.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Nisan 2018 Pazar

Karne: Beşiktaş 1 - 0 A. Alanyaspor

Goller: Anderson Talisca (29')
En iyi üç: Pepe, Fabri, Oğuzhan Özyakup
En kötü üç: Jeremain Lens, Vagner Love, Alvaro Negredo

Karne:

Şenol Güneş 4.7
Beşiktaş 4.9
A. Alanyaspor 5.9
Barış Şimşek 2.7

Fabri 6.5
Dusko Tosic 6.3
Pepe 7.1
Caner Erkin 5.5
Gökhan Gönül 6.1
Atiba Hutchinson 5.5
Tolgay Arslan (80')5.4
Oğuzhan Özyakup 6.4
Anderson Talisca (86')6.3
Ryan Babel 5.9
Alvaro Negredo (63')5.4

Jeremain Lens (63') 4.0
Necip Uysal (80') 5.7
Vagner Love (86') 4.3

Takım Ortalaması 5.8

Anket: 32 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


39 Yorum:

cochise dedi ki...

Herkesi durumun olduğundan karamsar görüyorum. Sağlam bir oyun planımız olmadığı ve birçok oyuncudan verim alamadığımız açık ama diğer taraftan sadece 7 maç kaldı ve GS'yi yeneceğimiz bir senaryoda 70 puan bile bizi şampiyon yapar. Son 4 maçta yalnızca bir gol yedik. Evet ofansfta verimli değiliz ama sanki biraz da Denizli dönemi şampiyonluğundaki aman gol yemeyelim gerginliği de oyuncuları baya engelliyor. Alanya kağıt üzerinde kolay takım olsa da çok iyi bir form yakalamış bir takımdı. ÜStelik onlar açısından berbat geçen ilk yarıdan sonra doğru değişiklikler yapabilecek bir hocaya sahip (Aykut hocaya selam).

Göztepe maçında üç orta saha olmaması durumu şu anda beni sahadaki oyundan daha çok endişelendiriyor Zira oyun moyun konuşacak kadar hafta kalmadı. GS maçı ise eğer yenmek zorunda olmayacağımız maç halini alırsa hiç korkmayın yener geliriz. Bir önceki postta yazdığımı güncellemek zorundayım zira Göztepe maçı olağan dışı bir hal aldı; eğer o maçı kazanırsak %75 ilk ikiyiz % 50 şampiyonuz diyorum. İyimser görünebilirim ama bizden çok rakiplere güveniyorum. Tabii onlar da bizim gibi kötü oynayıp kazanabilir o zaman benim tahminler çöp olur...

MAçla ilgili yarın akşam detaylı konuşuruz ama bence organizasyon olmasa da gole kadar gayet iyiydik ama 2. yarı gerçekten berbattı. Caner yüzünden Babel 2. bir sol bek gibi oynadı. Kontra yapamadık; LEns berbattı; Negredo kötüydü ama çıkınca işler daha da kötü oldu; Love'ı konuşmak bile gereksiz. Ama en büyük sorun hakemdi. MAçı çığrından çıkardı iki taraflı berbat bir yönetim...

planck dedi ki...

içerde oynadığımız seri ve baskılı oyunu deplasmanlarda da oynarsak şampiyon oluruz diyorduk ama tersine deplasmanlardaki ne olduğu belirsiz maçları inönüye taşıdık. içerde böyle oynayan takım dışarda mümkün değil kazanamaz 3 deplasmandan 3 puan anca çıkar. içerdeki maçlar bile soru işareti. yazın yana yakına bu kontratlardan kurtulmaya çalışacak yönetim.

yilmaz dedi ki...

O dönemin kadrosu çok iyiymiş gibi Bilic'e rahat rahat sallayanlar, şimdi Şenol Hoca'ya laf ettirmiyorlar. Sanki Şenol Güneş'in elinde Bozüyükspor kadrosu var. Kadro yaşlı, ama ligin en yaşlı ikinci kadrosu bizle oynadığı her maçta bize futbol dersi veriyor. Daha Bayern maçındaki rotasyon için de söveceğim de, neyse artık olan oldu.

Beşiktaş'ın kadrosu, tipik "Türkiye Liginde bir sezonda hemen şampiyon olayım" kadrosu. Hatta belki de son yılların en fazla hemen şampiyon olayım kadrosu bu. Tek bir tane bile performansı kuşkulu, Ne vereceği bilinmeyen oyuncu yok, bi tane vardı Konya'ya postaladı hazretleri. Ha bu takım toplamda yaşlı bir takım, enerjisi düşük bilmem ne. Onlar hikaye. Bizim ligin alamet-i fahrikası zaten yavaş oyun. Farkı oynayan bi Başakşehir var, maşallah onu da 3 senedir bi kere yenebildik sadece.

Verilen maaşların, cepleri dolan menajerlerin, küstürülen oyuncuların hesabı sorulmalı yönetimden, keşke muhalefet kültürü olan bir ülkede olsak da kongre üyelerinin karşısınıda boncuk boncuk terlese yönetim. Fakat hepimiz biliyoruz ki, bu oluşturdukları enkazla onlar da ceketlerini alıp gidecekler. Bu işin idari boyutu.

Fakat maaşların aşırı şişik olması, kadronun toplam kalitesinin Alanyasporla 1 şut'luk fark olduğunu göstermez. O kadar da değil.

planck dedi ki...

taliscanın golünden sonra neden kimse doğru dürüst sevinmedi bu arada?

İbne akigo yine şaşırtmadı. Bu uyuz takimdan nefret ediyorum. GS'yede yatar bize çelme takarlar amk.

ozzie dedi ki...

Nedense kimse söylemiyor ama görünen ortada: Cenk'in yeri doldurulamadı. Belki ilk yarıda Negredo'nun daha fazla şans verilmesini hak ediyordu, eyvallah ama, ne Negredo'nun ne de Love'ın bu takımın birinci santraforu olamayacağı net görünüyor. Aslında ikisi de iyi kullanıldığında çok iyi hamle oyuncusu olabilecek adamlar. Negredo'nun oyuna sonradan girdiği, diri olduğunda domine ettiği maçları da zaten gördük. Ama ikisi de 90 dakika Beşiktaş'ın santraforu olacak noktanın gerisindeler. Cenk'ten aldığımız paradan Love'a harcanan kısmını cikarttığımızda zaten 20 milyon Euro'dan az bir şey kalıyordu. Şimdi bir de CL'i kaçırırsak Cenk transferi bir başarı değil, büyük bir fiyasko olur.

Bu arada hem sezon başında Lens, hem de sezon ortasında Love transferleri nispeten kağıt üzerinde mantıklı görünüyordu. Ancak an itibariyle ikisi de çok başarısız. Transferlerde bir oyuncunun Türkiye Ligi'ni tanıması o kadar da büyük bir artı, yüksek performans garantileyen bir tecrübe değilmiş, görüldü. Yaşlı, pahalı oyuncuların uyum sağlamasını beklemek yerine genç, potansiyelli oyuncuların gelişmesine zaman harcayalım. Konya'da kiralık olarak zaman bulamayan Orkan'a, takımda kalıp Lens'e verilen şanslar verilseydi bugün farklı bir tabloya bakıyor olabilirdik.

Umutsuz veya karamsar değilim, sadece bu yaşlı ve yeterince derin olmayan kadromuzun doğal limitine ulaştığını düşünüyorum.

Pheaglix dedi ki...

uzatmalarda rakip korner direğinde zaman geçirirken, içeride sadece bir takım arkadaşı varken, o kişi de marke durumdayken orta açıp kontra yememizi sağlayan, necip'in sarı kart görmesine ve sonraki iki dakikanın bizim yarı alanda geçmesine sebep olan caner'e sevgiler.

kontratı alıp yatma işinde eric dampier'ı aratan lens'in sevgiler.

başakşehir maçı ile takımın şampiyonluk havasını ortadan kaldıran hocamıza sevgiler.

sezon başından beri en güçlü görünen yanımız aslında en zayıf olduğumuz bölge. takım o kadar zamandır quaresma bazlı orta açma oyununu oynuyor ki başka oyun oynamayı unutmuşlar. şimdi de quaresma yokken ne oynayacakları bilmediklerinden haliyle kötü oynuyoruz, hatta öyle bir noktadayız ki quaresma gerçekten hücum sistemimizi (!) ayakta tutabilecek tek oyuncu haline geldi. keşke birileri çıkıp bunun takım başka bir oyunu beceremeyeceğinden değil, iki senedir başka bir oyun oynamayı unutturulduğu için olduğunu söyleyebilse.

bu saatten sonra gs gerekirse tüm kalan maçları kazanır şampiyonluğu bırakmaz. başakşehir de iki maçlık farkı kolay kolay kapattırmaz. hakem hataları falan boş. önümüzdeki on yılda hegemonya kurmamızı sağlayacak fırsatı hocamızın katkılarıyla bilerek ve isteyerek çöpe attık. emeği geçen, herkese sevgiler.

turgay dedi ki...

Üzücü olan ne biliyor musunuz iki yıldır kazanılan şampiyonlukların kulüp yönetimi ve teknik direktör üzerindeki ego büyüklüğüne neden olup doğruyu görememeleri. Futbol takımının düşünce yapısı toptan değişmeli. Halbuki bu takıma doğru aşılar yapılsa şu rezalet futbol liginde hegemonya kurmamak içten bile değildi. Doğruyu görememek doğruyu reddetmek ben bilirim ben yaparım demek şimdi bu duruma düşmemize neden oldu. Ben en çok buna üzülüyorum

beagle dedi ki...

İşin fizik ve atletik boyutunu toptan ihmal etmek de bu sezona mal oldu. Beck mesela gorunmese de fiziken zayif kaldigimizda denge sagliyordu. Marcelo oyun kurmasi disinda cüsse olarak havadan fark yaratiyordu. Töre, Sosa ve Olcay yerine Talisca Q ile bu denge daha da bozulurken Gönül Adriano ve Atiba da zaten kritik yaşlara geldiler.

met1903 dedi ki...

Tff'nin yayınladığı menajerlik ücretlerinin dışında kulüplerin ödediği bir para var da ben mi bilmiyorum arkadaşlar aydinlatabilir misiniz beni de, oradaki rapora göre sadece 75 bin avroluk bir ödememiz olmuş bu yıl için.

can dedi ki...

Bugun Gomis'in attigi golu izleyince yemisim taktigini oyun planini dedim. Negredo yerine baska golcu olsaydi ne degisirdi geyigine en iyi cevaptir kanimca. Trabzon'un bitinin kanlandigi dakikalarda maci bitirdi o gol. Bizse olaganustu bastirdigimiz maclari bile asla bitiremedigimiz icin bu puandayiz bugun.

Golcu meselesi bir kenara Galatasaray maclarini izlerken hep hayret ediyorum adamlarin ceza alani ici ve etrafinda 6-8 kisiden asagi dusmeden hucum yapabilmelerine. Tabii, golcuyu de tutmak cok zorlasiyor bu durumda. Bizdeyse ceza alani icinde en fazla 2-3 oyuncu oluyor. Negredo gibi hantal, driplingsiz, kafa toplarinda averaj ve gol vurusu zayif bir santraforun gol yapamamasina sasirmamak lazim.

Adsız dedi ki...

@can

Trajiktir, GS'nin ilk atığı golün benzeri bizim maçta yaşandı. GG sağda bomboş topla ceza alanı civarına indi ve topu golcünün ya da golü atacak olanın koşu yoluna değil ezbere yatay nişanladı. Daha da ilgincini söyleyelim, GS'de golü atan Gomis değildi, bir kanat oyuncusuydu. Aslında hangisi şudur budur dersek GS maçında olan biten olması gerektiği gibi diyelim.

Senin kanatların über ötesi statik oynayacak ve ceza alanındaki işleri vasatın da altında cereyan edecek, gol bölgesini besleme işlerin ezbere dayanan kanat topları olacak (Q7 nirdeaaa sorunsalı), üzerinde 10 numaralı formayı taşıyan elemanın golcüne bir tane ara pası atamayacak, eh daha ne olmasını bekliyoruz. Burada bir parantez açalım. Negredo dün hayli kötüydü ve hallice süredir etkisiz, bunda hemfikiriz. Ama önceki postta yazdığım hala geçerliyse ortada bir gariplik yok mu, yani bu kötü oyunlu halinde Oğuzhan'dan daha fazla doğrudan gole giden oyuncuya pas hali. Bunu Negredo başarılıdır vs diye yazmıyorum, tersine diğerlerinin hali için yazıyorum.

Gomis bugün genel ortalamasının altındaydı. Bunda enerjisi ya da isteğinin etkisi yok, TS takım savunması tamamen ona odaklanmış haldeydi ve aslında 80'lerden kalma bir anlayıştır bu, işe yaramadığını da gördük. Soru şu: şu anki halimizle oyadığımız bir maçta işe yarayabilir miydi? çok daha yüksek oranda evetse eğer, ortada kabak hale gelen takımın halini halının altına süpürmeden yapısal düşünelim derim. @planck'ın yazdığı golden sonra Talisca dışındakilerinin statik halini ben de maçta gördüm ama yazmadım. Bana göre nedeni Talisca değil, onda özelleşen bireysel işlerin resmileşmesiyle oluşan anti-takım hali.

@cochise'in yorumu için; evet hala şampiyon olabiliriz ve olursak elbette sevineceğiz. Ama şahsen karamsar olduğumu düşünmüyorum.

Adsız dedi ki...

Şampiyonluk toto yaparsam bana göre GS ve BŞ'in fikstürlerine göre son 7 hafta 4'er puan kaybetmeleri gayet olası (GS için bizim maç harici geçerli). Sorun, biz bundan sonraki maçları kazanabilir miyiz. GS maçı dahil kazanırsak zaten ipi göğüslüyoruz. Böyle bir mucize olabilir mi, futbolda herşey olur. Öyle bir ortam ki kumarbaz olsam parayı doğrudan takıma basarım. Hem de fanatiklikten değil risk bakımından. Ama yapmam çünkü memur kafalıyım o ayrı.

YSY dedi ki...

Trabzon çok kötüydü bugün. Yani helva gibiydi dersin de helva nında bir namusu var.

Yani bu sene ne taraftar, ne camia, ne takım, ne teknik heyet, ne yönetim hiçbirimiz başarıyı sürdürme konusundaki imtihanı veremedik açıkçası. Taraftarın sene başındaki aşırı sahiplenen tutumdan birden "söylesene bize hoca" moduna girmesi aslında şaşırtıcı değil ama olmaması gerekendi. Takım zaten bitmiş. Sahadaki organizasyonsuzluğu, top gevelemeleri, kafası kesik tavukluğu kime yazacağımızı da bilmiyoruz. Yönetimin kadro mühendisliği tırtladı zaten. Vs. vs.

Yalnız hâlâ daha potadayız. Bu sene ligin paritesinin zirve yapması hayırlı oldu. Her an herkes puan kaybedebilir, GS'nin iç saha büyüsü bile bu berbat savunmalı TS'yi geçemiyordu az kalsın. Başak desen her an tekleyebilir. Fener zaten. Eh biz de farklı değiliz.

İşte şans kime gülerse artık.

BJK4EVER dedi ki...

Taraftar da bence konusulmali, ama ben senin tam tersini dusunuyorum. Bence destek yerine taraftar tepki koymaliydi. Bak, GS taraftari liderken hocasini zorla gondertti ve takim ne hale geldi.
Biz ise ligde 4. siradayken, antrenorumuz mac satar gibi hatalar yaparken stadi onun adiyla inlettik. Tezahurat yapa yapa Senol Gunes'i gondertseydi bu taraftar, lig maclarinda sahada yuruyen oyunculari isliklasaydi, tepki koysaydi bu taraftar oyuncularin akli basina gelirdi bence.
Dun Basaksehir rezaletinden sonra Babel utanmadan tweet atmis birde. Hatta 'we will win on the pitch' diye cevap yazana taraftara 'I agree' demis utanmadan. Neyine katiliyorsun amk, gecen hafta o firsat vardi elinizde, sahada ruh gibi dolandiniz. 10 kisi kalmis adamlara gol atamazdiniz, simdi oyle tv basinda puan kayiplarini beklersin tabii.

Haftanin en karlı takımı İBB oldu. Şaka maka Toki arenada kazanirlarsa ligi alıp götürürler. Biz olamayacaksak İBB olsun. Hatta Gs'de ikinci olup Avrupa'dan men edilse şl'ye biz katılsak çok eğlenirim. Bu dakikadan sonra her senaryo mümkün. Biz iyimser kalalım moralimiz düzelsin.

fidddas dedi ki...

ben komple teorilerine girmeyi pek sevmem ama dün iki maçta çıkmayan sarıları ve bizim kendi evimizde oynadığımız maçta 5 sarı kart görüp 3 oyuncu kaybettiğimizi görünce insanın aklına gelenler geliyor.

emrenin yarım dakika hakeme bağırması bileğe basmalarda çıkmayan kartlar, galatasaray maçında dirseklere verilmeyen sarı kartlar, bileğe basmalar falan.. ince ince iyi gidiyorlar bence.

neyse sonunda biz tosic ve caner hariç sarıları temizledik. zaten bundan sonra oyun bekleyen kalmamıştır. haftaya göztepeyi evde sadece evde oynadığımız için yenmeliyiz.

takım iyi değil ve çok nadir iyi oldu. ben hep geçen yıl ki gibi son zamanlarda bir şekilde bir uyum yakalarız diye bekledim ama olmayacak gibi duruyor. yine de şampiyon olabileceğimizi düşünüyorum. hala rakipler gümbür gümbür gitmiyor. başak malatya, galatasaray, sivas ve kayseri maçlarında bir şekilde 2 beraberlik ile puan kaybedecektir. galatasaray da kaybedecektir. bizim hiç kayba hakkımız yok.

biz mevcut durumda ikiliyi başakşehire verdiğimizde her iki rakibinde 4 puan gerisindeyiz. bu 8 haftada iki kez puan kaybetmeleri demek oluyor. kendi aralarındaki maç berabere bitmeli. sonrasına bakacağız.

Mergan1903 dedi ki...

Yönetimin geçen 3 yılda yaptığı doğru hamle takımda iyi bir golcü bulundurmaktı. Abubakar gelirken bu performansı kimse beklemiyordu ancak Cenk'le ikisi iyi bir performans sergiledi. Bu sene ise Negredo tamamen yalan oldu. Devre arası Love transferi ile de yönetim resmen sıvamıştır. Bu iki transferin yerine sadece Gomis olsaydı, ligde en az 6 puan öndeydik şu anda. GS ise orta sıralarda olurdu.
Şenol Güneş'in ve dolayısıyla bizim oyun sistemimizde kabiliyetli golcü esastır. Olmadığı zaman ne kadar zorlandığımız ortada. Bence Talisca'nın bonservisini almak yerine "iyi" bir golcü (asist yapan değil gol atan) alınırsa ve Atiba yerine de Okay transfer edilebilirse, daha önce transfer edilmiş gençlerle birlikte şampiyonluk şansımız şu ankinden bile fazla olur.

Basar dedi ki...

Bu yıl şampiyon olursak gs'nin Biliç'in son yılında şampiyon olması gibi bir şampiyonluğa imza atmış oluruz.

@shelbyl maçta taraftarda "söylesene bize hoca" modu yoktu. Fakat bu maç oflama poflama ve topçulara karşı uğultunun en fazla olduğu maçtı. 5 dakika kadar süren 'çocuklar inanın' tezahüratı inanılmaz coşkuluydu ama o bile takımı canlandırmadı.

Bence şampiyon olamayacağımızı ilk önce yönetim kabul etmiş. Yeni sezon kombine fiyatları açıklandı, geçen sezon ile aynı kalmış. Bu kur/enflasyon ortamında başarılı giden takımda başkan kimsenin gözünün yaşına bakmazdı. Bence taraftara kötü bir mesaj veriyorlar, 2. bile olamayız mesajı alıyorum ben. (bir gün fiyat artmadı diye eleştireceğimi hiç düşünmezdim!)

Milli maç arasından sonraki maçlar hep pis ve zordur. Temposuz ve uyuzdur. Bu maçın da böyle olduğunu umuyorum. fener, Trabzon ve Gençler maçlarında bu maçtan çok daha iyiydik. Hala öyle olduğumuzu umuyorum.

Bu arada evet forvetimiz çok etkisiz. Negredo sonradan girince daha golcü, ilk 11'de dışarı çıkınca takım çok geri yaslanıyor. Talisca orta saha oyuncusu değil, çok zayıf ve güçsüz ama gol atıyor ona mahkumuz. Quaresma ile takım oyunundan kopuyoruz ve sadece onun ayağına bakıyoruz ama takım halinde yaratıcı olmadığımız için ona da mahkum kalıyoruz. feneri, gsyi, Monaco'yu bir devre, Porto'yu bir devre boğan takım bunlara ne yapmaz diyorsun, 2. lig seviyesinde durağan maç izliyorsun...

Şampiyon olalım tabi kim istemez ama şampiyonluk bu kadronun devamı anlamına gelecek muhtemelen. Kadromuz aşırı sorunlu.

Unknown dedi ki...

Sene başı Gomis'i ve Fransa Ligi'ni küçümseyip Negredo'ya övgüler dizen arkadaşlar her geçen hafta biraz daha yerin dibine giriyordur umarım. Burası adı üstünde eksibesiktas anlıyorum ama bazen o kadar at gözlüğüyle bakıyorsunuz ki olaylara inanılmaz gerçekten. 3 yıl önce futbolu bırakmış bir İspanyol'a (burada en çok iş yapanı Riera olabilir) karşı Fransa Ligi'nde 20 gol atmış, oyun tarzı ve ten rengi ligimize cuk oturan Gomis'i daha iyi transfer gördüğüm için yemediğim laf kalmamıştı burada :)

Bu arada mayıs ayında 3.yıldızı taktığınızda Beşiktaşlı bir arkadaşımla iddiaya girmiştik; 3 yıl üst üste şampiyon olamayacağınızı düşünüyordum hala da fikrim değişmedi. Ligin en geniş, birbirine alışmış ve kaliteli kadrosu Beşiktaş'ta bu tartışılmaz lakin Türkiye Ligi'nde eskisi gibi 3-4 yıllık ambargo koymak biraz zor. Buna ister Şampiyonlar ligi etkisi diyin, ister başarıya doymuşluk, ister rakiplerin motivasyonu. Haliniz 2013-2014 Galatasaray'ını andırıyor biraz. Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'u gruplarda eleyen takım 6 derbinin 5'ini kazandığı, iç sahada çoğu maçı ezici üstünlükle geçtiği halde deplasmanda 17 maçta 5 galibiyet alabilmişti sadece. Tabi o zamanlar yabancı sınırı mevzusu filan vardı o da çok etkili olmuştu ligdeki bu başarısızlıkta.

BurkayJK dedi ki...

Gomis 16-17 gol atar diyordum, neredeyse ilk yarıda bu sayıya ulaştı. :) Negredo yerine Gomis olsa gol sorunumuz çözülür müydü hala emin değilim. Oyunu ve karakteriyle ülkeye iyi uyum sağladı. Herhangi bir terbiyesizliği veya ters hareketi olmadı sanırım. Sadece Tolgay'a sert fauller yapmıştı ve kart bile görmemişti diye hatırlıyorum. :)

Bu sene şampiyon olamazsak, bunun en büyük sebebi net golcümüz olmamasıdır diye düşünüyorum. Gerçi adamı doğru dürüst gol pozisyonuna soktuğumuz da söylenemez.

EC dedi ki...

@Planck futbolcularin Talisca golune sevinmemesi ve gecen haftaki final sayilebilecek macta ruhsuzlugu ve bu ruhsuzlugun kendi taraftari onunde de surdurulmesi bence .. disardan biryerlerden kulube fisildanan.. "Yavas Olun" uyarisi olabilir mi? rakipler boktan iken Porto Monaco ve en onemlisi Leipzig gibi bir makinaya karsi bile Turkiye Ligleri ustu futbol oynayan takimin ligde boyle birden bire Murat 124 e donusmesi futbol acisindan aciklanamaz!

Biz sampiyon olmalayalim diye verilen uyariyi su an uygulatiyor sanki bu Gizli Guc - Uklu Manitu .. top oynayamayan ve hakemlerle iteklenen iki Cemaate yakin takim ilk 2 yi kotaracak ve bir yerlere para kazandiracak sanki!

burada bu baglamda ne Quaresma ya ne Negredo ya ne de Oguzhan a laf soylemeyelim.. en etkili ve gercekci elestirileri yapan Turk Futbol sitesi sanirim burasi..

gelecegin Mehmet Demirkol lari, Ugur Meleke leri cikabilir buradan ama is artik sadece futbol degil Turkiye de..

bir gun torunlarimiza anlatiriz ne tur boklar dondugunu bu Demiroren in TFF ligindeki SUPERRRRR LIGDE..

gerceklerin kotu bir huyu var ve ortaya cikarlar bir sure sonra..

Öncelikle bir önceki yorumumu açıklayayım: Ben taraftarın "minnet" duygusundan o bahsedilen oflama puflama havasına sert geçişini sağlıksız buluyorum. Dediğim "en başta da şikayet etmeliydik" ya da "şimdi de destek olmalıyız" değil. Ben sene başından beri şikayet ediyorum zaten de, sağlıksız bir psikoloji bu ve de minnetin tükeniş noktasında sert patlamalar yaşanabilir.
---
Negredo'ya gelirsek. Çok bariz olan şu: Negredo bu seneki Beşiktaş'ın aradığı forvet değilmiş.

Öte yandan Negredo benim aradığım Beşiktaş'ın forveti olur aslında. Çünkü benim aradığım Beşiktaş 2 sene önceki gibi orta sahada tek top yapıyor, tiki takanın bir tık altına yaklaşan hücum organizasyonlarına girişiyor. Bu sene takımda böyle oynamayı düşünen iki tane oyuncu var: Oğuzhan ve Negredo. Talisca da düşünüyor arada da düşünmese daha iyi. Geri kalan herkes top gevelemede.

Buraya nasıl geldik? Takım yaşlandı, rakipler geriye yaslandığı için topa daha hakim olmak zorunda kaldık istemememize rağmen, mühendislik iyi yapılamadı, beklerimizden katkı alamadık vs. Bir sürü kompozit sebebi olabilir. Ama bu sene Beşiktaş'ın sorunu bireysel olarak oyunculara ihale edilemez. (Love hariç. Herif kafayı eğip dört kişi arasına dalıyor yeminle bir gün ekranı kıracağım) Hepsine birden takım olarak ihale edeceksek eyvallah.

Opta'nın xG ve xA rakamları yayınlansa aslında göreceğiz. Gomis'in çok daha iyi bir bitirici olduğu aşikar. Fakat bitirmek için bitirilecek yerde topla buluşturulman da lâzım bir yerde.

Ay son maçta cezalı olduğu için unuttum, gevelemeyenler listesinde Medel de var tabii ki.

cochise dedi ki...

Başladık beyler, bekleyen varsa. çok da konuşacak birşey yok :)

planck dedi ki...

@EC
başkanın futbolcuları alıp hatay'a gittiği, afrinde en ön sıradan mütahitlik işleri kapacağı bir konjektürde bize durun telkini geleceğini düşünmek biraz fazla komplo teorisine kaçıyor bence. takım içinde bariz bir sıkıntı var. cenk varken de devamlı el kol yapmasından belliydi, belli ki taliscanın transfer durumu ve sadece skor odaklı olması takımda büyük rahatsızlık yaratmış. yönetimin politikaları zaten futbol odaklı değil bir de hoca da ipleri elinden kaçırınca böyle ne idüğü belirsiz maçlar izlemek düşüyor bize. 4. bitirirsek şaşırmıyacağım. yazık.

Şampiyon olduğumuz son iki sezondaki takıma önemli katkı veren transferleri inceledim.
****2015-2016 sezonu
-- Mario gomez (30 yaşında)
-- rhodolfo (29)
-- sosa (30)
-- beck (28)
-- quaresma (32)
-- tosic (30)
****2016-2017 sezonu
-- abobubakar (24)
-- marcelo (29)
-- talisca (22)
-- babel (30)
-- Gökhan (31)
-- Caner (28)
-- fabri (29)
**** 2017-2018 sezonu
-- Pepe (34)
-- negredo (32)
-- love (33)
-- lens (30)
-- vida (28)

Orkan'ı falan saymanın lüzumu yok. Çünkü "ya tutarsa" transferi.

Takımı resmen huzurevine çevirmişiz. Doğru zamanda transfer edilen lens ve vida'da uyum saglayamayinca takım toparlanamadı. Bu tabloya bakınca hocaya kizamiyorum. Sampiyonlar ligindeki tarihi başarıda emeği çok büyük. Sezon sonu ilk ikide olursak sampiyonluk kadar sevinirim.

turgay dedi ki...

@mustafa yıldırım

tüm suçu yönetime atıp hocayı haklı çıkarmamak lazım. transfere karışmam mevki söylerim derse hoca yönetimde buna göre davranır. gomezi de abouyu da negredoyu da yönetim getirdi. hoca burak yılmaz volkan şen istiyorsa masaya yumruğunu vuracaktı. ben bu adamları istiyorum kardeşim diyecekti. ama yarım ağızla medya önünde geçmişleri önemli değil alınırlarsa oynatırım demeyeceksin. aldıracaksın. ama hoca kolayı seçip şimdi yanlış anlama senin gibi düşünenlerde olumlu intiba bırakıyor çünkü transferleri o yapmadı. yönetim kadar hocada suçludur. yönetim futbol aklı olmadan salt menajer ve ahbap olayından oyuncu seçtiği için hoca da ben karışmam ben bu kulübün personeliyim dediği için benim gözümde aynıdırlar. çok romantik geliyor personelim ben diyince hoca ama bu takımı sahiplenmediği izlenimi oluşturuyor bende. mesela bunu trabzonda demez çünkü orada personel değil ama bizde personel. neyse konuyu dağıtmayalım. büyük başarılar hataları örtmemeli. benim düşüncem bu şekilde

@turgay

Dostum ben zaten hocanın performansından da memnun degilim. Yalnız Şenol hoca transfer işinden anlamaz zaten. Trabzondayken de durumu buydu. Burak'ı istediği söylendi bir ara, ben de dahil taraftar çıldırdı.


Hocaya en çok da lens ve love yüzünden kizamiyorum. Bu herifleri cin falan mı çarpmış abi? Nasıl bu kadar rezil futbol oynayabilirler?

Unknown dedi ki...

Takımın 2 yılda doyuma ulaşması anlaşılmaz bi durum.biz mi obeziz acaba?

Ekrem35 dedi ki...

Camialardaki havaya bakarsak şu an sadece biz şampiyon olamayız gibi duruyor. Üç rakibimiz de şampiyonluğa bir hayli inanmış vaziyette evet fb bile. Ancak bizim camiada bir karamsarlık olmaz bu iş hali var. Oyundan,taktikten daha ziyade bu husus beni rahatsız ediyor. Daha 7 hafta var ve fikstürün lidere göre kolay ancak bizden olmaz demeye başlamış sanki futbolcular bile. Garip bir durum.

@mustafa yıldırım'ın bahsettiği love ve lens olayı gerçekten çok tuhaf. Biri geçen sene fb'yi taşıyan adam birisi de ligin gol kralı. Biri özgüvenini kaybetmiş bir halde diğeri holosko'nun casper hallerine rahmet okutcak cinsten. Gerçekten inanamıyorum.

Aslına bakarsak yönetimin de sene başı transfere bakarsak pek hatalı olduğunu söyleyen yoktu ya da ben kaçırdım benim hatam. Marcelo'yu gönderip yerine pepe, negredo,medel ve lens'i alacağız deseler bu transferler olmadan oylama yapılsa %100e yakın onay çıkardı bence. Sorun bu oyuncuların bir takım haline gelememesi oldu gibi. Burda da sorumlu hoca mıdır yoksa futbolcuların kötü performansı mı tartışılır.

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Ekrem35
Oyuncu değişiklikleri, seçimler, taktikler tam anlamiyla facia bir Teknik Direktörlük performansi var bu sene.
Gelen kariyerli oyuncuların reklam kampanyaları ile şişmiş egosu bu teknik yönetimle büyük aidiyet sorunu çıkardı bence.

Yönetim de hocasını tanimaliydi. Senol Güneş tiki takayi Quaresma oynatip bitiren adam. Çok net 11 oyuncuya ihtiyaci olan bir hoca. Negredo, Love gibi "koşullu performans" oyuncularını alinca ideal 11ci hocayı bitirirsin. Ikisinin parasina Bacca veya Gignac'ı getirseydik paşa paşa oynatirdi.

Suçlu sirasi bence 1 Hoca 2 Yönetim olarak başlıyor.

Zaitsev dedi ki...

Yazmayacaktım ama duramadım.

@ ozzie

Hocam ilk yarı 17 maçta 29 gol atmış bu takım. İkinci yarı 10 maçta 19 gol.

İlk yarı Osmanlı (5)-Galatasaray(3) ve Göztepe(3) maçlarını çıkarırsan 14 maçta 18 gol attık.

Özet olarak; Cenk ne yapmış da yerini dolduramamış bu takım.

@ beagle

Hocam bizim öncelikle Sosa tarzı topla mesafe kateden bir oyuncuya ihtiyacımız var. 2015-2016dan farkımız bu. Sosa topu alıp 15-20 metre dikine çıkıyordu işin rengi değişiyordu. O sorumluluk alınca Ozzy'de rahatlıyordu. Kanatlarda. Atiba'nın topla kötü ilişkisi de göze batmıyordu.

Şu şartlarda öyle bir oyuncu olmadığı sürece forvette kimin olduğunun bir önemi yok bu takımda.

Geçen sene Fener maçında Tolgay'ın Q7ye attığı uzun pası bir sene sonra Ozzy GG'ye attı. Bu paslara ihtiyacımız var bizim ama senede bir kere atıyoruz.

Emrah D dedi ki...

@Asım Duman

Hızlıca yazıp çıkmıştım yayına şimdi tekrarını izliyorum ferdi gelirse maç önü köfte önermişsin gelsin de birlikte yiyelim kardeşim :)

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Töre o pozisyonlarda hep var. Bu sene tek tük yaptigimizda da Q sol kanada kadar uzayip topu alip rakibe verdi. İlk değişiklik o olduğu icin yazdım. Yoksa Talisca da oyuna ciddi zarar veriyor.
Lens de bu kadar fos cikmasa bambaşka olabilirdi herşey.

BurkayJK dedi ki...

Biraz alakasız olacak ama yönetimle bağlantısı olan bir arkadaşımız vardı. Adı ozkankaya35 olması lazım. Eğer buralardaysa bir konu hakkında konuşmak için sosyal medya veya e-posta adresini rica edecektim. Tabi kendisi için sakıncası yoksa.

Emrah D dedi ki...

bir yerde daha shakhtarlı bernardı okudum gelirse on numara iş olur. haydi seneye için transfer hayali kuralım:

harika işleyen q7 babel negredo talisca ileri dörtlüsü hiç bozmadan aynen kalıp halinde çinde maçinde hindiçinde kaf dağının ardında bir takıma satılsın. talisca garantili önce satıp sonra benficadan almalı şekil sign&trade olmayacaksa bırakalım gitsin.

vida pepe adriano tosic kalsın ama fahiş para veren varsa saniye düşünmeden satılsın. dünya kupasının burada bir faydasını görebiliriz.

caner ve gökhanlar (doğru tabir gökhaneyn, osmanlıca aynı isimden iki tane işaret etmek için sonuna eyn eklenir) teklif almaz ama iyi teklif alırsa tabi ki satılır

medel ancak fahiş bir teklif alırsa satılır (ki almaz) yoksa tutulur.

necip tolgay ozi satılamaz, satılması teklif dahi edilemez, ömürlük kontrat yapılır

atiba artık yedek otursun ama MLSten talip varsa yollayalım son yıllarını (bizden başka bir yerde) as 11 oynayarak geçirsin, veli yedek de olsa rotasyona girebiliyorsa tutalım vefa gösterelim olmayacaksa oynayabileceği bir yere gönderelim.

pektemek, love veya lense (sanmıyorum ama) teklif filan gelirse süratle satılmalı veya da seneye formda olması için ne gerekiyorsa (dayak?) o yapılmalı.

sedat şahintürk kesinlikle yedek filan da olsa rotasyonda düşünülmeli. keza orkan çınar. keza larin. mitrovic esas rotasyonda düşünülebilinir özellikle papaz defanslardan dünya kupası marifetiyle filan birilerini birilerine itekleyebilirsek fakat 4 milyonluk opsiyonu brugge kullanacak gibi.

shakhtardan bernardla fereyra, NECden ferdi, sturm grazdan maresic gelsin.

haberlerde ahmet canbaz okudum onu tanımıyorum ama gelesi varsa o da gelsin. 19 yaşına girmiş artık clubgrown olma ihtimali yok devre arası atakan akkaynak alınsa o da clubgrown olabilirdi artık onun da o şansı yok. ferdi için de bu yaz son şans clubgrown olabilecek yaşta gelmesi adına.

bizim ikna etmemiz biraz zor ama eğer olabilecekse sentetyenden jonathan bamba da gelsin.

eskişehirden doğukan excelsiordan doğucan istanbulspordan zeki (devre arasında ilk yazdığımda alacaktık artık pahalılandı) keçiörengücünden kubilay denizliden atakan frankfurttan şahverdi genç takviye olarak gelsin.

altınordudan alıcı kardeşleri ve de bir kaleciyi (yedek kaleci oynayandan daha yüksek potansiyele sahip gibi artık hangisine sulandığımızı anlamadım) almak istiyormuşuz, altınordunun sahibi bize gıcık özellikle başkasına satıyor ama alabilirsek onlar da iyi takviye.

Yorum Gönder

Ara