.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Ekim 2017 Cumartesi

Karne: Gençlerbirliği 2 - 1 Beşiktaş

Goller: Cenk Tosun (87' P)
En iyi üç: Ricardo Quaresma, Fabri, Pepe
En kötü üç: Anderson Talisca, Ryan Babel, Oğuzhan Özyakup

Karne:

Şenol Güneş 2.4
Beşiktaş 2.4
Gençlerbirliği 6.6
Halis Özkahya 5.3

Fabri 5.5
Dusko Tosic 4.1
Pepe 5.4
Caner Erkin 3.7
Gökhan Gönül 4.8
Oğuzhan Özyakup (78')2.1
Atiba Hutchinson 4.7
Anderson Talisca 1.3
Jeremain Lens (46')2.9
Cenk Tosun 2.4
Alvaro Negredo (46')4.4

Ryan Babel (46') (48')1.6
Ricardo Quaresma (46') 7.6
Tolgay Arslan (78') 5.2

Takım Ortalaması 4.0

Anket: 18 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

42 Yorum:

alper dedi ki...

3 hafta önce kafa ütüledin vs diyenler olmuştu bana.İçim kanıyor yanıyor ama gerçek bu.2017/2018 şampiyonu GS yi tebrik ederim.

alper dedi ki...

85 puanla(lig rekoru) şampiyon olduğumuz sezon 8. haftayı 16 puanla geçmişiz.Şampiyon Beşiktaş ulan.

hastati dedi ki...

football managerda vardi, her oyuncu icin ayarlaniyordu, "creative freedom" en sonuna ayarlanmis gibi yahu bazi oyuncularda. Caner, Talisca, Cenk, Lens, Pepe, Tosic muthis pasi ariyorlar surekli, noluyoruz yahu, mac 90 dakika. Donen toplar nasil bize hic gelmiyor yahu. Ribaunt alamayan basket takimi gibiyiz, surekli ucluk atip ribauntlari birakiyoruz.
Caner cok goze batmaya basladi artik, topal'ida almamiz lazim arkasini toplamasi icin. emre belezogluda lazim, uygun pas zamanlamasi icin(bazen bosken top atamiyoruz), ters kanatta'da kuyt'i aldikmi(top tutan canavar) caner tamamdir. pozisyon bilgisi de koybasi'yla yarisir.
cenk top tutuyor, suruyor felan, 20 30 milyon euro felan, hucum pres yapiyo felan...hicbirini yapamiyor. tek derdi topu yapistirmak. leipzig macinda 2 defa top surdu:) o kadar. hucum pres icin cok yavas. pas yapamaz, topsuz oyunda hic pas opsiyonu olamiyor, tehlikeli yerlerde yok.Rakibi ceza sahasinda eksik yakalicanda, armut pis cenke dus olacanda cenk gol atsin. Burak yilmaz'cilik oynamasi da cabasi. benziyorlar aslinda, onunda takim oyunu sifir, pas yapamaz, surekli yapistir mantigi. ama adam duracagi yeri biliyor en azindan.

alper dedi ki...

Futbolun teknik taktik kısmı ile pek ilgilenen biri değilim diyemem ama bu konuları yazıya dökerken çok zorluk çeken biriyim.Sonuçta serde yazarlık yok.Bu blogda yıllardır ara ara yazarım.Ön yargılarımın.GS nefretimin ve fitbolcu tipi ile isimlerinin bilinç altımda ki peşin fikirleri nedeniyle pek kaale alınan bir yorum yazıcısı da değilimdir.Bu minvalde yine dünkü maç özelinde tamamen bilimden yoksun subjektif fikirlerimle karşınızdayım.

1-Latent ırkçılık ile suçlanmazsam eğer Holden Caulfield gibi bende sakal bıyık bırakan zenci topçudan nefret ederim.Ve direk geri zekalılıkla suçlarım bunu yapan siyahiyi.Bkz Emenike..Bkz Lens..Derhal kovulmalı.(3 tane dünya çapında sakal bıyık veya ikisinden birini bırakmış ünlü zenci topçu yazın)..Ki gözlerim beni yanıltmıyorsa Atiba'da dün öyle gibiydi.Ki oldum olası Atiba'nın topçuluğundan nefret ederim.Uzun pası yok,şutu yok,kafaya nadiren çıkar,Tekme atmaz,Kavga etmez,Ara pası çok zor atar,sövmez,fazla ahlaklı vs vs..Sağlam Veli'yi tercih ederdim.Medel'i tercih ederim ..

2-Oğuzhan iyisin hoşsun elimizde büyüdün vs ama sadece büyüdün.Zor zamanda liderlik vasfı taşıma kabiliyetin Olcay Şahan hatta Necip Uysal kadar yok.Gol sayın asist sayın kilit pas sayın sürekli düşüş halinde.Sözleşme uzatılıp 3-5 e bakmadan satılmalı.Tolgay Aslan daha iyisini yapar.

3-Geçen yıl bizi şampiyon yapan en kritik etkenlerden biri Caner'in sezonu kapatması ve Adriano'nun oynaması idi.Ben iyilik meleği falan değilim.Şunun bunun için aman o olmasın diyecek biri de değilim.Sözlerimi yine de tartarak yazayım.Gram fitbol aklı olmayan son yediğimiz 3-5 golde mevkiinde bile olmayan en büyük başarısı orta sahayı geçip Kuyt,Webo ya top şişirmek olan Caner umarım kenara Adriano sahaya girer..

4-Fatih Terim tedrisatından geçmiş(milli takımda) Cenk Tosun Beşiktaş takımında ilk akla gelen forvet olacaksa o takımdan cacık olmaz.Güvenemezsin çünkü.Ama Negredo 'yu görünce Cenk'in ölüsü hatta iskeleti bile bu takımda oynar diyorsak anlayın takımın halini.Negredo atılmış en büyük kazıklardan biridir.(Almeida ve Vieri harici dünya çapında zenci-beyaz 5 tane solak forvet,santrofor yazın).Negredo urundan kurtulup Cenk'i ikinci (yedek) forvet yapacak bir golcü şart.

5-Beşiktaş fitbol takımında 10 oyuncunun yeri değişir bir oyuncu kötürüm olsa oksijen maskesi ile bile olsa sahada kalır.Ryan Babel.Dünkü kırmızı kart pozisyon icabı sıradışı bir durumdur..Ancak L'Pool görmüş ,Benitez görmüş bu zenci arkadaşın toplam fitbol aklı tüm takımın toplamının üzerindedir.Kafaya çıkar,şut çeker,çalım atar,dripling yapar,götünü dayar,pas yapar..Yapar da yapar.

alper dedi ki...

STSL şampiyonluğu (özelliklede bu yıl.GS ve FB batma noktasında iken-ki gidemezsek biz batarız) >>>> Cl de kalan maçların hepsinde 8 yiyip grup sonuncusu olarak elenmek nazarımda.Avrupanın allah belasını versin ligi koyalım ligi..

Gerçi ne yaparsak nasıl yaparsak yapalım sezon sonu için şampiyon değişmeyecek bu yıl da en azından yarıştan erken kopmamak adına yazıyoruz hepimiz biliyorsunuz değil mi?bir şampiyonluk yarışının içine GS yi çekerseniz ve BJK olarak yarışta GS ile yarışırsanız sonuç bellidir.Sezon başından beri bunu söyledim bunu savundum.4-5 yılın emeklerini harcadık.Yazık oldu..

YSY dedi ki...

Bana kalırsada hoca avrupa hazırlığı yapıp ligi yardımcıları desteğiyle götürüyor olabilir. Aradaki performans farkı bariz belli ediyor. Yardımcı desteği derken geçmiş alışkanlıklara göre konuşuyorum öyle birşey olmadığı ortada zaten.

Başkanın el atması lazım olaya. Benim tek düşüncem şu; yeni stad yaptık, uzun süre sonra iki sene üstüste şampiyon olduk, baya sponsor çektik, ismimizi duyurduk ve daha önce ne bizim nede başkasının yapamadığı şekilde 2 de 2 yle şampiyonlar ligine başladık. Şuan için gittiğimiz tabloya ne kadar zıt değil mi ? Bu anı hep aklımın köşesine yazmışımdır. Olur da bu takım üstüste kötü sonuç almaya başlarsa olgun taraftar olarak nasıl tepki verilmeli ? Buda belki bizim yine geçirmemiz gereken bir süreç. Ortalığı hemen velveleye verip tüm kazanımları yakmamak lazım. Bu takıma yukarıda bahsettiğim gibi iyi kötü mutlu günler yaşatan hocasına kredisi vardır diye düşünüyorum. Burada önemli olan sakin kalıp paniklemeden sorunu tespit edip çözüme gidilmeli. Yönetim inşallah bu işi çözer.

Bu arada yukarıda yazdıklarımdan bağımsız teknik bir değerlendirme olarak; transfer döneminde marceloyu satmadan free pepe+sosa+kiralık forvet yapaydık şimdi t..kları sermiş ligi izliyor olabilirdik.

Ekrem35 dedi ki...

@alper

Geçen haftalarda birkaç kere ben de yazdım. Şu gsyi havaya sokmayalım dedim. Eğer fb ile yarışsak bu kadar çekinmem ama gs ile yarışıyorsan ne olduğunu anlamadan gs'nin şampiyonluk kutlamalarını izlerken bulursun kendini.

Daha önce yine yazdım sezon başından beri sadece kasımpaşa maçında top oynadık onda da rakip izin verdi ve o maçı da yenemedik bu arada. Gs ilk haftalarda kolay rakiplerle oynuypr zorlularla oynamadı denirken ben maalesef beşiktaşın kayseri ya da o ayardaki takımları rahat yenemeyeciğini düşünüyordum. Nitekim lig sonuncusu bir takıma ilk yarı isabetli şut çekemeden bitirdik. Oyuncular da formsuz olabilir ama en formsuz isim hiç şüphesiz şenol hoca. Benim de senin gibi bu seneye dair ümidim yok. Bari 2. Olalım diyorum ama haftaya başakşehir de yenince o da imkansız olacak. Bakalım bu buhranlı dönemi nasıl atlatacağız.

Armagan dedi ki...

Vurup kirip parcaliyip bir sekilde onumuzdeki 5 lig macini ya 5te 5 ya da 4g 1b ile atlatmaliyiz.

2 kulvari dengede goturmek lazim yoksa is isten gececek. O nedenle ligde istekli elemanlara ihtiyac var. Onceki postta denildigi gibi ayni anda Cenk ve Talisca oynamamali. Cozumun 4-4-2li Taliscasiz versiyon oldugunu dusunuyorum simdilik.

Not: Yeni cl formati ve cl’nin finansal duruma etkisi hakkinda uzun bir analiz yazisi yazacagim umarim bu ay icinde.

beagle dedi ki...

@Esat
Benim birkaç haftadir en çok takıldığım durum Cenk ve Talisca'dan birinin oynaması gereği.

Ama bu hafta bir ekleme yapmam gerek, biri oynasin da kanatta değil, forvet arkası/2. Forvet! Bu seneki Taktik uygulamalarimiza aklim ermiyor bir türlü.

alper dedi ki...

Cenk ve Talisca'dan biri oynasın diyenlere bir sorum olacak.

Talisca oynamasın dendiğinde anlarım.Cenk oynamasın dediklerinde bu forvette Negredo oynasın mı demek yoksa forvette Talisca oynasın mı demek?Ve verilecek cevaba göre şu soruyu eklerim.Negredo oynasın deniyorsa 8 haftada Negredo'nun ne fazlasını gördüler Cenk'ten.Veya Talisca sahada olduğu sürece Cenk-Negredo değişiminden ne bekleniyor ne umuluyor?

alper dedi ki...

Ve yine klasik bir soru sorayım.Tipik bir 4-4-2 ile son 15-20 yılda başat liglerde ve avrupa kpularında başarılı olmuş takımlar kimlerdir..(442 lerinin Cenk-Negredo gibi statik,pivot özellikli forvetler olduğu düşünülsün)..

alper dedi ki...

Sınayder ile birlikte topa vurma gafleti ve refleksi gösteren Yankaya GS linin açık eline çarpana penaltı vermeyip Gomis'e penaltı çaldı.

İlk gollerinde ofsaytı görmedi.

Tüm bu hakem algısını başlatan Atom Karınca Rıza ile bizim yöneticiler hala el ele kol kola..

BJK fitbol takımına müstehak.

mit dedi ki...

Bizim derbide penaltımızı ve golümüzü vermezler. Adamların ofsayttan golünü ve olmayan penaltısını verirler. Lig fabrika ayarlarına dönmüş. Aman GS iflas etmesin...

Ekrem35 dedi ki...

İki dakika sözlüğe girip baktım ve gs fb kardeşliğini görüp sinirden kapatıp çıktım. Fblisi gelmiş "ulan dalga geçcekseniz gs geçsin iki yıldır ne çektik bjk'den" demiş gsli gelmiş "fil uyandı ait olduğunuz yere" demiş öbürü "yarın fb yenerse 3.büyük olacaklar" tekrar demiş sırf şu yüzden bu sene şampiyon olmayı o kadar çok istiyordum ki. Çok dertliyim dünden beri çok. Koyayım monacosuna portosuna ya ligi koysaydık ligi.

Hidayet dedi ki...

şahsen " beşiktaş'ın aklı cl'de" gibi mazeretleri kabul edilebilir bulmuyorum . ne şimdi bu ? ilk 2 maçında 6 puan almışsın , monaco maçında 1 puan alsan , hatta ilk maçta kaybetsen bile kredin var . niye aklın monaco'da olsun ? cl'de iyi olup lig'de vasatı aşamama gibi durumlar , sıkışık fikstür , olası gruptan çıkma sonucu karşılaşacak güçlü rakipler , takımın fiziken çok yıpranması gibi durumlarda belki kabul edilebilir . ligin 8. haftasında böyle mazeretler kendini kandırmaktan öteye gitmez.

oyun konusunda ise bariz kötüye gidiş var . 16/17'den beri düşüş devam ediyor . bu yıl lig'de iyice ayyuka çıktı . iki yıl önce en iyi topla çıkan , ayağa oynayan takım , uzun top harici atağa çıkamaz oldu . suçlusu hoca'dır . iyilikler ,güzellikler o'na aitse , bunlar da o'na aittir . özellikle beşiktaş'lı medya'nın hoca'yı koruma refleksiyle saçma sapan savunmalar geliştirmesi de sıktı . eleştirin kardeşim . karakterini ,kişiliğini değil , oynattığı oyunu eleştirin . neden sürekli stoperlerin top şişirmesiyle oynadığımızı , bunu neden düzeltemediğini ,caner'in uzunlarına neden tahammül ettiğini , yeni transferleri neden takıma adapte edemediğini , yaşı yirmili oyuncuların (ozzy ,caner ,talisca..) yaşlı denilen oyunculardan fizik olarak nasıl daha kötü olabildiğini sorgulasın medya . sorsun , cevabını istesin . belki düzelir . hakemle falan hiç vakit kaybetmeyelim . şu anda lig bitti deseler , şampiyonluğu kim hakediyor deseler , çoğunluk gs der . ya da çoğunluk beşiktaş demez. bu kadar bariz .

bir de twitter'da bazı hesaplar hoca'nın istediği transferleri yapmadı diye yönetimi suçlamaya başlamış . yani hoca bir tabu olmuş . yönetimi suçluyorlar da hocalarına kıyamıyorlar . adamlar , "volkan-burak alınmalıydı " diyebiliyor . insaf ! lens -negredo -medel , bu üç oyuncunun üçünün birden takıma uyum sağlayamaması hoca'nın sorumluluğudur . kendi tercihi bu idi , sıkıntısını yaşıyor . ne lens'e kabahat bulabiliyorum , ne negredo'ya . zaten bunlar psikolojik olarak ta zor toparlarlar . adam , porto- leipzig maçında yok , monaco maçında olmayacak . hoca'sı 45 'te kementi atıyor. umrunda olur mu dünya .ligin kalan ksımında şenol güneş'e cenk ile mutluluklar . çok istedi , kayırdı , sonucunu tatsın . malesef negredo abou gibi azimli ,itaatkar çıkmadı hocam !

çözüm konusunda ise eğer negredo olmuyorsa ,beşiktaş'ın çok iyi bir santrfor alması gerektiğini düşünüyorum (hoca'sı oynatırsa tabi ) . evet beşiktaş'ın 1 numarası ileride cenk ise beşiktaş şampiyon olamaz . bu kadar net . cenk beşiktaş'a yetmez . ffp nasıl işliyor bilemiyorum ama , beşiktaş talisca'nın yerine alacağı ortasaha oyuncusunu da alabiliyorsa devre arası alsın . o bağlantı kurulmadan biz şampiyon olamayız . geçen yıl hem talisca çok daha skorerdi ,hem de yarışta gs faktörü yoktu ,idare ettik . bu sene olmaz.

Armagan dedi ki...

@alper oncelikle yanlis anlasilmamak adina, ben oyun tum sezon boyunca oynansin demiyorum ancak son haftalar icin bir cikis yolu olarak bunun denenmesi gerektigini dusunuyorum:

-Talisca konusunda hemfikiriz zaten. Ozellikle son 2-3 macta kaybolmus durumda ve kaptirdigi toplar vs. notr bile degil etkisi. Ona bir mesaj verilecek mac secme konusunda.
-Ideal olarak Cenk-Negredo ikilisini yazdim ama Cenk’in bazen onden baslamasi gereken o baskiyi bilerek yapmadigi bariz. Kendini o son vuruslara sakliyor ama bu bazen orta sahanin kaldirabilecegi bir luks olmaktan cikiyor cok top kaptirdigimiz maclarda.
Onun yerine Babel ceza sahasina yakinlastirilip Lens bile girebilir. Illa Talisca olmak zorunda degil.
Bu arada ben illa Negredo kalsin Cenk ciksin da demiyorum, tamamen oyuna-rakibe-performanslara gore olabilecek tercihler.

Ama ornegin diyelim ki bu kanat taktigi tutuyor ve bizde ilk 60dk.da gol buluyoruz.
Sonradan rakip ustune gelip alan birakirken Lens gibi, Talisca gibi acik alani seven oyuncularin girmesi daha iyi olur bence.

Yeni gelen oyuncularin takima uyumu onemli ve hemen kestirip atmama taraftariyim. Q7 ve Negredo’nun ligde bir arada oynadigi dk. yanlis gormediysem sadece 10dk. Ortalar konusunda Caner falan demeyin bence coktan kesilip Adriano koyulmali yerine.

Sonradan girecek olan Lens,Talisca,Caner,Medel,Tolgay,Necip gibi oyuncularin var. Hala ilk 11 oturmuyorsa bu hocayla ve ekibiyle alakali bir problem.

Umarim bir an once cozulur bu oyun plani sorunu cunku ligde yaristan kopmaya basladik gercekten. Gecen yil gibi kotu oynayip puan toplayamayoruz. Aciil tepki verilmeli kisacasi.

Not: forvetler degil savunma haric tum takim statik. Oyun plani oturmaya baslayinca karar verelim. Ben birbirlerini tamamlayabileceklerini dusunuyorum hala.

nathan dedi ki...

En büyük sorun orta alanda. Burak-Volkan isteyen hazretin bu bölgenin bu denli ıssız kalacağını bizden daha az görmesi trajik. Bilic'li zamanlarda Veli-Atiba ve önlerinde Oğuzhan ya da Sosa lüks oluyor dediydik de Allah çarptı bizi resmen, alın size böyle orta saha diye.

Mayor dedi ki...

Dinamik yerlesim, yardimlasma ve ayaga topu CL'de oynayip, TR'de uzun top, statik pozisyon, fantastik paslar dusuncesi icinde bulunmalari biraz g.tu kalkiklik afedersiniz.
Atiba'nin is ahlaki yoksa bu adamlarda o zaman Hoca'nin sesini yukseltip bunlari yasaklamasi lazim ama yapmiyor.
Pepe uzun topla cikmasin kardesim. Pepe'nin keyfine kalmis degil bu.

can dedi ki...

Eski Besiktas'i andiran maclar oynuyoruz demistim gectigimiz haftalarda. Nostalji devam ediyor. Simao-Lens, Almeida-Negredo, Guti-Medel, Quaresma-Quaresma+8 yil. Transferlerin isimlerinin takimin ihtiyaclarinin onune gecmesi, mac secen oyuncular, gorulen sacma sapan kartlar, mucadele eksikligi, teknik heyetteki problemler, tekmili birden. Bir planlamayla degil "sansla" yakalandigimiz sampiyonluk serisi "sanssizliklarla" sona eriyor. Hadi gecmis olsun.

Skywalker dedi ki...

Ayni 8 mactan alinan puan:
2015-2016 : 10
2016-2017 : 14
2017-2018 : 14
Enseyi hemen karartmamak lazim. Ama cok kotu oynadigimiz da bir gercek. Tek tek oyuncu saymaya gerek yok, direk hocaya yazarim ben su durumu. Acil toparlamasi lazim. Besiktas gibi oynarsak, GS'yle daha icerde macimiz var, kapanmayacak fark degil 8 puan. GS'yi siktir edip kendi oyunumuza konsantre olmamiz gerekiyor. Daha dogrusu hocanin konsantre olmasi gerekiyor. Hadi sampiyon olamasak bile, kesinlikle 2.ligi kaptirmamak lazim. yeni statu geregi, bir de CL'de bu sene iyi puan toplarsak guclu takimla eslesmeyecegiz playoff'da.

YSY dedi ki...

@Skywalker

Evet katılıyorum. Eldeyi hemen karartmamak lazım. 3 puanlı sistemde o farkın kapaması 2 maça bakar. O kadar da kötü bir takım değiliz sadece biraz daha konsantrasyona ve akıla ihtiyacımız var. Bu gözler 11 puan önden şampiyonluğun verildiğini gördü.

alper dedi ki...

@YSY

veren bizdik ama alan değil.:))

Haftaya Başakşehiri yenersek fark 5 yada 6 ya iner.Tillahı gelse bu puan durumuyla haftaya FB yi GS ye yendirmezler nasıl olsa.Bizde GS yi yenersek fark tekrar 2 yada 3 e düşer.Seri yapmamız lazım.

BurkayJK dedi ki...

Hakikaten ilginç. Daha iyiye gideceğimize, geriliyoruz. Galibiyeti kesinlikle haketmedik ama bence derbinin etkileri hala devam ediyor. Üzerimizde oyunlar oynanıyor geyiği yapmak istemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Trabzonspor maçında kart cezalılarımız olmasa, çoğunluğumuz maçı alırdık der. Milli araya Trabzonspor galibiyeti ile girmek bu maçı da olumlu etkilerdi diye düşünüyorum. Sorunu başka yerde aramak gibi bir derdim yok, Fenerbahçe derbilerinin faturası ağır oluyor sanki.

Talisca ilk geldiğinde gerçekten umutluydum ve destekliyordum. Şu an takımdan kesilmesi gereken ilk isim kendisir. Ligde Talisca'sız bir oyun kurmalıyız. Avrupa maçları ile lig maçları arasında bu kadar uçurum olamaz.

Adriano 11'e döndüğü an işlerin düzeleceğini hissediyorum.

YSY dedi ki...

@alper

Yok yani kastettiğim böyle şeylerin mümkün olabileceği yönündeydi. Evet oralara nasıl gelindiği de belli ama o günler biraz mental direnç gösterilebilseydik işi bırakmazdık. Hemen arkasına lucescuyu gönderip ondan sonrası zaten bizim durumumuz belli lucescunun yaşadıkları belli. O yüzden aman sakin, paldır küldür hocayı paket etmeyelim.

YSY dedi ki...

@BurkayJK

Bak ben daha netini söyleyeyim rahatlayalım. Bugünlerin baş sorumlusu talisca dır. Oyunun içine edenin ta kendisidir. Benfica ben bakamıyorum sız bakın dedi. 2 numaralı sorumlusu da canerdir. Allah bizi korudu bundan da geçen sene sakatlandı.

En yakın zamanda ikisinden de kurtulmak dileğiyle. Amin.

Ohh bee..

Unknown dedi ki...

Sorun 8 puanın kapanması değil veya hakemlerin gs yi tutması de değil.sorun teknik,taktik,dizilim,disiplin ve futbolcu tercihleri.bu şartlarda değil 8 puanı 3 puanı bile kapatacak mecalimiz yok.

Sayın şenol güneş'in 2 yıllık şampiyonlukta rakiplerimizden teknik taktik üstünlüğün tamer tuna'ya ait olmadığını ispat etmesi için iyi bir yıl.kendi fikrimi sorarsanız tabi ki ispat edemeyecek.

Ekrem35 dedi ki...

Ben teknik-taktik olarak hiçbir türk hocanın iyi olduğunu düşünmüyorum. Geçen sene de bu sene de hemen aklıma gelen şans anları var özellikle cl.de ve avrupa liginde. Mesela 3-3lük benfica maçı ikinci yarı başı direkten dışarı giden top. Lyon maçı lacazette'nin direkten dönen topları. Bu sene porto'nun direkten dönen topu leipzig'in ikinci yarı kaçırdıkları. Belki bu yorumuma çoğu kişi katılmaz ama hani çok da taktik tekniklik galibiyetler-beraberlikler değildi bunlar sanki ve aldandık gibi.

Hatta geçen leipzig maçından sonra sanırım shelby idi. Hani hep şans şans dedik ama bu kadar tekrar da şans olamaz sanki diye. Şimdi tekrar bu maçtan sonra düşününce şansın bir hayli etkili olduğunu tekrar söylememiz gerekiyor gibi.

YSY dedi ki...

@Ekrem35

2 sene önceki Akhisar direği geçen seneki Trabzon direği..al sana şans :))

Evet durum iç açıcı değil ama fb taraftarı bizden daha umutlu şampiyonluk için :)

Ekrem35 dedi ki...

@ysy

Vallahi en büyük şansımızı unutmuşum :) epey bi şansımız varmış ya hakikaten :/

Fb taraftarını geçelim ya. Adamlar iki sene önce 70 milyon harcayıp 32. Haftaya kadar yarıştıklarını unutmuşlar iki senedir rakip yoktu diyorlar. Onlar her daim umutlular, umutlu olmazlarsa yaşayamazlar başarı şansları yok çünkü sadece umut edebiliyorlar.

Hidayet dedi ki...

stoperlerin uzun oynamasının en büyük müsebbibinin ortasaha oyuncuları olduğunu düşünüyorum . top stoperlere geldiğinde ve nisbeten önde basan takımlarla oynadığımızda , özellikle o işi yapması gereken oğuzhan saklanıyor . bir cm'nin stopere olabileceği en uzak mesafeye ya da rakip oyuncuların arasına giriyor . oraya oynaması riskli olduğu için stoper de uzun oynuyor . yoksa , pepe profesyonel hayatının toplamında şu 8 maçta oynadığı kadar uzun oynamamıştır . neden oğuzhan dedim , çünkü atiba bunu yapamıyor zaten . önde baskı nisbeten az olursa ya da rakip taktik gereği geriye çekilmişse oğuzhan ancak o maçlarda bu görevi yapabiliyor ,parlıyor . fenerbahçe maçının ikinci yarısını hatırlarsak gözümüzde rahatlıkla canlanır. nasıl oluyor da hemen hemen bütün oyuncuları yeni olan , bu yıl kurulan yeni bir takım olan gs ayağa pas oynarken , beşiktaş ortasahasını bypass ederek şişirme toplarla hücum ediyor ? neden ? hoca buna neden çözüm bulamıyor ? başakşehir maçından korkum , başakşehir'in , geçen yıl iki maçta da gördüğümüz gibi , bu ortasaha zaafından en iyi yararlanan takım olması .

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Stoperlerin uzun oynamasının sebeplerini önceki postlarda biraz biraz herkes yazmıştı. Aklımda kalanları toparlayım:

-Artık tüm takımların ezberinde olan Atiba-Oğuzhan orta saha kurgusu ile yapabileceklerimiz ve yapamadıklarımız. Mesela yukarıda alper'in Atiba için saydığı şut tehdidinin olmayışı, uzun mesafe pas tercihinin yanında topla hareketlenme, dribling, adam eksiltme, kilit pas, hücum bölgesinde çoğalma gibi işleri yap(a)maması. Aynı zamanda temaslı oyundan kaçınması. Bunun yanında Oğuzhan da bunların pek çoğu için ya daha az alan buluyor veya daha az bunları deniyor. Dolayısıyla rakiplerimiz topun arkasına ailecek geçerek, sadece savunmada kayma yaparak oynuyorlar. Dikine kat edebilen ve oyuncu eksiltebilen adam sayımızın düşük olması sebebiyle rakibi açamıyoruz.

-Bu ikili dışında Quaresma, Lens gibi kanat oyuncularımızın çizgiden ayrılmama hastalığı. Babel bölge kontrolü/kullanımı anlamında bu iki oyuncuya göre daha fazla katkı sağlıyor.

-Sağ kanat/bek oyuncularımızın durağan hareketsiz oyunu, buna karşın o bölgenin oyuncusu Quaresma'nın skora olan katkısı takdir edilesi. Son 1,5 haftaya kadar sağ bek bölgesinde 4 oyuncu oynattık: Beck, Adriano, Necip, Medel. Gökhan Gönül'ün dönüşü ve form tutması ile o sıkıntıyı bir an önce aşacağımızı ümit ediyorum.

-Talisca'nın hangi mevkinin oyuncusu olduğunun belli olmaması ve skora katkısının oyuna katkısının önüne geçmesi. Trabzon maçında 1 gol 1 asist ile oynadı ancak yaptığı kötü tercihler sebebiyle birçok atak olgunlaşmadan sona erdi.

-Oyun tempomuzun/akışkanlığının düşük olması ve hızlı hücum etme alışkanlığını kazanamayışımız. İç sahada özellikle taraftarın yönlendirmesi ile daha fazla hızlı top çevirip, boş oyuncuları değerlendirip hücum deniyoruz, ancak deplasmanda bizimkileri uyandıran kimse olmayınca rakibi eksik/dengesiz yakalayamıyoruz. Aynı şeyleri hızlı hücumlar için de söyleyebiliriz.

-Caner'in bek pozisyonunun gerektirdiği görevlerin pek çoğunu yerine getirmeden sadece ceza sahasına top şişirme hastalığı.

-Adrianosuzluk. Geçen yıl Adriano, pozisyonu dışında orta alana verdiği katkı (pas istasyonu yaratması, pas yüzdesinin yüksek olması, topsuz oyunda ve top bizdeyken doğru tercihleri yapması gibi) ile göze çarpıyordu. Onun da bir an önce takıma girmesini diliyorum.

-Cenk'in, Talisca'nın ve hatta kanat oyuncularımızın ön alan baskısını yeterince yapmaması ve rakibi kendi sahasında hataya zorlamadan oynatmamız.

-Genel olarak oyuncu grubumuzun temaslı oyunu sevmemesi ve buna çözümü kartlık faullerde aramamız. Sanırım yerel ligimiz için en büyük sorunumuz bu.

Ek: Son maçta ilk golde Tosiç'in kendi alanını boşaltması ile ilgili bir tweet ve ekli linkte yazı vardı. Gerçekten bu adamın akılsızca yaptığı hamlelerden bir şekilde kurtulmalıyız.

YSY dedi ki...

Trabzona bak hele yav. Ne dağıldı adamlar be. Ersun gider tahminimce

clutch dedi ki...

Cuma günkü rezaletten sonra yeni kendime geliyorum..uzun süredir de uğrayamadım buralara yazılanları okudum bir de ben içimi dökeyim.

-Herşeyden önce takımdaki bu umursamazlık bu boşvermişlik beni delirtiyor, sene başından beri lokal maçlarda farkediliyordu zaten ancak cuma günü zirve yaptı. Bütün taktik teknik analiz bir yana sadece bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim. Saha zemini berbattı eyvallah hepimiz hemfikiriz bu maç postunun dışında konusulması gereken apayrı bir konu zaten. Peki neden bütün maç boyunca beyazlı takımın oyuncuları yere düştü? Hiç kırmızılı oyuncuların dengesini kaybedip düştüğünü falan gördünüz mü? Ya krampon seçimine bile dikkat edilmemiş biz neden bahsediyoruz ki. Bu kadar basit bir mevzu nasıl gözden kaçıyor? Nasıl önemsenmiyor?

-Biz feda döneminden beri maç sonucundan bağımsız her maçta mücadele eden sonuna kadar zorlayan bir takım gördük, arada belki 2-3 maç istisna olmuş olabilir(aklıma geçen seneki karabük ve başakşehir deplasmanları geliyor örneğin) ancak mücadele anlamında bu kadar dibi görmedik. Cuma günü çok çok ekstrem bir gündü. Çünkü paşaların salı günü cl maçı var öyle mi? Ya bu takımın ne zaman bu kadar kibirli oldu? Sanırsın bana cl'yi alacaklar. Cl'de sadece beşiktaş oynamıyor, beşiktaştan çok daha güçlü başarılı ve köklü takımlar kendi liglerindeki maçlarda ölümüne oynuyor.(Bununla ilgili takıma ciddi bir uyarı verilmesi gerektiğini düşünüyorum taraftarın organize ettiği bir koreografi olabilir mesela)

-Beni umutsuzluğa sevk eden asıl nokta ise şenol hocada da aynı hissiyatı görmem. Hani oyuncularda bu olsa dersin şenol hoca neşteri vurur gerekeni yapar. Cuma günü gördüğüm jest mimikler de şenol hocanın beşiktaş kariyerindeki en dip anlarıydı. Gerçekten çok üzüldüm.(Şenol hocanın cuma günü çok ağır grip olduğuna dair birşeyler okudum ama tam olarak emin değilim öyle bile olsa bu kadar negatif görüntü vermemeliydi) Şu maçta lens-negredoyu 45 te çıkarıp, takıma dinamit koyan beşiktaş kariyerinin en kötü maçını çıkaran oguzhana 75 dk sabredip tolgayı sokmamasını kimse bana mantık-akıl çerçevesinde açıklayamaz. Çok ciddiye almıyordum ama gerçekten bazı adamlara çok korumacı bazı adamlara da çok önyargılı yaklaşıyor.

-Lens de Negredo da tam anlamıyla hayal kırıklığı. Negredo için özellikle quaresma ile oynamadığından bahsedilmiş. Eyvallah da bu adam 4 milyonun üzerinde para alıyor arkadaşlar, yani hiç mi olumlu hareketin olmaz? Yanında sağında solunda önünde oynayan adamlardan, veya oynadığın sistemden bağımsız o kadar negatif sinyaller var ki. Koordinasyon sıfır, gücü yok, hava topu alamıyor. Yani gelen hava topunu alması için quaresmaya mı ihtiyacı var? Ya adam bildiğin gol atmayı unutmuş birkaç tane top geldi cezasahasına nerelerde durduğuna bakın allah aşkına. Tam olarak ispanyol duygusallığına yakalandık bu saatten sonra kendini nasıl toparlayacak inanın hiç fikrim yok. Lensi konusmaya gerek yok, bi kere kendine güveni yok, fizik olarak rezil durumda. Forma rekabetine girmek gibi bir derdi yok sanırım.

-Bu takımın kalitesi bu değil, bu takım bariz biçimde maç seçiyor. Monaco maçında o kadar eminim ki çok farklı oynayacaklarına. Ama buna kanılmamalı. 8 haftada 8 puan geri düştük inanılacak iş değil, sene başında şunu söyleseler gülerdik heralde. Diyelim ki cl'den çıktık, 2.turda elendik. Ligi de gsnin arkasında 2.bitirdik. Bu şekilde başarılı olarak mı değerlendirileceğiz? Tarihimizin en iyi kadrosuyla yedeksiz gs'ye geçilmiş olacağız.

-Bence lig çok zora girdi, ancak şansımız tamamen bitmedi, daha çok haftalar var. Bu takım oturursa maçlara yeterli konsantrasyonu sağlarsa ligi sonuna kadar götürür. Olur mu olamaz mı bilemem, ancak şu mantalitenin artık değişmesi gerekiyor. Umarım gençlerbirliği maçı herkes için bir dönüm noktası olur.

yilmaz dedi ki...

Puan farkının sadece 8 olması değil mesele. Rakip inanılmaz bir ivme yakaladı. Hiç önemli değil penaltı, ofsayt filan. Topu oynayan takım o penaltıyı da o ofsayttan golü de buluyor bir şekilde. Biz bir de top class forvetimizi kaybettik bu maçta. İlk yarıdaki bok gibi oyundan en uçtaki forveti sorumlu tuttuk, aklım almıyor. İkinci yarı Fabri-Tolga değişikliği en fazla bu kadar anlamsız olabilirdi. Hoca hakikaten çağdışı hamleler yapıyor bazen. ŞL ayrı bi kulvar, oranın yorumu ayrı olur. Ama ligde daha 26 hafta varken Negredo'ya "sen artık Cenk'in yedeğisin" dedik. Bu bence onarılamaz bir tahrifat. Bu adamı belki monaco'ya karşı motive edebilirsin ama Alanya maçına bu adam hayatta konsantre olmaz artık.

Açık konuşmak gerekirse, hocanın son birkaç haftaki söylemleri, eylemleri -bence- kovulma sebebi. Ha diyeceksiniz ki yönetimin Şenol Güneş'i kovmaya maçası yer mi, evet yemez. Zaten daha iyisini de getirebileceklerine %1 bile ihtimal vermiyorum, bu teknik direktör bağımlılığı beni oyuncu bağımlılığından daha fazla korkutuyor.

yilmaz dedi ki...

şu saatten sonra GS'yi geçsek bile bu bizim başarımız değil GS'nin ahmaklığı olur anca. Bu yüzden bence sezon sonu için kesinlikle yeni yapılanma hazırlıklarına başlanmalı. Mesela bir sportif direktör.

nathan dedi ki...

@clutch

Güntekin Onay da yazdı Q7 ile Negredo bir arada çok az süre aldılar diye. Gerçekçi olmak adına Negredo'nun FB maçında attığı ve verilmeyen buz gibi golü sayar ve Cenk'in son maçtaki penaltı golünü çıkarırsak maç başına 74 dakika alan Cenk'in 2 gol 1 asisti, 32 dakika alan Negredo'nun 1 gol 1 asisti var.

Takımın 8 maçta attığı gol sayısı 9 ve sorunun en büyük nedenlerinden biri de bu aslında, yani hücum organizasyonu eksikliği. Bakın Caner kötü oynuyor olabilir, ben yaptığı saçma işlere devam etmesinde yine TD'ye bakarım o ayrı, fakat soyunma odasında Talisca'ya diklenmesinde haklı bir gerekçe var: her topu kafasına göre ve bencil oynaması. Talisca geçtiğimiz sezon kendi hayalinde dahi düşünmediği şekilde o kadar skora katkı yaptı ki şimdi her maç halı saha formatında ben yapacağım ben atacağım diyen ergenler gibi estirip duruyor. Ama artık devir Pele'lerin Eusebio'ların devri değil; teknoloji var, istatistik var, vs. Artık hiç önemsemediğiniz herhangi bir kulüp bile özellikle bireysel adamlarla bireysel işler yaomaya çalışan rakiplerini hemen çözüveriyor. Buna Oğuzhan'ın en büyük bug'ı olan tempolu ve alan daraltan takım defansı dahil.

Böyle adamlarla golcü beslemek hayal. Düşünün ki Q7 gayet durağan halde dahi olsa attığı iki çalımla en çok iş yapanlar listesinin tepesine çıkıyor. Ben ve benim gibi düşünenler Negredo-Lens-Medel geldiğinde havalara uçtu, zira düzgün bir takım oyununda seviyeyi 1 değil 2 tık yukarı çıkarabilecek adamlar bunlar. Şimdi misketine mahalle maçı formatında oyun oynamaya çalışırken hala Negredo-Cenk vs kıyaslaması yapmaya çalışıyorsak meleklerin erkek ya da dişi olmasına da karar vermemiz gerekecek.

Bu ligde "artık" işlemeyen über asimetrinin CL'de işlemesinin nedeni ne hakemlerin değişmesi ne de başka bir şey. Elbette ligimizdekilerin bir hafızası oluştu, oradaki rakiplerse bu tamamen saldım çayıra futboluna yabancılar. Bu da şunu gösteriyor: Bu grubu 1. bitirsek bile devamı çok zor. Puan ve turla cukkamıza indirdiklerimiz kaar kalır o kadar.

turgay dedi ki...

hoca eğer gerçekten konsantrasyonunu yükseltmezse işimiz yaş arkadaşlar. bence işe taliscayı ve atibayı kesip tolgay-oğuzhan-babel 3lüsü kenarlarda Q7-Lens ikilisi forvette de cenk-negredo ile başlaması gerek. takım pozisyona giremiyor giremediği gibi berbat oynuyor. ligde yavaş ve yan pasla oynadığımız sürece kimseye gol atamayız. koca ilk yarıda dikine oynayan sadece pepeydi. şaka değil gerçek şu ki bu yavaşlık ve yavanlık bizi şampiyon yapmadığı gibi ilk 2ye de sokmaz. avcıyı yanıltacak, onun ve diğer rakiplerin ezberini bozacak işler lazım. kafamdaki ezberleri bozacak 11 aşağıdaki gibidir. fazla ofansif olabilir ama bizim farklı bişeyler denememiz gerek. çünkü ezber 11 maalesef artık rakipler tarafından da ezberlendi.

fabri
gökhan-pepe-adriano
tolgay-oğuzhan
Q7-babel-lens
negredo-cenk

can dedi ki...

Adam sahada dökülüyor, tek gol atamamış, pozisyona bile giremiyor, sayılmamış golünü ekleyip Cenkten iyi muhabbeti yapılıyor. Verilmeyen 5 penaltımızı da Cenk atmış, ofsayttan kesilen 2 pozisyonu da gol atmış 9 golü olmuştu, gol kralıydı. Bu mudur?

Ekrem35 dedi ki...

@turgay

Sence hocanın başakşehir maçında değişiklik yapma ihtimali yüzde kaç? Ben hiç ihtimal vermiyorum ve ihtimal vermediğim bu konuda çok fena yanılmak istiyorum.

Hoca ne taşisca'yı keser ne de cenkten vazgeçer. En fazla adriano sol bek pozisyonuna geçer onun dışında tek değişiklik olmaz. Gb maçında oyunu değiştirecek şeyin topla birlikte katedecek oyuncu olduğu pepe'nin topla ileri çıkıp pozisyona girdiğimiz anda belli oldu. Ama bunu tüm maç boyu sadece 1 kere ve pepe ile denedik. Onun dışında maçı hatırlayın pepe'den tosic'e, tosicten ya caner'e ya atibaya. (Eğer caner'e verdiyse 3 saniye sonra top rakipte) atiba'ya verirse atibadan oğuzhan'a. Oğuzhandan gökhan'a gökhan'dan tekrar pepe'ye. Bütün maç pas organizasyonumuz bu. Sene başından beri gram ilerleme yok. Tembel oyun var sahada. Bu haftaya kadar herhangi bir değişiklik olmadı bundan sonra da ilerleme olacağını sanmıyorum. Çünkü hocaya göre sorun hep negredo'da. Çünkü o kötü olduğu için biz bu pasları yapıyoruz.

kemal dedi ki...

Ali Ağaoğlu'na Mektup

Antalya Kemer beydağlarında yüzde 80 verimle elektirik üretecek bir Güneş rüzgar enerji santral modeli hazırladım.

Yılın her mevsimi Güneş gören çıplak yüksek beydağları sıradağlarından 10 000 mw saat e dek elektirik üretmek mümkündür.

Hazırladığım yeni sürtünmesiz yarı manyetik yuvalı pervane modeli ve enerji toplama biçimi ise rüzgar kanatlarından alınan verimi çok arttırmaktadır. Sürekli yatırım ekleme kapasite arttırımına olanak tanımaktadır. Yatırım maliyetini düşürmektedir.

Güneş ve rüzgar santrallerinin en önemli sorunu olan doğal enerjinin kontrol edilememesi ara depolama ve yeniden çevrim maliyetlerini çözmektedir. Güneş battığında ve rüzgar esmediğinde dahi kabul edileilir kapasitede enerji üretimine devam etmektedir.

Rüzgar ve Güneş panelleri yüzde 7 16 verim ile çalışmaktadır. Güneş ve rüzgar a aşırı bağımlıdır.
Modelim çevreci enerjide karlılık ve verimlilik konusunda devrim getirecektir. Ulusal ve uluslararası yatırım çekecektir.

Tanıtım tasarım çalışma ortamı konusunda destek arıyorum.
Sizden detaylı çalışma için görüşme talep ediyorum.

Medyada yayınlanan çalışmam Zonguldak Pusula gazetesi Bu proje Zonguldakı uçurur.
Örnek çalışmalarım : newscienceway.blogspot.com ve enerjimerkezim.blogspot.com

Mail adresim sorgulayaninsanlara@gmail.com

Kemal beziroğlu Alıcı fax 0216 687 71 48

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara