.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Mayıs 2016 Salı

2016/17 Yaz Transfer Dönemi "Robinyo KarTal'da "

Bu Resim Delirdiğimiz günleri hatırlatmak , "Allah düşürmesin kardeş" demek için burada ! Nerelerden geldiğimizi unutmamamız için bir hatırlatma aracı .


7 Sene sonra gelen şampiyonluk getirdiği mutluluk kadar araladığı kapı ve sağladığı imkanlar dahilinde yeni bir Metin-Ali-Feyyaz dönemini müjdeliyor adeta .

Elimizde tabiri caizse taş gibi bir takım , hem eğitmen hem yarışmacı bir teknik direktör , 3 senede çok büyük tecürbeler edinmiş bir yönetim ve herşeyden önemlisi EVİMİZ var . Bunun yanında 3 sene önce geçtiğimiz yollardan yeni yeni geçmeye başlayan rakiplerimiz de cabası . Bu saatten sonra son 3 senedir yaptığımız doğruları üzerine koyarak devam ettirebildiğimiz takdirde yeni bir hegamonya kurmamamız için hiç bir neden göremiyorum .

Hepimiz için sezonun kendisi kadar belki de daha heyecanlı kısmını açıyorum :

Gelenler :

Gidenler :

Dedikodular :

Kaleci : Steve Mandanda , Fabri , Salvatore Sirigu

Defans : Nicolas N'koulou , Kamil Glik , Martin Skrtel , Serdar Aziz , Christian Ansaldi , Emmanuel Mas , Gökhan Gönül , Gustavo Gomez , Luis Ibanez

Orta Saha : Emre Mor , Hatem Ben Arfa , Arjen Robben , Maciej Rybus , Donis Advijaj

Forvet : -

Onemli Not :

Gecen sene Avrupa'ya kayit kisminda yasadigimiz yerli uretim futbolcu kotasi sebebiyle Gokhan Gonul ve Serdar Aziz ile ilgilendigimizi sanirim cogunluk unutmus .

UEFA A listesinde 8 kisilik bir yerli oyuncu kontenjani var. Bizim kadroda Necip , Tolga , Serdar , Ismail , Mustafa Pektemek disinda yerli kontenjanina uyan adam olmadigindan dolayi sampiyonlar ligi kadrosu icin alternatif olusturabilmek buyuk bir sikinti haline donusuyor . Zaten ayni nedenle Ismail ve Tolga'nin kontratlari uzatiliyor . Uzatmiyorsan ya 19 kisilik kadroyla gireceksin CL'ye yada transfer yapacaksin . Bu baglamda en azindan milli seviyeye yukselmis adamlari kadroda tutmak biraz daha makul hale geliyor.

Almis olmak icin adam almak yerine Gokhan Gonul gibi en azindan bir katki vermesi beklenen oyuncularin alinmasi son derece dogal . Maalesef oyuncular da bu durumun farkinda olduklari icin maliyetlerin olaganin uzerine cikmasi normal . Man City Sterling'e 70 milyonu sadeceyetenekten vermedi. Butun parlayan Ingilizlerin acayip paralara bir yerlere gidiyor olmasi bu olayin dogal bir sonucu .


265 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 265   Yeni›   En yeni»
BJK4EVER dedi ki...

Abi, benim G.Gonul transferi konusunda yonetim tavri konusunda sikintilarim var.
Fikret baskanin aciklamalarini okudum; FB ile sozlesmesi bitmeden gorusmeyiz, bitsin falan demis. Abi, sozlesme bitimine 6 aydan az sure kalmissa neden cikip konusmayalim ki bu FIFA tarafindan taninmis bir hak ise? Hayir, etik olsun diye baglarin tamamen kopmasini bekliyoruz diye durunursen de sorarlar; karsindaki Aziz Yildirim Topuz ve Potuk transferlerinde ne kadar etikti ki onu biz gosterelim? Keriz durumuna dusmuyormuyuz?
Kaldi ki haber1903'e gore FB imza parasi istemesine kizmis, biz onermisiz ve prensipte anlasmisiz, ama beyefendi hafta sonu son defa FB yonetimiyle gorusecekmis. Biz onerdikten sonra adamin 1 gunde cevap vermesi gerekir. Bizden sonra FB ile gorusecekse ve bir ihtimal onlarin ayni veya yakin bir teklif vermelerini umut ediyorsa biz bildigin santaj malzemesi olmuyormuyuz? Bu kadar ezik niye oluyoruz? Biz sozlesme onerdikten ve prensipte anlastiktan sonra kosa kosa FB'ye gidip bir umut teklif beklemesi sikinti degil mi?
Ben mi abartiyorum?

Onun disinda N'Koulou ve Ismail'in transfer rakamlarini duydum; Ismail 1.4 mio p/y, N'Koulou 4 mio imza parasi ve 2.5 mio p/y. Bu rakamlar gercekse derhal masadan kalkmak lazim iki transferde de. Boyle sacmalik olmaz.

Zaitsev dedi ki...

Şu an basınımız çıldırmış durumda. haberlere ve o haberlerde geçen rakamlara pek itibar etmemek lazım. GS ve FB için bonservisli transfer haberleri yapılıyor. hangi parayla? kimi satmışlar da transfer yapacaklar? keza bizim için kulüpte senelerdir olmayan maaşlardan bahsediliyor. Serdar Kurtuluş için bonservis pazarlığı yapılacak haberi yapan büyük gazete var.

G. Gönül mevzusunda olayın karışıklığının sebebi Fenerbahçe'nin menajerlerle görüşmemesi ve Gökhan'ın milli takımda olması. böyle olunca Fener-Gökhan görüşememesi işi uzatıyor.

Menajer verilecek tutarı arttırmak için bizi kullanmaya çalışacaktır. Ben piyasada bahsedilen rakamların önerildiğini de sanmıyorum. Ozan Tufan'ın menajeri de aynı adam. Muhabbetin nereye gideceği bellidir. Gönül^ün tamamen Fenerden kopmasını ve o şunu bu şunu veriyor muhabbetlerinden kaçmak istemiş olabilir Fikret başkan.

bizde Gomez harici 1.7 milyon avro üzeri maaş alan oyuncu yok. Bu seneki çakılış ve UEFA anlaşması sonrasında Fener'in Gökhan ve Topal'ı bırakacağını sanmıyorum. bu adamlarda artık ikon olmuşlar alamayacakları paraları almışlar Fenerden. bence hiç uğraşmamak lazım.

Türkiyeden yedek kulubesi harici transfer yapmamalıyız. Belki potansiyelli gençler alınabilir. Elimizdeki avantaj bonservis verme potansiyeli olan tek takımız. Avrupa şampiyonası ve Copa America sebebiyle transfer işleri sarkacaktır. ülkelerin kadroları şekillendikten sonra dışarıda kalan oyuncularla bazı transferler yapılabilir.

Unknown dedi ki...

@BJK4EVER

Etik değerleri düşündüğünü sanmıyorum. O düşünce ile söylüyorsa kendiyle çelişiyor demektir. Yanlış hatırlamıyorsam Cenk Tosun ile devre arası anlaşmıştık ve sözleşme süresi bittiğinde bize imza atmıştı.

Fikret Orman belki de Gökhan Gönül işini bitirdi, ondan böyle rahat konuşuyor. Eğer fiyat yükseltmek için kullanılıyorsak bu kötü olur.

Zaitsev dedi ki...

@ Burkay JK

Cenk Tosun'un transfer Şubat ayında KAP'a bildirilmişti. Aynı durum değil.

turgay dedi ki...

eğer bahsi geçen rakamlar doğruysa bence gökhan gönül bizi çok güzel kazıklamıştır. performansını bilemem ama 3 yıl için 9 milyon euro bu takımda en fazla kazanan 2.oyuncu olmak demek. gökhanın son yıllardaki serbest düşüşünü de hesaba katarsak bana hiç mantıklı gelmiyor bu transfer. rakibini zayıflatmak bir yol olabilir ama absürt rakamlarla sözleşme imzalamak son yıllardaki tutarlı transfer politikasına ters düşüyor.

bunun yanında 1.4 milyon eurodan ismaille anlaşıldığı konusuluyor. o parayla öküz alınır afedersin. adamın top ayağına geldiğinde bakalım ne yumurtlayacak diye düşünürken bir de üzerine bu denli saçma bir rakamla sözleşme uzatmak inanılacak gibi değil. ahmet nur çebi kontenjanından pektemek,veli, tolga, ismail gibi oyuncuların kazandıkları paralar inanılmaz derecede kulube zarar veriyor diye düşünüyorum.

kokocambo dedi ki...

Mas'la anlaşılmış. 1 milyon dolaylarında bir para alır muhtemelen. bu ortamda ismail'e 1.4m tl olursa tamam ama daha önceleri dediğim gibi, gökhan gönül gibi kendini kanıtlamış oyuncular dışında hiçbir türk oyuncuya döviz sözleşmesi yapılmamalı. borçların artışındaki en önemli etkenlerden birinin, son 2 yıldaki kur artışının olduğu unutulmamalı. gerçi, bunu yapabilmek için öncelikle şampiyonluklar ve avrupada istikrarla beraber marka olabilmek gerek. yoksa toreye, cenke, pektemeke, veliye hatta necipe o sözleşmeler çok başka dünyaların ürünü. bkz. atiba'nın maaşı vs. ismail için yazılan rakam. ayrıca, anç olumsuz etkenliğine kesinlikle katılıyorum.

CDiS dedi ki...

@turgay

gökhan gönül serbest düşüş yaşayan bir adam değildir, bu sezon özellikle ligin 10. haftası civarı fener savunmasının kale gibi olmasının başlıca etmenidir. ve hali hazırda ligin açık ara en iyi sağ bekidir. o bölge beşiktaş 'ın kanayan yarası yıllardır, vasatın biraz üstündeki beck bile gözümüze ne kadar iyi gözüküyor, düşünün gerisini siz artık. 1 milyon fazla verirsin, 2-3 yıl orayı kapatırsın, sıkıntı değil bence. ha eğer gelmezse de yapacak bir şey yok, gelecek adamın bize gelmeyi istemesi gerekir, eğer aklında soru işaretleri falan varsa, gelmesine de gerek yok, zaten verimli olamaz bence..

Unknown dedi ki...

İsmail'in alacağı söylenen 1,4 milyon diğer futbolculara falan bakılarak normalleştiriliyo bazı yerlerde.

Abi uzatma ismail le, afedersiniz siktirsin gitsin 400 bin € alsın GS'de. Ondan sonra da dön takıma de ki, aha 1 milyon u beğenmeyen ismail'in hali ortada.

Bu memlekette bi yerlerden başlanması lazım artık bu işlere ve İsmail'den daha güzel bir örnek yok. Yıllardır sömürdüler takımı, işinize geliyosa densin artık topçulara. İsmail'i 1,4 yaparsan Atiba-Oğuzhan vb. topçulara ne vereceksin abi 3,4 mu 4 mü.

Durup durup İsmail'e patlamış oluyorum biraz ama bu sezon bize yaşattığı maç içi aksiyonlarla çoktan hak etti:))

Coolio dedi ki...

@ökkeş

aynı fikirdeyim tamamen. Önümüzde bir de mis gibi Almeida örneği varken. Adam 2 küsür milyonu kabül etmedi, iyi o zaman eyvallah dedik, şimdi adam nerede kaça oynuyor. Bizim tarafımıza bakarsak Demba ve Mario efsanelerini bu sayede yaşamış olduk.

İsmail'i göndersek Antalyaspor filan bile almaz onu. Ama şu şampiyon olan takım Türk oyuncularına karşı ödenen "vefa borcu" mevzusu hiç bitmiyor. Kendi paraları değil tabi bol keseden dağıtıyorlar. Başka bir gün başkaları görür onları.

Basliktan sonrasini kimse okuyor mu merak ediyorum :)

kokocambo dedi ki...

serdar aziz'i, bursa'nın fiyat şişirmesinden dolayı almak pek makul gelmiyor bana. gemileri yakmış deniyor ama bizde direkt düşünülecek bir oyuncu da değil. 2-3 yaş daha genci ve hem maaş hem bonservisi yarı maliyetle a. çalık'a daha olumlu bakıyorum ben.

Zaitsev dedi ki...

Bu UEFA A listesi muhabbetinde bir sorun var. 15-21 arası Türkiye'de yetişmiş 8 oynucu lazım ama bunlardan en az 4ü külup tarafından yetiştirilmiş olmalı. Bizim eksiğimiz alt yapıdan gelen 4 oyuncumuzdu(Necip+Veysel+Eslem+???) Geçen sene diğer 4 şartını sağlıyorduk(Tolga, İsmail, Serdar, Pektemek) Tolga ve Pektemek'in sözleşmeleri devam ediyor. İsmail'le de anlaşacaklar gibi. Serdar yerine ya bir yerli alacağız ya da alt yapıdan 4 değil 5 yazacağız listeye.


beagle dedi ki...

Bi kere Tofaşlı Robinho'ya bittim. Allah tekrar düşürmesin :)

Övünç ve Zaitsev'in söylediği 4+4 hikayesi çok önemli. Başlıktan sonrasını okuyoruz :) İsmaili bu yüzden yedek olarak da olsa paşa paşa elde tutacağız. S.Aziz ve G.Gönül sevdalarımızı da açıklar. Ancak Mustafa bile vazgeçti, ben geçmedim, altyapımızdan "fiziki bariyerleri" geçen çocuklar bize futboldan düşmüş Pektemek, Veli gibi oyuncular kadar rahatlıkla katkı verir.

Şu anda elimizde U-21 de olanlar, Bayrampaşa ve Eyüpspora dağıttıklarımızdan: Hamza K. (forvet), Oğuz Aksoy (DMC), Alperen (Kanat) ve herkesin bildiği Furkan Yaman yedek kadro fizik kapasitesindeler. Eslem de iyileşirse bu çocukları artık dipleri tutmadan A takıma alıp 2-3 sene tutmak lazım. 2-3 tanesi muhakkak fayda verecektir. TC yetişmesi adam lazım diye bursaya milyonları gömmekten de iyidir.

beagle dedi ki...

Başka bir konu da Ersan bütçesi.

Olaya iş hukuku şeklinde bakarsak, Türkiye Liginde transfer bittikten sonra yaptığımız bir satış olduğu için bu bütçeyi bu sezona aktarıp kullanabiliriz.

Yalnız ceza hukuku bakışı, bilseydin şeklindedir. Yani ceza bakışıyla Ersanı satacağımızı bilip/planlayıp ona göre önceden harcasaydık şeklinde yorum yapılabilir.

Detayı sormak lazım ama bana sanki İş Hukuku bakışı ile bu sene bu bütçeyi kullanabiliriz gibi geliyor. En azından başkanın yüzündeki gülücüklerden öyle anlaşılıyor.

Listede alamadigin her oyuncu icin 1 kisilik bosluk birakmak zorundasin .

4 Tane yerine 3 mu var o zaman 24 oyuncu kaydettirebiliyorsun. Ismail , Serdar , Tolga , Gomez , Marcelo , Pedro ve Milosevic'in klamayacagini varsayarsak :

Liste Boyko , Gunay , Tosic , Alexis , Rhodolfo , Beck , Necip , Tolgay , Atiba , Veli , Oguzhan , Sosa , Aras , Gokhan , Kerim , Quaresma , Cenk , Mustafa , Olcay

19 kisi simdiden . Buna forvet , bekler , kaleci ve stoper dahil degil . 19 kisiden sadece 2 tanesi kritere uyuyor ve 6 kisilik yerimiz var . Listeye yerli olmayan adam ekleme luksumuz su an itibariyle bitmis oldu. Hadi bu adamlardan bir kacini listeye yazmadik ve yerlerine gercek rotasyon oyunculari koyduk diyelim sizce yeterli mi ?

Bu baglamda daha iyi Turk oyuncular alamiyorsan Tolga ve Ismail'i gondermek elini kolunu baglar . Volkan Babacan olurdu , Eren Albayrak vs olurdu onlar da mevzuya dahil ama daha iyi olur mu olmaz mi konusunda cok net daha iyi olur diyemiyorum acikcasi .

QuaresmA dedi ki...

Biz Serdar Kurtuluş'u da altyapıdan gelen 4'lü kontenjanından ekliyorduk sanki? (Bursa altyapısı çıkışlı olmasına rağmen) O açıdan Atınç'ın satışı da zarar verdi geçen sene. Ramon liste dışı kalmıştı bu sebeplerden.

Benim bildiğim Eslem gibi belirli bir yaşın altındakileri listeye yazmadan oynatabiliyorsun.

Unknown dedi ki...

Sol bek için ismi geçenlerden Kolarov hayal.

Emanuel Mas hele bonservis verilerek alınacaksa kumar gibi duruyor. Beck beğenmeyenleri olsa da bence doğru maliyetle doğru transferdi. Aynı yolu izlemek gerekiyor. Büyük lig deneyimi olan, defansif anlamda güven veren, süreklilik konusunda sıkıntı yaşatmayacak, büyük paralar da harcanmayacak oyuncularla ilgilenmeliyiz.

Şampiyonlar Ligi maçları ve hocanın ısrarcı olacağından emin olduğum orta saha yapısını dikkate aldığımızda beklerden ilk beklentimiz orta kalitesi değil, defansif oyun bilgisi, pozisyon alma, fiziksel süreklilik gibi nitelikler olmalı. Bunun üzerine ekstra ofansif özellikler varsa ne ala. Ama ilk önce defansif niteliklerin belli bir süzgecin üzerinde kaldığından emin olunmalı.

turkkant dedi ki...

Transfer konusuyla ilgili...

Kısa dönemde önceliğimiz belli: "kare ası elde tut" ve "defansı güçlendir". Burada da takımı çok yaşlandırmamaya dikkat et. Örneğin sağ bekin 32 yaşındaysa o zaman, stopere N'kolu gibi genç isim daha mantıklı. Sağ bekin, sol bekin gençse stoperin deneyimli olabilir, misal Skrtel. Tüm isimler arasında, hem Rhodolfo hem de Marcelo ile eşleştirebileceğin en uygun oyuncu N'kolou gibi duruyor. Skrtel çok yavaş değil, ama Sivok nasıl 25'inde ideal, 30'unda ağır stoperse, aynı mantıkla onun çabukluğu azalmıştır 31 yaşında.

Orta dönemde ise, belki de farkında olmadan, bir formül bulduk. Avrupa menşeili Türk oyuncular... Nasıl Porto gibi takımların arka bahçesi Latin Amerika ise, biz de bu modelde ısrar etmeliyiz. Bu bence önemli konu, zira hem bu oyuncuların takım aidiyeti daha fazla oluyor, hem de olası Avrupa transferinde satmamız daha kolay olacaktır. Buradan Porto ile yarışıp yetenekli latinleri onlardan önce bulmamız zor, ama işimizi doğru yaparsak yetenekli Türk kökenli Avrupalı oyuncuları herkesten önce tespit etmemiz mümkün. Tabi burada mesele fiyatı 4+ m. Eurolara dayanmasan, Oğuzhan gibi, Kerim Frei gibi önceden yakalamak. Mesela ben olsam Atiba'nın arkasına şimdiden bu tarz genç koyup hazırlardım.

beagle dedi ki...

Bu Nkolou işine aman olmasın diyerek başlayayım.:
https://www.youtube.com/watch?v=7ia9qR9mK9U

Sakar, kısa, çok hızlı değil, bodoslamacı. Habire de geri pas yapıyor ki Tolga ile bileşimi korkunç olur.

Bu adam gelecekse, niye Toraman'ı tutmadık veya Necipi oynatmıyoruz? 10 Milyon Euro'yu gömeceksek Tabata'nın gözünü seveyim. Hatta Alexis kalsın :)

Herşeyden önce de Avrupa mentalitesi ve uyumu sağladığımız bir takıma pahalı Afrikalı sokmak da büyük hata olacaktır.

fidddas dedi ki...

şl için yazılacak oyuncu sayımızda kısıtlama var. bildiğim kadarıyla 23 oyuncu yazabilliyoruz.
bu 23 oyuncunun yaş sınırı 18'den gün almış olmak diye biliyorum. 18 den gün almamış istediğin kadar oyuncu eklersin.
ama eğer 18 den gün almadıysa bu durumda alt yapıdan yetişmiş sayısını arttırmaz.

bildiğim kadarıyla 18 den gün almadan 21 yaşna kadar ülkede oynarsa yerli, 15 den gün olmadan 21 yaşına kadar klüpte olursa alt yapıdan yetişmiş kabul ediliyor... bu şartlar aralıksız oynaması durumunda geçerli.
her ikisi için 4 er tane oyuncu bildirmek gerekiyor.

ceza gereği 23 oyuncu bildirebildiğimiz için bildirebileceğim 15 oyuncu kalıyor.

gurbetçi oyuncular iyi ama o oyuncuların +4 teki türkiyede yetişmiş sayılması için 18-21 arasını türkiyede oynamış olması gerekir. 20 yaşında aldığın gurbetçiyi uefaya türkiyede yetişmiş diye kaydettiremiyorsun.

yani bildirim yapabileceğimiz 15 oyuncu var. ve yabancı sınırı 14 oyuncu..
gökhan gönül, serdar aziz(ahmet çalık), ismail, tolga, +4 yapar.
alt yapıdan oyuncu için ise necip, veysel(ya da diğer 18 üstü kaleciler) ve eslem ise 3 yapar.
veli, oğuzhan, tolgay,kerim, töre, ise ülkede ya da altyapıda yetişmiş sayılmaz...

ama elimizde hala bildirebilecek 15 futbolcu kalır....
hoca zaten dar kadro seviyor.... 15-16 kişi ile sezon bitirdi diye düşünüp rahatlayabiliriz...




turkkant dedi ki...

@Beagle

Elde 2 tane ağır stoper varken yeni alacağımız adamın da ağır olmaması lazım. Zaten hoca da bunu söyledi, artı önde oynayan bir takımız. Şimdi kaliteli ağır, yüksek, dengeli stoper bulmak kolay, misal M. Ferrari, Zago, Ronaldo, Alves, Rhodolfo... Ama çabuk kaliteli stoper Avrupa'dan öyle kolay bulunmuyor, iyileri çok pahalı, gençleri -misal Balanta- deneyimi eksik, haliyle riskli... Bu mantıkla, üst seviye bir takımda 100 civarı maça çıkmış, bonservisi olmayan N'kolou çok iyi tercih. Kart ortalamasına bakarsan çok da şuursuz oynamadığını görürsün.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Öncelikle TFF sitesinde Tolga'nın kontratının bitişi 2017 olarak gözüküyor. Tolga bir sene daha bizde. (http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=204808)

@ fidddas

Kuralda yerel olarak yetiştirilmiş oyuncu kavramı var. yerli yabancı ayırmıyor. 15-21 yaş arası Türkiye altyapılarında 3 sene oynamış oyunculardan Minimum 8 tane lazım.

8'in açılımı : en az 4 tane Beşiktaş alt yapısı ve en fazla 4 tane diğer Türk takımları..

Türk takımları için alt yapı şartı yaz oradan 21 yaş altı 4 oyuncu. Bizde Necip var. O zaman;
Necip + 3.cü kaleci + 2 genç olacak. Kaldı 19 kişilik kadro.

Tolga + Pektemek ve muhtemel İsmail ve yeni transfer. Kaldı 15.

UEFA ile yapılan anlaşmadaki transfer kısıtlamaları için son senedeyiz. 2017/18de kısıtlama yok eğer mali kriterleri tutturursak. Sadece izleme var sonrası için. Bu sene de mali olarak işi sıkı tutmak gerekecek. öyle uçan kaçan bir transfer sezonu olmayacaktır.

@beagle'ın dediği gibi bütçe meselesi de karışık. Şimdi Atınç'tan gelecek 1 milyon avro var. hangi sezona girecek? Demba'nın parasının yarısı taksitliydi. Oradan da bu transfer dönemine düşecek ödemeler var. UEFA'nın serbest bırakacağı paralar olması lazım. Ersan'ın parası nolcak?

Sağ bek + Sol bek + hızlı Stoper + Gomez giderse yine kiralık forvet = başkanın dediği 3-4 transfer

Onun dışında;
-Boyko giderse kaleci alırız.
-Gomez satılırsa oradan gelen parayı kullanırız.
-Franco kiralanır.
-Milo kiralanır. bence kalıp Rhodolfo'nun yerine oynasa daha iyi ama neyse.
-Veli şampiyona performansına göre ülkesine gidebilir.
-Töre iyi teklif gelirse gider.
-Herkesin genel kanısının tersine Alexis kalır yedek hızlı stoper olarak.

planck dedi ki...

7-0lık maçla defans oyuncusu değerlendirmek, hatta defans oyuncularını yutup görüntüleri ile değerlendirmek ne kadar sağlıklı bilemiyorum. AliEce'ye oyuncu değerlendirme konusunda güvenirim, şöyle demiş twitterda:
"Bonservisi olmayan Nkoulou kalibresinde başka stoperin bonservisi, Nkoulou'nun imza parasının 2 katı
Her Kamerunlu bir değil, evet Dany Kamerunlu ama Eto'o, Song da Kamerunlu!
Nkoulou 18inde Avrupa'ya gelmiş, 21inde Monaco kaptanı olarak sahaya çıkmış bir kalite
Nkoulou özellikle Marsilya'nın Bielsa yönetiminde ultra ofansif oynadığı dönemde harika oynadı
Glik ise Torino'da Ventura hocanın kompakt 3-5-2'sinin savunma lideri olarak çok başarılı
Şenol Güneş'in oynattığı ofansif oyun Ventura'ninkinden çok Bielsa'nın ofansif oyununa yakın
Glik duran toplarda daha çok gol katkısı sağlar
Nkoulou ise pozisyon alma ve oyun okuma konusunda üstündür
Bielsa döneminde Marsilya 7 puan farkla lider olmuştu ama Nkoulou'nun sakatlığı sürecinde liderliği kaybetti."

Emrah dedi ki...

Ben canlı izlemedim ama ekşi sözlükte N'koulou için Avrupanın en hızlı stoperlerinden biri olduğu söylenmiş. Fm profilinde de oldukça hızlı görünüyor.

beagle dedi ki...

Sizler söyleyince Nkolou'nun istatistiklerine baktım. Bu sene 33 maç oynamış, Marsilya küme düşme hattında bitirmiş ligi. 8 sarı 1 de direkt kırmızı görmüş. Boyu da necipten kısa, kilo/size da pek yok.

Doğrusu gövdesi ile santraforları alanından dışarı itemeyen hiç bir stopere inanmıyorum. Referans Sivok ise BJK'ye son 30 yılda en çok zarar veren stoper olduğunda iddialıyım. Yani gördüğüm en berbat stoperler listesinde Sinan Engin dönemi transferleri Diatta ve Sivok
başta gelir. Özellikle Baki Mercimeke üzülürüm. Bunların BJK forması giydiği takımda bari Baki oynasaydı. Boşuna söylendik çocuğa.

Hız konusunu çeviklik hatta kısa alanda hız ile ayırmak lazım. Mesela Kerim belki çevik ama rakip savunma arkasında topla koşarken göremeyiz. O kısalıkla anca çevik olursun. Uzun boylu adam mesafeyi daha az adımda katediyor, daha uzağa uzanabiliyor.

Türkiye Liginde başarılı olan bütün takımlar savunmalarını Boy ve Cüsse olarak yüksek tutanlardır. Uche Högh, Ronaldo Zago, Edu Lugano hatta Rhodolfo Ersan ikililerinde biri daha toparlayıcı, diğeri ise hamleli/yıldırıcı görevi üstlenir. Bize kısa boylu değil hamleli/yıldırıcı stoper gerekiyor. Bu tanıma Serdar Aziz biraz girebilir. Ama Nkolou maliyeti itibariyle denenmesi gerekmeyen pahalı bir risk. 3 kaynaklardaki kimin ne dediğine değil gördüğümüze bakalım. Almeida'ya golcü, Fernandeze büyük yıldız dendiği günleri gördük.

Beck misali Almanya'da düzenli oynayan bir adamı bu bütçenin yarısı ile alabiliriz. Yönlenmemiz yanlış. Şenol Güneşin bu kısa stoper sevdasının sonuncusu Alex daha elimizde patlamışken bu sevda niye ki?

Jordan Lukaku'yu yazmıştım birkaç gün önce. Bu oyuncuyla ilgili girişimler başlamış diye bir duyum var.

Geçen sene de Zieler, Adler ve Agger diyordum ve bu sene hepsi gündeme geldi. İçime doğuyor sanırım :)

Atiba baya ciddi bicimde gidici gibi . Yani 33 yasinda bir oyuncunun su an aldigi paranin 2 katina gidecek olmasi supriz olmaz dogal olarak .

Enteresan bir transfer donemi olacak bizim icin .

BurkayJK dedi ki...

Atiba ile ilgili iddialar arttıkça, gitmesini daha çok istemez oldum. İş ciddiye binince tırstım. Ne olursa olsun bir sezon daha bu iskeletle devam etmeliyiz. Atiba, Oğuzhan, Sosa, Gomez dörtlüsü harika bir iskelet oluşturdu. Üst üste şampiyonluklar istiyorsak bozmamalıyız. O isimlerden en değişebiliri Gomez.

Atiba kalsın ama kupada ve avrupa maçı dönüşlerinde kendisini dinlendirebilecek kalitede birini bulalım. Veli, Necip veya Tolgay bu isim değil, daha doğrusu o işlevde değil. (Veli'nin bu saatten sonra eski günlerine döneceğini sanmıyorum)

Önceliğimiz kesinlikle bir sene daha şampiyon olmak olmalı. Ondan sonra hem maddi hem manevi düzlüğe çıkacağız. Camianın kendine güveni gelecek. Açıkçası ben gelecek sezonu düşünüp daralmaya başladım. Bir yetmez, iki kere daha şampiyon olmalıyız. Araya kupasız sezon girmemeli. Sonrasında zaten Şampiyonlar Ligi kadrosu transferlerden de gelecek olan parayla oluşmaya başlar.

Unknown dedi ki...

Ben Atiba'dan başka Gomez'in de yerini bu kez dolduramayacağız gibi hissediyorum. Tabi burda Atiba'nın durumu fact iken Gomez'in durumu sadece bir his.

Ortasahada Atibanın yaptıklarını yapacak bir adam biz bulamayız, çünkü çok kıymete bindi o mevkinin topçuları. O yüzden GT7 ve Q17 gibi katkısı görece az, yeri daha kolay dolacak adamları gönderelim.

Atiba-Oğuzhan-Sosa-Gomez dörtlüsü bozulmazsa ben transfer performansımız çok iyi olmasa da seneye şampiyon oluruz diye düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

Atiba için biz 15m€ bonservis istesek "tinerci bunlar kafayı yemişler" derler. Evet 15m€ edecek bir piyasası yok. Ama bizim için değeri o olmalı. Çünkü onun boşluğunu doldurabilmeliyiz. Dolduramazsak da olası bir başarısızlıkta "hiç değilse" kaybı maddi olarak telafi etmeliyiz. Atiba o kadar kıymetli bizim takımda şu anda. Bu işin şakası yok. Gomez evet bize şampiyonluğu getirdi ama iyi işleyen bir sistemde gol sorunu bir şekilde çözülür. yeni golcümüz 26 atmaz da 18 atar, sorun olmaz. Ama o "iyi işleyen sistem"i çeviren adam atiba ve ozzie. Bu ikisinin kaybı bizi yeni sezonda geriye iter.

Bence de en az bir sene daha kesin şampiyon olmalıyız. Bu başarının devam etmesi lazım ki çekilen çilelerin bir mükafatı olsun. Ben bu yüzden şl'de tur atlamayı süper lig şampiyonluğuna değişmem. Bence kadro yapımızı lig için kurgulamalıyız. bir tane stoper'e 10m€ gömeceğimize defans bloğunun tamamında, ortasahada kadro derinliği yaratmak gibi. Gomez giderse yerine Falcao'yu almak yerine, kendi liginde 15+ gol atmış orta seviye bir golcü ile cenk'i yedeklemek gibi.

Atiba ve Ozzie -ve bence Tolgay- teklifler ne olursa olsun bu sene de bizimle kalmalı. 2 sene üstüste şampiyon olduktan sonra kadronun dağılması zaten kaçınılmaz olur. O zaman bakarız artık.

cochise dedi ki...

Atiba'nın yaşı nedeniyle bize katkısının karşılığı bir bonservis kazandırma ihtimali yok. Bunu kabul ediyorum ama yine yaşı nedeniyle bu yılki performansını daha da zorlaşacak maç takviminde sürdürebileceğinden emin değil. Öyle ya da böyle; bu yıl ya da sonraki yıl yeni bir Atiba bulmak zorundayız. Kalsa da gitse de bu pozisyonu gözardı etmemeliyiz...

QuaresmA dedi ki...

Atiba'nın performansında tek ön libero oynamasının da etkisi var. Ondan önceki 2 yıl Veli ile oynadıklarında defansif rolleri paylaştıklarından ve kimi zaman birbirlerinin rollerini de nötralize ettiklerinden dolayı performansı 2 sene boyunca idare etti, hatta sözleşme bile uzatılmayacaktı neredeyse. Bir anda 3. sezonunda vahiy mi indi de böyle oynamaya başladı? Benim gözlemime göre takımlar da genel olarak iyi performans gösterdiğinde tek ön libero oynayan oyuncular da bu durumla paralel şekilde performans arttırıyor. Yakın geçmişten Melo da buna örnekti, hatta o epey gol de atıyordu.

Atiba 33 yaşında ve medyada yazan rakamlar 33 yaşında bugüne kadar Avrupa'nın averaj üstü oyuncularından biri oluş biri için çok enteresan (ve bence gerçek dışı). Eğer doğruysa ben o rakamlara Atiba'yı satardım. Eli yüzü düzgün başka bir defansif ortasahayı yine tek olarak oynatırsak onun performansı da dikkat çekici olacaktır, göreceksiniz.

QuaresmA dedi ki...

Gökhan Gönül'ü ise 95% almayacağımızı düşünüyorum. Fener yüksek sözleşme yapmaya yanaşmadığından menajeri Ahmet Bulut, hem Fener'den hem de bizden koparabileceği sözleşmeyi yükseltmek ve olursa da belki bize Gökhan'ı vermeye çalıştı. Ama ortada dönen paraları Göhan'a veremeyiz, bu imkansız. Maaş dengesi kolay oturtulmuyor. Sadece Mario Gomez veya Demba Ba gibi istisnai topçular için bu denge bozulabilir, sağ bek için değil.

Bence Gökhan Fener'de devam edecek, ortada bir rakamda buluşacaklar. Bize nasıl gelebilir? Olur da Fener kesinlikle masaya bile oturmam veya taviz vermem derse bizim maaş dengelerimiz dahilinde bize gelebilir. Yıllık 1.5 civarına buyursun gelsin. Avrupa'ya bence 99% gitmez artık. Zaten bu paraları da orada göremez, bu saatten sonra da Avrupa'da oynama hayali kalmaz artık. Ekmeğine bakar.

zlatan dedi ki...

gomez in içine teo girmiş sanki

beagle dedi ki...

Gökhan Gönül konusunda ne çok heyecanlandım ne de çok üzülüyorum. Yıllık 3 milyona yükseltip FB'de bırakmak en iyi çözüm.
Yetenekleri iyi olsa da Gökhan için antremanda "tembelin önde gideni" deniyor. Tipine de bakarsanız şimdiden 40 yaşında görünüyor. Bir sakatlık sonrası iyi dönmesi imkansız gibi. Sene başında yeni hocanın Şeneri önce tercih etmesi de bu sebeptendir.

Gomez ve Atiba haberleri ile bu transfer sezonu kabusa döndü. Atiba yalnızca bir kesici değil, oyunu sakinleştirip kontrol eden adamımız. Kesici olarak 2-3 milyon eder ama diğer işlevi ile 10 milyon eurolar değerinde bir adam. Yerine de kolay adam bulamayız. Sakinliği ve karar doğruluğu "exceptional" bir yetenek.

Şu anda bu moddan çıkmak için Kolarov gibi bir yanan topa acayip ihtiyacım var.

sports guy dedi ki...

Genelde QuaresmA'nin yazdiklarina hak vermem, ozellikle quaresmanin kendisiyle ilgili konularda haliyle :)

Ama su son iki postunun tamaminin altina imzami atarim. Topal fenerde tek onlibero oynadiginda inanilmaz gozukuyordu, melo da gs icin ayni performansi verdi. Bu tarz oyuncular tek basina harikalar yaratiyorlar o bolgede. Yanina adam girince bozuluyorlar, hucumdaki etkinsizlikleri daha cok siritiyor.

GG icin de yaptigimiz hareket fiyat arttirma bence. Su iki senede fener'e iyi darbe vurduk boyle zaten. Ciplak ucret 2.5 m euro arti mac basi deniyor su an fb ile gg arasindaki muhabbette. Eger dogruysa sahane olur bizim icin. Maas eritmesi gereken takima maas kitlemis oluruz hem de bek pozisyonu ustunden. Takimda 2m euro siniri bir tek forvet icin gecilmeli bence, belki bir de yildiz ortasaha icin. Kalanlara 1-1.5 bandinda tutmak lazim. Denge iyi su an, umarim bozulmaz.

cochise dedi ki...

Taa eduard Cisse zamanı Rıdvan Dilmen demişti; tek ön libero kahraman yaratır diye. O zamanlar yorumcuları ciddiye aldığım için aklıma kazımışım. (Şimdi en iyi/objektif denilenler bile 5 para etmez gözümde; köşe tutanların hepsi özensiz, hepsi sonuca/nabza göre. Sadece Ali ve Feyyaz'ı ciddiye alabiliyorum). Bu konuda ben de hemfikirim ve Atiba'nın tek oynamasının değerini artırdığı açık. Ama onun değerini anlamak için Jones-Veli ikilisinin birbiriyle ve Atiba'ylayken oynanan oyuna da bakmak lazım. Misal çok beğendiğim Mehmet Topal Veliyle olsa ortaya çıkacak şey daha kötü olurdu. Atiba basit bir atletik/örümcek DMC değil. (zaten çok atletik de sayılmaz) Aklıyla bilgisiyle, sezgisiyle oynayan ender adamlardan. Bunları asla satılmaz demek için demiyorum. Ben de Quaresma gibi iddia edilen rakamlara kesinlikle inanmıyorum ama gün gelir o yükseklikte paralar dönerse satılabilir. Ama Şenol Güneş futbolu oynayacaksak; iyisinden bile olsa mücadeleci, ciğerli, örümcek DMC'den fazlasına ihtiyacımız var. Ve o spesifik adamı aramak yerine iyi ama klasik DMC alırsak nedenini çok belli olmayan bir kopukluk yaşarız.

Unknown dedi ki...

1-) Başıma bir şey gelmeyecekse ve firari trolümüz Teocan 'aga aga' diye vizyon anlatmayacaksa; ben Gökhan Gönül'ün alınmasına ilk dedikodular çıktığından beri karşıyım. (Sanırım) 31 yaşında, bir önceki sezon sakatlıklarla boğuşmuş, tembelliği hocaları ve özellikle Alex tarafından defalarca dillendirilmiş (ağır bir sakatlık yaşarsa dönüşünü ve döndükten sonraki azmini siz düşünün), 2 sezondur istikrarını kaybetmiş ve eski günlerinden uzak, yazılıp çizildiği kadarıyla da 2 milyon euro üzeri bir para için Fener'le pazarlığa tutuşan adamı biz kaça alıp kaç yıllık sözleşme imzalayacağız ? 3+1 lafları dolanıyor ki, düşman başına...Kötü ya da yetersiz demiyorum, Allah çarpar, ama valla 1-1,5 milyon arası, 1+1 senelik sözleşmeden fazlası büyük risktir. GG'nin maaşına bağlayacağımız 6-8 milyon + imza parası ile daha genç ve yetenekli adamlar alabiliriz. Üstelik ŞL'de oynayacağız ki bu da bir cazibe yaratır zaten. FB ile anlaşmak üzereymiş. 3sezonluk filan anlaşırsa da hiç hayıflanmayın arkadaşlar, Diego-Van Persie-Ozan derken, mali açıdan 2 sezonda attığımız 4. kazık olur. :)

2-) Ayrıca Boyko hocanın selam dahi vermediğini söylemiş. Anladığım kadarıyla hem Tolga'nın ANÇ üzerinden lobisi hem de ŞG'nın yerliciliği yüzünden artık 11 oynayamaz. Hoca Boyko'yu en başta da istememiş olabilir. Bence taraftar tepkisiyle yapılan transferdi. Hatta sezon sonu müşterisi hazır bile olabilir alınırken. Bari zarar etmeden satılsa da yerine ŞG'nin bile elini kolunu bağlayacak, dolayısıyla Küçük Emrah'ın sakallı versiyonu 'adam'ı Türkiye Kupasına sürgün edecek Adler alınsa. Mandanda deniliyor, dilerim olmaz.

3-) @beagle
Kolarov'u göndereceklerini pek zannetmiyorum. Bir de Gomez gibi dibe vurmuş değil. Çok büyük para da veremeyiz (ki M.City hep çok iyi para verir). Ayartamayız bence. Kaldı ki sözleşmesi sürüyor.

4-) Van Der Wiel yazılmıştı ama onun için de Roma ile anlaşmak üzere olduğu yazılıyor her tarafta.

@cochise

Atiba nasıl sisteme katıyorsa sistem de ona katıyor.Evet sıradan bir oyuncu değil (Musa Çağıran - Uğur İnceman stayla) pozisyon bilgisi yüksek ve zeki bir oyuncu lakin Hoca'nın kariyeri nasıl Gol Kralı ve özgüven aşılama konularında önemli mihenk taşlarına sahipse orta ikili kurma konusunda da aynı başarıya sahip . Tolunay-Ünal'dan Selçuk-Colman'a , Ozan - Belluschi'den Oğzuhan-Atiba'ya hoca çok farklı oyuncu tipleriyle şampiyonluk seviyesinde orta sahalar yapmayı başardı .

Elbette takımı bu noktaya getiren kemik oyuncu grubunun korunması kadro ve sistem istikrarı açısında önemli lakin Atiba'dan başka onun yaptığı işleri yapabilecek adamı aynı maliyete bulamayız olayı çok sağlıklı değil .

Sebastian Rode gibi bir adam level bile atlatır orta sahaya .

Umit dedi ki...

Transferde yine geç kalınan işler söz konusu. İş buralara gelmeden bekler ve stoperlerle söz kesilmeli, “Atiba kalsa bile” yerine geçebilecek oyuncu transferi için uğraşılmalıydı. Yine de herşey için çok geç değil diyelim.

Stoperler konusunda hem fizibilite hem de olasılık bakımından (yerli gerekliliği konusu detaylı bir şekilde yazılmış) en optimumu N’Koulou ve Serdar Aziz. Marcelo ve geri dönmüş bir Rhodolfo ile beraber bu 4’lü bizi defansın göbeğinde bayağı kurtarır, Tosic de var üstelik. Solbek için Kolarov lafları edenlere biraz gülüyorum kimse kusura bakmasın. Kolarov inanılmaz iyi bir oyuncu, ayrıca hem de son sezonda ManCity’de o bölgede kim ne kadar maç yapmış ve nasıl katkı sağlamış bir bakın derim. Sadece bizde değil tüm dünyada kriz bölgesi haline gelen bu bölge için bize Mas yeterli diye düşünüyorum. Görüntülerine detaylıca bakınca çok hızlı değil ama Avrupa ortamı için yeterince mücadeleci ve teknik. Sağbek olarak G.Gönül söylenen maliyetlerle geliyorsa ancak yine yerli konusundan diyebiliriz. Böyle bir kontenjan kullanılmıyorsa gerçekten abuk bir transfer olur. Yabancı imkanımız varsa (yani varsa) tonla adam bulursun. Ama Övünç ısrarla yazıyı okumadınız mı diyor, o halde Şener de yoksa ne diyelim, Mahmut mu diyelim.

Kaleci adayım Zieler’i Leicester almış. Orada burada tonla “yaa adam küme düşen takımın kalecisi bi sürü gol yemiş yaa” diyenlere kapak niyetinde (aynı şey “Mbia süper olsa iyi bi yere transfer olurdu yaa” diyenler için de geçerli). Premier Lig şampiyonu bunları görememiş demek ki. Milli olmuş 27 yaşındaki bir “Alman” kaleciyi 3,5 milyona alma şansımız vardı. Geçmiş olsun ve yine ve yeniden “yapma Tolga, yapma”. Sonraki adayım Ospina filan değil. Tıpkı Boyko gibi helyum doldurulmuş bir arkadaş kendisi. Oldum olası öne çıkıp alan kapatarak top sektiren ve böylece pozisyon kurtaran Latin kalecilere gıcık olmuşumdur. İşte istisnası Muslera, geçmişte de Mondragon, Taffarel vs. bir elin parmağını geçmez. Kaleci öyle bir bölge ki, 5 özellikten 3’ünde 9/10’u yakalayıp diğerlerinde vasat veya altı olmak dahi yetmiyor. Onun yerine 5 bölgenin hepsinde 7/10 hatta 6,5/10 olsa çok daha önemli.

Atiba gidici gibi. Zaten yedeklemek gerekiyordu, şimdi hımbıl davranmayıp atak davranarak Veloso diyorum.

Robinyo görseliyle başlığı da süper olmuş ayrıca. Bizim Beşiktaşlı geçinen medyadan birileri sürekli kendisini itelemeye çalışmıştı. Allah'tan olmadı.

Yine ve yeniden tek sağlam yer Torunoğulları gibi görünüyor. Bu adamı klonlayıp az biraz genetik modifiye haliyle futbolcu tarayıp bulanını getirmek mümkün müdür aceba.

Umit dedi ki...

Zieler gittiyse kasmanın hiçbir anlamı yok: Mandanda.

truant dedi ki...

Ali Şaşal Vural Eskişehir'le olan sözleşmesini feshetmiş. Kaleye iyi bir alternatif olabilir.

BJK4EVER dedi ki...

Tolga'nin 1. kaleci olarak kalip takimin icine etmesini kabul ediyorsak iyi bir alternatif olabilir evet.

Atiba bu sene satılmazsa seneye bedavaya gidecek. Açıkçası 5 milyonun üstünde bir teklif var ise, kısa vadede olmasa bile uzun vadede daha kazançlı çıkarız.

Gelecek sezon yüksek ihtimalle Oğuzhan ve Sosa satılacak. Quaresma 34 yaşına gelecek. Yani bu yıl olmasa da gelecek sezonda ön tarafta yaprak dökümü yaşanacak. Bu değişimi sancısız yaşamak için bu seneden bazı futbolcuları "feda" etmeliyiz.

Bana göre ilk satılması gereken kişi Quaresma. Çünkü hem yaşı geldi hem de takım için vazgeçilmez değil. İkincisi de Atiba. Çok faydalı da olsa 33-34 yaşındaki bir futbolcuyu 7 milyona satmak son derece mantıklı bir hareket olur.

can dedi ki...

Normal sartlar altinda Atiba'ya 5 milyon euro veriliyorsa hemen satilmasi taraftariyim. Bir yandan bakildiginda Atiba mental ozellileri ve futbol bilgisi geliskin iyi bir profesyonel ve bu sene Besiktas'in kisa pasa dayali taktiginin de katkisiyla sahane bir sezon gecirdi. Ama ote yandan sut ve uzun pas yetisi sifir, fiziksel mucadele gucu oynadigi mevki icin son derece dusuk, seneye 34 yasinda olacak bir adamdan bahsettigimiz de unutulmamali. Asil sorun Atiba gittiginde yerine kimi, hangi kriterler isiginda, kaca alacagiz? Maalesef normal olmayan sartlar burda basliyor. Normalde, bir kulubun bir transfer politikasi, bir oyuncu havuzu, B C planlari filan olur, ya da en azindan biz haricten gazel okuyanlara oyle geliyor. Ama biz bir "ust akildan" yoksun bir sekilde tutarsayla gittigimiz icin normalde olaganustu karli olacak bu satis bizi nereye goturur, bilemiyorum.

Burda Atiba'nin arkadasi bir arkadas vardi (JimmyLue diye kalmis aklimda ama yaniliyorsam bagislasin), Atiba cephesi nasil bakiyor bu ise?

can dedi ki...

Gomez, Gokhan Gonul, kaleci meseleleri daha simdiden kabak tadi verdi diyerek endiseleniyorum bir yandan. Ama ote yandan da rakiplerimizin durumunu hatirlayip, neseleniyorum.

planck dedi ki...

geçen sene yaz kampına giderken sadece tosiç katılmıştı takıma. bu sene bir de avrupa kupası var. transfer işleri temmuz ortasını bulur gibi geliyor.

beagle dedi ki...

Şaka maka tarihi bir transfer sezonu oluyor. Transferin ilk haftasında büyük takımlar sözleşme imzalatmadı. Başkan şovları yok. Daha önce böyle bir durum hatırlayan var mı? Büyükmüşsün UEFA kriterleri :)

cochise dedi ki...

Sene ortasında "Sosa'nın yerine Scarione olsa daha iyi olur" yorumları yapıldığında karşı çıkmış ve o kadar verim veremeyeciğini ifade etmiştim. Ancak sözleşmesi bitmiş. Belki ana ihtiyacımız olan bir pozisyon değil ön alan ama rotasyon için maceralar aranacağına değerlendirilecek bir oyuncu diye düşünüyorum. Ana plan olarak bize bir tık az kalır ama maç sayılarını, sakatlık/yorgunluk vs. falan düşününce uygun bir ücret de isterse denenebilir diye düşünüyorum. Üstelik oğuzhan/sosa'ya birşey olsa "eyvah ne yaparız" hissini de azaltır. Karakterini bilemiyorum ama bilemediğime göre sorunlu biri değildir herhalde yorumunu yapıyorum..

Mayor dedi ki...

Ilk %90 kesinlesmis transferimiz Ufuk Sarica!
Walla cok sevindim. Karsiyaka'yi sampiyon yapan hoca eger yeterli butce ayirilabilirse Besiktasi onumuzdeki sezon taraftar destegi ile cok iyi yere getirebilir.

QuaresmA dedi ki...

Ufuk Sarıca geldiyse basketbola iyi bütçe ayrılmıştır kesin. Yoksa durumu daha iyi olan KSK'yi niye bıraksın? Yine de kendi başlamadığı sezonun ceremesini çeken Yağızer Uluğ'a üzüldüm.

KSK'nın durumu daha iyi olmadığından geliyor zaten . Pınar sponsorluk bütçesinde büyük bir kesintiye gideceğini bildirdi . Ufuk Sarıca uzun süredir bu kararın sonuçlanması bekledi . Bizim Sompo Japan ile olna kontratımız uzatıldığı için daha yüksek bir bütçe ile yola çıkılması bence epey zor . Bir transition senesi olarak düşünülüp gelecek için temel atılırsa ne ala ...

Mayor dedi ki...

Orman, bayan basketbol ve erkek voleybol subelerini kapatmayi dusunuyormus. Zaten Ufuk Sarica da bu yuzden beklemede diye yazildi. Bu ikisi gecici olarak kapatilsa bile basketbol butcesine bir katkisi olur mu bilemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi Atiba'nin durumunu degerlendirmek cok zor. Normalde oyuncularin piyasa degeri ile takimlarina sagladiklari deger birbirine yakindir. Ama Atiba'da cok buyuk ucurum var.
Genelde 34 yasina gelmis, premium lig ve premium takim tecrubesi olmayan, premium bir milli takimda oynamayan bir oyuncuya 3 milyon euro bonservis bedeli bile cok cok iyidir. Ki kendisi ve bize bedelsiz geldi zaten.
Ama Oguzhan-Sosa ile uyumu, gecen seneki performansinin karsiligi olmaz. Atiba gitse 6 milyon bonservisli bir oyuncuyla yeri dolar mi emin degilim. Atiba'nin piyasa degeri belki 1 milyon euro, ama bizim takima katkisi karsiliginda degeri 8 milyon euro'dan asagi degil. Kendinin de gitme istegi varsa (oyle deniyor) kac teklif ederler baya merak ediyorum. Sonucta yayin gelirinden bok gibi para var adamlarda. 2.ligden aldiklari vasat oyunculara bile 10-15 milyon euro bonservis bedeli oduyorlar. Biz Atiba-Gokhan icin 20 milyon euro istiyoruz desek vermeyeceklerinin garantisi hic yok. Ki boyle bir satis olursa ben varim ne yalan soyleyim. Gelecek sene mac adedimiz ve zorluk seviyesi artacak ve Atiba'nin ayni performansi gosterebileceginin garantisi yok, ki zaten 1 senelik sozlesmesi kaldi.

BurkayJK dedi ki...

Atiba'ya 5 ve üzeri teklif gelirse ben de kararsız kalırım. Yerine Oğuzhan-Sosa ile anlaşabilecek birini bulabilir miyiz, beni bu korkutuyor. Bu isimler kimler olabilir, fikriniz var mı?

QuaresmA dedi ki...

Var: Mehmet Topal :)

ozkankaya35 dedi ki...

Topal Atibayi 2 ye katlar.7 ye satarsan 2 yil karsilar topal maliyetini..siyah beyaz ve film gibi biraz,bizim olsa keske.

ozkankaya35 dedi ki...

Töre+Atiba 25 M.Euro .Veli ile 30.piyasa dusmesin.hepsi kalsa olur..gelecek yilki sampiyonluk gecmisten daha onemli.

BurkayJK dedi ki...

Fenerbahçe'den isteyeceğim oyuncu ne Gökhan'dır, ne de Caner. O takımdan sadece Topal ve Potuk'u isterim.

Topal'ı gizliden ayarlayıp bombayı patlatırsak lige 1-0 önde başlarız. Topal'a çok rahat 2 Milyon+ civarında ücret verilebilir. Fenerbahçe ne teklif ediyor acaba? 3 - 3.5 istediği konuşuluyordu fakat Fenerbahçe artık o paraları veremez. Atiba'yı tahminimizin üzerinde bir fiyata satarsak 3'e yakın da verilebilir ama yönetim bunu yapmaz, ben de istemem açıkçası. Topal hep "keşke bizde olsa" dediğim bir oyuncu. :)

yilmaz dedi ki...

atiba olayının en sorunsuz çözümü, maaşını ozzie-sosa seviyesine yaklaştırıp bir yıl daha uzatmak. Bizim ondan gelecek 4-5m€ ile daha iyi bir cm bulacak bir futbol aklımız olduğu konusunda şüphelerim var. Bu nokta için ne para ne enerji harcamak kazım.

Umit dedi ki...

Veloso diye 56 kez Portekiz milli bir vatandaş var ve şu anda sözleşme sorunu yok yani boşta. Defansif tarafı Atiba ile aynı ama ofansif tarafı 3'e katlar (DM olarak son sezonu 3 gol 6 asist). 3 yaş genç ve Atiba o paraya giderse 2 yıla yakın parası çıkıyor. Topal'ın istediği paranın daha azına muhtemelen.

Umit dedi ki...

Öte yandan Veloso-W.Carvalho-Moutinho-A.Gomes-A.Silva gibi bir orta sahaya, Ronaldo gibi bir yaratığa sahip kadro İngiliz ve Fransız hatta Alman milli takımında yokken bu Portekiz nasıl hep çuvallıyor o da ayrı konu incelenmesi gereken bir enigma. Tek tek bakacak olursanız en yakın rakibim İspanya modunda. Ama olmuyor ve olamıyor.

beagle dedi ki...

Futbol aklımız dendikçe hep Gomez'den önce az kalsın NDoye'yi almak üzere olan, Töre varken bonservis verip Quaresma'yı alan, stoper diye Milosevici Alexisi seçip alan bir akıl olduğunu düşünüyor ve çok satışlı bir taktiği sağ çıkarma ihtimalimizin olmadığından korkuyorum.

16 dan 1 satış (yerine Aras alınmış Töre mesela), gereksizlerden 1 satış (veli) durmamız gereken noktadır. Hele Gomez belirsiz iken.

YSY dedi ki...

Gomez doğru demiş. Belki insanlar laflarından diğer takım arkadaşları alınabilir yada ne bu kendini klüpten büyük mü görüyor diye düşünebilir ama şuanda gurur yapmanın sırası değil, bu kadar borçla gurur yapacak durumumuzda yok zaten. Adam tüm Türkiye Cumhuriyetindeki futbol ile ilgili kim ne varsa toplamından daha fazla görmüş geçirmiş ve kazanmıştır. Hele hele yıllar sonra kabuk değişimi başlamışken böyle birisinin tam zamanında değişimin içinde yer alması büyük şans. Bana kalırsa evet atiba atibadır her takıma her eve lazımdır ama gomez daha önceliklidir. Gomez winner bir kere ve onun bu winner yanı sayesinde birçok yan yatabileceğimiz haftalardan kayıpsız çıktık. Bu takımda geçen sene demba ba da gomezdeki winner karakterin yarısı olsaydı geçen sene de biz şampiyon olurduk. Adam kendisi için istiyor gibi görünebilir ama alman kafası bu kendinle beraber takımıda yukarı çekmek istiyor yoksa gomez yarın başka takımada gider ama burada klübe de kendiyle beraber birşeyler kazandırmak istiyor. Bunun kadar da güzel ve doğal birşey olamaz.

Atiba meselesi ise evet seneye bedavaya gidebilir belki gitmez bizimle iki senelik cüzi bir anlaşmada yapabilir tekrar buna kimsenin itirazı da olmaz ama seneye adam bedavaya gidecek diye 5 milyon euroya satıp sonrada aynısını bulup koymak için daha fazla finansmana ihtiyacımız olabilir. Atibanın yerine gelecek adam sizce kaç milyon olur ? Hem belki seneye boşa çıkabilecek başka oyuncularda olabilir. O yüzden bence atiba konusunda acele edilmemeli ve takımda 1 sene daha kalması mantıklı olur.

Umit dedi ki...

@YSY

Premier Lig'deki bir takımdan hele ki bu yaşta teklif almış bir enternasyonali takımda tutabilmek neredeyse imkansıza yakın. Yönetim de bunu biliyor. Atiba'nın kişiliği hakkında bir tereddüdüm yok ama mesele hele ki böyle performansa dayalı en önemli bölgelerden biri olunca salmamak gereksiz olur derim. 1 sene sonra ne değişecek gökten bedava oyuncu mu yağacak. Zaten Beşiktaş futbol takımı tarihi kırgınlıklarla gidenlerle dolu. Bırakalım da adam son demlerini istediği yerde futbolun zirvesi olan ligde yaşasın.

yilmaz dedi ki...

@YSY Gomez'in söylediklerinde o kadar çok yanlış var ki;

*- 6 maçta 6 mağlubiyet istemiyorum: Bu söylemi rasyonel değil. Şampiyonlar ligi tarihinde bu kötü performansa sahip 2-3 takım var. Bunların hepsi de Beşiktaş'tan hem kalite hem avrupa tecrübesi anlamında gerideki takımlar. Ayrıca bu söylem hem kendisine, hem takıma, hem teknik direktöre büyük haksızlık. Takviye edilmemiş bir Beşiktaş için bile bu söylenemez. Daha kısıtlı kadrolarla gruptan çıkanlar, çeyrek finale kadar gidenler de oldu ve bir-iki tane değil.

*- Kadroyu güçlendirmemiz lazım, Şl'de çok zor takımlar var: E abi var da kura şansı/şanssızlığı diye bişey de var. Beşiktaş iddalı bir kadro kurdu diyelim, 15-20 m€ gömdü transfere. E Barça-Dortmund-Tottenham gibi bir eşleşme çıktı mesela, n'oldu? Hangi transferlerle bu takımlar arasından sıyrılırız ki? City kaç sene grupları geçemedi? Sonuçta biz dördüncü torba takımıyız, bizim gruptan çıkmamız başlı başına bir olay. Gomez'in bunu daha rahat başarabileceği başka takımlar olabilir belki ona bişey diyemem.

*- Fiyat arttırmak istediğim düşünülmesin: Güzel abim düşünmeyiz de bak senin bile aklına bu fesatlık gelmiş. Geliyor işte insanın aklına. Bunları medyada açıklarsan olacağı budur. Biz sana kefil olalım da bu söylediklerinin karşılığı bu

Baştan beri aynı düşüncedeyim. Necip neyse Gomez de odur. Bireysel hedefleri uğruna koskoca bir kulübe (küçük bir kulübe de) yön göstermesi (gösterdiği yönün ne olduğu önemli değil) şık değildir. Bizle devam edip etmeme konusunda karar verirken istediği şartı öne sürebilir ama bunu medya önünde yapınca, "bir Afrika kabilesine futbol öğretmeye gelmiş bir Avrupalı" gibi bir görüntü ortaya çıkıyor, yakışmıyor ne kendisine ne bize. Bir an önce başlasa da turnuva, yeni bir açıklama yapmasa

QuaresmA dedi ki...

6 maçta 6 mağlubiyet nereye oluyor ya? Biz Denizli'li o kötü kadroyla bile 4 puan topladık. Futbol bu; adamın biri çıkar 30 metreden gol atar, kalecin devleşir ve deplasmanda Manchester'ı yener gelirsin. Tabi bizim şimdiki kaleci devleşmez de hücumcular devleşir, o da olumlu.

6 maçta 6 mağlubiyet almak için ya çok çok zayıf ya da çok çok şanssız olmak lazım.

yilmaz dedi ki...

@QuaresmA devleşmişliği var, inter-trabzon maçı :)

YSY dedi ki...

@yilmaz

Dediklerin doğru ve bence gomez de bunların farkında hatta oda tahmin edebiliyordur grupta 3. olsak öpte başına koy diye ama adamın kastı şu, takımı ortada sıçana çevirmesinler şampiyonlar liginde, bir karakter ortaya koyalım. Bu sene uefa liginde yaşananlar belli ki bir fikir vermiş ona, kaldı ki ligde de ne kadar zorlandık bu kadroyla şampiyon olabilmek için. Biz iki sene önce az daha arsenali eleyip şl kalıyorduk ama kimse birşey dedi mi yok çünkü o kadro yine iyi oynayıp en azından eleneceksem böyle elenirim demişti fakat ileriye matuf buradan bir işi çıkar mesajını da bize vermişti. Hatta kurada bence çok sorun olmamalı, çıksın adam gibi kadro ezdirmesin kendini, yendiğini yener yenemediği canı sağolsun derim ama en azından ben bu seviyenin takımıyım desin. Dert o yoksa başka birşey değil.

@Umit

Atiba için seneye derken şöyle bir durum var, uefa kriterlerine takılan tek bizler değiliz. Bu gemiye ilk binenler biz olduk ama bizden sonra birçok avrupa klübüde bu yolda gidiyor. Bu sebeple bonservisi elinde, görece yaşı kalitesi kurtarır ama maliyeti düşük oyuncular şuanda kıymete binmiş vaziyette. O yüzden bu seneyi atlatıp maddi durumuda bir tık daha düzeltebilirsek o zaman daha farklı alternatiflerde ortaya çıkabilir seneye. Hem iskeleti de bozmamış oluruz.

CDiS dedi ki...

Bizde bir yaş takıntısı var, oyuncunun performansından bağımsız olarak bir 'genç fetişizmi' hepimizde var. Gökhan Gönül ile ilgili sunulan ilk argüman 'abi 31 yaşına gelmiş adama bu paralar verilir mi?'. Bu hem BJK hem de FB tarafında var.
Juventus 32 yaşındaki Dani Alves 'i takıma getirdi diğer tarafta 35 yaşındaki Evra ile sözleşmesini uzattı, 35 yaşındaki İbrahimovic 'in hangi büyük takıma gideceği merak konusu, 36 yaşındaki Pirlo, Juventus 'u Şampiyonlar Ligi 'nde finale çıkarttı. Yani seviye farkı elbette var ama oyuncunun yaşı değil performansı önemlidir.
Gökhan Gönül 'e o kadar para verilir mi? Verilir efendim, verilir. Bugün o standartta bir adamı 3-4 milyon Euro bonservis vermeden alamazsın, yıllık olarak da en az 1,5 milyon euro verirsin, en az 3 yıllık da sözleşme yaparsın. Maliyet ortalama aynı rakamlara gelir. Beşiktaş bonservis vermek yerine imza parası veriyor, hepsi bu. 31 yaşında olması önemli değil, önemli büyük bir sakatlık geçirmediği taktirde en az 2-3 yıl orayı kapatırsın. Serdar Kurtuluş, Tanju Kayhan, Ali Eren Beşerler, Rıdvan Şimşek gibi oyuncular oynadı yıllar yılı o bölgede. O bölge kanayan yaraydı, nihayet eli yüzü düzgün bir adam gelecek, biz yok imza parası şu kadar, yıllık ücreti şu kadar muhabbetleri yapıyoruz, inanılmaz.. Dilerim 30 yaşındaki Mehmet Topal da gelir, 3-4 sene de o ön libero bölgesini kapatırız.
Genç fetişizmini geçiniz, olmuş adamlara bakınız..

CDiS dedi ki...

Erhan Güven ve Mehmet Akgün 'ü unutmuşum. Necip 'in geçen sene FB maçında sağ bek oynadığını hatırlayan var mıdır peki? :)

BJK4EVER dedi ki...

Aynen katiliyorum. Atiba, Gomez, Quaresma'nin yasi ortada. Bu arkadaslarin genc alternatifi Necip, Frei, G.Tore'nin performanslari da ortada.
Ki G.Gonul 29 yasindaki Beck'in yerine aliniyor zaten. Stoperdeki diger oyuncularimiz da zaten genc degildi.
Bence defansif oyuncularin yasinin ilerlemis olmasi sikinti degil arti katar sadece.
Ki G.Gonul'un performansinin dustugunu ben de biliyorum; ancak adamin performansi dusmemis olsa zaten alamazdin. FB ne istiyorsa verirdi veya Avrupa'ya giderdi. Performansi dusmus dedigimiz adam da su anda milli takimin 1. sagbeki, belirtmekte fayda var.
Onun disinda Atiba kalsa bile Topal icin sonuna kadar zorlamaliyiz. Atiba'nin alternatifi su an yok maalesef. Tolgay onlibero degil; Veli anca defansif bir takimda rakibi dagitacak 2. adam olur, 2 kisinin arkasini tek basina toplayacak adam olamaz. Necip de back-up olur anca, baska birsey olamaz. Topal hem yerli, hem tecrubeli, hem de stoper oynayabilecek bir oyuncu. Ustelik rakibin demirbas milli oyuncularindan birini de aliyorsun. Hem Topal hem Gonul gelse cok cok agir bir darbe vurmus oluruz. FB'lilerin yaptigi yorumlara aldanmayin; adamlar kendilerini avutma pesinde tamamen. Bu transferler Nobre'ye falan benzemez. Ben adim gibi eminim ki adamlar bugun sozlesme uzatsa FB'lilerin tamami bayram eder alacaklari paraya bakmadan. Yillik 2 milyon euro'ya cikip biraz da imza parasiyla halledebilirsek buyuk is yapmis oluruz. Gerisi de 2 stoper, kaleci, solbek, forvet transferlerine bakar, ki Marcelo, Boyko ve Gomez kalirsa 2 transferle tamamlariz bile.

czeslaw dedi ki...

şöyle de bi' görsel var. tabii hesabın doğruluğu veya görüntüde oynama olup olmadığı hakkında fikrim yok.

https://twitter.com/HaberKartali/status/739887461241872385

nuri mu dedi ki...

marcelo geldiğinde 1 küsür milyona opsiyon maddesi hakkımız var deniyordu ne oldu?

doğru yalan bilmiyorum, şimdi hannoverle pazarlık haberleri falan var...

BJK4EVER dedi ki...

Ali Sasal Vural ile anlasma noktasina gelmisiz. Sacma sapan isler donuyor. CL'ye Tolga-Ali ile girersek resmen rezalet olur. Sacma sapan isler yahu.

Unknown dedi ki...

Sebastian Rode Dortmund'a gitmiş. Çok bi umudum yoktu gerçi ama, hazır ŞL'ye de gidiyorken kandıramaz mıydık diye hayal ediyordum:)

Ayrıca M.albayrak'ın sanırsam instagram da olası GG transferi ile ilgili bi arkadaşa verdiği yanıt da sabah sabah minik bi mutluluk kaynağı oldu.

https://twitter.com/jokond/status/739888541665263618

CDiS dedi ki...

@ökkeş sarıtürk

14 milyon euro bonservis bedeliyle gitmiş Rode. o paraları veremezdik.

planck dedi ki...

dortmund emreyi de bağlamış. biraz şımarma ihtimali vardı elemanın, almanyada karakteri daha iyi gelişir.

QuaresmA dedi ki...

İyi olmuş, çok büyük yıldız olacak. Ne bizde, ne de diğer 2 büyükte o potansiyele çıkamazdı.

ozkankaya35 dedi ki...

Diger 2 buyugu acarmisin lutfen

Beton Tahir dedi ki...

Bugünkü haber (Fatih Doğan imzalı) Gökhan Gönül'ün transfer edildiği yönünde.
Maliyeti 2M € imza parası + 3 yıllık 1.7M €.

Doğru ise rakamlar fena değil. Ama mevki bazında transfer için en sonda gelir sanırım.

Unknown dedi ki...

Gündemden alakasız gibi olacak ama şu Pektemek için bi twitter kampanyası falan başlatılamaz mı sizce ya bol takipçili arkadaşların önderliğinde:)

Şimdi takımın topçusu, yöneticiler de vermeseydi diyen olur belki, haklılar da ama vallahi zoruma gidiyo o adamın kulüpten aldığı her kuruş. Marcelo pazarlıkları sürerken bi yanda 1,2 den 900 bine indirmek için bu çapsızın hala bizde takılması çok absürd.

ozkankaya35 dedi ki...

Sen capsiz dersen capsiz olur.pektemek iyi topcu.uyum sorunu sadece.serdar aziz e karsilik bursaya vrrsek milli takimin degismezi olur.

ozkankaya35 dedi ki...

Sen capsiz dersen capsiz olur.pektemek iyi topcu.uyum sorunu sadece.serdar aziz e karsilik bursaya vrrsek milli takimin degismezi olur.

ozkankaya35 dedi ki...

Sen capsiz dersen capsiz olur.pektemek iyi topcu.uyum sorunu sadece.serdar aziz e karsilik bursaya vrrsek milli takimin degismezi olur.

planck dedi ki...

cenkten de iyi diyosun :)) biliç birşey biliyormuş demek ki :)

ozkankaya35 dedi ki...

Cenkten para aldik.pektemektende almaliyiz.

kapgan dedi ki...

Kaleye Ospina'dan çok Sirugu'nun alınmasını çok isterim. transferlerde lacaklarımızı gidecek oyuncuların durumu belirleyecek gibi... İsmail kalsa bile sol bek mutlaka alınmalı , stoper zaten alınacak ... şimdiden önümüzdeki yılın favorisiyiz yapacağımız hamlelerle önümüzdeki yıllara damga vurabiliriz ....

beagle dedi ki...

Bu Pektemek işinde aynı Tosiç gibi hata ediyoruz. Adamın artık güven sorunu olduğu kabul. Ama bunu kendi kadar taraftar tepkisi de bu hale getirdi. Savruk, stili bozuk adamların Olcay gibi eleştiri kaderi olmakla birlikte Zlatanın partneri Cavani'nin de bu tanıma girebileceğini unutmamak lazım.

BJK tarihinde Ali Gültiken ile Feyyaz Uçar'ı kıyaslayın. BJK iyice güçlenene kadar daha savruk olan Ali Gültiken çok daha fazla gol atıyordu. Ne zaman takım güçlendi ayağı daha düzgün ama tırmalaması daha az olan Feyyaz Uçar kral oldu. Ancak gol rekorumuzun 31 gol ile Ali'de olduğunu unutmamak lazım.(Feyyazın başlarda daha solda oynatıldığını da biliyorum ama Ali'yi de ilk zaman önlibero tadında oynatıyorduk)
Pektemek ve Cenk başka oyuncular. Pektemeği kıyaslayacaksam Ömer Ş. ile kıyaslarım ve 100 defa Pektemek derim.

Gomez'in kalmayacağını düşünürsek gecikmeden Ömer ve Pektemeki satıp arada Cenk ile beraber de oynatabileceğimiz banko bir forvet bulmak gerek. 3. forvetliği Furkan Yaman artık yapar, korkmayın.
Sezona tek forvet olarak Cenk'e güvenip gireceksek yanarız. Milli takımda hiç o ışığı vermiyor.

beagle dedi ki...

Gustavo Gomez'e ne diyorsunuz? Videolarda hem sağ hem sol ayakla başarılı müdahele yapıyor gözüküyor. Boy, cüsse ve hız da iyi.

Mayor dedi ki...

19 kisilik kadro cikartalim CL icin gereksizleri gonderip, koca sezonu 16 kisiyle oynadik zaten. CL de oynayacagimiz Allah bilir kac mac icin kadroda Pektemek, Veli tutmaya degmez.
GG geldi simdi bir yabanci sol bek, bir bek, birde Topal olsa sahane olur.

Tolga 3 sene ust uste ayni naneyi yemez diyorum Avrupada. Yoksa mucizevi bir istatistik olur.

Armagan dedi ki...

Yönetim gg olayıyla hem taraftarı hem de basını iyi uyutuyor. Bu sezonun ortasındaki acele işler dışında(ki Marcelo bile ilaç oldu) gayet başarılı transfer dönemleri atlattık son 2 sezon, bu sezonda benzer işler bekliyorum.

( Açıkcası Gomez geldiğinde bu kadar iyi bir çıkış yakalayacağını düşünmedim.Q17 konusunda "riskli" dedim, lafı ağzıma tıktı sağolsun."Ersan'ı satan şampiyonluğu satar." denildi, +5m yanında şampiyonluk da geldi.)

Öncelik konusunda stoper >= (Boyko kiralanırsa) kale > sol bek > sağ bek > sol açık > satış olursa sağ açık > veli satılırsa ön libero > pektemek satılırsa 3. forvet . Gomez'in ne yapıp edilip 1-2 yıl daha ikna edilmesi lazım.

Sol bek adayım Bedimo. Hakkında özet yazı: http://www.socratesdergi.com/2016/06/02/karsilikli-fayda/

BurkayJK dedi ki...

Gökhan Gönül ve Bedimo çok iyi isimler ama iki beki de böyle hücumcu yapmak sizce de yanlış değil mi? Önümüzdeki sezonda büyük bir sürpriz olmazsa Atiba-Oğuzhan orta sahası ile oynamaya devam edeceğiz. Böyle yumuşak bir orta sahanın, bu tip beklerle oynaması Beşiktaş açısından ne kadar sağlıklı olur? Benim önerim Beck'in yerinde kalması ve sol beke sağlam bir hücumcu bek alınması. (Bu durumda, Bedimo adı geçenler arasında en uygun isim sanırım.) Keşke Gökhan Gönül'ü değil de bir şekilde Mehmet Topal'ı alabilsek. Asıl bu darbe daha zor duruma sokar Fenerbahçe'yi. Topal gelirse stoper ihtiyacı da otomatikman 1'e düşer.

Hidayet dedi ki...

quaresma'nın performansı bizim "azılı fm'ci quaresma düşmanlarının" parmaklarını kemirmesine sebep oluyordur, geldiğinde devre arasında gitin, satılsın, bir de demez mi bizim için olmazsa olmaz değil diye, cckim peki olmazsa olmaz, gomez, gidebilir her an, bazı arkadaşlara göre gitti, atiba, aynı durum, öyle ya , şampiyonlar liginde o kanatta olcay oynar, o daha iyi, o yapar q7'nin işini, o kalsın, ha ha, yazık, haset nasıl da gerçeği kabullenmemeyi getiriyor, gollerinbi değil, ronaldo'ya asistini bi izleyin ha bir de geçen sene katar tıpçusu diyen bi şınayder vadı, takıma n'doye yi isterdi, gomez'i değil, sosa'yı hiç beğenmezdi, nerde o , bilgisayarın başında uyuya mı kaldı, nerdesin wesley :))

QuaresmA dedi ki...

O performansını genelde sol kanatta gösterdiğini de hatırlatmakta fayda var. Portekizli kanatların (Figo, Q7, Nani, gençken Ronaldo) esas kanadı diye birşey olmaz ama Quaresma sağda oynadığında yeteneklerine biraz pranga vuruluyor. Sağda oynadığında Ronaldo'ya yaptığı orta gibi ortaları yapamıyor, gol de daha az atıyor. Solda Olcay'ın yerine Quaresma'nın değerlendirilmesi daha mantıklı bence. Zaten birkaç hazırlık maçında Olcay'ın 1 sezonda attığı gol kadar gol attı neredeyse.

Ters kanadına da formda olursa Gökhan Töre veya ada gibi adam Cenk Tosun. Böyle çok daha bomba hücum gücümüz olur.

teahead dedi ki...

Quaresma bir de dunku mactan sonra soyle bir sey soylmis,

“İnsanlar ırkçılığın bittiğini söylüyor ama bence sürüyor. Bulunduğum ortamlarda yanlış giden şeylerin sorumlusu hep ben oldum. Takım kaybedince ben kötü oynadığım için oluyordu. Bu sadece futbol dünyasında böyle değildi. Her zaman şüpheli bir insan oldum. Bir keresinde okulda arkadaşımın bir şeyi kayboldu. Çingene olduğum için bu kişinin ailesi beni suçladı ancak sonra benle alakası olmadığı ortaya çıktı. Küçükken ‘çok yeteneklisin ama geldiğin yer nedeniyle fazla ileri gidemezsin’ dediler. Bu sözler beni daha çok kamçıladı. Çingene olmaktan gurur duyuyorum.”

Emrah dedi ki...

Bedimo Marsilya'ya gitmiş.

Zaitsev dedi ki...

Türk basını birisini yazıyor Fransızlar üzerine atlıyor veya tam tersi. Aç transfermarkt'ı bak takımın ihtiyacı manşetten çak haberi. millet uğraşsın dursun:)

Yok Gomez eşyalarını satmış. Adam eşyalı kiralık evde oturuyor. Atiba kişisel eşyalarını toplatmış. Tesiste bir topçunun neyi olur normal sezonda. Deodorant parfüm şampuan belki 1-2 tshirt. zaten bavulla gidiyorlar her yere. bunları toplatsa ne olur ;)

Bedimo özelinde konuşalım. Adam 32 yaşında topçu son transferini yapıyor. Burada alacağı kemiksiz parayı Fransada alamaz. Teklif varsa gelecektir. gelmediyse zaten teklif yoktur.

Bu seneyi bütçe olarak açıksız atlatırsak UEFA'nın kısıtlamalarından kurtuluyoruz. O yüzden Avrupayı değil ligi götürecek transferler gelecektir. GG hayali kurup Beck'e yedek görebiliriz kadroda. Kalede Tolga bile kalabilir yeterki defans geri pas yapmasın :)

JimmyLue dedi ki...

@Zaitsev +1

Gomez'in satılacak eşyası yok ki kendisi Swissotel Residence bölümünde konaklıyor.
Atiba'nın kardeşi Holden Kanada'da, gelse kesin haberim olurdu. Atiba'ya soruyorum: bullshit diyor yazılanlara.. West Ham'ın ilgisi olduğu doğru fakat yapılmış anlaşma yok.
Lakin Hutch kulübe kırgın. Göndermiyorlarsa fiyat iyileştirmesi istiyor fakat kulüp Pektemek'in 1.7 aldığı yerde 1'e oynayan ve en değerli 3 oyuncusundan biri olan adama 1.4 vermiyor..
Biraz haksızca.

BurkayJK dedi ki...

JimmyLue gelmiş. Bizim imzalı forma işi önümüzdeki sezona kaldı galiba. Umarım bir sene daha kalır takımda. :)

Berisha iyi gibi geldi bana. Maçı izleyen var mı başka? Sezon başında ilgilenmiştik sanırım. Değerlendirilmeli.

beagle dedi ki...

Bütçesini kısması gereken Azize'ye önlibero maaşı yıllık 3.5 -4 Milyon Euro + %20 vergi ile temiz 5 milyon Euro'ya maloluyor. Kabaca yıllık stad gelirinin %25'i :)

Geç(iril)miş olsun Azizciğim. Bunlar daha iyi günlerin.

Hidayet dedi ki...

benim anlayamadığım bir şey var, otuz küsür yaşına gelmiş bir sağ bek için, sürekli ılımlı mesajlar veren, kendi takımıyla sonuna dek anlaşmaya çalışmasını, anlaşamayıp hala beşiktaş'a imza atmamasını, imza parasını, yıllık görece yüksek ücretini hiç soru etmeyen, sürekli o'nu istiyoruz...vs mesajları veren yönetimin, kendisini şampiyon yapmış , 26 tane gol atmış, uluslararası şöhreti tartışılmayacak , alman milli takımının santrforu için "olursa olur olmazsa da olmaz" , "bonservisini al da gel", "bizi kimse araç olarak kullanamaz", "seni biz bu hale getirdik " vs bunların sayısını artırabiliriz,,sürekli böyle sert, üstten mesajlar vermesi, ne oluyor anlamıyorum, gökhan gönüle gösterilen yeni gelin toleransı, niye gomez'e karşı bu tür demeçlere bırakıyor yerini, yoksa ezildiler mi karizması altında, sinir oluyorum bu haberleri okudukça..

Unknown dedi ki...

Kamil Gliki nasıl bilirsiniz

Nejaz dedi ki...

Kamil Glik her şeyden önce güçlü bir karakter. Gomez gibi lider ruhlu birine defansta da ihtiyacımız var.
https://www.theguardian.com/football/2016/jun/04/kamil-glik-poland-difficult-upbringing-become-leader

Unknown dedi ki...

Hem Sosa hemde Atiba daha iyi bir sözleşme hakediyor bunun aksini iddia eden yoktur. Ayrıca adı geçen stoperlerin hepsi sağ ayaklı iki defans alınacaksa mutlaka bir tanesi sol ayaklı olmalıdır

emruli dedi ki...

@Haydar Kaya: Iyi biliriz ama alamayiz.

@hidayet nurügengi: Yaklaşım farkını şu şekilde yorumluyorum. Mario Gomez büyük ihtimalle seneye kadromuzda olmayacak. Euro 2016'da gosterecegi iyi performans, bu durumu iyice imkansız hale getirecek. Yonetim kuyruğu dik tutmaya çalışıyor. Onun gibisini bulamayacak olsak da bence cok yanlış bir tutum değil. Mario Gomez isteseydi bu isi Nisan ayında veya turnuva öncesi bitirebilirdik. Simdi Fiorentina da devrede. Şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamalar cok dogru olsa da bence gereğinden fazla övgü aldı. Kime sorsan uc aşağı beş yukarı aynı şeyleri söylerdi zaten. Ilk seferinde bana da sempatik gelmişti ama bunu 3 kere soyleyince, bizim yonetimin yaptigina benzer bir tavır sezdim. Yani ben bunlari sampiyonluk sonrası soyledim, gerekli adımlar atılmadı gibi. Yonetim de su an Fener'in Gokhan Gonul'e yaptigina benzer bir itibarsizlastirma çalışması yapıyor olabilir. Bu ayki Socrates'te Atiba röportajı vardı. Önümüzdeki senenin kadro planlaması ona da sorulmuş ve o kadar olgun bir cevap vermis ki. Son cumlesi "benim isim futbol oynamak, kulübü yonetmek degil". Tabi JimmyLue'nin yaninda Atiba alıntısı yapmak, ne kadar dogru bilemedim :)

Gokhan Gonul'e gelince bence dogru transfer. Nisan ayinda protokol imzalandigi icin yönetim ılımlı açıklamalar yapıyor. Tepki cekmemek icin turnuva sonrası açıklanacağını düşünüyorum. Bir ihtimal Hırvatistan maçı sonrası bir açıklama olur mu diye dusunmeden edemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

EURO 2016 topigi acilmamis, ama acilmamasi cok da garip olmamis sanki. Ben gurbette dogup buyuduk; diger 'Alamanci' genclerin aksine hic milliyetci tarafim olmadi. Maclarda da milli takimi gonulden destekleyemedim hicbir zaman Besiktas'i destekledigim gibi.
Acaba EURO 2016'da degisir mi dedim, ama yine torpilin doruklara ulastigi, sistemsizlik ve kaos futbolunun cirit attigi su igrenc ortami gorunce sogudum resmen.
Bir Besiktas'a bakiyorum, bir su milli takima bakiyorum oyun tarzi ve sistemi olarak; daglar kadar fark var. Bir Olcay'in sempatikligine bakiyorum, bir Volkan Sen'in sinirli pic suratina. Bir Atiba'nin disiplinine ve fiziksel durumuna bakiyorum, bir Ozan Tufan'in gobegi ve memelerine. Bir Quaresma'nin hirsina bakiyorum, bir Arda'nin bitikligine.
Oguzhan ve Cenk'in cikmasi harbiden iyi olmus. Bu igrenc ortamda hic bulunmasinlar daha iyi. Yillarca Sergen Yalcin, Nihat Kahveci, Mehmet Ozdilek, Tumer Metin, Ahmet Dursun gibi milli formayi hak ettigi takdirde giydirilmemis oyuncular kervanina yine baska oyuncularimiz da katildi hayirlisiyla. Iyi bir antrenorle soyle bir 11'le halbuki ne kadar guzel bir milli takim olabilirdi;


------------------V.Babacan----------------

G.Gonul-----O.Torpak------Ersan------C.Erkin

----------Oguzhan--------M.Topal------------

Emre Mor----------H.Calhanoglu---------Olcay

------------------C.Tosun----------------------

Karaktersiz ve gobeklilerden arinmis, hizli tek top futbolunu oynayacak guzel bir kadro kurulabilirdi. Maalesef olmadi. Bu futbolla Ispanya'dan 5'ten az yersek sukretmeliyiz.

Unknown dedi ki...

İmPARAtor,sinyor...vs.vs.
Bu kadar ahbap çavuş ilişkisi bu kadar adam kayırmacılık bu kadar hakedenler yerine etmeyenlwrin dorma giydiği bir ülke daha görmedim BJK4EVER ın dediği gibi gönülden izleyemiyorum vu takımı.

ozan dedi ki...

Ardayi cikaramiyip Oguzhani gozden cikarirsan ilk firsatta rakip kaleye gidemeden mac bitirirsin.

Hadi olaya fanatik bakiyoruz diyecegim ama 3 aydir mac yapmayan Caneri cagirip Hasan Aliyi kadroya almazsan senin sol kanadini boyle linc ederler.

Arda-Caner-Ozan toplasan bu sezon kac maca cikmislar acaba ama 3u ayni anda sahada. Ulan Ersani cagirmazsan Topali stopere kitleyip ortasahada sacma sapan tercihlerle Ozana mahkum oluyorusun, sonra imparatormus bilmem neymis.

Torpile adama kayirmaya devam, bakalim Ispanya macinda ne rezalet izleyecegiz.

CDiS dedi ki...

Yazasım var, buraya yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama..

Hırvatistan-Türkiye maçı dahil turnuvadaki bütün maçları seyrettim. K.İrlanda ile birlikte en kötü takım biziz. En sistemi olmayan, en ne yaptığını bilmeyen, en plansız, en dirençsiz takımız. Hırvatlar biraz becerikli ve şanslı olsak tabela en iyi ihtimal 4-0 'dı. Oynayabildiğimiz tek oyun, son 5 dakikada oynadığımız, Hakan Balta 'nın santrafora geçtiği 'kaos' futbolu. Bunu da 90 dakika oynayamadığımız için, gruptan çıkmak ve ilerlemek için aşırı derecede şansa ihtiyacımız var.

Bir Beşiktaşlı olarak, milli takım kadrosuna da itiraz ediyorum. Hakan Çalhanoğlu duran toplar dışında neredeyse hiç yok sahada. Bu seviyede sadece frikik atacak diye 90 dakika adam tutulmaz. Arda çok temposuz, onun ayağına ne zaman top gelse oyun yavaşlıyor, o Selçuk 'a veriyor, oradan top kaleci Volkan 'a kadar geliyor. Bol bol yan pas, geriye pas, tekrar yan pas, tekrar geri pas, sonra ilerideki tek adamına doğru 50-60 metrelik bir uzun pas. O adam topu alsa veya indirse yanında-çevresinde hiç kimse yok. Oğuzhan arada kayboluyor, ayak uyduramıyor bu temposuz oyuna, topu ayağına aldığında kaçan adam yok (kadroda bu şekilde oynayabilecek tek adam Volkan Şen).
Emre Mor iyi futbolcu olacak, belki de çok iyi olacak. Ama daha olmadı, kariyeri 13-14 maçtan ibaret bir adamı ilk 11 koysan yine şaşırmam ama mağlup devam ettiğin maçta 75 'de kurtarıcı diye oyuna sokamazsın, sokarsan da kaybolur oyunda, oyunu da kaybedersin 2. yarıda tek şut çekmeden..
Ozan Tufan denen adamdan iyi kurtulmuşuz, Şenol Güneş iyi ki Bursa başkanına çemkirmiş de, o da inadına Fener 'e vermiş bu adamı. 20 yaşında bir oyuncunun en az 7-8 kilo fazlası olması, 1 yıldır bu kiloyu verememiş olması, bu kadar temposuz oynaması iş ahlakı anlamında çok ayıp. Onu ısrarla ilk 11 'de 90 dakika kesintisiz oynatmak daha da ayıp.
Milli takımın işi çok zor. İspanya 'yı yenemeyiz, puan almamız bile çok zor. Son maça 0 puanla havlu atmış olarak gidebiliriz.
Biz bitti demeden bitmez diyorduk da biz hala başlayamadık bile..

YSY dedi ki...

Senyorun tek yapması gereken beşiktaşın şablonunu alıp bekleri değiştirip ortada atiba yerine topal önde sosa yerine çalhanoğlu koymaktı ki ammma velakin senyor saçma sapan bir kadro kurdu. O defansta en kötü ömer toprak, ersan hadi oda olmadı yalçın oynardı. Zaten siktiri boktan bir gruptan sidik zoruyla en iyi 3. olarak çıktık bari rezil olmadan dönelim şuradan. Benim gruptan çıkacağımıza dair bir umudum yok.

nuri mu dedi ki...

Hırvat defansında vida düşünülebilir mi acaba bizim takım için..

dünkü maçta iyi gözükmesnde bizim takım olarak kötü olmamızın payı var mı ki...

yilmaz dedi ki...

turnuvaya katılacağımız belli olduğundan beri aradan o kadar süre geçti. Turnuvanın en hazırlanmamış takımı Türkiye. stoperler devşirme, kanat oyuncuları kağnı, forveti 5 ayda 2 kez maç yapmış. Hazırlık maçlarında bok gibi top oynayıp son dakikalarda gol atınca "bu takım oldu" sanıp aynı boktan dizilişle turnuvaya başladık. Hazırlık maçında da ilk 45 sonunda Ozzie'yi çıkardı orta saha düştü, görmedi paşa aynısını turnuvanın ilk maçında da yaptı. şimdi de biz bitti demeden bitmez geyikleri başladı. Acil Ozzie ve Cenk'in bir şekilde turnuvadan diskalifiye olup gelmelerini istiyorum İstanbul'a. Arda-Terimspor da zaten 2 maç sonra gelecek nasılsa.

WiLdHoney dedi ki...

Yeni sezon formaları tanıtılmış, gördüğüm kadarıyla çok sıradan ve bir numarası yok, ben kendi adıma daha güzel formalar bekliyordum. Bu kadar rüzgarı arkamıza almışken, çok daha güzel şeyler yapılabilirdi. Yazık olmuş büyük fırsat kaçırdık.

Basar dedi ki...

Fatihin evlatları var. Reklam yıldızı Ardacığı, 21-22 yaşında dobişkosu Ozancığı var. Kendi de ifade ettiği gibi bu turnuvanın seviyesi yüksek (dünya kupasından bile daha yüksek) Burada işler şakaya gelmez. Bir kere bu kadar sertlikten uzak orta saha olmaz. Topal gibi adamı orta saha yerine defansta oynatmak, koca Türkiye'den ve Avrupa'da (hatta Çin'de) oynayan bunca Türk oyuncudan 2 tane orjinal stoper bulamıyorsan oturduğun koltuğa yazık.

Bu laylaylom kadro inşallah hepimizi yanıltır ve şaşırtır ama bu turnuvanın sloganı "biz başlamadan bitti" olur. Gol dahi atamadan turistik seyahatten döneriz. Allah bizi seviyormuş da farktan kurtulduk.

teahead dedi ki...

Düm düşündüğümü bugün Demirkol dile getirdi. Fatih Terim Beşiktaşın önünü ve arkasını (Ersan ismail) neden takımın iskeleti yapmıyor.Gerçekten klupçülük mü yapıyor?

mufittezel dedi ki...

Beşiktaş'ı milli takımın iskeleti yaparsa başarının Şenol Güneş'e yazacağını düşünüyor, egosu da bunu kaldıramaz doğal olarak.
2002'de aynı durumda Şenol Güneş Galatasaray'ı milli takımın iskeleti yapmış ve 3. olmuştu Japonya'da, hala o başarıyı Terim'e yazanlar var.
Ama aynı kişilerin aklına 1 yıl sonra konfederasyon kupasında Galatasaray'dan Bülent Korkmaz , Ergün Penbe ve eski GS'li o an FB'li Fatih Akyel dışında oyuncusu olmayan takımla nasıl 3. olduğumuzu sormak gelmez.
Ya da şike sezonu sonrası Terim'in Güneş'in Trabzon kadrosuna ve oyun mantığına çökerek (Selçuk İnan, Engin Baytar, Burak Yılmaz, Umut Bulut, Colman yerine Melo) başarılı olmasında da Güneş'e pay çıkarmaz.
Ligin en formda oyun kurucusu Oğuzhan'ın yanına Atiba ile benzer işi yapabilecek Topal'ı koyup takımın gerisini de bu yapıya uygun oyunculardan seçip Beşiktaş benzeri bir oyun oynamak yerine, sezon boyunca kendi taraftarından küfür yemiş Selçuk İnan ve dombili Ozan Tufan'ı koyup, tüm takım bok gibi oynarken kendi prenslerine ya da keşiflerine dokunmayıp yerinde oynatmadığın Oğuzhan'ı çıkarırsan yukarıda Başar'ın dediği gibi "biz başlamadan bitti" deyip götün götün evine dönersin büyük ihtimal.

Coolio dedi ki...

şaşırmadık tabiki. 15 yıldır aynı Fatih Terim egosu, aynı futbol bilgisizliği, aynı ahbap çavuş ilişkisi, aynı çapsızlık. Aslında ona kızmıyorum, ona, tüpçüye, azize ve benzerlerine prim veren, yıllarca bu seviyelerde kalmasına izin veren halkımıza kızıyorum. Yoksa halk bunu istiyorsa Fatih Terim olmaz bir başkası olurdu, aynı şey.

Unknown dedi ki...

rıdvan dilmen gibi müzmin sakat bir oyuncunun milli takımda oynama sayısının (29) feyyaz uçar'dan fazla olduğu bir milli takımdan bahsediyoruz. üstelik bu takım ali gültiken gibi beşiktaş efsanelerinden birinin sadece 7 defa milli olduğu bir takım.

her zaman torpili biraz daha fazla olanlar oynadığı için, başarılarımız da tamamen tesadüflere bağlı olarak geliyor, ki bu yüzden sıfır çektiğimiz turnuvada var. tüm bunlar ışığında en son 90 dakikalık performansının mart ayında göstermiş arda turan'a 75 dakika tahammül edilmesi bana garip gelmiyor, adamın bu sezon reklamlarda oynadığı süre sahada bulunduğundan gerçekten de daha fazla. şöyle ki şampiyonlar liginde yarı final oynayan takımında geride kalan sezon boyunca sadece 46 dakika oynayabildi. sahi sezon başından beri kaç reklam filminde gördük kendisini? daha önemlisi 1-0 önde oldukları real madrid maçında oyuna son 15 dakikada girmiş ve ondan sonra barcelona sahadan silinmiş ve 2 gol yiyerek mağlup olmuştu.

neyse buradan sistemsizliğe geçelim. öncelikle saha içinde oyun liderimiz kim olacak? arda mı? oğuzhan mı? hakan mı? veya başka bir oyuncu mu?

sinyor terim önce buna karar vermeli. çünkü arda-selçuk-hakan yanyana oynamaya devam edecekse o zaman o takımda oğuzhan ve cenk'i oynatmamalı. oğuzhan ve cenk bu gibi bir sistemsizliğin içinde oynayamaz, faydalı olamazlar (olmadı da). o takıma burak, volkan şen, emre mor ve hatta kerim frei gider.

bu kaos futbolunda oğuzhandan verim almayı beklemekle aynı mevki de ismaili kullanıp verim beklemek arasında fark yok, çünkü sahada defans arkasına topsuz koşu yapacak tek oyuncu bile yok, ortasahada oğuzhan'ı alameti farikası olan ve adam eksilten çoğunlukla tek dokunuşlu ver-kaçlarını yapabileceği bir olcay (var ama yok!), sosa veya atibası yok. fakat dün özellikle oğuzhan çıktıktan sonra da görüldü ki o olmadan bu takımdan hiç bir bok olmaz! oğuzhan oyundayken maçın tek golünü uzaktan çekilen ve süperligde oynayan 18 takımın kalecisinin en az 15-16'sının hatta tolga'nın dahi çıkarabileceği vasat bir şutla yedik. rakip kaleye gidebiliyorduk fakat o çıktıktan sonra kalemizde 3 veya 4 tane gol pozisyonu gördük ve üstelik verimsiz olarak değerlendirildiği hücum performansı sonrasında ikinci yarı tek şut dahi çekemedik!

oğuzhan ve cenk turnuvanın kalanında görev alacaksa öncelikle iki şey yapılmalı:
1- sol tarafa olcay'ı yazılacak ki pas alış verişine girebileceği bir adam olsun,
2- oğuzhan'ın yanına mehmet topal gelecek.

uzun lafın özeti kaşarlanmış oyuncular her daim milli takıma zarar verdi, özellikle terim'in manevi oğullarının bu takımlara zararı çok fazla oldu. o komplekslerinden bir dönemde olsa sıyrıldığı için bugün turnuvadayız. emre b.oğlu ve volkan demirel'in milli takımı bıraktıkları dönemden sonra zor yenilen bir takım kimliğine bürünmüştük. bugün takıma en büyük zararı arda turan, burak yılmaz ve selçuk inan veriyor. unutmadan ekleyim her ne kadar takımda en sevdiğim iki üç oyuncumuzdan biri olsa da, bundan sonraki süreçte terim'in diğer manevi oğlu gökhan töre de milli takıma faydadan çok zarar verecek gibi gözüküyor.


cochise dedi ki...

uzun yazmak istemiyorum herkes mantık çerçevesinde gerekeni yazmış; Fatih Terim'in Oğuzhan'lı futbolu oynatma ihtimalini düşünmediğim için Oğuzhan ve Cenk'in bi daha oynamamasını arzu ediyorum. Sakatlık falan yaşamasınlar. Madem kaos futbolu orada İsmail var onu oynatsın bizden de kimseye bulaşmasın (ironi değil İsmail'in bu düzensiz yapıda iş yapma ihtimali daha fazla) . Beşiktaş düşmanı Fatih Terim diyenlerin dilini eşek arısı soksun; düşman olsun abi ne karışıyorsunuz; sanki oynatınca işe yarar mı oynatıyor? Yalnız hakikatten madem böyle oynatacan Kerim'i neden almazsın. Bu futbolda bir çoğundan daha çok katkı yapar. Madem Olcay değişiklik planında bile yok neden onu bırakıp da bir stoper götürmezsin. Herşey bir tarafa biz dün ne oynadık, anlayan var mı?

CDiS dedi ki...

Türkiye-Hırvatistan maçı hakkındaki yorumlarda, Ozan Tufan üzerinden linç kampanyalarına şiddetle karşı çıkıyorum. Rezil oyunumuzu, 21 yaşındaki bir çocuk üzerine yıkmak insafsızlıktır. Ozan iyi bir yetenekti, 1 sene içerisinde gelişim gösteremedi, hatta geriye gitti, fizik olarak çok kötü durumda bence, bu takımda da oynamayı haketmiyor,ancak tüm oyunu da onun üzerinden okumak çok yanlış..

Zaitsev dedi ki...

Terim'in kadro tercihlerine baktığımızda hiç bir zaman Beşiktaşlı oyuncular ön plana çıkmamıştır. Adam sevmiyor bizi bu kadar basit. Zorunda kaldığı için tepki almamak için çağırmıştır bizden 2-3 yedek olabilecek oyuncu.

Bu sene Oğuzhan parlamasa, şampiyon olmasak Oğuzhan,Cenk filan düşünmez kadroda. ilk geniş kadroya çağırır sonra 23e almazdı. ama üzerimizde GS forması olsa Serdar Kurtuluş bile milli olmuştu. Tolga A milli takım banko kalecisi olurdu. Büyük ihtimalle kaybedeceğimiz İspanya maçında Oğuzhan, Cenk, Olcay hatta İsmaille çıkıp bizim oyuncuları harcama ihtimalini de yüksek görüyorum.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev terim ismail'i ilk elendiğimiz bir play-off maçının 60 küsürüncü dakikasında Arda'nın yerine almıştı yanlış hatırlamıyorsam. Kendi bulmadığı, keşfetmediği, daha önce beraber çalışmadığı bir futbolcu milli takıma performansı ile zorla girerse kesinlikle kabul etmiyor adam, o adamı takıma yediremiyor. biz kendi oyuncularımızı takip ettiğimiz için biliyoruz ama diğer takımlarda da durum aynı. Fatih Tekke'nin demeci aklımda. Zenit'le uefa kupası finali oynadığı sene, "bütün takım arkadaşlarım milli takımlarına gitti beni almadı hoca, bu yüzden daha iyi kulüplere transfer yapamıyorum" gibilerinden bir demeci vardı.

Her turnuva olacağı sezon yazı iple çekiyoruz. Bizim çocuklar da vitrine çıkacak diye. Her turnuvayı böyle zehir ediyor adam bize.

Mayor dedi ki...

3 milyon verip Sivok'u geri alalim. Zaten niye gonderdik ki o adami?
Ispanya karsisinda gayet guzel oynuyor.

Armagan dedi ki...

Bi üst tura çıkarsak Terim'le ne senle ne de sensiz durumu olur, bu açıdan İspanya'nın kazanması önemliydi. Gs-milli takım döngüsü de 1-2 yıl ötelenir böylece.

Glik'i çok beğendim,zaten haberlere göre anlaşılmış ancak kulüp ikna edilmeye çalışılıyor. 4m'a kadar çıkılabilir.Berisha için İsviçre maçı rakibin yetersiz bitiricliği nedeniyle tam bir test olmadı. Fransa maçını da görmek gerek.

Turnuvada ilk maçlarda biraz fazla kontrollü oynandı zaman zaman, üst turlarda vites artacaktır. Çeyrek finalde olası bir Almanya-İtalya veya Fransa-İngiltere maçı renk katar.

turkkant dedi ki...

Hırvatistan maçını stattan seyrettim, Türkiye'de yazılanlara bakınca şaşırdım. Bariz şekilde Hırvatistan karşısında ayakta kalan tek oyuncu belki de Ozan Tufan'dı.

Öte yandan her turnuva gibi buna da miskin başladık, yavaş yavaş vites artacaktır. Şu an temel sıkıntı Arda'nın Oğuzhan'ın rolüne soyunup, kanat oyuncusundan çok, sürekli ayağına istemesi, Oğuzhan'ı da pasifleştirmesi. Bu sorunu önümüzde maçlarda çözeriz inşallah.

Cenk'e top gelmedi, ama yine de top gelmediğinde çok etkisiz, en azından Burak atletizmiyle, ani araya koşularıyla tehlike... Muhtemelen ikinci maça Burak başlar gibi.

beagle dedi ki...

Bu Serdar Azize cidden 6 milyon euro verip ilk 11 formasi teslim edilir mi? Adami iyice alici gözle izlemiş olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

Yeni sezon formaları hakkında birkaç kelam edelim. Bence önemli.

Beyaz forma konusunda son yıllarda Vodafone'un da etkisiyle bir standart yakalayamadık. Çizgili tasarım hoş olmuş ama vodafone'un kırmızı yazması kabul edilebilir bir şey değil. O sponsor ismi siyah yazılabilir ve hatta siyah çizgiler yazıya geldiğinde kesilirse en az kırmızı yazmış kadar dikkat çeker. Vodafone'un bazı işleri sinir bozucu olmaya başladı. (Stadyumun içinde hala Beşiktaş amblemi yok)

Bana kalırsa her sene ufak değişiklikler yaparak sade bir beyaz forma çıkarılmalı ve iç sahada beyaz forma-siyah şort dışında bir şey giyilmemeli. Büyük takım dediklerinin hepsinin iç saha forması bellidir, tanınır. Bu seneki çizgili tasarım bu tanıma uymuyor bana kalırsa. Dediğim gibi, sponsor yazımı dışında güzel tasarım ama beyaz forma ile çok oynamamak lazım.

Siyah forma, bence aralarında en iyisi. Sadece, polo yaka olsaydı daha iyi olurdu diyebilirim.

Bordo forma veya kırmızı forma da benim hoşuma gitti. Canlı görürsek daha iyi olur tabi ama güzel bir ton seçmişler gibi. Altına beyaz şort-siyah çorap ile düşünülmeli.

Son olarak formalar bu sene 155 TL, isim de yazdırırsan 175 TL. Ülke şartlarında çok çok pahalı. Bu fiyat konusuna bir ayar çekmeleri lazım ama ipler Adidas'ın elinde sanıyorum.

Çok zor bir şey değil yahu, düz beyaz forma ve altına siyah şort. Diğer formalarla istediğiniz kadar oynayın ama beyaz formaya dokunmayın. Bu konuda doluyum. :)

QuaresmA dedi ki...

Benim anlamadığım mevzu; milli takımda veya milli takım havuzunda nasıl bu kadar fazla şişman topçu olabiliyor? Ozan Tufan bir futbolcu için değil, normal bir insan için bile şişman. Gökhan Töre da sezon sonunda ondan farksızdı, belki daha bile kötüydü. Arda yıllar yılı şişman. Gökdeniz, Olcan falan da öyle. Hatta Emre Fener'e geldiğinden beri şişman. Bu kadar antrenman yiyip nasıl bu kadar şişman olabiliyorlar? Şunları futbolcu diye sahaya sürmeye utanırsın.

Volkan
Gökhan - Ersan - Balta - Caner
----------- Topal ------------
------- Ozzy - Selçuk --------
Emre M. --- Cenk ------ Volkan

Ersan'ın kadroda olmaması, hele ki stoperde bu kadar problemliyken skandal. Emre Mor 11'e yazılacak ilk 2-3 kişiden biridir.

Coolio dedi ki...

Volkan Şen'in ilk 11 oynamasını istemem. Sürekli anlar içinde kaybolan, topa girmesini bilmeyen bir adam. İspanya karşısına Olcay ile başlayıp sol kanadı iyi savunup Caner'inde içi rahat bir şekilde çıkmasını sağlayabilirsin. Ayrıca ağırlıklı olarak müdafaa yapacağımız bir maçta faül yapmadan top çalma konusunda uzman Olcay, her hareketi sarı kart olan Volkandan faydalı olur. Maçın son bölümünde Emre'yi kullanmak mantıklı olabilir. Bence Emre sahada olduğunda Oğuzhan da sahada olmalı.

Forma konusunu ben anlayamıyorum. Elin adamlarına ne formalar tasarlıyorlar ama biz hala vasat seviyedeyiz. Bu formalar çok kötü demiyorum ama şampiyon olup stad açtığın bir sezonda çok iyi bir ekip adanarak (Adidas) çok güzel şeyler üretileiblirdi.

cochise dedi ki...

@coolio
Cane'in ileri çıkacak hali olsa haklısın ama şu form durumları, Fatih Terim'in yaptığı şu hazırlık(sızlık) göz önüne alınınca bu milli takımın -bence- tek şansı yine kendi en iyi bildiği 2008 tipi kaotik futbol. Zaten hocanın kafa 2008'de. Tabii Avrupa futbolunun yerinde durmamış olması küçük bir şansızlık! Bu yaklaşımdan pas futbolu çıkması düşük ihtimal. Oğuzhan-Olcay-Cenk de bu anlayışta verimli olamaz. Oynatmasın da. Anlayış oyunun genelinde iyi oynamak, oyuna hükmetmek değil bir ara bir punduna getirmek. O yüzden Volkan Şen, Emre Mor gibi kolay adam eksilten ya da Burak gibi 9 kere saçmalasa da atletizmiyle bir kere rakibi ters yakalayacak oyuncular bu futbolsuzluk halinde daha faydalı olur. Bu bağlamdan bakınca da Alper'in götürülmemesi akıl almaz. Olcay yerine de kerim'i götürseydi daha mantıklıydı.

Coolio dedi ki...

@cochise

dediklerinde tamamen haklısın, çok mantıklısın. Ancak İspanya karşısında o kaotik futbolu oynayabilir miyiz ondan emin değilim. Hırvatistan'a karşı değindiğin gibi uygun adamlarla ve uygun hazırlanmayla çıksaydık o kaotik futbol sonuç verebilirdi ama bu maçta ona dönemeyiz bence. İlla adam eksilten adam olsun sahada dersen de bu Volkan olmamalı derim çünkü Avrupalı hakemlerdeb kırmızı görmeden tamamlayamaz 90 dakikayı.
Ama hangi futbolu oynarsak oynayalım Oğuzhan bu futbol kıtı adamların yanında fayda sağlayamıyor orası kesin.
Konudan konuya atlayacağım ama her zaman Topal'ın çok abartıldığını düşünmüşümdür ve kendisini verimli/faydalı bulmam. Orta sahada oynasa bile Oğuzhan'ı, Hakan'ı oynatacak bir adam değildir. Sadece geride defans ikilisinin arasına girmeyi biliyor. Atiba ise o bölgede doktora yapmıştır. Bakınız Oğuzhan'ın her kurduğu organizasyonda pası ona doğru noktada, anda veren Atiba'dır. Oğuzhan'ın etrafı her sarıldığında ondan pas alıp rahatlatan Atiba'dır. Hırvatistan maçında özel ilgimden dolayı Oğuzhan'ı izledim hep ve kaç defa arkası kaleye dönükken dikine yerden pas istedi ama Ozan ve Selçuk anlayamadı durumu.
Çalhanoğlu'nda da aynı durum var, hatta Nuri'de de vardı. Bu futbol zekası eksik adamlarla birlikte yapamayorlar ve kötü oynuyor gözüküyorlar.

yilmaz dedi ki...

formül basit.

en uçta burak (bizim cengo muhtemelen 90 dakika geride başlayacağımız maçta savunma arkasına top taşıyamaz. Bu dallama arada absürd deparlar atıyor.)

2 tane gerçek kanat oyuncusu, mor/şen/olcay'dan ikisi

bir adet "ya tutarsa" yıldızı arda/hakan (hakan'ı hiç beğenmediğimi söyleyim baştan. sadece uzaktan şut atüyr, frikik atüyr diye bir futbolcu bir takımın 11 oyuncusu olmamalı, daha iyisi yoksa başka tabi.)

olmazsa olmaz ozzie, yanına topal(atiba yok, napcan)

gönül, çalık/kaya, balta caner(ben ismail derim ama şimdi linç edersiniz :))




QuaresmA dedi ki...

Açın bu akşam Quaresma izleyin, gözlerinizin pası silinsin diyecektim de yedek bırakıp Nani'yi başlatıyor koçları. Bu Portekizli koçların sıkıntısı ne yahu?

yilmaz dedi ki...

sakatmış galiba

BJK4EVER dedi ki...

Abi kusura bakmayin da biz keriz miyiz bu herifin saldim cayira mevlam kayira tarzindaki kaos futbolu icin yillik 3 milyon euro oduyoruz? Adam turnuvanin en cok kazanan 3. antrenoru, ama kaos futbolundan baska birsey veremiyor, vay babanin kemugune arkadas.
Kaos futbolu falan hikaye, boyle sacmalik olmaz. Irlanda, Arnavutluk bile catir catir disiplinli bir sekilde futbol oynuyorsa bu takimin gosterdigi performans kabul edilemez. Kimse bize San Marino muamelesi falan yapmasin. Bu takimda Avrupa'nin top-class olmasa bile bir seviye altinda rahatca oynayabilecek oyunculari mevcut (Caner, Hakan, Oguzhan, Omer, Cenk, G.Tore). Bunlardan saglam bir takim huviyeti yaratamiyorsa o zaman ziktirsin gitsin zaten.
Turkiye'nin bu saatten sonra birsey olacagini zannetmem. Cekler zayif oldugu icin belki bala gote yeneriz, diger gruplarin 3. leri rezil performans sergilerse en iyi 3.lerden biri olarak cikariz. Ama bu takima keyif verici disiplinli futbol vs hikaye bu saatten sonra.
Omer, Serdar, Ersan, Yalcin'dan birini almayarak defansin icine etti. Onlari almadigi icin Topal'i defansa cekmek zorunda kaliyor ve orta sahanin da icine ediyor. Hucumda da ideal 3'luyu bir turlu bulamadigi icin 3 tane orijin ofansif orta saha oyuncusu ile 0 hiz ve derinlikten olusan sacma sapan bir futbol izletiyor bize.

Bizim formalara gelecek olursak; beyaz forma hayal kirikligi. Duz beyaz forma yapsalar en kotu haliyle iyi olur zaten. O formayi guzel yapsalar da efsane olur, ama duz yapmamakla iyi etmemisler. Heves kaciran bir forma olmus.

Siyah forma altinda klasik formamizi getirmek cok cok guzel bir dusunce, ama Puma'nin efsane bagcikli formasi kadar olmasa bile en alinabilir forma gibi duruyor.

Alternatif renk olarak kirmizi, bordo vs hicbir zaman ilgimi cekmedi, yine begenmedim. Neden 3. forma olarak siyah ve beyaz'in karisimindan elde edilen gri/gumus forma yapilmiyor? Beyaz'a benzedigi icin kabul edilmiyor mu?
Onun disinda formalarda ben biraz daha genclere hitap edecek ve dis dunyanin ilgisini cekecek baskili bir formayi da isterim acikcasi. Bunun icin cok cetrefilli birseye gerek yok, ama mesela formanin sag veya sol tarafindan ic kisma dogru kanatlarini acan bir kartal govdesi olsa bile olur. Real Madrid'in Asya pazarina ozel ejderha'li formalari inanilmaz populer olmustu tum dunya uzerinden; boyle bir forma tanitim acisindan ve populerlik acisindan cok cok guzel olurdu, ki cogu sembolun aksine kartal bunun icin oldukca musait.

Mesela su tasirim benim baya hosuma gitti:

http://www.herayak.com/wp-content/uploads/2012/12/bjk-kartal-forma-tasar%C4%B1m%C4%B1-2013.jpg

kokocambo dedi ki...

Formalar konusunda ben çok olumsuz değilim. 3 formayı da beğendim ama bordo dedikleri görüntüde kırmızıya daha yakın duruyor, bordo olması iyi olur, yeni bir şey denenmesi güzeldir ki, üçüncü formalar hep alternatif tasarımlardan oluşur. Bizim için çok da marjinal olduğunu soyleyemeyiz. Kırmızı, çünkü armamızdaki kırmızı beyazdan alıyor rengini. Mor ya da fosforlu yeşil kadar absürd olamaz herhalde. Linkteki tasarım olmaz, çünkü sponsor buna yanaşmaz. Sponsorla tasarım çakışıyor ve bence gölgeli kartal motifi hiç olmamış bence. Bana göre, iki sene önceki grili formanın da dahil olduğu seri, en iyi forma serimizdi. Çıkan formaların hiçbirinde boş yoktu. Geriye dönüp tekrardan alınmak istenecek kadar iyilerdi bence. Yeni formaların tasarımları, geçmiştekilere de selam çakıyor, çok da abartmamak gerek. Ayrıca, formalarda özellikle iç saha için belli standardın sağlanması fikrine de katılıyorum ancak her sene ufak bazen de alakasız değişikliklerle ısıtılıp durması, ana fikrin satmak olduğu gerçeğini hatırlatıyor.

Glik boşta olsa 4m'a çıkılsın denebilir ama o seviyedeki oyuncunun fiyatı ortalama 8m dolayları. Torino da 10 istiyormuş (turnuva özgüveni tabii).

Nkoulou hayırlı olsunmuş. 3.5m imza ve 1.9 yıllık ücret. Şukurler olsun, Çok iyi transfer.

Serdar azizle yapılan görüşmeye ben hiç ısınamadım hala, ücreti şişirilmeyecek olsa kontenjana faydası olur, şenol hoca dokunuşu diyeceğim ama,... yine de içime sinmiyor.

Ali şaşal vuralı dalgaya alıyor insanlar ama övünçun daha once vurguladığı üzere, uefa listesi için yapılacak bir transfer. Bana kalırsa, günayın bir faydasını görmediğimiz ve bonservissiz olduğu ortamda fena değil. Burada kötü olan şu ki, altyapıdan kaleci de deneyemiyoruz. Işte bunlar hep futbol aklı.

Bence Turnuva özelinde en büyük problem çok bariz bir şekilde Arda Turan .

Kıçını kaldıracak hali olmadığı gibi sürekli topu ayağına istediği için Hakan ve Oğuzhan'ın oyunu hızlandırma konusunda elini kolunu bağlıyor .

Evet Arda ülkenin en büyük yıldızı hatta efsaneleri arasına adını yazdırma ihtimali de son derece yüksek . Bu bağlamda onu kesmekye Fatih Terim'in bile gücü yetmez lakin adam ne form ne fizik durumu olarak takımı taşımasını geçtim bence top oynayacak durumda değil . Ozan Tufan'da bu tarz bir ortamda sorumluluk alıp top taşıyabilecek seviyenin çok uzağında görünüyor.

Benim 11

Volkan
Gökhan Stoper Hakan Balta İsmail
Topal Oğuzhan
Emre Mor Hakan Olcay (Volkan)
Cenk

Şeklinde olur .

beagle dedi ki...

Seneye Nkolu Aziz maça cikarmisiz Yalcin Ayhan bize hat trick yaparmis... Bıdık stoper istiyorsak para niye harcioruz ki? Alexis oynasin işte.
Son 10 yildir ezildigimiz bütün derbileri düşünüyorum. Diatta ile 8 yediğimiz maç ortada. Hala 70 kiloluk stoperle fernandaoya karşı derbiye çıkma hayalinde bir hoca ve yönetim. Sampiyonlar Liginde 9taş oluruz. Bayern 20 metreden bize kafa golü koyuyordu. Halilagic sonrasi Milan Leeds vb yukarida oynadilar izledik. Arabayla da golleri yedik. 10 senede bir bütün ogrendiklerimizi sifirlayip gene basliyoruz.

Geçen seneyi Rhodolfo Ve Marcelonun kurtardığı bariz ama derdimiz hizli stoper. Lan bi tane kisa boylu 100 metreci kalmadi dünyada.

kokocambo dedi ki...

Ovunçe katılmakla birlikte, onceki gönderide yazmayı unutmuşum; her şeyin temelinde fatih terim'in hesap verilebilir bir ortamda olmayışı var. Hesap vermediği için de, buna uygun kaos futbolu oynatıyor. Oyun anlayışı, kariyeri, antrenor olarak genel izlenim ve bakışı modernlikten açık ara uzak.

Milli takım=performans. Bu takımda ömer, yalçın, ersan kesin, bana kalsa aytaç sulu da bulunmalıydı alternatif.
İsmail yerine hasan ali olmalıydı.
Alper potuk olmalıydı.

Fatih terimin hamasetle dolu dünyasında, klasik yetenekli ama kafasız tr eğitimli futbolcu tipi volkan şen'i izlemek zorunda kalmamalıydık. Ozan'a yuklenilmesi doğru değil ama yaptığı çok çok büyük hata. Topa sırtını dönmüş ve takip bile etmiyor, üstüne saç kısmı çilek olmuş.

Atanmış tff başkanı, istediği kadar saçmalasın, insanlar milli takımdan uzun zamandır uzaklaştı. Bjk tv'de çalışanlardan biri yazmıştı, alt yaşlarda şampiyon beşiktaş ama bir tane oyuncu belki alınıyor. Benficadan 11 gol yiyen gs'den sekiz tane çocuk milli forma giyiyor. Beşiktaşın oynadığı uluslararası turnuvalara bir tane tff yetkilisi gelip de izlemiyor.
Adeta partili cb gibi takımlı futbol direktörü. Doymadınız ya hu.

Unknown dedi ki...

Atiba,sosa,marcello,quaresma hatta hatta gomez bile türk vatandaşı statüsünde olsalar terimgücüspor yine bunları kadroya almazdı.
Atiba/ozan,hakan/sosa seçeneğinde herşeyimle iddiaya girerim ki ozan/hakan seçerdi.
Diğerleri içinde iddiaya girerim.!!

O yüzden milli takım hiçbir zaman milli takım olamadı benim gönlümde.belki bjk li olduğumuz için hep kendi takımımızdan örnek veriyoruz ama ezelden beri nice futbolcular bu çarkın içinde milli olamadan geçip gitti...

QuaresmA dedi ki...

Çok abartıyorsunuz bu durumu. Geçmişte örnekleri çok olabilir ama şu anda böyle bir durum olduğunu düşünmüyorum. Oğuzhan ve Cenk 11 başladı. İsmail ve Olcay'ın 11 başlamaması doğal. Hatta İsmail yerine Hasan Ali, Olcay yerine ise Süper Lig'de herhangi bir oyuncu çağırılmalıydı. Olcay sırf Beşiktaş ve şampiyon takımın topçusu olduğu için çağırıldı kadroya. Gökhan Töre, Kerim ve Tolga'nın çağırılmaması da normal.

Bence tek skandal Beşiktaş kökenli Ersan'ın çağırılmaması.

Mesela Alper Potuk ve Hasan Ali'nin çağırılmaması açısından bakarsak kadroda Fener'in daha çok hakkı yenmiş.

EC dedi ki...

kokocambo.. harika tespitler.. o yuzden hala inadina Turkiye de tek dogru giden sey BESIKTAS..

nuri mu dedi ki...

Olcayın yerine q17 çağrılmalıydı bence a.q

Unknown dedi ki...

Kaleye berisha'yı alsak olmaz mı, sözleşmesinin son senesinde ve 27 yaşında.. izlediğim maçlarda oldukça iyidi..

cochise dedi ki...

@emir
aslında geçen yıl adı bizle geçmişti. Gerçi Avrupa'da olup da adı bizle geçmeyen kaleci pek kalmadı ya neyse :)
Ben sadece kupada gördüm; iyi gibi duruyor. Ayakları da iyi. Zaten penaltıdan üç gol atmış. Penaltı atmak başlı başına bir ölçü olmayabilir ama öyle ya da böyle iyi ayağın göstergesidir. Yedek kaleci olduğu ve seneye sözleşmesi biteceği için çok para çıkmadan halledilebilir. Tabii kaleci transferi için Boyko'nun ne yapacağını beklemek zorundayız. Açıkçası teklif falan olmazsa Tolga-Boyko ile devam etmek zorundayız ...

Unknown dedi ki...

Berisha'yı ilk Arnavutluk maçı sonrası ben de yazmıştım. Takımında as kaleci olduğunu sanıyordum, şimdi baktım az maç oynamış evet. Eğer yedek kaleciyse alınması daha kolay olur. 27 yaşında ve milli takımın as kalecisi. Kaleci antrenörlerimiz ve özellikle Şenol Güneş izleyip düşünmeli. Bakarsınız biz de kendi Muslera'mızı bulmuş oluruz. O da Lazio'dan gelmişti. :)

QuaresmA dedi ki...

Aravutluk'un ilk İsviçre maçında yediği golü de gördünüz değil mi?

Ben de İzlanda'nın kalecisini çok beğendim ilk maç özelinde.

hastati dedi ki...

gokhan gonul olayi da, bos mideyle bira ustune bira icmek gibi. ilk basta iyi gitti ama sanki simdi bisiler yemek gerekiyo. yemiceksek daha da bira icmeyelim. yiyeceksekte artik cok ictik uykumuz geldi.

QuaresmA dedi ki...

Low takmis Gomez'e, forvette yeni yetmelerle 460 benzeri birsey oynuyor. Boyle devam ederse Gomez kalir. :)

Unknown dedi ki...

Valla hiç hoş diil belki ama ben de çok seviniyorum Löw dangozunun Gomez'i oynatmamasına:)

Bir de Kamil Glik olayının azıcık olacağı vardıysa da olmaz artık.

Basar dedi ki...

Akşam rahat 3 yeriz. Duygularım inşallah olmaz diyor ama mantık 3 gol yeriz diyor.

Sezon başlasın, Beşiktaş maçına gidelim.

YSY dedi ki...

GG olayında beni rahatsız eden şu; bu kadar camiasına gönülden bağlı, ayrılırken bile iki sevgili arasında bile yaşanmayacak derecede ihtiras ve süklüm püklüm olma halleri olan bir oyuncu gelmesin daha iyi yani. Gelirse de burada mutlu olacak mı ondan da emin değilim, öyle bir portre çiziyor çünkü. Adamın bu halleri beni rahatsız etti açıkçası. Otur abi madem öyle takımında ne para veriyorlarsa oyna, kaldı ki fener de zaten öyle arada uçurum teklif etmemiş. He birde ilk maçta perisic karşısında patates oldu oda ayrı konu. Tekrar düşünelim derim bu mevzuyu.

CDiS dedi ki...

@YSY

İlk dediklerine katılıyorum. Bir futbolcu gelmek istiyorsa gelsin, gelmek istemiyorsa, gönülsüzse bir faydası olmaz. Ancak, olayın aslında biz Beşiktaşlıların aynen senin ve benim düşündüğüm gibi düşünmelerini sağlamak amacıyla yapılmış bir algı operasyonu olmadığını da iddia edemem. Sonuçta FB 'den son 3-4 yılda Alex 'in, Ersun Yanal 'ın nasıl itibarsızlaştırılarak gönderildiğini de hatırlamak gerekiyor.
Ayrıca, bizim Hırvatistan maçında bence en aklı başında oynayan oyuncu Gökhan Gönül 'dü. Önündeki adamların defansa neredeyse hiç gelmeyen adamlar olduğunu düşünürsek, o bölgeye kimi koyarsak koyalım Perisic gibi bir adam karşısında sıkıntı yaşaması normaldi.

Izlanda'nin kalecisi, son saniyede bariz heyecandan sektirip kornere cikarttigi ama disaridan geldigi icin iptal olan top haricinde kusursuz mac oynadi. Yan toplari var, refleksleri fena degil, yasi 32 (kaleci icin zirve yasi), oynadigi lig Norvec (rekabet edecegimiz takim yok), ayagi duzgun, duzgun olmasa bile degaji rakip kaleye kadar gidiyor en azindan. Bence harika transfer olur.

beagle dedi ki...

Çeklerde bir stoper var 6 numara. Süper adam rakip santrafora golü atana kadar eşlik eder, temas etmez çok naziktir. Ağırdır, güç yoktur, teknik vasat altı, ayaklar tahta ama adam gibi adam. Gene gole eşlik etti, hiç yanıltmaz, istikrarlıdır.

ozan dedi ki...

Olcay olsa su 11de Hakanin yerine sansimiz ciddi sekilde artar.

Zaitsev dedi ki...

Imparator goes to GS :)

En kötü stoperi gel koy şu takıma Topal'dan çok iş yapar o bölgede. Hem defansı çökertti adam bu tercihle hem orta saha direncini kırdı. İsmail'in gözlerini kapatıp oynatın Caner'den iyi oynar.

Maç 3-0 olmuş Olcay'ı sokuyor adam derken Oğuzhan'ı çıkarttı. 2si sahada olursa 3-4 pas yaparlar aman Arda'nın Selçuk'un defoları çıkar ortaya. Terim varken milli takıma oyuncu yollamamak lazım.

İspanya sağ kanadımıza tecavüz etti ilk yarı. bir mesaj mı bize acaba :)

ozan dedi ki...

@ Zaitsev

Ben yazicaktim sokmusum terime ardaya selcuga diyip yazmadim sen yazmissin.

Ardayi yuhaladi taraftar ispanyollar arda turan diye bagirdi, ulan soktumun imparatoru ardayi da rezil ettin.

Bu arada Gonul de fbde kalsin beckle devam edelim biz.

ozan dedi ki...

Demeden gecmiyelim turkiye turnuva takimi, iste biz su turnuvada olsaydik soyle olurdu boyle olurdu geyikleri de biter artik.

kendine her sifat taktiranin gotunu yalamaktan vazgecip 2002 dunya kupasi disinda hic bir zaman adam gibi futbol oynamadigimizi goruruz umarim. Senol Gunes gibi duzgun adamlarinda degerl anlasilir biraz su rezillikten sonra.

beagle dedi ki...

Fatih Terim dendikçe aklıma hep Hagi'den önce elindeki süper kadroya rağmen kovulmak üzere olan bir td gelir. Ağa tarzı liderlik özelliği olsa da futbolcu seçme, kadro yenileme, oyuncu yetiştirme gibi artıları yoktur, varmış gibi yapılır. Aslında Mustafa Denizli ile paralel özelliklidir, başarıları ellerindeki iyi kadroyu kötü bir sistem ama yüksek gazla kullanmaktan geçer.

Transfer geçmişinde Felipe, Bruma hatta Rui Costa gibi facialar da vardır. Rui Costa iyi oyuncu olsa da o bedelle Milan'a alınacak adam değildi ki sonuç vahim oldu.

Eline iyi bir kadro verildiğinde, kendine biat edenlere ağabeylik yaparak başarılı olabilmektedir. Özellikle tek yönlü kazma oyunculardan takımlarını arındırması futbol görüşünün en olumlu yanı bence. Ama teknik yaklaşım ve vizyon açısından ülke futbol direktörü olmak için daha mürekkep yalamış, daha yetiştirici ve daha az inatçı bir kişi gerekliydi. Geçmişler olsun.

hastati dedi ki...

fatih terim NBA'den teklif alir, dusunmeden atlar imparator. ilk 5'i tamamen guvendigi,yola ciktigi adamlardan kurmaya karar verir imparator. shag'la konusur, telefondan onayini alir,yanina tim duncan, derken mirsad turkcan garantidir zaten(cunku eski yol arkadasidir), sonra baska yol arkadasi dikembe mutombo'yu ikna eder,mutludur artik geriye birtek kisa oyuncu problemi cikmistir imparatorun, hemen suat kaya'yi arar. oyun kurucu pozisyonunda "benden habersiz" sikinti cikti der ve suat hemen kabul eder!
sonra bize anlatir neden bu oyuncular kaynasmadi
kendini siyirir
bizden daha cok kizar kendine

cochise dedi ki...

Gökhan Gönül (ve de Caner) berbat oynuyorlar ama bunun bi sebebi de önlerinde kimse olmayışı. Olcay oyuna girdikten sonra Gökhan bi tık daha az berbattı. Çok daha rahat ileri çıktı (tabii İspanyolların frene basması ayrı hikaye). Yine de ben de korkmaya başladım ne yalan söyleyeyim.

Genel meseleler çok konuşuluyor. Ama çok basit birşey var; off the ball oyunu hiç olmayan hepsi topu ayağına isteyen, normalde bile mücadele gücü azken formsuz olan oyunculardan kurulu orta saha ile ne yapmaya çalıştı çakma sinyor. ORta sahda savunmaya en yakın isim Selçuk. Pirlovari (ya da Tugay gibi) kullanmak istedi. Çünkü koşan tek orta saha olan Ozan topı alıp önündeki adama verebilecek adam değil. Onu yapacak olan Mehmet Topal. Bu arada Ozan dün az eleştiri hakeden adamlardandır. Selçuk ve Arda'dan ona sıra gelmez. Tabii mücadele gücü olan tek orta saha olduğu için iyi görünmüş de olabilir.

İşin en komiği adam oğuzhan çıkarıp olcay alıyor. Ulan birbirini en fazla tamamlayan iki oyuncu. Oğuzhan çıkarıyorsan daha ne olcay'ı alıyorsun, volkan'ı al misal. bu kadar mı takip etmedin sen ligi.

Artık iyi oyunu falan geçtim; hiç değilse Topal ortada hatta ozan da yanında olsun; olcay ile Volkan şen kenarda oynasın; orta ofansa da hakan mı arda mı oğuzhan mı kimi isterse. hiç değilse daha karakterli mücadelci takım görelim. Zira tekniklerden kurulunca hiçe doğru gidiyoruz.

Düşündükçe kızıyorum; değil olcay-volkan ligdeki herhangi bir kenar forvet/kanat ikilisi (emrah başsan'ı ömer ali şahiner'i vs.) hakan-arda ikilisinden çoook daha fazla iş yapar. Ulan Terim; yazmicam birşey dedim ama yine dayanamadım.

(Bu arada ben oyunculara hiç kızmıyorum; bu performans tamamen Terim'e yazar)

Zaitsev dedi ki...

@ cochise

Olcay'ın girip Oğuzhan'ın çıkarılması ligi takip etmemekten değil tamamen ligi takip etmekle alakalıdır.

Terim'in kafasında bazı oyuncular var. bunlar 2 sene kadro dışı kalsalar top oynamasalar formaları hazırdır. Arda, Selçuk, Caner, GG, yeni prens Ozan hatta bu kadar eleştirilmese Semih ve Burak. eskiden Gökhan Zan örneği gibi. Oğuzhan'ı defansın önünde yanında Topal veya Nuri ile kullansa çok farklı bir top oynarız ama bu sefer Selçuk ve Ozanı kesmesi lazım. O yüzden önde oynatıyor Oğuzhan'ı.
Oğuzhan ile Olcay'ı aynı anda kullansa takım pas yapmaya başlayacak. Hiç yapmadığımız için bir gelişme sayılır :) O zamanda Arda okka altına gidecek bunu hiç istemiyor. O yüzden aynı anda kullanmıyor. biri giriyor öteki çıkıyor. Hepsini geçtim. Caner kaç aydır kadro dışı ama kesmez.bütün sene İsmail-Olcay kanadı ile oynadık biz. Madem kapanıp kontra yapacaksın birbirini tanıyan bir kanadın olsun..

Barcelona'ya transfer oldu diye senelerin kanat oyuncusu Arda'nın içinden Iniesta çıkmaz. bunu zorlamamak lazım. Takılsın kanatta pas işlerini Oğuzhan'a bıraksınlar bir zahmet.
Bu hezimet Terim'e yazar ama kim takar. o takmaz fenerasyon takmaz.

Bu arada Selçuk'tan da ancak yanal Pirlo olur. ileri top atmıyor ki adam :)

emruli dedi ki...

Milli takım ve Fatih Terim ile ilgili yazmak için maçlarımızın tamamlanmasını bekliyorum ancak öncesinde, bugün okuduğum ve tamamen katıldığım bir yazıyı sizinle paylasmak istedim.

http://www.socratesdergi.com/2016/06/18/neden-sonuc/

YSY dedi ki...

Pirlonun biyografisinden terimle ilgili

@zagortenay76 adlı kişinin Tweetine göz at: https://twitter.com/zagortenay76/status/744503426688622593?s=09

beagle dedi ki...

Ysy sen paylasmasan ben basacaktim linki. Pirlo demişki alti entelektüel acidan boş, egosentrik, gazcinin teki...

hastati dedi ki...

arda turan sosyal medya araciligi ile tepki vermis(kendi kulagina hos gelen sekilde-muthis entellektuel seviyesini konusturmus) arada da babasini sevmis(babasini ne kadar sevdigini bize anlatmis-ben ne kadarini biliyosam babasi da o kadarini biliyo- neden telefon acmamiski babasina?)
yani aslinda 3. yollardan anlasmayi gayet iyi biliyor demekki.
eee gazete,dergi,televizyon... efendim sosyal medya felan filan, hep 3. agiz zaten. ortada bisey varsa 2 adet unsur olmali deilmi. simdi babami sosyal medyadan sevecem ama beni sosyal medyadan sevmiyecekler oylemi?

Basar dedi ki...

Arda filan değil bu kötü gidişin sorumlusu çakma imparatordur. Sonuçta Arda formsuz olabilir, isteksiz olabilir, verimsiz olabilir... onu oynatma veya oynatmama kararı hocadadır. Arda günah keçisi yapılarak FT kurtarılıyor.

Yukarıda arkadaşlar zaten ince detayına kadar yazmış. Kadro planlama yok, ilk 11 kurma sıvama hatalı, taktik yok. Ne var, özellikle reklamlar da dahil olmak üzere motivasyon var, gaz vermek var, slogan bulmak var. Bunlar güzel şeyler ama işleyen çarkın üzerine koyduğun zaman artı katan olgular.

2008'de Zico'nun takımını fazla bozmadan, üzerine yerine düzgün adamları ve bolca motivasyonu koyduğumuz için yarı finali gördük. Aynı yöntemin bu sefer işlemeyeceği bariz belliydi. Uzun süredir oynamayan bolca adam ilk 11'deydi, 2008'in başarılı Fenerbahçesi yerine Beşiktaş var ama Beşiktaş'tan oyuncu ve sistem aktarılmış değil. Öyle ki Oğuzhan en çok Olcay ile anlaşacakken ikisi birbirinin yedeği oldu.

Böyle bir takımın, bu seviyede sadece motivasyon ile ilerlemesi mümkün değil. Hele hele 2 kupada 3 finalist, iki şampiyon çıkartan İspanya'ya karşı gıdım şansımız olamazdı, olmadı da... Yine yatalım kalkalım Arda'ya dua edelim. İspanya ligini izleyen bilir, öyle acıma filan yoktur. Allah ne verdiyse 5-6-7 atarlar. Adamlar Arda'ya yapılan protestodan 3-0'dan sonra üzerimize gelmediler.

CDiS dedi ki...

Milli Takımla ilgili 2-3 gündür medyada dillendirilen, hatta isim isim anlatılan olaylar mide bulandırıcı. Olaylar çok belli ki, Fatih Terim 'i aklama çabasıyla açığa çıkartıldı, aslında birçok kişi tarafından uzun süredir biliniyor, ancak hasıraltı ediliyordu. Resmen, Afrika takımlarına benzedik, demek istediğim ırkçılık değil, bu oyuncular yurtdışında çok değişik takımlarda oynadıkları için hiç bir zaman takım olamazlar, çok yetenekli oyuncu grubu olurlar, özellikle böyle turnuvalarda prim vs. konusunda sürekli sıkıntı yaşarlar. (2014 Dünya kupasında Gana yaşamıştı böyle sorunu). Derin medyada yazanlar ise daha can sıkıcı. Daha medeni bir ortamdan gelen gurbetçi oyuncular Fatih Terim 'in soyunma odasında estirdiği terör ve gerilim ortamından çok şikayetçi. Hakan, Yunus, hatta Olcay, Oğuzhan ve Emre Mor..
Fatih Terim 'in bu konudaki çözememe durumu ise İmparator (!) 'un arkasında Mehmet Ağar, Abdürrahim Albayrak gibi gizli aktörler olmadığında aslında ne kadar aciz olduğunu gösteriyor.
Çek maçı gerçekleri gösterecek belki de. Oradaki kadro seçimi eğer kalırsa F.T 'nin 2018 Dünya Kupası kadrosunun iskeleti olacak, dışarıda kalanların önemli bir çoğunluğu (hele hele kaşar olanlar) bir daha kolay kolay milli formayı göremeyecek.
Tabi ki Fatih Terim, GS ile çoktan anlaşmadıysa.
Bu da ayrı bir konu. Yıllık 3-3,5 milyon euro alıp, neredeyse dokunulmaz olan, gerektiğinde Cumhurbaşkanı tarafından bile açık açık korunan, senenin 50-60 günü mesai yapan bir Fatih Terim mi, yoksa son yılların en sorunlu, en sıkıntılı Galatasaray'ına gelecek bir Fatih Terim mi? Cevap 3-4 gün sonra belli olabilir..

QuaresmA dedi ki...

GS başındaki Fatih Terim demek güçlü yönetim, yüksek transfer bütçesi, büyük medya ve politik güç ile winner bir GS demek. Umarım alır Çek maçını da takılır milli takımda.

Ki alacak da bence. Turnuvanın başından beri yapması gerekenler hep sonradan dank ediyor. 2 hatalı gol yemeden Mehmet Topal'ı stoperden ön liberoya alabilecek öngörü yok. Bir oyuncunun fiziksel ve bazı teknik özelliklerine bakarak "Bundan stoper yapalım" denemez. Ön libero özellikteki bir topçuyu stopere evriltmek en az yarım sezon alır. İmparatore ise bu değişik hamleyi yaparak kahraman olmanın derdinde. Zaten baktığımız zaman İmparatore'nin bu abuk hamlelerini genelde GS'de değil de daha çok kişinin takip ettiği milli takımlarda sergilemesinin ana sebebi de kimsenin aklına gelmeyecek şeyleri deneyip başarıya ulaşma hedefidir. Bir diğer sebep de 1 numaralı sadakatinin Türkiye'ye değil, Galatasaray'a olması. Taa 95-96 yıllarında ikinci ligde oynayan Vedat'ı milli takıma stopere alıp başarılı sonuçlar almasından başlayan bir süreç bu. Sağ bekte Gökhan Gönül'ü kesip İbrahim Kaş'ı oynatmalar, en kritik maçlarda 460'lar, Yusuflar, Ceyhunlar, Bilaller falan hepsi.

Bir defasında Manu veya Real Madrid'e karşı oynarken "Yenilmek kolay, kazanmak ise olay" gibi birşey dediydi. Oradan bile anlaşılıyor ki ciddi rakiplere karşı kafasındaki tek çözümü abuk sabuk hamleler ile adından çok bahsettirecek bir sonuç alma zihniyeti. Yenilirsek ise normal bir durum, kim ne diyecek İspanya'ya yenildiğinde değil mi? O zaman bu İzlanda, Kuzey İrlanda, Arnavutluk falan nasıl bizden daha çok iş yapıyor? İzlanda'nın nüfusu bile 300 küsür bin. İnsan utanır biraz.

Ama şimdi Çek maçında göreceğiz, herkes yerli yerinde ve takım da olması gerektiği gibi oynayacak. Çünkü Grande Terim 0 çekip dönmez!!

QuaresmA dedi ki...

Ve Fatih Terim gerçekten de hem faydalı, hem de adından söz ettirecek bir değişiklik yapmak istiyorsa eğer; milli takımda bu prim pazarlıklarına bulaşan, sahada eli belinde dolanan, takımda gruplaşma yaratan, iki yuhalandı diye Kezban tribi atmayı kendinde hak gören karaktersizlere bir daha milli formayı göstermez. Ayrıca o Arda'yı kaptan yapanın ben... Bu Arda GS zamanlarında da böyleydi. Oradaki kaptanlığı da sorun çözmek değil, sorun yaratmaktan ibaretti. Yabancılara pas atmaz, formayı eleştirir, FB maçlarında siner, habire medyaya kendi haddine olmayan açıklamalar yapardı. GS'deki kaptanlığından ne hayır geldi de milli takıma bunu kaptan yaptılar? Bir milli takımda en büyük takımda oynayan değil, doğal liderlik özelliği olan ve bu özelliğini takımı aşağı çekmek değil, yukarı çekmek için kullanabilecek biri kaptan olur. Mehmet Topal yani.

beagle dedi ki...

Fabricio...
1 seneden uzun süredir maç oynamamış, geçen yıl 2 kere çapraz kopartmış, 29 yaşına kadar ispanyada sadece 55 maç oynamış, pazarlama videosunda hakan arıkan gibi forvetlere top çeliyor görünüyor.

Özet ekşi sözlükten: "Tolga Zengin virali gibi transfer..."

Hidayet dedi ki...

bir takım düşünün, geçen sene iyi oyununa rağmen, nasıl zar zor paçayı kurtardı, bunlardan kim sorumlu, ilk işi onlarla sözleşme uzatmak/yenilemek, ve hadi geçtim bunlarla yolların ayrılmamasını, eğer bu fabricio transferi doğruysa, bunları yedek bile bırakamayacak oyuncularla anlaşılması, tolga'nın daha 1 yıl opsiyonu varken 3 yıl anlaşma imzalanması, ismail hakeza... hani albayrak diyordu şampiyonluk kupasını alır almaz anlaştığımız ismi açıklıyordu, telegol'de söylemişti, palavra, diego ile van persie'yi alsaydık ve işler istediğimiz gibi gitmeseydi, şimdi bu başarı hikayesinin yerinde yeller esiyordu, ha birde ersan ve atınç ve demba ba çin piyangosu da çok önemli tabi. yani sen şampiyonlar liginde oynayacaksın ve kalecin tolga , eğer hata yaparsa yerine geçen sene yatmış fabricio oynayacak, hatalı gol yerse, ki yer, gördün mü bak yine tolga iyi, ölümü göster sıtmaya razı et... ulan 1 tane iyi kaleci lan 1 tane çok mu zor be, yıllar oldu lan 1 tane, şenol hoca rhodolfo nasıl dönecek bilmiyoruz diyorsun sakatlığından dolayı da fabricio'ya bişey demiyomusun, yoksa tolgayı oynatırım mı diyosun, serdar aziz de de ısrarcıymış, geçen sene dombili ozan da ısrarcı olduğu gib, inşallah asparagas dır

turgay dedi ki...

Atakan kurt denen nane Beşiktaş adına gustavo gomezle görüştüğünü açıklıyor. Bu mu Başkan'ın futboldan anlarım mantığı yahu bu adamın fenerli oldugunu sağır sultan biliyor biz kimlere ne emanet ediyoruz yazıklar olsun. Şampiyonluk sonrası ego patlaması yaşayan Başkan'ın son açıklamaları bu küme düşmemeye oynayan takımın kalecisini almak istemeler falan anlıyoruzki alışmadık totoda don durmuyor bizim yöneticilere şampiyonluk yaramıyor. Bir de bu düşük profilli kaleciyi Şenol hoca istedi deniyor. Tolga manevi oğlu sanırım birilerinin yoksa ben bu kadar değer verilen bir başka oyuncu görmedim. Adam para kazansın oynası diye neler yapılıyor. Deli olmamak elde değil

Fabri transferini aklayacak değilim zaten 7 senede 55 maç oynayıp 2 defa bağlarını koparmış bir adama senelik 1.2m € vermeyi hiç kimse aklayamaz bildiğin kara para aklama ama Finansal Fair Play gerçeğini unutmadan hareket etmek gerekiyor.

Uefa ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde bu sene 10 m €'dan fazla zarar etmememiz gerekiyor . Bu bağlamda oyuncu satmadan bonservis ile adam alma ihtimalimiz yok . Ospina için bütün şartlar zorlandı ama o işin olmayacağı en azından bizim istediğimiz rakama olmayacağı kesinleşti.

Gomez'in gitmesi durumunda aynı şekilde bedavaya düşüş forvet bulma ihtimalimiz bence yok gibi birşey . Gökhan'ın piyasasının düşmesi de elimizi daraltıyor . Bu bağlamda Guades + stoper + 2 bek + kaleci 10 m €'yu geçirmeden almak sıkıntı .

Emrah dedi ki...

Birçok kaynak teyit etti ama hala gerçek olmamasını umuyorum. Yok ya mümkün değil. Hiçbir izahı yok. Başkanın şaşırtma taktiğidir.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi su ana kadar yonetimi transfer konusunda neredeyse hic elestirmedim. Hatta cok elestirilen Eneramo, Dentinho, G.Suzen transferleri bile bir sekilde bir mantiga oturtulabiliyor, anlasilabiliyor bence.
Ama Fabricio transferi dogruysa bu transferin altindan hic kalkamazlar, inanilmaz tepki cekerler. Tolga ve Boyko varken 3. yabanci bir kalecinin gereksiz olmasi mi dersin, alacagi ucret mi dersin, o kalecinin berbar kariyeri ve sakatlik durumu mu dersin, net 1. kaleci lazimken kalenin tekrar Tolga'ya emanet edilmesi mi dersin. Say say bitmez. Olabilecek en sacma, gereksiz transfer olur bizim adimiza.
Bonservissiz transfer ve FFP cercevesinde aklanmasi da oldukca sacma. Bonservis odeyemeyeceksen G.Tore'yi 3'e t'5 bakmadan satabilirsin mesela. Ayrica bonservissiz olarak bircok oyuncu var su anda, blog'da koca bir liste paylasmistim zaten. Gerekirse imza parasi verip oradaki kaliteli oyunculari zorlayacaksin. Olmuyorsa buyuk kuluplerin 2. kalecilerini deneyeceksin/kiralayacaksin, Roma'nin Szcszeny'de yaptigi gibi.
Takim sampiyon olduktan sonra yonetime inanilmaz bir guven gelmis. Hic transfer yapmasak bile seneye yuruye yuruye sampiyon olabilecekmisiz gibi bir hava var. Iyi futbola ragmen atanin ve tutanin iyi degilse basarili olman cok zor. Gecen sene tutanimiz berbatti, atanimiz cok iyiydi. Ki sampiyonlugun 33. haftaya kadar surmesindeki en buyuk neden zaten kaleci ve solbek eksikligi. Seneye Gomez'in performansinin yuzde 80-90'ini verecek bir golcumuz olmazsa ve kalede ve solbekte yine Ismail-Tolga olursa ben sampiyon olacagimiza zerre inanmiyorum. Fenerbahce maddi olarak darbogazda olmasina ragmen Topal ile sozlesme yeniliyor, Agger, van der Wiel gibi oyunculari zorluyorsa bizim Fabricio pesinde kosmaya hakkimiz, luksumuz yok.

Coolio dedi ki...

Başkan yine şaşırtma yapıyor bence. Resmiyet kazanmadan sallamayacağım.

yilmaz dedi ki...

af buyrun ama, bizim taraftardaki bu kaleci takıntısı bana biraz suni geliyor. İyi bir kalecimizin olmadığı doğru, ama tepkilerin aşırı abartıldığını düşünüyorum.

Özellikle bu kaleci transferinden sonra, ekşi'de şöyle bi entry vardı. Tolga ile bu şl'de her maç 4 yeriz. Başkan açıklasa, Muslera ile her konuda anlaştık. Buralar bayram yerine döner. E baba Muslera yemedi mi 4? hem de bir iki defa değil. Şöyle bir algı var. Biz kaleye birini koycaz, Real, Bayern, Barça sırayla bizim kaleyi bombardımana tutacaklar. Bu durumda öyle bir kaleci almalıyız ki folloş olmayalım, misal Liverpool maçı. E biz Liverpool maçındaki gibi oynarsak kaleye Neuer'i alsak, 8 değilde 4 yeriz haksız mıyım?

sadrazam dedi ki...

@yılmaz
Katılmıyorum.

Beşiktaş ın son iki senedir güzel oyununun, bu seneki şampiyonluğun en büyük sebebinin takım iskeletinin bir kısmının iyi kurulmuş olmasına bağlıyorum.

...........................?????............................

..beck............Rhodolfo(Marcelo).......??????................???????

........................Atiba................Ozi........................

..Töre (Q7)...................Sosa............................olcay(kerim)

...........................Gomez(Cenk)...................................

Bu takımın iskeleti geçen sene Atiba, Ozi, Sosa, Gomez di. Kanatlardaki 4 isim de ara ara iyi performans göstermiş olsa da takım iskeleti içerisinde olamadılar.
Şimdi bizim yapmamız gereken bu iskeletten oyuncu kaybetmeden 2 oyuncu daha ekleyebilmek. Bunda öncelik elbette soru işareti ile gösterilen Kale-Stoper-Sol bek pozisyonları. Yüksek katkı veren, maç kazandıran, tecrübeli, uyumlu, winner 6 oyuncu bence takım iskeleti için yeterli olur.

CDiS dedi ki...

Fabri transferine hala olta haber diye bakıyorum ya da aslında öyle olmasını umuyorum. Danny, Eneramo gibi yanlış olduğu 10 km 'den belli olan bir transfer hamlesi. Tam bu işi öğrendi artık yönetim derken bu transferin olması tam bir skandal. FFP diyenler olmuş, madem FFP var pahalı oyuncu alamıyorsun o zaman alma. Evet, Boyko 'yu gönderme, Tolga 'yla devam et, yeter ki yıllık 1,1 milyon euroyu çöpe atma. Hadi izlemedik adamı hakkını yemeyelim, çöp demeyelim de büyük riske atma. Gerçi adam izlenecek kadar maç bile yapmamış ama olsun..
Bence Fabri transferi olasılığı kadar Wan Der Wiel / FB transfer olasılığı daha can sıkıcı. Adamlar GG 'yi gönderip 1-2 gömlek üstünü alırlarsa büyük iş yaparlar. Gerçi yıllık 3,5 milyon euro, 3 milyon imza parası, 4 yıllık sözleşme, FFP, falan biraz bana zor ihtimal gibi geliyor ama olursa sıkıntılı bence..

Hidayet dedi ki...

allah'ınm ya, şampiyonlar liginde direk oynamayacak mı bu takım ,ligi bile elimizden kaçırtmak için yapmadığını bırakmayan adam ödüllendiriliyor, en ufak bir hatada ibre bu sefer güneş'e dönecek, herkes biliyor "yerli kaleci takıntısı" varmış, ulan o zaman yerli stoper, yerli santrfor ile oyna da görelim, kaçıncı hafta kesilecek biletin, sırf tolga oynasın diye, yabancı sınırlaması kalktığı halde, boyko'da yetersizliğinden değil, yedek kalmayı istemediği için gönderiliyor, amk sizin hemşehri milliyetçiliğinizin, ekşideki yorumları falan okudukça deli oluyorum, bi de s.aziz'e 5-6 falan verirsek bu küçük dünya'lı yüzünden küplere binerim valla

yilmaz dedi ki...

@sadrazam kadronun iyileştirilmesi konusunda senden farklı düşünmüyorum. Daha önce de benzer hatalar yaptığımız için şampiyonlukların gerisi gelmedi, kabul.

Benim bahsettiğim konu, kaleci transferi ya da transfer edilmemesinin şampiyonlar liginde yiyeceğimiz gollere refere edilmesi. Sonuçta bu bir takım oyunu, alınan yenilgi ve galibiyetlerden tek bir oyuncuyu sorumlu tutmak (ekstra performanslar hariç) çok sağlıklı değil. Öyle bir algı var ki biz kaleye top class bir kaleci aldığımızda, Bayern bize 4-5 atamayacak. Eğer 4 yiyecek oyunu oynarsak bayern önünde, adamların kimlere 6-7 attığını biliyoruz, yine atarlar. Tolga'nın geçen seneki sporting ve akhisar maçları çok uç performanslar ve hiç bir kalecinin böyle 2-3 maç çıkartmayacağının garantisi olamaz. Benim takıldığım konu bu.

Alınacak olduğu iddia edilen kaleciyi de hiç izlemedim açıkçası da tanımıyorum (tanısam ne olcak sanki :)) sakatlık geçmişi ve tecrübesi problemli gözüküyor, ama videolarında birbirini tekrar eden kurtarışları baya iyi. Bu konuda biraz Cenk'i andırıyor. Ama benim kalecilerde aradığım en önemli özellik yan toplarda güven vermesi. Boyko'ya bu yüzden hiç ısınamadım. Bu arkadaşın videolarında yan toplarla ilgili olumlu-olumsuz bir pozisyon yoktu sanırım, hayırlısı.

Zaitsev dedi ki...

Bir kaleci 8 gol yiyorsa bunun sebebi antrenöründen defans oyuncusuna herkestir. Liverpool maçının özetini izlemiştim Eurosport'ta. yarım saat sürmüştü. Bizim defansa çizgiden çizgiye perde çeksen daha çok top takılırdı :) Viyana'yı böyle ablukaya alsan Viyana bile düşerdi. Adamların bizim kaleye 30 civarı şutu vardı bunların 20si filanda kaleyi tutmuştu. Neuer olsa belki 4-5 yerdi. 6dan aşağı bitmezdi o maç kaleci kim olursa olsun.

Mesela Tolga'lı Trabzon 2011-12 yılında CL'de 5 gol yemiş.

2017-18 için transfer engelimiz yok. o zaman hedefleri tutturmak lazım. Bende bu sene CL'de birşeyler yapılmasını istiyorum ama hala hedef darboğazdan çıkmak. kadroya defansif takviyeler yapılmalı ve ligde şampiyonluk hedeflenmeli. direk çeyrek final hedefi ve ona göre transfer beklemek hayalcilik.
Fabri tarzı bir kaleci alınıyorsa Boyko kiralık/satılık gidecektir takımdan. daha önce de demiştim Tolga bile kalabilir birinci kaleci olarak yeterki defans hattı geri pas yapmasın. Zaten kaleciye verince de ileri şişiriyor sen şişir birader :)

Kiralama bir yöntem ama kiralarken de kulubüne para veriliyor genelde. ona da bütçe yok teorik olarak.

Sağ bek + sol bek + hızlı bir stoper + forvet = 0 TL

Şimdi transfermarkt'ta sözleşmesi biten sol beklere baktım en değerlisi İsmail gözüküyor iyi mi :)

YSY dedi ki...

Olta haber değil bence. Adamın karısı istanbula geliyormuş.

YSY dedi ki...

Birde şu gökhan töre mevzusu var. Kolpa değilse west ham vazgeçmiş transferden. Ya adamlar ne güzel 13 milyon euro teklif etmişler hadi ikna et 14 veya 15'e, sat gitsin. Yarım sezon yatmış, daha ne olacağı belli olmayan bir oyuncuya kim 17.5 milyon euro verir. Sen olsan verir misin ? Birkaç oyuncu satmadan nasıl transfer yapmayı düşünüyolar acaba. Hazır isteyeni varken fırsat kaçtı bence. Seni seneye ŞL oynatacağım demiş başkan, demek ki bizim göremediğimiz gizli başka yetenekleri var gökhan törenin, merakla bekliyoruz. İnşallah bizleri utandırır.

Ayrıca son dönemde yönetimin bu transfer mevzusuyla ilgili takındığı tavır pek hoşuma gitmiyor. Biraz sanki havalanma kendine fazla güvenme, millet salak bir biz akıllıyız halleri görüyorum. Serdar aziz için çakıl taşı mı veriyoruz demiş albayrak. Ya arkadaş adamların istediği para belli, uymuyorsa almazsın olur biter niye kalkıp bilmiş bilmiş laf atıyorsun adamlara ki yok o para etmez bu para etmez falan gibi laflar ediyorsun. Uymuyorsa zaten bir sürü başka stoper var, hem o paralara var hemde daha ucuza da var. Kapat defteri olsun bitsin. Transfer profesörü oldular bir anda ya. Bursa'yı günahım kadar sevmem ayrı konu ama bilmişlik halleri en uyuz olduğum haldir.

kokocambo dedi ki...

Hazır transfer dönemi gerçek manasıyla açılmaya başlarken, scouting mefhumuyla ilgili güzel bir röportaj paylaşmak istiyorum. Ekşibeşiktaş kültür sanat'ta bu hafta 😁

http://kramponlupisagor.com/2016/06/21/eski-tff-hollanda-gozlemcisi-oguzhan-oguz-ile-keyifli-bir-roportaj/

ozan dedi ki...

Ismail in- Oguzhan out
Aman birden fazla Besiktasli olmasin kadroda.

Demek ki pes edenler Sag acikta oynattigi Hakanla, yanlis pas atan Besiktasli Oguzhanmis.

Sinyor buyuksun.

ozan dedi ki...

Insallah 4-5 tane yeriz de su cakma imparator ve sevgili ogullari selcuk-ozan- arda falan filan kepaze olur.

QuaresmA dedi ki...

Olcay yine kazmalığıyla yedirecekti az kalsın 1 tane. Ulan bari yazın şuna maruz kalmayalım.

Yasin Sülün vardı bizde, yıllarca top oynadı ve hiçbir hoca da göndermedi. Ta ki Del Bosque gelip ilk antrenmanda topçu olmadığını anlayana kadar. O yüzden Del Bosque'ye büyük saygı duyarım. Aynısını Olcay için de yapacak hocaya saygım çok yüksek olacak. "Kral Çıplak" hikayesindeki gariban vatandaşlar gibi hissediyorum kendimi.

YSY dedi ki...

Bu arada serdar aziz gs ye gitmiş. Şenol hoca istiyordu. Ne hikmetse aynı ozan tufanda olduğu gibi bunda da olmadı iş. Hayırlısı olsun. Gs o parayı nasıl verdi onu da anlamdım.

beagle dedi ki...

Serdar Aziz'den kurtulmusuz. Marcelonun 1.2 m olduğu dönemde bakalim ne kadar bayildi cincon.

QuaresmA dedi ki...

Serdar Aziz'e o paraları vermeyecek olmamız olumlu, ama hala takıma en azından ana rotasyona girebilecek Türkiye'de yetiştmiş oyuncular lazım.

Bu Volkan Babacan'ın en son oluru nedir ki? Bu arkadaş kariyerinin sonuna kadar orta sıra takımında mı takılmak ister? Ne derece Fenerli?

hastati dedi ki...

Ertugrul Saglam zamani acik alanda izleyen oldumu serdar aziz'i, ya da senol gunes zamani, yada herhangi bir zaman rakibe kosmadan, topa kosarken goren oldumu? bize gol lazimken yapacagi kazmaliklari(top kapma ve pas verme arasi kafa karisikligi) hesap edersek,dany transferinden farki kalmiyor. milli takimin son nefesinde kucuk alanda guzel top oynadi.
ama senol gunes istedi felan dogru deil umarim. kaleci tolga gercekten iyi kaleci. cidden yan top,refleks felan beni her mac sasirtiyo. ama kale tolga her mac (sasirtmasi lazim) defans serdar aziz (omru 5 maci gecmez-cunku sasirtamaz-cunku tolga rakibe atladimi elle tutacak, serdar atladimi penalti)
bu defans haber kanallari,gazeteler defansi olsun. gokhan gonul haberi dogru olsun. defansa yuksek kontratli bi adam gelsin(milli takim felan derdi olsun),atibayi'da yedekledikmi tamamdir. ismail felan tamamdir.

BJK4EVER dedi ki...

Tolga'ya yapilan yorumlari hala hayretle izliyorum. Tolga kalede her diye her mac 8 yiyecek degiliz. Ancak CL seviyesinde en guclulerden biri degiliz. Ne kadar iyi defans yaparsak yapalim, cikacak cok zayif takimlar haric her mac 4-5 pozisyon garanti olarak vereceksin. Bu durumda da kalede guvenebilecegin bir kalecin yoksa sictin, bu kadar basit. Ki Tolga'da oyle bir potansiyel var ki, tas gibi oynadigimiz zayif bir rakibe karsi olmayacak bir hamle yapip o mactaki 3 puana bile mani olabilir.
Yahu bu adam son 2 sene tek basina bizi Avrupa'dan eledi yahu, tek basina. Takim halinde defans falan diyenler gitsin Sporting macini izlesin. Mukemmel oynadigimiz bir macta kaledeki ilk tehlikede sicip batirip golu yedirdi ve takimi da moralmen cokturdu. Mario Gomez bosuna kale, defans diye bagirmiyor. FB Konya'da puan birakmayip o gazla gitseydi belki Akhisar maciyla sampiyonlugu da verecekti Tolga.
Bu yorumlari ben hic anlayamiyorum abi. Tolga'yi hakli kilmak icin yazilanlara inanamiyorum. Neymis, takim hic geri pas yapmasa fena kaleci degiliz, geri pas yapmayacakmisiz.
BJK mahalle takimi falan degil, seneye CL'de oynayacak Turkiye sampiyonu. Ama olay nedir? Kaleciye geri pas yapamayacagiz, cunku yapinca heyecanlanip sacmaliyor veya direkt taca atiyor. Siz yazdiklarinizi okuyormusunuz?
Fabricio transferi bence net olarak; Boyko mutsuz ve gidecek, kaleye de Tolga'yi yedek birakacak bir oyuncu degil, biraz zorlayacak ama yedek kalmayi sorun etmeyecek birini ariyorum demek. Boyle bir rezillik, kepazelik olamaz. Bir umut belki Tolga ile sozlesme yenilemeyiz ve Boyko 1. Fabricio 2. kaleci olur, ama kadro muhendisligi acidan bu cok sacma ve ihtimali dusuk. Harbiden feci bir hata yaptik gibi duruyor su an.

nuri mu dedi ki...

bu FFP kuralları sadece bize mi işliyor..

nasıl oluyor da gs serdar azizi alıyor ve bir o kadar da transfer söylentisi var..

fb nasıl van der wiel e bu kontratı ve imza parası verebiliyor..

biz kaç yıldır demba ba ve gomez hariç uçuk kontrat imzalamamışız ve uçuk bonservis imza parası vermemişiz ve hali hazırdaki kontrat rakamlarını düşüreceğiz diye uğraşmışken (hatta egemeni bile bu sebepten elden kaçırmışken) bunlar ilk yıldan nasıl bu kadar rahat a.q

ulan biz kaç yıldır kemerleri sıkıp FFP denetiminin bitmesine az bir zaman kalmışken hatta şampiyon olup iyi miktarda gelir sahibi olacakken biz hala fabricio ve muadili oyunculara takılıyoruz
adamlar ilk seneden van der wiel, serdar aziz (kalite değil fiyat olarak bakalım)transferi peşinde koşma rahatlığına sahip..


hani finansal fair play....

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 265   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara