.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Kasım 2017 Perşembe

Karne: Beşiktaş 1 - 1 Monaco

Goller: Cenk Tosun (54' P)
En iyi üç: Pepe, Fabri, Tolgay Arslan
En kötü üç: Matej Mitrovic, Anderson Talisca, Gary Medel

Karne:

Şenol Güneş 7.7
Beşiktaş 7.4
Monaco 7.0
Paolo Tagliavento 7.1

Fabri 8.5
Dusko Tosic (69')7.9
Pepe 8.6
Adriano 7.5
Gökhan Gönül 7.5
Atiba Hutchinson (83')7.4
Tolgay Arslan (75')8.5
Oğuzhan Özyakup 7.5
Ryan Babel 6.9
Ricardo Quaresma 7.5
Cenk Tosun 6.9

Gary Medel (69') 6.8
Matej Mitrovic (75') 5.6
Anderson Talisca (83') 5.8

Takım Ortalaması 7.4

Anket: 15 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

16 Yorum:

turgay dedi ki...

ilk 25dkya hayran olmamak elde değil. muazzam mücadele harika paslaşmalar. uzun zamandır böyle tek paslı alternatifli bir geçiş oyunu oynamamıştık. herkesin dediği gibi skoru yapacak adamın eksikliğini çektik. burada taliscanın olmaması değil golü atacak golcümüzün olmayışı bence sorun. cenk çok zayıf kalıyor böyle anlarda. dün akaşm bana göre yine etkisiz elemandı. bu yüzden böyle üst düzey konsantre olmuşken herkes negredoyu koymalıyız. onun oyun zekasından ve bitiriciliğinden yararlanmak için. cenk'in golleri göz boyuyor maalesef. sakatlıklar olmasa erken alınabilirdi diye düşünüyorum oyuna. hoca da önde değişiklik düşünüyorduk tarzında konuşmuş.

benim için sakatlıkların durumu önemli. medel göztepe maçında 11 başlayabilir. bir kaç kelamda oğuzhan için. sezon sonu serbest kalıyorsun uzattın mı uzatmadın mı bilmiyorum ama avrupa gitmek gibi bir hevesin varsa kaleye şut atmayı çalışman lazım. illa ince pas vereceğim derdinde olduğun sürece elin 20 yaşındaki oyuncuları o topu sana attırmazlar. ayrıca maçın ortasında gidip sol kenara gömülmen bizi orta sahada eksik bıraktı. şu huyundan vazgeç. senin ortada olman demek atakların hızlanması herkesin yerinde olması demek. sen gidip sola gömülüp dinlenmeyi seçersen senın yüzünden ortada oynayan diğer oyuncular ekstra oynamak zorunda kalıyorlar. büyük oyuncu olmak istiyorsan mücadeleden kaçmayacaksın 1 dk bile. ama senden büyük oyuncu olmaz bu saatten sonra. sen kolayını seçiyorsun çünkü. kafana koyduğundan arkadan gelip adamın ayağından topu alıyorsun canın istemediğinde sola yanaşıp herkesin oyununu bozuyorsun. bu kadar insan sana güveniyor az snopluğunu törpüle. zaten egosu yüksek 2 tane adam var birbirlerine pas vermediklerinden maçı veriyorduk az kalsın bir de sen kaptan olarak onlara katılma.

beagle dedi ki...

Futbolun amacı gol atmak, yediğinden fazlasını atmak. İlk yarı kaleyi bulan tek şutumuz, Q'nun sabah kadar çekse gol atamayacağı 10 derece açıdan sağ dış şutu. Kaleyi bulmayan diğer şutlar da GG ve Pepe'den. Hepsi de devre sonlarında. Devre skoru 0-1 deplasman takımı lehine. Zaten öyle olacağı da belli değil miydi?

İlk yarı güzellemelerine bu sebeple katılamıyorum. Sahada iyi gibi görünen, sonuca ulaşamayacak bir takım bu. Oğuzhan, AMC'ye dönmek zorunluluk halleri dışında verimsiz bir harekettir.

yilmaz dedi ki...

@beagle bence kötünün iyisi bu ortasaha kurgusu. Daha iyisi 4-3-3 sisteminde tolgay-ozzie ve bi ortasaha oyuncusu daha. Kanatlarda da safkan kenar forvetler. Tabii bunlar o kadar kolay şeyler değil ama mevcut kadroyu değerlendirmek için zorluk derecesi yüksek maçlarda dün akşamki ortasaha daha kabul edilebilir geliyor bana.

Oğuzhan Tolgay atiba orta sahası kime gol attıracak. Kendileri de atmıyor zira. Belki Oğuzhan geride Tolgay önde denenebilir. Cenk yerine de negredo ile başlanır. Bu formasyonu bir denemek lazım.

Basar dedi ki...

Bence gayet güzel oynadık, diziliş doğruydu. İlk yarı %60 possesion ile kapandı. Muhteşem oynayan Adriano top kaptırmasa gol filan da atamazlardı.

İkinci yarı zorunlu değişiklikler olmasa fişi de çekerdik. Ben maç sonuna takıldım. Bu kadar git gele ihtiyacımız yoktu evet gol atma şansımız çok yüksekti fakat golü yesek bir çuval incir berbat olabilirdi.

Porto'dan 1 puan bize grup liderliği getirecek. Ben alabileceğimize inanıyorum. Maçların aynı saatte oynanmaması bizim için kötü oldu, Monaco'nun uefa şansı olması dolayısı ile Leipzig'e kolay kolay geçit vermeyeceğini düşünüyorum.

YSY dedi ki...

Valla ben dünkü oyunu geçmişe nazaran beğendim. Evet kötünün iyisi. Hayalet casper dan sa ara ara kıpırdanan ozzy yı tercih ederim.

fidddas dedi ki...

şampiyonlar liginde geçen sezonun fransa şampiyonu, şl yarı finalisti ve bu sezonun ikincisi takıma karşı rakip takımın mutlak galibiyet amacıyla çıktığı maçta orta sahayı bu şekilde kalabalık tutup ileri üçlüye hızlı çıkmaya çalışmak ve topa sahip olup pas yüzdesi ile maçı dengede tutmak bence geçerli bir taktik.

ben de negredo'nun 11 başlamasını tercih ederdim, ama cenk'in şu anki reputasyonu onu 11 yazmaya zorluyor ve mantıksız da değil bu tercih.
dün geceki oyundan ilk 60 dakikada tehlikeli pozisyon olarak yeterli sonucu almamış olmamız bu taktiğin baştan aşağıya çöp olduğu anlamına gelmez.
zorunlu değişiklikler olmasa ne 70ten sonraki düşüş olmazdı, son dakikalardaki panik yaşanmazdı.
biz dışarıdan mitroviçin durumunu görürken saha içerisindekilerde bu durumu görmüşlerdir.
zorunlu değişiklikler olmasa ;
babeli iyi kapattılar, yerine lens girebilirdi. ya da q7 nin son dakikalarda beynine yeterli oksijen gitmemesi anında değişebilirdi.
65 sonrası talisca girip, rakibin son bastırdığı anlarda onları öldürebilirdi.
yine 65 sonrası negredo girip takımı ileride tutabilirdi, son anlardaki baskı önleyebilirdi. bütün bunlar olmadı ama hedeflenen alındı. geleceğe dair de herşey berbat bundan sonra da berbat olacak gibi bir his taşımıyorum.

bence beraberlik yeterli bir sonuç, iki maçta bir puan yetiyor ama 0 alsak bile monaconun ümitleri sona ermediği için hala şans olur.

fidddas dedi ki...


bu arada ikinci olursak
Manu, PSG, Barcelona, ve City bize çıkmasın, Chelsea, Sevilla, Tottenham ile diğerlerine göre daha fazla şansımız olabilir.

birinci olursak ise ;
Bayern, Juventus ve Real Madrid kabus, Roma ortada, CSKA(Basel), Liverpool, Shakthar(Napolinin işi çok zorlaştı) iyi kura olur

Bence maçın bir kez daha izlenmesi gerek . Beşiktaş muazzam transition'lar yaptı dün . Git gele dönmesinden bahsetmiyorum , bizim hücuma planlı ve doğru yerleşerek yaptığımız geçişlerden söz ediyorum . Atakları sonuçlandıramamış olmamız başka bir olay . Atiba(Medel) - Oğuzhan - Tolgay işin içinde olup Quaresma denklemden çıkarsa daha aktif bir ileri hat olacağını düşünüyorum . Her ne kadar özellikle ilk yarıda Quaresma temponun arttırılmasına destek olmuş olsa da hamle oyuncusu olarak hem geride hem ileride olduğumuz durumlarda değerlendirilebilir olması daha kritik bence . İleri üçlü Negredo - Cenk - Babel olur . Lens'de daha fazla devreye girebilir diye düşünüyorum .

Atak sonlandırma , statik oyundan daha kolay çözülebilir birşey gibi geliyor bana .

Huzeyfe dedi ki...

Ben de ilk yaridaki oyunda golun gelmemis olmasini Cenk'in verimsizligine bagliyorum. Gol atmak icin illa bombos kalmana gerek yok. Bazen rakibine ragmen vurup atabilmelisin.

Ornegin 15-16 sezonunun baslangicinda Sosa henuz gol/asist katkisi veremiyorken de benzer bir oyunla rahat gol atiyorduk. Gomez farki vardi. Cenk'in attigi tek ekstra gol Porto deplasmaninda.
Maci ingiliz kanalinda izliyordum, ilk yarida Tolgay'in pasini onune alamayinca onlar da Cenk'i elestirdiler.

Barreto dedi ki...

Demekki bazı maçlarda 4-3-3 oynayabilirmişiz. Orta 3 lüde Atiba yerine Medel oynarsa daha seri -eveleyip gevelemeden- ileri çıkarız kanaatimce. Takımın ligi domine etmesi için Negredo'nun tam adaptasyonuna, Ozzy ve Talisca'dan en az birinin formuna şiddetle ihtiyacımız var. Pepe-Tosiç muazzam bir tandem oldu. Vida Tosiç'i kesmeyi başarabilirse, CL çeyrek finali hayal değil.

beagle dedi ki...

@Barreto
Hava hakimiyetimiz yetersiz. Duran toplarda tehlike yaratma oranimiz azaldı. Tosic belki bu acidan en etkilimiz ama Vida'dan daha fazlasini bekliyoruz.

@Övünç
Epeydir topa hakim olma sorunumuz oldugundan geçişler güzel göründü ama atak sonlandiramama major bir eksiklik.
Lensin en kötü hali bile Q'dan çok daha çabuk eve akıllı sekilde atağı sonlandiriyor. Babel-Negredo-Lens 3lüsü ile bir baksak bile Lens ve Babeli iyice Negredoya yaklastirmak gerekir. Yaşlı beklerimiz de bunu kaldıramaz.

Eldeki malzeme Atiba'dan vazgeçip. Tolgay Ozzy oynayip, önlerinde SS olarak Cenk veya Talisca'dan birini seçerek oynamayi isaret ediyor. Negredo bütün iç saha maçlarında banko uçta durmalı.

Bu maçta Cenk-Talisca eş zamanlı sahada kalma süresi az oldugundan iyi göründük. 2 Casper'lı sistem olmuyor işte.

nathan dedi ki...

Sezon için artık meraklanmayın Hopdediks de artık bizden :)

http://www.milliyet.com.tr/Skorer-Tv/video-izle/fransiz-aktor-gerard-depardieu-nun-besiktas-aski--gX8tNOVT8ljt.html

https://www.cnnturk.com/magazin/gerard-depardieu-besiktas-carsida-kokorec-yedi

Erhan dedi ki...

Tvden nasıl gözüktü bilemeyecegim ama tolgay ve oğuzhan mükemmel oynadi bence. Sadece son hareketi yapamamaları yani gol vuruşu veya asist ki bence tolgay asist de yaptı ama ozzie eksik kaldı o konuda eleştiri olabilir sadece. Takima gelince hazırlanarak özellikle mi böyle oynadık yoksa doğaçlama mı bilmiyorum ama lig ile cl arasındaki oyun bu kadar farklı nasıl olabiliyor bilmiyorum. Gozum resmen abuyu aradı defans arkası koşu atacak muadili bir oyuncu bulabilirsek çok faydalı olur.

beagle dedi ki...

@nathan
Yalnız çocukken düşülen kazanda yutulanlar hala doping sayilabilir ;)

nathan dedi ki...

@beagle

Aynısı benim de aklıma geldi. Hopdediks'e dopingli muamelesi yaparlar ki çok haksız da değiller :) Adam 45 dakikada 1 tam ekmek, 1 de porsiyon kokoreç ve 30 midye yiyip 2 de 50'lik bira içmiş. Ohannes :))

Yorum Gönder

Ara