.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Nisan 2018 Pazar

Karne: Beşiktaş 5 - 1 Göztepe

Goller: Anderson Talisca (19'), Gary Medel (26'), Dusko Tosic (64'), Cyle Larin (86'), Ryan Babel (87')
En iyi üç: Gary Medel, Anderson Talisca, Pepe
En kötü üç: Jeremain Lens, Alvaro Negredo, Domagoj Vida

Karne:

Şenol Güneş 6.7
Beşiktaş 7.6
Göztepe 5.1
Ümit Öztürk 5.7

Fabri 7.5
Dusko Tosic 7.4
Pepe 7.5
Caner Erkin (83')7.3
Adriano 7.0
Gary Medel 8.7
Necip Uysal 7.5
Anderson Talisca 8.2
Ryan Babel 7.3
Jeremain Lens (76')4.8
Alvaro Negredo (73')4.8

Mustafa Pektemek (73') 7.0
Domagoj Vida (76') 6.5
Cyle Larin (83') 7.3

Takım Ortalaması 7.1

Anket: 20 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


57 Yorum:

diope dedi ki...

ilk post benden, ilk yenilgimizi alacaz diyenlere selam olsun. :) bence lensi bi hocaya götürüp üfletmek yada kurşun döktürmek gerek. başka hiçbirşey onun bu oyununu açıklayamaz. dünkü maçta çok çabaladı ama olmadı. negredo dışında herkes iyiydi. ama medel, abi bir adam bu kadar mı iyi oynar ya.

Emrah dedi ki...

Önyargılarımızdan arınıp yeni bir oyuncuyu izler gibi izleyip değerlendirirsek bu sene Pektemek orta sahada oynadığı her maç bayağı güzel oynadı bence. Hem mücadele edip hücumda sürpriz top kapabiliyor, hem pas tercihleri yerinde, hem de gol de atabiliyor. Bence orta sahada güzel bir alternatif olabilir. Yıllık ücretini maksimum 700-800 bin Euro'ya çekersek sözleşme uzatılabilir.

Cyle Larin'i sonunda çıplak gözle izleyebildim. Adam hakkında yazılanlar son vuruşlarının iyi olduğu ama bayağı hantal olduğu yönündeydi. Çok az süre aldı ama son vuruşları söylenen gibi görünüyor. Sadece o kadar da hantal değilmiş gibi geldi. Sonuç olarak adam 3 dakikada Negredo'nun kaç haftadır yapamadığını yaptı ve gol attı. Gol atan forvet güzel bir şey tabi:)

Defansa gerekirse PAF takımdan bir stoper koyulsun ama Medel her maç orta sahada oynasın artık. Şenol hoca Atiba'ya tribünlerin homurdanmaya başlamasını bekliyor galiba. Fiziğiyle oynayan adamları kendine ne kadar iyi bakarsa baksın fiziksel çöküşün başladığı yaşlarda oynatmakta inat etmenin bir anlamı yok. Atiba en iyi zamanında bile gol atamayan, asist yapamayan bir adamdı ama eskiden hayatta top kaybetmezdi. Şimdi abuk subuk top kayıpları falan da yapmaya başlayınca hiç çekilmiyor.

Lens özgüven kaybından seçimlerde müthiş hatalar yapıyor. Hata yaptıkça özgüven iyice sıfırlanıyor. Kısır döngüye girdi. Aşırtmayı yaptığında "Aha güzel aşırttı, kendine gelir artık" dedim içimden ama o top da girmedi. Bu saatten sonra Q7 geri döndükten ve Gökhan Töre de kadroya girdikten sonra biraz zor forma şansı bulacak muhtemelen.

Kadro o kadar daraldı ki Şenol hocam saçmalayamadı diyecektim ama bir ara abuk subuk şeyler yaptı yine. Vida girdiğinde Caner sağ açığa geçti galiba, anlayamadığım bir dahiyane hamledir herhalde.

Şenol hocanın ben genel performansını beğenirim ama 3 senedir Başakşehir'e taktiksel olarak ezilmesine acayip gıcık oldum. Haftaya Akhisar maçında da yine tarih tekerrür etmez de rahat bir galibiyet alırız inşallah. Çok önemli bir maç. Puan kaybına tahammülümüz yok.

Xavier dedi ki...

Akhisar maçı cuma günüyse geçmiş olsun, puan kaybı %100 (: Hem Başakşehir'den sonra Şenol hoca döneminde bize en sıkıntı yaratan takım, hem de bizim için nerdeyse lanetli diyebileceğimiz cuma günü... Kazanırsak şampiyon oluruz bence, bu kadar söyleyeyim.

EC dedi ki...

guzel bir galibiyet..
saldirmak icin bahane uretme konusunda engin deneyime sahip renkli guruh sacmalama noktasini coktan asti...

Takimimiza gelince;

Fabri guvenli.
Tosic/Pepe saglam
Adriano garantili
Caner - bence cok iyiydi.. 6ci asistini yapti su an lidermis sanirim Popov ile beraber Kasimpasa dan..
Medel - bence dun sahanin yildizi oydu. hatasiz oynadi, sut cekti sutttt...
Necip - ayak uydurdu Medel'e sonlara dogru iki kez ayaginin kaymasi ve rakibe sut sansi vermesi yorgunlugun etkisiydi.
Lens - elinden gelen bu olmamali.. cok siritmadi ama daha cok kapasitesi var su an sahada gosterdiginden...
Babel - bence dun sahada aslinda en etkisiz adamdi asisti ve golune ragmen.. cok daha fazlasini yapabilir yavaslatan oyuncuydu aslinda dun takimi sahada.
Talisca - Gol atti, asist yapti bunlarin otesinde bence etkili paslar da atti... orta sahada mucadele etti.. fauller aldi ve hakemler cogu faulunu de vermedi..
Negredo - mucadele etti, duvar oldu, gol atamadi atmasi gerekiyordu bu mac da atmasa ne zaman atacak dedirtdi.. iyi niyet orada, istek orada.

Larin - gol atti.. ilk maci bu muhtesem taraftar onunde harika bir moral motivasyon olmali kendisi icin..
Pektemek - iyiydi.. Lens in yerine kullanmaliyiz onu..
Vida - ne yapti anlamadim.. hava hakimiyetleri icin almis olmali Senol Gunes..

soru su;
Quaresma, Tolgay, Oguzhan, Atiba gelince bu Goztepe macina cikan ve hizli oynayan takim maalesef bozulacak..

daha once bozduk cunku!

beagle dedi ki...

Dostlar herşey tamam da Fabri çok vasat bir kaleci. Top köşeye gitmediği veya abuk subuk çıkışlarından sonra top kaleye girmediginden imajı daha bozulmadı o kadar.

Realist olmak gerek. Negredo golcü değildi yeterince atamayacakti, "kariyer zirvesi" bekledik olmadı. Olur da golcü vb bulur takımı düzeltirsek bu sefer Fabri yakar. Ideal yedek kaleci bence.

Harun biraz yaş aldiysa bile 10-12 senesi var. Basta biraz buyuk takim acemiligi bile yapsa toplamda Fabriden çok puan kazandirir.

Bizim de mac kurtaracak, arada bir derbilerde cosacak, son dakika sisirmelerini toplayacak kaleci ruyamiz olabilmeli.

fidddas dedi ki...

bu kadar eksikle çıkıp böyle rahat bir skor ile kazanmak bize iyi gelecektir...
artık atibanın yedeğe çekilmesi gerekiyor. puan olarak gerideyiz, orta sahada yana yapılan paslar yerine olabildiğince hızlı kale önüne ulaşmamız gerekiyor.

haftaya hem cuma hem akhisar. ancak rakiplerden önce oynuyoruz. galibiyetimiz ile başa baş geleceğiz ve onlar puan kaybedecekler.
eğer yarın galatasaray gençlerbirliğine puan bırakırsa haftaya başakşehiri yenmelerini tercih ederiz. bizim başakşehire ikili averaj avantajımız yok, ama galatasaray ile oynayana kadar onlara var.

ayrıca daha önce burada 6-7-8-9 sıra takımların performanslarının beklenildiği kadar kötü olmayacağını ve belirleyici olabileceklerini savunmuştum. ancak bu hafta kayseri, göztepe ve sivas toplamda 14 gol yedi. kayseri iki haftada 10 gol yedi..

bence bu durum aslında bu takımların hak ettikleri yerde olmadıklarını gösteriyor.

kayseri zaten oyununa göre alması gerekenden fazla puan aldı ve bir anda kendini yukarıda buldu benim lig başı puan sıralamamda 13-14 gibi duruyorlardı. son haftalardaki performansları da aslında kendi kafalarında da bunun olduğu ve ligde kalacak puanı aldıktan sonra serdiklerini gösteriyor.
sivas yine benzer durumda ancak onların oyunları kayseriden daha iyi görünüyor. ama onlar da ligde kalmış olmayı yeterli görüyorlar gibi duruyor.
burada bir tek göztepe seyircisinden gelen baskı sebebiyle ligde kalmayı yeterli görmeyip oynamaya devam edecektir.

osmanlı ve gençler için ise maçları çok kritik hale geldi. rakiplerinin hepsi puan kazandı. orta sıra takımlarından bize fayda gelmeyecek ancak aşağıdaki durum fazla karıştı. galatsarayın alanya deplasmanı gençler deplasmanından sonra en zor maçlarından biri olacaktır.

ama başakşehir galatasaray maçından sonra puan kaybetme maçı olarak osmanlı deplasmanı ve samet hoca faktörüyle sivas ile evde oynayacakları maç kalıyor. onları şampiyonluk stresi acayip başka hatalara itmez ise şu anda daha avantajlılar bu sebeple toki arenadan puansız dönmeleri bizim için daha uygun. (eğer akhisar ya da malatya maçlarında birinde puan kaybetmiş olsalar beraberlik iyi olacaktı.)

daha önce de galatarsayı deplasmanda yenerek şampiyonluk yolunu açtık. takım bu yıl bizi oyun olarak çok tatmin etmese de artık bu tip hedef maçlarda çok daha sonuç odaklı oynuyor.
başakşehir tökezlerse şampiyonuz.


Basar dedi ki...

Bundan sonra çok rica ediyorum burada Altınordu güzellemesi yapılmasın.

http://www.ajansbesiktas.com/altinordu-baskani-seyit-mehmet-ozkanin-besiktasli-ailelere-gosterdigi-tavir-sosyal-me-24844h.htm

"Önce iyi insan" olmak lazım...!

Zaitsev dedi ki...

* Medel-Necip performansı defans önünde nasıl bir oyun oynanması gerektiğini Şenol hocaya umarım anımsatır. Performansları genel olarak iyiydi ama bir daha yan yana zor gelir bu 2li. Hatta idmanlarda bile aynı takımda oynadıklarını düşünmüyorum.
* Medel-Necipten ziyade ön taraf kaynaklı bir baskı yediğimizi düşünüyorum. Ön taraf skoru bulunca gevşedi, hocamız bunu okumayamadı veya umursamadı. Sonuç olarak golü yedik.
* Lens ve Talisca o süreçte maçı tamamen bıraktılar. Babel ve Negredo da görüntü olarak takıldılar.
* Rakibin 10 kişi kalması ve sonrasında gelen 2 gol, 3-0 sonrası gevşemenin ve yenilen baskının üstünü örtmüş durumda. 3-1 iken Göztepe 10 kişi kalmasa başka bir senaryo konuşuyor olacaktık. Maçı yine kazanacaktık ama uzatma dahil 15 dakika epey bir ter dökecektik.
* Pektemek ve Larin performansları değerli ama şartlarda onlar için uygun gelişti. Mesela Negredo haftalardır Larin'e atılan tarz bir pas alamadı. Bu bir Negredo savunması değildir kesinlikle. Yapılması gereken ama yapılmayan bir aksiyonun eleştirisidir :)
* Babel biraz dinlenmeli mi acaba? Sağa çekip şut çeken bir adama dönüştü. Bunu o kadar bariz yapıyor ki herkes hazırlanma imkanı buluyor.
@ beagle

Fabri'den iyisini bulursak transfer edilmeli ama bu Harun değil. Bence toplamda Fabri'den iyi bir kaleci değil. Hakan Arıkan seviyesinde bir kaleci. Ayrıca Harun 28 yaşında. 3-4 sene sonra Tolga gibi kulübe bekçisi olur.

Atiba ve Tolgay gibi topu uzun süre ayağından çıkarmayan iki oyuncudan sonra toptan bir an evvel kurtulmak isteyen medel-necip ikilisi oyunumuzu hızlandırdı. Sürekli FIFA oynarken PES oynuyorum etkisi yaratti bende. Yalnız herkesin bildiği gibi PES gerçekçi değildir ve iyi bir FİFA'cı bizi tokatlayabilir. Cuma böyle bir rakip olacak karşımızda. Kazanırsak tarihlerinde ilk defa GS'ye yatmadan oynamak zorunda kalabilecek bir rakip.

turgay dedi ki...

rakiplerin dış etkenlerle ittire kaktıra potada kalıyor olmasını hayretle takdir ediyorum. bu tabloyu gördükçe sırf oyun planımız ve rakiplere çalışılmaması yüzünden kaybettiğimiz puanları düşününce de insanın sinirleri bozuluyor. önümüzdeki 2 takımdan başakşehir'in sadece galatasaray maçında puan kaybedeceğini düşünüyorum. ha gizli bir el abartmayın ilk 3 neyinizi yetmiyor demediği müddetçe de istediklerini alacaklardır. yarışta bulunan 4 takımdan kadro kalitesi ve derinliği olarak üstün olmamıza rağmen ligi dördüncü bitirmemiz beni şaşırtmaz. bakalım o zamanda karadeniz lobisi neler bulacak hocayı korumak için.

Murat dedi ki...

Birkac nokta gelismis yorumlarda..

Fabri..aslinda 10 uzerinden tam olarak 7 lik bir kaleci..ama ona + 1 not da genel durusundan sorunsuz kimliginden..bu sene ilk 2 yilinda yaptigi fahis hatalardan yapmadi diye hatirliyorum..ucundan istikrarli kalceci icin 8 bence iyidir epey..

Atiba oyun tutmaya sokulabilir mi 2. yarilarda analiz etmek lazim..necip medel orta sahasi konusunda beni rahatsiz eden sey orta sahayi bu kadar bariz bir sekilde teslim ettigimiz bir surec hicbir macta hatirlamiyorum. pozisyon bilgisiyle oynayip alan kapatan taktik uygulamaya musait adamlar degil ikisi de. ne yanyana ne de bireysel olarak..gel gor ki hucumda ikisi birlikte takima dinamizm getirmis..

lens ile ne konusuyor acaba maclardan sonra..hep ayni sacmalik..keep up the good work diyor heralde Senol hoca kendisine her mactan sonra..

pektemek formayi hakediyor bence de..guresma nin cezasi bitti mi simdi ya da..

negredo larin kiyasi..larin araya kosu yapti ve hafif sola yatarak saga plaseledi diye umut sactiysa bizi bu hale koyan ileri uca komple s..yim..

yilmaz dedi ki...

Takımda şu anda iyi giden tek şey Fabri. Ben uzun zamandır bu kadar kaleci kaynaklı gol yemediğimiz bir dönem hatırlamıyorum. Cordoba bile 10 maç oynayıp bi maçta batırdığı oluyordu.

Uzun süredir gözüm gözüm maç kazanan takımda bi de hatalı gol yiyen kaleci olsa, orta sıralarda Sivas ile çekişiyor olurduk.

yilmaz dedi ki...

Lens ile ilgili her eleştiriyi doğru bulmakla birlikte, cumartesi günü kaçırdığı gol ile ilgili bence çok söylenecek birşey yok. Bence gayet iyi hareketlendi, iyi düşündü, iyi yere de vurdu. Gol olmadı. Bence "bu pozisyon özelinde" eleştiri, taraftar azarında kredisini çok öncelerde tüketmesinden kaynaklanıyor. Şu golü Talisca kaçırsa taraftar daha anlayışlı davranırdı. (Örnek Talisca'nın Lyon rövanş maçında uzatmada kaçırdığı pozisyon)

Basar dedi ki...

2 sezondur ligin ilk yarılarını verimsiz geçirip ikinci dönemde performansımızı arttırıyoruz. Bu sezonda da benzer bir seyir var.

Bu hafta itibari ile şöyle enteresan bir durum oluştu. Sezonun ilk yarısında aldığımız kadar galibiyet aldık.

Gol ortalamamız 1,7'den 2,2'ye geldi. Yediğimiz gol ise 0,94'ten 0,72'ye (1'i ofsayt) geriledi. Bu gelişimin puana yansımaması garip olurdu zaten.

Bazen kör topal (Alanya maçı) gitse bile ve çok eleştiri yapmamıza rağmen takımda bir şekil ilerleme var. İnsan ilk yarıdaki Trabzon ve Akhisar maçlarına yanmadan edemiyor!

Not: Fabri ligin en az gol yiyen kalecisi. Geçen yıl Lyon maçında takımı yaktı, bunun dışında çok bariz bir hatası yok. Yememesi gerekeni yemiyor, formu düştü desek 2. yarıda 1'i ofsayt 8 gol yemiş. Takımdaki bütün sorunlar bitti de Fabri'ye mi sıra geldi ben anlayamadım. Fabri olmasaydı şu an şampiyon mu olmuştuk yoksa CL'de çeyrek finali mi görmüştük?

fidddas dedi ki...

fabri ile ilgili geçen yıl lyon maçındaki pozisyon tamamen ona yazmaz... atibanın çok çok riskli pasını kenara koyamayız...
takımın genel ortalamasına ve vizyonuna göre fabri bizim için yeterli bir kaleci. onu şu anda ikame edecek türk pasaportlu bir kaleci yok.
eksikleri var ama o eksikler için yeni bir kaleci ile bir yıllık uyum süreci ve yeni kalecinin ne vereceğinin beklenmesi riskine girmek gereksiz olur.
11 pozisyon içerisinde fabri değişmesi gereken 10. pozisyon falan bu kadro içerisinde...

EC dedi ki...

ben valla Fabri yi onore etmek icin yazmistim. konu nerelere geldi.. seviyoruz Fabri yi Besiktas imiza yakisiyor.
Lens de fena degildi bu mac ama kapasitesi bu degil ve taraftar da onu istiyor.

beagle dedi ki...

Ben gözlemlerimi yazayım, geç olmasin.

1- atletik ve fizik olarak köşelere yetişemiyor. Bu sene ve gecen seneki trabzon maclari vb. Orta mesafeden sagina gelen sutlarda bayagi kötü. Geçen bir maçta kalenin ortasina gelen frikiği ruhunu vererek kurtarabildi.
"Yenir" gollerin hiçbirini kurtaramayacak olmak çok ovulecek bir durum değil.

2. Gecen sene FB maçı, faul var OK. Ama zaten orada ne ariyor? Top yavas bile yukseklere, köşelere gitse cikaramayacagini bildiginden "panik"le cikiyor. Hop sampiyonluk sallaniyor. Son dakika sisirmelerinde bu kadar korkmak istemiyorum.

3. Bu sene FB macinda Senerin 45 mden vurup Medelin çıkardığı top önemli maçta fahiş hata değilse bir başka Lyon benzeri maçta topu kendi kalesine vurmasini mi beklememiz gerekli? Bu gibi sacma ötesi cikislardan en az 3 adet yapti bu sene. Pepe cikardi vb vb. Ustelik bu ayarı kactigindan bazen de cikmasi gerekene çıkmıyor.

Velhasıl Fabri bir Fevzi değil. Ancak şanslı olmadiginda sezonu bitirecek eksikleri olan bir kaleci. Serkan Kirintili, Volkan Babacan vb seviyesi diyelim.

Hemen atalim, keselim demiyorum. Ama yeni sezon planlamasinda daha kapasiteli/fizikli bir kaleci denemeliyiz diyorum. Fabri'yi kesebilecek birine layik bu kulüp. Limitli gozlemlerden fikrim "Harun bize gelse efsane olur" Fabriden memnun bir kitleyiz sonuçta :) Olmadi Alman pasaportlu boşta kim varsa...

Xavier dedi ki...

Pepe ilk 11 ortalamamızın çok üzerinde bir oyuncu (hatta bence hâlâ Real Madrid seviyesinde), onu bir kenara koyarsak diğer ilk 11 oyuncularımızın kalitesi üç aşağı beş yukarı aynı düzeyde. Yani Fabri'yi takımın kalitesinin altında görmüyorum ben. Bizim için iyi bir kaleci. Ha Muslera gibi maç, hatta şampiyonluk alan bir kalecimizin olmasını ben de isterdim fakat maliyet/performans oranında daha iyi bir kaleci bulabileceğimizi düşünmüyorum. Galatasaray'ın zamanında Muslera'ya ödediği bonservis ve aldığı maaş ortada. Biz Fabri'yi bonservissiz aldık ve maaşı da takım içinde son derece makul düzeyde.

yilmaz dedi ki...

Fabri bu sene bizi ligde tutan bir numaralı oyuncu. Muslera ile kıyaslanması, Muslera'nın Hamzaoğlu dönemindeki 1-0'larına atıfta bulunarak yapılıyorsa eyvallah. Yoksa Muslera Fabri'den daha fazla "net" zaafı olan bir kaleci. Fabri gibi bu sene aldığı paranın hakkını veren 3-4 oyuncu (ve teknik direktör) daha olsaydı şampiyonluk için gençlerbirliğine, osmanlıspor'a muhtaç kalmazdık.

yilmaz dedi ki...

Denizli zamanında şampiyonlukta sivasla çekişirken, lider sivas'dı. O zamanki adı belediyespor olan başakşehir deplasmanda sivas'ı yendi ve biz aynı hafta şimdiki adı osmanlıspor olan ankaraspor'u deplasmanda yenerek lider olduk, kalan 4 haftada hata yapmadan şampiyon olmuştuk.

Şimdi Sivas'ın başakşehir'le maçı var, bu sefer roller değişti ve biz yine puan kaybı beklemek zorundayız.

Xavier dedi ki...

@yilmaz,

"Maç hatta şampiyonluk alan kaleci" kısmında evet Hamzaoğlu sezonunu kastetmiş olsam da Muslera'nın genel anlamda da ligin en iyi kalecisi olduğunu düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

Bu kadar fazla duran top golü yiyen kaleci ligin en iyi kalecisi olamaz. Bu konuda hiç uzlaşmam :)

Xavier dedi ki...

Akhisar'ı yenersek şampiyonuz. Umudum yok ama umarım GS Başak'ı yener haftaya. Hadi bakalım.

Ekrem35 dedi ki...

Bence haftaya beraberlik bize daha çok yarar ama önce biz yenelim. Gerisi gelecek zaten. Sadece maçlarımaza odaklanalım şampiyonluk kokusu geliyor.

fidddas dedi ki...

ben galatasaray galibiyetinden yanayım...
1. galatsarayın daha kaybedecek puanı var. alanya deplasmanı
2. bizimle oynayacaklar. ben bizimkilerin sıkıştığında sonuç aldığına inanıyorum...
3. başakşehirin puan kaybetme ihtimali olan maç sadece sivas maçı gibi duruyor.
4. ancak puan puana gelirsek onları strese sokarız, biz o stres işinde daha iyi olmaya başladık.
5. eğer başak beraberlik alırsa bizim hiç puan kaybetme lüksümüz kalmıyor. örneğin sivasa yenilseler aynı hafta bize beraberlik yetmiyor olacak.

bakalım bu hafta adebayorun durumu falan belli olsun, sakat falan deniyordu. üstüne galatasarayın 3 sarı kartlı sayısı 4e çıktı... işler değişebilir.

biz kazanmaya devam edelim şampiyon olacağız...

YSY dedi ki...

Haftaya hoca klasiğe bağlamaz ise akhisarı yeneriz.

Ekrem35 dedi ki...

@fidddas

Ben başakşehir'in kayseri, sivas, osmanlı ve antalya maçlarının kolay geçmeyeceğini ve puan kaybı ihtimalinin bir hayli fazla olduğunu düşünüyorum. Ama ister başak yensin ister gs isterse de berabere bitsin eğer biz kazanmya devam edersek o şampiyonluk gelecek bize. Cuma günü ilk 30dkda 2-0 3-0 olsun istiyorum.

fidddas dedi ki...

@Ekrem35

ben de kayseriden umutluydum ama fener ve trabzon sonuçları canımı sıktı.
sivastan hala umutluyum. osmanlı ve antalya için ise maç günü puan durumları önemli olur. osmanlı eğer o maçlara 17. ve 4-5 puan geride çıkarsa antalya ise ligde kalmayı garantileyip çıkarsa nispeten kolay geçecektir.

F.N. dedi ki...

Gs-basak maci berabere bitmesi bizim icin şampiyon olamasak bile 2.lik şansımız icin cok önemli. sonucta basaksehirden her halükarda 2 mac gerideyiz.

turgay dedi ki...

Burada Başakşehir maçından sonra kopan gürültünün nedeni işte bu puan tablosu yüzündendi. Biz elimizdeki avantajı kaybettik orada berabere bile kalsak şimdi bu kadar ıkınmayacaktık. Dizginler senin elinde olmadıktan sonra başkasından medet umarak yola devam etmek çok daha zor. Bizim avantajımız rakiplerimizden önce oynuyor oluşumuz açana sonra oynasak bu kadar net skorlar alabilecek miyiz?

Basar dedi ki...

Söyleye söyleye olacak inşallah.

Bu sene Biliçli gs gibi şampiyonluğu alacağız!

Ben bu hafta gs kazansın istiyorum. Nasıl olsa haftaya Alnya'da banko puan kaybedecek. Vergilerimizle kurulan city i(haram zıkkım olsun, gün yüzü görmesinler) ne şampiyon olsun ne de 2.

Düşünsenize Çarşamba günü Real Madrid ile en yakın rakibinizin tdsinin adını taşıyan stadyumda oynuyorsunuz hafta sonu Besiktas ile maçınız oldugu icin yedek kadro ile 3000 kisiye oynayıp bütün maçı yere yatarak geçiriyorsunuz...tekrardan haram zıkkım olsun!!!

GS maçını bosverelim de akhisar'i aradan cikaralim önce. Bence hemen o maçın postu açılsın : ) kaldı 3 gün.

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Biliyorum hakem açıklanmadan post açılmıyor fakat Beşiktaş futbol takımı bile stad açıldığından beri ilk defa yeni açık tarafına hücum ederek başladı.

Bunlar artık totem haftaları, postu hakemsiz açın ve şu Akhisar sıkıntısı ortadan kalksın :)

YSY dedi ki...

Maç postu açılsın niye açılmıyor ki zaten anlamadım :) hakemi sonra eklersiniz

ozzie dedi ki...

Maçla ilgili bir parantez açayım: Talisca'nın en iyi, en komple performanslarından birini izledik. Çok alınması taraftarı değilim ama sezon sonuna kadar böyle oynayacaksa Talisca alınır, iyi paraya da satılır.

Ama benim anlamadığım birşey var: Eğer Benfica Talisca için müşteri bulduysa, öyle 40 milyon Euro'ya falan satabilecekse, biz 21 milyonluk opsiyonu kullanmak yerine, bu opsiyonu Benfica'ya geri satmayı denemeliyiz. Dersin Benfica'ya "Kardeşim ver bana 9 milyon Euro, opsiyonu yırt at, ondan sonra da istediğine sat. Bu durumda Beşiktaş da Benfica da kazançlı çıkar. Beşiktaş hem Talisca'ya verdiği kira bedeli olan 4 milyonu geri alır, değer kattığı için de 5 milyonluk bonus. Benfica da kira bedeli artı bonservis Beşiktaş'tan 25 milyon toplam alacağına, X takımdan 40 milyon alır, 9'unu Beşiktaş'a verir, 31 milyonu da kasasına koyar. Bu zaten pazarlık taktiği olarak denenmeli, Benfica'nın blöf yapıp yapmadığı görülmeli. Benfica bu teklife gülerse, o zaman 21 milyon verme işini ciddi ciddi bi daha düşünmek lazım. Çünkü Benfica'nın 40'a satamadığı oyuncuyu biz 30 milyona satamayız. Mesele Talisca'dan kar etmek ise, bu daha az riskli bir yöntem. O 9 milyonla Talisca'nın kira bedeli çıkar, Oğuzhan'ın Arsenal'de kalan payını öder, üstüne de 1-2 gurbetçi genç oyuncu alırsın.

EC dedi ki...

Ozzie bunu Fikret Orman in Insta hesabina yaz.. iyi fikir.. value adding with minimal risk..

beagle dedi ki...

Yalniz biz 4u zaten verdik. 40 daha alir 9 bize verirse 35 artida ediyor.
Ya da 31 ile 21 i kiyaslamak gerekiyor.
Buradaki sorun 31 Mayisa kadar gazete okumayı bilen hiçbir musterinin Benficaya 40 onermeyecek olması. Gel Besiktasa 22-25 öner bitir işi.

Zaitsev dedi ki...

Talisca'ya bu parayı yani 40 milyon avroyu kim verebilir? Esas analiz edilmesi gereken bu.

İngiltere'ye milli olmadığı için transferi zor. Özel yetenek iznini alsaydı bize gelmeden alırdı. Hatta bu yaz geç kalmasının bile bununla alakası olduğuna inanıyorum.

İspanya'da o parayı Real Madrid, Barcelona ve belki Atletico verebilir. Onların alacağı bir oyuncu profili değil.

Fransa'da PSG var bu parayı kesin verebilecek. Almanya'da Bayern ile Dortmund'da net bu potansiyel var.

İtalya'da Milan, Juventus, Napoli olabilir ama ismi hiç İtalyan takımları ile çıkmadı bugüne kadar.

Biz bu bonservisi satma niyetiyle alırsak elimizde patlama ihtimalinin satma ihtimalinden yüksek olduğunu düşünüyorum. Zaten kafası çalışan bir takımın satın alma opsiyonu bizdeyken çoktan gelip bizimle hülle için anlaşması lazımdı. 25-30 bandına bizimle halledilebilecek bir transfer için kimse 40 milyon avro harcamaz.

BurkayJK dedi ki...

"UEFA, Beşiktaş’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi’nden 41.5 milyon euro elde ettiğini açıkladı."

Güzel para kanka... Birkaç sene daha hasılatı tek başımıza toplasak, borç yavaş yavaş erimeye başlar. Şampiyonlar Ligi gelirleri olmadan maddi sıkıntıları aşmamız imkansız. Şu paranın üzerine bir de lig şampiyonluğunun parası gelse nefis olur.

Zaitsev dedi ki...

@ Burkay JK

Hocam lig 1 ve 2cisi arasında 4-5 milyonluk bir fark var. Birinciye ayrıca bir 20 milyon vermiyorlar. Önemli olan ilk 2de kalıp CL'ye gitmek.

turgay dedi ki...

@zaitsev

Hülle konusunda bence biriyle anlaşıldı. Yoksa bizde o para yok hayatta da çıkmaz. Adamlar bize parayı veriyor biz alıyoruz bi kaç üstüne koyup bizden alıyorlar ya da bir oyuncu verip 21+bu deyip bizden alıyorlar. PSG olur o takım pastore de bize gelir. İçimden bir ses böyle olacak diyor.

Mayor dedi ki...

Hala sampiyon olacagimizi dusunenler var.
Tamam elimizde adam gibi forvet yok, quaresma kanseri takima donecek, atiba haftaya ilk 11'de fln ama Senol'un ozel bir plani yok ki bizi simdiye kadar gosterilen performansin uzerine cikaracak.
Var mi zannediyorsunuz, butun sezon goremedigi dogrulari simdi Goztepeyi yenince gordu mu yani?

Takim hala alan savunmasini ve dogru presi yapamiyor o yuzden karni bu kadar yumusak.
Her rakip goztepe gibi degil 1 gol gömer ondan sonra 90 dakka ugrasip cikaramazsiniz.

Bir taraftan göt olma ümidim de var, ama üzülmeyin diye söylüyorum,

BurkayJK dedi ki...

@Zaitsev

Haklı olabilirsin ancak 4-5 Milyon da dile kolay. :) Bizim takımlar için 100 bin lira bile çok önemli. Açıkçası -takım bu sene harika işler yapmış olsa da- ikinci olursak, kesin ön elemeyi geçip gruplara kalırız da diyemiyorum. O yüzden her türlü zirve istiyorum. Rakiplerin kudurması da cabası.

Emrah D dedi ki...

yayını izledim ne konuşanlar ne yorum yazanlar nerede bu disko dememiş yazıklar olsun

Basar dedi ki...

@Mayor
Gördüğünü biz de görüyoruz ama 2 olgu var. İlki takım azda olsa silkindi (ilk yarıya göre tabi). İkincisi rakipler de iyi değil. Ben Gençler karşısındaki gs'yi bizim oynadığımız kötü maçlara benzettim. City'i Akhisar'ın elinden hakem aldı. In the land of the blond, one eyed man is the king!

Basar dedi ki...

Cep telin azizligi! Blond ne yahu blind...

yilmaz dedi ki...

ben de yarım puan olsun öne geçene kadar şampiyonluğu kaf dağının arkasında görenlerdenim. Başakşehir'in puan kaybını beklemek bi dert, bizim tulum çıkartmamız bi dert. Hele hele şu akhisar maçı bitmeden, sezon sonu hedefi koymak filan -hadi biz neyse de- takım inşallah böyle yanlışlara düşmüyordur.

sports guy dedi ki...

@Basar

Keske blonde olaydi.. :)

beagle dedi ki...

@disko
Ben de seyahatteydim. Bir selam vereyim dedim, yorum kısmı açılmıyordu. Haftaya bakicaz artik

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

ben şampiyonluk konusunda iyimserim.
bize yeniden acayip cezalar ve kartlar vermezlerse sarı kart problemlerimizi giderdik.
hoş geniş kadro hocanın kafasını karıştırıyor ama bizim elimizdeki oyuncu grubu bu 6 maçı oynamak için daha tecrübeli.. eski performansların artık ölçü alınamayacağı haftalara geldik.
takımın yaş ortalamasının yüksek olmasını bize tek ve en büyük avantajı bu olacak bence.

özellikle bizim ülkemizde futbol iklimi sadece sahada oynanan oyun ile sonuca ulaşmaya yetmiyor, psikoloji bazen oyundan daha fazla etkili oluyor. bu açıdan başakşehir konusunda kaderimiz kendi elimizde olmasa da geriden gelmemizin bize bir miktar avantaj bile sağlayabileceğini düşünüyorum. özellikle bu hafta herkesten önce oynamak da avantaj olacak.


başakşehir sadece skor almaya başladı. oyun olarak ligin başlarındaki gibi değiller. bence arda onların oyununu çok bozuyor. geçen yıl çok daha tahmin edilebilir ve sağlam oynuyorlardı ama bu yıl daha dengesiz performansları var.

Emrah D dedi ki...

@beagle

sevgiler hocam

tam İBB maçından önceki ortam var şu anda. Lider puan kaybetmiş, taraftar havaya girmiş, bize ters gelen rakipte önemli eksikler var, deplasmanda oynuyoruz falan. Bu ortam beni çok geriyor. Bu maçı kazanırsak şampiyonluğun en büyük adayı oluruz.

Xavier dedi ki...

Şaka maka şampiyon olursak 14-15 sezonu GS şampiyonluğunun aynısını biz yaşamış olacağız. (:

Xavier dedi ki...

İki gündür ne maçlar oluyor yahu. Bizim ne olursa olsun bu arenadan uzak kalmamamız lazım. Öyle ya da böyle ilk ikiye girmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Sadece maddi yönden değil prestij yönünden de büyük önem taşıyor Şampiyonlar Ligi.

ozzie dedi ki...

@beagle
Haklısın, kirayla birlikte Porto 35 milyon kazanmış oluyor.

@zaitsev
Yazdıklarını anlıyor ve katılıyorum. Ama oyuncu agentlarının ne haltlar karıştırdığını, her sene bazı klüpleri kafa kola alıp nasıl kullandıklarını unutmamak lazım. Sükseli transfer yapmak isteyen, hesap kitap bilmeyen salak bir yönetim her zaman çıkar. Bi Yıldırım Demirören vardı mesela... Ha, biz kendimiz becerip asla 40'a satamayız, o ayrı hikaye. Cenk'i de sözüm ona 27-28'e sattık ama Love'a verilip piç edilen para çıkınca o transferden de 20'inin altında bir girdi kalıyor. Ondan beni çok geriyor bu hikaye, bizim şu andaki halimizi fazlasıyla aşan bir mali risk söz konusu.

Yorum Gönder

Ara