.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Ocak 2018 Perşembe

STSL 19 Beşiktaş - Kasımpaşa


Tarih: 26 Ocak 2018 Cuma 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Hüseyin Göçek ( BJK 9G 3B 5M - KP 2G 2B 12M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Gökhan Töre ,  Atınç Nukan / Olivier Veigneau , Franck Etoundi

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

62 Yorum:

Emrah D dedi ki...

ilk yorum benden olsun papagan gibi tekrarladigim seyi tekrarlayayim ilerde clubgrown / homegrown olacak tff kriterlerine gore turk statusunde oynayacak topculara ihtiyacimiz var 4-5 tane genc alip hangisi tutarsa diye kadroya katmak lazim.

ayni listeyi de papagan gibi yeniden yaziyorum: hepsinden once nijmegenden ferdi kadioglu. istanbulspordan sadece zeki degil kubilay hatta bizim mami. eskisehirden dogukan. plase olarak yine bizim altyapinin unutulmus wonderkidlerinden keciorende oynayan ilyas kubilay yavuz. alin icabinda kuluplerinde devam etsinler sezon sonuna kadar.

carlito dedi ki...

Vagner Love bitmiş.. adı geçen isimlerden sonra çoğunluğun memnun olmayacağı kesin, ama olan olmuşsa artık uzatmanın alemi yok, en azından şu forvet mevzusu kapanır kurtuluruz.. eğer Cenk'in eskiden kullanıldığı gibi hamle oyuncusu olarak kullanırsak, ki hoca öyle yapar gibime geliyor, faydasını görmemiz mümkün.. Negredo'dan hiçbir şekilde vazgeçmemeliyiz, ama her maç 90 dk sahada kalmak zorunda da olmamalıydı..
o değil de bu Larin'in neremize sokacağız onu anlamadım hiç..

yarın osmanlı maçından sonra nihayet mabede kavuşacağız, özledim valla, sensiz geçen günlerin... :)
hasretle beklediğim ama göremeyeceğiz 11'i de yazayım bari, adettendir..

fabri
g.gönül pepe vida adriano
medel oğuzhan
lens talisca babel
negredo

turgay dedi ki...

Cenk sonrası hiç planımızın olmadığını ortaya çıkardı love transferi. Umarım katkı yapar ama ben umutsuzuz taraftayım.

Kasımpaşa’yı yeneriz diye düşünüyorum. İç sahada puan kaybetmemeliyiz

turkkant dedi ki...


İlk şampiyonluk sonrası iki buçuk yıllın transfer strateji aslında dört kelimeyle özetlenebilir: "düşük risk - yüksek maliyet"

Ekonomide risk ve maliyet zıt kutuptur. Riski düşürmek istersen maliyet yükselir. Bizim oyuncu alım stratejimiz tamamen "düşük risk" üzerine kurulu. Adriano düşük risk ama maliyeti yüksek, Gökhan Gönül düşük risk ama maliyeti yüksek, Love da aynı ekol oyunculardan... Keza Pepe, keza Negredo... Ama az bonservis verdik masallarını geçersek, tüm bu oyuncuların maliyeti yüksek, çünkü son sahibisin ve yıllık dolgun maaşlar ödüyorsun. 29 yaşında aldığın bir oyuncuyu parlatıp senin gibi "düşük risk-yüksek maliyete" yönelen bir takıma (örnek Sosa, Marcelo) satabiliyorsun, ama 32+ aldın mı geçmiş olsun.

6 ay için en mantıklı transfer. Fazlasına paramız yok, zaten bu zamana kadar Cenk'in yerini nasıl doldururuz tarafı pek planlanmamış. Larin adapte olmazdı, Demba ısınana kadar sezon biterdi. En azından hazır, hemen katkı verecek ve eldeki oyuncu santrafor tiplemesinden farklı bir oyuncu aldık.

beagle dedi ki...

@Turkkant
Bu transferdeki ana sorun Negredo'nun arka adalesi atarsa sezonu kapatacak olmamizda. Love'a Q ile 450 orta yapsak ne olacak.

Öte yandan kulube çok zayiflamisti. 30 dakika için iyi transfer.

@Carlito
Korkarım Larin'i Pedro, Milo, Aras, Sezer ne yaptiysak ondan yapicaz. 1.6M Euro net maaşla kimseye kiralanmaz. Ya israrla oynaticaz, ya da maaşlı yatiririz.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Transferin hiç bitmediği Beşiktaş'ın, transfer kendisiyle başlayıp kendisiyle biten başkanı, rekor bonservisle sattığı forvetinin yerine plan program çerçevesinde izlemeye gittiği futbolcular hakkında olumsuz rapor tanzim etmiş demek ki :))

Goygoycu Günayer/Özdem gibi muhabirler de bir kez olsun demiyor ki; aga bu nedir? Transfer sizinle bitiyor da niye sizinle başlıyor? Oyuncuyu niye siz izlemeye gidiyorsunuz? Futboldan anlıyor musunuz? Beşiktaş'ın ihtiyacı olan oyuncu profili nedir? Bugüne kadar 'pırlanta gibi çocuk' diyerek aldığınız hangi oyuncu fayda sağladı? vs vs...

Ciddi bir profesyonellik filan beklemiyorum vallahi. Ama başkan da oyuncu izlemez arkadaş. Kusura bakılmasın ama vizyon/pr/açılım filan derken bunun adına da 'pespayelik' demek durumundayız. Başkanın şahsı için kullanmıyorum bu tabiri. Kulübün vaziyeti bu. Sen istediğin kadar video filan hazırla, come come diye bağır dur.

2 yıldır şampiyon olan ve ŞL'de rekor kırarak ikinci tura kalan kulübe bak! Elinde (galiba) 1,7 verdiğin Pektemek ve 4,2'lik kontrat bağladığın Negredo var. Üstüne gidip davalık olmayı da göze alarak kimin refere ettiği belli olmayan kapalı kutu genç Larin'i taa MLS'den alıp 1.6 maaş veriyorsun ve halen yıllık 2 x 2/2,5 bağlayacağın sistem(sizliğ)ine uymayacak olan 33'lük Wagner Love peşine düşüyorsan; ben de bir taraftar olarak işin içinde şaibe aramak durumunda kalırım.

Adsız dedi ki...

3,2 milyon sözleşme parası Wagner Love için. Ohannes. Ohannnesssss.

Zaten turist olarak yazdığım bu platformda daha fazla yazmayacağım için fazla kayıp olmaz, dolayısıyla hayırlı işler all. byes.

Not: vizyonunuza gülyağları dökeyim.

Unknown dedi ki...

@james sneijder
Hayatında vermiş olduğun en yanlış kararlardan birisi olabileceğini düşündün mü bunun?
Gidince gelmiyosun abi. Lütfen !

sports guy dedi ki...

@tibet

Hocam benim icin Besiktas muhabirleri 2017 yilinin Nisan ayinda bittiler. Tamami bitti.

Burada 100 kere yazdim ama 101. Olsun. 21 Nisan 2017 gunu FFP'nin yillik degerlendirmelerini yapan CFCB bir rapor yayinladi. Bu rapor uyarinca Besiktas'in 2016 yilinda FFP'nin mali gerekliliklerini sadece KISMEN yerine getirebildigi aciklandi.

O "kismen" kelimesi nedeniyle 2017 yazinda bonservis yasagimiz devam etti. Ve bu sebeple fikret orman'in imza toreninde "artik bizim oyuncumuz" dedigi aboubakar alinamadi.

Bir tane Besiktas muhabiri de cikip sormadi, yahu bu mali yukumlulukler neden KISMEN yerine getirildi? Kulup nerede hata yapti? Diye.

Bir rapordaki bir kelime, Besiktas tarihinin en verimli olabilecek transferlerinden birine kibrit suyu doktu. Ve bunu sorgulayan bir kisi cikmadi.

O yuzden ciddiye almamak lazim muhabirleri falan. Iste ovunc %96.4 versin, firat da antreman goruntuleri paylassin vb.

Gollü maç olur. Kemal özdeş güzel futbol oynatan bir hoca. bulduklarımızı atmamız gereken bir maç. Savunmada Pepe vida görür müyüz acaba?

hastati dedi ki...

besiktasin reklamini yaptik mi adama yaptik, bu ligi de biliyor, sampiyonlugumuzu gordu, stadi gordu, sampiyonlar ligini gordu. kisacasi nereye geldigini biliyor. oynayarak geliyor. yasli ama cenkten hizli.
bu verilen para derken 1.5 yila bolun bonservisi, ve de adam profesyonel felan diyorlar belkide 2.5'a bolcez bonservisi. maasida iyi. ne yani alanya ya 500 adama 1 mi verelim.
cenkin gidecegi belliydi felan tamam da, sezon ortasinda oynamayan oyuncu disinda kimi alabiliriz? scouting de bi yere kadar.

beagle dedi ki...

Larin için 1.8m ödemeye anlaşılması haberinden sonra Negredo-Çin işinden korkmaya başladım.

Duruma Negredo alinmasin diyen birinin transfer manevralarimiz sonucu feleğini sasirmasi da diyebiliriz.

yilmaz dedi ki...

negredo'yu satarız çine, yaz transfer sezonunda da "Love ile olmaz Beşiktaş mutlaka dünya çapında bir forvet almalıdır" geyikleri döner. Sırasıyla "İbra, Torres, Balotelli (halen daha bize nasıl çakamadılar bu adamı hayret içindeyim) Jackson Martinez, Girroud, Gignac konuşulur. Sonra Ba, "Beşiktaş inşallah" tweetleri atar, Sonra Cenk'in Everton'da mutsuz olduğu haberleri ile birlikte Beşiktaş'ta oynamak istediği, yönetimin "Cenk bizim evladımız, kapımız hep açık" lafları... Aaaaaay içim bayıldı :)

Neyse. Negredo devre arasında giderse yüzde bi milyon yazın yine fellik fellik forvet arayacağız Yılmaz dediydi dersiniz.

sports guy dedi ki...

Negredo'nun bi yere gittigi yok be beyler, sakin olalim. Larin kiralanmaya calisiliyor iste saga sola su an zaten.

Larin icin de 1.8 gayet uygun bir para, sozlesmesi devam eden adama daha ne kadar az verip alacaktik 21 yasindayken?

Ha eger siz yine bizim ultra besiktas muhabirlerinin BONSERVISSIZ haberlerine inandiysaniz o baska :)

Emrah D dedi ki...

Larin icin 1.8 hakikaten cok uygun bir para lakin 1.5 maas konusuluyor o hic uygun degil. Love icin de aynisi gecerli.

Basar dedi ki...

Beşiktaş adama yeminini bozdurur, sözünü yutturur! Akşama yine soğuk moguk maçtayız. Kaldigimiz yerden devam. Yalnız etrafımda guareşma diye bagiran olursa fena kalbini kırarım!

Negredodan mikerim loveınızı patlaması bekliyorum! Vurduğumuz gol olsun...

beagle dedi ki...

Sayin avukatim
Adami getirdik, saglik kontrolunde kartal penceli foto cektirdik, forma giydirdik idmana çıkardık. Bonservisli adama yapilacak iş mi bu? Bence 6 ay falan oynamamasina raziydik. Başka bir iş var bunun altinda. Çıkar kokusu.

beagle dedi ki...

Harbi hocanın terapiye ihtiyacı var. Dinlenerek olmamış.

Yönetim sana dunya çapında onlibero ve stoper getiriyor, onliberoyu stopere koyup, stoperi kulubeye koyuyorsun.

Hidayet dedi ki...

yine medel stoper , kendi sahamızda ortasahda yine atiba ! niye , çünkü medel kıdemli olduğundan oynayacak ,vida'nın , adalet (!) gereği oturması gerekiyor . bu yüzden beşiktaş'ın şu anda en formda ortasaha oyuncusu olan ,topu gevelemeden hem uzun hem kısa ileriye oynayan , negredo'yu derin görebilen adamı medel hem de hoca sezon başı "kendisinin asıl mevkisi ortasaha ,kim çıkarıyor sağ bek falan .." diye muhabir haşlamışken , yine stoper olarak oynuyor . eh artık tosic dönünce adalet gereği o formayı alır , vida da 3. stoper olur. hey allahım ya..

Hidayet dedi ki...

bayern maçı yok mu abicim , ne kaldı şunun şurasında , niye vida'yı aldın abi ? ne zaman alışacak , uyum sağlayacak . beşiktaş'ın şampiyonluk enerjisi falan düşük değil de bakma işte ,hoca'sı baya bi değişik .

Emrah D dedi ki...

11 bu olacaksa Atiba stoper Medel orta saha oynasa cok daha basarili oyun olur

YSY dedi ki...

Antalya maçı sonrası daha dişimize göre bir rakip. Çok muhtemel beraberlikle bitecek. Gol olması yüksek ihtimal. 1-1 yada 2-2 biter.

Ben maçı unutup 30'da açtım ama skor şaşırtıcı değil. Ligde 3 tane takım tam bizim ayarımızda: Kasımpaşa, Göztepe ve Osmanlıspor. 5'e kadar gideriz ama verdiğimiz pozisyonlara falan bakınca hocanın "orta saha" konusunda bir şeyler öğrenemeyeceği şüphesi baki. Hele 65'te Oğuzhan çıkar Tolgay girerse kafayı gene yerim ben.

Armagan dedi ki...

Vida’yı al artık 60’ta, buradan dönmez maç. Kanatta da Lens’i denesek malum şahıs yerine daha iyi olacak.

Ekrem35 dedi ki...

@basar

Negredo herhangi bir şeyi mikerim diyip 1 tane şut çekerse dişimi kırcam. Adam forvet olduğunu unutmuş sadece pas atıyor. İlk yarı boyunca neden cenk 11 de negredo yedek diye dedim durdum ama bu adam golcülüğü unutmuş maalesef. Gerek geçen hafta gerek bu haftaki görüntüsü (geçen hafta genel kanı burda olumluydu ama katılmamıştım bu kanıya) love 11 oynar dedirtiyor bana.

carlito dedi ki...

Medel stoperde bile efsane oynuyor, tüm hızlı hücuma çıkışlarımız onun sayesinde, bir de Atiba'nın yerinde oynasa takım ciddi seviye atlardı..
Babel ise ilginç şekilde formsuzdu, geçici olmasını diliyorum..
Shelbyl'e katılıyorum, Tolgay girerken çıkan Ozi olursa isyaaaaaannnn!

beagle dedi ki...

@Ekrem
Soldan gelen topa şut atti, 0-0 da Babele gol pasi atti. Talisca 2 kafa golü attiysa rakibin yarma stoperi negredo uzerinde oldugundan. Oumerodan kafa topu alsin tabi talisca.

2-0 da oyun alani genisleyince Negredo siritti da 0-0 da Gomez'den sonra en iyi santraforumuz.
Adamı biraz bu gözle izlemek ve kullanmak lazim.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Atibayi niye antipatik yapiyoruz ki? Kimseye yetişemiyor artik.
Lens ve Tolgaylik oldu mac. Vidayi koyduk.

Hoca Babel'e, Q7'ye ve Atiba'ya dokunmayacak diye ne saçma sapan işlere girdik ya gerçekten anlamıyorum vallaha sinirim tepeme çıkıyor yeter artık.

Babel niye tek forvet la ileride? Niye? Bu maç ne iş yaptı da tek forvet oynarsa Negredo'dan daha iyi bir ışık vereceğini düşündü hoca? Ne manasız işler bunlar ya?

Yeminle Biliç dönemi işleri bunlar artık sinirden kaşınmaya başladım.

YSY dedi ki...

Vida çok geri basıyor yalnız. Negredo değilde Atiba çıkıp tolgayı alsaydık medeli arkada tek bırakıp 4-1-4-1 yapabilirdik. Evet negredo biraz şut çekse iyi olacak ama uzun zaman sonra ilk defa ileride yüksek IQ gördük.

beagle dedi ki...

Lense degaj yapiyoruz :) Yok abi olmaz bu sene bişey.

Zaitsev dedi ki...

İlk yarı oynanan oyunun gideri vardı ama 2ci yarı yine gevşemenin dibine vurduk. Golü yemek için elimizden geleni de yaptık.

Negredo ciddi anlamda dağıtıyor defansı. Direk koşuları iyi. Çok hızlı hamle yaptığı için ciddi bir kaos yaratıyor. Babelde gününde olsa ilk yarı 4 olurdu maç.

Oğuzhan 2ci yarılarda böyle oynayacaksa 60-65te çıkmaya alışacak. Talisca sakatlanmasa da muhtemelen o çıkacaktı.

Babelden forvet fantezisi muazzam. Babel-Lens değiştirse bu kadar gelemezdi rakip ama bizim hocamız fantastik birşeyler denemek istedi.

turgay dedi ki...

Hoca nasıl oyunu sabote ederim dedi ve değişiklikleri yaptı başka açıklama bulamıyorum. Neyse skoru aldık bu hafta devamı Bursa maçına kafamı Şenol Güneş’in saçmalıklarıyla meşgul etmek ist istemiyorum

Yine leş gibi futbol ve galibiyet...
İyi futbol beklemediğimiz için bu hafta da karlı sayılırız.Bursa deplasmanı ikinci yarının ilk gerçek sınavı olacak. bakalım çekirge üçüncü kez zıplayabilecek mi? Benim hiç umudum yok doğrusu.

Unknown dedi ki...

İki ayrı maç izledik sanki. İkinci yarı korku filmi gibiydi.

İlk yarı derli toplu, yardımlaşan, hareketli bir takım vardı. 45. dakikada Gökhan Gönül topu taca göndermek istedi, Quaresma 20 metre depar atıp topu almaya çalıştım. Aaa ha dedim bu maç buradan dönmez. Oyunu rölantiye alıp devrede Atiba-Tolgay değişikliği ile oyuna hükmetmeye devam edebilirdik. Pas oyunu ile kendimizi az yorar, rakibi koşturur, aktif dinlenme ile her hücumun ardından geriye 45-50 metre depar atmazdık.

Neyse 3 puan değerli. Başakşehir maçı dahil önümüzdeki maçların tamamını kazanmaya devam edelim.

En azından pazar günü trabzon-fener maçı eğlenceli olacak...

Barreto dedi ki...

Yahu şu takımı izlemek zaman kaybı mı yoksa çile mi karar veremiyorum.

Bu oyunun karşılığı ligde 7.lik bilemedin 6.lık. Hoca her şeyden önce evvela ilkin bilhassa Atiba'yı kulübeye çekmeli, ama nerede.

Bugün ne başladığı 11'i ne de değişiklikleri zerre beğenmedim. Nitekim son 25 dk takım resmen süründü. Bu sezon için hala ümit taşıyan varsa bravo.

yilmaz dedi ki...

Negredo bence de hiç iyi bir gününde değildi. ama o çıktıktan sonra Beşiktaş tanınmaz haldeydi. Şenol Güneş her hafta bir değişiklikle takımı geriye çekiyor, valla hayret içindeyim. Yine de 2 maç üst üste kazandığımıza sevindim (sevindiğin şeyi sevsinler)

Bence ilk yarıdaki oyun bu sezonu düşünürsek kabul edilebilir. Hatta bence ligdeki en iyi maçlarımızdan biriydi. Oyun dışında oyuncularda iyi niyetli ve iştahlıydı. Bu sene böyle gitgellere hazılıklı olmak gerek galiba.

Unknown dedi ki...

@Barreto

Benim takıma ve oyuna dair umudum yok. Yarışın içinde kalacaksak kazanmaya devam etmeliyiz.

Atiba dışında, Quaresma'dan ve Negredo'dan önce çıkması gereken isim Babel'di. Bir türlü oyunun içine giremedi. İlk yarı yeni gelen oyuncumuz sanki Babel gibiydi.

Ya gerçekten çok sinirliyim sinirimi atacak yer arıyorum. İnanamıyorum ya, hocaya ne kadar suizan atfettiysem hepsini silip attı.

Vakit bulursam hocanın oyuncu değişikliklerine ve de bunun bize artı/eksisine bakan bir analiz yapacağım. Bakalım.

GeceGezgini dedi ki...

Maci stadda izledim bugun ve hepimizin tek soyledigi; bu mac nasil buraya geldi abi!!

Ilk yari babel'in asiri tutukluguna ragmen tertmiz oynadik, kisa toplar, ver kaclar, mantikli daralip genislemeler ve olmasi gerektigi kadar orta vs.

Evet Negredo forvet kosusu yapamiyor, cok cok hantal vs ama toplu hucum ettigimiz senaryolarda bu takimin forveti bu adamdir. Hoca 2-0'dan sonra kontra kovalariz dusuncesiyle babel hamlesi yapti galiba ve oguzhan'in lens'e atamadigi pozisyonla maci koparabilir ve hocanin hamlesini hakli cikarabilirdik. Ama Quaresma'nin gecen hafta yaptiginin aynisini yapmasi sonucu fazla geri yaslandik ve olay bitti. 2-0'dan 2-1 'e mac geliyorsa, galip takim kontra ataga cikamiyor maalesef kolay kolay ve oyun tekrar negredo'luk oyuna dondu.

Bu arada quaresma ciddi anlamda isliklandi golden sonra top ayagina geldiginde, tv'den duyuldu mu bilmiyorum. Vida da maalesef henuz uyum saglayamamis gibiydi. O yuzden hocanin Atiba tercihine kizamadim(Takim cok kisalabilirdinTolgay oynasaydi). Oguzhan ise macin genelinde iyiydi ve Talisca'yla guzel isler yaptilar(Sosa vari), sadece son Lens pozisyonu sonrasi oyundan koptu(Dönen top kalemizde direkten dönerek sonuclandi). Quaresma da yedirdigi golden sonra top almamak ve yuhalanmamak icin kendisini karsi kanada atti galiba.

Lens artik en azindan 45dk bile olsa oyunda olmali gibi duruyor.

Ilk yari oynadigimiz oyunun sonucu 5-0'lik, rakiplere de korku salacak bir oyundu ve bunu Lens'in de icinde buludugu bir denklemle oynamamiz gerekiyor artik bence

Unknown dedi ki...

Tolgay'ın girmesiyle takımın kısalacağı yorumuna katılmıyorum çünkü kasımpaşa topu yerden, özellikle dribling üzerinden oynayan bir takımdı. Geriden oyun başlatırken dahi bir defa uzun kullanmadı kaleci.

Kemal Özdeş kovulmuş, altyapının başına getirip, Şenol hoca sonrası dönem için iyi bir tercih olmaz mıydı?

Unknown dedi ki...

'Oyuna müdahale ve oyuncu değişikliği konusunda Slaven Bilic'ten daha kötü bir teknik direktör olamaz zannediyordum. Beterin beteri varmış' yazmıştım bir önceki postta. Bence bu haftaki maçın özeti de bu. Hoca her hafta kendini geliştiriyor bu konuda. Başka ne denir ki?

@sport guy
Hocam bak işte, bir tane BJK muhabiri de çıkıp şu maçtaki değişiklikleri yaparken ne elde etmeye çalıştın/ne elde ettin diye sormaz. Tam da bundan bahsediyoruz. Halen Fırat Günayer filan bize Talisca'nın aslında 10 numara değil de golcü olduğunu anlatmaya çalışıyor. Paçozluk paçalarından akıyor hepsinin.

Nergredo'nun alameti farikası muazzam pozisyon alıyor oluşu bence . Kanat oyuncusunun pozisyonunu çok iyi analiz edip optimum pozisyon alıyor . Quaresma ile 2'ye 1 geldikleri pozisyon mesela .

Bu adam alınırken şu videoyu bile izlemiş olsan net fikir veriyor yani :

https://www.youtube.com/watch?v=RekM9GnipFw 32 yaşında adamı şimdiye kadar yapmadıklarını niye yapmıyorsun diye eleştirmek büyük komedi . Almayaydın ...

Basar dedi ki...

@Ekrem35 sevgili hemşerim maçtan yeni eve geldim sıcağı sıcağına cevap yazayım. Endise veya ekestirinde haklı olsanda 2 önemli şey var:
1) 3 farklı adamı pozisyona soktu. 10 numara kadar inceci.
2) gol atmadı ama oyundan çıkınca rakip çok rahat kalemize geldi. Adamın gole etkisi olmasa da oyunumuza baya bir etkisi oldu.

YSY dedi ki...

O değilde şu bayern maçı var...Manzaraya bakıyorum...inşallah başımıza bi iş gelmez..

Armagan dedi ki...

Sonunda çıplak gözle izleyebildim bu yıl takımı.

- takımın hava gibi su gibi bi 10 numara bi forvete ihtiyacı var.

-Atiba tvde göründüğünden de ağır geldi gözüme. Dmc’de Atiba-Medel karşılaştırma yapsak(top çalma, öne etkili pas, hızlı hücuma katkı vs.) Medel kat kat iyi.

- Hadi Atiba’yı koydun, kendince bir düzen oluşturdun. Negredo’yu alıp Vida yapmak nedir? Bu 30 dk Vida tam da savunmaya ihtiyaç varken girebiliyorsa neden maçın tamamında oynamadı? Bunu sorabilecek muhabir var mı? Varsa hoca yanıtlar mı?

-q7 bir ara ıslıklandı bile. Yönetim müdahale etmezse bu “aşkın” sonu hüsranla bitecek.

- takım kalitesi iyi, kimilerine göre tarihin en iyisi hatta ama adamlarda o ışık yok şu anda. Sembolik olarak şöyle anlatayım: 2-1 iken sen korneri pasla kenarda bekleterek çıkıyorsan ve şampiyon olacağım diyorsan, takımın başında Aykut Kocaman mı var derler adama.

-kısacası takım organizasyon olarak aksayabiliyor, enerji olarak kötü ama en kötüsü hoca maalesef. Bu tek maçlık söylediğim bir şey değil onu da belirteyim. Maçları artık sabote etmeye başladı tercihleriyle.

Huzeyfe dedi ki...

Ilk yariyi izleyebildim sadece, saat farki ve isten dolayi.

Oyunda bir parca iyilesme vardi gordugum kadariyla. Direk Negredo'dan dolayi oldugunu dusunuyorum. Kisaca, etrafindakilere alan bosaltma isini muazzam yapiyor, Talisca'nin golleri, Quaresma ve Babel'in girdigi pozisyonlar tamamen Negredo'nun eseri. Pozisyon bilgisi ve akli kesinlikle 1.sinif, ama atletik olarak tamamen bitmis ve kacak guresiyor.
Negredo Talisca ve Oguzhan ucgenleri hatirliyorum ilk yaridan. Boyle bir oyun olabilir.
Hocanin elinde yedek forveti yokken Negredo'yu oyundan almasi teknik olarak degil ancak kisisel tercihle aciklanir. Bu da profesyonel sinirlari asmak demektir. Daha fazla birsey soylemeyecegim. Yarin kovulsa cok abes olmaz.
Bu takimin en iyi yaptigi is bireysel performanslari yukseltmek olan ama artik onu da kisisel kaprisleri yuzunden yapamayan bir hocaya ihtiyaci yok artik.

beagle dedi ki...

Haftalar sonra deplasmanda maç almışsın, ilk yarı 3 gol atabilen Talisca 4 gol atmış(hakem yemese 5), hastası olduğun Q'nun ortaları bir işe yaramaya başlamış, Negredo kötü demi?
Genç Beşiktaşlılar mafyaya reislere özeneceğine futbol teorisi çalışmalı.
Topu rakip ceza alani civarinda kontrol edip, deplase olan, içeri koşan birinin önüne servis edebiliyorsan rakip savunmaları aşarsın. Yoksa duvara 100 top şişirir orta yaptim olmadı dersin.

"Negredo ilk yarı gayretliydi ama ikinci yarı çıkışlarda başarılı olamayınca hızlı oyuncu olarak Babel'i forvete aldım. Savunmada kalmıştık. Negredo'nun bir sıkıntısı yok. Attığımız golde onun da katkısı vardı. Daha hareketli olması işimize gelir. Oynadığımız oyunda buna ihtiyaç var. Daha başarılı olmak istiyor. Karşılığını alamadığı zaman her oyuncu gerilir. Mustafa da üzülmüştür. Onu oyuna alacaktım ama Babel'i ileriye almak zorunda kaldık."

Ben yazmadım cidden hoca demiş bunu. Kontratak oynayacak üçlünün ön elemanının maç boyu etkisiz Babel, sağ forvetinin de Quaresma olduğunu düşünmüş ve böylece Negredo-Lens değişikliği yapmış.

Vay anam babam vay ya.

EC dedi ki...

Ilk yari istahliydik ve iyi surklase ettik.. Hakem bize vermezken rakibe kolay faulleri verdi, yere her dusen kasimpasa li zaten kursun yemis gibi dusuyordu.. Hele baslarda eduk denen yamyam pepe ile hava topunda pepe nin gobegi eline degdi diye kivrandi durdu hakem de 1 dk uyardi Pepe yi.. Bunlar isarelr haftaya Bursa da atarlarda.. Medel defansda oynarken bile oyunu ileri surukledigimiz bolumlerde harika tek paslar cikardi ileriye donuk...
Orta sahada da enerji kupuydu.. Tek ayakta kalan adamdi son 20 dakika da sacmaladigimizda.. Gordugum en kotu Senol Gunes besiktas i idi bu 20 dk.
Pas yapamadik, geri pas bile veremedik, kalecimiz topu orta sahaya kadar bile vuramadi kale vurusunda top zorla taca gitti..
Neyse aklimda kalanlara bakalim;

18 dk da bos pozisyonda onu acik Gokhana atmadi topu..
19 dk da on direge bombos kosu atan ve yandan gelecek topa rahatca hamle yapabilecek Negredo ya yine kesmedi geri deki Talisca ya cikarmaya calisti, kaptilar.

Negredo Oguzhan i karsi karsiya birakti yan aglarda kaldi..
29 dk da 35 lik atiba soldan geldi ve yerden ceza alaninda ortayla Negredo yu bulusturdu, vurusu yandan disari cikti..

Yukarda yazilanlara ekleme. Olsun diye yaziyorum..
Bakmayin siz instGramda hikaye anlatmasina..hele 2.ci yarida bombos i ken orta yapma sansi 2 kez varken yine vermedi Negredo ya ve devaminda da Senol Gunes Q7 yerine Negredo yu oyundan aldi..!!!! Inanilmaz!
Arkadaslarim staddaydi ve epey yuhalandigini soyledi..
Negredo ciktiktan sonra 2 pozisyonda da Oguzhan ve Atiba da pasi vermedi Quaresma ya.. Bence oyunda ve oyuncularda quaresma yuzunden kirilma var ve umarim Besiktas yonetiminden birileri okur bu yazilanlari..
Beyefendi o yuhalamalardan sonra da saklandi durdu zaten..

Sivas ve Antalya maclarinda oldugu gibi pasi. Vermesi gereken yerlerde vermedigi geveledigi icin kaptirip, baski yiyip yanlis paslarla gol yedirmisti.. Bugunde en az 5sn filan verken Atiba ya pasi atabilecek atmadi ve iyice sikistirildiktan sonra verirken de kaptirip yine golu yedirdi.. Defans olarak da hata var cunku adam (cakma Trezuget) bir tek Besiktas maclarinda oynuyor.. Sezonun ilk macinda da firtina gibiydi sonraki maclarda ise piyasa da yok...
En guzel sey 2 de 2 ile baslamak ve digerlerinin streslenmesini izlemek..
Haftaya da Cuma oynayacagiz Bursa macinda kesin kirmizi gorecegiz ve tahminim de bu Q7 i yakacak takimi..

Orkan i gondermeyecektik.. Arasi da bence degerlendirmeliydik.. Senol Gunes in maalsef takik oldugu adamlar, kusu yakalayip tuylerini soyup pisirip. Onune bile koysalar kiclariyla maalesef sanslari yok..

Rahat gecmesi gereken maci senol gunes tercihleriyle cok zora soktu.. Adamlar bizim. Kadar basarili pas yapti, fabri 45 tane cikardi, direkten toplari dondu..

Duane denen adamlari kalecimie tokat atiyordu bizim 6pasta, hakem gormuyordu, girdigi her mucadelede de kuraldisi fauller yapti hep ama ort bas edildi..
Bu maci deplasmand oynuyor olsaydi bu hakemler pepe ve medeli atmislarxi bugun..

Sorunlar var ve. Buyuk bir inat da var..

Maci tekrar izledim.. Dk lar o yuzden aklimda kaldi..


ozkankaya35 dedi ki...

Süper olurdu ancak metin albayrak'a ve Beşiktaş'ın çocuğu sülün yasin e cok gereksiz guveniyor baskan.birde serdar topraktepe varki,Düşman başına.

Emrah D dedi ki...

bu takimin ozellikle lig maclarinda ilk 11 santrforu tartismasiz negredodur fakat basima bir sey gelmeyecekse hocanin cikarmasindaki mantigi anliyorum (fm oynuyor olsam benzer sartlarda aynisini ben de yapabilirdim). oyunun kontrataga dondugu yerde zaten agirken yorulup iyice agirlasan negredo yerine daha hizli babeli forvette degerlendirip oyuna bir de lens gibi yine kontrataga uygun olacak oyuncu sokmak mantikli. babel bugun asiri formsuz oldugu icin ise yaramadi, sonra golu yiyerek oyunu iyice zora soktuk. q7nin verim verdigi CL maclarinda da asist yaptigi pozisyonlar hep gecis ataklari yani q7, lens ve babel bence mantiksiz bir kontratak uclusu degil. ote yandan pratikte o sekilde islemedi zira babel iki mactir hic formda degil (umarim cezali gecirdigi hafta toparlanmasina faydali olur) lens de cok top ezdi ritm bozulunca q7nin q7likleri de iyice artti hic yurumedi.

yedekte kontratak oyununa donuk hic bir forvet olmamasi sikinti oldu taliscanin sakatligi sebebiyle bir degisiklik hakkinin yanmasi da sikinti oldu. atiba hic 11de baslamamaliydi, negredo yorulmustu, talisca sakatlandi, q7 q7ydi, babel asiri formsuzdu, bu arada oguzhan da hic kendinde degildi. orta saha ve ilerisinden cikaracak 6 adam varken sokacak adamlar medeli ortaya cekme amacli vida, formsuz lens, beyinsiz caner, il grande kapitano necip, 6 numara tolgay ve kafa filesi mustafa. 6 degisiklik hakkimiz olmamasi bir yana eldeki girebilecek oyuncular 2 verimsiz kanat, 3 tane 6 numara (bu arada necip en azindan dinamizm getirirdi) ve malesef mustafa pektemek. atibayi 11 baslatmasi harici hocanin kabahati degil sanki. mustafa formsuz babelden iyidir dersek o da bir kabahat sayilabilir.

ilk defa hocayla ilgili yaziyorum bu da savunma yazisi gibi oldu esasinda normalde baya elestiririm ama bu da boyle olsun.

yedek forvet gelince opsiyonlarimiz biraz artar. gokhan tore pidecisi iyilesirse biraz daha artar. lensi forma sokmanin bir yolunu bulmaliyiz o olursa daha da artar.

bir de mebzul miktarda genc turk oyuncu almamiz sart. buradan yetkililere sesleniyorum bu gidis gidis degil :D

bir de turkce karakterler yok sirket laptopunda degistirilmiyor input kusura bakmayin :/

@diskonnektus

Babel'in tek forvet değerlendirilme opsiyonunu podcast'te de konuşmuştuk aslında, normal şartlarda ben de hocanın mantığını anlarım ama bu maç özelinde saçma sapan bir hamleydi. Babel bütün maç sadece performansıyla değil vücut diliyle de katkı yapmamışken onu çat diye forvete almak iş değil.

Tamam Negredo yavaş ama kontrataklarda sıfır bir futbolcu değil, hatta kontratak zekası en yüksek futbolcularımızdan biri Babel'le beraber. Onu servisçi olarak kullanırsın, Lens'i herhangi bir başkası yerine sokarsın yeter yani.

Hocanın belli şablonları var ve de onların azıcık dışından bakamıyor. "Negredo ön direğe koşmadı, Negredo daha hareketli olsun, Negredo yavaş kaldı" e abi onları görmek isteyerek izlersen Negredo dünyanın en kötü forveti ama onu çıkarınca da takım boka döndü işte demek ki bu adamın gözle görülmeyen -ki bence görene net görülüyor- katkısı var?

Basar dedi ki...

Sadece quaresma değil Babel de dokunulmaz hoca nezdinde! Ha birde Atiba var... ezbere degisiklikler, Negredo'yu çıkart, Ozzy'i çıkart. 2 haftadır görüyoruz, çıkarttıkça oyunu rakibe veriyoruz. Hoca süper ekstra formsuz.

Bu arada Lens önemli ve yıpratıcı adam, bu hafta Babel yokluğunda umarım güzel işler yapar. Medel'de dehşet bir adam, eğer hoca Atiba'yı kesmeye karar verirse hiç gözü arkada kalmaz. Ozzy'nin dikine daha cesur gitmesi lazım. Dün sadece 1 şut çekti, daha fazla çekebilir varsın girmesin. Ben özgüvenini azalmış buldum.

Ben maçları çıplak gözle izlediğim için yukarıda yazılan olumsuz yazılar kadar olumsuz düşünmüyorum. Dün maçın ilk yarısında sezonun ilk yarısında oynadığımız iç saha maçlarından kat kat daha iyi oynadık. Oyunumuzda gelişve var aslında, merkezi daha fazla kullanmaya başladık. Talisca'nın zorunlu, Negredo'nun hatalı değişimi maç zora soktu. Yoksa benim abi 4-0 filan olursa ben 80de erkenden vapura yürürüm dedigim bir maçtı.

turgay dedi ki...

negredo ve oğuzhan'ın oyunumuzu nasıl etkilediği bir gerçekken onların ilk oyundan çıkan olarak tahtaya yazılması çok enteresan. yediğimiz baskıyı talisca sonrasında yapılan değişiklikler olduğu bu kadar açık ama inatla hocanın yaptığı değişiklikleri savunan insanlar var. oyunda kimin ne performans verdiğini göremiyor hoca. çünkü ben oldum egosunda maalesef. babelin iki maçtır sadece idare ettiğini göremeyip onu tek forvet olarak ileriye atmasını ben anlayamadım ama inatla bunun aslında bir taktik değişiklik olduğunu çünkü negredonun hantal olduğunu iddia edenler var. arkadaş negredo sürat anlamında hantal ama ayakları o kadar diri ki arkasına koşu yapanlara süper paslar atıyor. Q7'yi öveceğiz diye talisca kafa vuruyor negredo nasıl vuramıyor diyen köşe yazarları var. adam ortalıyormuş biri vururken diğeri nasıl vuramıyormuş? çünkü diğeri vursun diye negredo iki kişiyle boğuşuyor ondan vuramıyor. sen hasbelkader köşe sahibi olarak bunu göremiyorsun çünkü bilmiyorsun futbolu. evet negredo net leblebici değil ama ilk yarıda babele attığı pası, duvar olurken pas oyununa etkisi, top kanatlara gittiğinde savunmayı peşinden sürükleyip alanı taliscaya açması vs. love bunların kaç tanesini negredo kadar etkili yapaca mesela ve ya kapalı kutu larin takım içinde o kalitede yapacak kaç kişi var soruyorum size. adamın babele attığı pası kim atabilir merak ediyorum ben nasıl bir futbol aklı var sol ayağına nasıl güveniyor ki adam aşırtma tam olarak arkadaşının ayağına pası atabiliyor? cenk'in tüm ilk yarı boyunca oyuna yaptığı katkıyı 2 hafta da yaptı negredo. eleştirirken bunu düşünmek lazım.

şu dönemde hocanın oyuna müdahaleleri bu kadar kötüyken takımın 6 puanla başlaması güzel. ancak gelecek anlamında bana ışık veren bir yanımız yok. skoru aldığımız sürece sıkıntı yok ama skoru bulamadığında oyuna müdahaleler belli. negredo çıksın love girsin,ozzy çıksın tolgay girsin atiba çıksın vida girsin olacak. ezber bu çünkü

beagle dedi ki...

Maçı çocuğu ile korner köşesinde izleyen, kameraya alan BJK taraftarina küfrediyorlar şimdi de. Ne acayip, cins insanlar doldu tribüne.

Küçük kızınla maça gelip "ekinler dize kadar" mı söyleyeceksin? Belki çok uzaktan, belki başka ülkeden bir günlüğüne gelip bir ömüre yetecek, gelecek kuşaklara aktaracak BJK sevgisi biriktiriyor adam.

İnönü'de yazili olmayan kurallar vardı. Acemiysen, bagirmaya niyetliysen Yeni açık sağda ufaktan gelisirdin. Tezahuratlari ogrenmiş, girtlak patlatma noktasina gelince Kapalı üstün arkaları, kenarlarından Çarşıya doğru yanasirdin. Sadece maç izlemeye gelen yaşlı vb eski açığa, manitasini getiren Kapalı alta falan geçerdi.
O zavallı kapalı altın çektiği bitmezdi ama kimse bu belli tribünlere baskı yapmazdı. Tribün sadece 15-35 yaş grubu erkeklerden oluşmuyor.
Maç olur bütün tribün tezahurat yapardı, dünkü gibi maclari da kapali ust ve yeni açık kenarlar götürürdü. Sanki 40bin kişi non stop bağırıyor macta. Ne oldu yani adam Bjk renklerini giymiş maçı izliyor kaydediyorsa?

sports guy dedi ki...

Ben sezonu yeni malatya deplasmani sonrasi kapatmistim zaten sahsen, o zamandan beri beklentilerim oldukca dusuk ve sadece takimin oyunuyla ilgileniyorum puan tablosuna bakmaktansa.

Ilk yari oyunu begendim. Duran toptan gol bulmamiz oldukca sevindirici, en son korner golumuz sanirim basaksehir macindaydi. Bir buyuk takim duran toptan bu kadar az gol atamaz, atmamali.

Talinin cikisi oyunu yeteri kadar baltalamisken negredo'nun ciktigini gorunce semtte maci izledigim yerde tekila shot istedim kendime, bizi nelerin bekledigini biliyodum cunku.

Neyse, kismet artik. Aykutun uyuyan fenerbahcesi yataktan duserse ilk 3e gireriz. Yoksa CL isi falan zaten yas.

Emrah D dedi ki...

@shelbyl

for the record bence negredo takimin as forveti ve oyle kalmali katkisi da son derece net

planck dedi ki...

benim hala umudum var gençler, şampiyon oluruz diyemiyorum belki ama sonuna kadar mücadele edebiliriz. umutsuz olmak için sebepler var illa ki ama geçen sene de vardı ondan önceki sene de vardı. aynı bu şekilde ilk yarı çok iyi ikinci yarı çok kötü olduğumuz maçlar oynadık özellikle 2 sene önce pas oyunu oynarken 60tan sonra oyunlar git gele dönüyor takım boyu çok uzuyordu. geçen sene de boşa geçen ilk yarılardan yakınıyorduk. micro ölçekte hatalara eksiklere odaklanmaktansa son 2 senenin şampiyonu olarak takıma biraz daha güvenme ve bu güveni statta onlara hissetirme taraftarıyım. takım güvenmememiz için bir takım işaretler sunsa da hepimiz biliyoruz ki beşiktaş camiası gerilimle başa çıkabilen bir yapıda değil. iki senedir şampiyon yapan hocayı ihanetle suçlamanın da kimseye pozitif bir getirisi yok. az sakin olup pollyannacılık oynayalım olmaz mı?

MAHMUT dedi ki...

Tekila fiyatları mı arıyorsunuz? Tıklayın: tekila fiyatları

Yorum Gönder

Ara