.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Mart 2018 Pazartesi

Karne: Trabzonspor 0 - 2 Beşiktaş

Goller: Ryan Babel (71', 78')
En iyi üç: Alvaro Negredo, Ryan Babel, Gary Medel
En kötü üç: Vagner Love, Mustafa Pektemek, Anderson Talisca

Karne:

Şenol Güneş 6.9
Beşiktaş 7.3
Trabzonspor 4.6
Halis Özkahya 5.2

Fabri 7.5
Dusko Tosic 7.3
Gary Medel 8.3
Adriano (65')7.5
Gökhan Gönül 7.2
Atiba Hutchinson 7.4
Tolgay Arslan 7.7
Anderson Talisca 6.4
Ryan Babel 8.6
Jeremain Lens (86')6.6
Vagner Love (58')4.0

Alvaro Negredo (58') 9.4
Caner Erkin (65') 7.3
Mustafa Pektemek (86') 6.0

Takım Ortalaması 7.2

Anket: 36 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

64 Yorum:

Adsız dedi ki...

Negredo transfer edildiğinde takıma pozitif yönde katacaklarının farkındaydım, ancak itiraf edeyim bu kadarını beklemiyordum.

Beklemediğim, Spaniard'ın bunca tecrübesi ve kariyerine karşın yedek kalmayı, hatta üst üste son 5 dakikalarda, yine hatta son 2-3 dakikalarda oyuna alınmayı dert etmeyip büyük bir profesyonel gibi davranmasıydı. Bunu bilemezdim, zira kariyerinde pek böyle bir şeyle sınanmamıştı adam. Oysa ne büyük bir oyuncuymuş şimdi anladım.

Alakasız şekilde oyundan alındıktan sonra dahi kenarda takımın pozisyonlarında nasıl heyecanlandığını da gördük, son 5 dakika oyuna alınıp puanı aldıran golü attığını da. Hele bu maçta stadyumdaki Beşiktaşlıların tamamı Love çıkarken susmuşken yerine girerken alkışladı ya, işte budur takımın adamı.

Kimse şunu sanmasın, bir sonraki maçta belki en eleştirilecek oyuncu olabilir. Ama bu ayan beyan ortadaki halini değiştirmez. Hepsini yaşayan biri olarak, Beşiktaş taraftarı uzaylı gören masum ahali gibi sevdi Ferdinand'ı, sonra Pascal'ın sahiplenişini sevdi, devamında daha da evrilip Ernst'de ve Atiba'daki sahiplenişteki aklı ve profesyonelliği. Benim için Negredo bu seviye atlamalarındaki bir diğer ileri aşama.

Adam Rodrigo'dan solo yapar gibi tam yerinde ve hızında pas veriyor ya la. Helal olsun. Kenardayken bile oyunun içinde olmayan bir oyuncu bunu asla yapamaz.

Ayar olduğum bir yorum da “hoca Medel ve Negredo'nun halini gördü ve form tutmalarını bekledi” sözleri. Zaten bu yorum bu maçla birlikte badem oldu da, yorumlarda bulunanlar da görmüştür umarım.

En acı tarafıysa şu; bu adamın oyun tarzı takımla sürekli oynayınca geometrik olarak artan katkılar verecek haldeyken kesintili hale getirdik. Ama hepsinin ötesinde Ricardo çok profesyonel ve istikrar herşeyse en azından bazı konularda çok acayip istikrarlı.

Son yıllarda ciddi dakikalar almış/ilk 11 başlamış forvetlerimizin lig istatistikleri şunlar:

Mario Gomez: 2704 dakika, 26 gol 5 asist = 87.2 dakika/skor katkısı.
Vincent Aboubakar: 1585 dakika, 12 gol 4 asist = 99.1 dakika/skor katkısı.
Cenk Tosun: Geçen sene 2538 dakika, 20 gol 5 asist = 101.5 dakika/skor katkısı, bu sene 1153 dakika, 8 gol 1 asist = 128.1 dakika/skor katkısı.

Alvaro Negredo: 916 dakika, 5 gol 6 asist = 83.3 dakika/skor katkısı.

Bu adamı verimsizleştirmek için sene başından beri elimizden geleni yaptık ama zerre bozmadı. 24 maçın 10'unda yedekten girdi, hatta azımsanamayacak derecede çoğunda 5-10 dakika oynadı dalga geçer gibi. O da yetmez gibi 2 defa 45'te oyundan alındı.

Eğer taraftar sene sonunda, iki sene önce Atiba'ya gösterdiği saygı sevginin en azından %80'ini şu adama göstermezse "biz Beşiktaşlıyız şöyleyiz böyleyiz" demesin kendine. Şenol Hoca da kendisiyle dalga geçmeye devam edecekse kendine yeni kariyer planı yapsın.

Adsız dedi ki...

@shelbyl

Hepsinden ötesindeyse ben hayatımda bu kadar durumuna isyan etmeyip sakince süre bekleyerek kapağı sahada takan bir adam görmedim. Adam bunu yaparken bile tüm takımı kucaklayıp hepsini bir araya getiriyor daha ne olsun. Büyük "adam"mış vesselam. Harala gürele arasında geri planda kalmış Beşiktaşlılık ruhu bunu da görsün.

@james

Gollerden sonra bütün takım Negredo'ya koşarken duygulandım valla ne yalan söyleyeyim. Adamın kıymetini takım arkadaşları biliyor ama hoca ve taraftar bilmiyor :/

Huzeyfe dedi ki...

Beyler ya, Negredo kotu oynadiginda "yedek kulubesinde cok guzel alan acti, ehe ehe" sakalari yapan adamlardan ne farkiniz kaldi şimdi?!

Negredo'nun harika yaptigi seyler var, net olarak yapamadigi seyler var. Hoca belli ki ikincisini istiyor. Kabahat adamda değil, onu Senol hoca varken takima katanda. Senol hoca da tutarsız, ayri mesele ama, sanki biraz fazla abartmiyor musunuz?

Ayrica Medel konusunda Senol hoca bal gibi hakli. Ilk yaridaki Trabzonspor macini izleyin, sonra bir de bu maci izleyin. Aradaki 8 farki bulun. Hepsi Medel'in gobeginde.

Sob olarak, burada Medel kisa stoper olmaz diye ortaligi yikmistim. Her macta olmasa da bazen oluyor. Yalniz bu sefer de Tolgay-Oguzhan oynayamiyoruz duran top savunmasindan oturu. Yine de net ustun oynayacağımız maclarin stoperi Medel. Kisacasi, lafimi yiyorum ama mutluyum.

Zaitsev dedi ki...

@ kuzeyfo

Hocanın beklentileri farklı tezini kabul etsek bile yerine oynattığı adamlar ne yaptı? Cenk mesela ne katkı verdi? Love ne katkı verdi? Bunlara da bakmak lazım.

Yapamadıklarını yapsın diye oynatılan adamlar daha az katkı verdi/veriyor. Geçen sene Aboubakar'a ne yapıldıysa aynısı Negredo'ya da yapılıyor sezon başından beri.

Hepsini geçtim. Q7 üzerine kurulmuş kanat oyunumuz vardı bugüne kadar. Eldekilerden buna en çok uyanı Negredo.

@ shelbyl

Benim için golcünün akan oyunda kaç gol attığı önemlidir. Penaltıyı atar birileri. Mesela Q7de 3de 2 atardı. Penaltıları Q7 atınca golcü kanat mı olacak? Olmayacak.

Cenk bu sezon ligde 8 golün 3ünü, geçen sezonda 20 golün 6sını penaltıdan atmış. Ben penaltıların düşülerek bir hesap yapılması taraftarıyım.

@Kuzeyfo

Daha önce de açıklamıştım. Negredo özelindeki tutumun blog'da Negredo eleştirenlere yönelik değil. Blogda saçma Negredo eleştirisi olmadı zaten, olursa da tek tük olur ki hepimiz her konuda saçmalıyoruz arada. Ama sosyal medya, ana akım medya, hepsi mükemmel bir algı yarattı ve çoğu insan da afiyetle yedi bunu. Benim sinirim buna.

Ayrıca neyi abartıyoruz ki? Adamın skor katkısı istatistikleri ortada, profesyonelliğin kitabını değil 24 cilt ansiklopedisini yazdı sene başından beri. Türkiye'ye o kontratla/havayla gelip, forma şansı bulmayınca götü göbeği seren/küsen onlarca forvet görmedik mi? 24 maçın 14'ünde oyuna sonradan dahil olmuş, toplam 900 dakika oynamış. Adam "Genç Semih" süresi alıyor bildiğin.

yilmaz dedi ki...

"Forvet dediğin gol atacak arkadaş." Evet kahvehane tarzı bi yorum ama özünde doğru.

Ama asıl ihtiyaç olan forvetin gol atması mı takımın gol atması mı?

Dün Love kaç kez adamın içinden geçmeye çalışıp top kaybetti. Mesela ilk golde Negredo'nun topla buluştuğu yerde topla buluşsa ne yapardı? O topu oradan çıkarabilir miydi bilemiyorum, ama adım gibi eminim o ters topu atmazdı. Takımın böyle bir oyuncu eksikliği varsa Negredo da bu eksikliği gideriyorsa, şimdi Negredo mu suçlu oluyor?

gelecek sezon için Negredo dışında takımın tüm hücumcularını gönderip yerine biraz da para harcayarak adam gibi herkesin görevini yaptığı bir hücum hattı kurmak şart. Belki o zaman herkes işini yaptığında Negredo gol atamazsa "gol atamayan forvet mi olur alüminyum" eleştirileri haklı olabilir.

yilmaz dedi ki...

32 yaşına gelmiş, artık mill takım ya da daha büyük bir kulüpte oynama beklentisi kalmamış, 4.3m€ garanti para kazanan, Alanyaspor'dan alınan bir forvetin de arkasında düşünülen bir oyuncunun halen daha olayı dramatize etmeden işine bakması, bizim hiç alışık olmadığımız bir profesyonellik örneği. Buna da saygı duymak lazım.

Basar dedi ki...

Bu Love denilen arkadaş ne ayaksa Negredo'ya başarılar dilemeden sahadan çıkmış!

Zaten bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim!!! Quaresma'nın kankasından bu beklenir. Oyundan çıkarken Şenol Hoca'ya yaptığı hareketleri de unutmadık. Bu iki adam takımda ikilik çıkarıyor. Sene sonu umarım ikisinden de kurtuluruz. Umarım quaresma'ya da kallavi bir ceza gelir. Arkadaş Beşiktaş'ı Fifa'ya şikayet etmişti, bakalı bu sefer nereye edeceksin?

Bir tarafta profesyonellik abidesi oyuncular diğer tarafta amatör ve takımda ikilik çıkartan adamlar. Gidin arkadaşlar, burası renkli camia değil. Burası dostluk, mücadele, kolej takımı, takımdaşlık, burası otobüs arkasında-arabada şarkı söyleyen, gol atınca havada çarpışan arabacılık yapanların takımı... Sizin gibi oyuncu istemiyoruz.

Not: quaresma, Pascal filan değildir.

Basar dedi ki...

@ shelbyl

Love'ın Beşiktaş istatistiklerini de verebilir misin?

Basar dedi ki...

Bu arada, Lens bana aşırı zayıflamış geldi. Tek fark eden ben miyim? Bence eğer quaresma 10 maç filan ceza alırsa Lens'in kesin performansı yükselir.

Bu adamın tek problemi hocanın onu oynatmaması ve önündeki antiprofesyonelin çok değer görmesi. Herkes Negredo gibi olamaz. O çok özel bir duruş, o muamele ile kolay kolay kimse başa çıkamaz.

Dünkü maçı “hasta ti”yi ziyarete gittiğim hastane odasındaki hasta yatağının dibinde birkaç hasta Beşiktaşlı ile birlikte izledim. Bundan dolayı benden bu defalık çok sağlıklı bir yorum yapmamı kimse beklemesin. Ayrıca maçı bir mobil telefonun küçük ekranından izlediğim için de “geniş” bir analiz yapma şansını bulamadım. Bu da kayda geçsin lütfen. Bu arada geçirdiği basit bir operasyonun ardından ortaya çıkan beklenmedik komplikasyonlar nedeniyle hastalığı uzayan hasta ti, çok yakında kıymetli yorumlarını tekrar bizimle paylaşmaya başlayacağını “felan” söyledi. Aslında aşağıdaki yorumumun büyük oranda hasta ti ve arkadaşlarının görüşlerinden etkilendiğini daha en baştan itiraf etmek istiyorum.

“Enteresan zamanlardan geçiyoruz arkadaşlar. Takımın bu yıl ligde izlediği stratejiden, tek tek maçlara göre yeniden belirlenen taktik değişikliklere kadar... Ligdeki son iki deplasmanda ilk yarılarda öne geçip sonra tek puanı zar zor kurtardığımız için bugün maça daha farklı bir planla çıktık. Elbette bunda hocanın bir türlü vazgeçemediği malum elemanın olmayışının da etkisi vardı, onun yokluğu da yeni arayışlara yöneltti takımı. Bu plan çerçevesinde maça rölantide başladık, amaç özellikle ilk devreyi gol yemeden bitirip gol atmayı maçın ikinci yarısına bırakmaktı. Gol atsak bile bunu ancak kontradan bulabilirdik ki Negredo’nun yerine ileride at hırsızının tercih edilmesinin bir sebebi de buydu. Bursa ve Konya’da da görüldüğü gibi erken gol atınca takım, aylar sonra nihayet siftah yapmış esnaf gibi “buna da şükür” dercesine bir süre sonra geriye yaslanmaya başlıyor, ikinci gol geciktikçe de rakip takım seyirci desteğiyle birlikte üzerimize yükleniyor. Bu senaryonun tekrarlanmaması için golün ikinci devrenin ortalarına doğru, yani 60. dakikadan sonra gelmesi hem skoru korumakla geçecek zamanın daha az olması hem de fiziken düşmüş olan rakibin o andan sonra geride daha çok açık vermesi anlamına gelecekti. Öyle de oldu. Yani dünkü maç, felsefesi olan bir hoca tarafından belirlenmiş bir strateji çerçevesinde ona uyan taktik planın oyuncular tarafından en ince teknik ayrıntıya varıncaya kadar titizlikle uygulanması neticesinde kazanılmış çok katmanlı bir başarıdır.

“Yani mesele herhangi bir futbolcunun bir diğerine tercih edilmesi “felan” değil, maçtan önce belirlenen oyun planının en iyi şekilde nasıl ve kimlerle uygulanacağı meselesidir. Negredo yarım saat oyunda kaldı ve süper işler yaptı. Eğer ilk onbirde başlasaydı savunma güvenliğine öncelik verdiğimiz ilk yarı boyunca enerjisini boş yere tüketecekti. Rakibin fiziken düşmeye başladığı anlarda girerek oyun planına işlerlik kazandırmış oldu. Bu maçta iyi işler yaptı diye kimse gelecek maçta onun ilk onbirde başlayacağını düşünmesin. Bu arada 7 nolu formamızı kirleten oyuncunun yokluğunda şans bulan Lens ise ayağına gelen fırsatı tepmekte ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha göstererek gelecek hafta da ilk onbirde sahaya çıkmayı garantilemiş oldu.

BurkayJK dedi ki...

Önümüzdeki bir ay İstanbul'dayız ve bu sürede oynayacağımız dört maçın sadece biri Başakşehir deplasmanı. Bu süreçten 10 puan ile çıkmak zor değil diye düşünüyorum.

turgay dedi ki...

Q bey 5 maçla cezalandırılmış. itiraz falan derken 4 olur o.

beagle dedi ki...

Stoperde Medel işinde dikkat. Dün yorumcular "kirmizi gormeliydi"ye başladılar. 1 sıçrar 2 sıçrar. En kritik maçta gideriz haybeye. Vida'yı bu iş için aldık. Negredo gibi ondan yararlanmakta da gecikmeyelim.

Huzeyfe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

Forvet oyuncun asistleriyle sampiyon olmak mumkun olabilir belki ama Quaresma varken olur mu bilmiyorum. Lens de bu haldeyken Quaresma'yi keselim de diyemiyoruz gonul rahatigiyla.

Basit bir analiz yapalim, 4-2-3-1'in ondeki dortlusunun (yedekler de dahil) toplam gol sayilarina ve forvetlerin toplam gol sayilarina bakalim. Eger Negredo'nun asistleri bizi kurtariyorsa, forvetlerin gol sayisi azalsa bile toplam gol sayisinin degismemesi gerekir.

Referans olarak gecen 2 seneye bakalim,
4 pozisyonun gol toplami 57, 33'u forvetlerden gelmis.
15/16 sezonunda bu sayi 58, 36'si forvetlerden gelmis.
Takimin toplam gol sayilari da sirasiyla 75 ve 73. Yani orta saha/defanslarin gol katkilari da asagi yukari ayni.

Bu durumda golleri kimin atacagi belli. Gecen seneden bu seneye oyuncu degisimi sadece forvette var. Bu sene onde oynayan 4 pozisyonun toplam gol sayisi 24. hafta itibariyle 37, 15'i forvetlerden. 34. haftaya oranlarsak (gol/dakika oranlari degismedigi muddetce) 4 pozisyon icin 52 gol, 21'i forvetlere dusuyor.

Gecen seneyle kiyaslayalim, 57/52 ve 33/21.
Negredo'nun asistlerinin katkisi gorulebiliyor, toplam gol sayisindaki dusus nispeten daha az. Ama forvetlerimizin daha cok gol atmasi gerektigi de ortada. Bu arada Oguzhan'in hic gol atamamis olmasi da takimi ciddi etkiliyor. Toplam gol sayimizi mevcut mac basina gol oranina gore hesaplarsak sene sonunda 65 cikiyor. Onceki senelerde 75 ve 73.

Iki sekilde sampiyon olabiliriz. Ya Negredo ve Love daha gole cevirme oranlarini ciddi sekilde yukseltecek, yada Negredo'nun oyun kuruculuguyla Oguzhan geride kalan 10 haftada 5,6 gol atacak.

planck dedi ki...

beklerin dönen topları almada ve oyun kurmada ortasahaya destek veremediği + taliscanın sadece skor üretme peşinde olduğu durumda ozzyden veya tolgaydan gol beklememek gerek. ayrıca negredodan max verim için sağına visca arkasına da batalla gibi adamlar koymak lazım. geçen seneki lens olsa o da olurdu. lens ve love resmen anadolu takımından büyük takıma gelip performans veremeyen adam oldular. takımda kalması kesin olan tek adam da lens herhalde.

turkkant dedi ki...

Çok önemli bir galibiyet aldık. Önümüzdeki 4 maçtan 10 puan almamız ve GS'nin Fener'e yenilmesi lazım. Bu yıl şampiyon olmamızın tek yolu Telekom'a GS'nin önünde gitmek. Aksi durumda GS o maçta kolay kolay yenilmez.

Negredo iyi maç çıkardı. İki kere çalım denediği pozisyon fiziki olarak da iyi durumda olduğunu gösteriyor. Umarım kötü başladığı sezonda finali iyi yapar.

Bu sene sadece oyun gücümüzle şampiyon olmamız zor. Önceden dediğim gibi, kritik maçlarda ekstra performanslara ihtiyacımız var. Önce Talisca iki maç aldırdı, sonra Quaresma'nın Fener maçında ekstrası, bu maç da Babel-Negredo. Oğuzhan, Love, Lens, Pepe vb. den de artık ekstra katkılar gelmeli.

Quaresma'nın deplasmanlarda yokluğu hayati değil, hatta bence daha hayırlı. Lens-Gönül defansif yönden daha sağlıklı bir ikili. Ama iç sahada durum farklı, iç sahada Quaresma önemli silah. Gençler maçında eksikliğini hissedebiliriz.

Oğuzhan'ın bir an önce forma girmesi de şart. Örneğin Başakşehir maçında Fener'in taktiğiyle, önde presle Fener'i bozman için bence Talisca yerine Atiba-Tolgay-Oğuzhan ile daha kompakt bir oyuna ihtiyacımız var.

sports guy dedi ki...

Oguzhan'in adi yorumlarda cokca anilmis ama

sports guy dedi ki...

... ama adamin bir aydir 11 yuzu gormediginin farkindayiz di mi :) ben huylanmaya basladim sahsen.

mit dedi ki...

Mehmet Ekici ve Josef DeSouza'nın PFDK'ya sevk edilmesi için başvuru yapmışız. Hele şükür! Ben de neden sesimiz çıkmıyor diyordum.

http://www.ntvspor.net/futbol/besiktas-tan-pfdk-ya-mehmet-ekici-ve-de-souza-itirazi-5a9ebfdc88ef841738da8e32

Bu arada Adriano'nun durumunu bilen duyan var mı? Adamın gözü fena şişmişti en son.

planck dedi ki...

ozzy milli takıma alınmama olayından beri yok zaten. menejer ve kontrat durumları bu senesini hiç etti çocuğun.

beagle dedi ki...

Ikinci yarı başından beri oyuncularin formlari toparlanmaya başladı, Talisca, Negredo, Atiba, Babel hatta Caner daha iyi durumdalar. Pepe'yi kaybettik. Vida var. Lens de yazmaya başlarsa yürür gideriz. Ozzye de iç sahada 11 verirsek büyük sikinti çekmeyiz.

Ekrem35 dedi ki...

Q7'nin ceza 3 maça düşer büyük ihtimal ve başakşehir maçında oynamaz. Bu durum bence bizim lehimize bir durum çünkü geçen sene 15 dakikada 3lük olduğumuz maçta gönül'ün düştüğü durumları gördük. Q7 o maçta sıfır yardımla oynamıştı. Gb maçından sonra bayern maçında dinlenmiş lens ts maçındaki gibi gönül'e gerekli desteği verecektir.

O maç için tek endişem adebayor. Pepe o maça yetişir inşallah. Yetişmezse de adriano'yu mu eşleştirsek diye düşünüyorum malum vodafonedaki maçta haba toplarının hepsini almıştı adebayordan :)

Şimdi dünkü 90+ programını izliyordum. Mehmet Demirkol "Beşiktaş'ın oyun kurucusu Vagner Love'du" gibi bir cümle kurdu Trabzonspor maçı için.

Vay arkadaş ya.

Zaitsev dedi ki...

@ shelbyl

Genel bir Love beğenisi var yorumcularda. Hoca Love ile başlasın diye kamuoyu yapıyorlar sanki :) 4-4-2 denemesi yapmak lazım müsait bir maçta..

@ Ekrem35

Bizim defansif sorunumuz öncelikle göbekten. Rakip hızlı çıktığında göbek oyuncularımız geri dönemiyor, rakibi takip etmiyor. Bu sene de Atiba'nın takipsizliği sonucu yediğimiz goller var.

İBB maçında da adam kanattan gelip ortaya çıkardığında bindirme yapan oyuncuların yanında kimse yoktu.

GG ile Q7'nin defansif sorunları var ama o bölgenin 3cü ayağı olan göbek oyuncusu defansif işini düzgün yapmazsa orada kim oynarsa oynasın hep sorun olur. Orta sahadan duvar olmaya gelen adamları takip etmezsen ver-kaç ile adamlar çizgiye iner.

fidddas dedi ki...

bu maçı istediğimiz sonucu alarak kapattık.
ilk yarıda toplam 2 puan alabildiğimiz fener-trabzon-gençler-başak dörtlüsünden ki ligin en kırıcı fikstürü bu dörtlü şu ana kadar 6 puan aldık. 4 puan daha alırsak 10 puan ile burayı başarılı geçmiş olacağız.

sonrasında 5 ev 3 deplasman 8 maç ile ligi kapatacağız. ev maçlarında şu ana kadar 3 beraberlik aldık. trabzon-başak ve akhisar.

evde akhisar benzeri bir maç daha yaşamamamız ve tüm maçları almamız durumunda her şey yoluna girecek.

Q7 nin cezası bence de 3 maça inecek ve alnaya maçında sahada olacak.

evde harika oynayan ve önüne geleni yenen galatasaray tek beraberliğini fenerbahçeden aldı. ama evde trabzon, başak ve beşiktaş oynayacak.

bu hafta gençler maçını da kayıpsız geçersek ve başkşehire yenilmezsek puan olarak başakşehirin arkasında kalsak bile ligin yüzü bize dönmeye başlayacak.

bu yıl bütün takımların sürekli puan kaybettiği ilginç bir yıl oldu. şampiyonluk barajı 67-68 den başlayıp maksimum 71-72 olacak gibi.

ama yıl sonunda hem yönetim hem kalacaksa hoca kadro hakkında bir değerlendirme yapmalı.. bazı bölgeler fazla yoğun bazı bölgeler eksik. parçaların uyumu yeterli değil. zaten geçen sene marcelo olayı benzeri sürpriz bir iki satışımız da olacak gibi duruyor. (babel-pepe gibi)

fidddas dedi ki...

ek olarak ;
kalan fikstürde

biz ilk 10 da olan 7 takımla 3ü deplasmanda oynayacağız. fener-gs-başak ve trabzon dörtlüsü ile 2 maçımız var ikisi de deplasmanda

gs için ise ilk 10 da olan 7 takımla 3ü deplasmanda oynayacak. fener-gs-başak ve trabzon dörtlüsü ile 4 maçı var bir tanesi deplasmanda

başak için ise ilk 10 da olan 6 takımla 2si deplasmanda oynayacak. fener-gs-başak ve trabzon dörtlüsü ile 2 maçı var bir tanesi deplasmanda

fener için ise ilk 10 da olan 4 takımla 3ü deplasmanda oynayacak. fener-gs-başak ve trabzon dörtlüsü ile 1 maçı var.

sports guy dedi ki...

@fidddas

Fiksturu sahsen bu sekilde yorumlamaya karsiyim ben. Ligin son 2 3 haftasinda artik o "ilk 10 takimlari"nin alt 4lusu falan sezonu mental olarak kapatmis oluyor, ve sampiyonluk kovalayan takimlarin arzusunun altinda eziliyorlar.

Bu anlamda zaten ligden dusmesinin o zamana kadar dusecegini ongordugum osmanli, ve ligde yerlerinin belli olacagini tahmin ettigim kayseri ve sivas maclari standart ilk 10 maclari olmayacak. Aynisi gs ve akhisar&goztepe deplasmanlari icin de gecerli.

Yanisi su, 31. Hafta sonunda puan olarak onde olan takim o yarisi kazanir bence oyle ya da boyle. Oradan sonra o havaya girmis hic bir buyuk takim ligi birakmaz gibime geliyor.

O yuzden benim gozumde lig acisindan en kilit maclar:

Basaksehir BJK
FB GS
GS Basaksehir
Gencler GS
Akhisar BJK(akhisar sahasinda cok iyi ve henuz ligden mental olarak kopmamis olacak).
Ve eger o zamana kadar dusme hattindan cikmama savasi gosteriyorsa sayet Alanya GS de buraya eklenebilir. Cok cetin bir mac olacaktir.

Haftalardir soyledigim gibi Fenerbahce gibi "sakar" bir takimi cok ciddiye almiyorum ben bu yarista. Hic olmadik macta cat diye puan kaybedebilirler, akhisar yenilgisine hic sasirmadim o acidan.

Bu yarista biz sacmalamadigimiz surece rakip GS olacak eminim. Buna tek engel pek ihtimal vermedigim "avrupa'dan men cezasi" gelmesi konusunda olur. Ben bizimki gibi bir anlasma imzalayacaklarini dusunuyorum cunku.

Bunun da en buyuk testini icerideki basaksehir macinda vereceklerini dusunuyorum. Deplasmanda bu kadar gel gitli olan bir takimin iceride hangi mac olursa olsun tokezlemeye tahammulu yok. O da olursa dagilirlar zaten.

Bu hafta deplasmanda oynadığı son 5 maçını kaybetmeyen bir gençler olacak karşımızda. Hocası da kafayı Şenol Güneşle bozmuş değişik bir arkadaş. Kendinden beklenmeyecek kadar iyi futbol oynatıyor takımına. zor maç olacaktır. Çok iyi motive olmalıyız. Artık formaliteden başka anlamı kalmayan Bayern maçını düşünmeden kora kor mücadele etmeliyiz.

fidddas dedi ki...

@sportsguy

eğer kupayı akhisar kazanmaz ise ki yarı finali geçmesi zor bu durumda ligin beşinci sırası kayseri, trabzon, göztepe ve sivas için önemli olacaktır.

2-3 hafta sonra evet ilk 10 yerine ilk 7 diye düşünmek gerekebilir.

ayrıca son yıllarda da olduğu gibi iddiası kaybolsa da takımlar eskisi kadar bırakmıyorlar oyunu... ya teknik direktörlerin bir sonraki sene için kontrat işi oluyor ya oyuncuların...
bunda ligde alınan ücretlerin yükselmiş olmasının önemli bir etkisi var.

mesela sumidica kayserinin iddiası kaybolsa bile trabzonun başına geçmek için sonuna kadar kasabilir... çünkü tam bir trabzon transferi olur sumidica.

bu yıl lig düşmeye oynayan takımlar yumuşak, iş kızışınca sertleşebilirler belki..

sports guy dedi ki...

@fidddas

Iste bizim maclar gelene kadar o ilk 5 muhabbetinin geride kalacagini dusunuyorum. Goztepe icin gecerli degil gerci bu, onlar hala iddiali gelebilirler inonu'ye. Kayseri ile sondan 3. Hafta oynuyoruz ama. Tahminim siralamalari netlesmis olur.

Valla o "takimlar nolursa olsun asiliyor" lafi da ilk golu yiyene kadar gecerli olur bence anca. Ozellikle icerde, hadi deplasmanlar her zaman daha cok zorlar da.

Bence 31. Haftaya kadar lig sekillenmis olacak zaten, o zamana kadar olusan siralama da ilk iki icin bozulmaz diyorum. Hayirlisi artik :)

ozkankaya35 dedi ki...

Kadro yaklaşık olarak korunursa,gelecek yıl hangi pozisyonlara takviye gerekiyor

ozkankaya35 dedi ki...

Fikrimce sag bek,box to box,ofansif orta saha,skorer kanat

Emrah D dedi ki...

Ferdi Kadıoğlu gerekiyor

nitelik olarak eksik pozisyon yok

nicelik olarak sağ bek ve 10 numara pozisyonları var

sağ beke, 10 numaraya ve satılanlar olacaktır onların yerlerine birer tane gelecek vadeden genç (uzun vadeli club grown olayını düşünecek olursak 19 yaşına girmemiş) alsak yeter. FFP olayının bittiğini varsayıyorum bonservise para verip maaşı düşük wonderkid(adayı) getirelim bir kaç tane.

10 numara için devamlı dediğim gibi Ferdi Kadıoğlu
sağbeke istanbulsporun sağ bekini bakıyormuşuz bence iyi transfer olur
Q7 gidene kadar Töre futbol oynamayı en azından Lens'in yedeği olacak kadar hatırlar diye düşünüyorum hiç olmadı Oğuzhan Aydoğan filan var altyapıda birileri var
Atiba gidebilir ama zaten bu yıl Oğuzhan da Tolgay da Medel de alabileceklerinden daha az dakika aldılar onların artan dakikaları kapatır, nicelik eksiklik altyapıdan tamamlanabilir orada baya iyi oyuncular var. yok olmadı patlat bir wonderkid
Stoperlerden biri gidebilir ama zaten kirada bir stoperimiz var eğer iki stoper giderse Fatih var beğenmezsen buraya da patlat bir genç (mesela Maresic)
Bir santrfor giderse bile kalanları yeter (giden Negredo olmadığı sürece)

Eğer herhangi bir pozisyonun transferi için düşük maaşa gelecek wonderkid adayı yoksa o zaman aç transfermarktı biten kontratlar bölümünden 23 yaş altı buraya gelecek (dev kulüplerde ingilterede filan oynamayan) en iyi kim varsa al. Mesela Leo Dubois bebek gibi sağ bekti Lyon beleşe bağladı. Gökhan Gönülü harika keserdi. Shakhtar'dan Babel yerine mesela Bernard veya Negredo giderse yerine Facundo Ferreyra olabilir. Cufre, Kempf, Max Meyer, Jonathan Bamba, MLS işinden memnun kaldıysak Yamil Asad bile olabilir.

Altınordu'dan alınabilecek çok genç var ama hiç birini yazmadım kulübün sahibi bize oyuncu satmıyormuş niyeyse anlamadım.

Ama hepsinden önce: FERDİ KADIOĞLUNU HAK MUHAMMED AŞKINA ALALIM DİZ DÖVMEYELİM

ozkankaya35 dedi ki...

Ferdi yi 7 milyondan asagiya birakmazlar...ayrica tolgay var,oguzhan var vs.defansif orta sahaya katilmiyorum.

ozkankaya35 dedi ki...

KanatlarimiZ Skor uretmiyor,sorumluluk bazen bazen aliyor.bence lazim.topu topu 4 kisi.

ozkankaya35 dedi ki...

En cok pilot takim istiyorum ama olmuyor bir türlü

ozkankaya35 dedi ki...

Ayrica Metin Albayra ile olmuyor bu iş.topraktepe ve sülün de olmuyor.Keskin zaten etkisiz eleman.

Emrah D dedi ki...

7 milyona nijmegen kulübünü olduğu gibi satın alırız ferdiyi beşiktaşa yollar arada pilot takım işini de çözmüş oluruz bence :)

sadece ferdiye o kadar fiyat çekmezler sanki ya?

sports guy dedi ki...

Bu arada Ferdi Kadioglu'nun Turk olmadigini biliyoruzdur umarim? Hollanda'yi secmis milli takim olarak, yani eger u21 civarinda bir sekilde Turk milli takiminda forma giymeye ikna edilemezse yeni statuye gore yabanci sayiliyor olacak.

Tabii ulustan bagimsiz olarak isteniyor olabilir, ama eklemekte fayda var dedim :)

Bunlari yazdiktan sonra nec'in transfer hareketlerine baktim, son 5 senede tek oyuncudan satis rekorlari 2.5 milyon euro tek oyuncu icin, yani falan ucuk rakamlar.

sports guy dedi ki...

*7 falan ucuk olacakti. Edit ozelliginin hala olmamasi skandal su blog muhabbetinde ya.

Heynckes seneye bırakıyormuş, açıklamış bugün. Hiç gelmeyeydi de rahat edeydik. :/

sports guy dedi ki...

@shelbyl

Abi adam geldiginden beri haftada bir yapiyor o aciklamayi zaten ya :)

beagle dedi ki...

25 maçta 23 GB. Bu ne ya? %92 galibiyet oranlı hocalık mi olur?

10 kişiyle 5 yedigimize takmamak lazim da, Vodafone da beraberlik olsa iyi olur be. Yukaridaki istatistige göre %8 şansımız var.

@sports guy

Bugün farklı olarak veliahtını da açıklamış ve Tuchel'i aday göstermiş sanırım farklı olarak, ondan gündem oldu herhalde.

Emrah D dedi ki...

@sports guy

şenol hoca onu işler türk milli takımını seçer

ama seçmese ve yabancı kontenjanından olsa bile eğer bu yaz alırsak club grown olur ki bence bu yerli olmasından daha önemli olabilir

bir kaç milyona alınır bence, bir de takımı olduğu gibi satın almak şaka bir yana ciddi ciddi faydalı bir şey de olabilir bu arada. fikret orman benzer planlardan daha önce de bahsetti.

ozkankaya35 dedi ki...

Emre Mor da 500.000 euro idi.Real kovarsa Zidane ı istiyom ben.

Emrah D dedi ki...

zamanında gerçekten 1 milyondan ucuzdu emre mor, biz ilgilenmeye başlayana kadar değeri katlandı çok geciktik

ferdi halen ikinci ligde

Emrah D dedi ki...

bu arada bir sebepten fikret ormanla görüşecek birine söyledim ferdiyi kulağına söylesin diye, haberleri varmış gökhan keskin izlemiş beğenmemiş o yüzden düşünülmüyormuş bu arada. umarım tembihlediğim abi benle maytap geçiyordur izleyip vazgeçtiysek vah bize

Ekrem35 dedi ki...

@diskonnektus erektus

Ben daha gökhan keskin'in çekirdek çitleyip maç izlemekten başka ne işe yaradığını çözemedim. Kimi izlemiş de beğenmiş? Var mı bir örneğimiz elimizde?

Rüyamda sanırım bayern maçında caner kırmızı kart görüyordu sinirlenip topa vurduğu için. Rüyada bile rahat maç yok. Tüm psikolojimiz bozuldu Beşiktaş uğruna yıllardır :)

turgay dedi ki...

burada düşünülmesi gereken önemli konuların başında elimizdeki yüksek kontratlardan nasıl çıkacağımız. 33-36 yaş aralığında yıllık kazancı yüksek oyuncuların kaç tanesi transfer olmayı düşünecek veya biz gönderebileceğiz? içerideki oyuncu sayısını eritmeden oyuncu almak sadece borç yükünü arttırmaktan başka bir şey değil bence. bakınız 3 senedir top oynamayan veli, kiraya verdiğimiz boyko ve aras, türk kontenjanı nedeniyle değerli duran pektemek gitmek istemedikleri için kadrodalar. bunun yanında alt yapıdan oyuncu çıkarmadan da olmaz. bu nedenle önceliğin izleme komitesi ve alt yapının değişimine verilmeli. buraları değiştirmezsek cenk gibi değeri sattıktan sonra love gibi bütün devre arası yatan maliyeti yüksek oyuncuları alabiliyoruz.

turgay dedi ki...

bakın şöyle bir haberde var bizimle alakalı. umarım gerçek değildir.

http://www.haberturk.com/besiktas-40-gun-once-mertcan-cam-i-transfer-etmis-atilla-turker-yazdi-1867284-spor

yilmaz dedi ki...

@turgay haberin TS maçından sonra çıkmış olması art niyetli. Çok net bu para karşılığı TS Beşiktaş'a maçı sattı iması var. İnsanların bunu böyle anlayacaklarını bal gibi de biliyorlar. İşin bu tarafı haricinde, bu sözleşmenin "bir şey" karşılığında yapıldığı da bariz.

Zaten yeni transferlerin sözleşme detaylarının kap'a bildirilmemesi bile mide bulandırıyor.

sports guy dedi ki...

@turgay

Veli, pektemek ve tore uclusunun kontratlari seneye bitiyor. Hep "2019 cok uzak ya!" Dedik falan ama, geldi bile valla :) sirf yillik 5.5 milyon euro civari oradan kazancimiz olacak.

Yaslilara bakalim soyle bir.

Quaresma 2020'ye kadar bizde. Yapilabilecek bir sey oldugunu sanmiyorum. Dunya kupasi sonrasi gider mi? Eeeeh belki. En azindan 2019 2020 maasi 1.75 milyon euro sadece, ona sukur.

Atiba'nin sozlesmesi sene sonu bitiyor.

Pepe 2019'da bitiyor, zaten kendisinden kurtulmak icin can attigimiz soylenemez :)

Adriano 2019'da bitiyor. GG icin tarih 2020.

Negredo icin kilit nokta seneye 25 mac oynayip oynamayacagi. Oynarsa otomatik uzuyor. Bu performansla giderse seneye de kendini yirtacagi kesin. O kontratin 3. Senesi pek hos olmayacak gibi bu yuzden :)


Inceleyince anliyoruz ki hem FFP ile olan su anki anlasmamizin da bitis tarihi olmasindan oturu, hem de bir cok yasli oyuncumuzun o donemde kontratinin bitecek olmasindan dolayi bizim icin asil kilit yaz 2019 yazi olacak.

Kadronun kendisiyle bu yaz da fazla oynanacagini dusunmuyorum o yuzden sayet. Tabii once nisan'da gelecek UEFA/CFCB raporuna da bakmak lazim, bakalim bonservis yasagimiz kalkacak mi?

turgay dedi ki...

@yılmaz

inanmak istemiyorum deyip kısa keseyim. azıcık bile doğruluğu varsa bile skandaldır gözümde.

@sports guy

finansal raporlar hiç iç açıcı değil. ben hep en kötüsünü düşünerek hareket ediyorum kendi hayatımda da. CL geliri olmadığından gelirimiz yok gibi. bu durumda oynamayan oyunculara verdiğimiz paralar, yaşlı oyunculara verilen kontralar ve bonservis ile alınıp yaş ve performans itibariyle satışı zor olan oyunculara gömülen paraları alt alta toplayınca umutlu olamıyorum. 2019da bitecek kontratlar için 2018de de paralar vereceğiz. artan euro kuru yapılan sözleşmelerin ağırlığı ortada. bunun yanında tekrara girecek ama CL geliri olmadığı müddetçe temlikli gelirlerin artması nedeniyle nasıl ilerleyeceğiz bilemiyorum. 2018 yazında doğru planlamayı yapamazsak ne olursa olsun CL geliri olmadan ekonomimiz parlak değil diye düşünüyorum. bu yüzden daha fazla alt yapı daha fazla scouting olayına ağırlık vermeliyiz.

sports guy dedi ki...

@turgay

Bu dediklerin uc buyuk kulup icin de gecerli zaten. Bildigim kadariyla kuluplerin ucu de dernek statusu kaldirilsa ve normal sirket olarak degerlendirilse teknik olarak iflas etmis durumdalar.

Devlet kulupleri korumayi birakmadigi surece de boyle devam edecek. Ben genel maas butcesi uzerinden yaptim analizi, yoksa kulup finansina girersek zaten bitigiz.

Bu arada ona iliskin de ufak bi ek bilgi, bein'in parasi lige bu sezon sonu gelmis oluyor. Yani bu sene 70 kusur puanla sampiyon olan bir takimin aldigi para ciddi sekilde daha fazla olacak.

Kimsenin borcunu falan kapatmaz ama olsun. Ek gelir ek gelirdir.

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sports guy dedi ki...

@fidddas

Fabri'nin cagirilma ihtimali yok gibi bir sey, en azindan reddit'te sordugum uruguaylilar oyle dedi bilmiyorum :)

Hadi onu gectim de, hollanda dunya kupasinda yok.. :)

fidddas dedi ki...

önce postumu sileyim de :) çok gören olmadıysa fazla rezil olmamışımdır :)

fidddas dedi ki...

hollandasız dünya kupası mı olur :) direkt ezberden yazmışım aslında grupları kontrol ettim sırbistan ve şili için ama hollandanın olmayacağını tamamen silmişim kafadan.

Zaitsev dedi ki...

Finansal olarak hedefimiz 2019 yaz ayları gibi duruyor:
** Uefa'nın cezası teorik olarak 2018-2019da bitiyordu. Yapılan kontratların genelde 2019-2020 civarı planlanmasının sebebi de bu olabilir. Bu sene izlemeye geçme şansımız var şimdilik.
** 2019 yazında 3 senelik yeni loca satışı olacak.
**2019da Tolga, Veli, Pektemek gibi üzerimize yapışan adamlar ile, Pepe, Tosiç, Adriano gibi muhtemelen sözleşmeleri yenilenmeyecek bir grubun sözleşmesi bitiyor. Yenilenmeme grubuna Töre ve Babel'de dahil olabilir. Fabri harici herkes gidici.
** GG'nin 4cü sene kontratının imza parası olarak yapıldığını düşünüyorum.

**Bu yaz Boyko ve Mitroviç'in ayrılma ihtimali yüksek. 2si de gittiklerinden beri sürekli oynuyorlar. Bizden aldıkları paralarda vazgeçilmeyecek paralar değil. Aslında Pepe sonrası Vida-Mitroviç göbeği kurulması taraftarıyım ama ne olacak göreceğiz.

Bu Atilla Türker Negredo içinde acayip bir yazı yazmıştı. Dayanak yok, kaynak yok. Sonra bir yazı daha yazmıştı, yine kaynak yok. o dedi bu dedi. Ayrıca haberdeki ödeme planına bakıyorum. Hiç bize göre değil. 2 ay arayla 5 ödeme. Bizim tarzımız değil :) İlk ödeme tarihi de yanlış yazılmış ve üzerinden süre geçmiş. TS'nin imza bölgesinde de silinmiş şeyler var.

Trabzon'un son SPK açıklamasında da bununla ilgili bilgi yok. Bilanço sonrası açıklama olarak ekleniyor bu tip şeyler. Bilançoda olmayan para kulübe girecek çıkacak. 2 tarafa da ot tıkar SPK.

Yorum Gönder

Ara