.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Mart 2018 Perşembe

STSL 25 Beşiktaş - Gençlerbirliği


Tarih: 10 Mart 2018 Cumartesi 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Mustafa Öğretmenoğlu ( BJK 0G 0B 0M - GB 2G 0B 1M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Gökhan Töre ,  Atınç Nukan , Pepe , Adriano(Belirsiz)  / Ahmet İlhan Özek

Cezalı Oyuncular : Ricardo Quaresma / Luccas Claro

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

70 Yorum:

fidddas dedi ki...

kadrom ;
fabri
gg medel tosic caner
atiba oğuzhan
lens talisca babel
negredo

ümit özatın şenol hocaya özel gıcığı olduğu için maç gergin geçebilir. 5-3-1-1 ile sahaya çıkıp bol bol faul yaparak ortamı germek isteyebilir...

sessegnon (doğru yazdım umarım) tehlikeli adam. jailtonda da bize gol atacak adam tipi var.

kalabalık defansa karşı love hatası yapılmaz umarım.

başakcity alanya maçından bir beklentim yok ama bu maçı alıp galatasaray ile puan puana gelip sergenin bize bir hediye vermesini beklemek pazar gününü güneşlendirir :)

Takım maçlara iyi odaklanırsa-sadece gençlerbirliği maçı için değil-kalan tüm maçların mutlak favorisi olarak saha çıkar ve kazanır. Zaten açık ara en iyi kadro bizde. Şap.Ligi grup maçları ve son iki Fener ve Trabzon maçları bize bunu açıkça gösterdi. Özellikle kendi evimizde oynadığımız maçlarda taraftarın etkisi hissediliyor. Bunun kalan maçlarda da gövde gösterisine dönüşmesi şampiyonluktaki rakiplere de psikolojik olarak üstünlük sağlamamıza katkı sağlayacaktır. unutmayalım son iki yılın Şampiyonu bu takım...
Oyunumuzun nasıl olması veya kimin oynaması gerektiği zaten Şenol Hoca hepimizden daha iyi bilir. Süreç artık 3. şampiyonluk vurgusunu rakiplere daha çok hissettirme zamanıdır.

Bu hafta Başakşehir'in puan kaybedeceğini düşünüyorum. Mesut bakkal sever Abdullah avcıyı. Sergen'de TOKİ arenada bir sürpriz yaparsa değme keyfimize. Elbette önce kendi maçımızı kazanmalıyız. Genclerin diri ve hareketli oyuncuları var. Gol bulacağız diye deli gibi saldırıp çok yormamalıyız kendimizi. Sakin ve olgun oynayıp 2-0 kazanalım tertemiz.

turgay dedi ki...

mertcan olayını fatih doğan doğruladı. büyük fiyasko bence. menajerlerin kucağına oturmuşuz resmen.

mit dedi ki...

Ümit Özat'tan maç öncesi ve sonrası büyük çirkeflik ve algı oyunları bekliyorum. Ne de olsa Fener'in suyunu içmiş adam.

Medel bu maçta sarı kart görmez inşallah. Yoksa Başakşehir maçında olmayacak.

Basar dedi ki...

Bir şekil geçeceğimizi, önümüzdeki hafta da lider olacağımızı düşünüyorum. Rakipler de bunun farkında. Ümit, sahasında (Ankara bir şekil bize ters geliyor) bize iyi direniyor ama evimizde bir şekilde baskı ile sonucu bulacağımıza inanıyorum.

Tek korkum maçın cumartesi olması. Çook uzun bir aradan sonra cumartesi maçı oynayacağız. Maça gidecek arkadaşlarımızın maçtan önce değil maçtan sonra içmesi daha iyi olur :)

Vurduğumuz gol olsun, 6-4 kazanalım!

sports guy dedi ki...

Trabzonun transfer yasagi yeme sekli trajikomik olmus. Bero gibi bir adami 2 kusure al, 1 milyonluk odemesini yapma sonra yasak ye. Turkiye'ye hosgeldiniz.

Adsız dedi ki...

Quaresma'nın cezası onandı. Buna üzüldüğümü söyleyemem. :) Akhisar deplasmanında cezası bitiyor. Daha sonra ise Fb ile rövanş maçı var. Orada da bir 5 maçlık ceza alması sasirtmaz:) Lens'in sene başından beri beklediği fırsat önüne geldi...

Basar dedi ki...

ŞU Mertcan olayı nedir bilen var mı? Daha da önemlisi Mertcan kimdir bilen var mı?

Barreto dedi ki...

Q7'nin cezasının onanması aslında iyi oldu. Takımın Trabzon'da Negredo'yu istasyon yapıp göbekten ve bek ile stoper arasındaki kanallardan sızarak net pozisyon üretebildiğini gördük. Hoca artık kolaya kaçıp otopilota (orta-kafa ve at Fink'e) dönemez, Q7 yokken Negredo'da oyuna daha fazla tesir edecektir.

Zaitsev dedi ki...

Aspor bile Mertcan haberini ana sayfada 10-11ci sıraya atmış. Böyle bir haberin 1-2de olması gerekiyor.

Bahsedilen ödeme planında 1 taksit ödenmiş olmalı. Trabzon'un 22 Şubat tarihli faaliyet raporunda bilanço sonrası işlem olarak böyle bir ödeme gözükmüyor. Anlaşmayı saklarsın belki de ödemeyi saklayamazsın.
Oyuncu imza atmadan da para ödemezsin ki adamın haberi de yokmuş mevzudan. Hemen işi gücü bırakır imzayı atarım böyle birşey olsa. 40 gün olmuş tık yok adamda :) Neresinden bakarsan garip bir haber.
Anlaşmanın bazı maddelerinin saklanarak haber yapılması da ayrı bir durum. Bu iş olursa da olmazsa da büyük rezalet.

Bu haberi yapan arkadaş Negredo konusunda da garip bir haber yapmıştı. Ben Ntvspor gibi bir yerde doğrulanmadan transfer haberlerine itibar etmiyorum.

Hidayet dedi ki...

şüphe uyandırması gereken hakem ataması . komplocu değilimdir fakat hakikaten ilginç . konya maçından beri istikrarlı bir şekilde çelme takma var . işi erken bitirmek istiyorlar herhalde . malum bir müddet istanbul dışı yok.


https://twitter.com/AnkaraliAtiba/status/971750745019121664

EC dedi ki...

evet bende hakemi soracaktim.. Bu ogretmen kardes daha once hic Besiktas maci yonetti mi?

Ekrem35 dedi ki...

@EC
Bırak bjk maçı yönetmeyi 40 yaşında bir hakem ve hakemlik kariyeri genelde 4. Hakem olarak geçmiş hatta hepi topu 17 süper lig maçına çıkmış ve bu maçların arasında hiç büyük takım maçı yok. Kritik haftalarda kafa karıştırıcı atama. Rüyamda kırmızı kart falan gördüm demiştim bu maça çıkmaz inş.

Başakşehirde adebayor alanyada oynamayacakmış. Bir süpriz olabilir mi acaba bu hafta hem alanyada hem istanbulda?

fidddas dedi ki...

Adebayorin oynamamasi o maci ilginc hale getirdi. Ayrica caicara, emre ve clichy sari kart sinirinda.

ozkankaya35 dedi ki...

Hakem avantaj,bence baski altinda kalacak.Yeni yeni arkadaslar görüyorum aramızda.şampiyonluğun habercisi gibi...

BurkayJK dedi ki...

Sarı kart sınırında olan oyuncularımızdan birkaçı bu maçta temizlenebilirdi aslında.

Bu hafta Alanya Başakşehir'i yener, en kötü berabere biter.

Macın hakemi beni de kıllandırdı. Yan hakem de 2014-2015 sezonundaki Antep maçımızı bile isteye katleden ekiptenmiş. O maç aklıma gelince yine tiksindim ülke futbolundan. Taraftar bir an olsun maçtan kopmayıp hakemi baskı altına almalı. Çok kritik haftalardayız.

ozkankaya35 dedi ki...

Beşiktaşlı olmaktan gurur duyuyorum.skmsm hakemi

Ekrem35 dedi ki...

Wagner love'ı transfer etmeyip alanyada bıraksak bu hafta atardı kesin ve bize gelmesinden daha çok katkı sağlardı şampiyonluğa :)

GeceGezgini dedi ki...


Sarı kart ceza sınırındaki oyuncularımızdan Başakşehir maçında olmaması ciddi sorun yaratabilecek 2 kişi Medel ve Adriano. O yüzden bu maç özelinde ip gibi düz ve demir gibi sağlam omurgamızı yazalım;

Fabri - Vida- Tosic(5,5) - Tolgay (6) - Oğuzhan (8) - Talisca - Negredo

Negredo için ayrı parantez; 15/16 sezonundaki Sosa etkisi yaratıyor ve yaratmaya devam edecek bence. Çevresinde gol attırdığı 2 adam (Babel&Talisca) Gomez etkisi yaratsın, bize kafi.

Medel in bu maçta yedek başlaması için ayrı parantez: Duran toplardaki boy ortalamamız Vida sayesinde yükselecek ve böylece Tolgay 'ı Atiba yerine rahatlıkla tercih edebiliriz.

Sevgiler.

fidddas dedi ki...

@GeceGezgini

bence de negredonun servislerini SS Talisca ve Kanat forvet Babel değerlendirdiği sürece negredonun gol sayısının önemi azalıyor.
bunlara lens de katılabilirse ve golleri dördü paylaşabilirse skor sorunumuz ortadan kalkacaktır.

sports guy dedi ki...

@fidddas

Bire bir ayni seyi dusunuyorum. Ben yillardir takimda hucum oyuncularinin ikili anlasmasina takmisimdir. Ornegin gecen sene q7 cenk cok iyi ikiliydi. Bu sene icin gs'den ornek verirsek rodrigues-gomis var mesela.

Bu ikili uyumunu yaratamadik ligde bir turlu. CLde q7 talisca-q7 cenk vardi yine.

Negredo babel ve negredo talisca'da bu potansiyel var. Bambaska adamlar ve bambaska oyun tarzlari ama Firmino Salah ikilisi de bir anlamda boyle isliyor. Nispeten daha geride kalan forvet ve kosu yapan kanat oyuncusu ikilisi.

Lens konusunda da ikiliyi onun asisti uzerinden kurmak mumkun olabilir. Yerden ortayi seven oyuncu cunku, ve Negredo bunlara vurmayi seven adam. Veya ofsayt oldugu icin gecerli sayilmayan 3. Gol var trabzon macinda lensin iceri kat ettigi.

Surasi bir gercek, zorda kalinan her top sisirme usulu sag kanada atilmadigi zaman bu takimin potansiyeli artiyor. Belki q ile oldugu gibi %70 topla oynamalara cikamayiz ama daha ise yarar hucum uretebiliriz, takim tembelligi azalir.

Rakiplere biraz topu birakip presle ciksak cok daha efektif olacagiz zaten. Onemli olan kazandigimiz topu kullanma seklimiz.


Tempo yavas yavas artiyor gorebiliyoruz. Umarim devami gelir. Milli mac arasi sonrasi 32 yas ortalamali takimin lige cok fena asilacagini iddia edebiliriz cunku, o zamana kadar gencleri yenip basaksehirden en az 1 puan alirsak yokus asagi surebiliriz arabayi komple.

Geçen gün biraz koşup ter atmak amacıyla yakınımızdaki futbol sahasına gittim. Mahallenin çocukları kendi aralarında maç yapıyorlardı. Yedek kulübelerinin birinde maçı izleyen bir kişi gördüm. Bu arada bir yandan maça bakıp bir yandan da hafif bir ter idmanı yaptım. Ancak yedek kulübesinde oturan kişide bir tuhaflık vardı. Rodin’in “Düşünen Adam” heykelini andıracak bir pozda durmuş, hiç hareket etmeden sanki boşlukta bir noktaya bakıyordu. Birkaç tur atıp yorulunca hem biraz dinlenmek hem de “The Thinker” ile sohbet etmek amacıyla yedek kulübesine yöneldim. Önce benim geldiğimi fark etmedi. Ben şöyle yalandan bi’ öksürünce başını kaldırdı, bi’ de ne göreyim, bizim Emruli! Hayırdır renktaşım, dedim, ne iş? Sonra “maçı mı izliyorsun” diye sormaya kalmadan orada bir deney yapmakta olduğunu söyledi. Emruli o sırada sanki yedek kulübesinde oturan bir yedek futbolcuymuş gibi bir yedek futbolcunun yedek kulübesindeyken sahadaki takım arkadaşlarına daha başka nasıl katkıda bulunabileceği üzerinde bir dizi çıkarımlarda bulunuyormuş. Önce bi gülecek gibi oldum ama sonra durumun ciddiyetini kavrayınca ben de verdiğim molanın süresini uzatıp onun tefekkür deneyinden bir şeyler öğrenebilir miyim acaba deyip yanında kaldım.

Elbette bu deneyin sonuçlarını şimdi burada sizlerle paylaşacak değilim. En azından etik olmaz, patenti bana ait olmadığı için. Eğer merak edenler varsa bizzat kendisinden ricada bulunabilirler. Bu arada bir yandan deney sürerken diğer yandan da biraz sohbet ettik onunla. Son günlerde blogda epey yankı uyandıran o dahiyane fikrin kendisinde nasıl hasıl olduğunu sordum. O da benim eski hesaptan yazdığım bir yorumumdan ilham aldığını söyleyip, bu fikrin patentinin aslında kısmen bana ait olduğunu da teslim etti. Sonra iki sıkı Beşiktaşlı olarak gelecekteki güzel günlerden bahsettik. Negredo’nun artık saha içinde de katkı vermeye başlamasını yeni bir şampiyonluğun habercisi olarak nitelendirdik. Gençlerbirliği maçında ondan sadece pasör olarak değil skorer olarak da bi’ patlama gelebileceği ihtimali üzerinde durduk. Bu sırada eğer Negredo devamlı ilk onbir oyuncusu olursa veya takımdan ayrılırsa yedek kulübesindeyken katkı vermekte onu aratmayacak bir futbolcu kim olabilir diye beyin fırtınası yaptık. Sonunda bir isim üzerinde mutabık kaldık. Eğer diskonnektus bizden önce davranıp bu ismi başkana iletmezse biz girişimde bulunabiliriz. Onun scouting deneyimi bizden çok daha fazla olduğu için belki bizim devreye girmemize bile gerek kalmayabilir. Ayrıca bu ismin şimdilik gizli tutulmasına karar verdik, yoksa başka taliplileri çıkar ve fiyatı artar. Kısacası, şimdilik beklemede kalmaya karar verdik.

Armagan dedi ki...

çok karamsar olabilirim belki bilemiyorum ama hakem cem papila v2 olabilir gibime geliyor.
baktılar iyiye gidiyoruz ve kritik haftalardayız, tankla tüfekle ellerinde ne varsa gelmeye başladılar.
hakemlerin her hafta bizden sonra dinlendirilmesi mevzusu zaten ortada. şimdi de garip alt seviye hakem verip, yanlış karar olursa onu kızağa çekecekler belli bir sus payıyla belki. hikayenin devamı da özat’ın iyi taktik anlayışla açıklanır. iyi bir hikaye yazılmış olur.

Neyse işe bakacak olursak:
Oğuzhan’a bu hafta haftaya olduğundan daha çok ihtiyacımız olacaktır. Tolgay ve Adriano’nun yeri haftaya doldurulabilir. Medel yedek olsa iyi olabilir cidden, ki son maçta Ndoye’la olan ikili mücadelesine artniyetli birisi rahatça çalardı. Normal olan oyun rahat galibiyetle biter ama diğer etkenler soru işareti yaratıyor.

Tepe görmeye son 2 maç kaldı, şu 2 maçı kazasız atlatırsak gerisi gelir ve yıl sonu ilk 2’de oluruz, Haftaya ak koyun kara koyun belli olacak.

ideal 11 dedi ki...

hakem hakkında ciddi soru işaretleri var.kötü bir hakem.

iki maçta verdiği kararlarla dikkat çekti.

akhisar kasımpaşa

http://tr.beinsports.com/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2017-2018/3/akhisar-genclikspor-2-1-kasimpasa-mac-ozeti

yumlunun sarı kartı çok acayip

ikincisi kayseri akhisar

http://tr.beinsports.com/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2015-2016/15/kayserispor-3-2-akhisar-genclikspor-mac-ozeti

bu maçta ilk penaltı evlere şenlik.akhisarın attığı ilk golü neden iptal etti anlamadım.kaleciye bi müdahale yok.

2015-2016 sezonunda yönettiği iki maç var.üstte linkini verdiğim 15. hafta kayseri maçı.ve son hafta başakşehir maçı

muhtemelen senden süper lig hakemi olmaz denilip sonraki sezon süper ligi boş geçmiş
bu sezon tekrar görev almaya başlamış ve linkini verdiğim kötü bir akhisar kasımpaşa maçı yönetmiş.

kötü senaryo: beşiktaşı katledip gelecek sezon tekrardan ptt 1 lig hakemliğine döner.zaten gelecek vaat eden hakemler arasında değil.bu tür hakemler genelde işlerini bitirip görünmez hale gelirler.
sıkıntılı bir atama.ne tecrübeli bir hakem ne de gelecek vaat eden genç bir hakem.

yilmaz dedi ki...

Hakem eyvallah soru işareti ama, direkt rakibimiz fener ofsattan gol atmasına ve bir de penaltımız verilmemesine rağmen dayanamamıştı ikinci yarıdaki baskımıza. Ben hakemin gücünün bu maçı bizden almasına yeteceğini düşünmüyorum, Fener maçı gibi.

"Fener maçı gibi" demiş miydim? :P

Emrah D dedi ki...

@ignotum per ignotius

seni tanımak istiyorum yiğidim beni mutlaka ara! :D

sports guy dedi ki...

@ignotum

Baba sen yazarsin da keyfine takiliyosun buralarda diye dusunuyorum artik :)

ozzie dedi ki...

Hakem faciaları dizisine bir yenisi eklenmek üzere. Çat çat çat satı kartlar bekliyorum Basakcity maçı öncesi. Bu maçta Medel'i bırak sahayı sürmeyi, stada bile getirmememiz lazım. Gitsin Carsi'ya açsın birasını, seyretsin maçı. Quaresma'nın cezası devam ederken sarı kart cezası sınırında olan Caner ve Adriano'dan birinin de Başakşehir maçına saklanması mantıklı olur. Keza Tolgay ve Oğuzhan'dan da sadece birini oynatmak lazım. Bu durumda Atiba illa oynamak zorunda. Dolayısıyla (Pepe ve Q7'nin oynayamadığı, Medel, Adriano ve Tolgay'ın hakem teröründen korunduğu) şöyle bir zaruret 11'i düşünüyorum:

Fabri
GG-Vida-Tosic-Caner
Atiba-Oğuzhan
Lens-Talisca-Babel
Negredo

ozzie dedi ki...

Şunu da ekleyeyim, şu yazdığım 11 bütün handikaplarına rağmen Oğuzhan, Lens, Talisca, Babel ve Negredo 5'lisinden ikisinin formda, istekli olması durumunda Genclerbirliği'ne fazlasıyla yeter. Bu kupa maçına benzemez, erken gol atarsak kimseler bizi tutamaz, hakem de dahil.

Emrah D dedi ki...

alanyasporun gol yemesinin iki yolu var ya duran toptan yiyecekler veya gaza gelip ileride baskılı oyun oynuyoruz derken kontradan yiyecekler yani lüzumsuz faülleri azaltıp ileriye de bilinçsiz çıkmaz geriyi boş bırakmazlarsa bu maçı kazanırlar

AHA GOLA ATTILAR LAN BEN YAZARKEN ATTILAR AHAHAHAH

dediklerim halen geçerli

sports guy dedi ki...

Epirukusurat haftaya yok :) bu cok iyi haber.

ozzie dedi ki...

Aha! Emre de yok haftaya!

Armagan dedi ki...

Şu dakikadan sonra ilk 2’ye girmek zorundayız.

carlito dedi ki...

gençler ve başakşehir'i yenersek haftaya liderlik gelebilir.. gerçi ben kadıköy'deki derbiden beraberlik çıkacağını tahmin ediyorum ama liderliğin acelesi yok zaten, fark eridi eriyecek.. gs'nin bu hafta son rahat maçı, derbiden itibaren görücez onları da.. yolun sonu aydınlık ;)

Basar dedi ki...

Bir Beşiktaş atasözü der ki:
Çocuklar inanın, inanın çocuklar
Güzel günler göreceğiz güneşli günler
Sami Yende cimbomu devireceğiz
Şampiyonluk şarkıları söyleyeceğiz.

Hakemi kafaya takmayın, yarın hakemı bize bırakın. Boğazın suları hala çok soğuk, hakem bunun farkında.

beagle dedi ki...

Rehavet yaramiyor bize. Elia çok iyi döndü, Adebayor, mossoro, visca, mahmut hala yeterince basbelasi olacak sahada.

ozan dedi ki...

Yalniz bu hakem olayina tersten bakmak lazim. Biz gencleri zaten yeneriz, hakem cok farketmez ama bu arkadas yarin kalkar alakasiz 2 penalti verirse bizim lehimize Basakcity macinda bize yapacaklarini dusunmek bile istemiyorum.

sports guy dedi ki...

Emresiz basaksehiri alasagi edemezsek bu takim kapatsin kendini. Bu kadar net.

şimdi boşverelim Başakşehir macini. Feneri tekrar potaya sokmak için bizi katledebilirler bu akşam. Üst üste yapılan büyük maçlardan sonra Genclere motive olmakta zorlanmayız umarım.

Zaitsev dedi ki...

Feneri tekrar potaya sokmak icin GSyi katletmeleri lazım. Bizi de bicerlerse GSnin eli rahatlar

qwerter dedi ki...

Uzun zamandır blog'u takip ederim. Çok konuşkan bir yapım olmadığından blog'da aktif oladım.
Ama burada yazılanları arkadaş meclisinde kendi düşüncemmiş gibi savunmaktanda geri kalmadım.:D
Güzel insanların buluştu Beşiktaş topluluğu, zihnimi açtığınız için teşekkürler.

Bütün bunları @ozkankaya35 için yazıyorum yeni bir yüz daha görsün ki şampiyonluğun geleceğine biraz daha inansın.
Benim burnuma meşale kokuları gelmeye başladı bile... Bakalım bu sene gelen şampiyonluktan sonra ne bahane bulacaklar.
Bloğun genel yaş ortalamasına bakınca çoğu kişi Mortal Kombat’ ı oyununu hatırlar diye düşünüyorum. iki sezon önceki şampiyonluğumuz dövüşün birinci raunttu gibiydi. İkinci şampiyonluk ikinci rount. Ve bu sezon ekranda Finish him hazısı yanıp sönüyor. Doğru tuşlara basmayı başarsak sonunun ne olduğunu biliyorsunuz :D

Hazır yazmışken biraz maçtan bahsedeyim;

Bu sezon konsantre olmuş bir Beşiktaşın karşısında ligde durabilecek bir takım olduğunu düşünmüyorum.Sezon başından beri kaybettiğimiz puanlarda bir tutam şanssızlık varsa da asıl sebebin konsantrasyon eksikliği ortada. Eksiklik hem oyuncularda hem teknik ekipteydi
Eğerki bugün oyuncular benim bu maça konsantre olduğumun çeyreği kadar konsantre olurlarsa maç farka gidecektir.

Medel’in defansta oynaması ofansif yönden takıma büyük bir avantaj oluyor. Defanstan ziyade yarı defans, yarı orta saha (5.5 numara) gibi oynadığından takımı ileri taşımakta çok başarılı bir oyuncu. Pepeyi yazmam tahtaya ilk Medeli yazarım.

Orta sahada ise orta saha direnci daha düşük takımlara karşı Oğuzhan, Tolgay ikilisinin oynamasından yanayım. Tolgay tam bir 8 numara olmadığından Atiba ile ikisi yaratıcılıktan fazla uzak orta sahamız oluyor. Hele birde bunlara forvetten bozma Talisca ve kendini hayalet zannedip insanların arasından geçmeye çalışan Love eklenince ortadan atak yapma gücümüz çok düşüyor.

Negredo kesinlikle özel bir insan hemde özel bir futbolcu blog’ta çok yazıldı ama tekrar etmeden duramayacağım. Sevmeyen arkadaşlara tavsiyem Negredoyu forvet yerine, 10 numara gibi kabul edin.Gol kaygısı yaşayan arkadaşlar o oynarken Talisca’nın ve Babel^in(Özellikle Q7 yokken) yükselişine bakın. İçiniz rahatlayacaktır…Talisca yerine Love’la da iyi bir forvet hattı oluşturacaktır. Şimdilik tercihim Talisca dan yana..

Futbol kamuoyu Lens'i son iki maçta ne kadar eleştirse de,ben pozitif sinyaller vermeye başladığını düşünüyorum.Yapmaya çalıştıklarını yapamıyor belki ama en azından yapmaya çalıştıkları benim futbol anlayışımla daha çok örtüşüyor. Birkaç maça kendini bulacaktır.
Quaresmayı kesmesi dileğiyle…

qwerter dedi ki...

Bu arada duvar gibi yazıdan dolayı kusura bakmayın.

beagle dedi ki...

Bazen Yasin Sülün eleştirileri görüyorum. A takım hocasi gençleri yok sayarken Yasin daha ne yapabilir bilemiyorum. Uzun yıllardır altyapının en üst takiminin bu kadar ciddi yönetildiğini görmedim.
Merak edenler bugun 2-0 geriden gelip 4-3 kazandigimiz maçın tekrarını yarin BJK TVde izleyebilir. Kenardan gelen yırtılmış bogaz sesi Yasin hoca'nın...

dominic molise dedi ki...

tam bir ilk golu at, maci bitir maci.
atar miyiz ilk golu? ben talisca'dan bekliyorum ilk 15 dakikada bir gol.

dominic molise dedi ki...

ayrica eksisozluk maalesef mac yorumu okunamayacak kadar kotu. herkes bilet devrediyor ya da kufur ediyor, cok uzucu. burada da sabahtan beri sadece 2 entry girildi, mac heyecanina giremedim resmen

QuaresmA dedi ki...

Negredo’yu seviyorum, öncelikle iyi bir insan ve iyi bir karakter.

Ama Negredo’nun kimine göre en iyi özelliği ile kimine göre en kötü özelliği aynı: Ceza sahası içerisinde çok pas veriyor. Tamam, gelmeden önce de hedef santrafor olduğunu biliyor ve belki Talisca’dan daha az gol atacağını öngörüyorduk ama bu maaşları alan forvet ceza sahası içinde ekstrem durumlar haricinde (mesela pas verdiği adam tamamen boş kaleye vuracak) pas vermemeli, kaleye vurmalı. Trabzon maçında bu mantalite yaradı ama tam maçını hatırlamıyorum; bir maçta kendi daha uygun pozisyondayken topu Lens’e vermişti ve gol kaçmıştı, puan da kaçmıştı.

Mario Gomez’in, Cenk Tosun’un ceza sahası içinde pas verdiğini hatırlıyor musunuz? Ancak nadiren.

Hedef santrafor top indirir, pozisyon hazırlar, bunda yanlış birşey yok. Dünya çapında örnekleri de çok var. Şaban, Llorente, Koller, Benteke vs. Ama havadan veya yerden o top gelirken akla gelen ilk düşünce “hadi şunu da birine servis yapayım” olmamalı. “Vurursam gol olasılığım nedir, düşükse servis yapayım” olmalı bence. Ama Negredo’da geldiği günden beri bunu göremedim malesef.

Bu sebeple içeride Negredo, dışarıda Love oynamalı. 65-70’te koşullara da bağlı olarak değişmeli.

truant dedi ki...

@beagle

Maçı 5-3 aldık. Eğer son golü görmediysen çok şey kaçırmışsın demektir. Apardı müthiş vurdu.

beagle dedi ki...

@Truant gördüm de skoru yanlış yazdım. Alt köşeye ip gibi çaktı :) Aklimdan da al işte biraz kullanirsan Talisca'ya yedek dedim.

fidddas dedi ki...

Bekledigim gibi defansif cikmadi umit ozat. Ilk kez oynayan stoper ikilisi ve nispeten yumusak bir ortasaha ile oynayan rakibe oguzhan daha iyi olurdu. Tolgaydan daha ofansif katki gerekiyor.
Vurdugumuz gol olsun.

Emrah D dedi ki...

bakalım bu Medel 5,5 numara tabirini anaakım medya ne zaman yakalayacak, genelde 3 ay kadar arkamızdan geliyorlar :)

Pheaglix dedi ki...

medel'in sarısı var bugün, city'nin eksiklerini dengelemek lazım. umarım hakem katliamı olmadan lens'in iyi oyunuyla kazanırız.

Armagan dedi ki...

Bu maçta Oğuzhan’ı kullanmayacaksak ne zaman kullanacağız?

Talisca sıfır pas isabetiyle oynamasa 3 misli pozisyon üretecektik. 60 gibi Oğuzhan-Talisca hamlesi gelebilir. Ya da Oğuzhan'ı ortaya alıp Love-Talisca da yapabiliriz. Love hamlesi istenmiyorsa Babel ya da Lens yerine Caner de düşünülebilir ama o biraz riskli olabilir skor istediğimiz gibi gelişmezse.

Bi gol bulsak iyiydi be. Gençler otobüsü park etti. Hakem olacak göbekli İETT şoförü kılıklı herif de net kırmızı kartı vermedi. İkinci yarı Oğuzhan hamlesi mantıklı olabilir.

planck dedi ki...

bence talisca out love in yapılabilir negredo arkada geçebilir. takım zaten her şutu denize attı bi de ozzy şuta başlarsa hiç gol atamayız.

beagle dedi ki...

Dumenler bozukken kesinlikle Ozzy gerekiyor. Zorla adamları yola sokuyor böyle maçlarda. Ama 67 falan geç. 55de sokmak lazim stres baslamadan

BJK4EVER dedi ki...

bu tur maclarda atibanin fazlalik oldugunun ispati vol. 47288274.
ilk yarida defansi delen 3 ara topu geldi hepsi tolgaydan, yetmiyor iste.
atiba 2 ofansif aksiyona kalkisti birinde negredoyla duvar pasi yapip kufur eder gibi vurdu auta, digerinde driplunge kalkti aninda kaybetti

Andersooooonnnnn taliscaaaa. Tolgay bugün enfes oynuyor.

Sene başından beri hocanın her kararına imza atacağım ilk maç oldu galiba ligde bu.

Takım havaya girmiştir artık. Başakşehir deplasmanında da kazanırsak yürü ya kulum.

Zaitsev dedi ki...

Forvet arkası 3lü maç boyunca önce bana sövün diyerek top oynadılar. Bu ne arkadaş..Bunlar böyle oynayacaklarsa Q7 2025e kadar kesintisiz oynar, bu forumun en az yarısı da kanser olur..

Değişiklikler tam isabet ama sanki Caner-Oğuzhan çift değişiklik yapsak daha iyi olacakmış. Talisca zaten sürünüyordu golden sonra tamamen yaydı.

Caner hem Lens'ten hem de Babelden daha iyi oynadı kanatta.. Caner elini dilini tutabilse açık rotasyonu için iyi bir aday. Bir şekilde takımı ateşliyor, enerji veriyor.

turgay dedi ki...

Kaliteyle kazandığımız bir maç oldu. Başka da yoruma gerek yok bence oyunla alakalı.

fidddas dedi ki...

Zor mac oldu yarin iki maci da arkamiza yaslanip izleyecegiz.
Sari kart problemi olmadan kapattik.

Zor da olsa vurduk geçtik. Bugün osmanlı kazanınca ligin dibi alev aldı. Gs'nin fenerden sonra gençler ve Alanya deplasmanı var. Başakşehir'i yenersek şampiyonluk yakın görünüyor.

Emrah D dedi ki...

uzun süredir topla oynama konusunda bu kadar uçurum olan maç izlememiştim sanırım, maç sonunda görmedim ama 80/20 çıkarsa şaşırmam. böyle maçta yarım saatte 3-0 yapıp sonra keyif içerisinde goygoy yapmalı, forma bulamayan oyunculara yarımşar saat süre verilmeli. o 90+3teki pozisyonda yedik sandım, velev ki top iyi yere gitse fabri tutamasa ne olacaktı bu kadar orantısızca iyi oynadığımız maçtan 1 puanla ayrılacaktık.

babelin ayağının dümeni son vuruşlarda adriano lensin ayağının dümeni ortalarda taliscanın ayağının dümeni paslarda çok kötüydü. tolgay çok iyi oyun çıkardı, keza gökhan da hem ileride hem geride çok başarılıydı. lens adriano babel için ayak dümeni yorumu yaptım ama savunma olarak onlar da çok iyi oynadı. zaten sanırım lensi beğensem de beğenmesem de gökhan gönülü çok iyi "enable" ediyor hem ofansta hem defansta.

konyanın puan durumu çok sakat. sergen hoca bir numara yapar 3 puanı alırsa ligin hem üstü hem altı iyice karışır hadi hayırlısı bakalım.

not: ferdi kadıoğlu alınsın

YSY dedi ki...

Love u alınca bildiğin gömüldük. Az daha maçı veriyorduk. Negredo çıkmamalıydı. Maça dair konuşulacak tek mevzu bu.

Barreto dedi ki...

Love ve Lens'i geridönüşüme yollamak icap ediyor. Bu halleriyle dolgu malzemesi bile olamıyorlar. İki dev transfer fiyaskosu olmak için gayet vurdumduymaz gözüküyorlar. Yazık.

@YSY

Negredo epey yorulmuştu, çıkmasına bu maç özelinde itiraz edemem ama yerine Love girer girmez Gençlerbirliği ön alan baskısına geri döndü. Neyse ki hoca uyumadı da Talisca-Ozzy değişikliğini yaptı (ki daha erken de yapılabilirdi ama Oğuzhan'ın kart sınırı durumu da vardı tabii)

Love hususunda çok iyi kazık yedik valla ya. Sezon sonuna kadar biraz düzelme emaresi gösterse bari.

beagle dedi ki...

Pektemek bile Love'dan iyi olurdu. Durum bu.

Yorum Gönder

Ara