.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Nisan 2016 Cuma

STSL 29 Medicana Sivasspor - Beşiktaş


Tarih: 16 Nisan 2016 Cumartesi , 19.00

Stadyum: Sivas 4 Eylül Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Halis Özkahya ( Kariyer  : BJK 16g 8b 3m  /  MSS 5g 6b 10m )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Mehdi Taouil , Erkan Kaş , Jeronimo Barrales Rhodolfo 

Cezalı Oyuncular : Yiğit İncedemir / Ricardo Quaresma

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

29 Yorum:

Basar dedi ki...

Bu hafta kazanabilirsek fenerin puan kaybetme olasılığı yüksek. Kazandığımız sürece haftalık maçı önce oynamak bizim için avantaj olur.

Unutmadan, 6-4 alırız!

Sivas'ın da Kayseri'nin de fikstürü zor ama Sivas'ın daha zor gözüküyor ve Kayseri-Sivas maçı Kayseri lehine duruyor. Son maçlara bakınca Sivas'ın çok gol yemediğini buna karşın atamadığını da görüyoruz. Defansımız kalecimiz patlamazsa 1 gol atıp kazanılabilecek maç.

Coolio dedi ki...

Sosa'nın bir frikik golü olacak diye düşünüyorum.
İlk 11'de Kerim oynar bence ve onun da verimli bir maç çıkaracağını düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

Ben Anadolu takımlarına karşı, Atiba-Sosa-Oğuzhan üçlüsünün yanına bi formda oyuncu daha bulursak kazanacağımızı düşünüyorum. En büyük aday Gomez tabi, ama Kerim Frei yada Olcay'dan da gol veya asist katkısı gelirse rahat kazanırız diye düşünüyorum.

Ayrıca savunmada bu saatten sonra arayışa girmeyip beck-İsmail le başlamak lazım. Alternatiflerin de hiç umut verdiği yok çünkü.

Artık yazıp çizecek birşey yok,çıkıp kazanmalıyız başka bir sonuç düşünmek bile istemiyorum.
stad içinse ne demeli bilmiyorum.hayallerimin ve beklentilerimin çok üstünde bir stadla karşılaştım gerçekten çok büyük iş.gidip maç izlemeden anlaşılamaz gerçekten..

Emrah dedi ki...

Islık sesi hakkaten muazzam. Maçtan eve dönüp saat 12 gibi yattığımda hala kulaklarımın çınlaması geçmemişti.

Umit dedi ki...

Açıkçası FB Mersin maçını alır. Bizim için asıl eşik 1 hafta sonra. Biz Sivas ve Akhisar maçlarını 6 puanla tamamlayalım FB Trabzon'da kesinkes puan bırakacak. O durumda da fişi çektik demektir. Bu şekilde 6 yerine 4 puan almamız da hiç sorun olmaz panik yapmayalım yeterli.

Benim hücum yönünden bir derdim yok. Stoperler de idare eder ama kaleci ve o bekler...

Vodafone Arena'nın akustiği için iyi bir örnek:

https://www.youtube.com/watch?v=HR16xOxKyNQ

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Umit dedi ki...

Tüm fitbulculara gösterilsin:

https://www.instagram.com/p/BEJZcXoq7Rs/

planck dedi ki...

boyko yine kadroda yokmuş, herhalde aldığımıza yakın bir fiyata elden çıkartıp başka kaleci alıcaz yazın..

beagle dedi ki...

Rusya, ukrayna vbden gelen adamlar uyum sorunu yaşıyorlar. Rebrov,Krasiç, adını yazmadığım Besnatçik falan gibi örnekler var. Boyko'da tutukluk dışında Tolga, Cordoba, Rüştü salaklıkları görmedik henüz. Yaz kampından sonra bakmak lazım. Her şekilde Günay'dan iyi ama.

Unknown dedi ki...

Bu boyko'dan adam olmaz, yan top yok, uzaktan vurulan toplarda kötü. karşı karşıya fena değil, refleksleri fena değil.

Herşeyden önce yan topa çıkamayan adamdan büyük takım kalecisi olmaz, yarın öbür gün ingiliz takımları şampiyonlar liginde elek ederler adamı.

Ayrıca maç kadrosuna sadece 1 yabancı kaleci alabiliyorsun, diğer yerli olmak zorunda. Bu durumda ben kaleyi gözüm kapalı Boyko'ya teslim ederim diyebilecek varsa buyursun desin. Kupadaki Konya maçları Boyko için yeterli referanstır, üstüne kasımpaşa maçında tek top dahi çıkaramayışı da bonusu. Özetle Boyko'nun oynadığı 4 maçta 3 mağlubiyet almışız.

Kimse kusura bakmasın da Boyko'dan olmaz.

QuaresmA dedi ki...

Güzel bir takasta kullanamayacaksak bende de Boyko'nın daha 1 sezonluk kredisi var. Rus ve Ukraynalı topçular aslında buraya daha çabuk adapte olmalılar çünkü ülkelerine benzer bir ortam bence Türkiye. Hazırlık kampını yiyince toparlanır belki. Bir de hızlandırılmış Türkçe dersleri alsa iyi olur çünkü takımdaki kimseyle aynı dili konuşmuyor olsa gerek.

beagle dedi ki...

Boykoya hizli Almanca lazim :)

Bu Kerimi izledikce Önder Özenin kaybina hiç uzulesim gelmiyor. Bu takimda kazmalikta Olcay, Ismail, Veli ile yarışır. Hala cvde premier league unutulmamisken 2 3 ne veriyorlarsa kurtulmak lazim.

Hiç beklediğimiz gibi bir maç olmuyor . Hani Şenol Hoca'ya bir rakip tarif et desen aynen şu sahadaki Sivasspor'u anlatır . Hücuma çok yavaş çıkıyorlar , orta sahada baskı yapamıyorlar , top yapamıyorlar. . Bulundukları konumu hak etmişler gibi .

Hani Sivas beraberliğe yatmış diyeceğim ama o kadar kararlı bir duruş gösterebileceklerini de sanmıyorum 90 dakika .Normal şartlarda gol atma ihtimalleri bir sonraki seçimlerde MHP'nin tek başına iktidar olamsından hallice duruyor .

Cicinho'da sakatlandı geçmiş olsun , umarım çapraz bağ değildir ...

BJK4EVER dedi ki...

Takimin defolari harbiden cok net. Ismail'in oyun zekasi 0 ve beceriksiz. Beck sorumluluk alma konusunda 0. Olcay cabaliyor ama sonuc 0, yine net golu kacirip sac bas yoldurdu. Gomez ceza sahsinda etkili ama ceza sahasi disina ciktiginda bildigin Nobre, hatta Nobre bile degil; o en azindan faul alip top indiriyordu. Umarim Senol hoca G.Tore ve Cenk'i almak icin 65-70'i beklemez. Bu kadar zayif bir rakip bulmusken beraberlik hakkini bu macta carcur etmemek lazim. Net kazanabilecegimiz bir mac. Istediginiz kadar elestirin adami, ama bu tur maclarda Quaresma'nin eksikligi cok net hissediliyor, hele ki Tore de olmayinca.

Armagan dedi ki...

Fena oynamıyoruz ama oyunu hızlandırmalıyız.

Önde seri pas yapmalı. Sosa ve Oğuzhan'ın kenara yakınlaşıp top taşımasına ihtiyaç var.Oyun merkezden tıkanıyor genelde. Diğer seçenek arkaya top atılabilir.

Ne kadar erken gol,o kadar düşük tansiyon.

QuaresmA dedi ki...

Bu sezon bizdeki bazı topçulara resmen saygıdan penaltı veriyorlar. Sosa, Gomez kendini atmaz diye penaltı çalıyorlar. Geçmiş senelerde bunlara hayatta penaltı çalınmazdı.

Huzeyfe dedi ki...

@Quaresma

Penalti cok net, Gomezle filan alakasi yok. Dedigin olsa ikincisine calarlar. Dengesiz Ibrahim bir kere daha penalti yapti.

QuaresmA dedi ki...

Penaltı bence de penaltı ama geçmiş yıllarda pek böyle penaltılar kazanmazdık. Tabi topçuların saygıdeğerliğinden ziyade başkanın stad açılışındaki konuşmasının da etkisi olabilir.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

İsmail,olcay,beck bu üçlü değişmesi gereken ilk 3'lü..
Abi maçı izlerken ismail e kaç kez salladığımı bilmiyorum.
Tek şey var maç hakkında aklımda kalan Kerim frei ın rüya asisti.

cochise dedi ki...

Kerim sahada yoktu, 6 pastan ıska falan yaptı, İso'dan sonra en kötüsüydü takımın ama en kritik anda asisti yaptı. yetenekli ve Değerli bir oyuncu (quaresmadan sonra 2. belki de takımda) ama bir türlü o değeri bulamıyor.

Olcay aslında 4 tane kilit iş yaptı (goldeki asist öncsi pas; verilmeyen gomez penaltısındaki asist öncesi pas; kerim'e ceza sahası içi pas ve ilk dakikalarda bence net penaltı olan pozisyon) ama o kadar çok sakarlık yaptı ki... özellikle taç çizgisi kenarında vb. trend topic oldu. Ben salak sakarlıklara takılmıyorum zira bence yapılan top kaybının niteliği değil; olumlu işe oranı önemli. o nedenle kör topal da olsa olcayla bu yılı şampiyon olarak bitirecez ama seneye artık Olcay olmadığında spacing sorunu yaratmayacak iyi bir kenar forvet alınmalı takımı. bakambu tarzı tercihimdir. Aslında olcayı sahada tutup da yetenekli ön alan oyuncularını da sahada tutacak bir formülüm var. Olcay'ın sol bek oynaması. En azından 2 sorunlu yer bire iner :)

@quaresma; hakem vermediği penaltıyı aklınca dengeledi; sonra da olanı vermedi. o nedenle bence geçen senelerdeki gibi oldu. 4 penaltı pozisyonundan en zayıf olanına vermesi komedi tabi.

Geçen maçta bütün keyfimi quaresma kaçırmıştı; bugün de beck sinir etti maç sonu. ucuz ötesi ucuz bi kartla Serdar'a mahkum olduk. Bu arada geçen maç serdarın oynaması saçma bir şekilde anlamlı oldu. İlk maçı olmayacak en azından ..

Son olarak ben bugün alexis'i beğendim siz ne dersiniz?

cochise dedi ki...

ya bi de gomezin attığı golleri konuşmuyoruz bile artık. resmen şımardık bence :)

cochise dedi ki...

son olarak İsmail'e yıllık 500-600'dan fazla veren cebinden versin diyorum. Bi ara acaba dediriydi ama son maçlarda yine Allahım sana geliyorum seviyesine geri döndü..

Unknown dedi ki...

Alexis bence de bugün orayı iyi kotardı, attığı golün kendisine bir özgüven verdiği muhakkak. Zaten onun bölgesinde meydana gelen pozisyonları pek çoğu da ismail'in yetersiz defansif bilgisinden kaynaklanıyor.

Asıl enteresan olanı sezon başında Rhodolfo, Ersan, Miloseviç ve Pedro Franco ile yola çıkan takımın şu sıralarda bambaşka bir defansif oyun kurgusu ile oynuyor oluşumuz ve kısa sürede yeni kurulan göbeğin esasında fena da olmayan bir performans göstermesi İlk yarı 17 maç 18 gol yemişiz, ikinci yarı 12 maç 11 gol. İstatistiksel olarak maç başı 1 gol yiyoruz ve bu ortalamayı devam ettirirsek toplamda 16 gol yemiş oluruz.

Maç sonu Şenol Hoca futbol dışı etkenlerden bahsetti, mesela maç öncesi oyuncular polis tarafından taciz edilmiş. Asıl önemli olan olaylar bunlar, yöneticilerin bu konuda daha dikkatli olması lazım.

Son olarak Atiba'nın ortasahada yediği tekmeleri artık biri görsün ya, adam isyan etme seviyesine geldi.

beagle dedi ki...

Gomeze fordculuk ve ittirme cekme karisik penaltilar yapilmasindan gina geldi. Cochise e katiliyorum. Olcayinki dahil 2 kesin 2 eh penalti var. En zayifini aldik. Ayrica gomeze yapilan ilki kirmizi da gerektirirdi.

Ben Kerimin on direği geciremedigi ortalari goruyorum ve sansimiza pozisyonla ilgisiz sagbek ofsayti bozmasaydi verdigi pas da ofsaytti. 3 senede bu kadar olan adam genc takimdan cok daha yetenekli adaylari tikiyor. Bu kazmalara verdigimiz dakikayi 2000 öncesi gibi genclerimize verdigimizde bir sürü oyuncu kazaniriz.

Gelecek sene icin 2 adet bek, 1 yirtici stoper (alexis anca yedek olur) 1 golcü kanat ve en onemlisi Atibaya yedek lazim. Bence N Diaye orijini defansif oldugundan hem atibayi yedekler, hem de tolgay veya Oguzhanla acayip etkili olabilir.

beagle dedi ki...

Bir de kadro fazlalari var. Gunay Serdar Tosic Veli ve Pektemek yollanarak bayagi yer ve butce acilabilir.

Verdiğimiz görüntünün Osmanlı-Konya engellerini geçirmesi imkansız .

Tutmaya çalışmak ligin bu kadar çetrefilli hale geldiği bir dönemde çok önemli elbet ama biz hiç bir zaman tutarak kazanan bir takım olmadık . Genetiğimizde yok . Sürekli tehdit oluşturmak zorundayız . Necip girdiği anda o tehdit ortadan kalkıyor , adam 3 kişinin ofsayt olduğu pozisyonda tereddütsüz uzun top atabiliyor , gereksiz fauller yapabiliyor sürekli bir panik halinde .

Bir de çok fazla eforlu oynadığımız için eninde sonunda biraz rölantiye dönmemiz gerekiyor , bu rölanti zamanlarını gerçekten hiç beceremiyoruz. Yani şu Sivas'tan gol yemek demek bu ligde her takım bana isterse gol atar demek . Bu kadar tehdit üretmekten uzak bir takımdan gol yeme artık bir zahmet . Kale zaten boş o konuyu hiç açmıyorum .

Ligin en iyi hücum takımı olmak şampiyonluğua yeter umarım .

Yorum Gönder

Ara