.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Karne: Galatasaray 0 - 1 Beşiktaş


Goller: Mario Gomez (76')
En iyi üç: Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson
En kötü üç: İsmail Köybaşı, Ricardo Quaresma, Necip Uysal

Karne:

Şenol Güneş7.7
Beşiktaş7.2
Galatasaray6.4
Mete Kalkavan7.0


Tolga Zengin6.3
Dusko Tosic7.7
Marcelo Guedes7.2
İsmail Köybaşı5.6
Andreas Beck6.5
Atiba Hutchinson7.8
Oğuzhan Özyakup8.1
Jose Sosa (89')6.2
Olcay Şahan (71')6.5
Ricardo Quaresma (71')5.9
Mario Gomez7.7


Gökhan Töre (71')6.0
Cenk Tosun (71')8.1
Necip Uysal (89')5.9


Takım Ortalaması6.8

Anket: 117 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


102 Yorum:

can dedi ki...

Rıdvan Tolga'yı övmüş bu maçtan sonra. Oysa ki Muslera'yla Tolga'yı değiştirsek en az 5-0lik maçtı. Sadece kurtarışlar üzerinden söylemiyorum ki Muslera bugün epey kurtarış yaptı. Muslera'nın panter atlayışları yapmaya ihtiyaç duymaması kimseyi yanıltmasın, çoğu yerde o kadar iyi pozisyon alıp, defans arkasına atılan toplara çıkıp o kadar iyi müdahale ediyor ki asıl kurtarışları toplar kaleye gelmeden yapıyor. Artı oyun kurması ve pasları iyi. Tolga'nın zavallı degajlarıyla taca veya rakibe giden pozisyonları sayamadım bile. Çoğu dönen topları veya set ataklarını Tolga yüzünden kaybediyoruz, oyun sürekliliğimize darbe vuruyor. Üstüne bir de defansa zerre kadar güven vermemesi var. 27. dakikada bir pozisyon var (tekrarlarda gösterilmedi ama bulabilen izlesin), amatör kümede böyle bir saçmalık olmaz. Seneye iyi bir kaleciyle bu takım sadece defansta değil hücumda da da level atlar.

can dedi ki...

Bir de abi Bilic saçma sapan şeyler yaparken bu blogda eleştirdiğimde yemediğim laf kalmıyordu. Oysa ki şampiyonluğa emin adımlarla giderken, senelerdir derbi kazanamayan takım 3 derbi kazanmışken Şenol Güneş'e sallamak bedava görünüyor. Tolgay deniyor. Tolgay ağır bir sakatlıktan çıktı, kamp geçirmedi, fiziksel durumu ne bilen var mı? Artı daha geçen hafta antremanda Olcay'ın üzerine yürüdüğü görüntüler huzursuz olduğunu da gösteriyor. Seneye gidecekmiş, nereye gidiyor! Sanki bu sene bir maç oynamayan adamın bin tane talibi var, Besiktas'ta aldığının yarısını başka bir yerde kazanabilir.

Bir de Gökhan Töre mevzusu var. Bir arkadaş istekli demiş. Ben ısınma anından maç sonuna kadar bu kadar sallamayan ve bu kadar kötü oynayan bir futbolcu görmedim. Macin son dakikalarında kaptırdığı bir toptan sonra kameranın önü boş boş yürürken çektiği bir pozisyon var, herşeyi anlatıyor. Sonra birden uyanıp geriye koşuyor.

Maalesef kanat oyuncularımızın hiçbiri formda bir sezon geçirmiyor. Quaresma dökülüyordu bugün, Olcay da iyi değildi. Töre'ye değindim. Şenol Güneş'in her zaman yaptığı gibi Cenk'i kanada değil santrafora alıp 4-4-2ye dönmesi çok isabetliydi ve bize maçı getirdi.

Son söz: Bu maça şansa kazandik demek olacak iş değil. GS'nin fark yememesi büyük şans ve Muslera etkisiydi tam tersine.

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EC dedi ki...

2.ci yari sakin kalip, futbola odaklandik ve yorulan GS yi de aslinda iyi ezdik. Eger Sosa daha dikkatli vuruslar yapabilseydi mac 2ci yarida 3 luk 5 lik olabilirdi.

Ilk yarida seyirci iteklemesi ve bizide kaosa suruklemeleri oyunumuzdan uzaklastirdi. Cirkeflik iyi oyun oynayan takimi bozar.. Kavga gurultu esnasinda sari kart da yemesine ragmen, Tosic sakinligiyle defansda acik vermedi ve Ismailin de gediklerini yamadi. Beck de Podi yi iyi kesti.. Karsisinda ayakta kaldi.

Orta saha ve hucumda ritm tutturamamiz bizi temposuz ve sureksiz pozisyonlara soktu... Degerlendiremedik ilk yarida. 2.ci yarida sakin, bilincli baski ile yorulan Sarisin in ustune iyi coreklendik. Cikamadilar, tum toplari biz aldik..

Quaresma etkisiz ve ne yaptigini bilemez haldeydi.. Seyirci destegi olmadan oynayamiyor sanirim.. Haftaya Osmanli ya karsi dokturur yine.. Olcay da hizli paslasmalarda etkiliydi ama bazen pas opsiyonlarini yanlis kullandi.

Tore ayni gamsiz.. O gidecegi icin sanirim sakatlanmak filan istemiyor.

Maci sonucta Marcelo Beck ve Tosic in sogukkanliligi, Oguzhan in Cenk in hirsi ,Atiba nin standardi, Sosa nin inceciligi ( 4 tane kacirmasina ragmen) ve Mario nun profesyonelligi ve is bitiriciligi ile kazandik.. Onemli bir esikti.

FBahce bu mactan sonra psikolojik olarak cokuntuye ugramasi sebebiyle puan birakir IBB ye..

O zaman Osmanli macini aldigimizda da turu atabiliriz..

Sampiyon Besiktas...

YSY dedi ki...

İşte bu kadar ya. Sakin kalırsak maçı alırız demiştim. Özetleri izleyince ilk yarı ile ikinci yarı arasında siyahla beyaz kadar farklı oynamışız. Büyütecek birşey yoktu. Aferin çocuklar. Şimdi aynı ciddiyetle osmanlı maçına hazırlanmamız lazım. Devam.

Coolio dedi ki...

Bir GS deplasmanında düşününki Muslera sezonun en çok kurtarışını yapıyor ve Sosa'nın kaçırdıklarının 2 tanesinde yerinden dahi kıpırdayamadı. Evet bizde özellikle ilk yarı pozisyon verdik ama FB medyasının gazlaması sonucu bu kadar hırs yapmış takıma karşı çok iyi bir galibiyetti.

Atiba tartışmasının nedenini tekrar özetlerden izlerken anladım sanırım. Yasin'in ilk yarıdaki karşı karşıya pozisyonundan sonra Marcelo Atiba'ya kızıyor. O da karşılık veriyor zate uzaktan. Ona bozuldu sanırım.

Oğuzhanı tüm maç boyunca çok arzulu gördüm. Her ne kadar beğenmeyenler olsa da sarfettiği efor inanılmazdı. Hiç bir pozisyonda gerideki yerini kaybetmedi ve her hücumda en geriden topu alıp tekrar en ileri kadar oyun kurdu. Orta sahada ve daha ileride attığı vücut çalımlarının haddi hesabı yok, ve bu adamları geçtikten sonra direk bir pozisyon kurguluyor.

Tolgay'ın neden oynatılmadığını soranlar var hep. Arkadaşlar Şenol Hoca ile ciddi sorunlar yaşıyorlar. Daha Olcay kavgasından önce bile maç kadrosuna almadığı maç olmuştu. Şenol Hocanın onu düşünmeme gibi bir oyun felsefesi yok ama aralarındaki sorundan oynatmıyor ve bu sorun da futbol kaynaklı bir sorun bence dolayısıyla Şenol hoca kaprisi değil.

Töre öncedende yüzlerce kez söylediğim gibi hep gamsız, umursamaz. Takım iyi veya kötü oyuncularıyla bir ahenk içinde oynuyor (Q17 bile bu ahenke uyum sağlıyor belli ölçüde) ama Töre oynayınca direk tüm düzen bozuluyor. Son haftalarda kendini toplarlar katkı sağlar diye düşünmüştüm ama olmadı.

Gomez'i sadece yaptıkları ve yapamadıkları ile değerlendirip yanılgıya düşmeyelim lütfen. Top onda değilken yaptıkları inanılmaz işler. Karakterine değinmiyorum bile. Bu sezon bu noktaya kadar gelmemizde çok çok etkisi var karakterinin. Kendi takım arkadaşları ve rakip oyuncuları çok etkiliyor. Oyunu çözüp yönelendirmeler yapıyor vs. Beğenmediğini belirten arkadaşların belirttiği nedenlere dahi katılmıyorum (toplu oyun, ağırlık vs).

Cenk'in sezon boyuncaki azmi takdire şayan. Sadece azmi değil, katkısı da çok çok iyi.

Golden sonraydı sanırım. Sağ kanatta kamp kurduk Oğzuhan, Sosa, Beck ile. Beck'i üst üste iki kere kaçırdılar orya yapması için ve adam ikisini de 8 yaşındaki bir çocuğun gücü ile ortaladı. İnsan gerçekten hayret ediyor bu durumlara. Yanlış anlaşılmasın Beck'in genel performansını eleştirmiyorum şu an ama çok garip geliyor bana. Bu zayıf orta olayını genelde bizim Türk oyuncular yapardı.

YSY dedi ki...

Ya sizde farkettiniz mi bilmiyorum ama 4-4-2 yi fena oynamıyoruz.

Basar dedi ki...

Ben dün gece için eleştirilere katılmıyorum. Şununla başlayalım, karşımızda sezonun en iyi ve hırslı oyununu oynayan gs vardı. İlk yarıda hem beklemediğimiz seviyede bir rakip vardı hem de rakibi yorma ve gol yememe düşüncesi vardı. gs baskılı oynadı fakat Yasin'in pozisyonu dışında net bir pozisyon vermedik.

İkinci yarı rakibin yorulması ve iştahının bir çıt düşmesi ile normal oyunumuza döndük. Bir maçta girilebilecek kadar pozisyona girdik ikinci yarı, kah Muslera kah beceriksizlik ile maçı erken koparamadık.

Ben maçta Oğuzhan'ı, Tosiç ve Marcello'yu çok beğendim. Kimseyi eleştirmeyeceğim fakat kanatlar istekli ama etkisizdi. Bu sene fener ve gs deplasmanlarında Ozzy-Atiba'yı baskılayıp geri ittiler. Seneye CL'de oynarsak bu bölge başımıza iş açar. Baskıdan çıkmak için kanat etkinliğine ihtiyaç var.

Bir de Beck'i çok severim ama bu yaştaki prof. futbolcunun (ki iyi bir futbolcu) orta yapamamasını anlayamıyorum. Her maç dikkat ediyorum orta yapmak yerine yanındaki adama pas veriyor. Halbuki harika bindiriyor, rakibin kanadını etkin bir şekilde yıpratıyor. O ortaları yapabilecek futbolcu olsa maçları çok daha rahat kopartırız.

Zaitsev dedi ki...

Tosiç'le beraber stoper bölgesi rahatlamış gibi gözüküyor. Takım olarak kaleciye geri pas olayını bırakmalıyız. Sağır sultan duydu Tolga geri paslarda kötü. Kaleciye versen de o ileriye vuracak, o zaman onun yerine sen vur topu ileri.
Tolga'nın hataları hepimizi yordu ama dün akşam geri paslar harici iyi maç çıkardı ezberden gömmeyelim. Muslera'ya zor diyebileceğimiz bir tek Atiba'nın şutu geldi o da yavaştı. Tolga'nın Yasin ve Emre Çolak pozisyonları çok daha zor pozisyonlardı.

Takım Oğuzhan ve Sosa oynayınca oynuyor. 2si oynamak istersen Türkiye'de kimse bizi yenemez. Ama kaçak oynadıkları zaman durum fena. bu 2liye top yapamayan Olcayda eklenince tıkanıyoruz top yapamıyoruz oyunu açamıyoruz. 2ci yarı devre arası fırçasından sonra açıldı takım.

Töre'ye verilen şanslara acıyorum. Hoca sanırım piyasası için sokuyor oyuna. Kerim olsa 1-0dan sonra 2-3e giderdi bu maç. Kafadan Olcay yerine Kerimle başlasa 75lere kalmazdı bu maç.
Q17 gazla çalışan bir oyuncu ama zaten bir kanadında Olcayla oynayınca oyunun bir şekilde Q17 tarafından olacağı aşikar oluyor. o zaman önlemini de almak daha kolay oluyor. Q17 sinirlenince bizden 2 kişinin onu kapması da hoşuma gitti. el freni sistemi geliştirilmiş :)

turkkant dedi ki...

Maçı GS'lilerle birlikte izledim. GS'nin bu kadar agresif ve istekli başlaması açıkçası benim için sürpriz oldu. Aslında Fener'in, Kasımpaşa'nın ilk yarılarına benzer oynadılar. Beşiktaş'a karşı en mantıklı oyun tarzı. Agresif oyunla önde baskı yap, Atiba ile Sosa-Oğuzhan arasındaki bağlantıyı kes, bekler zaten oyun kurma özürlü, Beşiktaş'ı nötralize ediyorsun. Tabi bu oyunu Türkiye'de tüm maç yapabilecek fiziki güçte takım yok, en fazla bir devre oluyor. O devrede skor bulursan sonra kapanıyorsun. Fener atıp bunu yapabildi, Kasımpaşa attı ve ekstra prim motivasyonuyla yaptı, GS atamadı fark bu oldu... Beşiktaş'ın seneye buna karşı çözüm bulması lazım, bunun yolu da daha becerili bekler, ayağı daha becerili kaleci... Örneğin Fener'e bu oyun sökmüyor, Caner-Gökhan pas kanallarıyla bu presi delebiliyorlar.

Sosa eleştirilerine tam katılmıyorum, maç boyunca oyunun hep içindeydi, ama finali yapamadı. Bu kadar maç getirip bir maç da olur bu.

Quaresma müthiş özellikli bir oyuncu, ama bu sene bu kadar zorlayarak bu kadar oldu. Takım sporlarında bu kadar mental sıkıntılı adamlarla bir yere kadar. Büyük maçlarda fazla bir etkisi olmadı ligde. Tüm sezon iki Trabzon maçında artı eksi kendini nötralize etti. Rize maçı var, Kayseri'yi ben de çıksam alırdık zaten. Beşiktaş sene sonu bir Çin-Hindistan satabilirse seneye potansiyel bir sorunu çıkmadan çözmüş olur.

Tosiç iyiydi, Sırp olunca güveniyorsun. Eski Yugaslavya'nın hakim grubu olmaktan gelen bir kültür sanırım. Bodiroga'dan, Djokevic'e, futboldaki sayısız örneğe kadar Sırplar hep inatçı, winner oluyor. Sırplığıyla son iki maçı götürür.

İçeriden birkaç kişiyle konuştuk. Maalesef Gomez, terör olayları yüzünden yüzde 90 gitti deniyor. Terörden çok korkuyormuş, gitmek istediğini söylemiş. Bir de, Tolgay'ın da gitmek istediğini söylediler. Takım içind oynamadığı için büyük sorun çıkartıyormuş.

Oğuzhan ve Cenk'in bu yaşta bu kadar karakter koymasına ise ne söylense azdır. Cenk geldiğinde nereden aldık bu hımbılı diyordum, beni acayip yanılttı. İki senededir hep en kritik anlardaki katkısı müthiş takdir edilesi.

YSY dedi ki...

@turkkant

Osmanlıda aynısını oynayacak. O yüzden ben o maçı bundan daha zor görüyorum.

met1903 dedi ki...

rd leipzig fc bundesligaya yükseldiği için 1 milyon euro daha kazandırdı atınç beşiktaşımıza.

Unknown dedi ki...

Eğer Olcay, 47. dakikada dün akşamki kötü Sosa'nın önüne bıraktığı inanılmaz pası başka bir oyuncumuzun önüne bırakabilseydi, o zaman oyun çok daha erken kopardı. O zaman Olcay aziz mertebesine ulaşırdı!

Hücumda yaptığı etkili pres, sahada gösterdiği azim ve istek ve sihirli dokunuşları için takım oyuncusu Olcay'a kendi adıma teşekkür ederim!

beagle dedi ki...

@Can
Doğrusu Biliçe söylemediğim kalmadığı ve "korkak" oyundan dolayı gitmesini istediğim için sözlerini pek üzerime alamıyorum ama Tolgay dün çok gerekli bir bileşendi. Maçın hakemi Cüneyt Çakır olsaydı Tosiç kırmızı görmüş, golümüz iptal edilmiş, şimdi ağlıyor olurduk.
Kime karşı? Orta saha merkezi Emre-Selçuk-Sakatlıktan dönme sneijder olan bir takıma karşı.

Beşiktaş'ı VATİBA ya layık gören herkesle sonuna kadar kapışırım. Teknik olarak tutsa, hakem yönetimi ile bizi öyle şampiyon etmezler. Ayrıca bizim tribünün "hakem düdüklerini ve kartlarını yönlendirme" eksiği de malum. Bünyemizde çirkeflik olmadığından, yenen hakkımıza bile ses çıkaramıyoruz geçtim ota boka yuuuh çekmeyi.

Ama dün kenarda 3 kanat Kerim, Töre ve Kurtuluş'a yer varken tek merkez oyun kurucu yedeği Tolgay Arslan'a yer yoksa bu büyük teknik ayıptır. Oğuzhan 2. dakika sakatlansa ne b.k yiyecektik?
Tolgay'ın fiziken hazır olduğunu geçmiş maçlarda gördük o yüzden geçerli bir argüman değil. Kurtuluş'dan vazgeçemiyorsan, Kerim veya Töre'den birini maç öncesinde seçeceksin. Gördük ki ikisini birden zaten koyamıyorsun.

Şenol Hocanın takım idaresinden genelde memnunum. Qımıl uğruna Töre'yi kaybettiğini, Tolgay'dan yararlanamadığını düşünüyorum Alexis işinde de parmağı olduğundan çok şüphem var. Ama ortada 76 puan ve Oğuzhan-Atiba maça çıkabilme cesareti var. Bunlar ağır basar. Keşke yanına taktik zekası yüksek bir Beşiktaşlı figür alsa ve kendisini son dönemeçte "loser" yapan kararlardan kurtulsa...

Basar dedi ki...

@beagle

Herşeye katılırım da " Qımıl uğruna Töre'yi kaybettiği" yorumuna katılmam. Töre kendi kendine kayboldu, bunun da sebebi transferi. Devre arası bitti o iş...

Tolgay'dan ben de umutluydum ama Ozzy, Atiba, Sosa'dan hangisini keseceksin? Bu sezon hepsi de kariyer rekorunu kırıyor. Birileri oynayacak, birileri küsecek. Malesef bu işi dengelemek çok zor. Yedek mevzusunda haklısın ama Tolgay en son Kasımpaşa maçında oyuna girdi ve yenilgide kilit rol oynadı.

Son olarak, şu analizleri 10 gün sonraya (hatta belki 1 hafta sonra) bıraksak arkadaşlar.

Zaitsev dedi ki...

@beagle

Ben Şenol Güneş'in Q17yi oynatma konusunda çok hevesli olduğuna inanmıyorum. Töre biraz formda olsa kendine baksa zaten oynar bu takımda. Maçların son 15-20 dakikalarında girmesine rağmen daha bitik duruyor maç başından beri oynayanlara karşı. Geçen sene de Liverpool maçından sonra şalteri kapatmıştı. Bu sene de sakatlık sonrası kapatmış şalteri. Para veren çıkarsa satılmalıdır.
Tolgay önümüzdeki seneye bakacak. bu sene olmayacağı zaten belli.

YSY dedi ki...

Abi Q17 ye kızın edin ama bu sene çok kritik maç çevirdi be. Yani töre olsa o kadarını yapabilirmiydi bilemiyorum.

WiLdHoney dedi ki...

o onu yaparmıyıdı, bu olsa öyle olur muydu diye düşünmek yerine, yeri geldikçe bu adamların hepsinin işe yaramasına mutlu oluyorum. Kadro derinliği de bu değil mi?
Karadeniz turnesinde Kerim Frei çıktı ortaya, ilk yarıda Töre vardı, arada Olcay çok iyi işler yaptı, şimdi de Q17 ortalama üstü işler yapıyor (GS maçında çok iyi değildi, kabul) sonuç itibariyle biz kazanıyoruz, bence hiç birisinin birbirine bariz üstünlüğü yok ve daha formda olan ve hakeden formayı alıyor. Forvette örneğin Cenk'in yedek kalmasına üzülüyorum ama eğer Gomez varsa o oynar diyorum bende.
Sonuç, bu 4 isimden hiçbiri form durumunu genele yayamadı ve sezon boyunca aynı seviyede kalamadı ama biz takım olarak onlardan istediğimizi alabiliyoruz.

QuaresmA dedi ki...

@ emir mfc

Olcay o pası bilerek verdiyse valla helal olsun ama kontrol etmeye çalışırken ayaklarına dolayıp bir şekilde şansa topu Sosa'nın önüne düşürdüğünden şüpheliyim ben. 3-4 kere izledim şimdi yine kararsız kaldım.

yilmaz dedi ki...

@QuaresmA abi bilerek vermiş olma ihtimali çok yüksek. Olcay bu konuda daha önce defalarca kanıtladı kendini. Ayakları yetenekli olmasa da oyun zekası bence oldukça iyi.

Unknown dedi ki...

@WiLdHoney

Benim söyleyemediklerimi tam olarak dile getirdiğin için teşekkürler, bazen bu kadar basit işte. Olcay yerine Kerim olsaydı maç daha önce kopardı demeye gerek yok artık. Kazandık zaten ve Olcay da fena oynamadı, eğer maçın erken kopmayışına dair bir günah keçisi arayacaksak inanın bana bu Olcay değildi. Ama kimseyi de suçlamaya gerek yok. Yalnızca 4 puan daha aldığımızda şampiyonuz, ötesi yok. Olcay da diğer tüm oyuncularımız da sezon içerisinde birçok maçı çevirecek bilinçli veya bilinçsiz anlık kararlarla, bazen saçmalayarak "sihirli dokunuşlar" yaptılar. Öyle veya böyle şansımız yaver gittiğinde o dokunuşlar bazen asist bazen gol oldular, şanssız olduğumuz akşamlarda ise dün akşam olduğu gibi heba oldular.

Saygı duyulacak bir takım oyunumuz var ve şuan oyuncu grubumuzdaki bireylerin tamamı değerli. Değiştirme şansımız yok, eleştirdiğimizde de hiçbir şey değişmeyecek. Üstelik sezon boyunca birçok defa da Kerim'i de kontrolsüz ve savruk oyunu nedeniyle eleştirdik.

cok onemli ve kritik bir eşiği de atladık alnımızın akıyla.bundan sonra sakin kalmak en onemlisi rakiplerin ne yaptığına kesinlikle bakmamak gerek, hem takım, hem taraftar olarak.
ayrıca dikkatimi ayrı bir olay çekti,hadi hakem farketme di bu kadar yazar falan tv programı eski hakemler hiçbirisi konuyu açmadı,dikkatlerden kaçtı bence.muslera ve tolganın formaları aynı idi.renk tonuna kadar birebir.ben bu kuralı hakemın bilmediğini düşünemiyorum sonucta derbi yoneten bir hakemden bahsediyoruz.ben bu kuralı 80 lerde yada 90 yılların basında karşıyaka bjk macında bako yu soyunma odasına gönderdi hakem o günden beri bildiğim bir kural yoksa değişti mi?
muslera gol atmaya cıktıgın da aynı ceza sahasın da iki aynı forma ve rakip durumu oluştu.bence büyük bir hakem hatası idi.

BurkayJK dedi ki...

@talipyeşiltepe

Bizim ya da rakibin forması yeşil ağırlıklı olsaydı kaleci forma değişmek zorunda kalırdı. Öncelikle buna bakılıyor diye biliyorum. Hakem belki inisiyatif kullanmıştır "ne olacak yea" falan diyerek. Gel gör ki Muslera kornerde hücuma çıktı.

Unknown dedi ki...

Klasik bir "sezonun genelinde sıçıp-batırıp kendini affettirmek için hırs ve gazla oynayan takım"'la "emin adımlarla şampiyonluğa yürüyen kaliteli takım"ın maçıydı. Aynı 2005-2006 BJK-GS veya 2010-2011 GS-FB maçları gibi.Zaten aynı o maçlar gibi ev sahibi iyi başladı,nefesi tükenince misafir takım istediğini aldı gitti. Şampiyonluğa 3 hafta kalmışken Beşiktaş'ın bu maçı bir şekilde alacağı belliydi zaten.

Çok üzüldüğümü söyleyemeyeceğim çünkü kalan maçları kazanıp 5. olabileceğimizi düşünmüyordum, en azından Beşiktaş'ın yoluna taş koymamış olduk.Çok çok uzun zaman sonra Beşiktaş'a 2 maçı da vermemiz ve Arena'daki ilk mağlubiyetimizi almamız biraz üzücü ama zaten ligde hangi takıma seri yaptıysak hepsi bu sezon bitti, Dursun Aydın Özbek sağolsun. Yıldırım Demirören ve Özhan Canaydın'dan daha kötü bir başkan gördü ya bu gözler ölsem de gam yemem.

Son hafta biri Anadolu takımı olan Bursaspor'a olmak üzere 3 kez şampiyonluk veren Fenerbahçelilerin "Biz tecrübeli ve winner takımız; Beşiktaş ise acemi ve loser olduğu için sonlara doğru ayakları titreyecek,stres yaşayacaklar" mealindeki sözleri beni baya güldürdü sizi de sanıyorum :D

Son olarak Galatasaray'ın söylendiği gibi 4-5 yıl kendine gelemeyeceğini düşünmüyorum, hele de önümüzde çok daha zor koşullar (daha büyük borç, statsızlık, daha az medya ve taraftar desteği) altında dipten zirveye çıkan bir Beşiktaş örneği varken. Seneye daha çekişmeli derbilerde atışmak dileğiyle 14. şampiyonluğunuz hayırlı olsun

beagle dedi ki...

Gooooool :))))) buraya bakarken visca takti da...

beagle dedi ki...

Gooooool :))))) buraya bakarken visca takti da...

Murat dedi ki...

Edin Visca'yı alır mısınız.

yilmaz dedi ki...

@Murat alan aldı bile :D

QuaresmA dedi ki...

"Mario Gomez'in halay çektiği yerde Van Persie düğünde yerdeki paraları toplamaya çalışan çocuk olur ancak."

Ahmet Çakar :)

teahead dedi ki...

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞIM..

ozan dedi ki...

Fener puan kaybetmez yeaa
Biz 4 mactan 10 puan cikaramayiz yeeaa
Ibb yatar yeeaa yok osmanliyla puan farki dusmusmus yeeaa

diyen biri vardi, edin visca ve loser senolun selami varmis.

Bos bos konusmak yerine takimina rakibinden daha cok guvenmeyi ugrenmissindir umarim.

Basar dedi ki...

Siyah ulan Siyahhhhh

Umit dedi ki...

2015-2016 sezon şampiyonluğu hayırlı ve uğurlu olsun. Osmanlıspor çok iyi takım ama bu şartlarda Vodafone'dan çıkamaz, o atmosfer izin vermez açılışta gördüm. Kendi sahasında şampiyonluk şansını bu takım vermez zaten.

Şimdi iyi bir kadro planlaması zamanı.

YSY dedi ki...

Hala sevinemiyorum.

beagle dedi ki...

Seviiiiim koş bayrağı çıkar sandıktan. Katil döndü katiiiil!!! Şampiyon BEŞİKTAŞ!!!

BJK4EVER dedi ki...

@ozan,

Burada ona buna bok atacagina adam gibi sevinsen olmaz mi?
Surada sampiyonluga bu kadar yaklasmisken sevinecegine yaptigin seye bak, ayip. Gecen haftalarda tedirginligini belirtilen kisiler de bunu Besiktas'liligindan yapiyordu, korkusundan yapiyordu. Bunu baska turlu dusunuyorsan hic konusma zaten.

WiLdHoney dedi ki...

İlahi Adalet! Sezonun neredeyse tamamını evsiz geçirip, şampiyonluk kupasını yuvamızda almak varmış. Tadını çıkaralım, tebrikler arkadaşlar.

ozan dedi ki...

@bjk4ever ona buna bok atmiyorum boku sana atiyorum. Ben ibb galibiyetine sevinmem zaten sene basindan beri seviniyorum besiktas ile, son 5-6 haftadirda her hafta sampiyonluga seviniyorum. Sen uzuntunu adam gibi yasa ona buna bok atma bundan sonra benim sevincimden bisey olmaz zaten.

Hadi sampiyonlugun hayirli ugurlu olsun cikar bayraklarini.

schwadorf dedi ki...

Akhisar'la berabere kalıp puan farkı 5'ten 3'e düşünce şampiyonluk gitti, geçmiş olsun diyenler vardı. Uzun zamandır blogda yazmamama rağmen o gün dayanamayıp "Osmanlı'yı yenip şampiyon olacağız" demiştim. Amacım laf sokmak değil, yanlış anlamayın. Bu kadar kırılgan, bir puan kaybında dağılacak kadar ezik olmamalıyız, anlatmak istediğim bu.

Murat dedi ki...

@yılmaz

biliyordum aldılaradamı benim ki tepki..heran tepkiliyim..şampiyon olurken bile :)...kasımpaşa maçından sonra sampiyonluğun gideceğini söyleyene kızılmaz..

birtbirinize laf atmayın..mutlu olun..

besiktas için arayı kapama vaktidir, şimdi yumruğu vurup masadkaitüm potu alma vaktidir..

Akhisar macindan sonra hatirlarsaniz olasilik hesabi ile Besiktas'in sampiyonlugu gectim, Konya macina "kaybetmezsek sampiyonuz" mantalitesi ile gitme sansinin dahi ne kadar ciddi oldugunu anlatmistim.

Gerceklesmesi en olagan senaryo gerceklesiyor. Fenerbahce'nin Basaksehir'e puan kaybetmesi en normali olurdu, ha 1 degil 3 oldu. Besiktas'in bu seneki performansi, GS'yi yenme olasiligini en az %50 yapiyordu, o orana layik bir mac yasadik.

Bizim Konya'ya puan kaybetme olasiligimiz da epey yuksekti ama Konya su an 3. siraya zamklanmis durumda. O macimiz da sezonun en sikici maci olacak muhtemelen.

Serdar'in, Necip'in ve taraftarlarinin ekseriyetinin loser'lik kimliginden kurtaracak bizi bu sampiyonluk hayirlisiyla.

P.S.: Osmanli'ya kaybetme olasiligimizi %10, Konya'ya kaybetme olasiligimizi %30, Fener'in de kalan rakiplerini yenme olasiligini %90-95'ten alinca su anki sampiyonluk sansimiz %97.5. Yani hala daha endise etmek icin ufak da olsa bir ihtimal var :)

Unknown dedi ki...

%97.5 ihtimali olan şampiyonluğumuz hayırlı olsun

cochise dedi ki...

Dün kazanarak şampiyon olduk zaten. Bugün Feneri çok az izledim ama hiç öyle şampiyonluğa oynayan takım gibi değildi. Onların da inancı kalmamış. O nedenle dünkü maç çok önemliydi; o kadar gerilmişim ki 2'de falan anca uyuyabildim.

Bu ara da yok şu olsaydı bu olsaydı meselelerine hiç katılmıyorum. Dün sahadaki ilk 11 ve yedekten giren Cenk (ve aslında ilk yarıdaki Töre) oynamayı hak eden ve şampiyonluğu getiren ekipti. Ne quaresma ne de olcay totalde yeterli tabela katkısı vermemiş olabilir ama öyle ya da böyle bu iki kanat oyuncusuyla şampiyon oluyoruz. Ve dün de ikisi hakettiği için oynadı. (Töre'nin berbat bir ikinci yarı geçirmesi Quaresma'nın; KErim'in liselilerin yanında oynayan müthiş yetenekli ilkokul çocuğu gibi oynaması Olcay'ın suçu değil. Daha iyi olsalardı zaten onlar oynardı.)


Yabancılara karşı biraz daha katı olsa da Forma adaleti konusunda Şenol Güneş'e güvenim tam. Üstelik o kadar da yabancı düşmanı değil ki Tosiç'le bitiriyoruz Necip'le değil. Hiçbir hoca herkesin beklentisine cevap veremez ama bende Şenol Hoca'nın notu da kredisi de tam. Büyük gibi oynamayı özlemişiz yıllardır.

Umit dedi ki...

@shelbyl

O stadyumdaki atmosferi benim gibi Bursa maçında ya da sonraki Kayseri maçında yaşayanlar bilir ki Beşiktaş’ın Osmanlıspor maçında galibiyetten başka seçenek yok. Hele ki bu şekilde iç sahada şampiyonluk yaşama şansı varken. Oranlar gayet mantıklı ama o maçta oran falan kalmayacak buna adım gibi eminim.

Birbirimizi kırmayalım arkadaşlar. Ümitsiz olanlar da ümitli olanlar kadar haklı gerekçelere sahipti ve bunu Beşiktaş adına yaptılar. Bu çok önemli bir faktör.

@cochise

Şenol Hoca hakkında daha detaylı yazmıyorum ama yorumlarım bakidir; 3 oyuncu değişikliğinin 2’sinde bekleri bekle değiştirmek gibi. Bekleyelim ve görelim.

EC dedi ki...

Beyler... bu Sampiyonluk.. dogru yonetilirse BESIKTAS imiza esik atlattiracaktir..

Hayirli Olsun..

Taraftarina, Yonetimine, Teknik Direktorune ve Futbolcusuna.. Cok tesekkur ederim..

SAMPIYON BESIKTAS

%97.5 olasılık zaten iddia oranı olarak 1.03'e falan denk geliyor ya, aklı olan oynamaz ^.^

Bu arada maçın başından beri Fenerbahçeli oyuncuların ruh hâli, vücut dili fenaydı. Ben yanlışlıkla, bireysel hatayla bir gol atarlar diye korkmuştum ama bireysel hatayla gol yediler. Bizim Akhisar'da yediğimiz gole denk gibi oldu.

Teşekkürler Karma.

Umit dedi ki...

Teşekkürler Beşiktaş'ım.

https://www.youtube.com/watch?v=uTlPPqPodiA

Unknown dedi ki...

Aybaba döneminde inönüde trabzonla oynadığımız maçtan bu yana elimizde büyüttük bu çocukları, o maçta maç sonunda avuçlarım patlamıştı alkışlarken oğuzhan'ı olcay'ı ve diğerlerini. Hepsine teşekkürler. 90 dakika daha bekleyip kupayı kaldıracağız.

Ben demiştim demeyi sevmem ama şaka lan şakkkaaa tabiki severim !

Biliç gitsin dedim , Şenol Hoca gelsin dedim , Şampiyonuz dedim , çok büyük iş başardım , bunların hepsini ben dedim , takımı şampiyon yaptım !!

Ayar verip , blogu terk edenler filan vardı ! Bundan sonra yamuk yapanı cevap vereni çizerim ! Herkes haddini bilsin , 10 yıl daha gitmem !

beagle dedi ki...

@cochise
Hay agzina sağlık "büyük gibi oynamak" bu sezonun özeti oldu.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

sağol Berkin

BurkayJK dedi ki...

Yahu @james sneijder neden yazıp yazıp siliyor? Birkaç sefer rastladım, ne yazdığını da göremedim. Kendisini okumayı özledim. Bir ses verirse sevinirim. :)

CDiS dedi ki...

Şampiyon olmadık belki daha ama bu saatten sonra vermek de çok büyük ayıp olur şampiyonluğu. FB 'nin Osmanlı-Konya-GS maçlarından sonra zaten şampiyon olmuştuk, Akhisar maçında berabere kalmamız sadece biraz erteledi şampiyonluğu.
Beşiktaş için sevinmiyorum aslında, Beşiktaş bu, bu sene olmazsa, 5 sene sonra, 10 sene sonra yine şampiyon olur, önemli değil. Ama bu sistemin, bu ülke futbolunun Şenol Güneş 'e bir borcu var, bu kadar başarılı olmasına rağmen, lobisi olmadığı için düşük profilli gibi gösterilen, zaman zaman hakkı yenen bir adamın şampiyonluk kupasına, o apolete, o ünvana Beşiktaş 'tan daha fazla hakkı ve ihtiyacı var.
En iyi futbolu oynadık, bu ligin çok üstündeydik. Her şeyi hakediyoruz..

turkkant dedi ki...

Övünç söyleyince, :), bundan 15 ay önce forumda ilk Şenol Güneş'i önermenin gururunu yaşıyorum: http://eksibesiktas.blogspot.com.tr/2015/02/mac-raporu-liverpool-1-0-besiktas.html

O zaman, "Commandante Biliç, istikrar, 3. olsak da seneye de Biliç'le devam" gürühu vardı. Sonrasında beni, hainlikle, fitne fesatlıkla suçlamışlardı, hatta bir arkadaş beni engelleyemediği için forumu bırakmıştı.

Çok değerli şampiyonluk. Üstelik iki sene öncenin yarı-motive, bayık, çaylak hocalı FB'sine karşı değil, 50 milyon yatırım yapmış, 4. yıldızı kovalayan takımına karşı. Fener kötü değildi bu sezon, biz o kadar iyiydik ki onları kötü gösterdik. Bunda aslan payı Şenol Güneş'in. 6 derbide 0 çeken hocadan, 4-3 yapan hocaya geçiş! Düşünün Biliç dakika 70 GS deplasmanında çift santratora dönecek cesareti gösterir miydi? Geçen sene ünlü Emenike vakasının yaşandığı son Fener maçını anımsayın.

Geçen sene tarihin en kolay şampiyonluğunu kaçırdık, aslında bu sene ikide iki olacaktı. Yine Biliç nefretim depreşti !:)

cochise dedi ki...

Konumuz Biliç değil ama demesem çatlarım; tam da tahmin ettiğim gibi Westham 8.'liğe doğru hızla ilerliyor. 6-8 arası bitirecek. Ve westham en çok yatırım yapan para harcayan 8. takım. Hiç şaşırdık mı? Bu Biliç için hem övgüdür hem eleştiri. Biliç normalde 65 puan alacak güce sahip takıma yaklaşık 65 puan aldırır. Çoğu hoca bunu da yapamaz. Biliç takımdan düşük performans çıkarmaz. O yüzden Biliç ile ilk yıl çok doğruydu. Çünkü takımın biraz daha oturmaya ihtiyacı vardı. Ama Biliç ile görüneni aşamazsın. 3. en çok para harcayan olarak hep üçüncü kalırsın. Bilemedin 2...

ekozu1903 dedi ki...

çok mutluyum ya:)

haftasonu gelsin de çoluk çocuk tura çıkalım istiyorum:)

ozan dedi ki...

Bu arada dun belozoglu ikinci golde avcinin ustune ziplamis, babacan hayatinin maclarindan birini oynamis. Kocaman ile Calimbayda eski takimlarina celme takmis bu sezon. Demek ki bu hatirina yatma isleri gsyi hatta terime ozgu biseymis.

Feneri sevmem ama gs neftretimin ne kadar buyuk oldugunu bidaha anladim.

Gs ile yarissak bu sezon muhtemelen butun eski gsliler yata yata mac vermisti gsye.

cochise dedi ki...

@ozan
ya aslında geçen sene şöyle detaylıca incelense soruşturulsa basitçe yatmaktan bile fazla görülür bence. Ki Aziz/FB ortalığı ayağa kaldırması gerekirken ses bile çıkarmadı. Pisliğin boyutunu daha da iyi anlatıyor.
GS nefreti konusunda ise sorun yok, hemfikirim :)

beagle dedi ki...

4. Sampiyonlugun gidisini, bok varmis gibi mac bitmeden inonu stadi uzerinden gecen gs bayrakli helikopteri, adnan polati, sabri celigi, rasim kara takimindan ahmet çalarin gsye çaldıği sampiyonlugu, belozun yetisisini, bulent mert kasaplarini, meloyu gören her Besiktaslinin gönlünde Gsnin yeri ayridir. Ama 2004e kadarki en pislik bayrağını Azizin kapip uzak ara açtığını da unutmamak lazim. Sonucta bugün en cok Azizden nefret ediyorum.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Şampiyonluk kesinleşirse son maçı vodafone arenada oynarız sözü vardı konyaspor başkanının. Hala geçerli mi hatırlayanınız var mı ? Birde böyle birşey olabilir mi ?

JimmyLue dedi ki...

Dün Atiba'ya maç sonu kime kızdığını sordum. O da bana Ozzy, Töre ve Cenk'e Gs taraftarının önünde sevinci fazla abartmamaları için onları uyardığını fakat kimse takmayınca kızıp çıktığını söyledi..
Bu adam var ya bu adam, 'Beşiktaş mücadeledir' diyen adamdan dahi çok sevdiğim!

ozan dedi ki...

@cochise

Katiliyorum gecen sezon hakkinda soylediklerin icin. Hatta arttirip soyle birsey soyluyorum. Biz her ne kadar bu sezon en iyi takim olsakta Fikret Orman ''sayin cumhurbaskanim'' demeseydi 50 kere , gidip valiyi ziyaret etmeseydi bizi yine sampiyon yapmazlardi. Sampiyonlugu hakettik ama cok hakedip alamamistik yine ayni filmi izlerdik. Futbolda ki pislik artik ciddi anlamda devlet destekli yapiliyor.

Bunu da sundan soyluyorum, burda birkac arkadas var bu sampiyonlugun esik atlatacagina inanan. Hayalleri yikilmasin ama bize oyle 2-3 sene pes pese sampiyonluk yedirmezler.

@beagle

2004te Azizin yaptigi pislikte haklisin ama bide o sezonun bizim yonetim tarafi var, biz o sezon o sampiyonlugu sattik ve satanlar hala stad acilisinda, tv ekranlarinda Besiktasi anlatiyor.

cochise dedi ki...

@ozan
Zaten bence de Türkiye'de ya sseni şampiyon yaparlar geçen seneki gibi ya da en fazla müsaade ederler şampiyon olmana. Bu yıl müsaade edildi. Fener'e bi ara açık destek olundu ama sürdürülmedi. Eze eze oluyoruz; uzak ara en iyi topu oynuyoruz. En çok biz hakettik. Bu yanlış anlaşılmasın. ama dediğin gibi bu kadar hak ederken bile bi numaralar çevrilse kims o numarayı konuşmaz; geçen seneki gibi "hamza" mucizesini konuşurdu.

Birşey daha var hakem hatalarında bu yıl daha az kırılgandık. Daha az takıldık. Quaresma ve oğuzhan dışında oyun harici kart görmedik sanırım. Q de kendi standartlarında az takıldı tekmelere. Bunda hocanın payı yüksek. Yine birşey daha var; yakacağı öngörülen hakem atamalarında hatadan önce çok yaygara koparttık ve Barış Şimşek falan maçımızda hata yapmadı.

QuaresmA dedi ki...

Toşiç'in Sabri ile didişmesi de olumluydu. Sahada bu tip 1-2 adam gerekiyor, kim ne derse desin. Tabi rakiple didişirken bunu profesyonelce yapması ve belli bir tecrübede olması gerekiyor bu işlerde. Misal Toşiç - Sabri didişti ama pozisyona takılan Sabri oldu, Toşiç işine baktı ve karlı çıktı.

Oğuzhan da bu işleri öğreniyor yavaş yavaş ama bazen o didişmelere kafayı çok takıp 2 pozisyon sonra kartı yiyen de kendisi olabiliyor.

Nejaz dedi ki...

Bu sezon hakem hatalarından muzdarip olmayışımız cinconun yarıştan çok erken kopması ile ilgili bence. Eğer son düzlükte onlarla yarışsaydık şimdi çok farklı şeyler konuşuyor olurduk. Önceki sezonlarda başımıza gelenler, geçen sezonki "Hamza mucizesi" ve bu sezonun ilk yarısındaki TS-GS maçı, hakem camiasında etkili bir GS yapılanması olduğunu açıkça gösteriyor. FB'nin dördüncü yıldızı takmaması uğruna bize karşı tutumlarını değiştirdiler. Şimdiki amaçları kupayı GS'ye kazandırıp Avrupa kupaları cezasının bir an önce bitmesini sağlamak. Finale de az kaldı zaten. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

ozan dedi ki...

@cochise

Cok guzel soylmessin, musade edildi sampiyon olmamiza.


Kirilganlikta loser senol effectir muhtemelen. Bence oyuncularda farkinda oynadiklari futbolun ne kadar iyi oldugundan. Zaten hucum oyunculari oldukca iyi, savunma oyuncular kotu/standard olan bir takimiz. Hucumu iyi yapiyoruz, oyuncularda guveniyorlardir muhtemelen oynadiklari oyuna ve hakeme cok takilip kalmiyorlardir.

Ben sistemin izin verdigi sampiyonluklari hedeflemek yerine her sene uefada yari final/final, sampiyonlar liginde ikinci tur/ceyrek final hedefi olan takim gormek isterim. Bosu bosuna uzulup sinirlenmemis oluruz.

YSY dedi ki...

Abi Allah aşkına nereye şampiyon olduk birisi bana söyler mi ? Gomez instagramdan paylaşmış havaya girmeyin konsantre olmamız lazım diye. Osmanlının hala avrupa ihtimali var. Deli gibi asılacaktır. Şu iş bitsin kazasız belasız bi.

turkkant dedi ki...

Tabi biz burada mantık olarak iş bitti, şampiyonuz diyoruz da futbolcuların bunu dememesi lazım. Sonuçta Türkiye liginin deplasmanda en etkili takımlarından biriyle oynuyoruz. Bizi yenme ihtimalleri var mı? Var. O durumda son maça kalıyor iş, Konya bizi deplasmanda yenebilir mi? Yenebilir. Bu iki sonuç da imkansıza yakın değil. Futbolda ne mucizeler oldu, olur mu, ancak oyuncular bir şampiyonuz havasına girerse olur.

cochise dedi ki...

Ben Fener'in bu moralle gençleri bile geçemeyeceğini düşünüyorum. Ama Gomez reyiz öyle diyorsa sustuk hemen. Alman'ın farkı işte :))

Huzeyfe dedi ki...

Besiktas bu belli olmaz. Gs macinin ikinci yarisini izleyemedim. Ozeti izlerken bile emin olamiyordum kazanacagimizdan. Osmanli macinda Olcay yok. Tore-Q17 oynarsa geri donusler cok sorunlu olabilir. Osmanli'nin 3-3'luk macina bakin. Kontraya cikarken yaldir yaldir geliyorlar. Cok dikkatli olmak lazim. Umarim Hoca sakin kalir.
Alexis'in salakligi olmasa rahat rahat sampiyonluk kutlardik ama daha degil beyler.

Unknown dedi ki...

Bu sampiyonluktan sonra loser Senol diye bir sey yok arkadaslar. Ama once bir Osmanli'yi yenelim, ondan sonra uzun uzun konusuruz.

Hakem hatalarinin azalmasinin bir sebebi de Besiktas'in futbol olarak agirligini koymasi oyuna. Hakemlerin bir kisminin direkt "corrupt" (sunun tek kelimelik Turkce karsiligi yok mu ya?) oldugunu dusunsem de, cogunlugunun kararlarda kendi kendine yarattiklari psikolojik baskidan etkilendigini dusunuyorum.

Gecen seneki Besiktas, Bursa ve Sivas macindaki penaltilari -ki ikisi de penalti- alamazdi. Hakemlerin cogu maca "Besiktas'a kesin penalti calmayacagim" ya da "Fener'e 1 penalti calarim" diye cikmiyor, edinilmis/ogrenilmis refleks (Fener ve GS'nin son yillardaki eziciligi), pozisyondaki oyuncularin karizmasi, macin genel gidisati vs. hep bilincaltisal duzeyde etkiliyor hakemleri.

"Hakemleri de yenecegiz" lafi uzerine cok tartistik burada da, iste bazen de hakemleri boyle yeniyorsun. Isin icinde Mehmet Agarlar falan yoksa tabii.

czeslaw dedi ki...

@jimmylue

hocam başlangıçta makara yaptığını sanıyordum ama şu an kafam çok karıştı. bu atiba diyalogları gerçek mi? :)

planck dedi ki...

Eskiden ülkede birçok güç odağı vardı bir tanesini ayarlamak şampiyon yapabiliyordu ama şimdi sadece "çok sayın" uzun var, onunla iyi geçinirsen hakemlerin bilinçaltına bu işliyor. Yine de 4 sene üstüste şampiyon da olsak avrupada kupa da alsak FO bu yaptıklarıyla efsane başkan olamayacak benim gözümde.

Unknown dedi ki...

@czeslaw @JimmyLue

Al benden de o kadar. :)

Rezil olacağım korkusuyla soramıyorum da birader. Sen cesaretli çıktın madem, ben de sorayım. Atiba ile bir bağlantın mı var, yoksa sağlam mı diyalog yazıyorsun? :)

Unknown dedi ki...

@shelbyl


yozlaşmış, bozulmuş..

böle p.şt gibi i.ne gibi bişey :)

beagle dedi ki...

Arkadaşlar Süleyman Seba Arena Vodafone şeysinde Sampiyonluk maçında Osmanli bizi yenemez.
İnönü Stadi papila i.nesinden 5 kirmizi gordugumuzde yikilmisti. Yeni stadda bizi yenmek sikar. Orada yillarca yenilmeyecegiz.

Yoruq dedi ki...

Hakemler demişken dün skor nedeniyle konuşulmadı ama Fırat adlı tetikçi Fener'i potada tutmak için herşeyi yaptı. Bu adama acilen hakemlikten el çektirmek gerekiyor.

Coolio dedi ki...

İşin ilginci Fırat Aydınus'un Caner olayından önce en beğendiğim hakem olmasıydı. Ama sonra işte ne olduysa oldu..

Başakşehir-fb maçı öncesi de yazmıştım,rakibin alacağı sonuçlar ile hem takım hem de taraftar ilgilenmesin diye taraftar olarak bayağı ilgileniyoruz. :)

ama inşallah takım ilgilenmez osmanlı maçından sonra hakiki şampiyonluğumuzu futbolcular ve tüm camia olarak kutlarız.

bir de şu şampiyonluğun üst üste devam etme durumuna yapılan yorumlara takılmayın.şampiyon olmamıza rağmen,duygusal davranmayıp gerçekten aksayan oyuncuların yerine kaliteli oyuncular alırsak eğer,bu jenerasyonun metin ali feyyaz jenerasyonundan kupalar ve şampiyonluk sayısı olarak hiçte aşağı kalır yanı olmayacak.buna emin olun beşiktaş lılar...

Unknown dedi ki...

@talip
Bro..Son ibb maçında evde fener'in kaybetme totemini hep birlikte yaptık.evde ki totem ambiansı o kadar güçlüydü ki tv kumandası,herkesin oturuş pozisyonu,oturduğu koltuk...cep telefonlarına kadar organizasyonu yaptım evde :) sende üst katta gerekli organizasyonu yaptın tabi ki.
Artık zor bir takıma karşı şampiyonluğu resmileştirme zamanını bekliyoruz.o maç içinde evde ki organizasyonu sağlayacağım..
Umarım futbolcular bizim kadar gevşememiştir.! Gerçi alman pistonu gerekli ayarı instagramda vermiş rahatım..

nuri mu dedi ki...

@Burkay JK @czeslaw @JimmyLue

aynen hocam gerçek mi bu diyaloglar.
bazen de eşiyle falan konuşuyorsun da.. :)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
czeslaw dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
czeslaw dedi ki...

czeslaw dedi ki...
şenol güneş ve oyuncular üzerine çokça güzelleme yaptık ama ersan, tamer tuna'dan da bahsetmiş. sivas'ta sergen'le beraber çalışırken, kendisi için o zaman da çok güzel şeyler söyleniyordu. kısa vade için henüz erken, ama umarım hocanın hatalarından ve doğrularından gereken dersler çıkarır da ileride yolumuz kesişir.

http://haber1903.com/n-18881-ersan-adem-gulum-haber1903e-konustu.html

11 Mayıs 2016 18:57 Sil

Unknown dedi ki...

Bence basin takimi cok gazliyor ve osmanlisporu gizliden gizliye motive ediyor daha henuz birsey olmadi oazar gun alnimizin akiyla cikariz isallah su mactan

JimmyLue dedi ki...

@czeslaw , @BurkayJK, @Nurettin

Dialog yazmıyorum. Şizofren de değilim. Atiba arkadaşım. Ailesiyle de pek görüşürüm. Daha dün akşam yemek yedik.
Çok fazla özel bilgi paylaşmamaya çalışıyorum burada fakat şunu söylemeliyim ki hoca Tolgay'ı silmiş. Bir daha benim takımımda oynayamayacaksın dediği günden beri 18'e giremiyormuş -ki doğru. Umarım doğru olmaz.
Nedense takımda yabancılar hocayı sevmiyor, tarzının pek bi old school olduğundan dem vuruyorlar -kendi hiç haz etmiyor-, inanılmaz şanslı biri olduğunu düşünüyor.(Bunu da Bursa maçında oyuna Cenk ile Necip girmeden evvel skor 3-1ken Barca gibi oynadığımızı, onlar girip formasyon 4-4-2 'ye döndükten sonra acı çektiğimizi ve hatta Kayseri maçında da 3-0'dan sonra formasyon değiştikten sonra pozisyon verdiğimizi söyleyerek destekliyor). Herhangi bir hocanın bu takımı şampiyon yapabileceğinden bahsediyor.Merak etmeyin:'Bilic olsa Cenk 18 dışı, Mustafa Pektemek sol açık oynardı dediğimde gülüyor'.
Uğurluğu numarası:13:), Gluten tüketmiyor. inanılmaz bir profesyonel, mütevazi ve iyi kalpli:))
Sevgiler.

planck dedi ki...

kaçıncı kadeh şaraptan sonra bu takımı herkes şampiyon yapar moduna girdi adam acaba :D tolgay sıkıntısını yönetim çözer umarım kaybedilmemesi gereken bir oyuncu, hele seneye yoğun maç temposunda çok lazım olacak.

nuri mu dedi ki...

@jimmylue

hocam bir an hoca tolga'yı silmiş diye okuyup sevindim ama tekrar okuyunca bu sevinç kısa sürdü. :)

hocanın daha önce oluşturduğu colman-selçuk, ozan-belluschi ikilisine binaen atibanın yerine tolgay-oğuzhan ikilisini dener mi acaba diye düşünüyordum.
bence tolgay kesinlikle kaybedilmemesi gereken bir oyuncu..

ve herhangi bir hocanın bu takımı bu defans oyuncularıyla şampiyon yapabileceğine inanmıyorum

ha Şenol hoca gibi yediginden fazlasını atma mantalitesine sahip bir hoca olursa dediğinde haklı olabilirdi..
sene başında pereira ile Şenol hocanın yerini değiştirsek bugün şampiyon fener olurdu.. bu da bir gerçek...

ozan dedi ki...

Gomezle Quaresmanin Senol Gunesi oven aciklamalari vardi, baba gibi falan diye simdi old school olmus. Atiba biraz sacmalamis sanki.

Unknown dedi ki...

@JimmyLue

Hocam malum sanal alem insan pek güvenemiyor. Özellikle bu tip bir platformda özel hayata dair bilgi/görsel vs. olmayınca... Daha önce Atiba hakkında yazdıklarını bulup yeniden okuyasım geldi.

Eğer dediklerin doğruysa (Atiba'nın arkadaşı olman) fazlasıyla heyecanlandım. Atiba'nın maçta giydiği veya imzalı bir formasını isteyecek kadar yüzsüzlük yapabilirim. :)

czeslaw dedi ki...

@jimmylue

cevap için teşekkürler hocam, soru işaretleri ortadan kalktı. :)

ne kadar sevsem de tolgay meselesi sorun değil. hocanın boşu boşuna sorun yaratacağını sanmıyorum. atiba-ozzie-sosa'dan kimseyi kesemeyince büyük ihtimal tolgay kendi yolunu çizmiştir. gitmek istiyorsa da maalesef gider. ama bu ''oldschool'' olayı üzücü. özellikle quaresma'nın ''gomez ve milli takıma seçilmesi'' temalı röportajı(belki de yalandır tabii) ve gomez'in kayseri'ye attığı golden sonra hocaya selam çakması beni çok mutlu etmişti. yabancıların hocayı sahiplendiğini sanmıştım.

Unknown dedi ki...

ben yabancıların hocayı sevmediği fikrine katılmıyorum, hocayı sevmeyen takım böyle canla başla mücadele etmez, üstelik koca sezon statsız seyircisizken, fenerin hocası bizde olsaydı takımdaki hava ortam arkadaşlık ne düzeyde olur du?

cochise dedi ki...

vay atiba kardeşim de benim gibi 2 forvet karşıtıymış. 20 dakika pratikliği dışında oyunu çöp ediyor bence de. ama açılmayan maçlarda da mecbur örtesi mecbur. diyalogun sahiciliğini de "acı çektik" kısmından anlayabiliriz. Muhtemelen "we suffered" dedi. Çok seviyo ecnebiler bu kullanımı :)

old school meselesi de doğrudur. yabancılar için çok anlamlı gelmiyordur ama yerliden performans almanın tek yolu old school olmak. Biliç gibi arkadaşvari davranınca tepesine çıkıyorlar. Sadece motviasyon değil oyun anlayışı olarak da old school tarzda az komut bizim Türklerde daha çok işliyor.

Bu arada Tolgay yerine Tolga okumasına çok güldüm. Keşke öyle olsaydı :)

JimmyLue dedi ki...

@planck, 3.beyaz kadehinden sonra:))
@Burkay 7-8 gün içerisinde tatile çıkacak. Korkarım ki geciktik forma-imza için ama önümüzdeki sezon için söz verebilirim sana. İrtibatta olalım. Kapalı üstteyim.
@cochise, @Kevin, @czeslav, @ozan
Hoca konusunu hep tartışıyoruz. Ben de anlam veremiyorum fakat yabancıların hoca için oynadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz diyebilirim. Biraz da kendi açısından düşünüyor.Örneğin Necip'in kenardan gelip onu çok rahatlattığını söylüyor ama toplu oyunda takımın pas oyunu Ozzy ya da Tolgay'ın olduğu takıma göre az etki veriyor dediğimde haklı olduğumu o da söylüyor.
Hoca için old school eleştirisi aslında daha çok antrenman metodları ve oyuncuya yaklaşımıyla alakalı. Hoca taktığı adama fena takıyor ne yazık ki. Umarım Tolgay konusu düzelir. Özellikle seneye çok ihtiyacımız olacak (CL, lig, bir yıl yaşlanan Atiba vs.) Tabii Tolgay'ın da şu an için bu takımda direkt oynamasının imkansız ve oynamamasının hakkaniyetli olduğunu anlaması gerek..
Bugün Orman'ın açıklamalarını okudum mesela, Atiba'yı alan Biliç'e teşekkür etmiş. Atiba'ya sorduğumda 'Biliç beni tanımıyordu, beni Özen aldı, Torunoğlu getirdi' demişti. Okuduğumuz herşey ne yazık ki doğru olmuyor.
Herneyse, şampiyon olalım. Seneye CL müziği çalarken saha ortasında çocuklar koşuşsun, çiçekler açsın.. Ts maçının son saniyesinde yere çöken takım o günden beri her gün üzerine koydu, bu CL'de devam etsin..

BurkayJK dedi ki...

@JimmyLue

Aslında şakayla karışık yazmıştım ama ciddiye almana sevinmedim değil. :)

İşin kötü yanı İstanbul'da yaşamıyorum. Eğer bu sezon içinde böyle bir kıyak yapma şansın olursa çok minnettar kalırım. Şampiyon olunan senenin formasına sahip olmak ayrı bir mutluluk olur. En olmadı kendim forma alıp, imkanın olacaksa senin imzalatmanı isterim.

Unknown dedi ki...

@JimmyLue
bir ara atibanın beslenme programını burada paylaşırsan sevinirim, zira ben de her gün spor yapıyorum ama onun gibi bünyem yok:) yani hep diyorum makina olsa bozulur tekler bakıma girer adam da öyle bir şey olmuyor, ne yiyip ne içiyor bilmek isterim:)

czeslaw dedi ki...

@jimmylue

aslında konuyu daha fazla uzatıp ne atiba'yı ne de seni zor duruma sokmamak en doğrusu sanırım; ama herkes tarafından çok sevildiğini iletirsen sevinirim, ki o da farkındadır zaten. gomez dahil herkesin seveni var, sevmeyeni var; ama atiba herkes tarafından koşulsuz seviliyor.

YSY dedi ki...

@cochise

Evet yani o yorumuna katılıyorum. Her hocanın bir tarzı var şenol hocada böyle birisi. Sene başında gomez'in başka bir futbolcuya örnek gösterirken bir açıklaması vardı. Şenol Güneş gibi birisiyle çalışmak şanstır diye. Demekki belirli dozajda da sertlik yada disiplin gerekiyor başarı için. He bu atibanın karakterine ters geliyor olabilir ama adam prpfesyonelce davranıp takılı kalmadı orada.

Ben hocanın tolgay ile ne sorunu varmış anlamadım. Bir olay mı oldu aralarında yoksa sistemine mi uymuyor? Tolgay bence öyle kolay kolay silinip atılabilecek bir oyuncu değil. Çocuğun başından talihsiz bir sakatlık geçti sene başında yoksa bu sene ciddi ciddi iyi geliyordu. Ozzy ye 15 milyon euro ya arsenal talip olmuş ve satılma ihtimali varken bu çocul gayet de o boşluğu doldurabilir. Bizden giderse de gs yada fb alır bence direk.

Neyse lafı uzattım, şampiyonluğa odaklanıyorum..

Yorum Gönder

Ara