.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Ekim 2017 Cumartesi

Karne: A. Alanyaspor 1 - 2 Beşiktaş

Goller: Cenk Tosun (8'), Alvaro Negredo (87')
En iyi üç: Alvaro Negredo, Adriano, Fabri
En kötü üç: Anderson Talisca, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup

Karne:

Şenol Güneş 5.6
Beşiktaş 6.4
A. Alanyaspor 5.6
Yaşar Kemal Uğurlu 4.8

Fabri 8.0
Dusko Tosic 7.5
Pepe 7.7
Adriano 8.0
Gökhan Gönül 6.5
Atiba Hutchinson 7.0
Oğuzhan Özyakup (65')6.5
Anderson Talisca (79')3.4
Ryan Babel 7.7
Ricardo Quaresma 7.2
Cenk Tosun (90')7.0

Tolgay Arslan (65') 7.5
Alvaro Negredo (79') 8.1
Necip Uysal (90') 5.9

Takım Ortalaması 7.0

Anket: 26 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

42 Yorum:

bulut dedi ki...

@nathan

gayet haklisin, bu uluorta soylenecek bisey degil. hocanin dengesi bozulmus iyice, asiri gergin. oyuncuyu ispiyonlamak cok gereksiz ve anlamsiz. senol gunes kotu giden ortamda maalesef kendini kaybetmeye cok meyilli

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Ben de taşınayım

1. Altyapı ve genç sevmemenin bir sonucu, bu enerjisizlik. Emekli toplayarak olsaydı başkaları çoktan yapardı bu işleri. Sahada herkes limit enerjide olunca coşku eksik kaliyor.

2. Lens ve Negredo gelir gelmez 11e koy transferleriydi. Kenarda oturmaları ve adaletsiz sürede cikarilmalari, yenileri büyük oranda kaybetti. Quaresma ve Cenkli 11ler ile stabilite yakalanmayacagı belliydi.

Camia olarak bu uyarinin hakedildigini düşünüyorum. Yetersiz futbolculara umut bağlanarak, enerjiye/atletizme ve istatistiklere önem vermeyerek yenilmez armada olamayiz. Devre arasina kadar sek sek sekerek kopmadan gideriz ve Ernst/Alex/Nobre mizi buluruz umarım.

Ek olarak Şenol Hocanın kendine gelmesi için mutlu olacağı birşey gerekli. Cenk satiliyorsa, gol formu, oyun bilgisi ve fiziği yerinde net bir santrafor belki işi toparlar.

carlito dedi ki...

Son 3 haftadan tek farkımız daha uzun süreli baskı kurabilmemiz oldu, bu da galibiyeti getirdi.. yoksa bolca yazıldığı gibi iyi bir futbol yoktu maalesef.. eğer geçen hafta da Başakşehir'e karşı 10 dk fazla baskı kursak galibiyet golü bizden gelirdi..

Şenol hocaya ilk kez bu kadar kızdım.. Yeter artık bu Talisca inadı.. Yahu arada bişey yapar da bunun için tutuyor dersin, zarardan başka bişey vermiyor! Hani Q7'ye de çok kızardık vazen ama adam skora etki ederdi, ataklarda en aktif isim olurdu, çıkartmamasına bişey diyemezdik.. Talisca'da bu da yokbuaksine her hücumu baltalayan adam, ee daha neyin ısrarı bu.. Tolgay'ın girmesi doğru da Oğuzhan attığın tek golü tek başına yaratan adam değil mi? Biraz öne alsan tekrar aynısını yapamaz mı? Nasıl çıkartırsın oyundan? Hadi Talisca çıkmıyor, Atiba'yı çıkart o zaman gole ihtiyacın var.. Nedir bu Ozi ile Tolgay'ı birbirinin alternatifi olarak görme saçmalığı, birlikte oynatmama inadı?
Valla hoca bugün seçimleriyle galibiyeti haketmedi, onun sayesinde değil ona rağmen kazandık.. Bunu da 4 haftadır kazanamamanın verdiği futbolcuların reaksiyonuna bağlıyorum, sonlara doğru özellikle Babel, Adriano, Quaresma ekstra efor sarfettiler helal olsun..
Ben Şenol hocanın yardımcı konusunun abartıldığını düşünüyordum ama bu haftadan sonra fikrim değişti.. Bir hocanın oyuncu değişikliği seçimleri bu derece kötü yönde değişim gösteremez! Belli ki yanında aklı başında bir danışmanı olmamasının eksikliğini yaşıyor, ister kabul etsin ister etmesin (bunun çözümü de İlhan Mansız falan değil saçmalamasınlar! adam daha geçen sene acun'un şaklabanlığını yapıyordu, gerçekten bu işe kendini adamış ve emek veren biri olmalı)

Herşeye rağmen 3 puan hayati önemdeysi, kazanamasak yarıştan tamamen kopardık ve gs o gazla kesin kazanırdı.. ama şimdi yarınki maçlarının daha zor geçeceğini düşünüyorum.. tabii biz haftaya göztepe'yi de bir şekilde yenemezsek hiçbişeyin değeri olmayacak..

misafir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
misafir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

misafir arkadas, hangi renkliye mensupsun bilmiyorum ama buraya gelip sanki besiktasliymis gibi yorumlar yazman baya zavallica, seni yetistiren anne babanin namina üzüldüm.

nathan dedi ki...

Burada malum kesimin görüşlerini Beşiktaşlı gibi yazanların engellenmesini ve yorumlarının silinmesini rica ediyorum.

misafir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
misafir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

@ nathan ve @ bulut
Gunes'in bu macta yaptigi tek iyi sey bence o demeci. NTVspor muhabiri mac biter bitmez Medel ve Lens'in oyuna girmeyi reddettigini haberlestirmisken Gunes'in aciklamasi kadro disi disinda cozumlenemeyecek bir disiplin problemini naz boyutuna cekerek icerde halledebilmesi icin bir firsat verdi kendisine.

YSY dedi ki...

Bu takım ya önde negredo-cenk beraber oynayacak ki bence en iyisi bu gibi görünüyor şuan yada en öne negredo gelip ortadan talisca sökülüp arkada ozzy tolgaylı bir ortasaha kurmak lazım ama herhalükarda negredo orada kalacak yoksa pozisyon üretemeyiz.

Ekrem35 dedi ki...

Bu haftaya kadar hep en iyi oynadığımız maç kasımpaşa maçı yazıyordum. Bu maçın da ilk 10 dksı ve 2.yarı o maça benzeyince biraz düşündüm ve aslında iki maçta da rakiplerin tercihleri nedeniyle bu oyunu oynayabildiğimiz sonucuna vardım. Kasımpaşa da alanya da topu bize bıraktılar ve biz de istediğimiz gibi topla oynayıp üretkenliği sağladık. Ayrıca top kazanma süremizi özellikle 2.yarı geçen seneki duruma getirdik.

10.hafta geride kaldı ve 1.5-2 maç bu oyunu oynayabildik. Sorun buna izin vermeyen rakiplere karşı ne yaptığımız ve bundan sonra ne yapacağız? Bu sene sanırım ligde topun arkasına geçip en kötü savunma yapan takım bizizdir diye tahmin ediyorum. Topu geri kazanma ve toplu halde savunma yapma konusunda çok yol almamız lazım.

BurkayJK dedi ki...

Caner'den sonra Talisca problemi de çözülürse bu takım düzelir.

TS bugün GS'den puan alır.

YSY dedi ki...

@BurkayJK

Sağolsun tff ilk defa işe yaradı :))

BurkayJK dedi ki...

@YSY

İlk yarıyı izledim, atakları olmasa da Trabzon baskın taraftı. Galatasaray'ın hakkı falan yenmemiştir umarım.

diope dedi ki...

gs kaybetti, ts güzel oynadı. yarında fbnin maçı berabere bitse tadından yenmez :)

cochise dedi ki...

GS'lar hakket komedi. adamların bariz penaltıları verilmemiş daha ilk yarıdan. Bi tane sert faul var kart verilmeyen. kırmızıların olduğu pozisyonu ucuz bile atlattılar. Feghouli görmeyebilirdi ama asıl Maicon kırmızı görmeliydi ki daha kritik adam.

Geçen seneki Rize-Adriano'nun golünde hissetiğimin aynını hissediyorum; negredo'nun golü şampiyonluğa giden yolu açtı. Tüm -haklı- eleştirilerimize rağmen ligin çok üstündeyiz. Biraz toparlanırsak rahat götürürüz.

YSY dedi ki...

@BurkayJK

Yok ben canerin cezası için dedim.

Gs nin başakcity e ve bize kaybetmesi lazım. Neyse önümüze bakalım hala iyi olmadığımız için göztepe bizim için çok zor maç.

BurkayJK dedi ki...

@YSY

Ha pardon. Ne yalan söyleyim, Caner'in ceza almasına biraz sevindim. Adriano ve Gönül sakatlanmadıkça problem yok.

Monaco maçını kaybetmezsek kafalar daha da rahatlar ve lige olan konsantrasyon artar diye düşünüyorum. Göztepe'nin gol kralı forvetinin cezalı olması güzel.

Unknown dedi ki...

golü attığımız ana kadar gayet iyi oynadık, işini ciddiye alan bir takım vardı. ne zaman golü attık sonra yatış.

golden sonra maçı izlerken bende isyan etmiştim, gürcan twitter'da çok güzel dile getirmiş:

"topu ayaklarına aldıklarında, ayrı ayrı hepsi bir söz söylemek ihtiyacı hissediyorlar. babel böyle, talisca böyle, quaresma böyle, cenk böyle. alayım, çabukca topu yanımdakine vereyim ve daha iyi bir pozisyona doğru yöneleyim diye bir oyun şekilleri yok. topu babel'e atıyorsun, babel önce onu savunan oyuncuya "bu top benim kardeşşş" diye bir kalçayı vuruyor. sonra topu düzeltiyor. "

arkadaş herkes topla uzun uzun ilişki kuruyor. stat açılışında gomez'in attığı golü hatırlayın, 10 saniyede 5 6 oyuncumuz topa dokunmuş gomez'i kaleciyle karşı karşıya bırakmıştı. bu sezon kimse topu uzun uzun öpmeden bırakmıyor. hatta bazılarının ilişkisi bir türlü bitmiyor. bir öp de vedalaş arkadaş, bir kontraya çıkalım, rakip savunmayı dengesiz yakalayalım.

ek olarak gökhan gönül'ün formsuzluğu başa bela olacak bu gidişle. aklıma ilk gelen atiba'nın oraya çekilmesi. quaresma zaten kafasına silah dayasan bekine koridor yaratıp pas atmaz. atiba'da öldürsen savunmayı bırakıp bindirme yapmaz. takım dengesi gayet güzel sağlanır. medel sorununu da kırmadan dökmeden bu şekilde çözebiliriz. gökhan da form tutunca tekrar takıma girer. bu arada devre arası acil skubiç, vrsajeviç, hatta popov, miguel lopes falan gelsin. caner gibi gökhan gönül de formsuz.

gökhansız "0 atletizmli" formasyon:

avrupa için
fabri
atiba-pepe-tosiç-adriano
oğuzhan (tolgay)-medel
quaresma-talisca-babel
cenk

lig için (anadolu takımlarına karşı):
fabri
atiba-pepe-tosiç-adriano
oğuzhan(-medel)-tolgay(-medel)
quaresma-------------babel
cenk-negredo




ozan dedi ki...

Goztepenin forvetinin cezali olmasi disinda kanat savunmasi da cok kotu. Ben Goztepeyi cok zorlanmadan yeneriz diye dusunuyorum ama Akhisara puan birakiriz muhtemelen.

Monacoyu da hafta ici yenelim, Subata kadar lige donelim artik.

Armagan dedi ki...

Aması maması yok şampiyon olmak istiyorsak o 3/3ü yapmalıyız.
İnönüde de gs ye çaktık mı bir daha toparlayamazlar. Biz de alır yürürüz.

Tudor 26-27. haftaları görür umarım. 54 dk. da Gomis’i alıp Eren’i koymak nasıl bir epic-faildir. Bu adam net baskıyı kaldıramıyor.
Bu sene taraftar, kondisyonla ve hakeme baskıyla nereye kadar kotaracaklar bu saçmalıklarını göreceğiz. Bir süre daha hakemlere falan sarmaları çok hayırlı olur.

Yine biz kendimi oyunumuza bakalım, son 2 senede 23 ve 24 puan toplamışız 10 haftada. Gençler yenilgisi ve ts beraberliği ekstra kayıp oldu. Bunların cezasını bu 7 maçta yüklenmek zorunda kalarak çekeceğiz.

Sene başından beri sürekli söylüyorum, bu sene ligde şampiyonluk barajı 70 puanda belirlenecek. Galatasaray'ın düşüşü de hayırlısıyla başladı, fikstürleri zorlaşıyor ama gene fena değil aslında ilk yarı için, esas ligi Fenerbahçe (D), Trabzonspor, Gençlerbirliği (D), Başakşehir, Alanyaspor (D), Beşiktaş, Akhisar (D), Yeni Malatyaspor ve Göztepe (D) ile bitirecekler ki aman aman buradan 15+ puanı öpüp başlarının üzerine koysunlar.

YSY dedi ki...

@emir oem

Haklısın devre arası iyi bir bek lazım hatta olurda cenk falan giderse modern bir 10 numara + iyi bir dmc gelirse ligi kurtarabiliriz. Tabi bu operasyon maddiyat ve satılık oyuncu seçenekleriyle kısıtlı ve kolay bir operasyon değil.

Basar dedi ki...

Ben Talisca yerine Yusuf Yazıcı'nın alınmasından yanayım. Ortada oynuyor, kanada geçiyor, pas var, şut var... Defansif olarak biraz gelişirse Sosavari olur.

carlito dedi ki...

@Basar kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum, daha önce de yazmıştım zaten.. Bizim o bölge için ülke içinden tek seçeneceğimiz Yusuf Yazıcı olur.. Talisca'ya vereceğimiz paranın üçte biriyle, o da olmadı yarısıyla bonservisi alınabilir ve Şenol hocanın elinde gelişimi ve değeri katlanarak artar.. Sosa'yı unutturabileceğini düşünüyorum.. Sezon sonuna bu transfer için tüm şartlar şimdiden zorlanmalı diye düşünüyorum, istedikleri adamlardan da feda edebiliriz gerekirse (Caner+$ ile bitirsek keşke)

gs'nin puan kaybını beklediğimi geçen hafta da yazmıştım, bizim şu dönemde iyi futbol oynamasak da öyle ya da böyle puanları toplamamız lazım, 2. yarı itibariyle futbolun da daha iyi seviyeye geleceğine eminim.. biz kazandıkça ilk devreyi de lider bitirebiliriz.. gs'nin başakşehir ve vodafone park'tan maksimum 1-2 puan alacağını düşünüyorum..

Zaitsev dedi ki...

* Biz bazı sorunları düzeltemeyince yine ilahi birşeyler olmaya başladı. Bunun ilk adımı Caner'in 6 maç ceza alıp defansta normal formasyona dönüşümüz oldu. Talisca ile ilgili de bir aksiyon bekliyorum :) Talisca böyle oynamaya devam ederse Şenol hoca bile direnemeyecek artık.

* Caner olunca takım kolaya kaçıyor. Geçen seneden kalan at topu Q7'ye oyumunuza, şimdi de at topu Caner'e şişirsin oyununu ekledi orta sahamızdaki paşalar.

* Oğuzhan'da bir haller var. Geçen maç 20 metre depar atamayıp topla taça çıkışı, Alanya maçı ilk yarı biraz kıpırdanıp sonra salması. Sakat sakat mı oynuyor yoksa devre arası yolcu mu? Hala sözleşmede yok ortada.

* Talisca ve Oğuzhan'ın bu formunu görünce Tolgay'a yapılan büyük ayıp.

* Cenk attı golünü ama takımı ilerde tutamıyor. Cidden bir keriz İngiliz 15-20 milyon pound verecekse hemen satalım. Negredo'nun bir şekilde artık kazanılmalı. Israr edilmeli.

@ YSY'nin dediği gibi Cenk-Negredo önde, Tolgay-Oğuzhan göbekte bir 4-4-2 formasyonu en azından lokal olarak bazı maçlarda denenmeli.

* Atiba'nın topu 5 kere dürttükten sonra topu dönüp dolaşıp Adriano ve Babel'e atmasından da gına geldi. Bir de yüzü ne tarafa dönükse oyunun kaçarı yok, top o tarafa gidecek.

@ Emir oem

Atiba'dan sağ bek olmaz. Oyuncu devşirme işi sakat bir yaklaşım. Fener maçındaki 10 dakikalık gereksiz deneme benim için bu işin olmayacağına dair yeterli bir kanıt.
GG oynayarak form tutan bir oyuncu. Oynatmazsan idman ile maç formuna gelemez. Bunu herkes biliyor. GG'yi oynatacaksın. Ayrıca geçen sezon sonuna doğru da Q7 ile belli bir frekansa gelmeye başlamışlardı. Bunu da kaybetmemek lazım.

beagle dedi ki...

@Zaitsev

Cenk tespitin öyle doğruki. Sene başında Burak Yilmaz da atarken yazmak istediğim bir yorumdu. Cenk ve Burak'a güvenen takim iflah olmaz.

Burak daha da fazla atıyor. Ama ikisinin de maç içi mevki kayipları, oyundan kopmaları, oynadıkları takımı bitiriyor. Son maç, sürekli ataktaydik ve Cenk 27de 26 isabetle pas vermiş. Pozisyon yok, etkinlik yok. Bravo demek ki futbolu en isabetli günde bile mega yanlış oynuyor.

Golcü meselesi bu kuşakta yanlış biliniyor. Penaltı hariç maç başi ortalamasi 0.4-0.5 olan adamlar golcü değiller. Bunlar gol atabilen merkez forvettir. Ve eksik bıraktıkları gol sayisini kapamak için çok iyi oynamalilardir. Yani 2 macta 1 gol atıp, yatan Santrafor bir işe yaramaz.

Sezonda 2-3 Hat trick yapip, 5-6 Maçta 2 gol atan, ortalamasi maç başı 1 seviyelerinde olan adamlar golcüdür. Bunlara serbesti verip, açıklarını kapayarak sistem kurabilirsin.
Sonuçta sana sampiyon olmak için gerek golün %40ini bu adam atacak.

12-13 gol zor atacak adamlara golcü denince bana afakanlar basıyor.

fidddas dedi ki...

oynanan oyundan, kadro tercihinden ve kurulan kadroya göre alınan puandan memnun olmadığımı belirterek başlayayım. ama bazı durum tespitleri ile sıradaki maçlara bakarsak ;
- bizim şu ana kadar en sürpriz puan kaybımız gençlere deplasmanda yenilmek
- diğer puan kayıpları ligin havası içerisinde makul olarak değerlendirilebilir. (biz sezon başında oluşan hava sebebiyle her takımı rahat yenebileceğimizi öngörüyorduk ama bizim oyunculardan beklentilerimiz ile ortaya konan neredeyse zıt olduğu için bu kadar hayal kırıklığı oldu.)
- bundan sonra oynayacağımız takımlar bizim gençler maçı gibi saçma sapan oynadığımız bir durum olmaz ise genelde rahat kazanabileceğimiz maçlar. sırasıyla bakarsak

göztepe(d) : hem golcüleri yok hem defansları evlere şenlik. maç başına 1.8 gol yemişler. rahat olmasa da kazanırız

akhisar : deplasmanda sadece trabzonu(farklı) yendiler, antalya ile berabere kaldılar ve bu hafta başakşehiri zorladılar. bursa ve konya maçlarında net yenildiler. maç başına 1.5 gol yemişler. evde yeneriz ve rahat olur

malatya (d) : toplama takım. bursaya 4-2 yenildikleri maç bunu gösteriyor. rahat yenmemiz gerekiyor.

galatasaray : bizim maça kadar cezalı oyuncu sayıları ve aldıkları sonuçlar maçın durumunu değiştirir . 3 ihtimalli. sakin kalırsak yeneriz.

kayseri (d) : bu yıl beni ligde en şaşırtan takım. bilinen rakipler dışında beni deplasmanda en korkutan takım.

osmanlı : dağılmış durumdalar. bülent uygun sağolsun kadroyu dağıttı, golcüleri kalmadı. kesin 3 puan

sivas(d) : ligde 8. sıradalar. ama oynadıkları oyun 15. falan olur. kış şartları hariç hiçbirşey korkutmuyor. 23 aralıkta bu kadar yabancı varken orada olmayı iyi yönetmek gerekiyor. ama 3 puan garanti olmalı.

kalan 7 maçtan en az 17 puan almalıyız. 35 puan ile ligi bitirmek bu oyun ile bence iyidir.
galatasarayın gazının kesilmesinden sonra puanlar yakınlaştıkça bizdeki panik hali de azalır diye düşünüyorum.

Ben hala probelmin oyuncu bazlı olduğuna ikna olmadım . En azından Talisca özelinde . Zira o pozisyona çektiğimizde Oğuzhan veya Tolgay'dan da verim alamıyoruz .

Aynı adam Avrupa'da farklı ligde farklı oynamıyor aslen . Rakipler onu farklı oynamaya itiyor. Muhtemelen hayatında ilk defa bu kadar çok otobüs park eden takıma karşı oynamak zorunda kalıyor. En önemli özelliği dribling üzeri şut aksiyonları olan bir oyuncu için kabus gibi eşleşme . Talisca ile Oğuzhan yer değiştirseler aynı şeyleri Oğuzhan için de söylüyoruz . Oyuncu tiplemesi & Şablondaki yeri derin pozisyon alan savunmalara karşı iş görmüyor .

Savunma oyuncularımız ziyadesiyle yavaş adamlar olduğu için biraz derinde pozisyon aldıklarından atak - hücum hattı arası biraz fazla genişliyor . Bu genişlik topu geri kazanma süremisiz ve onun etkisiyle de akın sürekliliğimizi etkiliyor . Geç veya takımla koordineli olmadan yapılan ön alan baskısı da yerleşimi sıkıntıya sokuyor . Zaten az koşan takım sürekli verimsiz koşularıyla orta alan ikilisini aşırı yorup , tempoyu arttırmalarına engel oluyor . Oyuncuların rakibe mesafelerini iyi ayarlayamamaları da sıkıntı .

Kompakt oyun Avrupa'da rakiplerin bizi derin karşılamaması ile kendiliğinden oluyor ama ligde biraz daha detay çalışmak lazım . Daha hareketli olmak daha fazla boş koşu yapmak gerekiyor . Bu da bizim gibi yaşlı ve enerji tasarruflu oynayan bir takım için çok zor :/

Basar dedi ki...

@Övünç

Yaşlı derken kalıbın dışına çıkıp biraz detaya girmek lazım diye düşünüyorum. Ozzy, Tolgay, Talisca, Cenk ve hatta Babel 30 yaş altı adamlar (Babel 30) İlaveten Quaresma da kendine iyi bakıyor Geri 4'lünün 30+ olması çokta önemli değil hele ki Pepe ve Adriano gibi iki adam varken.

İlerideki 6 adamın (gerekiyorsa geçen senenin sonu gibi Tolgay-Ozzy oynayalım) 5'i 30 ve altında olduğu için yazdığına şüphe ile yaklaşıyorum.

Ben iki sorun görüyorum, geçen hafta ikisi de kabak gibi ortaya çıktı. Toplu pres yapmıyoruz, hele hele Biliç zamanı ve ilk Şenol Hoca yılı gibi birşeyin yanından bile geçmiyoruz. Birbirinden kopuk, etkisiz ve futbolcuları yoran bir pres yapımız var.

İkinci sorun da yine Şenol Hoca'nın ilk senesine göz kırpıyor. Sadece ve sadece kanat akını oynuyoruz. Tamam bu da olsun ama gerektiğinde ortadan da delelim. Al-ver yapacak oyuncumuz hala kadroda mevcut. Hele ki Negredo varken! Başakşehir gibi bütün hafta çalışmış takıma zorlanıyorsun işte. Ağaçtan meyve toplar gibi toparladılar bütün topları. Bu hafta ilk ŞG sezonu gibi Ozzy ortadan deldi, Cenk yapıştırdı. Bunun sayısını arttırmamız, buraları daha çok karıştırmamız lazım. Ben Talisca'nın performansının ancak bu şekilde yukarı çıkacağını düşünüyorum. Negredo adama duvar olacak. Ama israrla denenmiyor bu oyun.

Şampiyonluk bu sene 73-75 puana gerileyecek. Şans ayağımıza gelecek, kapımızı çalacak ama bizim bu şansı kullanmamız gerekiyor. Umarım İzmir'den de galibiyet ile döneriz.

turkkant dedi ki...

Bir oyuncu ne kadar kendine iyi bakarsa baksın 33lerden sonra fizik kalitesi, çabukluğu, temposu düşüyor. Gökhan Gönül çabukluğunu kaybetti, Adriano bir maçta kaç kez dip köşelere koşu yapuyor? Son maç sıfırdı, çünkü geri dönüşte zolanacağını bildiğinden hiç yeltenmiyor. Atiba'da bile var, açın iki sene öncekimaçlarda Atiba'nın geriye koşma sprintlerini izleyin, bir de bu sezonkileri...

Geçen senenin futbolu, Demirkol'un deyimiyle 2,5 savunmacılı futbol, çok yüksek konsantrasyon ve motivasyon gerektiren bir futboldu. Takım toplam olarak 1 yaş yaşlanıp (hatta Marcelo-Pepe, Abu-Negredo gibi ilavelerle daha da yaşlanıp) 2 yıl şampiyon olmanın rahatlaması gelince takım konsantrasyonu düştü. Geçen sene ne yapıyorduk? Müthiş tempo yapamasak bile, rakip sahaya takımca yerleşip gittilli geldili oyuna hiç izin vermiyorduk. Bu sene bunu şu ana kadar yapamadık.

Örneğin çoğu kişi Talisca'nın formsuzluğu nedeniyle Negredo diyor. 23'lük oyuncu çıkarıp 33'lük bir oyuncu daha koyarsak ilk onbire takım iyice veteranlar takımına döner.

Tolgay-Oğuzhan-Atiba yapsak 4-3-3'e dönmemiz lazım, o zaman da hocanın ezberi bozuluyor.

Bence tek çare Talisca'nın form tutması, pek başka çaremiz yok. Hocanın bu kadar ısrar etmesinin temel sebebi de bence bu.

Zaitsev dedi ki...

Sorun hem kadro tercihi hem oyuncu bazlı. Opsiyonlu bir kadroyu maksimum seviyede opsiyonsuz kullanıyoruz.

* Cenk-Talisca-Oğuzhan-Atiba göbeği yumuşak bir 4lü. Bütün pres yükü Atiba üzerinde. Cenk ve Talisca öyle ölü noktalara pres yapıyorlar ki dönüşleri imkansız ve faydasız oluyor. Atiba harici çok top kaybı ve pas hatası yapıyorlar. Atiba da topu 5 seferde düzeltip, ölçüp biçip pas attığı için az pas hatası yapıyor.
* Özellikle Talisca'nın çıkarken yaptığı kayıplar büyük sıkıntı. Son maçlarda da rakip arkasındaki oyunculara yerden pas atma huyu çıktı orta sahamızın. Gençler maçında 2ci golü böyle yedik.
* Bu tip çok top kaybı yapan ve yumuşak bir orta sahanın arkasında duran aklı başında her stoper derin oynamayı tercih edebilir hocanın telkininin aksine. Geçen seneye göre daha az defans arkası top yiyoruz gibi geliyor bana. Bunda Pepe'nin rolünün olduğunu düşünüyorum.

* Talisca bariz şekilde maç ve oyuncu seçiyor. Önünde Negredo varken farklı Cenk varken farklı oynuyor. Negredo'nun 60da çıktığı bir maç vardı. Negredo çıktığı gibi Talisca motoru kapattı.

* Diğer sorun maalesef Ozzy. Fener maçı 2-1 yapan goldeki aksiyonu veya Alanya maçında attırdığı gol. Bunları çok az yapıyor. Bunların sayısını arttırmalı. Ya da Tolgay 11e. Ayıptır yazıktır Tolgay'a.

* Takımın gençlerinin döküldüğü yaşlılarının koşturduğu bir ortamda yaş konusu farklı bir açıdan tartışılmalı. Çünkü boş koşu atacak adamlarımız değil pası atacak esas adamlarımız(Talisca + Oğuzhan) sahada sürünüyor. Sen Q7ye Tolgay'ın FB maçında attığı tarz pasları atarsan Q7 veya Babel 90 değil 180 dakika durmadan koşarlar. Cenk'te golü atana kadar koşar. Sonra koşmaz :)

turgay dedi ki...

maç sonun da istatistiklere bakarken benım de dikkatimi çekmişti ama aşağıdaki linkte güzel bir karşılaştırma ile olay açıklanmış. maçta 47 orta yapmışız. bunun 24ü Q7'den gelmiş. bu kadar orta yapacaksak oğuzhana veya tolgaya ihtiyaç yok bence.

https://twitter.com/ozgenonur/status/924363381682909185

EC dedi ki...

Bazen isleri basitlestirmek gerekir.
Modern futbol oynamaya calisirken, sonuc alamamak su asamada karin doyurmuyor.

Cagdisi, Eskiye donuk 442 ile oynayalim.. Cenk/Negredo , Negredo/Talisca ileri ikisili ile baslayalim.

Karabuk de Talisca/Negredo ilk yarida gayet iyi pas yapmisti. ( yanlis hatirlamiyorsam ve Quaresma yoktu o macta ilk 11 de)

Cenk tek basina ( hepimizin defalarca soyledigi ) Turkiye So Super Liginde defanslarin icinde kaybolmakta.

Negredo nun icinde oldugu planlara donme zamani..onceki postlarda yazmistim.. Abou ve Mario ya liglerin 10cu haftasina geldigimizde sanirim cok daha fazla sans vermisti.. Insallah oyle degildir ama Senol Gunes hocamiz Negredo ya ayni sansi vermemek icin ugrasmakta...

alternatif oyun sablonlari gelistirmeli ve isimizi Q7 nin / Caner - Adriano ortalarina salt baglamamaliyiz..



EC dedi ki...

bir de Atiba yi 10 lig, 3 de Sampiyonlar ligi macinda kullanmayalim.. Medel i aldik biz, niye degerlendirmiyoruz ki?

Atiba yerine Medel, Talisca yerine de Negredo. bir cok kilidi acacaktir..

YSY dedi ki...

Ben yaş olayına çok takılmıyorum çünkü artık yeni nesil insanda 65 yaş genç sayılıyor ve bugünün 34 yaşındaki oyuncusu eski jenerasyonlara göre çok daha iş görüyor. O yüzden 32 yaşındaki negredo gayet iyidir. Yanına cenki koyup oraları daha gençleştirmek bizim elimizde.

hastati dedi ki...

@zaitsev @basar
cenk ile ilgili olumsuz her goruse katiliyorum. cunku o kadar az ki olumsuz gorusler. genelde besiktasli olmayan yorumculardan cikma, besiktasli olanlarca da pisirilen "cenk" betimlemeleri var etrafta.
bu adam yavas, enerjisi mac icinde bitiyor, defalarca sarj ediyor kendini, pres yapamiyor cunku yavas,pres zamanlamasi da kotu, pas yapamiyor cunku yapamiyor, topsuz kosu yok, on direk bilmez, son sampiyonlar ligi maclari disinda birakir kendini yere, gereksiz mimikler yapar, son mac talisca'ya fena giydirdi(taraftar yaninda zannederekten takim arkadasina sallamalar felan).
mesela son negredo golunu beklermiyiz cenkten, kisa mesafede ziplayip guclu bir sekilde kafa vurmak? hayir, cunku genelde onu bos olmali, kaleyi gormeli, orta agzinin ustune gelmeli, 90 dakika sahada kalmali ki yeterli pozisyon bulabilmeli.
"enayi ingiliz takimi" gorusune tamamen katiliyorum. liverpool'da felan oynar diyorlar: oncelikle liverpool forvetleri kaleyi karsisina alip dusunme firsati bulamaz, ayriyeten pas yapmali, cabuk karar vermeli, atletik olmali, kosular yapmali,mac icerisinde sinmemeli, 90 dakika tempoyu kaldirabilmeli
"ekrem dag" , "veli kavlak" ,"cenk tosun" = taraftarda travma yaratacak derecede fazla deger goren fotojenik oyuncular

Unknown dedi ki...

Taliscaya giydirdiği pozisyonda haklı olduğunu düşünüyorum çünkü adam altıpasta bütün maç beklediği anı yakalamıştı. Talisca topu indirse tabelada bugün +1 gol daha olacaktı.

Yorum Gönder

Ara