.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Eylül 2017 Perşembe

STSL 07 Beşiktaş - Trabzonspor


Tarih: 01 Ekim 2017 Pazar , 19.30

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Fırat Aydınus (BJK 13g 8b 11m - TS 18g 16b 14m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Atınç Nukan , Gökhan Gönül , Gökhan Töre , Adriano ( Belirsiz)  / -

Cezalı Oyuncular : Oğuzhan Özyakup , Ricardo Quaresma , Atiba Hutchinson / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

128 Yorum:

alper dedi ki...

Habire Beşiktaş maçı var anasını satayım.Ben yoruldum.

carlito dedi ki...

Medel-Tolgay ikilisi muhtemel.. sağ bekte yetişirse Adriano, yetişmezse Necip'i izleriz..
asıl merak ettiğim Q yerine Lens mi oynayacak, yoksa Cenk'i kaydırıp Negredo'ya mı yer açar? ikisini de görelim istiyorum ama önceliğim Negredo olurdu doğrusu..

emek hırsızına top göstermeyeceğimiz bir maç olmasını umuyorum, skor tahminim gene 2-0 (Cenk, Negredo)

carlito dedi ki...

bu arada cezalar açıklanmış, Şenol hocaya 1 maç vermişler..
makul..

planck dedi ki...

hoca tsde olsa 4 maç ceza almıştı, bizdeki normal cezası da 3 maç. 1 maç cezayı sadece terim alabilirdi. başarıların ve ortalığı yıkmamamızın da katkısıyla 1 maç verdiler herhalde. maçın da içerde olması şans.

alper dedi ki...

1 maç az.3 maç olması lazımdı.Eyyamın kralını yapmışlar.Koca sene dinle şimdi bu eyyamı.Aaa benim için hoş.haram puan haram galibiyete bayılırım.İnş feneresyon eyyama devam eder ne deyim.Ercanlar,Kul,Bol,Yürekli gibileri konuşur durur şimdi.

beagle dedi ki...

Samsun'da kendimizin olmayan stadda, sahadaki 10bin konyaliya 2 Bjkli düştü diye saha kapama aldik.
Fener stadinda rakip kalecinin suratinda yarim kiloluk su şişesi patladi, bizim maçta kornere analarinin altin dişini bile söküp attilar, 30 bin lira ceza, kisilerin kartini kapatma.
O itler biletleri devredince ne olacak? Kadikoy'de saha kapamak için kaleciye cinsel saldiri mi gerekiyor? Boşverin Şenol Hoca'nin cezasini...

beagle dedi ki...

Bu arada 2 sene cezaya rağmen 5 yillik hesapta avrupada 34. siradayiz. Gecen yilki performansi yapar, 1 sene daha ŞL katilirsak 15-20 arasina yerleşiriz.
Bu sebeple lig çok önemli. Lens ve Negredo'dan faydalanmak da...

Emrah dedi ki...

Kırmızı kart cezaları en kofti adamlara geldiği için bence işimize geldi. Trabzon maçını alıp devam edelim.

nathan dedi ki...

@beagle

Geç oldu ama: geçmiş olsun.

@carlito

Şenol Güneş sağ beke Medel'i ortaya Necip'i koyarsa şaşırmayın derim. Adam bir kere asli yerinde oynayamadı ya :)

İlaveten bu maç için Negredo'yu ilk 11 çıkarmayı da riskli görebilir. Bence Lens ortada Cenk'le başlar, ilk yarı sakat bitmezse Negredo için 70'leri beklemez daha erken alabilir.

Bu arada son maçlarda Cenk kanata Negredo ortaya derken ilk defa ciddi taktiksel değişiklik emareleri görmeye başladık ve Şenol Güneş Talisca kötüyken acımamaya da başladı. Hadi hayırlısı.

Maça gelirsek; Vodafone atmosferini düşünüp baskıyla başlamak isteyecekler, biz de baskın başlarsak top dan dun serseri şekilde dolanabilir. Gerek yok, Avrupa maçlarında genellikle ikinci yarı yaptığımız gibi topu kesip sakin kalalım, sonra ataklara başlayabiliriz. TS bu sezon hiçbir maçında 10 dakikadan fazla dominant atak sürekliliği sağlayamadı.

YSY dedi ki...

Cenk ve negredo ikilisini bir arada görmek dileğiyle. Güzel oynayalım. Yenelim.

cochise dedi ki...

@beagle + @carlito
Geçmiş olsun arkadaşlar.

Önemli bir galibiyet sonrası motive olmak zor olacaktır. Ama en azından 3 tane ilk 11 olmayan oyuncu sahada göreceğimiz için bu olumsuz etki azalacaktır. Ati ve özellikle de Ozi zaten dil dışarda kalmıştı son maç sonunda. Fener maçı da kırıcıydı; olmamaları avantaj bile olabilir. Rakip defansı zorladığımız ölçüde kolaylaşacak bir maç. En sorunlu bölge orası. Özellikle sağ bekleri fecaat. Ama gol fırsatı da veririz o kesin.

Sevmesek de ters ve hızlı bir oyuncu olarak Burak Yılmaz bizi zorlayacaktır.

%65 kazanırız %25 beraberlik %10 mağlubiyet

GeceGezgini dedi ki...

Cezalılar yüzünden midir nedir bilmiyorum ama çok rahat kazanacakmışız gibi geliyor.

Özellikle Tolgay - Medel orta sahası çok heycanlandırıyor beni. Medel' in ilk oynadığı maçta da 15 dk izlemiştik beraber ve çok temiz oynamışlardı. Topu alırsak vermeyiz, verdiğimiz gibi de laps diye alırız bence.

Ben de Negredo & Cenk'li bir kadro istiyorum açıkçası ancak Cenk' i dinlendirmesine de ok'im, ama Lens başlayacak galiba.

3-1 bizim bu maç.

sports guy dedi ki...

Oncelikle bloga bakamadim iki gundur, buradaki en keyifli tartismalarimin oznesi @beagle abime gecmis olsun dileklerimi ileteyim :) yazdiysan goremedim, ne dusurdu seni acillere?

Maca gelirsek.. normal sartlarda derin kadronun avantajlarini bu tarz maclarda gormemiz gerek. Basaksehir'in yapay kadro siskinligini goruyoruz 10 gundur, adebayor mahmut falan olmayinca takim oyun icinde fena tekledi.

Medel takima karakter olarak isiniyor, bu guzel gelisme. Negredo'dan memnun olmayan oldugunu sanmiyorum pek, geriye yap bozun son parcasi olarak lens kaldi. Bu hafta da ondan bir parlama gorursek artik ligin geri kalani icin "OK" diyebiliriz.

Adriano iyilestiyse guzel bir kadroyla sahada olacagiz demektir. Sag bek oynamaktan cigerini parcalamis medel icin de iyi bi degisim olacaktir diye dusunmekteyim :)

Leipzig macinin fener maci sonrasi sali gunu olmasi ne kadar kotuyse, bu macin da pazar olmasi o kadar iyi. Galibiyet morali+fiziksel ve mental rejenerasyonu guzel halledecektir takim.

Trabzon'un savunmasi evlere senlik. Bizim yedek parcalarimiz mac icerisinde kopuk oynamazlarsa skoru oyle ya da boyle aliriz gibime geliyor, arada oyunu versek dahi. Bu sene ozelinde en cok dikkat ettigim "skor alinca kontra eksikligi" sorununa umarim bu macta cozum buluruz, takim ayakta kalir ve milli araya 3 puanla gireriz.

Lig icin bu takimin amaci liderden devre arasinda max 5 puan geride girmek olmali, cunku ikinci yari ligi bayagi sallayacagimizi dusunuyorum ben.

beagle dedi ki...

@ Sports,Cochise,Carlito,Nathan, sağolun dostlar.
Mevzu daha gençken(! :P) yaptığın spor ve zorlamanın bedeli için memurun bir gün tahsilat amaçlı kapıyı çalması. Aniden gelen spazm, fıtık, en temel hareketleri yapabilmeye dönmek için ilaçlar, ilaçlar :)

Güzel yanı zorunlu istirahat ve iş seyahati iptalinin futbolla dolabilecek olması. Bugünkü planım ligin başından beri özetlere, bizim takıma bakıp 2 ayda ne değişmiş görmek. Gerçi hanım iş kaktırmak için çok feci kesiyor. Etrafımda çizdiği dairenin giderek daraldığını hissediyorum.

Maçla ilgili tek notum hemen hepsi milli 7 eksiğimiz var ve biz güvenle maça çıkıyoruz!!! Hala da kulübemizde hamle için Negredo/Lens ve Mitroviç olacak. Bayağı bir kadro zenginliği demek bu.

@beagle

Hocam geçmiş olsun . Ben mevzuyu kaçırmışım :/

Bana da rahat kazanırız gibi geliyor ama en son Bursa maçında bunu söylediğimizde epey acı çekmiştik .

Erhan dedi ki...

Burak hocam en son podcast en keyiflisi olmuş ama son bölüm baya ingilizce bilen var bilmeyen var. Birde senin elemanla basketbol takımımız içinde birşeyler konuşursanız zevkle dinleriz. Maça gelince Beşiktaş Beşiktaş gibi oynarsa herkesi yener. Nurlar içinde yat VEDAT OKYAR

EC dedi ki...

bence farkli mac olur..
Kadro yapilanmasinin faydalarini gorecegiz.. Renkli Medya ve Yorumcu sayilan surungenler bunu one cikarmamaya calisiyor ama icten ice hayiflaniyorlar! ilk 11 in 3 oyuncusu kirmizi kartli ve hala yedeginde bile saglam alternatifler kaliyor (Pektemek bile :) )

Pepe Burak in icinden gecer!

Negredo oynarsa 11 de goller atar..

Kazaniriz..

Hakemlere baskiya devam, Leipzig li futbolculara yaptigimiz gibi..

Trabzon u baskanlarindan dolayi takdir ediyorum ama tam palazlanmaya baslayacaklar Trabzon daki medya birseyleri durtukluyor ve basa donuyorlar..

en buyuk hatayi yaparlar Ersun Yanal i gondermekle! sonraki diger oyuncularda ellerinde patlar!.. iyi para harcadilar cunku.. yepyeni kurulmus takimda yol kazalari olur.. ilginc olan cezayi Ersun Yanal a kesmeye calismalari.. macta 3-0 one gecince oyuncular iyi, 4-3 bitince mac Ersun Yanal kotu..

bir cok oyuncu o takimda ilk kez beraber oynuyor 5 mac yaptilar daha!!!

Neyse

TFF ye HAkemlere ve MEdyaya Karsi BESIKTAS ve TARAFTARLARI olarak dik duralim..

Sinan Vardar in tweetinden de dedigi gibi Turkuvaz Medya ya olan antipatikligimiz devam ediyor ki, Turgay Demir ( sevmem ) Fatih Dogan ( idare eder) Sinan Vardar ( Saygi duyarim ve alt yapi icin de oldukca faydali isler de yapmisti ve sahsen de tanirim..) o grupta yaziyoruz okuyun bizi diyor!!!

Leipzig Porto yu yenecek ve bizde Monaco da berabere kalicaz.. next games..

SALDIR KARTAL

can dedi ki...

Beagle Çok geçmiş olsun. Bence Trabzon maçında tosiç ya da medel sakatlamazsa burak kesin gol atar bize. Kazanacaksak gollü galibiyet olacaktır.

@sports guy
Ben memnun değilim negredo'dan. Gol atamamasını geçtim de özellikle fener maçındaki hareketsizliği beni endişelendirdi.

carlito dedi ki...

@can fener maçındaki hareketsizliği derken? o haliyle bir gol bir asisti vardı, biraz daha form tuttuğunda neler yapacak kimbilir.. ben memnunum şahsen, çok da umutluyum..

Huzeyfe dedi ki...

@carlito @can

Bence Leipzig macinda orta sahadan kaleye suremedigi top Negredo'nun neden ilk 11'de oynayamadiginin gostergesi. Yine de ben gorduklerimden umitliyim cunku on tarafta Talisca'da ve Cenk'te olmayan oyun akli Negredo'da var.

Basar dedi ki...

Geçmiş olsun beagle!

diope dedi ki...

beagle geçmiş olsun.
bu arada fener puan kaybetti. maçı izledim, ve biz bu ezikbahçeye nasıl yenilioz anlam veremedim. ama iyi oldu 2 de kırmızı gördüler.

Huzeyfe dedi ki...

Kirmizi kartlar cok iyi oldu. Hakemi filan elestirsinler, ne kadar oynayamadiklarini goremesinler, Aykut da devam etsin devre arasina kadar en azindan. Ikinci yari Fb yarista olmaz. Harika.

drblackeagle dedi ki...

Nasıl yeniliyoruzu varmı hakemle yenildik. Bugün Alperen pozisyonu ne kadar gri ise Mesele verilen penaltı da o kadar gri idi. Ama onu görmeyen Aykut bugün ahkam kesiyor

turgay dedi ki...

E kardeşim sen oynadığın oyunu görmeyip hakemle kazandığın maçtan sonra çatır çutur kazandık dersen böyle eline verirler. Jansen ve soldado da atılmalıydı az bile kırmızılar. 1 tane şutun 0 pozisyonun var kırmızıya kadar hala hakem diyorsun ağzından Beşiktaş’ı düşürmüyorsun. Beter olacaksınız beter

nathan dedi ki...

Bugünkü maç sonu muhtemel bir açıklama: "Caner'in özel hayatı bizi kötü etkiledi".

beagle dedi ki...

Çok sağolun hepiniz.
@carlito sana da geçmiş olsun dostum.

Yalnız bu forumdaki analizcilerden korkulur.@fiddas'ın bir lig tahmini vardı, Göztepe ve Akhisar bayağı bayağı onun beklediği gibi gidiyorlar.

Okan Buruk'a da biraz alıcı gözle bakmak gerekecek ileride. Türk futbolunda tanındığı gün golleri bize atışını canlı izleyip hatırlayanlardanım. Ayak kırılması hikayesi olmasaydı o dönemin benzer fizikli Alman yıldızı Haessler'den daha yetenekliydi. Bir kırıkla top tekniğini nasıl kaybettiğini de pek anlamadım, biraz korku ve travma ile ilgiliydi sanırım, ya da kasları da epey dönülmez hasar almıştı o vukuatta. Ama GS o pozisyonda elde tutamayacağı bir 7-10 numara kaybedip, Emre Belözoğlu'na müthiş koşan bir partner 6-8 numara ve sonrasında bir dolu kupa kazandı. Artık fizikle oynayan bir adamı yaşlandığında bize almak pek doğru değildi ama bizde de iyi mücadele etti.

Geçen yıl malum olaylardan etkilenen Akhisarın başına geçtiğinden beri 17 maç, ligde tuttu. 2.0 Puan ortalaması...

Bu arada Rıza'yı gömdük, Aykut'u esgeçmeyelim. Senin de efendiliğin arkanda organize destek varkenmiş. İki haklı kart görünce Beşiktaş yaptırdı diye ağlıyorsun. Artık şikecilerden olduğuna emin oldum. Şenol Hoca senden nefret etmekte çok haklıymış.

Ekrem35 dedi ki...

Beşiktaşla uğraşanın çocuğu olmuyor gerçekten. Bu kaçıncı sayamadım. Aykut kamera çekerken "allah belanı versin" dedi hakeme. Bizi eleştirdikleri saldırdıkları ne varsa başlarına geldi. Bakalım sırada kim var? Kim beşiktaşla uğraşıp başına bela alacak?

Ts maçı çok önemli. Rehavete yer olmayan bir maç. Gs ile farkın açılmaması lazım. Onlar iyice havaya girer eğer galibiyet olmazsa ve tr'de havaya girdiğinde en tehlikeli takım gsdir. Babel seriye devam eder diyelim. Vurduğumuz gol yediğimiz ofsayt olsun.

@beagle geçmiş olsun.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...

@beagle

Okan Buruk olayını güzel özetlemişsin. Bugün attıkları golden sonra çocuk gibi sevindi, futbolun hep içinde oldu ama şansızlıklar da peşini bırakmadı.

FB teknik yönetimi bu maçtaki değişikliklerle mantıklı bir emare vermedi. FB veya değil, futbol teknik yönetimlerinde sezon başında birkaç tercih söz konusu. Ya kafandaki 11'i sonuna kadar zorlarsın, ki buna mevcut olan 11'in alternatiflerini yedek olarak sahaya sürmen de dahildir, ya da kadron hell yeah gayet iyidir ve bizim maçta Leipzig'in denediği ama başarılı olmadığı şekilde değişikliklerle oyun yapını değiştirirsin. Her ikisi de olmayınca buna bırakın lig başlangıcını, epey uzun vadede bir cacık olmayacak diyebiliriz.

Bu defa Q7 olmayacağı için ters top işi yerine her iki kanadı da oyun akışının doğal gidişatına göre kullanabilmek dileğiyle.

nathan dedi ki...

Bu arada podcast'te yer alan Garvey'in yorumlarına daha çok başvurun, çünkü adam "third eye" konusunu gayet iyi uyguluyor.

Gazilere, hastalara geçmişler olsun arkadaşlar sağlam kalın o sene bu sene, her sene o sene :)

@Erhan Ozker

Çok teşekkürler, arkadaş sohbeti keyifli ve tam kararında troll, ve beklediğimden daha içgörülü sorular da sorunca keyifli oldu cidden. YouTube'a altyazılı hâlini de koydum, iTunes'a not düşeriz oraya yönlendirme olur. Aksi takdirde ucuz belgesel dublajı yapmam gerekir herhalde o da yapay durur.

Basketbol için de konuştuk ama adama sıkıcı gelmeyecek bir maç olması lâzım tabii. Belki Avrupa'da ilginç bir rakip, ya da Fenerbahçe derbisi vs.

***

Twitter'a da not düştüm ama ben mental direncimize aşık oldum resmen ya. Fenerbahçe, hem de maçı kazanmış olmasına rağmen, bir haftadır hakem konuşuyor. Bugün Aykut Kocaman gene çıkıp zırvalamış. Bizimkilerin umurunda değil, bir tek Başkan çıktı, ne asarız ne keseriz demeden sakin sakin açıklama yaptı. İnanılmaz ya.

10 sene önceki Beşiktaş şu senaryoyu Liverpool'dan 8 yiyerek neticelendirmişti, biz gruptan çıkma ihtimalimizi %70'lere çektik. Çok acayip geliyor.

O yüzden Trabzonspor maçı da önemli değil. Yeneriz yeniliriz ama şu ligde en kötü ihtimal ikinci olacağımız kesin gibi -ki ben Galatasaray camiasının üst üste üç puan kaybı kaldıramayacağını düşünüyorum hâlâ ve fikstürlerinin zor kısmına geçiyorlar yavaştan-

nathan dedi ki...

La Vittoria Sara Nostra! Buena notte miei amichi.

https://www.youtube.com/watch?v=yQt-aXzPKFQ

beagle dedi ki...

Fantasy Team sahipleri. Aguero sat sat sat... Kaza gecirip kaburga kırmış.

QuaresmA dedi ki...

Son podcast'te Q7'nin övüldüğü esnada surat düşmesi Q7 konusunda rakipler ile üçüncü kişilerin algısı ile kendi taraftarının algısındaki farkın yansıması güzel olmuş. :) Dışı seni, içi beni yakar durumu gibi. Tabi tribünün 90%'ı Q7 hastası, blogda ise tam tersi o ayrı.

cochise dedi ki...

@nathan
düzenli maçımızı izleyen bi tip bulsak garvey gibi süper olacak. hakikatten adamın futbola bakışı da iyi o açıdan da olumlu ama çok iyi oynadığımız bir tek maç olunca bir yere kadar. Tabii kondisyon meselesinin dışarıdan göründüğü kadar kötü olduğunu düşünmemiştim o maçta. o açıdan iyi oldu :)

cochise dedi ki...

@quaresma
%70 şaka %30 ciddi; tribünün %90'ı ile aynı fikirde olmayan bence doğru yoldadır : ))

yine aynı şaka-ciddi oranlarıyla; bir quaresmasevmez olarak Leipzig maçında mutlaka olması gerektiği ve etkili oynayacağı yorumunu yaparak bu konuda objektif olduğumu ispat ettim sanırım.

Armagan dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun @beagle

Geçen postta yarı troll bir arkadaşın dediği gibi, bu yıl “asıl rakibimiz” olan ve diğer malum hak yiyen takımdan daha çok konuşulması gereken gs’nin son 30 dk.sını izledim. Tudor kendi oyununu gs’ye adapte etmiş ve belirli fizikli veya isme sahip oyuncularla hormonlu bir kontratak takımı yaratmış.

Rakibin güçlü yönleri kadar, zayıf kısımları da var. Lig için biraz fazla gelebilirler, eğer deplasman fobisi veya iç saha desteği eksikliği etkisi diyeyim oluşmazsa. Rakipte en az 2-3 atletik oyuncu lazım ve buna sahip olan takım pek yok bildiğim kadarıyla tslde. Asıl sorun ısrarla pas yapan ve oyun temposunu yavaşlatan takımlarda yaşayabilirler, olay sprint yarışına dönerse onda iyiler gerçekten, ve bu dediğimi rakipler zamanla öğrenebilir. 2. Plan olarak, duran oyunda kanatları iyi kullanıyorlar ve orta kadar içeri sürerek gitmeye çalışıyorlar. Bu rakibi karıştıran bir oyun ancak iyi analiz edilirse kolayca önlem alınabilir.

Sabırlı pas yapan ve orta sahayı kalabalık tutan takımlar bu takımı zorlar. Biz zaten kendi oyun planımız üstüne, Talisca yerine Negredo’yu oynatırsak rakibin dengesini bozarız diye düşünüyorum. Uzun süreden sonra iyi bir derbi bizi bekliyor, hem de doğumgünümde :)

nathan dedi ki...

Takımdaki özellikle yabancı oyuncuların sezonun ilk çeyreğinde lig maçlarına göre Avrupa maçlarında daha eforlu oynamaları gayet anlaşılabilir. Şenol Güneç geç form tutturuyor ve bunun içinde bireysel oyuncu işlerine güvenmesiyle ilk haftaları mümkün olduğunca kazasız atlatma planı da var elbette. Bu form yakalanana kadar Q7 de dahil tüm yabancılarımız ağırlığı daha çok CL maçlarına verirler. Görebildiğim istisnaları Babel ve Pepe. Babel milli takım için bastırıyor Pepe ise zaten Pepe :)

Ben hâlâ daha GS'nin düşüş yaşayacağını düşünüyorum, fakat ligin ilk ikisini biz ve onlar oluşturacak çünkü geri kalanın arızası çok fazla (belki Trabzonspor, belki Başakşehir yükseliş yaşayacaklar ama ilk iki için kâfi olur mu bilmem)

@QuaresmA

cochise'ın da dediği gibi Leipzig maçı öncesinde yaptığımız podcast'te blog tarihinde övmediğimiz kadar Quaresma övmüştük zaten. Suratımın düşmesinin sebebi "ah adam Quaresma övüyor" değil, "tam maçını denk getirdik ahah".

nathan dedi ki...

Q7 konusu gidene kadar devam eder. Ama kendisi asla Newcastle'daki Shearer, Liverpool'daki Fowler, Milano'daki Maldini, Madrid'deki Butragueno ya da Münih'teki Kahn formatında efsane olamadı, olacağını da sanmıyorum.

Beşiktaş'ın her zaman efsaneleri oldu ama bunların hiçbiri bireysel oynayıp olmadı. Azıcık kalan Kuntz bile bizde efsanedir mesela, ama Q7'nin bu hale dönüşebilmesi için gereken total taraftar desteği yok. Tribünlerin % 90'ı çok ama çok abartılı bir rakam. Maç içinde veya oyundan çıkarken veya maç bitimindeki tezahüratlar sizi yanıltmasın, Beşiktaş taraftarı akıllıdır kime ne şerbetle gideceğini iyi bilir, Negredo'ya üçlü çektirmek gibi.

Neyse, durduğu süre boyunca maksimum katkı yapması dileğiyle. Sonra iyi paraya bir yerlere giderse ekmek kadayıfının üzerine kaymağı olur.

QuaresmA dedi ki...

@ shelbyl

Hmm o podcast’i kaçırmışım, merak ettim şimdi. :)

carlito dedi ki...

G.saray konusunda ben de Shelbyl gibi düşünüyorum, çok ilginç bir fikstürleri var, bütün kalburüstü takımlarla olan maçlarını 8. haftadan sonra oynamaya başlayacaklar.. Düşüş dönemleri kesinlikle gelecek ve biz o dönemlerde seri yapabilirsek liderliği bir daha bırakmamak üzere alırız..
Bugün çok pozisyona girdiler ama bir o kadar da saçma pozisyon verdiler, özellikle defanstan çıkarken.. Karabük kadar beceriksiz bir takım değil başka rakip olsa bunlar gole dönebilirdi, ona rağmen son dk kazandılar.. Ama çok gol kaçırdıkları için adil bir sonuç olmadığını da söyleyemem..

nathan dedi ki...

@carlito

GS'nin kendilerine göre 1. bölgeye top taşıyabilen ve daha önemlisi burada tutabilen her rakibi puan alır. Dikkat ederseniz orta alandaki dirençli adamları bu bölgede ön set oluşturmada oldukça sistem dışılar. Tudor'un bug'u bu bence.

Unknown dedi ki...

Galatasaray bugün kendi hücumunun sağ tarafında, yani karabük savunmasının solunda ilk yarım saat adeta maden buldu. Gayet de iyi işlediler, seleznyov oyuna girinceye kadar. Daha sonra hem skoru almaları (ingilizlerin ve bizim yorumcuların pek çoğunun beğenmediği tehlikeli skor olan f*cking 2-0 :)) hem de oyuncu değişiklikleri ile oyunun dengelenmesi sebebiyle o taraftan daha az gelmeye başladılar. Ayrıca Karabük orta sahasının adam eksiltmede ve pas istasyonu yaratmadaki sorunları sebebiyle de Karabük bir türlü çıkamadı, Seleznyov oyunu onlar adına biraz rahatladı. Girdikten bir kaç dakika sonra aldığı ancak verilmeyen penaltı ve devre biterken buldukları gol ile de ne kadar olumlu bir değişiklik olduğunu kısa sürede gördük. Neticede Karabük için bu deplasmandan puan çıkartmak çok ekstra olacaktı ve biz bu Karabük takımını 10 kişi ile berbat bir zeminde oynarken yendik.

Diğer taraftan (gs camiası adına tartışmalı) bir penaltı ile maçın bitimine az bir süre kala Karabük'ün beraberlik golünü bulması, tam "hakemler" ve "Beşiktaş kollanıyor" defterlerini gs için de açmak üzereyken, maicon'un golünün gelmesi bizim yarın ki maçımız adına bence iyi oldu. Yoksa bir hakem kıyımına daha uğrayabilirdik ve üstelik bu defa üç gün sonra tüm bu olaylara sünger çekecek bir leipzig maçımız da yok. Yine kendi yanlışlarını göremedikleri bir maç oldu. Kadroları oldukça iyi bir 11'den oluşuyor, ancak neredeyse +1 oyuncuları dahi yok. Misal Maicon, Fernando, Gomis, N'diaye, hatta Mariano çok değerli onlar için. Yerlerine koyacakları oyuncuların hepsi kendi camiaları içinde tartışmalı.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

@emir oem haklısın bugün kazanmaları daha iyi oldu, günlerce hakem diye ağlayan gs'liler hiç çekilmezdi.. tüpçünün federasyon başkanı olmasıyla birlikte Beşiktaş 4 sezon şampiyon olamayıp sonra olabilmişken hala tüpçü demeleri tam bir akıl tutulması :) zaten Gs camiasında ciddi bir gerçeklikten kopuş var, bugün ak dediklerine yarın kara diyebiliyorlar, başarı açlığı gözlerini karartmış.. bugün hakem karabük'ün iki penaltısını es geçti, bu yüzden de üçüncüsü yoruma açıkken penaltı yorumunu yaptı.. asıl ilk yarıdakini verse iş değişirdi.. 34 hafta boyunca bu galibiyet serisini sürdüreceğiz sanıyorlar, ama zor maçların geleceği periyotta üstüste gelecek 2-3 puan kaybıyla birlikte Tudor'u yeniden tartışmaya açacakları günleri görür gibiyim :) ilk harcanan hoca olacaktır, mükemmel zannettikleri toplama bir kadroları varken, bu kusursuz (!) kadroyu hocanın değerlendiremediğini söyleyecekler.. gidişat daha da kötüleşirse sıra yeniden başkana gelecek..
demişti dersiniz ;)

Unknown dedi ki...

@carlito

aynen hocam, avrupa ligi ön elemesinde pasolig kartlarını yakan, belhanda'yı yuhalayıp sneijder diye bağıran adamlar, şimdi tribünde qral belhanda modunda gaz gelmiş durumdalar.. yazık...

kadroları pek tabi kusursuz değil ancak oynadıkları futbolun göze hoş geldiği de gerçek ama mesela bizim atiba-oğuzhan-sosa-gomez ile beraber oynadığımız zaman zaman quaresma, töre ve olcay'ın eşlik ettiği oyun gibi zevkten kudurtmuyordur eminim. ancak bize ters gelen atletizm olayını bize göre daha iyi kotardıkları kesin, zaten 2-3 aylık mazisi olan bir takımdan pas oyunu bekleyebilmek için herhalde psg kadar falan para harcayıp birçok işi iyi yapan adamları toparlamak lazım.

fikstürleri konya-fener vs şeklinde gidiyor ancak bizde hala orayı tam dönmedik. yarın ki maçı kazanalım, fark aynı kalsın, sezonun ilk yarısını takiple geçelim, ikinci yarı gökhan gönül, adriano, gökhan töre gibi sakatların form tutması, rotasyona girmesi ve vida-kaan ayhan transferleri ile ben daha da iyi olacağımızı düşünüyorum.

nathan dedi ki...

Bu arada Töre yakında dönüyormuş. Sağlam dönerse çok iyi olacak.

BurkayJK dedi ki...

Töre beni artık heyecanlandırmıyor. Lens varken forma bulacağını da sanmıyorum. Seneye Quaresma gider, Lens'in yedeği olur. Orkan beni daha çok heyecanlandırıyor. Kupa maçlarına, sırf kendisini izlemek için katlanabilirim. Neler yapıp yapamadığını merak ediyorum.

Bugün tribünlerde Olcay ve Sosa'ya olumsuz tepki olmaz umarım. Tribünlerin maç öncesinde her iki oyuncuyu da çağırıp sevgi gösterisinde bulunacağını düşünüyorum. Kendini bilmez gruplar kötü tezahürat yaparsa ayıp ederler. Maç içinde gol/asist yapsalar bile sevineceklerini sanmıyorum. Sosa'yı -rakip olarak da olsa- yeniden orada görmek güzel olacak.

Adriano'yu da özledik.

QuaresmA dedi ki...

Olcay'a tepki olmaz, hatta maç öncesi olumlu bir tepki bile olabilir. Sosa ise kusura bakmasın, olumsuz tepki olur.

drblackeagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
drblackeagle dedi ki...

Maç öncesi yorumlar sustu. Herkes köşesine çekilmiş maç saatini bekliyor. İnancım odur ki bugün 3-1 ya da 4-1 yenecegiz. Negredo 2 gol 1 asist yapacak. Hoca da nasıl şimdiye kadar oynatmadım diye hayıflanacak. Sonra milli maçlardan sonra ne halt edecem ben Babel formda Cenk formda Negredo formda Q7 formda nasıl kimi keseceğim diye kara kara düşünecek.şoyle bir baktım da Ne çok sorunumuz var ya. Allah herkese böyle sorunlar nasip etsin

QuaresmA dedi ki...

Benim Negredo ile ilgili bir notum var.

Benim gözlemleyebildiğim kadarıyla Negredo sıkça forvet olduğunu unutup servis yapma işine çok fazla odaklanıyor. Tamam bir hedef santrafor olarak da böyle bir rolü var ama bir forvet oyuncusu olarak da ondan beklediğimiz ceza sahası içerisinde daha fazla gol noktalarında pozisyon alması. Yanılıyor olabilirim ama geldiği günden beri girdiği sadece 2 gol pozisyonu var. Biri Süper Kupa maçında kaçırdığı pozisyon, öbürü de geçen hafta ofsayt diye güme giden pozisyon. Leipzig maçında bir kontra atak pozisyonu yakaladı ama çok yavaş olduğundan o pozisyon kaçan gol pozisyonu bile olmadı.

Bugün Negredo'yu biraz da bu gözle takip edeceğim. Negredo'dan bugün 1 gol 1 asist bekliyorum çünkü arkasındaki üçlü servislerini en iyi değerlendirecek üçlü. Asist gelmeli. Ama ilk golünü ise umuyorum artık. İnşallah golünü de atar ve hem bizi, hem de kendini rahatlatır.

EC dedi ki...

Yes.. Negredo ilk 11 de.. Kazaniriz ve goller atar Negredo..
Hakeme hem taraftar hemde oyuncular olarak dikkat etmeliyiz..

Meler Alanya Genclerbirligi macinda kirmizi gosteremedi Genclerbirligi oyuncularina.. Bir sonraki maclari Besiktas ile diye...

drblackeagle dedi ki...

Evet Negredo bugün ya bizi ya da hocayı haklı çıkartacak. İnşallah golleri sıralar da biz haklı çıkarız. Şaka bir yana oynadığımız sistemde forvet oyuncusu kafa toplarında etkili ve arkadan gelenlere servis yapabilme potansiyelinde olmalı. Cenk her ne kadar mücadele de etse spektaküler goller de atsa o forvet değil. Ya da şöyle diyeyim Cenk bir forvet bizim ihtiyacımız olansa Santrafor. Komple hücum özelliklerini değerlendirirsek belkide Negredo dan daha iyi bir oyuncudur onu bilemem ama bizim takımın Santraforu değil Cenk. Hatta Mustafa Pektemek ondan daha iyi bile yapabilir bu işi. Elmalı turta yapacaksan Elmaya ihtiyacın vardır. Ama bu muz Elmadan daha iyi o zaman muz koyalım dersen o elmalı turta olmaz.

carlito dedi ki...

Negredo'nun gol atıp atmayacağını bilemem ama iyi bir performans göstereceğinden şüphem yok.. Benim asıl merak ettiğim Lens'in performansı.. Potansiyelini bildiğimiz ve uzun vadede çok ümit bağladığımız bir oyuncu olarak bugün eski günlerine dönmesi için milat olmalı, umarım güvenimizi boşa çıkartmaz..

QuaresmA dedi ki...

Cenk yarın Premier Lig'e transfer yapsın, eğer ki transfer olduğu takım çift forvet oynamıyorsa aldığı sürelerin en az yarısını kanat forvette alır zaten. Biz aşağı yukarı orta karar bir Premier Lig takımı gücünde olduğumuza göre (Everton vs) bizde de böyle olması gerekiyordu. O veya bu şekilde Biliç döneminde 3. forvet olarak unutulduğu günden, bugüne kadar geçen sürede Cenk hem sağda, hem de solda oynayan bir kanat forvete evriltilmeliydi. Özellikleri de buna uygun. Ama daha çok hocaların hatalarından dolayı böyle olmadı ve Cenk en formda olduğu zamanda bile pek çok taraftarın kafasında soru işaretleri oluşturuyor.

Bugün itibariyle Cenk'i sağa veya sola koyup "Hadi koçum, bundan sonra kanat forvetsin" demek takıma kayıplar yaşatabilir. Olacak olan, şu form durumundayken Cenk'i devre arasında 20-25 milyon Euro'ya İngiltere'ye okutup takımı gençleştirme ve Türkleştirme konusunda yatırımlar yapmaya başlamak.

QuaresmA dedi ki...

Haa bu arada Negredo'nun performansında utanılacak bir durum yok. 200 küsür dakikada 2 asisti var, yaklaşık 100 dakikada bir kez skora katkı yapar. Cenk için de benzer durum söz konusu. Tabi Negredo genelde sonradan girdiğinden yorulmuş defanslarla mücadele ediyor, bu daha kolay ama şimdilik sıkıntı yok. Ben Negredo'ya ilk alınırken de çok inanıyordum, hala inanıyorum. Ama gol, gol, gol lazım. Çünkü futbolda santraforun gol atamazsa şampiyon zor olursun, bu kadar basit. :) Hele ki Burak, Gomis bam bam atıyorken.

dominic molise dedi ki...

arkadaslar icimden bir ses cok iyi bir mac olacagini soyluyor ama skor tahmini kotu
2-3 ya da 3-4 bekliyorum maalesef. tek farkla kaybederiz ama cok gollu gecer.
umarim yanilurim

ozan dedi ki...

Cenke fena haksizlik yapiyoruz arkadaslar. Istedigimiz Sf degil, kanat forvet oynasin, top indiremiyor vs bir suru sey sayiyoruz ama adam ciddi anlamda her turlu gelistiriyor kendini. Super kupa ve ligin ilk macindan sonra gecen seneye gore ustune koyan bir Cenk var demistim yanina Babeli de ekleyelim. Yeterli yetersiz ben anlamam ama Negredo oynasin diye Cenke bu kadar haksizlik yapmayalim.

planck dedi ki...

atiba ozzy olmadığı için top çeviremiyoruz top bizde kalmıyor hemen ileriye oynuyoruz ersunun tuzağına düşüyoruz oyun git gele dönüyor. tolgay ve medel yanyana pek olmadı gibi bu yüzden. negredo ve lensin olduğu bir oyun planı da görülmüyor ortada.

Bir şekilde alırız bu maçı ama ne kadar saçma sapan bir gol atarız ondan emin değilim.

Pheaglix dedi ki...

bugün kazansak leipzig maçı ile birlikte fener maçını kazansak olacağımızdan daha da iyi bir hava yakalayabiliriz ama zor görünüyor. zemin ıslak, trabzon diri, gelen geçen sarı kart görüyor (bu arada medel neden sarı gördü ben anlamadım, anlayan varsa söyleyebilir mi? pozisyon tekrarı falan da göstermediler). üstüne lens'in formsuzluğu ve necip eklenince sağ kanatsız oynuyoruz. talisca-babel-negredo ve muhtemelen 60 civarı oyuna girecek olan cenk (gerçi ikinci yarıya cenk de başlayabilir belki) ilk golde olduğu gibi bir pozisyona girmezse gol atmamız mucizelere kalmış durumda.

bir de yalçın çetin'i severim ama felaket kötü sunuyor maçı, sürekli isim karıştırıyor veya cümlesinin sonunu getiremiyor bir türlü. reji de ayrı bir alemde. yalçın çetin pereira kart gördü diyor, reji durica'ya sarı kart gösteriyor, ama aslında kart gören okay.

turgay dedi ki...

Topu oynayamadık sakin değiliz ileride hep zoru deniyoruz. Fırat medeli atar ikinci yarıda eğer Gökhan Gönül 45dk oynayabilir ise medel Gökhan yapıp lensin arkasındaki boşluğu değerlendirebiliriz.ben lensi beğendim negredo mücadele de var medel konsantre değil veya beklentimiz çok büyük. Golü atmamız lazım çünkü yeriz diye düşünüyorum

can dedi ki...

Senol Gunes, Medel, Lens, ve Negredo kararlarinda buyuk oranda hakliymis. Medel'in mental Lens'in ise fiziksel olarak kendilerini toparlamalari lazim. Negredo da iyi top indiriyor, pas atiyor da Cenk'i defans arkasi kosu yapmıyor diye eleştiriyorduk, bu adam hiç yapmıyor, gol pozisyonuna giremiyor. Zor maç!!!

Cenk-Lens kesin gibi görünüyor . Orta sahanın pek işlemiyor oluşu sürpriz değil . Trabzon'un defans hattı inanılmaz problemli ama orta saha işlemeyince orayı çok zorlayamıyoruz .

Temponun düşmesi bizim adımıza iyi oldu . Medel'in sarı kartı sonrası olası problemde Pepe orta sahaya çekilip Mitro denenebilir . Başka da opsiyon yok zaten :/

nathan dedi ki...

Bu maçta Oğuzhan olsaydı şimdiye kadar 3 gol atabilirdik. Babel ne kadar paylaşımcı ise Talisca o kadar bencil oynuyor. TS defansif olarak özellikle Cenk-Babel'in tarafı başta olmak üzere kanatları kapamaya öncelik vermiş. Biz ise ortadan gidemiyoruz çünkü Tolgay-Talisca bu konuda çok zayıf kalıyor. Hatta son bölümde Babel bunu görüp bayağı bir ortaya geldi.

Sosa'ya pek top oynamadık ama Olcay yazdı. İkinci yarı Lens-Cenk değişikliği sahaya pozitif yönde yüzde 20 yansır.

QuaresmA dedi ki...

Caner savunmada hiç güven vermiyor. Olcay golü atarken Caner neredeydi, gören oldu mu?

Medel de bu görüntüyle Atiba'yı biraz zor keser.

drblackeagle dedi ki...

Bu ilk yarı gösterdiki Atiba büyüktür 10×Medel

EC dedi ki...

Ilkyari sonunda; Tolgay Oguzhan in gorevini yapamiyor. Talisca bireysel tasimaya calisiyor mecburen. Necip de aceleci ve telasli biraz sakin paslasabilse Besiktas Babel , Lens aslinda iyi acilabilen kanatlar ve Negredo da cok hareketli

beagle dedi ki...

Merkez (Tolgay-Medel) iyi değil derken 5 sn sonra golü yedik. Medel overrated yolunda.

Negredo'nun golcü olmadığı endişesi de haklı olarak büyüyor.

Talisca'nin cirit atmasindan rakibin de iyi olmadığı belli.

Bakalim görelim...


nathan dedi ki...

Aslında Negredo ve Talisca'nın yer değiştirmesi de daha iyi olabilir :)

QuaresmA dedi ki...

Ayrıca Trabzon'un çıkışlarını yavaşlatmak için Mustafa Pektemek de maçın bir noktasında (dk. 75-80) düşünülebilir. Hücumda bu kadar eksik varken de değerlendirilmeyecekse ne zaman?

QuaresmA dedi ki...

Yanlış değişiklik, Lens çıkmalıydı. Diyecektim tam da. :)

QuaresmA dedi ki...

Dk. 80-85

Necip -->
<-- Mitro çapa

Veya

Babel -->
<-- Pektemek (Cenk sola, Pektemek göbeğe)

Valla sonuç alırız almayız bilmem ama Cenk girdiğinden beri ne bir hava topu indirip Trabzonspor sahasına hücum yığabildik, ne de pozisyona girebildik. Cenk bu maç kanat forvet/ikinci forvet olmalıydı. Negredo da sinirlenmekte haklı.

Ha, 10 kişiye sorsan 8'inin çıkaracağı Lens çıkmadı gol attı bunlar metafizik konular artık.

can dedi ki...

Çok zorlanıyoruz hakikatten. Kenarda oyunu tutmamızı sağlayacak oyuncunun olmaması kötü bu maçta.

can dedi ki...

Derken yedik

Zaitsev dedi ki...

Ahh Lens !!!!

Bu maç oyuncu değişikliklerini yapana yazılır. Telefonla hoca mı yaptı, yardımcının kendi inisiyatifi mi onu bilemiyorum ama.

nathan dedi ki...

İkinci yarı henüz rakip ceza alanına giremedik. Değişikliklere bir de bu yönden bakmak lazım.

can dedi ki...

Burak arkadan fabri'ye faul yapmasa topu çizgiden çıkarabilir miydi fabri

QuaresmA dedi ki...

Tolgay'ın kötü hali de hiç çekilmiyor arkadaş.

EC dedi ki...

Negredo yerine Talisca ciksaydi ilerde top tutabilirdik gibi.. bizim oyuncu yapsa Aydinus kirmiziyi cikarirdi aninda Okay in hareketinde

can dedi ki...

Talisca amma çok top kaybetti yahu. Tam iyi bir iş yapıcak batırıyor

can dedi ki...

Sanırım hakem buz gibi bir penaltıyı yedi

QuaresmA dedi ki...

Güzel maçtı ama bizim takımda herkes berbattı. Herkes.
Büyük bir koordinasyonsuzluk vardı takımda. Lüzumsuz yere habire dikine oynadık peşimizden kovalayan varmış gibi. Taraftar da tuz biber ekti dikine oynamayana homurdanarak.

Hiç top tutamadık. İlk yarıda o işi Talisca yaptı, ikinci yarıda o da döküldü. Tolgay tüm maç döküldü. Ozzy yokken direksiyonu alması gerekiyordu ve sakince takımı yönlendirmesi gerekiyordu. Delgado gibi habire dikine oynayıp top kaybetti. Cezalıların bir kısmı oynasaydı alırdık herhalde.

Şu maçı oyuncu değişiklikleriyle vermiş olduğumuza inanamıyorum ya. Kime kızacağımı da bilmiyorum hoca kenarda değildi neticede iyice sinir oldum o yüzden.

Negredo'yu alıp merkeze Cenk'i koymak nedir ya? İleriye top şişrmekten başka bir oyun planı mı vardı sanki? Hadi Medel sarısı vardı o yüzden Necip tercih ettin diyeceğim de, Tolgay-Necip-Talisca ortasahasının merkez forveti Cenk mi olur arkadaş?

Balına malına alacağımız maçı verdik. Ha maçın hakkı beraberlikti belki, orası tamam.

planck dedi ki...

ersunun istediği oyun oynandı. berabere bitti. benfica maçından beri ilk defa bir maçta yenilsek şaşırmıyacaktım, kontrolsüz futbolda böyle bu işler. medel kötüydü falan ama daha mantıklı bir maçta değerlendirmek lazım.

nathan dedi ki...

Pozisyon penaldı değil Sosa'nın bacağından sekti top.

Çıkacak adam Negredo değildi ama Şenol Güneş gol atan Talisca'yı çıkarmayarak yine klasiğini devam ettirdi. İleride top tutarsa denilen Pektemek'se rüzgarla devrilebildiğini bu maçta da gösterdi. Medel kötüydü ama Necip o bölgeye geçince zaten Talisca ve Tolgay'la hamle yapmadığımız orta alan iyice delik deşik oldu, üstelik Onazi de çıktığı halde. En önemlisi Sosa'ya top oynama imkanı verdik.

1 puana sevinelim zira 75. dakikada ekrana yansıyan ve ikinci yarı için rakip ceza alanında topla buluşma istatistiği olan 0-9 sanırım maçın sonuna kadar bizim için değişmedi ama TS için 13-14'ü bulmuştur.

Ekrem35 dedi ki...

Baştan sona çok kötü bir oyun. Negredo varken de o çıktıktan sonra da hücumda herhangi bir etkinlik yaratamadık. Sorun forvetteki oyuncuda değil sonucuna ulaşabiliriz burdan.

Talgay-medel ikilisi gayet kötü oynadılar. Ne oyun kurmada ne de rakibi karşılamada herhangi bir varlık gösteremediler. Defansın solunda caner çok kötü oynadı. O da hem defansif hem ofansif anlamda berbattı. Kaptığımız toplarda eğer canerdeyse top 2 saniye sonra tekrar kaybediyoruz çünkü ileri doğru şişiriyor anında ve başarı oranı epey düşük.

Lens karşı karşıya pozisyonda pası verse şimdi galibet almış olacaktık ama çok hatalı bir tercih yaptı. Maçtan önce gs havaya girmesin demiştim. Bu maçla iyice havaya gireceklerdir. Çok çok erken ama bu sene ligi almaları olası. Burda genel kanı düşüşe geçecekleri yönünde ama ben aynı fikirde değilim umarım yanılırım. 7 haftada 5 puan fark yedik. Ve 5 puan az bir fark değil bence.

Son olarak diyeceğim şudur;

Ozzy-atiba > takımdaki bütün ortasahalar.

Zaitsev dedi ki...

* Talisca'nın kar zarar tablosunun iyicene hesaplanması gerekli. Bence faydadan çok zararı var takıma. Gol katkısı var ama top kayıpları, yetersiz baskısı ve şut-pas tercihleri bizi çok zorluyor. 2ci golde inanılmaz alakasız bir pas attı ama Lens dripling ve şut yeteneği ile bizi öne geçirdi. Buna da asist denecek şimdi.
* Ayrıca Talisca kesinlikle önündeki adama göre oynuyor. Önündeki koşmayınca o da koşmuyor.
* Tolgay maç 2-2 oluncaya kadar neden ilk 11de oynayamayacağını farklı şekillerde gösterdi. O ne umursamazlık arkadaş. 2-2den sonra koşsan ne yazar.
* GG değişikliği ne kadar doğruysa Cenk değişikliği o kadar yanlış. Pektemek ise çaresizlik.

ozan dedi ki...

Taliscayi lig maclarinda oynatmayalim, ligi ciddiye almiyor belli oldu bu mac iyice tusubasaya bagladi.

Oziyi elestiren butun arkadaslara da elestirilerini gozden gecirsinler bir zahmet, iste Ozisiz orta saha bunu oynuyor. Talisca ile oynamak zor denildiginde Oziye uygun sartlari yaratmak zorundamiyiz denmisti. Taliscanin Tolgayi ne hale soktugunu da gormus olduk.

Ikinci yari 10 kisi falan oynadigimizi sandim, acaba kirmizi gorduk benim haberim yokmu diye dusundum.

Herseye ragmen Lens verse Cenke mac biticek ama iste dondu gol oldu.

Hadi gecmis olsun.

QuaresmA dedi ki...

Maçın adamı: Trabzonlu Abdülkadir

can dedi ki...

Eski Beşiktaş'ı anımsatan nostaljik bir maç oldu. Bir tarafımızı yırttık ama gene de beraberlik. Üstelik de Onur yere yatmadan, Fabri 4-5 kritik kurtarışla. Atiba ve Oğuzhan aynı anda olmayınca orta sahanın hem aklı hem mücadele gücü yok olmuş, yedekleri kapatamadılar boşluklarını. Kenar yönetime kızmak da boşa, elde hamle yapacak çok seçenek de yoktu. Üstelik de Avrupanın en diri takımlarından biriyle yapışan maçtan sonra futbolcular yorgundu. Bu arada Shelbyl, olay metafizik filan değil Trabzonun oyun tarzına karşılık verecek doğru hamlenin yapılması.

Neyse Gökhan döndü de haftalardır süren sağ kanat çilesi bitti. Lens de morallendi biraz. Ama puan farkı da şaka maka 5 oldu.

yilmaz dedi ki...

kanat oyuncusu alırken acaba bi iq testinden mi geçirmek gerekiyor? Yoksa kanat oyuncuları çok koştuklarından beyne giden oksijen azlığından dolayı mı aptal aptal kararlar veriyorlar? Yetti arkadaş. Egoistsen git golünü at. Atamıyorsan da yiyemeyeceğin şeyin altına girme. Hayret bişey yaa, atmışsın işte nefis bi gol, bi de asist yap kral ol. Topun altına girmeler filan. Bi git yaa.

Hoca da sağolsun bizi sezon sonuna kadar tek forvete mahkum etti. Değişiklikler için hep 65 70'i bekleyen hoca negredoya bi 5-10 dakika daha dayanamadı. Adam da yıktı ortalığı. Bi daha da forma yüzü görebileceğini sanmıyorum. 4.5m€'da bi tarafımıza girdi. Helal olsun.

Medel ilk yarı çıktı, Negredo 55'te çıktı, lens s.çtı. Yeni transferlerin moral harikadır şimdi. Bu adamlardan hayır gelmez sezon sonuna kadar. 11 kişilik takıma 3 kişiyi katamadık, PSG'nin neymar-cavani problemiyle dalga geçiyoruz. Bizim durum daha da trajik.

Armagan dedi ki...

Talisca 2. yarı yürüdü sonlara doğru. Çok top kaybetti ve orta sahamız kolay geçildiği için bu kayıplar tehlikeli oldu bazen. Sosa ilk topa pasla hızlı dokunuyordu, Talisca da çalım atmaya çalışıyor ama genelde başarısızdı bugün.

Önüne gelen yardırıyor hiç çevresine bakmadan, oyuncular birbirinden kopuk. Ligin ilk maçları normal aslında ama kenardan gelen garip hamleler oyuncuları buna yönlendirdi bir taraftan. Sonlara doğru orta alanda 20-25 metrelik boşluklar olmaya başladı. Talisca çıkarılıp Tolgay önde Necip ortaya çekilse en azından daha çok pas yapıp kontrolü biraz daha alırdık. Ancak Medel’in kartı yüzünden riske edilmedi sanırsam(kart aldığı pozisyon da saçmalık ötesi bu arada).

Lens aslında çok iyi 11 olabilir ama Babel kesilemez alışmışken ve q7 hücumda laf etsek de çeşitlilik sağlıyor. Ancak olabildiğince rotasyona sokulmalı.

Bugün biraz şanssızlığımız da oldu ancak orta alanda pozisyonlar veriyorken Medel’i çıkarıp Necip-Tolgay yapmak ne kadar mantıklıydı onu düşünmek lazım.

ozan dedi ki...

Puan farkina da kimse takilmasin. Gs Kadikoyde her sene oldugu gibi yenilir, kalir 2 puan onu da bir macta birakirlar.

Biz ligde daha ciddi oynamaliyiz. Takimda Talisca basta olmak uzere ligi sallamayan oyuncular var, onlara care bulalim yeter.

Hoca hepimizi taca çıkardı . Negredo'nun yerine Cenk girince neyi daha iyi yapabiliriz diye düşündüğüm de hiç bir mantıklı açıklama yok . 2. yarı çok yorulduğu her halinden belli olan Talisca'nın çıkması daha isabetli bir karar olabilirdi .

Tolgay tempoyu arttırmaya çalışan oyuncuyken hep çuvallıyor . Tempoyu düşürne adam olarak daha başarılı sanki .

Lens'in dönen topunun gol olması da büyük şanssızlık oldu . Bence normal sonuç . Beraberlikten fazlasını hak etmemiştik .

mit dedi ki...

Cenk'i Talisca'nın değil de Negredo'nun yerine soktuğumuz an maç bizim için bitti. Yanlış bir değişiklikti. Talisca gol haricinde ÇOK kötüydü bugün. Aynı saniye içinde iki kere rakibe top kaptırılır mı ya?

Bu arada renkliler Twitter'da "Talisca ve Pepe kırmızı kart görmeliydi, eyyam!" diye yırtınıyor. Gerçekten de anlamak güç.

Böylece Fener'le BJK'yi birbirine düşürüp GS'yi de iyice yukarı yolladılar. O da gözden kaçmamalı.

turgay dedi ki...

Gönül değişikliği ne kadar doğruysa Cenk değişikliği bir o kadar hatalıydı. Çıkacak oyuncu da lens değil talisca olmalıydı ne pas organizasyonu ne de doğru baskıyı yapabildi orta sahamız rezaletti Tolgay neden 11 oyuncusu olamayacağını kanıtlar gibiydi Babel çok yoruldu Cenk 1 tane top alamadı. Arkadaşlar bu Trabzon rezalet savunması olan bir takım ve biz bu takıma karşı kalecisini yere yatırmadan maçı bitirdik. Galatasaray ile 2 maça çıkması farkın iyi olmadı.

Sonuç olarak kötü oynadığımız bir maçı yine de kazanma noktasına getirdik ama 1 tane yanlış zamanda yanlış oyuncu değişikliği ile birlikte maalesef orta sahamızın kötü oluşu 1 puan kazanmamıza neden oldu.

QuaresmA dedi ki...

Talisca'nın pozisyon bence de kırmızıydı, yalan yok.

beagle dedi ki...

Sıcak Özet
1- Merkez rotasyon Ozzy Atiba Tolgaydir. Medel cacik transfer

2-Golcü almadık ama en düzgün merkez forvet Negredo.

3- Negredo pek gol atmadigindan yaninda Talisca/Cenk den biri olmali.

4-Lensi kesme artik. Formsuz hali buysa,firma girerse bize büyük güç katar.

5- Fabri Beşiktaş'ta yedek kaleci olacak kalitede. Fizik /Atletik özellikleri daha iyi bir kaleci lazım. Belki Harun...

Ve 6
İlk firsatta Lens Negredo kesip Quaresma Cenk ile devam ederiz. Bu sene şampiyonluk yalan olur.

Not: Bugünkü puanları Senol Güneş ligin başında Negredo ve Lensi oynatmayarak/hazirlayamayarak, Fb maçına o kadro ile çıkarak kaybetti. Bu kayip bugünün değil.

Ekrem35 dedi ki...

@ozan

Bu dediğinin olma ihtimali özellikle kadıköyde yenilme ihtimali bir hayli yüksek ama tersini düşünelim. Kadıköyde fb'yi yenmiş gs ve bizle maçı var o havaya girmiş gs'yi açık söyleyim biz yenemeyiz. Yanlış anlaşıl asın kötü olduğumuzdan değil, Ne kadar iyi olsak da yenemeyiz. Gs camia olarak bence hem bizim hem de fb'nin önünde bir camia. O yüzden onların havaya girmesini hiç arzu etmiyorum. Aynı durumda fb olsaydı konuşmazdım bile bu durumu.

Gs'nin durumundan önce bizim toparlanmamız lazım zaten. Şu ana kadar ligde bence sadece 1 maçta güzel oynadık onda da berabere kaldık. Kasımpaşa maçındaki oyunu bir daha göremedim ben. Oyun olarak ligde en kötü sezon başlangıcımız bu yıl bence. Acilen toparlanmamız lazım.

Mayor dedi ki...

Bu kadar savruk oynayıp 2 gol atmamız dahi başarı.
Arda arda 3 pas yapamadık nerdeyse. Trabzon'un geçen hafta skandal bir yenilgi almış olması da iyi olmadı bu maça çok asıldılar.
Devre arası en çok koşan 5. oyuncuları bizim en çok koşan 1. oyuncumuz kadardı.

Oguzhan ve Quaresmasız olmuyor, Tolgay ve Talisca da bu sene bana hayal kırıklığı yaşatıyor. Hadi Talisca'nın golu var ama Tolgay bu sene pas oyununda neredeyse Talisca kadar kötü.

Haftaya çok kolay bir maç ondan sonra da Başakşehir maçımız var. GS'nin rakipleri ise Konya ve FB. Puan farkını artık kapatmamız lazım. Adriano ve GG'nin geri gelmesiyle direncimiz artacak diye tahmin ediyorum. Belki hoca'nın da Talisca'sız neler yapılabilir biraz onu araması lazım.

fidddas dedi ki...

(gecen sene sonunda atıbanın performansını elestiren biriyim) atiba-oguzhandan en az biri sahada yoksa takımın bütün kimyası dağılıyor...

ama yine de talisca negredo değişikliği rakibin bu kadar rahat çıkmasının önüne geçebilirdi,
ayrıca lensin karşı karşıya vermediği pas son kırılma anı oldu bizim açımızdan..

başakşehir, galatasary ve göztepe harici fikstürümüz rahatlıyor.
iki milli maç arası yeni paketimiz;

gençler(d)
monaco(d)
başakşehir
alanya(d)
monaco
göztepe(d)

6 maçlık bol deplasmanlı takılıcaz

aynı anda galataray ;

konya(d)
fener
trabzon(d)
gençler

bu esnada fener

malatya
gsaray(d)
kayseri
osmanlı(d)

gsaray 5-7 puan civarında kaybedebilir ama fenerin bu ağlama performansı ile kayıpsız bile geçmesi olası. bizim ise artık bşehir yenmemiz ve orta seviye iki deplasmandan kayıpsız gelmemiz gerekiyor. gençleri saymıyorum bile.

ozan dedi ki...

@Ekrem35

Abi gs Kadikoyde feneri yenerse , bence %1 ihtimal, zaten sampiyon olur/yaparlar. Fb dove dove en kotu berabere kalir orda, bizim fb macindan farkli olmaz.

Ben gsyi iceride/disarida yeneriz diyorum, tabi biraz ciddi olursak cunku benim sezdigim futbolcular cl haric gerisini umursamiyor.

fidddas dedi ki...

talisca negredo değil tabi, cenk negredo yerine cenk talisca

fidddas dedi ki...

@ozan, @ekrem

gs-fener maçı telekomda. bol kartlı ve kavga dövüş içerisinde geçsin. sonunda 1-1 lerini yesinler (fanatik başlığı oldu)

QuaresmA dedi ki...

@ beagle

Lens'in formsuz halindeki olumlu durum neymiş ki gol hariç? Oynadığı oyuna çok laf etmiyorum, herkes gibi kötüydü ama karşı karşıya pozisyonda pas vermemesi, yaptığı laubali vuruş ve takıma geldiğinde şişko halde gelmesi Şampiyonlar Ligi'nde 2 maçta 6 puan almış Beşiktaş'ı küçümsediğini gösterir. Bu haliyle Lens Q7'yi biraz zor keser, aralarındaki form uçurumu açısından ise Cenk Negredo'ya formayı biraz zor bırakır.

Şenol Hoca'nın ezber 11'i doğruymuş. Olayı tamamen yeni transferleri takıma oturtamamakla açıklayamayız. Yeni transferler (Medel dahil) formayı hak etmiyorlar.

ozan dedi ki...

@Fiddas

Aynen abi dedigin gibi bitsin . Ben kadikoyde ki mac icin dedim puan farki acisindan. Ligin ilk yarisinda telekomda olmasi daha da iyi, muhtemelen berabere biter yoksa Fb havlu atar.

Gsden hala cekinmiyorum, ilk yariyi da 4-5 puan farki ile lider bitirip transfer falan yapmazlar umarim. Illa sakatligi, cezasi , form dususu olucak bakalim Tudor ozaman ne yapicak.

nathan dedi ki...

Oğuzhan olmadığında ceza alanı civarında topu tutacak ve pas atacak fazla seçenek kalmıyor. Bu maçı da bırakın eldeki kadroda bunu hakkıyla yapabilecek bir Babel var bir de Negredo. Negredo'nun ilk yarı attığı 2 ince pas, 2 de ceza alanındayken Talisca'dan alamadığı top var. Cenk'e laf ettiğimden değil, oyun yapısı belli ve orta alan bu halde, düzgün yerde durduğu neredeyse tek pozisyon Lens'in saçmaladığı. Bu bile Lens'in ilk defa 11'de oynayıp kendini gösterme çabasından oldu. Şimdi bu resimde Şenol Güneş ne düşündü de bu değişiklikleri yaptı onu merak ediyorum.

Yine aynı kısır döngüye döneceğiz. Orta alan tekrar yerine oturduğunda Cenk'i oynatmaya devam edecek, o da yazınca malumun ilanı. Bazı inatlar kolay değişmiyor, kazanalım da gerisi önemli değil.

GeceGezgini dedi ki...

Rezalettik. Herkes yazmis ama ben de ekliyim; Cenk-Negredo degisikligiyle maci verdik. Ne bi hava topu alabildi Cenk, ve ayagina gelmeyen her top icin de el kol hareketleri,pozisyonu takip etmemeler. Talisca cikmaliydi bence de, ama golun pasini da (baya kotu pas) o verdi.

Ben de Senol Hoca'ya yazarim bu maci, ama takimda Pepe-Tosic-Lens(bence iyiydi)- Fabri(golde hatasi olmasina ragmen) haricinde takimda vasat oynadi diyebilecegin adam yoksa yapacak bisey yok. Macin hakki beraberlik bile degildi bence.

Ha bir de tribun de cok kotuydu bugun.

Unknown dedi ki...

Enseyi karartmaya gerek yok. Henüz 7. haftadayız ve CL'de 6 puan alıp Kadıköy'den de ödeyeceği bedeli ödeyerek çıkmış durumdayız. Artık klasikleşmiş orta saha merkezimiz ve bekimiz olmadan Sosa/Kucka/Olcay üçgenine karşı oynadık. Oynamadık, dövüştük aslında :)

Ama sanırım Negredo açısından bu son nokta idi. Artık boşverip o müthiş hırsını da kaybedebilir. Ezbere ve berbat bir değişiklikti. Takım tümden savruklaştı o noktadan sonra.

Talisca sürünürken Negredo'yu oyundan almak, bir planımızın olmadığını ve hiçbir sisteme uymayan Quaresma'nın veliahtının ayağına baktığımızı ortaya koydu; 'Ya uzaktan bi tane daha yapıştırırsa?' E hocam pres? Yapıştırır yapıştırır. Hocam güzel de pas, organizasyon? Nasıl vuruyor topa imansız, yapıştırır bi tane! Hocam top kayıpları? Ayağının içi canımızın dibi, yapıştırır şimdi bi tane.

Quaresma denilen futbol katiline Beşiktaş sevdasına tahammül ediyoruz da yetmezmiş gibi yanına eklenen bu apaçiyi izlemeye dayanamıyorum. Umarım bir manyaklık yapıp bonservisini filan almayız da kirası bitince vedalaşırız. Bu maçta da bu apaçiden başka derdimiz yoktu bence.

Müdahaleyi ŞG yapmışsa ona, yoksa da yardımcısına yazar. Bir şey oynamadık ama o saçma değişiklik olmasa kazanabilirdik

Ekrem35 dedi ki...

@fiddas @ozan

Telekomda fb'nin gs'yi yenme ihtimali çok az bana göre. Ama hakemler ne yaparlar o maçta kestirmek güç. Takımın ligdeki oyununu beğenmediğim için biraz karamsar yorumlar yapıyorum farkındayım ama oyun olarak hala bir gelişim gösterdiğimizi düşünmüyorum. Ondan bu karamsarlık. Ve bu karamsarlıkla diyorum ki biz gb, ibfk, alanya, gözgöz serisinden 1 galibiyet 2 beraberlik 1 yenilgi ile çıkabiliriz. Gs de bu arada konya'yı rahat yener fb ile de en kötü berabere kalır. Fark 5ten daha fazla olabilir devre sonunda. Tüm bunlar olurken clde gruptan çıkabilirsek o da oyuncuların maç seçtiğini ıspatlar bana. Bakalım bekleyip göreceğiz. Umutlu olmak için oyunda düzelme görmek istiyor insan en kısa sürede görmek dileğiyle.

Bu maç özelinde Cenk'in Negredo'yu merkez forvette kesmesini haklı bulan bir insanla aynı futbolu izlemiyoruz demektir ya. Ki normal bir şey bu yani futbolda alınan zevk subjektiftir.

Gene bu maçtan sonra "o oyuncu kötü, bu oyuncu iyi" değerlendirmesi yapmak da o oyunculara hakarettir bence. Tolgay-Necip-dili sarkmış Talisca ortasahası varken ne defansa, ne forvete lâf edemem ben.

Futbol 11 kişi oynanan bir oyun. Bütünün parçaları performansı etkiliyor. Negredo kötü gününde diyebilirdin mesela ilk 60 dakikaya bakıp, e yerine giren Cenk ne yaptı? Sıfır. Demek ki Negredo takımı ileri bile çekiyormuş.

Medel kötü oynadı. E peki onun yerine geçen Necip ne yaptı? Bol pas kaybı, bol hatalı tercih. Demek ki Medel de o kadar kötü gününde değilmiş.

Yani bir takımda kaleci hariç herkes kötü günündeyse orada başka bir sıkıntı olmalı sanki.

YSY dedi ki...

Negredo-cenk değişikliği olayın sonunu getirdi. Whatsapp tan arkadaşlara yazdığımda 3 ü bulmamız lazım yoksa bu takım yer gücümüz yok demiştim tam dememin üzerine kısmet lens kaçırdı döndü gol old,u gs de bu hafta son dakikada maçı aldı. Sanırım bu sene 2. kere son dakika ile maç alıyorlar. Şampiyonluk alameti olabilir. Şampiyonluğu hala şl nden kıymetli görüyorum. Gs bu iş için çok para yaktı eğer götlerinde patlarsa tam patlarlar. Ellerinde altında satacak mülkleride kalmadı. He biz şampiyon olamadık çok büyük bir kaybımız olmaz hatta bu seneki statü değişikliği ile birlikte elemeleri rahat geçip şl ne tekrar kalabiliriz ama insanın canı sıkılıyor şöyle iyice adamları uçuruma sürüklemek varken.

Bu arada gs nin kadıköyden en kötü beraberlikle döneceğini düşünüyorum. Ts yi ise yenerler. Biz bile bu halle yeniyorduk az daha.

YSY dedi ki...

He bunun haricinde kendi göbeğini kendin keseceksin. Vodafone da yenmen şart bu sene yoksa olmaz zaten

Armagan dedi ki...

Oyuncularda yetenek önemlidir ama sen oyununu sırf yetenek üzerine kurarsan yani yetenekli oyuncularını serbest bırakıp doğaçlamaya yönelik yaptırırsan o artık futboldan çok insan yönetimine gider ki bence sistemin tökezlemesi kolaylaşır.

Sıkıntı şu ki mücadele eden takım seviyoruz, biz dediğime bakmayın farklı düşünenler kesin vardır, ve bu takımda Talisca bu oyunuyla ilk 11de yer almayı hak etmiyor son haftalarda. Hocanın böyle oynamasının kabul edilebilir olmadığının mesajını bir şekilde vermesi gerekir. Yorgun olmak bir bahane olabilir. Sen devamlı zor pası denersen veya 4 kişinin içine dalarsan kaptırdığın topun peşinde daha çok dilin dışarı çıkar, akıllı oynayacak kapasiten de gayet var.

Düz hesap yapalım 7 haftada 7 puan kayıp. Max. 102 dersek 102-34=68 yapar ki bu iyi ihtimalle 2.lik demek. Bence çok fena oynamıyoruz ama şampiyon demek en iyisi demek, hadi Türkiye için konuşursak çok iyi olmasan da puan almak demek. Bence şu yılın ciddiyeti tam anlaşılamadı daha ve bu belki de rakibinin son şansı. Korkuyla can havliyle saldıracak belki. Senin bu ortamda ciddiyetsiz olma lüksün yok.

Bu dediklerim tempoyla alakalı değil disiplinle alakalı, mücadele ile alakalı. q7 yine hücumda iyi kötü yapıyor mücadelesini ancak ben yerde yatıp rakibinin bölgesini geçmesini kabullenen Talisca-Cenk gibi adamlara katlanamıyorum. Evet belki önemli yetenekler ama bazen katlanması zor oluyorlar ve müdahale edilmesi gerekiyor o anlarda.(Bu bakış açısıyla Negredonun 200 küsur dakikadan daha fazla süre alması gerektiği ortaya çıkıyor. Lens ve Medel için demeyeceğim çünkü yerlerine oynayan adamlar Babel ve Atiba uğraşıyorlar neredeyse her zaman).
Hayırlı geceler.

turkkant dedi ki...

@Shelby

Medel konusunda maalesef sana katılamıyorum. Statta çıplak gözle izleyince neredeyse hepimiz hayretler içinde kaldık. Maçla kafa olarak alakası yok gibiydi. Her pozisyonda geç kaldı, derinlik yapmadı Tolgay'ı da bozdu, top kullanmadı, pres yapmadı. Son senelerde bu kadar rezalet bir orta saha performansı uzun süredir izlememiştim. Ya uzun süre oynamadıktan sonra bir haftada üç üst tempo maçı fiziği kaldırmadı, ya sakatlığı vardı, ya kafaca bir sıkıntısı vardı bilmiyorum ama yok hükmündeydi.

Arkadaşlar bazı oyuncuların ismine biraz fazla takılıyorsunuz. Metin tekin geçen ben rakip analizine gittiğimde etki altında kalmamak için oyuncu listesine bakmadan maçı seyrederdim demişti. Geçen sene bir Gökhan İnler furyası vardı, bu sene görüyoruz halini.

Negredo da, kusura bakmayın akıllı filan falan da, ya bu adama 4,5 m. euro yıllık veriyoruz farkında mısınız? 4,5 m. euro verdiğin adam, "ya oyunu da iyi görüyor" falan filan olmaz o işler. Maalesef şu ana kadarki performansı büyük hayal kırıklığı. Maç içinde tank gibi, savunma arkası koşusu hiç yok zaten, fizik olarak maçta varlığını hissedemiyorsun.

Metin Tekin taktiği uygularsanız, Negredo şu an İnler efekt veriyor, oyun bilgisi-teknik kapasitesi filan Cenk'in çok önünde. Ama futbol sadece bu değil. Öyle olsa Atiba şu an İnler'in çantasını taşıyordu. Bazı oyuncuların kalitesi çok yanıltıyor. Şu anki form durumu Cenk'in maalesef çok çok altında. Ve bende büyük hayal kırıklığı.

nathan dedi ki...

7 lig maçında 210 dakika süre verdiğin ve takıma bu sezon katılmış kariyeri belli adam berbat, 3 yıldır takımda oynayıp oyuna girdikten sonra ayağına top değdiği süreler sayılı olan ve bırakın kaleye dönük şutu kaleye dönük herhangi bir aksiyonun dahi içinde olamayan Cenk ondan daha iyi. Üstelik bu değişiklikten sonra TS'nin tek kale oynamaya başlaması ve bunu birincil DM'si Onazi çıktıktan sonra yapması da ortada dururken. Ersun oluşan durumu gördükten sonra 11 dakika sonra böyle bir değişiklik yaptı zaten. İkinci yarı ceza alanı içinde topla olayın yok, ama Cenk var tabii.

Stadyumda izleme konusuyla ekranda izleme konusu da ayrı bir mevzu. Bazı konular stadyumda bazıları da ekranda daha iyi görünür. Özellikle topsuz alanda yapılanlar. Bu alanlardaki işler yine özellikle takım kurgusu dağılmışken ekranda daha iyi görünür, çünkü ister istemez stadyumdayken topla gidene daha çok bakarsın ve topsuz olanı kolayca görmezsin.

Sezon başında gündeme gelen oyuncu-sistem ikileminin dibini yaşıyoruz şu anda. O kadar ki, defans arkasına koşu derken adamın bildiğin topu tutması, pasları ve bireysel çabasıyla kaptığı topla direkte patlayan şutu güme gidiyor. Çünkü mevcut hale o kadar alışmışız ki, Cenk'in işlerine benzemediği için bu yaptıkları değersiz görünüyor. Sonra senin bug'ını çözen bir takım geliyor, defansları belki de ligin en kötü 3 takımından biriyken beraberliği zor kurtarıyorsun.

Hodri meydan. Madem Cenk'in yanına yaklaşamaz, Cenk bu maçta ne yaptı dakika dakika anlatınız lütfen, pozitif bir kelam etmek için ciddi efor gerektiriyor.

turkkant dedi ki...

@nathan

Cenk bu maçta sonradan oyuna girdikten sonra kötüydü. Gerçi Lens pozisyonda sprintle Okay'a üstünlük sağladı, boş kaleye atacaktı ama onun dışında gayet vasattı.

Genel olarak şu ana kadar Cenk kariyerinin en iyi sezonu geçiriyor.

Negredo eleştirim şu. 4,5 m. euro verdiğin adam iyi olabilr, aslında iyi de top gelmiyor, da de olmaz. 4,5 m. euro verdiğin en pahalı oyuncun öyle de böyle de fark yaratır.

nathan dedi ki...

@turkant

Yıllar önce ilk ciddi "iş"ime başladığımda bir arkadaşıma maaşımın iyi olduğunu ama asıl sorunumun bu işte yeterince sorumluluk verilmediği, özeti çoğunlukla yattığımı söylediğimde arkadaşım şöyle demişti: "bu onların sorunu, alıp iş vermiyorlarsa seni burada tutuyorlar maaşını hak etmek için bu yeterli". Bu nedenle oynama isteği gösteren adam yerine bunu verip oynatmayana odaklanman daha doğru bence.

Cenk sonradan girdi demek; o halde Negredo'nun Cenk'e göre sınırsız kredisi var, çünkü bu maça kadar hep sonradan hem de bazıları 3-5 dakikalık dilimlerde oyuna girdi adam.

Maçtan önce yazdıklarım:

"Maça gelirsek; Vodafone atmosferini düşünüp baskıyla başlamak isteyecekler, biz de baskın başlarsak top dan dun serseri şekilde dolanabilir. Gerek yok, Avrupa maçlarında genellikle ikinci yarı yaptığımız gibi topu kesip sakin kalalım, sonra ataklara başlayabiliriz. TS bu sezon hiçbir maçında 10 dakikadan fazla dominant atak sürekliliği sağlayamadı."

Tek hesaplayamadığım takım bu baskının sürmesine izin vermeyecek düşüncesi. Peki ilk yarıdaki o kötüydü bu kötüydü (zaten çoğu kötüydü), TS DM'sini çıkardığı halde hala neden ikinci yarı bu kadar kötüydük.

Özeti: Trivelacılara kaldıysan bu vatandaşların ipimle kuşağım hallerine de katlanacaksın. Tıpkı birilerinin vakti zamanında Carvalhal'e atarlandığı gibi. O halde teknik-taktik konuşmayı bırakıp pışpışa bakalım, ki sosyal medyada sevenleri bu halde zaten.

beagle dedi ki...

@Quaresma
Lens ilk 11 oynadigi ilk macta altipasa girip kafa vuracak kadar pozisyonu kullandigini gösterdi, 2. oynadigi maçta (merkezimiz berbat iken) 1 gol atti, ikincide de rakibi arkadan koşup geçip pozisyona girdi.

Elimizdeki tüm kanat oyuncularindan farkli bir durum bu.

Sonradan girdiği mackarda frikiklere maydonoz olma, kilolu atarli halleri de olumduz yanları. Ama akan oyunda forvet oynayip 2 senede 1 gol atabilen kirmizi kart müptelası bir futbolcu bozuntusunu her şekilde keser. Orkan ve Töre de bu halde konu değiller.

Özellikle Oguzhanli bir macta öne geçildiğinde Lensi izlemek lazım. Çok çabuk maçı bitirebilir.

nathan dedi ki...

@beagle

+1. Töre ve Orkan konusunda da bekleyelim diyorum. Bir takım cisimler yaklaşıyor olabilir.

misafir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara