.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Ocak 2018 Cumartesi

Attığımız ve Yediğimiz Gollerin Değerlendirmesi



Bir önceki sezon attığımız ve yediğimiz golleri sınıflandırdığım; aynı zamanda yenilen gollerdeki görülmeyen sorumlulara dikkat çektiğim tablolar oluşturmuştum. Geçen sene bunu yapamadım ama bu sezonun ilk yarısını değerlendirmek ve geçtiğimiz yılla da karşılaştırmak üzere bu tabloları yeniden canlandırdım. Bu tip yazılarda genelde yaptığım gibi bu tablolardan ön plana çıkan birkaç sonuç ile burada görülmeyen birkaç veri ile ilgili notlar aktaracağım. Zira fazla yorum yaparak yönlendirici olmak istemem Böylelikle daha sağlıklı bir tartışma ortamı olabilsin. Öncelikle üç yılın ilk yarılarının tabelalarına bakalım. 

 Tablo 1 Son 3 Sezonun İlk Yarılarının Puan Tabelası
Yıl
Galibiyet
Beraberlik
Mağlubiyet
Attığımız Gol
Yediğimiz Gol
Puan
2015/2016
13
2
2
41
18
41
2016/2017
11
5
1
30
13
38
2017/2018
8
6
3
29
16
30



2016/2017 sezonunda 16. Haftada devre arası olmuştu ancak sağlıklı karşılaştırma yapabilmek için 17. Haftayı da dahil ettim. Görüldüğü üzere puan açısından bu yıl önceki iki yılın gerisindeyiz. Attığımız gol bakımında son iki yıl tutarlı ve bir önceki yıldan epey az. Yediğimiz goller birbirine yakın.

İkinci tablomuz attığımız gollerin niteliği ile ilgili. Burada göze çarpan bir iki husus var. Birincisi geçen yıl ortalarla kazandığımıza ancak bu yıl o ortaların golle sonuçlanmadığı için kriz yaşadığımıza ilişkin bir algı var. Oysa durum tam tersi. Bu yıl duran top haricinde çok daha fazla orta sonucu gol bulmuşuz. Gol sayıları birçok alanda yakın. Ancak ilk yarılarda iki yıldır frikik golü gelmiyor. Duran top ve sonrası aksiyonlarda geçen senenin gerisindeyiz. Ama çok gol attığımız 15/16 sezonuyla asıl dramatik fark kendi sahamızdan hızlı çıkarak attığımız goller. Bunu oyun tarzına, oyuncuların değişen niteliğine, verilen rollere ya da rakibe yormak mümkün. Bense rakip üzerinden okuma yapmayı tercih etmiyorum.

Tablo 2 Attığımız Gollerin Niteliği

2015/2016
2016/2017
2017/2018
A.  Duran Top (orta ve sonrası)
5
8 (ikisi atağın devamı niteliğinde)
5 (1’i atağın devamı niteliğinde)
B.  Duran Top (doğrudan)
2


C.  Rakip sahada kapılan top – sahipsiz toplar da dahil
3
3

2
D.  Kendi sahamızda kapılan top ile hızlı çıkış (kontra atak)
5
5 (1 orta)
5 (1 orta)
E.   Kendi sahamızdan hızlı/paslarla çıkış (aut, taç, faul vb. sonrası)
7
1
1
F.   Rakip yerleşikken / olgun atak
19
13 (3 orta; 1’i yerleşik de olsa geçiş hücumu)
16 (7 orta)
Toplam
41
30
29


Yediğimiz gollere ilişkin tablomuz var sırada. Burada dramatik farklılıklar yok. 15/16’daki bireysel vahim hata ve çıkarken kaptırılan sayısının düşmesi oyuncuların değişimiyle açıklanabilir. Üstelik bu yılkiler aslında vahim hata da sayılmaz; sadece hata diyebileceğimiz pozisyonlardı.

Tablo 3 Yediğimiz Gollerin Niteliği
ATAK TİPİ
15/16
16/17
17/18
NİTELİK
15/16
16/17
17/18
Uzun top:
3
1

Şans golü (birine çarpan, yön değiştiren top vb.)
2
1
1
Kontra Atak:
2
3
4
Takım/Yerleşim Hatası
4
6
5

Çıkarken kaptırılan:
3
1
1
Bireysel Vahim Hata
6
3

3

Olgun Atak/Savunma yerleşik
6
5
6
İyi uzaklaştırılamayan / savunma arkasına iyi top / hata olmayan
6
3
6

Duran Top ve sonrası
4
3

3






Son tablomuz ise attığımız gollerde kadraja girenler. Bu yılın kadrajları bir ölçü eksik olabilir. Zira yayıncı kuruluş özetleri geçmişe göre kısaltılmış. Atak başlarını çok göremiyoruz. Ama önemli olan ana çerçeve… 15/16 sezonunda önemli gol diye bir ayrım da yapmıştım ama iki yıldır en azından ilk yarılarda önemsiz golümüz pek yok. Zira farklı biten maç sayısı az. Tablodaki rakamların yanında parantez içinde harfler var. Onlar da oyuncuların verdikleri katkıları hangi tip atakta verdiklerini gösteriyor. Harflerin açılımlarını Tablo 2’den bulabilirsiniz. Biraz karışık oldu ama blog zaten vasat spor ortamından fazlasını arayan insanların buluştuğu bir yer olduğu için ilave verilerin önemseneceğini düşündüm. Dikkat çekecek önemli bir husus 15/16 sezonunda gol başına katkı veren yaklaşık 3.5 kişi iken sonraki iki sezon yaklaşık 2.5 kişinin adının yazılması. Bunun iki sebebi var birincisi daha önce söylediğim gibi maç özetleri ile sınırlı kalmam. Diğeri ise o sezonda her bir gole daha fazla oyuncunun katkı yapmış olması.

Tablo 4 Attığımız Gollere Katkı Veren Oyuncular
Kadraja girenler
2015/2016
2016/2017
2017/2018
Tolga Zengin
1
-
-
Fabri
YOK
1 (E)
-
Beck        
7
4 (2A; 1C
1F)
YOK
Gökhan Gönül
YOK
2 (1D; 1F)
4 (2D; 2F)
Rhodolfo    
3
1 (A)
YOK
Ersan    
3
YOK
YOK
Tosiç  
1
2 (1A; 1D)
6 (2A; 1D; 3F)
Alexis
1
YOK
YOK
Marcelo
3
5 (2A; 1C; 2F)
AAH AH
Pepe
YOK
YOK
1 (A)
Caner
YOK
4 (2A; 2F)
5 (1A; 1D; 2F)
Adriano
YOK
1 (F)
1 (F)
Medel
YOK
YOK
1 (D)
Atiba             
12
4 (2A; 1C; 1F)
3 (2A; 1F)
Necip      
5
-
-
Gökhan İnler
YOK
1 (F)
YOK
Tolgay
1
3 (2D; 1F)
1 (E)
Oğuzhan                      
21
6 (2C; 2D; 2F)
6 (2C; 4F)
Sosa            
11
YOK
YOK
Olcay              
13
3 (1C; 1D; 1F)
YOK
Gökhan Töre            
11
YOK
PİDECİ
Kerim    
5

YOK
Lens
YOK
YOK
2 (F)
Babel
YOK
YOK
12 (1B; 2D; 1E; 8F)
Quaresma        
7
8 (4A; 1D; 3F)
7 (3A; 1D; 3F)
Talisca
YOK
7 (1A; 1C; 1D; 1E; 3F)
8 (1D; 7F)
Cenk          
9
12 (2A; 1C; 2D; 7F)
9 (2A; 1C; 6F)
Gomez                  
17
EY
ŞAN
Ömer
YOK
3 (1A; 1E; 1F)
YOK
Aboubakar
YOK
5 (1C; 2D; 2F)
YOK
Negredo
YOK
YOK
5 (2D; 3F)


NOTLAR
16/17 sezonundaki bireysel verilere bakarken ilk yarıda sakatlıklar sebebiyle Caner ve Talisca’nın 9 hafta, Oğuzhan’ın 5 hafta olmadığını hatırlatmak gerekir.

Maç özetlerinde ilk dikkatimi çeken Marcelo oldu. Gollerin hazırlanışında ya da en azından atakların başlamasındaki katkısını tekrar hatırlattı. Bu yıl benzeri bir rolü Tosiç yapmaya çalışmış. Ama onun yaptığı ‘akıncı’ modeli epey riskli ve olumlu sonuç vermeyince sıkıntı yaratacak bir tarz.

Daha önce belirttim, yine belirteyim, geçen yıl öyle orta futbolu golünün çok fazla olduğu bir efsane. Duran topları bir kenara bırakalım; 4 orta golü var üstelik ikisi geçiş oyunu. Duran toplarda, kornerlerde orta yapılması zaten kimsenin sorun ettiği bir husus değil.

Son olarak tek tek bireylere bakmak aslında bazen resmin bütünü kaçırmaya yol açıyor. Oysa futbol bir takım oyunu. Örneğin bir oyun modelinde sol bek olarak belki de o pozisyonda oynamış en kötü oyuncularımızdan olan İsmail Köybaşı bile işinize yarayabilir. Ya da birçok açıdan yeteneği yetersiz görülen Beck’in yaptığı en iyi işlerden biri sahipsiz toplara hücum etmekse ve böylece sizin büyük bir açığınızı kapatıyorsa o oyuncu sizin için değerlidir. Yeni dünyada şov, seyirci/müşteri odaklılık gitgide aklın önüne geçiyor. Tartışmalar da daha bireysellik, kısa vadeli sonuçlar ve yetenek gibi unsurlar üzerinden dönüyor. Futbolun bir takım oyunu olduğu ve takımın kimyasının her şeyin üstünde olduğu unutuluyor. Ayrıca belki de sosyal medyanın da katkısıyla ‘taraf’ olmak da aklın önüne geçiyor. Oyuncu değerlendirmelerini herkes seçtiği taraftan yapıyor. Oysa oyuncuları da bir bütün içerisinden ve bütüne yaptı olumlu/olumsuz etki üzerinden değerlendirmek daha sağlıklı olacaktır.

168 Yorum:

Mayor dedi ki...

Tekrar eline ve emegine saglik.
Genel olarak tablo vahim. 2. yarida radikal bir degisiklik olmadigi surece sampyonluk cok zor gozukuyor.
2015 tablosuna nazaran Atiba ve Oguzhan'in gole katkilarindaki cok buyuk dusus gozume carpti, gerci Atiba'yi Babel ile ikame etmisiz, ama Oguzhan'in 21 gole katkisinin karsiligi yok.
Olcay ve Gokhan Tore'nin yeri doldurulamamis.
Marcelo bile cok onemli bir hucum gucuymus.
2015'de 18 oyuncu gole katki yapmis bu sezon sadece 15.

Su tabloya bakinca Senol Gunes'in kadroyu gensi tutmasi lazim ama tam tersini yapti. Maalesef en son yaptigi, "bu sezon daha iyi oynuyoruz ama gol yollarinda sikintimiz var" aciklamalari da pek birsey degistirecegine dair umit vermedi.

Pheaglix dedi ki...

öncelikle eline sağlık cochise. yaptığın işi sözde profesyonel spor medyası çalışanları yapmıyor.

benim özellikle attığımız gol verilerinden anlayabildiklerim:

- marcelo'nun geçen sezon yaptığı katkıyı bu sezon tosic sırtlamış. aynı zamanda beğenilmeyen gg beğenilmeyen beck ile aynı katkıyı vermiş. (not: beck'in özellikle hücum bölgesindeki kararları -spesifik olarak ceza sahasına girdiğinde yaptıkları- eleştiriliyordu ancak sezon başından beri gg'de çok müthiş işler yapmıyor. verimsiz demiyorum, hatta genel olarak gg'nin oyunundan memnunum ancak ceza sahasına girdikten sonra çıkardığı paslar genel olarak verimsiz.)

- caner geçen sezon erken sakatlığına rağmen ne verdiyse aynısını vermiş. ancak aradaki altı maçlık boşluğa rağmen geçen sezona kıyasla daha verimsiz oynamış. federasyon imdadımıza yetişmeden önce içeriye sadece cenk hareketlenirken orta sahadan orta açtığı oluyordu. aslında hocanın quaresma ile ilgili açıklamalarından çok daha önce caner'in o oyuna rağmen kesik yememesi oynanan oyunun hoca tercihi olduğunu gösteriyordu.

- orta ikilinin skora katkısı geçen sezon ile aşağı yukarı aynı. bu sene toplam üç gollük bir düşüş var, ancak geçen sezona kıyasla artan kanat oyununu göz önüne alınca bu düşüşten orta sahanın suçlanması çok da doğru olmaz.

- babel tek başına geçen sezondan azalan hücumcuların yükünü çekmiş.

- takımın neredeyse tek hücum planı olmasına rağmen quaresma'nın katkısı geçen sezon ile neredeyse aynı. adam "ben ayaklı verimsizliğim" diye bağırıyor. ama çok iyi profesyonel. gerçi şu noktadan sonra quaresma'ya kızmak ile forvet oynayan kaleciye gol kaçırıyor diye kızmak aynı şey. belli ki kendisine ne söyleniyorsa onu yapıyor.

- talisca'nın katkıda bulunduğu gollerin niteliğinde büyük bir değişim var. neredeyse tüm golleri yerleşik savunmaya karşı (eğer geri kalan tek gol göztepe'ye attığı kafa golüyse o da çok bir kontra golü sayılmaz, normalde gol olmayacak bir goldü). geçen sezonun ilk yarısının bir kısmını sakatlıkla ve uyum süreciyle geçirdiğini de düşününce talisca'da da hem verdiği toplan katkı, hem de kendinden beklenenler olarak bir düşüş olduğu görülebiliyor.

Pheaglix dedi ki...

--devam--

bunlarla beraber, hocanın açıklamaları ve takımın oynadığı oyunla ilgili bazı yorumlarla karışık olgular şunlar:

- quaresma'nın üzerinden giden kanat oyunu şenol hoca'nın tam olarak oynamamızı istediği oyun. dediği gibi, maç boyunca 5 orta açsa 3'ü gol olsa sıkıntı yok. arada sırada topu ayağında geveliyor, ama o da quaresma'nın "sıra dışı" oyununun bir parçası. quaresma'nın ortalarının gole çevrilmemesi onun suçu değil. bu durumda puan kayıpları şenol hoca'yaq göre quaresma'ya yüklenemez

- cenk'in oynadığı oyun da şenol hoca'nın kafasında sorunsuzdu. negredo nadir ilk 11 başladığı maçlarda bile gol atamadıysa 45'te kenara gelirken cenk'in dokunulmazlığı vardı. demekki hoca hem oyun içinde kendisine söylenenleri yapması açısından, hem de performansından memnundu. bu durumda puan kayıpları hoca'nın gözünde cenk'in de suçu değil.

- orta sahanın hücum performansıyla ilgili;

a) orta saha ikilisi geçen sezon üzerlerine yüklenen hücum rolü daha yüksek olmasına rağmen bu sezon neredeyse aynı katkıyı vermiş.

b) tolgay takıma katıldığından beri giderek düşen bir hücum performansı var. şut çekmeyi bile unuttuğunu görebiliyoruz. tolgay'ın giderek 6 numaraya dönüşmesi ayan beyan ortadayken bile atiba'nın yanında oğuzhan'ı kesti ve çoğunlukla tolgay oynadı.

c) kazanmak zorunda olduğumuz osmanlı maçına bile atiba-medel ikilisi ile çıktık. sonraki hafta sivas maçına da aynı ikili ile çıkmamız, bu tercihin osmanlı maçına özel bir tercih olmadığını, hoca'nın kafasındaki plana uygun olduğunu gösteriyor.

tüm bunların toplamını göz önüne alarak, şenol hoca'nın orta saha ikilisinin skora katkısı konusunda kafasında pek bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum.

- babel sadece dinlendirilmek amaçlı yedeğe çekildi. attığımız gollerde en çok kadraja giren oyuncu olduğunu da göz önüne alarak performansın pek bir sorun olarak görülmediğini tahmin edebiliriz.

bunların tamamını göz önüne alarak, biraz spekülasyon ile aklıma yatanlar şunlar:

- şenol hoca'ya göre göre takımın sorunu ortaların gole çevrilmemesi. cenk, babel, ve quaresma'dan memnun olduğuna, ve orta ikiliden pek bir skor katkısı beklemediğine göre geriye sadece talisca kalıyor. talisca'nın gol katkısının az olması takımın ligdeki düşük performansının ana sebebi.

- hoca oğuzhan'ı kesinlikle 8 numarada düşünmüyor. onun için oğuzhan talisca ile beraber forvet arkasının alternatifi. ancak oğuzhan'ın skor katkısı o bölgedeyken talisca'dan bile beter olduğu için talisca oynuyor.

- talisca'nın en geç sezon sonunda takımdan ayrılacak olmasını ve halihazırda şenol hoca'nın gözünde takımın en çok aksayan parçası olmasını, negredo'nun senelik ücretini, ve bu saatten sonra santrafora burak ya da tartışmasız bir santrafor (örn: ibra) alamayacağımızı göz önüne alarak, devre arasında santrafor'a idareten ucuz birisinin alınacağını (ki o da muhtemelen sakatlığı bulunmuyorsa demba ba), ve asıl hamlenin talisca'yı kesecek bir oyuncu için yapılacağını düşünüyorum.

Basar dedi ki...

Geçen yazıp yazıp silmiştim ama podcasti de dinlerken tekrardan aynı kanıya vardım.

Ben hocanın bizi bir sonraki adıma getireceğine inanmıyorum artık. Hatta malesef bundan sonra geri götürecek hissi veriyor.

Devre arası gitmesine karşıyım ama sene sonu ayrılması iki taraf için de daha iyi olur. Hoca bir Beşiktaş efsanesi olarak tarihteki yerini alır ve güzel bir şekilde uğurlanır. Takım da çok geriye gitmeden kaldığı yerden devam eder.

Hocaya "Şenol istifa" diye bağırılmasını duymak beni derinden üzer ama devre arası mental değişiklik yapmazsa çok korkarım ki stadyumda bunu da duyabiliriz. (29-30. Haftalar civarı)

Podcastte her hafta biz çok iyiyiz her türlü şampiyon oluruz diyen Mehmet bile 2. Oluruz demeye başladı. Bunun anlamı 2. Bile olamayız demek.

Not: arkadaşlara altını çizerek yazmak isterim evet sevinmek için sevmedik ama feda döneminde değiliz. Bu takimin cok farkli isler yapabilecegine (CL'deki yeri zaten belli), bir kaç yil daha şampiyon olabileceğine ve CL'de benzer basarilari tekrar edecegine inaniyorum. Kızdığım nokta başarısızlık değil potansiyelin kullanılmaması.

Takımın feda dönemi şu anki kadar kahır verici değildi. O zaman elde be varsa onu oynuyorduk, üste koyuyorduk. Şimdi ise eldekini çar çur ediyoruz.

planck dedi ki...

Tribünlerden hocaya direk olarak istifa çağrısı olacağını düşünmüyorum. Fakat maç izlerken içinden bazen "söylesene bize hoca takım niye oynamıyor" diye mırıldanıyordum yarıştan koparsak bunları duymak sürpriz olmaz. Ayrıca bence hoca ile yolları ayırmadan önce bir üst seviye nedir onu belirlemek lazım. CV'ye bakınca 3 senede 2 kere şampiyonluk uefada çeyrek final ve cl'de gruplardan lider çıkma. Bir üst seviye nedir, bizim ekonomik olarak ederimiz nedir gibi kritik soruları cevaplamak lazım.

Ya aslında podcast'lerde de dönüp dolaşıp aynı şeyleri konuşmamızın sebebi, içinde bulunduğumuz sıkıntının nüanslı olması. Hocaya sevgimiz, saygımız var ve o yüzden "bizim görmediğimiz bir şey mi görüyor?" hüsnüzanını direkt çöpe atmak istemiyoruz. Ama her topladığımız yeni veri, hocanın -tam da korktuğumuz gibi- ne istediğini gösteriyor.

Cenk transferi, bu sene Şampiyonlar Ligi'ne tek takım olarak katılmama lüksünü verdi bize. Hoca takımı ikinci yapsın, sonra da "emekliye ayrılsın." Sonra da Millî Takım'a gider zaten. Beşiktaş'a oynatmak istediği oyun, tam uyumsuz rakiplere gidecek, tembel tipte bir millî takım oyunu zira.

Basar dedi ki...

Bir üst seviye şu bence: uzg iun seneler üst üste ligi domine etmek, her sene CL'de üst tur-çeyrek final, uefa'da yarı final - final kovalamak. Bunları yaparken de alttan oyuncu yetiştirip satmak.

Şu an gidişat ligi 2 sene alıp Avrupa'da başarılı olmuş ama sonra düşüşe geçen bir takıma doğru gidiyor. CL'de bu başarıyı yakalayan takımın bir sonraki sene o turnuvaya katılamaması yazık olur. Bundan endişe ediyorum.

Yanılmayı herkesten fazla dilerim.

Basar dedi ki...

Etkisi olacak mı merak ettim:

"Orkan'ın oynamasını istiyorum. Mustafa'yı göndermek istemiyoruz. Orkan'a sadece Konyaspor'dan değil başka takımlardan da teklifler var. Hoca ile konuşacağız, seneye direkt oynamasını istiyorum burada." Fikret Orman
Hem taraftar hem de yönetimden baskı gerekiyor. Artık yeni bir seyler deneme zamanı, 30 puandayız ötesi yok.

beagle dedi ki...

Yazıyla ilgili eline emegine saglik @Cochise
En çarpıcı sonuca 2. Tablo madde Eden gidiliyor. 2 sezondur sahamizdan hizli pasla cikarak gol atamiyoruz. Değişen forvet hattı da bir sebebi olsa da "Oguzhanin 8'de kullanimi ile uğraşmak" ana sebep bence. Tolgay topu surmede ve mudahelede hizli olsa da garanti olmayan pasi atmada tereddüt yaşıyor. Atiba ise degisen takimda artik el freni oldu.
Beşiktaş artık özel maçlar dışında 6-8 i "Medel- Oğuzhan" koyup devam etmelidir.

@Basar'in endisesini hocanin barizi görmemek inadindan dolayi taşıyorum. Beşiktaş'ı Zico FBsine Hagi Gssine karşı sampiyon yapamamak anlaşılabilir. Ama rakipler bu haldeyken, elde zengin bir kadro varken salt istatistik konuşmak dogru değil. Sezona bu Teknik Direktörlük performansi ile devam edecekse, sezon sonu ayrilik gayet kabul edilebilir. Gençlere 0 şans vererek devam eden bir hocanin uzun süreli tokezleme kredisi olmaz. Twitterda senlikle gelen transferler ve maaşları klube feci patlar.

beagle dedi ki...

Transfer duyum borsasinda şu an Babacar öne çıktı. Negredoyu hem yedekler hem "work rate"i yuksek dendiginden 30-40 dk falan beraber oynamaları mümkün görünüyor.

Eskinin plasecilerinden esintiler verdiginden ben gelmesini çok isterim. 32lik bir adami 4 milyon maasla almaktansa Babacar'a 5M bonservis verip 1.5 net maaş falan vermek çok daha iyi olur

Mayor dedi ki...

Senol Gunes'in acıklamalarından anladığımız kadarıyla kendisine Balotelli de teklif edildi. Ama huzursuzluk çıkarırsa gönderirim deyip Burak Yılmaz'ı sevdiğini belirtmiş.
Balotelli Nice de çok iyi iş yaptı, Beşiktaşta yapmaması için sebep yok. Senin elinin altındaki saatli bomba q7 takımın vageçilmez elemenı iken Balotelliye burun kıvırıp ben uğraşamam demek tembelliktir.

sports guy dedi ki...

Hoca ile ozellikle bu sene ayri dustugum cok nokta var haliyle, ama balotelli bunlardan biri degil.

X oyuncu bir yerde cok iyi is yapti bizde niye yapmasin gibi bir mantigi kabul edemiyorum ben. Kaldi ki isler iyi giderken bile sorun cikarabilen oyuncu balotelli, ki hadi cikarmadi diyelim, isler kotu gittiginde yapabileceklerinin limiti yok.

Q7 problemli oyuncu, ama problemlerinin yuzde 90i saha icinde istedigimizden farkli bir oyun oynamasiyla alakali. Eforsuzluk falan degil onun problemi, kaldi ki saha disinda medyaya malzeme veren bir adam da degil. Kimseye roportaj vermez, radarin altinda ucar, antremanlarda her zaman eforunu verir.

Balotelli bir mac yedek kalsin veya disiplinsizlik nedeniyle oyundan alinsin, turk medyasiyla izdivac programina cikar. Taraftar da ne yaparsa yapsin gormezden gelecegi icin ortaya quaresma'dan cok daha beter bir sonuc cikar.

Ozetle, balotelli'yi istememek bence tembellik degil bilincli davranmaktir. Dunyada her takimda banko 11 yazilabilecek bir adamin da anca Favre hocamla su an futbol sahnesine tutunabilmesi bu konuda bize ekstra bir fikir vermelidir.

Referandumda benim oyum hayir.

Basar dedi ki...

Hoca biraz esnesin, inadından vazgeçsin mevcut kadro ile bile şampiyon oluruz. Balotelli'ye gerek yok.

turgay dedi ki...

hocanın açıklamalarını okuduktan sonra 2lik bile hayal diyorum. şu istatistikler muhtemelen hocaya da gitmiştir (en azından umuyorum) değişinin ne olduğunu görmek zor değil. anlamak için okumak ve dinlemek lazım. hocanın dinlediğini veya araştırdığını düşünmüyorum. bu takımın en kötü hali zaten 30puan.

Mata gelse keşke. Başka transfer olmasa da olur. Kapanan takımlara karşı can çekişiyoruz. Başkan güzel bir sürpriz yapar umarım.

beagle dedi ki...

Sürprizi Babacar lafı yayıp Larin ile yaptı herhalde. İmzalandı diyorlar.
MLS maçlarından iyi kötü demek zor.

Çaylak çıkacağı kesin, bizim itme çekme tekmelere ne yapacağını çözer mi çözemez mi göreceğiz.

Zaitsev dedi ki...

@ Basar +1 tamamen katılıyorum. Hoca biraz inadını kırsa bu takım bu kadroyla güle oynaya şampiyon olur.

@ beagle Medel-Oğuzhan göbek tercihine bende tamamen katılıyorum. Daha önce de yazdım; Atiba ufak maçlarda oynamasında Necip-Medel'e de razıyım.

* Balotelli konusundaki kaygı disiplinsizlikten ziyade kafası atınca yeni bir RVP olması da olabilir. Liverpool satıncaya kadar akla karayı seçti adamı.

* Q7 üzerinden dönen orta gol oyunu hocanın istediği/planladığı oyunsa yine bir problem var. Planlı bir oyunda top oraya hızlı inmeli. Talisca/Cenk iyi pozisyon almalı. Avrupa maçları hariç bunlar hiç olmadı. Biz topu eveleyip geveleyip orada patlatıyoruz. Zaten biz hızlı çıkamıyoruz. mesele o.

* Orta 2li de yanlış adamı kestik. Sosa sonrası geriden topla çıkan oyuncu sayımız azaldığı için o bölgede hızlı karar verebilen oyuncular oynamalı. Atiba bu adam değil. Rakip Oğuzhan'ı baskıya alıp topun Atiba üzerinden dönmesini sağlıyor. Onun da tercihleri belli. Ya geri ya sola. İleri ve sağ hiç yok. Bu sebeple stoperlerimiz de çok fazla uzun top atmaya başladılar. Bu topları da Cenk'i sola yaklaştırıp Babel'in olduğu bölgeye atıyoruz. Bu seneki 2ci net planımız da bu.

* Tolgay aslında dikine riskli paslar, çalımlar deneyen bir oyuncuydu. Belki de o bölgede en çok risk alan oyuncuydu. Ters evriminin sebebi formayı bulunca kaybetmeyeyim kaygısı veya hocanın oyun tercihi baskısı da olabilir.

Mayor dedi ki...

Negredo'nun haftalarca forma bekledigi ortamda 3 aydir oynamamis Larin'in(MLS sezonu tatilde diye) sezon sonuna kadar yuzunu gormemiz pek mumkun olmaz. Haber dogruysa sezonu kurtarma hamlesi degil kesinlikle.

carlito dedi ki...

Larin transferinin gerçekleşeceğinden emin değilim, 2018 sonunda sözleşmesi sona erdiği halde bonservis ödenmeyeceğinden sözediliyor, bu mantığa aykırı.. ayrıca Amerika'daki kurallar gereği oradaki federasyona da para ödenmesi zorunluymuş ve 5 milyon istendiği söyleniyor.. başkanın bu parayı vereceğini sanmıyorum, verirse de transferin yapmanın mantığı kalmaz zaten..
yok eğer bilmediğimiz farklı durumlar varsa ve ekonomik olarak avantajlı şekilde transfer edebileceksek, o zaman ben bu yatırıma varım, kaybedecek çok şeyimiz olmaz o durumda..
zaten benim istediğim Negredo yerine değil, onun arkasında 2. forvet olup genç ve gelecek vaadeden, yeni bir Cenk veya Abu olabilecek potansiyelde birinin bulunmasıydı.. Negredo şu anda bu takımın tartışmasız santraforu olmalı.. Larin ise bu beklentileri karşılayabilir mi, izlemeden (sadece youtube videolarıyla) yorumlamak doğru olmaz.. ama söylendiği gibi 3 aydır oynamıyorsa halen Negredo'nun oynamayacağı durumlar için içimiz rahat olamaz, keşke şu Pektemek'ten kurtulup Cl listesine de sokabileceğimiz genç ve yerli bir forvet daha bulabilsek...

@Mustafa

Mata benim de hayalim ama çok zor be :(

yilmaz dedi ki...

bir futbolcunun referansı ile onun kendi ülkesinden başka bir oyuncuya yönelmek bu çaptaki takımların yapacağı birşey olmamalı. Tabi Atiba'nın önermesi gazetelerin üfürmesi de olabilir ama Şubatta Bayern Münih ile oynayacak, devre arasında 22m€ girdi sağlayan bir kulübün, oyuncularından birinin önermesi ile üstelik bir de MLS'ten bir oyuncuya yönelmesi, bunun için ciddi ciddi bonservis pazarlığı filan yapması...

Bir miktar bonservis ücreti harcanarak, Düşük maaşlı, yüksek beklentili max 25-26 yaşlarında, avrupa liglerinden bir oyuncu bulmak bu kadar imkansız olmamalı. Hakikaten futbolcu havuzumuzun 5-10 kişiden oluştuğuna artık iyiden iyiye inanmaya başladım.

Emrah D dedi ki...

Emiliano Marcondez kontratı biterek beleşe Brentford'a gitmiş nasıl uyuduk ya

Burada Münch'ün Çığlık tablosundaki gibi başını ellerinin arasına koymuş dehşete düşen emoji koymak istiyorum.

Bize vermezler mi istesek? Kira filan?

Larin Marin hikaye olur hatta Talisca da hikaye olurdu. Negredo'yu yedeklemek için gelip Talisca'yı keserdi :/

beagle dedi ki...

Kramaric haberi geldi. Sanki Larin'le asıl ortalığı karistirip Avrupa tecrubeli Kramaric veya Babacar bitirmeye calisiyor olabiliriz. TrT muhabirinin sözleşme yapıldı haberine bile güvenemiyoruz. Geriye tek yanan top kaldı.
Kramarice Hirvat bir arkadaşım "versatile" dedi. Her yerde oynar, iyi yedektir. Gol vuruş tekniği de Larin'den çok önde.

sports guy dedi ki...

Mata hayali kuran arkadaslar icin soyleyeyim pek umutlanmasinlar :) United ABDlilerle cok icli disli olduklarindan olsa gerek, oyuncu kontratlarinin cogunluguna +1 kulup opsiyonu eklemeye baslamis. Mata'da var bu opsiyon ve kullanilmasina kesin gozuyle bakiliyor. Bosman mosman olmadan da Mata'yi almak mumkun degil.

Larin meselesine gelince.. bonservis yok haberi yapan Turk medyasinin kokune kibrit suyu.. QTM'nin zirve noktalarindan biri olabilir bu.

Ayrica MLS'e para odenmesi de gerekmiyor, sadece bizdeki "oyuncu yetistirme ucreti" meselesi gibi, MLS bazi oyunculari disari transfer ederken belli bir yuzde aliyor o transferden. Yoksa pazarlik yine kuluple yapiliyor yani. Degisik oyuncular icin degisik kurallar var ama Larin'i ilgilendiren kural bu oldugu icin bunu yazdim(draft secimi ve generational adidas oyuncusu) kafa karistirmamak icin.

Neyse, insan gazetecilerden daha arastirmaci olmasini bekliyor ama nerede o gunler tabii.

Adsız dedi ki...

@diskonnektus erektus

Marcondes'in menajeri bilinen bir isim değil ondan olabilir :) Danimarka ligi de göz önünde olan bir lig bir de. Brentford bu yıl parlatırsa seneye PL'de baş altı takımlarda oynar.

@beagle

Kramaric iyidir hoştur da burada daha önce gündeme gelen takımdaşı Uth hem ondan çok daha iyi performans göstermiş, hem sözleşmesi sezon sonu bitiyor, hem de piyasa değeri ondan düşük görünüyor. Babacar'dan da etkili üstelik.

Kramaric deyince aklıma Klasnic geldi. Genç hali olsa al direk 11'e yaz. Tam bizlik golcü formatı olurdu.

Emrah D dedi ki...

@james sneijder

:( efsane olurdu

Adsız dedi ki...

@diskonnektus erektus

Bence de efsane olurdu.

01:48'deki atak Klasnic'in nasıl bir golcü olduğunu gösteren en önemli anlardan.

https://www.youtube.com/watch?v=ZlnnzzA47Yk

Onun kadar top taşıması bireysel adam geçmesi vs yoktu ama ceza alanında Ronaldo Luís Nazário de Lima kadar hızlı düşünebilip aksiyona girebilen bir adamdı kendisi. Gerd Müller'ler için tevellüt o kadar eski değil tabii :)

Ne yazık ki böbrek rahatsızlığı adamın belini büktü. Hayat diyelim.

beagle dedi ki...

@James
Kramaric başka birşey. Biraz Sosa biraz Pancu biraz Ilhan. Yani bence Talisca yerine dehset oturur. Santrafor sakatlansa ileri de geçer. Bu kadar temiz teknikli futbolcu zor çıkıyor.
Uth bence de daha iyi golcü ama Saffet Sancakli/Almeida arası bir teknikte oynuyor.
Negredo bonservisi ile bizdeyken bence Kramaric cok heyecan verici transfer olurdu.

Adsız dedi ki...

@beagle

Uth Saffet'le Almeida'dan biraz daha ötesi bana göre. Burada ismi geçtiğinden beri nette neyi varsa izledim ve okudum. Huntelaar'ın verimli zamanları gibi ama ayağı daha hızlı. Hollanda Liginden sonra Bundesliga tam bir deneme alanı olmuş ve gayet başarıyla geçmiş eleman. Kapalı savunmalarda hızlı ve ters koşularla kendine kolayca alan da açabiliyor. Eksiği Klose gibi kafa toplarındaki vasatlığı. Löw de kupa kadrosu için düşünmeye başlamış.

Ama diğer bölgede Talisca'dan kurtulacaksak bu daha önemli, tamamen katılıyorum. Hatta burada oynayacak iyi birini bulursak önceliğimiz tamamen bu olmalı. Hem verimsizliği bitirir, hem de Talisca için hala söylenen über paraları saçma ihtimalinden kurtulmuş oluruz.

beagle dedi ki...

@James
Bir de siyasi durum var. Alman iş arkadaşım geçen Türkiye'ye girerken zorluk yaşadı. (1 saat kadar bekletme ve özel sorgu)
Şimdi de Alman hükümeti uyarmış, bazı vatandaşlarımız sinirdan çevriliyor diye. Yarin gelecek bakalim girebilecek mi.

Tabiiki bunun özellikle Münih havaalaninda Türkkere uygulanan davranışlarla ilgisi var. Misilleme bir nebze doğru da, dönüp bir Atatürk Havalimaninda her ipini koparan 3.dünya ülkesi vatandaşları ne arıyor,niye Avrupa'ya bela transfer istasyonu olduk bakmak lazım.

Sonuç olarak şu anda Alman bir oyuncu almamiz ekstra zor görünüyor.

carlito dedi ki...

Talisca'nın yerine oyuncu demişken zamanında Bilic döneminde Sosa'dan önce almaya çalışıp alamadığımız Manuel Lanzini geldi aklıma.. Sosa'dan pişmanlık duymadık tabii, ama Bilic'in daha sonra West Ham'a aldırdığı Lanzini'nin performansını her daim takibe devam ettim ve hep bir ukde kaldı içimde.. şimdi piyasa değeri 18 m yazıyor :(
şu an tam aradığımız tipte oyuncu, işte böylelerini ucuzken keşfedip kapatabilmek marifet..

yilmaz dedi ki...

sizler burada güzel güzel isimler öneriyorsunuz da, gazetelere göre "Beşiktaş'ta gündem Balotelli :)"

O balotelli'yi bize çakacaklar da, ne zaman du bakalım.

300 gün önceden Cenk'i satacağı belli olan takım halen daha ciddi bir forvet adayı bulmazsa olacağı budur.

sports guy dedi ki...

Burada ciddi ciddi Uth muhabbeti donmus, sasirdim. Tottenham, Dortmund ve Schalke kovaliyor o adami. Hatta Schalke isi bitirdi diyen bile var, kaynak:

https://twitter.com/LovellLowdown/status/950129679066914816

PL ve Bundesliga piyasasi bu kadar kuvvetli bir oyuncuyu almamiz mumkun degildi zaten. Gecelim.

Basar dedi ki...

https://twitter.com/TransferMerkez/status/950412739926790146

ay hadi inşallah! :)

Konya muhabirinden al haberi. 34'lük guarejma yerine Orkan'a yatırım yapalım. Olsun bu sene şampiyon olmayalım, zaten bu gidişle bu sene sensin 5. şarkısı söyleyeceğiz...

sports guy dedi ki...

Ben yukaridaki yaziyi yazdiktan iki saat sonra Schalke Uth'u acikladi :)

https://schalke04.de/personal/fc-schalke-04-verpflichtet-torjaeger-mark-uth/

GeceGezgini dedi ki...

Larin için yorumum; bir takıma 2 Kanada'lı fazla.

Sevgiler.

GeceGezgini dedi ki...

Kramaric' e de kefilim. Fm 09/10'da regen adayı olarak takılıyordu. Forvet alternatifi veya inside forvet olarak Kramaric, 10 numaramsı olarak da Dzagoev'i bağlarsak tertemiz bir takım olabiliriz.

Unknown dedi ki...

Yazık oldu yine, bedava Uth için kesenin ağzı da açılabilirdi oysa ki...

Riad Bajiç sezon başı transfer olduğu Udinese'de doğru düzgün oynamamış (ligde toplam 75 dk). Ligin üzerinde kalitesi vardı. Kiralık ve satın alma opsiyonuyla fena olmazdı sanki...

Bir de 10 numero almak şart. O motor ligde 3 el freniyle (atiba+talisca+quaresma) çalışmaz.

turgay dedi ki...

siz ne dersiniz bilmem ama ben olsam ozan tufan'a sulanırım. hoca da bayılır gelmesine. sağ bek rotasyonuna girer gerekirse. hem de türk pasaportlu 1 kişi fazladan yazarız kadroya. (ironidir)

yilmaz dedi ki...

@turgay abi, gözünü seveyim. Karpuz kapuğu :)

GeceGezgini dedi ki...

@Turgay Valla ben de Ozan Tufan' a sulanılmasında pek sorun görmeyenlerdenim :) Adam edilirse, medyaya malzeme vermezse, elimizde yerli Khedira, Emre Can vari bir adama dönebilir.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

evet güldük eğlendik bu kadar şakalar komiklikler yeter bence ozan tufan konusunu fazla dillenmeden burada kapatalım, ben hiç bunlar konuşulmamış gibi davranmaya hazırım!

adamın instagram'dan Tosic'in karısına sulandığını unutuldu herhalde.. sırf futbol beklentileriyle, karakterini umursamaksızın futbolcu alacaksak Arda'yı alaydık madem!

sports guy dedi ki...

Ozan tufan'i ben de isterim valla. Gobegine carptirip gol attirir q7 sayet forvet oynatirsak.

Iyi transfer.

turgay dedi ki...

Ben ironi yaptım da 1-2hafta içinde bize gelirse de şaşırmam. O değil bizim formalar fb gibi genişde değil Tontiş Ozan’ın göbek saklanamazda :)

Adsız dedi ki...

@Emir oem

Uth'la hayal kurarken Giroud gerçekleri kapıda görünüyor.

Hayırlısı olsun.

Basar dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/sporarena/galeri-besiktasta-flas-quaresma-gelismesi-servet-onerdiler-40705306#page-1

Ay hadi inşallah! Bu 2. haber

sports guy dedi ki...

Spor arenanin ne kadar guvenilir bi kaynak oldugunu su haber ozetliyor bence:

http://www.hurriyet.com.tr/sporarena/galeri-david-silva-sosyal-medyayi-salladi-40571923

Ha bence quaresma'ya cin'den surekli teklif geliyor ve kadromuzdan cin tarafindan ciddi teklif alan da tek oyuncu o ayri.

Ama quaresma gitmeyecektir ondan da eminim, hele hele yazin dunya kupasi gorecekken.

turgay dedi ki...

gitmek isteseydi sezon başında 7 milyon verilirken giderdi. hatta o gitseydi muhtemelen marcelo kalacaktı. adam her defasında katara gittiği için pişman olduğunu söylerken rekabetçi bir ligi bırakıp çine gitmez. keşke gitse orası ayrı tabi.

Zaitsev dedi ki...

@ turgay

Sene başı da öyle bir teklif yoktu bence. Aynı haberleri yazıp atıyorlar ortaya sayfada yer dolsun diye.

Çin transfer piyasası yeni düzenleme ile patladı. Ne kadar bonservis verirsen o kadarda vergi veriyorsun. Buna yakın bir düzenleme de olabilir. Yabancı sayısı da düştü ayrıca.

Q7'nin paraya ihtiyacı yok. Katarda 4-5 ay duramadı adam. Paragöz olsa sabrederdi. Huzuru bulduğu 2 takım Porto ve Beşiktaş. Ekstra birşey olmazsa 2020ye kadar kalır. Boşa umutlanmamak lazım.

nuri mu dedi ki...

Basar
bu çin haberlerine hiç inanasım gelmiyor
zaten adamlar yabancı kotası düştüğü için hali hazırda kadrosundaki yabancıları elden çıkarmaya çalışıyorlar
bir de niye q7 yani.. avrupada adam mı yok.. bunlarda para mı yok...

ayrıca her transfer dönemi birbirinden bu kadar alakasız oyuncu grubunu ve bu kadar çok forvet transfer haberini ve hatta olumlu ve olumsuz imkansız ransfer haberlerini nerelerinden çıkarıyorlar anlamsız..

larin, boakye, balotelli, doumbia, babacar, gignac, ba, torres, slimani, giroud, mandzukic, gameiro, o bu şu.....

tüm tuşlara basıp bölüm geçmeye çalışır gibi piyasadaki tüm forvetleri yazıyorlar...

turgay dedi ki...

@zaitsev

rakam abartılı olabilir ama teklif yoktur diyemem açıkçası. bakambuya geçen gün 40 milyon verdi burak'ın eski takımı. hala oralarda ciddi gelirle oynayan oyuncular var 7-8 bandında paralar verilerek transfer de yapıyorlar. ilgi vardır bence de ne söylenilen rakamlar doğrudur ne de paşanın gitme isteği vardır.

Kendisine aşık hoca, çoğunlukla aşık taraftar grubu, vergisiz kemiksiz kazanç bulmuş gider mi la adam? Tribünler yuhalamadıkça bir yere gitmez. Yönetimin satması için de çok ciddi bir teklif gelmesi lâzım, 3-5'e satamaz, tepkiden çekinir.

Koskoca futbol takımının kaderi bir tane futbolunun ellerine kaldı ya şaka gibi.

Şurada hocanın dediklerini dinleyin ve de tweetin altına dizilenlerin yazdıklarını okuyun da sağlam siniriniz kaldıysa o da gitsin.

beagle dedi ki...

Abi bu topraklarda halk karnı tokken padişaha karşı çıkmaz, şampiyonluğa gittigini sanirken de çakma yildizlar kraldır. Ne zaman açlık başlar, hasmetlimize olanlar olur.
Osmanli maçında ilk yuhalanmasini duydum, iyi skordan yırttı.
Cenksizlik, Negredo saglam oldugu sürece, başlı başına ilk 11de güçlenmek demek. Ama kredimiz yok. 40 ortayla devam edersek Mart başında ligden kopmuş, CLden elenmiş, Q'yu yuhalayip oynamadan maaş alan kangrene çevirmiş olabiliriz. Şenol Güneş de gelecek sezonu görmez. Değil 15, 5 geldiyse bile takimin gelecekteki sağlığı için satmamiz gerek.
Bayern maçında Q süper bişey yapar mı? Ne bileyim 25-30 maçta bir gol falan atiyor, penalti aliyor da yerine Lens oynasa daha fazlasini yapabilir. Yani bunun için oyuncu tutulmaz.

Realist olursak belki maaşına karşılık alan bir enayi olur.
Bu kadar emeğin ve değerin bir inat be boş hayranlik ugruna heva olmasi ne yazıktır. 3. Şampiyonluğu alsak Terim ve Kocaman biter, yabanci hoca sirkulasyonuna girerdi renkliler.

cochise dedi ki...

Tekrar tekrar görülüyor ki -genelde hocayı ne kadar takdir edip quaresmayı ne kadar yersem de- sorunumuz quaresma sorunu değil; hocanın onu kullanma biçimi. Eğer hoca onu başka bir biçimde kullanmaya zorlasa istekli olmasa da bir şekilde raya girecektir. Şu bizim eleşirdiğimiz tablo hocanın seçimidir. Quaresmaya hiç kızamıyorum bu nedenle. Hatta belli ki olayı bir de kişisel inada bindirmiş. ŞL'de işliyor burada da o sistem işleyecek bir şekilde diyor özetle. (ŞL'deki rakiplerin oyun anlayışına güzel bir kontrast yarattığını ancak ligde işin tam tersini olduğu kabul etmek istemiyor. ÜStelik oradaki Q asistlerinin hepsinin geçiş hücumunda olduğu açıkken) Bu yüzden Q'nün asistleri kesin artacak 2. yarı, hoca bunun için ne gerekiyorsa yapacak ama takımın dengesi nasıl olacak işte o kısım büyük soru işareti. Bu denklemin tek çözümü gamsız Lens'te. Onun umrunda mı, o da soru işareti...

Huzeyfe dedi ki...

Senol hocanin konusmalarina inanamiyorum. Bu cagda, rakipten bagimsiz olarak kenar ortalarina dayali bir oyun kurgulamak, modern futbol gerceginden tamamen kopmak demek. Modern derken de cok matah birsey degil yani, 90'larda vardi en son bu tarz oyunlar.
Iki seyi birbirinden ayirmak lazim. Quaresma ozelinde problem, bu adamin futbol degil top oynama arzusu. Quaresma'yi daha beter verimsizlestiren "orta oyunu" tamamen Senol hocanin sucu. Oyun icerisinde yeri gelir orta da yapar ve bunu yapmasi gerektiginde elindeki oyuncun Quaresma oldugu icin sevinirsin.
Oyun degismedigi muddetce lig maclarini izlemeyecegim. Vakit kaybi.
Ayrica hocanin egosu kendine ve takima zarar verecek boyutlara ulasmis gozukuyor. Son konusmalarindan hic hazetmiyorum. Bu gidisat pek hayra alamet degil.

Adsız dedi ki...

Öncelikle Quaresma'nın yenilenen sözleşme tarihine bir bakınız, sonra neden bu kadar rahat olduğunu düşününüz. Adamla 37 yaşına kadar sözleşme imzalamışız ey ahali. Şöyle oynardı böyle olurduyu vs bırakın. 37 ne demek yahu var mı bunun rasyonel bir açıklaması. Halı saha takımı mı kurduk da haberimiz yok. Diyelim 35'ten sonra oynamadı. 2 yıl daha 2 milyon garanti parayı takır takır alacak yine de.

@cochise'e şöyle katılmıyorum. Quaresma sağdan hızla akıp gidecek, ayağına değil koşu alanına pas isteyip alacak, bu şekilde ya dengesiz defans kurgusunun ortasına topu görerek gönderecek ya da önü boşken içeri girecek ve ceza alanını karıştıracak da bunu yapma mı deniliyor. Son maçlarda artan bir oran olduğu için artık özellikle dikkatle bakıyorum, takımdakiler ister yandan isterse de içeri girmiş olsunlar çok zorunlu olmadıkça kendisine pas atmıyor.

Default-1: Quaresma'nın artık koşu alanında top alıp hızla kat edecek hali yok. Default-2: Bunu herkes de biliyor ama hala oyun bu şeklin üzerine kurguluyor. Default-3: Yine ve yeniden, 37 yaşına kadar sözleşme.

Herkese sabırlar diliyorum.

Adsız dedi ki...

Bu arada önümüzdeki Şubat 33 olacak Ronaldo bu form durumuyla dahi medyaya emeklilik planlarını anlatmaya başladı. Kıyaslama gerekirse Messi'ciyim ama Ronalda bana göre sportmen profesyonelliği bakımından 1 numara. Bizim durumsa şaka gibi.

Bence Hoca biriyle veya genel olarak teknik taktik analizci tayfasıyla inatlaşıyor . 30 yıllık teknik direktörüm sizden mi öğreneceğim kafasından başka birşey değil . Hani aklım yettiğince Şenol Güneş takımlarını hatırlamaya çalışıyorum buna en yakını Yattara'ydı onu bile maç başı 70 dakikadan fazla oynatmazdı ki kariyer sezonu Şenol Hoca iledir .

Gerçekten akıl tutulması . Ha ligin ikinci yarısı tamamen konsantre bir Beşiktaş bambaşka bir profilde yola devam edip 40+ puan yaparsa yine ayakta alkışlarım ama büyük risk çok büyük . İsmail Şayan'ın kulübün mali analizine dair söylediği önemli şey CL gelirlerine göbekten bağlı oluşumuz . Gelirlerdeki artışın en önemli paydası CL .

Bizim mesele kim haklı çıktı davasının çok önünde . İnşallah Hocanın bir bildiği vardır .

Hoş , bu durumda teknik direktör kim olsaydı güvenirdiniz diye sorsalar Şenol Güneş derim orası apayrı bir konu .

Adsız dedi ki...

Gamerio lafları dolaşıyor. Tarz açısından Cenk'e çok benzer bir adam. Tarz derken genel özellikler, yoksa ondan hayli artıları var. Çok rahat pozisyon almak, gol için hızlanmak ve gol bölgesinde olmadığında da takım için etkin pas yapabilmek gibi. Cenk'te bu özellikler az biraz vasatın üstüydü. Dezavantajı ise Güntekin Onay'ın da bahsettiği üzere, ki bizim için çok önemli bir faktör, kapanan defanslara karşı etkisizliği. Ceza alanında önüne top düştüğünde yazması iyi ama zaten bizim sorunumuz topun etkili yerlere gelebilmesi. Sosa-Olcay-Töre-Oğuzhan zamanındaki hızlı bilardo oyunu olsa abartmıyorum sadece ligde bir sezonda 30 golü olabilirdi. Ama halen bu oyunun yakınında bile değiliz. Bu nedenle maliyetiyle birlikte düşününce yanlış bence.

Ve umarım transfer tercihleri benim bu şekilde dışarıdan görebildiğim gibi değildir, yani "abi Gamerio boşa düşecek deniyor, iyi olur mu dersin" formatında. Zira bundan sonra alacaklarımızın oyun yapısıyla çok daha fazla ilgilenmemiz gerekiyor. Hele ki Ocak transfer sezonunda.

beagle dedi ki...

Yeni yeni kullandigim Twitter'daki camiaya ve hocaya şaşmaya devam ediyorum.

Söz konusu adam geçen sene Bursa maçında 2 kere hakettiği kirmiziyi görse 2 yildizli, 80 milyon Euro daha çok borcu olan, Basaksehire sampiyonluk kaptırmış bir takimdik.
Kariyerinde derbilerde gördüğü kırmızı sayısı attığı golden fazla, her yeri zarar bir adam.

Galibiyet golüne ihtiyacımız varken sahadan zaman geçirerek çıkan bir egoistin bu takımda hala ne aradığını anlamam mümkün değil. Hafıza-i beşer nisyan ile malulmüş cidden...

Mayor dedi ki...

Senol Hoca'nin takima sahada serbestlik tanima, yetenekleri mukabilinde yaratici oynatma felsefesi Quaresma ozeline takildi.
Takim hucumda sıkıştığı zaman çizgiye bitişik oyunundan dolayı serbest adam hep bu oluyor, hucumların hepsi top dolaştırdıktan sonra bu adamın ayağında bitiyor. Buna sebep olan takımın geri kalanı aslında.
Şenol'un da cevabı "e adama orta yapma mi diyeyim?" Hayir tabiiki, ama bu kisirlasmayi cozmen lazim eger Hoca isen.
Ilk cozum, TF icin komple sistem degisikligi veya Talisca yerine yaratici bir AM koymak olur ki tek care Q7 olmasin bu da olmuyorsa ki su an mumkun gozukmuyor o zaman nesteri vuracaksin Q7'ye basur'u yoketmek icin.
Bu sonuncusu en pratik ve kolay cozum.

yilmaz dedi ki...

Quaresma bize ilk geldiği dönemde istatistikleri hiç fena değildi. O zaman da çok eleştiriliyordu ama attığımız gollerin yarısında direkt katkısı vardı. Fakat mesele biraz da buydu zaten. Takımı kendisine o kadar muhtaç etmişti ki başka hiçbir hücum aksiyonumuz yok gibiydi. O dönem daha cüretkardı. Sıfır'dan da vuruyordu, ceza sahası dışından da. Ceza yayından vole vuruyordu, adamları ipe dizerek ceza sahasına giriyordu. Aslında Quaresma'nın şu sıralar yaptığı şeyler gençken yaptıları değil. "Quaresma hep böyleydi" tespiti bence yanlış.

Transfer konusunda da, ben gelecek sezon için bir hoca ile anlaşılması gerektiğini ve şenol güneş'in talepleri doğrultusunda bir transferin kesinlikle yapılmaması gerektiğini savunanlardanım. Bu söylediğimin ütopik bişey olduğunun da farkındayım.

@james abi kendini alıştırsan iyi olur, Quaresma 2 sene daha bizden yiyecek. Belki seneye kadroda bile olmamasına rağmen. O adamı porto bizden almadığı sürece kimse bu takımdan gönderemez.

sports guy dedi ki...

Enteresandir, Real Madrid taraftarlarinin Zidane hakkindaki sikayetleri bizim sikayetlere baya benziyor.

Zidane'in Benzema aski elestiriliyor, iki yildir tutmus olan 4-3-1-2nin artik cozuldugunu ve inatla sistemde degisiklik yapmamasi elestiriliyor, Zidane'in oyuncularini fazlasiyla korumasi elestiriloyor vb vb..

Ikisi de kendi kulupleri acisindan tarihi basarilara imza atmis adamlar bu arada, oyle de bir benzerlik var.

Daha da ileri gideyim, saha icinde RM izlerken bazen Besiktas'in daha yetenekli versiyonunu izliyor gibi hissediyorum. Giden gelmekte gucluk cekiyor, ayaklar eskisi gibi degil, hatta RM de fazlasiyla orta deniyor bu aralar nedense :)

Mental yorgunluk onemli bir nokta burada bence sistemle birlikte. Besiktas'in orta sahasi gecen seneyle ayni oldugunda bile gecen seneki akiciligi goremiyoruz mesela, ben burada defalarca dedigim gibi bireyleri suclamayi biraktim artik.

Ha son bir benzerlik daha vererek kacayim, RM sistem kurgusunda en agir yuku bekler cekiyor. Ve bu sene marcelo carmiha gerilmis vaziyette bu yuzden :) bizim sistemin en onemli yapi tasi da atiba, ve ligde en cok dert yandigimiz adamlardan biri, en azindan orta sahaya benim gibi takik olanlarin.

Yani futbol her yerde futbol iste..

Basar dedi ki...

Ben şunu anlayamıyorum.

Hoca inatlaşıyor, hoca yanlış yapıyor, hoca esnek değil vb. diyoruz... sonra da ben hocaya güveniyorum.

Ben artık güvenemiyorum. Kusura bakmayın ilk 2 yıl profili bu değildi. Bu yıl çizdiği profili güvenilir bulmuyorum.

Bizim vergilerimizle 4-6 milyon euro alan oyuncuları transfer eden Başakcity, hocanın da katkıları ile şampiyon olacak! Sonra da başarısız olan hoca milli takıma gidecek, Beşiktaş da borç sarmalına girecek!

Kusura bakmayın ben Beşiktaş'ı her hangi bir oyuncudan da hocadan da daha fazla seviyorum. Çok büyük de tehlike görüyorum.

Not: Yukarıda yazdıklarımı daha derin düşündüğümde, içimde bir yerlerde acaba hoca bu performansa mecbur mu bırakılıyor sorusu da aklıma geliyor. Bu kadar israr, bu kadar inatçılık, bu kadar adamın gördüğünü senelerin tecrübesi olarak görememe rasyonel açıklanabilir bir şey değil.

planck dedi ki...

İsmail Şayan gelir gider olaylarını tekrar görselleştirmiş yeni datalarla:
https://twitter.com/is_xs/status/951163060835807233

beagle dedi ki...

Rakamlara bakinca 25-30M Euro lig yayin geliri, 15-20M Euro stad geliri, 30-35M Euro da Ticari gelirimiz var (Sponsorluk +Urun satış vb) Kötümser 70 Iyimser 85M Euro güvenilir butcemuz arti Uefa gelirleri ve Başarı Ödülleri ve bonservis satışı tabi. Devasa borç yükünün 20M Euro uzeri faizini karsilamak ve anaparayi ödemek için bizim toplam gideri 60M Euroda tutmamiz lazım. Bazen bu fazladan oyuncu alimi da yapabiliriz.

Bakinca "personel gideri" Kalemini 60M Euroyu geçmiş yukari gidiyor görüyoruz.

Beşiktaşın ve Türk Futbolunun batma noktası bu maaşlar olacak. 200M Euroya stad yaptik, stad geliri sadece 5M artti. Stadla borçla yapildigindan yillik faizi bile karşılamıyor. Dolayli olarak sponsorluk vb ile şüpheli cuzi bir artı sağlar sadece.

Ligin ahmak başalti takimkari milyon Euro maaşlarla dolaşıyor, potansiyeli olan genç milli oyuncular kulübelerde çürütülüp Opare Milosevic Denayer gibi yabancılar forma giyiyor.

Besiktaş 25M Euro maaş butcesinde durmalıdır. Qımıl gibi adamlara gencliginde 3.7M, yasliliginda 2M üstü net paralar vererek kulübü Katarlilara mecbur ediyoruz.
Cl icin butcey ek 4-5 M Euroyu Gomez gelirse alsın, Falcao, Etoo vb türü tekniği garanti adamlara verip sinif atlayabiliriz. Ama Nobre, Almeida vb adamlara 2.5M Euro verince Necipi de 1 küsür M Euroya oynatiyorsun.

En iyi haldeki rakamlara umutla bakarken Maaş bütçesi beni bitirdi. Bu kulüp bu şekilde batar. Bizim Atiba, Tolgay, Medelin 3üne 2M Eurolar para ödeme luksumuz yok. Oguz Aksoy ve Mertcan Demireri çarçur etmeyip oynatsak önlibero rotasyonumuz yeterli olurdu.

Maaşlar nasil şişmiş bilemiyorum (Krtlyuvası arti Kulup saniyorum) ama taraftar ve sonucu olarak yönetimdeki bu tutumla yakinda araplara satiliriz.

Babacar geliyor haberleri var. Ne dersiniz?

turgay dedi ki...

burada gençlere yatırım yapalım sürekli al-satla olmaz yetiştirip göndermekte lazım dedik zamanında rakamlar doğruluyor bu savı. elimizdeki yetenekleri işlemeliyiz, pazarlamalıyız. bakın bizim işimize yaramasa bile yarın öbür gün bu adamlar satıldığında bize de pay gelecek. bu bile yeterlidir bana göre. hocaya da baskı yapılmalıdır. oynat kardeşim denmelidir. kiralık verilecekse 20+ maç oynayacak şu kadar süre alacak yoksa cezası budur denmelidir. genç oyuncuları kazanmalıyız. 1 lira bile girse kardır. yoksa sürdürülebilir bir gelir ve borç ödeme kaynağımız yok göründüğü gibi.

beagle dedi ki...

@MustafaYildirim
Ilk 11 devamlılığı olmamasi riskli ama oynadiginda etkili, gol vuruşu çok teknik bir adam. Yillar önce Cartalete Mustafa onun için "Finishing 20" diye yazı yazmıştı.
Bana iyi yatirim gibi geliyor. Cenk gibi parlatip satabiliriz.
Kramarici Talisca yerine alsak daha iyiydi ama zor tabi.

Ben Beşiktaş'ı ileride Katar vs. sermayesinin almasına karşı olmam bu arada şimdiden söyleyeyim, sonra ayıp olmasın :P Hatta bu kadar dünya çapında marka olma çabamızın en güzel yanı bu tür uluslararası bir kulüp olma ihtimalimizin artmasıdır. Ha, %0.1'den %0.2'ye falan artmış olabilir ama olsun.

turgay dedi ki...

Ntvspordaki yorumcuyu izledim bu akşam adı aklımda kalmadı da bu 21 kişilik maç listesine yabancı oyunculardan 12sini yazabiliyoruz 9tane yerliye ihtiyacımız var. Peki asıl soru şu 14 yabancımızdan hangileri dışarıda kalacak ? İlk yarıda sorun olmadı bu çünkü boyko ve aras hep dışarıdaydı peki ya şimdi kimler çıkacak ?

beagle dedi ki...

@Shelbyl
İşin orasinda çok "what if" çıkar. Mesela şeyh aldı kulübü, kulüp renklerini yeşil mor yaptı. Tesislerden Seba ismini Baba Hakkiyi kaldirip Abdulmuttalip dinkenme tesisleri yaptı. Emirates de Arda gibi 2 tombis arap getirdi oynatiyorlar. Ne yaparız? Tutacak bişey kalir mi?
Ticari olarak mantiksiz, yapmaz diyecegiz de bu gözler ne manyakliklar gördü.
Hatta bir gün kalktı,sıkıldım, kapadım lan kulübü dedi....
Çok özel koşullarla ve kısmi olması dışında yapilmayacak iştir.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Tribün gelirinden ziyade ekstra gelecek olan loca geliri olarak bakmak lazım stad inşaatına. 3 senede bir toplu gelir getirecektir localar. 3 sene için 60 milyon dolar civarı bir rakamdan bahsediliyordu sanırım.

Ayrıca o inşaat olmasa deprem bahanesiyle kim bilir bize kim bilir nerede bir TOKİ stadı verirlerdi. 3cü havalimanı civarı mesela.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Stadı yenilemeyelim demedim zaten, ama o zaman da konuşmuştuk koltuk başı maliyet çok yüksek.
Stad yeri zor diyenlere, geçen yıl Istanbul minibüs cad civarinda inşaat maliyeti bitmiş daire için (yikim dahil) 800-1000 TL/m2 arasında olabiliyordu. Yani mekansal zorluk kabul ama ülkemizde inşaat maliyetleri gayet düşük. Biz biraz lükse kaçtık.

Bahsettiğin loca gelirleri grafiklerde göze batmıyor ama muhakkak artı sağlar.
Sorun maaşların bu stadı, bizim ülke şartlarını sollamiş gitmesi. Marcelo bizde 1M civarinda iyi oynuyordu. Bizim onun yerine 4-5M maaşla Pepe koyup şampiyon olamama luksumuz yok. Bu gidişle de olamayacagiz.

Federasyon yabanci sayisindan önce maaş bütçelerini ve bonservisleri sinirlamali. Eskiden son aldığı maaşın 5 katı ile serbest kalma gibi birsey vardi mesela. İyi oyuncuların 3 büyüklere kaziklanmadan transferi mümkün olursa çok daha fazla yerli oyuncu gelişir, gençlere yer çıkar. Sistem biraz da böyle çöktü. Anadolu kilubundeki oyuncu Avrupa'ya 3 Beşiktaş'a 13M Euro fiyatlaniyor.

Adsız dedi ki...

@shelbyl'e de katılmayarak podcast 3'lüsünün tamamına katılmama işine katılmış oluyorum :) Her türlü para evlası kulüpten uzak dursun bi zahmet. Kimse kusura bakmasın ama bu düşünce benim için Q7 koşana kadar kalsınla eşdeğer. "Yaprakların bulutlara erişmezse bir zararın mı var".

Basar dedi ki...

Dün yazdığım yazıdaki varsayım bizim değil Başakcity'nin Arap sermayesine satılacağı yönündeydi. Beşiktaş nereden çıktı?

Bir sermayeye satmaya gerek yok, yerimizde kalalım. Bu konuda son derece konvansiyonel, tutucu, statükocuyum.

İnşaat maliyetini sadece m2 fiyatından hesaplarsan düşük olur tabi .

Öbür stadlara verdiğin kiralar , bu süreçte kaybettiğin ortalama maç günü geliri , izinler , rüşvetler , projeler , kur farkları , demir fiyatlarının kafayı yemesi vs . Ayrıca kamyonları gün içinde oraya sokmadıklarından sadece hafriyatta bile temiz 2-3 ay kaybedilmiştir . Bunlar büyük kalemler . Lükse kaçılan bir şey göremedim ben mimar olarak .

Çatısı bile pleksiglass membran ki piyasada en ucuza mal edebileceğiniz çatı kaplama malzemelerinden biri .

beagle dedi ki...

@Övünç
Yanlış anlamışsın, Minibüs caddesi gibi trafigi kalabalik bir alanda inşaat maliyetinin dramatik yukselmedigini anlatmak istedim.
Dunyada koltuk başı maliyetler bizimkinin 3 de 1'ine olabiliyor.

Bizimki 200-240M Euro falan açıklanmıştı. Asagidaki listede top 10a girer.
http://stadiumdb.com/news/2015/02/stadium_of_the_year_how_much_did_a_stadium_cost_in_2014

Ben de inşaat sektörüne malzeme üreten sektörde mühendisim. Mimarların bu projeye bu para değer demesine saygım büyük :)

Olur böyle şeyler arkadaşlar.

Bende halkla ilişkilerciyim: )

carlito dedi ki...

ben de inşaatlara malzeme pazarlıyorum, dolayısıyla konu hakkında fikrim yok :)

mali konuların sıkıcılığını bir kenara bırakıp futbola dönecek olursak, yönetimin şu transfer dönemlerini doğru karar vereceğiz diye son gününe kadar değerlendirme arzusundan çok rahatsızım.. düşünmeden acele karar verilsin demiyoruz tabii, ama son gün son saatleri bekleyince doğru karar verileceğinin de garantisi yok, asıl o durumda belki alelacele yanlış yapacaklar.. oyuncunun uyum süreci için vakti kalmaması da cabası, zira lig başlamış olacak..
zaten biraz planlı programlı yönetilen bir kulüp olsak çoktan Cenk'in çok da sürpriz olmayan ayrılığına hazırlıklı olup, yeni golcü seçimimizi de yapmış olurduk.. ama sanki Cenk'in gidişi 3 gün içinde gündeme gelip gerçekleşmiş gibi son bir haftadır ortaya koyulan isimlerden seçim yapmaya çalışılıyor!
bu zihniyette yönetildiğimiz halde son 3 yıldır transferde nasıl bu kadar yüksek yüzdeyle isabetli kararlar alındığı da şaşırtıcı doğrusu, şans da yardım ediyor sanırım.. ama papaz her zaman pilav yemez, üst üste 2 yanlış seçim herşeyi tersine çevirebilir.. umarım lig başlamadan kimi getireceklerse getirirler, her gün bir yığın isim okumaktan gına geldi..

@beagle

Bu 240 m € için bir kaynak var mı ? çünkü kulüp kap'a tam olarak 407 milyon tl diye bildirimde bulundu ? 100 milyon € bile değil bugünkü kurdan .

Transfer döneminden daha çok nefret ettiğim bir şey varsa o da ara transfer dönemi arkadaş. Hem ligi özlüyoruz hem de kısıtlı oyuncu havuzunda işe yarar adam arıyoruz. Bitse de kurtulsak be.

Barreto dedi ki...

@ sports guy

RM ve BJK'deki hoca meselesi üzerine şu makaleyi şiddetle tavsiye ederim.

https://hbr.org/2013/10/fergusons-formula

Makalede geçen bir ifade, Giggs'den alıntı, Alex Ferguson'a atfen: “Knowing what needs strengthening and what needs refreshing—he’s got that knack.”

Şenol hoca bu sezon strengthening ve refreshing mevzusunda fevkalade zorlanıyor, yönetim de işleri güçleştiriyor biraz tabi.

Şenol Hocadan Türkiye şartlarında kendi çapında bir Alex Ferguson olmasını umuyoruz, ama sanki daha ziyade Arsene Wenger'e dönüşüyor.

beagle dedi ki...

@Övünç
2 sene önce borcun "feda"ya rağmen niye yükseldiğini açıklarken ortada dolaşan rakamlardı. O yüzden opsiyonlu yazmıştım zaten. Stadin koltuk başı maliyeti de makul modern stadlarin 3 kati diye konusulmustu. Ama tabi jat kat pahali olan Emirates tarzi bir iki örnek de vardi.

Bugünkü açıklamayı okudum. Bir toplam 400 bir supheli 150 rakamlari var. Doviz kuru belirsiz.(tahminen 2-3 yil oncenin TLsi). Stad 100-130M Euro bandında bittiyse bu sefer borç neden artti konusu çıkar sonraki kongrede.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Hatırlatmak maksadıyla yazalım:

Borç artışının nedenlerini;
-kurdaki anormal artış (2012'de ilk defa başkan olduğunda 1 euro 2.4 imiş, stadın açıldığı dönem 3.20, bugün 4.55),
-stadı borçlanarak yapmış olmamız,
-vadesi gelen kredileri ödeyebilmek için yeni krediler çekmiş olmamız,
-maaş bütçesinin her yıl daha da büyümesi,
-temlik altındaki bazı gelirlerden uzun süre mahrum kalmamız,
-yatırımlara devam edilmesi,
-amatör şubelerin katma değer üretmeden tüketen yapısı vs ile açıklıyorlar..

Başkanın ilk defa seçildiği 2012 yılında 500-600 milyon lira civarında borç vardı diye hatırlıyorum. Kur etkisi yaklaşık x2 olmuş, üstüne borç ile stat yapınca 2 milyarı gördük özetle.

Adsız dedi ki...

@Emir oem

Uzunca yazmadan önce de takip edenlerdenim. Sanırsam kulübün ŞL geliri bağımlılığını sen zaten çok önceden yazmıştın doğru hatırlıyorsam. Geçmiş mesajlardan kontrol de ettim o bakımdan.

Eline yüreğine sağlık. Saygılar.

carlito dedi ki...

facebook timeline sağolsun, ne çıktı karşıma bakın:
https://eksibesiktas.blogspot.com/2010/01/senin-stadyumdan-yol-gecti-baskanm.html
:)

nerdeeen nereye... işin ilginci halen kulübün içinde olduğu ekonomik darboğazları konuşuyoruz! ama en azından kötü yönetilmekten değil, ülkenin içinde bulunduğu koşullardan kaynaklanıyor olması teselli edici benim açımdan..

Unknown dedi ki...

@james sneijder

Teşekkürler öncelikle..

Yazdım diyemiyorum ama şunu hatırlıyorum, gerek twitterda, gerekse burada daha önce birçok arkadaşımızın dile getirdiği şeyler bunlar ve benim aklımda kalanlar bunlar oldu. Aramızda daha detaylı açıklayabilecek ve unuttuklarımı ekleyebilecek illa ki vardır. Hatta daha düzgün bir yazım dili ve kapsamlı açıklamalarla başka bir postta ele alınırsa, açıkçası zevkle okurum.

beagle dedi ki...

Az önce Larin'in Bjk armalı kıyafetlerle resmini gördüm. Kulübü ile anlaşmadan, KAP gelmeden ilginç oldu.
Kısa vadede bir fayda beklemiyorum ama genç ve fiziken gelişmiş oyunculara yatirim yapmamızı doğru buluyorum.

Tabi Larin'e şans vereceksek Furkan'i niye oynatmadan bitirdik konusu bambaşka...

Murat dedi ki...

hemen on yargili bicimde elestirelim larini...bu adam 2. Ohen dostum..:)

beagle dedi ki...

Evet dimi zenci Batistuta geldi. Bittin Bayern ;)

Unknown dedi ki...

Larin hakkında daha önce şöyle bir rapor hazırlanmış;

http://trscouts.com/cyle-larin/

turgay dedi ki...

Sonu ocak ayında alınan diğer genç oyuncular gibi olmaz umarım. Takıntılı bir hocamız var pek genç kullanmaz mecbur kalmadıkça onun için handikap ama çok istedi deniyor bakalım artık neler gösterecek bize. Çok saçma rakamlar verilmemiştir umarım. Hayırlısı olsun

GeceGezgini dedi ki...

Fm genelde pek sasmaz;

https://vivalavidafm.files.wordpress.com/2017/12/cyle-larin.jpg

Acikcasi daha once bir takima 2 kanadali fazla yazmistim ama fm overview en sevdigim tarz forvet. Bakalim nasil cikacak Larin bey.


https://vivalavidafm.com/2017/12/02/orlando-city-fm18-club-guide/

beagle dedi ki...

Twitter'da biri ısrarla Başkanın Londra'da Slimani'yi opsiyonla almak üzere olduğunu söylüyor.

beagle dedi ki...

https://youtu.be/Jx-Rf-xfQ14. Adama skill videosu diye fail compilation yapmışlar. Çok korktum ben. Bari Larin takilsin kulübede.

sports guy dedi ki...

@beagle

Slimani bu ligde felaket is yapacak forvet. Fail compilation abouya da yapilirdi :)

cochise dedi ki...

Büyük sürpriz olsun istiyorum çünkü Larin'in takımın oyununa katkı yapması sürpriz olur. Adamın elle tutulur tek özelliği bitiricilik. Bu önemli bir özellik eyvallah. Ama test edilmemiş leblebici. MLS gibi yumuşak bir ligden gelmesi dezavantaj. Daha kötüsü MLS'in alt orta sınıf bir takımında oynadığından da hiç bahseden görmedim. Play off yapamamış; son 3 yılda overall'da ilk 10'a bile girememiş bir takım.

En olumlu değerlendirmede bile pas konusundaki sorunu ortaya konuyor. 2018 yılında pas yapamayan forvetin leblebicinin tillahı olması gerek.

Benim için en kötüsü ise Şenol Hoca'nın aklındaki ama bizim çok eleştirdiğimiz oyuna çok uygun. O açıdan tutarlı bir transfer.

Bizim temel sorunumuz atletizm problemini daha artırır. Adam geçme/dribbling olayı yok.

Keşke devre asında idare decek kiralık bir transfere yönelsek, uzun vadeli forvet transferini yaza bıraksaydık.

Negredo ile yanyana oynamasının çok zor olması bir diğer handikap.

Yani özetle benim sorunum Larin'in kendisinden ziyade profili. Yoksa farklı profildeki bir oyuncu olsa yaş unsuruyla çok pozitif bakacağım bir transfer olurdu. Ya da Pedro/Miloseviç gibi 1 milyon altındaki maaşlara olsa da olumlu bakardım. En kötü 3. forvet olur derdim. 1.6 milyon euro civarı konuşuluyor. Zaten Pektemek kamburu var. Keşke hızlı/kanat oynayabilen ya da hareketli ikinci forvet olarak oynayabilen ya da pas konusunda başarılı ve orta harekette forvet arkası gibi oynayabilecek bir oyuncu alsaydık. Yani forvetimizin gidişine kriz dersek; bu kriz fırsata dönseydi ...

Bardağın dolu tarafı; bu devre bile fırsat bulursa gol atar. Sıkışan maçlarda %75-25 toplan oynama olduğunda defoları sorun yaratmaz; işe yarayabilir. Herkes tembel olduğundan bahsediyor ama olur ya kafası değişir de çalışkanlaşırsa o fizikle etkili bir oyuncuya dönüşebilir.

Pheaglix dedi ki...

@beagle

eğer "what if"lere bakıyorsak mevcut sistemde birisinin kongreyi kendi adamlarını üye yapıp ele geçirip, kulübü kendine borçlandırarak kara para aklama aracı haline getirme olasılığı var. veya başka birisi çıkıp kulübü bir mafyaya ülke dışına çıkarmak için aracı yapma olasılığı da var. eğer beşiktaş için tüm "what if"leri düşüneceksek, şahsen içinde kendi edeceği kar kulübün başarısına bağlı olan bir kapitalist sahip bulunan senaryoyu, antalyaspor'un başındaki gibi sorumsuzca para harcayan vizyon reislerin, ya da kendi şirketinden uzak dursun diye babası tarafından başkan yapılan beceriksizlerin olduğu senaryoya tercih ederim.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Pheaglix
Tarif ettiğin durum "çok da iyi işlemeyen" demokrasilerin yerine iyi bir Kral gelmesi umudu. İyi Kralın, kötü demokrasiden etkin olacağı kesin de, kötü Kral mı Kötü işleyen demokrasi mi? Birinden bir şekilde dönebilirsin, digeri "Nero, Cercei" falan çıkar dönemezsin.

Pheaglix dedi ki...

@beagle

eskişehirspor ve gaziantepspor'u demokrasi ile daha yeni toprağa gömdük, antalyaspor da yolda. eğer 3 temmuz olmasa yd de muhtemelen hala başımızdaydı, hatta yarın seçime girse kongrede ciddi destek görmesi muhtemel. demokrasinin düzgün temeller olmadıkça işleyişinin nasıl olabileceğiyle ilgili futbol kulüplerinin dışında bol bol örnek de görebiliyoruz sanırım çok yakınımızda. frank underwood'un da söylediği gibi: "democracy is so overrated" :)

kulübün tek bir kişiye satılıp, tüm yönetimin ona bırakılması konusunda benim de çekincelerim var. hatta ideal koşullarda şimdiki sistemi tercih ederim (mesela kulüp yönetiminin gerçekten sınırsız sorumluluk sahibi olduğu, kongrenin tamamının aklı başında bireylerden oluştuğu durumlarda). ancak o ideal koşullar, demokrasinin gerçekten, ideale yakın işlediği ülkelerdeki temel değerlerin ülkemizden uzak olduğu gibi bizden çok uzaktalar.

ben mevcut koşullarda en iyi şansımızın 200-300 milyon euroluk yatırımı yapan birinin parasını çıkarma çabasına güvenmek olduğunu düşünüyorum, ancak senin görüşünü de anlıyorum. en iyisi agree to disagree diyelim :)

Adsız dedi ki...

Kendi adıma satmıyoruz kardeşim derken satanların yolları da açık olsun. Yani mesele kan revan konusu değil sessiz ve doğal bir tercih. Satılırsa kişisel tercihlerimi söyleyeyim. Şahsen BJK ismiyle işim olmaz ve ligimizden daha iyi futbol oynanan ligleri izlemeye başlarım. Bunu da çok abartmayın, sadece bir kişinin tercihi.

Huzeyfe dedi ki...

"Satmayiz kardesim" yada "takim sokakta oynasa kaldirimda destekleriz" romantikligi yas ilerledikce cekilmez geliyor insana. Biletten para istenince bos kapali onunde oynadi bu takim. Daha 3-4 sene once oldu bu isler. Parasiz olmaz. Bu kulup yapisiyla da uzun vadede olmaz. Cunku basariyla yatirim arasinda en fazla korelasyon vardir, sebep-sonuc iliskisi yoktur. Ligden 1 takim direk gidiyorken her sene gidemezsin CL'ye.
Kaldi ki zaten ruhunu satmissin coktan. Stadin adini, tribunun bilmem nesini. Bir yigin burokratik dalkavukluk yapmissin vs. Ha Katarli gelmis almis, ha Amerikali farketmez. Zaten lig Katarlilara satilmis, farkeden birsey yok.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Gereksiz yorumumu sildim. Satılsın diyen de satılmasın diyen de Beşiktaşlı.

beagle dedi ki...

@Pheaglix
Agreed. Sonuçta mevcut sistemin "harcamalara denetim/sorumluluk" yönünde büyük eksiği de var. Federasyon ve yasama ile Dernek-Nba arasi bir optimum bulnak lazım. FFP iyi oldu da geç geldi.

@Kuzeyfo
O günler geçti. 2 günde Les Benjamins stoğunu bitirdi bu taraftar. Markayi elestirecek birşey söylemeyeceğim ama 2 sweat shirte sezonluk bilet çıkar.

Lig değil ülke Katar'a satıldı. Ama daha Beşiktaş satilmadi. Kurtulur mu? Dünkü Everton maçı acayip oldu. Bjk'den oyuncunun "Winner" havası ile gittiği görüldü. Cenk sahlam gider biz de takımı ligin tepesinde tutmayı becerirsek sonraki satışlara 10ar M eklenir. Yeterki yatırımları Ibralar yerine Babacarlar'a yapalım.

beagle dedi ki...

#Dolma parmaklara telefondan yazmak yasaklansın.
Sahlam nedir yaa?

yilmaz dedi ki...

MLS'ten, orta sıra bir takımın, Kanadalı, takımı ile sözleşme konusunda davası olan bir oyuncuyu, 1.6m€ maaş vererek almaya çalışıyoruz. Bu neyin ısrarıdır anlamadım. Sonra "oyuncu bizde oynamak istiyor". İster tabi adamın kariyeri boyunca göremeyeceği parayı verirsen.

Bu transfer yukarıdaki kriterlere bakarsak birileri istediği için yapıldığı besbelli.

turgay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

Larinle ilgili okuduğum en mantıklı analiz. Tavsiye ederim

https://twitter.com/playersdb_tr/status/952209930009882624

GeceGezgini dedi ki...

Larin isi yatabilir gibi duruyor;

http://skor.sozcu.com.tr/2018/01/14/orlando-citynin-besiktasi-uzecek-cyle-larin-belgesi-ortaya-cikti-687594/

planck dedi ki...

Maddi yükümlülük Larin'de denmiş de transfer yasağı çıkarsa nolacak? Ne gereksiz işler ya.

Klübü satmak kolaya kaçmak olur. Ülkenin değerlerini alttan alttan satıyorlar belki ama klüp satışlarını öyle yapamayacakları için çok ses getirir, ne bizim ne sarıların taraftarlarına bunu anlatamazlar. medyada 7/24 satılmanın getirisini falan anlatmaları lazım aylarca. hoş memlekette o kadar da olmaz canım dediğimiz neler oldu. kendi adıma satılmasına %100 karşı olsam da (zira kağıt üstünde çözümleri olan sıkıntılar) satılırsa maç izlemeyi bırakırım da diyemiyorum.

Gerçekten anlamadım . Larin , ne bu tantanaya değecek , ne de 1.6 m € edecek bir oyuncu . Çok anlamsız bir ısrar var .

Böyle bir oyuncuya ihtiyaç da yok . Umarım yatar bu transfer . Oyuncunun seviyesi de , repütasyon da çok iç karartıcı .

turgay dedi ki...

Bizim takımın seyredip genç oyuncu alabilecek kapasitede olduğunu düşünmüyorum. Metin Albayrak ve Gökhan keskin bu kapasitede adamlar olmadığını defalarca kez kanıtladılar. Bu yüzden bu tür söylemlere inanmanın doğru düşünceler olduğunu düşünmüyorum. Larin gibi bir adamın ederi 1 milyonun altındadır. Mantıklı bir rakam değil söylenen. Tam bir menajer ittirmesi olduğu her halinden belli olayın. İyi çıkar kötü çıkar bilemem ama biz 1,5 yıl seyrettik hikayesi başından sonuna kadar kuyruklu yalandır. O zekada olmadıklarını yaptıkları işlerle gördük kanıtladılar defalarca kez

BJK4EVER dedi ki...

Ya ne kadar sacma sapan isler ya. Oyuncuya maddi yukumlukleri yuklemissn de, transfer cezasi gelse ne olacak? Reputasyon kaybi ne olacak? Herseyden evvel Larin capinda bir oyuncu icin ne bu tantana arkadas.
Tabii butun mesele kullanilan opsiyon tek tarafli kullanilabilir mi yoksa kullanilamaz mi. Kullanilabilirse zaten gecmis olsun, bu tur opsiyonlar zaten oyuncu kafasina gore gitmesin diye konur.
Ayrica su "FIFA bu tip durumlarda hep oyuncunun oynamak istediği takıma göre hareket eder, yine öyle olacaktır" aciklamasi da rezalet. Genellikle oyuncu ile kulubu arasinda sikinti oldugu zaman ve maddi yukumlukler vs yerine getirilmeyince oyuncuya gecinci lisans hakki verilip oyuncu lehine karar cikiyor. Yoneticimizin acikladigi sekilde olsa zaten her oyuncu kafasina gore bir yere imza atar bonservis ortadan kalkar. Ki her zaman oyuncu lehine olmuyor bu kararlar, Lassana Diarra esek yukuyle tazminat odemisti mesela.
Boyle bir oyuncu icin bu tur dalaverelere girmek buyuk amatorluk ve sacmalik.....

Pheaglix dedi ki...

@turgay

menajerlerin gösterdiği kasetleri seyretmekten bahsediyorlardır. youtube videoları da olabilir. ortalama fm oyuncusundan daha kötü scouting sistemine sahibiz.

bu arada larin işi neresinden baksan elinde kalıyor. 1.6m euro maaş nedir ya? premier lige rekor fiyata sattığımız adam neredeyse o maaşa oynuyordu, şimdi alıp devre arasında pişsin diye kiraya vereceğimiz adama da aynı maaşı mı veriyoruz?

hadi maaşı geçsek, larin uğruna transfer yasağı alma riskine girilecek oyuncu mu? neymiş tazminat ödenmesi gerekirse larin ödeyecek diye madde konmuş sözleşmeye. transfer yasağı yesek kulübe sebep olmuş olabileceği muhtemel gelir kayıpları hesaplanıp larin'den mi alınacak?

umarım fifa acilen orlando city lehine karar verir de transfer yatar. hayır ne güzel cenk'ten gelen parayı ibra'ya veya arda'ya gömmeyip, genç oyuncu alıp yatırım yapıyoruz diye sevindirtmiyorlar bile.

bu arada quaresma'ya çinden 15m euro teklif var deniyor. düşük bir ihtimal de olsa, eğer doğruysa saniye düşünmeden quaresma'yı gitmek için ikna çalışmalarına başlamak lazım. şl zaten bitti sayılır, ligde de büyük kayıp olmaz, hatta bence işimize bile gelir quaresma'nın satılması. çin kulübü hariç tüm partileri memnun edecek bir durum olur şu satış.

turgay dedi ki...

@Pheaglix

scouting dediğimiz şey bambaşka bir operasyon. adamlar bunun için donanımlı dünyanın her yerinden adamlar buluyor. biz biri futbolcu eskisi diğeri kalça uzmanı adamları eğlensinler diye oraya getiriyoruz. çok muhtemel oyuncu izleme senaryosu şu şekilde oluyordur.

-önce çalıştığımız menajerlere nasıl oyuncu istediğimizi söylüyoruzdur. kriterimiz kontratının bitmesine 1 yıl kalan oyuncular.
- menajerler örnek veriyorum dudu'yu söyledi. gökhan keskin ve metin albayrak maçını seyretmeye giderler. metin albayrak uçaktaki beleş internetten faydalanıp kulübün adını etiketleyen kalçası güzel hatunları beğenmeye başlar ya düşerse diye.
-dudu seyredilir teklif yapılır. 2 sene dudu peşinde koşarız başka oyuncu yokmuş gibi. sonra oyuncu başka takıma gider 10 maç oynamazsa yine peşine düşeriz. benim beşiktaş kulübünün scout olayından anladığım bu kısaca. çok muhtemel bir çok oyuncunun izlenme serüveni bu şekilde oluyordur.

kimse bana 1,5 yıl oyuncuyu seyrettikte aldık demesin. mitrovic de seyredilmişti ama sonuç ortada. kötü oyuncu asla değil ama bize uygun değil. larin de aynı şekilde. kötü oyuncu olmayabilir ama bize uygun değil. ha dersin ki kardeşim ben chelsea gibi alıcam 20 tane genç ve dünyanın bir çok yerine kiralık vereceğim. sonrada satacağım. buna yürekten katılırım. ama sen adamın daha sözleşme sıkıntısını çözemiyorsun nasıl gelecek inşa edeceksin?

bakınız artık scout şeflerinin transfer olduğu bir dünyada yaşıyoruz. 1 tane futboldan zerre anlamadığı herhalinden belli yöneticiyle bizden başka hangi takımda çalışabilecek şüpheli futbolcu eskisiyle olmaz bu iş. ciddi olarak bakılmalı ki bu FFP belasından kurtulabilelim. ben ne başkanın ve kankalarının izlediği oyuncuya ne de metin albayrak ve gökhan keskinin izlediği oyuncuya inanırım. bunlar oyuncu falan seyretmiyorlar. bunlar sadece kendilerini eğlendiriyorlar. aldıkları oyuncular ortada. daha da fazla uzatmaya gerek yok futbol bilgilerini.

carlito dedi ki...

@turgay

scouting olayıyla ilgili benim de içimden geçen ne varsa dökmüşsün valla.. bu konuda başlı başına bir yapılanma gerek, ama bunu yapacak vizyon ne bizde var, ne de ülkenin herhangi bir kulübünde..

yilmaz dedi ki...

Mesela Emre Akbaba'yı ayartıp, ceza alma riskini göze alarak, Alanyaspor ile davalık olmayı anlarım. Gözünün önünde ne yaptığını ve ne yapacağını bildiğin, sen almazsan rakiplerinin alma ihtimali yüksek bir oyuncu için böyle bir dümen çevrilebilir. Zamanındaki İlhan-Tümer olayı gibi. Bu tip ülke içindeki transfer krizleri makuldür bence.

Fakat Larin için "ceza olursa o öder keh keh","zaten oyuncu da bizde oynamak istiyor", "fifa'da bu işi çözeriz" yaklaşımı tam bir gevşeklik. Avrupa'yı tükettik gidip Kuzey Amerika'dan futbolcu için transfer yasağı alma riskini göze alıyoruz.

beagle dedi ki...

Larin kadar kafa vuramayacak ancak arkası dönük oynama stili cok da güçlüydü. Bu çocuğu sakatlanmazsa 2 seneye Super Lig'de Adem Büyük gibi izleriz
http://www.mackolik.com/Futbolcu/290559/Furkan-Yaman

Larinlere 1.6M Euro maaş vererek bir yere ulaşamayacağız.

Basar dedi ki...

Larin tam bir scouting mucizesidir. Atiba tavsiye, Larin bizde...

Bence Mitrovic'i filan aratır türde bir transfer oldu (oldu mu onu da bilmiyoruz ya). Avrupa'da top oynamamış, Latin Amerika'da da oynamamış bir adamı almak oldukça öngörülü olmayı gerektiriyor.

Teknik ekibin inatçılığına bu acemilikler eklenince geleceğe ümitsiz bakıyorum.

beagle dedi ki...

Şu "Come to Beşiktaş" işinin suyu mu çıkıyor acaba? Çinlileri Beşiktaşlı yapma çabası Aziz Yildirimin 1 Milyon üye işine benziyor. Sanki Altyapi oyubcularina nasil maç tecrübesi kazandırırız ve scoutingi etkin kilariz daha realist projeler olurdu.

yilmaz dedi ki...

@beagle işin orası da yürümesi gerekiyor. Bence çok da dert edilecek bir konu değil. 1 taraftar bir taraftardır. Uzak memleketlerde bir Beşiktaş formalı çekik gözlü görmek kötü bir şey değil. Başarı gelmeden bu mümkün mü bilmiyorum ama en azından böyle bir başarı geldiğinde zemini hazırlamış oluruz.

Altyapı ile ilgili söylediğine katılmakla beraber, oralara tekrar bir feda dönemine girmeden geleceğimizi düşünmüyorum ki, feda döneminde bile yapamadık o işi.

planck dedi ki...

@beagle, klüpte futbol aklı yok bizinıs aklı var haliyle böyle oluyor. bence zararı olacak bir iş değil bildikleri işi yapıyorlar. senin dediklerini yapabilmeleri için futbol aklı almaları gerekiyor ama o da kendilerinde var sandıkları için olası değil. diğer takımlarda iki türlü akıl da olmadığı için bu bile bizi bir yerlere getirebiliyor.

beagle dedi ki...

Sonuçta World Club Cup, CL finalleri vbyi izleyecek bu Çinli. Messi, Neymar forması giyip bizi mi tutacak, BJK formasına Neymar mi yazdiracak?
Umarım bir yerden tuttururuz da bu reklam sadece oyuncularin biraz daha kolay gelmesi ve satilmasina yarar gibi geliyor bana.

Şahsen Everton ile bir işbirliği beni daha heyecanlandirirdi. Bizim yeterince yararlananadigimiz Tolgay ve Tosiçi koysan adamlar sinif atlayacak. 180M harcamislar takim çöp. Bizden 22-25e aldiklari adam yildiz gibi parladı.
Tolgay'in yerine de Musa Çağıran'ı alir, gül gibi geliştir/pazarla yapardık. Şu ana kadar 2.5 sezonda Atinç, Demba, Cenk, Marcelo 4 tane iyi satış yaptik. Az daha iyi durumda olsak Gomez ve Abudan da 20M kaldirabilirdik.
4(6)tane yaptigimiz işten 2-3 senede 10 tane daha yapmak hayal değil.
O zaman kurtuluruz işte.

Konuşulanlar dogru ise Q, Tosiç, Babel hatta Negredo da kisa sürede 40-50M Euro paraya dönüşebilir.

Kurtuluşu çok uzakta aramaya gerek yok gibi. Tara/Bul/Geliştir/Sat
Lens'i de kazanırsa şampiyon olmasak da Şenol Güneşe devam derim

yilmaz dedi ki...

Boyko Brugge'e gitmiş.

Tolga'nın Beşiktaş'ta gözden düşmesine sebep olan maç Brugge maçıydı. Daha sonra Onun yerine geçsin diye alınan Boyko'nun Brugge'e gitmesi güzel bi rastlantı olmuş.

Hiç iyi bir kaleci olduğunu düşünmüyorum. Tabata transferi sınıfında değerlendiririm bu adamın bize transferini. Yan top alamayan kaleci icat etmişler. Ah şu Ukraynalılar :)

Pheaglix dedi ki...

yapılan reklamların amacının merchandise satışını arttırmak olduğunu sanmıyorum, hatta başkan da önceki konuşmalarının birinde bahsetmişti bundan. amaç kulübün tanınırlığı ve taraftar sayısı üzerinden reklam gelirlerini arttırmak, ki son derece mantıklı bir hamle. hatta çin'den ziyade bu "müslüman takım" tanımı üzerinden afrika ve orta doğu'da bir taraftar kitlesi edinirsek galatasaray ve fenerbahçe'nin toplamını katlayacak reklam gelirleri elde etme şansımız var uzun dönemde.

@planck'ın söylediği gibi yönetimdeki business aklı bazı durumlarda şaşırtıcı derecede iyi, bu come to beşiktaş da onlardan biri. böyle yatırımlarla uzun dönemde kulübü rakiplerimizin fersah fersah önüne geçmesi için adımlar atıyorlar, ama işte kulübün maaş politikası (larin 1.6m euro) gibi öyle şeyler yapıyorlar ki uzun dönemi görebilmemiz kısa ve orta vadeli borç artışı nedeniyle riske giriyor.

yilmaz dedi ki...

Kayseri Artem Kravets'i transfer etmiş. Bize olmaz mıydı mesela?

sports guy dedi ki...

@beagle

Musa cagiran'a olan platonik askin baya ilgimi cekiyor hocam :) 1.5 senedir her transfer donemi adami aniyorsun, bi sekilde getiricen elemani buraya artik eminim :)

Unknown dedi ki...

@beagle
Babacar alınabilir bir risk midir değil midir; burada takip eden arkadaşlar ne diyorsa o benim için. Ahkam kesecek halim yok. İzlemedim. Ancak aklıma gelmişken de söylemeden geçemedim; her ne kadar blogunu da twitter hesabını da yıllardır severek takip ediyor olsam da, Cartalete, oyuncu değerlendirmeleri açısından pek itibar edilebilir değil. Üstünkörü oyuncu analizi yapıp daha çok futbol/futbolcu magazini yapıyor. Ortaya çok da hoş yazılar çıkıyor ama Babacar'ı övdüyse, şüpheye düştüm açıkçası :)))

Bir de Lens'i kazanması ve bu durumda Şenol Güneş'le devam edilmesi arasındaki bağlantıyı açıklamanı rica edeceğim. Bugüne kadar yazdığın ve hemen hemen tamamı futbol bilgisine/öngörüsüne dayanan eleştirilerinin skordan kaynaklı olduğunu mu düşünmeliyiz mesela ? Aynı kabızlık, şaklaban yerine Lens oynarken ortaya çıkarsa?

cochise dedi ki...

tüm blogca ortak fikirde olduğumuz son oyuncu sanırım Fabri'ydi. Larin'in de sonu benzer umarım :)

beagle dedi ki...

@tibet_kutman
Şenol Güneş ile ilgili temel eleştirim "inat" konusunda. Bu futbolcu ve taktik seçimlerinde kendini gösteriyor. 45 orta ile puan kaybetme gibi.

Ancak kamp dönemi açıklamalarında, şu anda kaybetmemiz en muhtemel, küskün oyuncuyu kazanmaya yönelik hal göstermesi gözden kaçmayacak bir konu. Hani hepimiz insanız ve belki de adam mental olarak çok yorgundu ilk yarı dedim.

Basitçe kendi gözümden özetlersem Leiva gelse Oğuzhanı 8e koymayacaktı ve tiki taka hatta belkide şampiyonluk olmayacaktı. 2004'den sonra bir kere daha "yürü ya kulum" oldu. Genç oyuncuları oynamayı risk görüyor yani altyapının önünde bayağı bir engel. Inata bagladimi da takimi üst üste mahvedebiliyor. Yani kötü durumda bir takımı alıp sistem kurup, oyuncu yetistirecek bir hoca olduğuna inanmiyorum. Kendi dunyasinda stres yönetiminde problem var.
Ancak "iyi oynayıp, isi bitiremeyen", bir iki dokunuş ve moral isteyen yarışmacı takımlarda oyuncuları uzun maraton boyunca idare eden, kişisel kredisi olan, Türkiye Ligi'nin Buglarini bilen hocalar şampiyon olmak için çok iyidir. (Terim, Denizli şimdi de Güneş)

Neleri iyi yaptı dersen Leiva gelince yerine stoper devşirmedi, büyük takim taraftarının bundan nefret ettigini ve ligde buna ihtiyaç olmadigini biliyor.
Türkiye'de sert stopersiz ve net golcüsüz şampiyonluk zoru, biliyor. Marcelo, Pepe, Vida... yakalayana kadar yonetimin basinin etini yedi.4.2 milyonluk Mitro yerine Tosici oynattı. Hakemleri boşlamayacaksin biliyor.

Buraya kadar skor veya teknik taktik, total futbol vb konuşmadım sanirim. Biraz ofansif oynayip arkayi sert tutmak ve hakemleri bos biraknamak bizim ligde tepeye oynamak için şartlar. Hoca aşağı yukari bunlara vakıf. İyi kadro saglandiginda bizi yarışmacı tutabiliyor bir şekilde.

Q bağımlılığı, Negredosuz yarim sezon, Ozzysiz orta saga falan da ağır bugları. Yani gözüm kapalı ömürlük TD diyemem, özel hayranı değilim.

Bu sene çok iyi, 11i net kurulacak bir kadro sağlanmadı. Çok alternatifli zengin ama golcü noktası şüpheli ve yaşlı bir kadro sağlandı. Hoca bununla başa çıkamadı. Ama Mehmet Sedefi sağ açık koyup sampiyonluk maçına cikacak, ya da 7 maç gol yemeyen kaleciyi kesip kankasini sahaya koyacak, ineklete futbolcu adı takacak kadar da uçmadi. (Tigana, Daum, Toschak)

Bu seneyi onurumuzu zedelemeyecek 2. 3. gibi bir sırada bitirip Q, Tosiç gibi oyuncuları satabilir, Lens Negredo ve Medeli düzenli rotasyona almışsak, finansal ve yarışmacı açıdan gekecek seneden çok umutlu olur, golcü ve genç oyuncu transferi bekleriz.
Ha sene sonu Tolgay, Vida, Lens, Ozzy ayrilmak için başvuruyor. Tosici birakmayiz manşetlerde, Q ve Atiba 40a kadar kontrat uzatsin takebi yönetimdeyse acil TD değişsin derim. Umarım skorla değil "performans ve uzun vade" ile ilgili degerlendirme yapnaya çalıştığımı aciklayabilmisimdir.

Cartalete romantiktir, çok severim. Futbol sevdası onun gibiler olmadan çekilmez. Tabiiki her dediği çıkmıyor ama "bitirişi iyi" gibi gözlemlerine güvenilir. Benim köşe yazdığımı düşünsenize. 2 aya kötümsere bağlarız Iyyyy :)

@Sportsguy
Dostum Musa "Sleeper". Fizik, hiz, tecrübe herşey iyi. Duran topu bile var. Ama Osmanli'da dibi tutuyor. Zannedersem 1 sene daha kalirsa göbekli anadolu kasabına bağlayabilir.
Keşke Tolgay'a bir sorabilsek de "Musa girince" orta sahayı nasil kaybettik anlatsa.

beagle dedi ki...

Hadi olsun da sevineyim:
https://amp.sportsmole.co.uk/football/arsenal/transfer-talk/news/welbeck-in-talks-with-besiktas_316350.html

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

"According to Fanatik" ten sonrasını okumadım :)

turgay dedi ki...

takımın yeni medya sorumlusu altuğ atalay kimin torpillisidir merak ediyorum. karadenizli lobisi gerçekten çok büyük takımın içinde. evet rıdvan akar'ın çocukça paylaşımlarından bende rahatsızdım ancak adam resmen hücrelerine kadar beşiktaşlıydı. şimdi yerine getirilen adam tam bir fanatik trabzonlu. neden böyle bir tercih yapıldı ? yapılırken neden adam gibi araştırılmadı ? daha düne kadar hocaya kulübe başkana hakaretler eden fenerbahçe muhabirleri kampa alınırken, tv başında defalarca kez hakaretler eden erman toroğlu, ahmet çakar gibi adamlara dava açılmamışken, fanatik-fotomaç gibi paçavralar bize neler yazmışken rakip takım taraftarı başkana kulübe hakaret eden biri neden istihdam edilir ? bu göreve kayık hiç mi beşiktaşlı yoktu ? entereran gerçekten. linler ekşi sözlükten.

https://pbs.twimg.com/media/DTmb1o6W0AULgZW.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DTmb0DNW4AEzGdm.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DTmb3V0XkAI0mHR.jpg

beagle dedi ki...

@zaitsev
Mobilde reklam girdiğinden bölünmüş ben onu görmemişim. Rezil olduk :) Gene de twitter'da içeriden haber sizdirdigini iddia eden biri Welbeck hazır, Slimaniyi bekliyoruz diyordu. O bile fanatikten saglam kaynak.

sports guy dedi ki...

Takimin icinde kariyerinin belli donemlerinde forvet oynamis iki kanat oyuncusu mevcut aslinda. Ve icimden bir ses bu adamlar oralarda sans bulursa is yapabilir diyor, hayirlisi. Zaten sadece B plani olarak ihtiyacimiz var malum, A planinin negredo bazli olacagi kesinlesmis gibi duruyor.

Bu arada sezon nasil biterse bitsin herhalde takimin yildizi babel oldu bile. Son vlog yine efsane olmus, adam sayesinde bu sene takimla ic iceydik resmen. Yeri geldi antremana ciktik, yeri geldi beraber portekiz'e gittik vs. Muthis adam ya.

beagle dedi ki...

Santrafor işlerinde Leblebici ile Beleşçi'yi de ayirmamiz gerekiyor herhalde.
J.Hernandez beleşi iyi arayan oyuncu ama geleni geçeni kaleye yönlendirecek fizigi ve tekniği hiçbir zaman olmadı.

Şu sıralar Bas Dosta Leblebici demek daha doğru herhalde.

Ahmet Bulut'un Londraya inmesi %90 transfer geliyor demek. Babacar, Hernandez, Slimani bugünün servisleri. Hernandez ve Slimaniye gelmeseler de olur pozisyonundayim.
Welbeck, Sturridge, Babacar grubundan biri çıksın şapkadan.

Adsız dedi ki...

@beagle

Eğer ligimizdeki oyunu da dikkate alırsak şahsen "nispeten" makul mali şartlardaki bir Fernandez'e hayır demem açıkçası. Ki Slimani fizik oyununda ondan daha üstün, ama ondan daha tipik bir yazar değil. Babacar bana hala bilinmez geliyor. Welbeck ise RvP gibi hep sakat. Sturridge'in ise PL'de her daim alıcısı çıkar über ötesi şartlar sunmadığımız takdirde, bu yüzden asla geleceğini sanmıyorum (sunmayalım da bir zahmet). Mevcut olan bitene göreyse tamamen sallama tahminim Babacar cepte, Slimani zorlanıyor, Fernandez hedef saptırmaca, en kötü Welbeck. Ben olsam bahsettiğim nedenden sonuncuyu pek düşünmezdim orası ayrı. Bas Dost konusuna tamamen katılıyorum, halen orada burada lafı edilenler arasında en underrated adamdır kendisi. Şöyle de bir özelliği de var, ergen Beşiktaş taraftarının bırakın Sporting'e, Wolfsburg'a gitmeden önce dahi ismini sürekli yazdığı, son yıllardaki ender isabetli isimlerden biridir. Ki niye yalan söyleyeceğim, yıllar önce ben de onlar sayesinde takip etmeye başlamıştım. Söz konusu Beşiktaş taraftarı olunca her cenerasyonda ayrı bir cevher var demek ki.

@sports guy

Babel'in videosu müthiş. Bildiğin action cam'le festivallik kısa film çekmiş vatandaş. Bir tek GG'nin Necip'e top salvosu ve aldığı yanıt var, o da doğal artıkın.

Basar dedi ki...

Larin'i kesin aldık mı?

beagle dedi ki...

@James
Hernandez'in piyasa değeri 16-20M euro falan deniyor. Hiç oraların topcusu değil. Yoksa 2-4 bandinda olur. Sıkıldıkça Man Utd de ilk maçta attığı golü izlemek lazım. Yıllardır unutamadım. Nartallo'dan sonra en iyisi :))

Kaçıranlar için sanırım Pekin Büyükelçiliği ve Beinsports arasinda anlaşma fotosu. Bilal Oğlan ne yapiyor bilmiyorum, Çin'deki TV ile alakası vardır belki.
https://pbs.twimg.com/media/DTh8I1QXUAA4BZ6?format=jpg

@Başar
Sağlık kontrolündeki genç biracı adayı vücut resminden sonra vazgeçmiş okabiliriz.

planck dedi ki...

Bence öncelik 10 numara transferi olmalıydı ama o işe yazın girecekler herhalde. Eto sözleşmeyi fesetmiş, gelsin madem talisca yerine ss oynasın. Defansif olarak katkısı daha az olmaz, pas bağlantılarını daha iyi yapar, taraftarın q7 manyaklığını da biraz üzerine alır. Negredo ile beraber baya yazarlar ligde. Über yaşlı takım oluruz ama bu sene başka türlü şampiyonluk gelmiycek gibi. 6 aylık grlmiyeceğine göre 1.5 sene anlaşma iyidir.

Ekrem35 dedi ki...

Maç felaket sıkıcı. Üstüne yorumcu diye turgay demir'i koymuşlar tam anlamıyla sabır testi oluyor.

Ara transferde bu kadar geç kaldıktan sonra yaşına bakmadan eto'o bence de en mantıklı transfer olur. @planck'ın dediği gibi ss oynatıp tıkanan sistemi açabiliriz.

Basar dedi ki...

Etoo filan diyoruz ama daha Vida'nın lisansı çıkmamış.

Q'da hicbir yere gitmiyormus. Malesef yine izleyecegiz.

beagle dedi ki...

Valla Slimani gelirse Negredo'yu SS deneyelim. Nasılsa seviyor o işleri.

@Sports
Musa'ya baktin mi? 10a koydular 25 dkda 2 asist 2 şut. Ben adamı 6-8 için istiyorum. Spiker ikide bir Musa yerine Chikaleshi demese daha da net gözükecekti.

Ekrem35 dedi ki...

@beagle

Hocam valla musa girincr kulaklarını çınlattım :) tolgay'dan 2 senedir görmediğimiz şutları 20 dkda attı adam. Penaltı pozisyonundaki pası da çok güzeldi.

turkkant dedi ki...

Kulüp ve hoca bence ilk yarıda takımın verdiği mesajı yanlış algılamış. Sorunu, konsantrasyonumuz iyi değildi, işe ciddiyetle sarılır, yaptığımız işleri eskisi gibi iyi yaparsak yine başırırız sanıyorlar. Bu değişim yönetimindeki en temel yanılgı. 2 senede lig değişti, takım 2 sene yaşlandı, ama biz eski yaptıklarımızla sonuç alacağımıza inanıyoruz.

Devre arasında yapılması gereken daha cesur hamlelerdi. Çat diye önde ligin denklemini değiştirecek bir oyuncu lazımdı, geçen sene Babel'in yarattığı sinerjiyi yaratacak bir oyuncu -bana göre 10 numaraya... Cenk'in ideal olmasa da, iş görür alternatifi bulunmalıydı. Keza Gökhan Gönül de ismiyle oynuyor...

Bunun yerine bizimkiler akşam pazarı peşinde...

Hayırlısı, ama ben doğru tespitin zamanında yapılmamasının bizi bu sene hüsarana uğratacağını düşünüyorum.

can dedi ki...

Iki tespit:

Come to Besiktas videosu bazi taraftarin sabirsizlikla bekledigi Besiktas'i Korfez sermayesine peskes cekme operasyonuna sekte vuracaktir. Sufizm ve Rumi basta Suudi Arabistan olmak uzere Korfez iktidar eliti perspektifinden kufurdur. Bence bu branding operasyonunun en hayirli sonucu bu. Besiktas satildigi gun benim Turkiye futboluyla isim biter.

Devre arasi takimi ileri degil geri goturmus. Bugun sahada yaziklari oynadik. Hic bir pas veya hucum organizasyonu goremedigim gib Mitrovic disinda yedekleri de iyice motivasyonsuz ve umitsiz gordum. Takimin ayakta duramamasini daa hadi fiziksel yukleme filan deyip simdilik sineye cekelim de hayra alamet degil.

Bir de arkadaslar artik bloga yeni baslik acilsa ya. Koca transfer sezonu gecti, transfer basligi acilmadi. Kupa maci oldu, mac basligi yok. Forum yonetimi de yonetim, futbolcular ve Gunes gibi formsuz.

yilmaz dedi ki...

Orkan cenk tosun olmayı değil Muhammed demirci olmayı seçiyor gibi. Bu tempoyla kanatta oynaması mümkün değil.

Yedekler formadan ümitlerini kesmişler. Bu kafa ile oynamaları çok zor.

Mitro ve medel iyi, pektemek eh işte diğerleri tıraş.

turgay dedi ki...

3 tane 6 numara 1 tane defansif forvetle nasıl aksiyon bekliyorduk onu anlamadım ben. tolgay yerine necip 10 numara oynuyordu ilk yarıda. 1 tane hücum aksiyonumuz olamaz ki bu adamlarla. ne zaman talisca girdi o zaman ilerde hareketlenme oldu. hayır hocada enteresan açıklamalar yapıyor beklediğim oyunu oynamadık diye. ya hocam ne bekliyordun bu 11den? beklentin golse öyle bir dünyanın olmadığı aşikar ha beklentin pozisyon vermemekse vermedik zaten.

sports guy dedi ki...

Sevgili hocam bu sene daha fazla ugrasirsa kale icinde savunma yapmaya baslayacak tolgay'i 10 Numara olarak surdu dun sahaya :) hala kafasinda tolgay'da 10 numara potansiyeli oldugu var cunku, o kadar bariz ki.

Sonra "istedigimizi oynayamadik." Yapma be? Allah allah, ne kadar enteresan :)

@beagle

Yahu ben musa'yi begenirim zaten. Senin her transfer doneminde bahsediyor olmana takilmistim ben o yorumda :) ama evet, dun ayri iyi oynadi, kupa maci kopuk skor falan demeden. O da transferini istiyor artik muhtemelen, duser bu Osmanli sene sonu.

Osmanlı maçından anladığım kadarıyla yedekler hayata küsmüş. İlk 11dekiler zaten sezon başından beri tutuk. Transfer yapmadığımız gibi Cenk'i de gönderdik. Özellikle hocayı ve taraftarı tekrar havaya sokacak yaratıcı bir orta saha oyuncusu şarttı bu takıma. Transfer dönemi bitmek üzere ve gündemde böyle bir oyuncu ismi dahi yok. Kafası karışık taliscaya kaldık. İlk ikiye giremeyiz diye çok korkuyorum.

yilmaz dedi ki...

@Mustafa Yildirim abi transfer ettiklerimizi oynatamıyoruz ki, ne transferinden bahsediyosun :)

Yıldırım Demirören dönemi de böyle olmuştu. Kadrodaki yabancıları elden çıkartmadan yeni yabancıları alıp "lisans dondurma" adı altında ucube bişey icat etmiştik. Lisansı dondurulan oyuncuya da eşek yüküyle para vermeye devam etmiştik, çünkü bu icat ettiğimiz şeyin hukuken bir anlamı yok, sadece federasyona bildirmiyoz bu oyuncu bizim kadromuzda diye.

Şimdi de aynı şeyin lacivertini yapıyoruz. "Boyko ve Aras, siz A2 takımı ile çalışacaksınız" diyoruz. Tabi maaşlarını almaya devam ediyorlar. Oyuncuları göndermeyi de beceremiyoruz. Hadi Boyko'yu alacak bir gerizekalı takım bulmak zor da, Aras ligdeki başaltı takımların hepsinde oynayabilir. Fener nasıl bolu'ya Ertuğrul'u 1 milyona satıyorsa! bir şekilde biz de satabiliriz heralde.

Şimdi milyon euro alan adamlarla empati kuruyor moduna düşmek istemiyorum ama, futbolcuları hayata küstürmenin de bir anlamı yok. Aras 2 yıldır sürünüyor bizim takımda. Hadi devre arası satamadın, Vida ile sezon başında protokol imzalayan takım, devre arası başına bu işlerin geleceğini bilmez mi? Niye sezon öncesi "bir şekilde" göndermiyorsun adamı? Keza Larin'i de 1.5 senedir izliyormuşuz ya. 1.5 senedir "bu adamı alırsak birini çıkarmamız lazım kadrodan" demiyor mu kimse? Lan kadro matematiği bu kadar mı zor? Daha bir de bu iki oyuncuyu gönderip yerine Larin ve Vida'yı koysak bile, maçlarda 2 tanesi de tribüne çıkıyormuş galiba. Esame listesinde 12 yabancı olabiliyormuş. Hadi çık işin içinden.

Sınırsız yabancı kuralı (ya da 14 yabancı) getirilirken, kimse başarı için filan getirmedi bu kuralı. Kuralı isteyenlerin de amacı 14 yabancı gelsin şampiyonlar ligini alalım filan değil, transfer hatalarından dolayı ellerinde kalan yüklü maaşlı oyuncuları göndermek zorunda kalmamak. Bizim Tüpçü de zamanında Ferrari başta olmak onlarca futbolcuyu tazminat vererek gönderdiği için, hiç zor olmadı ikna etmeleri.

14 yabancı sınırı bile kesmiyor kulüplerimizi görüldüğü üzere. Kulüplerin sınırsız yabancı oyuncu isteğinin hiç masumane olmadığını düşünüyorum. Yerli futbolcuların ağlak bir şekilde bu durumu ajite etmesi ne kadar iğrenç kulüplerin beceriksizliklerini örtmek için yabancı sınırlamasına karşı çıkması o derece iğrenç.

carlito dedi ki...

pek bahsedilmemiş ama Mustafa Pektemek'in o rezalet ötesi futbolu neydi öyle ya! attığı gol hiçbir şeyi değiştirmiyor, adam değil süper lig, resmen ikinci lig seviyesinde (bakın 1. lig demiyorum) futbol oynuyor.. aldığı her topu ezdi, iki metre ötesindeki adama pas vermekten acizdi (saha zemini de berbat falan değildi) bu adamın Beşiktaş'ta oynuyor olması türk futboluna hakaret resmen.. zamanında ben dahil nasıl kandırmış herkesi de geleceği parlak santrafor zannetmişiz bu adamı, hayretler içerisindeyim!

onun dışında Orkan ve Lens de dün iç açısı bir oyun sergilemediler, ama ikisinden de umutluyum, şans verildikçe iyiye gidecekler..
takımın genel performansını yorumlamayı ise antalya maçı sonrasına bırakmayı tercih ediyorum, motivasyon anlamında bu maç ölçü alınmaya uygun değildi..

lakin şunu söylemeden edemiyorum; yatıp kalkıp Negredo'ya bir şey olmasın diyorum şahsen, yerini dolduracak çapta biri de gelmeyeceğine göre ona bir şey olursa işimiz biter..

Basar dedi ki...

@Mustafa Yıldırım

İlk ikiye giremeyiz zaten. Puan olarak gerideyiz, biraz daha koparsak iddiasız büyük takım hastalığı olan istikrarsız çizgiye kayarız. Maalesef gidişat böyle.

Yine quaresma'nın iyi orta yapmasına bakacağız.

Yönetimi iyice pazarlamaya odaklanmış, futboldan kopmuş buluyorum. Pazarlama güzel ama pazarladığın ürün/hizmetin içi boşsa bir süre sonra pazarlama/başarı gazı ile gelenler gider.

Cenk'i satacağımız ta sezon başından belliydi. Zaten sürekli bunun için çabaladık. Kısaca hazırlıksız yakalandığımız bir durum değil. Bir B planımızın olmaması çok iç karartıcı. Larin filan B planı değil. Zaten oldu mu olmadı mı muamma! Talisca'nın durumu da belli. Gidici, bir sebepten kasmıyor. Buraya da bir çözüm düşünülebilirdi. Malesef hiç bir plan yok gibi gözüküyor. Bilemiyorum... belki borç oldukça yüksek bu sebeple transfer yapamıyoruz.

turgay dedi ki...

@yılmaz

sana katılmamak elde değil. yönetim ve hoca arasında sezon başında vizyon farkı var demiştim. gerçekten tercih edilen ve istenen oyuncular arasında fark vardı. ancak takım planlamasında büyük sıkıntılar var şuan dediğin gibi. yabancı oyuncunun fazlalılığının yanında 14 tane oynatabileceğiniz yabancı oyuncumuz var. daha önce ben de yazmıştım 12 yabancı olayını. 9 türk lazım bize 21 kişilik kadroya ama 14 yabancı oyuncunun hangilerinden vazgeçeceğiz bu daha önemli. kimi kesseniz sıkıntı çıkacak gibi.

vidayı yazmamız için 1 kişiyi attık. bu boyko diyelim. larin işi belli değik alırsak arası da gönderdik. santrafor peşinden koşuyoruz bir tane daha boşluğa ihtiyacımız var. ve bunları nedense transferleri yapmadan önce değil yaptıktan sonra düşünüyoruz. futbol aklımızın olmadığının bir kanıtı daha.

Basar dedi ki...

Zaten eğer bir forvet daha alacaksak Larin'i niye alıyoruz. Menejer bombası olduğu Olimpiyakos'a da pazarlanmasından belli. Yazık valla, bu kadar iyi yönetim niye bu işlere giriyor anlayamıyorum.

Unknown dedi ki...

Merhaba, günümüzde böbrek bağışçısı olmaya hazır olduğunuzu biliyorsanız (tüm seyahat masraflarıyla birlikte 450.000 dolarlık ödeme) acilen böbrek bağışçısıyla sadece 19 kişiye ihtiyaç duyduğum için böbreğimi acilen hastanemize satarsınız.
sadece sağlıklı% 100 kişilere uygundur.
Doktorunuza talebinizi yazın: carolbobrekhastanesi@gmail.com derhal sizinle iletişime geçileceksiniz
Not: ameliyat için seyahat etmeye hazır olmalısınız ve yalnızca sağlıklı kişiler

Dr Robson.
carolbobrekhastanesi@gmail.com

Adsız dedi ki...

Ben Iowa City, ABD'de bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim, hastanede yönetimin internette nasıl çalıştığını ve bu yıl insan organlarını alıp satması için tekrar başladığımızı ilan etme fırsatını verdim. Böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postadan bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımızı iyi bir miktarda parayla ödüllendiriyoruz ve Organlarda uzmanız. Cerrahide ve donör olarak risk yoktur. o.
Ve bu bizim e-postamız:
iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

Zengin olmanız için bir fırsat budur, güvence altına alır ve size% 100 güvenli işlem garantisi veririz, her şey yol gösterici yasalara göre yapılacaktır.
Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Iowa Lutheran Hastanesi.

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

İyi günler Hayat kurtarmak için böbrek satmakla ilgileniyor musunuz? Böbrek nakline ihtiyaç duyan hastalarımız var, böbrek satmak istiyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresinden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Kalkınma Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kurumlar için yıllık faiz oranı düşük olan Ev Finansman Kredileri. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun.
İlgili başvuru sahiplerinin
Bizimle iletişime geçin
Sadece WhatsApp: +447480729811
Tel .... + 447480729811
E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

Jupiter dedi ki...

Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek satın almakla ilgileniyoruz ve hastalarımızı kurtarabilmek için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin; hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp'ta bizimle iletişime geçin: +1 (515) 293-5520

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

Yorum Gönder

Ara