.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Aralık 2017 Cumartesi

Karne: DG Sivasspor 2 - 1 Beşiktaş

Goller: Alvaro Negredo (26' P)
En iyi üç: Alvaro Negredo, Gary Medel, Gökhan Gönül
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Cenk Tosun, Anderson Talisca

Karne:

Şenol Güneş 1.0
Beşiktaş 3.7
DG Sivasspor 5.7
Cüneyt Çakır 4.6

Fabri 3.9
Dusko Tosic 4.6
Pepe 5.0
Adriano 5.4
Gökhan Gönül 5.8
Gary Medel 7.0
Atiba Hutchinson (69')4.4
Anderson Talisca 3.5
Ryan Babel 4.9
Ricardo Quaresma (79')1.5
Alvaro Negredo (46')7.7

Cenk Tosun (46') 2.9
Oğuzhan Özyakup (69') 3.6
Jeremain Lens (79') 4.0

Takım Ortalaması 4.6

Anket: 30 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

155 Yorum:

Zaitsev dedi ki...

* Bu yenilgi çok iyi oldu. Mis gibi. Keşke beraberliklerden 1-2 tanesinde daha yenilseydik. Bizim için daha hayırlı olurdu. Böyle sağlam tokatları peşpeşe yememiz lazım.

* Maçı izlemedim. Skor takibini de Negredo-Cenk değişikliğinde bıraktım.

* Cenk'e 70-80 dakika sabreden adamın Negredo'ya ikidir 45 dakika sabredememesi izah edilebilir değil.

* Cenk hem gol atamadı hem de ayağının dibinden geçen topu ve pozisyonun devamını izleyip 2ci gole katkı verdi ama yanlış kalede. Süper tercih.

* Eğer soyunma odasında Q7-Negredo bir sorun yaşadı ve hoca tercihini Q7den yana kullandıysa o daha büyük bir hata.

* Talisca 2ci yarı kayboldu diyen arkadaşlar okudum. Bu da benim Talisca önündeki adama göre oynuyor tezimi destekliyor sanırım.

* Atiba-Q7-Cenk ve hatta Tosiç artık yedek kulübesine doğru yol almalı.

cochise dedi ki...

@zaitsev
sadece talisca değil aslında herkes bir başkasına göre oynuyor ama bazı oyuncularda Talisca gibi Oğuzhan gibi bu daha bariz. Ve bizim çok sayıda kıymetli oyuncudan optimum verimi alacak bir yapımız yok. Ben de bu yenilginin iyi olabileceğine katılıyorum ama hocanın basın toplantısında verdiği cevapların gerçek fikirleri değil de idare etmek için söyediği şeylerse.

Hocanın yaklaşımları ne yazık ki bir çok oyuncuyu da olumsuz etkiledi ve quaresmayı bile taraftarın hedefi haline getirecek seviyeye geldik. Tekrar terkar esöylüyorum; ben quaresma'yı da temsil ettiği 'şey'i de hiç sevmem ama bu gelinen noktada onu suçlayamıyorum. Üstüne bu maçın 2. yarısında fena iş çıkarmadığını da düşünüyorum. Ama bir kriz haline geldiği de açık; ancak bu kriz hocanın krizidir. Quaresma'dan optimum verimi almak yerine seçtiği 'kolaycı' oyun planındandır. Oysa Osmanlı maçı rakibin yumuşaklığı ile tam da neşter atılacak ve modern bir futbol oynama morali bulacak maçtı. Hoca garanti yöntemi seçti. Şimdi neşter atılacak ortam da kredi de kalmadı.

Maça ilişkin tercihler yazıldı çizildi zaten; ama şunu ekleyeyim Talisca-Quaresma gibi hamle oyuncuları için dakika fark etmez girer katkı yparlar ama Oğuzhan-Lens gibi oyunculardan son 20 dakikada oyuna sokup verim alamazsın; bunlar 'yapı' oyuncuları. Bu ikisi yerine Necip-Pektemek girse emin olun daha iyi olurdu. Bu oyuncuları başta oynatmamayı tercih ettiysen oyun tutmak ya da kontra dışında 10-20 dakika kala oyuna almanın hiç bir mantığı yok. Negredo meselesine girmeyeyim bile.

Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama geçtiğimiz iki yıl maçların çok azında hocanın puanı Beşiktaş'ın puanından az olurdu bizim oylamada; bu yıl tam tersi ...

beagle dedi ki...

Taşındık...

Bazi seneler berbat bir kadrodan hoca bişey çıkaramaz eh dersin, bazen Topçular disco club gezer hocaya kızmaz yeni kadro istersin 

Bu sene, sezona isteksiz başladığı görülen bir hoca tarafindan korkunç maç ve kadro yönetimi ile car cur edildi. Sivasi yenemeyen oyunla ŞL kazananayacagimizi varsayarsak gelecek sezonun hocası ile ilgili anlaşma zamanıdır.
Ben bir süredir bugünü bekliyordum zaten o yuzden dokulmeye baslayayim:

1. Bielsa. Adam efsane kabul.Taze kovuldu, hicbir takimda uzun soluklu kalmıyor. Galibiyet yuzdeleri de düşük. Yaşlı kadromuzun hocasi degil bence

2. Le Guen. Lyonu şampiyon devralip sampiyon bıraktı. Bursayi kisa surede toparladı. Surekli oyuncu kaybedip gene de tepede kalması ve 60lar civarinda galibiyet yuzdesi tutturmasina tavim. Bizim lige de alistigindan bence ilk tercih olabilir

3. Tamer Tuna. Sene sonu Göztepe bize birakabilir. Mentalite olarak uygun oldugu kesin. ŞG kadar kredisi olmaması soru işareti. Üzerine hemen çökülebilir. Ama tutarsa uzun soluklu çözüm olabilir.

Ne olursa olsun Metin Tekin veya Ali Gultikeni de Futbol Direktörü olarak üste istiyorum. Takım bu kadar başıboş birakilmamali.

Adsız dedi ki...

@Zaitsev

Negredo değişikliği için açıklamalar bahsettiğin gibi yetersiz daha doğrusu trajik. Bana göre en kötüsü ise açıklamanın Q7-Negredo tartışmasına dokunması, ön direk vs diyerek. Birincisi buna hiç gerek yoktu, ikincisi böyle bir nedenin olması dahi absürt ötesi. Ben zaten ortaya bağladım başka silahım yok diyecekler için bile.

Q7 demişken, seversiniz ya da sevmezsiniz; kısaca kabak gibi ayan beyan durumu ortaya koyayım:

- Adam geçemiyor, hem yavaş hem de gücü yok; aldığı toplardan sonra düzelteyim vs derken geçen zamanda sadece çevresine rakip üşüşmekle kalmıyor, Negredo'nun isyanındaki gibi ceza sahası defansı da konsolide hale geliyor (hareketli golcü değil, hareketli hücum, dolayısıyla; yoksa hala golleri sadece golcülerin attığını mı düşünüyoruz)
- Hızlı paslarda kaç defa geride kalıp top kaybı yaşadığını gördük, topu durduğu yerde ayağına istiyor
- Bazen halısahaya bağlayıp alakasız yerde yapıştırıveriyor, yakın zaman karşı frikiklere de salmıştı ama galiba bu konuda kulağını çektiler; orta yerine ezbere salladıklarını saymıyorum
- Takım defansına verdiği katkı seviyesi zaten ayan beyan; tüm sezonda canı isterse 4-5 maç o da sınırlı
- Negredo ile yaşadığı polemikle de ezbere iş yaptığını gösterdi. Burada bir tezatla daha karşılaşıyoruz. Madem golü sadece golcüye bağladık, takımın sahadaki golcüsü nereye istiyorsa oraya ortalarsın. Son günlerde Inzaghi konuştuk mesela, o da toplarla hep ceza sahası içinde buluşurdu, Torres gibi. Kaldı ki Negredo o pozisyonda ve diğer pozisyonlarda topu kafama at diye bağırmadı, ortanın yapıldığı yerde takım arkadaşı biri olaydı da o yazsaydı ve Negredo bu pozisyon yetersizliğinden dolayı eleştirilseydi amenna, olan bitene bakarsak doğrudan boşa atılıyor ve bunu Cenk girince de gördük.
- Şimdi en büyük savunulma konusuna geçelim: Takımda onun gibi orta yapan adam yok

Zaten en büyük dertlerimizden birisi bu orta manyaklığına girmemiz. Gelinen nokta öyle bir durum aldı ki, kendisi de öyle düşündüğünden olsa gerek, takım dizilişindeki tek golcüye posta koyuveriyor. Önce bu sarmaldan kurtulup takımın bir organizma olarak hareket ettiğini görelim. Bu doğrultuda takım defansına katkı vermeyen, koşmayan, adam geçemeyen, kafasına göre kaleye abanabilen ve takım arkadaşlarına laf edebilen bir adam savunuluyorsa eğer, orta yapmaya dayanan futbolu genel anlamda eleştirmeye dahi gerek yok, bu örnekle bile garabeti görebiliriz.

Diğer argüman, başka kim oynayacak ki. Lens'i yetersiz görenlerin genel söylemi bu. Yine takımın bir makine gibi olduğu konusuna gelerek önce bu anlayışı değiştirelim ki sonra ne olduğuna bakalım derdim de, ayrıca Orkan var; tıpkı Meleke'nin bu maç hakkında çok güzel yazdığı gibi bazen öyle hamleler yaparsınız ki Orkan oyuna girer ve birden parlayıverir (Meleke'nin maç yazısını mutlaka okuyun derim). Ya da kısacası, yeterince denemedik ki görelim ve bilelim. Ama denediğimizin ne olduğunu hem de kaç maçtır görüyoruz, sadece biz değil rakipler de ezberledi.

@turkkant da yazmış bu konuyu, meseleyi Q7 yoksa ne oluruz elde kim var ki boyutuyla değil, onun oynamasıyla neleri kaybediyoruz şeklinde de değerlendirebilirsek gerçekten objektif bir bakış açısına sahip olabiliriz.

Normalde Atiba Medel'le Tosic Vida ile kapatılır, ama aması var. Daha Q7-Talisca-Cenk üçlüsü ile ilgili konular var. İkinci yarıda da bildiğimiz gibi devam edilirse bu kendimi bildim bileli yaşamaya alıştığım kanser işlerini de aşar.

Devre arası hazırlıklarında umutlu olmayı diliyorum. Bende zerre kalmadı, ama bir emare görürsem değişirim elbette. Umut zaten böyle bir olay, hiç beklemediğin durumda bile umut besleyebiliyorsun.

Adsız dedi ki...

Meleke'nin yorumları köşe yazısı olarak geçmiyor. Linki:

http://www.hurriyet.com.tr/sporarena/olay-sozler-gunesin-taptigi-dogrulari-40688042

Zaitsev dedi ki...

@ james sneijder

* İşin trajikomik yanı geçen hafta da bu sorun yaşandı. Negredo'yu Q7'nin ortayı geç yaparak boş koşturduğu 2-3 pozisyon vardı. Negredo koşuları yaptı ama orta gelmedi. Tartışma demeyelim ama minik bir saha içi zirve bile yaptılar yanlış hatırlamıyorsam. Bugün ise koşuları yapmadı diyor Şenol hoca.

* Özette bile oyun gece gündüz kadar farklı. İlk yarı ceza sahası içindeyiz. İkinci yarı hep dışarıda.

* Akan oyundaki arızalar konusunda Q7ye gelinceye kadar düzeltilmesi unsurlar olduğunu söylemişliğim vardır ama bu başka bir mevzu artık. Zorunlu bir revizyon şart artık. Devre arasını iyi değerlendirmek gerekli bu dakikadan sonra.

* Aslında sorun birazda hocanın sistemi uygulatma şeklinde. Hoca hep topla aksiyon yapacak bir kanat, oyun kuran, etkin pas atan orta saha ve koşan bir forvet istiyor. Trabzonda Yattara-Selçuk-Burak'ı vardı. Bursa da Volkan Şen, Bellushi-Fernandao. Bizde ise 2015-16da Sosa-Gomez-Töre ve Oğuzhan vardı.

* Sosa devreye girinceye kadar Töre'de çok topla oynuyordu. O zaman da topu yine kanada yıkıyorduk. Töre pasa yatkın bir oyuncuydu, Sosa oralara çok giriyordu. Hızlı geliyorduk. Farklı parametreler ve farklı bir oyun vardı ama yine kanada yıkıyorduk oyunu.
2016-2017 sezonunda 3 önde oyuncu gidince Oğuzhan'a liderlik maalesef bol geldi ve Q7yi yaslandık. Aboubakar ve Talisca işin tamamlayıcı unsurları oldular 2ci devre.
* Bu sene eskiyi bırakıp yenilemeli hoca ama bunu en azından 2cilik kaçmadan yapmalı.

Yabancı oyuncu sınırlaması tekrar gelmezse birkaç sene sonra 3 büyükler diye bir şey kalmaz. Taraftar baskısı az olan Anadolu takımları işini bilen yönetimlerle şampiyonluğa ortak olurlar.
Şenol Güneş'e maçın kaybedilmesinin yarattığı hayal kırıklığı ile baya saydırdım. Sağlıklı kafayla düşününce yine de görevine devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Sezon ortasında üst düzey bir hocayla anlaşmak ve takımla kimyasının uyuşmasını beklemek imkansıza yakın. Hoca bu sezonu tamamlasın bakalım neler göreceğiz.

Pheaglix dedi ki...

fun facts: geriye düşüp kazandığımız son lig maçı 2015-2016 sezonunun 16. haftasındaki osmanlıspor maçı (sosa'nın aldığı maç). rakiplerimizden de başakşehir ve galatasaray bu sezon iki kez geriye düştükleri maçları kazanmışlar, fenerbahçe'nin bu sezon geriye düşüp çevirdiği maç yok. "hücum futbolu" oynayan takımımızın bu alanda "yere yatsana" başakşehir'i ile zıt düşerken, adı çift ön libero ile özdeşleşen bir hocanın takımı ile paralellik göstermesi tesadüf diyen var mı?

şu maçla ilgili sinirlenmeden birşeyler yazabilmek için neredeyse sezon sonunu beklememiz gerekecek. ne maçta yapılanların, ne de basın toplantısında söylenenlerin izahı yok. ileride negredo ya da lens biyografi yazdıklarında öğreniriz herhalde hocanın derdinin ne olduğunu.

Adsız dedi ki...

@Zaitsev

Geçen maçtakini görememiştim, güzel tespit olmuş. Q7'ye kadar düzeltilmesi gerekenlerin varlığı doğru, ama hepsinin üzerine kum döküp sadece orta mevzusuna giriyor ve hatta dahi bu orta işini kırık dökük yapan vatandaşla golcün tartışınca kanattakini haklı bulup elindeki en komplike golcüyü kenara alıyorsan konu başka boyuta dönüyor demektir, orası başka.

Diğer konu olarak da; Sosa'yla Babel'i bir arada görmek çok acayip olabilirdi. Hart Lane'de tonla kaçan golden sonra (o golleri Olcay'la kaçırdık bu arada, yanlış anlaşılmasın ben gönderilmesine karşıydım) 87'de öyle soğukkanlı ve isabetli 60 metre pas atabilen bir adam kendisi. TS bu şekilde aldıysa bizim önceliğimiz olmadı demek ki.

Neyse en azından Medel yerini buldu gibi -şimdilik- olumlu gelişme :)

Adsız dedi ki...

Sezon sonuna kadar değişiklik asla beklememekle birlikte, böyle bir durumun olması durumunda realist bakacak olursak sezon sonundaki değişiklik halinde Avcı favori, Tuna veya camiadan gelen bir başkası plase.

Bana bırakılsaydı; sezon sonu için ilk tercihim tazminatını basıp Favre olurdu. Onun dışında sırasıyla Bielsa (3-3-3-1 için en az iki transfer kesin fakat), Blanc ve fantazi olarak Rangnick (sadece tekrar saha kenarının tozunu yutmayı istemesi halinde olur zira, yoksa ilk tercih; ikna edecek başka bir Altınsay'ımız da yok).

Yine de dediğim gibi sene sonu beklenecek kesin ve sonra ilk gruptan birileri gelecek. Bu nedenle devre arası kampı çok önemli.

EC dedi ki...

Uzucu..
Devreye bu skorla girmemeliydik.. Fatih egosunu daha is basi yapmadan zirve yaptirtmamak icin..
Takimin son 15-20 dakika inanilmaz dusmesi de pek alisik olmadigimiz bir oyundu.. (En son boyle Kiev de dusmustuk ama 9 kisiydik)

Bu sunu gosterdi, ac oyuncular lazim. Medel in isteginin ve hirsinij bir cok oyuncuda olmamasi ( Negredo da var, Babel de de var o hirs ve gozlerindeki ates) takimi oynamamis, yada az oynatilmis oyuncularla kurmak icin aslinda iyi bir firsatti.
Simdi persembe gunu o ac oyunculari Osmanli ile sut kupasi macinda kullanir.
2.ci devreye cikarken Cenk i almasi, OK idi ama Negredo nun yerine almasi en absurd degisikli oldu.. Cikar Taliscayi, Quaresmayi..Atiba yi.. Belki Cenk i satacagiz ve piyasasi icim bu degisiklik gerekliydi ama yanlis oyuncu cikti.
Uzucu ve hayalkirikligi..

Birileri baski mi yapiyor kulube, mac kazanilmasin diye, cunku sanki kor gozun parmagina gibi, cok acik ve absurd degisiklikler ve taktiksel hatalar yapiyoruz,, CL de harika performans gosteren takimin Akhisara Genclerbirligi Kayseri Malatya Sivas da tokezlemesi.. Pek normal doga kosullari gibi degil..

Kurtulalim artik su Cenk ve Quaresma dan.. Satis ise satis, kiralik,ise,kiralik..

Yazik oldu..
2.ci yaridaki tum maclari kazanabilecek kapasite var mi? Inaniyorum hala var.
Degisim sart ama once TD kafasinda sonra da 11 de..

Armagan dedi ki...

Cenk ve q7den kurtulsak çok şey değişir ama şunu tekrar söylemek lazım: Hoca bilinçli olarak oyunu sabote ediyor. Buna isterseniz kahpe bir iftira deyin ama 1-2 sene önce mantıklı röportajlar veren adam şimdi garip şeyler söylüyorsa ya kafasına saksı düşmüştür ya da kasıt vardır. Oyunun asıl sorumlusu hocadır. Ya kendini toparlar ya da sene sonu gider. Biz de o kadar başarıdan sonra kasıtlı olarak gitmek istedi, takımı sattı diye hatırlarız. Bunları değişiklikleri yapmasa asla demem ama Cenk’i prens yapalım derken gelecek senenin şl gelirinden olduk.

turgay dedi ki...

Geçen senenin son 4 maçında atiba sakatlanamasa göremeyeceğimiz tolgay-Oğuzhan ikilisini hani bizi sürekli ileriye yaşıyan konsantre olmuş adamları bu sene o bölgede beraber seyrettik mi ?

Medel gibi bir hızlı oynama üstadını ne zaman izleyebildik ? Ben mesela geldiğinde pepe-medel-adriano 3lü defansını hayal etmiştim.

Lens gibi geçen sene bir takımın tüm hücum gücü olan oyuncuyu negredo gibi bir komple forveti hala takıma adapte edememiş olmak mantıklı mı ?

Sana sürekli çalışan rakipleri görüyor biliyor olmaya rağmen inatla rakip çalışmamak rakibi küçümsemek doğru mu ? Benim oyunum en iyisi diyerek madara olduğun bu kaçıncı maç soruyorum ?

Q7-talisca ikilisinin açacağı maç kurgulayıp doğruyu kaç haftadır görememek oyunu pasif hale getirmek aksiyon alamamak ekstra çözümler bulamamak hata değil midir ?

Şenol Güneş’i yedirmeyelim ama 2 sene şampiyon yaptı vefasızlık yapmayın demek asıl sorun. Bugün çok açık birşey var hoca takıma hakim değil. Hoca oyuna da hakim değil. Üzücü olan kontrolü her maç kaybediyor oluşu. Farkındamısınız bilmiyorum ama sahada mutlu oyuncu yok. Sonumuz iyi değil bu saatten sonra allah yardım etmediği müddetçe şampiyonluk şansımız yok 2.lik de gidiyor gelecek sene anamızın liginde bu kadar pahalı oyuncularla kalacağız. Birilerinin silkelenmesi şart

Basar dedi ki...

Tahminim şu: Sezonu 55-57 puan bandında 5. Ya da 6. Bitiririz. Başımızdaki kafanın değişeceğine inancım kalmadı. Seneye bırak CL'yi avrupa ligi bile tehlikede.

Daha buyuk tehlike, takim yasli ve maaslar yuksek. Bunu surdurmenin tek yolu şampiyonluktan geçiyor. Ligi kötü bir yerde bitirmek bize ikinci feda dönemini açtırır. Ben yönetimin de cash out yapip görevi bırakacağını düşünüyorum.

Yazık koca camia çağ dışı orta-kafa oyununa ve quaresmaya yedirildi. Hoca fergison olabilecekken korkarım ki bir süre sonra ağza alınmayacak küfürler ile anılacak adam olacak.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Şenol hocanın durumu şu: 3+1 evimiz var, her odamıza peteklerimiz döşenmiş, kombimiz ve doğal gaz tesisatı yerinde, üstüne her odamızda hem klimamız hem de farklı elektrikli ısıtıcı tipleri gibi ısınma imkanlarımız da var ama evde kuzineli sobamız da mevcut. Dışarıda da hava buz gibi, ısınmamız lazım.

Hoca sırf kestane, kumpir sevdası ve hayaline, soba üstünde tüten mandalina kabuğunun buram buram kokması aşkına, bütün kış boyunca soba ile ısınmayı tercih ediyor. Her gün kova boşaltma-doldurma, soba borularını ve bacayı temizleme gibi bir çok zahmetini çekmeyi göze alıyor. Lodoslu havalarda o kömür sobası yanmasa da, sönme ihtimali olsa da inatla yakacağım diye uğraşıyor. Ayrıca bu yıl da bir türlü lodos dinmedi.

Pek tabi tercih edilebilir, saygı duyuyoruz ama diğer odalarda çocuklar üşümüş, hasta olmuş/oldu/olacak durumda, ayrıca banyoya girince ailecek g*tümüz de donuyor. Ama hoca ben daha o kuzine de ekmek yapmadım, bir onu da görün ondan sonra konuşun derdinde.

Habertürk'te yer alan istatistiğe göre, Quaresma bu sezon dile kolay 212 orta yapmış (Barcelona takım halinde 185 tanecik) ve bu sayıya rağmen ligde yaptığı asist sayısı sadece 2 (iki). Ortalamaya dökünce, her maç 1 asist yazabilmek için 100 civarı orta yapması gerekiyor gibi abuk sabuk bir durum ortaya çıkıyor. Yani görüldüğü üzere bu sistem çalışmıyor. O yüzden hem @turkkant hem de @james sneijder'e katılıyorum. Eldeki Quaresma (soba) sadece iç saha maçlarında hamle oyuncusu olmalı ve ana plan olmaktan bir şekilde çıkarılmalı. Bu yüzden önceki postta @BJKFOREVER'ın Quaresma hususunda söylediklerine katılmıyorum.

Tartışmayı Quaresma ekseninden çıkarırsak, hocanın bazı söyledikleri de doğru. Sonunda bunları görmüş olması güzel:
- Oyun tempomuz düşük,
- Son vuruşlarda yetersiziz.

Ama bunları 17 haftadır çözmesi gereken de sensin be güzel hocam, Konya ile oynadığımız süper kupa maçından beri sorunumuz aynı; aşırı durağan oynuyoruz. Topu ileri taşıyamıyoruz, rakibi eksik, savunmayı dengesiz yakalayamıyoruz, oyuncularımız tek top oynamak yerine, ısrarla topla gereğinden fazla oynuyor, bu nedenlerle de son vuruşlar için daha uygun, daha rahat vuruş imkanı üretemiyoruz. Bunun sebebi hocanın oyuncu tercihleri ve aynı oyuncuların maç içinde yaptığı bireysel tercihler ("pas opsiyonu varken, birebir zorlamak", "hareketli top üzerinden orta yapmak yerine önce topu durdurmayı, sonra trivela'yı denemek" gibi).

Ömer Üründül ile bitireyim, kollektif oyun, kollektif defans, kollektif hücum, tandem. Ana gündem beraber oynamak ve oynatmak olmalı. Ana planında Quaresma ve Talisca olan bir takım beraber oynayamaz.

BJK4EVER dedi ki...

@Emire oem,

Quaresma'nin istatistiklerini dokmussun. Birde bu istatistiklerin ne kadari Talisca+Negredo+Babel sahadayken, ne kadari da Oguzhan+Cenk sahadayken bir de ona bak istersen.

Bir de attigimiz gollerin kaci ara pasi veya verkacla gelmis onu da yaz istersen. Rakip ceza alani civarinda kac hucum pasi denemisiz, kaci basarili olmus, kaci top kaybi olmus onu da bilelim.

Kimse kanat futboluna merakli degil. Ama mevcut kadro yapisi ve rakipler goz onune alindiginda en mantikli futbol bu. Sizin istediginiz Oguzhan, Cenk, Lens'li takim dun son 10-15 dakika sahadaydi iste. Sonuc? Kocaman bir sifir.

Unknown dedi ki...

Aynı argüman ile karşılık vereyim o zaman;

Sizin istediğiniz Quaresma, Quaresma, Quaresma'lı takım 75-80 dakika sahadaydı işte. Sonuç? Sıfır bile değil.

Böyle bir mantığı kabul etmiyorum; son 10-15 dakika şans verdiğin adamlardan bir şeyler üretmesini beklemek, deveye hendek atlatmak gibi bir şey. Bir defa olur, iki defa olur ama tüm sezon olmaz bu. 17 haftadır üç aşağı beş yukarı aynı oyun kurgusunu oynuyoruz, topladığımız puan ancak 30.

Ayrıca Cenk sahada olsun, oynasın gibi bir dayatmam veya dileğim yok, aksine haftalardır Negredo daha faydalı oynuyor. Fakat Quaresma'lı sistem, en azından şu 12 haftadır, çalışmıyor. Lens oynasın, Orkan oynasın, Aras oynasın hatta yetişsin Gökhan Töre oynasın, önümüzdeki 12 haftada yine tesadüfen de olsa 4 defa kazanırız bence.

Unknown dedi ki...

Bir ek daha;

Yediğimiz ilk golde sahamızdan çıkmaya çalışırken sağ tarafından bindirme yapan Gökhan Gönül yerine, bir metre önündeki adama rağmen uzun vurmayı deneyerek en kahraman rıdvan olma peşindeki dingili bir kez daha tebrik ediyorum. Ne de güzel hücuma çıkarken dengesiz yakalanmışız sayesinde..

BJK4EVER dedi ki...

Asil uzuldugum nokta su; dun Konya-FB macini da izledim.
Ben 28 yasindayim ve kendimi bildim bileli futbolu ve Besiktasi takip ederim. Rakiplerimize bu kadar ustun oldugumuz (kadro ve populerlik olarak) bir donem hatirlamiyorum. Cok iyi oldugumuz 100. yilda bile kadro farki belki bu kadar degildi.
FB'yi izliyorum dun. Biz mesela Quaresma'yi oynamiyoruz, Lens oynasin mi vs diye tartisiyoruz, adamlarin sag acigi Dirar. Andreas Beck'in aciga konulmus hali Dirar. Bir Tolgay ve Oguzhan'i kulubede tutacak lukse sahibiz, adamlar maca Josef-Topal ile cikiyor, yedekleri Alper Potuk.
Bizde Tosic ve Pepe varken ustune Vida geliyor, adamlar Neto'yla falan oynuyor.
Bizde Adriano-Caner donusumlu oynuyor, adamlarda Hasan Ali ve Ismail.
Premier League'e gitmesi muhtemel Cenk oynamasin Negredo oynasin diyoruz, adamlarda 4 forvet var toplasan 1 forvet anca eder.
Digerlerine gelirsek; adamlar artik caresizlikten Gomis'i dunya yildizi klasina cekiyorlar. Osmanlispor'un oyuncusuna, en son iyi macini 4 sene evvel oynamis Belhanda'ya falan bel bagliyorlar. Yeni Malatya bile bastirdiginda felegini sasiracak seviyede bir kadroya sahipler.
Ama biz bu 2 takimin da gerisindeyiz. GS bugun bok gibi top oynayacak, ama istahla baskiyla vura vura alacak maci ve 5 puan fark atmis olacak.
Kadro farki acisindan rakiplerin en azindan 6-7 puan onunde olmamiz gerekirken yine bunlarin puan kaybini bekleyecegiz.
Daha bu senenin ekonomik acidan onemine girmedim bile. Biri Riva'yi satmis, son kursunu oldugu icin caresizlikten kendilerini 2 sene evvel milli takim icin birakmis, kepabci kovalayan hoca'ya yalvariliyorlar. Digeri bir daha kulupten iceri giremez denen hoca'yi getirmis caresizlikten, FFP kiskacinda zaten. Yildiz transferi yapip taraftari bir daha susturamadigi icin kuduruyor.
Popularite ve kadro kalitesi olarak rakiplere bu kadar fark atmisken bir sene daha sampiyonluk+CL tamamen hegemonya'ya yol acabilecekken tamamen yanlis kadro tercihleri yuzunden bu firsati altin tepsiyle sunuyoruz. Resmen rakiplere alin tekrar onumuzde gecin diyoruz.
Resmen icim aciyor, kaldiramiyorum arkadas.

BJK4EVER dedi ki...

@Emir oem,

Benim istedigim takim ilk 45 dakika sahadaydi. Sonuc 1 gol, 1 sayilmayan gol ve kacan 3 gol. Ustelik bunu Atiba-Medel ikilisyle yaptik. Ikinci yarida Negredo cikinca rakip nefes aldi, rahat rahat markajini yapti ve hucum olarak bittik.
Dogru takim sahada uzun sure kalinca ne oldugunu da gecen hafta gorduk. 5 gol attik. Sizin su Oguzhan'li Cenk'li pas futbolu oynayacak takiminiz Yeni Malatya, Akhisar'a 1 gol atamazken 5 gol attik. Sadece dogru isimler sahada diye.

Quaresma'li takimla oynayacaksan kaplumbaga kadar agir Atiba yedek oturacak. Ileride bombos kalmadigi surece topa kafa vuramayan Cenk oynamayacak, Negredo oynayacak. Hava topu mucadelesi olunca o mucadeleye bile girmeyip seken topu bekleyecek Oguzhan degil, Talisca oynayacak. O zaman catir catir atarsin golleri.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ın problemini oğuzhan'ın oynaması falan çözemez . çok denendi bu . oynarken kötü oyunu başka faktörlerle açıklanır ki o faktörler kesinlikle oğuzhan'a bağlı değildir . sonra hoca yedeğe çektiğinde ilk önce kabullenilir. sonra ilk kötü sonuçta , sonuç o'nun yokluğuyla açıklanır . ve bu döngü sürekli tekrarlanır. oğuzhan fizik olarak kötü , performansı sayılamayacak kadar çok değişkene bağlı bir oyuncu . evet genius ışıltıları var , iki yıl önce çok kuvvetli vardı . fakat bu özellikleri sürekli oynadığı zaman bile çok seyrek gösteriyor .beşiktaş için artık bu kadar nazı çekilecek ,üzerine oyun kurulacak ,değişilmez adam rolünden çıkalı epey oldu .

Hidayet dedi ki...

https://www.transfermarkt.com.tr/ricardo-quaresma/leistungsdatendetails/spieler/4188/saison//verein/0/liga/0/wettbewerb//pos/0/trainer_id/0/plus/1

aynı quaresma bu yıl cl'de 5 maçta , 4 asist yapmış . bunların 2'si deplasmanda . asistleri düşünecek olursak quaresmayı bire bir bekle bıraktığın zaman , porto- monaco -leipzig farketmeden asistini yaptı . böyle faydalanmayacaksan , her topu sana veriyim , bütün toplar sende toplansın , takımın gerisi içeri girsin , sen orta yap diyeceksen , onu yapamaz . onu sırf quaresma değil , kimse yapamaz . akıllı bir teknik direktör , iki yıldır ,takımının bütün hücum yükünü tek kanat oyuncusunun orta performansı üzerine kurmaz. bu durumun müsebbibi dikkatli gözlerden kaçmaz. takımın hoca'sıdır kendisi .

ha , aynı linkten görüleceği üzere , geçen yıl lig'de asist sayısı 13 'tü . fakat burada , "asist değil , orta onlar ,elbet biri vuruyor , duran top..." deniyordu . bu yıl ortalar isabetsiz diye şikayetler başladı :)

Unknown dedi ki...

Evet haklısınız, Akhisarspor maçında 15 dakika, Malatyaspor maçında 21 dakika oynamış Oğuzhan suçlu.

6. haftada kırmızı kart gördüğü fener maçından beri (fener maçı dahil) Oğuzhan 4 defa 11 başlamış veya uzun süre almış, fener maçından bu yana 11 haftalık periyot da 1 hafta da kırmızı kart cezası var. Oğuzhan'ın sahada uzun süre olduğu 4 maç şunlar:

fener maçı 90 dakika ve 0 puan (hakem skandalı malumunuz)
gençlerbirliği maçı 78 dakika ve 0 puan
alanyaspor maçı 65 dakika ve 3 puan
kayseri maçı 90 dakika ve 1 puan (rakip 45 dakika 10 kişi)

4 maç da sonradan oyuna girmiş 15 ila 31 dakika arası oynamış. 2 maç hiç oyuna girmemiş. fener maçından sonra sadece 3 maç kazanmışız. Sezon başında ilk 11 olduğu dört maçtan ise 10 puan almışız. İstatistik işte nereden baktığınıza bağlı olarak değişebilir.

Anlatmaya çalıştığım göbekteki doğru ikili Atiba-Medel değil. Blogta daha önce daha düzgün bir dille defalarca ifade edildiği gibi 8 numara pozisyonunda o role uygun oyuncunun oynaması gerektiği. Atiba'dan 8 yaratmaya çalışmak, tıpkı Quaresma'ya 200 tane orta yaptırmak gibi yanlış.

"Oyun tempomuz düşük, son vuruşlarda yetersiziz." demişti hoca, yine oradan gideyim. Bunun sebepleri Babel, Quaresma, Atiba ve Talisca. Üçü yetenekleri sebebiyle topu paylaşmak istemiyor, Atiba ise yetenekleri dahilinde çabuk oynayamıyor. Onarılması gereken yerler burası. Sahada aynı anda 4 tane topu bırakmayan adam olursa oyun temposu düşük kalır. Son vuruşlar içinde uygun pozisyonu üretemeden kalırsın, golleri ya tamamen bireysel beceriye yada şansa bırakırsın. Bu dört adamdan sadece Quaresma sahada olursa, takım onu taşıyabilir ama hepsi beraber aynı anda olunca keçi boynuzu gibi oluyor, tat vermiyor takım.

Oğuzhan sevdalısı da değilim, yanlış anlaşılmasın ama elimizde 8 numara pozisyonuna en uygun adam Oğuzhan. Basketboldan örnekleyeyim, her oyuncunun bir pozisyonu vardır, 1 ila 5 arası numara verilir sahadaki beşe, bilirsiniz. 1,80'lik adamı pivot pozisyonunda oynatmaya kalkarsan olmaz. Ülkersporda zamanında Quadre Lollis vardı adam 2,01 boyundaydı, bir de banvitte oynayan Pero Cameron vardı o da 1,98 boyunda. Oldukça iyi adamlardı. Her ikisi de pivottu, boyları neticesinde handikapları vardı, avantajları vardı. Yapabildikleri ve yapamadıkları vardı. Atiba'dan 8 çıkarmak oynadığımız sistem dahilinde olmuyor. Başka bir oyun oynarsak belki olur ama bu sistemde problem çıkarıyor. Adam onu da yapmaya çalışıyor ama olmuyor. Keza Quaresma da aynı, verilen sorumluluk ve yetki çok fazla olduğu için saçmalıyor, kendini takımın üstüne koyuyor.

Demem o ki, ya Quaresma gibi oyunu çabuk oynamayan adamları kesip veya sadece birini kullanıp daha hareketli oyuncuları oynatacağız veyahut da bu adamları taşıyacak Medel gibi 4 5 tane daha adam bulacağız.

carlito dedi ki...

birkaç doğru dokunuşla takım deplasmanlar da dahil rakibi açmakta zorlandığı türden maçların hepsini rahatlıkla kazanır hale gelebilir aslında.. çoğumuzun hemfikir olduğu, bazı gerçekler var, zira aklın yolu birdir..
nedir bunlar;
- ön liberoda mantık sınırlarını zorlamadan, bir defansif özellikli 6 numara, bir de ofansif özellikle 8 numarayla oynamak.. 6 numarayı oynayabilecek üç oyuncumuz var: Atiba-Medel ve Tolgay.. ama hızlı oynamayı hedefliyorsan Atiba bunu yapabilecek oyuncu değil, hatta Tolgay bile yetersiz kalabiliyor bu açıdan.. o yüzden bu pozisyon için şu anda en doğru tercih Medel, tekniğinin de iyi olması cabası..

- 8 numara pozisyonu için maalesef tek seçeneceğimiz Oğuzhan.. maalesef demem Oğuzhan'ın kötü bir tercih olması değil, alternatifinin olmamasından.. yani onu her halükarda kullanmak zorundayız, hatta önde 10 numara pozisyonunda Talisca'nın da alternatifi şu an olmadığı için gerekli olması halinde oraya da kaydırılan tek oyuncu Oğuzhan olabiliyor.

- kanatlarda Babel ve Quaresma şu an itibariyle banko oynayanlar.. ama gözlemlediğim kadarıyla bir arkadaşımız hariç hepimizin müzdarip olduğu konu orta-kafa futboluna bağımlı oynuyor olmamız.. bundan vazgeçmek için de Quaresma'nın radikal bir kararla mecbur kalmadıkça 11'de başlatılmaması kararı alınmalı.. yerine kim oynar, elbette ilk tercih Lens'tir, zira uzun vadeli ciddi bir yatırım yaptık kendisine.. eğer beklenen verim hemen alınamazsa (ki ben alınır diye düşünüyorum) Orkan gibi bir alternatifimiz var, hatta kişisel olarak hiç sevmesem de yakında dönecek olan Gökhan Töre var..

- forvette ise bana göre futboldan anlayan herkesin ilk tercihi Negredo olur, Cenk ise her maç sonradan girer.. gol lazımsa Negredo çıkmadan girer (kanat forvet olarak) skor alınmışsa Negredo yerine de girebilir.. görüldüğü gibi Talisca da Negredo ile oynarken çok daha verimli oluyor, ee Talisca'nın yerine şimdilik bir adam bulunamadığına göre yapılacak şey belli..
Cenk gidecekse de yerine gelecek adam ya Negredo'nun bile çok üzerinde bir adam olmalı, ya da ancak ona alternatif olacak biri olmalı.. artık bu mevkii için her maç kim oynayacak tartışması olmamalı, takımın santraforu bu kadar esnek olunacak bir mevkii değil..

- şükür ki hücumda böyle tıkanma yaşadığımız bir dönemde defansta problem yaşamıyoruz, halbuki iki sene önce tam tersi durumdaydık! Vida'nın da gelişiyle savunmada sıkıntısız şekilde devam edebiliriz, kalecimizden de şikayetim yok..

toparlayacak olursak;
- demekki bu takım oturmuş defans dörtlüsünün önünde Medel-Oğuzhan (veya maçına göre ikisinden biri yerine Tolgay) oynarsa...
- sağ kanatta Quaresma yerine alternatiflerden biri kullanılırsa
- forvette her maç tartışmasız şekilde Negredo ile başlanılırsa

işte o zaman hoca bile zorlayamaz bu takımı illa orta-kafa futbolu oynansın diye, zira takım istese de o oyunu oynayamaz, yapısına uymaz.. eminim o zaman çok daha fazla yerden, ayağa seri paslarla oynayan, rakibi daha çok göbekten delmeye çalışan bir oyun izlerdik..
ha bu saatten sonra şampiyonluğa yetmez diye düşünülebilir, ben puan farkı ve rakiplerin durumu sebebiyle öyle düşünmüyorum.. 5 maçlık bir seri lider yapar bu ligde (bkz. fenerbahçe)
ama şimdiki gibi tercihlerle lige devam edersek, Atiba-Quaresma ve Cenk sevdasından vazgeçmezsek o zaman söylenildiği gibi uefa bile tehlikeye girebilir.. herşeyin mümkün olduğu ilginç bir sezon yaşıyoruz, bence doğru tercihlerle şampiyonluk da mümkün, rezil olarak ligi bitirmek de..
şu an hocayı değiştirmek aklı selim bir seçim olmaz, zaten gündemde de yok böyle bir şey.. eğer beklentiler gerçekleşmezse sezon sonu zaten o noktaya gelinir, aksini ummaktan başka bir şey gelmiyor elimizden...

not: hayatımda hiçbir futbolcu için sakatlık gibi bir şey dilemedim, düşmanımın başına gelsin istemem, zira ben 15 yaşında sakatlık nedeniyle
futboldan kopmuş bir insanım.. ama bu Quaresma'dan sakatlık dışında bir şekilde kurtulmamız mümkün değil gibi görünüyor..

@BJK4EVER

Neden Quaresma istemeyenlere ısrarla "alın Cenk'i" diye paket teklif ittirmeye çalışıyorsun anlamış değilim açıkçası.

Medel-Oğuzhan
Babel-Talisca-Lens (Orkan)
Negredo

Şu 6'lıyı sene başından beri gördük mü? Ben hatırlamıyorum. En yakını Leipzig deplasmanıydı (ŞL'de en korktuğumuz deplasmandı) ve çatır çatır pas yapıp sonuca ulaşacak bir 25 dakika çıkardı bu takım Pektemek'e rağmen.
* * *
Zaten sorun Quaresma değil illa, Quaresma'nın varlığı yüzünden hocanın kolaycılıkla tercih ettiği oyun planı. Burada bir hastalık var. Beşiktaş kadrosu Quaresma'yı B planı olarak kullanacak lükse sahip ama kullanamıyor.

BJK4EVER dedi ki...

Basaksehir maci 2-1 aldi. 2. goldeki sahane asisti de Kerim Frei yapti. Hani bizdeyken surekli Olcay'in yedegi olan Frei. Hic kosmayan, kendini gelistirmeyen, antrenmanlarda calismayan, kafasini yerden kaldirmayan yetersiz Kerim Frei. Bu sene hem FB hem BJK hem GS'ye deplasmanda gol atmis Kerim Frei......

carlito dedi ki...

2008/09 sezonunun 17.hafta ve 34. hafta puan durumu:
https://i.hizliresim.com/lbn7jg.jpg

o sezon da benzer bir tablo varmış, tıpkı şimdiki gibi ilk yarıyı liderin 6 puan gerisinde bitirmişiz, tek farkı şimdikinden 1 puan fazla almışız.. ligin ikinci yarısında da 40 puan toplayıp 71 puanla şampiyon olmuşuz, hem de en yakın rakibe 5 puan fark atark..
tabii o sezonla şimdikini bir yere kadar kıyaslayabiliriz, zira o zaman rakip sivasspor'du, şimdi ise başakşehir var, şampiyonluğa aç bir fb-gs ikilisi var..
buna karşın o zamanki yönetim ve kadro kalitemiz ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.. tüpçü yerine daha vizyonlu bir başkanımız ve tarihimizin en geniş ve kaliteli kadrolarından birine sahibiz..

bunları yazmamın sebebi, artık şampiyonluk şansımızın kalmadığı şeklindeki görüşlerin doğru olmadığının altını çizmek.. ama bir üstteki yazımda da belirttiğim gibi, bunu başarabilmek bazı belli şartlara bağlı.. bu da tamamen Şenol hocanın elinde.. 2. yarının ilk maçıyla birlikte gereksiz inatlardan ve yanlışlardan dönerse, iyi bir başlangıçla rüzgarı tamamen tersine döndürmek mümkün...

Zaitsev dedi ki...

https://instagram.com/p/BdDMQ9Dh5MT/

Güzel bir paylaşım olmuş.

@BJKEVER

Kerim 3 maçta da golü 80den sonra girip attı. İlk 11 oyuncusu olmak isteyen bir adamın performasına sahip değil, olmayacak bundan sonra da. Yedek kalmayı problem eden adam gider. Teklif geldi ve gitti.

Harika istatistik Quaresma'ya dair. 212 orta, 1 gol, 2 asistle oynayan 4-2-3-1 açığımız var.

beagle dedi ki...

@Carlito
Dostum ikinci yarilarda renkliler seri yapiyor. GS'nin bir 6-8 mac seri yapip işi koparacagini kisa sürede gorebiliriz.

BJK4EVER dedi ki...

@Emir oem,

Oguzhan oynamadiysa Tolgay oynadi. En azindan sizin pas futbolunuzun temel parcasi olmasi beklenecek oyuncular sahadaydi ve o kilidi acamadilar. Ara pasi, frikik, uzaktan sut vs bombos.

@shelbyl

Pas futboluna yatkin bir takimla cikabiliriz ama bu mevcut kadro yapisiyla ve rakiplerin oyun sekliyle bu sekilde basarili olacagimizi dusunmuyorum. 2 sene evvelin futbolunu hala aklinda tutanlar o gunku rakiplerle bugunku rakiplerin anlayis farkini ve ozellikle Mario Gomez'in bitiriciliginin etkisini goz ardi ediyorlar bence.

@carlito,

Bence sikinti puan farki degil, hocanin hicbir duzelme emaresi gostermemesi. GS su an 2-1 onde ve alacak maci galiba, 6 puan fark var liderle. Kapanmayacak fark degil, ama hep 1 mac alip 2. macta puan kaybettikten sonra rakiplerin puan kaybetmesiyle umitlenmekten biktim acikcasi. Bir gun rakipler puan kaybetmez, oyle kalakalirsin ortada.

@zaitsev,
Kerim Frei yedek kalmayi bence problem etmiyordu, zira IBB'ye gittiginde Elia'nin arkasinda yedek bekleyecegini de biliyordu. Su ana kadar IBB'de sorun da cikarmadi. Bence forma adaletine inanmadigi icin gitti, tipki G.Inler gibi. Negredo'nun da bence durumu 3 hafta evvel ile bugun ayni sekilde degil. Adam bugun bu sene aldigi parayi da verip sozlesmesini yirtmaya kalksa ve yonetimle gorusse kimse agzini acamaz. Yedek kalmayi kabul etmedi vs diyen de carpilir.
Frei bizde olsaydi, hoca onu kullansaydi ve IBB'ye kattiklarini bize katsaydi su an ekstradan 4-5 puanimiz olmustu. Hos, hoca sevgili Babel ve Quaresma'sini 1 dakika bile cikarmak istemedigi icin Lens bile oynayamiyor, ben kalkmisim Kerim Frei diyorum. Suc bende.....

carlito dedi ki...

@beagle

geçen sezon ikinci yarıda yapmıştık, gene yapabiliriz, herşey bizim elimizde.. biz düzeltikten sonra şampiyonluğu elimizden alabilecek tek takım başakşehir bence..
hem örneğini verdiğim 2009 sezonunda, hem de geçen sezon ligin 2. yarısında 12 galibiyete ulaşmışız.. bunu gene yapabilirsek, kalan maçlardan da 3-4 beraberlik çıkartıp 70 puanı görebiliriz.. bence bu sezon 70'e ulaşan takım şampiyon olur..
ama tekrarlıyorum, hoca şimdiki gibi devam ederse 60 puanı bile zor geçeriz..

hastati dedi ki...

pas mas, tempo mempo... top ceza sagasina giriyor, orta ile yada baska sekilde. sorun oradan iceri girememesi. biz taraftarlar da eveleyip geveliyoruz, bi nevi besiktasin futbolu gibi, son sozu soyleyecek adam yok.
negredonun bi depari vardi bu macta, cenkten cok daha iyiydi hizlanmasi. daha iyi de zipliyor, eee pas da var, eee duvar da oluyo, eee daha arzulu. ah ah.
hareketli/pirpir cenk ile olmaaaaaaaz:)

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

genel olarak çok iyimser bir tablo çizmeye çalıştığımız ben de farkındayım, ama öyle olmak zorundayız, yok kötümser olacaksak bitti bu iş diyeceksek zaten kapatalım dükkanı gidelim! ee avrupa'da tarih yazdığımız bir sezonda ligin daha ortasında umudu kesecek halimiz yok.. şampiyon olamayacaksak bile 2.lik için pes etmemek gerekiyor..

geçen sezon ile kıyaslarsak, aslında ilk devre için çok farklı değil performansımız.. şöyle ki; geçen yıl çok iyi oynamayıp bir şekilde 1-0 galip bitirebildiğimiz 3 maç hatırlıyorum.. (rize deplasmanı son dk adriano, kayseri deplasmanı ömer şişmanoğlu, içerde antep maçı aboubakar) hepsi ektra gollerle gelmiş kritik galibiyetlerdi..
bu sene ise bu kritik 3 puanları alamayıp, beraberlikte rekoru koştuk! örneğin içerdeki akhisar ve dışardaki malatya ile kayseri maçlarını da bu şekilde birer tane ekstra golle alabilsek şimdi liderdik! gene çok iyi oynuyor olmayacaktık ama tablo bu kadar kötü olmayacaktı.. geçen sezon durumu kurtaran skorlar olmuştu yani, ikinci yarı ise oyunu oturtmuştuk.. bakalım bu sene ne olacak, sanırım transfer döneminin kritik olduğu bir dönemdeyiz...

turgay dedi ki...

Tablonun kötü olmasının sebebi hocanın verdiği kararlardaki hatalar. Düzeleceğini zannetmiyorum. Allah’a kaldı derken mesela geçen sene Caner’in sakatlığı uzamayan UEFA serüveni Atibanın sakatlığı gibi faktörlerin yanında rakiplerimizin çöküşü bizi ileriye itti. Bu sene bunlara daha fazla ihtiyacımız var çünkü oyun olarak ortada poziflik yok bunun yanında bjk4everında değindiği oyuncuların vazgeçilmez oluşlarının yarattığı kaos. Bu sene neden iyi kadroyuz diyoruz çünkü 14-15 kişilik net oynatacak oyunculara sahibiz. Hiç verim alamamış olmamız bazı oyunculardan veya forma adaleti altında adaletsizlik oluşması kaosa neden oluyor. Hoca geçen senede saçmaladığı çok maç olmuştu hatta burada hoca bi tatile çıksa kafayı boşaltsa muhabbeti yapmıştık. Bu sene buna daha erken girdi çünkü ego erken şişti Avrupa sayesinde. Bu tatil dönemi hocayı deşarj eder umarım

Ben hala ilk 2 için ümitsizim. Çünkü hocanın değişeceğini doğru oyuncuların oynayacağını düşünmüyorum. Biraz tanıdığımız hoca mucizevi şeyler olmadıkça bu 11den ve adalet dağıtıyorum deyip adaletsiz davranışlardan vazgeçmeyecek. Beagle bazı hoca adayları belirlemiş. Orada leguen ve blanc hariç desteklediğim yok. Özellikle leguen elindeki kadrodan çok iyi bir takım yaptı bu yıl. Bursa’da yaşan bir Beşiktaş’lı olarak söyleyebilirim ki Bursa onu kolay kolay bırakmaz. Benim için Avrupa hep ikinci plandadır. Şenol hoca yerine birini yetiştirebilecek olgunlukta ve EGO’da olsa derdim ki bir sene gitsin tatil yapsın sonra yine gelsin ama yerine kimseyi yetiştirmediği için şuan lige etki edecek ondan başka seçenek yok bence. Gitsin diyoruz ama bu ligin dinamiğine uygun biri yok ortada Avcı hariç. O da gelir mi bilmem

Transfer dönemi bence de kritik ama satacağımız oyuncular açısından, alacaklarımız değil. :)

Unknown dedi ki...

@BJKFOREVER

Abi allah aşkına yapmayın şunu. Babel ligde 7 gol 2 asist ile oynamış, bu sezon zaten 29 gol atmış takımın gol yükünün üçte biri adam üzerinde. Daha ne yapmasını bekliyoruz adamdan? Quaresma'nın hal ve tavırlarına bakınca, verdiği katkıya göre bu adamın çoktan krallığını ilan etmesi lazımdı.

Mesela başka bir veri, geçen yıl Oğuzhan Aboubakar'a 5 asist yapmış. Yani o ikiliden bir şeyler ürete bilmişiz. Geçen yıl Quaresma'nın Cenk'e 4, Marcelo'ya 3 asisti var. Önceki yıl Gomez'e Sosa 6, Quaresma 5 asist yapmış. Buna benzer ikili uyumları yakalamamız şart. Şu an asist kralımız 4 asist ile Caner Erkin! Adam sezonun yarısını cezalı geçirdi yahu! Üstelik Adriano'nun da 2 asisti var. Sol tarafta Babel 7 gol, 2 asist, Caner 4 asist, Adriano 2 asist ile oynuyor. Sağ tarafı yazmaya utandım.

3 yıldır beraber oynayan Cenk-Quaresma'nın daha iyi bir ikili performans göstermesi lazım ama geçen sezona benzer bir etkinlik henüz kurulamadı (bu ikiliden şimdiye kadar 0 katkı aldık). Bunda tek başına tabi ki Quaresma suçlu değil. Ancak tüm duran topların başında o, istese de istemese de hücuma her çıkışta tüm toplar onda toplanıyor ve üzerinden 200'ün üzerinde orta geliyor ve biz bu ikiliden hiçbir şey üretemiyoruz. Bu arada Quaresma'nın Negredo'ya da yaptığı asist sayısı 0.

Duran top demişken, bu ligde sadece duran top organizasyonları ile şampiyon olan takım izledik. Quaresma'nın kullandığı tüm duran toplar şu ana kadar çöp (1 asist-Başakşehir maçında Tosiç'e). Yukarıda verdiğim rakama göre yaptığı 100 ortadan da 99'u çöp.

Bu yıl Oğuzhan'ın da geçmiş yıllardaki o etkinliği yok. Bunu tartışmıyorum zaten. Ancak adam sezon başından beri 8 maç oynamış. Geri kalanlarda çoğunlukla Tolgay, son iki maçtır Atiba-Medel oynamış. Ne Atiba, ne Tolgay ne de Medel Oğuzhan'ın ikamesi değil. Saçma olacak, aynı pozisyonda oynamıyorlar ama şunu da söyleyeyim Quaresma'nın yarısı kadar sürede aynı sayıda asist yapmış Oğuzhan ve buna rağmen takımdan kesik yiyen Oğuzhan oldu.

Bu arada Şampiyonlar ligi verilerini vererek kurnazlık yapıp, akıl karıştırmaya çalışmayın, eleştirilen zaten takımın yerel düzeydeki performansı. Aynı noktadan bakınca Cenk Tosun da muazzam golcü, Talisca Şampiyonlar liginin en çok gelişme gösteren 11'inde, Babel de gerçek potansiyeline Beşiktaş'ta ulaştı.

Bence bize önce geriden hızla ileriye top çıkarıp oyun kuracak adam lazım, uzun top oynayacak demiyorum. Topu geride gevelemeden oyuna sokacak, direkt oynayacak (böyle bir oyunda Medel daha da etkin hale gelebilir). Elde Oğuzhan var, önündeki ve etrafındaki adamlarla daha değerli hale geldiğini biliyoruz. Ben olsam bu pozisyonda bir geliştirme önceliğim olmazdı.

Sonra makineyi çalıştıracak adam lazım, Batalla gibi, Sosa gibi olmalı, Talisca gibi değil.. Ayrıca Quaresma'yı takım için oynamaya ikna etmek lazım, olmuyorsa kulübedeki yeri hazır. Şu ana kadar verdiği katkıyı kenardaki Orkan da verir, Aras da, abartıyorum Pektemek de (2 asist).

Hoca taktiğinden vazgeçmeyeceğine göre, biraz daha ısrar etmemiz gereken 11 şu şekilde olabilir (en azından 3-5 maç, ilk yarıda olduğu gibi 17 maç aynı şablon ve stratejiyle değil):

Fabri-Gökhan G.-Pepe-Vida-Adriano-Medel-Oğuzhan-Babel-X-Transfer-Negredo

X maçına göre seç beğen al:Lens>Quaresma>Cenk>Orkan>Aras>Pektemek

beagle dedi ki...

Transfer sezonu derken, Arda Turan gelirse Beşiktaş'ı birakirim.
Sebepleri uzun uzadiya anlatmaya hic gerek yok. Alanın duruşunu ...

Unknown dedi ki...

Gidecekler açısından: Talisca kendisini isteyen bir takım varsa gerçekten, 4 milyonumuzu alıp ayrılmalıyız. Üstüne, yine talipleri varsa, Cenk ve Tosiç ile vedalaşmalı, denkleştirdiğimiz para ile makineyi çalıştıracak adamı bulmalıyız.

Ara transfer risklidir diye genel bir kanı var, ancak Marcelo, Giunti ve Ernst gibi o sezonlar için anahtar olan adamları bulup şampiyon olmuşluğumuz da var. O anahtarı kim verir, kim de var bilemem. Misal İbrahim Altınsay'a sorabilirler veya Jorge Mendes-Ahmet Bulut'a.

Not: Arda Turan olmadığı kesin.

YSY dedi ki...

Ya aslında arda nin geçmişinde benim bildiğim beşiktaşla ilgili herhangi. İr kötü açıklaması yok. Hatta bize ve süleyman sebata saygı duyan birisi ama yinede bende sevmiyorum çünkü karakteri sıkıntılı özellikle takıldığı adamlar ve şu "adamsın" modu ile. Sadece arda olsa belki pek problem değilde caner var birde ve içeride mayası bozulmaya çok yatkın ozzy cenk ve töre var. Bilmiyorum yani ama riskli transfer...he bize oraya mı adam lazımdı onu da anlamış değilim. Kanat oyuncu bolluğundan uçacaz yakında.
Hoca eğer bu işe oluru verdiyse demek ki kanattan oyun kurmaya devam edeceğiz ve q7 nin yerine bu arkadaş oynayacak. Hoş yıllık 3 milyon eurodan aşağıya da gelmez o yüzden kulübede de oturtturamazsın. Bize lazım olan amc idi cenk gidecekse bir forvet idi birde varsa iyi bir sağbekti ama hadi sağbek çok elzem değil. Gidip kanat almak hemde iyi paralara aklıma iki şeyi getiriyor; ya yukarıda dediğim gibi hoca kanattan oyun kurmaya devam edecek yada talisca olayında olduğu gibi yönetim ben aldım al oynat diye hocanın kucağına atacak. Sizce hangisi olsun isterdiniz ?

sports guy dedi ki...

@emir

O 3luye bence 4. Olarak babel de girer hocam gecen sene icin. Ligdeki istatistik kagidi cok parlak degildi ama onun sayesinde oyunu cok daha rahat ileri tasidik ikinci yari.

Arda konusuna gelirsek, hoca onun da tribini atacaksa alinsin durumuna geldim ben artik. Sene basinda burak ve volkan icin verdigi demecler hala kafamda cunku.

Yoksa arda ile ilgili gorusleri olumlu olan insanlarin bu blogda yazacaklarina pek ihtimal vermiyorum ben zaten. Twitter tarafinda at kosturan transfer manyagi genc nesil olur o olsa olsa.

Yeri gelmisken.. hadi burak yine oynuyor atiyor(hem golunu, hem kendini)..

Volkan sen nerelerde? Trabzonda kadroya giremiyor adam, ama hocam alsaydi bizde minimum 10 mac 11 gormustu malum :)

Unknown dedi ki...

@sports guy

Haklısın Babel de transferinin ardından şampiyonluğa götüren ve bulmacayı tamamlayan oyuncular grubuna girmeliydi (hatta Yusuf Şimşek de). Zaten geçen yıl 18 maçta 5 gol 4 asist ile oynamış (geldiği günden beri toplamda 17 gol 7 asist), keşke ligin ilk yarısı Q7 bu kadar (5 gol 4 asist) katkı yapabilseydi...

carlito dedi ki...

sanırım Arda transferi bitmek üzere, sosyal medyadaki bazı yönetimle içli dışlı sayfalar devamlı Arda güzellemeleri yaparak milleti ikna etmeye, ısındırmaya çalışıyorlar.. neymiş Seba'yı ziyaret etmişmiş de, 7 numara Seba'nın numarası diye 7 giymiş de yok anasının nikahı!
valla Beşiktaş'ı bırakırım demek ağır bir söylem ama gelirse çok fena soğurum bu işten, orası kesin..

transfer dönemi hem gidecek hem gelecekler açısından kritik.. hocanın yapmadıklarını transfer dönemiyle yapabilsek keşke, kurtulmamız gerekenler gönderilse de ihtiyacımız olanlar gelse.. mesela Cenk'i satsak, Talisca yerine bir alternatifini bulabilsek.. (Arda o bölgede kullanılacak diyenler de var ama ı-ıh olmaz) Quaresma da ne bileyim antremanda birini yumruklasa kadrodışı bıraksak falan.. off kafayı yiyecez bu gidişle!

Adsız dedi ki...

Valla ben sırf topu ön direğe değil de daha içeriye gönder diyen Negredo'nun devre arası oyundan alındığı bir ortamda pas futbolu oynayacak adamımız yok söylemine pek katılamıyorum. Bakın topların sürekli kanatlara atılması talimatı açık, bir de topun atıldığı yerin değişmesini isteyen golcünün oyundan alınması daha da apaçık. Talisca hakkında teknik ekibin düşüncesini de maç sonu beyanı ile az çok anladık, işte kanatlardan ortalar, top ortaya geldiğinde de "at Fink'e" formatında Talisca'ya. Oyun mantalitesi değişir ondan sonra konuşuruz pas oyunu yapabiliyor muyuz yapamıyor muyuz. Bir de Medel-Tolgay-Oğuzhan'ı hala ciddi şekilde göremedik.

Daha önce dediğim gibi Arda Süper Lig'de top oynamak istiyorsa kolayı var, hazır imparatore de gelmişken güzide takımı GS'ye transfer olur herkes de bu mutlu sona bakıp sevinç gözyaşları dökebilir.

@truant

Sosa konusunda küçük bir ihtimal dahi varsa yönetim yüklenip bir denese keşke. Hazır Rıza Çalımbay da çok sıcak bakmıyorken kapsak takımın oyunu çok değişebilir. Zira bir şey değişecekse teknik yönetimin taktiksel işleriyle değil yine oyuncu ile değişecek öyle görünüyor. Babel-Sosa, dediğin gibi arkalarında Medel-Oğuzhan ve dar alanda hızlı paslaşmalara yatkın Negredo ile olabilecek kombinasyon ve pozisyonları düşününce insan heyecanlanıyor. Negredo'nun yanı sıra Babel, Sosa ve güveni yerine gelmiş bir Oğuzhan'ın yazma potansiyelleri ile sağ kanada GG ve Necip'i atsak bile yeterli bana göre :)

Bu arada Bülent Bilirgen güzel yazmış:

http://haber1903.com/n-42142-bulent-bilirgen-yazdi-sapkayi-onumuze-koyalim.html

Barreto dedi ki...

@james sneijder evet b.bilirgen yazısı kılçıksız bir yazı, imzamı atarım.

Şuna eminim artık, hoca 25 kişiye öğretmenlik yapamıyor. Sınıfı 14-15 kişiden fazla olmayacak, müfredat sabit olacak, ezbere dayalı eğitim sistemi olacak. Old school.

YSY dedi ki...

Cenk 20 milyon euro ya giderse çok iyi iş yapmış oluruz. Heralde oyuncu ve everton ok bizimkilerin kararı bekleniyormuş. Yerine Ba diyen var Benzema diyen var..tövbe tövbe ya :))

Adsız dedi ki...

Kenardan ortaya salla gitsin (ama lütfen ön direğe):

https://twitter.com/ozgenonur/status/944891217476833281

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@truant

Olay aslında söylediğin gibi, medyaya ve Şenol Güneş'in açıklamasına öyle yansıdığı için iç-dış meselesi diye yazdım, malum elimizdeki tek resmi açıklama bu. Rakip defansın 5-6 kişiyle ceza sahasını doldurduğu bir ortamda topu geveleyip içeriye top atınca ne bekliyorsun ki. Kaldı ki Negredo'nun kızdığı pozisyonda top Q7'ye öyle açıktan geldi ki maçı izlerken aha şimdi doğrudan keser diye bekledim ama yanıldım.

İşin bana göre en sinir bozucu tarafı Negredo'nun hali. Tek olarak oynattığın bir golcü olarak ceza alanı dışı-içi topu tek pasla kullanıyor, bazıları asist olabilecek kıvamda. Tam da takım halinde hücum eden bir oyun yapısında istenen seviyede. Sonra hoop kanatlara atılıp ölü doğması kesin toplar ve ikinci yarı kesik. Oyunu anlatıyoruz, istatistik veriyoruz, madem öyle 80'de oyundan çıkarken atarlanmasını da yazalım. El insaf be kardeşim. Spaniard'da da ciddi sağlam ruh hali varmış yalnız, hala delirmedi adam.

Basar dedi ki...

Kanatta oynayabilecek 6 (hatta cenk ile 7) adam varken1,5 yıldır oynamayan sorunlu Arda'yı almak ihanettir.

Hep hocaya serzenişyeyiz ama yönetimi de unutmamak lazım. Bu transfer, fenerbahçe tarzı demirörenvari bir transfer olur.

Cenk ve tosic satılıp Dembaba ile Ortasahaya sosa vari bir oyuncu alınmalı. Gerekirse kiralanır. Bu iki hamle şart oğlu şart.

carlito dedi ki...

gelen haberlere göre Cenk Everton'da, Demba Ba ve maalesef Arda Beşiktaş'ta..
bir de eski bir oyuncumuzla daha ciddi ilgileniliyor deniliyor, umarım o da Sosa'dır..
an itibariyle önümüzdeki 6 ayı kestirmek çok zor, ya gene 12'den vuracağız, ya da bu kez çok fena çuvallayacağız..

drblackeagle dedi ki...

Bence yönetim de Cenk varken hocanın Negredo yu birinci forvet olarak oynatmayacağını anladı. Hocanın işine karışıyor görünüp takımı iyice düşürmek yerine Cenki 15-20 ye verip hocayı Negredo ya muhtaç bırakmak istiyor. Aynı şeyi Q7 için de yaparlarsa gerçekten yönetimde futboldan anlayan akıllı adamlar var diyeceğim.

yilmaz dedi ki...

Arda net ihanettir. Efendim şöyle iyi böyle olsa iyi filan geçiniz. Arda'yı alan yönetimin aklında Beşiktaş'tan başka planlar olduğu açık. Kimse bizi kandıramaz.

Ardaymış. Yok Effemberg'i getirin daha iyi, hem Bayern'i de biliyor.

Bence sorumluluk yönetim , hoca ve oyunculara eşit olarak dağılır .

Bütün oyuncuların formsuz veya isteksiz olduğu söylenemez ama sıkıntılı olan ekipte maalesef çekirdek adamlar var . Abdullah Avcı'nın elinde olsa Talisca'yı oynatmaz mesela . Keza Quaresma'yı da . Sadece Ofans yaparak var olacaksan Messi - Ronaldo olacaksın . Bunun alternatifi yok . De Bruyne'si , Eriksen'i , 34 yaşındaki Mossoro'su boş yere 12 km koşmuyor .

Hoca ana planının işlemediği bir durumla ilk kez karşılaşıyor . Bu duruma verdiği tepkiden , yaptığı açıklamalardan ne psikolojik ne de teknik olarak bu duruma hazır olmadığı izlenimini çıkarıyoruz . Saçma sapan değişiklikler , işlemeyen sistem ve oyuncularda ısrar , Geniş kadro ve rotasyon konusunda ağır çuvallaması vs vs uzar gider .

3 sezondur hocanın önüne bir şeyler atılıp bu bir şeylerden organizasyon çıkarması bekleniyor . Bunu hiç bir teknik direktör yapamaz . Monaco'nun övüle övüle bitirilemeyen teknik direktörü Jardim de yapamıyor . Geçen sene Everton'ı uçuran Koemann 10 haftada kapının önüne koyuyor . Kilit oyuncuların yerleri transferle dolmayabiliyor . Fecaat ötesi bir kadro mühendisliği yapıyoruz . İkame olarak aldığımız adamın giden adamla alakası yok . Buradan sürekli olgun bir oyun çıkarılmasını beklemek mümkün değil .

Böyle bir ortamda hala günü kurtarmaya çalışıp her ne kadar mevcut sistemin işlerliğini arttırması muhtemel de olsa 150 yıldır top oynamamış Demba Ba ve Arda'ya bel bağlanması da bu total çöküşün zirvesi olur .

Gönül ister ki Cenk gitsin gelen para Emre Akbaba'ya , Yusuf Yazıcı'ya basılsın . Bu çocuklarla iyi bir çekirdek kurulsun . Lakin fark ne olursa olsun sadece 6 puan ve Beşiktaş hala kadro kalitesi bakımından ligin en iyisi . Son bir gayret zorlayıp kendimizi hiç istemediğimiz bir noktada bulmamız son derece olası .

beagle dedi ki...

Arda'nin sporcunun ahmak, hımbıl ve ahlaksızı olduğunu görmeyen nesil, dövdüğü babası yaşındaki naif insan Bilal Meşe'nin yillarin Beşiktaş'lısı olduğunu da bilmiyor tabi.

Basar dedi ki...

Arda Beşiktaş'a geliyorsa net olarak Popülist yönetimi istifaya davet ediyorum!

Elinde Babel, Quaresma, Lens, Orkan, Aras, Töre ve geçen yıl bir çok maçta kanat forvet oynayan Cenk varken Arda'yı almak ihanettir.

Arda solda oynayan oyuncu. Ne yapacaksınız, Babel'i mi keseceksiniz (quaresma efendi zaten torpilli) ?

Arda 1,5 yıldır oynamamış, sorunlu, babası yaşındaki adama saldırıda bulunmuş bir reklam yıldızı. Biz rehabilitasyon merkezi miyiz böyle oyuncu alıyoruz?

Daha Lens'i oynatmazken Arda'dan ne bekliyoruz? Beşiktaş'ın belkide geleceğine damga vuracak Orkan 1 dakika süre almazken 1,5 yıldır oynamamış sahte yıldıza mı kapımızı açacağız?

Sosyal medyada bu yazdıklarımızı yazsak bizi 'evimizden aldırmakla' tehtit edecek sahte kabadayı bozuntusunu mu alacağız?

Nerede kaldı bizim Beşiktaş duruşumuz?

Yazıklar olsun!

Not: bu yazı eğer aldıysak yazılmıştır

turgay dedi ki...

@basar

aldıysak değil ihtimal halinde olması bile saçmalık. arda'nın mı bize yoksa bizim mi ona ihtiyacımız var önemli soru bu ? saydığın oyuncular ortadayken 1,5 yıldır oynamayan arda'nın bize daha çok ihtiyacı olduğu ortada. buna ek olarak demba ba transferi de saçmalık. bizim şu durumda daha net adamlara ihtiyacımız var. mesela konuşulması gereken cenkten gelecek paranın bir miktarı ile emre akbaba ve wagner love alınabilir mi gibi şeyler olmalıyken neden arda ve demba ba konuşuluyor anlamıyorum. yönetiminden hocasına gerçekten çok saçma bir sezon yaşıyoruz.

YSY dedi ki...

Bana kalırsa yönetim şöyle düşünüyor; "Taraftarı dinledik burak yılmaz ile volkan şen i almadık gördük ilk devre ortalık bombok oldu. Şimdi taraftarı dinlemeyeceğiz. Al geç."

Herhangi birşey bildiğimden değil tamamen hissiyatım bu şekilde. Belki olayı biraz yatıştırmak için sosa yada başka gaz alıcı bir forvet transfer edebilirler ki bana kalırsa ederler diye düşünüyorum çünkü sakatlığı olan form tutmamış 33 yaşındaki demba ba ile nereye kadar gidilir soru işareti.

Bu arada cenk ile beraber bir oyuncunun daha gideceği gündemde. Sanırım o isim tosic. Eğer öyle birşey olursa 30 milyon euro gibi bir rakam elde etme durumu var. İnşallah olur ve para çarçur edilmez. Nasıl hocanın kendi mantalitesine ihanet etmesinden konuşuyoruz başkanında fenervari davranarak parayı çarçur edip kendi mantalitesinden kopmasından çekiniyorum. O para dursun ve bize yeni ozzy ler yeni töreler bulunsun.

carlito dedi ki...

Bence Cenk ve Tosic için kazanabileceğimiz para toplamda 20 m euro'dan fazla olmaz, umarım yanılırım..

yilmaz dedi ki...

Halen daha "Ne Arda'sı Amk" şeklinde bir açıklama gelmemiş olması bile başlı başına bir skandal.

Örnek kömürden hem elektirik üretip hemde çevreye hiç zarar vermeden tarımda kullanmak mümkün.
Bu yolla değerlendirildiğinde Zonguldak ta bulunan 2 milyar ton kömürden 2 trilyon dolara eş sera üretimi yapılır.
Nasıl çalışır. Zonguldak düz olmadığı için sera alanı en yakın düz bölge saltukovaya kullanılmayan havaalanı bölgesine kurulur.
Termik santraller yerin 1000 metre altına maden ocağından bağımsız galerilere alınır. Bu haliyle bile nükleer santralden ucuzdur.
Kurulan bu santrallerden çıkan gaz yer yüzeyine 1000 metrelik bacadan çıkarken sülfür yoğun olduğu için tamamen co2 den ayrılır.
Co2 sıcak halde sera alanına gider ve serayı ısıtırken bitki tarafından oksijene çevrilir.
Fabrika misali çalışan serada yılda 24 defa patates gibi ürünler yetiştirilir.
Üretim alanında demir içerikli mikroorganizma üreten tesis. Statik elektirikli tavan ve yüksek tını çıkardan davullar bulunur.
Statik elektirik bitki gövdesinde bulunan suyu çeker. + kuvvet - kuvveti çeker. Bitki gövdesinde mikroorganizmalarca üretilen besin daha hızlı akar ve bitki daha hızlı büyür. Davul sesi yüksek her ses bitkilerin büyüklüğünü arttırır. Patatesler karpuz kadar büyür. Bu yolla gdo ve hormon kullanmadan çiftçi zengin olurken besin sorunuda ortadan kalkar. Fiyatlar ucuzlar. Örnek 1 kilo patates üreten alanda yılda 3 defa ürün yerine 10 kg yılda 24 defa ürün ile toplam 80 kat fazla ürün alınır masraflar dahil kar 20 30 kat olur. Zonguldaklılara partiye duyurulur.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi notr yaklasan bir tek ben varim herhalde.
O karakter marekter meselelerini coktan biraktim ben. Millet basari icin her turlu pisligi yaparken keriz durumuna dusuyoruz. Farkli olmak icin gosterdigimiz asiri bir caba var, ama bu farkli olma durumu ne rakipler tarafindan ne medya tarafindan bir deger gormuyor, realite'de keriz durumuna dusuyoruz.
Arda'nin siyasi gorusunu desteklemiyorum. Karakterini de hic sevmiyorum. Ama futbolcu olarak faydali olacaksa buyursun gelsin. Evet propagandasi yapan Gokhan Tore hala bu takimda, donusunu bekleyen taraftar sayisi az degil. Cenk Tosun son 1 senedir kendini Burak'tan daha kolay yere birakiyor, ama bu karaktersiz gitsin gerekirse bonservisini bedavaya verelim vs diyen cikmadi. Caner'i bile kabul ettik kendi icimizde, fena da olmadi bence.
Sene basinda Buragi da istemedik, gorduk iste sonucu. Takir takir Trabzon'da golleri atan bir bunak ve trip atan bunak bir hoca. Keske Burak gelseydi de bu hocanin triplerini cekmeseydik.
Arda gercek anlamda kendini kanitlamak icin gelecekse, maliyeti ve opsiyonu uygun olacaksa, kendisi fit durumdaysa buyursun gelsin. En azindan 10 numaraya bir alternatifimiz olur, hatta Talisca seneye giderse uygun bir opsiyonla kendisini aliriz belki de. Ayriyeten GS ve Terim'e bilenip hirs yapacagini da dusunuyorum.
Ben artik o karakter vs meselelerini gectim, cunku iki yuzlu davraniyoruz bu konuda. Caner geldiginde de Besiktas'i birakirim vs diyen oldu, kimse birakmadi. Benim icin Besiktas Caner'den de, Burak'tan da Arda'dan da buyuk.

BJK4EVER dedi ki...

Vida geldigine gore Tosic iyi bir rakam karsiliginda gidebilir bence. Oyuncu para ederken satacaksin. Tosic'in gercek degerinin 5-10 milyon euro olmadigini hepimiz biliyoruz zaten. Ama buyuk bir gelisim gosterdi, asiri formda, bunu kullanip paraya cevirmek mantikli olur. Bizim butcemizdeki takim icin Vida'yi yedek birakmak zaten lukse kacar.
Cenk'in gitmesi hakikaten hayirli olur. Takimin dengesi sayesinde bozuluyor ve hocanin akli karisiyor. Gitsin, ama yeri Ba ile dolar mi bilmiyorum. Butcemiz de olacagina gore Gignac tekrar gundeme gelir mi acaba?

Armagan dedi ki...

Birkaç istatistik:
-son 12 maçta galip geçirdiğimiz süre 234 dk. Şampiyonluk bu performansa yakışır mı kendimize soralım.
-ilk golü attığımız hiçbir maçı kaybetmedik(10m, 8g2b) ve ilk golü yediğimiz hiçbir maçı kazanamadık(5m, 3m2b).Bu geriye düştüğümüzde iyi reaksiyon veremediğimizi gösteriyor.
-attığı golün puana katkısı en çok olan oyuncular: cenk(7), talisca(6),babel(6). Asist için: caner(6), babel(4), oğuzhan(4).geçen senelerde ilk üçlerin gollerinin puan etkileri 49(gomez27,sosa13,oğuzhan9) ve 46 iken(cenk19,aboubakar17,talisca10), şu ana kadar gelen 19 puan yerine 24-25 bile olsa farklı şeyler konuşuluyor olurdu.
- negredo 539 dk 4g1a(1penaltıdan), cenk 1155 dk 8g1a(3penaltıdan). ( şahsi görüşüm Negredo’nun oynadığı 150-200 dk çöp, düz 400 dk denilebilir). Ayrıca q7 1186dk 1g2a, babel 1284 dk 7g2a.
Hoca cenk-negredo zamanlarını değişse negredo’nun en az 10-12 bandında atacağını ve cenk’in de en az 3-4 gol atacağını iddia ediyorum. Artı gelecek 3-4 golü de q7’ye asist saysak daha kabul edilebilir rakamlar olurdu.
-29 golden 3’ü kornerden, frikik golü yok(geçen sene 4 tane vardı, 4ü de taliscadan). Öndeyken attığımız gol/yediğimiz gol oranı 1’ye yaklaşmış durumda, (10/8). Geçen sezonlarda bu rakamlar 15-16 için 30/17, 16-17 için 32/17’ydi.
yediğimiz kafa golü sayısı 1.geçen 2 sezonda da 2şer yemişiz. Yanlış hesaplamadılarsa ilk kotner sonrası golü bu son maçta yedik. Marcelo’nun gidişini Pepe savunma açısından kapatmış gözüküyor.
-ligde en az süre alan önemli oyuncular: Mitrovic 110dk,Fatih 18dk, Pektemek 2 dk, Aras 0 dk, Orkan 0 dk. En fazla alanlar ise: Fabri 1530dk,Pepe 1350dk, Tosic 1328dk,Talisca 1308 dk.

Optadan sivas maçı için:
4 - Alvaro Negredo, bu sezon Süper Lig'de rakip kaleye çektiği 7 isabetli şutta 4 gol buldu. Matador.
19 - Sivasspor maçının ilk 45 dakikasında rakip ceza sahasında 19 kez topla buluşan Beşiktaş, bu sezon ilk yarılar itibarıyla en yüksek sayısına ulaştı. Baskılı.






Adsız dedi ki...

Başkanın açıklamasından anladığım:

- Arda gelmiyor (neyse ki)
- Cenk satılacak
- Demba Ba geliyor

carlito dedi ki...

Benim başkanın açıklamasından anladığım;
-Cenk kesin değil fiyat arttırma peşinde
-Arda gündemde yok diyorsa korkacaksın, orda da pazarlık amaçlı dümen yapıyor olabilir, umarım yanılıyorumdur ve vazgeçmişlerdir
-Sosa malesef düşünülmüyor :(
-Demba Ba ile ön anlaşma tamam, raporlarında sıkıntı yoksa bonservisi bizde.. Yoksa adamın kendisi de hesabından geldiğini ima etmezdi..

turkkant dedi ki...

Devre arası transferinin mantığı basittir. Hazır oyuncu alacaksın. Formda oyuncu alacaksın. Eksik mevkini dolduracaksın.

2 senedir top oynamamış 33 yaşındaki Ba'nın devre arasında gelip performans göstereceğini beklemek, en hafif tabiriyle, saflıktır.

Arda Barcelona seviyesine çıkmış bir oyuncu, mutlaka performans verir. Lakin form tutması zaman alacak, daha önemlisi oynadığı pozisyonda Babel-Quaresma zaten oynuyor, Lens-Orkan görev bekliyor, Töre de ismen var. Devre arası transfer olarak saçma iş olur.

Beşiktaş'ın oyunun şu en büyük sorunu 10 numara. Talisca ile olmadı.

Ben oyunu tekrar akışkan hale getirecek tek bir formül görüyorum. Sosa'vari bir 10 numara ve atletik bir sağ bek bulunacak. Quaresma-Atiba hamle oyuncusuna dönüştürülecek. Medel-Tolgay-Oğuzhan-10 numaradan üçünün olduğu bir orta saha ile oyunu tutacağız. Daha atletik bekler kenarlara inip oyunu genişletecek. Önde hareketli "Cenk-Babel-Talisca" üçlüsü ile daha 4-3-3'ümsü bir sisteme döneceğiz.

Bunun yerine eldeki 35 yaş ortamalı takımla, hele bir de Cenk'i filan gönderip "90ların pivotları gibi küçük bir kare içinde oynayan Negredo" ile ikinci yarıya başlarsak geçmiş olsun.

ozkankaya35 dedi ki...

Arda hayirli olsun.bitti

beagle dedi ki...

Adamin takimin icine basil ettiginin özeti
https://mobile.twitter.com/SaglamKadir/status/945277247438708736/photo/1

sports guy dedi ki...

Valla ben umidi kestim artik. Bu sene de boyle olsun napalim? 3 senede iki sampiyonluk, bir uefa ceyrek finali ve bir namaglup lider cikma sampiyonlar ligi heyecani yasatti takim, tarihimizin en basarili donemi olabilir.

Insan kahroluyor tabii ki, ama disaridan bakinca fazlasiyla basarili bir donem oldu. Ben iyi yonleriyle hatirlamayi tercih edecegim sahsen.

Adsız dedi ki...

@beagle

Kafasını bile kaldırmıyor adam. Daha da trajikomik olanıysa yanındaki değil karşısındaki rakip defans oyuncusu topu çektikten sonra dahi hala orta yapacağını sandığı için ellerini kapatmış :)

Diğer bir konu olarak; benim anlamadığım, nerede gurbette ya da ligimizde zamanında isim yapmış ama sonradan handikapa girmiş oyuncu var nedense hep bizimle ilişkilendiriliyor. Burak, Volkan, Selçuk, şimdi de Arda. Yahu çok değil bundan 2 yıl önceki şampiyonlukta iyi yoldayız bundan sonra çok abartmadan doğru hamlelere devam ederek uzun yılları domine etmeye namzetiz demiyor muyduk. Bu mudur olay yani.

Gerçi ön direk-arka direk konuşurken bunlar ne ki, orası da doğru.

beagle dedi ki...

Pozisyon 1 iki tane ofsaytta olmayan gol noktasinda adam var.
Topu çekip rabona ile orta yaparken 2 bjkli ofsaytta.

Negredo bunu yatirip.... yeridir. Normal atarlanmasi en dogal hakki. Ayrica arka direk mirek de degil, sonrasında bu topu ofsayttan on direkten kaleye gonderdi negredo zaten.

Adsız dedi ki...

@beagle

Bu vesileyle pek farketmediğimiz bir olayı da yazayım.

Negredo ilk yarı sonu olarak lig için dakika/gol oranı bakımından Cenk'ten daha iyi. Her ikisinin de 1'er asisti var. Ayrıca Negredo'nun son 11 dakika ve altında sahaya girdiği maç sayısı 6, Cenk için bu süre 1 (Cenk'in bir de hiç oynamadığı 1 maç var).

Dolayısıyla Cenk giderse çok da telaş etmeyin derim. Matador henüz yeni ısındı :)

can dedi ki...

Nispeten sakin kafayla yazayım dediğim için günlerdir sizlerin yorumlarını okuyorum. Hepimizin sınır bozukluğu içinde ne çok mit ürettiğimizi farkettim bu süreçte. İşte ürettiğimiz mitler:

1) Tarihimizin en iyi kadrosu. Bence en problemli ve gerçeklikle yüzleşmemizi engelleyen mit bu. Bu kadro tarihimizin en iyi kadrosu filan değil. Çok basitçe söyleyeyim. Kadrolardaki en pahalı ve fark yaratan mevkiler santrafor ve ofansif orta sahadır. Negredo veya Cenk’ı Beşiktaş tarihinin en iyi 5 santraforu arasında sayar mısınız? Ya da aynı şekilde kendi mevkisinde Talisca’yı? Açıkçası Tümer, Sergen, İlhan, Nouma, Ahmet Dursun’lu kadronun yanına bile yaklaşamaz bu kadronun en ileri ucu. Tarihimizin en iyisi olduğunu bocalamadan söyleyebileceğim tek bölge defans. Sağ bekteki sıkıntıya rağmen orada çok sağlamız, elbette Vida’nın tutacağını varsayarak.

2) Tek suçlu Şenol Güneş. Bu birinci mitle yakından ilgili. Ben ligdeki başarısızlıkta aslan payının Güneş’te olduğunu düşünüyorum ama tek sorumlu o değil. Oyuncular ve yönetimde, ve hatta taraftarda da önemli hatalar bulmak mümkün. Her ne kadar teknik direktör, formsuz veya motivasyonsuz oyuncuların formsuzluğunda, yapılan transfer yanlışlarında vs. de pay sahibi olsa da tek belirleyen o değil. Hatta uzun süredir ödenmediği ve takımda huzursuzluk yarattığı söylenen maaşlarda veya Oğuzhan’ın bir türlü uzatılmayan sözleşmesi gibi konularda onun hiç payı yok.

3) Her şey Quaresma yüzünden. Pek çok arkadaşın pek de güzel özetlediği gibi Quaresma’nın takımın çarpık oyununda başrolü oynadığı açık. Ama aynı derecede açık olan başka bir şey Quaresma sahnede olmadığında da takımın bir şey üretmediği. Ben Quaresma’nın Beşiktaş’a ilk gelişine de ikinci gelişine de şiddetle karşı çıktım, hiç de hazzetmem ne futbolundan ne karakterinden ama sahadaki bütün ihalenin ona kalması da haksızlık.

4) X oynasa dertler bitecek. Sürekli bir Negredo oynasa şöyle olur, Oğuzhan oynasa böyle olur gibi hayallere kapılıyoruz. Açıkçası ne Negredo ne Oğuzhan sahada olduklarında o hayallere denk düşen bir oyun ortaya koyabiliyorlar. Negredo gol vuruşlarında çok yetersiz, Oğuzhan çok formsuz ve isteksiz.

can dedi ki...

Peki ne yapmalı:

1) Bence ilk iş takım içindeki sözleşme belirsizliği, ödenmeyen maaşlar gibi meseleleri çözmek.

2) Giden gelen transferleri bir an önce netleştirmek. Cenk’ı eğer telaffuz edilen 20-30 milyon euro arası rakama satabilirsek dünyalığımızı yapmış oluruz. Eğer bu paranın bir kısmıyla santrafor ve ofansif orta saha pozisyonlarına takımın ihtiyaçlarını karşılayacak bir ilk 11 bir de yedek monte edilebilirse şahane olur.

3) Takımın atletiklik ve dayanıklılığını arttırmak. Bu transfer yoluyla da olabilir ama kamp ve hazırlık maçları programını titiz bir şekilde yapmak da en az o kadar önemli. Sezon başı kampını kaçıran transferlerimizi takıma tam olarak monte etmek için bulunmaz bir fırsatla karşı karşıyayız. Kaldı ki Medel ve Lens takımdaki fiziksel özellikleri en üstün oyuncular, takıma bütünüyle katılmaları gücümüze güç katar.

4) Teknik heyetle bugün ve gelecek hakkında oturup konuşmak. Yönetimin bunu yapıp soru işaretlerini ortadan kaldırması lazım. Güneş’in mutsuz ve isteksiz olduğu, sezon sonu gitmek istediği, ve iyi hazırlanmadığı ve takımı hazırlamadığı algısı kuvvetli. Eğer böyle bir şey varsa teknik direktör değişikliğine gitmek, yoksa da medya ve takım içindeki görüşmeler yoluyla bu algıyı kırmak önemli. (sahi bizim Atiba’nın arkadaşı olan forumdaşımız nerede, bize aktarsaydı durumu)

Bunlar yapılabilirse şampiyonluk şansımız hala ciddi şekilde var. Yoksa GS’nin Terim’le yakaladığı rüzgar, yapacağı transferler, medya gazi, kolay fikstürü derken arkasından bakakalırız.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

@ truant

Yazdiklarina hissiyat olarak katiliyorum ama bir yandan da butun bu soylemin kendisinin de baska bir mit oldugu dusuncesine kapilmadan da edemiyorum. Bu tip romantize edilmis altin caglar gecmisin gercekci bir tarifi olmaktan cok bugunki ozlemlerimizi yansitirlar- ki evet ozlem duydugumuz acik.

3 buyuklerin hepsinin Seba baskan gibi beyefendilik, centilmenlik, adalet vs. gibi degerlerle anilan onemli figurleri vardir. Metin Oktaylar, Lefterler, yakin donemde Ozhan Canaydinlar vs. Su andaki yonetimimize baktigimda ben bu degerleri yansitan kimse gormuyorum. Daha ziyade bu degerlerin pazarlanmasi ve Besiktas'in bu minvalde bir reklam kampanyasiyla "branding"i.

Seytanin avukatligi yaparak bitireyim: Arsene Wenger'in Ingiliz futboluna kattiklari ve bu soyledikleri onemli seyler. Ama pek cok Arsenal taraftari icin bu sozleri Wenger'in loser'liginin ustunu ortmeyecektir. Ne de olsa trilyonlar harcayip 14 senedir kazanamiyor PL'yi.

Basar dedi ki...

@turkkant

Tuğrul Negredo'yu yalnış değerlendirdiğini düşünüyorum. 4-3-3 dediğin aslında ileride tek forvet bıraktığın sistem (bilemiyorum belki senin düşüncen farklıdır) Negredo o pozisyonu doldurabiliyor.

Birde Talisca'yı geçen yıl Lyon maçında bir ara kanat forvete çekti hoca, sağ kanat kevgire döndü. 3'lünün sağını oynayacak bir adam değil. Q ve Cenk ile verim verecek bir yapısı da yok. O pozisyonda Lens'i denesek daha iyi olmaz mı?

@basar

4-3-3 ileride tek forvet bırakılan sistem değil abi naptın ?

4-3-3 Emenike-Sow-Kuyt , Messi - Neymar - Suarez 'dir . Ha bu adamlar kenarlara da gelir elbet ama içeri kat etme sayıları çizgiye inme sayılarının 2-3 katıdır muhtemelen .

Biz sorunu iyi analiz edemiyoruz bence . Sürekli Quaresma'yı konuşuyoruz lakin Talisca'nın kaçırdıkları daha büyük sıkıntı . Bu hafta Yasin ve Mossoro'nun attığı gollere bir bakın . Bu sene Talisca 1 tane böyle gol attı o da Göztepe maçı . Ceza sahasında demarke olması gereken adamın kafayla 1 golü var .

CL'de maç başı 1.3 şutla 419 dakikada 4 gol atmış , ligde maç başı 3.6 şutla 1306 dakikada 3 golü var . Geçen sene 1767 dakikada 13 golü var maç başı 4 şutla . Bu sene oynadığı sürede 9 gol civarını bulmuş olsa zaten farklı şeyler konuşuyor olurduk.

Şenol Hoca'nın Talisca'yı biraz daha orta sahalaştırma operasyonu epey ters tepti . Geçen seneki performansına gelmesini umut ediyor her hafta ama olmuyor . Talisca işlemeyince , Quaresma'nın saçmalamları da iyice göze batıyor .

Devre arası hazırlık maçlarında da aynı şekilde devam edersek umudumuz Talisca'nın forma girmesi olacak ...

yilmaz dedi ki...

Şahsen maç kızgınlığımı attım, yine bakıyorum miti - biti yok. Tarihimizin en iyi kadrosu, ve 4.5m€ yıllık maaşla oynattığımız adama Sinan kurumuş muamelesi gösteren Bir Şenol Güneş var ortada. Hiç süslü laflara filan gerek yok. 1-1 giden maçın ikinci yarısına oyundaki forveti çıkartıp yerine diğer forveti alarak başlayan ve maçın yavaş yavaş Sivas'a geçmesini ve sonra da usulca yenilmemizi seyreden bir Şenol Güneş var. Bu saçma sapan hamle için taaa "başta herşey bir toz bulutuydu" demenin anlamı yok. Şenol Güneş resmen batırdı. Kariyerinin başında bir hoca bunu yapsaydı, Çatladıkapıspor teknik direktörü bile olsa kovulurdu.

Del Bosque, iki metreye pas gönderemeyen bi dolu ortasaha oyunucusunu görünce Toroman'ı "ayağı biraz daha iyi" diye ortasaha oynatmıştı yokluktan. Şimdi Tolgay ile Oğuzhan kadroya giremiyor. Bu kadrodan iyi kaç kadrosu vardı Beşiktaşın?

nuri mu dedi ki...

https://youtu.be/psjWHfye4D8

ne güzel günlerdi be..

belki yakın bir zamanda bi daha goremeyeceğiz..

kale ağzında bile halısaha stayla pas yapıyorduk..

gomez gibi boylu poslu kafacı golcü adam varken bile tiki taka oynarken

ne ara her maç ortalama 1500 orta açma anlayışına geldik amk..

vallahi pozisyona girince rahatladığım iş bitirici gomezi
inceci oğuzhanı, tek meziyeti uzaktan şut olmayan on numara gibi on numara sosayı özledim..

ve diğerlerini...

sistem belli, bu sistemi oynayacağın oyuncu tiplemesi de belli

bu giden adamların yerine apayrı tarz ve karakterde adam alanlarında amk..

bizi tekrar bu kangren futbola mahkum edenlerin de....

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nuri mu dedi ki...

ayrıca kadro kalitesi ve eski oyun anlayışımız bakımından şimdiki kadro eski kadrodan genel itibariyle o oyun anlayışına daha uygun

sadece ileriye sisteme uygun 3 oyuncu takiyesi yeterli

fabri>tolga
ggönül>beck
adriano>köybaşı
babel >olcay
vs.vs.

cenk tosun talisca ve Q7 yi sepetleyip
yerlerine eski oyun anlayışımıza uygun oyuncular bulsak yeterli

zira defans eskisinden daha kaliteli

ortasahada atiba oguzhan ve tolgay ve eberlenen oyun şablonunu bırakıp sistemsizlik kurbanı

ileriye kilit 3 oyunu transferiyle tekrar eskiye dönebiliriz

ki medel lens orkan ve negredo ile de gayet yeterli geniş kadroyada sahip olmuş oluruz..

BJK4EVER dedi ki...

Tiki taka duzenine gore oynayan, kanatlara in(e)meyen bir takimin kolay kolay sampiyon olacagina inanmiyorum Turkiye'de, hele ki bizim statumuzdeyken.
Eger tiki taka oynayacaksan kapali takimlari acacak diger formuller (duran toplar, uzaktan sutlar, asiri bitirici bir forvet) sart, yoksa bu is kolay kolay olmuyor.
Oguzhan-Tolgay denenmesi gereken bir kombinasyon, ama bu kombinasyona biraz farkli bakiyoruz. Siz bu ikiliyi forvetlere pozisyon hazirlayan 8-10'a yakin oyuncular olarak goruyorsunuz, ben de tam tersine oyunu geriden kaliteli kuran 6-8'e yakin oyuncular olarak goruyorum. Bence ligde basarili olacaksak Tolgay-Oguzhan'i onde degil arkada kullanmaliyiz, istisnalar haric.

yilmaz dedi ki...

Yönetim, yürüyüp yürümediğinden emin olmadığımız Ba'yı almak için aylardır kamp kuruyor adamın etrafında. Dünyanın öbür ucunda da Bobo, her maç hattrick'ini yapıp keyfine bakıyor.

Madem dünyada, yolu bir şekilde Türkiye'ye düşmüş oyunculardan başka oyuncu olduğuna inanmıyorsunuz, gidin bir de Bobo'ya teklif götürün o zaman.

nuri mu dedi ki...

BJK4EVER

valla hocam tiki takayı oynarken göz göre göre göstere göstere rakibi göbekten deliyorduk

ha dediğin gibi yeri geldiğinde fener maçında töreyle kanattan gomeze kafa golü de attırıyorduk

yeri geliyor sosa osmanlıya gomez gs ye yine sosa frikikten kayseriye vb. uzaktan goller atıyorduk

sadece tiki takayla zaten olmaz
ama bunu oynayabilecek kapasitede oyuncu grubun varsa zaten bunlarla diğer varvasyonlarda goller de bulabiliyorsun

ama şimdi sadece aptalca ve saçma tek plan var
ve sadece bunu zorluyoruz, diğer yolları deneyemiyoruz bile..

tolgay oguzhan meselesinde ise tamamen katılıyorum

özellikle anadolu maclarında kesinlikle bu ikiliyle çıkmalı atiba falan israf artık

hoca zamanında colman selçuk jaja üçlüsünü kurmuş adam

ayrıca gecen yıl birazda mecburiyetten tolgay oğuzhan oynadı ve verimde aldı ama en azından anadolu takımlarına karşı bari niye ısrar etmez anlamak güç..

beagle dedi ki...

Sampiyon olamasak da Emre Bol'u getirdigimiz hal cok eglenceli:

https://mobile.twitter.com/buraktas424/status/945597148560805888/photo/1

beagle dedi ki...

Bir de Beşiktaş Quaresmasiz rakip kaleye gidemiyordu diyenler türedi.
Ahanda rakip kaleye nasil gidiyor muşuz bakin:
https://youtu.be/psjWHfye4D8

Madem çok sevdiniz, azıcık hatirlamaya, anlamaya emek verin be.

Adsız dedi ki...

@beagle

Herbişey oyunu önce kafanda oynayabilmek. Dolayısıyla mevcut sistemde Gomez'in de bariz tukaka görüneceğini görebilmek.

Adsız dedi ki...

"kafanda" derken spesifik birine yazılmadı, dolayısıyla "kafada" demek daha doğru :)

beagle dedi ki...

@James
Kafa dedin ya, güzel konu çıkar oradan. Takimi oluşturan oyuncularin ya Zeka ya da Atletik açıdan üstün nitelikli olacak ki 2015 gibi birşeyler yapabilesin. Ne zaman iki açıdan da vasat adamlar çoğalıyor, uzun süreli krize giriyoruz.

Isimlerden orneklersek Bobo, Tabata, Ricardinho, Almeida, Fernandes gibi takimi uzerine kurdugumuz adamlar bu acilardan vasati gecemediklerinden sonuca ulasamiyorduk.
Ozzy, Marcelo, Gomez, Babel, Adriano gibiler zekada Olcay, Genc Atiba, Töre, Abu gibiler fizikte fark yaratinca sampiyonluklara ulaştık.

Şu anda yaslanmis Atiba, her yani vasat Cenk, Q ve Talisca ile hem zeka hem fizik acisindan yerlerde bir kadro ile oynuyoruz. Görece iyi oyuncularimizin 33 ortalamali Pepe, Adriano ve Gonul oldugunu da düşününce bu gemi yürümez. 2015 ilk yari 13 Galibiyet, 2017 8.

Bu takimi Zlatan, Demba falan tecrübeyle, yetenekle duzeltemez. Çoklu organ yetersizligi var. Neşteri buna göre vurmak gerek. Devre arasinda bu 4 oyuncunun en az 2-3 tanesini ilk 11 dışına göndererek yeni bir dizilis kurmak gerek. Ozzy yi Atiba yerine cikmaz kalemle yazdiktan sonra Q yerine Töre ve 1 yeni nokta transfer ile ( ss veya amc) gelecek seneye hazirlanabiliriz.

can dedi ki...

@ truant

Sapiens'i yeni okumadim ama baglantiyi iyi yakalamissin. Ben antropologum ve Harari de tarihci olmasina ragmen hocasi Jared Diamond gibi antropolojiye sikca basvurur. Ben ikisini de sagci ve insanlik tarihi anlatilarini teorilerini teorik olarak sig buldugum icin elestiririm ama alanima girdikleri icin cok kesisim olmasi kacinilmaz. :)))

Son soylediklerime cok takilma. Ben de Besiktas'in digerleriyle ayni gormuyorum ama arada kendimi yapibozumuna ugratip kendi fanatikligimi kontrol altinda tutmaya calisiyorum.

yilmaz dedi ki...

@Nurettin İnce, gönderdiğin videodaki ilk maç Mersin maçı. 5-2 kazanmıştık yanlış hatırlamıyorsam. Öyle bir maçtı ki, bir sonraki maça kaç gün var diye iple çekmiştim. Harika bir oyundu, izlemeye doyamamıştım. İşin enteresanı, o maçta 3 kanat oyuncumuz da (Töre, Olcay, Q7) oynamıştı.

Canım sıkıldıkça ara ara o maçın özetini seyrediyorum. Kederlendim bak şimdi. Tekrar izliyorum :)

carlito dedi ki...

ben de o sezonki futbol tarzını özlüyorum tabii, zaten her yazımızda değiniyoruz buna, ama atladığımız önemli bir nokta var.. o sezonki takımın uefa grubunda gösterdiği performans!
şimdi olsa beraberlik bile almadan çıkabileceğimiz bir gruptan ilk 2'ye giremeyip elendi o takım! ve bu şanssızlıktan falan da kaynaklanmadı..
evet oyun tarzı çok daha modern ve doğru bir tarzdı, ama o takımın mental gücü ve olgunluğu şimdikinden bayağı aşağıdaydı, o sezonki takım bu yıl oynadığımız CL grubunda oynasa belki 3-4 puanla bitirirdi.. bir de o sezonun defans hattı ve kalecisiyle şimdiki kıyas bile kabul edemez tabii, o da ciddi bir etken..

son günlerde en son oynadığımız sivas maçının geniş özetini tekrar tekrar izliyorum, her seferinde bu kez 2. golü atan biz olacakmışız gibi heyecan yapıyorum, kafayı sıyırıcaz :)
aslında rahat 4 tane çekeceğimiz bir maçmış, özellikle ilk yarı da çok baskın oynamışız.. 2. yarının başlarında gayet güzel çizgiden içeri dalıp kısa paslarla geldiğimiz (Cenk'in ceza yayından kaçırdığı) pozisyonlarımız da olmuş, kanat ortalarında defansın değil bizim kafa vurup atamadığımız (Negredo, Atiba ve Talisca'nın birer tane) pozisyonları da.. adamlar ise iki kez gelmiş iki gol atmış, tek kornerleri şanslı bir karambol golü getirmiş.. acaba haksızlık mı yaptık aşırı yüklenerek diye düşündüm.. ama bunun sebebi de özellikle son yarım saat iyice kanat oyununa dönmüş olmamız, gol bulamadıkça pas yapmayı tamamen bırakıp uzun toplara ve ortaya dönmüşüz (zaten Tosic bile orta yapmaya başladıysa işler boka sarmış demektir)
bu şekilde kazanabildiğimiz tek maç Alanya deplasmanıydı, oradaki galibiyet golünü de mükemmel şekilde atan tek oyuncumuz sahada olmadığı için golü bulamadık ve bu kez normal şartlarda puansız dönmeyeceğimiz bir maçta puan da alamadık..
iyi tarafından bakma mantığıyla belki de hayırlı oldu bu yenilgi, kazansak eksikler gene halı altına süpürülecekti diye düşünmek istiyorum.. hoca hatalı oyuncu değişiklikleri ve farklı oyun kombinasyonlarını denemeyi bir kenara bırakarak, kendi yaratmış olduğu "rakibe oyununu dikte edebilen" takımı taca çıkartmış oluyor.. aslında uzun yıllar hasret kaldığımız bir şeyi yapabiliyor bu takım, kimle oynarsa oynasın, sahanın hakimi olabiliyor, ama bunu skora yansıtamadıktan sonra ne kıymeti var, şu berbat f.bahçe'nin bile gerisindeyiz!

olan olmuş artık, önümüze bakma zamanı.. ara transfer verimli geçer ve en azından 3'te 3 yaparak lige başlarsak rüzgar tersine döner, temennimiz bu...

sports guy dedi ki...

@carlito

Sivas maci bence bu sene goztepe ve kasimpasa ile beraber oynadigimiz en iyi deplasman maciydi zaten. Kayseri, malatya ve gencler deplasmani gibi maksimum 2 pozisyonla bitirip kisirliktan kisirlik begendigimiz maclar gibi degildi.

Bizim deplasmanlarda ilk golu yeme luksumuz kesinlikle yok yalniz. Eski duran top etkinliklerimiz olmadigi icin deplasmanda yedigimiz an cokuyoruz oyun olarak. Madem bu kadar ovuyoruz bu sene savunma hattimizi, kayseri ve sivastaki yedigimiz gollerin onune gecmemiz gerek.

Sampiyonluk artik imkansiza yakin zaten, ki bu oyunu goren adam bu teshisi cok onceden de koyardi. Belki bir umut 2. Yariya firtina gibi girersek gecen sene oldugu gibi(7 mac 6 g 1 m) bir sansimiz olabilir.


Benim tek derdim hocanin mental olarak dinlenmesi biraz zaten. Bu tempoyu kaldirmakta zorlaniyor artik, belli. Gecen sene de ara ara hissetmistim bunu. Kupa macindan sonra 1 hafta bi ailesiyle gezsin kafa dinlesin, yeni yili kutlasin, desarj olsun da oyle donsun. O formunda olunca her sey baska oluyor zaten.

carlito dedi ki...

ben gene de şampiyonluğun imkansıza yakın olduğu fikrini fazla karamsar bir tahmin olarak görüyorum, henüz o noktaya gelinmedi bence.. ama ilk 3 maçta gerektiği gibi bir başlangıç yapamazsak gelinmiş olacak, o durumda ben de aynı yorumu yaparım.. dilerim o duruma hiç gelmeyiz tabii, daha bayern maçları oynanmadan şampiyonluk yarışından kopmuş olmamız çok üzücü olurdu..

Adsız dedi ki...

Avrupa maçlarını belirli bir aşamadan sonra kapasite nedeniyle illüzyon olarak gören biri olarak Q7 ortaladı Talisca vurdu formatına bağımlı bir Beşiktaş'ın tiki-taka futboluyla karşılaştırılmasını yanlış bulanlardanım. Öte yandan burada daha önce Bayern maçlarında başarının bireysel işlerle olabileceğini yazdım, böyle olması halinde tur oranının taş çatlasa max. % 30 olabileceğini de ekleyerek; çünkü başka bir şans yok. Bu demek değil ki bireysel işler her daim geçerli; diğer türlü zaten şansın yok, Rocky sabahın 5'inde sokaklarda koşturuyor şeklinde bir beklenti. Ancak bütün bu olan biten içinde bazen göz ardı ettiğimiz bir konu ise halen kabak gibi panoda duruyor: sürdürülebilirlik. Paso orta futboluyla mı yoksa tiki-taka ile mi sürdürülebilirlik olabilir size kalmış.

Ayrıca tiki-taka yerine doğru isimlendirmeyle pas oyunu diyebileceğimiz sistemde PL ekiplerine kafa tuttuk. Bu sezonki gruplardaki rakipleri kıyaslasam rasyonel olmayan eleştiriler gelecek bu nedenle hiç girmiyorum.

Bir de bahsedilen isimler var İbrahimoviç, Arda, vs. Hayırlısı olsun.

beagle dedi ki...

Twitterda Tosic satilmasin diyenler var. Hayretler içindeyim.

1.Adam 25 gün sonra 34 yaşından gün alacak. 5 milyon Euro konuşuluyor. Solbek almisiz stoper oynuyor, bir dolu da hata yapiyor.
2. 29 Yaşındaki "Cok daha nitelikli" Vida yerine alindi zaten.
3. Yedekteki 4.2 M euro verdigimiz Mitrovici muhakkak biraz oynatmak gerekiyor. Geçen yildan daha iyi oynuyor zaten.
4. Necip acil durumlar icin bekliyor.
5. Altyapidan stoper Alpay acayip başarılı.5 maç daha böyle oynasin, Mitrovici sikintiya sokar.
6. Fatih zaten bir yere kadar gelişti. Yedek olarak guvenilir halde.
Atinci saymiyorum bile.

Ey talepkar Beşiktaş taraftari,şu takimini az tani gözünü seveyim. 8-9 yaşındayken genc takim oyuncularini falan biliyorduk gazete köşelerinden.

Adsız dedi ki...

@beagle

+1

Cenk Tosun 25 milyon pound diyorlar gözlerim öyle bir açıldı ki kapatamıyorum sanırım ömrümün sonuna kadar böyle gezecem 0.0

sports guy dedi ki...

Tosun 25 milyon pound haberi Guardian kaynakli ve gec saatte dustu basina.

Yarina bizim medya uyaninca tantana baslar :)

Eger dogruysa, tabii ki aninda satilmali. Tam onluk takima da gidiyor, yolu acik olur umarim.

yilmaz dedi ki...

tosic'in satışına taraftarın tepkisi rasyonel değil tabii ki. Taraftar Tosic'in biraz deli dolu olmasına tav olmuş vaziyette. Vida'dan ne çıkacağı bilinmez ama, 5m€ filan teklif varsa düşünmemeli bile. Ve evet artık Fatih de süre alacak kadar pişti. 30'una gelmesini beklemeye gerek yok. Pepe Vida Mitro Fatih gayet yeterli bir rotasyon.

yilmaz dedi ki...

Cenk'e genel olarak bu blogda biraz haksızlık yapıldığını düşünsem de, verilen rakamlar astronomik rakamlar. İnşallah bizimkiler bi çılgınlık yapıp "biz ŞL'de devam etmek istiyoruz, bu yüzden oyuncu satmayacağız" gibi hamasi, içi boş, saçma sapan laflar etmezler.

turgay dedi ki...

muhtemelen çok beklemeden ocağın 2.haftasında cenk'in satışı yapılır. tosic için konuşulan rakamlar bana inandırıcı gelmese de ingilizler piyasanın içine ettiklerinden neden olmasın diye düşündürüyor. burada bizim bir takımla anlaşmamızdan çok takımların oyuncularla anlaşması gerek. mesela stoke city tosic'e burada kazandığından fazla vermeli ki adam gitmeyi kabul etsin. tosic açısından baktığımda hem milli takıma gidiyor hem de iyi para kazanıyor burada. stoke bunların ne kadarını karşılayacak o önemli veya konuşulan tottenham. umarım talisca'nın da çin işi olur.

ben açıkçası bir futbol aklımızın olmaması nedeniyle bu gelen paraların değerlendirilmesi hususunda endişeliyim. bizim artık son kontratını yapanla değil basamak olarak bizi kullanacak yeteneklere ihtiyacımız var. bu yüzden 20-25 yaş arasında oyunculara gitmek gerek. bunu ne kadar başarabiliriz bilmiyorum ancak büyük paralar kazanacağımız muhakkakken iyi değerlendirmemiz lazım bu fırsatları diye düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

@turgay valla ben sana bi 23 yaşında adam söyleyim, Talisca. Şu an en büyük tehlike bu. Talisca kalsın bizde, eyvallah sorunum yok ama, nasıl olsa para var deyip bu adam 5-6m€'dan fazla bayılırsa yönetim, oyuncu satmanın da bi anlamı kalmaz.

beagle dedi ki...

@Turgay
O kategoride buraz dikkat gerekiyor

Pedro, kerim, alexander, aras, mitrovic, boyko, ozer, sezer, dentinho basarisiz yatirim transferleri

Ozzy, töre, cenk, tolgay başarılı olanlar

Demba, Marcelo, Olcay (Tosic,Adriano) yaşi olup paraya donusebilenler.

Genel durumlara bakinca:

- Üst sinif liglerden veya takimlardan aldığımız gençlerde, hele bir zamanlar wonderkid olmussa, başarı ihtimali cok artiyor.

- Alman liginde 60-70 maç oynamış olanlar sanki kalite damgali oluyor

- Rusya ve ilgili ulkeler cografyasina giden genc oyuncudan uzak durmakta fayda var

- Türkiye'de surekli 11 oynayanlar OK. Anadolu takiminda yedekten girenlere yatirim yapmamak lazim.

Mevzuya böyle bakinca Larinler yerine Kenan Karamanlari Musa Cagiranlari dusunmeliyiz.

turgay dedi ki...

@yılmaz @beagle

o yüzden futbol aklımız yok diyorum. bizde transferi başkan ve arkadaşlarına ek olarak ahmet bulut yapıyor. başkan ve arkadaşlarının yaptıkları transferlerin başarısız olduğu bir gerçek. ahmet bulut tarafında da özellikle 30 yaş üstünde takımlarında tercih edilmeyen kariyerli oyuncular konusunda başarılı olduğu gerçek var. o zaman şunu yapmalıyız. kariyerli adam alacaksak ahmet bulut'a gideceğiz bunda tamamız. başkan ve kankalarının izlediklerinden hayır yok bunda da tamamız. sonuç olarak 20-25 yaş transferleri için futbol aklına ihtiyacımız var. çünkü 10 taneden 1 tane tutturmak yerine 10 taneden minimum 4 tane tutturmamız lazım ki çarkı çevirelim.

@beagle

türk oyuncularda türkiyede oynayanlar için her zaman cenk gibi beleş oyuncu bulamayız. ancak avupadakileri kaçırmamamız gerektiğini düşünüyorum. potansiyeli olanları ve dediğin gibi 60-70 maç oynayanları almak lazım.

pedro, alexander, aras, , boyko, ozer, sezer, dentinho hepsi karavana oldu.
olcay'dan bişey kazanmadık.
kerim'den bence yararlanmadık.
oğuzhan,töre ve tolgay ne olacakları belli değil performansları ve satış olarak.
mitrovic hala umutluyum

dip toplama baktığımızda orta yaşlı yabancılar hariç adam gibi transfer geliri elde ettiğimiz yok gibi. bu bir tercih olabilir ama sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum. yönetiminde ya biz bir tane bilen getirelim kankalarla maç seyretmeden bişey olmuyor diyeceğini de düşünmüyorum. yeni bir feda yaşamak istemiyorsak gelen paraları çok çok iyi değerlendirmemiz lazım.

Valla Cenk 25 milyon Pound'a gider de o paranın bir kısmı Yusuf Yazıcı'ya verilmesse çok pis küserim :)

beagle dedi ki...

@Turgay

Benden daha kötümser olmaya gerek yok ama :)

Oguzhan Olcay Töre ve Tolgay'dan oynatarak ve sampiyon olarak yararlandik.
Olcay TSye 2M Euroluk bir satış yerine FByi güçsüz tutmak için verildi.
Tolgay gayet para edecek hallere çıktı (3-5 m Euro). Oğuzhan 200 maç oynadı bence protokolu vardir. Yani sözleşme uzatmistir. Töre de 13 15 istemesek 5-7 bandında satilabilirdi tepe noktasinda.

sports guy dedi ki...

Valla isin ozu su, yatirim transferlerinin neredeyse tamami FFP oncesi yapildi. Amac da zaten FFP sonrasi o iskeleti koruyup minimum bonservis maksimuma yakin maasla uzerine cikmakti. Bu anlamda ben futbol akli zayifligi oldugunu dusunmuyorum sahsen. Yaklasik uc senedir bonservis yasakli bir takim oldugumuz unutuluyor gibi geliyor bana.

FFP bitisiyle daha farkli yorumlamaya baslarim ben yonetim ve futbol akli mevzusunu.

BJK4EVER dedi ki...

Van Dijk'in bonservis ucretine bakip parayi az bulanlar vs var da, 25 milyon pound cok iyi para. Bu transferi Ingiltere ic piyasasi fiyatlariyla karsilastirmamak lazim. Mesela gecen sene sanirim kume dusme potasindaki bir takimin aklina esmisti Championship'ten oyuncuya 15-20 milyon pound odemisti yanlis hatirlamiyorsam. Ingilizler Amerika'lilar gibi megaloman futbol konusunda, dunya futbolunu Premier League'den ibaret zannediyorlar. Twitter'da forumlarda baya yorum okudum da adami tanimayan falan tonla. Senin takimin Avrupa Liginde vasat gruplardan cikamazken bu adam takimini attigi sahane gollerle CL'de grup liderligine tasidir, hic mi CL takip etmiyorsan be adam diye sorarlar. Hep bir kucumseme vs. Kaldi ki ligimiz o kadar goz onunde populer bir lig degil, biz Avusturya ligini nasil goruyorsak onlar da oyle goruyor. O yuzden bu para cok iyi para. Hem kasaya sicak para girer, transfer butcemiz olur, hem de Negreo-Cenk takintisindan kurtulmus oluruz.
Gazetelerde Gignac haberlerini okudum, bence muhtesem olur. Tam aradigimiz forvet, ligimize ve takimimiza cok uyumla, sahane olur. Gerekirse menajerine hayvan gibi para teklif edip sezon sonu icin anlasip elimizi guclendirebiliriz Vida'da oldugu gibi.
Demba Ba konusunda notr'um. 1. forvet olarak net yetersiz kalir, Negredo-Ba konusunda da elim degilim, 3. forvet degerlendirmesi icin maasina bakmak gerekir. Ama Ba ve Eto'oyu son alternatifler olarak gorup oraya baba bir adam almak sart. Kaliteli winner bir forvet ligde cok fark ediyor. Cenk her ne kadar CL'de parlasa da ligimizde fark yaratacak tarzda bir oyuncu degil. Yedek olarak muhtesem otesi, ama yedek forvet kalacak diye 25 milyon pound'u reddedecek durumda degiliz tabii. Fellaini icin de anca Allah korusun diyebiliyorum. Inanilmaz overrated ve takimimiza uymayacak bir oyuncu....

Basar dedi ki...

Cenk'in 8-10'u Yusuf Yazıcı'ya verilmeli. Net aradığımız adam. Şenol'un hemşerisi, dünya kupası kazanmışlığı var. Olcay'dan bize borçları var zaten...

Talişka = Tırışka

beagle dedi ki...

Cenk tosunu ...muz tavana vurarak 25-30 a satiyoruz ya, Tupçünün Nihat Bosque ve Ferrari imzalari 45-50M Euro'ya maloldu.

Potansiyeli bir onceki postumdaki kritere uygun oyunculara biraz bonservis odemeye karsi değilim ama yüksek maaslara karşıyım.

1M Euro bi aileyi ömür boyu gecindirecek para. Kuzey Avrupada bu paraya oynayacak yuzlerce iyi oyuncu cikar. 3-4 M Euro maaş maksimum 1-2 dunya capinda isimli oyuncumuzda yada yakin kalitede bonservissiz alimlarda olmali. Su anda Negredo Vida falan bence yüksek maas kontenjani dolu.
Geri dönüşü olabilecek 1 tane daha yapabiliriz ama acilmayalim.

@Övünç
Yusufa TS 25M Euro çeker. O iş olmaz da Okay, Musa belki Enes Ünal vb toplayabiliriz bu dönemde.

sports guy dedi ki...

Yusuf isi yas, zaten satmazlardi da simdi satacak olsalar da cenk parasinin tamamini net isterler.

Musanin yeri yeteri kadar dolu, orayi daha fazla sisirmeye gerek yok.

Enes enteresan olabilirdi, ama Turkiye'ye gelmek ister mi emin degilim.

Bu arada beagle, demiroren yonetimiyle fikret orman yonetimini ayni cumlede anmak haksizlik olmus baya. Ne bir bosque gorduk, ne bir nihat, ne de ferrari onun doneminde. Biraz daha sakin olmali su an :)

Basar dedi ki...

Satmak zorunda, ffp'si var.

sports guy dedi ki...

Trabzon'un FFPsi Yusuf'u ederinden asagi satmaya zorlayacak cinsten degil. Kaldi ki bize atiyorum 20ye satacaklarina 10a avrupaya satarlar. Taraftarin tepkisini kaldiramazlar obur turlu.

turgay dedi ki...

@beagle

oğuzhanın piyasası çok fazla düştü. tolgayın avantajı menajeri ahmet bulut. töre kendini gösterene kadar 2 sene geçmesi lazım adam 1,5 yıldır topa dokunmadı. ama önce bu adamların düzenli oynaması lazım. atiba-medel ikilisinden sonra hayata küstüm ben karamsarlığım ondan :)

bende yusufun alınmasını isterim ama trabzonun onu vermesinin imkansız olduğunu düşünüyorum.

beagle dedi ki...

@Sports
İfade özgürlüğü nerede Avukat Bey? :)

Ben Tupçü benzetmesi yapmiyor, testi kirilmadan konuşuyorum. Maaş bütçesinin açılmasının uzun dönemli yikici etkileri oluyor. Nispeten makul maaşlı Marcelo, Babel, Adriano gibi oyunculardan daha çok şey veren 2.5M üzeri maaşli kac adam oldu ki?
Adriano bu sene 1.85 e oynuyor mesela.

Taraftarda para geldi saldir başkan havası var. Böyle yapmanak lazim.

sports guy dedi ki...

@beagle

Kalbimi kirdin, susturduk mu yahu seni :) blogun en dobra adami da boyle diyorsa ohoo..

Taraftarda o hava hep var. Kufurler ettigimiz Demiroren'e bile 2010 yazinda "yetmez yildirim demiroren yetmez" diye bagirdi bu taraftar sonucta.

Fikret Orman GS yonetimi gibi taraftari falan dinlemeden yoneticilik yaptigi icin iyi yonetici zaten. Butceyi cok acacagini dusunmuyorum, yaparsa o zaman elestiririm.

Bu arada takimda 2.5 ustu alan iki adam var zaten, biri Negredo, digeri de hala Avrupa'nin en iyi 5 stoperinden biri :) vidayla 3 oldu sanirim gerci, o da 27 yasinda alinmis hirvat milli stoper. Normal piyasa fiyati yani.

GeceGezgini dedi ki...

itü'li bir mühendis olarak kadro mühendisliğine soyunmaya karar verdim:D 11'de oynayan oyuncuları diğer pozisyonları yedekletmeden bir şeyler kurcaladım

Şablon 1)

4 - 2 - 4

Kale: Fabri

Defans: Gökhan - Pepe (Mitro) - Vida (Tosic) - Adriano

Orta Saha: Medel (Tolgay/Atiba) - Oğuzhan - Lens (Töre/Q7/Orkan) - Babel (Töre/Q7/Orkan)

Forvet: Negredo - Talisca


Şablon 2)

4 - 2 - 4

Kale: Fabri

Defans: Gökhan - Pepe (Mitro) - Vida (Tosic) - Adriano

Orta Saha: Medel (Tolgay/Atiba) - Oğuzhan - Lens (Töre/Q7/Orkan) - Babel (Töre/Q7/Orkan)

Forvet: Negredo - Babel



Şablon 3)

4 - 2 - 3 - 1

Kale: Fabri

Defans: Gökhan - Pepe (Mitro) - Vida (Tosic) - Adriano

Orta Saha: Medel (Atiba) - Oğuzhan - Talisca (Orkan) - Lens (Töre/Q7/Orkan) - Babel (Töre/Q7/Orkan)

Forvet: Negredo



Şablon 4)

4 - 3 - 3

Kale: Fabri

Defans: Gökhan - Pepe (Mitro) - Vida (Tosic) - Adriano

Orta Saha: Medel (Atiba) - Tolgay - Oğuzhan - Lens (Töre/Q7/Orkan) - Babel (Töre/Q7/Orkan)

Forvet: Negredo


Şablon 5)

3 - 5 - 2

Kale: Fabri

Defans: Pepe - Vida (Mitro) - Adriano (Tosic)

Orta Saha: Medel (Atiba) - Tolgay - Oğuzhan

Sağ Kanat: Babel (Lens/Gökhan)

Sol Kanat: Caner (Töre)

Forvet: Negredo - Talisca


beagle dedi ki...

@Gecegezgini
Maçka, Gümüşsuyu, Maslak?

GeceGezgini dedi ki...

Maslak, Kimya Metalurji:)

BJK4EVER dedi ki...

Abi kac kisi Yusuf Yazici'yi yazmis da, biraz realist olalim yahu. Adam 19 yasinda, Trabzonspor'da banko ilk 11, yetenek fiskiriyor. Trabzon'un yillar boyunca bayram adami olabilecek potansiyele sahip, ustelik 1-2 seneye Avrupa'ya cok rahat 10-15 milyona satabilecekleri bir adam.
Bu adami 8'e birakirlar mi yahu, ustelik rakiplerinden birine? Biraz mantik.
Bir Fener'li cikip Josef-Topal'dan biktim, oraya bir 8 sart, en iyisi bir sezon sonu 2-3 milyona Tolgay'i alalim derse kicinla kis kis gulmezmisin? Trabzon'lular da bu yazdiklarini okusa aynen o sekilde guluyor.

Bu arada 1-0 one gectik, Negredo o kadar guzel kesti ki adamlar kendi kalesine atmak zorunda kaldi, ustelik zayif ayagiyla. Boylece 45'te cikmayi da garantiledi.

beagle dedi ki...

@Gecegezgini
Maçka Endustri :)

EC dedi ki...

Oguzhan & Negredo iyi calisiyor..
Cenk bencillik yapti, Oguzhan in onune acabilirdi 2-0 sonrasindaki poziyonda ama kendisi gol atmak istedi..

2ci yarida Negredo iyi sans bulur ve Quaresma kendi sovu icin degil de Takim icin oynarsa... Oguzhan ile Negredo en iyi transferimiz olur..

beagle dedi ki...

Biz şimdi bu ligin ilk yarisini ne diye Oguzhan ve Negredo olmadan oynadik?
Qimil oynamayınca rakip sahaya gidemedik mi?
Talisca-Cenkden sadece biri sahada olunca bariz daha iyi degil miyiz?

Dahasi da var, Mitro yerine Orkan girseydi, Tolgay ve Ozzy daha da parlayacakti.

Senol Güneş inat sezonu.

sports guy dedi ki...

Oguzhan masterclass maci. Takim bu adamin etrafina ku rul ma li.

Gercekten bir sanatci bu adam.

Adsız dedi ki...

Yine bir Osmanlıspor maçı yine oyun üstünlüğü. Bunu tüm lige ve diğer takımlara yaymak için ve hepsinden önemlisi Oğuzhan'ın kaybolmaması için orta alan direncinin ve hızlı oyunun artırılması gerekiyor. Oğuzhan geçmişte de bunu Atiba, Veli, Sosa ile yaptı. Veli ve Sosa artık yok, Atiba da yaşlandı. Oğuzhan belki tipik bir 10 numara değil ama topun kazanıldığı ve takım halinde hareketli hücumda bunun önemi kalmıyor. Medel-Tolgay-Oğuzhan. Talisca'nın ilk 11'de yeri yok bana göre. Sözleşme bedeli pazarlığı yapacağımıza satsınlar 4 milyonu cebe koyalım. Hamle oyuncusu olarak çok maliyetli olur.

EC dedi ki...

atiba cikti oyun hizlandi..

gecen yil son 5 haftada bize sampiyonlugu getiren orta uclude Oguzhan ve Tolgay oynuyordu..
Tesekkur edilip SIKI Deplasmanlardan da kullanmak icin degerlendirmeli sezonun geri kalaninda..

Adsız dedi ki...

Orkan süper bu arada. Kumaş saf ipek ama fiberle sağlamlaştırılmış. "Artık gelecek seneye" diyen çarpılır benden söylemesi.

Adsız dedi ki...

Birisi yorumcuya top açık halde değilken taban girmenin kaymayla hatayla alakası olmadığını anlatsın. GG'nin sarı kartı da Beşiktaş kontenjanından.

beagle dedi ki...

@James
Dostum Ozzy önünde 2 forvet/gole yakin adam olmadan çalışmıyor.
Aslinda ceza alani içinde yaptığı şık görünen hareketler, yararsizlik açısından Q'nun boş işleri ile karsilastirilabilir. Orada evelemeden topu kaleye gondereceksin.

Oguzhanin en efektif kullanimi ilk 3 goldeki gibi ceza alani disinda kaleye 30-40 metrede. Bu da 8 numara.

Ikinci yari hocanin eli degince ortaya cikan diger bug da Tolgayin orta cizgiden uzaklastikca yararsizligi. Bu adamin da kumasinda 8 yok. Topu kisa mesafe iyi sürüp mahvediyor atağı. Halbuki toplu pres yedigimizde savunmadan sonraki 20 metreyi sürüp topu ileri aktarinca da dehşet ise yariyor.

Musa Çağıran'a iyiki frikiği birakmadilar. Girince Tolgaya bayagi üstünlük sagladigi yetmezmis gibi maci 3-2 yapsa canimizi sikardi epey.
1-2 sene içinde Tolgay'i paraya çevirip yerine Okay veya Musa'yi alip parlatmak bence cok iyi olurdu.

Ikinci yari Negredo yalnız kalinca iyi olmadigini da gördük. Cenk yerine ona eşlik edebilecek birini almaliyiz. Bence bu Demba Ba değil.

Adsız dedi ki...

@beagle

Aslında bahsettiğin konu son 20 yıldaki tartışma konusu. Hepimizin malumu bugün Batı Avrupa liglerinde 10 numara kalmadı gibi bir olay. Olay takımın orta saha hücum ve direncinin 2 sağlam box-to-box ile yapılması (bizim için fazla lüks). Bizde bu olmadığı için her zaman bir CM'nin yerine defansif orta saha ekledik, hatta önceleri Atiba-Veli ile bu iki oldu. Sosa o zamanlar bırakın Beşiktaş'ta ligde CM olayına en yakın adam olduğu için de zamanla Atiba-Sosa yanında Oğuzhan oynayıp başarılı işler yaptı.

Peki biz bu seviyede aynı formatı sağlayamıyorsak tipik 10 numara neden kullanmayalım. Aynı konunun defansif yönü olarak artık takımlar 10 numaralara alan bırakmıyor, hatta buna süper lig takımları da dahil (Osmanlıspor gibileri ölçü değil). Her türlü durumda olayın özü: 10 numarayı vs boşvererek, orta alan hücumda ne kadar hep birlikte ileriye taşınabiliyorsa (bunda topu kesip hızla doğru kullanmak kilit elbette) o kadar verim alıyorsun. Musa Tolgay'a üstünlük sağlar, çünkü top class CM eksikliğinde her zamanki gibi defansif orta saha oyuncusunun hem kesici hem hareketli hem de hızlı pas aktaranı gerekiyor. Elde Medel var zaten. Bu şekilde Musa-Tolgay eşleşmesini beklemek zorunda kalmayız.

Medel-Tolgay-Oğuzhan konusunda ısrar edilmeli. Oğuzhan'ın bu maçta rakip ceza alanı çizgisinin hemen dışında attığı paslara izin vermeyecek takım çok. Biz de hücum olarak hızla çoğalarak o izin vermeyecekleri dengesiz hale getirmek durumundayız. Aslında şu anki temel eksiklik bana göre bu. Hareketsiz hücumda topu geveleyen Q7 nasıl 3 hatta 4 rakiple boğuşmak zorunda kalıyor diyorsak, aynı zamanda o üzerine gelen ekstra 2-3 oyuncuyu nasıl diğer hücumcular üzerine çekemiyor bunu da konuşalım. Bana göre Q7 etkisiz ama diğerlerini bu hale getiren oyun formatı daha önemli.

sports guy dedi ki...

Mazur gorun, iki haftadir fena bir virusle bogusuyorum, o yuzde uzun zamandir ilk defa alkol esliginde mac izledim, yorumlar allak bullak olabilir.

1) once tosunumuza tesekkur edelim. Ilhan besiktas efsanesi addedildiyse 5 katidir cenk. Takimin birinci forveti olamaz diye diye degerini 28'e cikartti. Helal olsun.

2) bu takim oyun aklini oguzhan uzerinden kurmadigi surece ligde dagilmaya mahkum. Avrupa baska hikaye, at orada atiba tolgay taliscayi. Alan bulduklari surece is yapar o uclu bile. Ligde cacik. Bize ligde merkez lazim. Merkez tehdidi olmadan kanatlara alinan 5x onlemi asmak yazi turaya bakiyor. Nefret ederim yazi turadan.

3) Sene basindan beri tempo diye agliyoruz. Tempo oldurucu iki adam var takimin hucumunda. Biri talisca, digeri quaresma. Ikisi birden olmayinca takimin oyun akli tavan yapiyor. Ben olsam direk orkani atarim saga ama o olmayacaksa kisa donemde lens'e de raziyim. En azindan gol vurusu da var, yerden orta deniyor, ceza sahasina inmeyi deniyor vb.

4) cenk'in yerine alinacak forvet "pirpir" ozellikli olmali. Her an defans arkasina kosu yapabilme ihtimali olmali. Kafa vurusu olmasa da olur.

5) kis doneminde olmasa da oguzhanin yanina/onune hafif pres ozellikli ve PAS YAPMAYI BILEN bir ortasaha sart. Verkac fundamentali olmali bu adamin ve kosu yapmayi bilmeli.

Oh be, doktum icimi. Bir oguzhansporludan selamlar, iyi geceler, eyvallah.

Adsız dedi ki...

@sports guy

İzninle bir şey daha ekleyeyim:

6) Orta yapmanın temel plan değil hızlı oyunda opsiyon olduğu bir pas dinamiği sağlayacak tempo şart

hastati dedi ki...

oguzhan defansif orta sahalarin golgesinde oynayamiyor, ozellikle pozisyon bilgisi iyi olan ya da fizikli olanlar karsisinda; ki %90'i muhakkak bu ikisinden biri. mutlaka etkisiz kalacak onemli maclarda. verkac yapmasi onemli tabi, ama bu %90'in kucuk bi oranini azaltir, yine fizik yetersizlik one cikar onemli maclarda.
cenk tosun'da oldugu gibi oguzhanda da ayni yavaslik, ayni "az kalsin vuruyodu", "ah siyirdi" gibi nobre tarzi cozumsuz yorumlar olabilir tabi. ama hem yavas isen, hem de ayakta duramiyosan; izin verildigi surece yapabildiklerin onemli olmamali. acik alanda yapilanlar "Gomez" ile onemli hale gelebiliyorsa, "Cenk " ile yetersiz hale cabucak gelebilir. bunlar bos alan oyuncusu, ya da yanci oyuncular, mutlaka negredo'da dahil ana oyuncularin onemini kavramaliyiz,

mit dedi ki...

Şu fotoğrafa bakıp da Şenol Hoca'nın yüzündeki ifadeden etkilenmemek mümkün mü acaba? Oğlunu başka memlekete uğurlayan baba gibi bakmış valla. Üzüldüm lan...

https://twitter.com/cansunali29/status/946469534050979841

sports guy dedi ki...

@james

Sanki benim maddeler senin ek maddeni kapsiyordu ama seni mi kiracagim, eklemis olalim :)

@hasta ti

Ben onemli maclara bakmiyorum oguzhan konusunda artik affedersin. Kaldi ki o maclarda da oynuyor aslinda ama hadi oynamadi diyelim, bana ligin 20 macina damga vuracak adam lazim. Onemli maclarda tutmuyorsa onun akil oldugu plan, mac icerisinde degistirirsin en fazla.

Hayir alternatiflerini de gorduk, bir sey ciktigi yok.

beagle dedi ki...

Cenk de 3-4 seneye bedava döner sorun yok :)

Asil sorun bu resim:
https://mobile.twitter.com/ErdenerKaratas/status/946487794284875776/photo/1

Sevgili yönetim bu dolaylı oynastiginiz ahlaksiz herifin gercek yüzünü Barcaya anlatan, efsane takiminizda top oynatmayin diye mektuplar yazanlarin BJK tribünü oldugunu biliyorsunuz dimi? Ilginc bir sekilde o gunlerden sonra dogru dürüst forma yuzu gormedi orada.
Hastag mi acalim illa? BeyazFormamiArdaylaKirletme!!!

carlito dedi ki...

Oğuzhan ve Negredo'nun, bu takımın özellikle ligdeki değişmez isimleri olması gerektiği teyit eden bir maç izledik.. Oğuzhan tartışmasız 8'de oynamalı, ön tarafta bir alternatif gelene kadar Talisca'ya mecburuz.. ama emin olun Negredo ile oynadığında geçen seneki skorerliğine döner Talisca.. hele bir de solda Babel, sağda Lens ile oynasak emin olun özellikle içerdeki her maç en az 3 golü buluruz.. Lens'in bol bol içeri dalmaları Babel'in verdiği etkiyi verir bir yerden sonra, ondaki şanssızlık da bir yerde bitecek elbet.. olmadı Orkan da mükemmel bir alternatif olur tabii..
Oğuzhan'ın yanında ise Tolgay'ı izlemenin farklı bir lezzeti var, ama Tolgay'ın aşırı topu gevelemeleri, Ozi ile al ver yapmaları bazen abartmaları da sözkonusu.. Medel'in rakibe basmalarını ve topu ayağına alır almaz ileriye dönük en uygun pası bekletmeden yapmalarını düşününce kusura bakma Tolgay diyorum, bence her maç son yarım saatlerde kullanmalıyız kendisini..

ligin ikinci yarısında içerde 9 maçımız var, bunların içerisinde f.bahçe maçı dışındakiler de büyük maç hüviyetinde değil.. içerdeki maçları kayıpsız veya ona yakın bir şekilde geçirebilirsek, dışardaki 8 maçta 15 puan almamız şampiyonluğa yeterli olabilir..
ikinci yarıya dair hesap kitap yapmaktan kendimi alamıyorum bir türlü, çünkü gerçekten şampiyonluğun düşünüldüğü kadar imkansız olmadığını düşünüyorum..
içerdeki 9 maçta 25 puan (8 galibiyet 1 beraberlik) deplasmandaki 8 maçta d 15 puan (4 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyet) ile 70 puana ulaşmak çok da olanaksız görünmüyor bana.. buna rağmen şampiyon olamazsak da 2.liğe yeter en azından..

Adsız dedi ki...

@mit

Arka plandaki Negredo ve Oğuzhan'ın bakışlarını da es geçmeyelim. Çok güzel bir photo gerçekten.

@sports guy

Dediğin gibi yazmışsın zaten, eline sağlık :)

@beagle

Hala Arda diyorlar canımızı sıkıyorlar. Q7 konusundaki fikirlerim belli, buna karşın bana göre Q7 > Arda.

@carlito

Talisca bu takımın bug'ı. Onsuz bir oyun kurgulayamadıktan sonra hızlı ve çok paslı hücum mümkün değil. Zaten Oğuzhan'ın Talisca ile birlikte oynadığı maçlarda etkisiz kalması da bana göre tesadüf değil. 20 milyonlar havada uçuşuyor ama bugün Talisca'nın gamsız oyununu taşıyabilecek üst düzey bir takım yok alemde. Zaten 20+ teklifleri de Çin'den gelmiş deniyor. Sat sat sattt. Tolgay takım oyuncusu, herkes Oğuzhan vs derken Avrupalı gözler önce onu görüyor. Doğru dizilişle Tolgay sırıtmaz parlar. Littbarski'yi hatırlayacak tevellütte olanlar oyununu daha iyi anlar sanıyorum.

hastati dedi ki...

@sports guy
oguzhan'in onemli hale getirdigi maclara da bakmamak lazim ama afedersin yani:)

ozan dedi ki...

Sivas macinin gazi gectigine gore, Sivas mac postunda bir kisinin Senol Gunese defalarca serefsiz, sittigimin lazi vs dedigi yazi neden hala silinmedi? Ve isin kotusu benden baska neden hic kimse rahatsiz olmadi cok merak ediyorum.

Cenke siktirsin gitsin diyen arkadas, Cenk siktirip giderken 25 mil sokuyor iceri haberin olsun, sittin sene yasasan Besiktasa o kadar faydan olmaz ama istedigine istedigin kadar kufur edebiliyorsun. Senol Gunese ilk sene loser diyen de sendin ama neyse en cok sen biliyorsun. Aziz Nesine saygilar.

Cidden bu kufurler devam edicekse ve silinmiyorsa bir zahmet assagidaki yaziyi kaldirin, yada birbirimize kufur edersek diye degistirin.

"Küfür eden, diğer yorumculara saldırganlık yapan, İnsanlara kişisel saldırıda bulunan, fikre değil, fikir sahibine odaklanan, kavga eden, diğer takımlar ve camialar hakkında bel altı yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar kendilerine lütfen başka yer arasınlar."

Basar dedi ki...

Tosun Paşadan gelen para ile gidin Enes'i, Yusuf Yazıcıyıyı, Abdulkadiri filan alın. Veya Almanya'dan bir kaç Türk oyuncu daha bulun.

Takım iyice yaşlandı, parayı Arda gibi karaktersiz 32 yaşına gelmiş mixerlere harcamayın! Arda gelirse bundan sonra Beşiktaş'ı izlemem.

Basar dedi ki...

@Ozan haklı, Şenol Hoca'nın gitmesini savunabiliriz, kızabiliriz ama şerefsiz diyemeyiz ve küfür edemeyiz.

carlito dedi ki...

@ozan
ben de o yazılanlardan aşırı derecede rahatsız oldum, ama sözkonusu arkadaşla muhatap olmak istemediğim için o sırada yazmamayı tercih ettim.. yoksa o maçın siniriyle sıcağı sıcağına konuşsak, o hakaretlerden daha ağırını ben yazacaktım buraya!
blog yönetimini bu konularda biraz duyarlı olmaya davet ediyorum, buraya yakışmayan kişi ve yorumlara müsamaha gösterilirse bu ortamın başka yerlerden farkını korumak da mümkün olmayacaktır..

@james sneijder
talisca konusunda haklısın, lakin dediğim gibi onun yerini dolduracak bir alternatif olmadıkça nasıl vazgeçeceğiz orası sıkıntı.. sonuçta bu takımın gol yükünü çekmesi gereken 3-4 oyuncudan biri.. elbette ben de farklı tarz bir oyuncu istiyorum o mevkiiye, hatta Yusuf Yazıcı en ısrarlı olanlardandım, ama devre arası o mevkiiye takviye olur mu bilemiyorum.. aslında en çok ihtiyacımız olan bölge..
Tolgay ise sahadayken takımını rahatlatabilen bir oyuncu olmakla birlikte, Beşiktaş'ın en çok ihtiyacı olan şeye, yani hızlı hücuma çıkma olayına sekte vuran bir oyuncu.. dünkü maçta da stattaydım, defalarca rakibi eksik yakalayacağımız atak fırsatlarını, topu durdurup geri çekerek heba etti.. aslında aksini yapacak yeteneğe ve futbol zekasına fazlasıyla sahip, ama dikine oynama noktasında Oğuzhan gibi değil maalesef.. elbette top kullanma becerisi nedeniyle Atiba'ya tercih ederim, ama şimdilik Medel'e etmem..

sports guy dedi ki...

blog yorumlarında benim şahsen rahatsızlıktan öte irite olduğum iki insan var üslup konusunda, ama beagle hocama selam olsun, meslekten ve ifade özgürlüğüne saygımdan dolayı sadece görmezden gelmekle yetiniyorum.

yalnız hakaret davası açılsa kazanılacak şeylere ben yönetimde olsam tahammül etmem şahsen. bu da dipnot olarak dursun burada, yoksa gerçekten "sitenin dipnotu" pek bir şey ifade etmez hale geliyor.

İlgili yorumlar silinmiştir . Kusura bakmayın geç kalınmış bir aksiyon oldu ama ben de bağzı yourmları es geçebiliyorum bazen !

sports guy dedi ki...

Ara sira bagzi bagzi, gelseniz yine gonlumuz razi Ovunc beyler.

beagle dedi ki...

Kaybedilen puanlar sonrasindaki floodda site yoneticileri de o ruh hali ile herşeyi okuyamayabilir. Sitem vurmadan önce hatirlatalim derim.

ozan dedi ki...

@Ovunc Senturk

Tesekkurler.

@Beagle

Haklisin, hatirlatma daha uygun olabilirdi ama Besiktasla ilgili yorumlari tek takip ettigim portal burasi ve o usluba mudahele edilmemesi fazla sinirimi bozdu sanirim ve sitem geldi.

Ben maç sonrası -özellikle puan kaybetmişsek- bitimden yarım saat sonra girip bir eleme yapıyorum, ama Sivasspor maçını es geçmişim arada olabiliyor kusura bakmayın.

Yorum Gönder

Ara