.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Mart 2018 Çarşamba

Karne: Beşiktaş 1 - 3 Bayern München

Goller: Vagner Love (59')
En iyi üç: Necip Uysal, Gary Medel, Tolgay Arslan
En kötü üç: Vagner Love, Ricardo Quaresma, Gökhan Gönül

Karne:

Şenol Güneş 7.1
Beşiktaş 7.0
Bayern München 7.9
Michael Oliver 6.8

Tolga Zengin 6.6
Gary Medel 7.9
Necip Uysal 8.1
Caner Erkin 6.7
Gökhan Gönül 6.0
Tolgay Arslan (60')7.7
Oğuzhan Özyakup 7.5
Mustafa Pektemek 6.5
Jeremain Lens (60')6.6
Ricardo Quaresma 6.0
Vagner Love (75')5.7

Atiba Hutchinson (60') 6.1
Anderson Talisca (60') 6.1
Ryan Babel (75') 6.1

Takım Ortalaması 6.7

Anket: 15 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

21 Yorum:

hastati dedi ki...

yalniz guzel yenildik be...

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Olumsuz düşüncemden başlayayım:
Negredo'yu bir 20-30 dk oynatmamayı anlayamadım. Love gol atmış olabilir ama tıpkı ilk maçtaki gibi ezildi ve neredeyse sakatlanıyordu artık. Bireysel işlere girmek isteyince iyice göze battı.

Olumlu olarak ise orta sahada Tolgay-Oğuzhan geçen sezonun son dönemlerindeki uyumu hatırlattı. Bunda savunmada Medel'in ve önde canlı duran Pektemek'in etkileri oldu.

Başakşehir maçına gelirsek, Talisca'yı yedekte tutarak 4-1-2-2-1 gibi bir taktikle oynasak iyi olur çünkü tıpkı Fener maçındaki gibi orta sahada kontrolü ele geçirip gerisini oyunun ritmini yükselterek getirmeliyiz. Zaten son 2 maçtır Oğuzhan'ın doğru düzgün süre almamasını çekirgenin zıplamasına benzetiyorum. Ceza sahası çevresinde servis yapacak adama bu kadar ihtiyaç varken ve rakipler orta alanı bize bırakırken neden böyle bir durum oldu anlayamadım. Biten kontratla mı alakalı diyeceğim ama mantıklı bir açıklama göremiyorum.

hastati dedi ki...

@truant
yenik duruma dusmus taraftar nasil bu kadar coskulu olabilir demediler tam olarak:) giris cumlesiydi o :) bir de yeniyor olsalar ne yaparlardi acaba dediler:) ingiliz degisik laf sokar:)
yunan,sirp ligindeki tutku, hatta ileri gidelim "sehir" takimlarindaki tutku; ulan liverpool(everton meverton cart curt) da dahil hadi tamam ; itici hale gelebiliyor. sahadakini arttiramazsin, pohpohlayablirsin; inanan inanir, sahada oynayanlar tartamaz,onlar da inanir, oyuncular degisir, onlar da inanir, daha da buyur, pohpohlanan daha da pohpohlanir.
top teknigimiz kadar fizik kalitemiz, butun bunlar kadar ligimizin kalitesi artmali. her sene avrupada en iyi takimlarla oynamaliyiz kesinlikle. senol gunes gaza gelmemekle, yedek kadroyla cikarak cok iyi bir planlama dersi verdi bence.
her seferinde mutlaka ogrenecegimiz bisi olacak : "ah az kalsin kurtariyodu" "ah asagiya vursa giriyodu" "ah pas verseydi iyiydi" "ah diregi siyirdi" futbol sansla aciklanamaz.
basarisizlik icin maaslar odenmedi daha mantikli:)

sports guy dedi ki...

Beyler amac sampiyonluk. Bu mac ozelinden su oynadi su oynamadiyi gecelim. Basaksehir maci gecsin oyle konusalim bence.

turgay dedi ki...

kazasız belasız bitirmek önemliydi. tolgay-oğuzhanı ben de özlemişim. tolgay çıkana kadar muhteşem oynadı. şimdi güzelce dinlenip hedef maçımıza mental ve fiziksel olarak hazır olarak çıkmalıyız.

İki maçtır hocayı beğeniyorum. Kadro tercihine lâfım yok, Negredo'yu 20 dakika da olsa Oğuzhan'la oynatmaması haricinde maç müdahalelerine de itirazım yok. Tolgay'ı da oyun gidişatı yüzünden değil canı çıkmasın diye çıkardı muhtemelen.

Eğer Tolgay-Oğuzhan'ın, tam kadro Bayern'in kalabalık orta sahasına nasıl direndiğini de görüp -önündeki arkasındaki adamların katkısını unutmayalım- kafaya kaydederse işler güzel.

Bu Oğuzhan'a birileri Beşiktaş'in en değerli oyuncusu olduğunu anlatmalı. Biraz yere sağlam basıp şutunu geliştirse en azından bir Oscar seviyesine gelebilir. Gerçi adam Çin'e gitti ama premier ligde de hiç fena değildi. Oğuzhan'ın bu haliyle de iş yapabilmesi için talisca kulübeye gitmeli. Gol kısırlığı yaşadığımız düşünülünce o iş de zor.

yilmaz dedi ki...

ya tamam hafta sonu önemli bi maç var da, ne yedek kadro ile çıkınca o maçın alınacağının garantisi var, ne as takımla çıkınca o maçın kaybedileceğinin garantisi var, ne de o maçı kazanınca şampiyon olunacağının garantisi var. Bu maçtan sonra da kemiksiz 3 gün dinlenme süresi var. O kadar da değil artık. Bayern ile oynuyorsun, maç prestij maçı olmuş, sen prestijini de düşünmüyorsun. Kabul etmiyorum bu fikri.

Ayrıca maça bilet satıyorsun, maşallah en düşüğü 170 lira. Ortalama bir anadolu takımının kombine fiyatı kadar.

Bayern özellikle ikinci golü bulduktan sonra serdi. Maç 2-1'e gelip biraz da biz kafa göstermeye başlayınca tekrar vites yükseltti.

Beşiktaş maçı izlemeye gelenlere Bayern'in gösterdiği kadar saygı göstermedi. Şenol Güneş her fırsatta bu oyunun seyirci için olduğunu söyler ama dün seyirciye edilgen bir takım izlettirdi.

@yılmaz

Hocam kusura bakma da hiç katılmıyorum . Kulübün geleceği büyük oranda önümüzdeki 2-3 seneyi CL'de oynamasına bağlı . Arada kaçıracağımız tek sezon bile yeni FEDA anlamına gelir .

Tam kadroyken bile kazanma ihtimalimin düşük olduğu bir prestij maçında kendimi paralamaktansa , bana Başakşehir karşısında %0.1 avantaj sağlama ihtimalinde bütün kadroyu dinlendirirdim .

Bu bir kim daha büyük savaşı değil , bir varoluş savaşı .

Övünç +1

Hocam sana katiliyorum. Sampiyonluk hava gibi su gibi. Ne gerekiyorsa yapılmalı. İBB maçından sonra zor maç yok neredeyse. Böyle karamsar gittiğimiz bir sezonda aniden tekrar havaya girmek muhtesem oldu. O şampiyonluk!!! gelecek arkadaş.

diope dedi ki...

kadroyu ilk gördüğümde ne oluyor demiştim ama, önümüzdeki günleride düşünürsek, yedek oyuncularımızın gönlünü almak da dahil olmak üzere, ibb maçına hazırlık olarak düşünüyorum. bence gayet mantıklıydı oynatması.

yilmaz dedi ki...

@Övünç Şentürk şampiyonluğun ne kadar önemli olduğu konusunda herkes gibi düşünüyorum zaten.

Fakat kulüp, camia maça büyük önem yüklemiş. Bilet fiyatları bu kadar yüksek, , taraftar tıka basa doldurmuş tribünü, rakip as kadro ile gelmiş. Bu maçtan sonra Başakşehir maçına tam maç günüyle beraber 4 gün var. Yani şimdi Babel ile Fabri oynamayınca o maça nasıl bi avantaj sağladık?

Aynı muhabbet Leipzig maçında da döndü, Bundan da fazla rotasyon yaptık, Dönüşte Kayseri'yle pozisyona giremeden berabere kaldık.

@yilmaz

Hocam babel deyip geçme adam sakatlansa sezonu kapatırız. Babel,negredo, talisca ve Tolgay bu aralar takımı taşıyor. Bir de fabri. Hem Kayseri beraberliği bana koymuyor da Akhisar ve konya beraberlikleri rüyama giriyor : (

yilmaz dedi ki...

Tamam hadi kabul ettim, ama as kadro ile Başakşehir'i yenemezsek hiç çekilmem ona göre :) theo'ya rahmet okuturum :P

@yılmaz

Ben onu diyorum zaten :) İkisinin de garantisi yok sonuç itibariyle ama bana lig maçında %0.1 gibi minik bir avantaj sağlama ihtimali varsa ki , Atiba- Adriano-Negredo vs özelinde bence olabilir , hiç düşünmem üzerine .

turgay dedi ki...

necip keşke kariyerine 1-2 yıl önce stopere evrilerek devam etseydi. nedense bana orada güven veriyor.

Ekrem35 dedi ki...

Bu iki bayern maçı bence taraftar ve takım bütünleşmesini bu sene itibari ile en üst noktaya taşıdı. Dün seyirci de takım da hoca da şampiyonluğa inandı. Aynı anda 3 paydayı da bu kadar inançlı sene başından beri görmemiştik bence. Psikolojik boyutunun yanında Oyun olarak da gayet iyi bir oyun ortaya kondu. Bu yüzden hem psikolojik hem de oyunsal olarak gördüğüm "şampiyonluk yakın meşaleleri yakın"

Şenol güneş'i bu sene çok eleştirdim/eleştirdik ama avrupada oynattığı ve takıma kattığı özgüven, maçlarda çok belirleyici hakem hataları ya da oyuncu hataları dışında takım olarak dağılmama olgusu sebebiyle teşekkür etmek gerekir diye düşünüyorum. Bir de ne kadar eleştirsem de dün akşam maç sonu tribğn ve şenol hoca arasındaki sevgi, saygı ve sahiplenme gözlerimi doldurdu. Epey bi duygulandım. Sene sonu motorları maviliklere sürmek dileğiyle saldır beşiktaş.

Emrah D dedi ki...

@truant

git gide yükselen bir postu muhteşem bir kreşendo ile nihayetlendirmişsin kardeşim keyifle okudum altına imzamı atarım

Murat dedi ki...

bu blogu seviyorum

EC dedi ki...

diger posttan devam..

Tesekkurler Besiktas.
Tesekkurler Buyuk Besiktas in Buyuk Taraftari...

Hirs, Istek ve Yetenek yanina biraz daha akil eklesek cok basarili olur bu takim.. oynamak istedigimiz sistemi kadrodaki hemen hemen herkesle oynamak istememiz takdire sayan.

Futbolcu kapasitesinin sinirli olusu bence bizi engelleyen ana faktordu.

Love, Pektemek.. bu kadro da maalesef ZTK maclarinda bile oynatilmamasi lazim.

Sansimiza ve TD tercihi ile iki Bayern macinda da sahada golcumuz Love oldu.. keske transferde kisitlamamiz olsaydi da devre arasinda bu Vida ve Love transferlerini yapmamis olsaydik.

Sahadaki akil icin de; Cem Dizdar da belirtmisti; Hem Gokhan Gonul hem Pektemek orta sahada cizgi kenarinda Bayern li oyuncuyu dusurseler, defans bosta yakalanmayacak ceza sahasina Eski Barca li elini kolunu sallaya sallaya giremeycekti.

akil oyle hemen enjekte edilemiyor daha alt yapidan baslatilarak ogretilmesi gereken ve tecrubeyle de oturtulan bir olgu.

Saglik Olsun..

Tesekkurler.

Yorum Gönder

Ara