.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Aralık 2017 Cuma

STSL 15 Kayserispor - Beşiktaş


Tarih: 10 Aralık 2017 Pazar 19.30

Stadyum: BB Kadir Has Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Yaşar Kemal Uğurlu ( BJK 3G 0B 2M - KS 3G 1B 1M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Erkan Kaş , Canberk Aydın , Silvestre Varela , Geoffrey Bia , Asamoah Gyan / Gökhan Töre ,  Atınç Nukan , Necip Uysal

Cezalı Oyuncular : Deniz Türüç , Şamil Çınaz / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

84 Yorum:

turgay dedi ki...

geçen hafta alanya maçlarını alıcı gözle seyrettim. bir kere fizik olarak çok iyiler. sürekli ileriye oynuyorlar. orta sahaları ve bekleri sürekli ileri geri gidip geliyorlar bu da onlara sahipsiz topları kazanmada avantaj sağlıyor. umut bildiğimiz gibi sürekli koşup durağan kalmadan oynuyor. denizin olmaması iyi çünkü duran topları iyi kullanıyordu. biraz küçük galatasaray modeli gibi oynuyorlar. gs maçının 2.yarısı gibi oynarsak zaten bu ligde bizi kimse yenemez ama işi rölantiye alıp yine 45dk yatarsak işimizi zora sokarız. ilk golü erken bulup onların açılmalarını bekleyebiliriz. sorunumuz zaten ilk golü bulabilmek. bence medel-tolgay-oğuzhan orta sahası ile başlamak lazım. topu kapar kapmaz direk oynamak şart.

Ryan mendes sarı kart cezalısı sanıyordum. Kartın birini kupada görmüş. Oynayabilecek.

Kayserinin evinde oynadığı 7 maçta yenilgisi yok. İcerdeki son iki maçlarında Trabzon ve basaksehirle oynadilar. Bu iki maçta Kayseri kalesine çekilen şut sayısı 7. Bunlardan 1 tanesi isabetli. Topla daha çok Kayseri oynamis. Tempolu coşkulu futbol oynayan bir ekip. Sol bekleri atila turan a milli takimla çıktığı hazırlık maçında gördüğüm kadarıyla savunma yönünden epey zayıf bir isim. Quaresma oradan ekmek çıkarır gibi. Stoperleri kanabiyik ve sapunaru tecrübeli fizik gücü yüksek oyuncular. Orta sahada yine boldrin, badji gibi güçlü ısıran oyuncular var. Şamilin cezalı olması güzel oldu. Ekstra sertlik katacaktı Kayseri'ye. Forvetlerinde bragadan kiralanan stojiljkovic ve asamaoah gyan gibi vasat üstü oyuncular olmasına rağmen 34 yaşındaki umut bulut forma giyiyor. İlginçtir gol de atiyor :) Pepe tosic tandeminin umut bulut ve bitik gyan'a şans vermeyeceğini düşünüyorum. Deniz türüc gibi bir pasörün olmaması da harika. Uçak gibi giden ryan mendes'e servis yapıp canınızı sıkabilirdi.
Velhasıl sert ve yüksek tempolu bir maç bekliyorum. Sumudica cesur futbolundan vazgeçip geriye gömülmezse bizi hırpalarlar ama yine de kazanırız. Hemen gidip kupona yazıyorum Beşiktas'ı :)

Ekrem35 dedi ki...

Malatya maçı sonrası çoğumuz (bir tanesi ben en azından) bu maça kazanırız diye bakamıyorduk. Ama şu iki haftada gs galibiyeti hatta galibiyetten çok oynanan oyun, üstüne de almanyada liderlik garantiyken bundesliga ikincisini yenmek takıma inanılmaz bir özgüven katmıştır. O yüzden bu maçı alırız ancak hiç beklenmedik şekilde kolay mı yoksa zor mu geçeceğini kestirmek oldukça güç. Şansımız yanımızda, vurduğumuz gol yediğimiz ofsayt olsun.

beagle dedi ki...

Yalniz Gs ve Fb deki panik çok şey anlatiyor. Biri bizden ileride, hoca kovmaya çalışıyor, diğeri ayni puanda, hocası istifa etti.
Bu sene şampiyonluğu alir, Orkani Lensi Negredoyu falan da kazanirsak artik iflah olmazlar. Ha gayret be...

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Fb ve Gs Turkiye'de futbolun statukosudur. Onlar iyi degilse onlarin iyi gozukebilecegi bir oyun tarzi icat edilir. Ornek: Futbol oynanamamasi uzerine kurgulanmis derbiler.

Taraftarlarin beklentisi de bu yonde oldugu icin bu degismez. Mesela, Gs'lilerin Terim'i istemesinin sebebi iyi oyun beklentisi degil. "Terim olsa kavga cikarirdi, birseyler yapardi Besiktas'a bu oyunu oynattirmazdi" fikri onu cazip kiliyor.

EC dedi ki...

ben macta en belirleyici unsurun hakem olacagini saniyorum..
Bu hakem, kendisini dev aynasinda goren ve sohretli futbolculara posta koyan bir havada.. ilk yonettigi macimiz Konya da kaybettigimiz Gomez li donemdeki Sut Kupasi maciydi ve Besiktas li futbolculari dovecek gibi davraniyordu..

macin hemen basinda bize kirmizi cikarirsa hic sasirmam!

Kayseri dikine oynuyormus, Leipzig kadar dikine oynayayan takim yoktur su siralar bence ( Manchester City den bile daha direkt oyun oynuyorlar kanimca..)

hic eveleyip gevelemeden en bastan ciddiye alip golleri atmaliyiz ki, sonra geciktikce saat hep rakip lehine calismaya basliyor..

hakemle dialog a girmeden ( bir suru hatali karar verecektir) biz oyunumuzu oynamaya calisalim, hakem oynattigi surece!

SALDIRKARTAL

GeceGezgini dedi ki...

bursa-fb macini izliyorum da, su takimlardan birisiyle ayni puanda, digerinden de sadece 4 puan onde olmamiz cok uzucu. Silindir gibi ezmemiz lazim hepsini

GeceGezgini dedi ki...

Bu arada Titi'yi falan iyi ki almamisiz, rezalet

Adsız dedi ki...

Anlıyoruz ki göbek bağımızı yine kendimiz keseceğiz. Olsun böylesi daha güzel.

@GeceGezgini

Öncelikle kaybedilen puanların nedeni yine biziz. Öte yandan "neyse ki" biziz diğer taraftan. Yani biz düzelirsek bir daha olmaz anlamında.

Pazar kazanırız, dert ilk yarı bitmeden puan kaybı yaşamamakta. Bir yanda erken form tutanlar, diğer yanda kabızlar, öte yanda tek tipler. Bu yarı 3'te 3 yapalım sonrasını görürüz.

Ayrıcana: Östersunds. Varna. Uefa AL. Diğer yanda ŞL. Bu onlara yeter de artar bile.

Adsız dedi ki...

Kayseri maçı özelinde: ortalama gol atıp (ki Deniz yok sanırsam) hallice gol yiyen rakibin defansında zayıf taraf stoperleri ve sağ bekleri. Sumudica Romanya ekolünden rakibe göre oynama potansiyeli yüksek bir TD. Yine de elinde Beşiktaş'ı hallice kitleyecek kadro yok. Dolayısıyla her pozisyonda mümkün olduğunca direnç ve kısa pas formatında "eastern promises" takılacak. Son Leipzig maçının ikinci yarısı oynanan oyun darmadağın eder, ama sanırsam az kontrollü ve stoperlerin üzerine oynayacağımız bir maç olacak. Alınmasına kesinlikle karşı olduğum Talisca iş yapar bu halde.

Unknown dedi ki...

Şampiyonlukta çekiştiğimiz Rakibimiz ilk 14 ile sahaya çıkıyor.adil bir yarış olmayacağı için çok önemli bir maç.kesinlikle 3 puan almamız lazım.

carlito dedi ki...

fenerin galibiyetini beklemiyordum açıkçası, sürpriz oldu.. şu fenerin bizden maç fazlasıyla 3 puan önde olması akıl alır gibi değil.. ama bir yandan da şampiyonluk yarışının şimdilik iki takım arasında sıkışması yerine 4 takıma yayılması bence daha iyi oldu, o kalabalığın içerisinde maçlarımızı kazanıp usulca aradan sıvışmak gerek ;)

kayseri maçından çok çekiniyor değilim, çünkü karşımızda "ne yapalım edelim şu Beşiktaş'tan 1 puanı kopartalım" zihniyetinde bir takım bulmayacağız.. göztepe maçına benzer bir oyun bekliyorum, umarım skor da benzer olur.. söylenildiği gibi ilk gol işin anahtarı, öne geçersek kesinlikle puan vermeyiz (yanılmıyorsam sezon başından beri tüm kulvarlarda öne geçip puan verdiğimiz sadece k.paşa ve trabzon maçları var, onlar da berabere bitti) yarın ilk yarıda bulacağımız bir gol rakibi çözer.. normalde gs maçı 11'inin bozulmaması gerektiği fikrindeyim, ancak Talisca'yı kullanmak da bu tür maçlardaki çilingir özelliği nedeniyle mantıklı olabilir, kararsızım.. Medel ise yorgunluk nedeniyle yerini Atiba'ya bırakır sanırım.. hoca son haftalarda iyi tercihler yapıyor, umarım bu maç da devam eder..

hayalet dedi ki...

Feneri rakip olarak bile görmüyorum. Suni dedikleri puan farkı aslında kendi futbolu. Yani futbol oynadıkları yok. Bunu onlarda biliyor. Bizim tek rakibimiz Başakşehir oyun anlamında.

Pheaglix dedi ki...

ilk yarıyı çöpe atmadan oynarsak kazanırız. öbür türlü iş ikinci yarıda gelecek olan tesadüf golüne bakar. ben epey umutluyum bu maçtan, sanki babel'in attığı golle kilidi açıp talisca ile maçı bitiririz gibi geliyor.

Ligin iki kaşarı tamamen fabrika ayarlarına döndü. Yarış iyice kızışınca her türlü pisliği yapacaklar. Bu sezon şampiyon olursak bunlara efsane bir tokat atmış olacağız. Kayseri maçında katledileceğiz gibi hissediyorum. Vurduğumuz gol olsun.

dominic molise dedi ki...

1-3 yeneriz.
real madrid'in kale arkalarindaki kefenli adamlari ne ayak?

Basar dedi ki...

Ben kazanacağımızı ve keyifli bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum.

Armagan dedi ki...

oyun çok umrumda olmayacak açıkcası, umarım gol yemeyiz ama. yarım sıfırla bile olsa kazanmamız gereken bir maç.

Eğer alırsak haftaya deplasman fobisi olan osmanlıyı evde yeneriz. Son hafta sivas deplasmanında şansımıza hava fena olmayacak gibi gözüküyor bu arada.

Ekrem35 dedi ki...

Bu arada hakem fb-sivas maçında oyuncuları dövecek gibi kart gösteren hakem sanırım. Sinirlerine hakim olur inşallah akşam oyuncularımız.

beagle dedi ki...

İlk defa kadroda biraz "forma huzuru" var diye düşünüyorum. Oguzhan, Negredo ve Medeli bir oranda kazandık. Bu da kadrolu ilk 11e uyuma şansı vermeyecektir. Hakem ve sertlik faktörleri normal olursa 2-3 farklı skor bekliyorum.

carlito dedi ki...

Derbi 11'iyle başlıyoruz, olumlu hisler içerisindeyim ;)

dominic molise dedi ki...

bi tek medel'e uzuldum, bence atiba'yi kesebilir artik

beagle dedi ki...

Abi her şekilde atiba tolgay oğuzhan böyle maclarda 1 kişi eksik oynamak demek.
Takim ekstra hizlanmadikca Atiba'nin hiçbir yararı yok. O da olmaz artik. Ha yerine oynamasi gereken de Medel değil.

Ekrem35 dedi ki...

Yine çok yavaş oynamıyor muyuz yahu? Benim uykum geldi. Kayseri hocasının ortamı germeye çalışan ama son geri vites yaptığı anlarla biraz uykum dağıldı ama tipik berabere kaldığımız maçların aynısı bir oyun var. 0-0 a doğru gidiyoruz şu an.

Ekrem35 dedi ki...

0-0 a gidemedik bile. Hadi bakalım hayırlısı.

Tolgay ne işe yarıyor çözemedim. Ne geride var ne ileride. Medel oynasa daha iyi. Yüzde yüz üç pozisyon kaçırdık. Kanser bir ikinci yarı olacak.

beagle dedi ki...

Ya işte ligde takimin başında CL veya derbilerde işe yarayan çözümlerin bu maçlarla alakası olmadığını anlayacak ortalama bir teknik zeka gerekiyor.
Ligde Negredo-Talisca baslayacaksin. Atiba ve Cenkle değil.

Pheaglix dedi ki...

orta yapmaya alternatif olarak hazırladığımız plan orta sahadan forvete top şişirmek. gerçi pasla ceza sahasına girersek de bu sefer bitiricilik problem olacak. oğuzhan atiba ve quaresma halı saha ön liberosundan hallice şut çekiyorlar. eğer bu orta saha ile oynayacaksak quaresma gereksiz, eğer ille de quaresma sahada olacaksa atiba gereksiz. bu gidişle en fazla bir gol bulur yorumcuların "kayseri deplasmanında bir puan iyi" veya "şampiyonlar ligi dönüşü puan kaybı normal" zırvalarını dinleriz. hatta o bir puan bile zor görünüyor, bu gidişle kayseri daha atar.

iş "söylesene bize hoca takım niye oynamıyor" demeye doğru gidiyor". bu arada ikinci yarının başında karşı karşıya gol kaçıran cenk çıkar son üç resmi maçta altı golü olan negredo girer diyen var mı? bence çıkmamalı da, hani tersi bir durum olsa ne olurdu acaba.

YSY dedi ki...

İlk golü yediğimiz hiçbir maçı çeviremedik. Geçmiş olsun.

Pheaglix dedi ki...

derken umut sağolsun 1-1 giriyoruz içeriye.

Alışmışlar Beşiktaş'a penaltı verilmemesine yüzde yüz penalti kararina bile yarım saat itiraz ediyor it sürüsü. Bu ligden nefret ediyorum. Beşiktaş'a Aşık olmasam iki dakika katlanamam.

Armagan dedi ki...

Duygusal yaklaşmamak lazım, adil ve doğru olan Atiba’nın yedek olmasıdır. Bence baktık olmuyor 75 gibi q7-orkan yapmalıyız bir de.

AQ-47 dedi ki...

Q7 yerine Orkan mı girse acaba?

AQ-47 dedi ki...

Bence hiç beklemeden çıkarmalı,Q7 adam eksiltemiyor debeleniyor sadece

carlito dedi ki...

@ysy ligde evet ama clde monaco deplasmanında çevirmişliğimiz var.. atibanın faydası olmadığı çok net, önde olup geri çekilmedikçe de olmayacak.. umarım medel erken girer..

Ekrem35 dedi ki...

Ayhan akman bizde oynarken kendisine yapılan efsane faul ve verilmeyen penaltı pozisyonundan sonra gördüğüm en net penaltı ama umut efendi şov yaparak itiraz ediyor. Eldivenleri cenk'e atarak cenk'i ateşe atıyor. Kayseri td.si sen kötü karakterli bir adamsın senden 45 dkda nefret ettim. Bir de dikkatimi çekti devre oldu kayserili futbolcular hakemle tartışıyor hatta kart gören bile var ama araya biz giriyoruz(atiba) ya bu efendilik değil enayilik oluyor. Bırak abi kavga etsin niye ayırıyorsun.

turgay dedi ki...

Gs,fb,Başakşehir hariç ligde hiçbir takıma karşı iki 6 bir 8 numara ile başlamamalıyız. Bu kalabalık oyunu yavaşlatıyor bunu görmeliyiz artık ya bu kadar mı zor bunu anlamak İlla oynayacaksa mesel oynasın dikine oynarız en azından

YSY dedi ki...

Kayserideki bu bize olan hasmane tavır nedir anlamadım ? Ne yapmışız biz niye normal rakibe çıkar gibi çıkmazlar bize ? Maça asılmalarını kastetmiyorum psikolojileri ve açıklamaları açısından

beagle dedi ki...

Rakip 10 kişi bizde değişiklik yok. Zaman öldürmeye devam. Sonra da panik.

Sanki 1984 Commodore64 menejerlik oyunu. maçtan önce veriyisun değişikliği. 64 Tolgay-Negredo diye.

Hoca kenarda öldü mü acaba

Medel negredo al gitsin işte bu neyin inadı çıldırdık şurada. Maç bitti ve lanet olsun

Basar dedi ki...

Maç bitmeden yazayım dedim. Bu hoca gerçekten büyük takıntılı! 75 olmus tıkanan macta Negredoyu dusunmuyor. Soyleyecek soz bulamiyorum. Bi sezonu ömür törpüsü yapti.

Ekrem35 dedi ki...

Afedersiniz ama oynayacağımız oyuna sıçayım. Babel soldan q7 sağdan ilerliyor içeride tek kişi var ve orta açıyoruz. Diğer herkes dışarda bu ortayı izliyor. Kafayı yememek elde değil.

Pheaglix dedi ki...

yahu rakip 10 kişiyken ve biz liderden altı puan gerideyken 73. dakikada neden hala rölantide oynuyoruz? bu arada ceza sahasına orta yağdırmaya geri döndük. içimden bir ses spor programlarında "beşiktaş taraftarlarına sezon başında takımın devre arasında liderin beş puan gerisinde olacakları ancak şl grubunu lider bitireceklerini söyleseler hepsi kabul ederdi" lafları söylenip sanki takımda hiçbir sorun yokmuş havası yaratılacak gibi geliyior.

AQ-47 dedi ki...

Taliscaya iyice kıl olmaya başladım.Bu arada 30 dk resmen çöpe gitti

Unknown dedi ki...

Başkan olsam şenol güneş in son maçı olurdu.

Şenol hoca harbiden iki yıldır bala göte şampiyon olmuş. Bugün bunu anladım. Hemen bu gece kovulmasi lazım. Kendi egosunu şampiyonluktan önemli görüyor bu adam.

Pheaglix dedi ki...

bu arada şu "tarihin en iyi kadrosuna" sahip olan takımda kazanmak zorunda olduğu maçta oyuna giren üçüncü bir yedek yok. benim bu sezona dair umutlarım gençlerbirliği maçında neredeyse bitmişti. gs'nin puan kayıpları ile biraz daha geri gelmişti ama şu maç herşeyi bitirdi. teşekkürler hocam.

hastati dedi ki...

hoca kufur olayindan sonra sakinlestirici hap alip cikiyo bence lig maclarina:) bulanik felan goruyo. the doors kafasi:) mor isiklar, numaralar cift felan...

turgay dedi ki...

Pamuklara sarılacak bir performans izledik bu akşam. Teşekkürler Şenol hoca mükemmel yönettin takımı harika oyun harika değişiklikler büyük cesaret 10kişi kalan takıma karşı kimsenin yapamayacağı değişiklikleri yaptın müthişti ağzım açık kaldı. Yarın kurayı beklersin artık. Elinde sadece orası kalacak çünkü.

Sağolsun Hoca bizim podcastleri de yedi . Konuşacak birşey yok her hafta aynı terane . Bu sene 15 beraberlik alabiliriz .

Atiba'nın turşusunu kurarsın hoca. Veli de iyileşsin de Veli-Atiba çıkalım bari. Rakibin kilidini açmak için Tosic'in ortalarıyla uğraşırız dahiyane hücum planı cidden.

Kayseri 7 kişi kalsa gene gol atamazdık yani takımda hastalık olmuş bu artık.

Unknown dedi ki...

Şenol gitmezse fikret orman gidecek.görünen o.atiba ile arasında ki sevgi bağı nedir acaba? 10 kişi kalmış rakibe uyguladığı taktiği hayranlıkla izledim.tebrikler.

Ekrem35 dedi ki...

Kaç kere yazıp siliyorum çünkü dayanamayıp bir yerde küfür yazıyorum. Akhisar, malatya ve bu maçta oymadığınız oyuna sıçayım sizin. O ruhsuz ruhsuz sahada gezinmelerinize, kağnı hızında pas yapmanıza, 45 dk 10 kişi oynamış rakibe pozisyonu bırak baskı kuramayaşınıza sıçayım. Beni hayattan soğuttunuz yeter artık ya. Cldeki başarı kesinlikle tesadüfi bir başarı ya başka türlü benim aklım ordan namağlup çıkmayı almıyor çünkü.

Tolga geçen maçtan sonra "hoca çok adaletli forma dağıtıyor" filan diyordu bir de. Adalete bak. Atiba-Quaresma fiks mönü adaleti. Negredo 75 adaleti (rakip 10 kişi be!). Medel brokoli yesin adaleti.

Ayıp yazık ya şu kadronun şu ligde bu sene şampiyon olamaması kul hakkına girer.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Puan alamayacak takıma puan verme rehberi diye kitap yazıyoruz haftalardır. Tebrikler bunda katkısı olan herkese.

Defans önünde Medel-Necip koysak şu 3lüden daha efektif oynarlar. En azından dikine oynarlar.

Rakip 10 kişi kalmış. Atiba sahada. Atiba ile berabere kalacağımıza onsuz yenilelim ya. Yeter arkadaş. Adamlar 4-5 atıyor biz 1 tane zor atıyoruz.

yilmaz dedi ki...

Seneye şampiyonlar ligine gitmenin tek yolu şl şampiyonluğu olacak bu gidişle. Sürekli aynı şeyleri yapıp farklı sonuç bekliyoruz. Ama hep aynı sonuç. Dan dun vurmaktan başka ne hücumu ne savunması olan takımlar elerini kollarını sallayarak puan alıyorlar bizden. Üçüncü değişikliği bile yapma zahmetine katlanmıyor hoca.

Basar dedi ki...

Keşke gs'ye yenilseydik de bitseydi bu işkence! Dakika 80 rakip 10 kisi, hoca yeni oyuncu degistiriyor.

Ya hocaya bir yerden artik bu sene dur baskası şampiyon olacak diye emir geldi ya da lig hocanın hiç umurunda degil. 1 tane mac kazanamiyoruz, hep berabere... artik baydi bu sacma beraberlikler. Atiba aşkı, Negredoyu hic bir sartta oyundan almamak, lens-orkan-medel yeni ve ezberlenmemis oyunculari denememek sıktı artık!

hocada Mustafa Denizlinin 2. Sezon sendromu var... yazıktır!

AQ-47 dedi ki...

Halâ Q7 ve Atiba ilk 11 başlıyorsa, Medel ve Orkan hatta Negredo oynatılmıyorsa bu her zamanki gibi Senol Hoca inadıdır. Kapali defanslar açılamıyor, tüm plan Q7 ortalasın Cenk kafa vursun şeklinde

Armagan dedi ki...

2.yarı 2/17 şut.

Talisca’yı kapanan savunma üstüne attık. Negredo’yu alıp 3-5-2ye dönerek sıvadık sonra. Bu arada Babel’i devamlı koşturup yorduk, zaten rakip önlem almışken devamlı zorladık orayı. Q7de her zamanki gibi 6 savunmacı arasına orta denedi.

Yapılması gereken ortadan delmekti ancak unuttuk resmen o kısmı veya denediğimizde de çok etkisizdi(oğuzhanın şutu). Sırayla Medel(Atiba), kırmızı kart sonra Lens(q7, böylece hızlı çıkabileceğimiz 2 kanat olacaktı) ve Negredo(Cenk) olacağına son 10 dk.ya kadar bildiğimiz işlemeyen formatı denedik. 30 dk.yı çöpe atmış olduk böylece. Negredo girdi sözde kurtarıcı olarak ama etkili orta gelmeyince veya gelirse de o kalabalıkta iyi kafa şutu çıkmayınca bu kadar oluyor.

Matematiksel olarak şampiyonluk şansımız var ama bir taraftan istatistiki veriler de var. Bu devre max. 33. Son yıllarda bir dönemde max. 41 puan alabildik(15-16 1. devre) Mükemmel oynasak bile 74 puan oluyor. Bu puanı alabilir miyiz, alsak bile şampiyon olabilir miyiz muamma.

Barreto dedi ki...

6 kişilik geniş rotasyonun ardından tam anlamıyla rezalet. FB'nin 2 puan gerisindeyiz bravo.

Lig için konuşuyorum. Son 5 sezonun en kabız/beceriksiz takımı bu takım.

Bu arada, hoca Atiba'nın oyununda bizim göremediğimiz neyi görüyor çok merak ediyorum. Atiba'ya büyük saygım var fakat el freni olmaya başladı.

Birde geçen hafta Muslera hata yapıp Cenk atmasaydı, o maçta mı 0-0 a bağlayacaktı acaba.

Mümkün olsa takımı Avrupa'da Şenol Hoca'ya ligde Sergen'e teslim edeceksin. Hoca da haftada üç gergin maçı kaldıramıyor sanki. Bunu da yazdım ya...

Takım henüz liderin 5 puan gerisinde ve şampiyonlar liginde bir üst tura çıkmışken üst düzey bir hocayla anlaşılabilir diye düşünüyorum. Şenol Güneş haftaya yine aynı 11le Osmanlı maçına çıkacaktır. Ona bu zevki tattırmamak lazım.

Ekrem35 dedi ki...

Yazmıştım demek için demiyorum ama teeee ligin başlarında gs kayseri'yi falan yeniyorken burada genel kanı gs'nin rakiplerinin kolay olduğuydu. Ben de o zaman diyordum ki biz son 3 sezonun en kötü futbolunu oynuyoruz en kötü başlangocı yaptık oyun olarak. O yüzden bizim bu rakipleri yeneceğimiz meçhul. Nitekim biz gb, akhisar, malatya ve kayseri'ye tam 9 puan bıraktık. Şu cümleyi yazarken ellerim titredi ya. Takımlara bak verilen puanlara bak. Allahım sen aklıma mukayet ol.

Bu maçtan sonra mesela babel twitterdan "kapalı oyun olunca da böyle oluyor" diye tweet atacak mı merakla bekliyorum. Orkan, medel ve negredo, atiba,q7 ve cenk'ten çok kötü durumdalar ki oynatmıyor hocamız. Hani adil ya o sebeple başka izahı olamaz.

Adsız dedi ki...

Atiba saplantısı dağları taşları aştı. Yan pas geriye top başkaca da bir olayı yok.

Medel hem defansif anlamında daha iyi ve diri, hem dikine hızla pas yapabilen bir adam hem de oyunu açmak için uzun top da atabiliyor. Ama işte ben istemedim olayı devrede sanırsam.

Bu takımın iki açığı da içeriye girip adam eksiltemiyorsa bekleri oyuna sokarsın. Ama sorun beklerden çok yine bu açık oyuncularının onlarla hızlı ve etkin pas alışverişi yapamamasında. Babel'in hala kredisi var da ya diğeri.

Q7 90 dakika oyunda kaldı ya asıl enteresan konulardan biri de bu. Oyundan alınınca kızıyor filan dert bu mu yoksa. Gerçi takımdaki herkeste bir havalar birbirlerine çemkirmeler bayağı artmış. Memurlaşıp otomatiğe bağlamışlarken bir de iyice mahalle takımı formatına evrilmişler.

Cenk'i devre arasına 20 milyona okutacaz diye oynatıyoruz ya, devre arasına değin o para 5 milyona düşünce görürüm bu hayalleri. Üstüne rakip ikinci yarının başında 10 kişi, biz golcüyü ikilemek için 80. dakikayı bekliyoruz. Bunu da GG'yi oyundan alıp yapıyoruz, yani sağ kanat hepten Q7'ye emanet. Mantık bunun neresinde?

Aslında Kayseri 11 kişiyken üzerimize gelmeye devam edecekti, kırmızı sonrasında tamamen kapanmasıyla zaten adam eksiltemeyen hücumlarımız iyice etkisizleşti.

Haydi Lens halen formsuz, ya Orkan? bir 15 dakika oynasa kim ne diyecek. Bir oyuncu değişikliği hakkın duruyor bir de. Ama yok Q7 her eve lazım.

Basar dedi ki...

Bu puanı alacaksak Tamer Hoca ile çalisalim daha iyi. Gençlerin önü açılır!

Basar dedi ki...

Ya 10 kisi rakip gol atman lazim ve 2 degisiklik ile maçı bitiriyorsun! Artık yüksek sesle söylemek lazım, hoca sen bizimle dalga geçiyorsun! Böyle saçma böyle takıntılı hocalık olmaz. Lige yeni cikan yeni kurulan takımı yöneten yardımcın seninle aynı puanda!

Yeter artık sabote etme takımı!

Laurent blanc boştayken gidip görüşmek lazım. Hem futbolculuk kariyeri hem hocalık kariyeri büyük takıma yakışır bir isim. Şenol Güneş hastalık derecesinde takıntılı bir dede olup çıktı. Derdimiz şampiyonluk değil sahada ne yaptığını bilen organize bir takım görmek.

YSY dedi ki...

Yarın innnnşşşaallllaaaaahh bayern yada real çekelim Allahım innşşaalllahhh. Ak koyun kara koyun ortaya çıksın aq ne varsa.

bulut dedi ki...

he he nasil da yorum patlamasi olmuş. gençler bu yıl ikinci oluruz şampiyon kim olur bilemem. ama elemeden de cikariz rahat olun. haa buna gerek var mi hic yok ama hocamiz buraya kadar yapacak birsey yok. buraya kadar getirdi kendisine tesekkür etmek lazim. sakin olup emek verenlerini gommeden bir sonraki levele gecmek lazim.

Adsız dedi ki...

Sezon ortası teknik yönetim değişikliği hep sorunlu. İsimli birini getirirsek eldeki kadroyla zorlanabilir. Zaten hoca ŞL kredisiyle sezon sonuna kadar kalır. Milli takım için kendi gitmek isterse o başka. Her şekilde ligi gelecek sezonda da ŞL'ye katılma şansımızın olacağı bir yerde bitirmek lazım.

Ekrem35 dedi ki...

Haftaya osmanlı'yı yendik diyelim sonraki.hafta sivas'ı yenebiliriz diyen var mı? Akhisar maçından sonra malatya, kayseri ve sivas maçlarını yeneriz diyen bar mı diye sormuştum kimse yeneriz dememişti. Nitekim 2 beraberlik geldi. Bu oyun formatıyla sivas'ı yenmemiz de mucize. O nedenle şampiyonluk imkansız clye katılım hakkı mucizelere kalmıştır. Lig macerası 17. Hafta itibari ile biter.

Emrah dedi ki...

Atiba ve q7 takıntısı artık istisnasız herkesi isyan ettirdi. Yeter ya yeter. %100 Şenol Güneş hatasıyla verdik bugün puanları. Sabaha kadar oynasak gol atamazdık bugünkü taktikle. Şenol hoca bu kadar mal bir adam değildir. Q7'yi Atiba'yı kesmek için yuhalanmalarını falan mı bekliyor hakikaten anlamıyorum. Saçma sapan ortalarla olmayacağı da apaçık belli. Çok sinirlendim bugün maçı izlerken!

Barreto dedi ki...

Kendi kendinize şampiyonluk baskısı yaratmayın, takım bu sezonu nadasa bırakmış, motive değiller, taraftarın üzülmesine değmez.

2. bitirmek de imkansız gözüküyor. 15 maçta 23 gol atan takımın ilk 4 de yeri olmaz. Takımı izlemek resmen eziyet olmaya başladı. Seyirciyi küstürecekler bu gidişle.

lagx dedi ki...

Galatasay maçı tempolu ve pozisyonlu bir oyun.Sonra Avrupa maçı rakibe çok pozisyon versekte kazandık buraya kadar pozitif bir ilerleme kaydetti takım.Ama bu akşam resmen şampiyonluğu elimizin tersiyle ittik Başakşehir yenilmişken özellikle.
Artık hocanın şampiyonluğa inandığını düşünmüyorum suratına bakınca zaten memnuniyetsizliği okunuyor ki lig başından beri gergin ve egosu hayli yüksek.Bu akşam 2 oyuncu değiştirmesi zaten şampiyonluğu istemediğini açık bir şekilde gösteriyor.Fazla ısrar edilmemesi gerekiyor her hafta aynı taktik aynı oyuncular monoton ve taktiksiz Beşiktaş izliyoruz sanki bu takım geçen senenin şampiyonu değil sıradan toplama takım havası görülüyor.Sadece yan pas yapan Atiba,vazgeçilmeyen Quaresma ve statik sadece penaltı olunca gördüğümüz Cenk Tosun.Ne hikmetse bu Cenk Tosun şampiyonlar liginde bambaşka mücadeleci koşan ama lig maçı olunca elini kaldırıp bakan.Maç seçen oyuncu istemiyoruz artık anlatamıyoruz derdimizi.Cenk Tosunun uçuk bir bedelle transfer olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz en fazla 15 milyon sanırım bu yüzden oyundan çıkatılmama sevdası.

Duygusal davranılmaması gerekiyor Şenol Güneş ile yollar ayrılmalı hala ne bekleniyorsunuz cidden anlayamıyorum.Doymuş sanırım lig şampiyonluklarına gözü Şampiyonlar Liginde kazanıp seneye de şampiyonlar ligine gitmek istiyor! Real Madrid veya Psg gelince savunulacak bir tarafı kalmacak bu işin.
Kapalı savunmaya karşı tepkisiz donuk televizyon izler gibi en yerden analiz ediyor hoca ertesi hafta gene aynı bir fark göremiyoruz.Hatırlatalım Şenol Güneş ilk şampiyonluğunu Beşiktaşın başındayken aldı.Yok gitmesin 10 sene kalsın filozof ya dediğiniz adam Tudor kadar olamıyor risk almıyor.Sanki takım daha önce şampiyon olmamış bazı şeyleri yaşamamış gibi davranılıyor Şenol Güneş giderse Beşiktaşımız bir daha asla şampiyon olamaz doğru ya!
Geniş alternatifli bir kadro kuruluyor sezon başında ama yedeklere verilen süre ortada oyuncular kupa maçlarında iyi performans gösterselerde asla şans bulamıyor kusura bakmayın ama o zaman bu oyuncular niye alındı cidden anlamıyorum bu nasıl bir inat.
Neyse haftaya takım maçı kazanır ondan sonra hocam bizi bırakma 10 sene başımızda kal diye hayallerinize devam edersiniz Sivas maçı gelince belki uyarsınız
Hatırlatayım lig gidiyor lig hani Avrupa kupaları önemli ya vizyon meselesi belki 2.feda dönemi yaklaşmaya başlıyodur ne dersiniz
Slaven Bliç kendi pazarını yapıyor yav diyenler nerde acaba lig gidiyor lig...

Hayır yani işin komiği takıma ne transfer ne bir şey lâzım ya, kadro kalitesi ligin üstünde, psikolojik üstünlük bıraksak bize kollarını açıp koşa koşa gelecek ama hoca ideal 11'inden vazgeçemiyor diye sene başından beri aynı sorunları yaşayıp neden çözülemediğine bakıyoruz. İşte Muslera elinden kaçırınca iyi oluyor, Cenk karşı karşıya kaçırınca kötü oluyor.

Takımın oynadığı oyun buysa tesadüfen şampiyon oluruz. Futbol tesadüf oyunudur zaten ama eze eze herkesi yenme şansımız var ve resmen tepiyoruz bunu anlamıyorum ya dominasyona gidecek kadro 10 kişi kalmış Kayseri'ye son dakikada Tosic'le soldan orta açmaya çalışıyor allaam yareppim gene tansiyonum fırladı bak.

Unknown dedi ki...

1- @lagx mahlaslı arkadaş haklı
2- @lagx mahlaslı arkadaş, ben değilim.
3- @lagx mahlaslı arkadaş haklı demiş miydim?

can dedi ki...

Şenol Hoca’nın belli ki teşhislerinde sorun var. Maçtan sonra çıkmış diyor ki, “Oyunu bozmaya, zaman geçirmeye yönelik bir maç oldu. Bu tip oyuna alışık değiliz biz.” Allahaşkına ne demek bu? Ligdeki takımların çoğunluğu böyle oynarken nasıl alışık olmayabilirsin bu oyuna? Şenol Hoca kusura bakmasın ama sorumluluk almıyor, kötü oyundaki kendi sorumluluğunu görmüyor. Bu yüzden de düzeltmesi zor bu takımı. Yönetim devre arasında net bir golcü getiremeyecekse ikinci yarı bu takım ve hocayla başarı zor gelir.

Adsız dedi ki...

@shelbyl

3 oyuncu değiştirme hakkını kullanmışsındır, bir de bu durumda oyunu çeşitlendireyim, Babel'i ceza alanının solundan içeriye sokayım dersin, Tosic'le orta yapmaya çalışmak "bir nebze" anlamlı olabilir (çünkü bu durumda dahi niye mantıklı bir 11 kurmadın da bu hale geldin derler). Bu halde bekin Adriano hala oyunda ve Babel hala aynı şeyleri yapmaya çalışıyor bir de. Yani olay şu: iki kişiyle orta yaptıramadım birini daha oraya sıkıştırıvereyim de illa orta keselim. Kenarda kupa maçında parlamış hatta medyada hayat hikayesi yazılmış genç bir yetenek duruyor, eli belinde Q7 ya yapabilirse orta deniyor ya da doğrudan yan pas orta alana yönlendiriyor,sen Tosic'le "hala" ve "sadece" orta yapmaya çalışıyorsun. Şaka gibi. Tosic'in risk alıp ileri çıkmasıda ayrı, Kayseri biraz organize olabilse kontradan yerdik. Yazdıkça akla geliyor, Tosic ileri çıkışlar yaptıkça arkada boşluk olmasın diye defans olarak duran tek oyuncun kim, Adriano yani solbekin !

Bu arada maçta kaç defa tekrarlandı sayamadım:

- Q7 hemen her pozisyonda rakip ceza alanında yanda dururken top istiyor
- Topu alıp önce bir düzeltiyor, hızlanıp adam geçemediği için topu geçirebildiği bir boşluk bulursa rakip ceza alanına sallıyor
- Bu boşluğu bulamazsa yan pasla orta alandaki birine gönderiyor
- Orta alandaki de ya çok geriden şut sallıyor ya da diğer kanada yuvarlıyor

Artık takım sistemden çok bireysel işlere bakıyor deniyordu, şimdi bireysel işleri daha farklı yapabilecekler de oyuna alınmayınca belirli bir 11'in bireysel işlerine sıkıştık. Özeti budur.

Pheaglix dedi ki...

ben lig performansı açısından kadro kalitesi/performans olarak bundan kötü bir sezon hatırlamıyorum (03/04 dahil, ondaki dışsal faktörleri de dikkate almak gerekiyor). ligde onbeş maç geçmiş, bunlardan en az onunda karşı takım sen ilk yarıların çoğunu çöpe attığın için ikinci yarının başında istediği skoru almış ve yatışa geçmiş, ama hala çıkıp "bu ne böyle yea oyunu soğutuyorlar" diyorsun. bunu ancak ya aptal birisi söyler ya da karşısındakini aptal yerine koyan birisi.

hayır basının tutumu da sinirimi bozuyor. şu başakşehir maçında elinde doğru dürüst yedek ya da oyunu çevirme şansı yokken tudor'u üçüncü değişikliği yapmadı diye eleştirdi herkes, ama yedek kulübesinde rakiplerinde olsa çoktan şampiyonluğu kopartıp aldıracak oyuncular varken, ve rakibin on kişi iken ilk değişikliği 60'ta, ikinci değişikliği 80'de yapıp üçüncü değişikliği yapmaya tenezzül etmeyen adam ancak tek cümleyle eleştiriliyor.

Unknown dedi ki...

Miadını doldurduğunu söylerken, reklamda proje beğenmeyen Ali Ağaoğlu gibi görgüsüzlük yapmıyorduk. Tıkandı işte ve aşamıyor. Bu gidişle de aşamayacak, çünkü taktisyen diyebileceğimiz bir hoca değil. Elindeki oyuncu grubundan maksimum verimi almak, taktik bilgisi iyi anlamına gelmez. Mentor yönü ağır basıyordur. Saygı duyulacak bir özellik ama sadık kalabildiğin bir plan ve kriz anlarında devreye sokacağın B planın olmayınca çuvallıyorsun işte.

Oyuna müdahaleleri zayıfla berbat arasında gidip geliyor. Deplasmandaki Porto maçı hariç doğru değişiklik yapıp kopartabildiği bir maçı anımsayan var mı? Galatasaray maçı diyebilirsiniz. Mecburiydi :)

Evimizdeki Leipzig maçının ilk yarısı, GS maçının ikinci yarısı ve Monaco maçının tamamı hariç hocanın ağırlığını koyduğu bir maç hatırlayabiliyor musunuz? İlginç olan; Leipzig, o maçta ikinci yarı ezdi bizi. GS maçının ilk yarısı kabızlıktı. Monaco maçındaki (mest olduğum) 4-3-3 futbolunu da Lens, Negredo ve Medel olmaksızın Atiba-Guarejma-Cenk ezberiyle/kısırlığıyla ligde oynayamazsın.

Çare Vida mı? Bu sistemsizlikte yitip gidecek, özgüvenini kaybedip belki de Kerimleşecek olan Orkan mı? Casper Cenk'ten bıkılıp apar topar 11'e konulacak Negredo mu? Yoksa, maç ritmi bulduramadığımız, Leipzig karşısında üç depar atınca yığılacak hale getirdiğimiz, iki değişiklikle maç bitirip üçüncü seçenek olarak dahi düşünmediğimiz Lens mi? :))

Artık gerçekçi olalım.
Anlaşılan o ki, bu kadar yeteneksiz olabileceğini düşünemeyeceğimize göre, kendisi de pek öyle şampiyonluk, taktik, sistem, diziliş vs derdinde değil. Şenol Güneş ile devam etmek, freni patlatıp bu kamyonu yardan aşağı sürmek demektir. Sene sonu muhakkak, devre arası da mümkünse teşekkür edilerek yolların ayrılmasının en doğru seçenek olduğunu düşünüyorum.

beagle dedi ki...

Kadroda kayırmaya bugünkü dönüşle birlikte az önce bir gazetede çıkan notu yazayım:
Qımıl tam 14 deplasmandır gole katkı yapmiyormuş.
Lens'e herkes kötü diyor ya, 4 deplasman 90 dakika oynasın 0 gol asist bitirir mi acaba?

Bence Senol Güneş'in eski "limitli kapasite" halleri geri döndü. 2 sene Oğuzhan 8 numaradayken sampiyon olduk. Bu sene b.k var gibi kötü olduğu 10 numarada kullaniyoruz.
Tolgayin 20 metrede adam gördüğünde atmaya korkup bir kere daha topa bakip dürttüğünü, nadiren güvensizce vurdugunda da rakibe verdigini biz görüyoruz da hoca niye görmez? Bu şekilde bir 8 ile hiçbir kapali savunna asamazsin. Adam kendi diyor zaten ben 6yim diye.

Talisca boş alanların golcüsü. Panik anlarinin değil. Maça Talisca ile başlarsın, oyun sıkıştığinda 2. Forvet Cenki koyarsin. Cenk Talisca beraber CF-SS ilk 11 oynamaz, kapalı savunna aşamaz. Hadi aklin ermedi, adamlar 10 maçtır beraber yoklari oynuyor. Gözün demi görmüyor hoca?

CLde deplasman maçıyla ligde Kayseri maçını aynı taktikle oynayacagiz ha?
Başımızda teknik direktör yok bizim.

Oguzhani 8 oynatacagina söz veren herhangi bir hoca bana uyar. Kalan her yer buna dayanarak çözülür zaten.

sports guy dedi ki...

Abi her seye eyvallah da, bir buyuk takimin oyuncusu, hocasi simdi de yoneticisi "bize kapaniyurler" diye agliyorsa kepenkleri indirmeli o kulubun futbol subesi.

Babel man city 1 0 yenikken "bak bak nasi kapaniyo huddersfield" diye tweet serisine girdi. Gariptir, city o maci cevirdi. Ha sahane top mu oynadi? Hayir. Ama top hep ceza sahasi etrafinda dolandi, karambol marambol bi sekilde gol atacak pozisyona soktular kendilerini.

Hoca aliskin degiliz diyor. Vallahi kafayi siyiricam. Bana atiba tolgay ikilisiyle atiba veli ikilisi arasindaki 5 farki sayana semtte yemek ismarlarim. Tolgay isi haritasinda kac haftadir atiba'nin bile gerisinde cikiyor. 8 numarasi atiba olan bir takimla kilit acarim diyebilmek mumkun mu?

Hayir isin enteresan tarafi, gecen sene son 5 haftadan tecruben de var tolgay 6 numara ozzy 8 numara oynamis ve acilmissin, ligin son haftalarini domine etmissin. Atiba'nin sucu yok adam yaslandi artik her mac insanustu basamiyor, bir de yazik ceza sahasina girmeye calisiyor falan.

Gozlerim kaniyor.

Tamam talisca ideal 10 degil, hatta numarasiz oyuncu. Ama iki 6 numara onune gidip messi de koysan bocalar illa ki. Sunu hocanin anlayamamasi olduruyor beni.

Atiba tolgay ile ciktigin her mac ya rakip sana acik oynayacak, ya da sen sansa bala gol bulup sonra yardiracaksin. Ilkinin ornegi goztepe, ikincinin gs. Yoksa neler olacagini diger 3 lig macinda gorduk.

Medel ozzy bile olur ya. Gecirgen bir orta saha olur kabul ama uretebilir en azindan. Ki bu ikiliyi de denedin, potansiyelini gordun.

Hoca da oyuncular da kafaca ligi bitirmis, belli. Bu sefer cenk'ten falan bekliyorum bi twitter tiradi. Gs maci sonrasi "besiktas turk oyunculariyla aidiyet yaratiyor ehe mehe" diye gogsunu gererek konusan turk medyasina da soguk su armagan ediyorum. Kis mevsimi de olsa icilir yani.

planck dedi ki...

Hahah @hasta ti çok iyi yorum.

Yorum Gönder

Ara