.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Kasım 2017 Cuma

STSL 11 Göztepe - Beşiktaş


Tarih: 05 Kasım 2017 Pazar19.30

Stadyum: Bornova Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Hüseyin Göçek ( BJK 8G 3B 5M - GÖZ 3G 0B 3M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Beto ( Belirsiz) , Mathieu Peybernes , Hakan Çinemre , Nabil Ghilas / Gökhan Töre ,  Atınç Nukan ,Dusko Tosiç ( Belirsiz ) , Tolgay Arslan ( Belirsiz ) , Atiba Hutchinson ( Belirsiz )

Cezalı Oyuncular : Adis Jahovic / Caner Erkin


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

56 Yorum:

Basar dedi ki...

Jahoviç oynuyor mu? Ben oynamıyor diye biliyorum.

Zaitsev dedi ki...

Jahoviç sarı kart cezalısı.

Zaitsev dedi ki...

Ligin en kötü hakemlerinden birinin yöneteceği güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Oyundan düşersek Göztepe hemen cezayı kesmek isteyecektir. 3-2, 4-3 gibi bir skor çıkarsa da şaşırmam. Lens, Negredo ve Talisca'yı ilk 11de görebiliriz. Bence maç seçme hastalığına karşı hafif bir rotasyon iyi gelebilir.

YSY dedi ki...

Zor maç.

fidddas dedi ki...

göztepe gol atmayı da yemeyi de seven bir takım. ama gollerinin yarısını atan forveti cezalı olacak. diğer forvetleri ise 1er golde.

andre castro, scarrione ve tayfur bingöl 3lüsünü ceza sahası civarında rahat bırakmaz isek ghilas ya da ömer bize tehlike yaratmayacaktır.

bizim sakatların durumu da önemli, ama göztepe gibi defansı oturmamış bir takıma 2 den fazla gol bulmamız gerekiyor. talisca oyanayacaktır ama umarım şl de oynatmadılar küstüm triplerine girmez.

tamamen kapanarak oynamayan bir takıma karşı lens denenebilir, negredo'nun kadroda olup gol atmasını istiyorum :)


Ekrem35 dedi ki...

@fidddas

Bizim için de en büyük tehlike ortahasahadaki adamlar oluyor genelde. Uzaktan şuta çok müsade ediyoruz ve bu saydığın 3 isim de etkili şut atabilen adamlar. Tayfur bizi yıpratabilir. İnatçı bir oyuncudur. Adriano olursa karşısında kart aldırma potansiyeli olur adrianoya. Ama adriano'ya güvenim sonsuz.

Defansı sıkıntılı takımlara gol atmakta bu sene iyi değiliz ama babel ve negredo gol atar diye bekliyorum. Epey zor maç olur bizim açımızdan. Çok kritik bir viraj geçersek devreye kadar gs de bir puan kaybı daha gelir biz de seriye bağlarız.

Vurduğumuz gol yediğimiz ofsayt olsun.

BurkayJK dedi ki...

Monaco maçı başlığına yazacaktım ama yetişemedim. Dümdüz soracağım, Oğuzhan neden koşamıyor? Yani bazı toplara (yalandan) koşuşu ve dolayısıyla alamaması size de çok sinir bozucu gelmiyor mu? Neden bu konuda ekstra bir çalışma yapmıyor veya yapıyor da olmuyor mu? Oğuzhan'ı çok severim ama bu halleri beni bazen çileden çıkartıyor.

carlito dedi ki...

ben de önceki başlığa yetişemeyen biri olarak iki maç için ortaya karışık bir yorum yapacağım, öncelikle BurkayJK'nin değindiği konuya cevaben şunu söyleyeyim; Oğuzhan'ı vazgeçilmez gören taraftarlardan biri olarak ben de son maçlarda daha fazlasını isteyip, umduğu kadarını bulamayanlardanım.. ama koşu anlamında şu var, istatistiklere bakarsak Oğuzhan her zaman en çok koşanlar arasında, hatta çoğu zaman 1. geliyor! özellikle rakip savunmaya yapılan preslerde Cenk ile beraber en inatçı ve diğer arkadaşlarını da gaza getirmeye çalışan bir görüntü çiziyor.. O'nun probleminin koşudan ziyade beraber oynadığı oyuncularla ilgili olduğunu düşünüyorum.. Monaco maçında gördüğümüz gibi Tolgay ile birlikte oynadıklarında çok daha az uzun top, bol kısa pas ve hızlı hücuma çıkış gibi yakın geçmişte sıkça gördüğümüz ve özlediğimiz aksiyonları görebildik.. ama Talisca ile oynadıklarında bu uyumu asla yakalayamıyorlar, defalarca denendi ve görüldü.. zaten Talisca varken Monaco maçındaki akıcı oyunu oynamak da mümkün olamıyor, zaten birçok arkadaş değinmiş bunlara..
ama Talisca'nın yokluğu da gol noktalarında handikap yaratıyor, son maçta kanatlardan çok kez etkili bindirmeler yapılsa da içeri çevrilen toplar hiçbir maçta olmadığı kadar boşa gitti.. Talisca'nın bu tip ataklarda ceza sahasını Cenk ve Babel ile beraber üçlemesi gol şansını da yükseltiyordu.. ama o zaman da neredeyse hiç göbekten delmeye çalışmayıp, tüm denemelerini kanatlardan yapan bir oyun çıkıyordu ortaya, bu da bir yerden sonra rakiplerin önlem alabildiği bir taktik oluyordu..

bizim başarılı olmamız ve gol yollarında bu sezon yaşadığımız kısırlığı aşabilmemiz için bu iki oyun şeklinden birini seçmek yerine, yerine ve duruma göre her ikisini de yapabilmemiz gerekiyor.. bence şöyle iki şablonumuz olabilir:
1. Atiba, Talisca ve Negredo'nun yer aldığı bir 11 ile bol kanat varyasyonlu bir hücum düzeni
2. Tolgay, Ozzy, Cenk (ve kanatta da Lens) ile daha çok göbekten kısa paslarla oynadığımız oyun..

Birinci düzende Atiba (veya Medel/Necip) şart, çünkü Talisca'nın casper'lığı sözkonusu.. Negredo her iki düzende de oynayabilir aslında, ama malum şu an Cenk'in parlama dönemi olduğu için yer açamıyoruz kendisine..
Ama ben Şenol hocanın ligin 2. yarısı itibariyle işleri daha da oturtacağını düşünüyorum, 20. hafta sonrası artık herşey daha belirginleşir ve kafalardaki 11 de netleşir sanıyorum..

Monaco beraberliği çok çok iyi oldu, elbette gönül isterdi 4te 4 olsun, zira bir daha gelmez bu fırsat.. ama olsun, 5. maçı içerde oynayıp 1 puan alarak liderliği garantileme fırsatı da bir daha gelmez kolay kolay :) düşündükçe hala rüya gibi geliyor, ülke içindeki rakiplerin de asla böyle bir noktaya gelememiş olduğunu düşünürseniz yaptığımız şeyin büyüklüğünü daha iyi idrak edebilirsiniz.. ben Porto maçında daha akıllı oynayıp Monaco karşısında kaçırdığımız fırsatları bu kez kaçırmayarak kazanacağımıza inanıyorum.. zaten kazanmayı hedeflersen en kötü berabere kalırız ve bu da yeterli olur.. dikkat ettiyseniz Şenol hoca maç sonunda Monaco'nun puan alması iyi oldu, onların tamamen kopmasını istemiyorduk dedi :) şimdi içerde Leipzig ile oynadıkları maça çok asılıp kazanacaklarını düşünüyorum, böylece 3. ve hatta biz Porto'yu yenersek 2. bile olabilme şansları olacak.. biz de Leipzig yenildiği durumda Porto'ya yenilsek bile çıkmayı garantileyeceğiz.. ama tabii ki beklentimiz kazanmak ve 13 puanla grubu silip süpüren takım olup tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmek olmalı.. (fenerin 11 puanlık rekorunu da tarihe gömmüş oluruz fena mı ;))

göztepe maçı ise lig açısında çok çok kritik.. bu maçı kazasız atlatırsak g.saray büyük hayal kırıklığına uğrar ve başakşehir ve Bjk deplasmanları öncesi avantajlı konuma geçeriz.. derbi sonrası da farkı kapatma şansımız olur.. zor bir maç ama rakibin bol gol yiyen bir takım olması umut verici, biz bu maçı kazanmak istiyorsak savunmamızla değil hücum gücümüzle kazanırız.. tam bir "yediğinden fazlasını atacaksın" maçı.. şansımız bol olsun...

Basar dedi ki...

@BurkayJK

Lütfen saldırı olarak algılama ama son maça bakınca yorumunu eski ön yargılar ile yazılmış buluyorum. Monaco maçında Oğuzhan gayet iyi oynadı.Koşuları da yerindeydi.

Rakibe öyle değil böyle basılır koşusu ve bildiğin al da at...
https://twitter.com/umex/status/926046412625907714

Daha ne koşayım abi koşusu...
https://twitter.com/umex/status/926044895130935296

Ceza sahasında alan boşaltma koşusu (videonun sonunda ceza sahasındaki kırmızı ayakkabılı=
https://twitter.com/umex/status/926042348630560768

Tüm videoları izleyince Tolgay'ın inanılmaz oynadığını, Oğuzhan'ın çok önemli olduğunu ve her şeyden önemlisi Quaresma dahil harika bir takım oyunu oynadığımızı görebiliyorsunuz. Geçen yılın sonunda bize şampiyonluğu Ozzy-Tolgay orta sahası getirmişti. Müthiş uyumu Avrupa'da da biraz farklı formasyonla olsa bile görmüş olduk.

Not: Ozzy koşmuyor denilen pozisyon Başakcity maçında tam önümde oldu. Orada algıyı pekiştirdi. Maça yeni girmişti ve o topa yetişmesine imkan olanak yoktu, o da kendini bıraktı. O dakikaların gerginliği ile seyirci fazla reaksiyon gösterdi.

Not 1: Ozzy'den ben de son haftalarda memnun değilim. Tolgay solladı geçti ama Monaco maçında iyi oynadı.

beagle dedi ki...

Oguzhan'in topa ihtiyacımız olan dakikalarda boştaki toplara depar atip, rakip savunmaciyi omuzlamasini bekliyorsunuz. Biliyorum çünkü ben de keşke diyorum ama 500bin Euro'ya yok öyle dünya...

Herkesin söylediklerinin tek bileşimi merkezde Tolgay-Oğuzhan ikilisine güvenip Atibadan artik kulubeden yararlanmaya cikiyor.
Benim israrli notumsa Cenk ve Talisca ayni anda oynamaz...

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Attığın ilk videodaki deparın yarısını atsa Başakşehir maçındaki topu alırdı. Ben TVden izledim pozisyonu. Bir türlü vites atamadı. Hızlanamadı. Topu da artık yakalayamayacağını anlayınca bıraktı.

Oğuzhan oyun olarak, sorumluluk olarak önünde birileri olduğu zaman daha iyi oynayan bir oyuncu. Bütün sorumluluğu ona bırakınca olmuyor. Tolgay'ın varlığı onun omzundaki yükün azalmasını sağlıyor. Tolgay ayrıca topu da hızlı koşturduğu için ortaya ve Oğuzhan'a binen yükte azalıyor.

BurkayJK dedi ki...

@carlito @Basar

Cevaplarınız için teşekkürler fakat bahsettiğim şey koşu mesafesi veya pres olayı değil. @beagle ve @Zaitsev beni anlamış. Mesela, uzun bir topta veya pasta avantajlı oyuncu kendisi ve o topu alamıyor. Bu gibi durumlardan bahsediyorum. Ekran başında mı öyle göründü acaba diyeceğim fakat bu defalarca oldu. Oğuzhan'ın bu defosunu ortaya çıkarmayacak şekilde oynayalım lütfen, zira beni sinir ediyor. :)

Mayor dedi ki...

Oguzhan'a yavas kosucu diyelim, benim de dikkatimi cekiyor, adam agir. Ama Alex'de kaplumbagaydi mesela. Cok onemli degil o mevkide oynayanlar icin eger eksigi teknikle kapatirlarsa. Olmuyor hizlanamiyorlar, kas yapisi belki de. Bu yastan sonra zor diye dusunuyorum.

Jahovic yerine Omer Sismanoglu oynar diye tahmin ediyorum. Eski Besiktaslilarin Besiktasa gol atmasi gelenegini surdurebilir.

nathan dedi ki...

Oğuzhan zaten efektif koşu yap(a)mıyordu yeni bir olay değil. Efektif derken hücum pres ve top kapma, ilk top sonrası depar atma ve +20 metre topla hızlı dribling gibi. Takıma ne getirir ne götürür bilemediğim ama planck'dı sanırsam, buradan bir arkadaşın söylediği gibi menajer gazlaması gibi görünen Lima ondan daha hızlı ve hareketli bir pasör. Lima gelsin demiyorum ancak yorumlar ortaya konunca Alex ismi ortaya çıkıyor sonuçta, o bakımdan. Yoksa ben direkman Sosa'cı tayfasındanım ama benzerini makul bulabilir miyiz orası ayrı.

Bu konuda beagle'a tamamen katılıyorum. 500bin'e bu kadar köfte.

turgay dedi ki...

zor maç. karşıda 2 yıl bizde staj yapan, hocanın taktiklerini bilen ligi iyi analiz edip doğru kadro kuran bir hoca var. ayrıca bu hocaya şenol hocadan sonra sen takımın başına geçeceksin sözünün de verildiği konuşulmuştu. yani bize karşı ekstra motive olacak bir hocadan bahsediyoruz. o verilen pozisyonları da bulamayabiliriz yani. ayrıca castro, scarione gibi adamlar hep bize karşı iyi oynamışlardır. artık bizi mi hedef alıyorlardı bilemiyorum. gençlerin kalecisini gördünüz akşam sağolsun bize kaplan olan rakiplere fare oluyor.

sakatların durumu önemli. yarın necip-oğuzhan-talisca 3lüsünü orta sahada medeli sağ bekte görebiliriz. hatta tosicte oynamazsa pepe-mitrovic bile izleyebiliriz. değişik takım kurgusu olabilir ama ne olursa olsun kazanmalıyız. saçma sapan puan kayıplarımız olmasa bu maçı öyle böyle geçirirz derdim ama artık böyle lüksümüz yok. artık öyle ya da böyle kazanmalıyız. ayrıca hiçbir iddiamızın olmadığı dünya kupası elemeleri öncesi bu maçında neden pazartesi oynanmadığını anlayamıyorum. sanki 2 takımdan da 8 oyuncu milli takımda geç katılsalar milli takım batacak. kuralları bilemiyorum ama herley normalse bu maçın pazartesi oynanması gerekirdi. vurduğumuz gol olsun.

Basar dedi ki...

Zor maç, en önemli avantajimiz oyunun herhangi bir doneminde kolay gol yemeleri. Kazanirsak haftaya puan farkini daha asagiya cekecegimizden eminim.

carlito dedi ki...

her Beşiktaş maçı öncesi herşryini ortaya koyması ve üst düzey motive olmasıyla tanıdığımız Mesut Bakkal efendinin bizimle oynadıkları maç sonrası nasıl kazandıklarını anlatırken Babel'in saçma kırmızı kartına ve bizim sıfır motivasyonla kötü oyunumuza hiç değinmeyip, sonucu sadece kendi taktiksel dehasına (!) bağlayıp, böbürlenerek şöyle yaptım böyle yaptım diye anlattığı konuşmasını anımsadım dünkü maçtan sonra.. Acaba ne oldu o taktiksel zekaya? Eminim Gs'liler kendilerinin Beşiktaş'tan çok daha iyi olmasıyla açıklarlar bunu :) önümüzdeki 3 hafta içinde göreceğiz kimin ne olduğunu, merakla beklemekteyim...

nathan dedi ki...

Castro ve Scarione'nin iş yapmasını engelleyebilecek her oyun 3 puan getirir. Solbekte Adriano'ya güven tam ama ortayı boş bırakmamak lazım. Medel-Tolgay-Oğuzhan orta alanını bu maçta da denemeyeceksek hiç denemeyelim daha iyi. Oğuzhan'ın en verimli olduğu maçlarda arkasında Atiba'nın yanında ya Veli ya da Sosa vardı. Atiba'nın pili bir yarı dışında bitik artık bunu kabul edelim. Medel-Tolgay-Oğuzhan çok güzel bir pas trafiği oluşturabilir. Şenol Güneş'in inadıyla ilgili sıkıntının sadece maç kadrosuyla ilgili olmasını umuyorum. Böyle formasyonları hazırlık anlamında denemeliyiz. Deneyip kendine göre verim alamadıysa bilemem. Neticede hazırlıkları vasat üstü yaptığını biliyoruz. Ancak sahada yeterince kanat oynatılmaya çalışılan, hem de mecbur kalındığında değişiklik şeklinde Cenk gördü bu gözler, dolayısıyla farklı formasyonların çalışıldığı konusu benim için muamma. Orta alanı hızlı geçelim bunların hiçbirine gerek kalmaz derdim de artık verimli haliyle bir Sosa'mız yok maalesef.

Bu arada, lig takımları artık bizi çözüyor dedik ya, Tamer Tuna faktörüyle bunu 3'le çarpın.

EC dedi ki...

Zevkli mac olacaktir...
Rakipler bizi durdurmak icin yere yatiyor, faullerde abartili sovlar yapiyorlar ve hakemlerde Besiktas a karsi her zaman goz yumuyor.
@Carlito nun uzun & keyifli aciklamasiyla hem fikirim.. Tamer Tuna bizim oyuncularin ic organini bile biliyor..onu sasirtmak lazim..
11.ci hafta oldu ve Pepe disinda yeni ekleme yok takima ve Tamer Tuna diger oyuncularin tum arti ve eksilerini biliyor.. Sapka dan tavsan cikarma zamani..
Negredo Lens Medel li bir kadro ile cikmak gerek..
FB ye olanlar ise, medya hakem tff ile Besiktas a karsi kurduklari tuzaktan sonra bellerini dogrultamadilar bizden 3 puan aldilar ama, akhisara yenilip Kayseri Osmanli ile de berabere kaldilar..
Beter olsunlar..

FTipi ile de Galatasaray in basi belaya girecektir, temiz degiller..patlayacak bir yerlerde...


SaldirBesiktas

nathan dedi ki...

Göztepe maçında beklenenden az gol tehlikesi yaşayacağız. Hatta şuta bağlarlarsa şaşırmam. Tersine kilitlemeye çalışacaklar. Umarım yanıt verebiliriz.

QuaresmA dedi ki...

2-1 alırız gibime geliyor. Uygun koşullar sağlanırsa Negredo'dan gol veya asist bekliyorum.

beagle dedi ki...

Gelecek sene ölücü olmayacagimizi varsayarak Türkiye'den oyuncu toplariz umudundayim.
Harun Tekin ve Emre Akbaba, ilk 11 için bile adaylar.

Talisca için 15-20 vermeyecegimizi düşünerek herkesin favorisi Deniz Türüç yerine ben Emre Akbaba'dan yanayim. Dağa taşa çok az vuruyor ve topu yerde tutabiliyor. 2.forvet tipi 10 numaranin ideallerinden.

Geniş kadro için oynayamayacak adam toplamamak lazım. Deniz Türüç/Aras Ozbiliz daha benzer adamlar.
Deniz'in koşu mesafelerine hakim biri yorum yaparsa da sevinirim.

Arkadaşlar konudan bağımsız GS sözlük diye bir o.cocuklari yuvası kesfettim. Adamlar her maç öncesi götünden şike imasinda falan bulunuyorlar. Yok mu bir kulüp avukatı su ibnelere haddini bildirecek.

beagle dedi ki...

Cenk Tosun'a top değdikten, top atildiktan sonra sonlanabilen (şuta, ortaya dönüşen) atak oranimiz nedir?
Beşiktaş'ın çilesinin özeti bu istatistikten çikar.

nathan dedi ki...

Cenk ve Atiba kötü, Talisca gol dışında yok, Q7 yorgun ve halı sahaya bağlamış. Allahtan gol erken geldi de rölantide devam ediyoruz.

Marcelo kalsaydı Pepe ilk 11 olur muydu acep.

cochise dedi ki...

oyunsuz gollere devam; hoca memnun heralde gidişattan ki yeni birşey yapmaya da çalışmıyor. Oğuzhan tolgay değişikliği gibi teoride değil pratikte bir kaç fark yaratacak değişiklik dışında. Atiba çok önemli bu takım için ama acaba şu maç kenarda olsa ve çift 8 oynasak nasıl olurdu diye düşünmüyo değilim ama o kadar çok top geri dönüyor ki ileriden; defansif katkısına da ihtiyaç var. bu nedenle ona da kesin olumlu katkı diyemiyorum.

yapısal değişiklik olmadığı sürece 'ligde' bu oyunsuz sonuca gitmeler devam eder ama şöyle ligin 1/3'ünde de yapısal değişiklik gelmez mecbur kalmadıkça. ÖZellikle deplasmanda oyunda kör topal ama sonuç alan bir şekilde gideriz. Ligin son üçte birlik kısmında da fiziksel olarak en iyi takım kalırız geçen yıl gibi iyi bir yıl sonu ile yine 70 civarı puan toplarız. Tahminimce de şampiyonluk için yeter ya hayırlısı.

Sanki maçı kazanmışız gibi yazdım ama buna da hayırlısı :)


Hidayet dedi ki...

sezonun ilk yarısı sonunda , 17 maç sonunda ,cenk tosun penaltılar hariç tolga ciğerci'den çok gol atar diyen var mı ? gomis ,jahoviç ,love değil tolga ciğerci , 17 hafta sonunda..

cochise dedi ki...

atlamadan, gerçek bir futbol takımı ile oynuyoruz. bu kısım keyifli. Güzel takım olmuşlar. Devam ederler böyle umarım ...

Zaitsev dedi ki...

3-0 olmuş maçta Negredo 88de giriyor. Küstürmek için herşeyi yapıyoruz adamı.

İlk 11 dışındaki herkesi "lacking match practice" durumunda tutmaya ant içmiş hoca. Bunun başka açıklaması yok. (Aslında var ama niyet okumaya giriyor sonra)

beagle dedi ki...

Oyuncu sevgimden/gicigimdan bağımsız Göztepe savunması topu ilk dürttüğünde Cenk, Quaresma ve Talisca yi geçiyorlardı zaten.
Oyuncu değişiklikleri Cenk-Negredo 60, Gönül- Necip zorunluluk, Quaresma-Lens 75-80 olmaliydi.

Armagan dedi ki...

Bu sezonki en iyi lig maçı. 20-35 arası önde toplu pres falan, biz hayırdır? Goller kaçırdık,onlar da kaçırdı. Attığımız 3 golde farklı tipte ve çok iyilerdi. Gayet zevkliydi maç ama çoğu takım bu şekilde dengeli oyun bile oynamak istemiyor. Aslında sert pres ve kontranın bize karşı işlediği belliyken Tamer hocanın böyle oynatması enteresan oldu.

Yediğimiz gol ofsayt yanlış görmediysem. Penaltı olabilecek Talisca’nın pozisyonund, eleman ota boka yere atladığı için vermedi muhtemelen. Bu arada son 15-20dk Cenk yerine Negredo olsa 4-5 olurdu bence, Adamı cidden küstüreceğiz. Medel’in girerkenki yüz ifadesi her şeyi anlatıyor.

Yine de bu oyun çok göz boyamamalı, kapalı takımları nasıl açabiliriz onu düşünmeliyiz hala. Talisca’daki kıpırdanma kesik yemesinden mi yoksa hıcanın şl’de zaten çıktık artık biraz ligde oynayalım demesinden mi bilmiyorum ama öndeki 4lü savunmada hiç bu kadar aktif ve iyi görmemiştim. Darısı şu son 6 maça...

nathan dedi ki...

Saçma sapan bir maç oldu, bunda hakemin de büyük etkisi var. Karşılıklı birer penaltıyı çalmadı, yine bir sürü karşılıklı kartları es geçti, gitti sarı olacağı bile tartışılır bir pozisyonda Göztepeli oyuncuyu attı. Güya ligin en deneyimli hakemlerinden, peh.

Biz malum saldım çayıra emprovizyonu çerçevesinde yine 2-3 atraksiyonla olayı kapattık. Yoksa yanılmıyorsam maçta toplam 3 ya da 4 korner kullandık. Ceza sahası civarı attığımız serbest vuruş sayısı da çok az, kanat ortası da. Goller dışında kaleyi tutan 2 şutu hatırlıyorum. Böyle bir deplasmanda 3 puan güzel ama, işte aması var.

Göztepe kapanacağı yerde açık oynasaydı çok daha baskın olabilirlerdi, ki hücum oyuncularının defansif yanı zayıf, defansları da kötü. Yani kapandığında güvenebileceğin bir olay yok. Açık oyunda en azından gol atma şansını bulabilirsin.

Negredo'nun oyuna giriş dakikaları baydı artık. Adam 88'de girip bir asistlik hareket de yaptı ki yanlış görmediysem ayağına topun 3. değişi filandı. FB'nin elinde olsa elmas bulmuş gibi sevinirlerdi, biz mental olarak bitişini izliyoruz. Başka şeyler de denir de shelbyl'in dediği gibi niyet okuması yapmayayım.

nathan dedi ki...

@Esat Armağan Kaymaz

Ben mi öyle gördüm, Göztepe maçın büyük bölümünde kapandı zannımca. Bir tek ilk 15 dakika biraz bastırdılar, bir de 3-0 olduktan sonra 2-3 cılız atakları oldu. Özellikle 2. yarıdaki ataklarında bizim ceza sahası civarı ve içinde 3 kişiden fazla adamları yoktu, tek hamleli ataklarda dönen topları hep biz aldık.

Göztepe'nin ortanın ortasında iyi bir organizatöre, 1 sağlam stopere ve 1 de beke ihtiyacı var.

Hidayet dedi ki...

ben bir niyet okuması girişimi yapmak isterim . mazallah ya 60 -70 gibi negredo oyuna girer de bir de gol atarsa ! zaten cenk'in penaltısız bir elin parmaklarını geçmeyen gol sayısına biraz daha yaklaşırsa . bu sene psikolojik üstünlük negredo'ya geç-me-ye-cek . nasıl ki cl öncesi ilk 3 maç 85-87 . dk'larda oyuna alarak o üstünlüğün geçmesine müsade edilmediyse . ha sıkışırsak kenarda negredo var ,popomuzu kurtarır . öyle de garanticiyiz . umarım devre arası gider . bize cenk'in arkasına 87 'de almak için m pektemek yeter de artar bile.

yilmaz dedi ki...

Bence negredo'ya kendisi ayrılsın diye mobbing yapılıyor. Artık aklıma başka birşey gelmiyor. 3-0 lık maçta da mı girmeyecek bu adam oyuna? Burak'ı almadık diye mi cezalandırıyor hoca bizi acaba?

Hakikaten adamda da iyi sabır var. Herşeye rağmen son pozisyonda topu evirip çevirmeden verdi pasını. Babel cenk talisca web Quaresma ne yapardı düşünmek lazım?

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

*istediğimiz oyuncular oynamıyor diye oynayanlar başarılı olduğunda burun kıvrılıyor ya, ben de bunu niyet okuma olarak algılıyorum.. hocaya karşı art niyet! hocanın genellikle vazgeçmediği ve taraftarımızın sürekli değişsin istedi 11, bu sezon kazandığımız ne varsa bize kazandıran 11..

*herkes yeni transferler oynasın istiyor da başka bir şey istemiyor! mesela bugün Medel, Lens ve Negredo oynayıp, Atiba, Talisca ve Cenk yedek kalsa kazanabilir miydik, hiç sanmıyorum.. etkili bir rakip vardı karşımızda, ilk golümüze kadar olan süreçte verdiğimiz pozisyonları atsalar maç farklı bir yöne giderdi.. Talisca bir kez yedek bırakılabildiğini görse daha etkili oynar diyorduk, genel oyunu çok değişmese de,en iyi yaptığı işlerle maçı kazandırdı.. Ceza sahası dışından kafa golü attı adam! Enfes bir gol oldu..

*Negredo'nun oynamasını ben de istiyorum ama Cenk'in şu dönemde yedek bırakılması mantık dışı.. Negredo'ya yer açmakta zorlanıyorsa hoca, bu onun suçu değil, kadro bu kadar genişken doğal bir durum.. Cenk, Babel ve Q7 bu kadar formdayken Lens'e falan nasıl yer açacaksın ki?

*Adriano gene mükemmeldi, hele o sonlarda kaçan golüne çok üzüldüm.. Babel ile ikisi takımın en önemli isimleri şu anda..

*çok kritik bir dönemeçti ve güzel bir skorla dönmek mutluluk verici ama Göztepe gibi oynamaya çalışan takımlara karşı değil, tam tersi rakiplere zorlanıyorduk zaten.. asıl buna çözüm bulmalıyız..

*ilk kez 3 gol attık, daha çoğunu atabilirdik, bu da sevindirici.. haftaya gs'nin başakşehir'i yenmesine ihtimal vermiyorum.. eğer önümüzdeki 2 maçı ve derbiyi kazanırsak lider oluruz..

yilmaz dedi ki...

Web değil ve olacaktı

Basar dedi ki...

Yorgun takimda israr edilmesinden, yorgun takimda 80 dakilada veya sakatlik yuzunden oyuncu degistirilmesinden ve hakemlerin her hafta bize kritik hata yapmasindan (ofsayt gol, verilmeyen penalti ve kirmiİ kart) gina geldi...

BurkayJK dedi ki...

Negredo'yu 85'te almak harbiden ayıptır. Maçı izlerken sinir oldum. Tamam, adam formayı kapması gerektiğini farketti ama bu da yapılmaz yani. Fark üçe çıkmışken Medel ile birlikte girmeliydi.

Tolgay'ı çok beğeniyorum. Sezon sonu yüksek teklif gelirse şaşırmam. Biraz şut çalışmalı.

Caner'siz Beşiktaş mı desek, Adriano'lu Beşiktaş mı? Tabiki ikincisi.

Hidayet dedi ki...

anlamadığım şey , neden negredo oynayınca , lens ve medel de oynasın ki . aynı soruyu şöyle soralım , q7 ve talisca yokken cenk oynasın da o'nun da performansını görelim . negredo'yu , asıl 11 'i cl için sakladığın maçlarda oynatınca mı performansını ölçmüş oluyorsun (bkz karabük) ya da q7'nin olmadığı maçlar (gb , trabzon ) . sahi kaybedilen maçlarda ikinci yarı hemen 45'te oyuna alınan "kurtarıcı "neden başarılı olamadı . biz lig'de başarılımıyız ? şu 11 gollü canavarlar ne o zaman ?

nathan dedi ki...

@carlito

Böyle iki yönlü durumlarda genel geçer objektir kriterlere bakılır. Bu şekilde bakınca daha geçen Çarşamba zorlu bir CL maçı oynamış oyuncuların yerine yedekte bekleyenlerin oynaması kadar doğal bir olay yok. 10 lig maçında bir maçta max. 58 dakika süre verdiğin, bunların 5'inde 20 dakikanın altında oyuna aldığın adam 1 gol 1 asist yazmışsa kötü oyuncu da değildir ayrıca. Şenol hocanın sezon başında Burak'la Volkan Şen'i istediğini herkes biliyor. Bu ikili gelseydi Cenk-Babel-Q7'nin performansına karşın bu süreleri mi alacaklardı sence. Bir de, Cenk'in bu sezon çok kötü oynadığı lig maçları oldu, bunu hepimiz gördük. Yine de hep 75'ler 85'ler beklendi. Meram budur.

nathan dedi ki...

Ekleme: 58 değil Karabük maçında 71 dakika almışlığı var. Yine de toplam 282 dakika oynayabilmişliğini değiştirmiyor.

carlito dedi ki...

@nathan peki leipzig maçı sonrası hoca trabzon karşısında yapmadı mı o rotasyonu? ne sonuç verdi? kendi sahamızda rakibe bu kadar pasif kaldığımız tek maçtır belki de.. Negredo daha çok süre almalı, eğer formülü bulunabilirse 11'de de yer almalı, 3-0 olduğu an girmeliydi, hepsine eyvallah.. ama lens ve medel'in şu an 11'i girecek durumda olduğunu düşünmüyorum..
hoca sene başında burak ve volkan'ı istedi diye kin tutmayalım artık, ben de istemedim bu adamları ve karşı çıktım hocanın fikrine, hatta camia olarak çıktık ve bu yüzden gelmediler.. ama şu anki tercihlerin bununla ilgisi yok, oynayanların hepsi hakediyor formayı, bkz. bugün tolgay'ın oğuzhan'ın yerini alması.. talisca da mesela maç seçince en çok oynamak isteyeceği maçta kesik yiyerek cezalandırıldı, bugün daha etkili oldu..

hocanın bazı takıntıları olduğunu inkar edemem ama ona karşı takıntılı olanların da varlığı kesin!

can dedi ki...

Negredo Lens Medel takimdaki muadillerini fiziksel, mental, ve takim oyunu baglaminda kesebilecek kivama geldiklerini hocaya kanitladiklarinda oynarlar. Nokta.

Armagan dedi ki...

@nathan

İlk 10-15 dk ve 3. gol sonrası gelen kısa süreli baskı harici, ilk yarı hücumcular hep önde kalmaya çalıştı gördüğüm kadarıyla ancak yeterince sert olmadıkları için bizim oyuncular bir yerde kitlense de, pası çıkartıp öne taşıyabildiler. Yanlış hatırlamıyorsam Ghilas’ın sağ çapraz vurduğu şutun başlangıcı böyle bir pres sonrası kaptırılan toptan sonra geldi, Monaco’dan yediğimiz gole benziyordu bir taraftan.
Özellikle ilk yarı orta sahanın gerisinde karşılamadılar ve takım halinde gelmeye çalıştılar gördüğüm kadarıyla. Otobüs çeken takımlara göre biraz farklar vardı bence.

Unknown dedi ki...

@beagle
Zurnanın zırt dediği yer de bu gerçeklikle yüzleşilememesi. Patlama yaptı, kendini geliştirdi ama halen bir son vuruşçu Cenk. İnanılmaz rakamlar telaffuz ediliyor ama CL vitrini sayesinde 10-15 arasına satabilirsek öpüp başımıza koymamız gerek. İngiltere'ye giderse de bu statik tarzı ve fizik gücü(!) ile tutunabilmesi mümkün değil. Valencia ve 22 milyon euro telaffuz ediliyor ki, 12 verirlerse, Sezai Abi'nin kulakları çınlasın, satalım gitsin.

Negredo konusunda ise @yılmaz gibi düşünüyorum. Takım içi gruplaşmaların etkisi var galiba. Anlaşılan hoca da transferini pek istememiş. Kontratı da nazara alınınca, mobbing yapıldığını düşünmeden edemiyorum. Hele ki 88'de girdikten sonra Cenk'in 88 dakika yapamadığını yapması da trajikomik bir durum. Ki hazırladığı o pozisyonu da harcayan Cenk idi. :))

Peki 88 dakika Quaresma'ya katlanmasına ne demeli? Monaco maçında şiir gibi oynayan kadroyu bozduk da 46'da ikinciyi attıktan sonra Talisca & Quaresma çıkartıp Oğuzhan & Lens ile yeniden 4-3-3'e dönebilirdik. Neden Monaco'yu şok eden o dizilişten, hele ki futbol oynamaya çalışan Göztepe'ye karşı vazgeçtik, anlamadım açıkçası.

mit dedi ki...

Ben de carlito gibi düşünüyorum bu konuda. Hepimiz Negredo, Lens ve Medel bu takıma bir an önce adapte olsun, daha çok süre alsınlar istiyoruz ama hocanın da bir bildiği var. Yediğimiz golde Medel adamını kaçırdı mesela.

https://youtu.be/ELAx3hQam24?t=2m51s

O yüzden sonradan Necip girdi maça ve sağ beke geçti. O hatayı yapmasa belki Lens'i de alacaktı. Öte yandan Negredo'nun daha erken oyuna alınması gerektiği konusunda da diğer arkadaşlarla hemfikirim.

Yine de ligin en formda takımlarından birine karşı oynarken hocanın Şampiyonlar Ligi'nde 4'te 3 yapan kadroyu koruması ve işi sıkı tuttuğu mesajını takıma vermesi önemli.

nathan dedi ki...

@carlito @can

Bugün olay Negredo üzerinde zaten. Yayıncı kuruluşta da konuyu Güntekin açtı ve tartıştılar; hepsinin kibarca söylemek istediği "ne yapsam olmuyor moduna girerse" oldu. Olayın bu kısmı için Negredo'nun müthiş bir profesyonel olduğunu belirtmek lazım. Hangi maçtı hatırlamıyorum, bana göre yine gereksiz oyundan alındıktan sonra bir pozisyonda kenarda heyecandan yerinden fırlamıştı. Bugün de gıkını çıkarmadan yine 88 gibi kariyerine göre komik bir dakikada oyuna girmesine rağmen tüm ciddiyetiyle davrandı. Bunun Cenk, Talisca ve Q7 versiyonlarına girmiyorum herkes biliyor. Özeti, geçen hafta -as usual- 70'lerde oyuna aldığın adam güzel bir golle seni ipten almışsa ve CL maçında süre dahi alamamışsa, üstüne -normal her kadroda beklenebileceği şekilde- CL maçından oynayanların yerine oyuna başlamadan yine 88'de oyuna sokuluyorsa, ben onun yerinde olsam su kaynatırım arkadaş. Tarak yanında cilet de satanlar gibi: bitmedi; dokunduğum gibi bir de diğer takım arkadaşların +70'lerde hatta +85'de oyundan alınırken hocasının elini sıkmadan şekil yapıyorsa. Ama dediğim gibi sağlam karakterli adam almışız. Olayın futbol rasyonalitesi dışında bir zamanlar bu konulara da önem verirdi Beşiktaş.

Unuttuğumuz bir diğer olay da, kariyerlisini vs bıraktım, ligimize ilk defa adım atmış bir yabancının ancak süreler alarak takıma adapte olabileceği. Nedense yorum yaparken bu konu hep unutuluyor. Premier Lig gibi "madem geldin oynayacan kendini gösterecen arkadaş" denilen bir ortamda dahi seneler önceki bir ManU maçında rakip takım defans oyuncusu girdikten 10-15 dakika sonra pozisyonunu kaybetmişti de her maç mutlaka olması gereken İskoç aksanlı yorumcu "geldiğindden beri 3. maçı ve oyuna geç girdi, olabilir" demişti.

@Esat Armağan Kaymaz

Haklısın. Benimkisi bahsettiğin aksiyonlarının maç içinde mantıklı ve sürekli olmaması olayı. Kapandılar derken tipik kilitleyip kontra yapanlar gibi değil, geriye yaslandılar bağlamında, yaslanmak tam doğru kelime gibi. Yaslanacak kadar defansları yok halbuse.

YSY dedi ki...

Bu negredo olayına birde başka açıdan bakıyorum. Sözleşmesini bilmiyorum ama malum son zamanlarda futbolcuların sözleşmelerinde oynadığı maç başı para alma durumu var. Sanıyorum negredo'da da vardır. Şimdi bu adam sürekli 88 dk. da oyuna girip maç başı 10.000 € nu mu alıyor ? Eğer böyleyse sokmayın bari abi oyuna nedir bu saçmalık.

nathan dedi ki...

@YSY

Maç başı yok garanti para.

nathan dedi ki...

Başka bir soruyu da sorayım. Bu sezon sakatlıklarla zorunlu hale gelenler dışında ilk 45 dakika sonrasında devre arası değiştirilen oyuncu var mı ve varsa başka örneği var mı?

nathan dedi ki...

Şöyle bir yanlış anlama var (biraz FB'lileşme etkisi nedeniyle kimse kusura bakmasın) "eleştiri" yapanların Şenol hocayı istememesi gibi. Birkaç hafta önce kendimce bir konuyu yazdım. Bielsa ya da Sampaoli gibi hücumu düşünen TD'leri getiremeyeceğimize göre (sorun maddi değil) tek aday yine Şenol Güneş'tir. Hele ki yabancı birinin gelip adaptasyonunu da düşünürsek. Ancak öte yandan "kritik" etme halimizi de bir yana bırakırsak burada sadece yayaya şaşaşa formatına dönüşürüz. Şenol Güneş hücumu düşünen yapısı ve kişiliği ile Beşiktaş'la büyük bir uyum yakaladı ve bundan gayet mutluyuz. Bunu dahi kenara bıraksak bile, hele ki ligimizde henüz 3. sezonundaki bir yerli TD'nin CL'deki bu başarısı tartışılmaz. Olay rasyonel olunması. Taktik değişiklikleri konuşamıyoruz, çünkü sadece sonuçlardan bahsediyoruz. Neyse, herkese iyi haftalar.

Skywalker dedi ki...

Hocayi severiz sayariz da, 3-0 olmus macta Negredo'yu 88'de oyuna almanin aciklanacak bi tarafi yok. Cenk, yine klasik Cenk oyununu oynarken bir de. Su durumda Cenk'i kesemez diyenleri de anlayamiyorum malesef. Cenk ne Love kadar gol atti, ne de oyunu karsi yari sahada tutmaya en ufak bi katkisi var.

GeceGezgini dedi ki...

@Skywalker,

Tamamen katılıyorum. Şu maçta Cenk gol dışında ne yaptı da bu oyunuyla kesilmez oluyor ? Monaco maçında ne yaptı ?

@nathan ; çok güzel sorular sormuşsun abi. Dün Cenk'in oynadığı ilk yarıyı Negredo oynasaydı kesin devre arası çıkmıştı. Cenk'in kafa topu indirdiğini hatırlamıyorum yine. Squash duvarı gibi forvet.

Dünkü genel oyuna gelirsem; Tolgay, Adriano, Talisca, Babel, Fabri çok temiz maç çıkardılar. Adriano' nun orta sahayı desteklemesine bitiyorum. Caner versus Adrano' da bu kadar birbirinden zıt oyun formatı görünce de hocaya saygım azalıyor maalesef. Hocanın hiç bir taktik katkısı yok heralde abi. Caner yarı alana gelmeden orta kesiyor, çizgiden ayrılmıyor, Adriano ise tam tersi; sürekli orta sahaya destek, kanatla ve orta sahayla üçgenler. Hoca napıyor abi o zaman :)?

@mit; bence Pepe'nin hatası direk. Pepe orta sahaya baskıya gidiyor ve onun alanı Medel kapatmaya gelince kendi adamını kaçırıyor.

@Beinsports; abi yediğimiz golün tekrarını niye göstermiyorsunuz. Laps diye ofsayt o gol.


Yorum Gönder

Ara