.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Ekim 2017 Perşembe

STSL 08 Gençlerbirliği - Beşiktaş


Tarih: 13 Ekim 2017 Cuma 20.00

Stadyum: Ankara 19 Mayıs

Hakem Hakkında Bilgi: Halis Özkahya ( BJK 17G 8B 4M - GB 7G 7B 11M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Halil İbrahim Pehlivan / Gökhan Töre ,  Atınç Nukan , Orkan Çınar

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

65 Yorum:

carlito dedi ki...

Cenk ve Quaresma'nın Monaco'ya saklanıp, Lens ve Negredo'nun oynatılması beklentisi var genel olarak.. ama hoca bunu yapar mı emin değilim, arada 4 gün dinlenme süresi var.. bence yapsa iyi olur, milli takımdan yorgun döndüler çünkü.. ama tabii her milli takımdan döneni kesersek Ts maçındaki gibi aşırı kan değişikliği ile afallama durumunu yaşarız.. sadece bu iki arkadaş yedekte kalıp ihtiyaca göre sonradan kullanılsa yeterli..
bunun dışındaki diğer milliler (Pepe, Tosic, Ozzy, Babel) seve seve oynayacaklar, kaçarı yok.. ligde iki maçtır kazanamıyoruz ve üçüncüsü olursa bu Şenol hoca döneminde bir ilk olacak.. ama ben endişeli değilim, bence net üstün bir oyunla galibiyeti alırız, umarım skor da net olur..

BurkayJK dedi ki...

Babel ikinci yarı yorgunluk belirtileri gösterir. Salı günü yanılmıyorsam 90 dakika oynadı. 65-70'e kadar iki farklı skor bulup, Babel ve Oğuzhan dinlendirilmeli diyeceğim ama hiçbir zaman bunu sağlayabildiğimizi görmedim.

diope dedi ki...

Töre iyileşsede biraz da onu izlesek. umarım iyi bir şekilde geri döner.

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

Gündemdeki konularım sıralı tam liste:

1. Oğuzhanın sözleşmesinin halen daha uzatılmamış olması
2. "Oğuzhan devre arasında Fener'e gidebilir" tezinin yanlışlanamamış olması
3. Gençlerbirliği maçı
4. Monaco maçı

beagle dedi ki...

Sülün Orman olası yalan/karalama haberi aklıma "Tüpçü dönmek için harekete mi geçiyor?" korkusu getirdi. Bünyem olaya ilginç sakinlikte bir tepki verdi. Tüpçü dönerse artık Beşiktaşlı degilim nasıl olsa...

Tüm kongre üyelerine simdiden uyarimdir. Asırlık çınarlar da çöker. Tarih kendine birşey olmaz sanan kurum/devlet/kulüp vb doludur. 1 gıdım Beşiktaş sevginiz varsa, tarihimizin en büyük lekelerinin mimarına yalakalanmayi sakin düşünmeyin.Aklinizin almayacağı terkediliş ve çöküş olur.

BurkayJK dedi ki...

@yilmaz

Tolgay belki ama Oğuzhan'dan asla böyle bir şey beklemem. (Tolgay röportajında yeni sözleşme için anlaşıldığını söyledi gerçi) Oğuzhan'ın şu takımı bırakıp Fenerbahçe'ye gitmesi için bir sebep göremiyorum. Paraya tamah edecekse Avrupa hayalini bir kenara bıraksın. Her sene Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı reddedip FB veya GS'ye gitmez. Oğuzhan ile yıllık 2 Milyon'u geçmeyecek bir ücretle anlaşılmalı ama 2.3 - 2.4 bandında bir şey verilecektir. Bana göre derbilerde veya büyük maçlarda kendini tam olarak gösterebilmiş değil, bunu sağladığı an 3 bile verilir.

Adriano 11'e dönsün artık, çok uzadı ayrılık.

carlito dedi ki...

Oğuzhan ile ilgili BurkayJK'nin yazdıklarına aynen katılıyorum.. Bizi bırakıp fb'ye gidebileceğine cidden inanan varsa şaşırırım! herkes tümer gibi ilgi budalası değil.. aziz şimdi çıkıp Ozzy'ye yıllık 3,5 milyon teklif etse gene reddeder bence.. adamın hedefleri var, Beşiktaş'ta kalmazsa avrupa'da oynama ideali var.. umduğu gibi bir teklif gelmezse de kaptanlığa yükseldiği bir camiada yola devam etmesi kendisi için en mantıklı yol olur..

önemli maçlar arifesinde bu gibi konularla gündemimizi işgal etmeyelim bence, spor basını maçların olmadığı haftalarda sayfa doldurabilmek için olmayacak işlerin altını kaşıyor, gaza gelmeye gerek yok..

bugün için de umarım Adriano ile başlayıp Caner'i yedeğe çeker.. CL öncesi Adriano'nun en azından 60-70 dk oynayıp formunu bulması lazım..

Basar dedi ki...

Caner yerine Adriano, guaresma yerine Len, Cenk yerine Negredo ile oynadığımız bir maç olsun. Cenk'te yedekten girsin gollerini sıralasın.

Ekrem35 dedi ki...

Adriano'yu o kadar özledim ki tarifi yok. Sol bek oynayıp aynı zamanda hem 6 hem 8 numarada gibi de oynayabilen bir adam kendisi. Zaten şu maç 11inde önce bakacağım 4 isim var: g.gönül, adriano, ozzy ve atiba. Bu dörtlünün bir arada oynadığı maçı kaybetmeme olasılığımız %90lara yakın bence.

EC dedi ki...

bence ilk yarida daha 3 gol atariz..
Takim ac ve medya daki bu saldirilari susturmanin ve rakiplere goz dagi vermenin yegane yolu bu.

Futbolcular farkindadir ve Senol Gunes daha farkindadir.. hersene ayni taktigi deniyorlar..
Yankaya ilk 7 haftada 2-3 kez oldu GS maci aliyor.. itekleyen hakem..

Bize de ust uste 2 deplasmana Palabiyik i vermislerdi tokezleten hakem..

Birileri FB ye comak soktu ve Ali Koc olayi gundeme cikti.. ben isin arkasinda ( ridvanin caklamasi, aspor daki saldirilar vb hepsini ) GS nin sessiz ve derinden giden cemaat baglantilarina bagliyorum..

Aziz in bogazinda Yargitay karari duruyor, FB koltugundan indigi anda hapsi boylayabilir ve o nedenle birakmak istemiyor.. FB taraftarinin da artik gozu dondu.. A Yildirim ve A Koc arasinda cekismeli olacak bir kavga basliyor.. hepsi bunlarin GS ye yariyor yukarda da yazdigim gibi..

TFF, MHK hala cemaat etkisinde bu hengamede bize alenen saldirirken GS yi de ellerinden geldigince ittiriyorlar!

Saldir Besiktas

Armagan dedi ki...

Cenk-Negredo varken Babel ve Q7nin ikisinin de olmaması garip geldi. Bakalım nasıl işleyecek, tam Talisca’lık maç bu arada.

yilmaz dedi ki...

Bence ozzie konusunda çok iyimsersiniz

Böyle bir kararı oyuncunun insiyatifine bırakmamak lazım. Malum Türkiye "hatırlı abi"lerin ülkesi.

GeceGezgini dedi ki...

caner haric cillop 11, mac sonu caner lafimi yedirir umarim bana.

beagle dedi ki...

Ben Babeli tutup, Talisca yerine Cenk yapıp, reelde daha dengeli bir takim denerdim. Ama grnel hatlariyla lig başından beri bekledigim 11e en çok bugün yaklaştık. Haydi rast gitsin artik işler.

Ekrem35 dedi ki...

İlk 30dk dişe dokunur tek organize atak yok. Doldur boşalt oynayan bir takım olmuşuz. Pas falan hiç yapamıyoruz. Zor döner gibi bu maç bakalım. Takım toparlanabilecek mi?

Caner, Oğuzhan, Cenk fizik olarak epey yıpranmışlar, o yıpranma mental boyuta da geçiyor (ya da tam tersi, bilemeyeceğim). Quaresma, Adriano, Babel, Tolgay şu dördünden üçü oyuna mümkün olduğunca erken dahil olmalı.

ozkankaya35 dedi ki...

Quaresma dusmanlari,degiseksiniz fikrimce ikinci yari.bol şans.yenilmeye gelmedi kimse buraya

QuaresmA dedi ki...

Şenol Güneş dönemindeki en kötü Beşiktaş'ı izliyoruz son 2 maçtır.
Takım bu haldeyken bireyleri eleştirmeyi sevmem ama "Lens-Negredo oynamalı" tayfası neden oynamadıklarını anlamışlardır umarım.

"Ezber 11" = En iyi 11

yilmaz dedi ki...

tigana dönemindeki 3 maçta 1 gol pozisyonuna girdiğimiz maçlar gibiydi ilk yarı.

bu tip maçlar bu sene fazlalıkta. ŞL ayağına bu sene ligi kaybedeceğiz gibi gözüküyor. monaco maç telafisi olan bi maç. Bu maçı kaybedersek GS 8 puan yapacak farkı. Bizimle de maçları var. Bu ciddiyetsizlik devam ederse ilk 2 bile tehlikeye girebilir.

Hiç oyuncu eleştirmiyorum, çünkü ben sahada fabri'den başka beşiktaş oyuncusu göremedim.

Ekrem35 dedi ki...

2 haftadır bekle maçı. Kafanda oyna şöyle farklı galibiyet güzel oyun, rakiplere göz dağı falan. Sonra bir bakıyorsun ki ts maçının tekrarı. Maçtan önce atiba-ozzy oynuuor mu ona bakacağım demiştim, ts maçındaki kötü oyunu ikisinin olmayışına bağlamıştım ama ikisi de olmasına rağmen gram ilerleme yok oyunda. Hani bu takımın kondisyonu cl maçlarıyla artacaktı hani hoca şöyle hazırlıyordu. 8 hafta geçti ligde. Hangi maçtaki oyundan memnunuz şu ana kadar? Şenol güneşli en kötü 2 maç değil en kötü lig başlangıcı devam ediyor. Bu kadar kötü oyunun bende izahı yok. İzahını yapacak olanlar ve buna çözüm bulacaklar bir zahmet gerekeni yapsınlar. 8. Haftada şampiyonluktan kopacağız bu gidişle.

QuaresmA dedi ki...

@ Ekrem35

Çözüm girer şimdi oyuna da çok geç olmamıştır umarım.

carlito dedi ki...

Takım Quaresma ile oynamaya o kadar alışmış ki o yokken tanınmaz haldeyiz.. Negredo'yu suçlayamam hiç top alamıyor.. Talisca ve Lens kayıplar.. Pepe ve Caner her aldığını şişiriyor baygınlık verdi.. Takım maçtır kazanamıyorken şu maçı ciddiye almamanın bedelini pahalı ödeyeceğiz.. Adriano ve Babel ile başlamayarak büyük hata yaptı hoca..
İkinci yarı adam gibi oynarsak son iki yıl Gençler deplasmanı maçlarının kopyası olur, beraberliği bulsak da galibiyet gelir mi şüpheliyim..

mit dedi ki...

Uzun zamandır bu kadar kötü bir Beşiktaş izlememiştim sanırım. Kaleyi bulan şutumuz var mı? Tamer Tuna'nın bu kadar mı emeği varmış takımda diye sorguluyor insan. İnşallah ikinci yarı kendilerine gelirler.

Armagan dedi ki...

3. Bölgede pasla hücum etme defterini 1.5 yıldır kapattık.(Negredo’nun dahil olduğu birkaç gol burayı biraz araladı)

Geriye kanatlar ve uzun toplar kalıyor. Bunlar yarım-yarım çalışsa bile lig için yeter.

Bugün kanatlar evlere şenlik. Caner’in olduğu kanatta adamları sağ beki Ahmet hayatının oyununu oynuyor(belki de biz oynatıyoruz?!) Sağda Lens-Gönül bir türlü anlaşamadı.

Uzun pas desen ilk başarılı olanını 38-39 gibi Oğzuhan’dan Cenk’e açık alana atıldı ve adamlar o korkuyla 2-3dk yaslandı (biz de iyi yüklendik). Ancak süreklilik yok ve öndeki 4lü çok statik kalıyor(özellikle de Negrede ve Talisca).

Ben olsam 55’e kadar baktım olmuyor Talisca’yı alır, ya Babel ya da Q7 yi alırım. Sonra yine olmuyor Lens’i alır o ikiliden girmeyeni koyarım. 80 sonrası hala olmuyorsa Atiba’yı alır, Tolgay’ı koyarım :D ( güldüğümü bakmayın gerginim şu an).Hayırlısı ya.

Bizim 1. Gündemimiz “ ligde ilk 11 ne olmalı?” olmalı. Cidden bu uyumsuzluk sıktı artık.

Ekrem35 dedi ki...

@QuaresmA

Valla bence çok geç oldu. Çözümü üretecek kişi bence şenol güneş ama bu sezon hiç iyi değil kendisi. 5 puan gerideyken bu maçı bu kadar istememek nasıl olur anlayamıyorum. Maçı kazansak da şenol güneş ile ilgili fikrim değişmeyecek ama lütfen şu maçı kazanalım. 2 şampiyonluk yetmiş sanırım bizim topçulara hocaya. Bir an önce kendilerine gelmelerini diliyorum.

Şu maç Negredo yerine Cenk tek forvet çıksaydı Beşiktaş daha mı iyi oynayacaktı? Yapmayın Allah aşkına ya, adam ittire kaktıra iki tane pozisyon yaratmaya çalıştı gene.

Oğuzhan bitik, ki normal olarak bitik ama notunu daha başlarda kovaladığı adamı Atiba'ya "sen al hacı ben şiştim" diye bıraktığı anda verdim ben. Cenk ha keza. Sarı kart da görmeye çalıştı. Caner berbat hâlde.

Adriano umarım 45 dakika çıkarabilecek hâldedir. Quaresma oynar zaten, alan açar en azından. Tolgay da şart.

Aha gitti gene Negredo'yu çıkardı Cenk'i tuttu oyunda ya küfrü basacam şimdi o olacak.

Pheaglix dedi ki...

geçen sene kırılma anlarında görece şansa bağlı olan şeylerin büyük çoğunluğu bizim lehimizeydi. bu sene de tam tersi oldu. gsnin şampiyonluğu hayırlı olsun demekten başka birşey yok yapacak.

mit dedi ki...

Hakem fişi çekti! Hakemler Beşiktaş'ı kolluyor çünkü!!! Kırmızı kartla alakası olmayan pozisyonda sezonun en iyi adamını attı. GS şampiyon olsun diye daha neler yapacaklar acaba...

Gençlerbirliği'nin golü ofsayt mıydı bu arada? Ben öyle gördüm sanki.

Ekrem35 dedi ki...

Gs'nin şampiyonluğunu kutlar, 2 şampiyonlukla doyan futbolculara ve hocaya saygılarımı sunarım.

planck dedi ki...

gol ofsayt değil, kırmızı kart baya net. talisca ölü, lenste hiç numara yok, takım inanılmaz yavaş, herkes ayağına top bekliyor. bu takım negredoya göre değil, çıkmayı hak etmiyor belki ama çevresinde ona göre adam yok. gökhan acaip sakınarak korkak oynuyor. belki bir şekilde duran topla fln 1-1 bitebilir, yenme ihtimalimiz yok.

Abi Negredo kötü oynar, oyun planına uymaz vs. çıkartırsın anlarım. La Quaresma'yı oyuna alırken Negredo'yu çıkarmak ne demek ya bunu hiçbir akılla fikirle açıklamak mümkün değil. Tek açıklaması "ezber", başka bir şey değil.

Sinirden elim ayağım titriyor ya.

beagle dedi ki...

Biz en son ne zaman 45de sakatlik dışında oyuncu değiştirdik? 45de 2 oyuncu birden ne zaman hele?

Şenol Güneş bu seneye bir sıkıntılı başladı, şimdi de Negredo ve Lensi gömdü. Sabah ilk iş menejerleri başkanı arar.
Maça Talisca arti Cenk ile çıkmak, oyunu birakmak demek oldu. Tedaviyi Negredo ve Lensi çıkararak aradik???

Şampiyonlar Ligi'nden elenme zamanimiz Senol Hocanin durumunu belirler. Büyük ihtimalle gelecek sezon olmayacak. Ani bir milli takima yolculuk bile olabilir.

Ha tek suçlu hoca değil. Ilk 11 icin elzem transferleri Ağustos'a hatta sonuna birakarak sezona hazirlanamazsin. Vida'ya 2 m bonservis vermeyip 1.5 imza parasi vericem hesabı ile de şampiyon olamazsin. Başarisizligin %50si de Başkana yazar bu sene.

mit dedi ki...

Kırmızı kartın nesi net yahu? Babel topa bakıyor. En fazla sarı derim ben buna. Ben mi yanlış gördüm? Tekrarlarda bir daha bakayım.

Gençlerin golünde de Fabri topa müdahale ettikten sonra topa son dokunan adam bana ofsayt gibi geliyor.

Ve Q7 girerken Negredo'nun çıkmasına ben de bir anlam veremiyorum. Fizik olarak dökülen adamlar belli oysaki.

Unutmadan; geçen maçtaki Negredo-Cenk değişikliğini yardımcının değil de bizzat hocanın yaptığı da belli oldu bu maçta.

@mit

Golde ofsayt yok, Pepe bozuyor. Kırmızıda da görüyor görmüyor olması çok mühim değil. Ha, minimum sarı zaten, belki Türkiye kıstaslarında sarıyla geçiştirilirdi ama kırmızıya itiraz edemem. Artık kafaya tekme işini çok ciddiye alıyorlar.

Ekrem35 dedi ki...

Allah kahretsin ya valla başka diyecek bir şey bulamıyorum. 5 puan kapanır gs puan kaybeder iyimserliği bu hafta itibari ile son buluyor sanırım. Bu sezon ne clde ne ligde bizden bir halt olmaz. Son olarak bu maçın en kötüsü şenol güneş sonra da oğuzhan özyakup'tur.

Basar dedi ki...

Söyle hocam takım niye oynamiyor...

8 haftada 8 puan gerideyiz, haftaya 11 olur!!

Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Demirören donemi Beşiktaş'ı hortladı. Sizi bilmem ama ben feda dönemini bile özledim!

QuaresmA dedi ki...

Son birkaç sezonun Fenerbahçe'si gibi oynuyoruz.

Bazı oyuncular iyi, bazıları kötü oynuyorsa bireyler tartışılır. 2 sezon üst üste şampiyon olup tarihinin en iyi kadrosunu kuran takımda bir anda 1-2 oyuncu hariç herkes yokları oynuyorsa hoca tartışılır.

Mayor dedi ki...

Ben oyumu buraya yazayim,
Quaresma 10
Atiba 9
Pepe 8
GG 7
gerisi sifir.
Hoca ne yapsin?

Emrah dedi ki...

Kimse sallamadı maçı. Inşallah akılların Monaco'da olmasındandır sadece.

Zaitsev dedi ki...

@ shelbyl +1

* Negredo 3 maç ilk 11 çıktı, 3ünde de Q7 sahada yok. Maç sonları girdiğinde genelde Q7 çıkmış oluyor. Bu adamı en iyi kullanacak adamla eş zamanlı sahada bulundurmamanın açıklanacak bir tarafı yok.

* GG bindirmesi + Lens < Q7'nin tek başına hücumu + GG'nin defansta durması..

* Hoca böyle devam ederse yeni sezonda milli takıma doğru gidişi kesin.

* Ozzy-Talisca ve Cenk'e verilen önem sorgulanmalı.

Barreto dedi ki...

Takım Schuster Besiktas'ını çok andırıyordu bugün. Toparlar elbette ama ligde şampiyonluk çok zor. Şampiyonlar ligine yüksek motivasyon, lige hazırlık maçı muamelesi, olmaz böyle.

Lens konusunda haksız çıktım bu arada net. Bu adamın ambalajında "Quaresma'dan daha az yetenekli ama daha akıllı" yazıyordu, en azından "bize gelen bilgi bu yönde" idi. Oyun aklı her oynadığı dakika azaldı, Quaresma'nın sevmediğimiz yönlerinin daha beter hâline dönüştü. Ha, bu psikolojik bir unsur mu yoksa biz mi aldatılmıştık en başta onu bilemeyeceğim.

Öte yandan Quaresma takı hücum plansız kaldığında kenardan gelip kilit açma rolünü benimsese Beşiktaş'ın en değerli oyuncusu olacak, o da belli oldu.

Maçın başından beri yorgunluğu her yerinden akan Oğuzhan'ın 78 dakika oynaması, fakat 45'de iki oyuncu değişikliği yapmak, Tolgay girince takımın birden dirilmesi de güzel veri. Bir kenara koymak lâzım.

Valla Şenol Hoca'yla aram iyice bozulmaya başladı. Sonra Lens. Sonra Caner. Gerisine kızamam.

Ekrem35 dedi ki...

@emrah

Afedersin ama monaco maçı bu saatten sonra gram düşünmüyorum. Alsak ne olacak gruptan çıksak be olacak ligde 8. Haftada şampiyonluktan koparsak?

Bu maçla birlikte kendi adıma iki konudaki fikirlerimi değiştiriyorum; 1.si q7 bu takımda kazanma hırsı en çok olan maçları kazanmayı en çok isteyen kişidir. Bunun böyle olduğunu düşünmüyordum bu maçla ikna oldum.

2.si oğuzhan'ı gözümüzde çok büyütüyoruz. Yeri geldi q7 yi çok eleştirdim oğuzhan'ı kolladım ama bugün benim için bu konu kapanmıştır. Oğuzhan bu ayakta duramayan daha ilk yarı shelby'nin bahsettiği pozisyonda 35 yaşındaki atibaya "sen koş ben bayılcam yoksa" diyerek koşamayan ve tek olumlu pas atamayan haliyle avrupa hayali falan kurmasın boş yere.

Geçeb sezonlarda atibayla konuşan bir arkadaşımız vardı o diyordu hocanın oyun, taktik olarak pek bir şey gösterdiği yok doğaçlama oluyor genelde diyormuş atiba.(Tam böyle değildi ama buna yakın bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam yanlışsam düzeltin) bu sezon bu kadar kötüysek demekki hala taktik falan gösterme yok ve doğaçlama bu sene bu kadar oluyor. Ben bu haftadan sonra da bu oyunda herhangi bir düzelme beklemiyorum. Rakiplerini uçurumdan aşağı atacağın bir sezonda şampiyonluktan erken kopma, kadroda huzursuzluk büyük ihtimal hocayla yolları ayırma ile müthiş bir sezon geçirip 2. Fedaya yelken açarız.

ozan dedi ki...

Q olmasa rezil olabilirdik. Pozisyonsuz bitirdik sayilir maci, bir iki pozisyon var onlari da Q tek basina yaratti.

Clyi aliyoruz galiba bu sene , takim ligde bana o havayi veriyor.

QuaresmA dedi ki...

Lens'teki sıkıntı takımdan çok kopuk bir oyun oynaması. Yoksa bugün herkes kadar kötü oynadı ama yine de ilk yarıdaki tek yarı tehlikeli atağımızı da yaptı. Trabzon maçında da gol attı ve karşı karşıya pozisyon yakaladı. Yani en azından Q7'den daha fazla gol pozisyonu içerisine girebiliyor oyun karakteri itibariyle. Kötü oyunundan ziyade atağa çıkarken, avantajlı pozisyondayken rakip teması olmamasına rağmen faul alabilmek için kendini yere bırakmasına sinirlendim. Aynısını Q7 yapsa burada 1 sayfa yorum olurdu. Bu açıdan herkesi bir kez daha objektifliğe davet ediyorum.

Lens takımla daha fazla vakit geçirdikçe bu kopukluğu azalacaktır diye umuyorum ama esas Negredo bugün beni endişelendirdi. Bu istatistikleri inceleyen arkadaşlara sorum; 45 dakika içinde Negredo'nun kaç defa topla temas ettiği? Bence hücumda bugün etkisiz elemandı. Sıfır. Hatta takımı 10 kişi oynatması açısından eksi.

Valla ben bugün itibariyle Quaresma'ya kızmayı bırakıyorum kendi adıma. Hep "bu adam Portekiz'de oynadığı oyunu oynamıyor, oynasa daha faydalı olur, frikiklere falan salça oluyor" diye kızıyorduk da, arkadaş takımın anahtarlarını bu adama veren Şenol Hoca, onun yokluğu için hiçbir hazırlık yapmayan, elindeki kadrodan nasıl B planı üretirim diye kasmayan gene Şenol Hoca.

"Hocanın bir bildiği vardır" cümlesindeki bir Quaresma imiş. Beşiktaş o oyunla gittiği yere kadar gider, başka da bir halt oynayamaz. Oyuncu kadrosu değişirse başka bir oyun oynar ama onun da müsebbibi Şenol Hoca olmaz, oyuncu profili olur.

Şenol Hoca'dan ARO, mükemmel iki şampiyonluk yaşattı bize ama artık takımın ne yapacağı, ne yapmayacağı falan belli oldu. Sene sonunda yahut gelecek sene Millî Takım'a geçer, sonra da emekli olur. Yönetim şimdiden elindeki kadroya o 2 sene önceki aksiyonlara girecek hoca arayışına başlasın, onu da son dakikaya bırakmasın bir zahmet.

Armagan dedi ki...

Bu gözler, bu dönem 30 dk doldur boşalt oynamamızı da gördü.

Haftaya 4-4-2 gelmezse cidden ilk 2 tehlikeye girecek gibi.

Talisca’dan ligde bir bok olmayacağı ortaya çıkmaya başladı. Belki 9,5 gibi oynar, ileriyi tamamlar diyordum ama bu adamın aklı başka yerde!

Geçen sene iyi kötü kazanıyorduk ama artık rakipler bizi mi çözdü, biz mi hücumda geriledik bilemiyorum ama büyü bozulmuş gözüküyor. Bu kadar şanssızlık başka şeyle açıklanamaz.

Bir an önce ilk 11’i belirlemeliyiz çünkü kan kaybediyoruz artık. Mücadele etmeyen isme bakılmaksızın ilk 11 çıkmasın istiyorum ve son haftalarda fatura Talisca’ya yazıyor.

nathan dedi ki...

Takım geçen sezonlarda Şenol Güneş'in kafasındaki bireysel futbolcu sayısında oransal olarak daha ön plandaydı, şimdi gelen-gidenler ve transferlerle bireysel oyuncu-takım oyuncusu sayısı neredeyse eşitlendi. Bir de takım oyununa elverişli ama son 2 sezonda bireysel oyuncularla oynamaya alışmış ve takım oyuncusu sayısının artmasıyla afallayanlar gibi az sayıda eski ve bu şekilde 3. kümeyi oluşturan elemanlar var. Halimiz budur.

Lens kötü olur çünkü takımın orta sahasında bitik bir Oğuzhan ve gittikçe artan oranda bu adam hangi bölgenin, hangi oyun tarzının oyuncusudur diyeceğimiz bir Talisca varken sıfır pas trafiğiyle sadece Q7 gibi iş yapmasına odaklanırız. Negredo'nun ayağına top değmez çünkü orta alan bu haldeyken üstüne pas duvarı olamayan bir Cenk de mevcuttur.

Kimse kızmasın ama, bunları aylar önce kesin olacak gibi değil ama ciddi emareleri var diye yazınca üstü kapalı troll de olmuştuk çok şükür.

Monaco maçı farklı olur zira öyle bir takım hem de kendi evinde GB gibi kapanmaz.

Ekrem35 dedi ki...

Haftaya başakşehir maçını kim alırız diyor? Bu blogda kimse o maça şu an 3 puan yazamaz. En iyi ihtimal biz yeniliriz ama fb, gsyi yener de puan farkı açılmaz. Evet beklentim bu maalesef.

Geçen hafta 58de maç 1-1ken bu hafta 45.dkda negredo'yu çıkararak bu adamı 8. Haftada bitirdik. İnsan psikolojisinden anlıyorsak az çok bu adam bu saatten sonra anca gs maçına yedekten girip galibiyet golü atarsa hayata döner. Hoca hiçbir zaman bir türk oyuncuyu bu kadar erken dakikalarda oyundan çıkarmadı. En yakın örnek bugün oğuzhan'ın rezalet ötesi bir oyunla 78 dk. Oyunda kalması.

Hocaya bir eleştiri daha yapayım. Maçlara rakibi analiz etmeden çıkıyoruz bence. Bu maçta gb'nin 10 kişi kapanacağı belli. Cenkle kanat başlama fikrin var ve 15dk olmadığını görüyorsun sonra talisca bir sağ kanada bir sol kanada yollanıyor. Bir şey yapma ihtimali varsa bile sen bu adamı kanada yollayarak bu ihtimali tamamen bitiyorsun. Madem cenk negredo oynayacak 15. Dkdan itibaren o zaman baştan cenk negredoya göre kanatlarla çık. Ne bileyim ya çok şey yazasım var da sinirden unutuyuyorum yazacaklarımı da. Uzun lafın kısası hiç hazırlanmadığımız o kadar belli ki anlatamam.

Ligde ilk 2ye girememiş ama clde gruptan çıkmış sonra elenmiş bir bjk mi? Yoksa gruptan çıkamamış ama şampiyon olmuş bjk mi? Benim tercihim ikincisi ama hoca ve futbolcular için sanırım tercih edilen 1.si.

nathan dedi ki...

@Ekrem35

Analiz sorun değil çünkü ihtiyaç yok. Hücumda Oğuzhan-Talisca-Q7-Babel-Cenk 5'lisinden ikisi iş yaparsa ligde maçı alıyoruz (en ciddi 3 takım hariç, onlarla maçına göre). Bunlardan en az 3'ü iş yaparsa -şimdilik ve grupta- CL'de de alıyoruz. Her iki alanda da teke düşünce veriyoruz. Gayet basit aslında.

Zaitsev dedi ki...

* Oyuncu tercihleri için dizilişimizden vazgeçmemeliyiz. Çift kanatlı sistem bize gerekli. Kanatsız veya tek kanatlı bir oyun bizi rakibin kolaylıkla tıkamasına yol açıyor.

* Milli maçta başarılı olamayan çift forvetimsi oyunu görmesine rağmen hocanın denemesi büyük hata. Gerekirse 4-4-2 oynayalım ama çift kanat olsun.

* İnanılmaz şekilde uzun top yapıyoruz ama ilk önce Negredo'yu oyundan çıkarıyoruz. O çıktıktan sonra daha fazla uzun top yapıyoruz.

* Bu takım 2 sene önce 10 metre top süremeyen Gomez'e 30 gol attırdı. Gomez bugünkü takıma gelse Negredo'dan farklı bir oyun sergileyemez. O yüzden Negredo kaygılarını kenara bırakalım. Negredo'yu efektif kullanmak için Q7 sahada olacak. Q7 varken Cenk'in, Lens varken Negredo'nun verimli olmasının tek yolu OĞUZHAN.

* Q7'nin yokluğu Oğuzhan, Talisca gibi oyuncuları pozitif etkilemiyor. Bunu artık gördüğümüzü varsayıyorum. Hatta daha çok saçmalıyorlar çünkü sıkışınca topu ilk atacakları adam sahada olmuyor.

* Bu takımın en istekli, en fit ve muhtemelen en çalışkan adamı Q7 ise bazı oyuncuların ve hocanın oturup bazı şeyleri iyicene düşünmesi lazım. Fener maçındaki gibi fazla isteğin ve hırsın zararı oluyor ama umursamazlığın verdiği zarardan daha az mı fazla mı?

* Daha önce de Oğuzhan'la ilgili eleştiri yazdığım için bunları yazmakta sıkıntı duymuyorum. Oğuzhan'a liderlik rolü oturmuyor, ağır geliyor. Yetenek muazzam ama devamlılık istek yok. Selçuk İnan'a doğru hızlıca evriliyor. Avrupa'da oynama hayali olan bir oyuncunun bu kadar dikkat çekebilecek bir kadroda bu kadar umursamaz oynamasını anlamıyorum.
* Oğuzhan'ın önünde varlık olarak ağırlığını koyabilecek oyuncular gerekli. En iyi sezonu 2015-2016da oyun sorumluluğu ağırlıklı olarak Sosa, Gomez, Töre ve sonrasında Q7'deydi. Keza geçen sene Q7, GG ve Adriano taşıdı takımı. 2ci yarı Babel + Aboubakar'ın skor desteği ile şampiyonluk geldi.

nathan dedi ki...

Hayde bayde. Neticede olay ne? Oyuncularda. E peki bizim hocanın Beşiktaş camiasının kaldıramayacağı Burak-Volkan dışında bir ismi var mı? Hayır. Peki "oyuncuların bireysel artistik ve aletli cimnastik" hallerini zorla kabullenen naçizane bir taraftar için bir de bu tür oyuncular için pek bir listesi olmayan bir teknik yönetim için ne demem bekleniyor?

diope dedi ki...

hiçbir analizi okumadım okumicamda. kimin ne yazdığınada bakmadım, oynanan oyun 2.lig kalitesinde. ayağa pas yok. herkes beklioki top gelsin. negredo bişiler yapmaya çalıştı ilerde o da olmadı. caner neden bu kadar top eziyor yada durmadan topa ileri atıor bilgisi olan, aynı şey tosic içinde geçerli. kimse uyarmıyomu ayağa pas yapın diye. oğuzhan hangi maçta hangi defans kilidini çözecek. lens ne zaman oyun aklını kullanacak? ya bugünkü maçı aç oynat izlet oyunculara ders niteliğinde ya. bu kadar üzücü maç var mı 3 sezonda bu kadar kötü oynanmış?

YSY dedi ki...

Bugünkü durumun tek bir müsebbibi yok. Uyumsuz transferler, doymuşluk, yaşlanan takım, egzotik yerleri gezip kötü gidişatı göremeyen başkan ve formsuz hoca. Hadi hepsini anlıyorum ama hocanın aklının milli takımda kaldığını düşünüyorum. Aksi halde mario gomezin bile saygı duyduğu bir adamın bu halde olması ancak onun formsuzluğu yada motivasyonsuzluğu ile açıklanabilir.

Takım buralardan döner mi..göreceğiz. Daha önce hiç olmadığı bir pozisyona düştü ama bu sene şampiyon olamayacağız gibi bir hava veriyor. Tabi aslında bunu sene başından beri veriyorsa görmek istemedik. Şimdi sene sonuna bakmak lazım. Seyre bakıp ona göre külliyat bir değişiklikten ziyade hocaysa hoca kadrodaysa sıkıntı kadro güncellemesi yapılır ama ne yapıp edip en kötü 2. bitirmeli bu takım yoksa 3. lük için fazla lüks bu kadro.

drblackeagle dedi ki...

Bu maçı affettirebilecek tek sonuç Monaco deplasmanından galibiyetle dönebilmek. Eğer Monaco deplasmanından galibiyetle dönersek ve gruptan çıkmayı garantilersek istiyorlarsa haftaya Başakşehir maçında da mağlup olabilirler

planck dedi ki...

hocayı en çok savunanlardan biri olarak söylüyorum ki bu maç tamamen hocaya yazar. nathan, shelbyl hocayı eleştrirken savunuyordum, avrupa maçlarında haklı çıktım gibi görünse de bu maçta da eleştirenlerin öngörüleri doğru çıktı. bu maçı doğru 11 ve adam gibi motivasyonla alabilirdik ve belki ki bunlar da hocaya yazar ama asıl sorun hocanın negredo ve lensi oynatacak bir oyun bul(a)maması. q7 sahadayken cenk mi negredo mu sorusuna ben cenk derim çünkü q7 cenk oyunu verimliliği bilinen bir oyun ama fakat negredonun ve lensin takıma bu kadar oturamamaları, hele sahada lensin hala geleli 1 hafta olmuş gibi durması da hocaya yazar. talisca takıma yerleştiğinden beri takım oyunu decay ediyor bu sene caner adri değişikliği de üstüne tuz biber oluyor çünkü adri ortaya gelip ozzye yardım ediyor taliscanın defansif ve ofansif zaafiyetlerini bir nebze kapatıyordu. ne zaman uzun pas ne zaman kısa pas vermesi gerektiğini de biliyor topun bizde daha çok kalmasını daha az yorulmamızı sağlıyordu. takımda en eleştirdiğim isim q7 olsa da şu anda en gözden çıkartılacak oyuncular caner ve talisca. oynayabilecek durumdayken hoca caneri seçiyorsa bu da hocaya yazar.
monacodan galip de dönsek hocaya inancım azaldı. avrupa kupasındaki milli takım gibi oynadık. bu kadar kötü oyun aklıma takım içi sıkıntıları da getiriyor.

EC dedi ki...

Herkes vurdumduymaz olabilir mi bu kadar?

SGunes, Oguzhan Cenk Caner GGonul son derece isteksizdi. Atiba Talisca Lens Negredo Gokhan Gonul, Fabri milli mac arasinda evlerindeydi.. Nedense Yerliler cok bitikti TD dahil..

Birileri biryerlerden bosuna yirtmayin, yada kasmayin mi dedi? Bu sekilde top oynamayan Ruhsuz adeta maci satmis gibi duran Turk Oyuncu grubu biraz suphe uyandirmadi mi sizde de? Istek Hirs Tosic Pepe Negredo Atiba da vardi, Babel i goremedik 2.5 dk kalabildi sahada.. Ustune bu kadar durgun ve vurdumduymaz TD un de kenarda saat doldurmasi pek akil alacak cinsten birsey degil..

Birileri el frenini cekin mi dedi acaba Baskana TD ye?
Su an hic olmadigi kadar saldiri altinda kulup..

Ottan Boka herseye maydonoz Bay Uykucu da, gundemi bu tur ufak tefek seylerle dolduruyor ki millet buyuk resmi gormesin diye!

Yakistiramadim...

Basar dedi ki...

Yattım kalktım hala duygularımı denetim altına alabilmiş değilim. Arkadaş tamam her sene sampiyon olamayız, kabullendik ama 8 haftada 8 puan geriye düşmek nedir? Böyle ruhsuz bir oyun oynamak nedir? Lig sonuncusu takıma bir yâri boyunca tek şut bile cekememek nedir?

İlk 4 hafta 10 puan alan takımın sonraki 4 haftada 4 puan alması çok acayip bir durum. İşin kötüsü, önümüzdeki 4 maçlık periyotta net kazanırız dediğim hiçbir maç yok!

yilmaz dedi ki...

Kadro istikrarlı bir şekilde yaşlanırken ikinci lucescu dönemine benzer durumlar olabilir demiştik. Yönetimin oyuncu portföyü için menajerlere bağımlı olması, taraftardaki yıldız oyuncu talebi, hocanın genç oyunculara mesafeli bakışı, takıntılı oyuncu tercihleri... Hepsi bi arada. Bu sene ilk 2 bile zor gözüküyor. Gençlerbirliği bile bizi çözebildiyse varın gerisini siz düşünün.

O çok kızdığımız Talisca'nın, Quaresma'nın bireysel becerilerine çok mahkumuz bu sene. Hatta Vodafone Park'taki ilk lig mağlubiyeti yakındır.

turgay dedi ki...

Q7 ve babelin milli takımdan yorgun döndüler diye yedek kaldılar tezine karşı oğuzhan, cenk, pepe nereden döndüler demek istiyorum. 10 gün tolgay-atiba ile antreman yapıp maça 2 90 dk oynamıs oğuzhan ile başlamak veya 2 90 dk oynamıs cenk'i kanat başlatmak ne kadar anlamlı ?

Q7 kaç dk aldı portekiz milli takımında da rotasyona sokuluyor ?

burada rakibe çalışmıyor hocaya yardımcı gerek derken hocanın yardımcısı var deniyordu allah aşkına trabzon ve gençler maçında bu kadar anlamsız oyuncu tercihlerine nasıl ses çıkarmıyor kimse ?

talisca gibi meziyeti uzaktan vuracak aman ortaya kafa vuracak bir oyuncuya bu kadar dayanılır mı ? üstüne bu adam yaz kampına binbir yalanla geç gelmesine rağmen.

lens ve negredo değil de burak ve volkan alınmıs olsa ikinci yarı basında oyundan kim alınırdı ?

bana hiç yönetimin transfer politikası demeyin. hoca herşeyi biliyorsa transfere de karışacak. karışmıyorsa alınan oyuncuları 8 haftada takıma monte edecek. edemiyorsa suç yönetimin değil hocanındır. transfer politakası türkiye de hoca üzerinden döner. siz fatih terim'in haberi olmadan oyuncu alındığını gördünüz mü ? türkiyenin en büyük hocası deniyorsa o zaman büyüklüğünü göstermeli.

takım mı o lige ayrı bu lige ayrı yoksa hoca mı o lige ayrı bu lige ayrı konsantre ? bunu da düşünmek lazım. lig sonuncusuna dahi çalışmaktan imtina eden hocanın takımı işte dün akşamki takım. portoya leipzige çalışan hocanın da takımlarını gördü bu gözler. ayrımı hoca yaparsa oyuncu da yapar.

Zaitsev dedi ki...

Gözden kaçan durum bizim CLye katılma zorunluluğumuz. Ya bu sene de şampiyon olmalıyız ya da Avrupa da iyi puan toplayıp ligde de 2ci olmalıyız. Uefa kupasını almakta bu çözüm ama bu saçma tercihlerle olmaz.

Hoca bu sene ağır saçmalıyor. Yediğimiz şaplaklarda fayda etmiyor işin kötü tarafı. Takımın yaş durumu bu oyunu kaldıramaz. Şişirme oyun ve göbekteki top kayıplarıyla bu kadar çok olduğunda yaş ortalaman 24 olsa fayda etmez.

beagle dedi ki...

Ne şampiyonlar ligi :) bariz dağıldı takim. Hoca daha ilk yari 0-0 da onu buraya çek bunu şuraya çek yapiyor. Gol yiyoruz. Ilk defa birarada oynattığı takima 45 dk sabredemiyor. Tecrübesinden umutluyduk ama kriz kaldiramamakla ünlü oldugunu da unutmamak lazımdı Güneş'in.

Şu noktada itirazımı da söyleyeyim, bugün Q iyiydi. Tabiki dağılmış takimda al topu ne yaparsan kabul onun oyunu.
Veli de dönse dün çok işe yarardı.
Ama biz Q gibi Veli gibi adamlara dönersek 5 senemiz daha gider.
GS gibi realist kadro yenileyeceksin.

Atiba iyiye gülüyorum. Adam bitti. Idare edecek o yaşta. Bize cift ciğerli adam lazım o mevkide. Talisca kusura bakmasin futbol bilmiyor. Hayalet bütün maç.
Babeli neye göre kesiyorsun? Tolgay ve Babel bu senenin en formda adamlariydi.

Cenk aşkı da, bizi buralara getirdi. Al işte sürekli oynayan Cenkle Beşiktaş. Ya Talisca ya Cenk oynar. Iki tane saçma adamla takim çöker...

YSY dedi ki...

Dünde dediğim gibi gelinen noktada birçok sebep var ama hocanın transferde oyuncu tipine karışmaması da bizi bugünlere getirmiş olabilir. Bugün yönetim sosa muadili bir 10 numara almış olsaydı hepimiz hem hoca hemde takım için farklı şeyler söylüyor olurduk. Bana kalırsa dünkü mağlubiyet %50 havlu atma demek oldu. Takım bütün krediyi tüketti demek yada oranı %51 e çıkarmak istemiyorum çünkü gs de henüz fb ts maçlarını oynamadı. Oralarda üstüste puan kayıpları bizim kazanmamız durumunda toparlarız ama zor tabi. Zor olan kısmı bizimde kalan maçları alıp alamayacağımız. Sadece bir kehanet yada hissiyat yada iç görü deyin, lig sonuncusuna gereksiz puan bırakan hangi takım olursa olsun o takım şampiyon olamaz. Çok ümit kırmak yada ümitlenen pozisyonunda değilim sadece şu hassas mali gidişatta ortalığı yakıp yıkıp kazanımlara zarar vermeyelim. Sakın kalıp şampiyon olamazsak bile büyük reaksiyonu verip ders çıkararak iyi hazırlanmak lazım seneye için.

Yorum Gönder

Ara