.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Mayıs 2016 Pazar

Karne: Beşiktaş 4 - 0 Kayserispor


Goller: Mario Gomez (10'), Oğuzhan Özyakup (23'), Ricardo Quaresma (34'), Cenk Tosun (90')
En iyi üç: Jose Sosa, Atiba Hutchinson, Ricardo Quaresma
En kötü üç: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Necip Uysal

Karne:

Şenol Güneş8.3
Beşiktaş8.6
Kayserispor3.8
Serkan Çınar6.7


Tolga Zengin5.7
Dusko Tosic7.6
Marcelo Guedes7.2
İsmail Köybaşı6.2
Andreas Beck7.2
Atiba Hutchinson8.9
Oğuzhan Özyakup (72')8.3
Jose Sosa9.4
Olcay Şahan (87')7.9
Ricardo Quaresma (72')8.7
Mario Gomez8.7


Cenk Tosun (72')8.5
Gökhan Töre (72')6.5
Necip Uysal (87')6.3


Takım Ortalaması7.7

Anket: 75 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


51 Yorum:

EC dedi ki...

Iyi oynadik. Sakin kaldik.. Bu son 3 hafta da en onemlisi sakin kalabilmek.
Sosa ve Atiba inanilmaz. Quaresma da istahliydi. Yabanci oyuncular stresi Yerliler kadar yasamiyor. Defans da Tosic ve Marcelo siritmadi. Tolga ya is dusmedi.. Ama Derbide yakabilir..

Gokhan Tore gamsiz.. Ismail hala ne yaptigini bilmiyor.. Bu saatten sonra da beklemek de hayalcilik olur. Bu adamlarin kalecisi fena degilmis.. Keske dusunseydik zamaninda..

Hakem fazla bozamadi takimi.
Seyirci etkili.
Daha da etkili olabilir, akord bozukluklari vardi.. Tek ses ve senkronda uyumla bu staddan rakipler zor cikar..

Bakalim FB ne yapacak..

#SampiyonBesiktas

Basar dedi ki...

Ligin en az gol yiyen Takımları hangileri? fener, ibb, Konya, osmanlı, kayseri... Hepsine bir maçta 3 gol attık (ibb 2 Konya 4 Kayseri 4 birbirini dengeler :)

Zor olur ama önümüzdeki 3 macı da alırız. En zoru Osmanlı macı o da şükür ki iç sahada.

Ayrıca unutmayın ki tarihimizde Sergen Attı şampiyonluk geldi var. Tarih tekerrürden ibarettir! O takımdan Deli İbo da var...

BurkayJK dedi ki...

Gomez penaltı kullanırken, rakip serbest atış kullanıyormuş gibi kale arkasında kollarını sallayan mal taraftar ile tanışmak isterim. Tineri fazla kaçırdıysa demekki.

BJK4EVER dedi ki...

Su video'da 1.24'ten itibaren dikkatle izleyin. Ismail'in cagirmasina ragmen gitmiyor adam. Boyle biri seneye takimda kalirsa cok yazik olacak.

BJK4EVER dedi ki...

Bu da linki:

http://www.ligtv.com.tr/haber/vodafone-arenada-uclu-cok-surpriz-bir-isimden

cochise dedi ki...

Genel olarak müthiştik. 2. yarı oğuzhan çıkana kadar rakip, yarı sahayı sanıyorum hiç geçemedi. Böyle bir üstün oyun epeydir görmedim.

Ön taraftaki 6 oyuncumuzun müthiş performansına şapka çıkarmak lazım. Oğuzhan-Sossa-Atiba-Gomez dörtlüsünü zaten artık saymaya gerek yok. Hemen her maç yıldızlaşıyorlar.

Olcay-Quaresma'nın iyi olup olmaması fark yaratıyor. Dün Olcay hem çok top kaptı hem de inanılmaz ekstra paslar attı. Çapraz pas olayını kast etmiyorum onları zaten görüyorduk. Quaresma ile enteresan bir uyum yakaladılar. Futbol anlayışı/Yetenek/Tarz olarak çok zıtlar ama onların iyi anlaşması bu zıtlıkların fayda getirmesini sağlıyor. Quaresma dün ekstra iştahlıydı, hareketliydi ama genel olarak çok da işlevsel değildi (misal bi Bursaspor maçı gibi değildi ama belki de kariyerinin en takım oyunu oynadığı, en verimli olduğu o maçta düşük puan verilmiş). Ancak şunu kabul etmek lazım ki en azından içeride oynadığımız maçlarda bu şov hareketleri, sonu top kaybı ya da taçla bitse de estetik çalımlar en az işlevsel hareketler kadar değerli. Zira seyirciyi müthiş gazlıyor. Rakibi sinirlendiriyor. Yoruyor, yıpratıyor. Dün quaresma tam da bunları yaptı, attığı gol de kaymak oldu. (en son ekim'de atmış golü; bu kadar iyi ayaklı bir oyuncunun ceza sahasına bu kadar az gitmesi akıl alır gibi değil) Buradan hareketle gelecek sene de ön alanda güncelleme yapılacaksa Olcay'ın iyisinin yanı sıra en azından bir tane şovmen adam da almak lazım.

Bu kadar güzel bir oyunda bile sırıtabilen İsmail'e ise helal olsun. Soru işareti olan Tosiç, sakinliğiyle ve iyi ayağıyla faydalı oldu ama ağırlık ve bel dönmeme sinyallerini de verdi. 3'ü arasında onu tercih etmiştim ama gördüğüm şudur ki Alexis-Necip-Tosiç toplasan bi stoper etmiyor. Yine de iki pozisyonu yedekleme açısından Tosiç kadroda kalabilecek bir oyuncu.

cochise dedi ki...

Maçın ozetini izledik tekrar keyiflendim. Daha ozete bile girmeyen pozisyonlari da dusununce tekrar 'ne ezmisiz' dedim. Quaresma ile ilgili "çok da işlevsel değildi" sozumu de geri alayım. Bu kadar 'key' iş yaptıktan sonra istediği kadar şov hareketi yapabilir...

turkkant dedi ki...

Güzel galibiyet, stat kesinlikle oyuncuların iştahını artırıyor. Rakibin hücum silahları yetersiz olunca iş gol bulmaya bağlıydı. İki pozisyon iki gol, iş bitti.

Quaresma çok iyiydi, ama bu maçı zaten bir şekilde alırdık. Önemli olan son üç hafta ne yapacağı, üç tane üç ihtimalli maça çıkacağız. Quaresma'nın Beşiktaş tarihinde kendine nasıl yer bulacağı bu üç maçtaki oyununa bağlı.

R. Dilmen Beşiktaş'ın sezonunu bir cümleyle çok güzel özetledi. Sosa-Oğuzhan-Atiba iyi olduğunda Beşiktaş maçı alıyor, kanatlar buna eklendiğinde fark oluyor.

Beck kaya gibiydi, son dört haftada onun defansif becerisine çok çok ihtiyacımız olacak.

Ben GS maçını bir şekilde geçeceğimizi düşünüyorum, ama Osmanlı maçına 3 puan farkla girersek çok çok zor bir maç. Zira bu maçta da görüldü ki, ön alanda topu kaptırdığımızda, defanstan hücuma geçişi hızlı yapan takımlar çok sıkıntı yaratıyor. Buna sol taraftaki sıkıntıyı da eklersek, Osmanlı bize çok ters gelecek bir takım. Umarım önümüzdeki iki hafta Fener puan kaybeder.

planck dedi ki...

bjk4ever, tolga bey ısınma sırasında kendisinden önce boyko çağırıldığı için darılmış, kendi çağırılınca önce nazlanmış sonra isteksiz şekilde gitmiş. maç sonunda da herhalde taraftarla bütünleşmek istemedi kendileri. sezon sonunda veya birkaç yıl sonra büyük ihtimalle taraftarlar için canları sağolsun falan diyecek büyüklük bende kalsın edasıyla.. trabzon şehrinden çıkan futbolcuların psikoloji sorunları oluyor cidden. dün onurun açıklamaları da belli etti.

turkkant dedi ki...

Şunu da eklemek lazım. Beşiktaş ortadan delen bir takım, belki de bu konuda Avrupa'nın en iyilerinden. Hücumsal anlamda iki defosu var. Birincisi, kanat etkinliği düşük, ikincisi Atiba ve beklerin oyun kurmadaki yetersizliği yüzünden, hep kısa pasla hücum alanından yerleşiyor. Atiba ya da bekler, alıp 20 metre etkili pas atamıyorlar. Bu da rakiplere şöyle bir önlem almaya itiyor: göbeği kapat, mümkün olduğunca Atiba'ya baskı yapıp Sosa-Oğuzhan'la pas bağlantısını kes, Beşiktaş'ın ritim bulmasını engelle. Son haftalarda Olcay'ın ters çapraz topları, Quaresma'nın birebirleri bu açıdan değerli. Rakipler hem kontra yakalanıyor hem de bu tehlikeye karşı mecburen kanadı savunmak ve haliyle daha genişlemek zorunda kalıyorlar.

Unknown dedi ki...

Şu takımda Gökhan Töre dışında 2 ve 3.ncü bölgede sol ayaklı oyuncunun olmaması bir eksiklik değil mi yoksa yanılıyormuyum herkesin kötü dediği Gs de bile Podolski Bilal ve Emre Çolak gibi etkili ayakları var Aras,ın iyi bir sol ayağı var zannedersem. Sergen Tümer benzeri bir sol ayak uzun zamandır yok birde Tello vardı

Şu gazla bir de basketbol maçını yayılarak izleyeyim dedim , GS'nin yarısı grip olmuş , birinin babası hasta Amerika'da , birinin lisansı yok , takım hafta içi Avrupa Kupası kaldırmış , zafer sarhoşu yorgun , sıralama hesapları sebebiyle kaybetmek işlerine geliyor şu durumda bile adamlara yenilmeyi başarıyoruz .

Yani bu kadar şuursuz kendi kendine rakiplerini oyuna ortak edip maç puan kaybeden saçma sapan bir kulüp daha yoktur sanırım ...

lig dengelerin de görüldüğü üzere,bize bizden başka yardım edecek takım yok.fenerin rakipleri maşallah hep helva gibi 3 hafatadır.o yuzden 3 te 3 yapıp işi kendimiz bitirmeliyiz fener puan zor kaybeder.

sports guy dedi ki...

Gectigimiz uc hafta fener acisindan olcu alinmasin, gercekten ligin form anlaminda en kotu 3 takimiyla oynadilar. Ibb deplasmaninda her turlu zorlanacaklardir.

Tt arena'dan 1 puan alirsak sampiyon oluruz diyorum ben. Inonu'de rakip kim olursa olsun zaten puan kaybetmeyiz, fener de 3'te 3 yapamayacagi icin gs+konya'dan 2 puan cikarirsak bile sampiyon oluruz.

Gs deplasmanini alirsak zaten biter lig. Hesap kitap gereksiz olur.

sports guy dedi ki...

Bir de oyunla ilgili iki kelam edeyim. Sonunda kanat organizasyonu yapmaya basladik adamakilli. Orta acacak adam yok diyordum, sosa biraz kanada yayilinca isler cok degisti. Quaresma'nin yanina ikinci orta acabilen adam eklenince bile neler olabildigini gorduk. Bir de beklerden bir tanesi daha becerebilse o isi, zaten buralara kalmazdi lig.

Konu kadro planlamasiysa, seni kadronda mario gomez varken kanat opsiyonunu her zaman b plani olarak da olsa cebinde bulundurman lazim. Mario gomez ulan o adam, sirf orta kafayla 15+ gol attirirsin sene basina.

Neyse gec olsun guc olmasin. Umarim sosa orta acmaya devam eder de merkez tikandiginda kilit acma opsiyonu uretmeye tam gaz devam ederiz. Sampiyonlugun yolu oradan geciyor.

Basar dedi ki...

Bence ibb maçı rakibimizin, osmanlı maçı bizim en zor maçımız. 2 takımın da muhtemel puan kayıpları bu maçlarda olacak.

Bugünkü kasımpaşa-osmanlı maçı da çok önemli. osmanlı galip gelirse gs'nin bizimle yapacağı maç formaliteye dönüyor (gs'nin 5.lik umudu çok zora giriyor) ayrıca ibb ile aynı puana geleceği için ibb'nin haftaya maça asılmaması gibi bir durum ortadan kalkıyor.

Kısacası bugün ecdadınıza sahip çıkın :)

yilmaz dedi ki...

Şu gs'nin dengesizliğinden korkmuyor değilim. Bi kere de fenerle ts çekişirken gittiler trabzona 4 atmışlardı hiç bir şey oynamadıkları bir sezonda. şampiyonluğu kaybetmek zaten yıkım bi de bu laleler yüzünden kaybedersek yıllarca atamayız o travmayı üzerimizden.

İşin futbol boyutuna gelince, gs'nin savunması da en az bizimki kadar hataya meyilli, bombastik oyunculardan kurulu. Hücum oyuncuları fena değil ama organizasyonları pek yok. Daha çok fener gibi harala gürele ittire kaktıra atıyorlar gollerini ya da uzaktan şutlarla. Uzaktan şut deyince de, toplamda 1 kaleci etmeyen 3 kalecimizin zaafları malum.

Yalnız sosa-gomez-ozzie bu formundayken onlara yediğimizden fazla atmamamız mucize olur, derseniz ki "Beşiktaş mucizeler takımıdır", eyvallah derim, ama o iş o kadar kolay değil bu sene. İlk maçta mucizevi bir gol attılar ama ona rağmen maçı koparmıştık. Günün sonunda futbol galip gelmişti, yine öyle olacak inşallah.

cochise dedi ki...

Dünkü basket maçına çok kızdım ama hiç değilse teyzeoğlunun görevi son bulur artık umuduna da yol açtı. Zaten iyice zor play off artık bi de Fener'le eşleşip madara olmayalım.

Bu arada aklıma geldikçe ilk gole şapka çıkartıyorum. Her şeyiyle müthiş gol. Ama Sosa'nın yaptıklaı muazzam. Quaresma Sosa'ya attığı pas. Olcay'ın ceza sahası sol tarafına koşarak savunmayı yanında götürmesi, sosa'nın kolay çalım imkanı olmasına rağmen (onun yerinde kim olsa çalım atıp sıfıra giderdi) Gomez'in gelmesini beklemesi, Gomez'in müthiş koşusu, adrese teslim orta ve sonrası zaten çok net. Sosa ortayı yaparken daha gol diye elimi kaldırdım.

QuaresmA dedi ki...

GS'nin bize karşı 110%'ları ile oynayacaklarına şüphem yok. Bu sezon futbolda ancak böyle iz bırakabilirler. Ayrıca GS camiası için şu an bence öncelik şöyle:

Derbi galibiyeti > Beşiktaş şampiyonluğu > Fener şampiyonluğu

İşin kötüsü biraz toparladılar gibi. Bakalım kimin savunma zaafiyeti daha ağır basacak?

schwadorf dedi ki...

Son 4 maçta GS kalesine ortalama 20 şut çekilmiş, 4-1 kazandıkları Kasımpaşa maçı dahil buna. Savunma gayretleri hiç yok.

Bize bu kadar şut imkanı verirlerse 3-4 tane atarız. Önemli olan ne kadar yiyeceğimiz, bir şekilde gol atıyorlar çünkü. Bizden sonra en fazla gol atan takım Galatasaray.

Sezon ortası olsa çok rahat 3 puan alırız derdim. Şimdi de rakipten çekinmiyorum açıkçası, gerçekten kötüler çünkü. Tek endişem bizim takımın stres yapması.

Unknown dedi ki...

Evet kimse gs nin bjk ye yatacacağını fb nin şampiyon olmamasını isteyeceklerini düşünmesin..özellikle bizim topçularımız.!
En zor maçımız bu.tt arenadan çıkacak 3 puan diğer kalan 2 maça da çok etki edecektir.defans hattımız sapıtmaz ise 2-3 atarız.şayet arenadan çıkacak 3 puan fener için hayallerin %98 sona ermesi demek.şimdi 1 hafta gs yatacak geyikleri dönecek.
Gelecek 5-10 yılın dönüm maçı diyebilirmiyiz? Evet feneri ateşe atarız gs zaten 3 yıl toplanamaz.
Aksini düşünmek bile beni acayip geriyor.

BurkayJK dedi ki...

Arkadaşlar biraz rahat olun, bu takım bu Galatasaray'ı kağıt üzerinde de sahada da 2-3 farklı yener ve yenecektir. Galatasaray maçı beni kale dışında korkutmuyor. Yesek bile yediğimizden fazla atacak güçteyiz. Bizim defans rezilse onların ki daha rezil. Stadyumda yoğun bir atmosfer olmayacağı için güle oynaya kazanacağımızı düşünüyorum.

ozan dedi ki...

@Burkay

Aynen katiliyorum. Derbi falan bir yana bu oynadimiz oyunla su rezil Gsyi yenemiceksek zaten sampiyon falan olmiyalim. Son 9 macta tek galibiyetleri var.

En kotu olimpiyattaki gibi olur, Muslera devlesir farki onler. Cok rahat yener geceriz, IBB Fenere celme takar. Osmanliyi yenip Inonude tur atariz.

BJK4EVER dedi ki...

Abi hala Quaresma sov yapiyor vs demeyin arkadas. Adam calim atiyor, sov deniyor. Adam eksiltmek futbolun bir parcasi arkadas. Kac tane faul kazandirdi, topu rakip yari alanda tutmamizi sagladi. Pas futboluyla sonsuza kadar gidemezsin, eninde sonunda tikanirsin. Quaresma da ortalariyla ve calimlariyla kapali defanslari acmaya yardimci oluyor. Ayak disina laf soyleniyor hep; ama adam bu isi iyi yapiyorsa neden kullanmasin? Ayak disiyla 2 tane asisti var adamin, ki o ortalari duzgun ayagiyla acacak 1 tane kanat oyuncumuz yok yahu. Sov yapiyor denen adamin 1 tane rabona'si yok bu sezon. Adam ilk geldiginden cok farkli iste, kabul etmek bu kadar zor mu? Ilk golde Sosa'nin onune attigi pasi Olcay atsa yarim saat ovulmustu pas trafigine katkida bulunuyor vs diye, hey Allah'im.

GS macini da yabana atmamak lazim. Ikinci yarida Kayseri ve Trabzon haric rahat macimiz yok. Tum maclari tek farkla almisiz neredeyse. Rakibi oyun olarak ezdigimiz Sivas ve Bursa maclarinda bile mesela son dakikalar zor gecti. Acikcasi rakip kalede Muslera varken ben 2'den fazla gol atariz diyemiyorum rahat bir sekilde; rakipte Sneijder, Podolski varken 2 gol yemeyiz de diyemiyorum. O yuzden temkinli olmakta fayda var; kolay mac kesinlikle olmayacak. Oyun olarak net ustun olsan da atanin ve tutanin gununde degilse sikinti oluyor. Ki rakibin tutani cok iyi, atani da gununde olunca iyi olabiliyor. Ilk yaridaki macta da rakibi sahadan silmistik ama sonuc 80. dakikada gelen golle 2-1 idi. Gecen sene de rakibi deplasmanda ezmistik, ama sonuc yine maglubiyetti. Kolay mac olmayacak.

Unknown dedi ki...

BJK GS derbisinin iddia oranları açıklandı GS 3.30 BJK 1.70 beraberlik 3.20 ilk maçın oranları BJK ev sahibi iken BJK 1.90 GS 2.70 idi ama maç gününe kadar oranlar değişebiliyor

cochise dedi ki...

@bjkever
çok iyi oynadığı kayseri maçında bile 4 tane artistik çalım atmak amacıyla bom boş insanlar varken atağı öldürmeyle sonuçlanan pozisyonu var ama en az 4 tane de böyle yaparak gol pozisyonuna dönüştürdüğü pozisyon da var. Ve bu müthiş. Bunu yaptığı için diğerleri göze batmaz. Ve üstelik ben bu şova ihtiyaç da var demişim. Çok değerli demişim. Sonu taçla bitse bile iyi demişim. önce çok da işlevsel değil demişim sonra işlev
şov yapıyor diyen benden başka yok. Ben de överek şov demişim. Buna itirazı anlayamadım şahsen.

Sosa'ya attığı pas ise evet tam da benim gibi pas severlerin beklediği hareket. Daha çok yapsa Quaresmayı daha çok sevriz. Olayı quaresma tartışmasına (3 maç kaldı sene sonu yaparız onu) döndürmenin alemi yok ki zaten dün ilk 3 golümüz de müthiş baskımız da tam bu pas severlerin istediği oyunla geldi.

Benim bi anlamadığım da olayı Olcay'a çekip onun pas oyununa katkısını küçümsemen. O pası quaresma atsa da Olcay atsa da överiz. Eğer Olcay iyi oynadığında övemeyen quaresmasporlu ya da quaresma iyi oynadığında övemeyen olcaysporlu varsa o ben değilim. Ben futbolu iyi analiz etmek için didik didik izleyen; 360 derece bakmaya çalışan bir Beşiktaşlıyım. Hepsi bu. Olcay ya da Quaresma'ya iyi ya da kötü anlamda takık halde bakılmadan değerlendirme yapmanın daha anlamlı olacağını düşünüyorum. (Quaresma'nın çalım vb. ile takım oyunu katkısının olabilecek en iyi seviyesinin Bursa maçı olduğunu düşünüyorum; bence en iyi oynadığı maçtı ama tribünün hiç de istediği quaresma değildi ...)

Not: Ben ön alan oyuncusunu 3 kriterle değerlendiririm: takım oyununa katkı sağlayarak baskı kurmamamıza yardım ediyor mu? 2) Takım savunmasını önde başlatıp bir takım halinde hareket etmemize yardım ediyor mu? 3) 'Key' iş yapıyor mu? Q ile bağımsız söylüyorum Benim için 3 çalım atıp kaybedilen topun hiç ama hiç hükmü yok. Seyircinin çoğu ise bunu seviyor. Ama seyirci futbolu ne kadar anlıyor o da ayrı konu ..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cochise dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

ha ha :)) maçtan sonra burayı açtım, bi baktım hemen "olcay'ın q17'ye attığı muhteşem ters top" güzellemeleri, eyvallah güzel de abicim, bi tane adam var 1 dk da gomez'e asisti yapmış, sosa'nın golden önce önüne pası şıp diye koymuş, gol atmış , penaltı yaptırmış , ama yetmiyor buraya, q17 hiç ters top attı diye övüldü mü, dikkat bile edilmemiştir, yani q17 yapsaydı kendisine asla yeterli gelmeyecek şey, olcay'a yeterli geliyor, ey büyük allah'ım ne nefret ne nefret :)), hatta bazı arkadaşlara göre q17 beşiktaş tarihinde son 3 maçtaki performansına göre değerlendirecekmiş, yok yaaaa, standardı kendi koyuyor, ben hayatımda böyle bi mantık eksikliği görmedim, peki olcay, yoookkkkk, şampiyon olursak kral o , olamazsak q17

sonra ertesi gün mehmet demirkol, uğur meleke, ...... okudum, adamlar başlığı bile quaresma üzerinden koymuşlar, bu adamlar beşiktaşlı bile değil, adamın neden barça,chealsea, inter gibi takımları dolaştığını söylemişler, feyyaz uçar ve hemen hemen her yazar, fakat buraya bakarsan q17 kımıl falan, kendin fm oynarken kovarsın , fakat taraftar senin gibi düşünmüyo be gülüm, kusura bakma.


eğer beşiktaş'ın sol tarafında olcay oynuyorsa, q17 de .... sallaya sallaya oynar , eğer bu sene takım şampiyon olamazsa, fatura önde oynayan oyuncular falan da çıkmaz, kimlere çıkacağı az çok belli, ben şahsen hiç beğenmediğim olcay'a bile hiçbir eleştiri yapmıyorum, çünkü yönetim daha iyisini alsaydı, hoca da oynatırdı, adam çabalıyor , ve evet , bazı şeyleri de iyi yapıyor, bence yeterli değil, ama adam vurdumduymaz diyemem, q17 yi de olcay'ı da skora katkı açısından eksik görüyorum bu sene,bırakın da bi ağız tadıyla 3 hafta geçirelim, sonra yine kovarsınız quaresmayı fm'de

Unknown dedi ki...

@BJK4EVER

"Sov yapiyor denen adamin 1 tane rabona'si yok bu sezon." demişsin. Ben bu sezon 4-5 tane rabona hatırlıyorum sanki, acaba karıştırıyor muyum? Bu arada, sadece öyle hatırladığım için soruyorum. Diğer yazdıklarından bağımsız yani. Belirtmekte fayda var, sonra Quaresma'nın açığını arıyor gibi görünebilirim. :)

cochise dedi ki...

İnsanların gerçekten okuduğunu anlama ile ilgili sorunları olduğunu düşünmeye başlıyorum. Öyle bir önyargı var ki hemen şablona bağlayıp okuyorlar ya da. Bu postta quaresma ile ilgili yazmış bi tek ben varım; ben de olumlu anlamda şov yapıyor demişim. Bi arkadaş buna itiraz etmiş. Ben de açıklamaya çalışmışım derdimin eleştiri olmadığını. Sonra başka biri gelmiş "ne nefret ne nefret". Ben anlamakta zorlanıyorum. Yazdığım art arda iki yorumu aşağı yapıştırıyorum. Bunu olumsuz eleştiri olarak görenleri ise saygıyla selamlıyorum. Sanırım kültürel olarak 'değerlendirme' kavramına o kadar uzağız ki her türlü sorgulayıcı değerlendirme 'offensive' anlaşılıyor. Tekrar tekrar okuyorum yazdığımı; bir türlü quaresmasever kardeşlerimin neden buradan Quaresma defansına geçtiğini anlayamıyorum.

"Quaresma dün ekstra iştahlıydı, hareketliydi ama genel olarak çok da işlevsel değildi (misal bi Bursaspor maçı gibi değildi ama belki de kariyerinin en takım oyunu oynadığı, en verimli olduğu o maçta düşük puan verilmiş). Ancak şunu kabul etmek lazım ki en azından içeride oynadığımız maçlarda bu şov hareketleri, sonu top kaybı ya da taçla bitse de estetik çalımlar en az işlevsel hareketler kadar değerli. Zira seyirciyi müthiş gazlıyor. Rakibi sinirlendiriyor. Yoruyor, yıpratıyor. Dün quaresma tam da bunları yaptı, attığı gol de kaymak oldu."

"Quaresma ile ilgili "çok da işlevsel değildi" sozumu de geri alayım. Bu kadar 'key' iş yaptıktan sonra istediği kadar şov hareketi yapabilir.."

cochise dedi ki...

@burkay
2 ya da 3 maç önce hem de adrese teslim bir rabonası var :)
(ben de adrese teslim olduğunu yazayım ki eleştiri sanıp da hemen kimse Olcay'a bağlamasın mevzuyu)

cochise dedi ki...

Neyse çok gevezelik yaptım şahsi bir yorum olmadığı sürece bu posta başka bir şey yazmıyorum. Sadece bir kısmı bana söylenen ama sonra silinmiş bir mesaja cevap olduğu için sildiğim mesajımdaki genel ifadeyi aşağı yapıştırıyorum.


"Neyse oyuncularla ilgili maç maç yorum yapmak dışında tüm genel değerlendirmeleri sezon sonu yapalım isterim. Zaten lig biter bitmez atılan ve yenilen gol kadraja girenleri hazır olacak. Hatta kim sahadayken ne kadar gol attık/puan aldık bonusunu da ekleyeceğim. Maç/oyuncu puanlarımız da var. Veriler üzerinden sağlıklıca tartışırız."

EC dedi ki...

hepinizde var biraz delilik.. takim lider, iyi futbol oynuyor ( hepimizin oncelilikle istegi buydu.. 3-4 yilin meyvesi bu oynanan oyun) ve 3 macta 7 puan yetecek Sampiyonluga, yeni ve dunyanin en guzel stadlarindan birinde insallah CL muzigi duyacagiz Eylul ayinda ama siz

Quaresmanin Boku
Olcayin tukurugu
Oguzhanin sumugu

vb daldirip gidiyorsunuz..
Bizim Turk insanina huzur batiyor arkadas..
yada yukarda yazanlarin bir kismi Renkli! Trol yapiyor.. su an yapacak tek sey o kaldi cunku SARISIN OROSPU larda..

MEdyasi bilerek gergun baslik atiyor "Sampiyon Fenerbahce" diye.. bir gun Volkan dedi digger gun Van Persie dedi diyerek.. bizdeki kirilganlik ustune oynamak icin..

Tolga ve Ismail e sallayin.. ses cikarmam.. bugune kadar sampiyonluk garantilenmediyse bu ikisinin beceriksizlikleri yuzundendir.. ayri konudur..

Enjoy man..

En Keyifli Zamanlar..

Huzeyfe dedi ki...

Nasil bir dusunce bu ya?! Ben anlayamiyorum. Insanlar neden fikirlerini dile getiremesinler? Bu kadar yobaz olmayin Allah askina. Once bir okuyun, anlayin. Belki iki gidim birsey ogrenirsiniz. Bir insan teknik bir analizden niye rahatsiz olur bir dusunun. Kusura bakmayin ama bu laflar cahillik emareleri.
Zaten gazete okunmuyor, televizyonda futboldan anlayan adamlar yok. Birakin burda birbirimizden birseyler ogrenelim.
Herkes kucuk tayyip, nasil memleket arkadas..

Unknown dedi ki...

bu savunmayla her an birden fazla gol yiyebilecegimizi hepimiz biliyoruz dolayisiyla gerginiz. sahamizda kume dusmemeye oynayan kayseri'yi kucuk dusurduk resmen ama yine hepimiz biliyoruz ki gs-osmanli-konya kayserispor'un en az 2 gomlek ustunde takimlar. Gerginlik normal, vallahi ben sahsen stresten normal hayatima konstantre olamiyorum. Siz rahat takilabiliyorsaniz eyvallah, son 15 senede iki kez sampiyon olduk ve birinde Sivasspor ile yarisiyorduk. Gecen sene alakasiz takimlara ustuste puan kaybederek favoriyken ucuncu olduk.

lutfen stresimizi dogal karsilayin. bu sene sampiyon olunsun, seneye herkes ve her sey cok daha rahat edecektir.

fenerin 2 puan aldigi bu uc mactan 7 puan almaya mecburuz cunku yeni sistemiyle fenerin puan kaybi ihtimali cok dusuk. stres yapan besiktaslilar bunun da farkinda.

sampiyonlugu kaybedersek fatura devre arasinda stoperleri degistiren ve adam gibi kaleci getiremeyen yonetime kesilir.

Basar dedi ki...

Siyah :)

Not: bu saatten sonra yemişim tekniği taktiği

Unknown dedi ki...

@basar
Kesinlikle doğru q7,q17,sosa,ismail şu bu o...hepsi hikaye.canını dişine takacaksın sakin kalacaksın 9 puan alacaksın.rakip seni alakadar ederse zaten olamazsın.basının bizleri çok gerdiği aşikar.inanıyorum ki futbolcular bizden daha rahat şu an.
Stres gün geçtikçe üstümüze çöküyor.

@EC'ye de katılıyorum.şu an ki durumun sorumluları tolga ve ismail'dir!
Herkese sakin soğukkanlı 20 gün diliyorum

EC dedi ki...

@kuzeyfo

lutfen kizma..

teknik taktik ve oyunumuzu irdeleme konusunda yuzde yuz katiliyorum.. benim soylemim; dogal olarak herkes de farkli olan goruslerin kisir donguye donup ayni daire icinde yuvarlanip gitmesine..

bir cok konuda hemfikiriz.. @BJK4Ever a karsi yapilan cikislari gordugum icin yukarda yazdiklarimi yazdim..

valla kendi kendimizi elestirmede bence en iyi taraftar biziz.. koru korune baglanmiyoruz.. ( belki baglanan da vardir, ve onlarin tercihidir saygi duyarim.. )

su an 7 puan gerek..

tum medya her Sabah saldiriyor Besiktas a.. SporServisi nde Gomez in avukatlarinin! haberini ballandira ballandira verenler, bu Sabah ayni sevkte degillerdi Gomez kendisi sosyal medya da aciklayinca tum durumu..

Gomez bitecek, onumuzdeki hafta Sosa ya bulasacaklar.. Quaresma yi yollayacaklar.. bu adamlar bunu yapacak.. bizde sosyal medya da bu dandik TURK Medyasinin yapmaya calistiginin tersine, tum takima, tum oyunculara destek olmaliyiz..

Gitse de Kalsa da Gomez bence #BlackEagleLegend oldu bile.. bu taraftar onu asla unutmayacaktir..

dusunursen de bu stadium gazi ve taraftar itmesi ile ( ki oynadigi daha onceki kuluplerde bu kadar ateslisini bulabilmismidir?) hem tekrar Sampiyonluk hemde CL de dans etme sansi varken.. belki gitmez.. Tr de EU ulkelerinde oldugu gibi %40 lara varan vergi yok yillik gelirlerinde.. o nedenle para nedeniyle gitmez diye dusunuyorum..

Hem SIYAH.. Hem BEYAZ.. Su anasini sattigimin ulkesinde tek dogru durust giden sey - onca egrisine ve bizlerce elestirisine ragmen - BESIKTAS...

sahip cikalim..

planck dedi ki...

akhisar maçı öncesi olduğu gibi iddia oranımız düşmüş. 1.5 oran şimdiye kadar derbilerde verilen en düşük deplasman oranıymış. herkesi beşiktaş galibiyetine oynatmaya çalışıyorlar demişler twitterda ama berabere bitecek falan deniyor. var mı bu işlerden anlayan?

BJK4EVER dedi ki...

@EC

Ben sevinmek icin bir neden goremiyorum. Su anda yeni stadimiz acildi, iyi oynayan bir takimimiz var ve lideriz, hepsi bu. Daha sampiyon olmadik. O yuzden ben sevinmek icin bir neden goremiyorum.

Ligin en iyi futbolunu oynayan takimiz, bunun ben de farkindayim. Ama rakiple daglar kadar olan futbol kalitesi farkinin 31 hafta sonunda sadece 3 puan farka yaradigini da goruyorum (rakibimizin EL ve Turkiye kupasinda daha fazla mac yapmasina ragmen ustelik). Ister sans deyin, ister bizim hatalarimiz, ister dis faktorler; o dis faktorlerin son 3 hafta devreye girmeyeceginin veya bizim o hatalari yapmayacagimizin garantisi var mi? Yok elbette. Bence bizim GS'ye karsi kaybetmemiz ve rakibimizin 3 macini kazanmasi cok da imkansiz degil. O yuzden bu asiri pozitif havayi anlamiyorum.

Bakin, benim veya benim gibi dusunenlerin amaci milletin motivasyonunu dusurmek vs elbette degil. Ancak bana oyle geliyor ki bu sampiyonlugun ne kadar onemli oldugunu sadece ben idrak ediyorum. 2 sene evvel GS'ye 2.ligi kaptirarak 1 sene daha hayatta kalmalarini ve belki de sampiyon olmalarini sagladik. Gecen sene de yine ligin en iyi takimiyken ve 29. haftada liderken ligi 3. bitirdik. Yani iyi futbol oynamakla vs hicbirsey olmuyor. Bu sampiyonluk bence zincirleme olaylara neden olacak. Acikcasi sampiyonluk giderse ben Sosa, Gomez, iyi bir Avrupa Kupasi oynarlarsa Oguzhan, Cenk gibi oyunculari kolay kolay tutacagimizi zannetmem. Hem maddi nedenlerden, hem psikolojik nedenlerden dolayi. Ki Gomez'in aciklamalarindan da bence net anlasiliyor; sampiyonluk ve CL varsa adam seneye var, yoksa yok. Ve bu kurdugumuz takim ve sagladigimiz hava dagilacak. Ayni sekilde FB yatirimlarinin karsiligini alacak ve camia olarak havaya girecek; sonra durdur durdurabilirsen. Ama biz sampiyon olursak takimi koruruz, ustune defansa cok iyi transferler yapariz ve FB muhtemelen finansal olarak cokuntuye girip kontrati biten yerlilerini kaybeder, belki bazi yabancilari gondermek zorunda kalir, GS zaten kayip. Seneye bizi durduramazlar. Ki en onemlisi su anda gidecek bir sampiyonluk camia'nin coskusunu sifira indirir, stat coskusu vs kalmaz ve hatta o son yillarda edindigimiz ogrenilmis caresizlik duygusu tavan yapacak. Bu sene tam da bu sorunlarin tamamindan kokunden kurtulmanin vakti bana gore. Cogu BJK'li maalesef hala laylaylom seklinde takiliyor, sanki stat acilinca ve takim iyi oynayinca hersey halolmus gibi. Bence kaybedilecek veya kazanilacak sampiyonluga bakar olay tamamen. Benim endisem, korkum vs bu yuzden zaten. Ama idrak edilememis galiba.

ozan dedi ki...

@planck

1.70 orani genelde riskli galibiyetlere veriliyor. Kisaca Besiktasi saglam favori gormusler ama derbi ve deplasman oldugu icin 1.70 ten acmislar. Mac Inonude olsa muhtamelen 1.5-1.6tan acarlardi.


Oranin 1.50lere dusmesi de iddaanin cokta kontrolunde degil, Besiktasa yuklenme oldugu icin oran dusmus. Benim tahminim mac saatine kadar daha da dusecektir oran. Gerci iddaa ne siklikta oran guncelliyor bilmiyorum ama yurt disi bahis sitelerin de 1.90-2.00 civarindan acilan oran 1.70 lere dusmus, iddaanin oranlari ile paralel degisme gostermis.

Iddanin milleti gazlamaya calistigini kim demisse iyi sallamis. Iddaanin bu kadar dusuk orandan bahis acmasinin tek sebebi Besiktasin agir favori olmasidir.

EC dedi ki...

@BJK4EVER. Farkindayim..
Olcay, Quaresma dongusunden cikalim diye deneme yapmistim..
Anlattiklarin " elephant in the chandelier shop"

Hepsi muhtemel..
Bunu bilen FB liler de belki o nedenle disa bu asiri ozguveni verip, biz inanmistik, Besiktas inanmamisti Medya GoyGoyu ile ortbas da edebilirler..

Tarafsiz CB nin , kendi partisinin midesine ve bagirsaklarina inerek tarafsizligini hice sayip, BB yi bertaraf edebildigi, karsiliginda da ulkeyi tamamen dis yatirim ve finans cevrelerinde nasil sonuclar doguracagini, ulke ekonomisinin nerelere suruklenecegini tahmin edebilen, Sampiyonun 5 dakika da el degistirebilecegini de tahmin eder! Bahis oynayalim....

Daha once kirik dokuk yazar kasa atildi diye batan ekonomi, koskoca secimle gelmis, basbakan in bir gecede postalanmasi bu ekonomiyi nerelere iteler gorecegiz..

Doviz icin Katar ve Suudi $ lari gelmezse , ekonomiyi de zapt altinda tutmak imkansizlasacak..

Dedigim gibi bu ulkede tek duzgun giden sey Besiktas ve gitmemesi icin ugrasan bir yigin etken de var!

WiLdHoney dedi ki...

Geyik olarak görmeyin arkadaşlar ama ben Cenk'in düğünündeki halay videosunu izleyince, kesin şampiyonuz diyorum, baksana Cenk'in arkasında Sosa ve Gomez var ve İso'dan da Necip'ten de daha iyi halay oynuyorlar. Üstelik Sosa burada bile sahiplenmiş halayı tıpkı sahada takımı sahiplendiği gibi.
Korkmayın artık şampiyonuz..

Basar dedi ki...

Sezonun en kritik macından önce düğün yapabiliyorsak, bu bir Özgüven gostergesidir. Sınav oncesi son gece hazır olan öğrencinin sinema/tiyatroya gitmesi gibi birsey bu. Bizim yaşadığımız stresi oyuncularımız yaşamıyor.

YSY dedi ki...

Sakin beyler sakin. Bu klüp 113 yıllık klüp, hayatında ilk defa böyle maçlara çıkmıyor ilk defada gs deplasmanına gitmiyoruz. Üst düzey profesyonel futbolcu için deplasman çok farkeden birşey değil. Bak bizim açılış maçında bile az daha bursa başımıza iş açıyordu. Maçı hafife alma anlamında demiyorum, ciddi şekilde çıkıp maçımızı oynayacağız hepsi bu kadar.

QuaresmA dedi ki...

İddaa öyle kendi çapında algı oyunları yapabilecek bir kuruluş değil. Önce yurtdışı siteleri oranları açar, İddaa o oranları kırpıp kendi oranlarını açar, orada çalışan çocuklar maçın olasılıklarını kendileri oturup hesaplayamazlar, direk yurtdışından alırlar. Yurtdışı oranlarında keskin dalgalanmalar olursa, mesela Beşiktaş 1.70'den 1.30'a düşerse de İddaa oranlarını 1.20'ye falan çeker.

Ama yurtdışı siteleri Beşiktaş'a daha yoğun hacim olacağını bildikleri için oranlarını nispeten düşük tutup 3 ihtimale de eşit hacim alamasalar da eşit ödeme yapacakları şekilde oranları açar. 1.70 oran demek maçı 55% civarı biz alırız demek bahis sitelerine göre. Hadi biraz yanılma payı olsa olsa 50% olsun.

QuaresmA dedi ki...

Bu arada yurtdışı oranlarından en sağlam olarak kabul edilmesi gerekenler Pinnacle ve Betfair'dır çünkü en yüksek toplam hacim onlarda. Pinnacle'da bizim oran 1.77, Betfair'da 1.78'miş.

teahead dedi ki...

Yalnız arkadaslar dzeko diyorlar.Keske gelse..

Unknown dedi ki...

@quaresma

% 50 olmadı, diyelim % 40 oldu, o da olumlu :)

BurkayJK dedi ki...

@teahead

Bazen Gomez'in bizim pas oyunumuza uygun tipte bir oyuncu olmadığını düşünüyorum ama yerine Dzeko gelecek deseler bile gitsin diyemiyorum. Kalbimizde öyle yer etti adam.

Umarım elimizde tutabiliriz. (Şampiyon olursak kesin kalacağını düşünüyorum) Seneye yeni stadyumda ve Şampiyonlar Ligi'nde bu adamı sahada görmek ayrı bir güven verir.

Yorum Gönder

Ara