.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Nisan 2016 Cumartesi

Karne: Akhisar Belediyespor 3 - 3 Beşiktaş


Goller: Mario Gomez (15'), Olcay Şahan (47'), Cenk Tosun (90')
En iyi üç: Cenk Tosun, Mario Gomez, Atiba Hutchinson
En kötü üç: Tolga Zengin, Alexis Delgado, İsmail Köybaşı

Karne:

Şenol Güneş4.9
Beşiktaş5.2
Akhisar Belediyespor5.0
Cüneyt Çakır5.8


Tolga Zengin1.7
Alexis Delgado (84')2.1
Marcelo Guedes4.6
İsmail Köybaşı2.5
Serdar Kurtuluş (71')4.3
Atiba Hutchinson6.3
Oğuzhan Özyakup5.2
Jose Sosa5.9
Olcay Şahan6.2
Ricardo Quaresma (71')4.5
Mario Gomez7.0


Cenk Tosun (71')7.5
Gökhan Töre (71')4.4
Kerim Frei (84')4.5


Takım Ortalaması4.8

Anket: 66 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


153 Yorum:

BurkayJK dedi ki...

Ön taraf ile arka taraf arasında fena bir uçurum var.

Kalecisiz, defanssız ve hatta statsız buralarda olmak hakikaten büyük başarı.

Klişe bir tabir olacak, sevinmek için sevmedik, fakat bu sene, bazı arkadaşların da değindiği gibi çok önemli dönüm noktası. Önümüzü net görebilmek için, bu sene buraya kadar gelmişken şampiyon olmalıyız. Aksi halde camia olarak büyük bir buhrana girebiliriz.

Kalan maçlarda gole sebebiyet verecek bireysel hata olmadıkça puan kaybedeceğimizi düşünmüyorum. Bana göre, kalan son 10 haftalık fikstürde bir yenilgi ve bir beraberlik alacaktık, hepsini tamamladık.

Taraftara da helal olsun çok güzel maç izlediler. Akhisar kulübü keşke sadece kale arkasını verseydi de sağlam bir tribün olsaydı. Deplasman tribünü 4-5 binleri geçince araya çok seyirci karışıyor ve takıma destek geri planda kalıyor.

can dedi ki...

Arkadaslar, tamam hepimiz cok gerildik, uzulduk ama kufur yemeyecegimi umit ederek bir kac elestirel gozlemde bulunacagim:

Kac haftadir her puan kaybinda "tamam gitti sampiyonluk" moduna giriliyor. Fener yarin yense bile cebimizde 1 beraberlik hakkimiz olacak. Ancak sezon sonunda bu beraberligin sampiyonlugu getirdigini mi, goturdugunu mu gorecegiz.

Senol Gunes'e yerli yersiz sallanmasini da anlamiyorum. Alexis'i kesip Necip'i oynattiginda burda gene sallanmisti, alin size Alexis. Simdi de Boyko ve Tosic isteniyor, sanki adamlari giciklik olsun diye oynatmiyor. Tosic ustuste kendi kalesine attigi sacma sapan gollerden sonra kesildi; Boyko ise oynadigi her macta sicti sivadi, ustune ustluk dil ve adaptasyon sorunu ve moral bozuklugu yasiyor. Simdi sezonun en kritik donemeclerinde nasil bu kadar mac eksigi olan berbat adamlari kadroya koysa ve alisik olundugu uzere sicsalar burda herkes gene Gunes'e sallamayacak mi?

planck dedi ki...

2 senedir gına geldi bu "bugün alınan 1 puanın değerini sezon sonu anlıyacaz" muhabbetinden. yok hacı abi öyle sezonun son maçına konya deplasmanına şampiyonluk için çıkıp da alabilecek bir takım değiliz. son maça 3 puan önde girersek o maçı kaybederiz abi. net.

bu maçın geçen sezonun son haftalarından farkı bana göre şu: geçen sezon kazanmamız zorlu olan haftalar başladığında o takımın bilmediği bir oyun oynamaya çalışıyorduk, veli sakattı onun yerine necip yerine tolgay oynuyordu ve pas yapıp topa sahip olmaya çalışıyorduk. halbuki bildiğimiz oyun ilerde ani pres ve direk oyun idi. topa sahip olsak da gol geliyorum demiyordu. bu sene ise ne oynadığımızı ise hepimiz biliyoruz. ama bu oyunu sağlam oynayabilmek için şampiyonluğa oynamış adamlarla kurulu bir defans hattı lazım. piyango gibi 12m€ya iki stoper satmışsan 6-7m€ harca artık bir zahmet. 20m€ya güvenlik sistemi yapmayı ver.

tolganın bel spazmı başlayabilir yine pazartesi. cuma günü de operasyon geçirir. en inanılmaz olan şey şampiyon olursak kupayı bu adama verecekler. bence şaka olmalı.

ben olsam ismail ile tolgaya yarın sözleşme teklif ederim. senelik 600k€, ya seve ya terk et. kabul ederlerse de yazın satarım.

yarından birşey beklememek lazım fener kötü ama ts hiç yok. ama gençler maçında ibo delilik yapabilir.

beşiktaşın yıldızları tolga, ismail, alexis hedefe doğru ilerliyorlar: http://zaytung.com/sondakikadetay.asp?newsid=303191

diğerleri ancak seyrediyorlar: https://pbs.twimg.com/media/Cgv_QJkWsAAMS9g.jpg

can dedi ki...

Devre arasinda kale direkleri bile kaleci diye inlerken, Gunes'in ve Sambade'nin itirazina ragmen Boyko'yu, tek stoperi kalmamis takima 30 yasinda La Liga'da ilk 11 oynamasina ragmen piyasa degeri 1,5 milyon euro olan stoperi as stoper diye alirsan bunlar olur. Hepsi futbolcu satisindan elinde 12 milyon eurodan fazla para kalmisken stada kaynak aktarip kongreden once bitirebilmek icin.

can dedi ki...

Son sozum de su: Serdar, herkese cok sempatik gelmistir ama ben mac bitmemisken, ligin bitmesine 4 mac kala onde girerken kenarda aglayan futbolcu istemiyorum. Yenilgiyi boylesine kabullenmenin sahadakilerin psikolojisini nasil etkiledigini dusunsenize! Tam loser futbolcu tipi. Hadi kupayi kaybettigin final macinda otur agla da surda aglamak nasil bir stres kaldiramama gostergesidir?

Serdar, Tolga, Ismail sezon sonu sozlesmesi bitenler. Secsen bu kadar olur. Cok ucuza sozlesme yenileyerek yedek yapmak veya vedalasmak secenekleri disinda bir sey dusunmek bile istemiyorum.

Unknown dedi ki...

Kasımpaşa mağlubiyetinden sonra bir karamsarlık vardı ama Fenerbahçe puan kaybedince yine Şampiyonluk şarkıları söylendi yine yarını beklemekte fayda var bakarsın Trabzon da bir çelme takar Fenere ama fb kazansa bile Beşiktaşın kalan 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik halinde şampiyonluğu garanti ki fenerin de 5 te 5 yapması çokta kolay değil ama Şenol Güneş in şu defansa bir ayar vermesi şart artık Marcelo Tosiç Tandemine mi döner başka bişey mi yapar ama bir çare bulmak lazım yoksa bir şampiyonluk daha kaybetmeyi benim bünyem kaldırmaz

yilmaz dedi ki...

Beşiktaş mevsim normallerine döndü. Ben bu maça zaten 0 yazmıştım. Bu yüzden puan farkı 5 olduğunda şampiyonluk için umutlanmıştım. Ama yediğimiz goller akıl alır gibi değil.

Açık konuşmak gerekirse fener'in puan kaybedeceği tek maç başakşehir maçı, ondan da emin değilim.

niye herkes bu kadar karamsar beyler?

ben yılların bahis bağımlısı olarak beşiktaş galibiyetine bin lira basamadım mesela. çünkü akhisar ligdeki eli ayağı düzgün bir kaç takımdan biri. puan kaybı her daim muhtemel yani bu takıma karşı.

gelelim fenerbahçe trabzon maçına. ben fener galibiyetine de bin lira basamam mesela. trabzon ne kadar kötü olursa olsun evinde 14 maçın sadece dördünü kaybeymiş. fener dışarıda 14 maçta 7 galibiyet alabilmiş. yani istatistikler de fener galibiyetinden çok ev sahibi ve beraberlikten yana. ne beşiktaş ne de fenerbahçe önüne geleni tarumar edecek takımlar değil. biz savunmada fener hücumda vasatın altında.

şampiyon olma şansımız şu anda yüzde 70. buradan da şampiyonluğu kaybedersek şenol güneş düşünsün.

Hidayet dedi ki...

mustafa hocam, deplasman gs ve konya maçına 1000 lira basabilirmiziniz beşiktaş'a ? mesela içeride ki osmanlı maçına ? osmanlı-konya da bayağı eli ayağı düzgün takımlar, galatasaray da inanın sizin trabzona duyduğunuz kadar güveni hakediyor, bir de fener'in son 3 maçına bakın, puan farkı 3 e inerse, ikili averaj da fener'e yaradığı için 1 mağlubiyet tozumuzu atar, karamsarlık değil, bizimki de beşiktaş istatistiği :))

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Ya su 1 puan iyidir vs edebiyatini birakin abi. Fb macinda fisi cekebilirdik cekmedik, umutlandirdik. Kasimpasa macinda fisi cekebilirdik cekemedik konya ve gs sayesinde hayatta kaldik. Bence bugun kazansak yarin fb puan kaybedip havlu atardi haftaya evimizde isi bitirirdik.
Simdi 1 puan iyidir diyenlerin tek guvencesi trabzon. Cekirge 1 sicradi 2 sicradi 3.de sicramayip fb yarin kazanirsa ne olacak? 3 puan farkla bu takim gs ve konya deplasmanindan 1 beraberlik 1 galibiyet alir diyebilirmisin bu defansla? Rakiple aramizda futbol olarak daglar kadar fark varken hala bu stresi yasiyorsak bu dibine kadar problemdir. Hala kendi takimimiza guvenemeyip trabzondan kiyak bekliyoruz.

Hidayet dedi ki...

deplasman da 3 gol attığın maçı kazanamayıp ,bitime 4 hafta kala puan farkını rakibinle azaltıp, rakibinin toplam 7 puan kaybettiği takınlarla 3 maç yapacaksın, bu arada ikili averajda da rakibin önde, sonra bu 1 puan önemli... yok öyle şey, 1 puanın önemli olması için fener'in yarın ts ye yenilmesi lazım , fakat ben fenerin işi çok erken bitireceğini düşünüyorum

Bu yorum yazar tarafından silindi.

hidayet : ) fikstüre göre tahminlerim şu şekilde.

fenerbahçe trabzon deplasmanından 1 puan
gaziantep'ten 3 puan
gençlerden 1 puan
başakşehir deplasmanından 0 puan
sivas deplasmanından 3 puan alır.

beşiktaş kayseriden 3 puan
galatasaray'dan 3 puan
osmanlı'dan 3 puan
konyadan 1 puan alır.

Hidayet dedi ki...

inşallah senin dediğin gibi olur :)), benim tahminim fener ts'u yenerse, diğer maçlar 12 puan, fenerle puan farkı 3'e inerse, beşiktaş'ın kalan 4 maçında 3 den fazla puan kaybedeceğini düşünüyorum, bunu da bi yere yaz, inşallah senin dediğin çıkar :))

sadrazam dedi ki...

Eldeki malzeme bu kadar beyler. He niye bu kadar diye eleştirelim, niye stoper tercihleri daha dikkatli yapılmadığını sorgulayalım, kaleci transferini eleştirelim. Ama hocaya loser eleştirisi biraz ağır. İsmail bundan fazlası değildiki hiç bir zaman, tolganın ıskasına hangimiz şaşırdı, alexis in buna benzer 3-4 gölünün videolarını hiç mi izlemediniz transfer döneminde? He bu takım tüm bunlara rağmen şampiyon olacaktır.iş sezon sonu bu oyuncuların transferleri ne olacak? İsmail takımda tutulduğu şürece en iyi ihtimal klübede oturacak, keza tolga da. Hangimiz de beklenti yaratır bu iki oyuncuyu klübede görmek?
Bu gece kazanacak kadar oynadık, kazanmayı da hak ettik.ama kaybede bilirdik de. Bu maçı 4-3 kaybetsek ki çok yaklaşmıştık bizim kadronun özeti olurdu. Ligin ilk yarısında 2-3 farkı bulabiliyor rakibi maça ortak etmiyorduk. Son haftalarda yine oyuna ortak etmiyoruz ama 2-3 fark yapamadığımızdan maça ortak oluyorlar. Bu gece de Olcay ın gölünden sonra 3. Yü atabilsek, frene basmasak 6-7 olurdu bu maç.
Kendi ligimizde 0-0 ı en iyi oynayan takımız. Ne oluyorsa gölü bulduktan veya kazara bir gol yediğinizde oluyor. Frene baktığımızda aptallaşıyoruz.0-0 temposuyla da 90 dakika oynamak mümkün değil. Hocanın buna bir çare bulması lazım. Ya 2-3 bulup,kale önüne otobüs çekip kontraya oynıyacağız, ya da tolgay gibi ortada tempoyu çok iyi ayarlayan bir oyuncuyla oynıyacağız.

sadrazam dedi ki...

Eldeki malzeme bu kadar beyler. He niye bu kadar diye eleştirelim, niye stoper tercihleri daha dikkatli yapılmadığını sorgulayalım, kaleci transferini eleştirelim. Ama hocaya loser eleştirisi biraz ağır. İsmail bundan fazlası değildiki hiç bir zaman, tolganın ıskasına hangimiz şaşırdı, alexis in buna benzer 3-4 gölünün videolarını hiç mi izlemediniz transfer döneminde? He bu takım tüm bunlara rağmen şampiyon olacaktır.iş sezon sonu bu oyuncuların transferleri ne olacak? İsmail takımda tutulduğu şürece en iyi ihtimal klübede oturacak, keza tolga da. Hangimiz de beklenti yaratır bu iki oyuncuyu klübede görmek?
Bu gece kazanacak kadar oynadık, kazanmayı da hak ettik.ama kaybede bilirdik de. Bu maçı 4-3 kaybetsek ki çok yaklaşmıştık bizim kadronun özeti olurdu. Ligin ilk yarısında 2-3 farkı bulabiliyor rakibi maça ortak etmiyorduk. Son haftalarda yine oyuna ortak etmiyoruz ama 2-3 fark yapamadığımızdan maça ortak oluyorlar. Bu gece de Olcay ın gölünden sonra 3. Yü atabilsek, frene basmasak 6-7 olurdu bu maç.
Kendi ligimizde 0-0 ı en iyi oynayan takımız. Ne oluyorsa gölü bulduktan veya kazara bir gol yediğinizde oluyor. Frene baktığımızda aptallaşıyoruz.0-0 temposuyla da 90 dakika oynamak mümkün değil. Hocanın buna bir çare bulması lazım. Ya 2-3 bulup,kale önüne otobüs çekip kontraya oynıyacağız, ya da tolgay gibi ortada tempoyu çok iyi ayarlayan bir oyuncuyla oynıyacağız.

Armagan dedi ki...

Bizim savunma vs. fb'nin hücumcularına durumuna döndü olay ve form olarak kesinlikle bizden öndeler.

Eğer kötü senaryo gerçekleşir ve 2. olursak, faturayı artık yöneticilerle birlikte oyuncular da ödemeli. Eğer ben bu ligde karşı takımın defansını ve kalecisini bize koyduğumda farketmiyorsa ve hatta daha iyi oluyorsa, biz bize yakışmayan oyuncularla oynuyoruz demektir.Bu sezonda bizi aşağıya çeken oyuncularla, şampiyonluk kaybedilip sözleşme imzalanırsa bu tek kelimeyle hainliktir.

Umarım bunlar hiç konuşulmaz ve gelecek sene gereken oyuncular asıl yerleri olan kulübe de beklerler. Benim 2. bir pektemek vakasını kaldıracak sabrım kalmadı çünkü. Zaten benim gibi bir dolu taraftarın öğrenilmiş çaresizliğini kırmak adına bu yapılmalı.

Yarın bence ligin kaderini belirleyecek 2 maç oynanacak ve biz büyük takım olamadığımız için başkalarının oyununa kaldık.

Tahmin: İlahi bir değnek değmezse İsmail daha çok batıracak.Bunun ilk sinyallerini Bursa maçında vermişti,stresi kaldıramadığı aşikar.

ideal 11 dedi ki...

veli atiba ikilisinin takıma direnç kattığı çabuk unutuldu.geçen sezon şampiyonluğun kaybedildiği dönemde veli sakattı.

şenol hocanın bu saatten sonra düzen değiştireceğini sanmıyorum.

sıkıntı takımın orta saha direncinin oldukça düşük olması.yani sosa kü17 ozi gomez aynı anda sahadalar aga.pres güçleri oldukça düşük isimler.

ideal 11 dedi ki...

şenol hocanın kafasında sabit bir şablon var aga.trabzon bursa beşiktaş serüvenini bu sabit şablon ile yaşadı.yaşıyor.

bu takımın 4-4-2 oynayacağını hiç düşünmüyor misal.50 pas daha az olur ama skor yaratırsın aga.güzel oyun sadece pastan ibaret değil.

ideal 11 dedi ki...

bu arada defans hattının kötü gözükmesinin sebeblerinden biride orta saha direncinin az olması.vede şenol güneşin bütün taktik plan çalışmalarının hücuma yönelik yaptırması olsa gerek.bu takım defans çalışmamış aga

Basar dedi ki...

Dünkü maç geçen sene oynadığımız Veli Atiba şok pres oyununa çok yatkindı. Orta sahada her preste akhisar pelte oldu top kaybetti. Malesef gecen yıl nasıl tek taktik ile oynadiysak bu yıl da tek taktik ile oynuyoruz.Malesef 2 senedir maçı tutma oyunu oynayamiyoruz. Önümüzdeki sene farklı kulvarda oynayacaksak oyun varyasyonlarimizi çeşitlendirmemiz gerekecek.

Önümüzdeki sene olurda CL'ye gidersek bu defans ve kaleci ile folloş oluruz.rahim-Erman zamanı gibi eleğe döneriz. Nice Liverpool hezimetleri yasarız.

Takım cok iyi bir takım olabilir ama artık paraya kıyması ve Boyko gibi Alexis gibi Ikinci sınıf transferlerden vazgeçmesi lazım. Paraya kıyıp gidenden daha iyi oyuncu Alınca bizi nasıl yukarı taşıdığını da parayı sakınıp gidenden daha vasat oyuncu Alınca bizi nasıl aşağı çektiğini de bu sezon izliyoruz.

Beşiktaş vasata hapsedilemeyecek kadar iyi bir takım. Bunu algilamayan yonetim istemiyorum. Stadı da yaptınız artık esas görevinizi idrak edin.

ozan dedi ki...

Hadi Fener es kaza bugun yendi Tsyi, iki hafta sonra Gencleri yensin.

IBB puan kaybetti Osmanli yapisti IBBye , biz Osmanliyi Inonu de taraftar destegiyle oyle yada boyle yeneriz en fazla Bursa maci gibi son 10 dakika stress yasariz. Fener gitsin IBByi yensin.

Fener bide arada Gencleri yensin, Osmanli maci gibi olur 0-0a kitlenir o mac.

Bizi zorliyan hicbir takimi Fener rahat rahat yenemez. Adamlar ite kaka gol atiyor ortalama takimlara. Golcu takim biziz Genclere zar zor 1 tane attik, IBB zaten malum, TS maci da baya zor gecti.

Akhisar macinda Sener 40 metreden sokmasaydi o topu Akhisari da yenemezlerdi.

Fener her macini yensin de biz Konya macini ozaman dusunuruz. Sampiyonluk son haftaya falan kalmaz zaten.

Sakin olsun herkes, Senol hoca da goruyordur Alexisi Ismaili varsa baska realist secenek soyleyin onlari oynatsin. Tosic falan da demesin kimse. Koca sezon ne fayda sagladi. Tosic hata yapmaz diyen kendi kalesine attiklarini bide ilk hafta Mersin macin da yaptiklarini bir daha izlesin.Tek hata Boykonun ve Alexisin alinmasi onu da yonetime yazin.

BJK4EVER dedi ki...

@Mustafa Yildirim

Hocam insallah hakli cikarsin, ama cok cok iyimserlikle yazmissin.
FB su ana kadar ic sahada 12 galibiyet 3 beraberlik almis; onlar da Osmanli, GS ve Akhisar'a karsi. Genclerbirligi her ne kadar bizim deli sayesinde motive cikacak olsa da en son ne zaman onemli bir macta FB'den puan almis? Kaldi ki IBB ve Sivas o zamana kadar muhtemelen tamamen iddiasiz takima donusecek ve abilerini zorlamayacaklar.
FB icin bence tek umut yarin; onun disinda bence puan kaybi zor.

Bize gelecek olursak; Konya ve GS deplasmanlarina neye gore 6 puan yaziyorsunuz hayret ediyorum. GS bitik olsa da Podolski, Sneijder, Muslera gibi ust duzey oyunculara sahip. Konya keza son mac hedefsiz olacak olsa da Aykut Kocaman sebebiyle asilacak maca.
Ustelik 2 mac da deplasmanda. Bizim ilk 8 takima karsi deplasman karnesine bakiyorum;

FB yenilgi
Basaksehir beraberlik (son dakikada)
Osmanlispor galibiyet (son dakikada)
Akhisar beraberlik (son dakikada)
Kasimpasa maglubiyet
Genclerbirligi beraberlik

Osmanli disinda deplasmanda yendigimiz ilk 8 takimi yok, ki o galibiyeti tipki 2 beraberlik gibi son dakikada almisiz. Cikip da Konya ve GS maclarina 6 puan yazmak polyanna'ciliktan baska birsey degil.

Benim tahminlerim:

Trabzon 0-1 puan
Antep 3 puan
Genclerbirligi 3 puan
Gaziantepspor 3 puan
Sivasspor 3 puan


Kayserispor 3 puan
Galatasaray 0-1 puan
Osmanlispor 3 puan
Konyaspor 0-1 puan

Kisacasi bugunku mac cok sey belirleyecek. Adamlar alirsan bugunku maci gecmis olsun; gule gule sampiyonluk. Ama yine elimize firsat gecmisken teptik bu firsati. Cekirge 1 kere sicradi, 2. kere de sicradi ama hep sicrayacagini dusunen arkadaslar asiri iyimser. Cekirge sicramazsa bye bye sampiyonluk.

BJK4EVER dedi ki...

@ozan

Olaya subjektif bakiyorsun. Belki bizim kadar kolay gol atmiyorlar, ama ayni sekilde bizim kadar kolay gol de yemiyorlar, atinca maci kitleyebiliyorlar.
GS icin de gecen sene en kotu takim diyorlardi; Muslera, Sneijder ve Yasin Oztekin sayesinde 1-0'a kitleyip son 4-5 maci sampiyon oldular. Bu sene dagilmis olabilirler ama sampiyonluk gelirlerini ve CL katilimini da aldilar, 1 sampiyonluk kazandilar.
FB ilk yarinin sonunda bugun baslayacagi seriden 4 galibiyet 1 beraberlik cikarmis. Tekrar olmayacaginin garantisi yok; ki o zaman da super top oynamiyorlardi.
Oyle bir ortam yaratiliyor ki; sanki biz Barcelona'yiz da onlar Levante. Hadi oyle diyelim; nasil oluyor da bugun kazandiklari zaman 3 puan fark oluyor onu da aciklayin bakalim. 2 senedir super top oynuyoruz, rakiplerden ustunuz, ama 2 tane 3.lukten baska birsey yok elimizde. Son haftalarda tecrube ve winner'lik o paslasmalardan vs daha onemli. Bizim basimizda da (saygi duysam da) loser'ligin kitabini yazmis bir antrenor var ve takimda 3-4 tane loser oyuncu var ve bu Allah'in belasi oyuncular kesilmiyor. Hem Pasa, hem Bursa hem Akhisar macinda adamlar kalemize gelemiyorken yenilmis 7 gol varsa bunun diger maclarda olmayacagini dusunmek sacmalik.

ozan dedi ki...

@BJK4EVER

Bence de sen subjektif bakiyorsun. Gol atmayi baz aldim ama asil deginmek istedigim oyundu. Fener hicbirsey oynamiyor. Ben neye gore Fenerin kalan maclarina minumum 12 puan yazildigini anlamiyorum. Sene basinda gol nasil aticagiz , gol atmadan sampiyon olamayiz dedik simdi rakip gol atamiyor ama onlara rahat rahat 12 puan yaziyoruz. 1 atip yatcak kivamda bile degiller, kendi sahalarinda Osmanliya karsi pozisyonlari yok. Her mac biri cikip 40 metreden atamaz.

Ben azikcasi Konyaya sampiyon gideriz diyorum bunu da oynanan oyunla acikliyorum. Bide Levante-Barcelona olsak de bu ligde puan farki yine 3 olur 5 olur, fazlasina zaten izin vermezler.


FB zaten inanmiyor Sampiyonluga, inansalar Aziz bos bos anlatip algi yonetme islerine girmezdi. Braga maci onlari bayagi dagitti. Turkiye kupasini alirlar bu sene olan o olur.

Bu arada bu aksam Tsye kirmizi falan cikmassa 0-0 1-1 biter mac. Puan farki 5 devam eder.


QuaresmA dedi ki...

Yahu be ne kadar da karamsar bir tablo böyle? Dün Akhisar iyiydi, güzel mücadele etti, hücumda çoğalabildiler, gol vuruşlarını yapabildiler; kendilerine tebrikler ama bizim savunma felaket olmasa yine de yenileceklerdi ve tüm bunlarla ancak beraberlik alabildiler. Olabilir futbolda böyle şeyler.

Bahis şirketleri Beşiktaş şmpiyonluğuna 1.17 civarı, Fener şampiyonluğuna 5-5.50 civarı veriyor. Yani bahis piyasaları Beşiktaş şampiyonluğunu 80% ile, Fener şampiyonluğunu 20% ihtimalle fiyatlandırıyor. Ama buraya bakınca sanki 95% Fener şampiyonmuş gibi bir hava var.

yilmaz dedi ki...

İşin konya maçına kalması çok kötü olur. Akhisar gibi aslında 3 puandan başka hiçbir anlam taşımayan bir maçta bile oyuncular bu şekilde stresli oluyorlarsa deplasman maçında şampiyonluk kazanmak çok ama çok zor olur. Bu rakibin konya - mersin olmasından bağımsız bir durum. Zaten bu ligde bizden daha iyi bir takım yok. Normal şartlarda dünkü maçı da 2-3 farkla kazanmamız lazımdı, kasımpaşa maçını da. Ama hep kendi kendimize pranga vuruyoruz. Dün yediğimiz goller normalde ligi bu kadar forse eden bir takımın yiyeceği goller değil.

Sözün özü, eğer iş konya maçına kalırsa şahsen ben o maçı izleyebilecek kadar sağlıklı hissetmiyorum kendimi, oyunculara ve teknik ekibe Allah kolaylık versin.

beagle dedi ki...

80 de kapamıştım. Özete baktım da tekrar küfredeyim dedim. Hay o Alexisi getirenin beynine...
Bir de şu Tosiçin kendi kalesine gol olayının abartılmasına gıcığım. Ulan İsmail bir maçta hat trick yapıyor yedirdikleriyle.
Ayrıca Qımıl hıyarı ile niye 10 kişi oynuyoruz? Orta saha zaten kevgire dönmüş. Koysana Tolgay Arslanı.

yilmaz dedi ki...

@QuaresmA

abi bahis firmaları bizi bizden iyi tanıyamaz :))

İşin şakası bu, tabii ki herşey bizim elimizde ama akılalmaz hatalar yapıyoruz her maç rus ruletine döndü. Bir maçta bir oyuncu hatasıyla puan verilebilir (Daha önce Tolga, sık sık İsmail, Beck, Quaresma vs) ama aynı maçta 3er 4er oyuncunun abandone olarak yediğimiz 2 gol var. Bunlar iyi göstergeler değil.

Her golümüz bir birinden acemice hatalar içeriyor ama ilk golde 70 kişi bir topu 3 metre uzağa göndermeyi başaramadı iş alexis'in eline kaldı.


Basar dedi ki...

Son 4 haftaya 3 puan onde gireceğiz, 1 beraberlik hakkımız daha var, arkadaşlardan bir kismi feneri şampiyon ilan etmiş!

Bir başkası da fenerin ilk yarı sonu serisinden bahsetmiş. Arkadas bu kadar meraklıysan açıp bir Beşiktaş'ın serisine de baksaydın! Besiktas son 4 macında 4 galibiyet aldı. O müthiş Konya'ya 4 Attı. Akhisar'a pis sekilde yenilip aynen dün geceki maç gibi kaleci Tolga'nın hataları ile Sportinge travmatik sekilde yenildikten sonra GS'ye sahayı dar etti. Hemde yedek kalecimizin ikramına rağmen.

Yapmayın etmeyin. Biraz sakin kafa ile duşunun, olumsuz duygularımızdan arının. 3 haftaya şampiyonuz, gidip bayrak filan satın alın!

Basar dedi ki...

Düzeltme: son 4 haftaya en kotu 3 puan onde girecegiz

Bu arada Ersan sağolsun "ben kalsaydım yine aynı şeyler olurdu" dercesine kendi kalesine gol atıp , penaltı yaptırmış son maçta .

Bizim çilemiz bitmez , Neyle sınanıyoruz belli değil .

yilmaz dedi ki...

@Övünç Şentürk kabahatimiz kötü skorları bir oyuncuya yüklemekten kaynaklanıyor. Dünkü maçta gollerde toplu olarak yaptığımız hatalardan yediğimiz için devreleri yaktık kimi suçlayacağız diye. Ersan olsaydı böyle olmazdı dedik bir gün geçmeden Ersan'ın maçını izliyoruz sadece Ellerini havaya kaldırmadı Alexis'ten farklı olarak. Ayrıca Ersan'ı çok severdim ama o da bilmediğimiz bir oyuncu değil. Yani alamet-i farikası bir sakarlığı var hepimiz biliyoruz.

Allah'tan oyuncular ve yöneticilerin demeçleri nispeten itidalli. O pek hoşumuza gitmeyen "1 puan bizi şampiyon yapcak" lafları da takımın motivasyonunu dağıtmamak için faydalı olabilir. Ayrıca gerçekten de somut olarak bir faydası var aldığımız 1 puanın bunu da kabul etmek lazım.

Maç siniriyle oyuncu suçlamak her taraftarda var.

Bizi geren mevzu hem takıma , hem de ülke için dinamiklere güvenmiyor olmamız .Burada son 2 sezonun da etkisi var , son 4 maçta doğru düzgün pozisyon vermeden 8 gol yemiş olmamızın da etkisi var.

Beşiktaş'ın savunamamasının çeşitli sebepleri var . Bu tarz daha fazla ofansı düşünen takımların benzer sıkıntıları yaşadığı her zaman görülür ama durum Arsenal-Barcelona örnekleri özelinde gayet farklı. Rakip mahareti yok yediğimiz gollerde . Durduk yerde 1 pozisyon vermeden 3 gol yenmez. Hele aynı olay üstüste gerçekleşiyorsa ya oyun planında sıkıntı vardır ya oyuncu da sıkıntı vardır . Bu takımın 11 maç gol yemediği zamanlar da oldu.

Hani Necip'in öyle veya böyle stoperde kestiği bir adamdan çok bir beklentiye girmemek lazım . Gerçi hoca aynı şeyi Boyko'ya da yapıyor belki o konuda da bildiği vardır .

Şu saatten sonra deşarj olmamız lazımdı olduk şimdi yine destek zamanı :)

yilmaz dedi ki...

@Övünç Şentürk haklısın da mesele, maalesef tek bir oyuncu yoktu yüklenecek. Birinci golde 40 defa vurup 3 metre uzaklaştırabildik topu, ikincisinde ayağına en hakim oyuncumuz ozzie topu kaptırdı üçüncüsüne zaten diyecek bişey yok :) Maç anında benim de ilk söylediğim pozisyon vermeden gol yiyoruz oldu zaten

Yalnız söylemezsem içimde kalır, ilk golümüzde ismail'in ozzie'ye geriden gelip tur bindirmesi ve "çekil önümden" tarzı hareketi beni yediğimiz gole kadar baya güldürdü.

Unknown dedi ki...

Yalnız Gomez'in Cenk'e verdiği gol pası ne güzeldi yahu. Arada kaynamasın. :)

Coolio dedi ki...

@Burkay +1

dünden beri aklımda o hareket var. renklilerde filan olsa sabaha kadar ağır çekimde oynatırlardı. Bu adamdan sonra biz çok zor santrafor beğencez.

Bardağın dolu tarafına bakmak istiyorum. Yönetim oyuncu planlanlamasında bu yaşananları umarım beynine sokmuştur.

Fenerbahçe neye dayanarak birşey oynamıyor denmiş anlamadım vallahi.

Bugün mucize olmassa fark olur muhtemelen , Fener'in oyunu neredeyse Kocaman'lı döneme yakınsayan bir savunma sağlamlığı içeriyor , en büyük sıkıntıları hücum zenginliği onu da halledecek kalite var. Zaten hepimizin üzerindeki gerginliğin temel nedeni de bunu biliyor olmamız .

Hidayet dedi ki...

ya hakikaten adamlar 2 kulvarda birden gidiyor, uefa'dan nasıl elendikleri belli, hakikaten bi "beşiktaşlı abartması" diye bişey var, ulan admalar gs'yi 6 yaparlardı ya, mersin'e hemen iki tane salladılar, konya'nın belini kırdılar kupada, biz kupa maçında ne yaptık konya'ya, kardeşim ligin ilk yarısındaki hücum etkinliğimiz yok, ikinci yarı başladığından beri bu böyle, ulan santroforu 25 gol atan takım şampiyon olamazsa hakikaten çok üzülürüm, ön taraf şampiyonuğu haketti, fakat geri taraf 5'li rezalet ve kalitesiz abicim , durum bu, inşallah fener en iyi beraberlik alır, son haftalardaki gibi şok erken gol bulurlarsa, olay biter, gol gecikirse, trabzon belki ortak olur, hadi ulan trabzon, çalınan şampiyonluğun, şenol hoca, şimdi değilse ne zaman lan, "o maç bu maç" ey trabzon !!!

hayalet dedi ki...

olacak iş değil gerçekten. burdan şampiyonluğu vermek yıkım olur. 1,1 milyon euro isteyen müthiş! sol bekimiz ne düşünür bilemiyorum. bu maça umut bağlamıyorum açıkçası. son 5 maçlarının sadece bir maçı o da belki başakşehir maçı. ama bizim yolumuz çok çok zor. umarım yanılırım...

hayalet dedi ki...

adamlar yarım saatte ikiledi trabzonu. teşekkürler alexis, tolga ve ismail.

BJK4EVER dedi ki...

"Ama Fenerbahce'nin hucum gucu kisitli yae".
"Fenerbahce bugun Trabzon'u yenemeyecek yae".

Alin size iste. Cekirge 1 sicrar, 2 sicrar, 3.'de boyle bir tarafina girer. Kaleci Tolga da, Akhisar'da aldiginiz 1 puan da bir tarafiniza girsin. Sampiyonluk su an gitmistir, hepimize gecmis olsun.
Umarim bu sampiyonlugun kacmasina sebep olan serefsizler takimdan gonderilir, baska birsey istemiyorum.

Hidayet dedi ki...

dediğim oldu, 2 şok erken gol, bi bizim kerameti kendinden menkul, golsüz asist'siz kanat adamlarına bak, bi şunlarınkine, hooooop 2-0, beşiktaşım , 4 maçın ve sadece 1 beraberlik hakkın var, fener puan kaybetmeyecek, hadi hayırlısı, inşallah maç döner, heyecandan izleyemiyorum, ama sanmam ya, öffff

BJK4EVER dedi ki...

Fenerbahce'nin bundan sonra puan kaybetmesi mucizelere bagli. Ne bileyim sok bir erken gol, sacma sapan bir kirmizi kart vs; anca bu sekilde olur. Yoksa 15 puani zorlanmadan rahat alirlar. Bizim ise GS ve Konya deplasmanlarindan 4 puan cikarma ihtimalimiz 0, bildigin 0. Top 8'deki takimlardan 1'i haric hicbirini yenemedik onu da son dakikada ite kaka yendik. 4 puan almamiz imkansiz maalesef. Arena'da bile muhtemelen yine su aglak serefsiz kalede olur, Sneijder ve Podolski'nin sutlarini o aglak suratiyla izleyerek yer, fisimiz cekilir. Gecmis olsun.

Cavid Nazım dedi ki...

Şampiyonluk bitmiştir. Fener bu saatten sonra puan kaybetmez, Beşiktaş en az dört puan kaybeder. Bütün bunlar fikret orman'In ucuzculuğu yüzünden.

BJK4EVER dedi ki...

Suc yabanci dusmanligi yapan hocamiz ve mal gerizekali oyunculara tepki gostermeyen taraftarimizda. Bursa macinda su aglak Tolga ve beceriksiz Ismail'i isliklayip zorla oyundan alsaydik bunlar olmazdi. GS ve FB yillarca bosuna oyunculari isliklamadi. Isliklaya isliklaya mallari takimdan ayiriyorlar iste. Su Tolga'ya oyle bir tepki olmali ki; bir daha maca cikmamasi saglanmali. Taraftar hakkinda istediklerini soylesinler, beni ilgilendirmez. Milyonlarca taraftarin huzuru ve mutlulugu sacma bir milliyetcilik, hemsehricilik yuzunden calinamaz! Cikip Kayseri macinda isliklaya isliklaya Tolga ve Ismail'i maca cikartmayacaksin, bu kadar net. Gerekirse kufur edeceksin. Bu hamle ayriyeten takimdaki diger oyunculari da rahatlatir, cunku her geri pasinda yurekleri agzina gelmeyecek. Acaba bu sefer takimin sol beki nasil gol yedirecek diye uzulmeyecekler. Takimin antrenoru kesemiyorsa taraftar olarak sen keseceksin!

Hidayet dedi ki...

@bjk4ever;

hocam böyle söyleyince karamsar diyorlar , fakat gerçek senin de dediğin gibi, 3 puan önde olmamıza raağmen fb'nin kaybetmesine muhtacız, çünkü seninde dediğin gibi yukarıdaki takımların hiçbirini yenemedik, ve fener'in 7 puan bıraktığı 3 takımla (2 si deplasman) maçımız var, sosa-atiba-gomez cenk-kısmen rhodolfo ve marcelo hariç ,olcay ve q17 da hamle oyuncusu olarak ancak kalabilirler, diğerleriyle vedalaşma zamanı geldi, bize kaybettiren stres yönetimi değil, bu stresi hiç kaldıramayacak adamlar, valla buna şenol güneş de dahil, şampiyonluk giderse f. orman da 1 sene kalır en fazla, son şansı, tek bir umut kayseri ve gs'yi yenip, osmanlıyı da arena çimlerine gömmek, son maç kardiyoloji servisleri yoğun çalışır..

Dun Serdar ile Necip agladi diye kizdim da, buradaki yorumlara bakarsan taraftari boyle olan takimin oyuncusu da boyle olur tabii yapacak bir sey yok.

Beyler takimin bir beraberlik hakki var. Osmanli ve Kayseri ile yeni stadda oynanacak, Bursa macinda bu nasil bir avantaj yaratti gorduk. Galatasaray deplasmani zor, fakat GS o maca galibiyet hedefiyle cikmayacak, 1 puan hedefiyle cikacak.

Geriye kaldi Konya deplasmani. Aykut Hoca'nin Aziz Yildirim ile arasina bakar o mac biraz da. Konyaspor catir catir futbol oynuyor ama ligin son haftasi olacak, Konyaspor'un saglik durumu/motivasyonu belli olmaz, o zamana kadar Fenerbahce Gencler'e ya da Basaksehir'e takilmis olabilir.

Yapmayin etmeyin ya.

ozan dedi ki...

@bjk4ever

Yaeli yuluu yaziyirsun ya , Fener puan kaybettiginde bizde sampiyon oldugumuzda oyle yaaeli yulu bidaha okursun. Uslubuna dikkat et. Asap bozma.

Hidayet dedi ki...

belki de oyuncusu necip-serdar olan takımın taraftarı böyle oluyordur, oyuncusu ilhan-nouma-guinti-zago-cordoba .... iken hiç böyle değildik hocam.

hayalet dedi ki...

fb 15 yapar bizde tolga goygoyuna devam ederiz. koskoca beşiktaşı trabzon hemşehriciliği yaktı yazık gerçekten. 4 maç 10 puan yapamaz bu takım.

Erken basmisim gonder tusuna.

Bir takim bir macta pozisyon vermeden uc gol 1 kere yer bir sezonda. Akhisar nasil bir belali oldu ise, 2 macta pozisyon vermeden 5 gol yedik gerci ama bu takimin bu sene winner oyunculari var. Gomez, Cenk, Sosa vs. karakter koyup 90+bilmem kacta dahi gol atabiliyor.

Kayserispor macinda rahat skor alirsak takimin psikolojisi de toparlar. Ama taraftar bu kadar gergin olursa takima da yansir o.

Defans hattimiz kirilgan ve ekseriyetle beyinsiz. Yapacak bir sey yok. Ama ligin en az gol yiyen, fakat bir o kadar da az gol atan takimlariyla evimizde oynayacagiz Konyaspor'a kadar.

Karartmayin enseyi hemen.

BJK4EVER dedi ki...

Son 2 senede tekrarlanan oyun tekrarlaniyor iste. Sorumlulara en agir sekilde ceza kesilmedigi surece loser olmaya mahkumuz. Sacma sapan manifestolar yazilan Bilic ilk firsatta Premier League'e kactiginda gorduk gercek karakterini.
Su Tolga'nin Sporting macinda sonra bileti kesilmeliydi; kesmezsen karma gelir seni bulur. Ismail haftalardir berbat olmasina ragmen kesilmiyor, olacagi budur.

Surekli Besiktas'lilik, kardeslik ortami, adamlik vs gibi sacma sapan kavramlarla bu takimi kalitesizlige, loserliga itiyoruz. M.Pektemek'le sozlesme yenilendi; ders alinmamis ki simdi de Ismail ve Tolga ile sozlesme yenilenecek deniyor. Ustelik bunu yaparken yoneticimiz "evladimiz ve kaptanimiz" laflarini soyluyor. Boyle evlat insani katil eder; boyle aglak loser bir kaleci de adamin aklini alir. Ama biz hala bu oyuncularla sozlesme yenilemeye bakiyoruz. Bakin sampiyonluk sadece bu 2 oyuncuyu gondermekle cozuluyor, bu kadar basit. Bu bir mentalite meselesi, baska birsey degil. Tolga denen gerizekalinin sozlesmesini Sporting macinin aksami fesit etmedik; sonra gittik Akhisar'a 5 puan fark verdik bu yuzden. O 5 puan sampiyonluk demek. Bu kadar basit bir olay. Yonetim olarak dun aksam Ismail ve Tolga'nin kadro disi birakildigini ve sozlesmelerinin uzatilmayacagini aciklayacaktin, bu kadar basit. Bunu bile yapamiyorsan sen loser olmaya mahkumsun. Ben bu taraftara uzuluyorum arkadas. Dun kahroldum, bugun bir daha kahroldum. Benim takimimin eline 3 kere fisi cekme gelmis ve 3 kere cekememisse ben kahrolurum arkadas. Olacaklar belli. Fenerbahce bugunden sonra sampiyonlugunu ilan etti. Gomez bu takima gelecek sene gelmez, net. Sosa da kesin olarak ayrilmak ister. Oguzhan da iyi bir Avrupa kupasi gecirirse o da gider. Sonra tekrar basa donup bir 5 sene daha sampiyon olamayiz. Fenerbahce sampiyonlugu ve CL'nin verdigi gazla su antrenoru gonderip daha kaliteli bir hocayla seneye cok rahat sampiyon olur. Gecmis olsun.

ozan dedi ki...

Fenerin puan keybettigi takimlarla
macimiz varmis iyi fenerinde ibble maci var. Tolgaya kufur etcekmisiz falan filan. Macta tolgaya edelim kufur diger 10 kisi top oynasin. Super taraftar profili. Suc taraftartaymis, brugge macinda islikladin tolgayi noldu napti kalan 10 oyuncu. Tolgayi islikla boyko oynasin. Gorduk boykoyu islikla ismaili tosic oynasin yarin onlarada sov islikka sirpca rusca.Ulan sene basi gol atamiyayiz dendi catir catir gol attik. Senol hoca simdi loser oldu. Cok biliyorsunuz. Gidin yonetime tepki koyun, fener 2 gol atinca yaaeeli yulluu alinti yapana kadar.

yilmaz dedi ki...

iyice cozuttu taraftar. Lan bi beraberlikle 3 puan öndeyken bunlar konuşuluyorsa şampiyonluğu kaybedersek tesisleri basar bunlar. Bu ne arkadaşım. Bu kadar "MAL GERİZEKALI AĞLAK YABANCI DÜŞMANI" hoca ve oyuncular vardı da kim getirdi bu takımı bu noktaya 69 puanla mı başladık lige? Hakikaten dün bu oyuncular haketmiyor şampiyonluğu diyordum şu anda bu taraftar haketmiyor diyorum.

Lan ne şampiyonlukmuş yaa. Bu kadar seviyordunuz bu şampiyonluğu bu kadar sene Beşiktaş'ı nasıl tuttunuz arkadaşlar merak ediyorum? Ayrıca daha giden bişey de yok ortada. Hadi sizin dediğiniz gibi mucize oldu, tüm maçları kazandık o zaman bu kustuğunuz hakaretler nolcak? Geçen sene şu sakatlansın bu sakatlansın diye dua ettin, gitti Tolgay sakatlandı. Ben şimdi seni suçlasam haksız mıyım?

Allah müstehakımızı versin ne diyim?

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

"Konyaspor'un saglik durumu/motivasyonu belli olmaz, o zamana kadar Fenerbahce Gencler'e ya da Basaksehir'e takilmis olabilir."

Senin su postunda bile belli neden sampiyon olamayacagiz. Hala soyle olabilir boyle olabilir diyoruz. Trabzon'dan, IBB'den medet umuyoruz. Fenerbahce IBB'yi uyutup yine duran toptan, yan toptan vs gol atip o maci da 1-0 alacak bir sekilde. Alacak. Ha, yine bir mucize oldu ve alamadi? Peki bizim ona ragmen GS-Konya ikilisinden 3 puan cikartip sampiyon olmamiz kesin diyecek 1 babayigit var mi? Varsa da polyanna'dir o maalesef.
Bu takima uzay takimi muamelesi yapiliyor. Ama 1 kisi cikip burada geri kalan 4 maci da rahat alip sampiyon oluruz demiyor, diyemiyor. Hala yok Trabzon'a gol atamazlar, yok IBB iddiali olacak, yok Genclerbirligi soyle vs deniyor. Hala mazeretler, hala baska takimdan medet ummalar. Cunku bu takima, bu hocaya guvenmiyor kimse. Fenerbahce yapacagi hatalari yapti. Ama biz FB'yle deplasmanda berabere kalamadik, Kasimpasa'yi yenemedik, Akhisar'i yenemedik. Fisi cekemezsen 3.'de cekirge sicramaz; sonra boyle kara kara dusunursun, medet ummaya devam edersin.


yilmaz dedi ki...

Siz fenerin oyuncularına özeniyorsunuz ben taraftarına özeniyorum. Sorsanız Beşiktaş taraftarı müthiş derler. Futbol tarihinin en büyük goygoy'unun bu olduğu aha şu blogda tescillendi.

Kendi oyuncularımızı suçlamak ucuz bir yaklaşım. Fenerbahçe bizden kaliteli bir kadroya sahip ve şu an gerimizde . Normal şartlarda zaten üzerimizde olmaları gerekiyor.

Beşiktaş'ı Fenerbahçe'den iyi yapan şey coşkulu hücumuydu . Ne zaman top eveleyip gevelemeye başladık kontrollü oynayacağız diye kendi kimliğimizden ödün verdik o zaman herşey zaten en başta olması gerektiği gibi gitmeye başladı.

Burada ben 1. sorumlu olarak Şenol Hocayı görürüm zira geçen sene tamamen aynı şey oldu Bursaspor'a . Hoca yine hiç çalıştırmamış olduğu kontrol oyununu bitime 5 hafta kala takıma yerleştirmeye kalktı ve tamamen aynı şekilde oyun ezberini kaybedip kendi kimliğinden uzaklaşarak elindeki Uefa biletini verdi .

Hak veriyorum şu anda her puanın çok kritik olduğu bir dönemde daha kontrollü oynamak tercih olduğu kadar zorunluluk aslında ama oynayabiliyorsan oynarsın onu .

Bu genimizde yok hocam . Atiba'nın gerçek bir defansif orta saha olmadığını hepimiz biliyoruz . Orta sahada defansif gücü olmayan bir takımla pozisyonel hataların olmasından daha doğal ne olabilir . Oğuzhab defansif yönünü geliştirdi diyoruz iyi de adam sıfırdı üçe geldi bu yani . Böyle bir kurgu pozisyon verecek .

Lakin son 3 maçta olanı bu şekilde yorumlamak mümkün değil . Şu olsaydı bu olsaydı ile yorum yapılmaz.

Beşiktaş , Osmanlı'dan , Galatasaray'dan , Konya'dan , Kayseri'den temiz 3 gömlek üstün bir takım ama ne zaman ? Tabiki kendi oyununu oynadığı zaman. Bu sebeple Şenol Hoca istemeden vurduğu prangaları sökmeli . Kaybedeceksek oynayarak kaybedelim ...

Hidayet dedi ki...

hangi fener taraftarı, hani şu şampiyonluğa 6 hafta varken, kendi sahasındaki maçlara 20000 kişi giden fener taraftarı mı, onlar mı inanıyor şampiyonluğa, ölüyü dirilttik, haberimiz yok. inşallah konya maçına kadar puan kaybetmeyiz, beraberlik hakkımızı oraya kadar saklı tutalım inşallah

BJK4EVER dedi ki...

Ben Besiktas'liyim kardesim. Ben dun geceki rezaletten sonra kahroldum. Kahrimdan ne yapacagimi sasirdim. Ben takimin taraftarina uzuluyorum. Ben emek sarf eden, sampiyonlugu hak eden oyuncularin emegine uzuluyorum. Ben Serdar'i saha kenarinda gorunce uzuluyorum.
Sevinmek icin sevmedik, Tolga kaptanimizdir adamdir, Ismail Besiktas'in evladidir vs mi diyelim? Bu mu Besiktas'lilik. Bu kafaya sahip ola ola zaten basarisizliga mahkum ediliyor bu camia. Boyle mazosistlik mi olur?
Birakin arkadas.

@BJK4EVER

Fenerbahce ilk yarida 10 kisi kalmis Basaksehir'i 84'te attigi golle yendi.

Geri kalan maclardan Fenerbahce'nin 12 puan almasi halinde dahi bizi 10 puan sampiyon yapiyor. Ilk puan kaybina kadar "maci kazanmaliyiz" baskisi olmayacak takimda.

Hadi olasilik verelim:

Kayseri 3 puan %95. Osmanli 3 puan %40-50. Galatasaray 3 puan %40-50 olsun. Fener'in de puan kaybetmeme olasiligini maksimuma cekelim Basaksehir macina ragmen. Bu takimin Konya deplasmanina "kaybetmezsek sampiyonuz" kafasiyla gitme olasiligi ~%20 civari.

"Kazanmak zorundayiz" degil, "kaybetmezsek sampiyonuz" kafasi olasiligi %20.

Yapmayin etmeyin.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER sen hiç bi şey deme kardeş. Senin ağzından şimdiye kadar hayır hiçbir şey çıkmadı, bundan sonra da çıkmaz. dün maç postunda, bugün karnede herkes takımı eleştirdi, hocayı eleştirdi, bir üstteki postta Hocanın yaptığı hatalar anlatıldı. Herkes biliyor takımın nerelerinin aksadığını hangi oyuncuların yetersiz olduğunu. Ama kimse durumu şahsileştirmiyor senin kadar. Sen geçen seneden beri böylesin, ligin son haftalarında ortaya çıkıp nefret kusuyorsun. Dua et, bu söylediklerinden sonra bu takım şampiyon olmasın yoksa çekeceğin var dilimden.

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc,

Ben de tam tersini dusunuyorum. Bence hoca tam tersine yeterince radikal dusunmuyor. Mesela Bursa macinda yaptiklari dogruydu. Belki futbol tarihinde 1 elin parmagi kadar gorulmustur ayni anda 2 back'in degistiri, ama rakip kanatlari follos etmisse ve senin skoru koruman gerekiyorsa yapacaksin o degisikligi. Dunku macta 3-2'den sonra yaptigi radikal degisiklik de dogruydu ve beraberligi getirdi.
Bizim sikintimiz skoru aldiktan sonra koruyamamamiz. Bunu hem taktikle hem oyuncu degisikleriyle cozebilirsin.
Degisikliklerden baslarsak; takim kontrol futbolu oynamaya basladigi zaman ne hucumumuz kontra-ataga yatkin oluyor, ne de defansimiz kontrol futboluna. Hoca da bunu saglayamiyor. Sivas macinda golu sol kanattan yedik. Bursa macinda golu sol kanattan yedik. Akhisar macinda 2 golu de sol kanattan yedik. Sen hala skoru yakaladigin anlarda bizzat bizim icin gol tehlikesi olan Ismail'i cikarmiyorsun. Ismail bindirmeleri ve paslariyla 0-0'in solbeki bu takimda, ama 1-0'in degil iste. Degistir arkadasim. Oyuna mudahale etmezsen sikayet etmeye ne hakkin var?
Hucumsal anlamda degisiklikleri de gec yapiyoruz. Bu ligde Cenk Tosun luksune sahip tek kulup biziz. Bu kadar diri, istekli, kolay pozsiyona girip kolay gol atan baska bir yedek forvet yok ligde. Ama bizim adamin suresini 15 dakikaya kisitliyoruz. Yahu skoru aldigin an tank gibi Olcay ve Gomez'i tutacagina degistir ve Cenk-Frei/Tore'yi koy. Rakibi tehdit et; cikartma beklerini, bu kadar basit. Sen 80'e kadar Olcay'i izleyip rakibi tehdit etmiyorsun; sonra adamlar topyekun hucum edince kontrol futbolu oynayamiyoruz oluyor.
Oyuncu degisikligi kismini gectim; bu sene ben Besiktas'in 1-2 kupa maci haric tum maclarini 90 dakika izledim. Deplasmandaki Bursa haric 1 macta oyuncumuzun sakatlik numarasi yapip oyunu soguttugunu hatirlamiyorum. Boyle bir takim olmaz arkadas. Real Madrid, Chelsea, Bayern Muchen bunu yapiyorsa senin bu kadar yukaridan bakmaya hakkin yok! Yapacaksin. Akhisar macinda o karambolde 1 oyuncu numaradan yere yatip yuzunu tutsak hakem oyunu durdurur ve ilk yariyi 0-1 onde tamamlardin, bu kadar basit. Sivas macinin son 5 dakikasina bakin. Son 5 dakikada 1 kere oyun durmadi; ustelik aldigimiz her topu uzun oynayip kaptirdik. Ben boyle sacma birsey hayatimda gormedim. Senin oyuncularin bunu yapamiyorsa sen yaptiracaksin. Gerekirse 1 oyuncuyu ozel hazirlayip (Necip mesela) bunu yaptiracaksin. Butun sezon boyunca bu sikintiya care bulamamamizi ben kabul edemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

FB zorlansa da bir sekilde alir o maclari. IBB'ye puan kaybeder diyenler bu aksam Trabzon'a gol atamaz FB diyordu. 4 oldu 4.
Gs ve Konya maclarindan 4 puan alma ihtimalimizi cok cok dusuk olarak goruyorum. GS bir ivme yakaladi ve son haftalarda daha iyi durumda. Gol atabiliriz, ama Podolski vs varken (ki Sneijder de iyilesecek) bu takimdan gol yemememiz imkansiz. Yine Konya'ya mutlak galibiyet parolasiyla gidersek o mactan galip cikmamiz cok cok zor. 5 puan ondeyken Akhisar macinda bu stresi kaldiramiyorken Konya deplasmaninda nasil kaldiracagiz biri aciklasin lutfen. Konya iddiasiz olsa bile sirf sukse olsun diye bize calim atmak icin inanilmaz motive olacaklar bence. Sivas komple FB'li oldugu icin boyle bir motivasyon beklemiyorum ben.

Unknown dedi ki...

Ve Trabzon kaybetti Fener 3 puanı alıp bizi hafiften bir depresyona soktu ama ipler hala bizde kalan Kayseri Gs Osmanlı Konya maçlarını ilk devre kazandık yediğimiz takımları bir daha yenme konusunda İyi olduğumuzu düşünüyorum ama çokta kolay görmüyorum yani şu defansa güvenemiyorum aslında fenerin de daha kolay bir fikstürü olduğunu kabul etmeliyiz ama ummadık taş baş yarabiliyor bazen bu saatten sonra bizim futbolcuların kalan maçlara çok daha fazla asılacaklarını seziyorum. içimde ufak bir korku olmakla beraber Şampiyon olacağımızı düşünüyorum kalan 4 maçta 10 imkansız değil FB içinde 12 puanın garantisi yok. Ayrıca bol bol dua edelim Şampiyonluk için

ozkankaya35 dedi ki...

Şampiyon oluruz...herkesle her iddiaya girerim.sene basindan beri girdimde.siz rahat olun,takimda rahat olur.

ozkankaya35 dedi ki...

Şampiyon oluruz...herkesle her iddiaya girerim.sene basindan beri girdimde.siz rahat olun,takimda rahat olur.

ozan dedi ki...

Ya surekli fener alir o maclari fener alir o maclari. Nerden biliyorsun arkadas Fenerin alicagini o maclari. Kimse demiyormus Besiktas kalan maclardan 3 puan cikartamazmis. Senden baska kimse Fener full ceker de demiyor anlamadigin nokta o. Ne kadar cok guveniyoruz su Fenere. Senol gunes loser oluyor herkes kendine donsun baksin kim loser diye.

sene başında, ligin bitimine dört hafta kala beşiktaş üç puan farkla lider olacak denilse hiç birimiz itiraz etmezdik sanırım. yarıştığımız fenerbahçe'nin de finallerde ki sicili çok parlak değil beyler. denizli ve bursa facialarını dün gibi hatırlıyor hepimiz. bu saatten sonra kendimizi yeyip bitirmek yerine yarışa odaklanıp bu günlerin tadını çıkarmak lazım.
ülke insanı olarak bir türlü öğrenemedik sporun amacının hayata renk ve keyif katmak olduğunu. her anımız kendimizle ve rakiplerimizle savaşmak üzerine kurulu. kalan maçlarda takımımıza güvenip destek olalım biz. olacağı varsa olur zaten.

YSY dedi ki...

Sakin olun beyler sakin. Hep beraber sakin kalırsak şampiyon oluruz.

Unknown dedi ki...

Ayrıca yeni şampiyonluk oranlarını çok merak ediyorum en son Beşiktaş 1.05,ti bakalım ne zaman güncelleme olacak

b.b.king dedi ki...

Geçen senelerin Beşiktaş'ı olsaydı o Akhisar'ın direkten dönen topundan sonra bir gol atıp, bir de direkten dönen topu olmazdı.. Bu bile bir artıdır. Tarih tekerrürden ibaret olsaydı tarih diye bir şey olmazdı zaten.. Enseyi karartmayın,Şampiyon Beşiktaş...

QuaresmA dedi ki...

Onur Kıvrak da gemileri yakmış diyorlar bugünkü maçtan sonra. Aman diyeyim, AMAN SAKIN!!

turkkant dedi ki...

Ben Fener'in büyük ihtimal 10-12 arası puan alacağını düşünüyorum. İBB nispeten zor maçları, orada da Bekir-Emre Belezoğlu filan ayakları gitmeyebilir. Diğer maçları zorlansa da alırlar. Gençler filan Fener'in sahasında puan alamaz, öyle bir güçleri yok.

Fener puan kaybetmesi gereken maçlarda puan kaybetti. Şimdi her şey bizim elimizde Kayseri-GS maçlarında 6 yapacaksın. Sonra Osmanlı'ya yenilmeyip Konya'ya finale gideceksin.

Ben şampiyonluk ihtimali olarak %60 biz, %40 Fener veririm.

Bu maçta kontrol oyunu sorunu yoktu bence, olması gerektiği gibi oynuyoruz, bu haftalar o deli dana topu oynanmaz artık. Ama bu kadar zincirlemesine bireysel hataya da yapacak bir şey yok.

beagle dedi ki...

Biz 2 maç üstüste kazanırsak Fenev stresten kendini yer. Hücum etmeyi sevmeyen bir hocaları var. Gaziantep ve Gençlerbirliği maçlarından herkesten fazla umutluyum. Dün mallık yapmasaydık TS maçı da böyle olmazdı. Hleb ve Selçuk katkısı Gençleri çok değiştirdi. Deli ibo da neler yaptı öyle.

Ben de dünkü 1 puanın Şampiyonluk ihtimalimizi mağlubiyete göre 2 katına çıkardığını düşünenlerdenim.

Polyannalık bir yana bu takıma Alexis, Milosevic gibi stoperleri layık gören gerizekalıların kulüpten gönderilmesi de lazım. Futbolcudan anlamıyorsun bari Alman Kaleci, Alman veya İtalyan Stoper al kardeşim. Kalite olarak gerçekten FB'den çok aşağıda kalıyoruz.
Scout team'e Not: Uyruk pasaportlarında yazıyor...

planck dedi ki...

bjk4ever, hocam nası bi kafadasın? ligin bitimine 4 hafta var, sen garanti şampiyonluk istiyorsun? x maçından 3 puan alabileceğimiz garanti mi diyorsun? değil tabi ki. olmadığı için yakıp yıkmışsın. barselonada yaşıyorum hocam, gelmiş geçmiş en iyi takım deniyor adamlara ama şehirde kimse şampiyonluğu garanti görmüyor ama kimse yakıp yıkmıyor. 2 katı bütçeye sahip olan takımdan 5 kat daha iyi futbol oynayıp son 5 haftaya 5 puan farkla girip şampiyon olamayabilirsin. bu gerginlikle zaten kesin olamazsın. sakin yahu sakin.

@q7, onurun olayını görünce aynısı geldi aklıma. güneş kesin ister. bence de aman diyelim.

BurkayJK dedi ki...

Onur Kıvrak'ı beğenmem, en iyi yerli kaleci olarak gösterildiği zamanlarda bile o kadar iyi olduğunu düşünmezdim. Tolga'dan daha iyi bir yedek olacağını düşündüğüm için Tolga ile sözleşme yenilemeyip, Onur'u Boyko (veya yeni yabancı) ile forma savaşına sokmak faydalı olabilir diye düşündüm.

Unknown dedi ki...

Dün akşamdan sonra artık söylenecek birşey yok..
İçgüdülerim bjk tulum çıkaracak diyor

ukalalık sanmayın futbol içgüdüm her zaman tutar.evde bu sezon bjk 3 puan alamaz dediğim hiç bir maçta 3 puan alamadı.az daha aileden afaroz ediliyordum.
Bjk ilk yarı fikstürü ile parelel gidiyor.bana göre en zor maçımız yine bu hafta olacak.çünkü psikolojik olarak en yorgun maçımız olacak.yeni stad avantajımız 6 puan eder.deplasmandan 4 puan bizi şampiyon yapıyor.bu çok zor bir matematik değil.

Basar dedi ki...

@Bjk4ever
Baba sen doğmamış cocuğa don biçiyorsun. Oynamadan rakibin her maçına 3 puan koydun. Bizi ilk 8'i yenemez ilan ediyorsun, Osmanlı, gs, Konya hepsini yendik ilk yarı. Fener seri yakaladı ilk yarı sonunda diyorsun bizimkini görmüyorsun...

Tolga'ya alexise güvenmiyorsun, biz de Gomeze, sosaya, oguzhana, atibaya güveniyoruz.

Bi sakin ol, olayı mac mac takip et. Gerekirse sene sonunda üzülürsün, kendini şimdiden harap etme. Gun dogmadan neler doğar!

Basar dedi ki...

Fenerliler bosuna ümitlenmeyin, bildigin şampiyonuz!

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Arkadaşlar bu duyguları bu kadar uçlarda yaşamaya gerek yok. Puan kaybedince şampiyonluk gitti diyen tipler çıkıyor, Fener puan kaybedip biz kazanınca şampiyonuz bu iş bitti diyen tipler çıkıyor. Bi şeyin bittiği falan yok. Tenis maçlarında olduğu gibi avantajlar/servisler el değiştiriyor o kadar. Servis şu an yine bizde. İlk yarıdaki maçlara bakarak son 4 maçın ne olacağını da öngörmek sağlıklı değil. Akhisar'da olduğu gibi sonucu kritik hatalar ve detaylar belirleyebiliyor bazen. O yüzden sakince maçları takip edelim, görelim ne olacak...

y dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
y dedi ki...

46 yaşında aileden Beşiktaşlı bir taraftarım. Şu ömrümde şampiyonluk yarışında son haftaya avantajlı gripte, 2005-2006 sezonundaki FB saymazsak, son maçta bu avantajını değerlendiremeyen, son maçta şampiyonluğu kaybeden takım hatırlamıyorum. Yani son maça avantajlı giren yüzde 99,99 şampiyonluğu göğüsler. O yüzden son maça kadar avantajımızı korursak, Konya’da bizim için gereken skoru öyle ya da böyle alır, şampiyon oluruz. Yeter ki Konya maçına kadar avantajımızı yitirmeyelim.


İçerdeki Kayseri ve Osmanlı maçlarını kazanacağımızı düşünüyorum. Hatta bu maçlarda, defansımıza rağmen, zorlanacağımızı da düşünmüyorum (Kayseri’ye ve Osmanlı’ya kendi evinde puan kaybediyorsan şampiyon da olma zaten). Bu çerçeve de bizim için kritik olan deplasmandaki GS maçı. Bu maçı kaybedersek, şampiyonlukta büyük olasılıkla gider. Ama puan alırsak büyük ihtimalle şampiyon oluruz (beraberlikte yüzde 70, galibiyette yüzde 95 ihtimalle şampiyon oluruz. O yüzden umutsuzluğa gerek yok. Beşiktaş’ın olduğu yerde her zaman bir “acaba” vardır ama bir o kadar da “umut” vardır. Bu nedenle taraftar olarak bize düşen Kayseri ve Osmanlı maçlarında ve elbette avantajımızı koruduğumuz takdirde Konya deplasmanın da stadı cehenneme çevirmek. Sezonun ve futbol takımının değerlendirmesini lig sonunda yaparız.


Not: Polemik yaratmak gibi olmasın ama, hayatımda yeni jenerasyon Beşiktaş taraftarı kadar, tabi hepsi değil ama önemli bir kısmı, bu denli uçlarda yaşayan ve aşırı abartılı bir kesim görmedim. Tamam, aşkımız renklere, ama ne hayatın kendisi ne de futbolun kendisi Siyah-Beyaz gibi keskin ayrımlarda değil. Serin kanlı olmakta fayda var. Soğuk kanlı olmak, sinirlerine hakim olmak kazanmak için her zaman yeterli olmasa da, gerekli bir şarttır.


Kadir

BJK4EVER dedi ki...

@planck,

Garanti sampiyonluk istemiyorum da; 3 kere fisi cekme imkanimiz oldu;cekemedik. 2'sinde rakip sayesinde yirttik ama 3.de aldilar maci ve kafa kafaya geldik. Acikcasi rakibin artan formu ve artan hucum gucu, bizim defansta yaptigimiz sakarliklar ve strese gelemeyisimiz, nispeten zor fiksturumuz ve rakibe gore tecrubesiz olusumuz beni dusunduruyor o kadar. Sonucta hepimiz takimimizi taniyoruz. Boyle bir sampiyonluk kaybetmek hangimizi sasirtir ki? Gecen sene sampiyonlugun, ondan evvelki sene 2.ligin nasil kactigini hepimiz biliyoruz. Gecen sene de 29. haftada liderdik, hatta fiksturumuz de iyiydi. Akhisar-Antep-Konya diyene kadar 3 macta hem sampiyonluk hem 2.lik uctu gitti bir anda.

Tamam, dogmamis cocuga don bicmek biraz benimkisi, dogru; ama sampiyonluk kactiktan sonra konusmanin hicbir anlami kalmiyor. Simdi sansimiz varken gerekli onlemler alinmali diyorum o kadar.

turkkant dedi ki...

@BJK4EVER

Evet, şu an belirli bir avantajımız var, öte yandan Fener'in fikstürü daha iyi, bizim takımda hataya meyilli oyuncu sayısı fazla. Haklısın, ama şampiyon olamamak dünyanın sonu değil. Aziz Yıldırım dikkat edersen, bu tarz bir açıklama yapıp takımın üzerinden stresi aldı. Olursak ne güzel, olamazsak stadımızın olmadığı senede elimizden geleni yaptık, bizden 5 kat fazla para harcayan takımın oyuncuları hata yapmadı, bizim Kjaer parasının yarısına kurduğumuz savunma hattı finalde yapamadı der, önümüzdeki seneye bakarız. Sonuçta kalecisi Tolga olan, ligden düşen iki takımın stoperlerinden tandem yaratıp -hem de devre arasında- bir takımın hala şampiyonluğa oynaması bile büyük başarıdır.

Kayseri-GS 6 puan, hedef bu olmalı...

emruli dedi ki...

Selamlar;

Bence önce hep beraber bir sakin olalım. Maçın o ilk heyecanı geçti, o sırada sonucu belirsiz olan (ki aslına bakarsanız bence cok belliydi, bu düşmanlık bitmeden TS'nin Trabzon'da Fener'i yenme olasılığı sıfır) maç da oynandı, şimdi önümüze bakalım. 4 maçımız var. İkisi içerde. Bu maçları kazanamıyorsak zaten şampiyon olmayalım. O stadı da boşuna yapmışız demek ki. Kalıyor 2 deplasman. GS'nin bizim maca Akhisar veya Kasımpaşa kadar asılacaginı hic sanmıyorum. Ama yatacak kadar gurursuz da olamazlar. Konu Besiktaş olunca tam emin olamıyorum ama biz bu 3 macta 2 puan kaybetsek daha iyi olabilir. Biz Konya'da beraberlige oynayamayiz bence.

Bu son 4 hafta, yonetim, Senol Hoca, oyuncu grubu ve en başta taraftar için tam bir sınav olacak. Yarışta puan farki olarak avantajlıyken biz bile bu kadar panik yapıyorsak, hocayı da oyuncuları da stresleri sebebiyle suclamamalıyız. Bu onumuzdeki 4 hafta, lige zevk veren takımla, şampiyon karakterli takımın farkını göreceğimiz haftalar olacak. Bu değişim olmazsa sevilmek icin sevmedik moduna geri döneceğiz maalesef. Ancak bence bu değişim oncelikle kendimizden başlamalı.

Bu arada, bu sezon, sanırım deplasmandaki sporting maçı hariç, kritik tum puan kayıplarında, hic istemesem de, maçları yanımda birisiyle seyretmek zorunda kaldım. Önümüzdeki 4 maçı ne olursa olsun tek başıma seyredeceğim. Zor da olsa kazanırız yani, sıkıntıya gerek yok :)

O değil de Zaitsev vardı eskiden. Hocam nerelerdesin? Blogun aklı selim oranı alarm veriyor :)

Sevgiler..

turkkant dedi ki...

Şampiyon oluruz olmayız, ama hatalarımızdan ders almalıyız.

Bu sene şampiyon olamazsak, özellikle kale ve stoperde yaptığımız tercih hatalarıyla kaçırmış olacağız.

Geçen sene Tolga en kritik Brugge maçında inanılmaz bir hata yaparak çöküşü başlattı. Bu tarz hatalar tek maç değil, takımın psikolojisini bozarak zincirleme etki yaratır. Akıllı bir yönetim Tolga'nın orada biletini keserdi, biz ne yaptık, bir şans daha verdik. Bu sene yine en kritik maçta Sporting'de bizi kupadan eledi? Ne yaptık? Yanlış bir transferle bir şans daha verdik. Dün üçüncü kez Beşiktaş'ı dibe gönderdi. Bir kaleci iki ıska iki gol yedirir mi en kritik maçta? İkincisi de gol, sadece topun direkten dönmesi detay... Tolga kararının vebali kimin boynunaysa sene sonu fatura ilk ona kesilir.

İkincisi, Ş. Güneş'in göze hoş gelen atak futbolu, alınan puanlar kadro planlamasında yapılan hataların önüne geçti. Bir takım iki stoperle yola çıkmaz, yola çıktı diyelim, devre arasına lider girmişsin, İspanya liginden ikinci sınıf bir stoper alınmaz. Al işte Fener maçında golü yedirdi ikili aventajımızı kaybettik. üzerine bu maç ilk hatayı yapmasa takımın psikolojisi bozulmayacak belki bu duruma düşmeyecektik. Ama yedeği var mı yok? Çünkü kötü kadro planlaması.

Sonuçta bu sene şampiyonluğa Gomez harici eski oyuncularımızla yürüyoruz. Özellikle Atiba-Sosa-Oğuzhan'la. Sonuçta şampiyonluğu verirsek özellikle devre arasında deve kuşu gibi kafasını kuma gömüp her şeyin iyi olmasını uman, hayatında Ukrayna dışına çıkmamış bir kalecinin devre arasında gelip takıma iki dakikada adapte olmasını, İspanya futboluyla yakından uzaktan alakası olmayan bir ülkenin futboluna kariyeri düşüşte bir stoperin hemen uyum sağlamasını, Tolga'nın 33 yaşında panterleşmesini bekleyen kişiler sebep olmuş olacak.

Abi bu olay biraz iki uclu degnek olayi.

Sanki her sene sampiyon mu oluyoruz da diyebilirsin , tam olarak iste her sene sampiyon olmuyoruz cok yakiniz da diyebilirsin .

Bu baglamda duygularin uclarda yasanmasiyla ilgili ben problem gormuyorum.Besiktasli sudur budur kaliplara sokup kategorizasyon yapmayin abi. Ben Besiktasli oldugum zaman bu kulup ligin acik ara en buyuk kulubuydu 80lerin 2. yarisinda .

Ortada olan gercekler :

-Osmanli deplasmanlarda lig 2.si
-Konyaspor bizden 4 yedigi mactan sonra 13 mactir kaybetmiyor , ic sahada en fazla puan alan 3. takim.
-Son 20 yilda Galatasaray deplasmanindan 10 puan almisiz .

Ha bunlarin hic biri bizim bu takimlardan bu sezon daha iyi oldugumuz gercegini degistirmiyor . Daha once de dedigim gibi Besiktas kendi oyununu oynadigi takdirde aman biraz guvenli olayaim gol yemiyeyim direyek kimliginden odun vermez ise bu takimlarin hepsini yenecek oyun ustunlugune ve kaliteye sahip .

QuaresmA dedi ki...

Bahis siteleri şampiyonluk oranlarını Beşiktaş 1.20, Fener 4.50 olarak güncellemiş dünkü maçtan sonra. Yani hala aşağı yukarı 80% bizde, 20% Fener'de şampiyonluk.

Hidayet dedi ki...

-takımın şampiyon olacağına inanmamızla, takımın şampiyon olması arsında fiziksel hiçbir bağlantı yoktur, yani "siz yeterince inanmadınız" diye beşiktaş şampiyon olamayacak falan diye bi şey yok, ta ki ıslık, küfür vb. gibi şeylerle takımı stadda desteksiz bırakana , moralini bozana kadar, evimizde herhalde serbestiz yani, kusura bakılmasın

- burası serbest bir platform, burada insanlar içini döküyor, ben sezon başından beri şenol güneş'in "kaleci istemiyorum" demeciyle başlayarak bileniyorum, boyko asla tolga'nın yaptığı gibi fahiş hatalar yapmamasına rağmen 18'e bile almaması, fakat tolga'yı sürekli tolere etmesi, kanı beynime sıçratıyor, neden yazmayım, neden eleştirmeyim, neden bunun kalecilik yaptığı, ismail'in bek oynadığı, defansı eleğe dönmüş bir takımın şampiyon olacağına inancım kırılmasın?

-"amigo platformu" olmayan bu gibi yerlerde insanların "bak ya, niye inanmıyorsun lan fb'nin puan kaybedeceğine" şeklinde yaklaşımlar göstermesi de ilginç, kaybetmez diyorum, çünkü şampiyonluk refleksi göstereceklerine inanıyorum, "biz de yeniildik...'ya fener niye yenilmesin" çünkü senin tökezlediğini gördü,ve kolay gol yediğini gördü, kokuyu aldı, ve bunu yapacak gücü var, bu kadar, rakibini yaraladın, ama öldüremedin,öldürebileceğin her yerde beceriksizlik yaptın fişi çekemedin, senin oyuncularının titrediği yerde adamlar hiç sendelemiyor, taraftar gitmiyor maçlarına adamlar yine stres belirtisi göstermiyor

- kendi takımımız ile ilgili olumsuz düşünce de sporting lisbon, fenerbahçe, konya kupa maçları, kasımpaşa, başakşehir, akhisar, son 3 maçta eleğe dönen defans,deplasmanda 3 gol atıp maçı kazanamayan takım....gibi şeylerden kaynaklanıyor, "ne yani daha 1 beraberlik hakkımız var" denirse ben de arkadaşın dediği son 20 yılda gs deplasmanından alınan 10 puan diyorum işte," ama bir mağlubiyet alırsak işimiz biter diyorum", tolga-ismail-beck-alexis-necip-serdar olmuyo abi bende , inşallah koparırlar,

-"şampiyon olamazsak stadımız yoktu, tolga vardı,fener para harcadı deriz" işte ben onu demem abi,o tam bir züğürt tesellisi olur, lig başında hoca isteseydi tolga'nın aldığı maaşa kaleci bulurduk, 20 yaşındaki stoperini ikinci lig takımına 5 milyon euro ya satıyorsan, ersan'ı çin'e 7 'ye iteliyorsan, demba ba dan 13 aldıysan, kusura bakma alsaydın iyi bir stoper, boykonun yerine getirseydin tartışılmayacak bir kaleci, bi tane adam akıllı bek alabilirdin, ya veli sürekli sakattı, tolgay'ın çapraz bağı koptu, adamlar yerine adam bile düşünmediler, fener de o bölgede kimler var bi düşünün, bir tek atibaya bırkatılar o koca bölgeyi, şans işte, adam sakatlanmadı bile

-yani bu sene şampiyon olamazsak, yönetim beceriksizliği, hoca beceriksizliği, futbolcu yetersizliği, olursak da bunlar devam eder, fakat belki üzeri örtülür, unutulmasın ki stadımız olmadığı dönemi 5 puan önde tamamladık, kadroyu kendimiz belirledik, mahkum değildik, daha iyilerine bütcemiz yeterdi, o parayı başka yere harcadık, sonucuna katlanacaz

Unknown dedi ki...

@hidayet

Boyko'nun kupadaki Konya maclarini resmen hediye ettigini unutmayalim. Kasimpasa macinda Del Valle'den yedigi gol de cabasi. Adam 3 macta 10 buyuk hata falan yapmayi basardi.

Sunu kabul edelim, Boyko-Tolga-Gunay. Hepsi birbirinden beter. Kaliteli bir kalecimiz olsaydi cok farkli noktada olurduk bu da dogru.

Simdi gelelim BJKFOREVER nikli arkadasa bu forumda yapilan linc girisimine. Adamin isyanini, "loserlik" temasini o kadar iyi anlayabiliyorum ki. Metin-Ali-Feyyaz donemini hatirlamayacak kadar genc insanlar bir tek yuzuncu yilla ovunebilir. Sivasspor'u gectigimiz 08-09 sezonu bile ozguven vermez. Ayni stres, ogrenilmis caresizlik takimin en az yarisinda mevcut. Tribune yansimasi da normal.


Bunu cozecek kisi Senol Hocadir, zaten iyi oynayan hucum adamlarinin daha da ekstra performans gostermesidir. Oguzhan'in adam kovalamasidir, Gomez'in calim atmasidir, Quaresma'nin tek top oynamasidir, Olcay'in Akhisar macindaki gibi devam etmesidir. Ben oyun bilgisi sifira yakin, cok iyi oynadigi maclarda bile guven vermeyen Ismail'in bu saatten sonra degisecegine inanmiyorum. Tolga da her an bir kez daha patlayabilir. Yedigimizden fazlasini atmak zorundayiz kalan 4 macta.

Fenerbahce'nin puan kaybedecegini dusunenler hakikaten polyannacilik oynuyor. Onu geciniz. Adamlar son 3 macta 10 gol atti, artik gerizekali teknik direktorleri bile nasil bir 11 sahaya surmesi gerektigini idrak etti ve hepsinden onemlisi rakipleri bize gore cok zayif. Gaziantepspor macini zaten acip izlemeye gerek yok, Basaksehir deplasmaninda Belozoglu'nun hatir sikesini bol kufurle izleriz. Fenerbahce kalan maclarda handikap yapacaktir.

Bizimkilerin bir beraberlik hakki var. Artik onu Konya macina kadar saklayabilirler mi saklayamazlar mi gorecegiz. Kayseri'yi yenemezsek cikista guya sozlesme teklif ettigimiz Gokhan Gonul'e kupasini teslim edebiliriz. ADAM gibi ADAM sacmaligiyla arabesk ovguler duzulen kaptan Tolga teslim etsin hatta. Centilmenlik adina.


Unknown dedi ki...

O dediğin oran iddaada BJK 1.10 FB 3.40 evet FB,nin daha iyi bir fikstürü var görünüyor ama iddaa öyle düşünmemiş belli ki

Unknown dedi ki...

Benim Tolga ile ilgili gördüğüm en büyük zaaf ayakları çok kötü Günay bu konuda hem Tolgadan hem Boykodan bir kaç adım önde hatta Türkiyenin en iyisi dersem abartı olmaz bu benim tamamen kendi düşüncem yanılıyorda olabilirim ama onunda başka önemli zaafları var

http://haber1903.com/n-18353-guntekin-onay-canli-yayinda-cildirdi-iste-o-aciklamalar.html

Surada hepimizin duygularini dile getirmis Guntekin Onay .

Hidayet dedi ki...

@ali başaran

hocam haklısın, ben boyko iyi kaleci demedim, onu ben almadım, kimse "boyko'yu gördünüz" diye beni tolga ya razı edemez, fakat ben ıska görmedim boyko'da, belki oynasa onu da yapardı bilemem, şimdi sana soru ; boyko aynı hatayı yapsaydı bu hafta değil 11 , 18 göremezdi değil mi? ama tolga kesik yemeyecek, ben bu konuda adaletsiz görüyorum şenol güneş'i, onun bütün hataları itinayla kapatılır, eğer seneye hoca'ya sorsanız kalsın diyecek, sezon başında kaleci istemiyorum diyerek zaten ne olduğunu gösterdi, ben tolga'yı ,ki inşallah defolur gider bu sene, tıpış tıpış klubeye gönderecek adam istiyorum, tolgayı rekabete sokacak adam değil, gomez nasıl cenk'i klubeye gönderdi (ki kendisini çoook severim), tolgayı da klubeye gönderecek transfer istiyorum, boyko ile ziraat kupası gitti, tolgayla iki senedir uefa şansı, lig gidiyor hocam şampiyonluk gidiyor, bunu da gör.

EC dedi ki...

Cuneyt Cakir ilk kez sicmadi.. sicamadi..
onun yerine bu isi yapan
#ISMAILKOYBASI vardi

Herkes Tolga ve Alexis e salliyor ama.. disari vurulmasi gereken yerde tingir mingir kaleciye pas yuvarlayan Mal I gozden kaciriyor.. bizim kalecinin saglam pabuc olmadigi belli.. zaten herif coten adam gibi.. kaleyi dolduramiyor, her kurtarisdan sonar orasini burasini tutuyor.. ( yani yere dusunce aciyor bir yerleri herifin) AMA

4 mac kaldi

10 puan alirsak SAMPIYON unuz..

Varsin Ismail yardirmasin sol dan ( tek yaptigi sey ileri kosup rakip defansin o tarafini dagitmak, digger zamanlarda butun Besiktas I dagitiyor ) TOSIC I koy en azindan nerede duracagini, nerede faul yapacagini, ana temel defansif gorevleri biliyor.. Ismail harbi mal!

Alexis e kizilacak tek nokta penaltida kafa ile yukselmek yerine, voleybolcu gibi block yapar halde kalmasi oldu.. diger son gol de hata once ismail, sonar tolga.. alexis insiyatif alip tac a da vurabilirdi ve galip gelebilirdik oradan ama maalesef olmadi.. orada kaleciye birakilir genelde ve birakti.

bir de aglayan Serdar icin..

Turk insan duygusal..
sinema da komedi filmi mi dram mi olsun derseniz millet gider dram izler.. hic komedi dizisi yapilip da yayinlandigi oldu mu.. ulke Acilarin Cocuklarinin Ulkesi..

Aglamayacaksin..

Cik sahada rakibi dagit.. parcala.. tekme ye acidan agla ama boyle cocuklar gibi kulube de aglama..

Aglayan degil,. aglatanlar kazanir spor da..


10 puan lazim..

aliriz..

yeter ki gol atalim..

strese gerek yok diyorum ama.. bu takim su an stresin allahini yasiyor..

sahaya yabanci doldururum.. onlar duygusal degil.. butun yabancilari surerim sahaya ne olursa onlarla olsun son 4 macta..

Selim dedi ki...

Arkadaşlar tek bir önerim var sol stoper için Tosic niye hi.düşünülmüyor anlamadım, stoper oynadığı maçlarda gayet iyi performans sergiledi, özellikle erteleme maçları ve Sporting maçı aklıma geliyor, oluşan önyargı negatif fakat bence iyi bir alternatif, ayağı da iyi. Marcelo ile iyi anlaşabilirler.

Unknown dedi ki...

@hidayet

Tolga'yi kesebilecek kaleci yok kenarda. Hakikaten yok. Kayseri macinda eldiveni Tolga'dan alabilmen icin Boyko'nun ve Gunay'in bugune kadar BIRAZ olsun iyi performans gostermesi gerekirdi. Ikisine de sans verildi, degerlendiremediler. Bitti.

@Ovunc

Guntekin Onay'i dinledim. Kendisi Gunduz Tekin Onay'in oglu, MAF donemini de birebir yasamis biri. Bu "ulan ozguveniniz nerede bu ne eziklik" diyen kesim ile "yeter artik son haftalarda ayni filmi izlemek istemiyorum biktim bu loser'liktan" diyen kesim arasindaki catisma, kusak catismasidir dedigim gibi.

@Ali Basaran

O yuzden hepimizin duygularini dile getirmis dedim.

Yani taraftar uzerindeki negatif enerjinin sebebi oyunculardan da geliyor aslinda .

Istatistiklerde lehimize degil , oyuncu karamsar , teknik direktor cikip demiyor eze eze kazanacagiz diye . Kimsenin vucut dili biz sampiyon olacagiz demiyor. Haliyle hepimiz etkileniyoruz .

Celikten sinirli insanlar degiliz o yuzden duygu patlamalarini normal buluyorum .

Hidayet dedi ki...

@ali başaran

zaten tolga oynasın da, kötü bir şey olursa ihale bu garibanlara kalmasın hocam, sezon sonu gitsin de kalan maçlarda oynasın, inşallah yine sakatım numarası falan yapmaz bkz galatasaray maçı

güntekin onay kendine güvensizlik konusunda başta futbolcu'yu suçlamış, bu futbolcu'dan taraftara yansıyor, başında lucescu'nun olduğu yıllarda 1-0 oldumu bitti diyordum, güvensizlik bizde mi ?

Coolio dedi ki...

@övünç

teknik direktör neden çıkıp eze eze kazanacağız demiyor cümlenden devam edeyim. Bende bu cümlene katılıyorum. Bütün süreç aslında antranörün oyuncuları kafa olarak hazırlamasındadır. Tahmin ettiğimizden çok fazla dış etken oyuncuların inancını aşağıya çeker ama hoca da geri yukarı çeker/çekmeli. Son haftalarda kendi oyunumuzun dışına çıktığımız söyleniyor. Golden sonra top çevirmeye çalışmalar, geri çekilmeler filan. Bilmediğimiz bu oyunu oynatan Şenol Hoca değil. Oyunuclar son haftaların stresinden dolayı içgüdüsel olarak bunu yapıyorlar (Aynı şey milli takımda da var, bir farklı öne geçer geçmez saçmalayıp gol yiyoruz). Burada hoca antramanlarda, maçta her yerde oyuncuları bu stresten çıkarmalı. Beyinlerine girmeli. Gerekirse oyuncu değişikliği ile bile bunu yapabilir.

Şampiyon olacağız sözüne gelirsek tekrardan. Bu sene başından itibaren aşılanacak bişeydi. ama ufak ufak, belli bir taktikle. FB'nin Ersun Yanal'lı sezonunda dikkatimi çeken bu olmuştu. Ersun Yanal sezonun ilk maçından itibaren her maç sonu röportajında şampiyon olacağız demişti. Konu başka bişey de olsa lafı oraya getiriyordu. Daha sezon başında söylediği için ohaa bu ne şimdi demiştim ilk duyduğumda ve sonra fark ettimki her maç sonu aynı şeyi diyor. Medyayı kullanarak mesaj veriyordu, hem rakiplere hem kendi camiasına. Antremanlarda, özel vakitlerinde de bu mesajı devam ettirdiklerine eminim. birçok maçı 90 artılarda kazanmayı ve şampiyonluğu sağlayan etkenlerden biri de buydu bence (hakem faktörü dışında).

CDiS dedi ki...

Güntekin Onay 'ı bende dinledim. Hemen her mantıklı insanın dediklerini söyledi.
Geçen sene de şampiyonluğu böyle verdik, hatırlayın, G.Antep maçından sonra, camiada bir umutsuzluk, bir moral bozukluğu, futbolcularda bir ruhsuzluk. Gittiler, yine Akhisar maçında ilk yarıda kaleye şut atamadan maçı bitirdiler. Bu sene bunların yaşanmaması gerekiyor.
'Fener buradan sonra şampiyonluğu vermez' diyen var. Hangi şampiyonluğu?
Normal şartlarda, bu takım kalan 4 maçını da kazanabilecek bir takım. Enseyi karartmaya gerek yok.
Yapılacak tek şey var; ilk önce Kayseri 'yi evinde eze eze yeneceksin ki, şampiyonluğu ne kadar istediğini herkese göstereceksin. GS 'yi de gidip TT Arena 'da yeneceksin. Dünkü GS 'nin galibiyeti falan hikaye, bu haldeki GS 'yi TT Arena 'da yenemeyeceksen zaten tarihin boyunca bir daha hiç bir zaman yenemezsin. GS 'yi yendikten sonra, bakalım o zaman kimin ayakları titriyor.
Yıldızların var, stadın var, öndesin. Kusura bakmayın ama şampiyonluk için herşey var..
Ağlayanlara bakarsanız, Necip ve Serdar. Takımın mental olarak boşverin, kalite olarak da en zayıfları. Neden Sosa ağlamıyor, Gomez ağlamıyor, Oğuzhan veya başkaları?

Sonuç olarak, evinde Kayseri ve Osmanlı 'yı yenemiyorsan, deplasman da GS ve Konya 'dan en az 4 puan alamıyorsan, bir zahmet de şampiyon olma zaten..

Hidayet dedi ki...

kayseri maçı, yemişim kontrolü falan 20 dk da 2-0 yapacaksın, acımak yok, gs maçı, fener gibi başlayacaksın, ondan iyi bitireceksin, "çıkma lan sahandan, amk'rım diyeceksin", "senden iyi takımım bu sene şansın yok" diyeceksin, erken bitireceksin , işte ondan sonra sahanda osmanlı, iyi takımmış, siktirsin, önde, sürekli press, topu hemen hücum bölgesine aktaracaksın, o zaman işte taraftar sana güvenecek, helal diyecek, yahu fener son haftalarda bizim gib oynarken, biz fener gibi oynamaya başladık , beceremedik, oğuzhanı çıkarıp necib'i değil, belki olcay/q7 çıkarıp, tolgay'ı alacaksın, bir de yahu inşallah son 4 maçta öyle veya böyle cenk oynar, bu adamın olcay/q17 ikilisinden , benim tercihim olcay, birisini kesse ne değişir, hele kendi sahamızda, adam haza golcu, kafa hakimiyeti çok iyi, ve çok hırslı

planck dedi ki...

bu arada osmanlı maçında gomeze sarı kart çıkma ihtimali %90 falan sanırım değil mi?

BJK4EVER dedi ki...

@turkkant

Benim icin takim bu kadar iyi futbol oynarken sampiyon olamazsa dunyanin sonu. Mesele sadece sampiyonluk degil ki. Ona bagli camia morali, baskanlik secimi, CL gelirleri ve katilimi, rakiplerin gelirlerden mahrum kalmasi vs. 4 mac sonunda sampiyon olamamak makro olarak o kadar cok sey belirleyecek ki; hala farkinda degiliz maalesef.

@quaresma ve haydar kara

Bir bakin bakalim gecen yil 29. haftada ne demis o oranlar. Hatta gecen seneyi gectim; ilk yarinin ortalarinda biz liderken, acik ara en iyi futbolu oynuyorken, GS berbar durumda olup geride kalmaya baslamisken FB acik ara favori gosteriliyordu, ardindan GS ve en son biz. Hatta bunu Beyaz Futbol'da vs tartismislardi. Oranlara fazla aldanmamak lazim.

@Ali Basaran

Hocam haklisin, ben o MAF donemini hatirlamiyorum, 89 dogumluyum. Ama benim isyanim hickimsenin hicbirsey yapmamasi. Brugge macini verdi, adama birsey yapiladi. Sporting macini verdi, olur oyle dediler. Akhisar macini verdi, yapacak birsey yok dendi. Adam simdi Akhisar macini tek basina verdi; haberlerde gordugumuz sey ucakta arkadaslarindan ozur diledi. Bu tur sacmaliklara prim taniyarak, hatalari yutarak, kendi kendimize ezilerek bu ogrenilmis caresizligi yasiyoruz. Ulan cik de ki; bu takimin stresini kaldiramayan oyuncular var. Sampiyonluk adina bu oyunculari kadro disi birakiyoruz. Yapsana abicim. Bu sok etkisine harbiden ihtiyacimiz var; bu kadar zor mu? Tolga bu hatalari FB veya GS formasiyla yapsa bir daha forma yuzu gorebilir mi? Neymis, kesecek adam yokmus. Muslera'nin Gomez'den yedigi golun aynisini Del Valle'den yiyen Boyko yetersiz, ama 2 senedir takimi tek basina Avrupa'dan eleyen, her kritik anda takimi baltayan Tolga iyi. Vay babam vay. Ust direk bizim kalecimizden daha faydali olduysa o macta daha fazla gerek yok.
Bakin, hep Tolga uzerinden gidiyorum; bir sekilde ne dersem cikiyor, o yuzden parmaklarim yazmaya varmiyor, ama olur da bu Tolga yine takimdan kesilmezse ve GS veya Konya macinda bir abukluk yaparsa ne olur? Gozunuzun onune getirebiliyormusun? Boyko su ana kadar kotu goller yemis olabilir, ama sacma sapan ciktigini, yan topta bosa ciktigini, topu iskaladigini veya uzaklastiramadigini vs goremedim. En kotu haliyle vasat kaleci performansi gosterir, ama tek basina mac vermez. Kayseri macinda 10. dakikada yine bu Tolga bir hata yapti ve 10. dakikada 0-1 geriye dustuk. Ne olur o statta? Kim tutabilir o seyircileri?
Bu ogrenilmis caresizlige onlem almak gerekir. Alinmali artik. Cunku almaya almaya 3. sene ust uste gidiyor sampiyonluk goz gore gore. Bunu 34. haftanin sonunda dile getirip sevinmek icin sevmedik demek en kolay. Bunu sen 30. haftada dile getirip onlem alabiliyorsan asil yoneticilik basarisi burda.

turkkant dedi ki...

@BJK4EVER

Genel olarak sana katılıyorum. Şampiyon olamamak kaybettirir, ama bir Ş. Ligi'ne gidememek dünyanın sonu değil. GS her sene katıldı ne hale düştü. Şöyle düşün Ersan'ı satmak yarım Ş. Ligi geliri getirdi.

Tolga kararı yanlıştı. Devre arasında oyuncu seçimleri Marcelo dışında karavana. Ş. Güneş tüm iyi yanlarının yanında, eksikleri de olan bir hoca. Tüm bunlara kabul. Ama sonuçta futbol işte, sene sonu gelecek, 2 gün sevinçten havalara uçacağız, ya da karaları bağlayacağız. Sonra unutup günlük hayata devam. Kendimizi paralamaya gerek yok (bunu senin kadar kendim içinde yazıyorum:).

En azından kaybetsek de, geçen sene kazanmaktan ödü kopan Biliç'in pısırıklığı ile utançla değil, kartallar gibi saldırarak, delice risk alarak, forveti beşleyerek, cesaretle saldırırken kaybedeceğiz. Ben buna kabulüm.

Unknown dedi ki...

@turkkant

Bunları nasıl bu kadar rahat yazabiliyorsun anlamıyorum hocam. Şampiyonlar Ligi'ne gidememek dünyanın sonu değil ama gelecek olan para da rakibine gitmiş olacak. Rakibinin lig şampiyonluğundan dolayı alacağı parayı saymıyorum bile. Şu an bu gelirlere en çok ihtiyacı olan kulübüz. Galatasaray yıllarca kazandı, yönetemedi ve batırdı.

Ayrıca şampiyon olamayıp, Türkiye'de eşi benzeri olmayan hücum gücünü koruyabileceğini mi sanıyorsun? Şu 11'den Gomez ve Sosa'yı çıkar ne hale gelir? Yerlerini bir şekilde doldurursun da o bölgelere tekrar nokta atışı yapabileceğini düşünüyor musun?

Blog'da sezon başından beri "bu takım statsız ve bu oyuncularla (Tolga, İsmail, Necip vs.) şampiyon olamaz" diyorum ama iş buraya gelmişken şampiyon olalım istiyorum. Beni bile inandırdı elemanlar.

Kaç senedir "en güzel oyunu Beşiktaş oynuyor, şampiyonluğu onlar hak etmişti" diyor herkes. Ben artık bunu duymak istemiyorum. Bariz en güzel, en olumlu futbolu oynuyorsak bu artık şampiyonluk(lar) ile taçlanmalı.

Guntekin Onay burada denecek her seyi demis(sag ol Ovunc link icin):

http://haber1903.com/n-18353-guntekin-onay-canli-yayinda-cildirdi-iste-o-aciklamalar.html

Kimsenin kimseyi linc ettigi yok. Su "linc" lafini cok kolay kullaniyoruz sosyal medyada vs.

Ben Serdar ile Necip'in aglamasina delirmisken, ayni ozguvensizligi taraftarda da gormek istemiyorum, gorunce de tepki gosteriyorum.

Besiktas kagit uzerinde sampiyonlugun favorisi arkadaslar. Bahis sirketleri yanlis hesap yapip kotu oran verebilir arada, ya da bilmedikleri faktorler olabilir ama isin ucunda milyonlar donen bir sektorde, zibilyon tane model kullanip veriyorlar o oranlari.

Ligin bitmesine 4 hafta kala, 2 macini kendi evinde oynayacak ve de puan kaybetme luksu bulunan bir takim her zaman her yerde favoridir.

Madem sunu Serdar ile Necip'in kafasina kaziyamiyor teknik heyet, o zaman biz taraftar olarak bunu herkesin kafasina kaziyacagiz.

Esas loser'lik su avantaja ragmen "sampiyon olamayacagiz iste :(" demektir. O konuda anlasalim. Yoksa Ismail'i, Tolga'yi vs. zaten Besiktas formasiyla bir daha gormek istemiyor taraftarin cogunlugu (umarim).

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yoruq dedi ki...

Fenerbahçe'nin daha kolay bir fikstürü olduğu algısını biraz yanıltıcı buluyorum. İç saha maçlarımız birbirine yakın zorluk seviyesinde. Kayseri şu anda Antep'in üzerine çıkmış durumda, Antep en azından turistik seyahat olarak görmeyecektir maçı. Yine Gençlerbirliği Osmanlıspor'un çok altında bir takım değil ikinci yarı itibariyle. Başakşehir futbol olarak bakıldığında Galatasaray'a göre daha zorlu rakip. Orada bizi bekleyen tehlike rakibe karşı sosyal medyada ciddi bir yatacaklar algısı yaratılması ve olası bir 5.lik mücadelesi. Eğer Bursa ve Osmanlı bu hafta kazanırlarsa -ki bizim için çok çok kritik iki maç bu hafta- hem Gs çok kovalamaz hem de Osmanlı bize gelinceye kadar durumunu netleştirmiş olur. Nispeten daha zor görünen son hafta maçları. Son haftaya avantajı koruyup gidebilirsek istediğimiz skoru alabiliriz diye düşünüyorum, zaten hayati noktaya gelirse o maç tribün hakimiyeti bizde olur diye de düşünüyorum. Uzun lafın kısası enseyi karartmaya gerek yok, hala ciddi bir biçimde avantajlıyız.

schwadorf dedi ki...

Vay anam vay, bloga girmeyeli neler dönmüş ya. 4 hafta kala 3 puan önde olan biziz ama şampiyonluk gitmişmiş, geçmiş olsunmuş. Beyler kendinize gelin.

Rakip Arsenal ile beraber dünyanın en loser takımı, ezik Bursa'yı bile şampiyon yapmış, son 10 yılda 3 kez son haftada şampiyonluk vermiş, bir o kadar kupa finali kaybetmiş Fenerbahçe. Lan daha geçen sene bu adamlar 31. haftada Kadıköy'de küme düşmesi kesinleşmiş Erciyes'le berabere kaldılar, 2 hafta sonra İBB'ye puan verdiler. Şu iki maçı alsalar şampiyon olacaklar. Nasıl emin oluyorsunuz 4'te 4 yapacaklarından?

Bu takım Kayseri'yi mi yenemeyecek, gelenin geçenin 3-4 attığı Galatasaray'ı mı yenemeyecek, ilk yarıda en kötü oyunumuzla yendiğimiz Osmanlı'yı mı, 4 attığımız Konya'yı mı yenemeyecek?

Fener'i filan hiç düşünmeyin. Onlar bizim puan kaybımızı bekleyecek, biz onların değil. Şimdi 2 hafta üstüste biz onlardan önce oynayacağız. Kazandığımız anda adamlar 6 puan geride başlayacak maçlara. Bak ondan sonra bacakları titriyor mu titremiyor mu. O hiç ihtimal vermediğin Antep bunlardan puan alırsa şaşırma.

33. haftada BJK - Osmanlı ve FB - İBB maçlarının bitiş düdükleri çaldığında şampiyonluğu kutlayacağız.

schwadorf dedi ki...

33. haftada FB - Gençler olacak pardon, İBB değil.

Basar dedi ki...

O olmaz, bu olmaz, imkansız diyenler için...

Leicester City’nin en yakın takipçisi Tottenham, 33. dakikada Craig Dawson’ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. WBA karşısında farkı arttırmak isteyen ev sahibi ekibin forvet ayakları etkisiz kaldı. Dakikalar 73’ü gösterdiğinde ise Dawson yine sahneye çıktı ancak bu kez kendi takımı için skoru değiştirdi!
WBA 73. dakikada 1-1’lik eşitliği yakalayınca White Hart Lane buz kesti! Kalan dakikalarda Tottenham galibiyet golü için bastırsa da istenilen gerçekleşmedi. Ligde bir iddiası bulunmayan WBA, sahadan 1 puanla ayrıldı ve Tottenham’a büyük bir çelme taktı.

Basar dedi ki...

Son olarak geçen sezonun travmasını yaşayan arkadaşlara şunu hatırlatalım. Geçen sene 29. haftaya puan puana girdik, bu sene 5 puan önde. Geçen sene 31. haftaya 4 puan geride başladık, bu sene 3 puan önde başlayacağız.

Kıyas elma ile armut değil. Cepte bu avantaj varken korkmaya gerek yok.

Bu sene şampiyonuz, net bilgi!

yilmaz dedi ki...

Antep'e dikkat beyler. Biz zaten maçlarımızı kazanacağız da, Osmanlı maçında bize tur attıracak takım Antep olabilir, dikkat. Böylece geçen senenin diyetini de ödemiş olacaklar.

BJK FB Puan farkı
------------------------------------------------------
bjk ks - fb-gan 3 1 5
gs bjk - fb ibb 3 3 5
bjk os - fb gb 3 3 5
kn bjk - ss fb Sülalem raad :)


Unknown dedi ki...

Güntekin onay'ın yorumu güzeldi:
"Beşiktaş'ın kaybedebileceği 2 puanı daha var fakat fenerbahçe'nin kaybedebileceği tek bir puan dahi yok"
Kaybedilen maçlardan sonra ki yorumlarımız her daim aynı oluyor.
İlk hafta da olsa son hafta da olsa şampiyonluk gitti diyoruz.
Bizim yarattığımız negatif enerji takıma yansıyor.yeni stadımızda bunu takıma aksettirmememiz gerekiyor.aksi halde ts gibi olabiliriz.

Evet hepimiz bu senenin stratejik öneminin farkındayız.hepimiz akhisar maçının %90 şampiyonluk maçı olduğunu biliyoruz!gs perişan,biz şampiyon olursak fb yi de aynı düzeye atabiliriz.bunların düşüncesi de bizi yoruyor ama şurada almamız gereken 10 puan var çok da imkansız değil.fb nin hali bizden daha imkansız.

Not:kendim maç esnasında negatif yüklü bir fırtına bulutundan aşağı kalmıyorum.

@y

2009-2010 sezonunda da fb son maça lider girip şampiyonluğu vermişti.

@semioticus

kağıt üzerinde mevcut koşullarda beşiktaş'ın favori olduğu konusunda haklısın ancak fikstürün zorluğu ve maalesef edinilmiş tecrübeler insanları olumsuz düşünmeye itiyor.

içerideki iki maçı alacağımızı varsaysak bile şöyle istatistikler mevcut:

- gs'ye karşı son 11 maçta 1 galibiyet almışız (bu sene ilk yarıdaki maç)
- gs'ye karşı deplasmanda son galibiyetimiz 2010 yılında ali sami yen'de, henüz arena'da galibiyetimiz yok
- konyaspor ilk yarının son maçında bize yenildiğinden beri yenilmiyor. dahası kupada bizi de iki maçta da yendiler.
- 3 puanlı sisteme geçildikten sonra fenerbahçe ve galatasaray'dan herhangi biri 75 puanı geçtiğinde tek istisna hariç (100. yıl: içerde dışarda ikisini de tokatladığımız sezon) şampiyon olamamışız. fb'nin mevcut fikstürü yüksek ihtimalle bu eşiği aşacağını gösteriyor.
- 3 puanlı sisteme geçildikten sonra 26 golden fazla yediğimiz hiçbir sezonda şampiyon olamamışız. 26 golü de zaten sadece bir kez yemişiz. genelde 20-21 gol civarında. bu sene şu ana kadar yediğimiz gol sayısı 32. maç başına 1 golden fazla yiyoruz.
- türk futbolcularımızdan yanılmıyorsam bir tek serdar kurtuluş şampiyonluk tecrübesi yaşamış, fenerbahçe'de neredeyse tüm türk futbolcular yaşamış durumda. yabancı oyuncular içinde de, şampiyonluk yaşayan fenerbahçeli yabancıların sayısı da bizimkinden fazla.
- beğenmediğimiz fenerbahçe teknik direktörü 2 ayrı ligde, 2 ayrı takımla toplam 3 şampiyonluk yaşamış. şenol güneş henüz şampiyonluk yaşamamış.
- ve tabii ki hepimizin bildiği ve en vurucu olanı: son 20 senede 2 kez şampiyon olmuşuz, yani bu hayal kırıklığını son 20 senede 18 kez yaşamışız.

bu arada bu istatistikleri verirken adil olmak adına belirtmek lazım, söz konusu sezonların bir kısmında ligdeki takım sayısı 18 değil, 16'ydı.

yukarıdakilere bakınca, insanların olumsuzu aklına getirmesinden daha doğal bir şey olamaz. hele hele her sene "geliyoruz" gazıyla yola çıkıp sonra bir şekilde sonunu bir türlü getiremeyen bir takımdan söz ediyorsak...


hayalet dedi ki...

Ben bu 4 maçtan sadece Kayseriye 3 puan yazabiliyorum. Diğer maçlar korkutuyor beni. umarım tosić stopere geçer alexisi görmek dahi istemiyorum. geri pas ismail'e ise el mahkum. bilemiyorum Altan bilemiyorum...

schwadorf dedi ki...

@natura

- GS'ye karşı son 11 maçta ilk galibiyeti madem bu sene almışız, ikincisini de almamamız için sebep ne?
- GS'ye karşı deplasmanda en son 2010'da kazanmışız, bu sene kazanmamamız için sebep ne?
- Konya ilk yarıdaki bizim maçtan beri yenilmiyor, güzel işte yine biz yeneriz, Konya'dan mı korkuyorsunuz yahu yapmayın.
- "3 puanlı sisteme geçildikten sonra fenerbahçe ve galatasaray'dan herhangi biri 75 puanı geçtiğinde tek istisna hariç (100. yıl: içerde dışarda ikisini de tokatladığımız sezon) şampiyon olamamışız." Bu ne abi? Bu istatistiği çıkarmak için çok düşündün mü? 73 puanı geçtiğimiz hiçbir sezon şampiyonluğu vermemişiz, buyur sana istatistik o zaman.
- Bkz. üstteki madde
- Aynı FB'li futbolcular kariyerinde değil şampiyonluk, kupa görmemiş Bursa'ya şampiyonluk vermedi mi?
- Şampiyon yaptığı halde kovulan Pereira'dan bahsediyorsun değil mi?
- 20 senede 18 kere hayal kırıklığı yaşadığımız yok. O 18 senenin belki 15-16'sında şampiyonluk yarışında bile değildik.

Karşımızdaki takım son 10 senede 3 kere son hafta şampiyonluk verdi, bunun daha ötesi var mı? O adamlar 3 puan gerideyken şampiyon olacağız diyor, bizim taraftar şöyle olamayız böyle olamayız diye duyulmamış istatistikler çıkarıyor. Pes yani.

@schwadorf

sakin ol şampiyon.

amacım şampiyon olamayacağız demek değil, insanların olumsuz düşüncelere kapılmasının bir temeli var demek. elbette ben de senin yazdıklarının gerçekleşmesini istiyor ve umuyorum ama şu yazdığıma verdiğin cevap bile üzerimizdeki gerginliği anlatmaya yetiyor bence. ayrıca 18/20'de belirttiğim hayal kırıklığı son haftalarda şampiyonluğu kaybetmek değil, şampiyon olamamak kısmıydı tabii ki. ayrıca pereira'yla ilgili olarak da, keşke benim teknik direktörüm de şampiyon olsa da kovsam.

neyse, sonuç itibariyle benim ya da ali'nin veya veli'nin şampiyonluğa inanması değil, takımın inanması ve sahaya çıkıp kazanması önemli.

umarım sen haklı çıkarsın.

yilmaz dedi ki...

gs'ye karşı pek parlak skorlar alamadığımız gerçek ama şu da var gs bu sene her seneki gs değil, en son böyle olduklarında içeride dışarıda yenmiştik. (şuster sezonu) muhtemelen eskişehirin, mersinin gs karneleri de bizden iyi değildi bundan önceki senelerde. GS hakikaten kötü bir dönem yaşıyor.

Konya 13 maçtır yenilmiyor ama o 13 maç önceki maçta bize yenilmişlerdi. Diğer takımların yenemiyor oluşu bizim de yenemeyeceğimiz anlamına gelmez. Sonuçta onlar lig 3.sü biz de birincisiyiz. Bizim dışımızdaki rakipleri de fener hariç kendisinden alt sıra takımlar. Bence çok da büyütülecek bir istatistik değil.

schwadorf dedi ki...

@natura

"sakin ol şampiyon."

"şu yazdığıma verdiğin cevap bile üzerimizdeki gerginliği anlatmaya yetiyor bence."

:)

İnan en ufak gerginlik yok bende.

Benim derdim herşeyden olumsuzluk çıkaran, hafif rüzgarda sarsılan Beşiktaş taraftarıyla. Bir Beşiktaş taraftarı 4 hafta kala 3 puan öndeyken şu şu yüzden şampiyon olamayız diye hiçbir değeri olmayan 10 tane istatistik çıkarıyorsa itiraz ederim tabii ki.

Bu kadar kırılgan olmayın abi. Şampiyonluk yolu çiçeklerle güllerle sarılı olacak değil.

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar barcelona bile 9 puan öndeydi 1 ay öncesinde..la liga şampiyonu,şampiyonlar ligi finalisti ve favorisi ilan ediliyordu.bu gün ki tablo da averaj ile lider.
Basının futbolcular kaldıramaz zırvalarını boşverelim.
Kaldıramaz dediğiniz takım kaleci defans hatasından kaybedilecek 3 puanı uzatmalarda 1 puana çevirdi son dk 3 puan direkten döndü.
İbb maçı,osmanlı maçı,gs maçı,fb maçı(ilk)...
Hatırlayın ki acemi tayfası bjk(!!!)
yukarıda ismi geçen maçları tersine çevirip puan aldığı maçları bu sezon yaptı.
Bu maçlar sayesinde şu an zirvedeyiz.bana bu sezon rakibimizin döndürdüğü bir maç söylermisiniz?
Basının psikolojik baskısında ezilmeyelim lütfen...

Coolio dedi ki...

@schwarz ile aynı fikirdeyim. Bu sezon geçen senelere göre daha farklıyız. Geçen senelerde yapamadığımız geri dönüşleri yaptık. Ayrıca daha önceden söyleyenler de oldu: FB son haftalarda şampiyonluk vermesiyle meşhur. Biz niye bu stresi onların elinden alıp kendimize yüklüyoruz (taraftar olarak diyorum, oyuncular ne yaşıyor bilemiyoruz).

Basar dedi ki...

@schwadorf

Al sana bir istatistik daha... Beşiktaş gol kralı çıkardığında şampiyon da olmuş.

Olay bardağa dolu tarafından mı baktığın yoksa boş tarafından mı baktığınla alakalı. Burada bütün hafta terapi yapacağız morali bozulan arkadaşlara.

planck dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=9LrMDt7MKBU

Ozan dedi ki...

Ligde ikinci devrenin puan tablosu...

1. Konyaspor (B)
2. Beşiktaş
3. Osmanlıspor (B)
4. Gençlerbirliği (F)
5. Fenerbahçe
6. Başakşehir (F)
7. Bursa
8. Eskişehir
9. Antalya
10. Akhisar
11. Galatasaray (B)
12. Kayseri (B)
13. Kasımpaşa
14. Trabzon
15. Sivas (F)
16. Mersin
17. Gaziantep (F)
18. Rize

Fener'in hafif bir fikstür avantajı var, bizim futbol ve puan avantajımız var.

Aslında ibre bize dönük, ama psikolojik olarak kendimizi yıpratmaya o kadar meyilli ve meraklıyız ki, her an her şey gelebilir başımıza... Fenerbahçe kalecisi 5 puan gerideyken 'Şampiyonuz' diyor, bizim çocuklar 5 puan öndeyken salya sümük ağlıyor... Futbolcunun suçu mu? Hayır. Tamamen taraftarın suçu bana göre...

'Kötü futbolcu' yorumunu anlarım... Ama ne küfürler ediliyor çocuklara en ufak bir hatada... Tolga hain, Olcay namussuz, Alexis şerefsiz... Hakkaten inanamıyorum bazen...

Unknown dedi ki...

@planck

https://www.youtube.com/watch?v=m-clhizzrqY

Lutfen burada Onder Ozen kayitlari paylasmayalim. Evet travmalarimizin etkisiyle karamsar, guvensiz olabiliriz ama bu basarisiz, ikiyuzlu ekran mantarinin motivasyon cumlelerine ihtiyacimiz yok.

planck dedi ki...

hocam önder özen'de ses kaydı da tartışılabilir. kendisini sevebilirsiniz sevmeyebilirsiniz kimse bişey diyemez. ses kaydında söyledikleri de kişisel birşey beşiktaş ile alakası yok. önder özen paylaşmayacaksak bence önce fikret orman paylaşmayalım. hadi rte siyasetini geçtim, ama tecavüzcüyü koruyanlara forma vermeye giden adamın adının beşiktaşla anılmasının yanında önder özenin söyledikleri nedir ki? üstelik bu sitenin ana sayfasında solda halan önder özen ile biliçin fotoğrafı var. tahminimce hala orada olmasının nedeni önder özen olduğu için değil ama temsil ettiklerinden dolayı. kibarca rica edip sorduğunuz için teşekkür ederim ama benim düşüncelerim de böyle :)

kokocambo dedi ki...

ben alexis'in alınma sürecine, pek çok arkadaş gibi tepkiyle bakmıyorum. devre arasında ihtiyacımız olduğu şekilde bir oyuncuyu, milyoner sermayesi olmaksızın avrupada hiçbir takım bırakmaz. alabileceğimiz oyuncular ancak rusya ve ukrayna gibi tatilde olan liglerden olabilirdi. kıta avrupasından da ancak hedefsiz kalmış takımlardan alabilirdik ki, getafe'nin durumu malum. marcelo ise, kulübü ile sorun yaşamasa gelmeyecekti. kazandığımız bonservis meselesini geçiniz. kulübün dişe dokunur geliri yok, o kadar kişinin çalıştığı bir şirketin(borsada işlem görüyoruz) rutin giderleri, borçları, maaşları, stadın inşaatı vs. kolay değil. şurada uç beş taraftarın hasbelkader gittiği maçların gelirlerinden fazla disiplin cezası ödendi hep. yönetim transfer işinde douglas-boyko yapacaktı ama eldeki kıt kaynaklar ikisine de yetmedi. yetmeyince de böyle oldu. ersan da madem beşiktaşlıydı, "kusura bakmayın, şu anda beşiktaşın şampiyonluğuna odaklandım" diyecekti. yönetimin zorla yollayacak hali yok. alexis'ten fazlası yok gerçi, bence öyle bir paraya satabilmek rüya gibi.

alexis hata yapınca necip, necip olmayınca alexis diyen arkadaşlar şimdi toşiç diyor. arka taraf bu kadar yetersizken, defalarca ayarlarıyla oynanmışken, şimdi yine aynı hikaye. son dört hafta kalmışken toşiç'in stoper ya da sol bek oynaması hiçbir şeyi çözmeyecek. toşiç ve alexis'te hoca çok önce ısrar etmeliydi, yine yetersiz olurdu ama belki daha ne yaptığını bilen bir geri dörtlü olurduk. bu arada toşiç, iki kk golünün yanında bir tane de mersin maçında ismail gibi çizgide son adamken kaptırıp gol attırmıştı hatırlarsanız. o günden beri is-ma-il'e mahkûmuz.

normal şartlarda, ispanyada valencia ve sevilla görmüş alexisle, oyuna konsantre ve her daim fiziği yerinde bir toşiç'i tercih ederim.

boyko konusunda diyecek pek bir şey yok. karman çorman kadroyla çıkılmış iki kupa maçı ve bir lig maçıyla, değil boyko; cenk gönen bile gelse, kariyeri sabote edilmemeli. adam zaten yeterince olaylara yabancıyken ve alışmaya çalışırken, şimdi kadro dışından ilk 11'e koymak, zaten hiç olmayacak bir şey ve yeterince absürd. tek kelimeyle yazık.

hocanın olumsuzluklarına rağmen, ben hatanın en ağır kısmını, bir turlu oldurulamayan yapının sorumlusu olarak yönetime ayırırım. hocayla ilgili meseleler buradan çıkan malzemeyle ilgili zaten.

her şeye rağmen, şampiyon olacağımıza inanıyorum. bu şampiyonluk, geçen sene sadece gsye zarar verirdi ancak bu sene fb-gs ikisi birarada ve tarihi bir fırsat. gs'yi ayakta tutan muslera, sneijder, podolski avrupada olmayan leş gibi bir takımda kalır mı, kalsa bile "feda" demek zorunda olacak yönetim tutar mı muamma. fb'nin kadrosundaki 11 oyuncunun sözleşmesi bitiyor (bana gore, üçte ikisi gidecek) yanında nani, diego ve van persie gibi balonların bilinmeyen akıbeti var. onlar için yine her şey sil baştan olacak. bu şampiyonluk, bunun ardından gelebilecek arka arkaya şampiyonluklar ve avrupada iz bırakmak için çok önemli. ve her şeyden onemlisi, bence "o sene bu sene".

EC dedi ki...

@kokocambo

iyi demissin..
bu sene Sampiyonluk sadece bize getirecekleri ile degil aslinda rakiplerimizden goturecekleri nedeniyle de bize gelmeli.

Fenerbahce FFP ile hasir nesir olmaya baslayacak, yeni takim kurmalari gerekecek..

Melo tipli bir kopek lazim onlara 20Numara itinden sonra..

Galatasaray zaten cozulecek.. bir cok yabancisi kacacak.. kimse kalmaz.. Turkler de birbiriyle hirli gurlu.. takimda bolunmus 2-3 parca halinda sadece Turkler arasinda..

onlari adam edecek sey ise okuyup ufleyecek ve hakem destegini tekrar kazandirtacak Albayrak!

O sampiyon yapti onlari gecen yil!

Besiktas Sampiyon oldugunda, CL de guzel bir katilim, Turkiye de guzel bir sampiyonluk primi, eldeki iyi oyuncular tutmak icin de CL havucu ve gelecek paranin bir kismi ile de saglam bir Turk Kaleci (Onur demeyin!) Boyko yu Avrupa ya kiralayip yerine de kaliteli bir kaleci de olur.. ve saglam bir defans..
Bu ismail I birak takimda Besiktas semtinde gormek bile istemiyorum..

Bu arada bu hafta mac icin bize acil gol ve goller lazim.. hem rakibe, hem Fenere hemde MEdyaya ayari vermek icin.. cope atilacak 15 dk miz yok..

42000 taraftar onunde, birakin defansi gur sesli taraftar yapsin - Arabesk Sarki Soylemesin - FB li taraftar gibi hakemi ve rakibi etki altina almak icin islik calsin yeter!

Gunay
Beck ATIBA Marcelo Tosic
Veli/Tolgay Oguzhan
SOSA
Olcay Cenk / Tore
GOMEZ

Stress kaldiramayan Turk oyuncu yerine her yere yabancilari koyalim..
Kulube de aglayan Serdar & Necip demek ki sahada da titriyorlardir!
Psikolojik olarak hazir degiller..

Bu arada Onder Ozen bence Besiktas ta iken herbirimiz kadar Besiktas li olarak gorevini yapmis ve takim menfaatlerini korumustur.. kendisi iyi bir teknik director olmayabilir ama analiz ve degerlendirmeleri bence cok degerlidir..

Maradona da iyi teknik director degil ama futbolculuguna laf soyluyormusunuz!

#GolLazim

#SampiyonBESIKTAS

Unknown dedi ki...

#Ec tüm kadroyu yabancı çıkarırdım demişsinde Boyko ve Alexise de yer verseydin bari onlarda yabancı ve o kadarda kötü değiller ayrıca Kayseri Hakan Kutlu, nun gelişiyle kendine gelmiş bir görüntü veriyor kadroda bazı oynamalar yapmış Mabiala Bisesvar Ömer Bayram gibi Tolunay Kafkas döneminde ilk 11 oynayan oyuncuları Hakan Kutlu oynatmadı ilk 11,de sen maçlarda sanırsam hiç düşünmedi onlarda kolay lokma değil yani ama 3 puan almaya mecburuz ve Vodafone Arena'da ALLAHın izniyle kazanacağız. Şöyle bir 11 olabilir. Tolga Beck Marcelo Tosiç İsmail Atiba Tolgay Oğuzhan Sosa Gökhan Töre Mario Gomez. İkinci devre Cenk Tosun Quaresma ile birlikte Necip Olcay veya Kerim den biri girebilir Boyko da 18,e alınsın

can dedi ki...

Everton'in Boyko icin 5 milyon euro teklif ettigi ama Orman'in kabul etmedigi yaziyor Ntvspor'da. Gercek olabilir mi bu haber? 1.5 milyon euro kar ederek Boyko'dan kurtulma ve gelecek parayla iyi bir kaleci alma ihtimali varsa adami telli duvakli gondermemiz gerekmez mi yahu?

Armagan dedi ki...

Hatalardan ders almak ve tekrar ayağa kalkmak gerekiyor.Son 2-3 maçtan alınması gereken ders, kabaca özetlersek İsmail'in süresinden kısmak olmalı. Önde olduğumuz dakikalar kısaldı çünkü ilk yarıda golü bulma alışkanlığının yanında, attığımız erken golden sonra bir de yeme durumu oluştu (takımın istemsiz geri çekilmesiyle). Önceden ilk yarı bulabilirsek erkenden atmalıyız derdim ama bu bizim üzerimizde ters tepiyor kapanmaya başlayınca. Geri çekilmeye başlanıldığında Tosiç'i almak mantıklı bir müdahale olabilir, Takım olarak savunma konusunda topu olabildiğince ayağımızda tutmak ve atağı sonlandırmak şart, yediğimiz gollerin üçte biri kontrataktan.

Şöyle bir istatistik var: 2 ve üzeri gol attığımız maçlarda hiç yenilmedik(20 maç, 17g 3b). Bence aranılan kelime tempo, hedef de 30dk/1 gol olmalı. Kafamızda skoru düşünmeden devamlı gol arayıp rakibe nefes aldırmamamız gerekiyor. Mini sürelerde geri çekilmeler yine olacaktır ancak rakibin bu şekilde yıpranacağı kesin.

Gerisi inanç işi, kimin ayağı titriyorsa onu çıkartmak şart artık.Kendini gerçekleştiren kehanet gibi kafasında şampiyon olduğunu düşünen kimse o olmalı sahada. Bu 4 haftanın öyküsü bizim şu anki ve ileride olmak istediğimiz takım kimliği hakkında bilgi verecek. Biz lider miyiz yoksa baskı altında son dakikada kaybeden mi olacağız? Gs maçı bu arayışta kırılma maçı olabilir, alınacak galibiyetin anlamı 3 puandan öte olacaktır.

Bunların hepsinin önkoşulu taraftarın inanması.Şampiyonluğa inanıyor muyuz merak ediyorum...

Unknown dedi ki...

Evet Can banada pek inandırıcı gelmedi o Boyko haberi. Ntvspor ve Övünç Özdemin çok doğru haberleride var aslında ama bu habere bende pek inanmadım o paraya gönderip çok daha üst düzey tartışmasız bir kaleci alınabilir Tolgada 2.ci kaleci olur aslında kalan maçlarda ayaklarına çok güvendiğim Günay forma giymeli diyeceğim ama sadece ayakları daha düzgün diye bir kaleciye güvenilir mi o konuda şüphelerim var

yilmaz dedi ki...

@Haydar Kara abi Günay'ın ayaklarını en gs maçında test etmiştik :)

Bence 3 kalecimiz de yetersiz, yine de içlerinde en iyisi Tolga. Kalan haftalarda da o oynayacaktır. Boyko ile ilgili evet sadece 3 maç izledik ama sayısız yan top hatası yaptı bu maçlarda. Kasımpaşa maçında ben yediği gollere takılmadım, yan toplarda tek bir olumlu hareketi yoktu. Bence kaleci ve defans konusunu 4 maçlığına dondurucuya koymakta fayda var. Evet hiç güven vermiyorlar ama elimizde oynayanlardan daha iyileri de yok (Belki tosic'e şans verilebilir) O yüzden sosa ve gomez'e bel bağlamalıyız kalan maçlarda. Artık 3 yersek 4 atmanın derdine düşmeliyiz ki akhisar'a da atıyorduk az daha.

turkkant dedi ki...

@Yılmaz
Sen Tolga'ya kaleci mi diyorsun? Bırak bakalım sene sonu değil Everton, Akhisar Belediye talip olacak mı? Bizden istediği paranın yarısını veren çıkacak mı?

Boyko kötü performans gösterdi, devre arası için Ukrayna dışına çıkmamış adam almak hatalıydı, ama bu adam UEFA finali oynamış, sadece oynamamış UEFA'da en iyi kaleciler arasında gösterilmiş kaleci. "Daha iyi dediğin" Tolga'nın son iki sezon UEFA "çeyrek öncesi" turlarda yaptıklarını gözünün önüne getir. Hafta sonu "sol ayakla" yaptığı asisti 10 santim aşağı düşse bir maçta iki ıskayla Fevzi'yi tahtından edecek ve Beşiktaş'ı inanılmaz bir travmaya sokmuş (3. kez!) olacaktı. Yorumun çok talihsiz bir açıklama olmuş.:)

turkkant dedi ki...

Ş. Güneş'i çok beğenen ve takdir eden bir insanım. Savunma tercihleri de Ali Veli, Veli Ali durumu olduğundan kendisini suçlayamıyorum. Ama bende Ş. Güneş'le ilgili en büyük soru işareti kaleci tercihi. Sene başında Tolga'ya güvenmesi, devre arasında Boyko'ya olan yaklaşımı ve sonunda geldiğimiz nokta... Üstüne Tolga ile devam edilecek haberleri. Bu performans ile değil ancak ahbap çavuş, memleketli ile açıklanacak bir durum. Ancak memleketlim derken farkında değil, "en looser hoca" ile "değeri çok geç anlaşılmış büyük hoca" olması arasında çok ince bir çizgi var. Çok ince... Bu sene bir kayıp, ardından yaşanacak travma ve seneye kaybettiği anda Beşiktaş kariyeri biter bir daha da bu seviyede hiçbir takımda hoca olamaz. Kariyerini iyi oynatan ama hep kaybeden bir hoca olarak sonlandırır. Beşiktaş'a bir şey olmaz, ama Ş. Güneş olayı biter.

turkkant dedi ki...

Bir de biri bana şunun mantığını açıklayabilir mi? Özellikle Quaresma'yı beğenen, Olcay'ı hiç beğenmeyen arkadaşlar.

Yetenek fukarası Olcay'ın 5 gol 5 asist yaptığı senede, dünya yeteneği Quaresma nasıl 3 gol 5 asist yapar?

Ya esas soru, koskoca Beşiktaş'ın sağ forveti, görece iyi sezon geçiriyor, defansa da pek bir katkısı yok, bekini canı isterse kovalar, top nadiren kapar, 3 gol atmış, koskoca sezon 3 gol. Şaka gibi...

QuaresmA dedi ki...

turkkant

Valla oradaki esas rezalet kanat gibi kanadın 3 attığı yerde kanat forvetin 5 atması. Q17 kanat forvet demişsin; sen istiyor Q17 kanat forvet, o zaman sola koyacak.

Bu arada lig istatistiklerini kıyaslamışsın sadece, yoksa Q17 bu sezon Avrupa'yı da katınca 4 gol 7 asist. Yok eğer sadece ligi kıyaslıyorsak ligde aldıkları dakikaları da kıyaslayalım (Q17: 1471 dakika, Olcay: 1834 dakika).

Bu arada yedek forvet Cenk Tosun'un ligde sadece 563 dakikada 7 gol 3 asist yaptığını ekleyelim.

Unknown dedi ki...

Q17 hicbir zaman ceza sahasina giren, savunma arkasina surpriz kosular yapan bir oyuncu olmadi. Dolayisiyla sola da koysan saga da koysan maksimum 5 gol atar. Nitekim Olcay ile yer degistiriyorlar bazen, sonuc yine ayni adama 3 kere calim atarken bostaki Sosa'yi gor(e)memek.

Olcay ile karsilastirip Q17'yi 11'e koyabilirsiniz, topa ayagini uzatmaktan erinen Gokhan Tore de yedek oturmalidir evet. Ama Quaresma asla Nani degildir, olamaz. Dolayisiyla bizim aslinda daha iyisine ihtiyacimiz var.

Onder Ozen'i ornek gostermeyelim derken Fikret Orman'i yegledigim sanilmasin. Son olaylardan sonra (ozellikle stat acilis konusmasi) kendisini 5 sene ustuste sampiyon da olsak olumlu sozcuklerle anamam. Lakin baskan oldugu icin elbette konusulacaktir.

Onder Ozen benim gozumde hicbir seyi temsil etmiyor. Son ses kaydindan sonra itibarsizlastirilmasi gerektigini dusunuyorum. Daha sonra da unutulmasi.





Unknown dedi ki...

Şenol Güneş - Tolga olayı tamamen para ile alakalı, elimizde olan para düşünüldüğü kadar büyük boyutlarda değildi ve olayı bir şekilde kapatmak gerekiyordu. Sezon başı Demba Ba ve Atınç sonrası ele geçen parayı yönetim başka türlü kullanmak istedi. Ben Şenol Hoca'nın durup dururken Tolga'ya kefil olmasını bu şekilde yorumluyorum. İşin aslının mecburiyete dayandığını ve "ne kada köfte o kada ekmek" olayından dolayı da Tolga ile sezona başladığımızı düşünüyorum. Keza Boyko için de aynısı geçerli ama Boyko'nun taşıdığı CV ve pozisyon ile Tolga'nın geldiği dönem ki durum aynı değildi. Bazen Mc Gregor'ın bile bu ikisinden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Kulüp Boyko konusunda zar attı tutmadı. Olay şu kulüp uzun süre Mandanda üzerine plan yaptı, önce sezon başı sonrasında da sezon ortasında Mandanda konusunda istediğini alamayınca alternatifler arasında CV'si en kabarık olanı aldı. "Kaleci mi istediniz, işte alın size kaleci, adam UEFA tarafından geçen yıl en iyi beş kaleciden biri olarak seçildi" diyerek bu transfer yapıldı. Taraftar da haklı olarak o gün şartlarında bu transferden etkilenerek tatmin oldu ve sustu. Gelinen durum o ki; Boyko'nun her geçen yıl büyümeye çalışan bu kulübün kalesini koruyacak kalitede olmadığı ortaya çıktı. O yüzden, Boyko'nun talibi varsa, üstelik söylendiği gibi aldığımız değerin üzerinde bir fiyata satacaksak, kesinlikle göndermeliyiz. Promosyon olarak Pektemek'i de verebiliriz. Göndermememiz büyük hata olur.

Kadroda satılmayacak pozisyonda birkaç adam var; Oğuzhan, Gomez, Sosa, Atiba ve belki Tolgay ve Tosun. Geriye kalan oyuncular, Töre ve Quaresma dahil, satılabilir nitelikte. Yukarıdaki isimlerin yerlerine koyabileceğimiz adamları bulmadan ve ön şart olarak etkileyici bir teklif gelmeden satmamız intihar olur. Gomez olayı bize bağlı değil tabi, oyuncu devam etmek istediği müddetçe kulüp de ister. Ancak esas sıkıntı bu çekirdek kadroyu oluşturan Gomez, Sosa ve Atiba'nın yaşları. Yerlerine yetişecek adamları bu yaz kadroya katmamız da şart. Diğer oyuncuların ise piyasa değerleri belirlenerek taliplerinin çıkması durumunda yollarının açılması gerektiğini düşünüyorum.

Coolio dedi ki...

@emir, 3 paragrafına da katılıyorum.

Unknown dedi ki...

hafta içinde nakoulma'nın kasımpaşa ile ön sözleşme yaptığını okumuştum, webo-fener ve yasin-gs örnekleri gibi bir iki sezon süreyle katkı verebilirdi ama kaçırdık. az önce erkan zengin'in alacaklarına karşılık serbest kaldığını gördüm, bak bu transfer de yapılabilir. hatta volkan şen-fener örneğindeki gibi bir etki de yaratabilir. bence bizimki gibi bir takımda erkan iş yapacaktır.

yilmaz dedi ki...

@turkkant Tolga'nın iyi kaleci olmadığını, yetersiz olduğunu tepki gösterdiğin yorumumda yazdım zaten.

Ama Tolga'nın kötü kaleci olması Boyko'nun ondan iyi olduğunu göstermez. Ayrıca Boyko daha iyi olsun da bunun bize "şimdilik" bir faydası yok! Ben bizde oynadığı maçlarda yan top almayı becerememiş bir adam görüyorum.

Ben katılmıyorum ama istersen buna uyum sorunu de. Bir şey değiştirmez. Tolga kötü kaleci ama Boyko ondan kaleyi alacak bir şey göstermedi bize. Demek ki hocaya da göstermiş ki alamadı kaleyi. Bizden önce harika bir kariyeri olması (daha önce de yazdım, kabul ediyorum çok heyecanlanmıştım gelirken) bundan sonra da iyi olacak olması 4 maçın kaldığı ortamda benim için bir şey ifade etmiyor. Kalırsa seneye birinci kaleci olur-olmaz orası ayrı mesele.

Ama 4 maç kala kaleci Tolga olarak gözüküyor. Boyko daha takıma adapte olamamış bir görüntü içinde. Günay'ı tamamen kapsam dışı bırakıyorum. Elimizdeki malzemeler bunlar, stoperler ve bek için de durum aşağı yukarı böyle.

Kalan 4 maçta mümkün olan en az hatayı yapmamız lazım kadro tercihlerini yaparken oyuncuların bireysel hataları dışında, hocanın da bazı hataları oldu son maçlarda. Ben bundan sonra o hatalıydı bu hatalıydı demek yerine hayırlısıyla sosa'nın kupayı öpüp gomezle birlikte 32 dişleri görünecek şekilde sevinç çığlıkları atacakları anı hayal ediyorum. "Geri"sine 20 mayıstan sonra bakarız.

yilmaz dedi ki...

@emir mfc atiba'nın yaşı da mı varmış? :))

Unknown dedi ki...

@yılmaz

:)) adam yıllandıkça daha güzel hale geliyor yeminle. bu yıl yaya toure ayarında oynadıysa seneye ne yapacak bilemiyorum... :)

aslında sağ bek'e de atibagillerden Srna gelse tadından yenmezdi..

nuri mu dedi ki...

turkkant
Ali Başaran
görüyorum ve artırıyorum
q17 yi değil sağ sol veya orta
ebesinin a.ına koysan gene bir şey yapamaz..
adamın mantalitesi bu yaşına kadar sahada s.kinin keyfine göre sirk cambazlığı yapmaktı
bu yıl biraz düzelir gibi oldu ama o da ister maçın başı ister maçın sonu olsun takım öne geçene kadar sürüyor sonra q17 styla başlıyor..
açın bakın son Akhisar maçına takım öne geçene kadar biraz gayret gösterdi ilk golden sonra başladı kendince şov yapmaya çıkana kadar da koca bir hiçten başka da hiçbir şey yapamadı (-ki yerine giren töre de ondan hiçbir farkı yoktu)

nuri mu dedi ki...

quaresma sevicilerin anlamadığı bir şey de
biz q17 ye karşı değiliz adam gibi kanat forvet aldıktan sonra hobi için q17 yi yine transfer et ama

biz o kadar olcayın yerine kanat forvet diye yaz transferi sürecinde yırtındıkça bu blogda gidip q17 yi aldılar, haliyle eleştiriler buna ama bu arkadaşlar hala olcaydan daha iyi muhabbetine giriyorlar..

biz olcaydan daha iyi veya kötü olduğu değil ihtiyacımız olan pozisyonun hakkını verebiliyor mu diye bu yönden eleştiriyoruz..

Unknown dedi ki...

#Yılmaz evet Günay o maçtaki hatası golle sonuclandi ama genel olarak ayaklarına hakim bir kaleci üstelik her iki ayağınıda çok iyi kullanıyor . ama Tolga olsun Boyko olsun o işte çok kötüler transfer döneminde ben valdese bile raziydim ama olmadı

kokocambo dedi ki...

boykoyu kadro dışı bırakmak, boykoya ne kadar hakaretse, sadece 3 maç oynamasına rağmen 5m'a satmamak da beşiktaşa ihanet olur. gerçi, devre arasında mbia'nın menajeri bizle goruşmek isteyince, trabzona ayıp olur diye geri çeviren bir başkanımız olsa da, ben haberin eksik olduğunu düşünüyorum. orman kabul etmemişse, bence daha fazla istediği içindir. transfer işlerini başarılı bir şekilde gizli tutuyor yönetim, kap açıklamaları dışında hiçbir şeye itibar etmemek gerek. öte yandan, boyko takımda kalsa dahi, ilk hatada hoca hemen tolga (malesef imzalayacağız) yahut gunaya yer verecektir. içimizdeki trabzon lobisi nedeniyle şüphem olsa da, onuru kesinlikle almamalıyız. muslerayı satarlarsa (yüksek ihtimalle oyle olacak) onur gs'ye gider. hatta, yıllık ucreti duşunulunce fb'ye gitmesi bile beni hiç şaşırtmaz. yine de, boyko sonrası bizde olma şansı hiç de az değil hatta lobiye bakınca fazla bile diyebiliriz.

bir de, son dakikadaki direkten bağımsız olarak, sosa'yı hâlâ frikikler konusunda yetersiz görüyorum. akhisar maçı ve bursa maçı başta olmak üzere, birçok defa kaleyi karşıdan gören frikiklerde başarısız oldu. frikikten golünü hatırlamadığımız quaresma bile kullanabiliyorken, ozinin pek tercih edilmemesini hala anlamıyorum.

ts'da cavanda gidiyormuş. (inşallah) serdar zu ts? hatta pektemek? ne de güzel olur.

Unknown dedi ki...

Serdar Kurtulus'tan sezon sonu kurtuluyoruz sozlesmesi bitiyor zaten. Tolga ile imzalanmamis olmasi beni memnun ediyor fakat sampiyon olursak kesin uzatirlar.

Yorum Gönder

Ara