.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Aralık 2017 Perşembe

Karne: RB Leipzig 1 - 2 Beşiktaş

Goller: Alvaro Negredo (10' P), Anderson Talisca (90')
En iyi üç: Tolga Zengin, Orkan Çınar, Matej Mitrovic
En kötü üç: Mustafa Pektemek, Necip Uysal, Caner Erkin

Karne:

Şenol Güneş 8.6
Beşiktaş 7.9
RB Leipzig 7.3
Viktor Kassai 8.9

Tolga Zengin 9.5
Dusko Tosic 8.2
Matej Mitrovic 8.3
Caner Erkin 7.0
Necip Uysal (50')6.8
Gary Medel 8.2
Oğuzhan Özyakup 7.9
Anderson Talisca 7.1
Mustafa Pektemek (69')6.3
Jeremain Lens 7.7
Alvaro Negredo (80')8.0

Adriano (50') 7.6
Orkan Çınar (69') 8.7
Cenk Tosun (80') 8.0

Takım Ortalaması 7.8

Anket: 27 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


24 Yorum:

Pheaglix dedi ki...

maç başından beri sadece hücumu düşünen bir takıma karşı oynadık. savunmada bireysel performanslar epey iyi olsa da uyumsuzluk yüzünden sürekli pozisyon gördük, ama tolga sağolsun inter maçından beri en iyi oyununu oynadığı için maçı tutmayı başardık. eğer özellikle ikinci yarıda baskı kurdukları zaman bir gol yeseydik büyük ihtimal kaybederdik. tam kırmızı kart gördüler, rahatladık derken şike senesinde bucaspor'un trabzonspor'dan yediği gol misali bir gol yedik, ama bu sefer de orkan çıkıp maçı getirdi bize.

orkan'dan ayrıca bahsetmek gerekiyor. orkan ile ilgili iki olasılık var: ya orkan yedek kaldığı sürede kendisini geliştirdi, ya da sezon başından beri aşağı yukarı bu kadar oynayabilirdi ama kenarda oturdu. umarım doğru olan ilk olasılıktır.

bu arada tolga müthiş oynadı, ama ilk yarıda pektemek ile yaşadıkları ceza sahasında paslaşma faciası neden ikisinin de asla ilk 11 oyuncusu olmamaları gerektiğini gösterdi. senede bir ya da iki top class çizgi kalecisi performansı gösterecek diye kale tolga'ya emanet edilmez. yine de 1.5 milyon euro için teşekkürler kendisine.

diğer oyuncular ile ilgili ufak tefek notlarım şunlar:

- oğuzhan kaleden ne kadar uzaksa o kadar iyiydi. kaleye yaklaştığı anda saçmalamaya başladı. sadece şut değil, bu maçta ceza sahasına yakın pasları da verimsizdi.
- talisca normalde verdiği savruk pasların aksine özellikle ilk yarıda baya ölümcül paslar attı. ama hala lig için bu oyunu yeterli mi emin değilim, on kişi kapanan takımlara karşı bu verdiği pasları verecek ortamı bulması çok zor.
- lens kıpırdandı biraz, ben beğendim bu maçki performansını. arada sırf fizik gücüyle dar alanda rakibine üstünlük sağladığı birkaç pozisyon vardı. eğer biraz daha geliştirirse kendini hem ligde hem üst turda etkili olabilir.
- medel ve negredo son iki maçtır kendilerini yeterince gösterdiler. bu saatten sonra tekrar arka arkaya yedek beklerlerse ikisini de kaybederiz, ama hocanın öyle birşey yapacağını sanmıyorum (o kadar da değildir herhalde). ikisi de takıma neler önerebileceklerini gösterdiler.
- aynı durum orkan için de geçerli. şu performanstan sonra mutlaka daha çok süre almalı. bugüne kadar en önemli eksiklerimizden biri sondan bir önceki hamleyi yapmaktı. orkan'ın şuradaki on dakikalık performansı sezon başından beri hiçbir kanat oyuncumuzdan göremediğimiz birşeydi (gs maçındaki cenk performansı hariç).
- savunmadaki herkesin bireysel performansı üst düzeydi, ama haliyle fazlasıyla uyumsuz olduklarından epey pozisyon yedik. özellikle tosic böyle devam ederse vida yedek oturur.

alanya maçını çok merak ediyorum. umarım şu son 165 dakikalık performans bir gündüz rüyası olmaktan öteye gider ve gegencrossinge geri dönmeyiz.

Adsız dedi ki...

@Pheaglix

Sezarın hakkı sezara. Bu kadar yedek bekleyip maça bu kadar konsantre çıkarak büyük işler yapan Tolga'ya ancak helal olsun diyebiliriz.

Pektemek'i ise istikrarını koruduğu için eleştiremeyiz elbette. Ne biliyorsak o, tıpkı ve aynen.

pheaglix'in açtığı yerden yürüyeyim.

Valla Tolga harika bir performans gösterdi ama zaten Tolga'nın 4 tane esas defosu var.

1. Kritik maçlardaki mental kırılganlık.
2. Rakip hızlı/açık alanda gelirken nerede duracağını bilememe.
3. Topu oyuna sokamama (hem yavaş, hem isabetsiz)
4. Yan toplar (bu tam defo değil de 3/4)

Tam Tolga'nın kötü oynamayacağı maç oldu valla. Tabii ki kurtarışları altın değerinde ve o kadar maç oynamayıp şu performansı göstermek çok büyük iş ama bu maçın herhangi bir önemi olsaydı ya da "kontrol" oyunu oynamaya çalışıyor olsaydık içeriden 3 tane top çıkarmış olma ihtimalimiz hiç de az değil.

Talisca'nın pas olayını anlamış değilim ya. Adam çok basit pasları yapamayıp sonra çok acaip toplar çıkarabiliyor. Garip.

Orkan'ı ben geçen sene izlediğim maç özetlerinden biliyorum. Ne zaman görsem jeneriklik işler yapıyordu ama baktığında düzenli forma şansı bulamıyordu Gaziantep'te. Transferine de çok sevinmiştim zaten ama "herhalde görmediğimiz bir şey var oynamıyorsa" diyordum. Valla ya antrenman performansı iyi değil, ya Türkiye'deki yaş ayrımcılığına kurban gidiyor, ya iletişim sıkıntıları var ama bu çocuğun geleceği aşşşşırı parlak. Ama işte Ömer'i de çok seviyordum, Aras'ı da çok beğenmiştim ağzım çok yandı. Belki bu maçki asisti bazı şeyleri değiştirir izlenimi adına.

planck dedi ki...

kupa maçından sonra orkan röportaj verirken çok çalışıyoruz falan dedi o sırada tolgay ordan geçerken nereye çalışıon yaw hiç görmüyoruz diye lafı attı kaçtı şakayla karışık. şu ortamda bulunması onun için büyük şans +30 yaşında CL kupaları almış adamların nası çalıştıklarını görüyordur. cenk gibi hırslı bir insansa çalışmanın önemini anlar bu sene değil belki ama seneye sağlam parlar.

can dedi ki...

Amacsiz, yedek agirlikli kadroyla ciktigimiz macta Bundesliga ikincisini deplasmanda yenip, gruptan namaglup, Turkiye tarihinin puan rekorunu kirarak cikan bu takima sadece sapka cikaririm. Mac sonunda beraberlik golunu yedikten sonra yine one gecerek hem de. Tolga'ya da hem mac performansi hem de mac sonrasi aciklamalari icin helal olsun.

Vida geldiginde bu defans daha da guclenecektir. Yedigimiz golde Tosic'in ciddi hata yaptigini dusunuyorum (bu konuda fikirler?); iyi oynadigi maclarda boyle kritik hatalar yapmasi gladyator performansini golgeliyor. Mitrovic'te ise kararsizim, sifirlik performans bekledigimiz icin mi gozumuze iyi gorunuyor diyerek.

Orta sahada Medel giderek yukseliyor. Atiba fiziksel olarak dusmusken cok ihtiyacimiz vardi ona, umutluyum ordan. Lens ve Orkan'in ise hala fiziksel olarak guclenmeleri lazim. Lens bekledigimiz performansina bir ulassa isler cok daha kolay olacak. Orkan icinse daha erken, ama seneye ciddi bir yukselis yasamasini umit ediyorum.

Hucumun toparlanmasi defans ve orta sahadan biraz daha zor sanki. Negredo guzel penalti golu atti, Lens'e de defansa feyk atarak cikardigi cok sik bir pas var ama Cenk'in girdikten sonra yaptigi isleri bile yapamayan 4,5 milyon euro maasli adam olmaz. Cenk'i iyi bir paraya satip, sonra da bir mucize eseri Negredo'yu elden cikabilsek bir as bir yedek iki guzide santrafor alsak ne sahane olur degil mi? Neyse, belki Negredo devre arasi kampindan sonra iyice toparlar.

Son sozum Gomez efendiye. Oturdugun yedek kulubesinde iyi izlemissindir insallah Besiktas'in sampiyonlar ligi maclarini. Bir insan kariyerinin son yillarinin icine sican yanlis bir secimden sonra boyle bir sans yakalamisken, boyle bir kalemde yeni bir yanlis secimle isleri bok etmemeli/ydi. Bize de ona da yazik oldu.

BurkayJK dedi ki...

Ne denilebilir ki? Müthiş!

Takımımla gurur duyuyorum. Bu takım, en az çeyrek final oynamayı kesinlikle hak ediyor. Şu aşamada bile çok mutlu ettiler, olası bir üst turda mest oluruz.

Elde ettiğimiz rekorlar uzun bir süre geçilemez sanırım, geçersek de biz geçeriz. :)

turgay dedi ki...

tolga'yı tebrik etmek lazım. 10 tane net kurtarışı var. rakip takım tamamen onun performansını övüyor. tebrik etmek lazım.

negredo'yu eleştirirken (alt postta yazmıştı bir arkadaşımız dönüp bakamadım şimdi ama ona katılıyorum) orta sahamızın da eleştirisini yapmak lazım. talisca yok gibi birşeydi oğuzhan da çoğu topunu yanlış kullandı. sürekli atak yememizin nedeni orta sahamızın güvenli pas yapmaması topu ileriye taşıyamamasından kaynaklı. burada medeli ayırıp ğuzhan ve talisca'yı eleştirmek lazım. 3 veya 4 olur negredo.

genel itibari ile belki de bir daha yaşayamayacağımız bir avrupa sezonu yaşıyoruz. 14 puan deplasmanda 3 galibiyet oyun olarak son maç hariç hiç ezilmemek gerçekten tebrik edilesi. olasılıklara bakınca gerçekten chelsea gelecek gibi. bu performansımızı umarım 2.turda da sürdürmeyi temenni ediyorum. tebrikler tüm takıma.

Ben sürekli bir şeyden bahsediyorum ama bu sene iyice bozuk plak gibi söylemeye başladım: Oyuncuların performansını maça bağlı değerlendirmek büyük bir hata. Onun yerine yapmamız gereken şu:

a) oyuncuların iyi yönlerini ve kötü yönlerini, diğer bir değişle ortalamasını belirlemek ve ona göre değerlendirmek
b) futbolun bir takım oyunu olduğunu unutmayarak oyuncuyu sahaya çıkan ilk 11'den bağımsız değerlendirmemek.

Bu maç Negredo etkili gözükmedi. Negredo nasıl bir forvet? Top indiren, basıyorsak oyunu rakip sahada tutmamıza yardımcı olacak, ceza sahasına ortalarda etkili olacak ve de etrafına "target man" gibi servis yapacak bir forvet. Sahadaki takımın, hele ki 10. dakikada golü bulduktan sonra bunları yapmaya niyeti var mıydı yahu? Ki ona kadar Negredo'nun bir tane soldan kestiği fakat isabetsiz olan orta/şut karışımı vuruşu bir de Lens'e indirdiği top var.

Ha, Negredo'nun maçtan/takımdan bağımsız bir sıkıntısı var, o da maç kondisyonu. 60'ı geçemiyor henüz ama o da normal.

"Cenk Negredo'dan iyiydi"ye gelince; zaten Cenk'i performans olarak eleştiren taş olur da, abi yani Cenk girer girmez rakip 10 kişi kaldı, bir de maç rölantiden çıktı. 26.-82. dakikalar kaç şutumuz var biliyor musunuz? İki :) 82'den sonra 9 şutumuz var :) Cenk topla 8 defa buluşmuş 82'den sonra, 6'sı rakip ceza sahasında. Negredo maç boyu rakip sahada 23 defa topla buluşmuş ama bunların sadece 3'ü rakip ceza sahasında :) Yani Negredo orta sahadan topu alıp dripling yapacak forvet değil zaten.

Mesela sırf bugüne bakıp Tolga Fabri'den kaleyi alsın diyemeyiz, çünkü Tolga'nın defolarını ortaya çıkaracak bir maç oynamadık. Ha keza bugüne kadar gömülen Mitroviç birden gözümüze iyi gözüktü. Bunların sebepleri malum, oyun stili. Geniş alanda oynanacak, rakibin kontratak yapacağı bir maç oynasak Tolga'yla dalga geçer, Mitroviç'in kademe anlayışına söverdik. Tolga'nın ilk yarıda yaptığı saçma pas hatalarını kaç kişi hatırlıyor şimdi? Kimse de bahsetmeyecek ama ceza sahasındaki rakibe "al da at" diye verdiği bir pas vardı mesela.

Futbol misal bir basketbol gibi değil, nankör oyun maalesef. Ama cazibesi de bu bir yerde işte.

Basar dedi ki...

Takım Manisa maçından beri bana çok ümit veriyor. 9-0lık acayip bir fark, gs maçında inanılmaz bir top oynama, Leipzig'i Pektemek ile deplasmanda yenme... Bunlar normal bir takımın yapacağının üstünde şeyler.

Bu takımda iyi potansiyel var. Lige konsantre olursa ligi de götürür, CL'de çok kalbur üstü kura çakmazse (Real, Münih, Juve) çeyrek finali de zorlar.

Hep yergi olmaz, Porto maçından sonra da yazmıştım. Bize bu mutluluğu yaşatan önce oyuncular, sonra hocamız - teknik ekibimiz ve yönetime sonsuz teşekkürler.

https://draw.inker.fun/#/cl/ko/2017

Kura Simülasyonu burda beyler. Valla ben bi kez çektim Basel geldi. Zirvede bıraktım :)

Basar dedi ki...

Bu satırları yazarken shelbly yazdığı konuları düşünmüştüm. Değişik oyun stillerini oynayabilecek alternatifli bir kadromuz var. Sadece 1-0 oyununu çok iyi oynayan değil 0-0'ı açabilecek bir kadromuzun da olduğunu düşünüyorum ben.

Yeter ki hoca alıştığını değil analiz ettiğini oynatsın.

carlito dedi ki...

bana da simülasyonda bayern çıktı, evlerden ırak :) hiç istemediğim iki takım real ve bayer.. juve ve chelsea karşısında az da olsa şansımız var.. diğer üç takımı ise eleriz diyorum..

kendi şahsi kura tahminlerim şöyle:
Juve-M.City
Basel-Liverpool
Chelsea-PSG
Real-Roma
Bayern-Tottenham
Shaktar-Barcelona
Porto-Manu
Sevilla-Beşiktaş

dinimiz amin :)

Vallahi her şeyi geçtim , Hocanın maç sonu açıklamalarından da çok mutluyum . Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdığı günde hiç popülizm işine girmiyor . Mevzuyu söylüyor geçiyor . Seviyoruz seni hocam :)

yilmaz dedi ki...

Basel: Favori olabileceğimiz tek eşleşme. O da çok küçük bi farkla.

Sevilla, Shakthar: Başa Baş ama onlar daha favori.

Chelsea: İkinci maça şansımızı taşıyabilirsek belki

Juve: Eleniriz ama biraz direnebiliriz gibi geliyor bana.

Bayern, Real: Hiç ihtimal yok.

yilmaz dedi ki...

simülasyon sonucum da chelsea çıktı, zaten en yüksek oran o

Orkan'ın Leipzig gibi atletik oyunculardan kurulu bir takıma karşı oyuna sonradan girmesi normaldi bence. Şenol hoca bu aralar çok formda.
Orkan için konuşursak babel'in videolarından birinde idolünün babel olduğunu söylüyordu. Tekniği ve oyun görüşü iyi. Cenk gibi ekstra çalışmalarla fizik ve kondisyonunu da gelistirirse önemli bir oyuncu kazaniriz. Zaten babel'i örnek aldığı doğruysa güçlü fiziğin önemini kavramistir diye düşünüyorum.

GeceGezgini dedi ki...

Simulasyonda Juve çektim. Nedense Juve deplasmanından beraberlik çıkarabiliriz gibi geliyor bana.

Maça gelirsem, çok enteresandı gerçekten:) Hızlı hücümlara iyi çıkış yüzdemiz çok yüksekti. Talisca'nın pas olayı yukarıda da bahsedildiği gibi çok garip, adam açık alanda uzak pasları mermi gibi veriyor ve savunma çaresiz kalıyor, ancak 5mt ye pas veremiyor.

Necip'in oyundan çıkmasını da takdir ediyorum:) Baktı baya bocalıyor, sakatlık ayağı yaptı galiba. Onun dışında bireysel performans olarak pek aksayan adam yok gibiydi, Pektemek dahil.

Orkan ise çok acayip gerçekten. Benzetme yapacak olursam Real'li Marco Assensio'yu andırıyor bu çocuk, umarım daha çok çalışıp onun kadar hızlı olur. Manisa maçında Negredo' ya attırdığı golu Talisca' ya attırdı bu sefer de. Lens'e verdiği pas öncesi çalım ise çok iyiydi. Sol ayaklı bir oyuncu için içe kat etmenin moda olduğu bir dönemde hem sol kanatta hem sağ kanatta böyle oynayabilmek ciddi bir kumaşı olduğunu gösteriyor .



BJK4EVER dedi ki...

Mitrovic neye gore begenildi anlamadim.
Rakip ceza sahasinda cirit atti ve tonlarca pozisyona girdi. Tabii sadece Mitrovic'e baglanmaz, ama adam harbiden agir ve yetersiz.
Olmuyorsa gercekten zorlamaya da gerek yok. Adam Hirvatistan'in milli takim stoperi falan diye sadece kendimizi kandiriyoruz. Vida da geldikten sonar zaten rotasyonda 4. stopper olacak, devre arasinda kiralamak mantikli olabilir.

Onun disinda Medel harbiden cok iyi oyuncu, Atiba'nin ideal veliahti. Orta saha oyuncularimizin (Atiba dahil) katamadigi sertligi katiyor ve muthis dikine oynuyor. Bizim stilde takim icin bir onlibero'nun sahip olabilecegi en iyi meziyet belki de. Diger hucum aksiyonlari belki Atiba'dan iyi degil, ama o tarzda ve kalitede oyuncu zaten uygun fiyata bulamazsin desek abartmis olmayiz.

Lens bence neden GS macinda sonradan oyuna girmesi gerektigini gosterdi bu macta, kendisi tam bir kontra atak oyuncusu ve o tipte baska bir oyuncumuz yok, bu kadar basit. Daha iyi kullanmaliyiz.

Ayni sey Talisca icin de gecerli. Sezon basinda oyuna katki saglayan 10 Numara olabileceginin sinyallerini vermisti, sonra bir anda kesildi o sinyal ve dun yine dolasti durdu, ama cikip yine cakti golunu. O gol vurusunu o sekilde anca kaliteli bir santrfor yapar, herhangi bir orta saha oyuncusunun veya ortalama bir santrforun atacagi turden bir gol degil o gol. Her ne kadar oyun icerisinde etkisizligi bazen delirtse de orta saha oyuncularimizin bu kadar kisir oldugu ortamda adama muhtaciz ve bir sekilde verim almaliyiz.

Orkan umarim 2. yarida daha fazla sans bulur, yetenek fiskiriyor resmen. Umarim 2. bir Kerim Frei olmaz. Bence kendisinin en umut verici hareketi solda adami gectikten sonra yaptigi. O adami o sekilde gececek cok genc yerli oyuncu bulursun nispeten, ama o anda egoistce calimin gaziyla kaleye vurmayacak ve ezbere orta yapmak yerine kafasini kaldirip Lens'e pas atacak kadar sakin bir yerli genc bulamazsin.

Zaitsev dedi ki...

@ shelbyl +1

Negredo/Cenk kıyaslaması için eşdeğer şartlara göre konuşmak lazım. 11 kişi diri bir rakibe karşı oynayan Negredo ile 10 kişi yorgun kalmış rakibe karşı yeni oyuna girmiş bir Cenk'i aynı şartlarda karşılaştırmak adil değil.

@ BJKEVER

Lens, Talisca, Oğuzhan'ın gelen rakibe buyur geç dediği bir ortamda, rakip bizim ceza sahasında cirit atıyor bahanesiyle bir defans oyuncusu eleştirilemez. Ne yapacak Mitroviç orta çizgide mi basacak adama? Bırakalım bu ezberi lütfen. Şenol hoca bile hakkını verdi adamın maç sonrası.

Sezon başından beri oynamamış, maç kondisyonu eksik olan bir oyuncu akın akın gelen rakibe karşı 90 dakika ayakta kalabiliyorsa ona teşekkür edilir. Orta sahamız rakibi boğar, Mitroviç batırırsa o zaman eleştiririz.

2ci yarı sadece 3 kritik müdahalesi var benim direk hatırlayabildiğim. (Adriano'nun havadan attığı saçma sapan geri pası kafasıyla kesmesi, ceza sahasına giren adamı omuzla bozması ve rakibin önündeki topu son anda Tolgaya doğru dürtmesi)

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

bir zamanlar bir başkanımız vardı. "evrakta sahtecilik" gibi bir sebepten kulübümüzün avrupa kupalarından men edilmesine sebep olmuştu. Sonra bu başkanımızı Beşiktaş başkanlığı da kesmedi, Federasyon başkanı oldu. Federasyon başkanlığı döneminde, dönemin başbakanının "5 yıl avrupaya gitmeyelim ne olur" sözünü resmen kendi ağzıyla tasdikledi. Görevi Türk Milli takımı ve kulüplerinin uluslararası turnuvalarda boy göstermesini sağlamak olan Federasyon başkanı, ülke içindeki kendi çıkarlarını gözeterek kulüplerin avrupaya gitmemesinde bir beis görmediğini ifade etti. Sonra bu "başkan" Beşiktaş'ın şampiyonlar ligi play-off turu ikinci maçında Arsenal ile oynayacağı maçın gününde "bizi divan kurulu toplantısına almadılar" diye sahip olduğu gazetelerden bangır bangır yayın yaptı. Beşiktaş Arsenal ile tur maçına çıkacakken spot ışıklarının kendisine dönmesinden gocunmadı.

Şimdi bir başkanımız var, en büyük korkusu "Beşiktaş'ın avrupa kupalarına katılamaması" olmuş. Bunun için en iyi stoperini, en iyi forvetini gözünü kırpmadan, bazen de turnuva devam ederken satmaktan çekinmiyor. Bunun için düğün havasında geçecek Leipzig deplasmanına, taraftarlara "gelmeyin" diye yalvarıyor. İşte arada 5-6 senede geçirdiğimiz dönüşüm bu. Başarıda herkes pay sahibidir ama rotayı çizen iyi çizdi, bence hakkını vermek lazım.

YSY dedi ki...

@zaitsev

Mitroviçi birde vida geldikten sonra görmek lazım. Partneri sonuçta ama tabi o şekilde oynama şansını ne zaman görürüz bilemiyorum ancak pepe sakat yada cezalı olursa.

@Bjk4ever

Taliscadan illa verim alacaksak gs deki jardel gibi oynayabilir mi ? Yada o tarz forvet tipi kaldı mı o da ayrı soru.

@yılmaz

Dediklerine katılıyorum. Klübün nereden döndüğü ortada ve bu sırada birde stad yapıldı. Fakat en büyük korkum bu işin "one man show" a dönüşmesi. Önder özen le başlayan direktörlük sisteminden transferi kendi yapan başkanlık sistemine geldik. Bunlar biraz daha çeki düzen verilmesi gereken yerler.

Huzeyfe dedi ki...

@shelbyl

Bu soyledigine yakin birsey soylemistim bir iki post once. Ornek olarak da Cenk'i elestirirken hayalet oyunundan ziyade (yada etkisiz, artik adina ne derseniz) iyi yapmasi beklenen son vuruslari yapamamasina kizmak gerek demistim.
Haklisin, Negredo'yu da ayni sekilde degerlendirmeliyiz. Ama ben henuz bu adamin iyi/kotu yaptigi seylerin ne oldugunu anlayabilmis degilim. 5-6 yil onceki Negredo'ya benzemiyor tam olarak. Zaten son 2-3 yildaki (ortalama 30 mac 5-10 gol) Negredo degil sanirim beklentimiz.
Bana Van Persie'yi andiriyor. Sanki kafasindakileri yapmasina fizigi engel oluyor gibi. Zaten Cenk'le karsilastirma taraftari degilim. Farkli oyuncular biraz. Onemli olan takimin ikisinden de yararlanabilecegi farkli oyunlar/stratejiler gelistirmesi. Bu oyunlar olsa bile Negredo/Cenk ikilisiyle gol problemi var takimin.

Ayni sekilde Mitrovic'i degerlendirirsek bence son 2 mactir izledigimiz adamla gecen sene izledigimiz adam arasinda ciddi fark var. Bu adamin olayi hizi degil, hava topu almasi da degil. Fizigiyle rakibi bozmasi, oyunu okuyarak top calmasi ve topu oyuna sogukkanli bir sekilde sokmasi. Ben bu 3 seyi de gordum dun gece. Hatalar da yapti tabi ama cidden begendim.

Lens'i begenmedim, maca ilk 11 cikti ama 60'tan sonra girmis gibi oynadi. Enerjisini idareli kullanamadi, son toplarda daha dogru oynamali bu kapasitedeki bir oyuncu. Takim oyununa katilamiyor bir turlu. Bu haliyle ancak deplasman oyununda kontra oynarken ise yarar.

Medel sene basina gore fizik olarak cok daha iyi durumda. Bir kere ayakta kaliyor. Topla iliskisi ve saha gorusu zaten muazzam. Daha iyi olacagini dusunuyorum.

Tolga'nin kurtaris sayisi biraz sisti. Cunku normalde hic pozisyon olmayacak ataklarda kurtarislar yapti. Demek istedigim, oyunu okuyamayan bir kaleci olarak altipastan zamaninda cikmamasi yuzunden birkac defa gereksiz yere sut attirdi kaleye. Zaten ayagina stres seviyesi yuksek top gelince amatorlesiyor. 34 yasinda, yeteneklerine gore kariyeri heba olmus bir baska Turk kaleci.

Guzel oldu bu galibiyet. Umarim yaniltici olmaz.

@Kuzeyfo

Negredo'nun beklentilerin altında kalma ihtimali gayet yüksek (gerçi beklenti de 35 gol saçmalığıydı ulan Beşiktaş tarihinde kaç tane futbolcu atmış 35 gol) ama ben henüz "fırsat varken satalım" noktasında değilim. Beni en çok etkileyen yönleri kontratak zekası (takımın en iyisi bence bu konuda ama hızı yok maalesef), yer tutuşu ve servisleri, bir de bitirici vuruşlardaki sakinliği. Gomez'de de vardı bu sakinlik mesela, "şimdi sana gol atacağım özür dilerim sevgili kaleci" derdi duruşuyla. Bence oynadıkça açılacak (tabii bu dilek boşa çıkabilir)

Geri kalan konularda bütünüyle hemfikiriz. Medel Instagram'dan takip ettiğim kadarıyla ciddi bir diyete girdi çünkü havuç ve brokoli resmi paylaşırken görüyorum, muhakkak etkili olmuştur. Hem ayakları hem beyni çok hızlı adamın cidden, Atiba'yı keser şu noktada (bir şekilde takımın ortalama boyu önemli olacak istisnai maçlar haricinde)

Yorum Gönder

Ara