.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Mart 2018 Perşembe

STSL 27 Beşiktaş - Alanyaspor


Tarih: 31 Mart 2018 Cumartesi 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Barış Şimşek ( BJK 16G 6B 3M - AS 0G 0B 0M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Atınç Nukan   / -

Cezalı Oyuncular : Ricardo Quaresma , Gary Medel , Adriano  / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

47 Yorum:

Emrah D dedi ki...

eski post baymıştı artık havasız kalmıştı az daha dursa yemek tarifi vermeye başlayacaktık bu tam zamanında geldi

önce adetimi yerine getireyim FERDİ KADIOĞLU ALINSIN

milli aralar ne kadar anlamsız ya iki haftadır zombi gibi hatta yoğuşmalı kombi gibi oldum kafam keçeleşti

fidddas dedi ki...

milli maç arasından nefret ediyorum ama bizim ihtiyacımız olan bir araydı her zamanki gibi.

bu hafta muhtemel 3 puana en yakın takım biziz. fenerbahçeyi saymıyorum artık zaten ama diğer ikisi puan kaybedebilir.
iç sahada oynuyoruz ve oğuzhansız bir 11 ile çıkmayız diye umuyorum.
junior fernandes çok hızlı ona dikkat etmek lazım. kanat da değiştiriyor zaman zaman. lens ve babelin yardımı önemli. tabii ki emre akbabaya da.

fabri
gg pepe tosic caner
tolgay oğuzhan
lens talisca babel
negredo

iyi bir skor ile kazanmalıyız ama 1-0 olsa dert etmeyecek durumdayız.

Armagan dedi ki...

Önceki posttan:
...Alanya maçı hem Caner ve Lens'in perforsmanları, hem de Medel'siz orta saha etkiliğinin nasıl olacağıyla ilgili kritik bir eşik olacak.

İçimde gereksiz ve belki de iyiye işaret olmayan bir pozitiflik var. 2-3 farkla alırız gibime geliyor. Halbuki Alanya alan bulduğunda tehlikeli olabilen bir takım biliyorum. Neyse hayırlısı. Unutmadan Oğuzhan 11'de oynasın artık.

Basar dedi ki...

Daha iyi anlaşılması için meşhur ikililerden örnekler veriyorum:

Zeki Metin
Allah rahmet eylesin Adile Naşit Münir Özkul
Laurel Hardy
Tango Cash
Kerem ile Aslı
Leyla Mecnun
Hansel Gratel
Tom ve Jerry
Kuru fasulye pilav
fenerbahçe (!) galatasaray (!) (durun siz kardeşsiniz!)
Sergen-Şifo
Tümer-Sergen

Ozzy-Tolgay candır!

yilmaz dedi ki...

Oğuzhan ve Tolgay bu sene ortasahada kimse kalana kadar birlikte oynamayacaklar bence. Şenol Güneş ikisinden birini tercih ediyor. Oğuzhan'nın formsuzluğundan dolayı Tolgay'ı tercih ediyor. Böyle de devam edecek. 8 hafta hocanın fikrini değiştirmesi için çok kısa bir süre :)

turgay dedi ki...

Kendi sahamızda Alanya’yı yenemezden şampiyon olmayalım zaten

beagle dedi ki...

@Turgay
O "yenemezsen olma"lardan bir sürü puan kaybettik zaten. Paşa paşa 3.lüğe gidiyoruz.

Yönetim, hoca, oyuncular ve taraftar, hepimiz kötüydük bu sene.

ozkankaya35 dedi ki...

Ne ayip inonuyu yok saymak.Besiktasima kiyiyorsunuz.kina yakin

Ekrem35 dedi ki...

Önce milli maç arasına şey yapayım afedersiniz. Ne bitmez araydı yahu. Gerçi maç günü de arkadaş düğünü var yine kavuşamayacağım ama en azından milyonlar kavuşacak. Özlediğimfen midir yoksa sürekli kafa yorduğumdan mıdır bilemem ama taze gördüğüm rüyamda daha maçın ilk dakikasında golü yiyip çok kısa sürede de cevap veriyoruz. Maç adeta 1-1 başlıyor gibi yani bir bakıma. Rüyanın devamı maçı izlediğim mekanı terk etmekle sonuçlandı ama sonuca dair bilgi yok maalesef. Umarım 8 maçlık serinin ilk maçı olur.

Gelelim maç ile ilgili yoruma; milli aralardan sonra biz genelde maça yine tın-tın tempoda başlıyoruz sonra böylr böyle devre bitiyor. Artık son düzlükte biraz tempo yaparız diyorum ama bilemiyorum altan. Başakşehir maçını kaybetmek değil de bazı futbolcuların yürümeyi bırak ayakta durcak halinin olmaması beni endişelendiriyor. Hele hele hiç beklemediğin adamlar böyle olunca o tempo öyle kolay olmaz diye geçiyor aklımdan. Normal şartlar altında kim oynarsa oynasın biraz tempo ve baskıyla galibiyet gelir.

Gs'de gomis fb'de de culyanonun yaptığını yapıp 8 hafta takımı sürükleyecek birine ihtiyacımız var. Ya da 8 hafta birisi sırayla başrol olsun. Bu arada linç yeme uğruna yazıyorum ki maça love ile başlayıp öne geçip sonra top tutmak için negredo'ya dönelim istiyorum bu 8 haftada.

Rakibin başında büyük takimlara karşı iyi hazırlanan mesut bakkal var. İbb maçında ayakta duramayan oyuncularimiz milli arada kendine gelmiştir umarım. Zor maç olacaktır diye düşünüyorum.

@Ekrem35

Valla Babel-Quaresma-Lens-Talisca'ya bile razıyım, hatta Pektemek bile olur. Millî maç arası bile yaramadı Love'a karşı soğumama.

Armagan dedi ki...

@shelbyl

q7 cezalı bu maç ve Göztepe maçında.

Evet "genel olarak" diye ekstradan zarf eklemeyince yanlış olmuş. Esas vermek istediğim mesaj "sene sonuna kadar Love'u sahada görmek istemiyorum" idi :)

hastati dedi ki...

1.ver lens ve babel'e full attack mode,harika kosular atiyolar
2.oynat oguzhan-tolgay-atiba'yi
3.oguzhan,tolgay ve negredo surekli kosu atan lens ve babel'e pas arasin
4.bizde bi plan gorelim ama yok talisca'nin surekli topu soluna cekecegi ve uzak diregi arayacagi ve hala bir super lig kalecisinin bunu yiyecegi bi oyun planimiz olacak. kesin gol de atar kerata, seviyor alttaki takimlari.

beagle dedi ki...

17 yaşında 2 level atlamış şekilde U21de catir catir oynayan Kartal Kayra Yilmaz bugün bir de gol attı. Onlibero oynuyor, fiziği de küçük ama Kartal yürekli. Gelişimi bitmiş görünmüyor 5-6 cm daha boy atarsa gelecekteki kaptanimiz hazir.
Yillardir altyapimizda, home grown, club grown herşey :)
Mertcan Acikgoz, Mustafa Apardi ve Alpay da bu arada A takim seviyesine geldiler.

beagle dedi ki...

Maçta Yasin Sülün kopardı beni. Sol ve sağ kanat oyuncularina sürekli koşun demekten bikti. Son dakikalarda 2 3 pozisyon baski yiyince "Ramazaaan, Yılgın(Furkan) gelin kenarda oturun burdan izleyin" diye bağırdı. Ramazan safım önce bir iki adım attı sonra bozulup kaldı :)))

BJK4EVER dedi ki...

valla tolgay-oguzhan falan yazmissiniz da hayal bunlar. benim tanidigim hocamiz atiba ve taliscayi kesmez, basaksehir macinin faturasin da tolgay, lens ve negredoya keser kafasinda.

alternatif olmadigi icin lens mecburen oynar, atiba kesin oynar, olasi degisikikler oguzhan-tolgay ve negredo-love olur ilk 11de

hastati dedi ki...

11 iyi, supper, harika olmus.
talisca'yi boyle izleyelim,bu orta saha bence olabilir.
oguzhan da bi gol yapsin bi asist yapsin, hoca bakiyor oyle seylere

Enteresan bir 11 olmuş. Bu sezonki en ilginç maçlarımızdan biri olacak.

turgay dedi ki...

Kalabalık orta saha maçı bu maç mıydı yoksa Başakşehir maçı mıydı hoca şaşırmış sanırım. Hayırlısı olsun

BJK4EVER dedi ki...

Alternatifsizlikten Lens'i kesemez dedim, ama kesmeyi basarmis. Helal olsun vallahi, mobbing konusunda ustaligini tekrar konusturdu.
Kadro kagit uzerinde 4-4-2 diamond kadrosu, ama Talisca sag kenarda oynayacaktir buyuk ihtimalle. Bol bol pas yaptigimiz, Talisca'nin kanatta hicbirsey yapamadigi, oyun alanini genis tutamadigimiz ve bol pas ve yuksek topla oynama oranina ragmen pozisyona giremedigimiz mac olacak buyuk ihtimalle. Umarim Alanya atamaz veya biz girdigimiz ilk pozisyonu atariz, yoksa cok cok zor mac olacak.

cochise dedi ki...

@turgay
aynen hocam, keşke geçen maç böyle çıksaydık. Bu maçtaki 11 de taktikten ziyade hocanın Lens'e güvenmemesiyle alakalı sanırım.

Yine de orta saha üstünlüğü benim için bu oyunun temeli olduğundan ben bu 11'i sevdim. Üstüse atak yaparak bi ara bi açık buluruz diye düşünüyorum. Talisca yerine Lens olsa; Talisca 45'te girse tercih ederdim ama olsun.

Bu maçı alırsak ilk iki %75 şampiyonluk %50. Çok iyimser görünebilirim ama iki rakibin fikstürü, hele GS'nin inanılmaz zor. önümüzdeki 6 maçtan rahat kazanır diyeceğin bir maç yok. FB'nin çok kolay ama onlar da kolay görünen maçlarda kolay puan veriyorlar. 70 puan bile bizi şampiyon yapar. Ha bu maçı alamazsak zaten diyecek kelime yok.

Haydi bakalım.

Ha unutmadan 6-4 alırız...

beagle dedi ki...

Bu Canerle Gokhan'ın topla oynama yeteneklerini nasıl kaybettiklerini anlamiyorum. Emenikeye Kuyta gol attiran adamlar Negredoya attiramiyor.

YSY dedi ki...

Aslında talisca çıkıp töre yada lens girse maç çok farklı olur ama yapmaz tahminimce

turgay dedi ki...

Bana ilk 20dkdaki çorbayı açıklayabilecek arkadaşımız var mı? 2haftaya yakındır maç yok başlangıç planına bak Güler misin ağlar mısın? Babel sola gitmesi 60dk o oyunu oynar ve muhtemelen 1 tane yerdik ki yine muhteşem bulunmaz olduğundan kesilmeyen atibanın top kaybının Emre akbabanın bencilliği olmasa oluyordu o gol. Şenol Güneş şimdi babeli sola atıp oyunu değiştirdi olur. Kimse başlangıç planının rezilliğini konuşmaz. Abi tosic oyun kuruyordu ya tosic bu adam pepe yerini bırakıp orta sahaya çıkıyordu.sezonun ikinci yarısı başlarken skor önemli diyordum ama ruhum daralıyor oyunu görünce. Pozisyon yok koca 45dkda farkındamınız? Ozzynin sihri olmasa bomboşuz bomboş yazık yani

Armagan dedi ki...

Mükemmel değil ama iyiydi ilk yarı. Böyle devam.

Artılar: Her türlü gelmeye başladık, ortadan,kanatlardan, arkaya uzun topla. Rakipten kısa sürede top almamız iyice dengelerini bozdu.

Eksiler: Babel bazen çok ağır kalıyor ve tüm takımın düzenini alt-üst ediyor(Tolgay’ın kart gördüğü pozisyon). Talisca’nın oyun zekasıyla alakalı zamanlama sıkıntısı var kanattan içeri girerken. Bir de savunmada ceza sahası önünde acayip boşluk verebiliyoruz. ATO’nun malum üst üste binme durumu görülebiliyor.

ozzie dedi ki...

Atiba ve Tolgay haftaya cezalı duruma düştü. Oğuzhan'ın çok dikkatli olması lazım. İkinci gol gelirse de hocanın onu hemen çıkartması lazım.

ozzie dedi ki...

Hay tüküreydim verdiğin karta. Dedim iste. Haftaya Atiba, Tolgay, Oğuzhan cezalı.

turgay dedi ki...

Şenol hocanın futbolu unuttuğunu düşünmeye başladım. Gerek başlangıç planı gerek oyuncu değişiklikleri kartı olan oyuncuları umursamaması maçın son bölümünde yenen baskı falan üst üste koyunca gideyim ben artık diye düşünüyor bence. Yoksa aklı mantığı yerinde olan böyle saçma işler yapmaz

Hidayet dedi ki...

beşiktaş şu futboluyla geriden gelip gs'yı geçerek şampiyon olabilecekse hakikaten talih yanında olduğu içindir . bu gol kısırlığıyla çok zor işi . eğer sözleşme şartları zorlamazsa ne lens ne negredo seneye beşiktaşta olmaz olmamalı . quaresmasız 4 hafta geçti , "negredo'ya .... pas atmıyor abi "diyeceğimiz bir adam var mı ? ulan bir tane de hırs yap da kaleye 25 m den vur bi amk , iyice acıların çocuğuna bağladı.

Armagan dedi ki...

Medel-Necip orta sahasıyla 2. beşiktaş muhaberesine hazır mıyız?

Turgay hocam, ben değişiklikleri doğru buldum açıkçası. Eğer zamanlamada biraz daha gecikseydi son 20 dk. görmeye alıştığımız kaotik oyuna dönebilirdi. Alanya’yı da tebrik etmek lazım, 2. yarı acayip bir direnç koydular ortaya ama biz de mücadeleyi bırakmadık. Göztepe’yi çok takip edemedim ama bu kadar direnç göstereceklerini sanmam. Biraz erken gelen bir gol maçı bize getirir bence.

drblackeagle dedi ki...

Biz bu oyunla kesinlikle şampiyon olamayız. Beğenmediğimiz Gs da Başakta bizden iyi oynuyor. Taliscanın şapkadan çıkardığı tavşan dışında bir tane etkili atağımız yok. Hoca hangi kafayla maça çıkıyor anlamıyorum. Negredoyu çıkartıp Lensi almanın mantığını bir Allah'ın kulu bana izah etsin.

planck dedi ki...

Yıllardır bu kadar detaysız bir maç görmedim. Bomboş bir maç. Yazın yeni td gelir de topçuları tanımadan kafasındaki formasyonu oturtmaya çalışırken yapılan hazırlık maçları gibi maç. Aybabadan beri böyle futbolsuz maç izlememiştim. Gole kadar yine bir fikir vardı uygulama bok gibiydi sonra fikir de gitti. Sırf kazanma alışkanlığıyla kazandık valla.

turgay dedi ki...

@esat armağan

Saygı duydum hocanın değişikliklerini doğru bulmana. Bence oyundan ilk çıkacak adam golden hemen sonra talisca olmalıydı. Sevinçten hemen sonra çıkarırdım ben olsam

YSY dedi ki...

Demek talisca nın şutu girmeseydi bu maç berabereydi. Buna itiraz eden olmaz heralde. Ya göztepe maçında veya en kötü akhisar maçında sezonu kapatırız.

Armagan dedi ki...

Şenol hocayı kötü bulduğumda durmam, gömerim. Zaten eski yorumlarım ortada.

Benim gördüğüm adamlar 2. yarı başında önde basınca ve bizim takım da iyi organizasyonla çıkamayınca normalden daha geriye yaslandık.Art arda atak yemeye başladık. Negredo da önden gelip savunmaya dahil olmak ve top almak zorunda kaldı. Hoca da beklemek yerine kontra takımına dönerim dedi. Negredo'nun oynamasını ben de isterim ama 60 metreden topu alıp, paslaşıp gole gidecek adam değil. Oyun görüşü acayip birisi ama önde Talisca'ya eşlik edecek adam lazımdı hocaya göre ve o adam Negredo değildi işte. Kötünün iyisiyle böyle bir tercihte bulundu ve rakibi geri itmeyi başardı. Yani düşündüğü şey işe yaradı gördüğüm kadarıyla. İstatistikleri açıp bakmadım, yanılıyor da olabilirim.

Maçtan bağımsız şöyle bir gerçek var ki bizim öndeki 3+1, organizasyonların kötü olmasından(veya olmamasından!) bağımsız dökülüyorlar artık. İdeal kadroda hepsinin yedek olması lazım(Negredo'nun bu maaşıyla fantezi tabii biliyorum) ama bu yıl katlanıyoruz yapacak bir durum yok. Asıl şaşırdığım bunun hiç beklenmedik bir durummuş gibi görülmesi. Talisca,Lens'in az çok nasıl oyuncular olduğu belli. q7'den ne alıp alamayacağın belli. Negredo da bekledik gördük, 11 oyuncusu için normalde yeterli değil gibi. Love zaten bir tarafımıza kazık olarak girdi. Bu kadroyla bu kadar maalesef.

Hocanın şu saatten yapabileceği büyük hata Atiba hastalığına tutulup Oğuzhan'ı oynatmaması olur. Artık geriyi tutayım aman ali rıza bey modunda olamayacağımız haftalara girdik.Geçen haftalardaki maçlarda mantıklı açıklamaları vardı ama Başakşehir'de olması zorunluyken koyulmayınca nasıl o duvarı aşamadığımızı gördük. Ha çıkar hakem bizim doğrar, Oğuzhan'ı indirip gider gol atarlar onu bilemem ama önümüzdeki maçlarda rakibin kapanacağı belliyken oynaması gerekir.

Açıkçası ben bu maçtan sonra o kadar karamsar değilim çünkü önümüzdeki 3 maçta Alanya kadar direnç koyacaklarını düşünmüyorum. Kapandıklarında da Atiba'ya gerekli olan az süreyi verirsek, bir şekilde aşabiliriz gibime geliyor. Haftaya ATO'nun toptan olmaması zorlayabilir ama Medel'in mücadelesiyle yine fark yaratacağını düşünüyorum.

Yani sene başından beri konuştuğumuz şeyler işte. Takım böyle temposuz oynayınca -ki topu ayağında gevelemeyen iki tane adam var- işte Talisca'ya da mecbur kalıyorsun, Quaresma'ya da mecbur kalıyorsun. Bakteriyel hastalık var takımda, antibiyotik alıp yenmemiz lâzım ama biz ateş düşürücüyle falan ayakta durmaya çalışıyoruz. Olay bu.

Kabir azabı gibi maçtı vallaha yani ne denir ki.

Basar dedi ki...

Bir öngörüm var: haftaya Göztepe bize sahamızda ilk yenilgiyi yaşatabilir.

Onun dışında, gittiğim hicbir maçta bu kadar sıkılmamıştım... yazacak bir şey yok.

BJK4EVER dedi ki...

Talisca ve Quaresma cikinca takim cosacakmis gibi konusuyordu herkes, hala o sekilde hayal kuranlar var, ama oyle degil iste. Quaresma'nin ortalari olmayinca topu altipasa sokamiyorsun iste. Top kaybi yapana kadar pas yaparsin, cunku kimsede sorumluluk alacak cesaret yok, olanlarda da beceri yok. Tolgay-Oguzhan'la da ortadan delemiyorsun iste cok iyi kapanan takimlara karsi.
Talisca'yi begenmemekte ozgursunuz, ama Talisca bu takimda olmasaydi su an ilk 6'da degildik muhtemelen.
Hoca'nin Atiba ve Tolgay cezali duruma dusmusken, Oguzhan da sinirda olup kora kor bir mucadele varken sahada oyundan cikarmamasi skandal bence. Medel-Oguzhan yine kotarir, ama haftaya gobekte Medel'in yaninda Necip veya Adriano oynayacak; kapatilabilecek bir acik mi bilmiyorum.

YSY dedi ki...

Haftaya stoperde tosic yerine necip oynasa da ortada medel pektemek olsa bari daha iyi

beagle dedi ki...

@4ever
Takımın bu halinde çok emin olmazdım. Gereksiz ortalar olmayınca normalde bizi harcayacak Emre, Fernandez gibi adamlara fırsat da vermedik. Yoksa Başakşehir maçlarını düşünürsen bu Alanya'ya bol pozisyon verip yenilebilirdik de.

yilmaz dedi ki...

Ya hakkaten koca sezon kafa patlattık, tartıştık, birbirimizi kırdık, gidenler oldu filan. Ne için? Hakikaten biz de almışız elimize fikstüre bakıyoz şu şöyle olur da şöyle şunu yenersek bi puan öne geçeriz diye. Bırakalım bence lüzumsuz tartışmaları. Şu oyunla bizim şampiyon olmamız hakikaten yüzyılın olayı olur. Yahu şampiyon olacak takım alanya ile aynı şut sayısında mı bitirir maçı? Hadi şutlar nitelikli olsa, kaleyi bulan şutlar da aynı (aynı dediğim de 2)

Artık oyuncuları, Şenol Güneş'i sorgulamıyorum da, başkan-yönetim ne düşünüyor acaba bu oynanan şeyle alakalı?

Kendimce maçı izlerken Tolgay ve Atiba kartı gördü "hoca Oğuzhan'ı çıkarmazsa, haftaya Veli Necip oynayacak" dedim, demeye kalmadı o da gitti. Kaderin garip cilvesi, haftalardır birbirinin ikamesi olarak kullandığı adamları, kart ceza sınırındayken ikisini birden oynatıp oynattı hoca bu akşam. Haftaya ikisi de yok. Ben olsam Medel Necip ikilisi yerine, birinin yerine Adriano'u denerim. Caner bekte idare ediyor. Ortasaha daha kritik.

Yalnız Oğuzhan'ın kartı, Gökhan Gönül'ün Fernandes'e verilmeyen faulünün diyeti oldu.

Gomez'li kadroda Akhisar'a puan kaybettikten sonra lige dönüşümüz nasıldı? İlk maç Vodafone Park'ta Kayseri'ydi ve ilk yarının 5-6 farkla bitmemesi direkler ve kaleci sayesindeydi. Bi de geçen haftaki puan kaybından sonraki dönüşe bak.

Adsız dedi ki...

Bu maçı iki açıdan değerlendirmek lazım. İlki, “kötü oynasak da kazanalım” haftalarındayız, zira son virajdayız. Bunun tek istisnası bu lafın genelde iyi oynarken kötü oynama toleransıyla ilgili olması. Oysa kimse oyun anlayışı olarak bir sonraki maç kesin daha iyi oluruz diyemiyor.

İkinci olaysa bu sezon tamamen bireysel işlere bakan takımın Q7'nin yokluğunda bu defa sadece Talisca'nın yapacağı işlere yaslanması. Golü 10 numaraydı eyvallah, kimse goldeki kaliteyi inkar edemez. Ama yine ve yeniden golün haricinde sahada yok adam. Ne adam geçmede ne fiziksel oyunda ne de pas trafiğinde. Yine bu maç iki defa ceza alanı civarında düştü, ilki hikayeydi hakem vermedi, ikincisinde akıllılık yapıp topu son anda açtı ve faul aldı. Son zamanlarda düşen frikik istatistiğine uygun vurunca da sonuç çıkmadı.

Peki Talisca şöyle böyle de Negredo napıyor, ya Babel hatta Oğuzhan. Bilgisayarda hallice one man shooting oyunları multiplayer oynayanlar mutlaka bilir, hep olur çünkü; işte zamanla aynı adamlarla haritada bir plan ortaya koyarsın, kimi şunu öteki bunu yapar kazanırsın. Sonra vatandaşın biri gelir bir bakarsın bir şekilde haritanın amacı neyse 2-3 dakikada orada olur ve kısa sürede kazanmaya başlarsın. Daha da ötesinde rakip ekipler zamanla bu vatandaşın numarasını bulur ama bu arada senin ekipman ruhu da bittiği için server kısa sürede kendini yer bitirir. Aynı mesele. Olcay'lı Töre'li Oğuzhan'lı hücumdan buralara. Hayırlısı olsun.

Bir parantez de Oğuzhan'a. Biz kendisinden iyi halini beklerken o iyice tepkiye sarıyor. Potansiyeli bu değil ve bu şekilde yalnızca kendisine yazık eder.

Değişikliklere gelirsek; Talisca'nın golcü pozisyonunda olmayacağı haftalar öncesinden ezberlenmiş bir konuydu. Ama dediğim gibi mesele her zaman oyunu biri ya da birilerinin üzerine kurmak olunca bu refleks de bu şekilde kendini gösterdi. Futbolda orta alanın etkisine takıntılı derecede inanan biri olarak diyebilirim ki Alanya'nın 2. yarının 2. kısmında geri çekilmesi tamamen kendi takım oyunlarından. Ne Talisca'nın golcü bölgesine geçmesi ne de değişiklikler vs başka bir olay. Zaten 2. yarı varı yoğu neyse yüklenmeye çalışan bir takım yenik haldeyken isimlere niye takılsın.

Olay @YSY'nin yazdığı gibi erken havlu atma da olabilir, son 2-3 hafta kalana kadar belirsiz de olabilir. Bir oyun planımız yok ki neye dayanarak eyyorlama yapmaya çalışalım.

PS1: Herhangi bir komplo teorim yok ancak son 2 haftadaki kartların doğrudan cezalı adamlara gelmiş olması enteresan.

PS2: Talisca milli takımda şeklinde lanse olunan ortamda bir de MANU'nun 40 milyon söylentisi çıkmıştı hatırlarsanız. Talisca'nın menajeri. MANU teknik yönetimi. Hazırlık maçında dahi verilmeyen süre. Aman diyim yönetim.

PS3: Orta saha kabızlığında bana göre de kadroda orada olması gereken adam Adriano. Böyle eksikliklerde tecrübenin etkisi tartışılmaz.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Valla bu mac özelinde Oguzhan da olmasa hicbir hareketimiz olmazdı. Maç başı gönüle verdiği top, Tolgayin iki kere milimle kacirdigi paslar vb en azindan biraz rakibi zorladiki şut atacak pozisyon bulduk. Ikinci yarı berbatligi bilinen hakem artı Kötü oyuncu değişikliği ve Lensin sacma kararları ile oyle gelişti.
Love'in gene adamların içinden geçmeyi denemesi çok acinakli bir sondu. Bence artik Pektemek'e dönelim.

Adsız dedi ki...

@ignotum per ignotius

Yanlış biliyorsam düzeltin, Gomez çok değerli bir golcüydü amma velakin pas konusunda 2 metre önündeki adama bile atma konusunda özürlüydü. Yine de muhteşem yazma özellikleriyle efsaneler arasına girdi çünkü ciddi besledik (bizden sonraki kariyeri o derece beslenemediğinde olanlar zaten).

Oğuzhan bu takımda doğrudan ilk 11 yazılacak adam, hele ki artık emprovize oyun anlayışının dibine vurduğumuz bu sezon yedek kalması anlamsızlığın dik alası. Buna karşın yine yanlış saymadıysam bu maç gole ve golcüye dönük ara pası yok, ciddi gole dönük atak başlangıcı pası 3 defa ve bireysel gole gidiş çabası zero. Buna karşın kötü oynadığını açık seçik kabullendiğim Negredo 2 gollük pas verdi biri de Talisca'ya. Demek istediğim şu, böyle saldım çayıra oynarken at izi merkep izine karışıyor. Sonra Talisca vurdu gol oldu, e biz vuramadığı maçların halini de biliyoruz.

Negredo'nun çıkmasından hemen önceki pozisyon ilginç. Negredo biri yakın diğeri uzak 2 rakip oyuncuyla koşup pas istiyor, Oğuzhan çok değil yarım saniye gecikmeyle pası sol kanada doğru atıyor, yani golcü bölgesine değil. Bildiğimiz Oğuzhan o topu daha da sürerek içeri girerek afilli pas atar. Oğuzhan pozisyonda maç boyu pas serzenişi yapan Negredo'yu işaret edip daha ne yapayım diyor 1 dakika sonrada Negredo out. Gerçi Love girince de Oğuzhan'dan bir cacık gelmiyor ama olsun.

Yemişim Negredo'sunu vs. Derdim takım içinde bu şekil serzenişler. Bu yönden nasıl oynarsa oynasın Tolgay süper profesyonel. Tek örneği olan Babel'le atışmasını bile 5 dk.da tatlıya bağlayan adam kendisi.

turkkant dedi ki...

Bu futbolla bu sezon şampiyon olmamız GS ve Başakşehir'in vites düşürmesi ile olur ancak. Görünen ligi 2. ya da 3. bitireceğiz. Başakşehir maçından sonra GS maçına beraberlik cebinde girme ihtimalimiz artık çok düşük ihtimal. Bu yılki takım gidip orada GS'yi yenemez.

Nasıl buraya geldik? Yönetimlerin sık yaptığı hepsi hocanın suçu kolaylığından kaçınırsak (en kolayı hoca beceremiyor, insanoğlu düşünme tembeli olduğundan, ilk aklına gelene sarılıyor) çeşitli sebepleri var elbette.

Birincisi bence kadro yapılanması. Her transfer tutuyordu, bu sefer tutmadı, Lens'ten hiç performans alamadık, Pepe idare etti (bence ligde Marcelo'nun gerisinde kaldı), Negredo fiyat-performans olarak Beşiktaş tarihinin en kötülerinden, Medel genel olarak iyiydi, ama her hücrenin aynı anda yaşlanması gibi, takım her kademesinde yaşlanınca yenilerden beklenen doping gelmedi.

Buna Ş. Ligi'nin uzun bir süre mental enerjiyi vakum gibi çekmesi, 2 yıl şampiyon olmanın verdiği doygunluk, Ş. Güneş'in lige ilk iki seneki kadar motive ve konsantre olmaması da eklenince buralara geldik.

Bu seneyi ne kurtarırdı? Özel performanslar kurtarırdı. (futbol bir takım oyunu olduğu kadar bireysel bir spor da. Öyle olmasa bazı oyuncular diğerlerinin 10 katı kazanmaz) Bir Diego Costa kurtarırdı. Bir Abubakaar kurtarırdı. Bu oyuncular Talisca gibi özel işlerle 3-4 puan ekstra yazardı, o durumda zaten potadaydık. İyi değiliz, ama rakipler de Bayern, Barca değil. Ama işte 4,5 m. euro kontratın sadece zekası ve iyiniyeti ile anılınca olmuyor. İlk defa gol tehdidi olmayan bir santrafor izledik, tuhaf ama durum bu maalesef.

Yorum Gönder

Ara