.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Mayıs 2016 Cuma

STSL 32 Galatasaray - Beşiktaş


Tarih:  08 Mayis 2016 Pazar , 20.00

Stadyum: Turk Telekom Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Mete Kalkavan ( Kariyer  : BJK 9g 2b 3m  /  GS 6g 3b 1m )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Aurelien Chedjou , Semih Kaya Rhodolfo 

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

61 Yorum:

y dedi ki...

3-1 Kazanırız. Ve bütün goller ilk yarıda atılır.

Kadir.

Erdal dedi ki...

Tahminim 4-6. Ligin en çok gol atan iki takımı oynuyor. Üstüne üstlük iki takımın defansı da bu kadar evlere şenlikken başka skor tahmini yapılmazdı :)

EC dedi ki...

kolay olmaz ama yeneriz..
2-0, 2-1 lik skorlarla..

Basar dedi ki...

4-6 olur. Golleri İsmail, Olcay ve Quaresma atsın alayımız göt olalım!

Bu saatten sonra yemişim oynayanı taktiği... Vurduğunuz gol olsun.

Siyahhhh!

nuri mu dedi ki...

Basar
:))

tolga da penaltı kurtarsın da tam olsun bari.. :)

Emrah dedi ki...

Galatasaray'ı ilk yarıdaki maçta resmen sahadan silmiştik. Belki skora yansımadı ama adamları resmen ezdik. Anadolu kulüpleri dahil rakibi en çok ezdiğimiz maçlardan biri olmuştu. Şimdi oynayacağımız Galatasaray ilk devredekinden de kötü durumda. Defansta da Semih Kaya ve Şeju yokmuş. Kontrollü oynama adı altında kendi oyunumuzdan uzaklaşmazsak kazanma ihtimalimizi %90 görüyorum. Kesin gol yeriz, en az iki tane atarız. Skor tahminim 1-3:)

sinan gümüş ve podolski'ye dikkat etmeliyiz. ikisi de gole çok yakın oyuncular. semih kaya ilk on bir de olsa bizim açımızdan daha iyiydi. denayer'in semih'ten çok daha iyi futbolcu olduğunu düşünüyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Sivas'in kazanmasi iyi oldu. Son haftaya belki boylece iddiali bir sekilde girerler, ki haftaya Kayseri'yi yenmeleri surpriz olmaz bence.
Eskisehir kazansaydi daha iyi olurdu bence; Antep'in Nurullah Saglam doneminden sonra hic sempatik bir takimi olmadi; tek kaliteli oyuncu Muhammet ayrilinca iyice cekilmez renksiz bir takim oldular. Gecen hafta FB'ye bilerek 0 direnc gosterdikten sonra yenilmelerini istedim ama olmadi. Sergen'e ragmen umarim duserler.
Birazdan Osmanli kazanirsa biz rahatlariz. Hem IBB'nin uzerinde baski artar, hem GS'nin 5.lik umutlari azalir hem de bize karsi Osmanli daha rahat cikar haftaya. Osmanli kaybederse carsi karisir.

beagle dedi ki...

Az önce Sivok'un Bursa'yı yakma çalışmalarına göz atarken şu hepsi de "milli" muhteşem stoperlerimiz ne yapmışlar diye bakayım dedim.

Alexander Milosevici hannover 10 maçta oynatmış. Doğru saydıysam 7 mağlubiyet 2 beraberlik sonunda artık koymuyorlar kadroya.

Pedro sadece 2 kez 11 oynamış. İki maç da kazanılamamış tabi. Kadroya bile giremiyor.

Yav takım savunması önemli falan filan da arkaya bu kalecileri, bu stoperleri nasıl alıyorsunuz arkadaş? Misal Alexis Delgado. Bir allahın kulu İspanya liginden kralı gelse oynayamıyor bu tıfıl, salak mı oynayacak diyemiyor mu?

Seneye parayı Skertel'e gömecek bir babayiğit lazım. Alma 10 tane adam. Osmanlı ve Konya'dan korkmadan maç izleyelim.

GS maçı mı? 15 dakika iyi oynasak dağılacak bir takımlar. Bir zahmet yenelim artık.

Emrah dedi ki...

Yönetim hücumda parayı basıp kalite alma mantığını benimsedi. Darısı defansın başına.

Unknown dedi ki...

haftaya rakibimiz olacak Osmanlıda Numan çürüksu ve vrsajevic cezalı duruma düştüler birde Bursayı yenselerdi süper olurdu 3 . 0 yenik durumdan 3.3 e getirmek iyi takım olduklarının bir kanıtı yarınki maça gelecek olursak tabikide galibiyet bekliyorum ve İnşallah öylede olacak

Armagan dedi ki...

İlk golü atarsak kesin galibiyet, ilk golü yersek 3 ihtimalli sonuç var.

Gs Kayseri'nin yaptığı hatayı tekrarlayabilir,önde çok adamlı baskı olduğu anda ortasahalarını hızlı geçip soğuk duş aldırmak gerek. Q17 karta dikkat etsin,İsmail basit oynasın gerisi kolay. Gözler Tolga'nın üstünde olacak, bu maçta da saçmalarsa taraftar zorla kovar artık.

planck dedi ki...

Fb maçından önceki gibi gaz olmamamız sevindirici.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi kadrolari gordum de; normal mac olursa net kazaniriz.
Rakip bekler ofansif oyunculardan kurulu, ama Quaresma ve Olcay'i durduracak gucleri yok. Ozellikle Olcay'in kosulari bu macta etkili olur. Quaresma'nin kanadinda ustelik ligin en tembel oyuncularindan Yasin de var. Onun disinda orta alani pas yapan oyunculardan kurmus GS, ancak yeterince direnc olmadan bizimle bas edemezler. Atiba yuku kaldirir ve Atiba-Oguzhan-Sosa'nin uyumu kesinlikle yok adamlarda. Acik oyunda orta alanda net ezilirler.
Bizim defansimizi zorlayabilecek kisi Sinan Gumus'tu Ismail'in tarafinda, ama sonradan girecek galiba. Sabri Ismail'i zorlar, ama teknik kapasitesi ve oyun zekasi Ismail'den hallice oldugu icin ekmek cikmaz. Podolski etkili olabilecek capta, ama tek forvet Podolski ile ileride hic top tutamazlar. GS'deki tek cekincem Sneijder'in uzaktan sutlari ve bazen cok kolay calim yiyen Beck'in Yasin'e karsi zorlanmasi. Onun disinda GS nasil bizi zorlar, oyun ustunlugunu vs ele alir aklim almiyor. Anca biz asiri sekilde geri cekilirsek ve rakibe pas yapma sansi verirsek ic saha gaziyla olur bu. Biz kendi oyunumuzu oynarsak ev sahabi olmalari vs fark etmez sahadan sileriz bunlari. Fiziksel olarak bitik Sneijder ve ileride tek basina olacak Podolski de etkili olamaz.

czeslaw dedi ki...

@beagle

milosevic kötü mü oynadı, iyi mi oynadı bilmiyorum da bağlarını yırtmış. o yüzden oynamıyor; yani şampiyonayı da kaçırıyor. galiba artık bonservis alma şansımız da kalmadı.

maça gelirsek: olcay'ın önündeki linnes, quaresma'nın arkasındaki yasin ve merkezdeki emre bizim için avantaj. umarım değerlendirebiliriz.

cochise dedi ki...

rüyamda savunma oyuncumuz top uzaklaştırırken pres yapan adama çarptırıyordu topu, kaleci de sağından yiyordu. O kadar saçma gol yedik ki bilinçaltına işlemiş. Dünyada şöyle bir rüya gören taraftar var mıdır ya :(( biriniz de olmaz öyle pozisyon diyemeyeceksiniz içinizden işin kötüsü..

yeneriz gibi görünüyor ama hayırlısı. Podolskinin oyunundan ziyade çirkefliğinden endişe ediyorum. umarım karta mal olmaz ..

Armagan dedi ki...

Bazen o kadar basit top kaptırıyoruz ki sanki oynanan şampiyonluğa 2 kala maçı değil, sıradan formaliteden maç.

Ekrem35 dedi ki...

Şu dakikaya kadar oynaman oyuna göre konuşursak bu maçı zor kazanırız. Takım en kısa sürede kendine gelir umarım.

Huzeyfe dedi ki...

Biz gol yemeden iyi top oynamaya baslayamayiz.

BJK4EVER dedi ki...

Anca biz kendimizde olmazsak oyun ustunlugu gider dedim ki korktugum basima geldi. 15-25. dakikalari haric taninmayacak haldeyiz resmen.
Zaten orta sahada direnci yuksek bir takim degiliz, ama Oguzhan ve Sosa kendi ortalamalarinin da altina dusunce sacma sapan bir hal aldi orta alanimiz. Ozellikle Sosa hic kendinde degil, top rakipteyken dikkat edin, resmen yuruyor. GS de beklenmeyecek sekilde savunmayi ileride kuruyor; presleri sonuc verdi ilk yarida ve bize pas trafigini yaptirmadilar, ama ayni zamanda inanilmaz bos alan veriyorlar. Gomez ve Olcay'la bu bos alani kullanamayiz, ama Senol hoca tirsmayip Cenk Tosun ve Tore/Frei'yi alirsak savunma arkasina cok cok rahat sarkariz. Gomez bu macta inanilmaz zarar veriyor takima, inanilmaz top eziyor, tank gibi resmen. Cenk cok daha faydali olur 2. yarida. Umarim ikinci yarida takima sok etkisi yapacak mudahelelerde gecikmez Senol hoca. Bu sekilde kendi kalibimizdan cikip beraberlige yatarsak sacma sapan bir gol yeriz bu defansla ve tum dunya basimiza yikilir. Rakibe karsi bu kadar net bir kulube ustunlugumuz varken kullanmaliyiz.

YSY dedi ki...

Duyduğuma göre çekingen oynuyormuşuz. Maçı izleyememiyorum. Eğer öyleyse sağlam küfredesim var.

beagle dedi ki...

Zemin top tutuyor. Sneijder kart görmeden kayma, taban serbest oynuyor. Sabri-Sinan değişikliği olursa yanarız.

Acilen ikili müdahele gerekli. Merkeze Tolgay arslanı al, oyunu kontrol et ve Kerim veya Cenk'i alıp Quaresma'dan kurtul.

Quaresmayı alıp, Sosayı kenara çekip Tolgay yaparsa da uyar.

Birşey yapmazsa bu sarılarla lime lime doğranabiliriz. İncecilerimizin hepsi acayip sıçıyor. Fule, koşu, dinamik hareket gerekli.

Bu sefer sıçma Şenol Hoca hadi bak, şampiyon olucaz, stresin gidecek 3-5 sene başımızda kalıcan.

cochise dedi ki...

rüyam neredeyse çıkacaktı. Oyun genel olarak kötü ama Tolga'nın da bunda etkisi çok. geriye atılan her top mu rakibe ya da taça gider istisnasız.
Biraz kıpırdanınca bile kolay pozisyon buluyoruz. Eğer 2. yarı iyi oynarsak kesin yeneriz. ama böyle giderse beraberliğe de razıyım.
Korktuğum oldu gerginlikten olumsuz etkileniyoruz. Bir de gereksizce Tosiç-Quaresma gibi örneklerde artırıyoruz. Hiç gerek yok. Top oynaması gereken biziz; adamlar zaten kontra takımı gerginlik, karmaşa işlerine yarar. Her boşluk olduğunda pas atmayalım bi zahmet pozisyona gitmiyorsa. Biraz top tutalım ..

sports guy dedi ki...

Su yarida gol yememek her seye ragmen olumlu, tabii bunda GS'nin beceriksiz ileri uc oyununun da etkisi buyuk. Bu pres illa dusurecektir 60tan sonra adamlari, 90 dakika bu tempoyu surdurecek kapasiteleri yok.


Bence sok hamleden ziyade sabra ihtiyac var. Bu kadar kotu oldugumuz bir yarida bile 2.5 net pozisyon var. 60a kadar yemezsek kirariz o direnci, ben oyunu oyle okuyorum.

Hidayet dedi ki...

kayseri maçında "hani nerde stres" diyen kardeşleri stres bu maçta belli oluyor, sahi kazanmak zorunda olan biz miyiz, galatasaray mı ? oğuzhan'ın toplarının kısa düşmesinin nedeni ne , tabiki stres. ismail zaten yok, zaten kim var ki , biraz atiba, şimdi fener-gs maçını gözünüzün önüne getirin, hah, işte bize gözünüzde büyütüyosunuz" dediğiniz şey , "o", gomez bile ne kdar ağır kalıyor pozisyonlarda, yahu bu maçı bizim almamız lazım , 45 dk var, habi be , 45 dk 1 yada 2 gol, hadi be, lütfen ya !

Töreyi al olcay'ı çıkar Şenol hoca sacimiz ağardı yine lanet olsun

Ekrem35 dedi ki...

İlk yarıdaki oyun sürerse beraberliğe şükretmemiz lazım açık konuşalım. Bu kadar kötü bir ilk yarı hiçbirmiz beklemiyorduk bence. İkinci yarı değişir miyiz bilemiyorum ama yenilmemeyi kazanç olarak görmeye yakınım şu an.

BJK4EVER dedi ki...

Tolgay kulubede yok, ki girse bile fark etmez. GS'nin bu direncini pasla degil uzun toplarla kirmaliyiz. Adamlar bu kadar bos alan birakiyorken ve kenarda Frei, Tore ve Tosun varken nasil kullanmayiz anlamiyor. FB de rakibi Alper ve Volkan'a atilan toplarla tamamen cozmustu, sadece son vuruslari yapamadilar. Savunmanin arkasina bu kadar kolay sarkmak varken hala pas yapip risk aliyoruz. Oguzhan ve Sosa'nin bu kadar kotu ve direncsiz oldugu bir macta o pas trafigini saglamamiz cok cok zor. GS'nin tempo olarak dusecegini ben de dusunuyorum, ama sonucta 3 oyuncu degisikligi haklari var ve Sinan disinda Donk ve Bilal'i da alabilirler orta alana. Koskoca BJK oyun taktigini GS'nin yorgun dusup oyundan dusmesi uzerine kurmamali. Olcay'in sari karti varken ve Gomez bu kadar etkisizken korkmayip Gokhan ve Cenk'i erken almaliyiz oyuna. Cunku bu gidisat gidisat falan degil.

Armagan dedi ki...

Savunmaya bu kadar yüklenmek mantıklı değil,orta sahada top sürecek adam lazım.Nerede Oğuzhan,Sosa? Ortam gerilirse ve topu tutamazsak Q17-Töre, 70-75'ten sonra hala gol yoksa Oğuzhan-Cenk yapılabilir.

Fizik olarak daha iyi olduğumuzu düşünürdüm ancak önde ikili mücadelelerde top tutamıyoruz?!

ozan dedi ki...

Necip-olcay yapip su ortasahayi biraz tutsak oyunu yigsak gs yarisahasina biraz ustunluk saglariz.

Ekrem35 dedi ki...

Yapma şu faulleri artık ismaill yaa! Adama gol şansı yatatıyorsun ya! Şu 10 dk geçmez geçmez..

Ekrem35 dedi ki...

Oldu be sonunda ohh çok şükür. Kaldı 2 ha gayret çocuklar çok az kaldı

Armagan dedi ki...

Savunmaya nazar değmesin,kazmalığımızdan dolayı ucuz atlattık.Sosa kesinlikle gününde değildi, ona rağmen kendimize geldik 2. yarı ve özellikle değişikliklerden sonra önde daha diri kaldık.

Osmanlı'yı taraftarla ezip işi şansa bırakmamak gerekiyor. Ucundan tuttuk kupayı,artık bırakmayalım!

beagle dedi ki...

Yedeklere bile bakmamışım. Düzeltme için sağol Bjk4ever.
Liverpool maçından sonra böyle maç sonu stresi yaşamamıştım. Allahtan herifler bitikti.

Gomezin önüne yatalım gitmesin yalnız :)

Dikkat dikkat, yarına göre Süleyman Seba Arena'da şampiyonluk turu gelebilir :)

@Başar
Beyaaaaaaz!!!!

BJK4EVER dedi ki...

Abi kazandik ama harbiden tamamen sansa oldu. Colak'in kacirdigi golde bence sampiyonlugun kaderi cizildi. Orada kacirdilar ve donduk aldik maci. Tore-Tosun degisiklikleri daha erken gelseydi erken koparirdik. Oguzhan-Sosa-Olcay-Gomez taninmayacak haldeydi. Gomez harbiden teknik-hiz olarak vasatin da vasati, ama bir sekilde yine dogru pozisyon aldi ve golunu atti. Sosa klasik olarak derbilerde/kritik maclarda fis diye sondu.
Bu skorla birlikte bence FB'nin bence yarin puan kaybetme ihtimali yuksek; maca motive cikacaklarini hic zannetmiyorum, tamamen hevesleri kacmistir. Haftaya Arena'dan Osmanli'nin cikabilecegini hic zannetmem. Kayseri'ye de savunmalari guclu falan denmisti, ama ben once kagit uzerindeki kaliteye bakarim. Bu Osmanli savunmasina tipki Kayseri gibi en az 3 gol atariz. Zencileriyle iyi kontra ataga cikabilen takim, ama o bogucu atmosferde o paslari yapabileceklerini hic zannetmiyorum; hem takim hem taraftar yaptirmaz. Gelecek hafta kazanacagimizdan 100000% eminim.

Ekrem35 dedi ki...

@beagle
Ben de haftaya şampiyonluk maçına çıkacağımızı düşünüyorum. Kart cezası sınırından bir tek olcay mı kart gördü dostlar? Tosic diyip dilimi ısırıyorum. Ekran başında maç izlerken bu kadar yorulduğum çok azdır kendimi kasmaktan bitmişim. Son 180 dk. Olacak inşallah olacak.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER ilk cümlen tam Emre Bol cümlesi olmuş. Asıl şans olan Emrenin pozisyonu kaçırdığı dakikada maçın 2-3 fark olmaması.

ozan dedi ki...

Marcelo-Tosic cok iyiydi ozellikle doldur bosalta gecince Gs tek topa vurdurmadilar.

Ismail kabak tadi veriyor.

Sosanin iyi oynadigi derbi yok zaten.

Senol Gunes cok bekledi ama iki degisiklikle isi cozdu.

Cok sukur yendik ama son dakikalar gercekten zulumdu. Kaldi 2 belki 1, bakalim Fener yarin ne yapicak.

@beagle

Fener maçı kaybetse bile şampiyonluk kesinleşmiyor.

Sosa'nın ibretlik kötü performansı inanılmazdı. Takımı buraya kadar getirip olası puan kaybının kahramanı olsaydı hem kendisine hem takıma çok yazık olacaktı.

Bence Osmanlı'nın Şeref Bey'den çıkma ihtimali yok . Başakşehir'in Avrupa için büyük fırsat var önünde göreceğiz ne kadar istekli olacaklarını .

cochise dedi ki...

Tosiç sağlam şaşırttı beni. İkinci yarı müthiş baskının kaynaklarından biri tüm topları karşılaması oldu.
Oğuzhan'ın Cenk'e attığı pas inanılmazdı. 100 futbolcunun 99'u orayı göremez düşünemezdi.

İlk yarı takım halinde kötüydük ama ikinci yarı sosa hariç tüm ön alan oyuncularının iyi oynadığını düşünüyorum. Zaten öyle büyük bir baskı birileri kötü oynarken gelemez. Sosa kötüydü ama çıkınca baskı yememiz tesadüf değildi. Tabii yerine benzer kalitede bi oyuncu koyabilseydik olmazdı ama Necip girince öyle oldu.
Herşey bir tarafa takımda büyük bir gerginlik vardı. Ki normal; deplasmanda 5 yıldır yenildiğin bir takım. Büyük baskı kalktı. Buradan sonra işler kolay artık. Haftaya kim oynarsa oynasın o sahadan Osmanlı çıkamaz. Oyuncu değişiklikleri de normal 70'de gelmesi; alışıldık bir oyun var ve quaresma/olcay çıkınca denge bozuluyor. Onlar girince daha iyi oynamadık ama golün bir şekilde geleceğini hepimiz hissetmişizdir.

cochise dedi ki...

İsmail'i nasıl atlarım; şu maçta bile rakibi oyuna sokmak için elinden geleni yaptı !!

Mayor dedi ki...

Isterdim ki su berbat durumdaki Galatasaray'i evire cevire yenelim. Olmadi cunku 88. dakikaya kadar Sosa oyundan alinmadi. Senol'un bu tek hatasi degildi kanimca. Bu takimda ortasahayi toparlayabilecek Tolgay gibi bir adam oturuyor kenarda. Sakatliktan sonraki ilk macinda bile kendini gostermis adama haftalardir 1 dk sans vermedi. Bu gidisle takima kusturecek. Bilic'in Oguzhan'a yaptiginin aynisini su an Tolgay'a yapiyor, is isten gectikten sonra anlamaz umarim.
Kazanmamiz gereken bir macti kazandik. Fark atabilirdik atamadik.

cochise dedi ki...

bir de 4 derbinin 3'ünü aldık 'loser' hocamızla ..

bulut dedi ki...

atiba neye sinirlendi yahu anlayan var mı? golden sonra tüm atakları geriye çekilip karşılamak ne saçma arkadaş bundan dolayı mı acaba. herkese atiba forması tavsiye ediyorum, çok kullanışlı, pratik

QuaresmA dedi ki...

Ben Tosiç'i beğeniyorum, umarım seneye de kalır kadroda.

czeslaw dedi ki...

@bulut

gerçekten atiba neye sinirlendi ya? anlayabilen varsa açıklasın lütfen. yoksa biz mi yanlış anladık?

Savunma biraz da takım işi. Rhodolfo'nun sağlam döndüğü, İsmail Topabakan Uyuyakalan'dan kurtulunmuş bir yerde Rhodolfo-Marcelo-Tosic rotasyonu fena değil. Tabii ki gönül bir sağlam kaleci ve Rhodolfo'dan da esas oğlan bir stoper istiyor ama Tosic boş bir oyuncu değil. Ayrıca uzaktan şutları da fena değil ha iki maçtır kaleyi çok iyi yokladı.

Basar dedi ki...

Yahu bir kere de sevinin be arkadaş! Tamam ben de sezonun çoğunluğunu eleştiri yaparak geçirdim ama artık bunun vakti degil. 10 gun sonra konuşuruz bunları. Bırakın kotu oynadık demeyi, İsmail'e saydırmayı... Biraz keyif çatın!

@herkes
SİYAHHHH

Basar dedi ki...

Müzik ruhun gıdasıdır. Buradaki benim gibi sayısız huzursuz arkadaşıma şu müziği dinlemelerini tavsiye ediyorum:

https://youtu.be/BgomX3qD-iA

Umit dedi ki...

Kimse GS'nin bu maçta böyle hırslı ama hepsinden önemlisi agresif oynayacağını beklemiyordu doğal olarak. Hatta bu agresiflik özellikle ilk yarıda öyle noktalara vardı ki Sneijder örneğinde olduğu gibi hakemin -bana göre- kötü niyetinden değil ama miyopluğundan oyunda kalabildi adam. Fakat böyle şuursuz olacağımızı da beklemiyorduk.

Sosa kötüydü ve nedeni tamamen psikolojik. Takımda stresi kaldıranlar Atiba-Gomez-Sosa diyoruz ama bu Sosa özelinde Anadolu takımlarındaki maçlar için geçerli, derbilerde başaramıyor. İşin garibi Avrupa'da nasıl başardığını Arsenal-Tottenham-Liverpool maçları özelinde gördük. Niyeyse derbilerde olmuyor olamıyor. Oğuzhan birkaç iyi performans gösterdiği maç dışında CM bölgesinin gerektirdiği yere sağlam basma, geriden top alıp pas trafiği olma ve defans özelliklerine sahip değil. 3. bölgede inanılmaz işler yapabiliyor, buysa geçen sezonki Bilic'li takımda arkasındaki 2 DM ile tam olarak ön plana çıkabiliyordu. Bu çerçevede Tolgay'ın göz ardı edilmesine anlam vermek mümkün değil. Tamam, Oğuzhan goldeki ince işi yaptı ancak Tolgay'ın iş o safhaya gelmeden önce atabileceği tonla ara pası ve ters tarafa topu olabilecekti, defansa katkısına girmiyorum bile. Hoca kendisini maç kadrosuna almadığı gibi yine oyuncu değişikliği için 70. dakikayı bekleyerek oyunu okumadaki büyük zaafiyetini gösterdi. Biliç'le farklı sıkıntılarımız vardı, Şenol Hocayla daha farklı. Kenardan doğru işleri bir türlü tam olarak göremiyoruz maalesef.

İsmail. Her işte olduğu gibi futbolda da hatalar yapılabilir ancak bunlardan ders alınır. Tosic'in muhteşeme yakın defansif performansıyla boşalttığı alanlar pek sırıtmadı fakat, kardeşim Akhisar maçında rakibe ceza alanımıza arkası dönükken yaptığın faul ve devamında gelen gol ortada iken bu maçın son anlarında da yaptığın gereksiz faul nedir kardeşim? Yani hiç mi maçları tekrardan izlemiyorsun. Niye çok bariz biliyor musunuz, rakip zaten ilk yarıdaki baskılı oyunu nedeniyle pili 60'da bitince (ben dahil beraber izlediğim tüm Beşiktaşlılar bunu bekliyordu zaten) son dönemde belki diyerek Umut'u alarak doldur boşalta yönelmiş, ceza alanının herhangi bir yerinin önünden kazandıkları serbest vuruşlar altın değerinde. Hazret alakasız şekilde koşarak gelip önünde 3 Beşiktaşlı olan rakibi indiriveriyor. Ne dense boş.

Gomez ceza alanı içi dışında ne arkası dönük oyunda ne de pas trafiğinde olamayan bir adam. Ama bu zaaflarına rağmen kalmalı mı, kesinlikle evet. Doğru şekilde topla buluşturulursa yarısı gol çünkü. Giderse Dzeko ismi geçiyor. Dzeko bu eksik yönlerin tamamına sahip bir oyuncu. Ancak gol vuruşları Gomez'e göre tartışılır. Yine de Gomez gider ve Dzeko gelirse bana göre bu orta alan ve kanatlarla bu farklı ekollere karşın sıkıntı yaşamayız çünkü takım da buna göre oynar.

Son olarak, Cenk sen çok büyük bir futbolcu ve Beşiktaşlısın.

turgay dedi ki...

Şu maçta Beşiktaş şansa kazandı demek büyük ayıp. Muslera bu sezon en fazla kurtarış yaptığı sosanın 3 tane net pozisyonu harcadığı bir yerde Beşiktaş şansa kazandı demek şaşılacak şey. Eleştirilecek konular çok ama şanslı varsa o da 90dk küfür eden taraftara sahip Galatasaraydır. 45dk tüm sezon oynamadıkları maçı oynadılar 1 tane yasin pozisyonu dışında pozisyonları yok adamların. Biz kötüydük ilk yarı ama sosanın yasindan daha net pozisyonu var maçın basında biraz akıllı olsa santradan 1-0 başlıyoruz maça.

Tolgay'ın olmamasını aklım almıyor. Şenol Güneş ezberinden şaşmıyor. İnatla Tolgayı kadroya almıyor halbuki bu adam yorulan sosayı yorulan Oğuzhan'ı en iyi şekilde yedekleyecekken kadroda yok. Seneye muhtemelen kalmaz Tolgay

Sahaya giren adamı Rıdvan kadar deşen olmadı planları tutmayınca her yolu deneyecekler. Şöyle olsa böyle olsa diye ortamı geriyorlar. Uzun süreli şampiyonluklar alacaksak böyle paralı adamlar bulmak lazım yoksa medya her zaman olduğu gibi renkli kalmaya devam edecek

YSY dedi ki...

Şampiyon olmadan bu neyin kutlaması ? Sakat işler bunlar gerek yok. Fener yarın puan alırsa değişen birşey yok.

beagle dedi ki...

@övünç
Dostum fb kaybederse 6 puan fark olur. Osmanlidan 1 puan alsak sampiyonuz.
Özledik tabi bu hesaplari, kafalar yaniyor. Turdan kastim mac sonu terli formalarla olani. Onceden kesinlesmis turun da tadi olmuyor :)

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Abi Tosic zaten fena oyuncu degil. Kendi kalesine 2 gol atti diye adami perisan ettiler, ama savunmada risk almiyor, hata yapmiyor. Ha, cok ust duzey adam degil, ama o kadar el bombasi arasinda 1 tane duzgun defans yapacak oyuncu sart. Ki kendisinin ayagi duzgun ve bu da kendisini onemli yapiyor. Ama seneye 1 tane kalburustu adam kesinlikle sart. Rhodolfo'nun nasil donecegi belli degil. Marcelo hava toplarina hakim, fena degil, ama CL seviyesinde lider stoper degil. Tosic de rotasyon oyuncusu. Alexis zaten hatalarindan dolayi geri gider buyuk ihtimalle. 1 tane cok saglam stoper sart bu takima, yanini doldururuz zaten formda olan oyuncuyla.

Onun disinda Ismail'e kizanlar vs olmus faul yapti diye, ama bence bu takimin faul yapmaya ihtiyaci var. Yedigimiz golleri surekli akiskan oyunda yiyoruz. Duran toplarda ise savunma anlaminda inanilmaz gelistik, ki Marcelo'nun da bunda payi buyuk. Son dakikalarda kesinlikle rakibin tehlikeli olmaya basladiginiz hissettigimiz an kesmeliyiz. Mesela son dakikalarda Sinan topu almis gidiyorken Cenk orada muthis kesti atagi; dogru da yapti.

Seneye ofansif gucu yuksek iyi bir solbek, kaliteli lider bir stoper ve duzgun bir kaleci ile sorunlar zaten cozulecek gibi duruyor. Yeter ki duygusallik yapip Ismail'e, Tolga'ya vs guvenmeyelim.

Unknown dedi ki...

Bu sezon izleyemediğim tek maç buydu,şehir dışına düğüne gitmek zorunda kaldığım için..allahım böyle bir maçı izleyememek nasıl bir zulüm anlatamam! Gol haberini almanın verdiği mutluluk tarif edilemez!!
O yüzden sosa ismail atiba gomez..ne yaptığının artık önwmi yok! Harika bir deplasman derbisi galibiyeti.fener için müthiş bir depresyon hali..4 haftadır bu günü bekleyip durdular çünkü

Umit dedi ki...

Gerektiğinde faul tercihinin bilinçli kullanılmasıyla bilinçsiz faul arasında fark var bence. Maç içinde Beck de faul yaptı, Marcelo da, Tosic de. Ama meseleyi sadece faul yapılmalı olayına indirgersek ceza alanında yapılana penaltı diyorlar mesela (bknz Motta).

Töre'yi de gayet istekli ve olumlu futbol oynarken gördüm. Umarım bu şekilde devam eder.

beagle dedi ki...

Osmanlinin Thiago mu ne bir solbeki var, bir top istop etti, tamam futbolcu dedim.
Ndiayeyi yedege attilar artik alinabilir. Oumar Thiago Ndiaye bir paket yapsak kadro derinligi işini cozeriz.
Tosic 2 mac daha boyle oynarsa seneye bir rotasyon oyuncusu daha kazanmis oluruz.

BJK4EVER, defans konusunda ayni dusunuyoruz. Ne kadar ust duzey takim olsan bile 4 tane ust duzey stoperin olmuyor, iki tanesini bulursan opup alnina koyuyorsun, artik bireysel marka savunmaci pek kalmadi 90'lardaki vs. gibi. Bence 1 adet ust duzey oyuncu almamiz sart, gelirse Sampiyonlar Ligi paralari mis gibin olacak.

Cenk'in 90+3'te yaptigi faulu ben de cok begendim. Sag kanattan yardirmak yerine butun tempoyu dusurmus, savunmada karsilanmis top tehlikesini de bitirmis oldu cunku o atak devam etse iki firsat olacakti, o dakikadaki bir faulle firsat sansi 1'e inmis oldu.

Besiktas'a dair karamsar dusunceye kapilacak olsam dahi -ki bu sene cok cok az oldu- Cenk'in 24 yasinda oldugunu hatirlayip seviniyorum ya. Arada yaptigi kanat forvet/ikinci forvet staji da vasatin ustunde gecerse Besiktas'a gelmis gecmis en komple ileri uc elemanlarindan biri olabilir. Uuu beybi bir hareketlenme oldu valla bunu yazarken.

WiLdHoney dedi ki...

Maçı izlerken düşündüklerimle, şu anda bu satırları yazarken düşündüklerim arasında ciddi bir fark oluştu, dün akşama göre daha sakin yazmak, daha iyi geldi.
Öncelikle, artık bu ligin net favorisi değiliz, Şampiyonluğun tek adayıyız. Kendi ayağımıza kurşun sıkmadığımız sürece, bizden şampiyonluğu ne hakemler, ne fenerasyon nede bir başkası alamaz.
4 derbide, 3 galibiyet 1 mağlubiyet bence müthiş başarı ve bu şampiyonluk koşusunun anahtarı burada.
Dünkü maç özeline gelecek olursak;
- Tolga ilk defa üzerine düşeni yaptı, gelen tek topuda kurtardı ama ilk yarıda defansın geri pasında (sanırım Tosiç'ti) gelişi güzel vurup aklımı aldı, ardından da Oğuzhan'la saçma bir paslaşma yapmaya kalktı, bunlara gerek yok.
- Defans dörtlüsünden en çok Tosiç'i beğendim. Bizim ligimiz için özellikle küçük takımlara karşı oynarken en doğru tarza sahip defans adamı, Ersan'ın en önemli özelliği hücumdayken ileri çıkıp topa basma ve geri püskürtme'yi bir tık iyi yaparak gelen topları çok güzel toplayarak üstüne de servis etti ve sürekli hücuma yerleşmemizi sağladı. Sağ bek pozisyonundan beklentimiz hücumda da efektif olması ise, bu iş Beck'le olmaz ama defansif katkısı yeter diyorsak, Beck gayet iyi. İsmail'den harika bir yedek olmalı en fazla.
- Orta Saha'da senkron problemi oldu ilk yarı boyunca, Oğuzhan sanırım verilen görev gereği çok geri gitti, özellikle bir ara defans dörtlüsünün içinde oynayacak kadar gerideydi, ama ikinci yarı ile birlikte normale döndü, ve takımda normale döndü. Fakat bu noktada ilk yarıda Cimbom'un yaptığı presinde etkisi vardı. Sosa için herkes çok kötü demiş ama ben katılmıyorum, o kadar alıştık ki, her maç gol/asisst katkısı yapmasına bu maç özellikle de kaçırdığı gollerin etkisiyle kötü olarak nitelendirildi ama o çıktıktan sonra ileriye gidecek gücümüz ve aklımız kalmadı. Sosa ileride ciddi bir pres yaptı özellikle 2. yarı boyunca, ha standart oyunun altındaydı ama kötü olduğuna da katılmıyorum.
- İleri uçta Q17 dağınıktı, Olcay çok etkisizdi, Gomez'i besleyemediğimiz için O'ada etkisiz kaldı ama işte büyük golcü gene doğru zamanda doğru yerde. SOn olarak Cenk Tosun'un forması alınır. Bayrak adam olacaksa birisi bu takımdan Ne Ozi, Ne Necip nede başka birisi o adam Cenk Tosun'dur.

Haftaya Osmanlı'yı net bir skorla geçtiğimiz taktirde, ŞerefBey'de şampiyonluk turu atacağımıza inanıyorum.

Yorum Gönder

Ara