...

negredo'da harbi olmicak gibi ama yani...

Adsız dedi ki...

Bu arada Şenol hocaya çok geçmiş olsun.

Bir parantez de Quaresma'ya. Enteresan bir adam. 5 maçlık cezadan sonra döndüğü lig maçında gayet sakince takımın oynadığı pas futboluna katkı yapmaya çalışmasının da yanında, bu maçta tepesine onca bozuk para yağarken de gayet sakindi. Bir ara takım arkadaşına bunlar kafayı yemiş türünden bir işaret de yaptı yanlış görmediysem.

@hasta ti

Negredo halen ciddi şekilde güven vermiyor ancak bu maç özelinde şunu böyle yaptı/yapmadı/yapamadı denilecek bir olayını görmedim. Bu maçta kimseyi kritik edecek bir durum olmadı ama kendi çapımda illa edersem Oğuzhan kafa olarak "bizimle değil" gibi ve bu hoş değil tabii.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

@Alper

Abi sülaleyi karıştırınca hepimizi o.ç yapmış oldun : )

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
carlito dedi ki...

Pepe dışında bizim için hasarsız bir gece oldu, bu işten daha kötü etkilenen f.bahçe olur, biz değil.. maç da 55 dk oynanmış oldu, fazla yorulmadık, malatya maçına olumsuz bir etkisi olmaz, aksine camiayı daha da kenetlendirecek bir gece yaşamış olduk..
hükmen galibiyet dışında bir karar verilmesine ihtimal vermiyorum aslında, ama sözkonusu Beşiktaş ise her zaman bir "acaba" vardır, malum!
umarım derbide Pepe'yi aramayız, eğer o maçın sonucunda lider olursak çifte kupa gelir..
dün kırmızı karta kadar gayet iyi oynuyorduk ve oyun hakimiyeti bizdeydi, muhtemelen de kazanırdık maçı bence.. hocamıza karşı azınlık da olsa bir kesim taraftarımızda kişisel bir garez var ve bazı durumlarda bu kinlerini kusmak için fırsatı hiç kaçırmıyorlar.. dün de sırf rotasyon yapmadı diye küfürün hakaretin bini bir paraydı burda bile! yahu adamın tercihini beğenmezsin de bu nasıl bir tepki koyma şekli kardeşim, bir kendinize gelin artık be! bir şu platform kalmış sosyal medyada halen soğumadığımız, burayı da benzetmeyin başka yerlere..

not: olaylar nedeniyle zerre kadar konuşulmadı ama her fb maçından olduğu gibi gene hakkımız yenildi, Babel'in attığı gol tertemiz, ofsaytla alakası yok.. belki orda öne geçsek bu kırmızı kart da olmayabilirdi, ne diyeyim burnunuzdan gelir umarım!
şu video hakem sisteminin de bir an önce uygulanmaya başlaması lazım, yoksa daha böyle çook zarar görürüz. bildiğim kadarıyla ilk denemesi kupa finalinde yapılacak, dün de uygulanıyor olsaydı golümüz geçerli sayılabilecekti..

@Alper

Hocam normalde bende senin gibiyim ama buraya yazarken kendimi dizginliyorum. Özellikle Şenol Güneş'i eleştirirken küfür ve hakaret edenleri bu blogda barındırmak büyük bir hata. Bu yorumları anında silmeyen arkadaşlar ne düşünüyor merak ediyorum.

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

fenerbahçelilerin hepsinin aynı olmadığı söylenmiş.
kendi söylediklerim üzerinden.
hepsinin aynı olduğunu söylemedim ancak camiayı temsil edenler için söyledim. bireysel olumlu yaklaşımlar bir değeri yok. kitle halinde değiller çünkü.
- klubün televizyonu, resmi hesabı, başkanı, çok takipçili bütün hesapları bütün gece dezenformasyon yaptılar ve şenol güneşin numara yaptığını söylediler.
- klube yakın gazetecilerin %99 u olaylardan sıyrılmak için herşeyi söylediler.
- hiçbirinden geçmiş olsun açıklaması gelmedi.
- twitterı baz alarak çok takipçili hesapların bir çoğunu gezdim hiçbirinde suçluyuz , bu olanlara katılmıyoruz açıklaması görmedim.
- muhalif ve sağduyulu fenerbahçeliler buna dahil
- şenol güneş, maç ismi ve konuyla ilgili her başlık altında hepsi sürekli yakışıksız komiklikler, saçma sapan komplo teorileri yazıyorlar
- kendi mikro çevremizdeki bir kaç iyi niyetli insanın söylediklerinin hiçbir önemi yok gözümde
- adamlar dün geceden beri nefret kusuyorlar şenol hocaya. şenol hocanın tek suçu ölmemesiydi.
- aynı durumlar bizim stadta bu seviyede yaşansa bu sabah gazeteler Beşiktaşın kapatılması yönünde çıkmış olurdu. üstüne bizim aklı başında spor yazarları olaylara kılıf aramak yerine camia içerisinde suçlu aramaya başlarlardı.
- üstüne bizi ligden ihraç etmeyi falan görüşüyor olurlardı.
- örnek isteniyorsa 1453 kartalları denen o günden önce ve sonra hiç adı duyulmamış taraftar grubunun galatasaray maçında yaptıkları ve hükmen kaybettiğimiz maç gösterilebilir.
- eğer organize ve provake bir olay arıyorlarsa o olaylara baksınlar.
- dün akşamkki olayda fenerbahçe taraftarı nasıl olsa birşey olmaz şımarıklığı içerisindeydi. içlerindeki şenol hoca nefretini Beşiktaştan yıllardır çıkarıyorlar zaten. ve şimdiye kadar bu hiç problem olmamıştı. çünkü onlar hep bir grup kendi bilmezdi. dün akşam yine hiçbirşey olmaz. hocanın kafasını yararız, bir iki oyuncuyu, bir iki Beşiktaşlı teknik teknik ekibi koridorlarda darp ederiz. 2-3 kırmızı kart görürler yolumuza bakarız diye düşündüler. olayın net açıklaması budur.
- ve bu maçlar beşiktaşa karşı ilk olmuyor. geçen yıl bursada oynanan maç, bu yıl oynanan maç yeni talimatlara göre ilk yarı sonunu görmeden tatil edilmeliydi ama edilemiyor. geçen yıl bursada stadı havaya uçurmadıkları için maç tatil edilmedi.
- bu organize ve bilinçli çirkefliğe karşı naifliğin bize getirdiği kendi sahasında nizami gollerin verilemediği, her maçta olayların ve kırmızı kartların havada uçuştuğu maçlar. her maçta o stadta futbolcularımızın darp edilmesi benim ağrıma gidiyor artık.
- o stadda beşiktaşın gol atması için forvetin defansınsın 2 metre gerisinde olması gerekiyor aksi durumda saymıyorlar zaten golleri.
- camiaları boka batmış bir çirkeflik içinde ve umarım boka bata bata yok olurlar.

fidddas dedi ki...

bunun yanında bizim açımızdan bakarsak @carlitoya katılıyorum.
bizim kalan maçlarımıza etkisi olumlu olacaktır. tek sorun pepenin galatasaray maçında oynamayacak olması. zaten hakkı 2 maç olan bir ceza, oyun kuralları içerisinde sert hareket olduğu için. yani sportmenlik dışı falan veremezler.
biz elenseydik 1 maç ile geçiştirmek için eyyam yapabilirdi PFDK ama şimdi kesin 2 maç çıkar.
bunun dışında kririk oyuncularımızın hiçbiri arbedelerin içinde görünmedi. fenerbahçeye ceza vermek zorundalar ama bunun diyetini bizden de çıkarmak isterlerse belki 1-2 ceza uydurabilirler. ya da tolgaya 2-3 maç verip geçiştirebilirler.
(yukarıdaki pepe hariç hiçbir cezayı hak etmiyoruz ama sonuçta bizim takımın adı Beşiktaş)

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Saha kapama cezası gelirse kupada çekilecek dediler dün akşam TVde. O yüzden 50 maç kapatsan ne yazar?

3 temmuz/gezi muhabbetleri ile bu işi Ali Koç'a yıkıp kongrede onu bitirecekler gibi gelmeye başladı.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

Bence çok büyütülecek bir durum yok.

Fener stadımda bana dokunamazlar tadında abarttıkça abarttı. Quaresma da önceki 5 maçlık kırmızı kartın intikamını kornerlerde hakemi işleyerek, taraftarı gererek aldı. Sonunda hep atılıyordu, bu sefer hocaya isabet etti, sonunda hakemin de maçı tatil etmek dışında bir seçeneği kalmadı. Fener'e geçmiş olsun, akılsızlıklarına yanmasınlar, finale çıkacakları maçta elendiler.

Fener yönetimi olayı mağduriyet psikolojisine çevirecek -çeviriyor, becerebilirlerse Ali Koç'a da ihaleyi yıkmaya çalışırlar, buradan seçimi kazansalar zaten süper olur, bu kafayla Fener-Aziz devamlılığı pek bir şey çıkmaz, aynen bu 80ler kafalarıyla devam etsinler.

Pepe'nin pozisyonu sarı-kırmızı arası bir yerdeydi, normalde hayatta derbide o dakikada o pozisyona kırmızı verilmez, ama Yusuf'un pozisyonunda Trabzon maçında Quaresma'yı atamadığı için içgüdüsel kartı çıkarttı hakem. Pepe GS maçında büyük bir kayıp mı? Çok emin değilim, açıkçası sene başından beri Ş. Ligi maçları dışında aman aman bir farkını görmedim. Bende bu senenin Negredo sonrası en büyük hayalkırıklığı.

Bu maç GS maçı konusunda da bir fikir verdi bence, Oğuzhan maalesef fizik-tempo olarak pek iyi görünmedi. Talisca her sıkışık oyunda olduğu gibi etkisizdi. Fener'e karşı top kontrolü bizdeydi, ama bu maçtaki oynanan oyun bu takım çıkar 50 bin kişi karşısında GS'yi yener dedirtmedi bana. Ben o maçtan en iyi sonucun beraberlik olacağını düşünüyorum.

Bakalım önümüzdeki 10 günde büyük oranda lig belli olacak, sonrası teferruat bence.

Hidayet dedi ki...

pepe'nin gs maçında olmayacak olması tek sorun fakat büyük sorun . son 10-15 dk'larda oyuna giren, bayern maçından dolayı sürekli tedirgin durumda olan, henüz kendini kabul ettirememiş vida'ya ,ölüm kalım maçında nasıl güveneceğiz ? ya da tartışmasız en iyi ortasahamız olan medel'i stopere çekip , yine dön başa . cl'de de gördük ki pepe bu maçları iyi oynuyor . fakat bursa'da rakip yarısahada aptalca yaptığı hareketten dolayı kaçırdığı fener maçından sonra bu hiç olmadı .

alper dedi ki...

55 dk da fazla yorulmadan PEPE dışında kayıp vermeden 3-0 lık temiz kadıköy galibiyeti.Allah bereket versin.

Tolga-Pektemek 4 maç
Pepe 2 maç
Caner belki alabilir.
Medel belki alabilir.

Normalde almazlarda FB yi yakarlerken bizi de kenar süsü olarak cezalandırabilirler.

FB nin şampiyonluk şansı kalmadı.Seneye FFP nin daha sıkılaştığı evreye girecekler.Gelecek sezonda FB yarışta olmayacak.Bu sene şampiyon olursak seneye FB ve GS nin ölüsünün mezarlarına işeme fırsatımız olacak.

Basar dedi ki...

@alper

Biraz yazdığına dikkat lütfen! "Bıkmadınız mı amk iyi insan takliti yapmaya yahu." ne demek? Gördüğüm şampiyonluk sayısı 5 filan değil, 10 oldu. Bu arada, Beşiktaşlılık şampiyonluk sayısı ile ölçülmüyor. Eleştirmek de bizi kötü adam yapmıyor.

Kusura bakma ama Şenol Güneş'in çıkardığı kadroyu, bu maça verdiği önemi ve fenerbahçeye olan atamadığı psikolojiyi eleştirmek ayıp değil. Her şeyi beğenmek ve onaylamak durumunda değiliz. Bunu hala daha eleştiriyorum. Karşımızdaki karaktersiz camiaya asgari önem gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Onların oyun alanında oynamaya gerek olmadığını ve hocanın 2011 etkisiyle hep bu yanlışa düştüğünü düşünüyorum. Burası herkesin fikrini yazabildiği bir platform. Yazdıklarımı küfürsüz bir şekilde yazdım. Hala daha aynı fikirdeyim.

Eleştiriyor olmamız da hocamıza yabancı cisim atıp yaralayınca onun arkasında durmayacağız anlamına gelmiyor. Bu olay bambaşka bir olay. Lütfen olayların harareti ile buraya girip sağa sola sinkaflı saydırma! Ayıp oluyor.

alper dedi ki...

@basar

.Eğer Ş.güneş'in FB takıntısının 2011 etkisiyle olduğunu düşünüyorsan tarihe dön bir bak.Oğuz-aykut'un gol atıp 2-1 fb nin yenip şampiyon olduğu trabzon maçına bak.Herşey 2011 değil.Benim asıl nefretim nasıl 8/0 zaladdan beri canlı nefes alan gs li görmeye tahammülüm yoksa Güneş'in de odur.Hakkıdır.
Şampiyonluk sayısı ile beşiktaşlılık ölçmedim ayrıca terazim yok benim.Nefretleriyle hareket eden biriyim.Ben istanbulda değilim.hiç bir bjk maçını vodafone yada inönüde izlemedim.ama bir gün izlersem vs o maç gs maçı olursa 90 dk söverim elime geleni atarım ve sahaya girip gs li topçu dövmeye kalkarım.Taraftar olaylarına bu yüzden takılmam ben.Olay olunca topyekün kendi takımım hocamın arkasında durmaya çalışırım.Şiarım budur.

fidddas dedi ki...

@turkkant

ben q7 nin yaptıklarının çok doğru olduğunu düşünüyorum. bilinen bütün futbol talimatlarında yazılı olan sahaya yabancı madde kuralını gayet güzel işledi.
yıllardır bizim oyuncuların bu tip kriz durumlarında sakin kalamamasını ve olayın bize dönmesini görmüştük. bu kez gayet serinkanlı şekilde o şartlarda o kornerleri atmayacağını herkese gösterdi. bunu da oyun kuralları içerisinde yaptı. seyirci ile hiçbir diyaloğa girmedi bile. sonuçta omzuna uzak mesafeden atılmış bir anahtarlık isabet etmesine rağmen.

pepe konusunda da sana kısmen katılıyorum. ancak bir önceki galatarasay maçında gomisi pek hareket ettirmemişti. onun dışında çok etkisi olmayabilir.

ancak oyunumuzun galatasaray maçında sonuç alamayacağı konusunda katılmıyorum. fenerbahçenin oyunu ile galatasarayın oyunu arasında büyük farklar var. fenerbahçenin içe kapanık sert yapısı zaten genel anlamda bize ters bir yapı. bu yapılara karşı zaten oyunumuzu gösteremiyoruz veya oyunumuzla sonuç alamıyoruz. ancak galatasaray maçı bizim şampiyonlar liginde oynadığımız maçlara daha çok benzeyecektir. galatasaray geriye yaslanıp oyunu tutacak yapıya sahip değil, oynamak zorundalar aksini bilmiyorlar onlar.

carlito dedi ki...

@fidddas dostum yüreğine sağlık ne güzel anlatmışsın öyle madde madde.. copy paste yapıp başka mecralarda da paylaşasım var valla..

fidddas dedi ki...

@carlito hocam eyvallah ama paylaşmadan önce :) imla ve yazım hatalarını düzeltmek gerekiyor. :(
biraz fazla hırslanınca dikkat etmemişim. kusura bakılmasın.

fidddas dedi ki...

son bir not daha yazıp hem bu konuyu kendi açımdan kapatıp hem de işime dönüp çalışmak istiyorum.

bu tip derbi maçlarda sahaya yabancı madde atılması, saha içi sertlik ve gerginlik, tribün gerginliği ve küfür dünyanın her yerinde yaşanabilir. sorun zaten temel anlamda sahaya bir şeyler atmaları değil bunu kendilerinde hak görmeleri, üstüne buna medyada ve diğer mecralarda destek bulmaları. bunun yanında da bu çirkefliği uzun zamandır içeride dışarıda devam ettirip bunun cezasız kalması.

malatya maçını koyalım, geçelim. fikret ormanın da dediği gibi, artık bizi ilgilendiren bir durum yok bu konuda. biz kalan 5 maçımızı ve kupa finalini oynayacağız. talimat var, kanun var. bir zahmet kurullar yazılı olanı hayata geçirsinler.

qwerter dedi ki...

@alper
Ben eylemlerimde özellikle düşünmeye zamanım varsa idollerim ne yapar diye içimden bir geçiririm.. Mesela futbol yönetimi, iletişimi deyince idolüm Süleyman Seba'dır. Baba Hakkı'lara Şeref Beylere ömrüm yetmedi, yetse bekli onlardan biri olurdu.

Şimdi hayali bir senaryo kur aklında, dünkü olaylar gerçekleşti. Süleyman Seba senin benim gibi sıradan bir taraftar. Maçtan sonra interneti açtı.. ekşibesiktaş'a girdi... Bir yazı yazdı. Yazıyı gödermek üzere son kez okuyor. Sen söyle ekranda ne yazıyor? Senin yazdığın gibi küfürler mi? Yoksa senin taklit yaptığını düşündüğün insanların yazdıkları mı? Aynı şeyi Yıldırım Demirören için de denemeni tavsiye ederim.

Bende senin gibi İstanbul dışındayım. Senede bir, iki maça giderim. Sesi bırakır dönerim. Olimpiyattaki olaylı GS maçtada da oradaydım. Ogün çok sövdüm ama en çokta sahaya dalanlara.

@fidddas

Q7'e ne oldu bilmiyorum ama 5 maçlık cezadan sonra mental olarak çok formda. Hem oyunu daha basit oynuyor, hem hırsını dizginliyor. Umarım sezon sonuna kadar böyle gider.

GS maçı için farklı düşünüyorum. Bu sene şampiyonlar ligi dahil futbol oynamak isteyen rakiplere karşı üstünlük kurduk. Başakşehir maçları istisna oyun olarak bizi yendiler o maçlarda.Ama onun haricinde hep başarılı olduk. Galatasaray yapısı, futbolcuları ve teknik direktörü gereği pozitif bir futbol oynamaya çalışacaktır. O yüzden deplasman bile olsa onlarında sonu diğer bizimle aşık atmaya kalkanlarla aynı olacaktır.

beagle dedi ki...

Futbola dönersek ilgililer Osmanlı TS macinda Musa Çağıran istatistiklerine bir bakabilir.

Adam tek başına takim gibi oynadı. Isı haritasina bir bakin bix to box degil "box to goal" oynamış rakip ceza alani icinde santrafor, 10 numara ve 8 numara işlerinin üçünü yaptı. 2.kafasını Onur çıkarmasa hat trick yapiyordu.
30 metreden Talisca golü (tek şut denemesi), ceza alaninda uzak köşeye santrafor kafası vurdu.

Sadece tipi atletik görünmediginden acayip bir potansiyel ligin dibinde yatıyor. Korkarım 1 sezon daha kalirsa 10 numaraya alisacak ve yatmaya başlayacak. Beşiktaş icin acayip bir 8 alternatifi olur.
10da da Disko'nun Ferdisi oynasin :)

Xavier dedi ki...

Bursa değil Konya maçıydı hocam.

Mayor dedi ki...

Gerizekalı. Kafan fazla çalışmıyor belli. Bu futbol oynamaktan aciz takımın karşısıma yedeklerle çıkmak büyüklüktür, rakibi küçümsediğini göstermektir. Herkes bu rakibe değmez görüşünde ama kafan basmıyor söylenenlere. Git haber 1903 te yorum yap sen.

Emrah D dedi ki...

@beagle

bence de musa çağıran iyi transfer olur.

ferdi de diskonun ferdisi oldu evladım gibi bir şey oldu çocuk :) gelsin de artık bir rahatlayayım.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

ya bu kupaya katılmama seçeneğimiz yok mu ? sezon başındaki sözde süper kupa finalini hatırlayalım . 1. lig playoff ve ztk 'da sanırım konya -ibb arasında oynanan maçları izleyen birisi için sürpriz oldu mu o maç . sahaya girme , sahaya yanıcı-patlayıcı maddeler atma . keza dünkü maç . madem marka yaratıyoruz , diğerleri değer kaybederken biz kazanıyoruz , neden marka değerimizi düşürüyoruz bu tip maçlarla . ligin açık ara en şöhretli -kaliteli oyuncularına sahipken , neden onları sürekli dayak yediğimiz , kontrol edilmeyen ortamlarda yıpratıyoruz . muhattab olmayalım , tanımayalım , gitmeyelim lig maçı hariç saraçoğluna . kontrol edemediğimiz ortamlarda, güvenliğin sağlanamadığı ortamlara, lig harici maçlar için gitmeyelim . hatta taraftar gruplarımız fener'in adını bestelerde bile geçirmesin . bu adamları yok sayın abi . ceza da vermesinler isterlerse . ama son olsun . rekabet edilecek camia değil . hem taraftar hem yönetici profili olarak . hiç fark yok . hepimizin tecrubeleri vardır çevresinden . mesela şu emre bol varya . hah işte o su katılmamış , sıradan , ortalama bir fenerbahçeli profili . adamlar bu .

turkkant dedi ki...

@fiddas

Bence de Quaresma çok sakin ve profesyonelce yapması gerekeni yaptı. Kendi oyunlarıyla tuzağa düşürdü.

GS Başakşehir'e karşı da sert ve yakın oynadı. Bizim maçta da defansif anlamda dikkatli oynayacaklardır. Tempoları da iç saha da yüksek oluyor, o nedenle her halikarda çok zor maç. Bizim mevcut oyun kalitemiz öyle sert bir deplasmanda kazanacak kadar iyi mi, ben emin değilim... Anların çok önemli olacağı bir maç gibi duruyor.

Ekrem35 dedi ki...

Nasıl bir tezgaha düştük aklım almıyor. Bütün ülke cb'nına kadar kumpas var diyor. Haftaya çarşamba tolga zengin'e 7 maç mustafa pektemek'e 3 maç ceza verilir. Fb'nin sahası 3 maç kapanır 2 ye iner. Maç kaldığı yerden seyircisiz oynanır beşiktaş da ceza alır üstüne saha olayları yüzünden.

beagle dedi ki...

Valla bu maç devam ederse FB İnönü(VP)'ye geldiğinde herşey serbest demektir. Trabzon isabet ettiremedi, Çarşı 12'den vurur.

Hiç gerek yok böyle fantezilere Tüpçü. 3-0 ı ver, 6 maç ilan et 3e indir. Devam.

Başlarım sizin operasyonunuza, sahayı kazarlar, Sebaya kufrederler, benzinci yakarlar, tv kablosu keserler, stada dışarıdan paraşütlü patlayici atarlar, otoparkta futbolcumuzu doverler, koridorda guvenlik köpekleri saldırır, hocamizin kafasini yararlar.

YETER ULAN!!!

Eskiden her işte bir hayır vardı, şimdi her işte bir kumpas var amua goim. İnönüde geriden gelip 3-1 koymamızın travmasını atlatamayan çirkef kanaryalar kendilerince intikam almaya çalıştı. Bizim oyuncular da akıllıca davranıp kötü emellerini kıçlarına soktu. Olur da maç kaldığı yerden devam ettirilirse sahaya altyapıdan oyuncularla çıkalım. Tecrübe olur çocuklara.

carlito dedi ki...

@Ekrem35 o kadar da değil yahu! tüm gazeteler hükmen 0-3 demiş hemen hemen, bu saatten sonra farklı bir karar çıkmaz.. fener olabildiğince az ceza alabilmek işin kolayına kaçıyor kumpas falan diye, zaten mevzu fetö'ye gelsin yeter ki, her türlü destek görecekleri kesin.. tahminimce 3 maçla yırtarlar, ki söylendiği gibi cezayı kupada çekeceklerse hiç fark etmiyor isterse hiç ceza almasınlar.. elenmiş olmak onlara en büyük ceza zaten..
bizim futbolculara da ceza geleceğini sanmıyorum, gelirse ayrı bir rezalet olur..

qwerter dedi ki...

Ben Sevgili!!! CB'nın konuya mudahil olması bizden ziyade Koç ailesi ve seçimlerle ilgili olabilir mi ki.

Futbol konuşulacak bir maç değil ama:
Futbol kamu oyu genel bir kanıya varmış.Fenerbahçe için herşey yolunda gidiyordu ve Fenerbahçe finale kalmıştı. Ben katılmıyorum. Kırmızı karta kadar işler bizim için fena gitmiyordu. Kırmızıdan sonra biraz sendeledik ama ikinci yarıya iyi başladık. Ben 10 kişi gol bulabileceğimize inanıyorum.

Son olarak maçın iptal edilmesi iki takımında yararına oldu yoksa daha kartlar çıkacaktı.

beagle dedi ki...

Tolga'nin adini CB telaffuz etti. Okkali bir ceza alir kesin. Pektemek de 2 birim alır Fbyle beraber 1 birime düşer. Normal akış bu olur.
CBnin "hocaya yapilanlar kabul edilemez" cumlesini 3-0 olarak anliyorum.

ozzie dedi ki...

1453 Kartalları olayını hatırlıyorum ve "kumpas yoktur, olasılık dışıdır" diyemiyorum. Hatta "kumpas var" diyenlerin, varsa bir kumpas, bu kumpasın arkasında onların olmalarının hayli olası olduğunu düşünüyorum.

Konu başlığı açılmayacak bir maç bence yavaş yavaş, yıllardır oynanıyor; o da Gezi'nin rövanşı. Bugün Ali Koç köprüsünü geçene kadar Aziz Yıldırım'a "dayı" diyen güçlerin seçim sonrasında Aziz Yıldırım'ı da devre dışı bırakacaklarını düşünüyorum. Diğer tarafta da Ethem Sancak ve Beşiktaş'ı Katarlılar'a sattırma projesi. Bizim tepemizdeki Demokles'in kılıcı da o. Taraftarlar olarak birbirimize giriyoruz ama taraf olmaya, taraftar olmaya karşı verilen mücadeleyi kaybetmeye doğru gidiyoruz. Bu Türkiye'de tamamen hükümet kontrolü altına alınamayan, Gezi'den bu yana tehdit unsuru olarak görülen en büyük, en köklü camiaların dişsizleştirilmesi hikayesi bence. Yeni Türkiye'nin futbolu da yakında yeni olur, biz de Fenerbahçeli eş dost akrabamızla didiştiğimiz eski günleri anarız diye korkuyorum.

fidddas dedi ki...

şampiyonluğu ve küme düşecek son takımı osmanlı ve antalya belirleyecek gibi duruyor...
osmanlı bu tip bir durumun tam ortasında durmak için fazla ilginç bir takım :)

Sivas Trabzon'u yenerse Kayseri ve Sivas maçları da çok zor geçecektir. Osmanlı ve GS deplasmanları zaten savaş gibi olacak. İçim daralıyor : )

sports guy dedi ki...

@Mustafa

Kayseri havluyu atmis gibi gozukuyor, ama sivas konusunda haklisin. Yalniz goztepe bu hafta kazanirsa trabzon'un onune geciyor bile, ve son maclari da iceride galatasaray ile :)

Yani zorluk tek bizim icin gecerli degil.

fidddas dedi ki...

Ben galatasaray deplasmanindan puan almamiz gerektigi/puan alacagimiz uzerine maclara ve puan durumuna bakiyorum.
Galatasarayin bu aksam puan kaybetmesi ve bizim diger 4 maci kesin kazanacagimiz on kabuluyle rakibi basaksehir olarak goruyorum. Dolayisyla basaksehirin osmanli-sivas-antalya uclusunden en fazla 6 puan almasi hesabina dayanarak ve yukaridaki kisitlarimla galatasarayin galibiyetini beklemistim.
Osmanli bugun kazandiktan sonra antalya bu hafta feneri yenmedigi surece basaksehir maci onemli olacaktir.
Simdiye kadar butun on hesaplarim istedigim gibi gitti, kismet :)

fidddas dedi ki...

zaten dünkü maçla hesap basitleşti ;

başakşehir 4 maçta 9 puan alırsa bizim 5 maçta 13 puan almamız
başakşehir 4 maçta 10 puan alırsa bizim 5 maçta 15 puan almamız gerekiyor.

beagle dedi ki...

Durum 2-2 GS yi uyduruk ofsaytla penaltidan ve Musleraya saridan kurtardilar. (Eskiden kirmiziydi)

@beagle

GS kazansın diye her şey yapıldı. Yusuf Namoğlu farkı.

beagle dedi ki...

Hay ofsaytinizi... gene çevirdiler maçı o yüzden.

fidddas dedi ki...

hesapta ufak güncelleme yapıyoruz :)

başakşehir kalan 4 maçında 9 yada 10 puan ve galatasaray bizim harcimizdeki bütün maşları kazansa diye düşünürsek 15 puan şampiyonluk demek. :)

hakem galatasarayı iyi kurtardı. haftaya fatih terim serdarın yerine ahmet çalık oynatarak müthiş dehasını göstermek isteyecektir.

turgay dedi ki...

Şurada hocayı ve yönetimi defalarca kez eleştirdim bir sürü şey söyledim hala şampiyonluk şansımız var ancak bu hakem yönetimiyle muhteşem kadromuz olsa istediğimiz Harika topu oynasak da rakiplerimiz yine yarış içine sokulurdu. 1 yanlış veya art niyetli bayrakla 2 takımın aynı anda geleceği ile oynanıyor. O yanlış bayrakla Alanya belki küme düşecek biz bu hafta kazanarak haftaya musleranın 2 gömlek altında bir kaleci ve Serdar’dan kötü bir stoper ile avantaj yakalayacağız. Ancak her ne hikmetse babele kalkan yanlış bayrağın aynısı Alanya’da da kalkıyor. Bu durumda nasıl mücadele edeceksin?

mit dedi ki...

Muslera'nın kırmızı kart görmesi gereken penaltı pozisyonu, yan hakemin saçma sapan bayrağıyla ofsayt olarak geçiştirildi. Bizim maçta olmayacaktı halbuki ne güzel... Sonra Beşiktaş kollanıyor bilmem ne.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Gs maçını en kötü berabere bitirmek zorundayız, yoksa 3. veya 4.lük arası gidip geliriz. Kaderimizin tek bir maça bağlı olması berbat bir şey. Yine de Şenol hocanın potansiyelinin ligin çok üstünde biri olduğuna inandığımdan, o maçta gerekli hırs ve isteği olduğunda, başak maçının aksine terim’i outperform edebilecğeini inanıyorum.

Diğer türlü ben kendi açımdan, gs’ye ceza gelmesini ve başak’ın şampiyon olmasını beklerim.

beagle dedi ki...

@Mit
Bu sene çifte ceza vermeme kararı alındı diye biliyorum.

Yani son adam ceza alani dışında faul yaparsa pozisyonu engellediginden kırmızı,
ceza alanı içinde yaparsa penaltı ve duruma göre sarı veriyorlar. Kirmizi vermiyorlar.

Gol olacak topu savunmaci elle durdurursa ise penalti ve kırmızı gecerli saniyorum.

mit dedi ki...

@beagle

İyi bari, az da olsa teselli bulayım :) Teşekkürler bilgilendirme için. Muslera'lı GS'yi yenme keyfi yaşamak dileğiyle...

carlito dedi ki...

Başakşehir'in bir kere de olsa puan kaybedeceğine eminim. Gs'yi yenemezsek şampiyon olamayacağımıza da hemen hemen eminim. Velhasıl bütün maçlarımızı kazanırsak şampiyon olacağımıza kesinlikle eminim. 5'te 5 yaptığımız halde Başakşehir şampiyon olursa da yapacak bir şey yok, canımız sağolsun der geçeriz. Fazla hesap kitaba gerek yok yani...

Emrah D dedi ki...

keşke love yerine junior fernandesi alsaymışız

hakemini federasyonunu fethullahçı gsyi tayyipçi bşyi her devrin teröristi fbyi ilçe spor müdürlüklerindeki hademeden spor bakanına kadar her kademede kim varsa hepsinin dedesinin yedi ceddini otosansür yapayım hem de fotokopi gibi önlü arkalı

haftaya hem serdar hem maicon cezalı diye anladım bu durumda ahmet çalık denayer stoper ikilisiyle çıkacaklar, sakarlık eksiklerini açık alanda hızlarıyla kapatabilecek olsalar da bir miktar baskı kurarsak kesin açık vereceklerdir.

kadromuz da oynadığımız futbol da bunlardan iyi. futbol içi sebeplerden deplasman baskısı tek handikap öte yandan futbol dışı ciddi miktar handikap olacak. hakemle gsyi üstüste koymalıyız. prensip olarak her derbiye hele deplasmanda 2-0 mağlup çıkıyoruz en az bir nizami golümüz sayılmıyor en az bir yalandan gol yiyoruz ve kart konusunda bize ayrı rakibe ayrı eşik uygulanıyor. 3-0 kazanacak kadar oynarsak 1-0 2-1 ancak kazanıyoruz 5e 6ya gidecek maçlar 2-0 3-0da kalıyor.

buna rağmen karamsar değilim çünkü dar kadrolu gs karşısında bir talihsizlik yaşayıp geriye düşerek rüzgar yaşatmazsak (talihsizlik sadece talihsiz bir gol yemek değil, mesela ceza sahasına yakın bir yerde topla bile buluşturmamamız lazım zira kendini yere atana faulün çalınacağını biliyoruz) nefesleri bize yetmez diye düşünüyorum. fernando bizim maça kadar eski formuna kavuşmuş olabilir bu bir zorluk olur fakat kupa maçındaki fernando sahada olacaksa dediğim gibi büyük bir talihsizlik veya büyük bir hakem faciası yaşamadığımız takdirde düdük gibi öttürürüz.

dün başakşehirin kazanmasının tek faydası haftaya galatasaraya beraberliğin yetmeyecek olması (hoş bizim gs maçından önce bş osmanlı deplasmanına çıkacak keşke o maç bizimkinden sonra olsaydı). bşnin puan kaybetmesi her ne kadar şampiyon olmamız için muhakkak gerçekleşmesi gerekse de osmanlı maçında olursa gs beraberlik bana yeter düsturuyla sahaya çıkabilir. öte yandan bu bizim dezavantajımıza gibi görünse de baskı kurmamızı kolaylaştırabilir. bu bağlamda stoper ikilisinde nispeten daha ağır pepe yerine vida veya medelin olması da dönüp dolaşıp bizim işimize gelebilir.

hayırlısı bakalım. önce bugün malatyayı strese girmeden topçuları fazla yormadan dosta güven düşmana korku salarak yenmemiz lazım yoksa bunların hepsi zaten boş lakırdı olarak kalacak.

fidddas dedi ki...

Maicon cezali degil ama fatih terim sihirbazlik yapip deha gostermek icin ahmet calik oynatabilir. Maiconu cok agir buldugu ve begenmedigi yazilip ciziliyor.

Emrah D dedi ki...

eğer maicon oynayacaksa oyunu biraz daha kendi yarı alanımızda kabul edip açık alanda maiconu maymun etme taktiğini uygulayabiliriz. yok ahmet çalık oynayacaksa ilk söylediğim baskılı oynama taktiği geçerli.

YSY dedi ki...

Önce önümüzdeki maçı kazanmadan bunları konuşmak saçma olur biraz ama haftaya gs yi yenmek için sakin kalmalıyız. Ayrıca profesyonel futbolcu için deplasman veya iç sahanın çok fark ettiğini de düşünmüyorum. Bizi iki sene önce hocalarının geri zekalığı olmasa vodafone da yeniyorlardı misal. O yüzden herkes çıkar topunu oynar gerisi fasa fiso. Bu dediğim herkes için geçerli sadece bize has demiyorum.

Neyse dediğim gibi önce önümüzdeki yemeğe bakalım ondan sonra bakarız. Daha bir hafta var.

Pepe ni yokluğunda tosic-vida çıkılır. Ortasaha da atiba-medel-ozzy olur, tabi ortada tolgay-medel-ozzy görmek ümidiyle.

Hayırlı geceler.

beagle dedi ki...

Acısı tatlısıyla FFP boyunduruğunda bir sezon sonuna geldik. Gsyi yenip altimizda birakirsak:
- 4 derbide 3 Gb aldigimiz
- İçerde FB ve GSye 3 cektigimiz
- FByi kupadan eledigimiz
- ŞĹ de tarih yazdigimiz
Bir sezon olacak.
Yenersek Vida Medel Negredo grubu ile olacak ve Lens ve Love tutmasa da transferler katki verdi diyebileceğiz.

Yani bence galibiyet gelirse 2.lik de idare edecek. Çok ah vah desek de iyidir be ya. Haydi Kartalım!

dominic molise dedi ki...

arkadaslar toplanin 25 nisan'daki kararlari acikliyorum:

mac kaldiri yerden seyircisiz devam edecek.

nereden mi biliyorum?
mactan sonraki tum gazeteciler, yorumcular hukmen karari cikmasi gerektigini soyluyorlardi. ancak fenerbahce'nin 2-3 gundur yaptigi algi sonrasinda olaylarin bir tiyatro oldugu sonucu cok daha agir basiyor. ozur dilememeleri, gecmis olsun dememeleri falan hep programliydi yani. ve maalesef fenerbahce medyasi ile basa cikamadik.

deniz coban, fanatik'te 2 gun once hukmen cikmazsa buyuk surpriz olur diyordu.
bugunku yazisinin linkini atiyorum ve fenerbahce medyasinin galibiyeti ile neyi kast ettigimi ornekliyorum:

http://www.fanatik.com.tr/yazarlar/deniz-coban/kaldigi-yerden/1366537

adam emsal bulabilmek icin 3.lig'den falan bahsedecek kadar kilif uyduramamis.

Ekrem35 dedi ki...

Ben bu camianın ..... koyayım afedersiniz. Teknik direktörü olacak sinsi aykut "hani çakmak hani kan" nerde der. Yöneticisi "stadımız en güvenlikli stad" der. Muhabiri " pepe kırmızı kart gördüğü an elini başına koyanlar beşiktaşlı mı" diye tweet atar. Taraftarı "bunlar tiyatro korktular kaçtılar" der. Yemin ediyorum ettiğim küfürün bedduanın haddi hesabı yok. Allah oluk oluk belalarını versin. Gün yüzü göremesinler. Beter olsunlar. 3 günde kafayı yedirdiler ya. Nasıl bir bok çukuruymuş ya. Dokunduk bir kere sürekli aşağı çekmeye çalışıyorlar.

teahead dedi ki...

Ülkede cok garip şeyler olmaya devam ediyor.Çomarbaşkan cikmiş, Tolga da oyle yapmamaliydi diyor ve sonra hemen hemen tüm medya maç kaldığı yerden devam eder diyor.Bizim başkan ise cikip hakli oldugumuz halde gerekli cevapları veremiyor.
İcine sıçtılar her seyin.

cochise dedi ki...

Son maç sonraıs yaşananlar arsızlık tarihine geçer. Biz olsaydık seyircimize kızardık demicem zira sadece biz değil GS bile olsa aynısını yapardı. Bu herhalde son noktadır. Daha ötesi olamaz diye düşünüyorum (hep böyle düşünürken fazlası oluyor ya neyse).

Tersi bir durum olsa herhalde savaş falan ilan ederlerdi.

Hükmen harici bir karar düşünemiyorum ama çıkarsa da burası Türkiye deriz yola devam ederiz. Ama maç tekrarı olursa .. neyse.

Fatih Terim'den hep beraber hazzetmiyoruz; çoğunun hissi nefret falan ama Aykut Kocaman yanında Fatih Terim bile melek kalıyor valla. Ben hayatımda bu kadar sinsi, içten pazarlıklı, hesapçı, yalanı kolayca söyleyen bir hoca görmedim sanırım.

Bugünkü maçtan pek endişem yok; sahaya kim çıksa fark etmez alırız ama GS maçında mutlaka orta sahayı üçlemeliyiz. İlk maçtaki düzenle bunları sıkmalıyız-boğmalıyız. Öbür türlü gel gite falan dönerse atletizmden onlar kazanır..

BurkayJK dedi ki...

Belki Avrupa'da (ve hatta dünyada) saygı duyulan ve sevilen bir kulüp olacağız ama ülkede hiçbir zaman medya ve lobi olarak güçlü olamayacağız. Bunlarla başa çıkabilmek için gerçekten şerefsiz, yalancı ve utanmaz olmak gerekiyor. Biz camia olarak bunu yapmıyoruz, yapamıyoruz. Bunlarla maç yaptıkça bizi kendi seviyesizliklerine çekmeye çalışıyorlar. Son yıllardaki rekabette tek olayları bu.

En başında, Tolga sözlü münakaşaya girdiği için hatalı olabilir ancak bu sonrasında yaşananları meşru kılmaz. Özür dilemesini bil arkadaş, nasıl bir camiaymışsınız siz.

Pek ihtimal veremiyorum fakat maçın kaldığı yerden oynanması şeklinde karar çıkarsa takım maça çıkmamalı. Bunun bir yaptırımı falan var mı?

carlito dedi ki...

Kesinlikle maç kaldığı yerden devam kararı çıkarsa sahaya çıkmamalıyız, alsınlar tur onların olsun, finali de alırlarsa g.tlerine soksunlar o kupayı. Böyle şerefsizlikle gelmiş bir kupayla bol bol övünebilirler,bizim hiçbir kaybımız olmaz. Ne olacak, en fazla para cezası ve seneye lupadan men olabilir, olsun amk daha iyi bizim için, bir sezon da olsa kurtuluruz kupa belasından.. Delirttiler adamı be, bu kadar haysiyet yoksunu bir camia görülmemiştir!

Bugünden itibaren lige odaklanmalıyız.. Formül basit, maçlarını kazan şampiyon ol hepsi kudursun..

beagle dedi ki...

Türkiye burası ama eyyam tepede. Ara yol yaparlar, maç baştan başlar. Onu da kabul etmemeliyiz. Emsal biz milyon tane buluruz. Güvenlikten evsahibi sorumlu.
Bu maç devam ederse seneye İnönü'de Aykut'u ..... yaparlarsa diyecek birşey olmaz dimi?

BJK4EVER dedi ki...

Kamuoyu yonlendirmesini kesinlikle yapamiyoruz.
Carsamba aksami 3-0 hukmen maglup yonunde olan algi yavas yavas degisti ve butun hafta feto, kumpas diye diye neredeyse FB magdur ilan edilecek!
Adamlar resmi siteden kac tane aciklama yapti, surekli konustular, algi operasyonu yaptilar, gazetecileri dahil (E. Bol gerizekalisinin S.Gunes'e bir kufur etmedigi kaldi), ama 1 kisi bile cevap vermiyor.
Su sozde alcak serefsiz Besiktas gazetecilerinden biri bile dogru durustu cevap vermedi FBli gazetecilere. Ulan hepinizde is korkusu, Tayyip korkusu var da hic mi Allah korkusu, Besiktas sevgisi yok? Sokarim fetosune, sorumlu Fenerbahcedir, orasi Fenerbahcenin stadidir ve kumpas mumpas dinlemeden Fenerbahce cezayi alir zamaninda Besiktas aldigi gibi diyemedi.
Hadi gazeteciler serefsiz, is korkusu var, yonetim niye cikip 2 kelam edemiyor yahu? Beyaz TV ve A Spor firsat bilip butun hafta feto'ye saydi durdu. Dun kendi kulaklarimla 5 gun evvel 99% hukmen maglubiyet diyen E.Toroglunun kuvvetle ihtimal mac kaldigi yerden devam edebilir dedi. Trabzonlu arkadas UEFA olsa ne olurdu lafina kem kum etti, ozel durum falan diye kivirdi da kivirdi.
Ulan bir yoneticimiz de baglanip sunu soramadi;

1 O stadin guvenliginden sorumlu kim? Fenerbahce. O cakmagi atanin fetocu, BJKli, normal taraftar veya ISIDci olmasi Fenerbahcenin guvenlik zaafiyetini nasil kapiyor? Bunu aciklarmisiniz?

2 Hep futbolun normal seyiri disinda falan diye kiviriyorsunuz. Ligin 2./3. haftasonra gerginlik yasanmamis 1-0 geride oldugun ve rakibin 10 kisi kaldigi normal bir derbide 5 dakika kala bir anda 5.000 kisinin ayni anda sozlesmis gibi sahaya inmesi, ve by 5.000 kisinin daha once kimsenin duymadigi bir taraftar grubuna ait olmasi sizde kumpas degil mi? O kumpassa biz neden 5 mac seyircisiz yedik ve 0-3 hukmen maglup edildik? Niye kulupler arasi farkli muameleyi tetikliyorsunuz?

Ulan su 2 soruyu sorup tum kamuoyunu bir anda got etmek, susturmak zor mu? Bu sefer de pislik A.Kocaman cikmis basinda kan goremedim demis. Ulan bu haysiyetsizlere ne denir ki? Keske Rize'de otobusunuz saldiriya ugradigi gun sofore denk gelseydi de otobusunuz ucuruma ucup hepiniz geberip gitseydiniz ulan. Yonetimi hep korudum, ama bu sefer de hakkimizi yedirirlerse hukumet korkusundan bu yonetime en agir kufurleri o stadda etmeyen en adi insandir benim gozumde.

fidddas dedi ki...

ben sonucun hükmen çıkacağını düşünüyorum. ama ekstra ceza 1-2 maç sadece kupa maçı verip, tolgaya da 5 maç verecekler.

aksi durumda bu adeletsizliği beşiktaş taraftarına seçim zamanında açıklamalarının bir yolu yok. sonrasında bizim statta oynanacak maçlar ve taraftar tepkisini dizginlemenin bir yolu da yok. sen başından beri bizim takıma ve oyunculara karşı verilen cezalar zaten belirli bir potansiyel oluşturdu, bunu daha da kabartacak kadar gözleri kararmamıştır diye ummak istiyorum.

sadece fenerbahçe ve aziz için bu kadar kaos herkes için fazla riskli bir seçenek bence.

Mayor dedi ki...

Ulkenin en tepesinden en dibine kadar herkes troll.
Kumpas dedikleri olay 30 liraya bilet satmanin sonucu.
Bizim GS macinda sahaya atlayan taraftarda ayni kitledendi. Mac Olimpiyat stadinda oynaniyor diye nerdeyse bedava bilet dagittilar ne kadar barzo varsa girdi stada, hatta hatirlarsiniz millet bankolarin ustunden atlayip girmisti iceri. Normalde her macta vardir oyle tipler ama ucuz bilet oldumu cok buyuk bir topluluk haline gelip suru psikolojisi ile hareket ediyorlar.

Neyse GS macinda da bir suru drama bekliyorum ben, Basaksehir'e en cok yarayan skor hangisi ise onu tutmaya calisacaklar o da beraberlik olur. Hakem macin gerginlesmesine izin verip kartlari siralar.
Ulke degil resmen televizyon dizisi artik. Ciddiye alinacak bir kurum, yonetici falan yok.

EC dedi ki...

@Ekrem35 evet haklisin.. ve bunu sadece Besiktas a karsi yapiyor bu Sikebahce.. Aykut un agzindan hic Galatsaray yada Basksehir icin birsey duydunuz mu? sanki FB nin tek rakibi BESIKTAS miscasina konustu butun sene..
hepsi bize dis biliyor bu da dogru yolda oldugumuzun gostergesi.. tarih ilerde yazacak aslinda kendilerinin minnacik menfaatleri icin nasil kocaman bir camiayi esir aldiklarini anlatacak dedeler torunlarina..

Turkiye de futbol sadece futbol degil.. o kadar cok seyi tetikliyor ki beraberinde...

GS nin FFP si, FB nin FFP si ve Besiktas in 3cu Sampiyonlugu ile duzluge cikacak olusu, onlarin ise iyice dibe vuracak olusu demek..

Basksehir ise kendi derdinde sahiplerine kemik bulma derdindeki kopek misali, toplayabildigi kadar puan toplayip ve de Besiktas a takabildigi kadar celme takip GS nin onunu acmak derdinde bu arada bulundugu konumda kulup degerini arttirip bir yerlere kendilerini kakalamak da cabasi.. cunku bu altin vurus son sanslari.. seneye buralara kadar tasiyabileceklerini sanmiyorum..

ilginc olan Turk Spor Medyasinin kor sagir dilsiz ve salak olusu!
mahvolan bir Turk Futbolu var..

dogrulari soyleyen Muharrem Usta yi harcadilar.. halk dogru duymak istemiyor benim fikrimce Usta da Trabzon da bir Fikret Orman etkisi yaratabilecek kapasiteydi..

populism daha cok rating yapiyor ulkede..

bugun kazanalim,, haftaya hakemi de kaleye sokar yeneriz.. biz sakin kalalim... gerisi viz gelir tras gider..

kendi sahamizdaki maclarda hakemler yine karsimizdaydi ona ragmen kazandik.. bu kez de kazanacagiz biz daha iyiyiz.. Cakma Ronaldo Yasin Oztekin bile dedi.. salaklar da bilincaltinin disa vurumu daha sik olurmus! :)

SALDIR KARTAL..

Fabri, Caner, tosic, vida, Adriano, Oğuzhan, medel, Quaresma, babel, talisca, negredo ile başlıyoruz. Vurduğumuz gol olsun.

turgay dedi ki...

Malatya maçına 0 konsantreyim umarım takım benim gibi değildir.

Dünyanın en pısırık başkanlarından birine sahibiz. Antrenörünün kafası yarılmış 1 haftadır çıkıp ortalığı yakmıyor. Bakalım o maçı tekrar oynamak zorunda kalınca ne yapacak? Hükümete yaranmak için sesini çıkaramıyor ama bundan hicap duyduğunu da zannetmiyorum. Kendi yöneticisinden bile utanmıyor adam çıktı çatır çatır gömdü şekibi. Beşiktaş istediğini alamazsa bunun 1 numaralı sorumlusu Fikret Ormandır başka yerde aramayalım sorumluyu

Tosic adamı verem eder : )

Kırmızı kartı yedi o.çocuğu.

Pheaglix dedi ki...

yalnız biraz daha kendimizi vermezsek gs maçının bir önemi kalmayacak.

fidddas dedi ki...

golden sonra sanki 5-0 mış gibi oynadık ve sonrası malum.
ikinci yarının başında skoru almazsak operasyon ufukta görünüyor... sanırım q7 den kan akmadığı için kırmızı vermedi, gerçi akınca da inanmıyor bu orospu çocukları...

beni böyle komplo teorilerine mahkum edip futbol izlerken sürekli küfretmeme sebep olan ülke futbolunun da ....

turgay dedi ki...

Temposuzluktan çatlayacağız. 2 stoperimizde ben senden daha kötüyüm demek için oynuyor. Vida-Tolgay yapıp medeli stopere çekelim orta sahada ve savunmada daha top yapan bir takıma ihtiyaç var. Ayrıca Babel gelmemiş maça kuzenini göndermiş

Eğer ikinci yarı mükemmele yakın oynamazsak halis muhlis o.ç maçı kazanmamıza izin vermez. Oğuzhan kız çocuğu gibi özgüvensiz oynamaya devam ederse katı Malatya savunmasını zor aşarız. Halis piçi çoluğun çocuğun gün yüzü görmesin. Gençlerbirlgi deplasmanında Babel'i tereddütsüz atan it bir de bu.

Unknown dedi ki...

Oğuzhan adeta sabote edercesine oynuyor,şaşırıyorum.babel ve adriano da berbat.lig için son 45dk.

Armagan dedi ki...

Önde kolay top kaptırıp aslında bizim hızlı hücumumuza izin veriyorlar ama her seferinde ezbere kanattan oynayıp atağı öldürüyoruz. Tamamen kapanırlarsa ilk devredeki maça dönebilir, o zaman da Oğuzhan’a bel bağlayacağız. Erkenden Necip’i alacak gibi yerine ama onun yerine telkinle Oğzuhan’ın geriden top almasını isteyebilir. Necip değişikliği de mantıklı ama 65 öncesi saçma olur.

BJK4EVER dedi ki...

su babelin sergiledigi performansi lens sergilese acana kacta cikardi?
hatta ikinci yariya cikma sansi ne olurdu????

Goooooooooooillllllllll

Q-a_r-e_s-m_aaaaaaaaaaa

Halis itine girsin bunlar

fidddas dedi ki...

benzer durumdaki akhisar maçında evde 0-0 kalmıştık. bu sefer 3-1 yendik, bana bu kadarı yeterli.
pepeye malatya maçında ihtiyacımız yok demiştim ama yediğimiz gol komedi gibiydi...

eğer berabere kalsak hesabım hazırdı :)
başakşehir maksimum 9 puan alsın sen 12 puan al. neyse ki gerek kalmadı.

turgay dedi ki...

Caner’in sakatlığı uzun değildir umarım ama onun çıkıp Gökhan’ın girmesi tempoyu yükseltti. Ben stoper alırdım oyundan çünkü ileride çok eksik kalıyorduk bence seneye 3lü savunmaya daha çok çalışmamız lazım neyse öyle ya da böyle kazandık umarım haftaya daha tempolu oynatacak oyuncu grubu bulunur bu yavaşlılıkla deplasmanda işimiz zor. Bugün berbattı ama Babel haftaya ileri uçta oynayabilir. Gs savunması maicon da oynarsa ki bence onu oynatır hızlı oyuncuları savunamıyor. Hayırlı bakalım neler olacak

ozzie dedi ki...

@bjk4ever

Elma-armut karşılaştırması olmuş. Lens'in Babel kadar kredisinin olmaması son derece doğal. Lens Babel'in takıma verdiği katkının onda birini bile vermedi bugüne kadar. Bu kapalı defansa karşı uzaktan sut atabilen ve böyle bir dolu gol atan adama biraz daha uzun süre dayanmak anlaşılır. "Lens bugün top oynamiyor ama sahada kalsın ki belki şunu yapabilir" diyebilmek icin bir neden versin önce.

Bu arada ceza Quaresma'ya çok yaramış. O böyle disiplinli ve gayretli oynamaya devam ederse zaten Lens yedek otursun.

mit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Babel'in oyundan geç çıkarılması gayet doğal. Çünkü yerine girecek adam boş kaleye bile gol atamayacak kadar formsuz olan lens. Bence bu maçtaki en büyük sıkıntı Oğuzhan'ın silik performansıydı. Takımı kafasında bitirmiş ya da uzun süredir yedek kaldığı için özgüveni bitmiş. Ne ileride ne geride takıma bir şey katamadı. Negredo ve taliscalı bir kadroda Oğuzhan'a yer bulamıyorum ben. Çünkü Negredo zaten aralara kaçmak yerine Oğuzhan'ın yapacağı servisleri yapmaya çalışıyor. Talisca da genellikle kanatlara topu hızlıca aktarıp içe koşu yapıyor ya da şut deniyor. Oğuzhanlı oyun için daha çok verkaç yapıp çizgiye inen, savunma arkasına koşular atan oyuncu grubu lazım.

mit dedi ki...

Yine 80 dakika kanser olduk :) 1-0'dan sonra takım kazandık havasına girdi ve kafalar Galatasaray maçına odaklandı. Ondan sonra resmen uyuduk. Tosic ve Babel çok kötüydü bugün. Hatta Babel o kadar kötüydü ki Adriano'yu bile bozdu. Lens girince Adri de kendine geldi ve asist yaptı zaten. Babel'e bu kadar tahammül edilmesi konusunda da @ozzie'ye aynen katılıyorum. Adam geçen hafta iki şahane golle maçı kopardı, lig genelinde gol yükümüzü taşıdı. Kötü oynadığı ilk maçta gömmek çok büyük vefasızlık olur. Ki zaten seyirci de alkışlayıp vefasını gösterdi.

Oğuzhan ve Negredo gayretliydi ama vasatı aşamadılar. Yine... Gökhan Gönül de dinlenmiş, kendine gelmiş. Caner'e de geçmiş olsun.

Quaresma'ya da helal olsun. Tüm maç boyunca, hatta göğsüne yediği krampondan sonra bile sakinliğini hiç kaybetmedi. Son frikikte de o vurmasın diye dua ettim ama çok güzel attı köşeye. En güzeli de golden sonra Şenol Güneş'e koşmasıydı.

Bu arada Kadıköy'deki 90'lardan kalma, cehennemvari stat atmosferinin yanında gol anonsunun çocuklara yaptırıldığı, devre arasında mini maç oynatıldığı Vodafone Park'ın havası cennet gibiydi. Çok güzel görüntüler verdik.

Darısı Galatasaray galibiyetinin başına ve şampiyonluğa inşallah.

ozzie dedi ki...

Ben bu maça hiç konsantre olamadim. Macı izlerken bile içimden Fener'e kufrediyordum. Sanki tribunlerin de kafası karisikti. Ama takım birkaç oyuncu disinda genel olarak disiplinli ve hedefe odaklanmisti. Helal olsun takıma, zor bir donemde zor bir macı hak ederek aldılar.

planck dedi ki...

top mop oynamadık. sırf orta ve duran top tehlikesi oldu. herhalde yine +30 orta yapmışızdır. böyle şansa gollere işi bağlayınca tribünlerde kopuyor oyundan. şampiyon olsak bile seneye ümit ediyorum taliscayı almamış/satmış oluruz ve pas yapmasını bilen gerçek bir on numara gelir ozzy de eski haline geri döner böylece.

turgay dedi ki...

https://twitter.com/ivansshatov/status/988127199361454080?s=21

Galatasaray maçını nasıl kazanır? Yukarıdaki 4 fotoğraf göstermiş ayrıca da ilk yarıdaki maç güzel örnek. Umarım çalışarak çıkarız maça

mit dedi ki...

Caner sezonu kapatmış. Tam da form tutmuşken... Büyük geçmiş olsun.

http://www.ntvspor.net/futbol/caner-erkin-sezonu-kapatti-5adcdca2b3fe9c16c0ef78f0

Şu an juve-napoli maçını izleyerek bizim derbiye hazırlanıyorum : )

BurkayJK dedi ki...

Belki sırası değil ama kaleci için arayış içinde olmalıyız. Eğer daha iyisini bulursak kaçırmamalıyız. Beşiktaş'ın kalecisi bunu yememeli, feda döneminde değiliz.

Erhan dedi ki...

Golden sonra gevşedik ve tribünler gerildi yediğimiz golden sonra. İkinci yarı anons yapıldı hatta...

Ama top oynadık bence. Çoğunlukla Ozi ve Babel'in formsuzluğu/yorgunluğu baskıyı süreklileştirmemizi engelledi.

Talisca çok çalıştı, çok farklı şeyler denedi bu maç 2-1'in golünü atmasının dışında. Bonservisini almalıyız.

beagle dedi ki...

Hepimiz başka gözle bakiyoruz :)

Ben Fabri'nin yediği dürtük golü ve 65 gibi kaleden çıkmış Malatyalı asirtsa bizi bitirecek halini gördüm.

Tosiç için başkaları detay yorum yapsın. Ben gecici çözüm olarak görüyorum. Ersan gülümün daha kötüsü bizim ideal 11imizde olmamalı.

Oğuzhan ne kadar kötü olsa Qdan 40 orta taktiğine geçilmezdi. Golü atsa da bir noktada Talisca Larin değişse daha anlardim.

Haftaya İBB bizden önce oynuyor. Puan kaybetse mi kaybetmese mi daha iyi olur karar veremedim. Galatasaray'a beraberlik yetse bizim için daha iyi olabilir. Çok iyi savunma yapabilen bir takım değil. Bir de biz hantal negredoyla doğru düzgün kontra atak yapamıyoruz. Varsa yoksa set hücumu. Galatasaray'a beraberliğin yettiği bir senaryoda 60lardan sonra golü bulup kazanmak şahane olurdu.

cochise dedi ki...

arkadaşlar yayına bugün çıktı; ilgilenen olursa ..

Aha Napoli 90da attı yemin ederim tam hayalimdeki gs-bjk maçı : )

https://streamable.com/uj3xv

Bu golü haftaya talisca'nin atması dileğiyle hepinize iyi geceler : )

Armagan dedi ki...

90da Tosic atsa yer yerinden oynar :D

Basar dedi ki...

Maçtan taze taze... taraftar çok stresli, takım değil. Ozzy kötü oynadı ama daha kötüsü çıkarken yuhalandı! Talisca’yı çıplak göz çok beğendim. Bakalım yarın istatistikler de doğrulayacak mı?

Halis kardeşim sen hakemliği bırak! Quaresmaya yapılan hareket bildigin kafes dövüşü vuruşu! Oha hocam oha!

Bence maçı getiren Babel-Lens degisikligi oldu. TV’de nasıl gozuktu bilmiyorum ama sol kanat canlandı.Babel korkunç kötü oynadı.

turkkant Peoe’yi begenmiyor ama yine çıplak gözle izleyince çok aradık. Vida net iyi olmayan bir stoper. Haftaya olmaması çok kötü oldu.

dominic molise dedi ki...

herkes atladi diye tahmin ediyorum ama q7'ye kirmizilik faulu yapan oyuncu daha sonra da talisca'dan calim yedikten sonra elini kurek gibi kullanarak topa mudahale etti. ikinci sariyi gormeliydi.


@dominic

Hocam aslında hiçbirimiz atlamadı. Bu maça halis'in atanmasıyla hakemi de yenmemiz gerektiği kesinleşmişti zaten. Bakalım ligin kader maçında da hak yemeye devam edecekler mi ?

BurkayJK dedi ki...

Malatyalı oyuncunun maçtan sonra yaptığı paylaşım da ayrı bir skandal. Ben hesap sahtedir sanıyordum, kendisininmiş. Yazıklar olsun böyle sporcuya. Her şeyden önce aile terbiyesi eksik kalmış.

dominic molise dedi ki...

bir de fener maciyla kafama takilan bir nuansi paylasayim, umarim onun da farkindadir herkes:

mac, senol gunes'in kafasina nesne geldi diye tatil olmadi.
hakem 3. kez maci durdurmak zorunda kaldi diye tatil oldu, yaniliyor muyum?
degerlendirirken oncesinde hicbir sey olmamis gibi degerlendirmenin bir mantigi var mi?

ya da her ikisi de etkili olduysa da 1. kismi atlamadan yorumlasa keske insanlar.

planck dedi ki...

takip edebildiğim kadarıyla tüm gazetelerin fb sayfalarında maçın kaldığı yerden devam edeceği yazıyor, yazdırılıyor. hoca dün çok iyi konuştu ama inanılmaz da yorgun görünüyordu. bu yorgunluğunun bir sebebi de yanlız kalması diye düşünüyorum, fbliler tüm yüzsüzlükleriyle hocanın üzerine gelirken yönetimden güçlü ortak bir ses çıkmıyor. zira herkes sarayın ağzının içine bakıyor. haftaya bize kırmızılar gsye penaltılar havada uçuşursa iş işten geçmiş olur. yenilirsek 4. bile bitirebiliriz, hoca da zaten emekli olabilir gibi duruyor. birlik olmadan bu kaostan çıkamayız ama ormanın yaptığı tek şey kameralara çıkıp sırıtmak malesef..

ülke de ki ve futbolumuz da ki kaotik ortamdan bizim taraftar da nasibini almış.hem de fazlası ile.3.şampiyonluk için son 4 maça girmişken ne olursa olsun,sahada ki takım kaptanına (bu çocuk son 2 şampiyonlukta bayağı etkili iken)nasıl tepki gösterir,nasıl yuhalar taraftar aklım almıyor.

fb taraftarına bahane bulurken biraz da aynaya bakmalıyız.her hafta maça giden biri olarak gözlemlerim beni korkutuyor.ne kadar sosyal medya da bu tarz davranışlar kınansa da,maç anında taraftar saçmalıyor.takım kaptanını yuhalamak,takımı bile inanılmaz etkiledi ayrıca.yazık beşiktaş a hiç yakışmıyor.

bu kafayla 3 değil, 5 defa üst üste şampiyon olsan ne yazar.bu saçmalıkları bir türlü aşamıyoruz.kötü olan aşmak için bir umut ta görünmüyor.bu kafayla 3. büyük tüneğine çabuk döneriz. ki düşünmesi bile korkunç.. : (

beagle dedi ki...

Beyler örnek gösterdikleri maç TARAFSIZ SAHA da oynanırken olaylar olmuş.
En yakın emsal 2014 TS FB maçı. Sahaya atilan maddelerden dolayi durmuş. "FB hükmen galip" ilan edilmiş. Bastırın daha zaman var.

beagle dedi ki...

https://mobile.twitter.com/AnkaraliAtiba/status/988371345833644032

Basar dedi ki...

Maça devam kararı gelirse maça çıkmayalım! Bu kadar basit...

Bu arada, hocamıza kızarız taktiksel eleştiririz o ayrı ama sonsuz saygı duyarız o ayrı. Hocamızın arkasındayız, o kadar!

BurkayJK dedi ki...

Biz bile yavaş yavaş 'maç kaldığı yerden oynanacak galiba' demeye başladık. En azından kafalarda bir acaba var.

Daha önce söylediğim gibi, öyle bir kararda kesinlikle maça çıkmadan elenmeliyiz ve bir yıl kupadan men cezasını göze almalıyız.

Emrah D dedi ki...

lige etkisi olmayacaksa tabi ki çıkmayıp elenelim kupadan men edilmek kötü değil iyi bir şey. tek cezanın kupadan men olduğunu bilseydim senelerdir kuap maçlarına zaten çıkmayalım derdim.

bu arada dün bir yandan yorumlar nasıl görülüyor çözemedim buradan hepinize selamlar :)

carlito dedi ki...

@planck çok iyi anlatmışsın dostum, camia olarak 3 gündür son derece pasif ve korkak kaldık, hocamıza hakkıyla sahip çıkamadık.. Şu maçın devam ettirilme olasılığının konuşulabiliyor olması bile Beşiktaş camiasıbın ne kadar zavallı ve acınası bir durumda olduğunun göstergesidir kimse kusura bakmasın ve kendini kandırmasın.. Tam anlamıyla vur kafasına al lokmasını vaziyetindeyiz.. Başkana da sınır tanımaz iktidar yalakalığı nedeniyle nefret duyuyorum artık, inanılmaz soğudum.. Eminim maç devam ettirilirse de istediğimiz tepkiyi koymaz, hakkımızı savunan tek tük kendi yöneticilerini bile aptal durumuna sokarak takımı sahaya çıkartır.. Tüm bu sinir bozucu psikolojik hallerden çıkmanın tek yolu var,o da şu cimbona koyup herkesi susturmak. Birazcık adalet varsa şansımız da yardım eder ve bu haramileri oyunlarını bozarız...

dominic molise dedi ki...

bence ligde de puan silme oluyor eger maca cikmazsak.

Yorum Gönder

Ara