.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Aralık 2017 Perşembe

STSL 17 Demir Grup Sivasspor - Beşiktaş


Tarih: 23 Aralık 2017 Cumartesi 16.30

Stadyum: Yeni 5 Eylül Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır ( BJK 18G 10B 11M - DGSS 13G 8B 11M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: John Boye , İbrahim İşçi , Galip Güzel / Gökhan Töre ,  Atınç Nukan 

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

127 Yorum:

carlito dedi ki...

bir Beşiktaş sayfasından alıntı:

"Bu sene orta sahada belli bir ikili oynatamadık. 6 maça Atiba-Oğuzhan, 6 maça Atiba-Tolgay, 2 maça Tolgay-Oğuzhan, 1 maça Medel-Tolgay, 1 maça Atiba-Medel ikilisiyle başladık. Dikkatimi çeken konu berabere kaldığımız 6 maçta da Tolgay'ın olması ve bu maçların 4 tanesinde Atiba-Tolgay ikilisi olması oldu. Atiba-Tolgay ikilisinin olduğu 4 beraberlikte 2 gol attık ve 2 gol yedik. Gol atmakta bayağı zorlandık.
Yanlış anlaşılmasın Tolgay'ı kötülemek gibi amacım yok, Medel ile birlikte oynadığı Trabzonspor maçında kötü oynamamıştık, pozisyonları değerlendirememiştik. Oğuzhan'la birlikte oynadığı Kasımpaşa maçında da kötü oynamamıştık, 2 gol bulmuştuk ama cepheden gelen 2 şutla 2 puan bırakmıştık. Ama Atiba'yla birlikte oynadığı 4 beraberlikte sadece 2 gol bulmuş olmamız ve bu maçlarda pozisyon üretme sıkıntımızın olması, Atiba-Tolgay ikilisinin çok sağlıklı bir ikili olmadığı kanısına ulaştırdı beni."

aklın yolunun bir olduğunu istatistikler de destekliyor.. her rakibin Osmanlı gibi olmadığını da göz önüne alacak olursak bu maça da Atiba-Medel ile başlamanın en iyi tercih olmayacağını düşünüyorum..
umduğum 11:

fabri
gönül pepe tosic adriano
medel oğuzhan
lens talisca babel
negredo

muhtemelen Lens yerine Q olacaktır ama diğerlerinden umutluyum.. lütfen puan bırakmayın ve 1 aylık ara zehir olmasın, lütfen!

Basar dedi ki...

Bu yıl geldiğimiz noktaya bakınca 2 tane 6 (Tolgay-Medel) 2 tane de 8 (Ozzy-Atiba) var gibi gözüküyor. Hadi Atiba'da 6 oynuyor diyelim.

Ozzy-Tolgay OK, geçen yıl da gayet güzel işledi
Ozzy-Medel OK, Umut verici
Ozzy-Atiba (baskı yediğimiz maçlar için artık kötü bir ikili - geçen seneki Başakcity maçı)
Tolgay-Medel (zorlama)
Tolgay-Atiba (verimsiz)
Atiba-Medel (Osmanlı gibi maçlar için kullanılabilir ama sürekli kullanılması yaratıcılığı engeller)


Kısaca en iyi modeller Ozzy-Toolgay ve Ozzy-Medel gibi duruyor. Eğer quaresma elden çıkartılırsa orta sahadaki oyuncularımız daha da değerli hale gelecektir.

Tabi yukarıdaki Ozzy-Medel, Ozzy-Tolgay denklemlerini sağlam pas oyunu oynayacak Negredo ve Lens ile de beslemek lazım. Cenk ise yedek forvet veya kanat forvet olarak bu denkleme girdiğinde şu an attığı 7 golün çok daha fazlasını atma potansiyeline sahip olacak.

Ne olur ama ne olur birisi şu quaresmadan bu takımı kurtarsın. Şaka gibi 100 (gerçek rakam 98,5) ortasından 1'i asist olmuş! Kalan 99 orta demek 99 farklı atak olasılığı demek... Artık birisi bu rakamları ciddiye alsın.

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma takimdan giderse veya kesilirse mutlaka baklavali 4-4-2 denemeliyiz bence. Beklerimiz o koridoru kaldiracak fiziksel kapasitede tartisilir, ama Quaresma'nin takim ve rakip uzerinde yapacak etkiyi kadromuzda kimse yapamaz ve oyle bir oyuncuyu kolay kolay bulamayiz. Niyetim Quaresma tartismasi acmak degil, olmasin da, ama boyle dusunuyorum.
Orta ikilide de yukarida yazilanlara katiliyorum. Oguzhan-Tolgay veya Medel-Oguzhan onumuzdeki maclar icin ideal gibi duruyor.

turgay dedi ki...

atiba ruhunu teslim etmeden hocanın onun yerine başkasını oynatacağını düşünmüyorum.

turgay dedi ki...

tavsiye ederim

https://twitter.com/undercover_1923/status/943821586938978305

Basar dedi ki...

@BJK4EVER

Valla bu konuda çok haklısın.

Beşiktaşta 100 ortada bir gol attıracak, takım arkadaşına atar hocasına gider yapacak bir oyuncu daha gelmedi gelmez de! Quarejmasporlu taraftarlar sağ olsun ne diyelim...!

O gitsin merak etme takır takır top oynarız. 4-4-2 de oynarız 4-3-3 de 4-2-3-1 de! Yeter ki gitsin! 2 tane triveladan oluruz altı üstü!

Hayır biz amatörüz artık profesyoneller bile isyan etmiş durumda. Buyrun:
https://twitter.com/AntiSaklaban/status/943380883284819968

Basar dedi ki...

Bu arada Samet Hoca'ya çok saygı duyarım. Bu saygısızı kulağından tutup Beşiktaş'tan def etmişti.

Pheaglix dedi ki...

@basar

o dönem quaresma'nın kadro dışı bırakılması tamamen yönetimin kararıydı. hatta sanki o dönemde aybaba'nın quaresma'yı oynatmak istediği, ama yönetimden red yediği ile ilgili haberler okuduğumu hatırlıyorum.

bir de aybaba ile ilgili not: şu tazminat işi olmasaydı iyiydi. gönderilen her personelin gelecek alacaklarını istemek tabi ki hakkı, ama "camianın çocuğu" imajının altında sempatik görünüp daha sonra tazminat istemek bir tezat oluşturuyor. bu konuda ikisi de ayrı ayrı tamam ama "hem karnım doysun hem pastam dursun" demek olmuyor maalesef.

quaresma konusunda da @bjk4ever'a kısmen katılıyorum. eğer oynattığımız oyunculardan bağımsız olarak orta bombardımanı yapmaya devam edeceksek quaresma takım içinde alternatifsiz. her ne kadar o zaman kadroya yeni katılmış olsa da sezon başında kayseri'yle oynadığımız hazırlık maçında takımın geri kalanı quaresma'ya yaptıkları gibi aldıkları her topu lens'e attıklarında lens'in nasıl saçmaladığı mevcut sistemde quaresma'yı asla kesemeyeceğini göstermek için yeterli. eğer hoca ille de bu sistemle oynayacağım diye tutturursa koca haftayı sinir stres içinde geçirmekten bizi kurtarabilecek tek şey quaresma'nın şapkadan tavşan çıkarması, ki sezon başından beri ligde pek başaramadı bunu. ne zaman ligde tony pulis'in stoke city'de oynattığı oyunun yan sanayisini oynamaktan vaz geçeriz, o zaman quaresma'nın oynaması anlamsızlaşır.

bu arada sivas maçı için negredo/cenk değişikliği ile osmanlı maçı kadrosu deniyor. ufukta yine rakibin kapanmasına hayret edilen bir maç var gibi duruyor. sivas'ın maçlarını izlemedim hiç, umarım pek kapanmayı sevmeyen/beceremeyen bir takımdır.

sports guy dedi ki...

Sivas maci kayseri macina benzeyecek aslinda.

Iki takim da bizden once basaksehirle oynadigi icin bizim macin pratigini yaptilar.

Kayseri de bizim maca yatmaya cikmamisti, 10 kisi kaldiktan sonra dogal olarak geriye cekildiler. Ilk yari gel gitli bir oyun vardi.

Sivas da yatmaktan ziyade akilli bir pres oyunu oynuyor. Basaksehir macinda bolca pozisyon da verdiler ama kalecileri yildizlasti, 3 puani oyle aldilar.

Rakip kirmizi gormesin diye dua edelim, Pepe Kone'yi iyi tutsun, iki uc gecis hucumunda firsat uretiriz elbet. Olay bunlari gole cevirebilmek. Kayseri macinda iki %100 harcadik malum, bu mac da o lukse sahip olmayacagimiz bir mac.

sports guy dedi ki...

GS FT'yi acikladi. Katliam var ikinci yari beyler bayanlar, kemerlerinizi baglayin :)

Fatih Terim'in TFF nezdinde eski lobi gücü olmadığı görülmüştü bu yaz. İki sene önce de Aziz Yıldırım tehlikesini aşırı abartmış (ve hatta Fener'in şampiyonluğuna para basıp güle oynaya kaybetmiş) biri olarak Fatih Terim'in GS'nin tabutuna çok güzel bir çivi çakacağını düşünmekteyim.

Huzeyfe dedi ki...

@shelbyl

FT milli takimdan kovulmasini kullanirsa kamuoyunu ve hakemleri arkasina alabilir. Neticede magduriyetin piyasa yaptigi bir ulkeyiz. Ilk basin toplantisinda bekliyorum "adam"lik geyiklerini.

Umarim hakli cikarsin.

hormonlu fatoş geldi yine. son iki şampiyonluğundaki gibi rahat bir lig bulamayacağı için iyice asabileşip ortalığı çokça karıştıracaktır. kötü başlangıç yapsa da ahımız varcılarla imparatorcular biraz birbirine girse : )

beagle dedi ki...

Fatih gibi gazorler sifirdan kadro kurmakta ne kadar kotuyse, kurulmuş kadroda bir iki ayiklama ile basari yakalamakta da o kadar iyiler. GSnin sol kanat hariç hazir kadrosu var. Ben hic sevinmedim. Alternatifsiz oyuncu sakatlığı olmazsa işi götürürler.

Gsde saçmalık merkez 3lunun hepsi iyi diye Tolga sola geçince oldu. Hele şu Asamoah mi solbek gelirse gayet iyi kadro. Sinani da döve döve solacik kullanir FT.

GSde riskler Serdar Aziz dışında 2.stoperlerin uymaması ve 10 numaralarinin 8 gibi oynaması. FT 10 işine takar da berbat transferlerinden birini yaparsa kötü olabilirler. Kadro ile fazla oynamazsa şampiyonluk şansları arttı bence.

@Kuzeyfo

Ya valla "başbakan/Cumhurbaşkanı Fenerli, zamanın ruhuna göre haksız ilan edilmiş bir yargılamadan yeni çıkmış ve aklanmış, takıma milyonlar gömmüş bir Aziz Yıldırım şampiyonluğu saha dışında kesin alır" demiştim 2015-16'da. Alamadı :)

Terim, takıma saha içi dokunuşlarıyla bir şeyler kazandırabilir. Yani bu kadroyu şampiyon yapacaksa sahada yapar bence. Avrupa arenasında ülkenin başını dik tutmasını tek başına sağlamış bir Beşiktaş'ın önünü eski Terim keserdi ama bugün olmaz o. Biz kendi ayağımıza sıkarsak ancak.

YSY dedi ki...

Aklı başında birisinin gelmesindense bunun gelmesi iyidir. Evet öyle gaz böyle gaz da takımda yerli yok ayrıca futbolcu mantaliteside değişti. Onun travolta tarzına gomis anlam veremeyebilir ama yinede ciddi rakip tabiki en azından psikolojik açıdan yukarıya çekti şimdiden.

Basar dedi ki...

Ben Abdullah Avcı'yı almadıkları için memnunum.

Hocamız milli takıma gitmek için çabalayıp duruyor. Kendi futbol doğrularına ihanet etmesinin başka izahı yok! İlk sezonunda quaresmayı kesen zihniyetin 2 yıl sonra ona can simidi gibi sarılmasının ve çağdaş futboldan uzajlaşmasının açıklaması yok.

Hoca bizi şampiyon yaptıkça milli takıma gidemeyeceğini bildiği için şampiyon olmadan sadece Avrupa'da imza atarak işi bitirmeye çalışıyor.

Yoksa istese imparatorluğun üstüne bir GÜNEŞ gibi doğar!

turgay dedi ki...

fatih terim'in gelmesi hocayı da motive edebilir. sonuç itibariyle hocanın elinde tüm kariyerine oranla en güçlü ve alternatifli kadro var. mustafa denizliyi alt etti. bir diğer rakibi fatih terim'i de yenmek isteyecektir. bu yüzden bizim açımızdan da iyi oldu tercih. ayrıca senelik 4 milyon eurodan bahsediyorlar. gerçekten büyük rakam gs'nin şu ekonomik durumunda. hoca umarım devre arasında güzelce motive eder kendini.

Ekrem35 dedi ki...

Fatih terim geldi haberinden sonra bende durum şöyle oldu "ulan bir destek ise şimdi 100 destek hadi bakalım" (evet hemen gaza gelen bir yapım var) bir de şu an arda turan bize gelse çılgın atar diyorum.

carlito dedi ki...

ben önceki hafta da yazmıştım zaten terim için, umarım gelir diye.. son kurşunlarını da atmış oldular, artık ne başka bir kozları kaldı, ne de bahaneleri.. bu sezon sonu da şampiyon olamazlarsa maddi-manevi ciddi bir kaos bekliyor onları..
terim'in daha önce yarı yolda takım devralıp da başarılı olduğu bir dönem hatırlamıyorum, bu sezon şampiyon olacağına da inanmıyorum.. en iyi ihtimal, iyi bir başlangıç yaparsa şampiyonlar ligi vizesi alarak kredisini sürdürür ve seneye daha iddialı başlar, ama onu da yapamazsa söylenildiği gibi tabuta son çiviyi çakmış olur.. amin :)

carlito dedi ki...

şu arda konusu ise her şeyden çok sinirlerimi zıplatıyor! adamın instagram hesabına bile hücum etmişler yahu, bunlar ne biçim Beşiktaşlılar, nasıl bir jenerasyon türedi böyle aklımı çıldırıcam!
Beşiktaşlı duruşu diye kimse ağzından düşürmez, ama burak gibi arda gibi karakteri bozuk, kişiliksiz adamları sırf yetenekli diye isterler.. hadi burak Beşiktaşlı deniliyordu (olmaz olsun öyle emek hırsızı Beşiktaşlı) peki ya arda? adamın has g.saray'lı olduğu açık değil mi, neyin peşindesiniz arkadaş?
hadi onu da geçtim, bizim kanat mevkiine oyuncu ihtiyacımız mı var? 31 yaşına gelmiş, 1,5 senedir doğru düzgün maça çıkmayıp göt büyütmüş arda peşine düşeceğimize, onun kadar gelecek vaadeden ve daha düzgün karakterli olma potansiyeli taşıyan Orkan'a neden yatırım yapmıyoruz? Şenol hocanın takımında 2 sene düzenli oynasın Cenk için konuşulan paralar onun için de konuşulmazsa ben de bir şey bilmiyorum...

@carlito
Dostum çok güzel yazmışsın. Arda gibi ne oldum delisi, yalaka, spor ahlakından uzak adamın takımı bırak Beşiktaş semtinde işi olmamalı.

Ben GS için bir değiklik ön göremiyorum . Bir iç saha takımı olarak yola devam eder . Fatih Terim'den korkacak teknik direktörler olabilir orası ayrı konu ama lig o konuda da aşama kaydetti bence .

Hakem mevzusuna baktım bu arada . Fırat Aydınus Ve Ali Palabıyık özelinde 3 büyük takıma ve rakiplerinme gösterilen kırmızı kartları inceledim . Fırat Aydınus'da dramatik farklar yok . Hatta en az kırmızı sarı ortalaması bizde . Lakin Ali Palabıyık'da diğer 2 rakibimize göre 2 kata kadar çıkan farklar var .

Ali P. Beşiktaş'ın oynadığı rakiplerine 4 maçta 1 kırmızı gösteriyor , Beşiktaş'a 2 maçta 1 kırmızı gösteriyor . Aynı değerler GS için 0,26/0,26 , FB için 0,36/0,42 .

Puan bazında Ali P. BJk 1,5, Gs 1,6 , FB 2puan ortalamasında . Fırat A. BJk 1,5 , Gs 1,67 , FB 1,84 . Hadi bir miktar farkı bu adamların derbi yönetmesi ile açıklayabiliriz lakin bu kadar büyük farklar biraz anormal geldi bana .

Bu bağlamda abartıyor muyum diye Cüneyt Çakır'a da baktım . Abartmıyormuşum . Rakiplere gösterilen kırmızı kartlar da yine Fener'e 2 kata yakın bir kıyak yapmış olsa da diğer değerler epey dengeli görünüyor .

Ali Palabıyık'ın inceleme altına alınması veya Fenerbahçe ve ligin üst tarafını ilgilendiren maçlardan uzak tutulması ligin sağlığı açısından önem arz ediyor gibi .

Zaitsev dedi ki...

65 milyon avro tantanası yüzünden doğru belli transfer yapamayacakları ve kadro vasatın üstü olduğu için Terim'den çekiniyorum bu sefer. Kendi transfer yapsa kafa rahat olurdu :)

Hakem mevzusu ayrı bir dert. Futboldaki en etkili grup diyelim kendilerine. Geçen sene GS maçından sonra Çakır'a ceza aldıran Trabzon'a yapılanlar ortada. Her iç saha maçında ele çarpmaları es geçtiler.

Çakır ve Aydınus maçı çok toz kaldırmadan katledebilen hakemler. Palabıyık'ta bu gruba doğru hızla yaklaşıyor. Acemi olduğu için olay çıkıyor.

Meler ve Öztürk'ün nereye evrilecekleri belli değil. Kalan hakemlerimiz ise kasıtsız kötüler. Adamların hakemlikleri kötü.

Çakır orta saha bölgesinde aşırı faul çalarak oyunun hızlanmasını engelliyor. Palabıyık'ta bu yolda. Tam rakiplerimize uygun hakemler. Böyle yönetilen maçlarda biz kontra atamayız ama biz kapalı rakibe yüklenirken rakip kontra atabilir. Sonuç olarak bize bu yönetim kart olarak dönüyor. Çakır'ın verdiği kartlar o yüzden pek konuşulmuyor. Palabıyık ise göstere göstere batırdığı ve kontrolü kaybettiği için sorun yaşıyor. Ayrıca standartları var bu 2linin. Bir FB-BJK maçında Beşiktaş'ın hiç bir zaman %51 kazanma şansı yok bu 2liyle.

Aydınus ise sanki o gün ne tarafından kalkmışsa öyle yönetiyor maçı. Soldan kalkarsa ev sahibi, sağdan kalkarsa deplasman takımı gibi :) Bir standardı yok. Ama bu 3ü içinde en keyifli maçlar Aydınus'un yönettikleri oluyor.

beagle dedi ki...

Haberlere ve Senol Güneşe bakinca:

1- Tosic gidiyor - Vida Geliyor
2- Bayern cikinca sanki Cenki de gondersek olur, Demba'ya 6 ayligina bakarız
3- Biraksalar Milli Takina gidicem

Sonuçları çıkıyor. Federasyona bu sekilde giydirmesi de "sevgili kapışması" kivaminda.

Sanki hoca BJKde hedefine ulaşmış,zoraki yapiyor bu işi...

-----
Ne alaka derseniz SL ve lig savaşı devam ederken makul bir hoca:
- Cenk sezonu bizle bitirecek
- milli takim olayi geçti
Demeli ve federasyona catmamaliydi...

@Beagle

Harbiden hoca ne diye federasyonla ilgili demeçler veriyor ki. İlgiyi Fatih terimden kendi üzerine çekmek istiyor olabilir. Socucta biri kovulan diğeri arzulanan. Bu ikisinin ligdeki savaşı nasıl olur merak içindeyim.

sports guy dedi ki...

@zaitsev

GS'nin şu an 65 milyon euroluk tantanası kalmadı. Onların anlaşması geçen sene sonunda sona erdi.

Yeni anlaşma elbet gelecek ama, bu sefer bonservis yasaklı bekliyorum ben. Dursun Özbek anlaşmayı mart-nisan ayına itmeye çalışıyor aylardır, kış transferinde eli zayıf kalmasın diye. Ha bu kumar ne kadar tutar onu bilemem tabii, sonuçta anlaşma imzalanınca 2017 yılını da kapsayacak muhtemelen.

Buradan yola çıkarak(hazır hasta yatağındayken) bütün kulüplerle ilgili FFP anlaşmalarındaki son durumları tekrar hatırlatayım dedim, bilmeyenler veya unutanlar vardır diye.

GS: Yukarıda anlattım. An itibariyle FFP ile anlaşması bulunmayan tek takım.

FB: Bizimle aynı anlaşmadalar, sadece bir yıl ileriden geliyorlar. Yani 2019/2020'nin sonuna kadar gözetim devam.

TS: 2018/2019'un sonunda bitiyor. Bizimkinden daha hafif şartlı bir anlaşmaydı onlarınki transfer yasakları konusunda, ama son beklenti her kulüpte olduğu gibi aynı, break-even statüsüne ulaşmaları. Yani standart sapmadan fazla bir borç yükünde kalmamaları gerekiyor diğer bütün kulüplerde olduğu gibi.

Biz: Medyada çıkan bu sene sonu FFP bitiyor haberlerine itibar etmeyin. Bizim de anlaşmamız 2018/2019 sezonunu kapsıyor. Sadece Nisan'da yazılacak yeni CFCB raporuna göre kadro limiti kısıtlamalarımız kaldırılabilir ve limitli bir bonservis harcaması yapma izni çıkabilir. O yüzden şahane mükemmel bir topçu da olsa Talisca muhabbeti baştan yaştı zaten, sene sonu başka takıma satılacağı kesin.

Aynı sebeplerden dolayı seneye devasa bir neşter beklemeyin derim. Yine bonservis hesaplarıyla karmakarışık bir yaz yaşayacağız. Elimizde satacak fazla adam da olmadığı için devre arası bosman hareketliliği görebiliriz bizim yönetimden baya. Çıkan fellaini vb. haberlerin de bununla ilişkili olduğunu düşünüyorum.

hastati dedi ki...

brezilyalilar cok tutucudur, faslilar da dinkardesimiz, turkler zaten turk:) yani bunlari gazla bi noktaya cikarabilir imparatore:)
"hadi olum, sagdan git soldan bas, ilerde bas ulan" ile hic olur mu? ozellikle sosyal medya bu kadar ensesindeyken.ilk yan top goluyle dagilir, kebabciya dalar gibi hakeme dalar imparatore:)
simdi baslarda efendi,sakin takilacak. patlama noktasini merakla beklicez:)
sene olmus 2017, birak allasen yaaa

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Bu seneyi temiz hallederlerse 65 milyon tantanası kalmıyor. 2016 ve 2017 yıllarını kapsıyor 65 milyon olayı. Kadroyu da o limite göre kurdular bu sene. Sene sonu kontrol sonrası ancak kurtarırlar kendilerini.

sports guy dedi ki...

@Zaitsev

Hakliymissin, kaynak da asagida:

To order Galatasaray to limit the overall aggregate cost of the employee
benefits expenses of all of its players (calculated in accordance with part C
of Annex X of the CL&FFP Regulations) in each of the next two reporting
periods (i.e. the reporting period ending in 2016 and the reporting period
ending in 2017) to a maximum of sixty-five million Euros (€65,000,000).

Bildigim kadariyla 2017 financial period yil sonunda bitiyor. Yeni ffp anlasmasi da bu sebeple nisan civarina atilmis olabilir. Ocak ayinda transfer yaparlar yine, su an 65in asagisindalar baya diye biliyorum. Surpriz bir iki ayrilik da olabilir takimda ayrica, GS iyi bilir o cakalliklari(umut, olcan adin vb.).

Bakalim hele su yeni anlasma gelsin de.

Adsız dedi ki...

Terim'li GS'nin ilk yarı son maçı Göztepe ile. Bu TD değişikliği yaşayan bir takım için normalde handikap. Bu maçı kayıpsız geçerlerse devre arasının da etkisiyle ikinci yarı ilk haftalarda etkin olabilirler. İlk 4-5 hafta sonra ise erken form tutma konusu ciddi ciddi etkisini gösterecek. Bu durumda LPG ile çalışması kesin olan araba duvara toplayabilir. Göztepe maçı kayıpla geçilirse bu etki daha da artar. Ben toplamda çok fazla pozitif etki beklemiyorum, zaten tek sistemde bireysel oyuncu konsantrasyonuyla oynuyorlar. Negatif sonuçlarda Terim bu sezon yine kredili kalır orası başka, sezon ortası geldi oyuncuları kendi aldırmadı vs konuşulur.

FFP konusunda biz ve FB'yi düşününce GS için garip durumlar görüyorum, belki yanılıyorumdur. @sports guy bu konuda oldukça detaylı bilgiye sahip. Kişisel görüş olarak FFP sadece bana mı GS için daha soft geliyor ya da bilmediğimiz başka kuralsal detaylar mı var şahsen öğrenmek isterim.

Arda konusu ise doğmadan ölecek bir söylenti. Ne mevcut kadro çerçevesinde, ne ihtiyaç durumlarından ne de taraftarın içine sinmesi bakımından oluru yok. Hazır Terim de gelmişken GS alsın herkes mutlu olsun.

@beagle

Emareler gerçekten ilginç. Normalde spekülasyona uzak dururum ama bu tablo garip vesselam.

sports guy dedi ki...

@james

Gs'nin su zamana kadar daha soft FFP anlasmalarindan gecmesinin sebebi, UEFA nezdindeki gelirlerinin cok yuksek olmasi.

Dusunelim, FB sampiyon olmasina ragmen kac kere CL'ye gidemedi?

Biz en son ne zaman gitmistik?

Bu donemde GS iki kez gruptan cikti, bir ceyrek finalleri var. UEFA bunlari net kistas aliyor gorusmelerde. O yuzden biz ilk anlasma cikisinda daha iyi durumda olan takim oluruz.

Bir seyi daha GS konusunda unutmamak lazim, FFP dolayisiyla Avrupa'ya katilamama cezasi alan tek kulup. Baslangictaki durumlari o kadar vahimdi yani. Gelir gider dengeleri uzerinden bakinca da 65 onlar icin baya agirdi aslinda, 95lere dayanmislardi cunku.

Simdiki anlasma daha standart bir anlasma olacaktir diye tahmin ediyorum, ama tabii ki bunlar sadece "educated guess" oluyor su an icin. Ben kayda gecsin diye yazayim tahminimi:

5 yil, ilk 2 yil bonservis yasagi, 3. Yil sartli olarak kalkabilir, ilk yil 30 milyon ikinci yil 20 milyon 3. Yil 10 milyon euro zarar edebilme hakki.

Bakalim ne kadari tutacak :)

Adsız dedi ki...

@sports guy

Bilgiler için çok teşekkürler şimdi UEFA mantığını daha iyi anladım diyebilirim :) Bir de bu sezonki şampiyonluğun ne kadar önemli olduğunu da tabii.

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Gs'nin maaş toplamı 50 milyon bandında ama bu vergisiz. 5-6 milyon civarı da maç başı parası var. Toplamda 65 olmasa bile 63-64e gelir oyuncu ödemeleri.

Emrah D dedi ki...

ekleme yapayım bu sene ikinci olmak da neredeyse şampiyonluk kadar değerli zira değişen şampiyonlar ligi ön eleme statüsünde lig ikincisinin grup aşamasına kalması artık çok daha kolay (son turda ingiltere italya ispanya dördüncüsü yerine belçika yunan hollanda çekya ikincisi vs ile eşleşilecek).

bu yüzden mesela biz şampiyon gs ikinci olmasındansa başakşehir/kayseri/göztepe/vs şampiyon biz ikinci olmamız uzun vadede bizim için daha hayırlı olabilir.

tabi en güzeli bizim şampiyon olup gs/fb harici bir takımın ikinci olması.

Emrah D dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emrah dedi ki...

Terim'in gelmesi ve Terim mi büyük Şenol Güneş mi tartışmaları süper oldu. Şenol hocama da rekabet ve motivasyon lazım sonuçta. Şampiyonluğa daha bir umutla bakıyorum artık.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

@truant

yaz gunesidir o, laz gunesi olsa duramazsin.

Saka bir yana, eline saglik.

truant dedi ki...

@Kuzeyfo

Haklısın, klavye sürçmesi olmuş :)

sports guy dedi ki...

@Zaitsev

Vergi kismi ffpyi ilgilendirmiyor. Son odedikleri rakami bildiriyorlar cunku, orada da zaten vergi indirimi vb geldigi icin ciplak ucretle vergili ucret arasinda cok fark kalmiyor :) biz de yaptik bunu kendi bildirimimizde kar aciklarken, oradan gordum :)

@truant

Zehir zemberek girismissin be abi, ben bu tarz usluplarin adami degilim pek ama etkilendim bu sefer.

Bu arada konusu acilmisken, o kebapci denen adam hala tff'de gorevliymis yahu :) yani o kadar komik bir ulkede yasiyoruz ki, bazen gozlerimi ovusturup tekrar bakasim geliyor okuduklarima.. cok acayip.

sports guy dedi ki...

Bunu yazarken vida'nin formali foto dustu, hadi hayirlisi olsun :)

truant dedi ki...

@sports guy

Sileceğim zaten. Basında oluşturulmaya çalışılan havaya tepki olarak, biraz da kendim okumak için yazmıştım.:)

carlito dedi ki...

@truant
noolur silme, o ne güzel bir anlatımdır yahu, ağzına sağlık :)

Vida da hayırlı uğurlu olsun, önümüzdeki 5-6 senenin stoperi belli olmuştur..

turgay dedi ki...

@truant

FATÖ örgütü tanımlaması 10 numara olmuş :)

Mayor dedi ki...

Vida guzel oldu ama hoca Tosic'i kesmez kolay kolay. Bi 5 hafta bekleriz diyorum ben Domagoy'un gul yuzunu gorene kadar.

Serkbal dedi ki...

Tosiç sanırım satıldı

beagle dedi ki...

Kadro tahmini yapiyorum
Fabri
Gönül Pepe Tosunic Adriano
Atiba Matiba (Medel)
Qadrolu7 Talisca Babel
Cenk

Şaşırt bizi hoca :)

vida transfermarkt verilerine göre kariyerinde 196 maça çıkmış. bu maçların 59'unda sağ bek bölgesinde görev yapmış. bu 59 maçta 4 gol 6 asisti var. sağ bekte yaşadığımız alternatifsizliği düşününce o bölgede de zaman zaman kullanabiliriz. bence müthiş transfer.

fabri, gökhan, pepe, tosic, adriano, atiba, medel, quaresma, babel, talisca, negredo 11'iyle sahadayız.

şaşırdın mı beagle : )

sports guy dedi ki...

Bence negredo sasirtmistir bir cok kisiyi, iki mac ust uste negredo kimse beklemiyordu.

Bakalim 75 orta taktigi deplasmanda da tutacak mi? Enteresan mac olacagi kesin.

beagle dedi ki...

@Mustafa
Olumlu anlamda şaşırdım. En azindan ortalara vurma ihtimalimizi %1'den 3'e falan çıkardık :)

Qimil sağ olsun yine puan kaybı geliyor gibi.

@beagle

Bugün kafa vuruyoruz ama top girmiyor şimdi de

beagle dedi ki...

Yalniz Babel gecen hafta hat trick yaptığı mevkisinde niye değil? Mac başı küfüre baslamayayim malum hiyara diyorum. Mumkun değil...

Adsız dedi ki...

@beagle

Ama Ricardo çok iyi profesyonel. Ayrıca çok da iyi profesyonel. Bir de çok iyi profesyonel.

carlito dedi ki...

Medel sen nasıl bir kralsın!

beagle dedi ki...

@James
Negredo'ya da "yeter be amk,atacaksan at" demeyi öğretti bence. Yabanci dilde tam karşılığı olmadigindan Qimila Türkçe küfreder yakinda.

Birkac maçtır Gönül'ün de hazretten nefret ettiği ve top atacakken baska ihtimal yoksa atayim diye geciktiginden supheleniyorum.

Cücü olacak ahlaksız kartlarını yine yanına almamış. Maç berabere bitsin diye elinden geleni yapıyor. İkinci yarı talisca ile qimil yerine Oğuzhanla lens girse keşke. Qimil takımı sabote ediyor. Talisca sürekli yerde.

BJK4EVER dedi ki...

Ya arkadas ne kadar da futboldan anlamiyorsunuz yahu. Hala Talisca elestirileri, vallahi biktim usandim.
Istedigi kadar yerlerde surunsun, istersen solucan olsun. O defansin arkasina kosuyu yapip o topu tiklayip penaltiyi aldirdi mi? Aldirdi. Bitti o zaman. Talisca olmadigi zaman o mevkide oynayacak Tolgay veya Oguzhan 40 mac 90 dakika oynasin, 1 kere o defansin arkasina o kosuyu yapip, rakibini gecip penalti aldirmaz.
Ilk yari gayet iyi top oynadik. Oguzhan-Tolgay olmadan da 70% topla oynayabiliyormusuz demek ki. Sadece cok sanssizdik. Rakibin attigi gol, bizim 2'den fazla atamamamiz tamamen sanssizlik. Negredo son kafa vurusuyla neden Cenk'e tercih edilmesi gerektigini gosterdi. Medel zaten bildigin dinamo. Takimda su an tek siritan parca Atiba. Atiba yerine o ceza sahasi on cizgisinde topla bulusunca Sabri Sarioglu'na baglamayacak Oguzhan veya Tolgay oynasa ideal 11'e kavusacagiz.

carlito dedi ki...

Quaresma ne kadar bu takımın kanseriyse, Medel de o kadar ilacı.. Bu kadar domine eden bir oyun oynamamız tamamen Medel sayesinde, tüm ribaundları topluyor adam! Medel'in yanına da Atiba yerine sağlam bir 8 numara koyunca (hani 10 numara giyen oyuncumuz var ya işte o) esas o zaman etkili olabileceğimizi hocanın anlaması için de 2 ay daha beklemeyiz umarım..

Q için söylenecek hiçbir şey yok.. ben hayatımda hiçbir oyuncumuza bu kadar küfretmedim.. şimdi çıkar bir asist yapar belki, umrumda değil.. daha üst seviye bir takım olamıyorsak onun yüzünden.. yedirdiği goller de cabası, bir örneğini de bugün gördük.. tez zamanda defolasın!

Pepe'nin golü ofsayt değildi bu arada.. dönen topta golü yedik.. video hakem şartmış harbiden, artık ben de ikna oldum..

Ekrem35 dedi ki...

@mustafa yıldırım

Cücü'nün sağ kanatta q7 ve ziya arasındaki pozisyonda çaldığı faul mum dikme anıydı bence. Bu adamın avrupada nasıl güzel maç yönetebildiğini anlayamıyorum.

beagle dedi ki...

Konu Sampiyonluga oynayan takimin Vatiba yerine Matiba oynamasinin gereksizligi. O yoldan sampiyon olunmuyor, denemeyle sabit. Atiba oynamasa ne eksik olacak su anda %71den 69a dusersin ama 3-5 şut pozisyonu bulursun.
Karsidan atabildigimiz şut 0 falan. Sonra Talisca yirtinip kötü görünüyor. Ayakta kalmaması bir eksiklik ama bugün oynamaya calisiyor.

Pheaglix dedi ki...

talisca penaltı pozisyonu hariç etkisiz bile değil, bariz kötü oynuyor. hatta penaltı da rakibin hediyesi. bıraksa talisca pozisyonu öldürmüştü. bu gidişle 60-65 gibi yerine cenk girer.

quaresma'da kötü diyemiyorum ama tam anlamıyla iki yüzlü bıçak gibi. dışarı çıkan topu kontrol edip sivas'lı oyuncuya pas vermesi beşiktaş kariyerinin özeti oldu herhalde. yalnız negredo da isyan etti artık, herhalde biri daha isyan ederse oynadığı oyun yüzünden değil uyumsuzluğu yüzünden kesilecek. hadi babel tek umudumuz sensin :)

maç da fena halde puan kaybı kokuyor. sivas otobüsü çekmedi kalenin önüne ama ikinci yarı bir süre daha böyle giderse refleks olarak geri çekilirler, ondan sonra yine alışkın olmadığımız oyuna döneriz.

Armagan dedi ki...

Atiba yerine Oğuzhan girmeli artık en geç 65te.

carlito dedi ki...

Negredo'yu çıkardı!! bi sakatlık falan yoksa yazıklar olsun hocam!

EC dedi ki...

Herhaldede Cenk degisikligi avrupa ya satmak icindir. Umarim maci satmayiz oncesinde

Ekrem35 dedi ki...

Sakatlık yoksa gerçekten anlamakta zorlanılacak değişiklik.

BJK4EVER dedi ki...

@Pheaglix,

Maharet orada rakibe o hatayi yaptirmakta. Oraya o kosuyu yapacaksin, rakibin geldigini hissedeceksin ve tam dogru anda tiklayip penaltiyi aldiracaksin.

Quaresma diyorsunuz eyvallah da, hala en etkili orta kesen oyuncumuz. Lens girse etkili olur, ama anca Quaresma yorulduktan sonra girer. Babel'den o isleri bekleyemezin, ilk yarida 1 orta kesti o da nereye gitti gorduk iste.

Lens girmeli o kesin de, Quaresma mi cikmali Babel mi cikmali zor karar. Mantiken Quaresma cikmali, ama kolay kolay cikartamiyorsun Talisca gibi.

Atiba-Oguzhan/Tolgay degisikligi lazim o kesin, ama Senol Gunes 70'ten evvel bu degisikligi yaparsa sasiririm.

BJK4EVER dedi ki...

10 dakikada macin anasini sikti Cenk zaten. Allah belanizi versin ne diyim. Bu sekilde mac yoneten bi teknik direktor Besiktasli olamaz!!!

beagle dedi ki...

Gol yemedek Ozzy Atiba degissek mi hoca?

Ya da Fabri-Lens degistir istersen?

Adsız dedi ki...

Q7 ile GG yer mi değiştirse. Bu sefer de defansif zaafiyet yaşarız gerçi.

Pheaglix dedi ki...

@bjk4ever

katılmıyorum. olmayacak pozisyonda penaltı aladırmış olsa tamam, ama orada penaltı için pozisyonu riske etmek (eğer talisca'nın amacı penaltı almaksa) bence hatalı.

gerçi maç hakkında konuşulabilecek herşeyi hoca negredo-cenk ile kenara attı. negredo'nun sakatlanmış olması mı takım için daha iyi, yoksa sakatlanmamış olması mı emin olamıyorum.

Basar dedi ki...

Go home Şenol! Giderken quaresmanı da al!

Unknown dedi ki...

Bir devrin sonu

Ekrem35 dedi ki...

Zehir oldu devre arası. Deplasmanlardaki en iyi 45 dk.mız hocamızı fazlasıyla rahatsız etmiş demekki. Çünkü o 45te cenk yok. Böyle bir şey olabilir mi? Hemen cenk'in girmesi lazım. Sonra ilerde top tutamadığımız, ne yaptığı belli olmayan bir 45 dk. Bravo şenol hocam bravo. Ben dedim ki fatih terim gelince lige sarılırsın ama senin inadın hırsından falan büyük. Sen hala git federasyona laf çak. Büyük hocasın çok büyük.

turgay dedi ki...

Oğuzhan ve Şenol Güneş kafa olarak ayrılmışlar bizden. Bu maçın böyle olacağı belliydi. Az biraz araştırıp Başakşehir maçını seyretmiş olsaydı Şenol Güneş herşey farklı olabilirdi. Oğuzhan beyde sezon ortası istediği takıma gitsin onluk bişey kalmamış burada ki kafa zaten burada değil çok belli

beagle dedi ki...

Bi Gordon dönemi çocuğu olarak cok sevdigim yan ortadan nefret ettim.

Çünkü böyle bisey degildir kanat hücumu. Amaç topla hizlica aut cizgisibe yaklaşıp oradan yana geriye tehlike bölgesine cikarmaktir.

Boyle mal gibi topu durte durte tac cizgisine goturup top sisirme kanattan hucum değildir.

hayalet dedi ki...

Trivelanı ve rebonanı da al git. 80 dk boyunca ön direğe orta kesip, birde trip atıyo. Yazık şu kadroya. İlk yarıyı 6. bitiririz artık. İlk 3 bile zor. Yazıklar olsun.

Adsız dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=sSwlhP-rSGE

hastati dedi ki...

laz gunesiiii , kiyamete kadar kapattim kalbimi... bi sarki vardi:)

Unknown dedi ki...

son 12 maç sadece 4 galibiyet:
alanya
göztepe
galatasaray
osmanlı

fikstürün kolay tarafı neresiydi?

beagle dedi ki...

Negredoyu Q'ya atarlandi diye cikarmamistir dimi? Acaba...

Ekrem35 dedi ki...

Şuraya ağız dolusu küfür yazmak gerekiyor da neyse. Ulan sindiremiyorum hazmedemiyorum bu mağlubiyeti. İlk yarıda sana ne battı amk ya. Malatya ve kayseri maçlarındakinden farklı ve iyi oynamamız seni niye rahatsız etti ya? Bu sene amacınız ne? Ligi kaçıncı bitirmeyi planlıyorsun abicim? Bu nasıl bir oyun okuyamama?

Bu taraftar size çok destek oldu. Her maç adını haykırdı stadta. Sahip çıktı forma aldı, kombine aldı. Ama biraz o taraftarı düşünün kendinize gelin. Çok küfür yiyeceksiniz yoksa.

yilmaz dedi ki...

Maç 1-1 giderken, oyun bizdeyken, forveti çıkarıp başka bir forvet sokan adama ben bi daha teknik direktör filan demem. Artık ne derseniz siz öyle deyin. Bu resmen takımı sabote etmek, başka birşey değil.

Umarım milli takımdan okkalı bir maaşlı teklif gelir. Şampiyonluk zaten gitti, böyle giderse elimizdeki hayvan gibi kontratlı oyuncuları da takıma küstürüp donumuza kadar soyduracak bizi.

Hidayet dedi ki...

biz kazanmak zorunda olduğumuz ve öne geçmek istediğimiz maçlarda cenk oynuyorsa oyuna sonradan negredo'yu sokmuyormuyuz , çift santrfor oynamıyormuyuz , hem cenk hem negredo sahada olmuyor mu ? peki hangi akla hizmet 1-1 ken ve gol de atmışken negredo çıkıyor da cenk giriyor. niye abi niye ya ! niye cenk amk niye !

yilmaz dedi ki...

İşte Bayern'e imrenme sebeplerinden biri. Şu kulüpte Şenol Güneş'ten daha fazla futbolu bilen biri olmadığı için kovamıyoruz. Mecbur haftaya da o çıkacak.

yilmaz dedi ki...

o kadar büyük hayal kırıklığı yaşadım ki, hocanın istifası filan değil, kovulması ancak sakinleştirir beni. "Teknik Direkötrümüz Şenol Güneş ile sözleşmemiz sona erdirilmiştir, kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz".

Tek istediğim bu. İstifayı kabul etmiyorum.

carlito dedi ki...

bugüne kadar hocanın milli takıma gitmek istediği yönündeki iddiaları pek ciddiye almadım ama artık şu vaziyete başka bir açıklama getiremiyorum.. hoca sanki ligi bitirmiş kafasından.. bu kadar çok istiyorsan milli takımı, açıkça söyle ve biz de canın sağolsun der göndeririz hoca!

bu kadar ağır domine ettiğin bir maçı kazanamıyorsan, her deplasman maçın potansiyel puan kaybı haline gelmişse artık şampiyonluk kelimesini telafuz etmenin anlamı yok.. olmuyorsa 2.liği hedefle de seneye Cl'de olalım bari, ama hoca bu kafada giderse o da zor..

Cenk'i bir kez devre arası çıkardığını görmedik, Negredo kötü mü oynuyordu be adam! bu nasıl adaletsizliktir böyle, sindiremiyorum bu haksızlığı..

yilmaz dedi ki...

Negredo'nun da aklı varsa "o varsa ben yokum" der. Hatta ben onun yerinde olsam sakatım diye ikinci yarıya gelmem tatilden. Bizim takımlarımız böyle adamları hakediyor, karakterlileri değil. Yıllık 4.5m€ keriz parasını da yerim bi güzel.

yilmaz dedi ki...

Haftalardır Talisca, Negredo, Oğuzhan, Quaresma problemlerini de çözmeyen, herşeyi Antrenmandan başka hiçbir şey bilmeyen çalıştırıcıya bırakan yönetimin de ta amq. Git dese de biz bu adamla 3 senelik sözleşme yaptık, bu kadar şamaroğlanı etme herifi. Oynatmak istemiyosan bi formül bulalım sakat filan diyelim.

yilmaz dedi ki...

Bugün çok kızgınım, burayı fazlasıyla işgal ediyorum, lütfen beni mazur görün tekrarı olmayacak söz veriyorum.

Ekrem35 dedi ki...

Seneye avrupa ligi ön eleme turunda görüşürüz. Şu maçtan sonra ne şampiyonluk ne lig 2.liği ne de 3.lük umudum kalmadı. Ligi büyük ihtimal 5 veya 6. Sıra da bitireceğiz. Bu kadroyla bunu başarmak da büyük bir iş olacaktır. Hoca bunu başarmak istiyor olabilir.

Hoca kendi şovunu yapma derdinde. Quaresma ve taliscada aynı şekilde kendi için oynuyor. Oğuzhan hocanın da katkısıyla takımı kafasında bitirmiş. FB yolcusu olabilir. Başkan da azıcık öngörü varsa Güneşle bugün vedalaşır.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

karşılıklı anlaşma istemiyorum, Şenol Güneş'in tazminatı hesabına yatırılıacak ve kovulacak. Bu sezon için de bir geçiş antrenörü bulunacak. Sezon başlarkane Avrupa Ligi 2. ön eleme turundan önce hoca işini halletmiş olacağız. Bu kadar.

Hoca , Negredo hareketsizdi diyor . Cenk'i alıp , Talisca'nın etkinliğini arttrmak istedik diyor .

Ben bu kadar kötü maç okuma az gördüm . Geçen hafta da pas yüzdemiz yükseldi goller geldi demişti .

Hani yardımcı meselesi desem Tamer Tuna'yı da taktığı yokmuş zaten . Anlama zor .

Hidayet dedi ki...

aman beşiktaş'a yapılacak en büyük kötülük , "iyi bir yardımcısı olsa..." düşüncesidir . katılıyorum övünç'e . çünkü bizde maalesef ,ardışık meydana gelen olayların hepsini , birbirinin sebepi/sonucu olarak okuma hastalığı var . yarın , "ha demek ki taner hocaymış o oyunu oynatan , o gelsin şenol'dan sonra " düşüncesini dillendirmek bile felaketimiz olur.

Ekrem35 dedi ki...

Sakatlık falan da yokmuş açıklamayla anladık. Hayatımda gördüğğm en kötü oyuncu değişikliği listesinde kafadan 1. Sırada bu değişiklik. Talisca ilk yarı gayet hareketli geldi bana. Etkili de oynadı. Peki 2.yarı talisca'yı gören oldu mu? Tamamen bitti adam. Peki malatya,kayseri maçlarında cenk hareketli oyuncuydu madem neden hiç pozisyon bulamadın. Malatya ve kayseri maçlarından daha kötü bir ilk yarı oynadık yani hocaya göre. Ben bunu anlıyorum. Ya da şöyle diyim o maçlardaki cenk bugünkü negredo'dan iyiydi yani? Hocam git kendine sövdürmeden çok rica ediyorum. Dalga geçme bizle ya. Cenk hareketliymiş de negredo sabitmiş de. Senin oyun okumana tüküreyim ben.

Emrah dedi ki...

Yuh ya Negredo sakatlanmamış! Öyle sinirlendim ki ufacık kızlarıma bağırdım, sağı solu yumrukladım. Küfretmeden birşey yazamayacağım için burada bitireyim.

Armagan dedi ki...

Hoca takımı sabote etti ve en az çift haneli puan kaybına sebep oldu yarım sezonda.

1 devrede son yıllarda max. 41 puan alıyoruz diyorum hep. 71 puan 2.liğe bile anca yeter.

Geniş kadro dediğimiz kullanılmazsa bir şeye yaramıyor hatta daha ayak bağı oluyor. Ya dar rotasyonla gidecektik (bu yaş ortalamasıyla imkansız) ya da kullanmasını bileni getirecektik. Taşıma suyla bu kadar. Geçen postta 6/6 falan diye söyleniyordum .48 puanı o fikstürde bakalım ne zaman göreceğiz?

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Porto maçından sonra inşallah 35 metreden gol yediği için casillas'a sövmek zorunda kalmayız diye yazmıştım. Şaka maka olay oraya doğru gidiyor. Cenk satılsın hoca ayrılsın başka birşey istemiyorum.

Adsız dedi ki...

Golcü hareketsizmiş demek. Talisca da demek ki ceza alanı içi/civarı aksiyoncusu ve yarım golcü olarak düşünülerek 90 dakika sahada kalmış. Bu hücum anlayışında kadroya ve oyuna bakalım. Kanatların ve beklerin paso içeriye top sallıyor ya da şişiriyor, golcün ve Talisca'nın arkasında orta alan oynayanlar -hücum anlamında bakarsak- Atiba ve Medel. Başka eklenecek bir konu yok bence.

Gerçi hücum ve Medel diyoruz da, bir ara orta alandan dikine giderek 5 dakikada 2 pozisyon hazırladı, birinde Talisca'ya al da at diye bıraktı, diğerinde de yine topu götürüp şuttan önceki pası atana bıraktı. Takım olarak koskoca 90 dakikada ortadan giderek yapabildiğimiz bunlar.

turgay dedi ki...

#şenolgüneşiyedirmeyiz

mit dedi ki...

Negredo-Cenk değişikliği tam bir saçmalıktı. Onun haricinde karşı takımın kalecisi de çok iyi maç çıkardı, bunu unutmamak lazım. En az 3-4 net golü önledi. Biz de bol bol şişirdik tabii topu; yerden oynama alışkanlığını bu kadar çabuk terk etmemiz anlaşılır gibi değil.

Yine de Şenol Hoca kovulsun demenin hiçbir mantıklı tarafını göremiyorum. Galatasaray 4 sezonda 6 hoca değiştirmiş. Ne elde ettiler? Hiç... Futbol biraz da istikrardır. Hocanın bu kadar kredisi olmalı. Her sezon şampiyon olacağız diye bir şey yok. Hayatımızda görmediğimiz seviyeye taşıdı bu adam bizi Şampiyonlar Ligi'nde. Ligde de aklını başına toplar inşallah en kısa sürede.

Barreto dedi ki...

Şu maçı playstation da görsem diyeceğim ki "bu ne biçim AI, 45 de negredoyu çıkarıyor, sürekli orta-kafa yapmaya çalışıyor,oyunda bug var"

Geçen hafta blogda pek çoğumuz Sivas maçını bir görelim ona göre değerlendiririz demiştik.

Bu kadar inatçılık ve takıntı izah edilebilir değil. Hoca bu sezonu nadasa bırakmış belli. Önümüzdeki sezondan da ben emin değilim. Hocanın kredisi fazla dedik ama bu kadarı fazla. Q7 ve Hoca takımın en büyük defosu haline geldi hayret.

Barreto dedi ki...

Hoca ile Q7 kafa-kafaya vermiş takımı mahvediyorlar. Devre arası Q7 satılırsa belki işler düzelir.

Basar dedi ki...

Milli takıma gitmek için takımı sabote edeni affetmeyiz! Beşiktaş > Şenol hoca

Ekrem35 dedi ki...

Açıklamalardan anladığım başka bir konu da nur topu gibi negredo-q7 çatışmamız doğdu. Hoca negredo'nun orta alamamaktan q7'nin ise negredonun ön direğe gelmemesinden şikayetçi olduğunu söyledi. Ve q7 haklı bulunmuş olmalı ki negredo kesiği yedi. Şimdi 2. Yarıya bakıyoruz ortalara. Kafanızda canlandırın hemen hızlıca. Ön direkte tek kafa vuruşu var o da atiba ve o pozisyon da kornerden. Peki hocamız yine ne diyor açıklamada? "Negredo 1 kez vurabildi ortalara" 2. Yarı cenk'in kafa vurabildiği bir pozisyon var mı? Maalesef yok. İşte bu açıklamadan ve yapılan değişiklikten sonra negredo kaybedilmiştir. Ki bu zamana kadar ayakta kalabilmesi tamamen negredo'nun dirençli ve karakterli bir yapıda olmasının sonucudur. Başka birisi olsa şimdiye kadar çoktan kaybedilirdi.

2.yarı hiç güzel geçmeyecek şimdiden bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Bu hocaya ve takıma bu akşamdan sonra bu sene için inancım kalmamıştır. Kulübümüzün, camiamızın en az hasarla atlatacağı bir yıl dilerim şimdiden.

turkkant dedi ki...

Hoca ilk sene bir oyun kurdu, oluru olan bir oyundu sonuç geldi. Sonra Sosa-Talisca takası oldu. Hocanın oyununda çok kritik bir pozisyon olan 10 numaraya alakasız Talisca sonrası, biraz da Quaresma'ya ters top, orta-gol ile ile bir "shortcut" bulduğumuzdan ikinci sezon da pas oyunu, hakimiyet oyunu, Talisca-Quaresma odaklı futbol ile yine sonuç aldık.

Bu sene olması gereken geçen senenin eğri gemi doğru sefer olduğunu idrak etmekti, ama FFP filan radikal hamleler yapılamadı. Halbuki Querasma ile vedalaşılsa, Atiba'ya teşekkür edilse, belki Ş. Ligi'nde bu kadar başaılı olmazdık, ama yeni bir oyun bulma macerasında muhtemelen ligde çok daha başarılı olurduk. Hoca tekrar bir oyun kurma derdine girmedi, bunun sebebi bence odağının Ş. Ligi olması. Geçen senenin futbolunu 1er yaş yaşlanmış 30+ oyuncularla denemeye kalktı, Talisca'dan aynı verim gelmeyince takım tamamen Queresma odaklı hale geldi. Bu futbola alışık olmayan Avrupa'da sonuç verdi, çünkü hepi topu 6 maç, konsantrasyon yüksek, oyuncular deneyimli. Ama bu oyunla Türkiye'de de sonuç alırız yanılgısına düştü; kazın ayağı böyle olmadı, sonucu hüsran...

Bunda tabi, takımı 300 yaşa getiren tek senelik Gökhan Gönül-Adriano-Negredo-Pepe gibi transferlerin de etkisi var. Geçen sene iki genç başarıya aç oyuncuyla idare etmiştik. Bu sene Talisca sallandı, Abu-Negredo değişikliği gibi çok yanlış bir transfer hamlesi de ligde sonumuzu getirdi.

Bu kadro ilk 18 olarak güçlü mü güçlü, ama ilk 11'i bence üç yılın en zayıf kadrosu. Hep isimler yanıltıyor, ancak takımın ilk 11inde 33 altı 2, bilemedin oyuncu var! Atletizm yerlerde, sprint yok, hareketlikik düşük, bu yaşta ayaklar gitmiyor, Gökhan Gönül'ü görüyoruz, 80de mecali kalmıyor, emin olun 2 sene önceki Beck şu anki Gökhan Gönül'den daha performanslı bir oyuncuydu. Atiba'nın 2 sene önceki hali ile bu hali arasında dağlar kadar fark var. Gomez-Sosa, Negredo-Talisca büyük fark var, 2 sene önceki Querasma ile şu anki arasında fark var... Bir tek sol taraf Adriano-Babel daha iyi diyebilirim. Bir de tabi kaleci.

Kısacası tarihin en güçlü kadrosu lafları da büyük bir yanılgı.

Şimdi ne olur, çok radikal değişimler yaparsan daha da dağılabiliriz, çok muhafazakar davranırsan bu oyun-bu kadro ile bence Türkiye'de şampiyonluk hayal. Çok zor bir durum kısacası... Zira hoca Ş. Ligi'nde gene kazandığı oyunu oynatmayı isteyecektir.

Hidayet dedi ki...

Şenol Güneş: Negredo iyi orta alamamaktan şikayetçiydi, Quaresma ön direğe gelmiyorlar diye şikayetçi oldu. Negredo bir pozisyonda topa vurabildi. Talisca’yı çıkarabilirdim ama şutör diye tuttum. Negredo-Cenk yapabilirdim.

niye orta abi ? niye sadece tek taraflı orta ? yahu bu adamın başka birşey bildiği , denediği yok mu ? ben yönetici olsam , şu demeci sorarım . cl şampiyonu yapsa da sorarım . niye sadece sağ taraftan orta yapmak üzerine kurulu bu takım . bugün bu ortalardan 3 tane gol atsaydık ne değişecekti ? ateşimiz yüksekken görülen rüyalar gibi sürekli aynı şeyi denemek , başarısızlığa rağmen . yahu bu kadar orta-gol oyunu oynatacaksan , caner'i de sok oyuna bari de tek taraflı olmasın . 2 yıl şampiyon olmuş bir takımın hocası şu demeci vermeye utanmıyor mu ? talisca'yı da şutör diye tutmuş . bu yıl ligde çektirmiyorlar o şutları .

turkkant dedi ki...

Üniversitedeyken hocamız Cevdet Akçay çok güzel bir hayat dersi vermişti, "100 liraya işe girmiş bir adam aslında 20 lira kaybediyor olabilir. Zira o kişinin 120 liraya başka bir işe girme şansı varsa, realitede 100 kazanmıyor, 20 kaybediyordur" Ekonomide Opportunity Cost'u çok güzel anlatan bir örnekti. Beşiktaş'ın Querasma durumu da aynı aslında, bu adam asist yapıyor, takıma maç ya da maçlar kazandırıyor olabilir. Ancak o topu başka bir oyuncunun (belki de) daha etkili kullanma şansını da elinden alıyor. Fırsat maliyeti yüksek bir oyuncu, Messi-Ronaldo meselesinde de aynı sorun var aslında, Messi fırsat maliyeti sıfır bir oyuncu, Ronaldo ise kendi yükselirken kimi zaman çevresindekileri düşürüyor.

Hoca (ve tüm Quaresmacılar) bir türlü bunu idrak edemedi...

Adsız dedi ki...

Evolution:

Paslı oyun, ceza sahası dışı ve içi hızlı ara toplar--->Hızla ileri atılan toplarla bireysel işler--->Sürekli kanatlardan atılan ortalarla pozisyon arama--->Kanatlardan ön direğe atılan arkasına atılmayan toplar

Next?

PS: Olaydan bağımsız olarak. Ön direkten kaleye top göndermek kafayla zordur. Kafayla ön direkte işler yapacaksan biri onu aşırtır, arkasındakiler de kafayla/ayakla tamamlar. İkincisi bana göre en etkin olanı, defans pozisyon olarak dağılır çünkü.

beagle dedi ki...

Bazi seneler berbat bir kadrodan hoca bişey çıkaramaz eh dersin, bazen Topçular disco club gezer hocaya kuzmaz yeni kadro istersin

Bu sene, sezona isteksiz başladığı görülen bir hoca tarafindan korkunç maç ve kadro yönetimi ile car cur edildi. Sivasi yenemeyen oyunla ŞL kazananayacagimizi varsayarsak gelecek sezonun hocası ile ilgili anlaşma zamanıdır.
Ben bir süredir bugünü bekliyordum zaten o yuzden dokulmeye baslayayim:

1. Bielsa. Adam efsane kabul.Taze kovuldu, hicbir takimda uzun soluklu kalmıyor. Galibiyet yuzdeleri de düşük. Yaşlı kadromuzun hocasi degil bence

2. Le Guen. Lyonu şampiyon devralip sampiyon bıraktı. Bursayi kisa surede toparladı. Surekli oyuncu kaybedip gene de tepede kalması ve 60lar civarinda galibiyet yuzdesi tutturmasina tavim. Bizim lige de alistigindan bence ilk tercih olabilir

3. Tamer Tuna. Sene sonu Göztepe bize birakabilir. Mentalite olarak uygun oldugu kesin. ŞG kadar kredisi olmaması soru işareti. Üzerine hemen çökülebilir. Ama tutarsa uzun soluklu çözüm olabilir.

Ne olursa olsun Metin Tekin veya Ali Gultikeni de Futbol Direktörü olarak üste istiyorum. Takım bu kadar başıboş birakilmamali.

BJK4EVER dedi ki...

Heh, istikrar sevicileri geldi de tam oldu. Evet kardesim kalmali sirf istikrar adina. En iyileri oynatmasa da, bok gibi oyuncu degisiklikleri yapsa da, hicbir taktiksel cozum bulamasa da kalsin. Neden? Cunku istikrar. Sizlere kalsa Bilic de gitmezdi, manifesto falan vardi. Derbilerde gol dahi atamayan bir takim yaratan, Oguzhan'i Veli, Cenk Tosun'u Pektemek'in arkasinda tutan Bilic kalmaliydi. Onumuzdeki 10 sene es kaza disinda 1 derbi bile alamazdik, 0 sampiyonluk ve 10 3.luk veya birkac 2.lik ile kapatirdik. Ama olsun Bilic kalmali. Neden? Cunku istikrar.
Mesela size kalsa Ersun Yanal da kalmaliydi Trabzon'un basinda. Riza Calimbay gelmemeliydi. Ersun takimin anasini sikiyordu ama olsun kalmaliydi. Harbiden berbat bir secim yapti Trabzon yonetimi baksana, yarin maci alirlarsa bizim ustumuze cikacaklar. Hayret, tam bir vizyonsuzluk! Neden? Cunku istikrar gitti.
Bir gidin yahu. Su sacma sapan klise masallariniz bikkinlik verdi harbiden.

BJK4EVER dedi ki...

@turkkant,

Bizim o ozlediginiz pas futbolunu oynayacak kadromuz da kalmadi, rakipler de ona musait degil. 2 sene evvel rakipler bize karsi bu kadar kapali ve sert oynamiyordu. Orta sahada 2 verkac yapinca karsi karsiya kaliyorduk. Talisca yerine Sosa, Quaresma yerine Tore vardi.

Simdiki kadro farkli, lig iklimi farkli. Quaresma'nin bu sene sahada olmadigi hangi lig macinda veya zaman diliminde catir catir top oynadik? Sivas macinin son 10 dakikasi cikti, Oguzhan ve Cenk oynadi iste. Ne oldu? Catir catir verkaclarla 10 pozisyona girip 5 gol attik masallah.

Ligde verkaclarla guzel futbolla pozisyona girip rakibi surklase ettigimiz tek oyun dilimi var, o da GS macinda 45-60 arasi. O da bizim maharetimizden degil, rakibin eksikliginden, zira Yeni Malatya da kendi capinca yapti bunu.

Bugunku Sivas'a karsi Quaresma, Talisca ve Negredo'yu yedek birakip Orkan/Lens, Oguzhan/Tolgay ve Cenk'le de cikabilirdik. Kabiz bir oyun, 0 pozisyonla maci tamamlardik. Defalarca gorduk bu filmin trailerini zaten, yapmayin Allah askina.

Talisca ve Quaresma kimsenin babasinin oglu degil. Ama bu adamlara ihtiyacimiz var. Zira 0-0'i oynayabilen oyuncular bunlar, cilingir bunlar maalesef. Muhtaciz, bu kadar basit. Ha, kimse Quaresma olene kadar sahada kalsin demiyor zaten. Quaresma ve Talisca default olarak 2 fark yakaladigimizda veya ondeyken rakip bastiginda cikmali. Talisca cikar Atiba-Medel yapip Oguzhan'i one atarsin, diri ve rakibi hallac pamugu gibi atacak Lens de oyuna girer. Mantikli olan budur. Ki mesela 2 sene evvel Senol Gunes'in default degisikligi 60'ta Sosa'yi cikarip Oguzhan'i one atarak Atiba-Necip yapmakti. Gayet de ise yariyordu, kopariyorduk maclari. Simdi bunu dusunecek hali bile yok adamin.
Harbiden Quaresma ve Talisca takimdan kesilince siir gibi top oynayacagimizi, mini Barcelona gibi her mac 3-5 atacagimizi dusunenler harbiden hayal dunyasinda yasiyor. O takimin akibeti belli:

1 Oguzhan topu ayaginda geveler, verkac veya dripling dener ve topu kaybeder.
2 Takim bol bol pas yapar delmeye calisir, delemeyip topu sag kanada atar ve Quaresma'nin ayagina bakar. Bu da takimin son 1.5 mactaki ana taktigi zaten. Tek fark o oyuncular varken Quaresma'ya orta yaptirabilmek icin 85 pas yapip zaman kaybedersin, su son maclarda ise eveleyip gevelemeden ortaliyor adam.
Su begenmediginiz orta endeksli futbol sayesinde Osmanli'ya 5 gol attik, Sivas'i ilk yarida ezdik. Ha, sonra ne oldu? 2 stoper arasinda sandwich olacak Cenk girdi ve Negredo cikti, yine Talisca yalnizlari, Cenk hayaleti oynadi, takim da hakkin rahmetine kavustu....

czeslaw dedi ki...

2 yıl önceki Galatasaray'a benziyoruz. Kötü oynayıp kazanabildiğimiz tek maç yok; bütün deplasmanlar potansiyel puan kaybı; iyi oynayıp kazanıyoruz, her taraf soru işaretleriyle dolu... Ama birileri çıkıp her defasında polyannacılık oynuyor. 2 yıl önce Galatasaray, "BJK büyük maç kazanamıyor, her seferinde iyi başlayıp kötü bitiriyorlar, 4 yıldız, konsantrasyon" falan diyerek bütün sezonu çöpe atmıştı; biz de "CL bitsin toparlarız, Negredo-Medel-Lens hazırlansın başlarız, rakiplerin fixtürü kolaydı" gibi bahanelerle sezonun yarısını çöpe attık. Sezonun yarısı polyannacılık oynayarak geçti.

Eskiden burada teknik taktik konuşulurdu, yapılan analizleri keyifle okurdum. Bu sezon burası da Twitter'a döndü, Beşiktaşlı muhabirlerin tweetlerinin altını okur gibi hissediyorum. Çünkü konuşulacak bir şey yok. Takım her maç, sonuç alamamasına rağmen kendisinin kırdığı orta yapma rekorunu egale ediyor ve hoca da her maçtan sonra orta kalitesinden bahsediyor. Neyin analizini yapacaksın ki?

Ayrıca sezon başlamadan daha sezonun boka saracağı belliydi. Aklı olan adam gerekirse yalan söyler, rüzgarı arkasına almışken camiayı karşısına almaz, Burak-Volkan haberlerini yalanlardı. Halbuki sektörün içindeki en zeki adamlardan birisi. Belki inadına yenik düştü, belki de 65 yıldan beri ilk kez "ben oldum" dedi. Maalesef iki ihtimal de bu saatten sonra, bu takıma zarar verir. Artık önümüzdeki ayı "Burak olsa en az 15 maç ilk 11 başlardı, Volkan olsa Q kadro dışı kalırdı" gibi lafları dinleyerek geçirecek. Bu şekilde de kamp ne kadar verimli geçer bilinmez. Yine de gitsin diyemiyorum tabii.

-31 Mayıs 2017-

Güneş: Biz rakibimizi kısa, tek paslarla, dar alanda oynayarak şaşırtıyoruz. Bu sene daha az yapabildik. Böyle oynamak için zorlamalıyız.

Zorlamadın hocam.

Basar dedi ki...

@ turkkant

Koy ortaya Tolgay-Ozzy, Medel'i de süpürücü rolü (orta sahayı) ile defansa koy. Kanada da Cenk veya Lensi değişimli olarak koy, bak bakalım oyunun nasıl değişiyor.

Tamam takım yaşlandı ama elinde hala birçok silah var. Ama israrla kullanmıyorsun. Gecen sene şampiyonlugu getiren orta sahayı dene bakalim, gelen yeni kanadı dene bakalim oluyor mu. Negredo da net 1. Forvet ve gayet guzel oynuyor. Ama sen quaresma israrindasin, sonunda Negredoyu da yedin. Gecen hafta sirf o oynayacak diye ilk defa stada gitmedim, bundan sonra TV'de de izlemeyecegim.

Resmen bitirdi Beşiktaş'ı.

turgay dedi ki...

Q ve taslicanın ana rollerde olduğu bir takım zaten pas oyunu oynayamaz. Bu takım yine pas oyunu oynad ve rakiplerini yine sürklase eder ancak hocanın böyle bir derdi yok. Negredoyu hareketsiz diye oyundan aldım cenki koydum diyenle tartışmaya girmemek lazım. Tamam haklısın diyerek oradan uzaklaşmak gerek.

Çok yazık yani konuşup saatlerce taktik kasmaya gerek yok sezon başından beri şahsım bu antrenör grubumuzun bizi ileriye taşıyamayacağını defalarca kez anlattım yoruldum. Değişim gerekiyor oyun mu değişir hoca mı değişir bilmiyorum. Sıkıldım aynı şeyleri konuşmaktan yazık yani

turkkant dedi ki...

@BJK4EVER @BASAR

Sana kısmen atılıyorum, ikisinin birden olmadığı bir 11 zorlar bu sezon için zor. Zira hocada genel olarak 4-2-3-1 takıntısı var, her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır, anlayabiliyorum. Her şeye rağmen bu enerji ve eforumuzu, Başar'ın dediği gibi Medel-Tolgay-Oğuzhan'a verip, sağa Lens atsak uzun vadede daha mı başarıl olurduk acaba diyor insan?





Gomez ve aboubakar'ı düşünüp içiyorum. Ulan hoca bok mu vardı bu cenk'e aşık oldun. Negredo iyiyken bile oyundan çıkıyo. Quaresma mekanın sahibi gibi takılıyo. Talisca ha gittim ha gidicem umarsızlığında. Oğuzhan ben küstüm oynamıyorum demeye başlamış. Lens'in rüyası hala bitmedi uyuyor kulübede. Orkan okuyup büyük adam olucam diyor ama babası okula göndermiyor.
Nasıl bu hale geldik biz abi ? Neyin bedelini ödüyoruz ?

Huzeyfe dedi ki...

Hoca yorungesini, eksenini, pusulasini kaybetmis durumda. Nereye gittigini, ne yaptigini bilmiyor. Esas sorunlari gorup analiz edemiyor. Detaylarin arasinda kaybolmus durumda. Her gecen gun oyuncularin ve bizlerin gozunde kredisini kaybediyor.
Uzgunum, Senol hocayi cok seviyorum ama kovulmamasi gerek. Bu yuzden istifa etmeli.

Unknown dedi ki...

Maç boyunca,hatta sezon boyunca kabaca 500 e yakın orta yapıldı.merakla izliyorum ve merakla bekliyorum.illa yan ortalarımız havadan olmak zorunda mı,yerden gerideki,ön direkteki dıştaki oyuncuya yerden orta veya pas verme yasağı mı var?kornerler öylesine mi kullanılıyor? Hiç mi önemsenmiyor?

drblackeagle dedi ki...

Mesele milli takıma gitme meselesi değil bence. Birçok yerde hocanın parayı çok sevdiğini okumuşsunuzdur. Sene başında hocanın isteği haricinde opsiyon kullanılarak sözleşmesi uzatılınca hoca birkaç konuşmada bu durumdan doğan memnuniyetsizliğini ifade etmişti. Adam muhtemelen Cl yi kendi kariyeri için önemli gördüğü için oraya asılıyor ama ligde benim sözleşmemi bana sormadan benim istediğim şartlar oluşmadan uzatır mısınız size böyle ödetirim işte diyor. Yoksa kırk yıllık kurdun bizden daha kötü maç okumasına ihtimal vermiyorum. Bu da apaçık takımı sabote etmesi demek. Bugün yaptığı değişiklik Kayseri de yapmadığı değişiklik hocanın gönderilmesine yeter de artar bence. Futbolcuların da qımıl ve Cenk dışında bu duruma içerleyeceklerini zannetmiyorum. Ha hoca olarak kim gelsin derseniz ona da verebilecek cevabım yok varsa paylaşsın lütfen.

Zaitsev dedi ki...

@ drblackeagle

Şenol hoca 2 senelik iyileştirilmiş sözleşme yaptı. opsiyon iptal.

can dedi ki...

Haftalar önce de yazmıştım, devre arasında leblebici getiremeyeceksek bu iş Güneş’le yürümeyecek. Güneş gönderilsin diyecek durumum yok ama ondan sonrasını artık düşünmeye başlamak lazım. Beagle’ın yaptığı gibi elimizdeki diğer olasılıkları yazabilirse Avrupa futbolunu daha yakın takip edebilenler sevinirim.

Yorum Gönder

Ara