.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Nisan 2016 Cumartesi

Karne: M. Sivasspor 1 - 2 Beşiktaş


Goller: Mario Gomez (58'), Oğuzhan Özyakup (62' p)
En iyi üç: Mario Gomez, Atiba Hutchinson, Alexis Delgado
En kötü üç: İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Andreas Beck

Karne:

Şenol Güneş7.2
Beşiktaş7.0
M. Sivasspor4.2
Halis Özkahya5.2


Tolga Zengin6.3
Alexis Delgado7.5
Marcelo Guedes7.2
İsmail Köybaşı4.9
Andreas Beck5.7
Atiba Hutchinson7.8
Oğuzhan Özyakup (82')7.2
Jose Sosa7.3
Olcay Şahan6.3
Kerim Frei (59')6.8
Mario Gomez (79')7.9


Gökhan Töre (59')5.9
Cenk Tosun (79')5.9
Necip Uysal (82')5.2


Takım Ortalaması6.6

Anket: 59 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


93 Yorum:

turkkant dedi ki...

Fener'in GS beraberliğinden sonra çok kritik galibiyet. Haftaya Akhisar'ı yenebilirsek Trabzon'da bir ihtimal iş bitebilir.

Sivas tamamen bize önlem üzerine takım kurmuş. Ama hücum silahı sadece Burhan-İsmail eşleşmesinden medet ummak olunca, sürekli savunmak zorunda kaldı, ikinci yarı yorulmaya başladılar. Olcay'ın topu kapması, ters kanada Kerim'in ayağına çok güzel çapraz pası, Kerim'in nefis top kontrolü ve araya nefis oynayışı, Gomez'in de doğru koşusu ve iyi dokunuşu golü getirdi.

K. Frei hakikaten çok tehlikeli bir oyuncu. Metin Tekin'in tabiriyle anların oyuncusu. Belki Töre kadar güçlü ve oyunun içinde değil, ama çok daha tahmin edilemez bir oyuncu. Umarım seneye daha fazla dakika alacak bir kadro yapılanmamız olur.

Penaltımız sanki penaltı değil, ama öncesindeki sanki penaltı. Belli ki eskisi gibi zayıf görünmüyoruz, zira işin kuralı bu, hakemler güçlüye çalarlar. 2 haftadır 2 penaltı da zayıf görünen Beşiktaş'a çalınmazdı.

hayalet dedi ki...

Bu dönemeçten 3 puanla dönmek çok iyi oldu. Eğer puan verseydik panik goygoyu başlardı ki bu bizim en son isteyeceğimiz şey. İsmail feci derecede kötü ve kesinlikle 1.1 milyon euro civarı kontratı hakettiğini düşünmüyorum. Maçın sonlarında Necipin 3 tane adam ofsaytta attığı bi top vardı işte o top Necipin özetidir. Tabi kendisinden Gıunti soğukkanlılığı beklemiyorum ama bu kadar acemice hareket etmemeliydi. Yediğimiz golde İsmaile bir bakın derim.

Unknown dedi ki...

Daha dengeli oynadık. Buna benzer bir oyunu içerdeki Antalya maçında da görmüştük. Dizilime sadık kalmamız ve Sivas'ın etkili oyuncu sayısının azlığı son bölümü saymazsak rahat bir maç geçirmemizi sağladı. Az şutumuz var ama maçı koparacak pozisyonları da ürettik. Ardarda iki gol gelmeseydi pozisyon bulmayı sürdürürdük.

Tek sorun son bölümde gereğinden fazla uzun top deneyip Sivas'a bolca kalemize gelme fırsatı vermemizdi. Tolga'nın 3-4 uzun kullandığı kale vuruşu, gereksiz degajlar, Necip'in dan dun oyunu bunlar durduk yere oyunumuzu bozdu. Halbuki Gökhan ve Cenk diri ve istekliydi. Sakin ve pasla çıkmayı sürdürsek daha fazla pozisyon bulurduk.

Marcelo-Alexis iyiydi. İsmail diğer maçlara göre defansa daha konsantreydi bir kaç önemli müdahalesi de var. 90+3'de yine patladı. Tosic'i hiç düşünmmemesine şaşırıyorum hocanın. Yine de İsmail'i bu maçta çok suçlayamam. Beck önemli kayıp ama bir yerde o sarıyı görecekti. Serdar, Akhisar maçında Bursa maçı kadar zorlanmaz umarım.

Oğuzhan orta üstü, Olcay daha derli topluydu. Olcay'ın Gomez'in gölü öncesi Kerim'e çıkardığı düzgün pasa dikkat etmek lazım. Kerim'de canlıydı, Gökhan'ı çok göremesek te bir kaç pozisyonda güçlü göründü, umutlandım. Gomez ise Beşiktaş tarihinin en büyük golcüsü olarak anılmaya uygun. Şampiyonluğu en çok isteyenlerin başında geliyor.

3 maçlık virajda 9'un 6'sını aldık. Akhisar'dan 3 puanla döndüğümüzde Fb'nin pek şansı kalmayacak.

Mayor dedi ki...

Onumuzdeki sezon icin hem avrupada hem ligde bizi guvende hissetirebilecek bir kaleci adayi atiyorum ortaya.
An itibari ile la liga da en cok kurtaris yapan kaleci(114) konumunda.
3 milyon eurocuk.
http://www.transfermarkt.com/antonio-adan/leistungsdatendetails/spieler/44062
Boykoyu gonder bu adami al yonetim.

Umit dedi ki...

Şenol Güneş'in kötü bir huyu var. Kafasındaki kadroda olmayan oyunculara pek şans vermiyor. Bilic bile bu konuda daha iyiydi. Tosic İsmail'den iyi bana göre. Tolgay süre ala ala takıma girecek. Bu şekilde kaybolup gider güzel adam. Veli nerede bilen yok, Necip'ten daha etkili olabilecek bir oyuncu oysa ki. Ne diyelim bir bildiği vardır herhalde. Bizde Gomez, Sosa ve Atiba, durumuna göre yanlarında Oğuzhan böyle oynadığı sürece gol atmaya devam ederiz. Marcelo-Alexis ikilisinin bu kadar az sürede uyum sağlamasını beklemek hayalcilik olur ama adamlar iyi idare ediyor gerçekten. Bundan en büyük pay Bundesliga ve La Liga patentli olup baskıyı kaldırabilmeleri. Şimdi FB düşünsün. Gerçi Mersin'i rahat geçerler. Ben sonraki haftadan gayet ümitliyim.

Umit dedi ki...

Cicinho'nun çapraz bağları kopmuş. Çok üzüldüm. Yaş zaten ilerlemiş bir daha ne zaman döner ya da döner mi bilinmez. Zemin berbattı çok oyuncu düştü bu maçta.

Unknown dedi ki...

Son haftalarda dikkatimi çekti. Olcay hücumdayken ters kanada topu atıyor ve gol pozisyonuna giriyoruz veya gol atıyoruz. Ligin daha önceki haftalarında hücumda böyle bir tercihe rastlamadım.

Dakika 40'daki defanstan pasla çıkış güzeldi. (http://www.ligtv.com.tr/haber/iste-msivasspor-besiktas-macinin-ozeti) 1:40

Gomez 30 maç oynarsa 22 gol atar demiştim, 29 maçta bu sayıya ulaştı. Ligde 30 maç çıkaran bir Gomez sezonu 25 gol ile kapatır zaten.

Raphalesque dedi ki...

Kritik bir galibiyet oldu. Bu iki deplasmanı kayıpsız geçip evimizde vurursak sıkıntı çekmeden bir şeyleri kaldırırız.
Fakat bazı oyuncularla ilgili sıkıntılar görüyorum. Bunlardan biri Olcay. İyi niyetli koşuyor hatta atılan golde atağın yönünü değiştirdi ama Beşiktaş'ın oyuncusunun maçın başındaki pozisyonu saçma sapan bir vuruşla harcamasını doğru bulmuyorum.
İkinicisi sol bek. İki haftadır rakipler İsmail'in üstüne oynuyor. İsmail çok hatalı işler yapıyor. Zaten hücuma katkı vermiyor İsmail savunmada da patlayınca her an tehlikede oluyoruz. Burda bir kaç hafta Tosic'i denemeliyiz diye düşünüyorum.
Penaltı pozisyonuna gelince rakip oyuncu dengesiz geliyor orda Gomez veya rakip kim kimin ayağına basmış önemli değil. Haftaya Akhisar var ters takım bize ama geçen seneki görüntüsünü de pek vermiyor Rodellaga'yı marke edebilirsek savunmada sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum.

cochise dedi ki...

@burkay
nihayet benden başka birinin farkettiğini de gördüm. Sanal alemde öyle büyük bir olcay nefreti var ki iyi yaptığı şeyler bile görülmüyor. Olcay sanıyorum 7-8 maçtır bunu yapıyor. Daha önce quaresmaya da yapmıştı sonrasında gol de olmuştu. Belki de hocanın taktiğidir tabii

@Raphalesque
Olcay, Töre, Quaresma bunların üçü de sene başından beri çeşit çeşit goller kaçırdı. Üçü de gol vuruşuna sahip oyuncular değil (2 tanesi -hele biri çok- yetenekli olsa da)
Olcay'ın iyi oynayıp oynamadığına gol pozisyonuna katkı veriyor mu, ceza sahasına girip rakip savunmayı karıştırıyor mu diye bakmak lazım. Dün 6 akılda kalan pozisyon varsa 4'ünde bir şekilde olcay varsa kötü oynadı demek insafsızlık. hani 4'ünü de kendi kaçırsa haklı olarak "kendi yarattı kendi kaçırdı bana ne faydası var" deriz. Ayrıca kaçırdığı pozisyondaki penaltıyı atlamayalım (o penaltı olmasa yine kaçırırdı şüphe yok zaten ben heyecanlanmadım bile pozisyonda hatta topu durduruşuna bile şaşırdım :) )

Seneye Olcay'ın yedek kulübesine hapsedecek kalitede bi oyuncu alınması gereğine ise hemfikirim. Ama bu sene Olcay'ın tek ikamesi Cenk. onu da o pozisyona evirmek için bu sezon açısından artık çok geç. ben hoca olsam 45-45 kullanırım ikisini.

İsmail'i ise savunacak tarafı ben bile bulamıyorum :)) (aslında hücum sürekliliği sağlaması, sürekli gel git yapması alan açmak için işe yarıyor ama hepsi bu)

İnsanlar çalım atan, zorluk çıkarma potansiyeline sahip, ayağına top yapışan ve de yakışan oyuncuları seviyor. E haklılar bir taraftan, sonuçta bu oyunda seyir de önemli. Kerim konusunda o nedenle gereğinden fazla bir övgü olayı var. Beagle yazınca baktım, evet asisti güzeldi ama savunmadaki bir oyuncu saçmaca ofsayt bozmasa o pas bir işe yaramayacaktı. Maçta başka sonunda pozisyon olan bir tek olumlu hareketini göremedim. Bir kere kendi pozisyona girdi onda da ıskaladı. O nedenle "Töre satılsın Kerim üzeridne ısrar edelim" yorumlarına hiç katılmıyorum. Evet Töre satılsın ama hala Kerim ana plan olacak oyuncu değil bence. Q17'nin yedeği olarak kalsın. Zaten yeterince fırsat geçecektir eline. Sol öne de lezzetli bir oyuncu alırsak tadından yenmez. Ön tarafı tamamlarız. Bir defansif orta saha ile orta tamam. Savunmaya bir iyi sol bek ve a kalite stoper alırsak kale harici baya baya iyi takım oluruz. Yani bence 4 doğru transfer ile kale hariç ambargo hareketini başlatırız ...

turkkant dedi ki...

@cochise

"Töre satılsın Frei'da ısrar edelim" olayına bir de şu açıdan bak. Töre de ilk geldiğinde bir sürü eksiği olan bir oyuncuydu. 2 sezon full oynadıktan sonra oyunu belirli bir olgunluğa erişti. Frei'da da ısrar edilirse benzer bir olgunlaşma olabilir. Bunun yolu da önündeki oyunculardan ederini bulanı satmak. Bu sene dördüncü alternatife düştü, seneye en azından üçüncü alternatif olmalı.

Ön oyuncularımızdan dediğin gibi hiçbiri bitirici özellikleri yüksek oyuncular değil. Töre-Quaresma satmazsan öne oyuncu alman zor. Zira Aras'ı aldın, kadro çok şişer. Oraya Ben Arfa tarzı gol ortalaması yüksek bir oyuncu alsan, Frei-Aras-Olcay da diğer kanadı götürür. Çok etkili bir hücum hattın olur.

Diğer konularda birebir katılıyorum, Kjaer kalitesinde ve tarzında bir stoper ve iki yüksek kalite bek almayı başarırsak acayip takım oluruz. O zaman gerekirse öne adam dahi alma, Aras-Kerim'den biri patlama yapabilir çünkü.

Tek sorun kaleci ve Atiba yedeği olur. Ya Veli'nin seneye o işi kotarmasını bekleyeceksin. Ya da Tolga Ciğerci gibi genç, zamanla Atiba'nın yerini alacak bir ön libero transfer edeceksin. Bu tabi Veli'ye kibarca güle güle demek olur.

turkkant dedi ki...

Tüm bunlar bir yana, Borgez'in harika bir M. Gomez değerlendirmesi var. Özeti M. Gomez şampiyon karakterli bir oyuncu. Sosa da kesinlikle iki sezon sonunda da oynadığı topla benzer karakterde olduğunu gösterdi.

Yetenek olarak yakın seviyede diğer oyuncularımıza bakalım. En kritik dönemde kırmızı kart gören Quaresma değil, en kritik dönemde iki yıldır sene sonu son maçlarda ortadan kaybolan Töre değil. Fernandez de değildi. GS-Fener bu sene şampiyonluğu biraz da Emre Belezoğlu, Melo gibi oyuncuları kaybetmesi yüzünden kaybetti. Özellikle Fener'de Egemen-Emre eksikliği hissediliyor.

Seneye oyuncu alırken bu faktörü esas almak lazım. En kritik anda kornerden kafayı vurup golü atan bir stoper örneğin...

QuaresmA dedi ki...

Sivaslı Aatıf aslında çok uygun bir Olcay alternatifi olur. O pozisyon için gereken özelliklere sahip ve ligimizi tanıyor, gol atmasını bilen bir topçu. Sivas'ta 1 atan topçu Beşiktaş'ta 1.5 atar mesela. Sözleşmesi de gelecek yılın sonunda bitiyor, yani uygun bir fiyata koparılabilirse güzel bir takviye olur.

Olcay'a tercih ederim ben onu ama yeterliliği tartışılır elbette. İlk etapta uygun bir fiyata rotasyon topçusu olarak getirtilip daha sonra performansına göre durumu değerlendirilebilir.

cochise dedi ki...

@Q
Dün izlerken biz de konuştuk bunu. Ben biraz muhalifim.
Ancak Aatıf 2-3 sene önce olsa çok iyi olurdu ama çok uzun zamandır Sivas'ın hücumdaki herşeyi konumunda. Yaşı 30. Bu saatten sonra tekrar bir dişlinin çarkı olabilir mi? Çok emin değilim. Bir de Oyun disiplini konusunu kendi takımının oyuncusu değilse çok anlayamıyorsun zira rakibin topsuzuna kimse çok bakmaz. Acaba sahadaki yerleşmede duruşu nasıl. Yoksa kesinlikle underrated ve değerli bir oyuncu. Yalnız şöyle 1 civarı bir paraya ve kısa bir kontrata OK derse Aatıf'la ilgili çekincem kalmaz. Ayrıca ihtiyacımız olan oyuncu tipini anlatmak için çok iyi bir örnek. Teknik, top tutar, çalım atar, kenara değil ortaya dalar ve en önemlisi leblebi gibi gol atar. Bir kenar Q17,G7,Kerim ve hatta Aras olacaksa diğer kenar bunlardan diğeri olmamalı ya Aasım ya da Bakambu tipli olmalı. Yoksa yine Olcay oynar yine herkes küfreder ama hoca mecburen oynatır. (şenol Hoca'nın olcay'ı Biliç ya da Samet kadar sevdiğini sanmıyorum aslında...)

planck dedi ki...

https://eksisozluk.com/entry/59251844

cochise dedi ki...

@planck
valla futbolla hiç ilgilenmeyen hanım bile maçlarda sıkıntılı olduğumu görünce "Mario Gomez var mı" diye soruyor. "Evet" diyince "niye dert ediyorsun" diyor :) hakikatten büyük winner

BurkayJK dedi ki...

Van Persie yine çok güzel alan boşalttı. :)

BJK4EVER dedi ki...

Fikret Orman dediklerinde harbiden hakli arkadas.
Bir bakiyorsun bize karsi aslan kesiliyor Kasimpasa. Oyunculari hayatimda bu kadar yorulmamistim falan diyor, ki bunu diyen CL maclarina, Avrupa kupasi maclarina vs cikmis Eren Derdiyok. Haftasi kendi evinde Kayseri'ye yeniliyorlar. Bursa kopek gibi agresiflesip ertesi hafta evinde Akhisar'a yeniliyor; acaba Hamza iti yine saha kenarinda havlamismidir? Sanmam.
Simdi bakiyorum; Mersin'de bir anda Nakoulma, Mitrovic falan sakat, Umit Ozat gidiyor 17 yasindaki stoperle cikiyor falan, kuzu gibiler masallah. Tipki Kasimpasa'nin ve Kayseri'nin Kadikoy'de kuzu oldugu gibi. Bu tur pisliklere inat sampiyon olmaliyiz arkadas. Haftaya Fener'i gorecegim ben Trabzon'da, orada kazansinlar bakalim.

cochise dedi ki...

@bjkever
bi de bu maçta bile beleş penaltı kazanıyorlar ya :))

bu arada yediğimiz golde İsmail'i bir de 3 kişi ofsayttan kaçmaya çalışırken NEcip'in pasını düşündükçe gülüyorum ya. Puan kaybetsek gülmek yerine söverdim muhtemelen ama özetlere girdiyse izleyin tekrar ya. 2'si de birbirinden komik

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Aslinda yazılanlarin özeti kim katki veriyor. Olcay kazma ama veriyor. Töre ve Q7 den biri de lazim. Israrliyim kerim ve veliden cacik olmaz.
Aras vuruş yeteneği ile one cikabilir. Orta mesafeden şut eksigimiz var.
Q7yi Çine sallayip, veli ve kerimi paraya donusturup herkesin bildigi bek stoper onlibeto ve golcü kanat transferlerini yaparsak bayagi takim oluruz.
Oguzhanin bjkden yukari bir potansiyeli yok, yürekten bjk marsi söyleyebiliyor. Bence artik fiyati bu sebeple yok. Takimin yerli ruhu onsuz olmaz.
Stad sonrasi tüccar mantığı birakmak lazim. Lyonun yillarca Juninhoyu satmamasina ve aldigi kupalar örnektir. Bazi oyuncular yerini bulunca satilmaz.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

şimdi ben en son 15 maç ta saymayı bırakmıştım, olcay son 15 maç 1 gol (en son attığı gol), 0 asisti vardı. şimdi biri bana "oyuna katkı veren " bir oyuncunun 15 maçta 1 gol ve 0 (sıfır!!!!) asisti olduğunu söylerse, onun ya hücum özelliği olmayan,defansif bir bek, ya da stoper mevkiinde oynadığını düşünürüm, peki öyle değil mi, değiilllll, bu adam beşiktaş ta 10 numara giyen kanat- forvet oyuncusu, ama büyük katkısı var, nedir o, 9 paslı golün sondan 3. pasını vermek, o olmazsa o pası veremiyorlar, ille o olaccak, q17 gitsin, töre gider, kerim'den olmaz ama olcay'dan büyük katkı, kesinlikle yerine gol bölgesine sızma özelliği olan skorer bir uzak forvet alınıp, kendisi kızağa çekilmelidir, ismail-beck tolga ile görüşüm de aynı


@Hidayet nurügengi

Hocam sana müthiş bir klişe yazıyorum ama argümanımın klişeyle alakası yok :) Şimdi Samet Aybaba , Slaven Biliç , Şenol Güneş'in hepsi vazgeçmeden oynatıyorsa bir durum vardır.

Durum şu ki Beşiktaş'ın bu sene oynamaya çalıştığı oyunda anlık tempo arttırmalar , atak yönünü değiştirmeler , savunma arkası koşuları çok çok önemli . Evet Olcay yetersiz bir oyuncu .Bu konuda herkes hem fikir lakin , Olcay takımda basit oynamayı topu hızlandırmayı en iyi başaran 3 oyuncudan biri . Belki top tutamadığını bildiği için belki gerçekten yek top işini daha iyi yapabildiği için ama fark etmez . Olcay'ın futbol zekasına sahip daha yetenekli bir adam gelene kadar değişme ihtimali yok . Çünkü iki kanatta pas oyununa girmeyen adam olup yavaş hücum ettiğimizde bizi lider yapan en önemli dinamiği kaybediyoruz . Her ne kadar Olcay'ın kabiliyet eksikliği herkes gibi beni de rahatsız etse de elimizde oynadığımız futbola en uygun kanat oyuncusu olduğu gerçeği değişmiyor . Son 6 maçta 2 defa uzun çapraz toplarla atak yönü değiştirerek asist öncesi pas yapmış , Bursa maçında yine kilidi açan golün asist öncesinde adı var.

Ha seneye Ben Arfa gibi skora katkı yapabilecek , uzak forvet özellikli bir kanat gelirse Olcay zaten kendiliğinden azalarak bitecektir.

can dedi ki...

Bu sene şampiyon olmamız tarihi önemde. Yeni stadın getirdiği maddi ve manevi güçle Fener ve GS’nin finansal ve psikolojik çöküşlerinin kesiştiği bir dönemeçteyiz. Bu yüzden (aşağıda değineceğim) kadromuzun büyük eksiklerine rağmen eğer şampiyon olabilirsek şampiyonlar ligi vs. gelirinin de katkısıyla önümüzdeki seneleri domine edebilmek adına çok büyük bir avantaj yakalarız.

Sene başında Fener Daum’un ilk döneminde yaptığı kadro revizyonundan beri yapmadığı kadar radikal bir dönüşüm yaşadı. Çok ciddi paralar harcadı ve sene başından şampiyon ilan edilmesine yol açan “yıldızlar karması”nı oluşturdu. Yeni bir futbol direktörü ve teknik direktör getirdi. Şimdi sene sonu gelmeden ikisinin de bileti çoktan kesildi. Eğer şampiyonluk kaçarsa seneye kadroda da sil baştan bir yapılanmaya gitmek zorundalar ama UEFA enselerinde soluduğu için bunu yapacak maddi güçleri yok. Sene sonunda ilk 18lerinden Fabiano, Ba, Kadlec, Markoviç, Meireles, ılk 11lerinden Alves, Diego kesin, Van Persie de %99 yolcu. Gerçi Gökhan, Caner ve Topal’ın üçünün birden kalacağını düşünüyorum ama birinin bile gitmesi takıma büyük darbe vurur. Bütün bunların üzerine camia karışmış durumda (bkz. bugünki kurşunlama ve tribünlerdeki bölünme vakaları); Aziz tartışılıyor ve normalde flaş transferlerle (Kezman, Van Persie vb.) veya günah keçileriyle (Terraneo) çözdüğü başkanlık krizini nasıl yönetecek belli değil.

GS hakkında ise yorum yapmaya bile gerek yok. Senelerce “çilek”lerle yaşadıkları başarıların ardından tamamen çözülme sürecindeler ve tünelin ucunda çıkış görünmüyor. Kadroları dağılmış durumda, transfer yapacak tek kuruşları yok; tek çıkış yolları teknik direktör konusunda inanılmaz bir düşes atmaları. Ama yönetimleri tamamen kontrolü kaybetmiş durumda.

Bu ahval ve şerait içinde önümüzdeki 3-5 sene normal şartlar altında şampiyonluğun tek adayı oluruz. Ancak…. Tabii ki burası Türkiye. Fener ve GS’yi kurtaracak bailout devlet müdahalesi sezon sonunda yeni kulüpler yasası formatında geçebilir ve bir anda her şey değişebilir. Nasıl yıllarca yerli yatırımı yaptıktan sonra yabancı oyuncu sınırı kalkarken ses çıkarmadıysa, senelerce kemer sıktıktan, feda dedikten sonra AKP yalaması Orman yönetiminin burda da ciddi bir tepki vermeyeceğini düşünüyorum.

can dedi ki...

Bizim kadroya gelecek olursak. En büyük soru işareti Gomez elbette. Kalacak mı gidecek mi bilmemize imkan yok. Ama büyük golcülüğüne, hırsına ve profesyonelliğine rağmen ben giderse asıl kaybın santrafor mevkiinde olmayacağını düşünüyorum. Çünkü akan oyuna katkısı, pas yeteneği, kazandığı top sayısı filan inanılmaz düşük. Şenol Güneş’in takımlarındaki bütün forvetler parlamıştır (Pektemek hariç tabii). Burak, Umut, Fernandao en yakın örnekleri. Ama Gomez giderse yerini doldurmak için yapılacak transferrin maddi külfetinin diğer bölgelere yapılacak transferleri engelleme ihtimali büyük.

Yapılması gereken transferler konusunda nerdeyse hepimiz hemfikiriz. Kaleci, sağ ve sol bek, stoper, uzak forvet, ve Veli ve Tolgay’ın durumlarına göre orta saha. Sorun bu transferler için gereken kaynağın nasıl yaratılacağı.

Ben Oğuzhan ve Töre’ye Beşiktaş'ın beklediği (Oğuzhan 20, Töre 15 milyon euro) paraya yakın teklifler geleceğini düşünmediğim için ben seneye ikisinin de kalacağını düşünüyorum. Çoğu kişinin aksine Sosa'nın da maaş arttırımı ile kalmak isteyeceğini düşünüyorum- tabii kalırsa sene başındaki gibi mi ortasından sonraki gibi mi oynayacağı büyük soru işareti.

Bu durumda satılabilecek oyuncular Frei, Aras ve Quaresma’dan bir veya ikisi ve Boyko. Görüldüğü gibi burdan gelecek ciddi bir gelir gözükmüyor. Özellikle şampiyonlar ligine doğrudan katılabilirsek yönetimin tüccar zihniyetini bir kenara bırakıp biraz para harcaması gerekecek gibi. Bu sene transferde 12 milyon euro civarında artı verdik, bu parayı seneye aktarırsak, sözleşmesi biten iyi oyunculara da sulanırsak UEFA’nın şimşeklerini çekmeden işleri toparlama ihtimalimiz doğar.

Sozlukte borges'in yazdiklari (yukarida birisi paylasmisti) Gomez'i belki tutabilecegimiz konusunda %1 olan umudumu %5'e cikardi. Hayirlisi bakalim.

Gomez giderse yerine Van Persie'yi alalim, belki satar Fener bu sene olan bitenden sonra ahaha.

Basar dedi ki...

Gomez kalsın, bir muadilini de defansa dikelim! Solbeke Caner'i alalım, önüne de siz kim isterseniz o olsun. :)

sports guy dedi ki...

Ben gomez'in bir sene daha kalabilecegini dusunuyorum. Sosa'nin ise kalmasina ihtimal vermiyorum nedense.

Bu arada ismaille sozlesme yenilenmis diye dedikodular var. Sayet oyleyse seneye bek transferini unutun derim ben. Beck alinmisken zaten sag beke dokunmazlardi, ismail'i tutuyorlarsa sola da dokunmazlar.

turgay dedi ki...

tolga,ismail,serdarla sözleşme uzatmanın bir mantığa oturtamıyorum. hadi tolga iyi yedek olu diyelim de ismail ve serdardan beklenti ne anlamış değilim. böyle bir politika neden düşünülür neden tasarlanır anlamıyorum. o kadar yıldır oynayan bir oyuncunun gram futbol zekasının ilerlememiş olmasın rağmen milyon yurolar almasını anlayamıyorum. pektemek olayı gibi bir tarafımızda patlayacağı aşikar bu sözleşmelerin. umarım kafalarına bir şey düşer de uzatmazlar.

CDiS dedi ki...

Gomez kalır, benden söylemesi. Bir kere bu adam Alman. Mantık adamı, duygu adamı değil. Şampiyonlar liginde oynama şansın yüksek (şampiyon olursak doğrudan gidiyoruz), BJK taraftarı çok seviyor,diğer takım taraftarları saygı duyuyor, yepyeni stad açılmış, atmosfer çok iyi, takım da arkadaşlık iyi, takımın çoğu Almanca konuşuyor, o kültürü biliyor, dolayısıyla yabancılık çekmiyor ayrıca çok iyi kazanıyor. 4,5 milyon euro deniyor ama benim duyduğum (öyle yöneticilerden falan değil, twitter dan falan :) ) yıllık bonuslarla beraber 6,5 milyon euro 'ya geliyor. Bu parayı ona verebilecek takım sayısı Avrupa 'da bir elin parmaklarını geçmez (Vergi olayı yüzünden), Çin 'e gidecek bir tip değil, ayrıca burada kendini buldu tekrar hakikaten, Alman milli takımına seçildi tekrar. Ayrıca ve ayrıca, adam zaten en yüksek seviyeleri görmüş bir adam, yaş olmuş 30-31. Bu saatten sonra yeni bir maceraya atılma olasılığı biraz düşük, şu güzel ortamdan ayrılıp.. Ha, illa gideceğim derse de yapacak bir şey yok, en azından şampiyon yapıp gitmeli..

Haftaya Akhisar 'ı yenersek büyük ihtimal şampiyon oluruz. Dün MIY maçında da gördüğümüz üzere, FB son noktada, gerçekten sıkıntılı durumdalar. Sakin kalmalı, soğukkanlı kalmalı, hırslı kalmalıyız. Güzel günler çok yakın..

CDiS dedi ki...

Ayrıca, İsmail 'in kalması sorun değil, muhtemelen Tosiç gidecek. İsmail 'de yedek olarak düşünülüyor. Ben Şenol Güneş 'in İsmail 'in ilk 11 olacağı bir takım kuracağını düşünmüyorum gelecek sene için, hele hele şampiyon bir teknik direktör kredisiyle..

yilmaz dedi ki...

Kırk yılda bir şampiyon olacağız onda da şampiyonluğu o futbolcu aldı bu almadı kavgasına giriyoruz. Blog'un kurucusu gürcan bile şampiyonluk atiba oğuzhan sosanındır ismail'in değil diyor. Bu ne arkadaşlar Allah aşkına? Bir takım sol bekine, sağ bekine, kalecisine, stoperine, sol açığına rağmen nasıl şampiyon oluyor? Hepsi mevkisinin en iyileri olmasa da az ya da çok bu şampiyonluğa katkı verdi.

Gs'nin de sneijder selçuk muslera podolski gibi gayet iyi omurgası var ama ötekiler traş olduğu için 8. sıradalar.

Hepsi haketti şampiyonluğu. gidecek kalacakları konuşmak için önümüzde tam 3 ay var. Şimdiden transfer sezonunun geyik malzemesini tüketmeye ne gerek var?

sports guy dedi ki...

@yilmaz

Hocam kusura bakma da artik kalici olmak istiyoruz biz buralarda, duzgun planlama istiyoruz. Hele ki rakiplerimizin durumu barizken bundan faydalanmamak buyuk aptallik olur, ondan bu kafa patlatmalarimiz.

Gs resmen feda demis, fb de sampiyonlar ligi gelirinden yoksun kalirsa yakin zamanda diyebilir. Bu durumda sen az biraz duzgun bi kadro muhendisligi yaparsan sadece bu seneyi degil, onumuzdeki 2 seneyi de goturursun.

Valla gurcana da katiliyorum acikcasi ben. Atiba-ozzy-sosa sampiyonlugu bu. Motor orada. Beklerimizden de katki falan aldigimiz yok, ben sahsen butun mac "aman hata yapmasinlar" diye dua ediyorum, hucuma katkiyi falan gectim, o zaten hikaye.

Ismail hareketli cocuk, araya iyi kaciyor, oyunu acmamizi sagliyor. Katkisi bu. Ama bunlari yapan adamin orta becerisi? Yok. Kaleye sutu? Yok. Savunmada kademe hatasi yapma ihtimali yuksek mi? Ona da evet. Ee? Ben bu durumda cok rahat ragmen lafini kullanirim.


Sunu soyleyeyim ama, ismail ve cenk tosun gibi adamlara zaafim var benim. Bu adamlar besiktasli cunku, biliyorum. Kadroda her zaman olsunlar isterim. Ama 11 olarak degil. Ismail'i cok seviyor olmam demek, 10 uzerinden 5lik performansini 7ymis gibi gormemi saglamiyor.

Neyse, cok uzattim. Dedigim gibi, kaliciliktan bahsediyorsak bu elestiriler ligin her doneminde yapilir/yapilmalidir. Sonra demiroren orneginde oldugu gibi "ya tamam adam kotu de simao quaresma aldi abi simdi hep destek tam destek zamani" muhabbetine kapilir gidersin, haberin olmaz.

Biz gidin ismail'i tolga'yi statta isliklayin demiyoruz. Burada gelecek senedeki takimda yer almalilar mi almamalilar mi onu tartisiyoruz. Mesele bu.

Unknown dedi ki...

Şimdiden transfer veya kadro planlaması gibi konulara girmek istemiyorum ama dayanamıyorum.

Şampiyon olmamız halinde Gomez ve Sosa'nın kalacağını düşünenlerdenim. Şampiyonluk dışında, elimizde atmosferi son derece etkili olan/olacak olan stadyum kozu da var.

Her ihtimale karşı Gomez giderse kimi alabiliriz diye ufaktan bakmaya başladım. Aklıma gelen bazı isimler; Dzeko, Giroud, Remy, Papiss Cisse, Michy Batshuayi. Elbet bir sürü isim var ama benim aklıma gelenler bunlar. Bizim oyun yapımıza hangisi daha çok uyar o tartışılır. Bazı isimlerin uçuk olduğunun farkındayım.

Bunları konuşmak için lig sonunu, hatta belki turnuvayı beklemek lazım. Dayanamadım.

yilmaz dedi ki...

@sports guy

abi kalıcı olalım, İsmail'in yerine daha iyi bir sol bek alalım, Stoper'leri güçlendirelim Olcay'ın daha kreatif'ini, top sürebilenini alalım. Ben de Beşiktaşlıyım.

Benim mevzuum daha şampiyonluğu kazanmadan Aziz'in "bu takımı sen mi şampiyon yaptın, ben yaptım" muhabbetine benzer geyiklerin dönüyor olması. İsmail Beck Olcay Alexis Tolga olmasa takım sahaya çıkamaz, Ozzie Sosa Gomez de o maçı alamaz. Takımın düzenli 11 oynayan oyuncularını bu şampiyonlukta katkısı yok diye dışlamaya takıldım ben. Yoksa herkes görüyor ismini yazdığım oyuncuların bir üst standardı kaldırmayacağını.

sports guy dedi ki...

Yahu iyi hos da, madem oyle yonetim de daha sampiyon bile olmamisken bu adamlarla sozlesme yenilemeyeversin. Bence bu seneyi aliriz o ayri da, diyelim ki alamadik. Yillik 1.1 milyon euro verdigin sampiyonluk mimari(!) Sol bekine verdigin paraya yanmayacak misin? Yanmayacak miyiz?

Bu konunun gundeme tasinmasinin sebebi adama onerilen yeni sozlesme. Yoksa yeminle agzimi acmazdim ismail konusunda sezon bitene kadar.

Bak tekrarliyorum ve dedigini alintilayarak gidiyorum: "daha sampiyonlugu kazanmadan neden bu adamin sozlesmesi fahis bir fiyata uzatiliyor?". Neden ya neden? Bu sozlesmenin motivasyonuyla Ismail kalan maclarda 10 uzerinden 9.5la oynayip 4 asist mi yapacak? Kademe hatalarini mi 0layacak nedir yani bu sozlesmenin altinda yatan gerekce?

yilmaz dedi ki...

@sports guy

Aslında benzer eksenden bakıyoruz, çok uzattım farkındayım, herkesten özür diliyorum.

bence de yenilemesinler, şampiyon olsak da kalan haftalar da 3 gol 3 asist yapsa da yenilemesinler, ben burada senden farklı düşünmüyorum.

Ama sadece İsmail özelinde değil, Olcay, Beck, İsmail, Tolga bu takımın direkt 11 oyuncuları. Neredeyse maç kaçırmadan oynayan oyuncular. Bunlar bizim şampiyonluğumuzda faydalı olmamıştır demek çok ağır ve emeğe saygısızlık gibi geliyor bana. Bu laf da bu blogda değil sosyal medya ve ekşisözlükte çok dillendiriliyor. Bundan rahatsız olduğumu belirtmek istedim.

cochise dedi ki...

ben @yilmaz'in dediğini anlıyor ve kısmen katılıyorum. İsmail meselesi ayrı sorun ama Beck, Olcay ve savunma göbeğine fazla yükleniliyor. Devre arasında tamamen yeni bi tandem ve bazı maçlarda oynayamadılar hem kendilerinin uyum sorunu hem de bekleri bozma işi hiç düşünülmüyor. Beck ilk yarı düşünülenin aksine gollere epey dolaylı katkı vermişti. (Bir çalışma yapmıştım hatırlarsanız yediğimiz ve attığımız gollerdeki görünmeyen katkıları da almak için. Beck'in epey gole katkı verdiği çıkmıştı. 2. yarı için de yapacağım aynısını, muhtemelen epey farklı olacak ve katkısının azaldığını görecez -tamamen tahmin Çünkü tandem değiştiğinden ve Rodolfo gittiğinden beri Beck çok tedbirli oynuyor ve rahat da değil.) Koca sezonda bir tane ters çalım yedi diye asıldı kesildi ya. Şamiyonlar ligi seviyesi için bence de yeterli değil ama sağ bek pozisyonu -herkes kalırsa- benim için 4. sırada öncelik açısından. Tabii Gökhan Gönül ise müthiş olur. Zaten çok sayıda maç çıkaramayacak. Ama oynamadığında eyvah demeyiz en azından. Serdar'a da güle güle deriz.

Ama İsmail'i çok savunamıyorum zira son yediğimiz iki goldeki tavırlarını kabul etmek için en az 6-7 asist yapması lazım. Yine de onun gelgitleri akın sürekliliğine öyle ya da böyle katkı sağlıyor ve Tosiç olsa savunma kesinlikle daha sağlam olacak ama hücumda Tosiç'ten kaynaklandığı ilk bakışta belli olmayan bir olumsuzluk olacak.

Bir oyuncuya rağmen şampiyon olunabilir. Ama 3-4 oyuncuya rağmen bu kadar puan toplanıp bu kadar gol atılamaz. Elbette sosa-ozzie-gomez-ati oyuncu çok ama çok daha öne çıktı -hakikatten müthişler- ama takım olarak birlikte hareket edilmemiş olsa bu oyuncular da bu kadar öne çıkamazdı.

planck dedi ki...

ilk bakışta tosiç ismailden daha fazla asist yapma potansiyeline sahip gibi görünüyor. ama istatistiklere bakınca tosic 9 maçta 1 ismail 10 maçta 1 asist ile oynamışlar, çok da fark yok. hatta ismail oynadığı 3 CL maçında 2 asist yapmış, baya inanılmaz.. hocanın ismaili oynatma nedeni bence alan savunmak yerine çok hareketli olup ilk toplara basması, ribaunt toplaması ve rakip dengesizken takımı hücuma çıkartabilmesi. beck de iyi ribaunt topluyor mesela ama bir anda araya girip top aldığını göremiyoruz. tosiç de öyle. bu açıdan caner de ilk toplara basıp alan bir adam değil pek. gökhanın profili biraz daha uyuyor bu açıdan. hocanın istediği tip bir bek bulmak, defansif özellikleri de vasat üstü olan, kolay olmasa gerek.

ps: caner 5.5 maçta 1, gökhan 6.5 maçta 1 asist yapmışlar.

beagle dedi ki...

Olcaya doneyim yaklasik 150 macta 62 skor katkisi görünüyor. Bu sene düşse bile sira ona gelene kadar tartisilacak cok adam var. Bu sene ters kanatta Qimil7 varken muhakkak Cenk Tosunu olcay yetine denemek lazimdi...
Gecen yilla bu sene arasinda 1 onlibero az oynarken derbi falan kazandiysak, son dakikalarda habire gol yemiyorsak Beck Ve Rhodolfo/Marcelo sayesinde. Ben Becke dokunmaz Kolarov tarzi bir adama parayi gomerdim. 2 transfer etkisi yaratir.
Altyapida Maharafa Tandina diye bir zencimiz var. Kenar forvet oynuyor. Gecenlerde Kasimpasayi dagitti. Arasla beraber deneyebiliriz.
Gelecek sene için Ndiaye ve yildiz Solbek transferleri işi buyuk oranda cozer

beagle dedi ki...

Olcaya doneyim yaklasik 150 macta 62 skor katkisi görünüyor. Bu sene düşse bile sira ona gelene kadar tartisilacak cok adam var. Bu sene ters kanatta Qimil7 varken muhakkak Cenk Tosunu olcay yetine denemek lazimdi...
Gecen yilla bu sene arasinda 1 onlibero az oynarken derbi falan kazandiysak, son dakikalarda habire gol yemiyorsak Beck Ve Rhodolfo/Marcelo sayesinde. Ben Becke dokunmaz Kolarov tarzi bir adama parayi gomerdim. 2 transfer etkisi yaratir.
Altyapida Maharafa Tandina diye bir zencimiz var. Kenar forvet oynuyor. Gecenlerde Kasimpasayi dagitti. Arasla beraber deneyebiliriz.
Gelecek sene için Ndiaye ve yildiz Solbek transferleri işi buyuk oranda cozer

planck dedi ki...

25-26 yaşından büyük oyuncu alacak olursak büyük liglerde şampiyonluk yaşamamış oyuncu almamak lazım. 11 çıkmış olması gerekmiyor tabi, kadro içinde olup o havayı stresi yaşamaış olmalı ama en azından. Hem CL hem lig anca böyle adamlarla gider.

BJK4EVER dedi ki...

Ben taraftarin tepkisini ve korkusunu anliyorum. Takimin demirbaslari belli; takimin aksayan bolgeleri de belli. Sozlesmesi biten oyuncularin tamami da aksayan bolgelerde oynuyor ne tesaduf ki. Bu oyuncularla yeni sozlesme imzalanirsa da taraftarda acaba transfer yapmayiz mi korkusu oluyor. Ki transfer yapilsa bile, Ismail'in aldigi fahis maas butce yiyecek ve dis tranfer butcesi azalacak.
3'lu arasinda bana en mantikli gelen Serdar'la sozlesme yenilemek. Beck nispeten disiplinli ve istikrarli; onunla devam edip parayi solbeke gommek anlasilabilir. Serdar da uygun 1 senelik sozlesmeyle yedeklige devam eder. Ancak bana Ismail ve Tolga ile sozlesme yenilemek sacma geliyor. Ismail seneye artik ilk 11 olmamali; cikisina saygim var, ancak yetersiz iste, bariz belli. Belki Besiktas'li ve milli takim oyuncusu diye devam edilebilir; ama bu anca uygun sartta bir sozlesmeyle olmali, 1.1 milyon euro vs cok ucuk rakam. Ki bana gore Tosic hem tecrubesi hem istikrariyla hem versatile olmasiyla daha iyi bir yedek, ama Ismail yedek olarak kalacaksa bile buyuk para verilmemeli; 2. Pektemek vakasi olur resmen. Onun disinda Tolga kesinlikle gitmeli. Takima hic katkisi yok ve Tore/Oguzhan bandinda para aliyor. Seneye Boyko+Gunay kesinlikle yeterli olur.
Onun disinda dis transferde N'Diaye disinda Nakoulma mutlaka zorlanmali. Ucuz ve mantikli bir acik forvet olur bizim icin. Adam eksilten oyuncularin faydasini surekli goruyoruz, bu konuda kadronun genislemesi lazim. Seneye demirbas solbek, demirbas stoper, Atiba'ya alternatif ve uzak forvetle kadro istedigimiz kivama gelebilir. Birde belki bulursa alternatif bir ofansif orta saha oyuncusu da olabilir, ama Tolgay'i daha cok kullanabilecegimiz icin bence elzem degil. Tabii kimsenin gitmemesi dusuncesiyle soyluyorum. Ama Ben Arfa gibi bir sans yakalarsak mutlaka degerlendirmeliyiz; boyle firsatlar kacmaz.

Unknown dedi ki...

"Boyko+Gunay yeterli" derken neyi referans alıyoruz?

Benim bu oyuncularla ilgili referans olarak aklımda kalan kornerden gol yiyen kalecimizin Günay ve oynadığı 4 maçta 3 mağlubiyet aldığımız hatalı goller yiyen kalecimizin Boyko olduğu.

Sağlam bir yabancı kaleci ve sağlam bir sol bek öncelikli transferler, diğer mevkiler bir şekilde doldurulur.

Bu arada kalecilerden biri gidecekse öncelik Boyko'nun.

Unknown dedi ki...

akhisar maçında benim tek korkum zemin

Unknown dedi ki...

akhisar maçında iddianın verdiği oran 1.50 bu oran sivas maçında 1.40 kasımpaşa maçında 1.45,ti nispeten daha zor geçmesi bekleniyor ama zeminide göz önüne almışlardır. şampiyonluk oranlarıda bjk 1.05,e kadar düşmüş

Unknown dedi ki...

Beyler biliyorum kendinizi tutamıyorsunuz gelecek sene planlamasını yapmak için. Bende de kağıda kadro çizmeler, giden-gelen oyuncular listesi hazırlamalar falan başladı. Ama şu kritik haftalarda enerjiyi dağıtmamak lazım.

Ben tolga-ismail olayının böyle bi zamanda ortaya çıkmasını da yanlış buluyorum. Takımın şu anda şampiyonluk dışında hiçbir konuyla anılmaması lazım bence. Akhisar ile bir sonraki iç saha maçlarını da kazan ondan sonra ne yapıyosan yap.

Allahtan takımda gomez, marcelo ve sosa gibi sakin kalabilecek adamlar var. Bunların yanına oğuzhan, olcay, ismail vb. oyuncuların coşkusu da eklenince bu yıl o yıl olacak.

Coolio dedi ki...

Kendimi çok zorladım ve yönetim neden Tolga ve İsmail ile şimdi sözleşme imzalamak istiyor diye düşünüdüm ve ancak şu sonuca çıkabildim. Bu iki oyuncuyu da önümüzdeki sene kadroda görmek istiyorlar (kadro derinliği açısından, banko oyuncu değil, yani umarım, sonuçta Şenol hoca İsmail'in atletikliğini sevsede sene başında 3. tercih konumundaydı) ve şampiyon olursak eğer fiyatlarını arttırmalarından çekindikleri için hem de İsmail'in Avrupa şampiyonasında sırf yer almasından kaynaklı potansiyel değer değer artışını yaşamamak için bunu yaptılar sonucuna varıyorum.
Bu iki oyuncu ile de devam edilmesini istemiyorum ama yönetim illa devam etmek istiyorsa da şu an imzalanması onların gözünden mantıklı duruyor. Fiyat konusu ise ne verirlerse versinle bence fazla vermiş olacaklar.
Kazma yerli/yabancı oyuncularımıza üst sınır Necip'in aldığı ücret olmalı. Bu şekilde bir klüp kültürü kazandırabiliriz. Yani yeteneksiz oyuncular (kibarca görev adamları) bu klüpte altyapıdan yetişmiş bir yeteneksiz oyuncudan fazla alamazlar gibi.. Çok ütopik oldu farkındayım.

Akhisar maçında Cihat hocanın berbat futbolunu görücez yine ama umarım maç sonrasında o şuursuz büyük laflarını dinlemeyiz (yok oyunu daralttık, önde bastık, bölgeler arası yardımlaştık, devre arası oyuncularıma kendi oyununuzu oynayın dedim vs..). Ulan ilk maçta 80 gol kaçırmıştık ama yine artis laf etmeden duramamıştı. neyse sinirlendim durduk yerde..

sports guy dedi ki...

@coolio

Hocam gercekten sampiyonlukla yanip tutusmak bi yana, su an 10. Bile olsak sirf su cihat arslan yorumlarini duymamak icin 3lemek isterim su akhisar'i.

Bu arada douglao sanirim mac gunu turkiye'ye donuyormus. Bizim macta oynayamaz heralde. O olmadiginda savunma gucu neredeyse yari yariya dusuyor akhisar'in, oynamadigi maclarda ortalama bir golden fazla yemisler diye okudum bir yerlerde, ya opta ya da sozlukte.

Fiksturumuz gercekten zor. Trabzon macina soyle bir baktim da, Fener bu trabzon'u b kadrosuyla ciksa yenecek pozisyonda. Bizim akhisar'i 1-0a kilitleyecek bir oyun oynamamiz sart. Iki beraberlik kontenjanimiz var, bunlari gs ve konya'ya saklamayi tercih ederim. Gs maci tahminimizden zor gececektir bence.


Sivas'i yenersek sampiyonuz demistim, sivasta cacik yoktu. Douglao'suz Akhisar'a da gol atmamamizin mucize olacagini dusunuyorum. Ilk golu atan biz olursak zeminin bozukluguna ragmen farki 2ye cikarir yine 2-1 civari bir skorla aliriz bu maci. Bence.

Basar dedi ki...

Akhisar'da en kötü beraberliğe yatmalıyız. Bence temposuz, seyir zevki çok düşük (zeminin de katkısı ile) bir oyun oynayıp bir tane araya sıkıştırarak maçı tamamlayabiliriz.

Kazanırsak fener Trabzon'da çok yüksek ihtimal puan kaybedecektir. Puan kaybı yaşarsak bile fenerin puan kaybı çok olası. Caner olayı üstüne seyirci protestosu (ve pazar mis gibi havada az sayıda seyiri toplamak) üstüne basındaki tüm programcılara karşı kılıç çekmek işlerin çokta iyi gitmediğini gösteriyor.

Ben 5 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik alabilecek kapasitede olduğumuza inanıyorum. Ne yaparsak yapalım yenilmeyelim, beraberlik bize bir maçta daha berabere kalma şansı verir. Yenilgide ise tüm cephaneyi kullanmış oluruz. Şenol Hoca'nın hem geçmişte hem de bizde bu konuda hataları var.

Coolio dedi ki...

@basar
şenol güneş ile bu takım beraberliğe yatıp araya bir tane sıkıştırma oyununu hiç bir zaman oynamadıki.. bilmediğimiz bir oyun tarzı. bugüne kadar başarılı olduğumuz pozisyon bulma, oynama, gol atma arzusuydu hep. son haftalardaki sorun öne geçtikten sonra strese girip bocalayıp gol yememiz. Bunun üstesinden gelmek için yine ve yeniden pozisyon bul ve at, atamassan bir daha bul oyununu devam ettirmektir. Aslında ezbere yaptıkları bişeydi. Bu son haftalarda gol attıktan sonra oyuncuların geriye çekilmesine (stres kaynaklı) izin vermemeli. hem hoca hem sahadaki önemli isimler (gomez, sosa ve oğuzhan). Eğer yinede geri çekiliyorlarsa hoca yapacağı oyuncu değişikliği ile bu mesajı vermeli. Sonradan oyuna giren Necip sahadakilere geriye çekilin, savunun mesajı veriyor. Özellikle Cenk ve Tolgay (umarım gerçekten sorun yoktur aralarında) bu noktada kilit durumda.

Basar dedi ki...

@Coolio

Aslına bakarsan öyle maçlarımız var. 2. yarıda Mersin, Gençler ve Antalya maçları böyle maçlar.

Kasımpaşa maçını kazanmak isterken 2-1 yenildik. Böyle bir hataya düşmemek lazım. Beraberlik de bize yeterli akabinde bir maç daha beraberlik fırsatı doğuyor ama yenilgi halinde daha fazla puan kaybına imkanımız kalmıyor. Söylemek istediğim bu.

Yine de Sivas maçı gibi buz gibi iki gol harika olur.

yilmaz dedi ki...

şöyle bi maç bekliyorum:
http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2002-2003/29/besiktas/zago-7055

Unknown dedi ki...

marcelo alexis ikilisi son maç fena değillerdi sanki hatta iyilerdi bana göre daha önceki maçlarda alexis sağ marcelo sol stoper olarak oynuyordu pozisyonları degisince daha verimliler sanki ki bende öyle oynamalarının daha iyi olacaklarını dusunuyordum çünkü marcelo rodolfo tarzina uyuyor alexis ise ersan tarzına uyuyor takımda öyle oynamaya alışmış ama şl için yeterli mi orası muamma hatta bekler bile daha iyi bekler olması gerekiyor gibi beck çok sağlam adam ama hücumda yetersiz en son şunu söyleyip bitireyim gelecek sezon için Nakoulma chahechouhe gibi adamlar transfer edilebilir katkı yapacaklarına inanıyorum

Umit dedi ki...

Nakoulma Chahechouhe isimleri tamam da bu gibi adamlar tonla var. Kötü anlamda söylemedim. Her nedense bizim kulübün böyle adamları bulmasındaki sıkıntıdan bahsetmek istedim. Hiçbir şey yapamıyorsan aç transfermarktı ya da wikipediayı Afrika ülkelerinin milli takımlarındaki as oyunculara bak. Hepsine birer scout gönder sana videolu rapor sunsunlar. Çok mu zor yav. Eldeki Atiba-Sosa-Gomez ve yanlarındaki Oğuzhan 4'lüsünün korunduğu şekilde söyleyeyim. Bu 4'lüye zaman zaman kanatlardan da performans ekleniyor ve 5 hatta 6 oluyor. Bu tür Afrika'dan alacağın adamlarla 24 kişilik kadroyu muhteşem yapabilirsin.

can dedi ki...

Hadi Aatif'in belirli teknik meziyetleri var da Nakoulma gibi fiziksel ustunluguyle is yapan kontraatak adamlarini gidip Mersin'den filan transfer etmek cok akillica olmayabilir. Yonetim, Turkiye liginden transfer yapacaksa, taraftarin kolektif bilincinde aci hatiralara sahip olan Eneramo, Gokhan Suzen gibi yakin gecmis transfer facialarinin izlerini hesaba katmak zorunda. Anadolu takimlarindan Aatif, Nakoulma gibi oyuncular alacaksan bunun cok ince elenip sik dokunmasi, genel transfer politikasi icindeki yerinin, hatta zamanlamasinin filan, cok dogru tespit edilmesi lazim. Yoksa daha sezon baslamadan bu transferler cope atilmis oluyor.

can dedi ki...

Kolektif hafizadan bahsetmisken... Kismen Feyyaz, Tumer gibi tarihsel yaralar yuzunden, kismen Fener'le buyukluk yaristirma arzusundan, kismen de gercekci futbol beklentileri nedeniyle Besiktas taraftarinda ciddi bir beklenti var Gokhan ve Caner (daha az da Topal) transferleriyle ilgili. Futolcularin ok dedigi varsayilsa bile - ki bence zor- maddi olarak ne kadar gercekci emin degilim ama yonetimin bu konuda da ciddi bir karar vermesi gerekiyor. Bu riskli ve zor kararlari hangi futbol akli verecek? En buyuk sorun bu. Ozen gibi vasat alti bir adama bile gosterilen teveccuhun altinda boyle bir futbol aklina kavusma arzusu yatiyordu. Simdiyse tam harcamalarin yukselecegi bir zamanda transferleri kimin yapacagi belirsiz.

can dedi ki...

Bu da son, soz! Arkadaslar, rica ediyorum, kalede Boyko yeter filan gibi kalbimi zorlayan yorumlar yapmayin. Hani bizim yorumumuzla olacak is degil ama insan gene de soyle bir titreme geciriyor Kjaer'den beri gelen en kova kalecinin yeni stadimizdaki ilk yilimizda, ustelik de sampiyonlar liginde direk oynayacak gibi gorunurken birinci kaleci olma ihtimalini duyunca.

Armagan dedi ki...

Bizim oyunumuz Akhisar'a ters gelecek bir oyun. Özellikle ters kanattan hızlı çıkılırsa etkili oluruz.

Defansta kanatlar yeterli değil ve ayrıca önliberolar ara ara uyuyor, bize de oyunun özellikle 2. yarısında bu ikramı yapacaklardır. Kalecileri formda denilebilir (fb maçından beri yedek kaleciyle oynuyorlar), özellikle yerden gelen toplarda iyi. Yüksek toplarda ise defosu ortaya çıkıyor ve açılmayı sevmesi bizim avantajımız olabilir.Hücumda ise Rodollega büyük tehdit, Alexis markaja almalı. Ara transferlerden Vaz Te çok etkili, özellikle İsmail'e karşı kullanacaklardır.yeni yeni uyum sağlamaya başlayan Grbic de fiziğiyle oyunu taşıyabiliyor.

İsmail'le yapılabilecek olası sözleşmeyi bu maç sonrasına atmak mantıklı. Bu maçtaki performası hem kendi kariyerinin hem de takımın kaderini etkileyecek yüksek ihtimalle.Şampiyonluk isteniyorsa savunmaya ve Tolga'ya büyük iş düşüyor.

Bu maçta ilk golü atmak moral açısından çok önemli.Zemin iyi olsa bol gollü maç kesin derdim. Custodio gibi saçmasapan faul yapan ve VazTe gibi devamlı hakeme oynayan oyuncular sinir bozabilir, oyunu kurgulayıp kontrol altında tutmak için önde baskı düşünülebilir.

BJK4EVER dedi ki...

Vay anasini arkadas. 2 defa elleriyle bizzat bizi Avrupa'dan eleyen, 2 senedir kazandirdigi mac sayisi bir elin parmagini gecmeyen Tolga vs iyi, ama takima geleli daha 3 ay olmamis, onunde tamamen yeni bir tandem olan ve gecen sene UEFA tarafindan en iyi kaleci secimine aday gosterilmis, takiminin UEFA finaline cikmasina buyuk katkida bulunmus Boyko 3 ayda kova olmus. Ustelik oynadigi maclarda bariz hatasi olmamasina ragmen. Vay arkadas.

Umit dedi ki...

Sorun şu ki Boyko adam olması için beklenerek alınmadı. Ligimiz için kallavi seviyede bir para ödenerek hem de devre arasında transfer edildi. Bunu anlamı şu, gelir gelmez performans göstermesi gerekir. İşin garip tarafı önündeki tandemin alışmasından bahsedenlerin hatalı yediği gollerin hiçbirinin tandemle alakası olmadığını söylememesi. Hepsi yetersiz refleksle alakalı. Sen aynı maliyetle hatta daha azına alabilecekken Adler'i Mandanda'yı bırak git Boyko'yu al sonra de ki ben beklerim. Şimdi değilse ne zaman Boyko değilse kim. Kim neyi bekleyecek hacı. Stoperi beklerim orta alanı da. Ama kimse kaleciyle golcüyü beklememi söylemesin. Barcelona B takımı değil burası sonuçta. Hem madem tandem değişti benim de beğenmediğim Tolga için de değişmedi mi. Geçiniz.

can dedi ki...

@ Umit

Aynen! Ellerine saglik. Yazdigim mesaj gelmemis ama uc asagi bes yukari benzer seyler soylemistim. Tolga'yi begenmedigimiz icin yeni kaleci gelmesini istedik ama 3 milyon bonservis odenerek gelen kalecinin Tolga'dan kotu olmasi kabul edilemez. Tolga'nin bizi iki sene UEFA'dan ettigi dogru ama Boyko fahis hatalarla kaybettirdigi 3 macla takimi kupadan elettirdi, Fener puan kaybetmeseydi kacan sampiyonlugu konusuyorduk bir de. 4 macta 3 maglubiyet, 10 sut 5 gol, gol yenmeyen tek mac kaleye gelen sut 0. Rakibin degerlendiremedigi en az 5 de fahis hata. Konusacak cok bir sey yok yani. Ustelik de fundamental hatalari, zayif refleksler, o boyla yan toplarda , adaptasyon zorlugu, guvensiz kisilik goze bu kadar batarken.

Ayrica UEFA'nin en iyi kaleci odulune aday gosterilmenin ne kadar belirleyici bir gosterge oldugu tartisilir. Kaldi ki finalde yedigi golleri Tolga yese agiz dolusu kufur ederdik kalede kaleci yok diye. 18'de bir yerli bir yabanci kaleci kurali olduguna gore Boyko'yu gondermek tek care. Yoksa seneye gene Tolga sakatlanmasin diye dua ederiz.

Basar dedi ki...

arkadaşlar,

son 5 haftada kötü bir durum yaşamazsak seneye inşallah Şampiyonlar Ligi oynayacağız. Aatıf, Nakoulma gibi adamlar allah aşkına bu seviyede ne işimize yarayacak? Adamların takımları ligden düşüyor, biz CL seviyesi için bu adamları düşünüyoruz... Ayıp olmasa buraya menejerler dadandı diyeceğim.

Hiç yoksa bizdeki yabancı oyunculara bakın. Bayern'de oynamış Gomez ve Sosa, en azından Porto'da eli yüzü düzgün oynamış Quaresma, PSV'de oynamış Atiba, İngiltere altyapılı Ozyy ve Gökhan, Almanya altyapılı Cenk, Olcay, Tolgay, Beck, Marcello, İspanya altyapılı Alexis. Gördüğünüz gibi tamamı Avrupa menşei oyunculardan oluşuyor kadromuz. Bu kadro Türkiye liginden düşen takımların oyuncuların seviyesinden yukarıda. Eğer daha yukarıya gideceksek (şampiyon olalım veya olmayalım) yine Avrupa'da yetişmiş oyuncular ile devam etmemiz lazım.

turkkant dedi ki...

Başar'a aynen katılıyorum. Emenike, Fernandao bu bahsedilen oyunculardan daha flaş performanslar gösterdiler. Ama sonuç hayal kırıklığı. Seneye Fernandao iyice sorgulanacak.

Bu ligden alınacak oyuncular belli. Ş. Ligi'ne Caner'le, Gökhan'la, Topal'la çıkarsın. Onun dışında Çağlar gibi uzun vadede umut vadeden oyuncu dışında Türkiye Ligi'nden çok bakmaya gerek yok. Örnek Serdar Aziz'e 4-5 m. Euro bons vereceğine, o paranın biraz üstüne koy git Skrtel al, NKolou al.

Unknown dedi ki...

@Basar

Tamamen katılıyorum abi söylediklerine. ŞL seviyesinde bir süre kalmak istiyorsak az ama öz transfer yapalım, Anadolu'dan topçu saymayalım Allah şakına. 3-4 tane Podolski, Melo, eboue ayarında (kesinlikle karakter değil, tecrübe ve takım futboluna etki anlamında) takıma bir tık attıracak oyuncular alalım.

Yoksa takımda yedek bekleyecek ismail, cenk, olcay, tolgay, tolga, beck gibi gayet yeterli sayıda oyuncu var.

cochise dedi ki...

Yahu bu Fikret Orman inadına mı yapıyor? Hadi diğer mevzuları staddır falandır mecburdur diye sineye çektik. Bu kadar duyarlı bir taraftar grubu olan takımın başkanı en az 10 tane çocuğun istismarı ile ilgili bir dava sürecinde konuyla ilgili alenen yalanlar söyleyen bir Vali'yi hem de dava günü ziyaret etmek nedir ya.

Coolio dedi ki...

bu arada manisadaki stadın zemininin toparlandığına yönelik haberler gördüm.. güzel olur gerçekten öyleyse..

sadrazam dedi ki...

Aziz'in Paralel hamlesine karşın, yetmez ama sayın cumhurbaşkanım, bak pedofil pedofil hareketlerim de var mesajı vermek için karamanda Ensar davasının görüldüğü gün sarayın yanında yer alma siyaseti.
Bir insan bu kadar alçalabilir mi? Hangi başarı bu kadar bok çukuruna girmeyi haklı gösterebilir ki?
BEŞİKTAŞ ismiyle ENSAR kelimelerini aynı cümle içinde kullanılmasını ancak Fikret Orman gibi bir gerizekalı yavşak sağlayabilirdi.
Haydi hayırlı şampiyonluklar...

beagle dedi ki...

Artısını eksisini bildiğin makul bedelli oyuncuları kendi liginden toplamak her takımın yapması gereken birşey. Kötü örnekleri veriyoruz ama Kaan Dobra, Ahmed Hassan, Webo, hatta TS'den Fb'ye Aurelio transferleri de böyleydi.

Elimizde biz öndeyken rakip savunmayı dağıtacak koşucu yok. Kerim kesinlikle bu değil. Nakoulma çok enteresan bir fizikte, takımı küme düşüyor. Boşa çıkarsa 1 senelik kontratla denenebilir.
Ama ben asıl Djalma Campos'a bakardım. Tekniği çok daha oturaklı. Normal maçlarda da verim verebilir.

Boyko'ya parayı verdiğimize ve ukraynalı adamların adaptasyon sorunu olduğunu bildiğimize göre yaz kampının sonuna hatta gelecek sezon ilk yarı sonuna kadar bekleyip görmemiz lazım. Kalecilik güven, iletişim ve uyumla çok ilgili bir mevki. 13 süper yabancımız olur da 14. olarak yer işgal ederse düşünürüz :)

Herkes FBnin maçları kolay diyor da TS,Başakşehir,GB ve Sivas!!! Anormal şike olmazsa en az 2sinde puan kaybederler. Tüm ihtiyacımız olan toplamda 3 galibiyet. Akhisar ve Kayseriyi yenersek işi bitiririz.

Unknown dedi ki...

anlayacağı dilden söylemek lazım herhalde, "sayın başkanım" hakikatten de ne gerek var karaman valisi ile bugün pozlar vermeye? "sayın başkanım" niye ısrarla suyu bulandırıyorsunuz? "sayın başkanım" ne yapmaya çalışıyorsunuz bir anlasak? "sayın başkanım" siz olmasaydınız bu stadı yapamazdık da karaman valisi olmasaydı yapabilir miydik? "sayın başkanım" 23 nisanda da malum vakfın karaman şubesini de ziyaret edecek miyiz? "sayın başkanım" malum vakfın şubesine gidersek size gereğinden fazla yaklaşmalarına izin vermeyin emi!

Unknown dedi ki...

Boyko hayranı falan değilim ama kendisinin çok çabuk harcandığını düşünüyorum.

Yanılmıyorsam bu adam bize geldiğinde -geldiği ligde sezon bittiği için- en son maçına çıkalı çok olmuştu. Ortada böyle bir durum varken, üzerine yeni bir coğrafya ve yeni bir takım ile uyum sürecini ekleyince kendisine biraz zaman tanımalıyız düşüncesindeyim. Üstelik bu adam ilk defa 28 yaşında ülkesi dışına çıkıyor. Yanlış yerler varsa düzeltin. Kalecinin maçlar oynayarak uyum sürecini atlatabileceğini ve kaleye ısınabileceğini de buradaki herkes biliyordur.

Boyko en azından turnuvada 11 oynayacaksa, turnuva bitene kadar kendisi hakkında karar vermemeliyiz düşüncesindeyim. Ukrayna kalesini Pyatov veya Boyko koruyacak. Bildiğim kadarıyla en son Boyko bir adım öndeydi ama maç eksiğinden dolayı Boyko yedek oturabilir. Eğer turnuvada oynaması zor görünüyorsa turnuvayı beklemeden elimizden çıkarmaya bakalım. Turnuva sonrası hazırlık maçlarına kalırsak geç kalmış oluruz.

planck dedi ki...

Stadını da al git fiko, mide bulandırıyorsun.

QuaresmA dedi ki...

Boyko'ya şans verildi de takıma katkı mı yapmadı? Geldiğinden beri yedekte, hatta artık hümile edici bir tavırla ilk 18'e bile alınmıyor. Hayır beğenilmez edilmez tamam da Günay'dan da mı kötü bir kaleci?

Boyko'nın kesinlikle Tolga'dan daha iyi bir kaleci olduğunu düşünüyorum. Tıpkı Ramon ve Tosiç'in İsmail'den daha iyi olması gibi. Şenol Güneş ile ilk haftalarımızda çok iyiyken bile bunları dile getirdim; mümkün olduğunca yabancı kesip Türk oynatmaya çalışıyor. Tolga'yı ve İsmail'i hiç kesmiyor bile, saçma bir kararla Beck'i kesip Serdar'ı başlattı geçen hafta, takımın şu anda stoper sıralamasında 4. sırasındaki Necip'i bir ara 11'e koyası tuttu, haftalarca Olcay'ı Quaresma'a tercih etti vs. 2-3 hafta bocalasalar Atiba ve Gomez'i de kesecek neredeyse.

Fikret Orman hakkındaki söylenenlere ise sonuna kadar katılıyorum.

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar emin olun o anadolu topçusu dediğimiz Nakoulma ve Aatıf şu kadroda en az Olcay Töre Kerim ve Quaresma kadar İş yapardi bende zaten gelip direk oynasınlar demiyorum çok iyi yedek olurlar diyorum takımları büyük ihtimal düşecek gibi görünüyor hele bir Bakambu veya onun tarzında biri çok fazla katki sağlardi takıma hatta Podolski de çok gol atardi bizde


fkerim dedi ki...

Bugün https://twitter.com/nishtimann/status/722732727942955008 şunu gördüm. Reza'nın dosyasında başkanın adı geçiyormuş. Eğer öyle ise F.O nun yaptıkları çok normal yalayacağı başka bir grup yok.

sadrazam dedi ki...

Adam pedofil sevici, ama olsun stad yaptı. 45 çocuğa tecavüz davasında suçlanan bir vakfa ve vakfın valisine arkandayız mesajı vermek için 900 km. Yol gidiyor, ama iyi transfer yapıyor. Reza dosyasında adı geçiyor, bu şahsa loca satıyor, ama hibrit çim yapıyor.
Allah belanı versin. Bu duruma sessiz kalanlarda vicdanını sikeyim.

sadrazam dedi ki...

Adam pedofil sevici, ama olsun stad yaptı. 45 çocuğa tecavüz davasında suçlanan bir vakfa ve vakfın valisine arkandayız mesajı vermek için 900 km. Yol gidiyor, ama iyi transfer yapıyor. Reza dosyasında adı geçiyor, bu şahsa loca satıyor, ama hibrit çim yapıyor.
Allah belanı versin. Bu duruma sessiz kalanlarda vicdanını sikeyim.

ozan dedi ki...

Fikret Orman bitmistir artik. Ulan Tayyibe yaptigin yalakaliga kimse ses etmedi de bu kadarida ayip. Sokarim yaptigin stadada - sanki kendi cebinden yapti- sampiyonluga da yaptigin transferlere de. En yakin zamanda siktir git Akpten vekilmi oluon ne oluosan ol.

BJK4EVER dedi ki...

Boyko'yu gomenlere soruyorum; 9.5 milyon euro bonservisle (Boyko'nun 3 kati) gelmis Muslera'yi ilk haftalarda nasil buluyordunuz performans acisindan mesela? Git bakin sozlukten ilk haftalarda ne yazilmis.
Adam ne oynadi ki degerlendirdiniz? Kalede takimin tek basina ruhunu emen bir kaleci varken Boyko gibi cikis yapmis ve adindan bahsettirmis bir kaleciyi tu kaka etmek dogru degil.
Bu kadar futbolcu da harcamamaliyiz ayrica. Butun hayati boyunca Ukrayna'da yasamis bir adamin Turkiye'ye gelip oynamasi kolay degil. C.v.'siz adam olsa neyse derim ama adamin son 2 yildaki performansi belli.

Onun disinda aldigimiz her oyuncu super olacak vs diye birsey yok. Nakoulma, Aatif gibi oyuncular rotasyon oyuncusu olarak cok faydali olabilir. Nakoulma'nin Olcay'dan veya Frei'dan eksigi oldugunu dusunmuyorum. Tabii makul bir ucret karsiliginda. Yoksa kimse Nakoulma'ya 4 milyon euro bonservis verilsin de alinsin demiyorum. Gecmiste Webo vs gibi ornekler mevcut iste. Dogru fiyata alip dogru rolde oynatirsan faydali olabilirler.

Onun disinda Senol Gunes hakkinda Quaresma'nin soylediklerine aynen katiliyorum.

Unknown dedi ki...

Boyko'yu 1. kaleci olarak transfer etmiştik diye hatırlıyorum. Şu ana kadar sergilediği kötü performans ile Tolga'dan daha iyi olduğunu gösteremedi. Bakın Tolga, Boyko'dan daha iyidir demiyorum, yanlış anlamayın fakat bu adam aradığımız, beklediğimiz kaleci performansını geride kalan birkaç aylık süreçte gösteremedi.

Allah aşkına yapmayın ya, kupadaki Konya maçlarında yediği gollerin tamamını bireysel hataları ile yedi. Konya'dan toplamda 3 gol yedi 3'ünde de hatası var. Frikikten gol yedi, 197 cm boyu ile kornerden gelen yan topa çıkmayarak gol yedi, ikinci maçta da uzaktan vurulan saçma sapan şutta gol yedi. Ligde Kasımpaşa ve Antalya maçlarında oynadı, Kasımpaşa'nın kaleyi tutan iki topu da gol oldu ki yediği ilk golde top üzerine geldiği, kapatması gereken yeri kapattığı halde gol yedi. Gol olmayan pozisyonların da tamamı isabetsiz vuruşlardı. Antalya maçında ise kaleye doğru düzgün top gelmedi, çünkü takım kalede Boyko'nun olduğunun farkındaydı.

Boyko geldiğinden beri toplamda 15 - 20 civarı maç oynadık. Transferinden bu yana 2 aydan daha fazla süre geçti ve hala alışmasını mı bekliyoruz? Peki oyuncularımız para mevzularında gayet profesyoneller de, neden performans mevzusunda profesyonel değiller? Siz çalıştığınız kurum/şirketlerde hata yaptığınız zaman "daha alışamadım amirim" deme lüksünüz var mı? Bu adam profesyonel ya! Paşam bir zahmet alışsın artık da kaleyi devir alsın. Çok değil daha 2015'in Aralık ayında, maç devam ederken, Şenol hoca Tolga'nın yediği golden sonra "kaleci yok ki" demedi mi? Bu sözün ardından kim gelse Tolga'dan kaleyi devir alırdı ama "homesick" ukraynalımız henüz alışamadı. Bana garip geliyor açıkçası.

Hadi bizde alışma dönemini geçemedi bir türlü, sonuçta Ukraynalı, ilk defa yurt dışına çıkıyor, her şeye herkese yabancı, Ukrayna'da oynanan futbol ile buradaki futbol kuralları farklı, aynı dili konuşabildiği kimse yok, yemek konusu bile sıkıntılı da umarım yazın aynı dili konuştuğu, alışık olduğu oyun düzeninde oynayan, tanıdığı futbolculardan oluşan Ukrayna milli takımında turnuvada oynar, hatta yıldızlaşır. O zaman bizde ukraynalımızı iteleyecek kulüp/kulüpler bulabiliriz. Ancak şu ana kadar ki performansı ile Eneramo II görünümünde ve ben bunun değişeceğine inanmıyorum.


Not: Konya'dan yediği golleri yemek için önce kaleye alışmak lazım, ülkeye değil! Adam resmen kaleye yabancı!

turkkant dedi ki...

Boyko'yu bir tam sezon izmelemeden kaleciliği için bir şey söylenmez. Çok erken. Seneye anlarız ne seviyede kaleci olduğunu...

cochise dedi ki...

Boyko'yu gömmek için evet erken bence de beklenmeli ama diğer taraftan hiç mi ışık vermez arkadaş. Ya 5 maç oynadı bir tane küçük sinyal vermedi. Avrupa'da yılın kalecisi adaylığı yanlış değerlendiriliyor. O adaylık yanlış hatırlamıyorsam UEFA kupasında dair ve o yıl Dnipro final oynadı. Turnuva performansı başka. Çünkü adamda ters topları kurtarma potansiyeli var. Üstelik bu uyarılar transfer öncsi yapılmıştı.

Yani düşünün Tolga'nın sinek kadar değeri olmadığı bir dönemde gelip Tolga sakatlandığı tek maçta eyvah dedirtiyorsa kusura bakmayın bu transfer hatalıdır. KAsımpaşa maçında yediği golde Beck'in ters bir çalım yemesi onu kurtardı resmen zira hatanın aslını Boyko yaptı. Seneye yıldız olsa bile bu değişmez çünkü bu transfer uzun vadeli yapılmadı. Sağlam kanayan bir yara vardı ve Gelsin şak diye bastırsın o yarayı diye alındı. Ve şu anda maçlarda kaleden Tolga değil de Boyko oynasın dedirtemiyorsa ...

Bende uyandırdığı izlenim Cenk Gönen V2. Cenk Gönen'i de alın küçük takıma koyun sağlam bir etki yaratır.

yilmaz dedi ki...

Öncelikle sikmeden sokmadan eleştiri yapamayan arkadaşlara saygılarımı iletirim. (Burada kullandığım ifadelerden dolayı özür dilerim, yukarıdaki yorumlar silindiğinde ben de kendi yorumumu sileceğim.)

Boyko'yu beğenmeyenlerdenim. Beğenmemek için de elimde yeterince kriter var. Ama beğenebilmek için elimdeki tek veri adamın geçen sene UEFA finali oynamış olması. İtiraf edeyim, transfer edildiğinde ben de bu sebepten dolayı çok heyecanlanmıştım.

Boyko'nun daha üzerine gelmeyen bir topu kurtarmışlığı yok. Bu konuda yeterince testten geçti. Yan toplarda hiçbir doğru çıkışı yok. Yan toplar kalecinin karakteristik özelliğini gösterir bence. Bunun uyum süreciyle, formsuzlukla bir alakası olamaz. Yan toplarda Hakan Arıkan kadar kötü(Kabul ediyorum, onun ki sanattı), cephe toplarında onun yarısı bile değil. Bence taraftarın ona bu kadar kredi vermesinin tek sebebi, Tolga'ya duydukları öfke (Sakatlanması için dua edenler vardı bi zamanlar). Boyko Fikret Orman yönetiminin yaptığı en hatalı transfer bana göre.

Mehmet Demirkol'a katılıyorum, Tolga ile ikisi aynı kalibrede bile değiller.

Coolio dedi ki...

@yılmaz :) Hakan Arıkan yorumuna çok güldüm..

herşeye rağmen daha yeni bir transfer olması nedeniyle kaleye yeni bir isim (ilk 11 için) alınacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla gördüklerimizin bir yanılgıdan ibaret olduğunu düşünerek, iyi özelliklerini de göreceğimiz günlerin gelmesini beklemekten başka yapabileğimiz birşey yok. Yönetimin oyuncu tutturmadaki oranınıa bakmak gerek. Yüzde yüzlük bir oran imkansız zaten. Bence %75 tutturabilirse iyi derim ki bu yaz transferleri sonrası sezon sonunda notu verilcek zaten. Sadece transfer olarak değil, başka konularda da..

Unknown dedi ki...

Boyko'ya normal şartlarda zaman tanınmalı elbette. En azından bana kalsa önümüzdeki senede kadroda bulunmalı ve forma mücadelesini vermeli derdim. Ama kulübede Şenol Güneş'in olduğu ve hakettiği şekilde önümüzdeki sene hatta senelerde kulübede olacağı hesaba katıldığında Boyko'nun işi bitti diyorum. Şenol hocayı kronik sorunları olduğunu da bilerek ve bunlara da katlanmak zorunda olduğumuzu savunarak destekliyorum. Kaleci meselesi bence hocanın takıntılarından biri. Yabancı kaleciyle çalışmak istemediği açık. Frey'in röportajını anımsarsınız. Durduk yere yalan söyleyeceğini falan sanmam Frey'in. Hoca tüm kariyeri boyunca yerli kalecilerle çalışma eğilimi gösterdi, iyi kaleciler de çıkarttı piyasaya. Harun'un çıkışında da ciddi rolü var. Yerli kaleci takıntısının sürdüğünü ve Boyko'ya karşı sabırsız olacağını düşünüyorum.

Zaten, son maçlarda kulübede Günay'ın oturmasının başka bir açıklaması yok. Bu kadar sürede bir kalecinin biletinin kesilmesi sağlıklı değil kesinlikle ama olan bu bence. Umarım 3,3 milyon euronun tümü elimizde patlamaz. 2-2,5a da olsa bir yerlere satılabilir Boyko. Yazın bir yerlere kiralandığını filan görürsem de şaşırmam.

Alınabilecek doğru düzgün yerli kaleci de yok. Bu mesele nasıl çözülecek bilmiyorum.

cochise dedi ki...

@wörns
Harun demişken Harun son maçlardaki performansını çok tuttum. Mert zaten fason kaleci. Gerçi Harun'un da yaşı varmış. Size yerli genç kalecisi tüyosunu vereyim:
bizim Adanaspor'dan Hayrullah Mert Akyüz...

kokocambo dedi ki...

Boyko'nun birden takımdan kesilmesi, adama hakaret gibi gerçekten. Hocanın yaptığı çok yanlış ve son haberlere göre, boyko gitmek istediğini belirtmiş. E haklı, adam turnuvada milli takımın kalesini korumak istiyor. Burada, Günay'ın da hiçbir emare göstermemesine rağmen nasıl şans verilmesi gerektiğini konuştuk ama bahsedilen şartlara rağmen Boyko'yu şutlamışız hemen. Martin Wörns'ün söyledikleri çok doğru. Ayrıca Harun , Volkan Babacan'dan çok daha kaleci gibi duruyor hatta Gomez'in ilk golde topu alacak sandım bir an, çok başarılı. Bursa'dan takımda görmek istediğim tek kişi. Aramızdaki husumet yüzünden fiyatta uçmayacaklarını bilsem, hemen alalım derim.

delgado dedi ki...

Frey takımdan kesildi çünkü bütün sezon leş gibi oynuyordu. Bu kadar basit. Boyko da Tolga'yı kesemeyecek kadar kötü oynadığı ve yediği gollerde temel kalecilik bilgisinden yoksun olduğunu gösterdiği için oynayamıyor. Maşallah 2 metrelik kaleci ama uzaktan şutlarda sıçar vaziyette eğilmesi, Paşa maçında yediği ikinci golde o cüsseye rağmen ellerini ve vücudunu geriye atması nasıl bir kaleci olduğunu gösteriyor. Fikret Orman 4 kere izlemiş, öyle alınmış. Günay bile Boyko'dan daha çok güven veriyor.

planck dedi ki...

boyko yazın gidecekse artık adler'den aşağısı kurtarmaz.
tosiç kasımpaşaya gidiyormuş, gökhan da geliyor gibi görünüyor. sol beke de şampiyonluk ve cl görmüş birini alırlar umarım.
gomez giderse yerine dzeko ismi geçiyor. bizim takım için aslında daha uygun bir adam, baya asist de yapar, ceza alanı dışından vurur, çalım atar vurur, ama boşa kaleye de kaçırabilir. gomezi gönderince yerine ikame edecek sağlam bir adamın bonservisi 30Mdan başlıyor sanırım.

Unknown dedi ki...

ne kadar salakca yorumlar yapılıyor bilinmeden edinmeden? git bi bak kardeşim başkan Karaman'a neden gitmiş? salak sacma siyasetinizle Beşiktaş'ı bulandırmayın. Tamam kimse pedocu pezevenkleri savunmuyor ama bilmedigin konu hakkında baskana agır ithaflarda bulunmak nedir?

okul acılmış, okulu yapan kişi agır Beşiktaş'lı. Beşiktaş da destek vermiş.Başkanı acılısa davet etmiş, vali,belediye baskanı hepsi ordaymış.Başkan zaten gittiği yerin en yüksek mevkiisine her daim uğrayan birisi. O günü de başkan degil acılısı yapan kişi ayarlamış.

Ama yok sen başkana salla.Muhalefetsin ya.Akp muhalefetini gelip burda gösterme kardeşim.Git ne yaparsan yap, Beşiktaş üzerinden Akp düşmanlıgı yapma.Yeter artık.

Unknown dedi ki...

İnsanlar başkanı akp seviciliği yaptığı için "salakça" tenkit ediyor. Madem spor kulübüyüz, spor kulübü olarak kalalım illa ki birilerine yandaş olacaksak bu döneme kadar olduğu gibi ezilenin yanında olalım, herhangi bir siyasi gücün veya kişisel çıkarın yanında değil!

Son olayda malum yerel yöneticilerin neler yaptıklarını izlediğinizi, okuduğunuzu var sayıyorum. Ziyarette bulunulan kişiler de toplum vicdanını yaralayan ve ihmalkarlıkları yüzünden insanların zarar görmesine neden olan kişiler ve ne hikmetse başkanın son dönemde yaptığı ziyaretler hep akp'li kurum veya kuruluşlara oluyor. Herhangi bir siyasi duruşun yanında olmadan, taraf olmadan da bu işlerin gayet güzel yürütülebileceğini rahmetli başkan Seba'dan öğrenmiştik.

Karamandaki organizasyonu yapan kişi sanmayın ki yalnızca Beşiktaş sevgisi yüzünden koltuk sahiplerini oraya davet etmiştir, herhangi bir çıkarı yoksa bile kişisel reklamını yapmanın peşinde. Hatırlatırım geldiğimiz kültür bize şunu söylüyor: "Sağ elinizin verdiğini sol eliniz görmesin". Madem böyle bir kültürden geliyoruz niye davullu zurnalı açılışlar peşindeyiz. Söz konusu kişinin amacının hizmet etmek olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca Beşiktaş başkanı olarak her davete seçmeksizin icabet etmek gerekiyorsa, yarın öbür gün Tunceli'de gerçekleşecek bir etkinlikte TKP'li belediye başkanı ile pozlar verecek mi sayın başkanımız? Kendisine belediye başkanının isminin yazdığı bir formayı basın önünde armağan edecek mi? Bana çok olası gelmiyor. Başkan herhangi bir ile gittiğinde hangi kurumları ziyaret edeceği önceden bellidir, bu işler son dakikada biz ziyarete geliyoruz diyerek organize edilmiyor. Plan-program çok önceden yapılmıştır, randevu alınmıştır ve bu program ona göre uygulanmıştır. Özellikle son günlerde söz konusu yöneticilere bu kadar tepki varken, onları ziyaret ederek yanınızdayız mesajı vermek bu kadar gerekli midir? Taraftarlarınızın bir kısmını rahatsız edebilecek davranışlarınızı ne yazık ki kulüp başkanlığı yaptığınız dönem süresince sınırlamak ve apolitik davranmak durumundasınız. Tıpkı gezi olayları esnasında, bence doğru bir şekilde, apolitik davranabildiğiniz gibi. Unutmayın sadece akp'li Beşiktaş taraftarı yok bu ülkede. Alıştığınız hesapla, taraftarınızın % 50'si akp'li ise geri kalan kısmı akp'li değil ve karamandaki taciz olayından ve hükumetin bu olaya bakışından rahatsız.

Şu aralar "salakça olarak nitelendireceğiniz" naçizane kişisel görüşüm, başkanın mayıs ayındaki seçimde son defa 3 yıllığına başkanlık yapacağı, 2019 yılındaki genel seçimlerinde malum partiden siyasete gireceği yönünde. Yani başkanın bu hareketlerinde, kişisel çıkarlarını ön plana aldığını "salakça" düşünüyorum.

Saygılarımla,

Unknown dedi ki...

@emir mfc

http://www.hurriyet.com.tr/besiktasta-yonetim-kurulu-degisiyor-40092724

sevicilik bu kadarla da kalmayabilir gibi görünüyor.

Unknown dedi ki...

bu kadar "salakca" sözünü kullandıgına göre üstüne alınmışsın ama o salakca yorumlar sana ait degil. Burada daha önce görmedigim,bazı insanlar sallamaya baslamıs hem de agır ithamlarla. Dediklerin tamam. Ama kendin söylüyorsun planlı yapılmış diye, makamlar bellidir diye. Başkanın ziyaret ettiği kişi sıradan bir kuruluş değil.Bir ilin VALİSİ.VALİ.Bir ildeki en yüksek makam.Ben başkan harika iş yaptı şak şak şak yapmıyorum ama bilmeden etmeden yorum yapanları anlayamıyorum.Gereksiz bicimde cahilce gömüyorlar.Çünkü hazedemiyorlar.Bu kişiler doguda ölen insanlara " insanlar ölmesin, cocuklar ölmesin" deyip, polisler şehit olunca gram ses cıkarmayan kitle ile aynılar.Tek amacları AKP düsmanlıgı. Baskan falan hikaye.Tüm tepkim onlara.Yoksa başkanın bu kadar siyaset işine girmesini ben de hos bulmuyorum.

Dediğim gibi tepkim farklı.Tepkim bilmeden, etmeden, sallayan kişilere.Yukarıda cok var onlardan.

Yorum Gönder

Ara