.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Mart 2016 Perşembe

STSL 27 Kasımpaşa - Beşiktaş


Tarih: 04 Nisan 2016 Pazartesi , 20.00

Stadyum: Recep Tayyip Erdoğan Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Mete Kalkavan ( Kariyer  : BJK 9g 2b 2m  /  KSM 3g 3b 3m )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Kenneth Omeruo , David Pavelka ,Kubilay Akyüz , Aydın Yılmaz , Eren Derdiyok(Belirsiz)  Rhodolfo , Gökhan Töre , Tolga Zengin ( Belirsiz)

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

57 Yorum:

Basar dedi ki...

Rıza Hoca "şiddetle puana ihtiyacımız var" diye beyanat verdi. Zor bir maç olacaktır fakat ilk 4'e girecekse şiddetle puana değil, 3 puana ihtiyacı vardır. Bu yüzden açık oynamak zorunda da kalacak. Bu durumda maçı zor da olsa kazanırız diye düşünüyorum.

Bu arada Töre'nin ne zaman döneceği ile ilgili bilgisi olan var mı? Resmen 2. yarı oynamadı.

yilmaz dedi ki...

@Basar töre'den fayda yok galiba ligin geri kalanında. Geçen sene de hem o hem olcay sermişti ligin sonlarına doğru, neyseki bu sefer quaresma ve kerim çok iyi doldurdu bu ikilinin arkasını.

Rıza Hocam'ın takımlarında senelerdir, aşırı derecede hatalı gol yeme hastalığı var. Bizdeyken de böyleydi. Ama öyle böyle hatalar değil ve çoğu bireysel hatalar. Yani savunma organizasyonunu yapamıyor diycem ama o da değil yenilen gollerin organizasyonla filan da alakası yok. 4 defans oyuncusunun dördününde ayağına top dolandı geçen haftaki maçında. Bizim ön alan pres becerimiz maçı ilk yarım saatte kopartabilir.

Ama ön tarafı baya baya iyi kasımpaşa'nın. Maç 0-0 gittikçe puan kaybı ihtimalimiz logaritmik olarak artar. Ciddi davranıp fantaziye girmeden ilk yarıya 1-2 fark önde girmek gerek.

ekozu1903 dedi ki...

6-4 alırız yazılmamış ben yazmış olayım. Hakikaten 6-4 bitse şaşılmayacak bir maç.
kasımpaşanın kolay gol yemesinin bir sebebi de oyuncu profili. Çok lakayıt adamlar var. İlk golü erken bulursak rahat maç olur.

Ekrem35 dedi ki...

İlk yarıdaki maçı düşünüp yorum yaparsak o maçta eren derdiyok ersanın yokluğunda hava toplarında epey üstünlük sağlamış ve milosevic etkisiyle bizi zorlamıştı. Bu maçta eren olmayacak gibi ama olsa da marcelo'nun havadan geçit vermeyeceğini düşünüyorum.

Orta sahada da donk bizi yıpratmıştı o da bu maçta olmayacak. Bu sebeple orta sahada üstünlük kuracağımızı düşünüyorum çünkü donksuz o ilk maçtaki presi başarıyla uygulaycaklarını sanmıyorum.

Zor geçse de galibiyet alırız inancındayım. 3 puannın bizim olacağı bir maç olur inşallah.

beagle dedi ki...

Titinin balonu patladı. Hatalar zinciri ile oynuyor. Donk da yok. Tolgay ise her gün daha iyi görünüyor. Yani durgunluğu aninda degistirecek bir faktorumuz var kenarda. Boyko da caktirmadan isiniyor. 8 de 8 diyorum. Konya monya da dinlemeyecegiz artik.
Not: Biri İsmail'i tutsun ama.

zago30 dedi ki...

Kasımpaşa 2.yarı oynadığı 9 maçta sadece 5 puan alabilmiş.2.yarı puan sıralamasında Ç.Rize ile beraber sonuncu sırada.Rıza Çalımbay Pavelka dışında eksik oyuncumuz yok demiş.
Quaresma cezalı oynayamayacak.Kalede yine Boyko olacak gibi.Keyifli bir maç olacağını kazanacağımızı düşünüyorum.

Yoruq dedi ki...

Arkadaşlar Bursa maçı için bir bilet lazım. Devretme durumu olacak olan var mı aranızda?

Mayor dedi ki...

Haaah cok guzel oldu aferin size afferin. Fb'nin bu guzel kaybi umarim strese sokmaz oyuncularimizi. Hele son dakikada Osmanli'nin bos kaleye kacirdigi da gol olsaydi cok daha guzel olurdu. Hakem biraz ayarinda karar verince isler boyle oluyor iste.
Acayip bir nefret var Fener tarafinda su an. Sene basinda Gomezle RVP yi karsilastirmayi bile hakaret kabul ediyorlardi simdi RVP Umut Bulut karsilatirmalari yapiliyor.
Cok erken gaza gelmemek lazim ama yarinki donemecide kazasiz gecersek yavas yavas bayraklari cikartmaya baslayacagim.

Unknown dedi ki...

Esas bombalar gelecek iki maçta, konyaspor ve gs ile oynuyorlar.. her geçen hafta oynadıkları kötü futbol nedeniyle taraftar desteklerini kaybettiler, kaybetmeye de devam edecekler..

her ne kadar konyadan beklentim olmasa da, aykut üzerine oynanırsa, gurur yapıp takımına adam gibi futbol oynayabilir. gs için ise sezonun adeta bonusu olacak, taraftarı susturacak maç.. ne kadar da güzel bir fikstür..

kasımpaşa ve bursa maçlarını alarak önümüzü görelim. sonrasında yeni stat ve liderlik motivasyonu gibi etkenlerle sezonun kalanını alırız. şu iki maç çok kritik, az hata yaparak, iyi oynamaya devam ederek kazanmalıyız.


CDiS dedi ki...

@mayor

eh bir zahmet de strese girmeyiversinler.. :)

Fenerbahçe 'nin bir şekilde puan kaybedeceği belliydi ancak itiraf edeyim iç sahada Osmanlı 'ya puan vermesini beklemiyordum.
Sonuç olarak, her halükarda bütün maçlarımızı kazanınca şampiyon olacaktık, durum değişmedi, sadece bir beraberlik kontenjanımız oluştu. Hep söylüyorum, bu takım kalan bütün maçlarını kazanabilecek kapasitede. Eğer kendi kendimizle savaşmazsak, bu ligi götürürüz biz.
Ligin kırılma dönemi olabilir önümüzdeki 10 gün. FB kağıt üstündeki en zor 2 maçını üstüste oynayacak, ya puan kaybedip kırılacaklar, biz arayı açacağız ya da onlar kazanacak, ligin sonuna kadar atbaşı gidecek bu yarış.. Kritik..

cochise dedi ki...

Ben açıkçası puan kaybı hatta mağlubiyet bekliyordum Osmanlı maçında. Büyüklere karşı en iyi oynayan takımdı Osmanlı. Ama maç hiç beklediğim gibi geçmemiş ve de pek varlık gösterememiş Osmanlı. Ama skorer olmayan orta saha oyuncularının çokluğunda bu sonuçlar şaşırtıcı değil. Fener savunma güvenliğini de geri plana atıp hücum yapmadıkça kolay gol atamaz. Hele Van Persie böyle ayakta duramazken. (Şu an onların ilacı Fernandao'yu oynatıp orta sahayı azaltıp yaldır yaldır hücum+kanat org. ama Portekizli sistemini bozmayacak). Kenar oyuncuların ceza sahasına girmesinin önemini çok konuşuyoruz, Fener bunu çok iyi gösteren bi takım. 40 yaşında Kuyt ya da Sow oynasa hatta abartayım bizim hayalet Casper Holosko Fener'de olsa iş yapar. Bu bir taraftan onların sorunu ama diğer taraftan gelecek sene daha iyi takım olacaksak izleyeceğimiz yolu göstermesi açısından faydalı.

Neyse dönelim bize. Kasımpaşa'nın 2. yarı çok zayıf görünmesi biraz yanıltıcı. Çok fazla sakatları vardı hemen her maç ve sanıyorum ilk kez tam kadroya yakınlar. Yine de en iyi halleri bile bizim bi tık altımızda. Sankiş rahat yeneriz gibi geliyor yine de. İlk yarı çok komik goller yemiştik. Fiziksel olarak da iyi durumdayız. Tek sorun "ikisi yanyana oynayınca sorun oluyo biri oynamalı" dediğimiz Töre ve Quaresma'nın ikisinin birden oynamaması. Sahaya yerleşim açısından Kerim ikisinden de iyi ama ne yapacağı çok belirsiz. Hiç güvenemiyorum. Zaten Olcay gibi ne yapacağı belirsiz biri varken iki belirsiz benim aklımı zorluyor. (Quaresma'nın belki de en çok eleştirdiğim yanı statik olması ve nerede oynayacağını, ne yapacağını belli olması ama olmayınca fark ettim ki takımda birilerinin ne oynayacağının belli olması da önemliymiş). Sonuç olarak ben olsam Kerim yerine Tolgay'ı denerdim bu maç. Bakalım hoca ne yapacak..

cochise dedi ki...

Atiba oynayamazsa canımız sıkılır valla

delgado dedi ki...

Konyaspor maçında FB'nin takılmasını beklemeyin. Konyaspor kıt ama disiplinli bir oyun oynayarak ittira kaktıra kazanıyor, FB ise aynı oyunu çok daha iyi oyuncularla oynuyor. Konyaspor ceza sahasında bekleyerek baskıyı atlatamaz, golü erken atsa yine atlatamaz, gol arasa kontra atak için Traore dışında adamları yok onu da Kjaer durdurur. Ayrıca Aykut Kocaman faktörü var. Kadıköy'de 1-0 geriydeyken 90+3'te zaman geçiriyordu oyuncuları. Kasımpaşa maçını dert etmeyin Atibasız bile handikaplı yeneriz.

YSY dedi ki...

Kasımpaşa maçını almadan hayatta hiçbirşeye sevinmem arkadaş. Maçı alırsın o zaman realize olur bazı şeyler. Ayrıca bizde daha osmanlı ile oynamadık ki bize ters gelecek oyun yapıları var. İlk yarıdaki maçı hatırlayalım son dakikada götü zor kurtarmıştık.

Unknown dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=p2J7AWefrhQ&feature=youtu.be&ab_channel=C%C3%BCneyt%C3%96zdemir

inönü stadının ve vodafone arenanın anatıldığı 5N1K programını kaçıran varsa yukarıdaki linkten izleyebilir..

Umit dedi ki...

Başkan ciddi güzel bir iş yapıp geçen hafta takıma stadı gezdirmiş ve sahanın ortasında moral motivasyon dolu bir konuşma yapmış. Şimdi söz sırası topçularda. Gol yeme hastalığı devam edeceği için 1-3 ya da 1-4 diyorum. Atiba 11'de. İçimdeki ses Tolgay çok iyi oynayacak diyor. Scarione'ye dikkat.

Umit dedi ki...

Futbolculardaki telaş muazzam. Stres yönetimini bir türlü beceremiyoruz. Tolgay çok iş yapacak demiştim ama yedekler arasında. Maç kadrosunda gösterdikleri için öyle yazmıştım. Ama şu anda takıma ilaç olacak adam aynı zamanda. İkisi de etkisiz olan Olcay-Kerim’den birini çıkar Sosa kanada Tolgay içeri. Halen iyi oynayan 3 adamımız Marcelo Necip ve Sosa. Hakemin kartlarındaki dengesizlik de had safhada. Kasımpaşa’nın 2 arkadan müdahalesine kart vermedi. Nedense? Boyko tam kova çıktı. Hata olacağı belliyken ısrarda gerek yoktu zaten. Ayrıca biri İsmail’i durdursun. Kanadını boşaltmış ileri çıkmışken rakibe çarpacak kadar gereksiz ve salak bir şut çıkarmak neyin nesi? Bu sadece bir örnek.

BJK4EVER dedi ki...

Ilk 10 dkikada bocaladik ama sonra oyunda dengeyi kurduk. Ancak cok elestirilen ve umarim degerinin simdi daha iyi anlasildigi Quresma olmayinca sikinti yasadik. Ki adam eksilten ve kanattan iyi top kesen oyuncu olmayinca iste boyle 70% topla oynama ve 1 pozisyon gibi enstantaneler ortaya cikiyor iste. Rakip de klasik Atiba'ya baskiyi yapinca Oguzhan geriye kaydi ve hucumda daha da eksik kaldik. Ikinci yarida Tolgay'i kullanip Oguzhan'i ileri atmak ve gununde olmayan Olcay/Frei'den birini kenara almak mantikli olur. Umarim riskleri aliriz kazanmak icin; bu macta beraberlik kesinlikle arti olmaz bizim icin.

Armagan dedi ki...

Acilen silkelenmek gerekiyor. Daha 8 maç varken bu kadar stres ve onun getirdiği konsantrasyon sorunu kendi önümüzü tıkadı. Sakince maça odaklanmak zor olmamalı.

Kasımpaşa akıllı oynuyor, orta sahayı kalabalık tutup, uzun topla çıkmaya çalışıyorlar. Yapmamız gereken yüksek tempoyla kaleye gidip onları strese sokmak, bunu bildiğimiz seri paslarla iyi yapabiliriz. Geriye düştük ama orta sahanın dengesini bozarsak maç bize döner. Top kayıplarına dikkat.

Umit dedi ki...

Acı ama gerçek olan 2 konu: Şenol Güneş Kasımpaşa'nın nasıl gol attığına hiç bakmamış. İsmail Güneş'in kendisine güvendiği kadar kendine güvenmiyor.

Umit dedi ki...

Adem Büyük'ün hırsına hayran kaldım. Keşke her maç böyle oynasa futbolumuz bir yıldız daha kazanır. İnisiyatif alacak oyuncu sıkıntımız var herkes kalenin dibine kadar pas yapmaya çalışıyor. İki çalım atıp şut çekin be biladerler.

Basar dedi ki...

fikret orman İSTİFA!

kerim'i çıkarıp tolgay'ı alan şenol güneş sayesinde kaybettik maçı.

YSY dedi ki...

Üstteki mesajıma "mention" yapıyorum. Geçmiş olsun. Daha önümüzde bursa osmanlı akhisar konya var. Bu takım nasıl çıkacak buradan birisi bana anlatırsa sevinirim.

Cavid Nazım dedi ki...

Bahar ayları beşiktaşa yaramıyor. Yıllardır aynı terane.

YSY dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

O değilde bu mağlubiyetle yeni stada gitmekte hoş olmadı.

BJK4EVER dedi ki...

Ben sampiyonlugun bu macla gittigini dusunuyorum acikcasi. Fiksture bakilirsa bir avantajimiz vardi; bizim son 3 macimiz cok cok zor (GS, Osmanli, Konya), FB ise son 3 macin ikisi 'sevgili' IBB ve Sivas'i ile. Son 3 haftada en az 6 puan farkla girmedigimiz takdirde sampiyonlugu kaybedecegimizi dusunuyordum ki o sansi yitirdik bile. Su an FB'nin elinde hersey; tum maclari kazanirsa sampiyon, bu kadar net. Puan kaybi bekledigimiz Konya macinda sevgili A. Kocaman'in takiminin performansini gorecegiz. Sonra ayni Konya'nin bize karsi 11 kisi defans yapip 1. dakikadan itibaren zaman gecirecegini de gorecegiz, emin olun. Bu macta puan farkini acip Bursa macini da kazanarak bu sicramayla alip gitmek varken rakibe liderligi hediye ettik. Bu amatorlukte bir takim sampiyon olmasin zaten. Takimdaki bilindik problemler (siktigimin paslariyla rakibi acamama, beklerin vasatligi, savunmanin gerektigi anlarda sertlik yapmayip sacmalamasi) yine puan kaybettirdi sagolsun.

Ben artik sampiyonluga zerre inanmiyorum. Bunu da oyle sinir harbiyle falan yazmiyorum, gayet sakin kafayla yaziyorum. Biz onumuzdeki 2 maci alip rakibi sinire strese sokup oradan kopmaliydik. Simdi olacaklari gayet iyi tahmin edebiliyorum; Aykut Kocaman yatar, GS'yi de gerginlik yaratarak 5 gram top oynamadan yenerler; biz Bursa'ya karsi ne yapariz bilemem, ama buradan FB'nin sampiyonlugu verecegini zannetmiyorum. Stat acilisini da zehir ettiler; muhtemelen FB'nin Konya galibiyetiyle daha da zehir olacak. Tebrikler herkese.

teahead dedi ki...

Bu beşiktaşı ben anlamlandıramıyorum.N oldu şimdi.biz niye kaybetik bu maçı böyle bir zamanda?

Ekrem35 dedi ki...

Hepimize geçmiş olsun. Bir kere daha son haftalarda kaybedilen şampiyonluğa üzülme sezonundayız. 32 yaşındayım bu yaşa kadar nasıl kalpten gitmedik hepimiz hayret verici gerçekten. Bu haftaki maça biz değil de fb veya gs çıksaydı kesinlikle yeneceklerinden hepimiz eminiz. Biz ise ayakları birbirine dolanan her zaman yaptıklarını yapamayan saçma sapan bir takıma dönüyoruz. 3 senedir aynı şey. 1 hata 2 şansızlık 3 söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu gece uyku yok dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıdı. Ne diyim sonunuz hayrolsun.

Ergin Aslan güzel yazmış " İlerinin bardakla doldurduğunu geri kovayla boşaltmamalı "

Maçın özeti bu iki bekin yaptığı saçma sapan pozisyon hataları , gol yemeden geçeceğimiz 5 dakika sonunda farka gidecek maçı vermiş olduk .

Fener maçında verdiğimiz ikili averaj da çok canımızı sıkacak ...



Umit dedi ki...

Yıllardır Beşiktaş’ta değişmeyenler: 1) Teknik direktörlerin maça göre olması gereken ama olamayan anlamsız taktiksizliği. 2) Hakemlerin rakiplere bir türlü kart gösterememesi. 3) Stres anlarındaki anlamsız telaş. 4) Rakip takımların ŞL finali oynarmışcasına mücadelesi (asla renklilere karşı olmaz). 5) Rakip kalecilerin panterleşmesi. 6) Bir türlü adam akıllı beklerimizin olamayışı. 7) Yine ve yeniden telaş. Bu arada Tolgay’ın girmesi Kerim’in çıkması hatta Cenk’in de girmesi hata değildi. Sorun Sosa Marcelo ve Necip gibi istisnaların dışında teknik yönetim ve topçuların hepsinde. Töre bitti benim gözümde.

Hidayet dedi ki...

kasımpaşa yenildik
fenerbahçe yenildik
konya (kupa maçları) yenilgi- beraberlik-elenme
başakşehir beraberlik
bursa- akhisar- osmanlı-konya- gs maçları oynanmadı

kazanmamız gereken hangi dönemeçte, hangi kritik maçta kazandık ? uefa maçları dahil, kenar oyuncu çıkarıp 2. forvet olarak cenk'in girmesi dışında nasıl hamleler gördük, yok

bu seviyede futbolcularla (mental problemler ve tabilki birkaç oyuncu dahil değil ) böyle abicim, 3 yıldır bu zamanlar böyle, bonservissiz beklerle, ismail'in yerine tosic, vasat ,(ki beşiktaş taraftarı için vasat bek yeterlidir ne hikmetse, seneye bile vasat ister, " işimi görür abicim ya" kafasındadır hep) a. beck'lerle , stres yönetemeyen ve bunu asla öğrenemeyecek olan adamlarla malesef böyle

ha bir de "quaresma paslı oyun sistemimizi bozuyo ya" diyen , olcay atmıyo ama bak ne alanlar yaratıyor diyen (sanırım 14 maç oldu 1 gol 0 asist), futbol allamelerini de öpüyorum, quaresma'nın da problemleri yok mu ,tabikivar , ama çok iyi yaptığı birşey de var

seneye q7- töre giderse aras ile birlikta hiç transfer yapmadan bile kanatları olcay-frei-aras idare eder diyenler vardı, şampiyonlar ligi dahil, forvete de gomez giderse birisi vardı, ismini bile hatırlamıyorum

lütfen amk lütfen, senye bonservissiz, ucuz, bundesliga köy takımlarından , top ile arsı iyi olmayan , ileri çıkamayan, beceriksiz, sinik , büyük takım oyuncusu olmayan futbolcu almayın, lütfen sayın.....lütfen, bıktık ulan bıktık, gomez hariç hiçbir oyuncunuzun yedeği değil, onları yedekte bırakacak oyuncular alın

hayalet dedi ki...

Maşallah bizim eski topçuların takımlarının klasik mücadelesine tanık olduk. fb maçında helva gibi olan takım bizde çizgide rövaşatayla top çıkarır, gerçekten anlamak güç. Neyse Rıza'nın başı göğe ermiştir.

Basar dedi ki...

Maçtan önce kampa girecegimize stada girdik! Şenol hocanın stad gezisindeki yuz ifadesine bakın, herseyi anlatıyor.

Oynamadan kendimizi şampiyon ilan ettik, bu Hatayı fener macından önce de yapmıştık!

Hoca da oldukça formsuzdu. Tolgay Değişikliği ile takım düzelmedi iyice bozuldu. Olcay da cikti kanatsız devam ettik. Zaten bekler oyunda yok, Kanatları da çıkartınca hem Hücum hem de defansta zorlandık. Bunlar gereksiz ve panik hareketler.

Umit dedi ki...

Beşiktaş zaten kanattan uzun topla atak yapabilen bir takım değil. Zaten bekleri de hücumda yok. Kanat ya da sağ iç sol iç dediğimiz adamlarla içeriye kat ettikleri zaman hücum edebiliyoruz. Rıza bunu iyi analiz etmiş ve bu yolları kapadı. Sonuçta Olcay ve Kerim badem oldu. Sorun Sosa dışında topun yönünü gerektiğinde kanatlara ya da ters tarafa atacak başka bir eleman yoktu. Tolgay geriye çakılı kalması görevi verildiği belli olan stoperler nedeniyle orta alanda alışılageldiği şekilde etkili olamayan Atiba'nın yerinde oynamak durumunda kaldı. Zaten bu stoper konumlandırılması konusu ilk önemli hata. İlk yarıda Marcelo biraz bunun dışına çıktı ama bu defa da orta alanda yeterli eleman yoktu. Güneş'in öncelikle takımı ceza alanı içinde iş bitiricilik konusunda çalıştırması lazım. Elin oğlu yaklaştıkça yazıyor biz hala kalenin dibine kadar paslaşmaya çabalıyoruz. Elinde Messi-Neymar-Suarez yok hoca önce bunu anlamalı.

YSY dedi ki...

Abi bu dakikadan sonra artık birazda topçulara kalmış iş. Götünde motor var gibi koşacaklar. Aq haftada bir maç yapıyorlar zaten. Şurada 7 hafta kaldı. Baskıya baskı faule faul. Bundan sonra böyle

Bir de şu Beşiktaş'ı çözdüler olayına uyuz oluyorum. Abi ortada sosa'ya vur , Oğuzhan'a vur , atiba'ya vur , kart yok yok yok . Tamam kartlık faul olmayabilir ama bu rakibi çözmek değil ki . Hakem destekli rakibi bozmaktır. rakibi faul yaparak çözmek ülkede taktik oluyor işte böyle ...

Umit dedi ki...

Sıkıntının bir diğer tarafı da bu. Maçına göre taktik derken Şenol Güneş hiçbir zaman Biliç dönemindeki presle hücum taktiğini denemedi. Bu maçta Necip stoper oynamak yerine orta alanda Atiba ile başlayabilirdi. Başlamadın. Bu durumda Tolgay faktörü önemliydi. Ama önde basmayan bir takımda Tolgay ancak Atiba pozisyonunda kaldı. Sosa ve Cenk kanatları yeniledi tamam, ya çakılı stoperlerle ileriye akamayan orta alan? En güzel göstergesi maç sonuna kadar top yüzde 70 bizde kaldı ama atak sayısı neredeyse eşit. O yüzdenin çoğunluğu boşa giden hazırlık paslarından. Gollerin ikisi de kanatlardan geldi. Şenol Hoca bunu niye görmez? Niye ikinci yarı stoperler olduğu yerde kaldı? Beklerin hücumu zaten kadayıf ve maçtan önce bunu biliyorsun. Üstüne bir de içeri kat edecek kanat adamlarının yollarını kesmişler. O halde bir tek Sosa'ya güvenmek nedir. En kötüsü Gomez'e pas yaptırmak. Yapamıyor adam fıtratında yok. Zorlamayın. Bana göre de şampiyonluk gitti hayırlı olsun.

turkkant dedi ki...

Hocanın çok formsuz olduğu bir maç oldu. Buraya kadar bir ezberle geldik, ilk yarı şanssız bir gol yemişsin, ama fazla pozisyon da vermemişsin, her şeye rağmen beraberlik kötü değil, bütün sezon henüz hiçbir katkı yapmamış Tolgay'ı ligin en kritik haftalarında, ölümüne koşan bir takıma karşı neden alelacele oyuna alırsın ki?? Bekle 60 olsun, 65 olsun... Bu format önümüzdeki sezon düşünülebilir, ama bu sezon doğru dürüst denenmedi, ne gerek vardı bu riske? Haydi Cenk değişikliğini anlıyorum, 2-1 yenikken aldın o riski, M. pektemek olayı nedir ya? Atiba pozisyona girer Pektemek giremez.

Neyse önümüze bakacağız, Fener'in de o eski winner kadrosu yok. İkinci fırsatı da teptik.

Bir taraftan da maalesef geriye para harcamayalım derken kalite olarak çok vasat kaldık. Beck'ten daha kalite bir bek alınabilirdi. Alexis Delgado belki sezonu verecek hatayı yaptı Fener maçında. Boyko iyi ya da değil, sene ortasında alınacak kaleci değil. Hayatında Ukrayna dışına çıkmamış bir kalecinin adapte olmasını beklemek hayaldi. Bir tek Marcelo istisna, o da hataya meyilli bir stoper anlaşılan.

Sosa-Oğuzhan gerçekten çok temiz top oynadılar. İkisine de hayran olmamak else değil. Geçen seneki gibi bu sene de Sosa ligin kritik haftalarında hep büyük oynuyor. Sene başı burada Sosa yerine M. Pektemek oynasın yorumları filan vardı.

Camia olarak yıllardır başarılı olamamanın verdiği ister istemez bir eziklik var. Yapacak bir şey yok. Kasımpaşa'ya da çok kızmaya gerek yok, böyle oynayacakları belliydi, malum Beşiktaş'tan dışlanmış bir güruhun kuyruk acısıyla yönetilen bir kulüp, bunları böyle motive eden aç kurtlara döndüren Rıza Çalımbay değildir. Bursa da zor olacak. Öte yandan GS-Trabzon da Fener'e bize oynadığından farklı oynayacak.

theotheo dedi ki...

yazmim diyorum da aga.

ya bu boyko denen adamı alan hangi gerizekalı ise selam ederim. bu kadar doğru iş yapıldı. bir transferle işi bok ediyorsunuz. bu adam türkiye kupasından elenmemizin sebebi. ve bugün yediği iki golde adam gibi bir kalecinin çok rahat çıkaracağı gollerdi. ben bu transferi anlamadım.
takımda iki tane gerçek zayıf halka var. biri beck diğeri boyko.

şu maçı burada veriyorsan şamppiyonluk kaçtığı zaman ağlamıcaksın. feneri ezip şampiyonluğu almak lazımdı. hep diyoruz. kolaya kaçmayın kardeşim.

bakın seneye bu takım caner ve gökhan gönül adam gibi kaleci ile uçar. yeter ki doğru hamleler yapılsın. ospina gelecekti paradan kaçtılar. 3.3 milyon euro bu salağa verdiler.

ne diyelim. konya ve gs feneri ezmeli biz de 2 maç 6 yapmalıyız ki dengelensin yoksa iş zora girer.

yilmaz dedi ki...

Artık bu takımın son haftalarda bu tip hataları kronikleşmeye başladı. Her sene aynı terane

Şu maç o kadar rahat alınabilirdi ki.

Hocam gözünü seviyim, ilk yarı 1-1 bitmiş. Çok çok kötü giden bişey de yok ortada. E hadi çok pozisyon bulamıyorduk ama oyun gidiyordu bi şekilde. Kerim-Tolgay gibi radikal bir hamleye ne gerek var? Sosa'ya bizim ortasahada ihtiyacımız var. Kerim takılsın orada çocuk çabalıyordu, 60'lara kadar da giderdi ne bu acele?

Bireysel hatalarımız çok, ama bu maçı kaybettiren çok açık bir şekilde Hocam'dır. Ondan sıra diğerlerine gelmiyor.

Bir de merak ediyorum, Tolga'nın ölmüş annesine küfür ede ede yeni kaleci aldıran tribün tayfası da Boyko'dan memnun mudur? adamın üzerine gelmeyen bir topu kurtarmışlığı yok. Yan toplardaki çıkışları Hakan Arıkan'dan da kötü. Bu kadar hiç bir özelliği olmayan bir kalecimiz olmamıştı yıllardır. Ama diyorum Hoca'nın hatalarından sıra gelmiyor diğerlerine.

Benim puan kaybı beklentim Akhisar deplasmanıydı. Şimdi kalan 7 haftada en fazla bir puan kaybı lüksümüz var. O da fenerin konya gs maçlarından birinde takılması kaydıyla. Bu kadar kötü olan fener'i uyandırıcaz ben ona yanıyorum. Şu maçı alamamak nedir Allah aşkına yaaa?

Armagan dedi ki...

Ortayı iyi kapattıklarında ve bizde de kanatlar çalışmadığında, top etkili şekilde girmedi bir türlü ceza sahasına (Beck de İsmail de çok kötüydüler bugün, açıkcası Kerim de benim için hayal kırıklığıydı) Özellikle savunmada çok kopuktuk ki bunun bireysel oyundan çok, takımla alakası var ( evet hücuma iyi çıkamamız da baskıya neden oldu ama bloklar arası uyumsuzlukla çok alan açıldı, 2. yenilen golde zaten her şey açık gözüküyor).Anlamadığım kısım, takımın üstündeki ilk 60 dk var olan ruhsuzluk. Golü yememize rağmen reaksiyon gösteremedik ve oyunu 75-80 dk ya kadar ceza sahasına yıkamadık.

Psikolojik olarak hala şampiyonluğa hazır değil takım. Bu hatanın telafisi vardı ama 3-4 hafta sonra olmayacak ve aynısı olursa ne yaşanacağını herkes biliyor. Özellikle savunmada olabildiğince konsantre oynanmalı ki geriye düşmeyelim ve o kaldıramadığımız baskıyı hissetmeyelim. Son haftalarda hücumdan çok savunmanın ön plana çıkacağını devre arasında öngörmüştüm. Dediğim çıktı diyemem ama hücumda teklenildiğinde kriz çıktığı kesin.Çözümün nasıl olabileceğini bilmiyorum çünkü takımlar da "artık iyi ezberledi oyunumuzu" ve ayrıca hakemler, malum oyun yavaşlatmalara toleranslı bilindiği gibi.

Ön tarafta aynı taktikle gidilirse ve/veya arka sağlama alınmazsa işimiz zor. Golü atıp, üstüne yatmak demeyelim de oyunu kontrol altında tutmak en iyisi olabilir. Bunun olması için rakibin oyun boyunu uzatmak gerekiyor ki rahat pas yapılabilsin. Hocanın sırf savunmada kapılan toplar için taktik çalıştırması bile merhem olur, İsmail veya Beck'in mucizevi şekilde 3. bölgede etkili olmasını beklemektense.

Umit dedi ki...

Bu ortamdakiler için değil, orada burada Rıza Çalımbay için laf edebilenlere sözüm. Rıza Çalımbay sonuna kadar Beşiktaşlıdır ve sonuna kadar da doğru ve dürüst bir adamdır. Tersine şu an teknik yönetiminde olduğu kulüp ve takım bu maçta yatsaydı asıl şaibe ve yalan bu olacaktı. Mağlubiyet kötüdür, ama daha da kötü olan iftiradır. Herkes aklını başına alsın.

Armagan dedi ki...

https://twitter.com/bjk_analiz/status/717098443781615616 Necip'i hamle oyuncusu konumuna almak en azından tartışılmalı, totalde kar zarar olarak artıya geçebiliriz bu taktikle.. Bu arada Marcelo'nun çıkışları olumlu gibi görünse de savunmanın dengesini alt üst etti. İnsiyatifi alacak kişiler önceden belli olup kurgulanırsa işler kolaylaşır, adaylarım Sosa ve Cenk/Gomez ikilisi.

sakin kafayla geniş özeti izlemek şart oldu.

can dedi ki...

Fener'in 1 puan aldigi haftada kazansak sampiyonluga ciddi bir adim atacagimiz bir macti, kaybederek onemli bir avantaj yitirdik. Fener'in GS'yi yenmesi durumunda -ki bence yenecekler ama mac hem de derbi mac bu ya belli olmaz diyelim- lider onlar olacak. Kuyrugu titretmeden bundan sonraki maclara odaklanmamiz lazim ama...

Bu kadro pek cok acidan defolu bir kadro ve sezon sonu yaklasip, maclar zorlasip, stres ve yorgunluk arttikca defolar siritiyor, Kalede tartisilan Tolga varken, yerine alinan adam net bir sekilde Kjaer'den bile kotu bir kaleci. Marcelo disindaki geri dortlumuzun ucu Besiktas'ta ilk 11 oynamasi kendileri icin piyango olan oyuncular. Takimin en pahali oyuncusu disiplin ve sakatlik karisimi sorunlari yuzunden aylardir yok. Gomez, kanatlardan beslenilemedigi her an sallantida. Orta sahada Atiba, Oguzhan ve Sosa'nin formu disinda elle tutulur bir yeri kalmadi takimin.

Bir gun once sampiyonluga hazirlaniyorduk, simdiyse matem havasina girdik. Hayat boyle iste. Orman da iki gun once 9 sene baskan kalmaktan, efsane olmaktan bahsediyordu, simdiyse yaptigi stadda istifa cagrilarina maruz kalabilir. Sonucta secimi kazanmak icin stadi alelacele bitirmeye kalkan, stadi secimden once bitirmek icin oyuncu satisindan kazandigimiz ciddi parayi takima yatirmayarak risk alan, bir de taraftarla terslesip, abuk sabuk konusmalarla antipati yaratan kendisi.

Huzeyfe dedi ki...

Asiri cosku cok zarar veriyor bize.

Sakin kalmamiz lazim, basta Hoca ve yonetim, sonra futbolcular, daha sonra tribundekiler, en son olarak da buralara veya baska yerlere ciziktiren arkadaslar.

Fikret Orman ne zaman "soyunma odasina inse" (stadi gezdirmek, motivasyon konusmalari yapmak, vs.) takim kotu sonuc aliyor. Derbide de yapti bunu, orada da gereksiz bir telas vardi takimda.

Herkesin sadece isini yapmasi lazim.

Yoksa bu macin taktiksel konusulacak bir tarafi yok. Sacma sapan top oynadik.

Yedigimiz ikinci gol oncesi Marcelo topu kaptirmadan once asagi yukari 30 saniye ayaginda tuttu. Onunde oynayan 7 oyuncudan bir tanesi bile pozisyon alamadi bu surede. Bunun birsuru nedeni olabilir ama Besiktas'in sorunu anlamsiz gerginlik. Bir tarafta yasadigi stresten dolayi sorumluluktan korkanlar, diger tarafta asiri gazdan gereksiz kosularla nefesini tuketmisler vardi. Macin da ozeti bu.

Unknown dedi ki...

Attığımız golden sonra ki andreas beck in yaptığı amatörce bile olmayan hatadan yediğimiz gol,benim hatıralarımda ölene kadar şampiyonluğun gittiği hata olarak zihnime şimdiden kazındı.berbattık,TD den malzemeciye kadar çuvalladık..Q17 nin yokluğunu iliklerimize kadar hissettik.kısacası yere düşmüş yaralı,ölmeyi kabul etmiş fenere pansuman yaptık.

Rıza beyefendi de "ben beşiktaşta öğrendiğimi yapıyorum"demiş.beyefendi bizden gördüğünü bize uyguluyor yalnızca..eren derdiyok'un "hayatımda bu kadar koştuğum,bu kadar yorulduğum bir maç olmadı" demesi gibi..
milli maç arası yaramadı bize.Fikret bey in açıklamalarından tutun da stadyumun açıldığında şampiyon olduğunu sanan taraftarlarımıza kadar...

Basar dedi ki...

Beşiktaş Mart ayında tam Mart ayına yakışır hareket etti. Hani Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır ya bizimkisi de o hesap. Mart ayında stadı açacağımızı ilan edince kendimizi dev aynasında görüp şampiyon sandık. Neler oldu neler... Kimsenin böyle stadı yok, orası saray, parası olmayan gelmesin, ezik taraftar, biz saray takımıyız. Yetmedi rakiplere sataştık!

Nisan ayında da aynı tarza devam edip maçtan önce kamp yapacağımıza futbolculara stad açılışı yaptık! Allah'ın sopası yok; koşmadan, mücadele etmeden, sadece böbürlenerek ve kendimizi dev aynasında görerek şampiyon olamayacağımızı gösterdi bize.

Maça gelirsek, maç sabaha kadar oynansaydı beraberlikten öte gitmeyecek bir maçtı ama hem hoca hem de futbolcular (Sosa ve Oğuzhan hariç) o kadar formsuz ve motivasyonsuzdular ki yenilmekten kurtulamadık. Maçın kırılma noktası Tolgay'ın oyuna girmesiydi. Tolgay girince ortada sadece Sosa'nın değil Atiba'nın da pozisyonu değişti. Bu hamle ile orta sahayı verimliliğini azalttık. Kanatlar verimsizden işlevsiz pozisyonuna geldi (beklerimizin de özel katkısı ile) Karmaşa, kaos ve doldur boşalt işe yaramayınca neredeyse fark yiyorduk. Allah Fode Koita'dan razı olsun, çok ağır fark yiyecektik.

Ben fenerin hem Konya hem de GS'yi yeneceğini düşünüyorum. Bazen maçı kazanmaya çalışmak yerine maçı en azından beraberliğe bağlamak (dün gece), bazen ise gol için haldır haldır uğraşırken 2. golü yememek (fener maçı) bu ufak nüanslar şampiyonluğu kazanmanızı veya kaybetmenizi tayin edebilir. Malesef takımın en iyi top oynayan takım olması, en çok gol/şut atan takım olması, en iyi paslaşan takım olması yetmiyor. Bunların yanına arada ufak dokunuş ve tedbirler de gerekiyor. Şenol Hoca bu konuda tecrübeli, bir daha fırsat ayağımıza gelirse farkı açmaya çalışmadan önce korumayı bilmeliyiz.

Basar dedi ki...

Bence dünkü maçta Tolgay yerine Necip'i ortaya çeksek orta sahanın direncini bir hayli yükseltirdik. Hatta şok presi de fayda sağlardı. Hiçbir zaman bilemeyiz ama bence maçı bu hamle kazandırırdı. (mutlaka herkesin bir teorisi vardır, bu da benimki)

Yazmadan geçemeyeceğim, Beck ve İsmail'den ancak yedek olur. Mustafa Pektemek'ten kurtarıcı olmaz. Tolga yerine kaleci alalım derken iyi bir kaleci alma hayalimiz vardı, bize Tolga'yı aratacak bir kaleci değil. İnşallah alışma dönemidir diyeceğim ama sanmıyorum, Boyko Türkiye'de ilk 5'e oynayan hiçbir takımın kalecisi olamaz. Mahallede boyu uzun diye sürekli kaleci olarak oynatılmaktan mecburen kaleci olmuş gibi duruyor.

YSY dedi ki...

Ya bana kalırsa fenerde puan kaybeder ama bizim kaybetmeyeceğimizinde garantisi yok.

Bence birde stad açılışı muhabbeti konsantrasyon bozukluğu yarattı.

yilmaz dedi ki...

@Basar Boyko Fikret Orman'ın Sezer Eneramo ve Dany de dahil olmak üzere en hatalı transferi. Yok hükmünde bile değil. Resmen negatif. Hiç bir özelliği yok. Hakan ve Cenk bile en azından çizgi kalecileriydi. Karşı karşıya çok acayip kurtarışlar yapabiliyordu. Bunun daha top kurtarmışlığı yok üstüne gelenler hariç. Ben "kaleci maç aldıracak aga" diyenlerden değilim. Büyük takımın kalecisiyle maç alması fikri bile yanlış zaten. Öndekiler işlerini yapsalardı Boyko yediği iki golle kalırdı sadece 2-1 değil 3-2 olurdu. Maçı kaybetme sebebimiz Boyko demiyorum ama hakikaten çok kötü kaleci. Tolga'ya edilen küfürler yüzünden -hiç etmememe rağmen- ben utanıyorum.

Bu maçı hoca kaybettirdi. Buraya kadar da o getirdi, canı sağolsun ne diyeyim.

Mayor dedi ki...

Gol ihtiyaci olunca Cenk'i alip ileriyi ciftlemek bence cok gereksiz bir yaklasim.
Rakipler hep sert oynuyor zaten ayaginda top tutan oyuncularla penalti veya frikik kovalamak lazim, zira zaten oyunu onlarin yari sahasinda oynuyorsun bu kisirliga baska care yok.
Sampiyon olan takimlar hep duran toptan oldu bu ligde.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

"Hücum maç kazandırır, savunma şampiyon yapar" lafının doğruluğunu acı bir şekilde tecrübe edecek miyiz acaba?

can dedi ki...

Aglama duvari gibi oldu burasi. Benim de canim sikkin, ben de sampiyonluk sansimiza darbe vurdugumuzu dusunuyorum ama her zaman topuzun kantarini kaciriyoruz. Bunun kendini dev aynasinda gorup, erkenden sampiyon ilan etmekten ne farki var?

Arkadaslar, hala lideriz. Fener'in bizimle puan puana gelebilmesi icin hala GS ile deplasmanda oynayip kazanmasi gerekiyor- ama biz ceplerine koyduk uc puani bile. Kaldi ki ligin bitmesine bir suru mac var- daha ne duygusal donmedolaplara binecegiz kimbilir. Camianin bu hali takima da yaramiyor. Twitter'da kampanya baslatalim bence: #SakinOl&Destekle

beagle dedi ki...

Travmadan 4 gün geç yaziyorum ama bence zamanidir. Benim elestirim gol atmamiz gerektiğinde atamayacagimiz ve gol yuzdesi düşük 10 numara yerine Destek forvet ile bir sistem olmasi istegiydi. Sosa kanat veya orta sahada baş üstüne ama çatır çatır zorlu maclarda yeniliyoruz. Yüzde 70 top bizde, gol pozisyonu yoksa mevcut Sosali sistem defoludur. Cenk Gomez ikilisi tutmazken, kurtarici olarak deneyince iyice kitleniyoruz.

Yorum Gönder

Ara