.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Mart 2018 Pazartesi

UCL R16 Beşiktaş - Bayern Münih


Tarih: 14 Mart 2018 Çarşamba 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Michael Oliver (İNG)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Gökhan Töre ,  Atınç Nukan , Pepe  , Dusko Tosiç / Manuel Neuer , Corentin Tolisso , Kingsley Coman , Arjen Robben

Cezalı Oyuncular : Domagoj Vida / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

65 Yorum:

Basar dedi ki...

6-4 biter.

Kendimizi yormaya gerek yok lakin stadyumda yenilgi yüzü görmemiş olmak düşündürüyor. Bu kurayı çekenin elleri dert görmesin!!! Eskiden Infantino vardı, bi bitemediniz arkadaş!

Emrah D dedi ki...

talisca'ya para bağlanıp alınmasına karşıyım öte yandan eğer piyasası 21 milyon euronun üzerindeyse opsiyonumuz varken alıp bir ay sonra elimizi öpene yüksek kar ile satmak gibi bir olaya girmemiz mümkün, o piyasa da 21'in üzerine çıktı gibi görünüyor özellikle de brezilya milli takımı haberlerinden sonra.

burada şöyle komik bir durum var, dünya kupası için nihai kadro bildirmenin son günü 4 haziran, bizim opsiyon değerlendirmenin son günü 31 mayıs parayı basıp alırsak da 4 gün sonra taliscanın dünya kupasını tvden izleyeceğini öğrenirsek acayip komik olur.

son olarak: FERDİ KADIOĞLU

beagle dedi ki...

Bu Talisca işine şöyle bakmak lazım, para olan hangi ligde iş yapar? İngiltere, Ispanya ? Maasini karsilamazlar ama ucundan Fransa, Italya?
Açıkçası İngiltere'ye satilamayacak hiçbir adama 21M Euro sayilmaz. Çin artik çok riskli ve adamlar teklif gelse de gitmiyor. Ispanya da bizden 30a oyuncu almaz. Verecekleri 15. Zaten su ana kadar iyi bir ligden 20 küsür teklif alsa gitmişti. Ticari olarak alinacak bir risk değil.
Ha Negredo Talisca bizi şampiyon yaparsa, hem yatirim hem de kazanan takimi korumak için düşünürsek olabilir.

Emrah D dedi ki...

abi ingilterede iş öyle bir noktaya geldi ki championship takımı bile çıkartıp 30a transfer yapsa şaşılmaz. ingiltereye oyuncu satmak demek illa manchester chelsea demek değil southampton brighton everton filan gibi osuruk bir takıma 30+ çakmak hiç olmayacak iş değil bence.

N'Diaye bile kaç paraya gitti, olmaz demem ben artık İngiltere piyasasına dair hiçbir transfere. Ha, bu işler trend işi, seneye bir bakarız kulüpler gene pintileşmiş, o zaman tırtlar.

Earlier today I crossed paths with Emruli and his British girlfriend in a shopping centre. For none of us had another engagement, we held a lengthy conversation in a fancy restaurant. We spoke English throughout this meeting in deference to his girlfriend. Emruli, who is the unsung hero of this blog, in my humble opinion of course, imparted a lot of valuable information to me. As you can guess, dear reader, I decided to stick with the original language of the conversation in order to avoid the risk of losing any significant point in translation.

To make a long story short, he said that there exists an eclipse of reason in the blog, which he deemed senseless. He lamented the lack of an objective assessment of our centre-forward who has scored just 5 goals with only 9 matches remaining and who again failed to score against GB on Saturday, having a single goal chance, a header that went off target. He added that even if a criticism is made to this effect, it is made with a very gentle and diplomatic language, but still it is immediately disapproved by Negredo fans in the blog, which in turn renders the critics regretful about their attempts to criticise him. In addition, he attributed the decreasing number of entries to the fact that Negredo failed to live up to expectations of his fans who once objected to his being a bench player, but now, seeing that their hero turned a flop, have lost their interest in this blog. But, he added, his own alienation was related to a much different motive: he preferred not to post a comment here for others may misinterpret his aim as if he is trying to taunt them about their trust in Negredo, which may cause them to be offended.

As the conversation progressed, we enlarged upon the technical details. We discussed about the roles of centre-forward, target man, striker, trequartista, etc. (I was awestruck as he spoke with authority and I thought how lucky I’m to have such a learned friend) He suggested that if an opinion poll is conducted asking the question of “who is your favourite centre-forward?”, only a small minority of Beşiktaş fans would come up with the name of Negredo. As such, he said, it is difficult to understand why our friends in the blog think so highly of him. Negredo, he added, doesn’t have a killer instinct in front of goal, which will prove costly if we lose the title. He also said that Negredo’s first touch is very heavy and this is why he often tries to quickly send the ball with one touch to a predetermined location where the opponents mostly outnumber our players who have yet to deploy forward, and such efforts usually result in the loss of ball, which is an intolerable burden on a team trying to play possession-based football. In conclusion, he is sure that Negredo is a hopeless case in spite of all the hype about him in the blog.

Towards the end of the conversation he touched upon an interesting observation he made here. He said that some people, whose judgements about football betray the fact that they derived their knowledge mainly from the virtual media, still try to throw mud at other people suggesting that others, not themselves, are ignorant about three-dimensional football. Groundless as their argument may seem, he added, even the mere utterance of it is in flat contradiction with what it takes to be a man, as well as with the values of Beşiktaş.

sports guy dedi ki...

@ignotum

Negredo'yu yedirmeyiz :) italyanca yazsan ne fayda..

Emrah D dedi ki...

ferdi az önce güzel bir aşırtma gol attı

drblackeagle dedi ki...

Bugün Bjk Ferdi Kadıoğlunu ve Ahmet Canbazı istiyor haberleri düştü. Diye diye getirtecekmisin yoksa

BurkayJK dedi ki...

Kimse kusura bakmasın, Beşiktaş'ın Talisca'ya 10'dan fazla verme lüksü yok. Gerçi ben 10'a verseler de istemem, orası ayrı. Geldiğinden beri bir türlü ısınamadım. Bana göre, golleri dışında göze hoş gelen bir futbolu yok. (Daha ne olsun diyebilirsiniz fakat oyun içinde neler yaptığı/yapamadığı benim için daha öncelikli) Sadece Şampiyonlar Ligi maçlarında çok beğendim, orda takımın geneli bambaşkaydı zaten. 20-25 Milyonlarla oynamaya şu an için hazır olduğumuzu düşünmüyorum. Biz 2-3-4'e oyuncu alıp, onlardan az çok kar etmeye devam edelim. Demba, Marcelo, Sosa, Cenk vb...

Bayern Munih rotasyon yapacaktır ama bizim de rotasyon yapacağımızı düşünürsek, yeni statta ilk yenilgimizi alabiliriz. Umarım yenilmeyiz ve seri devam eder. Adriano, Gönül, Atiba ve hatta Tolgay dinlenmeli. Gerekirse Necip oynasın, bu maça öyle bakıyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Talisca tartismalarini Brezilya milli takimi uzerinden yapmayi pek mantikli bulmuyorum. Brezilya'lilarin sirf oyuncu pazarlamak icin milli takima oyuncu aldigini biliyoruz, ki her zaman sonuc da vermiyor. Oyle bir algi yaratiliyor ki, sanki Talisca Dunya Kupasinda oyuna girdigi an fiyati 10'dan 40'a cikacak. Yok oyle birsey yahu. Biz Alex'in giremedigi milli takimina girip dunya kupasina giden Ricardinho'yu 4 milyona almadik mi? Eeeee ne oldu sonra? O soyledigimiz seyin gerceklesmesi icin adamin milli takiminin tasiyici gucu olmasi lazim. Neymar, Coutinho, Willian vs. varken o is olmaz.

Talisca degerlendirmesini oyuncu karakteri ve ihtiyaclarimiz uzerinden yapmaliyiz. Bir kere su cok net ki, Talisca tipi second striker/9.5 numaralara artik gunumuz futbolunda yer yok. Bir 15 sene evvel Del Piero, Totti, Kaka, Recoba gibi oyunculari zevkle izlerken artik bunlar yerlerini Hazard, Willian, Mkhitaryan, Ronaldo, Neymar, Messi, Muller gibi oyuncualara birakti. Yaraticilik ve hucum gucu kanatlara kaydikca orta sahada fizik ve tempo onem kazandi. Orta sahada top teknigiyle on plana cikan Mata, Fabregas gibi oyuncular bile forveti ikilemekten ziyade orta sahayi ucleyen oyuncu gibi oynuyorlar. Top rakipteyken forvette kalip top bizdeyken orta alana yardim etmeyen, sadece forveti destekleyen oyuncular kaldirilmiyor artik. Turunun son orneklerinden James Rodriguez bile kendini kanitlayamadi bir turlu mesela. Gunumuz futbolunda ust duzey olarak aklima sadece Dybala geliyor, ikinci ornek yok.

Ha, modern futbola uymayan bu eleman bize ve lige uyuyor mu diye tartisabiliriz. Sonucta Alex, Ilic gibi oyuncularin catir catir katki yaptigi lig burasi, Alex tek basina kac sampiyonluk kazandi. Talisca'ya 5 senelik kontrati caksan sana 5 senede 50-75 arasi gol vaad eder, forvet kadar atar yani. Hatta bu sene gibi takimin en golcusu de olabilir. Ama Sosa gibi bir orta alani uclemez asla, modern futbola uygun bir oyuncuya evrilmesi zor. Ilk yarida bunu denedik ama olmadi, kendi karakterini kaybetti. Orta sahadan forvete kayip Negredo'yla oynayinca kendini buldu tekrar. Yani Talisca'dan 8.5 cikarma sevdasi olmayacak. Ama modern futbol oynanmayan, dunya futboluyla alakasi olmayan ligimize uygun bir oyuncu Talisca.

Peki Talisca giderse ne olur? Onun tipinde bir 9.5 numara bulabiliriz, ki Arjantin ve Brezilya bu tarz topcu kayniyor. Belki Talisca yasinda ve yeteneginde olmaz, ama bir tik alti olur ve fiyati 20 milyon degil 5 milyon olur. Olmadi orta sahayi ucleriz tekrar, ama bu sefer Negredo ve Quaresma kurtarmaz gol sayisi olarak. Bir kanat forvet veya senede 25 tane iceri atacak striker sart oglu sart olur.

Talisca 20'nin cok ustu rakamlara gidebilir mi? Cok zor bence. Ingiltere'de top ve belki bir seviye alti takimlar oyuncu karakteri nedeniyle almaz. Diger Avrupa ulkelerinde de bu adama 30 verecek maddi guce sahip bir takim kolay kolay cikmaz. Leipzig ve PSG'nin, hatta Juventus'un alacagi bir adam degil Talisca. 30-40 gibi rakamlar konusuluyorsa anca Ingiltere liginin vasat takimlari (Watford, Crystal Palaca, West Ham vs) o parayi verir ve hatta alir. Ama dedigim gibi, dunya kupasinda cok acayip isler yapma sansi cok dusuk bir oyuncuyu belki 35'e satarim diye su an 20 verecek luksumuz var mi? Bence yok. Biz buna verecegimiz 20 milyonun yarisiyla as sagbek, as 10 numara ve as forvet alabiliriz.

Armagan dedi ki...

O paraya öküz alınır. 10 numara yedeği Canales olur gibi geliyor, yaza bitiyor sözleşmesi. Kenarda da oynar. Asını da arayıp bulsunlar bir zahmet.

turgay dedi ki...

En son gomezi 1000euroya alıyorduk hatta abou ile 4 senelik anlaşmıştık ffp nedeniyle sezon sonu imzalıyorduk. Çok düşünmemek lazım. Şu mali yapıda kimseye 20milyon veremeyiz. Bu vizyonla da gelecek vaat eden oyuncu alamayız. Biz 30yaş civarında yüksek yıllık ücretle kandırabileceğimiz oyunculara gidebiliriz. Ne o feda döneminin altyapısı sağlam oyuncularına yönelme var ne de takımın eksiklerini tespit edip buna göre transfer politikası oluşturma. Yurtdışı transferini Ahmet bulut ve başkanın kankaları, yurt içini de Metin Korkmaz yapıyor. Komisyonlar havalarda uçuyor. Boşuna nefes tüketmeyelim. Bu mertcan olayı beni başkan ve yönetimden tamamen soğuttu. Bir beklentim yok açıkçası

Herkese katılıyorum Talisca konusunda :) Beşiktaş'ın "ya tutarsa" riski alacağı meblağ maksimum 10 milyon Euro'dur şu şartlarda turgay'ın dediği gibi. Bjk4ever'ın futbol analizi de doğru gayet.

can dedi ki...

Ne canavar yorumlarla dolmus bir anda forum!

@Ignotum
Emruli'nin de senin de yanaklarindan opuyorum. Negredo hakkinda yaptigim yorumlardan sonra hissettigim kucumseyici tavir beni sogutmus blogdan, senin yazini okurken farkettim. Burayi buyuk oranda okumakla yetinip, itin kopugun halay cektigi sacma sapan bir blogda yazmisim.

@BJKforever
Analizin dibine vurmussun. Vallahi ben senelerdir ligimiz disinda futbol takip edemiyorum. Futbol diger ulkelerde bu kadar onemli bir ideolojik isleve sahip olmadigi icin olacak, hic bir yerde bedava dunya futbolu yayinlanmiyor Turkiye'deki gibi. Ama genel ruhuna kesinlikle katiliyorum. Tabii Talisca gelisimini surdurup laflarimizi agzimiza tikabilir ama ben o elektrigi hic almiyorum kendisinden ve oyun tarzindan. Zaten olay tam acik tavuk kendini bugday ambarinda sanirmis olayi. Bizim nasil 21 milyon euro gibi bir paramiz olabilir bir transfere ayiracak? Sampiyonlar ligine gitsek bile 7-8 milyon euronun uzerinde hic bir transfer yapmamiz soz konusu bile olamaz, olmamali da zaten.

@Turgay
Aynen! Ne futbol akli var yonetimin, ne de uzun vadeli bir plani. Ustelik de kokusmaya basladi transfer isleri. Baskan, Mertcan olayini yalanlamadigina gore iyice boku cikmis komisyonculugun.

turgay dedi ki...

@can

al bak mesela aşağıdaki haber. adamın son çalıştığı takımın burnu boktan çıkmıyor ama bizim için yazılıp çiziliyor. yani o kadar alman takımı aptal ama biz akıllıyız.

https://twitter.com/GoalTurkiye/status/973476845072146432

ozan dedi ki...

Bu arada Cenk Tosun Evertonda 2.golunu atti, 334 dakikada 2 gol oldu. Dakika/gol hesabi yapan arkadaslar bunu da aciklasin :D

Zaitsev dedi ki...

@ ozan

Beşiktaş'taki penaltısız dakika/golü yakalamış :) İstikrar devam ediyor.

Penaltıyı da atsaydı 334 dak/3 gol olacaktı. O da penaltılı istatistiğine yakın :)

Ewet millet söyleyin bakalım bu Talisca'nın bonservisini alacak mıyız?

sports guy dedi ki...

Talisca'nin bonservisini almayiz degil alamayiz, cok desmeye gerek yok o konuyu :)

ozan dedi ki...

@Zaitsev

Valla hocam ceteris paribus olmadan senin hesap tutmaz. Cenk Ingilterede Trde ki orani yakaliyorsa ozaman bizim santrafor kadar santrafora servis sorunumuz da var derim ben. Cenkin dakika/gol orani sene sonuna kadar ne olur bilemiyorum ama Negredodan fazla yazarsa sasirmam.

BurkayJK dedi ki...

Everton'da Baines ve Coleman yeniden oynamaya başladı. Baines'in sakatlığı vardı ama Coleman'ı bilmiyorum. Maç eksiklerini kapattıklarında Everton daha iyi bir takım olacaktır. Onların yokluğu Cenk'in şanssızlığı oldu.

yilmaz dedi ki...

bayern karşısına Medel Necip tandemiyle çıkacağız. Güzel bi deneyim olacak :)

EC dedi ki...

defans a Necip mi Fatih mi?

mit dedi ki...

Caner'e iki yıl hapis isteniyor.

http://www.ntvspor.net/futbol/caner-erkin-icin-2-yil-hapis-istemi-5aa7ccb9ed606819446ee3ae

Bu ülkede katiller ve tecavüzcüler "Pişmandım," diyerek serbest kalıyor. Caner, Kadıköy'de Beşiktaş taraftarının önünde diz çökmesinin bedelini hapisle ödüyor. Adaletinizle bin yaşayın...

sports guy dedi ki...

O hapis isteminden cacik olmaz. Cok uzatmadan biraz bilgi vereyim.

Futbol sahalarinda yasanan olaylarin cogunlugu saha icinde kalir, ve cezasini herkesin bildigi uzere PFDK verir. Mesela sakatlamaya yonelik hareket yapildiysa, oyuncu buna karsi dava acamaz, cunku futbol sahasindaki bu hareketler kanunda "kabul edilen risk" olarak tanimlanmistir.

Ha caner'in durumunda istenirse ceza verilebilir tabii, ortada suc var. Ama bu durumda sahada futbol ile alakali olmayan tum hareketlerin sikayet ile ceza mahkemesine tasinmasi gundeme gelir. Ornegin yumruk yiyen futbolcu "yaralanma" sebebiyle mahkemeye basvurur ve mahkeme bunu incelemek durumunda kalir ictihat geregi.

Demem o ki, spor suclari burosunda calisan bir savcinin kafasina gore takilmasidir bu is sadece. Mahkemeden oldugu gibi geri doner. Kafaya takmaya gerek yok.

planck dedi ki...

taliscayı isteyen bir klüp olur da benfica ile anlaşamazsa bize gelir, en az 25i garanti eder o zaman biz 21e alıp 25e satarız. başka türlü 21 verme riskine girmem. adamın menejerinin eli kolu çok uzun dk brezilya kadrosuna bile sokar belki ama oyuna girip etki yapma ihtimali çok zayıf. 1-2 sene içinde top 5 ligin şampiyonluğa oynayan bir takımına gitme ihtimali de zayıf çünkü altyapı eğitimi olmadığı için oyununu şekillendirmesi çok zaman alıyor. Ben tr ligi için pas oyunu oynayabilen 7-8 milyonluk adamı tercih ederim ama CLde bize denk veya güçlü rakiplere karşı talisca sürpriz yapabiliyor. Yine de bu kadar borç içinde yüzerken işimizi sürprizlere bırakmayalım derim.

cochise dedi ki...

Talisca konusunda yapılan akla ve mantığa en uygun yorumlar burada ve bildiğiniz marjinal bir konumdayız. öyle böyle azınlık değiliz yau futbola bakış konusunda. @BJK4ever'in değerlendirmesini ben de çok tuttum.

hamburg'dan direktör getirmek çok parlak bir fikir. son yıllarda başarılardan başarılara koşan bir kulüp. olayın aslı ne bilmiyoruz tabii ama öyle bir fikir varsa çok rahatsız edici...



Adsız dedi ki...

@sports guy

Bir önceki posttan devam edeyim. Söylediğin gibi bu sezonu bu şekilde geçirmek durumundayız. FFP'nin de etkisiyle bir süredir transferlerde gayet asimetrik işler yaptık (umarım bundan sonra yapmayız orası ayrı). Şenol Güneş'in takıma etkisi de gittikçe artan bu asimetriyle bir hayli azaldı. Bu artan asimetrinin karşısındaki sabit mantalite öyle bir hal aldı ki bazı maçlarda bize göre rasyonel olmayan işler gördük. Şimdi pek fazla değinmediğimiz yönetim bakış açısına geldik dayandık. Medyadan takip edebildiğimiz kadarıyla ön plana Talisca çıkıyor ve bu konuda @cochise'in değindiği gibi yönetim medya ve genel taraftar profilinin dışına çıkan azınlık bir görüş var blogda.

Aslına bakarsanız Talisca konusunda kanser benzetmesi yaparken derdim futbolcunun kendisi ya da samimiyeti değildi elbette. @BJK4EVER çok güzel analiz etmiş, dünya bu tür hücum anlayışını terk etti ve ediyor. Şöyle özetleyeyim, kadrodaki bir oyuncunun büyük oranda diğer takım arkadaşları tarafından beslenmek üzerine bir oyun yapısına sahip olduğunu söylesem bu mevki için hemen herkes striker derdi herhalde (günümüz striker'ları dahi bu konumdan çıkıyor ama klasik anlamda diyelim). Bu bölgede olmamasına karşın Talisca'nın gol sayılarına bakarak adam herkesten çok yazıyor diyebilirsiniz bu doğal; oysa kıyaslamayı Beşiktaş kadrosunun oynatılan hücum formasyonu hinterland'ı dışında olması gerektiği ile değerlendirirseniz ortaya bambaşka sonuçlar çıkar.

Bana göre geçmişten en güzel örneği Maradona'lı Napoli'dir. “Tavşan” Careca'lı Maradona ile Napoli kısa vadeli başarılara taşınmış, sonrasında bu format bireysel başarılara dayandığı için uzun yıllara varan bir düşüş yaşamıştı. Kaldı ki bahsettiğimiz ne Napoli ne de Maradona-Careca. Üstüne üstlük 30 yıl öncesindeki futboldan bahsediyoruz.

Şimdi bakıyorum, @diskonnektus erektus'un önerisiyle izlediğim Ferdi potansiyelim burada diyerek ışıldıyor (tarzı net Sneijder'in o yıllardaki hali bu arada; boşuna Ajax da istemiyor, ama Ajax artık genç futbolcular için cazibe merkezi değil hatta tersi), @esat armağan'ın yazdığı Canales gerçekten iyi bir yedek-ilk 11 arası olur, vs. Yönetimden ricam, ne olur tekrar çarkıfelek gibi döne döne yine “iflas” dilimine denk getirmeyelim. Hamburg alt yapı sorumlusu hamlesine ise tek bir yanıtım var: Bahsedilen bir Assauer değil orası kesin ve getirin onun yerine bize aşina Edin Terzic'i, kedi piresi gibi futbolcu adayı kaynayan bölgenin öz çocuğu.

Son olarak @EC'nin sorusuna yanıt: elbette Fatih. Bırakın çocuk bir ŞL maçında oynayıp özgüven kazansın. Sen altyapından böyle bir potansiyeli bu maçta oynatma, sonra Hamburg'dan altyapı hocası getirdim herşeyi çözdüm, yok öyle kolay dünya. UEFA twitter'dan bir paylaşım daha yapıp “Besiktas, unbeaten since bla bla games at Vodafone Park” diyecek diye geleceği pas geçmeyelim. Twitter'la yaşamıyoruz ki onunla ölelim.

GeceGezgini dedi ki...

Stephan Hawking i kaybettigimiz bu gunde ne yazsak bos.

Basar dedi ki...

Tam anti Talisca tezi geliştirirken Bayern'in hocası tuz biber ekti! Hocam 5 attın yetmedi galiba? Bu kadar beğeniyorsan, paran da var al Talisca'yı hayrını gör.

yilmaz dedi ki...

Talisca'ya verilmesi istenen rakamı vermek delilik olur şu mali tabloda. Bu konuda medyanın ve taraftarın gereksiz ısrarını anlamıyorum. Benzerini Holosko ve Tabata için de yapıp Demirören'i gaza getirmişlerdi.

Bi de hadi denkleştirdik, verdik bonservisini. E bu adam bundan sonra da 1.5m€'ya oynar mı? En az 3m€ maaş ister. Daha bu sene başında bile arıza çıkarttı adam.

Fakat Talisca'yı da burada amansızca gömmemiz de pek akla yatkın değil. İtiraf edelim ŞL'yi geçtim, şu anda lige tutunmamız, ligin geri kalanında biraz umut beslememizin bir numaralı sebebi kendisi. Olay "sadece gol atıyor" la bitmiyor işte. Başkası atmayınca birinin atması lazım.

Talisca'nın bu kadar göze (negatif anlamda) batmasının sebebi, teknik direktör'ün artık Talisca'lık maç olmaktan çıkmış maçlarda da onu sahada tutması. Benim ilk aklıma gelen deplasmandaki Lyon maçı.

Ben şartları bir şekilde oluşturabilirsek Talisca'nın bizde kalmasından yanayım ama o bonservisleri filan vermek intihar olur. Benfica sözleşmeyi uzattığında bir sene daha kiralarız diye tahmin ediyordum. Fakat Dünya Kupası'nda filan oynarsa, sonra artık Talisca da bizde oynamak istemez zannımca.

turgay dedi ki...

bu arada erkek basketbol takımımızın fiyasko sonuçlarına bir yenisini daha eklemesini izledik akşam. ufuk sarıca büyük beklentilerle gelip sessiz sedasız gidecek gibi görünüyor. geçen yıl kurulan takımın ileriye gideceğini düşünürken daha da geriye gitmesi, aldığı her oyuncunun ekseriyetle takıma katkı verememesi, maç içindeki hamlelerinin rezalet olması falan filan. yazık oldu koca sezona.

Basar dedi ki...

@yilmaz

Talisca'ya 20 yerine iki tane 10'luk adam alabiliriz. Biri forvet diğeri Talisca pozisyonunda oynar. Total fayda daha fazla olur.

Talisca'nın bende de akılda kalan maçları Lyon maçları, onun dışında geçen yıl bu dönem 'yanılmışım Talisca yerine Abuobakar kalsın' diye yazmaya başlamıştım. 1 yıl geçti, bu konuda bakış açım değişmedi.

Talisca'yı gönderince gol yükünü sağ kanada da taşıyacak bir oyuncu (evet Q yerine Babel'in sağ kanat mevkidaşı) ve Negredo'dan daha fazla gol atacak bir forvet ile çok rahat paylaştırabilirsin. Takımda Q'nun gol adeti o pozisyon için çok düşük. Eskiden yedek Kerim-Olcay 5'er gol atıyordu, ondan da mahrumuz.

Esas, sorun yukarıda da yazıldığı gibi bir futbol aklının olmaması. Daha da kötüsü Demirören dönemi gibi akçeli menejer işlerine çok fazla girilmeye başlanması.

Zaitsev dedi ki...

Bonservisi almak yeterli değil acaba Talisca bize imza atar mı :) Benfica ile sözleşme uzattıktan sonra her şeyi bekliyorum. Sezon başı kampa geç katılması filan derken soru işaretleri artıyor..

Benim düşüncem hülle amaçlı bir transfere aracı olabiliriz. Benfica'nın onu bir şekilde 50ye satma potansiyeli var. Menajeri alın 21e şuraya 25-30 arasına satın, eldeki bulgurdan da olmayın tarzı bir teklifle gelirse şaşırmam.

Emrah D dedi ki...

@Basar taliscaya mayısta 20 verip temmuzda 40 alıp iki tane 10luk adamı bedavaya getirebiliriz bi de böyle düşün :)

kendine de 1.5 maaş + kendi satışından %5-7 arası pay önerirsek kabul eder

EC dedi ki...

Bugun ne kadar cok Besiktas'liysak..
Yarin daha Guclu Besiktas'liyiz..

Talisca nin alinmasi gereksiz.

qwerter dedi ki...

En başta Talisca pozisyonunda gösterdiği performansın ve oyun tarzının beni hiç tatmin etmediğini belirteyim. Bu sebeple alınması taraftarı değilim. İleride satılabilme ihtimalini ve yaşını düşünerek 8-10m euroya kadar ödene bileceğini düşünüyorum. Futbol tarzını beğenenlerle sabaha kadar tartışabiliriz. O yüzden futbol karakterini bir kenara koyuyorum. Ticari açıdan yaklaşırsak; Aklıma çeşitli sorular geliyor.

21M euroyu verebilecek bir gücümüz var mı?

Bence yok finansal fair play’ den aldığımız cezadan kurtulacak olsakta ffp kuralları hala geçerli. Bütçede gelir gider dengesini tutturmamız gerekli.Eğer dengeyi tekrar bozarsak tekrar ceza alma ihtimalimiz söz konusu.

Riske değer mi?

Mesela 35M euroya satılsa Türkiye tarihindeki en büyük transfer ücretini olacak. Hatta bir buçuk katı civarı. Bu 14M Euro kar demek. Yatırılan para gelir oranı 35/21= 1.6. İddaacılar Siz söyleyin, bu orana tek maç oynanır mı?

Emrah D dedi ki...

ben dünyadaki hiç bir futbolcunun 10 milyon etmeyeceğini düşünen biri olarak diyorum bu arada taliscayı sign&trade fantazimi. ffp kalkmasa bile sıkıntı olmaz çünkü aynı transfer dönemi içinde satmış olacağız :D

qwerter dedi ki...

Erektus hocam. Kar ufak olursa Benfica ile arayı bozmaya değer mi?

Bu Heynckes'in ABV ya nereden denk geldik şu manyağa :(

turgay dedi ki...

Abi seneye bunlarla eşleşmeyelim bu ne ciddiyet ya ayıp be kardeşim

Emrah D dedi ki...

@qwerter kar ufak olacaksa riske değmeyebilir ama benfica ile ilişkilere o kadar yüksek fiyat biçmem sanırım :)

Emrah D dedi ki...

hepimizin aklında olmasa bile bilinçdışında muhakkak olan o melun soruyu şuraya bırakayım:

BU GÜNAH GECESİNDE REKORU KIRIYOR MUYUZ?

Emrah D dedi ki...

Bismillahirrahmanirrahim
Allah'ım.
Senin rızan için oruç tuttum.
Sana inandım.
Sana sığındım.
Senin rızkınla orucumu açtım.
Hamd olsun verdiğin nimetlere,
Sağlık ve afiyete.

Emrah D dedi ki...

Ya sarı kart sınırındakileri niye oynatıyor bu heynckes adamın bizle bi derdi mi var insallah hepsine sarı göstertiriz

Necip koçum benim ya dev takımların korkulu rüyası. İlk yarıda hiçbir ikili mücadeleyi ve hava topunu kaybetmedi.

ozzie dedi ki...

İlk yarı için helal olsun takıma.

ozzie dedi ki...

@mustafa yıldırım

Necip candır.

mit dedi ki...

Yapma be Gökhan beee... Fenerlilere malzeme çıktı. Keşke Beck hâlâ bizde olsaydı dedirttirdin şu maçta.

mit dedi ki...

...derken Gökhan gol attırdı :))

Bu love tam keyif pezevengi çıktı. Golü bile yan yatmış üzüm yiyen roma imparatoru gibi attı : )

Tolgay-Oğuzhan orta sahasının Bayern'e karşı bile nasıl çatır çatır oynayabileceğini gösterdi bu maç. Maç öncesinde genel kanı kadayıf gibi olacağı idi. Ama önünde Talisca olmayınca, arkasında da Medel olunca gayet çatır çatır oynuyormuş işte Bayern'e karşı bile.

Takımın potansiyelini ancak 25. haftada keşfediyoruz gerçekten inanılmaz. Medel'in ve Negredo'nun önemini sene başında anlasaydık Love'a ve Vida'ya gömdüğümüz paralar cebimizde kalırdı (gerçi belki de kalmazdı menajer oyunları dönüyorsa)

yilmaz dedi ki...

@shelbyl bişeyi keşfettiğimiz yok. Lig maçlarında Tolgay atiba devam. Şenol Güneş effect. :)

ozzie dedi ki...

Rüya gibi bir Şampiyonlar Ligi macerasının sonuna geldik. Bu sene kapasitemizin çok üstünde bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Kadromuz Türkiye'nin en derin, en zengin kadrosu olabilir ama bu Şampiyonlar Ligi işte. Şu an itibariyle yapabileceğimizin en iyisi bu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Oguzhan iyi futbolcu ama blogda iniesta muamelesi gormesi ilginc. Benim gördüğümse yeteneğine ihanet edip ayakta durmakta zorlanan bir adam. Neyse sağ salim bitirdik Avrupa macerasını. Evimizde kaybetmeme alışkanlığımıza devam etsek iyiydi. en azından Bayern son verdi. Şimdi önümüzde sezonun en önemli maçı var. GS'nin zor viraja gireceği dönemde basaksehir'i yenersek stresten helva gibi dağılacaklardır.

Bir düşünelim :

Gs'nin stoperleri Donk-Fernando , orta saha ikilisi Selçuk-Belhanda , Forvet Eren - Sinan . Rakip Bayern .

Türkiye standartlarının çok üzerinde top oynadık ...

Basar dedi ki...

Teşekkürler Beşiktaş, teşekkürler Şenol Hoca! Seneye daha iyi bir takımla daha iyi yerlere...

beagle dedi ki...

Ozzy bayağı top oynattı. Ki uyumsuzluk tepe durumda. Tolgay-Ozzy sabitleseydik çok başka yerdeydik. Iyi pas atabilen başka biri olsa keselim de yok be abi.

Emrah D dedi ki...

cümleten geçmiş olsun

geçen seneye göre 4 maç eksik oynayarak neredeyse aynı takım puanını topladık (20vs19) ve daha fazla para kasaya koyduk. orta vadede bu iki seneki performansı 3 sene daha gösterirsek her tur seribaşı oluruz + CL gruplarına ikinci torbadan (esas ölüm torbası) gireriz.

necip tabanca gibi top oynadı çok seviyorum bu çocuğu

tolgay ozi ikilisini denemek için en hardcore maçı bulduk ama çok iyi performans gördük bence. devamlı konuştuğumuz gibi bu takımın omurgası 1 stoper az önünde medel onların önünde tolgay oğuzhan ikilisi olmalıdır. hocanın atibayi sokarken oğuzhanı değil tolgayı çıkarmış olması acaba artık tolgayı oğuzhanın (8) değil atibanın (6) ikamesi gördüğü anlamına gelir mi? eğer öyleyse iyiye işaret.

çok güzel basın toplantısı yapıyor hoca an itibariyle bu arada tribüne çağrılınca çok duygulanmış adam neredeyse ağlayacaktı error verdi bi an

büyük totemler yaptım fark yemeyelim diye ama işte bu hep eski günlerden kalma refleksler takımın seviyesi artık belli o rekorlar mekorlar bir daha kırmayız herhalde

sports guy dedi ki...

@yilmaz

Ekleyebilecegim hicbir sey yok, tam kafamdakini yazmissin :)

fidddas dedi ki...

çok temiz geçtik şu maçı...
hiçbir açıdan yara almadık.

ayrıca necip kralsınnn :)

yilmaz dedi ki...

@sports guy, eyvallah :)

Taraftarda Oğuzhan'a karşı inanılmaz bir nefret var. Hatta şöyle söyleyim, sanki benim izlemediğim bir maçta formayı yere atıp "Severim böyle takımı" demiş, taraftara el kol hareketi yaparak çıkmış, kendisine sarılmaya gelen yerine giren oyuncuyu ittirmiş gibi filan. Yani Oğuzhan itin totosuna sokulacak bi oyun oynamadı ama gol ya da asist yapmadığı sürece bu nefret devam edecek. Bizim taraftar oyuncuyu çabuk eskitir.

Bugün bir beraberlik ya da galibiyet alabileceğimizi umuyordum. Bundan dolayı da kadroyu görünce çok küfür ettim. 4 gün sonraki maç yüzünden, İstanbul'a tam kadro gelmiş, Kafayı bize 5 atmakla bozmuş manyakspor'a karşı daha ciddi bir kadro ile çıkmalıydık. Buradan alınacak bir beraberlik bile kıymetliydi bence. Çıkan kadro maça gelenlere saygısızlık değil mi?

Çıkan kadro saygısızlık değil bence, kağıt üzerinde öyle gözükse de. Stoperde Vida, Pepe, Tosic sakat zaten. Eh, Caner-Gökhan zaten ilk 11 kalibresinde. Tolgay-Oğuzhan sene başından beri kimimizin görmek istediği ikili. Quaresma zaten. Love desen daha iki hafta önce sürekli ilk 11 çıkıyordu. Lens ne kadar oynarsa kâr şu dönemde.

Bir tek Pektemek çıktı diye saygısızlık dememeliyiz. Ki Pektemek yerine Talisca olsa şu kadroda, şu an Tolgay-Oğuzhan ikilisine sövülüyor olma ihtimali hiç de az değil.

EC dedi ki...

Tesekkurler Besiktas.
Tesekkurler Buyuk Besiktas in Buyuk Taraftari...

Hirs, Istek ve Yetenek yanina biraz daha akil eklesek cok basarili olur bu takim.. oynamak istedigimiz sistemi kadrodaki hemen hemen herkesle oynamak istememiz takdire sayan.

Futbolcu kapasitesinin sinirli olusu bence bizi engelleyen ana faktordu.

Love, Pektemek.. bu kadro da maalesef ZTK maclarinda bile oynatilmamasi lazim.

Sansimiza ve TD tercihi ile iki Bayern macinda da sahada golcumuz Love oldu.. keske transferde kisitlamamiz olsaydi da devre arasinda bu Vida ve Love transferlerini yapmamis olsaydik.

Sahadaki akil icin de; Cem Dizdar da belirtmisti; Hem Gokhan Gonul hem Pektemek orta sahada cizgi kenarinda Bayern li oyuncuyu dusurseler, defans bosta yakalanmayacak ceza sahasina Eski Barca li elini kolunu sallaya sallaya giremeycekti.

akil oyle hemen enjekte edilemiyor daha alt yapidan baslatilarak ogretilmesi gereken ve tecrubeyle de oturtulan bir olgu.

Saglik Olsun..

Tesekkurler.

Yorum Gönder

Ara