.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Mart 2018 Perşembe

STSL 26 Medipol Başakşehir - Beşiktaş


Tarih: 18 Mart 2018 Pazar 19.00

Stadyum: Fatih Terim Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Halil Umut Meler ( BJK 2G 2B 1M - MB 2G 3B 2M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Gökhan Töre ,  Atınç Nukan , Pepe , Dusko Tosiç(Belirsiz) / Arda Turan

Cezalı Oyuncular : Ricardo Quaresma / Alexandrau Epureanu , Emre Belözoğlu

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

133 Yorum:

fidddas dedi ki...

kadromu yazıp çekileyim :)

fabri
adriano medel tosic(vida) caner
atiba tolgay -- oğuzhan çok yoruldu büyük ihtimalle tolgay olacak
lens talisca babel
negredo

bu maçı yenelim sonrası yokuş aşağı olacak.
bir el sikko derbisinden beklentim gergin ve kırmızı kartlı bir oyun olsun. galatasaray yenmesin yeter. zaten belhanda ve feghouli tam bu ortamda kırmızı görecek adamlar :) trabzon da beklediğim kadar çökmedi son gelişmelerden toki arenada eksik bir galatarasaya hala çelme takabilirler gibi gelmeye başladı akhisar maçından sonra.

Armagan dedi ki...

6 değil 9 puanlık maç. Yıl sonunda hocanın kalsın-gitsin tartışmasındaki en önemli referans maçlarından birisi olacak gibi duruyor.
Arkamıza rüzgarı almışken bu işi bitirmeliyiz artık. En kötü berabere kalıp yola devam etmemiz lazım. Önceki postta da dediğim gibi 4-1-2-2-1 gibi bir taktik işe yarayabilir.

Basar dedi ki...

Bu maçta Tosci-Vida oynasak Adebayor'u daha iyi kilitleriz gibi geliyor bana. Orta sahaya kaçınca Tosic basar, Vida da hava toplarında. Sanki...

İlk yarıda pres ile yıldırıp sonradan Ozzy-Talisca alsak sanki yine daha iyi olur gibi geliyor. Umarım bu sefer Şenol Hoca Avcı'ya galip gelir.

Bu hafta Bayern maçı olduğu için podcast konusuna yazamadım. Bu vesile ile şu konuya da değinmek istiyorum. Bu sene muhtemelen Ümraniye de süper lige çıkabilir. Bu nedir? İstanbul mahalli ligi mi oynuyoruz? Bu ligin City, Ümraniye, Kasımpaşa gibi takımlara değil Bursa-Trabzon-Eskişehir-Göztepe-Altay-Karşıyaka gibi futbol şehri/kültürü olan takımlara ihtiyacı var. Bir çok şehir takımının stadı da yenilendi. (İzmir hariç, inanılmaz bir şekilde talip olduğumuz turnuva için İzmir'in adı geçmiyor. Zaten şehirde stadyum yok, Senelerin Alsancak stadı yıkıldı, yerine konan bir şey de yok.)

Dün gece stadyumumuzdaki atmosfer Avrupa basınında haber oldu. Biz Avrupa'ya (bizim kadar olmasa da gs, fener, Trabzon, Bursa, Göztepe gibi) tribün atmosferi ile mi yoksa City Ümraniye gibi taraftarı bile olmayan düdük ilçe takımları ile mi gitmek istiyoruz? Milyonları - yüzbinleri arkasına alan kulüplerimiz mi heyecan yaratacak yoksa 300 kişilik baykuş grubu ve bir kaç binlik belediye işçisi mi?

YSY dedi ki...

Zor maç.

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Defans tercihi konusunda katılıyorum. Bu maç için Tosiç-Vida doğru tercih. Medel stoper çıkarsak Adebayor gel gol at demiş oluruz.

Bu sene içinde Pepe-Vida hariç diğer 2liler iyidir. Pepe ve Vida kendilerini arkaya atarak oynuyorlar. 2si beraber sorun oluyor.

Hakem atamaları ilginç. Ben derbiye Palabıyık/Çakırdan biri atanır FB lige ortak yapılır diye düşünüyordum ama Bülent Yıldırım değişik bir tercih olmuş. Kavga ihtimali %90 diyorum :) GS kendi ayağına sıkmazsa FByi Kayserinin yanına atabilir.

Meler'in geçen hafta verdiği muhteşem penaltı kararından sonra bu hafta maç alması da ayrı bir ofsayt mevzu. Muhtemelen bol dayak yiyeceğiz maçta. Sinirlenmeden 1 tane yerleştirip üzerine yatmalıyız.

turkkant dedi ki...

Başakşehir maçının sonucunu belirleyecek etkenler bence şunlar.

- En kritik soru: Ön alan presini ne kadar etkili yapabileceğiz? GS maçında Oğuzhan-Tolgay-Atiba ile GS'yi bayağı hırpalamıştık, Talisca ile aynı presi sürekli yapmak maalesef mümkün değil, öte yandan hoca Talisca ile başlayacak bu kesin.

- Stoperlerin Adebayor ile olan mücadesi. Pepe çıkacak mı, yine Medel-Tosiç mi oynayacağız. Kim üstünlük sağlayacak?

- Gökhan Gönül - Adriano'un performansı, zira rakibin kanat oyuncuları genel olarak etkili oyuncular.

turkkant dedi ki...

Stoper konusundaki görüşlere ise katılmıyorum. Adebayor dışında rakibin aşırı fizikli bir oyuncusu yok, ve yıllardır bizi önde pres ile bozuyorlar. Haliyle ayağa çıkan stoper bu noktada çok önemli. Medel o açıdan bence mutlaka geride başlamalı.

EC dedi ki...

@Basar... dediklerine 100de100 katiliyorum.. Izmir in gavurlugu maalesef Egeli izleyicileri futboldan uzak tutuyor. Siyasi Erk Izmir e gavur muamelesi yapiyor..

Basaksehir, Umraniye , Kasimpasa sadece cemaat kursun, futbola gerek yok bu kuluplerde...

turgay dedi ki...

taliscasız bol kanatların içeriye girdiği, onları oğuzhan ve negredonun beslediği, her sahipsiz topun atiba ve tolgay tarafından toplandığı, geri de medel ve tosicin durmadan hücumcuları döndürmediği bir maç hayal ediyorum. sanki caner bu agresif takıma daha uygun gibi. sezonun en kritik maçı. hele hele fidddas'ın dediği gibi bir önceki gün bol olaylı bir el sikko seyredersek kazandığımızda yokuş aşağı gideriz. ligin ikinci yarısı başlamadan önce sadece sonuç odaklı düşünüyordum. umarım yine sonucu alabiliriz.

Bu maçı 2-1 alırız.

Goller:
Talisca, Babel, Gökhan Gönül.

Emrah D dedi ki...

geyik gibi başladı ama ciddi bir korku sardı avrupadan mene dönüşür mü sevkedildiğimiz maddeler diye olmayan hukuk ve spor hukuğu bilgilerimle google ve ctrl+f destekli bir arayışa çıktım.

sevkedildiğimiz 3 madde var:

Charges against Beşiktaş JK:

Throwing of objects – Article 16 (2) of the UEFA Disciplinary Regulations (DR)
Insufficient organisation – Art. 16 (1) DR
Stairways blocked – Art. 38 of the Safety and Security Regulations


sahaya madde atıldığını hiç hatırlamıyorum bunu gören bilen var mı boyutu nedir bilgilendirirseniz dandik araştırmamı detaylandırabilirim.

öncelikle şunu anlıyorum 2 sene deneme süresiyle bir nevi şartlı tahliye olayı göz kırparsan men ederim şeklinde değil zira leipzig maçında benzer bir maddeden (dolu koridorlar - madde 38) ceza almışız 25.000 euro yani eğer o zaman avrupadan men almadıysak şimdi de emniyet ve güvenlik 38'den almayız.

yine leipzig maçında ışıklar kesildiği için kedi maddesine benzer bir maddeden (yetersiz organizasyon yani aynı sebep fakat farklı döküman farklı madde kedi için uefa disiplin yönergesi 16/1 ışıklar için şampiyonlar ligi yönergesi 32) de sevkedilmişiz o 25.000 euro toplam ceza.

sahaya cisim atmaya gelince, ben sahaya atılan cisim hatırlamıyorum o yüzden boyutunu da kestiremiyorum ama son 4-5 yıl içinde onlarca kere yaşanmış cezalar bir kaç bin euro para cezalarından başlıyor 1 maç saha kapatma filan gibi şeylere doğru gidiyor ki meşale yakmalı sahaya madde atmalılarda bile 50.000 euro ceza uygun görüldüğü olmuş (ki APOEL gibi sicili kabarık takım). genelde cezalar toplu verilmiş ama kalem kalem ayırıldığı bir örnekte hajduk splite 50.000 ırkçı tezahurattan 5.000 yabancı cisim atmaktan verilmiş. yani normal şartlar altında 30-40.000 euro gibi bir para cezasıyla geçmesi gerekiyor bu maçın. bayernlilere bile sorsan bir ceza kes desen kesmezler.

öte yandan cezlar genelde 1 hafta 2 hafta içinde açıklanırken burada taaaa 31 mayısa bırakılmış olması bana biraz tuhaf geldi ama romanın top toplayıcılar vakit çaldı sevkine de aynı tarih verilmiş demek ki olabiliyor öyle.

sağda solda sözlükte filan korku edebiyatı yapan varsa insanlara söyleyin içleri rahat olsun

hoş konu beşiktaş olunca bu kadar yazmama rağmen kendi içim bile rahat değil ya neyse

ozzie dedi ki...

Gökhan Gönül'ün hali içler acısı. Adama da kızamıyorum çünkü eşek gibi de çalışıyor. Ama yaşı, şu andaki kapasitesi belli. Hem sen bu adamın önüne çoğu maçta defansla ilgisi olmayan Quaresma'yı koyuyorsun, elindeki diğer sağ bek Beck'i satıyorsun, hem de yerine "devşiririz, yaw" diyerek Medel'i alıyorsun, Medel'i en formsuz halindeyken orda deneyip beğenmiyorsun, ondan sonra da devre arasında tekrar sağ bek almıyorsun, "Vida'yı devşiririz yaw" diyorsun. İyisini kötüsünü geçtim, herhangi bir ikinci sağbek yok takımda. Olacak iş değil!

Caner son haftalarda formda, Adriano'yu sağda onu solda başlatmalıyız diye düşünüyorum. Stoper sorunumuz olmasaydı, Medel'i sağbekte tekrar denemek iyi olabilirdi. Herneyse, özellikle dünkü maçtan sonra şunu hissettim: Lig henüz bitmedi ama Gökhan Gönül maalesef ve anlaşılır bir şekilde bitmiş, tükenmiş. Tecrübeli ve güvenilir bir yedek, iyi bir hamle oyuncusu olarak kullanılabilinecek bir adamı kötü kullanıp harcamışız resmen. Rotasyona en çok ihtiyacı olan adamı yedeksiz bırakmanın sonuçları bunlar. Lige iki sağbekle başlamadığımız için yarım sağbekle bitireceğiz, hayırlısı.

Leipzig çeyrek finale çıktı. Bayern şampiyonlar ligini, biz süper ligi, Leipzig'de Avrupa kupasini alsa haşortmanlılarla kebapzedeler İstanbul köprüsünde alır herhalde soluğu.

BJK4EVER dedi ki...

Cok net bir referans maci olacak. 2 senedir A.Avci Senol Gunes'i net olarak yeniyor mac oncesinde. Bence Trabzon, Alanya, Konya ve FB Basaksehir'i nasil alt edecegini net olarak gosterdi. Peki biz bu taktiksel esnekliligi gosterecekmiyiz? Zannetmiyorum, korkum da tam olarak burda.
Mantiksal olarak bakinca Negredo ve Talisca'nin yedekte oturdugu ve Love, Oguzhan ve hatta belki Necip'in bile ilk 11 ciktigi bir takim mantikli gozukuyor. Bizim klasik kadromuz himbil Talisca, Lens ile on alan presini biraz zor yapar.
Ote yandan cabuk teknik oyunculara karsi agir sican Basaksehir'e karsi Lens ve Love tercihleri cok cok mantikli gozukuyor.

Emrah D dedi ki...

@BJK4EVER

bence lens ön alan presi gayet güzel yapar, gelinen noktada eksikliği pres devamlılığı değil daha ziyade son pas/şut pozisyonlarında mental eksiklik. onun oynadığı maçlarda fiziksel etkisinden ötürü gökhan da rahat ediyor.

talisca konusunda katılıyorum fakat zaten onun sahada esas raison d'etresi durduk yere 30 metreden bir çakar / araya bir girer skoru değiştiriverir mantığı. bu mantığa katıldığım için değil fakat böyle bir mantık geçerli olabilir.

negredo devamlılık eksikliğini akıl ve güçle nispeten kapatabilir en kötü ihtimal negredo yorar sonra love girer filan bir şeyler olur.

ilk defa bu tarz bir maçtan net umutluyum, ne zaman böyle olsam koyarlar bize ya hadi hayırlısı.

sports guy dedi ki...

@diskonnektus

Bire bir ayni dusuncedeyim. Bu sene feneri de yenecegimizi dusunmustum ic sahada gerci, sanirim orada kirdim umut/performans eksenimi :)

Bu mac bizden cok avci'nin maci maalesef. Benim umutlu olmamin asil sebebi, emre yokken emre varmis gibi takimini oynatmaya calismasi. Emre yerine gokhan inler de olsa, irfan can da olsa inanilmaz siritiyor. Emre hucum anlaminda hem yerden paslarla oyunu acmak, hem de yeri geldiginde uzun toplarla presi kirmak konusunda bu yasinda hala ligin en iyi 3 4 orta sahasindan biri.

Emre'yi cikarip inler'i koydugun an yerden paslarda sakarca hatalar, topu aptal yerlerde kaybetmeler ve bolca faul geliyor. Eger orta sahayi ciddi ve akilli oynarsak kademeli sekilde oyunu yikabiliriz.

Ilk 15 dakika bu anlamda cok kritik. Sacmasapan bir gol yemezsek mac ilerledikce daha cok avantaj kazanacagimizi dusunuyorum. Bakalim.

Basar dedi ki...

Ben geçen yıla göre daha avantajlı olduğumuzu düşünüyorum.

Öncelikle geçen yıl orta sahamız Atiba-Ozzy-Talisca idi. Atiba'nın o dönemde artık pili bitmişti. Çok yumuşak bir orta sahaydı, bu maçta ise Daha diri bir Atiba ve Ozzy'den daha dirençli olan Tolgay ile başlayacağız. Keşke Maça Talisca yerine ondan daha dirençli Ozzy ile başlasak ama bunun olmayacağını biliyoruz.

Gelelim ikinci ve en önemli hususa. Geçen sene Talisca-quaresma aynı anda sahadaydı. Çok şükür Bu maç öyle olmayacak. Bu maçlarda bu adamlardan biri yetiyor. Esas konu ise şu: quaresma-GG kanadı Cengiz Ünder tarafından paspasa çevrilmişti. Cengiz 2 gol atıp muhtemelen Roma vizesini bu maçta cebine koymuştu. Önde Lens arkada GG (hatta ben Adriano'yu bekliyorum) ile bu kanat kevgire dönmeyecek. Üstüne üstlük Cengiz artık Roma'da harikalar yaratıyor.

3. düşüncem ise Negredo ile ön alan presimiz 60 dakika boyunca geçen yıl oynayan Cenk'e göre daha etkili yapılıyor. Rakibi yorma/yıpratma anlamında bunu geçen hafta çok net gördük.

Bu sebeple ben bu maçta Avcı'nın Güneş'i tekrardan karartabileceğini düşünmüyorum.

Not: Demba Ba ne yazmıştı ya. Keşke böyle bir adamımız olsa, 70 dk. Negredo ile yorup son 20 dk. fişi çekerdik.

fidddas dedi ki...

bu maçın nasıl başlayacağını, iki takımın da nasıl oynayacağını bir gün önceki maçın sonucu belirler...

eğer galatasaray kazanırsa her iki takım da galibiyet almak için oynayacaktır ancak eğer puan kaybederse beraberlik iki takımı da bozmaz.

bizim açımızdan her durumda galatasarayın puan kaybetmesi ve bizim net bir galibiyet almamız 15 günlük milli takım arasında galatasaray üzerinde baskıyı daha da arttırıp bize de moral olarak büyük avantaj sağlayacak.

Başakşehir'in geçen sezon bizi 3-1 yendiği maçı hatırlıyorum. Bir anda 20 dakikada 3-0 olmuştu maç. Savunma dörtlümüz Gökhan gönül-tosic-marcelo-adriano şeklindeydi. Önlerinde atiba-oguzhan-talisca ilerde babel,quaresma ve Cenk. Golleri gökhan'ın kanattan yemiştik. Avcının elinde bu kez cengiz gibi ekstra yetenekli bir golcü ve emre gibi pozisyon bilgisi yüksek müthiş bir pasör yok. Mossoro ve elia üzerinden gelişen hızlı ataklarla gole gitmeye çalışacaktır. Quaresma'nın cezası bu bakimdan güzel oldu. Lens en azindan ileride iş yapamamasının verdiği mahcubiyetle bekine yardıma da geliyor.
Zaten Başakşehir'i Gomez'in golleriyle yendigimiz maçta da Q7 2-0 olduktan sonra oyuna girmişti.

Bu maçı kazanmak istiyorsak önce geride sağlam durup basit top kayıplarıyla avcının ekmeğine yağ sürmemeliyiz. Avcının taktiği her zaman rakipten gözüne kestirdigi birkaç oyuncunun zaaflarına odaklanmaktır. Quaresma olmadigi için bu maçta atiba ve talisca uzerinden oyununu inşaa edecektir. Atiba kesinlikle baskı altında yalnız kalmamalı. Hatta mümkünse bu maçta Oğuzhan-tolgay-atiba ile oynayıp talisca kulübeye çekilmeli. Çünkü talisca'nın basit top kaybı yapmama ihtimali yok. Gol gelmezse oyuna sürülebilir.

Atiba-tolgay-oğuzhanla top bizde kalır oyunun büyük bölümünde. Epureanu'nun olmadığı basaksehir savunmasını da eninde sonunda aşarız zaten.

Maçın heyecanı sardı şimdiden. Bu hafta bizim haftamız olsun.

yilmaz dedi ki...

Hemen gömmeyin bişey diycem. Bu Avrupa ligi özellikle son 32'den sonra sanki ŞL'den daha çekişmeli bir hal almaya başlamadı mı? ŞL'de titanların savaşı olarak adlandırılacak maçlarda bile oyun ve/veya skor herhangi bir takım lehine kolayca dönebiliyor. Çoğu eleme ikinci maça gerek kalmayacak şekilde ilk turda bitiyor. Asimetrik güç farklarının olduğu eşleşmeleri saymıyorum bile.

Avrupa Ligi bana sanki ŞL'nin ilk kurulduğundaki hallerini hatırlatıyor. Daha sürprize müsait maçlar, son maçın son dakikasına kadar heyecanın devam etmesi.

Ayrıca ilk tur maçları da baya bi takımın -özellikle Doğu Avrupa takımları- Avrupa sahnesinde boy göstermedine de sebep oluyor. Galiba ülkeler de hafiften bu turnuvaya biraz önem vermeye başladı. Çeyrek finale kalan 8 takımın 7'si ilk 7 ülkenin takımları.

Bilemedim vasat sevici miyim ben :(

sports guy dedi ki...

@yilmaz

Yillardir dusundugumu soylemissin :) parasi o kadar dusuk olmasa avrupa ligi'nin, bana izlemesi daha cok keyif veriyor. Dunku plzen lizbon maci acayip cekismeli ve zevkliydi mesela. Lizbon yine eledi belki ama baya yakindi iki taraf.

Su turnuvanin para odullerini biraz daha arttirsalar sahane olacak. Bu kucuk takimlara da iyi gelecek bir sey.

beagle dedi ki...

Ben böyle maçlarda kaybolabilen oyunculardan korkuyorum. Talisca, Q, Love, Oguzhan hatta Lens. Kavgaci karakteri, kararlılığı daha yuksek adamlar ve geçen dönemlerdeki kötü FB ve IBB maclari kafalarinda yer etmemis adamlar daha degerli bu maçlarda.
Epreanu olmadigindan duran toplar, kafa toplarinda sansimiz da fazla olacak. Yani Caner ve Vida ister bu maç.
Fabri
Gönül Medel Vida Adriano
Atiba Tolgay
Babel Talisca Caner
Negredo

Çıkar, mac sikisirsa Ozzye bir yer seçerdim.

Emrah D dedi ki...

istanbulsporun sagbeki zeki milli takima cagrilmis keske devre arasinda sezon son icin imzalamis olsaydik simdi fiyati x3 olur :/

turgay dedi ki...

diskonnektus erektus

mertcanı aldık biz oraya. adamın mevkiisi sağ bekmiş

Emrah D dedi ki...

@turgay

mertcan orta saha degil miydi?

ya abi ne mertcani o sacmaligi zaten halen anlamis degilim.

Avrupa Ligi, ecnebinin tabiriyle epey "underrated" valla. Saçma salak statüsü yüzünden kötü başlayınca mimlendi kaldı. Son birkaç senedir epey sağlam eşleşmeler oluyor, sonundaki Şampiyonlar Ligi havucunu da takımlar daha ciddiye almaya başladı büyük yerel liglerde de ara deli gibi açılınca.

beagle dedi ki...

Futbol izlemeye başladığımda Nottingham Forest'in İngiltere Şampiyonu olma umudu, Macaristan'ın, Çekoslovakya'nın, Yugoslavya'nın Avrupa'da kupa almaya namzet güçlü takımları vardı. Trabzon devdi, Göztepe'nin Es Es'in hikayeleri vardı. Göztepe fuar şehirleri kupasında yarı final görmüştü, toprak sahada nice futbolcu yetiştirmiş Üsküdar Anadolu kulübü saygı görürdü.

Şampiyonlar liginin başlangıcını gördüm, hiç sevmedim. Şampiyon olamamış takımın "Şampiyon kulüpler kupası"nda ne işi vardı? Her sene Ronaldo-Messi-Robben-Drogba izlersen bir süre sonra Valencia'dan, Fiorentina'dan, Sparta Prag'dan 1 tane oyuncu bilmez, yabancı gördüğün isimlerin maçlarını izlemez olursun. Futbolu Eurosport ve BBC'nin teletext hizmetlerinden takip ettiğim Nuh Tufanına yakın yıllarda bu yüzden çok daha geniş bir takım-futbolcu bilgi portföyüne sahiptim. Tabi bir de oyuncular her sene zırt pırt transfer olmuyordu.

Tabiki Bosmann olayına laf etmeden geçemeyeceğim. İnsan hakları açısından çok doğru olsa da küçük kulüpler hatta tüm futbol dünyası için dönüm noktası oldu. Yılların emeği ile kurdukları takımlar, yetiştirdikleri oyuncular üzerinde kulüplerin komik "yetiştirme bedeli" dışında bir hakkınının olmaması bana hiç de adil gelmiyor. Bosman konusu revize edilmeden, bonservis bir şekilde dönmeden bu işler yoluna girmez. Oligarklar, Petrol Şeyhleri derken şimdide özgürlükler ülkesi zengini Çinliler anormal maaşlarla istedikleri takımı oluşturabiliyorlar. En saygı duyduğumuz Ajax gibi sistem kulüplerinin adı duyulmuyor. Cenk Eintracht Frankfurtta 12 sene yetişmiş. 23 milyon Euro'dan kaç cent aldılar acaba?

Benim gelecek tahminim, köksüz sermaye kulüpleri sürekli kazanmaya başladığında ilginin azalacağı, müşterinin kaçacağı. Belki şimdiden kaçıyordur. Yeğenlerin çoğunun benim kadar futbol aşkı yok. Bakarsınız emeklilikte kulubun E-sports takımının futbol maçlarını izleyip yorum yapıyor oluruz. (Kick off ve Emlyn Hughes takımları olsa ilk 11'deydim hey gidi :) )

Futbola dair tek umudum ise eski futbola benzer güzel sponsorluklu amatör oluşumlarda. ŞL kulüplerinin NBA vari kendi ligleride takılması sonrası kolej havasında genç ağırlıklı ulusal liglerin yeniden heyecan kazanıp eskiye dönüş olması. ŞL'ye oyuncu verilecekken ise yetiştiricilerin hovardaları "kanırtabilmesi". Barca'dan Messi'yi mi alıcan? Kontrat sonu vb yok. Ver abi 300 M Euro. 10 tane Messi yetiştirsinler.

Emrah D dedi ki...

@beagle barça da messiyi arjantinden getiremesin o zaman abi o kadar endüstriyel futbola karşı söyleyip söyleyip barça demek olmadı :)

beagle dedi ki...

@disko
Yav 9-10 yaşındaki konudan çok 10-20 yaş arası eğitim ve güvenip A takımda dakika vermek önemli. Giovanni Dos Santos daha iyi görünürken adamlar Messi'ye güvenip oynattı ısrarla. Var ettiler adamı. Bizim gibi en iyi genç oyuncularını anlamsız kiralarda heder etmediler.

sports guy dedi ki...

@beagle

Son yorum muthis abarti ya kusura bakma da :) la masia bir anda durdu mu mesela? Hala oyuncu cikiyor oradan ama oynatmak yerine onlar da transfer yapiyor artik.

Messi'nin hemen oynatilmasinin bir sebebi vardi. Potansiyeli inanilmazdi. Sahada da bunu gosteriyordu. Yoksa sadece vucudunun tedavisi icin bu kadar zahmete katlanmazdi barca.

Su ornek su an manchester uniteddan bile kurulur da barca'dan kurulmaz abi. Oynayan adamlar oynayabilecekleri icin girdiler o kadroya, onunde daha iyileri varken sabredildikleri icin degil.

Hele hele dos santos asiri talihsiz bir yorum olmus, kusura bakma..

beagle dedi ki...

@sports
Yok talih değil sübjektif yorum o. İlk yıllarında Messi'den hoşlaşmıyordum. (Mourinho gibi :) ) Giovani'nin başını da yedi diyeceğim de adam Zlatanı yedi, Giovani kim.
Messi benim için sahte 9'u başarabildikten sonra büyük oldu. O da mevzudan 1-2 sene sonrası. Yoksa Ronaldinho'nun estetiğinden sonra Barca'da yıldız beğenmek çok zordu o yıllarda.

cochise dedi ki...

Geçen @yılmaz yazınca birşeyler yazmak istemiştim ama hemen yazamayınca konu geçti. Fakat şimdi şu Fransız medyasının maç yorumları önüme düşünce yazmaktan kaçınamadım.

(https://medium.com/standart/bu-asla-veda-de%C4%9Fil-8baa4620c9a8)

Oğuzhan'a karşı gerçekten inanılmaz bir olumsuz duygu hatta nefret var. Bu blogda belki lehine yorum fazla yapılıyor ama hepsi o; tüm Türkiye'de -seyirci bağlamında- biz ve twitter'daki bir kaç profesyonel kişilerin hesabı. Sosyal medyada sakatlandığında/hastalandığında bile yorum yapanların en yarısı iyi olmuş falan diyor. Bayern gibi devasa bir takıma, hem de 3 orta sahaya karşı 2 orta sahdan biri olarak oyunu devamlı ileri taşıyan, durmaksızın koştuğu (ama 2-3 tane final pasını atamadığı) maçın sonunda resmi hesaptaki maç sonu yorumun altında yazılanların çoğu kin kusmuş, ptt topçusu gibi oynadın falan demiş. Yeni futbol seyircisi zaten inanılmaz kötü/vasat, o bi tarafa şu maçtan sonra öyle yorumlamak gerçekten akıl dışı. Bakıyorsun istatistiklere maçta en fazla kilit pas atan adam olmuş. Sürekli önde basmış vs. Hadi bizde sorun var desek 3 farklı Fransız gazetesi öne çıkarmış.

Yanlış bir yere de gitmesin yazdığım; insanlar elbette beğenmeyebilir. Herkesin futbola bakışı farklı; herkes harhangi bir futbolcuyu yetersiz görebilir. Bu blogda da var beğenmeyen arkadaşlar ama beğenmiyorlar sadece. Sosyal medyadaki olay apayrı birşey. Tribünde de buna yakın bir durum var sanırım.

Bu adam şampiyonluk maçında rakibe tekme falan mı attı, formayı mı yaktı; şımarık hareketleri mi var, hoca mı yollattı, hakikatten merak ediyorum nedir bu olumsuz duyguların sebebi.

İddia ediyorum Hırvatistan maçında Modriç, sahanın en iyisiydi falan demese yine ağır eleştirilecekti.

İşin başka bir boyutu da şu; Oğuzhan'ın 6 yılda toplam kazandığı 6 milyon 200 bin euro. 210 maç 22 gol 48 asist. Muhtemelen şu anda takımda olan tüm oyuncular içerisinde yıl başına ortalama en az kazanmış olanlardan biri. Misal Aboubakar'ı 1 yıllık kiralamanın maliyeti bu para. Yani aldı paraları cukkaladı sonra yattı hikayesi de yok.

Nihai olarak en içten şunu söylüyorum; umarım gitmeyi kafasına koymuştur. Gittiği hiçbir yerde yeri geldiğinde burada yaşadığı pohpohlanmayı yaşayamaz. Ülkenin en büyük takımının oyuncusu olamaz, ratingi düşer ama topa yetişemedi diye ıslık falan da yemez. Ben takımı Tolgay-Oğuzhan-Medel hattı üzerine kurmak isterim, geleceğe öyle bakmak o ayrı ama bu çocuk giderse onun adına üzülmem.

Fener ve GS'nin bize en büyük kötülüğü taraftarımızı kendi seviyelerine çekmek oldu. Eskiden bakınca bir fark görürdüm ama şimdi neredeyse (hala aynı değil yine de bir tık var) yakın seviyede vasatlık...

Valla akışla da ilgilisi yok kusura bakmayın ama yazmasaydım deli olacaktım.

Maça gelince içimde net bir skorla yeneceğiz hissi var. Kim oynarsa oynasın çok farketmez ama önde basmak önemli. Onu en uygun kim yapacaksa o oynasın.


Armagan dedi ki...

Geçen turdan beri az çok takip ediyorum avrupa ligini. Bu hafta izleyediğim 2 maç (Zenit-Leipzig ve Lyon-Cska) gayet iyiydi.
Zenit'in kalecilerini takip ediyorum zaten bir süredir, dün de Werner'in penaltısını çıkardı ama takım çok iyi olmayınca geçemediler turu.
Lyon maçı temposuyla-hikayesiyle falan acayip bir maç oldu, tıpkı geçen seneki Lyon-Ajax eşleşmesini hatırlattı. Marcelo'yu gördükçe de hüzünlendim, zorunluluktan gitti gibi bir durum oldu ama kalsaydı acayip işler yapabilirdi hala. Lyon'un 2. golünde yanlış hatırlamıyorsam savunmadan onun topuyla hızlı çıktılar.
Turnuvanın süprizi Salzburg ekibi, Lazio'yu da geçerlerse şaşırmam.

Adsız dedi ki...

@cochise

Bahsettiğin Fransız yorumcular Beşiktaş'ta bir takım oyunu yakalamaya çalışıp bunun içinde iyisini yapanları ve onlara göre bu oyunda kötüleri görüp öyle yazıyorlar, misal en kötüler arasında genelin beğendiği Caner var. Çünkü bu adamlara göre bekler oyun kurmaz, ama hücumda pas alışverişiyle yardımlaşarak iş yaparlar, ki iyi işleyen bir takımda öyle de olmalı. Bizde Caner tek başına hücum kurmaya uğraştığı 5 maçın 1'inde iyi gözükünce o 90 dakika çok iyi oynadı oluyor ama elin oğlu bu başına buyrukluğu tek maçta anlayabiliyor.

Bahsettiğin taraftarın iyice asıp kesmeci hale gelmesini ben de gözlemliyorum. Bunun birinci nedeni yönetimin eline kuruyemiş alıp öncelik olarak isimli futbolcu transferlerini hedeflemesi. Sonuçsa ortada, Gomez gelince iyi yoksa kötü. Özeti, mahallenin yetenekli forveti oynarsa maçı alırız yoksa zorlaşır. Ama işte bazen onu ikna için gazoz ya da beleş Maradona forması da yetmiyor ve sonuç bu oluyor.

Apaçık söyleyeyim. Ben Beşiktaş teknik yönetiminde olsam, Oğuzhan neden bu oyun sisteminde Olcay ve Töre'li takımdaki gibi kalenin dibine kadar yapılan aksiyonlarda yok, daha doğrusu zaten neden bu aksiyonlar yok, önce bunu incelerdim. Tek açıklaması eldeki kadroyla ilgili olurdu, ama ben kadronun bu işler için yeterli olacağı inancındayım. Yine de yeterli değil denirse bu defa niye devre arası Love'a niye 3,5 çaktınız da bu iş için birini, hatta üstüne bir 3,5 daha ekleyip ikisini almadınız derim.

Bu maç için içimde negatif bir his yok. Ama bayağı faullü kartlı vs geçecek, defans ve orta alan kurguları zayıfladı ama hücum hatları duruyor zira.

Adsız dedi ki...

@esat armagan

Salzburg'un oyunu ligimizdeki takımların çoğunun ilk 4'e uyguladığı uyguladığı kapan-kapağı tak taktiği. Bu nedenle izlerken bu benzemeyi görüp bayağı gülümsüyorum. Avrupa Liginde şansları var, ŞL'de ise çok zor olurdu. Bence bu iki lig arasındaki bariz farklardan biri bu.

dominic molise dedi ki...

fenerbahce-galatasaray maci soyle bi 90+'da cikan son kartla beraber 5 kirmizi kart gorur gibime geliyor. iki takimin da sampiyonluk yarisinda oldugunu dusunursek 'alisageldik' derbilerden birini gorebilecegimizi tahmin ediyorum.
gs'den favorim serdar aziz, fener'den skrtel.

skor tahminim de 1-0.

milli ara sonrasi kayseri-fener, gs-trabzon maclarina da yansimasini cok isterim bu macin.

besiktas maci mi? bilemiyorum altan. bence adebayor'u kimin tutacagina bakar, bir de beklerimizin performansina. adamlarin defans gobegi fena dokuluyor, orta sahada da bence ustunuz. kanatlar ve adebayor kaliyor bir tek. ben gollu bir mac bekliyorum, skor tahmini 2-2

fidddas dedi ki...

Benim kirmizi kart konusunda favorilerim
Fener : skrtel, souza, alper
Gs : belhanda, feghouli, serdar

Toplamda minimum 3 tane cikar gibi

Bence çok fazla kart çıkmaz. Ali palabıyık ya da Fırat Aydınus gibi biri lazımdı bu maç için. TFF çok sevdiği iki kulübün zararlı çıkmasını istememiş. Ali palabıyık'i bizim kupa rövanşında görürsek hiç şaşırmamak lazım.

Bu arada ligin dibi tam istediğim kıvama geliyor. GS'nin Gençlerbirliği ve Alanya deplasmanları çok çetin geçecek diye umuyorum.

sports guy dedi ki...

Feghouli bu mac kirmizi gormezse inanilmaz sasiririm ben sahsen. FT sirf bundan dolayi adami 11e almayabilir. Kadikoy psikolojisini kaldirabilecegini hic sanmiyorum ben o adamin.

Ekrem35 dedi ki...

Ben de bu maçtan sonraki maçları etkileyecek kartlar bekliyorum. Özellikle gs'de kilit isimler maicon, belhanda,feghouli ve gomis kart görmesini isteyeceğim futbolcular. Fb için bi şey yazmaya gerek yok zaten hepsi kart görmeyeceği garantisi almış gibi rahat rahat adama dalıyorşar ve çok azı kart görüyor. Açıkçası fb'nin yenmesini istemiyorum. Kağıt üzerinde bize en çom yarayacak sonuç belki de ama bu pislik camianın ve ağlak ne dediği anlaşılmayan kocaman sinsinin havaya girmesini kendini nimetten saymasını istemiyorum. O yüzden ya beraberlik ya da bize ters sonuç olsa bile gs galibiyeti istiyorum.

@Ekrem35
Hocam gs kazanırsa o gazla Trabzon'u ibb'yi rahat yener. Bizim için en iyi sonuç bol kartlı bir FB galibiyeti. Fener istediği kadar havaya girsin şampiyon falan olamaz. Yalniz maçtan hiç kart beklentim yok. İnşallah yanilirim da kırmızılar havada uçuşur. Tıpkı bizim maçlarda olduğu gibi!

Pheaglix dedi ki...

bizim maç için herkes adebayor demiş ama bence adebayor'un standart oyununun çok da belirleyici etkisi yok bize karşı. asıl önemli olan bizim başakşehir'e karşı ne yapacağımız. eğer yeterli seviyede önlem alırsak (mesela tosic'in topa dokunmasının yasaklanması, hatta uyumlarına göre vida-medel ikilisi ile oynamamız, emre'nin yokluğunda hem oyun içi hem oyun dışı ortayı domine edebilecek tolgay oğuzhan ikilisi ile oynamamız, rakibin kontra tehditine karşı mutlaka kompakt oyunu seven seri oyuncular (lens, medel) ile oynamamız vb.) başakşehir'i yenemememiz için bir sebep yok, ama daha önce yaptığımız gibi "biz çıkar oyunumuzu oynarız" dersek yine yirmi dakikada paket olup, penaltı köşesini gösterip penaltıyı kaçıran batuhan ergeninden farkımız kalmaz artık.

başakşehir ile son üç maçımız ne oynayacağını önceden söyleyip sözünü tuttuğun bir taş-kağıt-makas oyununa benzedi. belli bir oyun stilimiz var, onlarda bunun panzehiri var, ve biz inatla aynı şeyi oynamaya devam ediyoruz. quaresma'nın cezalı olması çok iyi oldu bu maç özelinde. eğer cezalı olmasa sağ kanat yine otobana döner, bu sefer elia'yı avrupa'ya geri gönderirdik.

beagle dedi ki...

Tüm camia olarak FB'den o kadar nefret etmişimki, tutmam gereken maçta kadro okurken isimlerinden tiksinme geliyor.

Tam tahmin ettiğim gibi hiç kart çıkmıyor ibnelerin randevusunda. Bu sene hedef GS'yi şampiyon yapmak. Bu oyunu bozmamiz lazım.

beagle dedi ki...

Çift dalmalar havada uçuşuyor ama renklilere kart gostermek yasaklanmış.

Ekrem35 dedi ki...

Maçta kart çıkmasın diye talimat gitmiş herhalde yoksa ekici'nin 2 kere çift dalması ve belhanda'nın makası kartsız geçemezdi. Aykut'un da her pozisyon sonrası ellerini açıp hakemlerden yardım dilenmesinden gına geldi.

Senol güneş hakikaten büyük hoca. Şu iki leş takım hakem iteklemeleri olmasa Avrupa ligi mücadelesi verirler. Yarın bizim maçta kartlar havada ucuşursa yönetim taraftarı arkasına alıp tepkiyi koymalı.

ozan dedi ki...

Dunya derbisi peh peh, hadi lan ordan. Aykut bakalim aglayacak mi yine. Fener yensin diye izledim, izlerken allahtan fenerli degilim ben 1 kere fener yensin istedim bu zulmu cektim dedim, fenerliler her hafta boyle. Ne kazma takimmis bunlar.

Bu arada Tosun Pasa 2 tane daha yazmis bugun, valla Tosun attikca ben hem kendi icin hem de ileride Ingiltereye daha fazla oyuncu satariz diye mutlu oluyorum.

kadıköy'de tek bir maçımız böyle yönetilse feneri rencide ederdik. ibb'ye koyarsak gs'nin beraberlik kredisi de kalmayacak. önlerinde trabzonspor maçı var ve fernando cezalı.

yarın sahada tabanca gibi bir takım görmek dileğiyle.

Ekrem35 dedi ki...

Aykut'un maç sonu muhtemel açıklaması: "her hafta söylüyorum artık söylemekten sıkıldım.. çok kötü.. görüyorsunuz.. ne desem boş.. bizim kazanmamız, maç kazanmamız çok zor."

Huzeyfe dedi ki...

Bence bize Fb'nin yenmesi degil beraberlik lazimdi. Bizden baska kimsenin havaya girmemesi en guzeli. Gs'nin kaybedecegi cok puanlar var. Trabzon, Basaksehir ve bizimle oynayacaklar. Fb'nin altinda bile bitirebilirler.

planck dedi ki...

bence de en güzeli oldu. kağıt üstünde fenerin fikstür gsye nazaran çok daha kolay. zaten sıkıntı içsaha maçlarında, tribünleri doldurdular mı yürüyebilirlerdi. gsnin de sıkıntısı deplasman ama gaza gelselerdi bir şekilde seriye bağlayabilirlerdi. yarın kazanırsak büyük avantaj beraberlik de çok kötü olmaz.

Sene başından beri hocaya kızdık ettik eleştirdik ama arkadaş şu derbi maçından sonra bu seneki en kötü Beşiktaş'ı bile tercih ederim ya hayatımdan 90 dakika çöpe gitti resmen.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

@Pheaglix katiliyorum dostum.
"Biz kendi oyunumuzu oynadik" mantalitesi bu sene bizi bitirdi. Ozellikle Basaksehir gibi bir takima uygun teknik ve taktikle hazirlanmamiz gerekir.
Gecen senelerde ya kendi oyunumuz o donemki kadro duzeni sebebiyle baskin geliyordu ya da Senol Hoca'nin yaninda rakibe gore oyunu modifiye eden Tamer Tuna vardi.

Bu arada Goztepe'nin super ligdeki ilk sene performansi ve Demba ba'nin sakatlik sonrasi ortaya koydugu performans(6 mac 4 gol) hic kucumsenmemesi gereken isler.
Bunun haricinde 1. Lig kadrosundan getirdikleri super lig'de is yapamaz dedigim kazma Jahovic Goztepe'de ligin ilk yarisinda 18 macta 14 gol 4 asist yaratti. Ikinci yari Konya'ya transfer oldu ve sustu.

Bence Tamer Tuna Senol Gunes'den cok daha basarili bir parlatici, ozellikle hucum oyuncularindan aldigi verim inanilmaz.

Bu mac Senol Gunes icin tamam/devam maci niteliginde olmamali. Bence kendisi coktan tamam. Milli takimda basaralilar dilerim kendisine.

ozzie dedi ki...

@ shelbyl

Gerçekten de El Sikiko bu anlamda çok eğitici oldu. Ligdeki puan durumunun Beşiktaş'ın bariz futbol kalitesi farkını yansıtmadığı net. Bu kadar hakem hatası, tutarsız cezalarla falan yaratılan suni (shout out to Aykut!) bir parite var, o kadar. Bunu yarın da göreceğiz. Hakem faciası olmazsa Başakşehir'i yenmekle kalmayıp bayağı ezeceğimizi düşünüyorum.

fidddas dedi ki...

Ben seyahatte oldugum icin maci izlemedim ama ozeti izledigim de ozetin normalde ozetin maksimum 1 dakika olmado gerektigini gordum.
Zaten osmanli sivasspor macinin ozeti 2 dakika surer. Bizim sl olmasa biz bunlara simdiye minimum 15 puan fark atmis olurduk, ama sunu unutmamak lazim bu macin hangi tarafi besiktas olsa ozetin kalan yaklasik 3-4 dakikalik kismindaki pozisyonlardan 2 kirmizi kart minimum 1 penalti ve 3 sari kart gorurdu.
Ya cok soyleyonce cok arabesk oluyor ama ozeti izleyince cok gurur duydum ve neredeyse deplasmandaki gencler maci dahil benbu kadar deorganize bir besiktas bu sezon izlemedim.
Bizim berbat oynadik dedigimiz herhangi bir macta bile bu kadar berbat hic olmadik.

misafir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Ağır toplar çarşıya indi herhalde havaya girmek için, buralarda pek ses seda yok. Taaaa Londralardan bakıyorum biraz maç havasına gireyim diye ama, buralar ölük ölük olmuş hep bugün. Valla azcık canlansa burası maç öncesi güzel olurdu en güzel mode a giriş platformuydu burası ya:(

cochise dedi ki...

Beyler bir hatırlatma, bu haftanın yayını pazartesi değil bu akşam olacak. İlgilenenlerin bilgisine arz olunur ...

Murat dedi ki...

bu macta lensin 2 golu 2 asisti olacak

@Murat
Al abi bi snickers ye : )

EC dedi ki...

benim tek korkum Halil Umut Meler...

IBFK tek disi kalmis canavar.. bence bu kez dis geciremeyecekler..

Akilli ve sakin olmamiz lazim. Biz daha iyi bir takimiz. ama Tum turkiye bu aksam karsimizda.

2-0 aliriz diyorum..

hastati dedi ki...

emre,epriyanu,cengiz felan yok. gecen seneden farkli olarak,topu bize verirler, trabzon macinda oldugu gibi gevsek gevsek oynariz, ilk yarinin sonlarinda ya da ikinci yarinin baslarinda 1 gol yer ciddi oynamaya baslariz, yedigimiz 2. golden sonra top yuzdemiz 75'lere cikar. neden yenildik diye aglariz. IBB maclarindan umudum hic yok.

Ekrem35 dedi ki...

@mustafa yıldırım

Kahkaha attım :) kim atarsa atsın başakşehir laneti bitsin yeter.

BJK4EVER dedi ki...

Ilk 11'i gordum. Klasik 11, hicbir degisiklik yok, sakat Pepe yerine Melede-Tosic oynuyor.
Ilk 11'e bakarsak taktiksel esneklik 0, eminim bunu da sahada goremeyecegiz hicbir sekilde.
Son yillarda A.Avci Senol Gunes'i hep saha disinda yendi. Bazen Atiba'ya pres yapip takim organizasyonunu bozarak, bazen Gokhan-Cengiz eslesmesini kullanarak. Ilk yarida da takim boyunu inanilmaz uzun tutup kendi sahasinda bol bol pas yapip yorgun olan takimimizi daha da yorarak ve oyuna sokmayarak yapti. Eminim bu mac yine ozel olarak hazirlanmistir A.Avci, ama bizim hicbir ozel hazirligimiz yuksek ihtimalle yok.
Son haftalarda Basaksehir'in defolari bu kadar net ortaya cikmisken hicbir ozel hazirligimiz yok yine. Basaksehir ligin iyi takimlarindan biri. Bize karsi hep sansi tutuyor son yillarda, fazla kazanamiyoruz. Kadrolari iyi, ligde iyi yerdeler. Bu maca ozel hazirlanmayacaksak hangi maca hazirlanacagiz acaba? Biz Besiktas'iz cikariz topumuzu oynariz mentalitesi artik kabak tadi vermeye basladi.
Bu maci alirsak tamamen kadro kalitesi farkindan dolayi aliriz, taktiksel olarak yenilirsek de suclunun kim oldugu ve kimin fark yaratacagi da belli.

beagle dedi ki...

Aşırı tahmin edilebilirlik...

Taktiksel olarak ne gibi bir değişiklik bekliyorduk ki? Başakşehir'in muhtemel ön alan baskısını kırmak için Tolgay-Ozi isteyebilirdik belki ama önlerinde Talisca varken artısı eksisi o kadar fark yaratmaz.

Hocanın iki tane hamle oyuncusu tercihi olurdu bu maçta; ya Talisca'yı yedek bırakacaktı, ya Ozi/Tolgay'ı. Ozi'yi seçmiş. Öyle büyük bir felaket habercisi değil bu.

ozzie dedi ki...

115 yıllık kulüp bi yanda, kurulalı 115 ay bile olmamış Başakcity öbür yanda. Yeni Türkiye'nin devlet torpilli sonradan görme takımına harbi bi güzel çakmak lazım bugün. Rahmetli Vedat Okyar'ın da dediği gibi "Beşiktaş'san sen, hakemi de yeneceksin." Aha, o gün bugündür.

beagle dedi ki...

@Shelbyl
Lensi idmanda başka bir formda görmüyorsa, en azindan duran toplar için Caner olmaliydi.
Sert rakiplere karşı az birşey kafa karistirmanin hiç zararı olmazdı.

Ek olarak ben Tosice guvenmiyorum. Ama tercihtir tabi.

@beagle

Bu maç Lens'in maçı olabilir. Gülmeyin valla ciddiyim.

ozzie dedi ki...

Duyduğum kadarıyla Lens antrenmanlarda uçuyormuş, formunu maçlarda yansitamiyormus. O yüzden ben de Lens'ten patlama bekliyorum. O patlamanın bugün olması dileğiyle.

BJK4EVER dedi ki...

Ana hucum silahi 1.91'lik Adebayor olan takima karsi 1.71 ve 1.85'lik Tosic'le cikiyoruz. Hadi Pepe sakat ama Vida bu maca cikabilirdi. Net bir eslesme problemi.
Basaksehir gibi cevik, orta sahada sert baski yapabilecek takima karsi yumusak ve kritik top kayiplari yapan Atiba'yla cikiyoruz mesela.
Baski yapildigi an defanstan top cikarma problemi olan takima karsi Talisca'yla basliyoruz. Hizli teknik takimlara karsi zaafi olan defansa karsi Love yerine Negredo'yla basliyoruz.
Bu macta Atiba'nin top kayiplari ve Tosic'in savruklugu beni korkutuyor. Umarim kendi oyunumuzu rakip bozamaz ve kendi oyunumuzu oynayip kazaniriz, ama mac oncesi 1-0 yenik basladik bence.

beagle dedi ki...

Medel-Tosic ikilisinin riskini 2 hafta once yazmıştım. Cephanelikte cigara tutturmek bu.

20 dakikadir taktiksel olarak pataklaniyoruz. Lens ve Talisca'dan biri fazla Caner ve Oguzhandan biri eksik.Inisiyatif eksiği bu.

Ayrica Visca gosteriyorlar Elia ile cakarlar birşeyler degistirmezsek.

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yanılmışım, Atiba-Babel-Tosic üçlüsünün bu kadar vasat altı kalacağını düşünmemiştim. Kafaca yoklar, ayaklara da yansıyor.

Ekrem35 dedi ki...

Bu oyun sürerse kazanmamız mucize olur. 20. Dakika hevesim kaçtı zaten de izliyoruz öylesine şu an. Adriano çok kötü gözüktü bana ve tosic ama o çok bariz zaten.

Pheaglix dedi ki...

yine "kazanırsak zirveyi bırakmayız" maçından ilk yarım saatte "beraberlik iyi sonuç" maçına evrilen bir maç. 60 olmadan gol bulamazsak klasik avcı yere yatmaları başladıktan sonra kaleye de kolay kolay yaklaşamayız. iş iyiden iyiye klasik dram dizi/filmi akışına benzedi. tam işler iyi giderken bir anda her şey tepetaklak oluyor. sonra tam her şeyi toparlıyorum diyorsun, hop bir kez daha mahvolmuş.

bu arada kısa pas verememek sadece talisca'nın değil tüm takımın sorunu gibi. sanki aylarca ayaklarına top değmemiş gibi tüm takım ne pas şiddetini ne de yönünü ayarlayabiliyor.

YSY dedi ki...

Yediğimiz gol yıllardır başakşehirden yediğimiz golün aynısı. Yani ne denebilir ki.

Talisca bu maçın adamı değil rakip çok önde basıyor çok atletik ortada atiba tolgay çok yalnız kalıyor. Ozzy girmeli.

turgay dedi ki...

Sana her yıl aynı oynayan adama sen de her yıl aynısını oynuyorsun sonuç yine aynı. Yani sen oynadığın oyunda bir eksiklik görmüyorsun başarılı olduğunu düşünüyorsun. Buna saflık deniyor işte. Şu 11 safça kurgulanmış ve inatla devam edilen 11dir. Yazık yani. Talisca ile ön alan baskısını kıramadığın zilyon kez kanıtlandı ama ana plan yine talisca. Adriano, babel ve atiba rezalet

GeceGezgini dedi ki...

iki taraf da neredeyse ayni taktikle birbirini kitliyor, ancak onlarin hucumcular daha becerikli, bizimlilerin 4ü de formsuz. Olay budur su ana kadar.

Atiba tolgay oyun kurmada ne kadar siciyorsa,mahmut ve mossoro da onlarda siciyor. Ancak visca elia ve adebayor cok dogru oynuyor, bizde ise babel talisca lens ve negredo yerlerde..

yilmaz dedi ki...

Yalnız güzel silkeliyorlar. Doğruya doğru

Zaitsev dedi ki...

Adamlar top Atiba'ya gitsin diye boş bırakıyorlar. Biliyorlar nasılsa bir halt olmaz diye. Taktik belli. Bırak topu Atiba alsın.

İBB'nin bizi yenmeye hali yok. biraz yüklensek alırız maçı. Babel-Atiba kesin çıkmalı. Caner Oğuzhan girmeli.

hastati dedi ki...

banu alkan'la 20 yillik evlilikten sonra sharon stone ile yemek yiyor gibiyim. tamam guzel bi evlilik,birbirimizi anliyoruz ama sharon stone degisik biseyler yapiyo. biraz insanin aklini celmiyo degil yani.

İlerideki sorunun kaynağı Talisca. Pres yaparken bile doğru alanı alamıyor bu adamın "off the ball" gerçekten 20 üzerinden 3 falan. Gerçi hücum yaparken fena değil, genelde top bizde değilken sıfır.

Lens gayet iyiydi ortalamaya bakınca. Doğru işler yapmaya çalıştı, ileride top tuttuğumuz 3-5 akında onun sayesinde tuttuk. Babel'e alan açacak Ozi hamlesi lâzım. Atiba'nın hiçbir fonksiyonu yok şu an sahada.

Köpek gibi mücadele ediyor İBB. 70e kadar golü bulursak yorgunluklarından faydalanıp maci kazanabiliriz. Yine kanser dakikaları bizi bekliyor.

Basbayağı kibir ya bu .

Boktan oyun planının bu rakibe işlemediği defalarca ispatlanmışken , hiç bir değişikliğe , önleme ihtiyaç duymadan aynı şekilde oyunu kaybetmen öncelikli olarak salaklık aslen lakin kibir diyerek inceltmeye çalışıyorum.

Hoca muhtemelen ezberciliğini konuşturup Love-Negredo , Caner-Lens değişiklikleri ile yine muazzam yanlış tespitlere imza atarak , detaylara verdiği önemi de bize gösterecektir

Ekrem35 dedi ki...

45te talisca, adriano ve atiba üçlüsğnden en az ikisinin değişmesi lazım ama ben bike yazarken buna inanmıyorum çünkü şenol hoca maalesef 60ı bekler. Yapsa da şöyle olur muhtemelen babel veya lens çıkar, talisca o kanada geçer love oyuna girer. Sonra atiba çıkar vida girer medel ortasahaya kayar. Sonra da medel çıkıp pektemek girer talisca tolgay'ın yanına geçer. Bu tarz yer değişiklikli oyuncu değiştirmeye bayılıyor çünkü :/

Armagan dedi ki...

Adamlar muhtemelen baya kapanacak 60'dan sonra,kontra arayacaklar.tam Oğuzhan'lık maça dönmeye başladı.

Basar dedi ki...

Yine bir senol gunes klasigi, takımı hiz hazırlamamış. Ezberlenmis 11...

BJK4EVER dedi ki...

Kufur etmemeye calisacagim, hakaretle sinirlamaya calisacagim.
Mactan once ne dediysem cikti iste. A.Avci calismis maci, 5. dakikada bile gozuktu bu. Geriye cekilip kaliteli ayaklarimizi riske edeceklerine baski yapip kontra atagi riske ediyorlar ve hucum planlari Adebayor uzerinden hizli kanat forvetlerini agir beklerimizin arkasina sarkitmak. Basarili da oldular, catir catir ezdiler.

Bizde de aynisi iste. Buyuk takimlara karsi sahada ezim ezim ezilip bocege donen Atiba yine ezim ezim eziliyor. Atiba'yi severim, saygi duyarim, ama ona bile hakaret ettiriyorlar. Klasik Atiba. 25. dakikada topu ayaginin altindan kacirdik, normalde orada 1-0 olmasi gerekirdi, kismet Tolgay'aymis demek ki. Baski yaparken top onunde kaldi, ama teknigi vasat bile olmadigi icin kontrol edecegi yerde 10 metre zipladi ofsayttaki Talisca'ya gelirdi. Biraz vasat ustu bir onlibero orada topu kontrol edebilirdi, ya gol ya frikik+sari kart olurdu. Guclu orta sahalara karsi mucadele edemez, pas menzili 5 metreyi gecmez, sut-gol desen hak getire, sari kart cezasina bile dusmeyen bir onlibero. Gecen seneki gibi sakatlanirsa sezonu kurtaririz, yoksa karin agrisini cekecegiz.

Senol Gunes'e diyecek laf yok. Su dalga gectigimiz A.Kocaman kadar bile bir antrenor degil, o bile basit bir sekilde analiz edip bizi veya Basaksehir'i alt edebiliyor, oyunu vermiyor. Ligin en berbat beyinsiz hocasi Senol Gunes. Gecen sene ona ragmen sampiyon olmustuk, bu sene de sampiyon olursak ona ragmen olacak. Atiba sakatlanip sezonu kapatsa veya S.Gunes hastalanip sezonun geri kalan maclarina cikmasa sampiyon oluruz. Bunu temenni degil degerlendirme olarak yaziyorum.

Ikinci yarida cevirirsek kadro kalitesi sayesinde ceviririz, Senol Gunes bizi yine baltalayacak. Normalde bir antrenor 46'da Atiba'yi cikarip Oguzhan'i sokar, bu beyinsiz kalitesiz inatci laz 65'i bekleyecek. Muhtemelen Tolgay-Oguzhan yapacak, Atiba karin agrisini cekecegiz. Prensi Babel'i cikarmaya gotu yemeyecegi icin nispeten iyi oynayan Lens'i feda edecek, Talisca'yi sag kanada cekip Love'i alacak muhtemelen, orta sahanin daha da fazla anasini sikecek.

Biktim yahu, harbiden biktim bunun malliklarindan da, inadindan da, kalitesizliginden de. Siktir git dus yakamizdan be, harbiden siktir git artik...

Zaitsev dedi ki...

Yapacağın oyuncu değişikliğinin diyorum başka birşey demiyorum..

YSY dedi ki...

Taktik deha bir hamle geldi. Sözün bittiği yer.

Bu arada kırmızı geldi ama umutlu falan değilim.

hastati dedi ki...

adamlar 15 kisiydi 14 kaldilar, bunlar hala fazla gibi :)

beagle dedi ki...

Lens Talisca olmazken gitti Love Talisca yapti. Pektemegi alsan daha iyi Taliscadan.

Hidayet dedi ki...

rakipten 1 kişi fazlasın , tüm takımın rakip yarı alana kümelenmiş , fakat tosic orta çizgiyi geçip , içeri şişiriyor yeter be ! fizik olarak geridesin , taktik olarak geridesin , sahayı parselleyemiyorsun , 10 kişi rakip karşısında bile eksiksin sanki .

turgay dedi ki...

Bu muhteşem maç için Şenol Güneş’e teşekkür ediyoruz

Ekrem35 dedi ki...

10 kişi rakibe organize tek atak girişimi o da ofsayt oldu. Bütün takımı tebrik ediyorum gerçekten.

hastati dedi ki...

avrupanin basaksehir'lerini yeniyoruz, milli basaksehir'i yenemiyoruz.
arsene wegner'e bagliyoruz gitgide
talisca ve love alanya'yi ilk 5'e sokar ama bizde olmuyor iste...
quaresma'yi ozledim

hastati dedi ki...

talisca 21 milyon euro ediyorsa, bende para ederim; bu forumda birisi bana 10.000 euro felan versin:)

YSY dedi ki...

Neticenin sorumlusu Şenoldur. Çok konuşulacak detay yok. Haftaiçi oynamayan adrianonun bu derece dökülmesini anlayan varsa anlatsın.

Basar dedi ki...

Sezon sonu es kaza şampiyon olsak bile hocayı milli takima devşirmek gerekiyor.

YSY dedi ki...

Emre yok eprianu yok mossoro kasık atmış 44 te çıktı 10 kişi kaldılar sen yenemedin. Kusura bakma bükemediğin eli öpeceksin.

Armagan dedi ki...

82' Atiba-Caner. 2/16 isabetli şut. Duvarı aşamadık, acaba neden?

Ekrem35 dedi ki...

Hocanın bu maç özelinde (her başakşehir maçı özelinde) eleştirilecek çok şeyi var ama ben oyunculardaki motivasyonsuzluğu, ruhsuzluğu anlayamadım. Dün iki rakibin berabere kalmış bugğn bu maçı kazansan çok büyük avantaj elde edeceksin ancak sanki 13 puan öndeyiz ligin bitimine de 4 hafta kalmış şampiyonluk garanti gibi oynuyoruz. Yani şu adriano'yu barçada izlememiş olsam bizde ki oyunlarını bilmesem anlıcam ama bugün adam mehöet sedef'e döndü resmen. Atiba (80de çıktığın için soyağacı bilgilerine bak bi şenol hocanın bence akrabalığınız var ama bilmiyorsun) gözüm sevgimiz saygımız var ama bu nasıl oyundur bu nasıl pas atamamazlıktır aman yarabbi.

Çıldıracağım sinirden kafayı yicem gs 1 puan daha farkı arttırdı fb yaklaştı. Ama onların fikstürü zor. Zor da kesin mi kayıp yaşayacağı? Bu maçla beraber ipleri verdin yine rakibine. Çok sevmesem takıma da oyunculara da söveceğim de hep içimize atıyoruz hep.

Maçı kazansak ilk 2 garantiydi. Beraberlikte bile garantimsi olurdu. Şimdi gene 3.lük ihtimalimiz arttı.

Fener'den hala korkmuyorum ama.

BJK4EVER dedi ki...

Mustehak bu camia'ya. Ilk yaridaki maclardan sonra isliklaya isliklaya kufur ede ede bu laz ajani gonderecektik. Gondermedik, daha 3 gun evvel 8 yedigimiz turda bu adama tezahurat yaptik. Tezahurat yaparsan bu adamin 10/10 olan kibiri, egosu daha da tavan yapar. Daha ne kadar ego sahibi olacak bu laz pislik bilmiyorum, ama artik gina geldi.
Yonetim birsey yapmayacak besbelli. Futboldan anlamiyorlar maalesef, yoksa coktan bu pisligi gonderirlerdi. Bu pisligin gitmesi icin illa ki sampiyonlugu kaybetmemiz gerekecek maalesef, ama o zaman da is bitmis olacak. CL'yi kacirmis olacagiz ve o maddi cokuntuyle kadro dagilacak, rakipler guclenecek ve rakiplere olan ustunlugumuz gidecek.

Bu pislik herif Fatih Terim'in tirnadig olamaz. Fatih Terim ezberin disina cikip kaybetmeyi goze alip Konyaspor macini cevirdi mesela. Ama Senol Gunes korkak kibirli pisligin teki; mesela bu macta hangi degisikligin hangi dakikalarda gelecegini yazdim, post yukarida duruyor. Gayet basit, cunku cesaretler, teknik-taktik bilgiyle degil, tamamen ego, kibir ve ezberle yonetiliyoruz.

Lens gayet tehditkar ve iyi oynarken oyundan cikardi, tek becerisi sol kanattan iceri girip forveti ciftlemek olan Babel ve tek etkenligi ceza sahasi cevresinde olan Talisca'yi donusumlu sag kanatta oynatti. Cunku kibir, ego> taktik, teknik.

Basimizda vasat bir hoca olsa daha 10. dakikada soklama degisiklik yapardi, 46'da Atiba'yi cikarirdi. Ama basimizda kibirli bir pislik oldugu icin olmadi. Yine kadro kalitemiz ust duzey oldugu icin cevirebilirdik maci, ama yetmedi. Yetmemesi de dogal, normal de. Karma denen bir olay var. Sen rakibi bu kadar kucumsersen karma gelir seni bulur.
Ilk tokadi Basaksehir'den yedik. Ikinci tokadi Galatasaray'dan yiyecegiz. Cunku bu sefer karsisinda Fatih Terim olacak. Bocek gibi ezecek Senol Gunes'i, paspas edecek.

Ama onumuzdeki 2 haftayi kazanacagiz, cunku ic sahada oynuyoruz ve kadro kalitemiz var. Atiba'ya ragmen, Senol Gunes'e ragmen kazanacagiz. Ama yetecek mi? Yetmeyecek buyuk ihtimalle.

Buyuk camia olamadik maalesef. GS Tudor'u kovup Fatih Terim'i getirerek buyuk camia tepkisi verdi, camia'nin aura'sini degistirdi. Biz buyuk camia tepkisi verseydik ilk devredeki rezalet oyun ve puanlar sonrasinda Senol Gunes'e kapiyi gosterirdik. Gostermedik, bugunlere kadar geldik. Harbiden kahroluyorum, cunku dogru bir yonetimle bu sene cok rahat sampiyon olurduk, rakiplerin kafasini ezerdik. Ama ezemedik, cunku basimizda egolu kibirli bir pislik var ve ona tepkiyi gosterecek yonetim ve taraftar kitlesi yok. Bocek gibi ezilmeye mahkum ezik bir camiamiz var, basarisizligi kabullenmis ezik bir camiamiz var. Alanya'ya fark attiktan sonra Vodafone Arena'da bir sonraki macta Senol Gunes diye bagiracak o ezik taraftarin da Allah cezasini versin simdiden.

met1903 dedi ki...

Siktiğimin inatçı lazını yedirmeyiz!!!!!!!!!!!

turkkant dedi ki...

Sezon bence bu hafta bitti. Heyecan devam eder, ama sene sonu GS ipi göğüsler. Başakşehir sonuna kadar kovalar, ama Terim bir şekilde şampiyonluğu alır.

Hocanın bir yoğurt yiyişi var. Belli bir sistemi var, o sistemde ısrar ediyor. Avcı'nın da bir sistemi var. Haliyle bazı maçlar taş-makas-sopa oyununa dönüyor. Avcı Aykut'a bu şekilde kaybetti, Güneş de Avcı'ya hep aynı sebepten kaybediyor.

İşin iyi tarafından bakıyorum, bu sene başı çok yanlış işler yaptık. Bu yanlış işlerle şampiyon olsaydık, "başarı" öğretmez... Başarıdan öğrenmek çok zordur, umarım sene sonu gelecek başarısızlıktan öğreniriz. . İşin kötüsü futbolda kontratlar 3-4 senelik yapıldığından 1-2 sene üstüste hatalar yaptın mı (bakınız Fenerbahçe) işi toparlamak öyle hemen mümkün olmuyor.

Futbolda neden 10 numaranın asli görevini, santraforun asli görevini yapması gerektiğini hatırlatan bir maç oldu. Talisca yüzünden orta sahada 3-2'i bize fena halde üstünlük kurdular. Geriye düşünce de Talisca gününde olmadığında santforundan medet umuyorsun, ama insan Negredo'ya top geldiğinde heyecanlanmıyor bile. 115 senelik tarihimizin en pahalı kontratlı 2 oyuncusu Pepe ve Negredo'nun şu vasatlığı umarım önümüzdeki seneler için bazı şeyleri dank ettirir.

Adsız dedi ki...

Son 5 yılda gördüğüm en berbat takım performansında emeği geçen herkese teşekkürler; daha önce bu sezon başka bir maç için de bunu söylemiştim ancak bu maç onu da aştı.

Şenol Güneş'in yan taraftan görülen hallerine bakılırsa Allegri tarzı müthiş bir taktik vermiş takıma(!) ama oyuncular bunu anlayamıyor(!) Oysa gayet kolay, Lens Q7'nin işini yapacak, tüm takım gözbebeğimiz(!) Talisca gol atsın diye ona alanlar açıp pozisyonlar hazırlayacak, bir de dakika başına 3 orta yapacağız, böylece orta manyağı olan Başakşehir mutlaka 1-2 tanesinde çuvallayıp gol yiyecek. Gerçi Şenol hoca daha maç başlamadan ısınan oyuncularına asabiyet yapmış. Neden asabiydi ki acep?

Unutmadan; Oğuzhan gibi modası geçmiş futbol oynayan adamlar yerine Talisca gibi bir velinimet(!) hazır elimizdeyken basacaz 20 milyon avroyu alacaz başka şansımız yok.

Gelecek sezon yeni bir teknik ekip görmek dileğiyle (iyi bir yan kondisyon ekibiyle birlikte tabii). Bu sezona geçmiş olsun.

GeceGezgini dedi ki...

Oguzhan girdigi gibi ( yanlis tercihle hem de, Atiba’nin yerine girmesi gerekirken) Lens in iceri kesmesiyle pozisyon bulduk, mac donecek gibiydi ancak hocamiz muhtesem bir Lens&Love degisikligiyle her seyi bitirdi. Neden abi neden yani?

GeceGezgini dedi ki...

Boyle hakemi de bir daha bulamayiz bu arada

Armagan dedi ki...

@Bjk4ever
Hocaya sövmen iyi güzel tamam da, çirkef im(para)tor ile karşılatırmak elma armut meselesi. Hadi hoca kötü de, malum adam Türk futbolunun sülüğü. Gözümde Emre-Volkan-Arda gibi adamlarla aynı seviyede.
Hocayı kovmakla büyük camia olunuyorsa Gençler en büyük camia o zaman. Yerine alternatif söylersen ve onun daha fazla puan nasıl alacağını açıklarsan sevinirim.

@james sneijder
son 5 sezondaki en kötü maç diyemem ama kafadan ilk 10'a girer. Benim en kötü maçım Biliç döneminde deplasmanda 3-0 yenildiğimiz maç. Baya çaresiz kalmıştık.

Hocanin talisca aşkı mahvetti hafta sonumuzu. Zor maçların adamı değil talisca. Zaten öyle bir potansiyeli olsa benfica bırakmazdı. Yine kaos dolu günlere doğru gidiyoruz sanki.

yilmaz dedi ki...

Her Başakşehir maçında daha fazla rencide ediyorlar bizi. Bu akşam ilk yarıda oynanan oyun Bayern maçından daha çok ezdi beni. Hepsi aileden kalabalık bir toplulukla izledim, hayatımda bu kadar ezildiğimi hatırlamıyorum. Geyiğe vurarak ilgilenmiyormuş gibi yapmaya çalıştım ama . paralel evrende televizyona kafa göz dalıyordum.

Şahsen benim nazarımda takım Sivas maçından beri teknik direktörsüz çıkıyor sahaya. Bundan dolayı da bu akşam teknik direktör eleştirisi yapmayacağım. Zaten blog'da inanılmaz bir sağduyu hakim. En ağır eleştiriler en usturuplu biçimde yapılıyor.

Bazen olmuyorsa zorlamamak lazım. Bu sene şampiyonluk filan isteyen yok demek ki maça bakılırsa. Bir tarafta ciğerini eline almış bi Adebayor, bir tarafta maçın son topunu auta bile gönderemeyen Babel.


beagle dedi ki...

Veli Kavlak sakat olmasa biz 2 Şampiyonluk alamazmişiz.
Bu teknik direktörlere 25 kişilik kadroda 1 tane 6 no meziyetli adam. vereceksin. 7 tane olsa 7sini de oynatirlar.

Armagan dedi ki...

*deplasmanda Sivas'a yenildiğimiz maç diyecektim.

Gelecek sezon Avcı ile anlaşmalı. Bence çok iyi hoca. Hiç maceraya gerek yok.

GeceGezgini dedi ki...

@Mustafa; Tayfun Korkut’tan yana kullaniyorum oyumu ben. Bir de bundesliga’dan bir tane futbol direktoru falan filan

turgay dedi ki...

@beagle

Ben o dediğini yazdığımda burada zekamızla dalga geçmeyin dendi. Bunu düşünen tek insan olmadığım için mutluyum

Sahaya baktığınızda oyundan kim çıkmaz derseniz onu çıkarıyor hoca. Çünkü ezberci çünkü kendisinin en doğrusunu yaptığını düşmünüyor. Pepe antrenmana çıkmış o zaman gelsin adebayorla oynasın. Tosic dangalağının böyle zekayla oynana oyunda yeri yok. Vida alıyorsun kenarda ama adam Hırvatistan ile ilk 11 çıkıyor biz mi salağız adamlar mı salak? Avcı topu tosice verdi bize oyun kurdurtmadı.


Neyse neyse çok konuşmaya gerek yok hoca seviciler yine bişey bulurlar. Yönetimdeki Karadeniz lobisi asla hocayı göndermez. Biz de çıldırdığımızla kalırız.

@gecegezgini
Hocam tayfun Tayfun Korkut aklı başında bir arkadasa benziyo. Bu taraflara gelme ihtimalini zayıf buluyorum ben.

@turkkant

Hocam şu maçta, şu oyun planıyla forvetimizde Adebayor olsa, Gomis olsa sonuç alabilir miydik? İsmi zikredilecek bir sürü oyuncu varken faturanın Negredo'ya çıkmasını anlayamıyorum kusura bakma.

@beagle

"Bu teknik direktörlere 25 kişilik kadroda 1 tane 6 no meziyetli adam. vereceksin. 7 tane olsa 7sini de oynatirlar."

Yani Türkiye'de seneler önce Selçuk-Colman oynatan adam nasıl bu hâle geldi ben de bunu anlayamıyorum psikoloji bilen biri anlatsın.

Basar dedi ki...

Orta saha Talisca ile 3-2 kaldı, ilaveten her city maçı oldugu gibi Atiba'nın tüm defoları ortaya çıktı. Yetmedi en iyi oynayan oyuncumuzu oyundan çıkarttık. Ezberlenmis, daha once de deneyip tutmayan oyunumuzu oynadık.

Bu hocayla ve bu kadro ile bu kadar oluyor. İsrar, seneye bizi daha kotu noktalara goturur.

İbb'nin kadro bizden daha iyi görünüyor bana. Katılan var mı?

Emrah D dedi ki...

@GeceGezgini

hoca konusunda da hemfikir çıktık benim de oyum Tayfun Korkut'tan yana.

bu başakşehirin rezil hocasının başına geçeceği takıma sempati duymak zor olur.

cochise dedi ki...

başladık beyler, keyifsiz de olsa ..

Serkbal dedi ki...

Hocaya küfür etmek ve pislik demek ?ayıp be

Hidayet dedi ki...

sahada iki takım arasındaki fark sadece oyuncu performansı ile ilgili fark değildi . bakmasını bilen herkesin gördüğü bir fark var ki o da her sene kendini belli ediyor zaten . gerek hücum gerek defans yaparken beşiktaş sadece oyuncu içgüdülerine göre hareket eden bir takım . mesela ilk yarı lens'in 60-70 m top sürdüğü pozisyon bunun en bariz örneği . başakşehir hücuma çıkarken tecrubeli satranç oyuncusunun taşlarını çıkarması gibi otomatik ,ezbere fakat strateji dahilinde yapıyor . futboldan hiç anlamayan adamı getir , hemen farkı görür. beşiktaş bunu şenol hocayla asla yapamayacak . onun beynindeki hücreler arası bağlantı donmuş . bu tür startejilerin o'nda karşılığı yok . onun için ne kadar dökülürse dökülsün talisca çıkmaz . öyle ya ,ya uzaktan bam diye geçirirse , ya uzun boyuyla kafa vurursa , ya frikik atarsa..

hastati dedi ki...

hoca vedat milor'un evine kopek olduren ile gidiyor sürekli
hoca=senol gunes; vedat milor=abdullah avci

Zaitsev dedi ki...

Muhteşem bir yenilgi oldu. Çok iyi oldu. Oyuncuların performans sorunu var ama dibine kadar bu Şenol hocanın suçudur.

Bu takım maalesef hocaya bol geldi. Tayfun Korkut'a alternatif olarak Paul Le Guen'de düşünülebilir. Bursa ne kadar arkasında dursa da sezon sonu kesin kovacak.

Rakip Atiba'yı boş bırakıyor ki defans topu ona atsın. Nasılsa 10 metre top sürmez, derin top atamaz, yanındakine verir topu. 2ci yarı başında Tosiç direk by-pass etmiş adamı. Senin göremediğini Tosiç görmüş Şenol hocam, saha içinde gereğini yapmış.

Talisca-Babel-Atiba-Adriano sürünürken ilk önce Tolgay çıkmasının açıklaması yok. Sanki 1-0 biz öndeyiz. Sonra Lens'in çıkması ve Atiba'nın 82 dakika sahada kalması ise tüy dikmektir.

iyi anlamda 3 maç arka arkaya aynı topu oynar dediğimiz Fabri-Medel-Q7 ve bu maç rezil oynamasına rağmen Adriano harici oyuncumuz yok. Q7 Şenol hocayı göndermek için mi kırmızı kart gördü diye düşünmeye başladım:)

Bu takımı ateşleyecek bir unsur gerekli. Bu görünüşe göre Caner. Deli, ayarsız ama içinde muazzam bir istek var. Sol açıkta Babelden daha iyi oynayacağı da kesin. Babel'de gerekirse Talisca'nın yerinde oynasın. Nasılsa 40 metreden şut çekse de en azından kaleyi buluyor.

BJK4EVER dedi ki...

@esat armagan,

Mesele Fatih Terim meselesi degil, camia'nin tepkisi burada onemli olan.
Bak, GS liderken hocasini kovdu. Gerekce? Galatasaray Basaksehir'den 5 yemez, Besiktas'tan deplasmanda 3 yiyip bu kadar ezilmez! Hocalarini kovarken ligde lider durumdaydilar. Cok basit bir soru; biz o durumda olsak (ligde lider) bu hocayi kovmayi aklimizdan gecirirmiydik? Gecirmezdik, gecmisi var iste. Tudor'un kopyasi Bilic'e 2 sene sabrettik. Hadi ilk seneyi gectim, 2. sene tamamen Bilic'in korkakligi ve derbi performansi sayesinde gitti. Bilic'i kovarken hala manifesto yazanlar vardi. Bilic'i kovmasaydik su son 2 sene sampiyon olamamistik, tipki Senol Gunes'i kovmazsak onumuzdeki 2 sene sampiyon olamayacagimiz gibi. GS buyuk camia tepkisi verdi, camianin agirligini kaldiramayan antrenorunu kovdu. Senol Gunes'in bu takimi kaldiramadigi sene basindan beri bariz. Hadi CL performansi hatrina belki aninda kovmazsin, ama bu takim ilk yariyi bilmemkac puan geride 4. sirada bitirdiginde Senol Gunes gonderilmeliydi. Gondermezsen bu duruma dusersin iste. Senol Gunes'i kovsak herkese bu takim yeri 1. sira herkes ayagini denk alsin mesajini verip bir hava katardik. Yapmadik, hala bu adamin siskin egosuna teslimiz maalesef. Genclerbirligi ne alaka cozemedim kusura bakma. Ben 6 haftada 1 hoca kovulsun kafasinda degilim, ama hedefler ve takim buyudukce nasil oyuncular yetersiz gelip yenileniyorsa ayni sey hoca icin gecerli.
5 sene evvelin takimi icin S.Aybaba guzeldi, takima hava katti, Besiktasliligi katti, bir kimlik kazandirdi, sonra gitti. Bilic geldi takima direnc katti, savunma yapmasini ogretti, ama winner olmamasi ve korkak olmasi takimi frenledi. Takima katki yapti ve gitti hakli olarak. Senol Gunes Aybaba ve Bilic'in kurdugu takimin ustune defansi bozmadan oyun coskusunu katti, guzel futbolla sonuc almayi ogretti, kompakt kucuk bir kadroyla takir takir futbol oynatti ve derbi de kazandirdi. Sonuc 2 sampiyonluk. Ama bu sene 2 agir kulvari ve takimin hedeflerini kaldiramiyor, bu genis ve kaliteli kadroyu yonetecek tecrube ve zekaya sahip olmadigini cok net gozukuyor. Artik kendisini cozen rakiplere karsi formul uretemedigi cok bariz. O da takima cok seyler katti, ama gitme zamani coktan gelmisti bile. Bilic'te yarim sene gec kaldik ve bu bize 1 sampiyonluga maloldu. Senol Gunes'te su an 4 ay gec kaldik ve bu bize buyuk ihtimalle 1 sampiyonluga da malolacak. Olay bu kadar basit.

Yorum Gönder

Ara