.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Mayıs 2016 Salı

2016/17 Yaz Transfer Dönemi "Robinyo KarTal'da "

Bu Resim Delirdiğimiz günleri hatırlatmak , "Allah düşürmesin kardeş" demek için burada ! Nerelerden geldiğimizi unutmamamız için bir hatırlatma aracı .


7 Sene sonra gelen şampiyonluk getirdiği mutluluk kadar araladığı kapı ve sağladığı imkanlar dahilinde yeni bir Metin-Ali-Feyyaz dönemini müjdeliyor adeta .

Elimizde tabiri caizse taş gibi bir takım , hem eğitmen hem yarışmacı bir teknik direktör , 3 senede çok büyük tecürbeler edinmiş bir yönetim ve herşeyden önemlisi EVİMİZ var . Bunun yanında 3 sene önce geçtiğimiz yollardan yeni yeni geçmeye başlayan rakiplerimiz de cabası . Bu saatten sonra son 3 senedir yaptığımız doğruları üzerine koyarak devam ettirebildiğimiz takdirde yeni bir hegamonya kurmamamız için hiç bir neden göremiyorum .

Hepimiz için sezonun kendisi kadar belki de daha heyecanlı kısmını açıyorum :

Gelenler :

Gidenler :

Dedikodular :

Kaleci : Steve Mandanda , Fabri , Salvatore Sirigu

Defans : Nicolas N'koulou , Kamil Glik , Martin Skrtel , Serdar Aziz , Christian Ansaldi , Emmanuel Mas , Gökhan Gönül , Gustavo Gomez , Luis Ibanez

Orta Saha : Emre Mor , Hatem Ben Arfa , Arjen Robben , Maciej Rybus , Donis Advijaj

Forvet : -

Onemli Not :

Gecen sene Avrupa'ya kayit kisminda yasadigimiz yerli uretim futbolcu kotasi sebebiyle Gokhan Gonul ve Serdar Aziz ile ilgilendigimizi sanirim cogunluk unutmus .

UEFA A listesinde 8 kisilik bir yerli oyuncu kontenjani var. Bizim kadroda Necip , Tolga , Serdar , Ismail , Mustafa Pektemek disinda yerli kontenjanina uyan adam olmadigindan dolayi sampiyonlar ligi kadrosu icin alternatif olusturabilmek buyuk bir sikinti haline donusuyor . Zaten ayni nedenle Ismail ve Tolga'nin kontratlari uzatiliyor . Uzatmiyorsan ya 19 kisilik kadroyla gireceksin CL'ye yada transfer yapacaksin . Bu baglamda en azindan milli seviyeye yukselmis adamlari kadroda tutmak biraz daha makul hale geliyor.

Almis olmak icin adam almak yerine Gokhan Gonul gibi en azindan bir katki vermesi beklenen oyuncularin alinmasi son derece dogal . Maalesef oyuncular da bu durumun farkinda olduklari icin maliyetlerin olaganin uzerine cikmasi normal . Man City Sterling'e 70 milyonu sadeceyetenekten vermedi. Butun parlayan Ingilizlerin acayip paralara bir yerlere gidiyor olmasi bu olayin dogal bir sonucu .


265 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 265 / 265   Yeni›   En yeni»
nuri mu dedi ki...

ayrıca ggönül bize gelip elimizde patlar da van der wiel (3 yaş daha genç) fenerde iş yaparsa, yapılacak makarayı seyredelim o zaman..

BJK4EVER dedi ki...

Bildigim kadariyla bu anlasmalar spesifik ve kulube gore degisebiliyor. GS'nin bonservis gelir/gider clause'u var mi bilmiyorum, ama yoksa bu paralari odeyebilir. Maas olarak 3 oyuncu verdigi icin ekstra yuk olmaz buyuk ihtimalle.
Yine de Serdar Aziz'e 4.5 mio vermek buyuk dallamalik, o ayri konu.

FB'de baya oyuncu ayrildi ve bunlarin buyuk bir maas yuku vardi. Seneye siskin kadroda daralmaya gidebilirler ve bu baglamda bonservisi 0 olan bir van der Wiel olabilecek gibi duruyor, ki zaten bonservisi yok adamin. Onun disinda Kamil Glik gibi ciddi bir bonservis bedeli olan oyuncu niye hala gundemde onu da anlamiyorum. Baska stopper mi yok dunyada? Bonservissiz kac tane iyi stopper varken onlara konsantre olup almamiz lazimdi.

Ben acikcasi transfer politikamizi dogru bulmuyorum. Bonservissiz cok kaliteli oyuncular varken imza parasini yuksek tutup renklerimize baglayabilirdik. FB van der Wiel'i alirken bizim G.Gonul+Fabricio'nun pesinde kosmamiz sacmalik.

YSY dedi ki...

@Nurettin İnce

Bana kalırsa gs sneijder'i fb de nani'yi sattı ve o parayıda nokta atışı bir iki transfere harcayıp olayı bitirecekler. Bizim yaptığımız gibi feda stratejisi low profile bir kadro ile geçiştirmeyecekler bu süreci. Onların taraftarı bunu kaldıramazlar. Tutacak mı göreceğiz. Belki bir ihtimal sanmıyorum ama açıktanda para vermiş olabilirler. Esas benim anlamadığım van der wiel yıllık 5 milyon maaş istiyordu. Gg77 bırakıp her açıdan buna geçmek ne derece doğru mantıklıydı ffp için

Hidayet dedi ki...

vasat bir adamın bir de sakat kalmış, oynamamış halini almak...yönetim sevdalıları hık diyicileri diyor ki "neuer mi bekliyorsunuz "yada "ffp var" , hayır kardeşim, tolga ile neuer arasında adam yok mu, tolga'yı yedek bırakacak ve bunu antreman performansıyla değil (çünkü ş. güneş ona izin vermez) kariyeriyle yapacak, bu kadar kolay, çünkü yabancı kaleci ilk hatasında kesik yiyecek ve "dere geçerken at değiştirilmez" mottosu ile tolga oynayacak, bu adamı da türkiye kupasında dener, o kadar, taki tolga büyük bir hata yapana ve taraftardan tepkiden çekinene kadar

eğer ffp varsa g.gönül için yok mu, ona da hatırı sayılır (yaşı itibariyle) imza parası verilmiyor mu, al bir tane a. beck'i zorlayacak adam , bitsin, burada milleti uyuz eden tolga'nın öz evlat kontenjanı, karadeniz lobisi, yerli kaleci takıntısı vs,ve rakiplerin maddi-manevi zor durumdayken, ender sorunlu bölgelerinden birini iyi bir adamla doldurmak, problemi çözmek, kimse sana cl var cl'nin üst seviye takımlarıyla yarışacak adam al demiyor, şu tolga belasından bizi kurtarsın , o kadar, bunun için ffp açıklamalarına falan gerek yok, o zaman alma kardeşim, sakatlıktan çıkış, herhangi bir reputasyonu olmayan adamı bana getirme.

turgay dedi ki...

@bjk4ever

Dediklerine katılmakla beraber, bizim neden bu oyuncularla ilgilendiğimize dair benim teorim şu.. Bizim çalıştığımız menajerler var ve bu adamlar bize kimi getirirse biz onlara gidiyoruz. Bu glik günlerce Galatasaray'a yazıldı geçen yıl. Yani yeni keşif falan değil. Oraya yamamayınca bize geldiler bizde oyuncuyu parayla ikna ettik ama kulübü ucuza vermiyor. Diğer adı geçen tüm adamlar hep dikkat edilirse orada burada diğer takımlara yazılan adamlar. Mesela ospinadan başka kaleci mi yok piyasada ama menajerler bu adamı getiriyor bizde ona gidiyoruz.

Geçmiş yıllarda bilic ve Önder Özen varken en azından daha planlı bir kadro vardı. Sosa, atiba gibi mesela adamlar alınabiliyordu. Şimdi menajer ne getirirseye döndü yine. Umarım bu bir taktiktir ama hissiyatım olmadığı yönünde. Ahmet bulut örneğin çok iyi çalışıyor bize. Yoksa Gökhan Gönül kalırdı bence fbde ama daha marttan beri bize geleceği konuşuluyor. Atakan kurt gibi parazitlere oyuncu baktırılıyor.

Basar dedi ki...

Sevgili Karadeniz lobisi,

Tolga, çıktığı 30 lig maçının 14'ünde toplam 16 topu degaj ya da pas olarak direk taca gönderdi.

Tolga Zengin'in geçen sezon rakip yarı sahaya gönderdiği ortalama her 3 toptan 2 tanesi başarısızlıkla sonuçlandı.

Aşağıda da sezon istatistiği bulunuyor:
https://twitter.com/bjk_analiz/status/680744801201950720

Lütfen şimdi gidin Tolga'yı kesemeyecek, futbol hayatına devam etmesi şüpheli bir kaleci ile anlaşın. Aman lobinize birşey olmasın!

beagle dedi ki...

Çöp kadromuz:
Alexis, Pedro, Milosevic, Boyko (?), Fabricio (?)

Pektemek,Sismanoglu,Günay,Veli

Bu adamları paraya ceviremiyorsun transferin kraliyim diye dolaşiyorsun. Kaleci ve stoperde çöpçü gibiyiz.

Aslinda Gomezi tutup, G. Gönülü aldiysak kizmayacagim ama stoper lazim. Kaleci lazimdi.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Satmadan alamıyoruz dedi başkan. Töre işide yattığına göre hayal gücümüzü olabildiğince zorlayabiliriz :)

ozkankaya35 dedi ki...

İcimizdeki irlandalilari tebrik ediyorum.haklariyla kazândilar

ozkankaya35 dedi ki...

İcimizdeki irlandalilari tebrik ediyorum.haklariyla kazândilar

sports guy dedi ki...

Van der Wiel FFP goz onune alindiginda soylentiden ibaret olarak kalir zaten. Sag bek pozisyonuna o maasi kilitlerse FB toparlayamaz kendini. Nani'nin satilmasina cok guveniyorlar sanirim, baska bir aciklamam yok.

Gs komple bitik, o maas yukunu azaltmadan bir halt beceremezler. Azaltamazlarsa da zaten tekrar ceza yerler, bu isler boyle. Hem sneijder muslera poldi kalacak hem de bonservisler odenecek serdar'lara falan oyle mi? Geciniz.

Ya oyuncu satis haberleri duser fb ve gs tarafindan euro 2016 sonrasi, ya da yeni cezalarin onunu acarlar. Bu kadar basit.

Bizim tarafta tore'nin transferinin yatmasi cok kotu oldu. Bilic'in israriyle bi 15 milyon euro alirdik ordan diye umuyordum, artik beklentilerim cok dusuk. En azindan eldekileri tutmamiz gerek artik diyecegim ama Gomez'in durumu da muamma. Gecen seneki istisnai optimist off-season'dan sonra yine klasik besiktas yaz'larina donduk.

Hayirlisi bakalim artik.

CDiS dedi ki...

Bu sadece Milli Takım için yazılmış bir yazı değil. Futbolda çok kötüyüz, şöyle söyleyeyim, bu kadar paraların dönüp, bu kadar kötü yönetilen başka hiç bir sektör yok ülkede. Altyapılar felaket, altyapı hocaları ahbap-çavuş ilişkisiyle iş buluyorlar, yabancı dil bilmiyorlar, altyapıda bile çocukları kayırıyorlar, arkadaşlarının,akrabalarının çocuklarını ön plana çıkartıyorlar, liyakat esasına dayalı bir çözüm neredeyse yok. Altyapıdan üst yapıya geçiş sıkıntılı, ilk sezonunda 10-15 maç oynamış, 2-3 gol atmış adama yüzbinlerce euro para veriliyor, sonra bu adamdan hırslı bir şekilde kendini geliştirmesi, gece hayatına dalmaması isteniyor. İstenen adam 20-21 yaşında çocuk. Normalde, kahvaltısını bile annesi hazırlayan adama bu kadar para verirseniz, çocuk dengesini kaybeder tabi ki.
Ortada pasta çok büyük olduğundan, menajer-yönetici-futbolcu-teknik adam dörtgeninde büyük vurgunlar yapılıyor. 2. lig seviyesinden en üst seviyeye giderken pay daha da büyüyor. Açıktan para vermeler, alınan komisyonların yöneticilerin ortaklarına verilmesi, antrenör-menajer ilişkisiyle adamına göre muamele, bunlar hep çöküşü hazırlayan hamleler. 75 milyonluk ülkenin milli takımının yarısının altyapısı yurtdışı. Yurtdışında yaşayan 4-5 milyon insan arasından seçilenler. Bu bile bazı şeyleri açıklamaya yetiyor.
Hem ulusal takım, hem de kulüp takımları bazında ileriye gidip, sürdürülebilir başarıya ulaşmamız için esaslı bir devrim yapmamız gerekli. Hadi bir Almanya, İspanya olmak öyle kolay değil ancak biz bir Portekiz, bir Hollanda bile olamıyoruz. Tabi ki bunu, mevcut yöneticiler, medya kurumları ve zihniyetle yapamayacağımız aşikar. Avrupa 'nın en çok para harcanan 6. liginin son 20 yılda sadece bir defa Avrupa kupası finali/kupası görmemiz şanssızlık falan değil. Gelecek için karamsarım, çok karamsarım hem de..

marco dedi ki...

polonyalı kaleci fabianski ve stpoer pazdan der susarım.

Armagan dedi ki...

Kaleci bulamayacağız bari parayı verip stoper bulalım.(Yanlış değisem Ersan'ın satışındaki kazanç geçerli). Arkada lider oyuncu gerekiyor, önde Sosa Gomez tamam ama arkada belki Oğuzhan var. Bugünkü maçta bize uygun Vida'yı gördüm, kornerdeki kazmalıklarını fiziğiyle kapatır. İtip kakmaya da hakemler izin verir. Sezonu 5 civarı golle kapar muhtemelen.

yilmaz dedi ki...

@Esat Armağan Kaymaz Başkan Ersan'dan gelecek parayı kullanamayacağımızı söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.

beagle dedi ki...

Gençlerin tabiriyle işsiz hareketi yapayım :)

*******************
2016-2017 Kadrosu Şekillendi

Tolga(Fabri)
G.Gönül,Gustavo Gomez,Marcelo,İsmail
Atiba
Oğuzhan-Sosa
Quaresma-Olcay
Gomez
*******************
Oynayacak gibiyiz. Yani 4-Atiba-2-3

Rotasyon kadromuz (Beck, Rodolfo, Tosiç, Necip, Tolgay, Kerim, Cenk, Töre(?),Aras(?))

Geçen senenin kare as grubunu yedekleyebildiğimizi söyleyemem. Ancak diğer oyunculara bağımlılık azalıyor.

Gönül ile Gomezin etkinliği artabilir, Gustavo da bir miktar caydırıcılık getirirse genel gücümüz %10-20 kadar arttı diyebiliriz.

Kritik oyuncularda büyük sakatlık yaşamazsak bence durum olumlu. Tabi bu "dedikodu" derlemesi kadromuz gerçekleşirse.

YSY dedi ki...

@beagle

Yukarıdaki kadroya itirazım yokta en azından tosici elden çıkarıp ismailin bir üstünü alabilsek cuk olurdu

Ortadaki oyuncularında yedekleri oğuzhan-tolgay atiba-veli şeklinde

QuaresmA dedi ki...

Eğer beklerimiz Gökhan - İsmail olursa ofansif verimliliklerini arttırmak adına önlerindeki kanatların ikisini de ters ayaklı ve biraz da olsa içeri kat eden tipler olarak kullanalım ki bindirmeleri iş yapsın ve bindirdikleri anda kaleye yakın 3-4 tane adam olsun.

Ben olsam Quaresma'yı sola çeker, kaleye biraz daha yaklaştırırdım sağda Gökhan'ın önünde oynatmaktansa. Sağda Gökhan'ın önünde oynarsa ikisi de aynı çizgiyi kat ederler ve verimlilikleri azalır. Zaten Quaresma - İsmail yıllardır sol kanatta hücumda iyi anlaşıyorlar.

Sağda da ya sol ayaklı, ya sol ayağını da kullanabilen ve içe kat edebilen biri oynamalı. En uygun aday elbette ki satılmazsa Gökhan Töre. Kerim sol ayağını yürümek için kullanıyor sadece. Aras et mi, tavuk mu belli değil henüz. Olcay ise sağ ayağını bile kullanamıyor. Bir alternatif Cenk Tosun olabilir orada ama Şenol Hoca solda bile değerlendirmiyor onu, ayrıca gelecek sezonun ilk 11 forveti olma ihtimali de var.

Ersun Yanal'ın Fener'i çalıştırdığı sezon Caner - Gökhan bekleri en iyi performanslarını sergilemişti çünkü önlerindeki kanatların ikisi de içeri devrilen forvetlerdi aslında. (Sow - Kuyt) Böylece epey gol attılar o sezon. Şimdi biz de eğer 2 hücumcu bek ile oynayacaksak onların verimini ofansif anlamda arttırmakla uğraşmalıyız.

beagle dedi ki...

@YSY
Maça kalan oyuncular sahip Atiba-Oğuzhan yerine Tolgay-Veli ile çıksak sistem%70-80 işler mi? Savunmadan top almaya Tolgay gelse bir türlüü gelmese başka.
Ama Atiba-Tolgay belli oranda çalışabilir.Kabul.

@Quaresma
Kuyt-Sow forvetten devşirmelerdi. Quaresma-Töre ile o etkinliği yakalamak mümkün değil. Cenk de nedense bir mevkiye evrilmiyor. Bu milli takım deneyiminde umarım "tek forvet" niteliği olmadığını kendi anlamıştır. Öyle orta mesafe şutu olan bir adam niye yedekliği kabullenir ki? Sağ/Sol açık oyna, efsane ol.

QuaresmA dedi ki...

@ beagle

Milli takım deneyimi sadece 45 dakika sürdü ve onda da hiç beslenmedi. Bu milli takım deneyimi birşey göstermez. Cenk'ten tek forvet olma ihtimali de var, olamama ihtimali de var benim bakış açıma göre. Kanatta oynamama tercihinin ise kendisine ait olduğunu zannetmiyorum ben.

cochise dedi ki...

@beagle+quaresma
Şenol güneş programların birinde (o kadar çok çıktı ki bi ara hangisi hatırlamıyorum) kanat oyuncuların artılarını eksilerini sayarken muhabbet Cenk'in orada oynamasına da gelmişti. Şuna benzer bir yorum yapmıştı: Cenk'i maçların belirli bölümlerinde kullandık. Ama orada sürekli oynatamadık. Çünkü git-gel yapamıyor ya da yaptığı takdirde ilerideki son vuruşları yapacak enerjisi kalmıyor gibi bir şeyler söylemişti. kelimesi kelimesine diyemiyorum ama ana fikir buydu. Yani Hoca'nın hiç düşünmediği bir şey değil belli ki ama kondisyon ve devamlılık olarak yeterli görmedi. Bu durum değişebilir de değişmeyebilir de. forvet ile kanat birbirine çok yakın pozisyonlar ama o kadar da kolay değil oradan oraya geçmek. Cenk'in Antep'te kenarda da oynamışlığı var o yüzden bir şansı far dönüşmek için ama beklenti ve seviye burada çok farklı.

Ben de hırvat maçındaki cenk'in durumunun gösterge olduğunu düşünmüyorum. Hem takım alıştığı gibi bir oyun oyna-ya-madı, hem de hırvatlar defansif anlamda çok iyi hatta korkak bile diyebileceğimiz (Biliç'e selamlar) şekilde kadar rakibe atak yaptırmama (top vermeme) üzerine kurmuş anlayışını. Bu açıdan ayıboğan gibi adamla iyi de didişti. Sadece corluka değil Vida da epey iyi bir savunmacı. (hatta sanırım Vida şu anda tam da aradığımız savunmacı...)

BJK4EVER dedi ki...

Iceri devrilen kanat konusunda Sosa da unutulmamali. Boylece orta alanda Atiba-Tolgay-Oguzhan yapma imkanin da olur. Sosa sag kanatta da baya iyi maclar cikardi, sag kanatta Gokhan'i iyi oynatabilir Sosa.

beagle dedi ki...

Hazirlik maclarinda da ayniydi. Tek forvet yirtici degilse arkaya kacabilmeli. O ışığı hic vermiyor ne yazikki. Bomba gibi sutu var ama mevkisizlikten paslaniyor. Bu sene de oynamazsa genc semih olur maksimum...

Basar dedi ki...

Neden israrla Latin Amerika kökenli stoper aradığımızı/aldığımızı anlayamıyorum. Euro 2016'da da izlediğimiz üzere Kuzey ülkelerinin stoperleri canavar gibi, çok pahallı olduklarını da sanmıyorum. Şu menejerlerden kurtaramadık kendimizi.

Pedro tutmadı, Rhodolfo vasatı aşamadı, bir de Gustavo Gomez'i deneyelim...

Not: Ersan'ı sattık da sattığımız paradan fazlasını gelen giden stoperler için harcadık. Açıkcası sattığımıza değdi diyecek pozisyona gelemedik henüz.

beagle dedi ki...

Basar Kamil Glik örneği olduğu gibi azicik parlayan Avrupali oyuncuyu alamiyoruz ondan saniyorum.
Latin kaleciler alinmaz ama stoperlerde çok iyiler cikabiliyor. Rhodolfo ile bir yari duran toptan kafa golü yemedik, sampiyon olabiliriz hissine ulastik. Bilmiyorum adam daha ne yapacakti gelir gelmez.

Basar dedi ki...

@beagle

Rhodolfo fanlarının azımsanmayacak kadar fazla olduğunu biliyorum ama ben de gördüğümü söylemek zorundayım. Evet kafa topundan gol yemedik ama bize hatasından dolayı yedirdiği 6-7 gol (aşağıdaki yazıda da mevcut) var. Bence net vasat altı bir oyuncu ve Marcello onun 2 gömlek üzerinde oynuyor (o da kafa golü yedirmedi ama şansına Ersan gibi bir partneri yoktu)

Kamil Glik'i Euro 2016'da almaya kalkarsan tabi ki fiyatı katlanır. Marifet, onu 2015 yaz sezonunda Rhodolfo yerine alabilmek.

Not: Ben hiçbir zaman Rhodolfo ile kafa golü yemiyoruz, şampiyon olabiliriz hissine kapılmadım. Bana bu hissi veren kare as tabirini kullandığımız 4'lü oldu.

YSY dedi ki...

@Basar

Latin stoperler tatlı serti iyi oynuyorlar çünkü :)

Bu arada bilmiyorum ben mi çok endişeleniyorum ama harbi töre'yi satmazsak biz nasıl transfer yapacağız ? Fikri olan ? Benim aklıma sadece töre olayı yattı varsayarak gomez'in satışı geliyor. Heralde fiorentina bir yerle söz falan kesti iyi para bekleniyor.

beagle dedi ki...

Konu Euro 2016 değil Europa'nın kendisi. Geçen sene Martin Linnesi bile alamadık. Avrupalı adam için Türkiye güneydoğu zorunlu hizmet bölgesi. Avruplaı kulüplerin de paraya bakışı farklı. Rodolfoya verdiğimiz para 3.3 M Euro, iyi takımlarda 250 maç kariyeri, kupaları vardı. Muadil arıyorsak beyincik arızalı Skertele kaç katını istediler o paranın.

Neyse Marcelo da bence iyi, ama o geldikten sonra kafa golü yedik. Yalnız Marcelo'nun oyun kurmasına flört eden Konya bizi acayip harcadı. Rhodolfo Marcelo'dan daha komple oyuncu idi. Gerçi Sivok'un 7 sene stoper oynadığı takımda ikisi de Jaap Stam.

planck dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

10milyonluk adama 4milyon imza parası verecek bütçemiz yoksa cl'ye niye gidiyoruz anlamadım. pedro ile oynarız artık.

Basar dedi ki...

Ben bu paramız yok muhabbetini anlamıyorum. O sayılmıyor, bu sayılmıyor... Bu nasıl muhasebe anlayışı anlamak mümkün değil! Geçen yıl bile transfer yaptık, devre arası yaptık, şimdi mi uefa kuralları devreye girdi?

Not: 94-95 yılında Eyjólfur Sverrisson'u, 95-96 yılında Johnsen'i getiren takım 2016'da illa ki kuzeyden adam bulur. Linnes olayı para ile alakalıydı.

Emrah dedi ki...

Getti N'koulou getti. Lyon'un beğenip aldığı adamı Şenol hoca beğenmemiş...

Basar dedi ki...

Bütün laflarımı geri alıyorum, herkesten de özür diliyorum. Türkiye'ye bir Allah'ın kulu top oynamaya gelirse öpüp başımıza koyalım!!! Ülkenin çivisi çıkmış, bu can pazarında kimse top oynamak istemez...

Allah rahmet eylesin!

BJK4EVER dedi ki...

Olur da G.Gonul haberleri tamamen uydurma cikarsa ve bizi tercih etmeyip orta halli bir Avrupa takimina giderse siki tutariz, net.
Gecen seneden hicbir artimiz olmaz (Aras ve Fabricio arti degil), Gomez'in gitmesiyle cok net yuzde 20 guc kaybederiz hatta. Bunu da sampiyon olmus ve CL'ye garanti gidecek bir camia'nin baskani olarak aciklayamazsin taraftara (FFP ile de aciklayamazsin).
FFP olayi zaten 1 sene evvelden belliydi. Ona gore scouting'ini ve pazarligini onceden yapsaydin ve erkenden bitirseydin transferleri derler adama. Sen bu kadar beklersen bonservissiz oyuncular kacar, G.Tore de satilamazsa dimdizlak kalirsin.
Hayir, mesela Fiorentina bir sekilde Gomez'i kalmaya ikna etse ne olacak? Adami alamiyorsun, satistan pay da gume gitti, o zaman ne yapacaksin? Bunu kimse dusunmuyor mesela.
Bu kadar plansiz, menajerlere bagli bir transfer politikasini ben yakistiramiyorum arkadas. Kaldi ki neden hep ayni 2-3 isim uzerinden gidiyoruz onu da anlamiyorum. Ne Glik'mis arkadas. Bizim 6+ milyon euro odeyemeyecegimiz belliyken ne diye bu kadar ugrasirsin ki? Aynisi N'Koulou icin gecerli. Adam su an piyasanin en gozde stoperlerinden biri. Ya basarsin parayi alirsin ya next player dersin.
Aklim almiyor abi, kimse kusura bakmasin.

beagle dedi ki...

Zaten tırsmış Gomez o havaalanına inip gelirse büyük başarı olur. Gomez kalsın başka da transfer beklemiyorum.

Bu ülkenin başına bu mahlukatları getirenin...

EC dedi ki...

renkliler inceliyor.. daha da incelecekler.. para lazim.. para.. golleri artik hakemler atar onlarin yerine..

Hidayet dedi ki...

adamlar fener'in aldığı oyuncuları şans eseri son anda fenere kaptırıp yerlerine aldıkları da iyi çıkınca kendilerini dev aynaasında gördüler, başkan geçen seneden 6-7 milyon transfer olarak artıda olduğumuzu söylüyordu, şimdi o para bu seneye devretmezmiş diyor, o zaman eksiğini geçen sene giderseydin, tam fiyasko yaşanıyor transferde, geçen seneden kötü kaleci ve stoper tercihleri başımıza ne işler açtı. şimdi töre'yi satmadan transfer yapamayacağını bilen adam sana istediğin parayı verir mi? madem öyle bonservissiz adamları bi şekilde katacaktın kadrona, bir de gomez'e gider yapmaları yok mu, gidin lan işinize, yatın kalkın gomez'e dua edin dönsün diye, gelmezse yerine adam hazırmış, hangi parayla aceba

YSY dedi ki...

Ben iki gün önceki patlamadan sonra gomezin artık daha burada kalacağını sanmıyorum. Yani kalırsa benim için büyük süpriz olur.

planck dedi ki...

ben gomezin yerinde olsam eşyalarımı almaya bile gitmem türkiyeye. anca avrupada bir bomba daha olursa dengelenir durum, umarım olmaz.

gomezin yerine kim gelir bilmiyorum ama yapılan olan kadro son anda gruptan çıkamayacak bir kadro olacak. mandanda ile nkolou 2m veremediğimiz için gittiler. töreyi satmadan transfer yapamayacak adamlar bonservissiz adamları da böyle harcadılar. çok acaip. temmuzda 2 transfer yapacakmışız, biri zaten gg diğeri de herhalde marcelo gibi daha önce duymadığımız bakalım nasıl çıkacak dediğimiz bir adam olur. ggomez fln alırsak iyice soru işareti olur g.amerikadan gelip çat diye cl oynamasını beklemek baya optimistik.

BJK4EVER dedi ki...

Transfer kalitesi olarak su ana kadar yonetimin hep arkasinda durdum. Hatta cogu taraftarin begenmedigi Dentinho, Eneramo, G.Suzen, S.Ozturk transferlini bile bir sekilde mantikla anlayabiliyorum.
Ama bu transfer doneminde olanlar harbiden normal degil, rezalet otesl. N'Koulou'dan sonra Mandanda da gitmis, ustelik 2'si de fahis rakamlara imza atmadilar, bizim kesinlikle odeyebilecegimiz rakamlara imza attilar. Mandanda 2m euro'ya alinabiliyorken Fabricio 1.2 milyon'a alinirsa yonetim bunu taraftara aciklayamaz.
F.Orman Cenk icin cok iyi birinci forvet olacak kalitede falan demis. Cenk Tosun'u 1. forvet yapip arkasini vasat bir yabanciyla doldurmaya kalkarlarsa sasirmam.
Sampiyonluk+CL+stat acilis gelirlerimiz gelmisken transferde bu kadar malca davranmanin bir izahi yok. En azindan bonservissiz oyunculara coksek yetecekti zaten. Zaten N'Koulou ve Mandanda'nin imza attigi takimlara ve kontratlara bakarsak bunu maas dengesini bozmadan da rahatca yapabilecegimiz gozukuyor.
Rakiplerle makasai acmamiz gereken bu senede transferde gerekli hamleleri yapamayip seneye sampiyon olamazsak yonetim net olarak gider. Cok ileriye donuk bir yorum oldu biraz, ama tehlike canlari caliyorken onceden gormek lazim.

Basar dedi ki...

Ben algılamakta zorlanıyorum UEFA kurallarını. Bu sene sadece 6 milyon mu harcıyabiliyoruz bonservis için? Yanılmıyorsam geçen sene bile 12 milyondu (futbolcu satışı olmadan)

Konuyu bilen var mı?

Gomez giderse geçen senenin net olarak gerisine gideriz. Hatta Demba Ba'lı senenin bile gerisine gideriz. Cenk'ten 1. forvet olmaz. Harika yedek olur, harika tamamlayıcı forvet olur, kanat forvete evrilebilir ama 1. forvet oynarsa işimiz zor olur. Çok net.

Bu transfer sezonu oldukça endişe verici geçiyor. Temmuz 1 transfer yok, hatta GG bile tam olarak açıklanmadı. UEFA kriterleri seneye kalkmış olacak ama onun faydasını sağlamak için bu yıl da şampiyonluğu göğüslemeliyiz.

YSY dedi ki...

@BJK4EVER

Sampiyonluk+CL+stat acilis gelirleri günü gelen ödemelerin yapılmasının haricinde mevcut borç yükünün azaltılmasında kullanılacak. O yüzden o gelirlerden fazla birşey beklemeyin. Hatta ve hatta bu takım 3 sene üst üste şampiyon olsun yine beklemeyin derim. Klübün üstünde dehşe bir borç kamburu var ve bunu kaldırmanın tek yolu minimum harcama ile bu borcu kapatmak. Bundan dolayıda oyuncu satmadan bonservisli oyuncu alamıyoruz. Oyuncu nasıl satılacak ? Başarılı olup parlatacaksın ki satılacak. Yani önümüzde "başarılı olmak zorunda" olduğumuz bir 4-5 sene var. Taraftarında bunun bilince olup olaylara böyle yaklaşması lazım.

Bununla beraber başkan fabricio ile anlaştıklarını söylemiş. Bence artık kaleci konusu kapandı. Fabricio çok acayip şeyler göstermediği müddetçe kalecimiz emekli olana kadar Tolga dır. Bence artık buna hep beraber alışsak iyi olur, hepimizi daha çok yıpranacağız bu işten. Ben kabullendim sizde kabullenseniz iyi etmiş olursunuz.

Coolio dedi ki...

@YSY
ilk paragraftaki konuya bende katılıyorum. Eklemek istediğim, Şenol Hoca bizim biçin bir şans, başaraılı olamasak bile oyuncu parlatabildiği için yine transfer geliri elde edebiliriz. Burada önemli alan doğru maliyete doğru oyuncu seçmek. Şu an istatistik olarak Fikret Orman üç büyüklerin arasında en iyi trasnfer isabetini tutturmuş olsada bir sonraki sezon batırmayacağının bir garantisi yok.

Bu arada Tolga'yı kabüllenelim ama ben İsmail'i kabüllenmek istemiyorum. Tolga az da olsa bişeyleri doğru yaptığı oluyor ama İsmail nerdesyse hiçbirşeyi doğru yapmıyor, bana göre.

planck dedi ki...

gg geldi listeyi güncelleyelim :)
hatta fabriyi de yazın oraya başkan açıklamış. 3 tane 1. kaleci adayı ilk defa olacak. fabrinin ayağı iyi ise tolganın önüne geçebilir bence. görücez. boyko ağustostaki maçlarda kadroya giremezse kiralık gider.
valla ismaili yedekleyecek adam lazım. 5 maç oynayıp 2 maç dinlenmesi lazım. milli takımda son maçta baya işe yaradı hem enerjisi hem first touchları ile takımı devamlı hızlı hücuma kaldırmaya çalıştı. enerjisi olduğu zaman biraz daha konstre olabiliyor savunmada da. ama 10 maç üstüste çekilmiyor. beck arada orda oynasa fena olmaz.
sağ kanatta gökhanlar solda q17 ismail iyi iş yaparlar öndekiler ters ayaklı içeri girecekler beklere alan açacaklar bekler de enerjik fln baya kanat akını yaparız bu sene herhalde. umarım q17yi sağda düşünmeyiz.

planck dedi ki...

https://pbs.twimg.com/media/CmSD14hXYAEQ6zg.jpg:large

Emrah dedi ki...

Gökhan Gönül'ün sözleşmesinin 4 yıllık olması çok gereksiz olmuş. Sözleşme bitiminde 35,5 yaşında olacak. Kaleci almıyoruz sonuçta. Nasıl iş anlamadım.

sports guy dedi ki...

Hazir GG de transfer edilmisken yeni bir baslik acilsa da oradan devam etsek olmaz mi?

Eyy yonetim, mobil kullanicilara eziyet etmeyin, halkin sesini duyun halkiiin!

BJK4EVER dedi ki...

@YSY,

Ciddi borclari olan bir takim 3. kalecisine senelik 1.2 milyon euro maas vermez, 32 yasindaki bir oyuncuyla 4 yillik sozlesme imzalamaz.
3 tane kalecimiz var, ama 3'unu toplasan 1 kaleci etmiyor. Boyle sacma bir transfer politikasi bize maddi olarak daha cok zarar veriyor, farkinda degiliz.

BurkayJK dedi ki...

Fabri alındıysa Boyko'nun da anlaşmış olduğu bir takım vardır. Günay Göztepe'ye gitmiş. Ben, sürekli oynayabileceği bir takıma kiralanması taraftarıydım. İçimden bir ses çok pişman olacağımızı söylüyor. Tolga'nın yerine güven veren bir isim almamamız hakikaten korkutucu. Belki de bu sezonun yeniden doğanı en arkada Fabri olur, kimbilir.

cochise dedi ki...

Postun şişmesiyle ilgili haklı eleştirisi olan arkadaşlar; bi yazı meselesi var olursa onu koyacaz olmazsa bir iki güne yeni postu kimse açmazsa kendi ellerimle açacağım merak etmeyin :)

beagle dedi ki...

3. Kaleciyi altyapidan koyamiyorsan ya altyapiyi kapiycan ya da hocalati kovacan.

GG bence de 2 sene zor 11 oynar ama 30 senede FB den kopardigimiz ilk iyi adam olmasi acisindan büyük sembol. Stankovic ve Tümer hamlelerine verilmiş ilk cevap. Bjknin büyüklüğünü inkar eden tüm renklilere kapak olsun.

Geriye Gomezi tutmak kaldi. Gökhanli kadro Gomezle oynarsa vay vay vay oluruz.

beagle dedi ki...

Bu Kenneth Omeronun adi ilk geçtiğinde gecen yilki kasımpaşa maclarina baktim. Berbatlikta Dany ve Alexis ile yarisir, sollar geçer. Ne olur Şenol Gunese transfer yaptirmayiiin. Yapamiyor hoca o işi. Yapsa Ts ile alirdi sampiyonlugu

turgay dedi ki...

Başkan'ın ben ben demelerinden fena halde gıcık oldum. Erdal torunoğulları biraz ön plana çıkınca başını yemesi de cabası. Bu yıl transferler fazlasıyla tatminden uzak. Bedava oyuncu havuzu genişken yanlış tercihler yapılması bu yıl özelinde çok kötü duruyor. Bu durumda çok açık olarak Başkan'ın ego tatmini yüzünden oluyor diye düşünüyorum

YSY dedi ki...

Erdal torunoğullarındaki sorun nedir bilemiyorum ama bu yeni gelen umt güner ve yanındaki avareleri bana hiç güven vermedi. Allah sonumuzu iyi etsin.

beagle dedi ki...

Başkanin adam satış listesi çok uzuyor. Altinsayla başlayan bir seri yapti. Sempati duymasi çok zor bir adam...

Emrah dedi ki...

Fabri'yi ciddi ciddi alırlarsa başka değerlendirmeye, analize gerek yok. Transfer işi akılla yapılmıyor demektir.

Unknown dedi ki...

Trabzonda da bizde de transfere şenol hoca karışmadı, karışmıyor. Hocaya isimler iletilip onay alınıyor, muhtemelen durum bu. O yüzden RT Orman sağda solda her yerde ben yaptım beeeennn diyebiliyor. Azizleşme süreci gayet iyi gidiyor. Ayrıca bu tavırların aziz dışında fena halde başka birine benzediği de çok açık..

Şuan ki süreç yavaş yavaş basketbol takımının yok edilmesi sürecine doğru ilerliyor, eldeki kayda değer oyuncularla problem yaşıyoruz, giden, kalan gitmek isteyen falan derken durum iyiye doğru gitmiyor. Erdal Torunoğulları da Altınsay gibi bizim için bir şanstı, uzun süre bir türlü sevemediğim Ahmet Nur Çebi de öyle. Birilerinin başkanın kulağını çekmesi lazım fakat kendisi siyaseten bu kadar sevilirken o iş de zor.

Mayor dedi ki...

Ben yapilan olumlu transferlerin hicbirisini Orman'in yaptigina inanamadim zaten. Ya Ahmet Nur Cebi vardi ya Erdal Torunogullari isin icinde. Oncesinde Altinsay'a zaten duaciyiz.
Simdi bu adamlar ekarte edildiyse, transfer fiyaskolari kacinilmaz olur.
Bu tip serseri ego'nun zarari burada bitmez.
Yarin Senol hoca ile bir konuda ters dusulur o gonderilir, Gomez'e atar yapilir o kacirilir.
Neyse hala erken diyorum umit kaybetmek icin biraz daha sabredelim bakalim.

emruli dedi ki...

Merhaba;

Öncelikle iyi bayramlar.

Ben transferlerin tek kişi tarafından yapıldığına inanmıyorum. Erdal Torunoğulları yurt dışında, ANC yurt içinde transferlerde son pazarlığı yapan, süreci sonlandıran kişiler. Oysa transfer süreci öyle uzun ki. Oyuncu havuzunun oluşturulması, oyuncuların araştırılması, kendisinin, eşinin-babasının iknası, kulübüyle pazarlık... Ben yazarken yoruldum. Bu süreçte pek çok isimsiz kahraman var. Su anda Erdal Torunogulları'na zamanında Serdal Adalı'ya duyulan hayranlık besleniyor bence. Önder Özen romantikliginden bakmazsak, transfer piyasasının menajerlerin elinde olduğu çok açık.

Zamanında o kadar igrenc transferler yaptığımız için her transfer döneminde tedirgin olmamız, komplo teorileri üretilmesi cok doğal. Alves diye bir adamın bonservisinin yarısına 3 küsur milyon euro vermisligimiz var. Ancak transferle ilgilenen bir dolu insanin bonservisi elinde olun futbolcular listesine bakmadığını düşünmek biraz naiflik olur.

Şu ana kadarki transfer performansımız vasat bence. Gökhan Gönül dogru transfer ama 4 yıllık sözleşme yanlış. Hele de enerjisiyle oynayan ve sık sakatlanan bir oyuncu icin. Başka türlü imna edilemedi demek ki. Omeruo 4. stoper icin idare eder. En azından adaptasyon problemi yasamayacaktir. Yalnız bu transfer Tosic'in gideceği anlamına geliyor sanki. Bir de biz Ismail'le sözleşme yeniledik mi? Fener'den karşı atak gelmesin?

Fabri ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Sanırım 6-7 ay once anlaşılmış (büyük bir sakatlık yaşanırsa sözleşme iptal olur neden denmemis?). Kağıt üstünde çok kötü. Umarım yaniltir. Ancak Trabzon lobisi elestirisi de cok sacma geliyor.

Iyi bir stoper (Gustavo Gomez beni korkutuyor) ve Kolarov transferi olursa ve gecen seneki kadro Gökhan haric korunursa bence iyiye yakın bir transfer dönemi geçirmiş oluruz. Bu sene Ş.L. grubunda üçüncülük ve lig şampiyonluğu dışındaki hedefler bizi boş yere üzer. Gerçekçi olmalıyız.

Sevgiler..

YSY dedi ki...

Töre kiralanmış. Ne demek şimdi bu ?

QuaresmA dedi ki...

Kimseye kakalayamadık, eski hocası bile anca kiralamaya yanaşıyor demek. :)

Ama bu anlaşma öyle benim de pek aklıma yatmadı. Premier Lig'de zaten iyi iş yaparsa değeri 13 milyonun çok üzerine çıkar ama o fiyata kaptırırız. Yok bu seneki gibi takılırsa yıllık 3 milyon iyi para ama hayat kurtarmaz. Nitekim soru şu:

- 1 senelik 3 milyon Euro mu daha değerli?
- 1 senelik ortalama G. Töre futbolu mu?

Bence ikinci. Ama oyuncu gitmek istiyorsa bilemem.

QuaresmA dedi ki...

Bir de bu transfer mevzularında her zaman incelenmesi gereken bir bakış açısı var, o da rakiplerinin bakış açısı.

Bu koşullar altında Gökhan'ın ayrılmasına rakiplerin sevindi mi? Sevindi. O zaman otur düşün.

BJK4EVER dedi ki...

Kolarov'la anlasmisiz, ama bana mantikli gelmiyor. Guardiola gidip gelen ofansif beklerden hoslanir, o yuzden Kolarov'u gonderirler ve Clichy'i oynatir, ama adam bonservis bedeli getirtebilecek degerde ve hayvan gibi maas aliyordur. Nasil odeyebiliriz bilmiyorum.
Ama gelse cuk oturur. Yasi musait, tecrubeli, kendini yuksek seviyede kanitlamis oyuncu.
Surekli gidip gelmez, ama defansif olarak hata yapmaz ve cok iyi oyun kurar. Solda defansif ve teknik Kolarov, sagda bindiren ofansif G.Gonul iyi bir combo. Ustelik tam zit alternatifimiz de var her iki bekte. Ofansif cikmak istersek Ismail-Gokhan, defansif Kolarov-Beck de yapabilirz. Ama bence transferi cok cok zor.

Gustavo Gomez israrini da anlamiyorum. Guney-Amerikali stoperler tutmuyor iste bizde. Franco'ya 2.5 milyon euro bayildik, tutmadi. Ki tutmamasinda baska etkenler de var, ama sonuc olarak beklenen sicramayi yapamadi. Rhodolfo iyi bir performans sergiledi, ama 3.3 milyon euro gidi bizim icin yuksek bir para harcadik. Su anda CL seviyesinde takimi tasir, liderlik yapar diyebiliyormuyuz? Hayir.
Bize lazim olan defansa liderlik yapacak tecrubeli, kaliteli first-class bir stoper. Gustavo Gomez ne idugu belirsiz kapali kutu su anda. Ki bahsedilen rakam 6-10 milyon euro arasi bonservis bedeli. Bu riski almak icin salak olmak lazim.

YSY dedi ki...

Pedro franco da gitmiş ama rakamı falan bilmiyorum.

Töre'nin kendisi gitmek istemiş, ayrıca teknik ekipte gidebilir onayı vermiş.

«En Eski ‹Eski   201 – 265 / 265   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara